joi, 1 decembrie 2011

Retete de sarmale

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete de sarmale pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete de sarmale.

Retete de sarmale

Sarmalute in foi de vita cu menta

Retete de sarmaleO reteta delicioasa de sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de masline, menta, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 34 foi de vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de masline 15 g menta 1 legatura de marar 2 lamai sare piper…
Citeste tot »

Sarmale din carne de gaina

Retete de sarmaleO reteta delicioasa de sarmale din carne de gaina din: varza murata sau foi de vita, piept si pulpe de la o gaine, orez, ceapa, ulei, boia de ardei, piper, sare, chimen si nucsoara. Ingrediente: 1 varza murata sau dulce sau foi de vita piept si pulpe de la o gaina orez 1 ceapa…
Citeste tot »

Sarmale in dovleac

Retete de sarmale O reteta gustoasa de sarmale in dovleac, varza murata, carne de vita, ceapa, patrunjel, bacon, pasta de tomate, orez, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g carne de vită 1 ceapă mare pătrunjel 200 g bacon afu­mat o cutie pastă de tomate 50 g orez piper Mod de preparare: Se căleşte ceapa, se…
Citeste tot »

Sarmale cu carne de porc

Retete de sarmaleO reteta delicioasa de sarmale cu carne de porc, varza murata, orez, pasta de tomate, ceapa, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 linguri orez 4 linguri pastă de tomate 3 cepe mai mari 1 lingurita cimbru 2 foi de dafin 200g sorici sau slănină afumată 2 verze…
Citeste tot »

Sarmale din peşte în foi de vită

Retete de sarmaleO reteta de sarmale din peste in foi de vita din: file dezosat de peste, ceapa, ardei gras, ardei iute, marar verde, orez, vin, lamaie, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file dezosat de peşte 1 ceapă 1 ardei gras 1/2 ardei iute 1 leg. mărar verde 200g orez 4 linguri…
Citeste tot »

Sarmale în foi de varză

Retete de sarmaleO reteta de sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g costiţă…
Citeste tot »

Retete de post: Sarmale de post în foi de viţă

Retete de sarmaleO reteta de sarmale de post in foi de vita din: frunze de vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi si sare. Ingrediente: 60 frunze de viţă 300 g orez 300 g hribi uscaţi (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingură mentă uscată, bine mărunţită 2 linguri bulion 2-3 roşii 1 cană…
Citeste tot »

Sarmale de varză chinezească cu carne

Retete de sarmaleO reteta delicioasa de sarmale de varza chinezeasca cu carne din: chifla, varza chinezeasca, ardei grasi, sare, ceapa, carne tocata, ou, pesmet, piper, unt, supa de legume, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 varză chinezească sare 3 ardei graş roşii 1 ceapă 600 g carne tocată 1 ou …
Citeste tot »

Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie

O reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din: carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura…
Citeste tot »

Sărmăluţe cu ciuperci şi telină

Retete de sarmale O reteta gustoasa de sarmale cu ciuperci, telina, ceapa, morcovi, verdeata, malai, varza, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g cea­pă 3 morcovi 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 750 g ciu­perci proaspete 1 legătură de verdeaţă 1 lingură mălai 1 varză murată 100 ml ulei sare piper Mod de preparare:…
Citeste tot »

Sarmale cu nuca

Retete de sarmale O reteta delicioasa de sarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi, telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de rosii. Ingrediente: 20 de foi de varză crudă sau murată 250 g orez 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 4 cepe mici 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă sare 2 linguri…
Citeste tot »

Sarmale de bureţi, în foi de viţă

Retete de sarmaleO reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper câteva…
Citeste tot »

Retete de post: Sarmale de orez, în foi de varză dulce

O reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn. Ingrediente: 250 g orez un morcov două cepe două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) sare piper o lingură de pastă…
Citeste tot »

Sarmale de maramures

Retete de sarmale O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vita, carne de porc, orez, ardei gras, ceapa, ulei, bulion, cimbru si marar. Ingrediente: 1/2 carne tocată, ames­tec de vită şi porc 1 cană orez spălat 2 ardei graşi trecuţi prin maşină 1-2 roşii mari măcinate (trecute prin maşina de tocat) 1 ceapă mare măcinată…
Citeste tot »

Sarmale cu arpacas

Retete de sarmaleO reteta de post de sarmale cu arpacas din: varza murata, ceapa, arpacas, miez de nuca, morcovi, suc de rosii, vin, piper, sare si ulei. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 150 g arpacaş 250 g miez de nucă zdrobită 2 morcovi 500 ml suc de roşii 200 ml vin piper sare ulei …
Citeste tot »

Sărmăluţe moldovenesti

Retete de sarmaleO reteta de sarmalute moldovenesti din: pulpa de porc, ceapa, orez, sare, piper, foi de dafin, rosii in bulion, marar, leustean, zeama de varza, varza, costita afumata, ou si ulei. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2-3 cepe 2 linguri orez sare piper foi de dafin rosii in bulion marar o legatura leustean 2…
Citeste tot »

Sarmale ca la mama acasa

Retete de sarmaleO reteta de sarmale foarte delicioasa din: carne tocata, varza murata, ceapa, ulei, orez, bulion, delikat de legume, cimbru, sare, marar uscat si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg de car­ne tocată două verze mari murate trei cepe 100 ml ulei 100 g orez 100 g bulion două linguriţe de delikat de legume cimbru…
Citeste tot »

Sărmăluţă din varză acră

Retete de sarmale Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu…
Citeste tot »

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Retete de sarmaleIngrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2 linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le…
Citeste tot »

Sarmale cu sfeclă si nuci

Retete de sarmale Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaş­că orez 2 cepe 1 cană nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper…
Citeste tot »

Sarmale cu ciuperci

Ingrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi…
Citeste tot »

Sarmale in vas de lut

Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 mi­nute adaugi si orezul si le…
Citeste tot »

Sarmale de vitel in foi de vita

O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura Mod de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita…
Citeste tot »

Sarmalute cu carnati

Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3…
Citeste tot »

Sarmale cu carne

Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura Mod de preparare: Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in…
Citeste tot »

Retete de post: Sarmale de post

Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si spalat. Se adauga 1-2…
Citeste tot »

Sarmale afumate

Retete de sarmale Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura …
Citeste tot »

Sarmale cu carne de porc si smantană

Ingrediente: l,5 kg varză acră 1/2 kg carne de porc 200 g ceafă afumată 50-100 g orez 100 g ceapă 10 g Knorr piper ienibahar 100 ml suc de roşii o foaie de dafin cimbru mărar 2-3 linguri ulei smantana Mod de preparare: Treci toată carnea prin maşina de tocat împreună cu…
Citeste tot »

Sarmale batranesti

Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici piper macinat 2 linguri de bulion. Mod de preparare: Se alege si se curata pasatul si se lasa in apa…
Citeste tot »

Sarmale de porc moldovenesti

Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine si se tine in apa calda ca…
Citeste tot »

Retete de post: Sarmale crude II

Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece Mod de preparare: Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A…
Citeste tot »

Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă

Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de foi de sfeclă. Poftă…
Citeste tot »

Sarmale de gască in foi de viţă si de tei

Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproxi­mativ 800 g) 200 g piept de pui 100 g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire pătrunjel verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3 linguri unt sau ulei 2 foi de dafin…
Citeste tot »

Retete de post:Sarmalute crude

Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1 bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline sare de mare dupa gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru nucsoara Mod de preparare: In afara…
Citeste tot »

Sarmale la ceaun

Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi…
Citeste tot »

Sarmale dietetice

Retete de sarmale Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea. Adaugi în compoziţie orezul spălat, piperul, 1 lingură bulion, omogenizezi totul…
Citeste tot »

Sarmale in foi de varză fierte in untură

Retete de sarmale Ingrediente: 2 kg carne de porc 4 cepe mari 3 ouă 200 g orez 1 pahar ulei bulion 500 g untură topită cimbru sare piper Vegeta sau alt condiment universal mărar verde Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi orezul bine spălat, 1/2 cană…
Citeste tot »

Sarmale cu urda

Ingrediente: 300 g orez 500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei Mod de preparare: Orezul se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă,…
Citeste tot »

Sarmale cu stafide

Ingrediente: 1 varză murată 1 cană orez 1/2 cană stafide 2 cepe mari 1 lingură bulion ulei sare piper cim­bru 1 legătură mărar Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l laşi la înmuiat în apă caldă. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o pui la călit şi când s-a aurit adaugi orezul…
Citeste tot »

Sarmale din peşte (crap)

Ingrediente: crap orez ceapă morcov verdeaţă bulion sare piper făină Mod de preparare: Dezosezi peştele crud şi-l dai prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa şi morcovul, adaugi orezul şi bulionul şi mai laşi puţin pe foc. Când orezul s-a înmuiat, adaugi toată compoziţia peste peştele tocat, mai pui făină, sare şi…
Citeste tot »

5 cocktailuri pentru Craciun

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 5 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 5 Cocktailuri pentru Craciun.

Cocktail Messicano

5 cocktailuri pentru CraciunO reteta de Cocktal Messicano din: gin, Galliano, Amaretto, sirop de grenadine, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Galliano 1 cl Amaretto 1 cl sirop de grenadine sifon o felie de lamaie Mod de preparare: Toate ingredientele, cu excepţia sifonului, se mixează bine cu gheaţă în shaker,…
Citeste tot »

Cocktail Blue Top

6 March 2011

5 cocktailuri pentru CraciunO reteta simpla de Cocktail Bleu Top din: gin, vermut si curacao albastru. Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl vermut sec 2 cl Curacao albastru Mod de preparare: Amestecăm ginul şi vermutul cu gheaţă zdrobită în mixerul electric. Turnăm 2/3 din băutură în paharul pentru băuturi lungi. Adăugăm Curacao în mixer şi amestecăm…
Citeste tot »

Cocktail Resolute

5 cocktailuri pentru CraciunO reteta simpla de Cocktail Resolute din: gin, apricot brandy, limonda si felii de piersici Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Apricot brandy limonda felii de piersici Mod de preparare: Se mixează bine în shaker gheaţa, ginul şi brandy-ul, apoi se toarnă în paharul pentru băuturi lungi peste cuburi de gheaţă şi se…
Citeste tot »

Cocktail Great Britain

5 cocktailuri pentru Craciun

O reteta simpla de cocktail Great Britain din: gin, drambuie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Drambuie 3 cl zeamă de lămâie sifon Mod de preparare: Se amestecă bine ginul cu Drambuie şi zeamă de lămâie în shaker, apoi se toarnă în paharul de whisky, în care s-au pus…
Citeste tot »

Cocktail Green Devil

5 cocktailuri pentru CraciunO reteta delicioasa de cocktail green devil din: gin, juice, lichior de menta, frisca lichida, sifon si felii de pepene. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl lime juice 1 cl creme de menthe (lichior de menta) 1 cl frisca lichida sifon felii de pepene Mod de preparare: Mixam bine ingredientele, cu exceptia sifonului,…
Citeste tot »

Retete pentru masa de Craciun

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Craciun.

Frigaruie cu legume şi file de vita

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3 crengute de cimbru 5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spalati carnea, uscati-o pe un servet de bucatarie si taiati-o cubulete….
Citeste tot »

Fileu italian de porc

Retete pentru masa de CraciunPreparare: 1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1 lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati…
Citeste tot »

Musaca de vinete

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 ml de ulei de masline 500 g de carne tocata (vita sau pore) o cutie mare de rosii decojite 4-5 rosii taiate cubulefe 600 g de vinete 800 g de cartofi 200g branza cascaval de oaie 50 g unt 500 ml…
Citeste tot »

Ruladă din carne de porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 600 g carne de porc 100 g piept de pui 60 g ciuperci de pădure 2 ouă 1 ardei iute roşu 1 legătura de ceapa verde 4 felii de bacon 4-5 linguri de ulei sare,piper condimente pentru gril Preparare: Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet…
Citeste tot »

Burtă de porc umpluta

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 2 linguri unt 3 cepe 20 g roşii uscate (fără ulei) 7 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat 300 g came tocată 2 ouă sare piper nucşoară rasa 1 lingură tarhon uscat 2 kg burtă de porc cu şorici 1 linguriţă chimen…
Citeste tot »

File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de măsline sare piper 600 g file porc 2 mere 8 crenguţe salvie 2 căţei de usturoi 6 felii bacon (kaiser) Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi cartofii, tăiaţi-i jumătate sau in patru. Amestecati 2 linguri de ulei de masline, sare…
Citeste tot »

Ruladă de porc cu salată

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 1,5 kg muşchi de porc 500 g carne de vită 3 ouă două cepe un ardei gras 200 g boabe de porumb din conservă două fire de praz oţet sare piper ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel cimbru Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în felii…
Citeste tot »

Muşchi de porc cu cartofi

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 800 g muşchi de porc 800 g cartofi noi 500 g roşii o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui două linguri de boia dulce sare piper o lingură de pudră de usturoi o lămâie castraveţi muraţi Preparare: Boiaua dulce se împarte în două. O parte se amestecă bine…
Citeste tot »

Ciolan de porc cu legume

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 4 bucăţi ciolan de porc 200 g costiţă doi morcovi doi ardei graşi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde un vîrf de cuţit de boia iute ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel varză murată Preparare: Carnea de porc se spală cu apă rece, se…
Citeste tot »

Găluşte de gris cu carne tocată

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 150 g griş două ouă 50 g unt 500 g carne de porc tocată 500 g roşii o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei capia 100 g măsline feliate cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui chili curry Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală,…
Citeste tot »

Frigărui de porc picante

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 800 g carne de porc cu grăsime o conservă de ananas 4 căţei de usturoi două linguri de sos de soia miere o linguriţă de boia iute o lingură de zahăr tos o linguriţă de sare două linguri de ulei piper cimbru dovlecei orez Preparare: Frigăruile de lemn…
Citeste tot »

Muşchi de porc cu praz

Retete pentru masa de CraciunO retea de muschi de porc cu praz, cartofi, vin alb, ceapa, portocale, sos de soia, pudra de nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de masline si marar Ingrediente: un kg muşchi de porc 800 g cartofi 300 ml vin alb praz o ceapă albă miere două portocale sos de…
Citeste tot »

Ciorbă cu praz şi carne de porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 500 g carne de porc 500 g oase de porc o ceapă un morcov două fire de praz un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un ardei gras 4 roşii o lingură de pastă de roşii 300 ml borş pătrunjel leuştean sare, piper ardei iute mălai Preparare:…
Citeste tot »

Ghiveci cu carne de porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 800 g carne de porc 4 vinete 700 g roşii 3 ardei graşi roşii un ardei iute roşu 3 cepe 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper două foi de dafin 300 ml apă pătrunjel cimbru mămăligă murături Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală…
Citeste tot »

Tochitură cu cârnaţi

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 500 g muşchi de porc 300 g cârnaţi picanţi 300 g ficat de porc 300 g rinichi de porc 250 g costiţă afumată 200 ml suc de roşii 4 roşii 100 ml vin alb o ceapă 200 ml ulei cimbru 3 căţei de usturoi sare, piper pătrunjel mălai…
Citeste tot »

Rulou cu fenicul şi carne

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: un pachet aluat de foitaj 500 g carne de porc un piept de pui o bucată fenicul 100 g mazăre un morcov 25 g stafide 50 g măsline feliate 3 ouă pesmet sare, piper ulei suc de lămâie muştar smântână roşii cherry seminţe de susan Preparare: Carnea de…
Citeste tot »

Terină cu piure şi sos tomat

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 500 g carne porc două piepturi de pui o ceapă un căţel de usturoi 100 g prosciutto 50 g pesmet 3 ouă o crenguţă de cimbru 250 ml vin alb demisec o legătură pătrunjel unt şi făină pentru formă 800 g cartofi 4 roşii ulei sare, piper Preparare:…
Citeste tot »

Coaste de porc cu legume

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 600 g coaste de porc afumate o vânătă un ardei capia un ardei gras un gogoşar un fir de praz 3 roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel murături usturoi mălai Preparare: Vânătă se curăţă din loc în loc de coajă, se taie în jumătăţi, apoi cuburi. Ardeiul…
Citeste tot »

Frigărui de porc cu legume

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 800 g carne de porc o vânătă 3 ardei graşi 200 g ciuperci 200 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 3 boabe de enibahar sare piper ulei de floarea-soarelui boia dulce pătrunjel sos iute Preparare: Carnea de porc se taie în cuburi şi se pune într-un castron….
Citeste tot »

Rulouri cu legume şi cu carne

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 400 g carne de porc 250 g carne de pui 250 g făină 150 ml apă două ouă o linguriţă de oţet o ceapă doi căţei de usturoi salată verde un morcov un ardei gras ulei de măsline sare piper came de vită Preparare: Făina se cerne şi…
Citeste tot »

Cartofi cu muşchi de porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: un kilogram de muşchi de porc 800 g cartofi albi 5 roşii 3 castraveţi o legătură de mărar o linguriţă de boia dulce un vîrf de cuţit cu pudră de scorţişoară sare, piper ulei de floarea soarelui oţet balsamic Preparare: Muşchiul de porc se feliază, se unge…
Citeste tot »

Muşchi de porc cu bulete

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 400 g muşchi de porc sau kaizer un fir de praz 500 g ciuperci salată verde doi ardei capia 300 g cartofi două ouă o lingură de griş ulei de floarea-soarelui o lămâie sare, piper busuioc verde 100 g parmezan ras Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se…
Citeste tot »

Tocăniţă de ciuperci cu porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: un kg ciuperci 800 g şuncă de porc cu şorici două cepe 4 linguri de ulei de măsline 4 roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi o legătură de mărar varză albă sau roşie sare, piper mălai Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi…
Citeste tot »

Colac cu muschi de porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 450 g muşchi de porc afumat 300 g făină doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 300 g broccoli o linguriţă de sos pesto 200 ml lapte dulce 100 ml ulei 100 g caşcaval 3 ouă 100 g măsline feliate praf de copt sare, piper unt Preparare: Broccoli…
Citeste tot »

Cartofi cu muşchi afumat

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 500 g muşchi de porc afumat 3 cartofi doi dovlecei 500 g fasole albă 200 g morcovi baby doi ardei capia 50 g boabe de porumb boia dulce sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână roşii Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în…
Citeste tot »

Friptură de porc cu varză acră

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: o varză murată un kilogram muşchi de porc 300 ml ulei o lingură de seminţe de chimen două cepe o legătură de pătrunjel sare, piper o lingură de boia dulce două frunze de dafin mălai ardei iute smântână Preparare: Varza murată se toacă mărunt, se pune într-o oală…
Citeste tot »

Ruladă de carne cu sos

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: un kilogram muşchi de porc 300 g muşchi de porc afumat doi cartofi un morcov o ceapă 500 g mere 150 g unt 300 ml vin alb demisec sare, piper cimbru 300 g caşcaval Preparare: Muşchiul de porc se crestează în aşa fel încât să rezulte o foaie…
Citeste tot »

Muşchi de porc cu andive

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: un kg muşchi de porc 4 andive 4 căţei de usturoi o jumătate de linguriţă de chimen un fir de rozmarin sare, piper o cană de vin alb sec 4 felii de lămâie o frunză de dafin pătrunjel ardei capia scorţişoară ulei Preparare: Carnea se spală, se scurge…
Citeste tot »

Tocăniţă cu roşii şi carne

Ingrediente: 500 g carne de porc un piept de pui 500 g cârnaţi olteneşti două cepe doi ardei graşi 800 g roşii 5 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui două linguri de făină cimbru sare, piper mălai castraveţi muraţi 500 g cartofi Preparare: Carnea de porc şi cea de…
Citeste tot »

Friptură de porc suculentă

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 1 kg spată de porc cu şorici sare, piper 1 lingură ulei 5 cepe 1/4 legătură cimbru 1 crenguţă rozmarin 7 mere 125 ml cidru (vin siec din mere) 2 linguri dulceaţă de caise 1 lingură amidon Preparare: Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un…
Citeste tot »

Cotlet de porc cu mere

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 250 g roşii 8 cepe 6 mere 4 linguri ulei zahăr sare 4 cotlete de porc piper puţină făină 125 ml vin alb sec sau supă 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Pregătiţi roşiile. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele, la fel şi roşiile. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le…
Citeste tot »

Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 12 cartofi 750 g carne de porc o ceapă 500 g ciuperci pastă de tomate două linguri de făină două ouă o legătură de pătrunjel 300 ml smântână sare, piper 250 ml vin alb ulei de floarea-soarelui morcovi dovlecei Preparare: Cartofii se spală şi se fierb în apă…
Citeste tot »

Şniţel de porc cu legume

Ingrediente: 4 fileuri muşchi de porc doi morcovi o conservă de năut o conservă fasole roşie boabe 450 g broccoli o lingură de busuioc uscat o conservă porumb baby 100 g pesmet două ouă sare, piper ulei de floarea-soarelui usturoi Preparare: Carnea de porc se bate cu un ciocan…
Citeste tot »

Porc cu găluşte şi sos

Ingrediente: 4 şniţele de porc două cepe 3 căţei de usturoi 4 roşii pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce două ouă 25 g unt bicarbonat 120 g făină o lingură de suc de lămâie sare, piper pătrunjel ulei vin alb sec Preparare: Şniţelele de porc…
Citeste tot »

Ciorbă cu carne de porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 800 g carne de porc 100 g şuncă afumată 500 ml borş 3 cartofi un sfert de ţelină doi morcovi două cepe doi căţei de usturoi un sfert de linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ardei iute smîntînă Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă,…
Citeste tot »

Ciolan de porc cu orez

Retete pentru masa de CraciunIngrediente 4 bucăţi ciolan de porc 300 g orez 300 g ciuperci un morcov o ceapă ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Preparare: Carnea de porc se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă două pahare de apă, o jumătate de pahar de ulei şi se introduce în…
Citeste tot »

Tochitura de porc cu salata

Ingrediente: 700 g carne de porc fără grăsime două cepe pastă de tomate pastă de ardei dulce 250 ml vin roşu sec o căpăţână de usturoi un sfert de varză albă varză roşie un morcov o linguriţă de boia dulce sare, piper pătrunjel ulei mălai Preparare: Varza roşie şi…
Citeste tot »

Costiţă de porc cu broccoli

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: un kilogram de costiţă de porc cu şorici o varză roşie mai mare 500 g broccoli 5 roşii 250 ml ulei de floarea soarelui două frunze de dafin 250 ml borş o legătură de mărar o lingură de sare piper ardei iute mălai Preparare: Varza se curăţă de…
Citeste tot »

Budincă de cartofi cu carne

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: un kilogram de cartofi un kilogram came de porc două legături de ceapă verde 5 căţei de usturoi 500 ml lapte dulce 50 g unt două linguri de făină un vârf de cuţit de pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui sare, piper un ou Preparare: Ceapa şi usturoiul…
Citeste tot »

Bulete de carne

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 500 g de pulpă de porc 250 g orez 6 linguri ulei 2 linguri de făină 1 linguriţă de migdale pătrunjel 6 frunze de mentă sare şi piper. Preparare: Carnea trecută prin maşina de tocat se amestecă împreună cu pătrunjelul şi frunzele de mentă tocate, sarea, piperul, migdalele…
Citeste tot »

Ruladă cu morcovi şi praz

Ingrediente: 4 felii carne de porc 4 felii de şuncă bacon 200 g morcovi 2 fire de praz subţiri 1 linguriţă maghiran uscat 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri sherry sare, piper Preparare: Feliile de carne de porc se bat ca pentru şniţele şi se presară cu…
Citeste tot »

Varza cu carne de porc la cuptor

Ingrediente: o varză de aproximativ 1 kg 600-700 g carne de porc 50 g şunculiţă ţărăneasca o ceapă mică 2-3 linguri ulei 100-150 ml suc de roşii 2-3 linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat piper boabe 1 legătură mărar Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor…
Citeste tot »

Friptură de porc

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 4 linguri gem de mere 4 linguri suc de lămâie 1 vârf piper cayenne 1,5 kg carne de porc cu slănină şi şorici 1 lingură unt topit cca. 5 g cuişoare pentru aromă Preparare: Incălziţi gemul de mere într-un vas mic, apoi amestecaţi-l împreună cu piperul cayenne şi…
Citeste tot »

Mancare de fasole verde cu carne

Retete pentru masa de CraciunIngrediente 1 borcan mare de fasole verde 500 g carne pentru tocat de vită şi de porc 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 linguri de ulei 2-3 linguri de vin 1 legătură de pătrunjel 1/2 linguriţă de sare piper măcinat…
Citeste tot »

Ghiveci de carne şi legume

Retete pentru masa de CraciunIngrediente : câte 200 g pulpă de vacă, porc şi viţel sare, piper 1 ceapă mare 500 g cartofi 1 tulpină de praz 250 g varză albă 300 g morcovi partea verde de la 1 ţelină 150 g bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură ulei 1-2…
Citeste tot »

Tocanita cu legume si carne de porc

Ingrediente: 600 g carne de porc boia de ardei sare şi piper negru cimbru 3 cepe potrivite 4 căţei de usturoi 5 roşii 4 ardei graşi (verzi/roşii) 4 linguri de ulei 2 linguriţe pastă de roşii 2 morcovi potriviţi Preparare: Se spală carnea şi se taie cubuleţe. Se căleşte…
Citeste tot »

Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza

Ingrediente: 800 g cartofi mici 250 g came tocată macră (vită sau porc) 1 chiflă crocantă 3 ouă sare piper praf de paprika 800 g roşii mici grăsime pentru uns tava 400g smântână 200g caşcaval de oaie ras Preparare: Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare…
Citeste tot »

Gulas

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 1 kg carne viţel 1 kg carne porc 800 g cartofi tăiaţi cubuleţe 200 g amestec zarzavat (morcovi + rădăcină de pătrunjel) 1 kg ceapă 1 roşie curăţată de coajă şi tocată 4 ardei graşi roşii smântână sare, piper, boia, chimen şi ulei Preparare: Se căleşte ceapa în…
Citeste tot »

Ghiveci de legume cu carne

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 500g carne de vită sau de porc 300 g dovlecei 6-8 cartofi 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 varză mică 1 vânătă potrivită 2 ardei graşi 2 morcovi 8 roşii potrivite mărar, pătrunjel sare, piper 50 ml ulei de măsline Preparare: Se spală carnea, se scurge…
Citeste tot »

Varza cu carne

Ingrediente: 1 varză mare 3-4 linguri de ulei 500 g muşchiuleţ de porc 1 legătură de mărar 3-4 linguri de pastă de roşii 2 cepe roşii piper Preparare: Se spală varza, se curăţă de foile de deasupra şi se taie în două. Se toacă mărunt, se pune într-un bol…
Citeste tot »

Tocana din organe

Ingrediente: 500 g carne de porc 1 limbă de porc 500 g ficat 2 rinichi 3-4 cartofi 3 cepe 50 g făină 1 morcov 700 ml supă 2 foi de dafin pătrunjel ulei sare Preparare: Opăreşte rinichii, scoate-le grăsimea, după care taie-i fâşii. Fierbe limba cu sare şi dafin….
Citeste tot »

Rulada mozaic

Ingrediente: 4 cotlete de porc dezosate 200 g ciuperci 2 linguri cu faina 3 cepe 150 cascavl de oaie piper negru macinat condimente de provence oregano sare, ulei Preparare: Taie cotletele in jumatate, dar nu pana la capat. Bate-le bine si pipereaza-le. Pune-le asa incat sa se suprapuna. Taie…
Citeste tot »

Cartofi umpluţi în coajă

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 8 cartofi mari 50 g unt 3 ouă sare, piper 100 g boabe de porumb fiert 100 g muşchiuleţ de porc un gogoşar broccoli ulei pentru maioneză Preparare: Se spală cartofii bine, să nu rămână nimic pe coajă, se şterg de apă şi se înfăşoară în folie de…
Citeste tot »

Ceapă umplută cu carne

Ingrediente: 8 cepe sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 800 g carne de pui sau pulpă de porc 3-4 linguri ulei de măsline 100 g smântână Preparare: Pentru început se curăţă ceapa de foile subţiri şi se spală, iar după aceea se desface miezul cu…
Citeste tot »

Supa cu morcovi si ghimbir

22 January 2009

Ingrediente 1 file de porc (350 g) sare, piper 2 linguri unt topit 1 kg morcovi 40 g ghimbir 1 ardei iute 50 g amestec de ceapă albă şi roşie 400 ml lapte de cocos (doză) 1l supă 1 legătură praz Preparare: Săraţi carnea, piperaţi-o, prăjiţi-o într-o lingură de…
Citeste tot »

Sufleu cu legume

Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g file de porc 2 linguri de unt piper 30 g cubuleţe de şuncă 1 ceapă 1 tulpină de praz 150 g mazăre congelată 200 g bureţi galbeni (conservă) 1 pachet (250 ml) sos olandez Preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i cea. 20…
Citeste tot »

Salata exotica

Ingrediente 1 cutie ananas (425 ml) 1 file de porc (300 g) sare, piper 2 linguri ulei de măsline 1 fruct de mango copt 150 g salată (la alegere) 1 ardei iute roşu 100 g dressing cu verdeaţă Preparare: Scurgeţi ananasul şi colectaţi sucul. Săraţi car­nea de porc, piperaţi-o…
Citeste tot »

Supa groasa

Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi l ţelină 4 cartofi 2 cepe 2 gălbenuşuri 300 g smântână l legătură de pătrunjel sare, piper Preparare: Taie carnea de porc cubuleţe şi pune-o să fiarbă în apă cu un praf de sare. Adună spuma de câte ori este nevoie….
Citeste tot »

Friptura inabusita

Retete pentru masa de CraciunIngrediente: 1 kg carne de porc impănatâ 500 g cartofi 100 ml vin 200 ml ulei cimbru, rosmarin, sare, piper Preparare: Spală bine carnea şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi rozmarin. Aşază apoi întreaga bucată într-un vas termorezistent. Stropeşte-o cu jumătate din cantitatea de…
Citeste tot »