marți, 29 septembrie 2015

Retete Culinare cu poze # 88

Retete culinare cu poze 

Toba_in_sticla_cu_ienibahar_si_dafin

Toba cu ienibahar si dafin

Toba cu ienibahar si dafin din: organe de porc, carne de parc, sorici, foi de dafin, boabe de piper, cimbru uscat, ienibahar, ceapa, sare, sticlă de plastic de 2 l. Ingrediente: 2 kg organe de porc 1/2 kg carne de parc o bucată generoasă şorici 2-3 foi dafin o linguriţă boabe piper o crenguţă cimbru uscat o linguriţă boabe […]
Raffaello_cu_migdale_si_nuca_de_cocos

Raffaello cu migdale si nuca de cocos

Raffaello cu migdale si nuca de cocos din: unt, zahar pudra, lapte praf, nuca de cocos, alune şi/sau migdale. Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr pudră 250 g lapte praf 200 g nucă de cocos alune şi/sau migdale Mod de preparare: Amesteciuntul cu zahărul pudră, adaugi laptele praf şi 150 g nucă de cocos. Omogenizezi compoziţia […]
 
Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_06

Reteta zilei: Peste la tigaie cu sos dulce-picant

Peste la tigaie cu sos dulce-picant din: grapefruit, portocala, limeta, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, file de halibut, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si File de somon in crusta de mustar cu boabe Ingrediente: 1 grapefruit roz 1 portocala ½ limeta, stoarsa 3 linguri ceapa rosie, tocata ½ ardei iute, felii foarte […]

Limonada racoritoare cu lime si portocala

Limonada racoritoare cu lime si portocala din: lămâi, lămâi verzi (lime), portocală, zahăr, apă minerală. Ingrediente: 6 lămâi 2 lămâi verzi (lime) 1 portocală 300 g zahăr 2 l apă minerală     Mod de preparare: Storci zeama de la 4 lămâi, de la cele 2 lămâi verzi şi de la por­tocală. Treci sucul de fructe […]
 
Briose_de_cicolata_cu_unt_si_lapte

Briose de cicolata cu unt si lapte

Briose de cicolata cu unt si lapte din: faina, praf de copt, zahar pudra, lapte, oua, unt, cicolata, sare. Ingrediente: 240 g făină un plic praf de copt 120 g zahăr pudră 8 linguri lapte 2 ouă plus 2 albuşuri 100 g unt 120 g ciocolată un praf de sare Mod de preparare: Se topesc […]
Ciorba_de_fasole_cu_legume_si_carnati

Ciorba de fasole cu legume si carnati

Ciorba de fasole cu legume si carnati din: fasole, carnati, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, suc de rosii, dafin, cimbru, patrunjel, marar, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, smantana. Ingrediente:  500 g fasole boabe 2 cărnaţi de casă 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 1 conservă roşii cuburi 750 ml suc de roşii 2 […]
 

Inghetata cu bezea, piersici si topping de zmeura

Inghetata cu bezea, piersici si topping de zmeura din: îngheţată de vanilie simplă, bezea (din comerţ), mpiersici coapte, topping de zmeură, alune sau migdale. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie simplă, din comerţ 100 g bezea (din comerţ) sfărâmată 2-3 piersici coapte (fără coajă şi sâm­buri) topping de zmeură (din comerţ) câteva alune sau migdale pentru […]
Salata_de_boeuf_cu_carne_de_vita

Salata de boeuf cu carne de vita

Salata de boeuf cu carne de vita din: vita, cartofi, telina, morcovi, mazare, castraveti murati, mustar, oua, galbenus, ulei, lamaie, sare, gogosari murati. Ingrediente:  500 g carne de vită 1 kg cartofi 2 ţeline 500 g morcovi 500 g mazăre din conservă 500g castraveţi muraţi 2 linguri muştar 3 ouă fierte tari 1 gălbenuş crud […]
 
Gem_de_afine_cu_lamaie

Gem de afine cu lamaie

Gem de afine cu lamaie din: afina zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg afine 400-500 g zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Se spală bine afinele în apă rece si se lasă să se scurgă. Se pun într-un cas­tron, se adaugă zahărul, se amestecă bine şi se lasă aşa cel puţin 1 oră. După ce […]
Sparanghel_in_crusta_cu_sos_de_maioneza_16

Reteta zilei: Sparanghel in crusta cu sos de maioneza

Sparanghel in crusta cu sos de maioneza din: maioneza, suc de lamaie, piper, rozmarin, lapte batut, condimente, coaja de lamaie, bere, sparanghel, ulei, parmezan. Poate te intereseaza si Salata de sparanghel Ingrediente sos: 1/2 cană maioneza sucul de la 1/2 lămâie 1/2 lingurita piper 1 lingurita de frunze de rozmarin proaspete, tocate 1/2 linguriță frunze […]
 
Gem_de_kiwi_cu_mere

Gem de kiwi cu mere

Gem de kiwi cu mere din: piure de mere, kiwi, zahar. Ingrediente: 1000 ml piure de mere 5 kiwi 400 g zahăr     Mod de preparare: Se curăţă kiwi de coajă şi se taie felii. Se încălzeşte piureul de mere şi se ames­tecă constant până dă în fiert, apoi se adaugă şi fe­liile de […]
Ciorba_de_agrise_cu_carne_si_smantana

Ciorba de agrise cu carne si smantana

Ciorba de agrise cu carne si smantana din: carne sau oase afuma­te, agrişe, ceapă, orez, gălbenuş, smântână, pătrunjel, sare. Ingrediente: 300 g carne sau oase afuma­te 1/4 kg agrişe 1 ceapă 2 linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrunjel sare Mod de preparare: Pui carnea sau oasele la fiert în 2-3 l de apă […]
 
Frappe_de_ciocolata_cu_inghetata_de_cafea_si_frisca

Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca

Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca din: îngheţată de cafea, frişcă lichidă, zahăr, lapte, ciocolată amăruie, zahăr pudră, făină de porumb, ciocolată. Ingrediente: 500 ml îngheţată de cafea 200 ml frişcă lichidă 3 linguri de zahăr 1 l lapte 150 g ciocolată amăruie 80 g zahăr pudră 1 linguriţă rasă amidon bucăţele de ciocolată     Mod de […]
Cartofi_la_cutor_cu_rosii_si_marar

Cartofi la cuptor cu rosii si marar

Cartofi la cuptor cu rosii si marar din: cartofi, ulei, roşii, mărar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi de mărimea nucilor 100 ml ulei 3-4 roşii 1 legătură mărar piper sare Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi aşezi într-o tavă, torni deasupra uleiul, adaugi o cană de apă şi pui tava la cuptor, la foc […]
 

Urda cu cacao si faina de cocos

Urda cu cacao si faina de cocos din: urdă, cacao, zahăr pudră, rom, făină de cocos. Ingrediente: 300 g urdă (de vacă)  3 linguri cacao 3 linguri zahăr pudră 1 păhărel de rom făină de cocos (atât cât să devină compoziţia puţin dură)   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredi­entele şi formezi bulgăraşi micuţi […]
Salata_de_fasole_boabe_cu_rosii_si_masline

Salata de fasole boabe cu rosii si masline

Salata de fasole boabe cu rosii si masline din: fasole albă, ceapa, usturoi, oţet, suc de lămâie, sare, piper, ulei de măsline, roşii, măsline negre, busuioc. Ingrediente: 2 conserve (a 400 g) de fasole albă 2 cepe mijlocii 1 căţel de usturoi 4 linguri de oţet 2 linguri suc de lămâie sare piper 4 linguri ulei de măsline […]
 
Tort_cu_crema_si_glazura_de_ciocolata

Tort cu crema si glazura de ciocolata

Tort cu crema si glazura de ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, cacao, sare, branza de vaci, zahar, ou, ciocolata, coaja de lamaie, frisca lichida, ciocolata neagra, ciocolata alba. Ingrediente pentru blat:  250 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 6 linguri apă 3 linguri cacao 1 vârf cuţit […]
Varza_cu_slanina_afumata_si_smantana

Varza cu slanina afumata si smantana

Varza cu slanina afumata si smantana din: varză, slănină afumată, ceapa, mărar, morcovi, ardei gras, sare, piper boabe, roşii, smântână, foi de dafin. Ingrediente: 1 varză potrivită 200 g slănină afumată 2 cepe 1 legătură mărar 2 morcovi 1 ardei gras sare piper boabe 3 roşii decojite (sau 2 linguri pastă de tomate) smântână foi de […]
 
Legume_coapte_cu_aroma_de_usturoi_24

Reteta zilei: Legume coapte cu aroma de usturoi

Legume coapte cu aroma de usturoi din: sparanghel, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, vinete, dovleac, usturoi, sare, piper, condimente, ulei de masline. Poate te intereseaza si Legume coapte cu bacon si ou prajit Ingrediente: 1 buchet sparanghel, tăiat bucati 1 ceapa rosie, curatata si taiata bucati mari 1 ardei gras rosu, taiat bucăți mari 240gr […]

Parjoale de zarzavat cu vinete si telemea

Parjoale de zarzavat cu vinete si telemea din: morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, cartofi,  vinete, ouă, pesmet, făină, telemea, piper, sare, mărar, frunze de pătrunjel, ulei pentru prăjit. Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădacină de pătrunjel 2 cartofi 150-200 g vinete tocate 2 ouă 100 g pesmet 2 linguri făină 100 g telemea piper […]
 
Musaka_cu_carne_de_porc_cartofi_si_cascaval

Musaka cu carne de porc, cartofi si cascaval

Musaka cu carne de porc, cartofi si cascaval din: cutie de carne de porc, cartofi, ceapa, oua, lapte, faina, patrunjel, ulei, pesmet, cascaval, piper negru măcinat, cimbru. Ingrediente: 1 cutie de carne de porc (300 grame) 6 cartofi taiaţi felii subţiri 1 ceapă mare tocată 3 ouă bătute pahar de lapte 1 lingură de făină 1/2 lingură de […]

Galuste cu caise si scortisoara

Galuste cu caise si scortisoara din: cartofi făinoşi, caise, făină, ouă, sare, scorţişoară, unt, zahăr cubic, pesmet, zahăr pudră. Ingrediente: 1 kg cartofi făinoşi 15 caise mici, foarte coapte (750 g) 200 g făină 2 ouă sare 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată 8 linguri unt 16 cubuleţe zahăr cubic 6 linguri pesmet zahăr pudră pentru ornat […]
 
Rulada_de_curcan_cu_bacon

Rulada de curcan cu bacon

Rulada de curcan cu bacon din: piept de curcan, mazare, sunca, ou, paine, nucsoara, bacon, patrunjel, ceapa, porumb, ardei, vin alb, sare, piper, ulei. Ingrediente:  700 g piept de curcan 200 g mazăre 250 g şuncă 1 ou miezul de la 2 felii de pâine înmuiat în lapte nucşoară 100 g bacon 1 legătură pătrunjel […]

Cocktail cu vin si portocale

Cocktail cu vin si portocale din: vin rosu, portocale, vanilie, zahar, alcool din fructe. Ingrediente: 5 l vin roşu (sau roze) sec sau demisec 3 portocale dulci bine spălate, şterse şi tăiate bucăţi 1 baton vanilie 1,5 kg zahar (sau dupa gust) 750 ml alcool din fructe     Mod de preparare: Amesteci într-un vas […]
 
Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara_08

Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara

Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara din: zahar, zahar brun, ulei, oua, piure de dovleac, esenta de vanilie, faina, praf de copt, scortisoara, sare, ienibahar, nucsoara, ghimbir, cuisoare, afine uscate, nuci, unt, crema de branza, zahar pudra, lapte. Poate te intereseaza si Briose cu mere, stafide si nuci Ingrediente briose: 3/4 cana zahăr 1/4 […]
Salata_calda_cu_paste_broccoli_si_oregano

Salata calda cu paste, broccoli si oregano

Salata calda cu paste, broccoli si oregano din: paste fusilli, roşii cherry, broccoli, porumb, ceapă, oregano uscat, ulei de măsline, sare de mare. Ingrediente: 250 g paste fusilli 5 roşii cherry 3 morcovi 200 g broccoli 100 g porumb mic 1 ceapă mică 2 linguriţe de oregano uscat 3 linguri de ulei de măsline sare de mare Mod de preparare: Intr-un vas, la […]
 
Supa_de_bob_cu_patrunjel_si_telina

Supa de bob cu patrunjel si telina

Supa de bob cu patrunjel si telina din: bob (fasole cu bobul mare), morcov, radacina telina, radacina patrunjel, ceapa, sare, verdeata. Ingrediente: 250 g bob (fasole cu bobul mare) 3 morcovi o radacina mica telina 2 radacini patrunjel 2 cepe sare verdeata, dupa gust Mod  de preparare: Bobul se pune la înmuiat in apa, cu o […]
Tarta_de_cartofi_cu_ou_si_telemea

Tarta de cartofi cu ou si telemea

Tarta de cartofi cu ou si telemea din: cartofi, oua, telemea, patrunjel, ulei. Ingrediente: 5 cartofi 4 ouă 250 g telemea o legătură pătrunjel o lingură ulei     Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert pentru 10 minute. Se scurg apoi si se pun într-o tavă cu ulei. Ouăle se […]
 
Cod_de_cuptor_cu_ansoa_si_usturoi

Cod de cuptor cu ansoa si usturoi

Cod de cuptor cu ansoa si usturoi din: cod decongelat, usturoi, fileuri de anşoa, pătrunjel, ulei. Ingrediente: 2 bucăţi cod decongelat 2 căţei de usturoi un borcan mic fileuri de anşoa o legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Fileurile de anşoa se scot si se strivesc cu furculiţa. Li se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi pătrunjelul fin tocat. […]
Sunca_la_cuptor_cu_zhar_brun_si_cuisoare

Sunca la cuptor cu zahar brun si cuisoare

Sunca la cuptor cu zahar brun si cuisoare din: carne afumată împănată, cuisoare, zahar brun, apa. Ingrediente: o bucată carne afumată, împănată 10 cuişoare 150 g zahăr brun 200 ml apă Mod de preparare: Intreaga bucată de carne se găureşte cu vârful unui cuţit, iar în orificiile formate se înfig cuisoare. Apoi, se presară cu zahărul brun si se asază carnea […]
 
Tort_cu_crema_de_maracuja_si_ciocolata_neagra

Tort cu crema de maracuja si ciocolata neagra

Tort cu crema de maracuja si ciocolata neagra din: făină, amidon, zahăr, oua, ciocolata, unt, praf de copt, suc de maracuja, frişcă lichidă, ciocolată neagră. Ingrediente pentru blat: 60 g făină 40 g amidon 50 g zahăr 3 ouă 100 g ciocolată 50 g unt un vârf de cuţit praf de copt Ingrediente pentru umplutură: 100 ml suc de maracuja (2-3 […]
Muschi_de_porc_cu_sos_de_ciuperci_si_smantana

Muschi de porc cu sos de ciuperci si smantana

Muschi de porc cu sos de ciuperci si smantana din: muşchi de porc, unt nesarat, cimbru uscat, sare, piper, ciuperci, smantana. Ingrediente: o bucată de 2 kg muşchi de porc un pachet unt nesărat o lingură cimbru uscat sare piper Ingrediente pentru sos: o conservă ciuperci feliate 300 ml smântână de gătit sare piper Mod de […]

Peste in jar cu marar si ceapa

Peste in jar cu marar si ceapa din: peşte, ceapă, mărar, sare, piper, curry. Ingrediente: peşte ceapă mărar sare piper curry Mod de preparare: Se curăţă peştele foarte bine la interior şi se umple cu un amestec de ceapă tocată foarte mărunt şi mărar tocat foarte fin. Se înveleşte peştele cu staniol (sau scoarţă de copac, ca […]
Caise_in_miere_si_otet

Caise in miere si otet

Caise in miere si otet din: caise, miere, otet de vin alb, cuisoare, seminte de chimion, piper boabe. Ingrediente: 1,5 kg caise 200 g miere 300 ml otet de vin alb 4-5 cuisoare 8 seminte de chimion 1 lingurita de piper boabe Mod de preparare: Se spalâ caisele, se usucă, se taie înjumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Intr-o cupă, […]
 
Farfalle_cu_creveti_legume_si_lamaie

Farfalle cu creveti, legume si lamaie

Farfalle cu creveti, legume si lamaie din: paste farfalle, creveţi decorticaţi,  roşii cherry, ridichi, frunze de salată verde, ulei de nuci, ulei de turnesol, zema de lamaie. Ingrediente: 400 g paste farfalle 600 g creveţi decorticaţi 200 g roşii cherry 1 legătură de ridichi câteva frunze de salată verde 2 linguri ulei de nuci 2 linguri ulei de turnesol zeama de […]
Tocana_de_pui_cu_carnati_06

Reteta zilei: Tocana de pui cu carnati

Tocana de pui cu carnati din: carnati afumati, ceapa, usturoi, pui, fasole, rosii, supa de pui, sare, piper, cimbru, pesmet, unt topit. Poate te intereseaza si Tocanita de pui cu naut Ingrediente: 4-5 carnati afumati 1 cană de ceapă tocată 4 căței de usturoi, tocat 2 cesti pui, fiert si mărunțit 1 cutie fasole, clătită […]
 
Desert_cu_inghetata_de_zmeura_si_branzica_de_casa

Desert cu inghetata de zmeura si branzica de casa

Desert cu inghetata de zmeura si branzica de casa din: brânzică de casă,  smântână, zahăr, zmeură congelată, pahare de plastic, beţişoare de îngheţată din lemn. Ingrediente: 250 g brânzică de casă 150 g smântână 250 g zahăr 150 g zmeură congelată 4 pahare de plastic 4 beţişoare de îngheţată din lemn     Mod de preparare: Se amestecă brânzica […]
 

Preparate culinare gustoase (2015)

Preparate culinare gustoase: Reteta zilei: Salata greceasca cu branza feta Salata greceasca cu branza feta din: castraveti, rosii, ceapa rosie, branza feta, ulei de masline, oregano, lamaie, sare de mare, piper.   Ingrediente: 4 castraveti, felii subtiri 4-5 rosii feliate… Read more » Reteta zilei: Pateuri cu nutella si banane Pateuri cu nutella si banane […]
 
Prajitura_cu_zmeura_bicuiti_si_smantana

Prajitura cu zmeura, biscuiti si smantana

Prajitura cu zmeura, biacuiti si smantana din: ouă, zahăr, faina, zmeura, gelatina, smantana, agent întăritor, biscuiţi. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 80 g zahăr 100 g făină Ingrediente pentru umplutură: 800 g de zmeură (din conservă) 50 g zahăr 30 g gelatină 500 ml smântână 2 pliculeţe de agent întăritor Ingrediente pentru decor: biscuiţi (130 g) Mod de […]

Omleta cu carnati si lapte de cocos

Omleta cu carnati si lapte de cocos din: ouă, lapte de cocos,  sare, ulei sau unt topit, făină, ulei pentru prăjit, carne tocată, ceapa roşie, usturoi, coriandru, seminţe de chimen, nuci, zahăr tos. Ingrediente pentru învelis:  8 ouă 150 ml lapte de cocos 1/2 linguriţă sare 3 linguri ulei sau unt topit 100 g făină 750 ml ulei pentru […]
 

Prajitura cu banane si lapte de cocos

Prajitura cu banane si lapte de cocos din: făină de orez, zahăr tos, sare, lapte de cocos, banane raja, frunze proaspete de banan. Ingrediente: 300 g făină de orez 75 g zahăr tos 1/2 linguriţă sare 750 ml lapte de cocos 15 banane raja, tăiate bucăţi de 4 cm, iar pe lungime tăiate în două […]
Peste_pane_cu_lamaie

Peste pane cu lamaie

Peste pane cu lamaie din: peste, oua, pesmet, faina, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente:  4 rondele de peşte 2 ouă 4 linguri pesmet 2 linguri făină sare si piper ulei pentru prăjit 6 feliuţe de lămâie Mod de preparare: Speli şi usuci rondelele de peşte, apoi le dai cu sare şi piper. Baţi ouăle. Pui […]
 
Aperitiv_cu_crema_de_branza_rosii_si_castraveti_08

Reteta zilei: Aperitiv cu crema de branza, rosii si castraveti

Aperitiv cu crema de branza, rosii si castraveti din: castraveti, rosii cherry, crema de branza, smantana, patrunjel, usturoi, praf de ceapa, boia de ardei, marar, parmezan. Poate te intereseaza si Aperitive cu gorgonzola si nuca Ingrediente: 2 castraveți 16 roșii cherry 240gr crema de branza ¼ cană smântână 3 linguri patrunjel proaspat, tocat 1 lingura […]

Desert de cocos cu manioc

Desert de cocos cu manioc din: manioc, nucă de cocos, sare, zahăr nerafinat, ulei. Ingrediente: 750 g manioc, spălat bine 1 nucă de cocos, răzuită fin 1/2 linguriţă sare 100 g zahăr nerafinat, măcinat fin 750 ml ulei Mod de preparare: Se răzuieşte maniocul, se amestecă cu nuca de cocos (răzuită şi ea) şi cu sarea. Se formează […]
 
Supa_de_orez_cu_ciuperci_si_cimbru

Supa de orez cu ciuperci si cimbru

Supa de orez cu ciuperci si cimbru din: morcov, telina, ceapa, usturoi, unt, supă de pui, foi de dafin, boabe de ienupăr, vin alb, sare, piper macinat, condimente de supă, cimbru, ciuperci din conservă, orez sălbatic, ciuperci proaspete, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1 legătură de ţelină 1 ceapă 3 căţei de usturoi 50 g unt 800 ml supă de pui 2 foi de dafin 4 […]
Compot_de_pere_cu_nuci_si_scortisoara

Compot de pere cu nuci si scortisoara

Compot de pere cu nuci si scortisoara din: pere, apa, zahar, nuci, cuisoare, bete de scortisoara, otet sau zeama de lamaie. Ingrediente: 1,3 kg pere 1 l apa 300 g zahar 60 g nuci 5 cuisoare bete de scortisoara 3 linguri de otet sau zeama de lamaie   Mod de preparare: Se spală perele, se curăţă şi se taie jumătăţi. […]
 

Pernite de orez cu carne si lapte de cocos

Pernite de orez cu carne si lapte de cocos din: orez, lapte de cocos, sare, frunze proaspete de banan, carne tocată, ceapa roşie, usturoi, chili, zahăr tos, galangale, ceapa verde, ulei. Ingrediente: 750 g orez de bună calitate spălat şi scurs 1500 ml lapte de cocos 1 linguriţă sare frunze proaspete de banan Pentru umplutură: 500 g […]
 
Supa_de_castraveti_cu_menta

Supa de castraveti cu menta

Supa de castraveti cu menta din: lamaie, menta proaspata, castraveti, iaurt natural, curry, mustar, sos tabasco, sare, piper. Ingrediente: 1 lămâie mare 3 crenguţe de mentă proaspătă 1 kg de castraveţi 3 cutii mici de iaurt natural  1/2 linguriţă curry 2 linguriţe rase de muştar 12 picături de sos tabasco sare piper măcinat   Mod de […]

Desert cu orez, cocos si vanilie

Desert cu orez, cocos si vanilie din: nucă de cocos, 225 g zahăr tos, apă, vanilie, făină de orez, 100 g făină neagră de orez, lapte de cocos, sare, frunze proaspete de banan. Ingrediente pentru umplutură: 1/2 nucă de cocos, răzuită pe lungime 225 g zahăr tos 150 ml apă 1/2 linguriţă de vanilie Ingrediente pentru partea […]
 
Sote_de_conopida_cu_sos_iute_20

Reteta zilei: Sote de conopida cu sos iute

Sote de conopida cu sos iute din: conopida, ulei, usturoi, sos de soia, limeta, ceapa verde, sos sriracha, limeta. Poate te intereseaza si Sote de conopida Ingrediente: 1 conopidă 2 lingurite ulei 2 catei de usturoi, tocat 2 linguri sos de soia 1 limeta 2 cepe verzi, feliate 1 lingura sos sriracha felii de limeta, […]
 

Preparate gustoase (2015)

Preparate gustoase: Reteta zilei: Varza calita la cuptor cu carnati de casa Varza calita la cuptor este o macare traditionala romaneasca si ca sa iasa buna de tot trebuie neaparat sa folositi carnatii de casa. Cu ingrediente ieftine si la indemana oricui,… Read more » Reteta zilei: Supa de pui cu galuste de faina Supa […]
 
Frigarui_din_tofu_cu_usturoi_si_susan

Frigarui din tofu cu usturoi si susan

Frigarui din tofu cu usturoi si susan din: tofu, faina, amidon, ou, usturoi, seminte de susan, ulei, sare, rosii cherry praz, sos de soia,  ghimbir ras, ceapă verde, zahăr. Ingrediente: 200 g tofu 1 lingură făină 3 linguriţe de amidon 1 ou 1 căţel de usturoi 3 linguri de seminţe de su­san 50 ml ulei sare 100 g […]

Cupe de cocos dulce

Cupe de cocos dulce din: orez, drojdie, lapte de cocos, zahăr jawaian, nucă de cocos, „vase” din frunze de banan. Ingredinte: 300 g orez proaspăt măcinat 5 g drojdie 250 ml lapte de cocos 175 g zahăr jawaian 1/2 nucă de cocos, răzuită fin, pe lungime 25 „vase” din frunze de banan       Mod de […]
 
Coaste_de_vitel_cu_morocv_si_ceapa_verde

Coaste de vitel cu morcov si ceapa verde

Coaste de vitel cu morcov si ceapa verde din: coaste de viţel, zahar, morcovi tineri, ulei de turnesol, ceapa verde, unt,  supă de vită, smântână, patrunjel, sare, piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg coaste de viţel 1 lingură zahăr 2 legături de morcovi tineri 2 linguri ulei de turnesol 4 cepe verzi 30 g unt 1 cub supă de vită […]

Prajitura cu orez si lapte de cocos

Prajitura cu orez si lapte de cocos din: făină de orez, sare, lapte de cocos, zahăr pudră nerafinat, zahăr tos, ulei. Ingrediente: 400 g făină de orez proaspăt măcinată 1 linguriţă sare 500 ml lapte de cocos (de la 1/2 de nucă) 300 g zahăr pudră nerafinat 50 g zahăr tos 500 ml ulei Mod […]
 
Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba_06

Reteta zilei: Batoane cu ovaz si ciocolata alba

Batoane cu ovaz si ciocolata alba din: unt, miere, zahar brun, zahar, vanilie, scortisoara, crema de tartar, sare de mare, ovaz, faina integrala, fulgi de ciocolata alba. Poate te intereseaza si Batoane cu cereale si miere Ingrediente: 1/2 cană unt 1/2 ceasca miere 1/4 cană de zahăr brun 1/4 cană de zahăr 1 lingura esenta […]
Curcan_umplut_cu_ciuperci_si_carne

Curcan umplut cu ciuperci si carne

Curcan umplut cu ciuperci si carne din: curcan, carne tocata, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, cimbru, ulei, sare, piper, fructe de sezon. Ingrediente: un curcan de 3 kg 250 g carne tocată 2,50 g ciuperci proaspete o ceapă 2 căţei usturoi 30 g unt cimbru 4 linguri ulei sare piper fructe de sezon Mod de preparare: […]
 
Sarmale_in_vin_cu_slanina_afumata

Sarmale in vin cu slanina afumata

Sarmale in vin cu slanina afumata din: carne tocată amestec vită şi porc, slănină afumată, ceapă, orez, ulei, piper, sare, varză acră, vin alb, morcovi, cimbru uscat. Ingrediente: 2 kg carne tocată amestec vită şi porc 300 g slănină afumată 1/2 kg ceapă 200 g orez 50 ml ulei sare piper o varză acră mărişoară Ingrediente pentru sos: 2-3 linguri ulei […]
Placintele_cu_branza_si_chimen

Placintele cu branza si chimen

Placintele cu branza si chimen din: branza, chimen, ceapa, coaja de lamaie, sare, piper, faina, aluat de foietaj. Ingrediente:  120 g brânză, la temperatura camerei 50 g seminţe chimen 1/2 cană ceapă tocată 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie sare si piper făină 1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată Mod de preparare: Incingi cuptorul. Fărâmiţezi […]
 
Legume_cu_mamaliga_si_usturoi

Legume cu mamaliga si usturoi

Legume cu mamaliga si usturoi din: vânătă, ardei graşi, ceapa, rosii in bulion, usturoi, ulei, malai, sare, piper. Ingrediente: o vânătă 2 ardei graşi 2 cepe 5 roşii în bulion 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 250 g mălai sare piper Mod de preparare: Din 250 g mălai, apă şi sare se face o mămăligă care […]
Aperitive_cu_masline_si_ardei

Aperitive cu masline si ardei

Aperitive cu masline si ardei din: bagheta, masline, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, ardei, cascaval, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente:  1 baghetă 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 1 fir ceapă verde, tocat 1 căţel usturoi, tocat 2 ardei capia 50 g caşcaval 2 cepe roşii 1 legătură frunze busuioc Mod […]
 
Frigarui_de_peste_cu_legume

Frigarui de peste cu legume

Frigarui de peste cu legume din: file de peste, ananas, ardei gras, sare, piper. Ingrediente:  3 fileuri de peşte 100 g ananas din conservă 1 ardei gras roşu sare si piper Mod de preparare: Condimentezi fileurile de peşte cu sare şi piper, după gust. Ţii ananasul la scurs. Indepărtezi cotorul ardeiului şi-l tai de aceeaşi […]
Salata_cu_pui_legume_si_masline

Salata cu pui, legume si masline

Salata cu pui, legume si masline din: pipet de pui, castraveti, ardei gras, rosii cherry, ceapa rosie, salata verde, masline, sare, piper, boia dulce, ulei, otet. Ingrediente: 1 piept de pui 2 castraveţi ardei gras roşu 10 roşii cherry 1 ceapă roşie 1 salată verde măsline sare piper boia dulce ulei oţet Mod de preparare: […]
Bors cu praz

Ciorba de praz cu patrunjel

Ciorba de praz cu patrunjel din: praz, ceapa, morcovi, bors, apa, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente:  3-4 fire praz 1 ceapă medie 2-3 morcovi 500 ml borş 2 l apă 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Cureţi legumele. Mărunţeşti ceapa, tai morcovii pe lungime (bastonaşe) şi prazul în rondele medii, le pui într-o strecurătoare […]
File_de_peste_cu_sos_iute_de_rosii

File de peste cu sos iute de rosii

File de peste cu sos iute de rosii din: file de peste, ardei, rosii, suc de rosii, ceapa, ulei, sare, piper, boia de ardei iute. Ingrediente:  4 fileuri de peşte 2 ardei roşii 4 roşii 200 ml suc de roşii 1/2 ceapă 3 linguri ulei sare si piper boia de ardei iute, după gust Mod […]
 
Pulpe_de_pui_si_sos_de_bere_neagra

Pulpe de pui si sos de bere neagra

Pulpe de pui si sos de bere neagra din: pulpe de pui, bere neagra, ulei, sare, piper, busuioc, boia dulce, ceapa, usturoi, ardei gras. Ingrediente:  4 pulpe pui 1 cutie bere neagră 1-2 linguri ulei sare piper busuioc boia dulce ceapă usturoi ardei gras Mod de preparare: Speli bine pulpele de pui şi le usuci. […]
Sandwichuri_cu_castraveti_si_avocado_06

Reteta zilei: Sandwich-uri cu castraveti si avocado

Sandwich-uri cu castraveti si avocado din: paine, avocado, castravete, sare, piper. Poate te intereseaza si Cum se prepara Sandwichuri cu homar (video) Ingrediente: felii de pâine 1 avocado 1/2 castravete, felii subțiri sare, dupa gust piper, dupa gust   Mod de preparare: Pasati avocado, taiati coaja de la pâine. Ungeti painea cu avocado, puneti felii […]
 
Pasta_de_stiuca_cu_tarhon_si_lamaie

Pasta de stiuca cu tarhon si lamaie

Pasta de stiuca cu tarhon si lamaie din: file de ştiucă, sare, piper, boia iute, unt, ceapă albă, tarhon, zema de lamaie, pâine prăjită, feliuţe de lămâie. Ingrediente: 600 g file de ştiucă sare piper negru o linguriţă boia iute 100 g unt o ceapă albă o legătură tarhon zeama de la 1-2 lămâi pâine prăjită feliuţe de lămâie Mod […]
Tort delicios cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie si portocala

Tort cu crema de lamaie si portocala din: unt, faina, oua, zahar, coaja de lamaie, sare, faina, amidon, zeama de lamaie, frişcă dulce, lămâie şi de portocală confiate. Ingrediente pentru blat: unt si făină pentru formă 6 ouă (albuşuri şi gălbenu­şuri separate) 175 g za­hăr coaja rasă a unei lă­mâi 1 priză (mare) de sare 75 g făină […]
 
Piure_de_castane_si_de_cartofi_cu_rondele_de_ceapa_prajita

Varza rosie cu caise si scortisoara

Varza rosie cu caise si scortisoara din: caise uscate, suc de mere, varza rosie, ceapa, unt, vin roşu, oţet de mere, sare, piper, zahăr, foi de dafin, scorţişoară, boabe de ienupăr, gem de caise. Ingrediente: 60 g caise uscate 150 ml suc de mere 1 varză roşie (circa 1 kg) 2 cepe 40 g unt 200 ml vin roşu circa 5 […]
Curcan_glasat_cu_sos_de_soia_si_miere

Curcan glasat cu sos de soia si miere

Curcan glasat cu sos de soia si miere din: curcan mic (circa 3 kg), sare, piper, unt, sofran, ceapă verde, morcovi, radacina de pătrunjel, rădăcină de ţelină, zeamă concentrată de le­gume (Knorr+apă), zeamă de portocală, vin rosu, ceapa, foi de dafin, cuisoare, sos de soia, miere lichida, amidon, patrunjel verde. Ingrediente: 1 curcan mic (circa 3 kg) sare piper 80 g […]
 
Salata_calda_cu_mazare_fasole_si_porumb

Salata calda cu mazare, fasole si porumb

Salata calda cu mazare, fasole si porumb din: mazăre, fasole verde, castraveti murati, porumb fiert, fasloe fiarta, praz, usturoi, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 100 g mazăre 100 g fasole verde 2 castraveţi muraţi 2 linguri de porumb fiert 2 linguri de fasole fiartă 1/2 fir de praz 1 căţel de usturoi (facultativ) 1 lămâie 2 […]
Chiftele_cu_naut_si_chimen

Chiftele cu naut si chimen

Chiftele cu naut si chimen din: năut, fasole cu bob mic, ceapă, usturoi, pătrunjel, faina, chimen măcinat, coriandru măcinat, boia dulce, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 200 g năut 500 g fasole cu bob mic o ceapă 3 căţei de usturoi o legătură pătrunjel 3 linguri făină o linguriţă chimen măcinat o linguriţă coriandru măcinat o linguriţă boia dulce 3 linguri busuioc sare ulei pentru […]
 
Salata_de_quinoa_cu_rosii_cherry_si_mozzarella_19

Reteta zilei: Salata de quinoa cu rosii cherry si mozzarella

Salata de quinoa cu rosii cherry si mozzarella din: ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, quinoa rosie, apa, sare, rosii cherry, mozzarella, busuioc. Poate te intereseaza si Salata de quinoa cu legume si verdeata Ingrediente: 1/2 cană ulei de măsline 2 linguri de otet balsamic 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță piper negru 2 cesti […]
Orez_in_dovleac_cu_carnati

Orez in dovleac cu carnati

Orez in dovleac cu carnati din: orez, ceapă verde, ceapa, carnati, ulei, apa, dovleac, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez o legătură ceapă verde o ceapă mare, uscată 2 cârnaţi 2 linguri ulei 50-100 ml apă un dovleac mic spre mediu 1/2 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se taie dovleacul în două, se scot seminţele […]
 
 

Preparate culinare delicioase (2015)

Preparate culinare delicioase: Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu creveti Supa de cartofi dulci cu creveti din: creveti decorticati, ulei, chimen, coriandru, ghimbir, piper cayenne, sare, piper, supa de pui, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper cayenne, frunze… Read more » Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar in crusta de ierburi […]
Supa_crema_de_telina_cu_pere_si_costita_afumata

Supa-crema de telina cu pere si costita afumata

Supa-crema de telina cu pere si costita afumata din: ţelină (rădăcină), cartofi, praz, unt, zeamă concentrată de le­gume (Knorr+apă), pere, vin alb, sare, piper, bacon, ulei, frisca lichida, zeama de lamaie, nucsoara, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g ţelină (rădăcină) 300 g cartofi 200 g praz 80 g unt 1 l zeamă concentrată de le­gume (Knorr+apă) 1 pa­ră tare […]
 
Piure_de_castane_si_de_cartofi_cu_rondele_de_ceapa_prajita

Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita

Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita din: cartofi, sare, piper, zeamă de legume (Knorr + apă), frişcă lichidă, foi de dafin, castane, ceapa, unt, lapte, nucsoara, patrunjel verde. Ingrediente: 750 g cartofi sare piper 100 ml zeamă de legume (Knorr + apă) 100 ml frişcă lichidă 1 foaie de dafin 200 g castane […]
Salata_calda_cu_broccoli_si_telina

Salata calda cu broccoli si telina

Salata calda cu broccoli si telina din: brânză cheddar, ceapa rosie, usturoi, telina, ulie de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g brânză cheddar 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 1 ţelină mică rasă 2 linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Fierbe broccoli 15 minute la bain-marie. Curăţă şi taie ţelina cubuleţe. […]
 

Orez in stil coreean

Orez in stil coreean din: apă, orez (pentru a se găti orez în stil cu adevărat coreean, folosiţi orez cu bobul scurt, caracteristica sa fiind gustul pufos şi lipicios). Ingrediente: apă 2 căni orez (pentru a se găti orez în stil cu adevărat coreean, folosiţi orez cu bobul scurt, caracteristica sa fiind gustul pufos şi lipicios)   […]
 
Tort_cu_ciocolata_nuca_si_mere

Tort cu ciocolata, nuca si mere

Tort cu ciocolata, nuca si mere din: unt, faina, praf de copt, sare, unt, cacao, zahar, oua, esenţă de vanilie, miez de nucă, mere, lapte, zahăr pu­dră. Ingrediente: unt şi făină pentru tavă 4 linguri făină 1 linguri­ţă praf de copt 1 priză sare 225 g unt 75 g cacao 400 g zahăr 4 ouă bătute 1 1/2 lingu­riţă […]
Sufleu_de_branza_cu_inimi_de_palmier_04

Reteta zilei: Sufleu de branza cu inimi de palmier

Sufleu de branza cu inimi de palmier din: inimi de palmier, mozzarella, parmezan, ceapa verde, usturoi, smantana, maioneza, boia de ardei, bagheta. Poate te intereseaza si Sufleu de branza de vaci si stafide Ingrediente: 1 cutie inimi de palmier, tocate 1 cană brânză mozzarella, mărunțită ½ ceasca parmezan, ras 1 cană ceapa verde, tocata 1 […]
 

Omleta cu sofran si coriandru

Omleta cu sofran si coriandru din: ouă, ulei, sapă, ceapa, ofran, coriandru, sare, piper, lămâie, iaurt. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri ulei 1 ceaşcă sapă 2 cepe 2 linguriţe şofran 2 linguriţe coriandru sare piper 1 lămâie 3 linguriţe iaurt Mod de preparare: Se taie roşiile în cubuleţe mai mari şi ceapa rondele fine. Se pun […]
Bors_de_peste_cu_ardei_si_morcov

Bors de peste cu ardei si morcov

Bors de peste cu ardei si morcov din: crap, ceapa, ardei, morcovi, bors, suc de rosii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, leuştean. Ingrediente: 1 kg crap (capete, cozi) 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 1 l borş 500 ml suc de roşii sare piper 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1-2 legături leuştean Mod de preparare: La borşul depeste cele […]
 

Paine de casa cu lapte si iaurt

Paine de casa cu lapte si iaurt din: făină de grâu, praf de copt, sare, ou, lapte, iaurt (smântână), ulei de măsline Ingrediente: 60 g făină de grâu 1 lingură praf de copt 1 linguriţă sare 1 ou 100 ml lapte 100 ml iaurt (smântână) 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare: Se pune […]
 

Preparate culinare (2015)

Preparate culinare: Reteta zilei: Supa de pui cu orez Supa de pui cu orez din: pui, morcov, ceapa, telina, patrunjel, sare, apa rece, oua, suc de lamaie, orez, sare, piper.   Ingrediente: 1 pui de gatit, taiat bucati 1… Read more » Reteta zilei: Prajitura cu banane si nuci Prajitura cu banane si nuci din: […]
 

Pasta de rosii cu ghimbir

Pasta de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, ghimbir, zahăr, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe ghimbir 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Legumele, spălate şi curăţate, se presează, timp de circa zece minute. Din amestecul omo­genizat bine, cu ajutorul unui mixer, se prepară un piure foarte fin. Se adaugă, sarea şi se pune […]
 
Desert_cu_ovaz_si_afine_uscate_12

Reteta zilei: Desert cu ovaz si afine uscate

Desert cu ovaz si afine uscate din: faina, bicarbonat, sare, scortisoara, unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, ovaz, afine uscate, unt de arahide, unt. Poate te intereseaza si Desert cu mere si fulgi de ovaz Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita scortisoara macinata 1 […]
Rulouri_cu_ciuperci_si_pui

Rulouri cu ciuperci si pui

Rulouri cu ciuperci si pui din: foietaj, piept de pui, ciuperci, sare, piper, ou, otet. Ingrediente:  1 pachet foitaj 2 bucăţi piept de pui 500 g ciuperci sare si piper 1 ou 2 linguri oţet Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le fierbi 10 minute în apă cu oţet şi sare, te scurgi şi le […]
 
Rulada_de_branza_cu_ardei_gras

Rulada de branza cu ardei gras

Rulada de branza cu ardei gras din: cascaval, branza de vaci, unt, ardei gras, sare, piper. Ingrediente:  250 g caşcaval 400 g brânză de vaci proaspătă 75 g unt 1/2 ardei gras verde 1/4 ardei gras roşu 1/4 ardei gras galben sare si piper Mod de preparare: Pui brânza de vaci la scurs. Tai ardeii […]
Friptura_de_gasca_cu_masline_si_stafide

Friptura de gasca cu masline si stafide

Friptura de gasca cu masline si stafide din: gâscă tânără (cca 3 kg), sare, mere acrisoare, pesmet, pelin, stafide, supa de carne, făină, piper, smochine proaspete, nectarine proaspete, afine, portocale. Ingrediente: 1 gâscă tânără (cca 3 kg) sare 300 g mere acrişoare 100 g pesmet 1 mână pelin 2 linguri stafide 125 ml supă de carne 1 -2 linguri […]
 

Peste cu orez, sofran si boia

Peste cu orez, sofran si boia din: peşte, slănină, ceapa, roşii, orez, şofran, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 1 kg peşte 200 g slănină 4 cepe 6 roşii 400 g orez 1 linguriţă şofran sare piper boia dulce       Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi slănina tăiată cubuleţe se călesc în unţ topit […]
Desert_cu_chec_si_mere

Desert cu chec si mere

Desert cu chec si mere din: chec cu fructe, cascaval maturat, mere. Ingrediente:  800gr chec cu fructe cascaval maturat felii de mere     Mod de preparare: Taie în felii subţiri 2 bucăţi dreptunghiulare a câte 400g de chec cu fructe şi aşază pe fiecare felie câte o bucată triunghiulară de caşcaval maturat şi câte […]

Peste in foi de banan cu cocos

Peste in foi de banan cu cocos din: cod (sau oricare alt peşte cu carnea tare), frunze de banan, nucă de cocos, chutney, oţet, usturoi, ardei iuţi, şofran, cremă de nucă de cocos, sare, zeamă de lămâie, coriandru, mentă proaspătă. Ingrediente: cod (sau oricare alt peşte cu carnea tare) frunze de banan 200 g nucă de […]
Stelute_picante_cu_nuci_si_ciocolata_alba

Stelute picante cu nuci si ciocolata alba

Stelute picante cu nuci si ciocolata alba din: fâina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucşoară măcinată, mirodenii mixte, cuisoare măcinate, unt, zahar brun, oua, nuci, zahar, ghimbir confiat tăiat mărunt, ciocolată albă, esenţă de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g fâina 1 linguriţă praf de copt 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă nucşoară măcinată 1 linguriţă scorţişoară […]
 

Pilaf de legume cu naut si porumb

Pilaf de legume cu naut si porumb din: unt, ceapă, usturoi, şofran de pământ, cono­pidă, ardei verde, morcovi, orez, năut de grădină (proaspăt sau congelat), porumb dulce, sare, apă, scorţişoară, seminţe de coriandru, nucşoare verzi, piper, chimen, foaie de dafin, chili roşii. Ingrediente: 50 g unt o ceapă mare, tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 […]
Picioare_de_broasca_in_pesmet

Picioare de broasca cu pesmet

Picioare de broasca cu pesmet din: picioare de broască, făină, pesmet, sare, piper, unt, ou. Ingrediente: 250 g picioare de broască 1 lingură de făină 100 g pesmet sare piper 100 g unt 1 ou   Mod de preparare: Se bate oul cu făina şi un pic de sare. Se sărează piperează picioarele, se trag […]
 

Peste in sos tomat cu cocos

Peste in sos tomat cu cocos din: file de peşte, nuci de anacard, praf de chili roşu, nucă de cocos gratinată, frunze coriandru verde, smântână, garam maşala, pastă de usturoi, usturoi, pastă de ghimbir, zeamă de lămâie, ulei, sare, seminţe de floarea soarelui, roşii. Ingrediente: 600 g file de peşte 10 g nuci de anacard 10 g […]
Orz_cu_chiftelute_si_parmezan_05

Reteta zilei: Orz cu chiftelute si parmezan

Orz cu chiftelute si parmezan din: carnati, ulei de masline, usturoi, varza, rosii uscate, supa de pui, zeama de lamaie, unt, parmezan, orz, sare. Poate te intereseaza si Orz cu ciuperci si parmezan Ingrediente: 3 cârnați, fara piele 2 linguri ulei de măsline 4 catei de usturoi, tocat cateva frunze de varza, tocata 6-7 rosii […]
 
Sandvisuri_aromate_cu_branza_si_sunca

Sandvisuri aromate cu branza si sunca

Sandvisuri aromate cu branza si sunca din: branza gruyere, crema de branza, mustar dijon, sare, piper, scortisoara, paine, sunca, unt. Ingrediente:  150gr branza gruyere, rasa 200ml crema de branza 1 lingurita mustar dijon sare piper scortisoara 10 felii de paine sunca, feliata unt Mod de preparare: Incinge cuptorul la 190°C. Combină 100g de brânză Gruyere […]

Gustari calde cu carnati de vita

Gustari calde cu carnati de vita din: carnati de vita, dulceata de afine, otet balsamic, chifle, cimbru. Ingrediente: 12 carnati de vita 2 linguri dulceata de afine 4 lingurite otet balsamic 8 chifle cimbru     Mod de preparare: Găteşte la cuptor 12 cârnaţi de vită, apoi taie-i în felii groase. Combină 2 linguri de […]
 
Clatite_cu_branza_verdeata_si_sunca

Clatite cu branza, verdeata si sunca

Clatite cu branza, verdeata si sunca din: marar, sare, piper, faina, oua, lapte, ulei de masline, sunca de Praga, brânză Gouda, frunze de salată verde, pătrunjel verde. Ingrediente: 1 legătură mărar sare piper 3 linguri făină 2 ouă VA pahar lapte 1 lingură ulei de măsline 12 felii şuncă de Praga 12 felii subţiri de brânză Gouda frunze […]

Aperitive cu halloumi si spanac

Aperitive cu halloumi si spanac din: unt, usturoi, garam masala, spanac, halloumi, chifle. Ingrediente: 2 linguri unt 2 catei usturoi 2 lingurite garam masala 160gr spanac 500gr branza halloumi 4 chifle Mod de preparare: Incălzeşte 2 linguri de unt într-o oală mare, împreună cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 2 linguriţe de garam masala. […]
 
Tort_de_cocos_cu_lamaie

Tort de cocos cu lamaie

Tort de cocos cu lamaie din: zahăr, unt, oua, amidon, faina, cacao, zahar vanilinat, lamai, frişcă lichidă, nucă de cocos. Ingrediente pentru blat: 140 g zahăr plus o lingură 10 g unt 4 ouă 40 g amidon 40 g făină 20 g cacao Ingrediente pentru cremă: 2 ouă 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilinat 2 lămâi 50 […]

Pui marinat in iaurt si sofran

Pui marinat in iaurt si sofran din: pulpe şi piept de pui, iaurt natural, usturoi, chili roşii, unt nesărat, şofran, gran maşala,apă caldă, apă rece, cocos, anacard crud, ouă, paprika. Ingrediente: 1 kg pulpe şi piept de pui 125 g iaurt natural 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt 5 chili roşii, uscaţi 50 g unt […]
 
Salata_cu_branza_de_capra_16

Reteta zilei: Salata cu branza de capra

Salata cu branza de capra din: salata creata, ardei iute, portocala, branza de capra, suc de portocale, ulei de masline, usturoi, zahar, sare, piper, smantana. Poate te intereseaza si Salata de broccoli cu bacon Ingrediente: 1 salata creata 1 ardei iute, feliat 1 portocala, taiata bucati 120gr brânză de capră 1/4 ceasca suc de portocale […]
Iepure_cu_masline_si_cartofi

Iepure cu masline si cartofi

Iepure cu masline si cartofi din: iepure, masline verzi, ceapa, usturoi, vin alb sec, unt, ulei, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un iepure portionat 150 g măsline verzi 3 cepe 2 căţei de usturoi 500 ml vin alb sec 10 g unt 2 linguri ulei sare piper 2-3 cartofi Mod de preparare: Intr-o oală cu fund […]
 
 

Retete noi (2015)

Retete noi: Reteta zilei: Coaste de porc in sos de zmeura si soia Coaste de porc in sos de zmeura si soia din: coaste de porc, sos de zmeura, sos de soia, usturoi, pudra de ghimbir, sos picant, frunze de cimbru.   Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Bruschete calde cu crema de branza si […]

Spirale dulci

Spirale dulci  din: făină, drojdie, zahăr, colorant galben, apă. Ingrediente pentru aluat: 1/3 ceaşcă făină 1/2 lin­guriţă drojdie 1/2 ceaşcă făină 2 ceşti zahăr 2 picături colorant galben Ingrediente pentru sirop: 2 ceşti zahăr 2 1/2 ceşti apă Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în puţină apă şi se amestecă cu făina, obţinându-se o pastă […]
 
Prajitura_cu_suc_de_rosii_si_gem_de_prune

Prajitura cu suc de rosii si gem de prune

Prajitura cu suc de rosii si gem de prune din: suc de roşii, zahar, ulei, bicarbonat, faina, gris, apa, unt, lamaie, gem de prune, zahar pudra. Ingrediente pentru foi: 12 linguri suc de roşii 12 linguri zahăr 12 linguri ulei o linguriţă bicarbonat 450 g făina Ingrediente pentru cremă: 6 linguri griş 500 ml apă 1/2 […]

Spanac cu chimen si susan

Spanac cu chimen si susan din: ulei, seminţe de susan, usturoi, ceapă, chimen de pământ, spanac verde. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 linguriţă seminţe de susan căţei de usturoi 1 ceapă mare, tăiată mărunt 1 linguriţă chimen de pământ 450 g spanac verde, proaspăt Mod de preparare: In ulei, încins la foc mediu, se prăjesc seminţele de […]
 
Jeleu_de_struguri_cu_pere_si_lamaie

Jeleu de struguri cu pere si lamaie

Jeleu de struguri cu pere si lamaie din: struguri negri, pere, vin alb, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g struguri negri 400 g  pere 500 ml vin alb 1 kg zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preaprare: Se spală strugurii şi se scurg de apă. Se decojesc perele şi se taie lamele. Se pun strugurii […]

Varza cu smantana si chimen

Varza cu smantana si chimen din: varză, unt, zahăr, seminţe de chimen, oţet alb, coriandru verde, smântână, ou, piper măcinat, sare. Ingrediente: 1 varză mică 2 linguriţe unt 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe seminţe de chimen 1 lingură oţet alb coriandru verde 1 cană smântână 1 ou piper măcinat sare Mod de preparare: Varza se […]
 
Sis_Kebap_cu_menta

Şiş-Kebap cu menta

Şiş-Kebap cu menta din: zeama de lamaie, menta proaspata, frunze de coriandru, anacard crud, ceapă, usutroi, chili verde, carne tocata de vita, coriandru, chimen, ajwain (sau seminţe de chimen), garam maşala, colorant, pastă de tomate, piper, ou, praf de chili, sare, ulei, seminţe de mac, seminţe de susan. Ingrediente: zeama de la 1/2 lămâie, 2 linguri de mentă proaspătă (său I lingură […]
Mancare_de_legume_cu_frunze_de_curry_08

Reteta zilei: Mancare de legume cu frunze de curry

Mancare de legume cu frunze de curry din: ulei, seminte de mustar, linte neagra, linte galbena, ardei iute, frunze de curry, ceapa, muguri de fasole, telina, sare, turmeric, apa, nuca de cocos, orez. Poate te intereseaza si Mancare de legume Ingrediente: 1 lingurita ulei 1/2 lingurita semințe de muștar 1 lingurita linte neagra 1 lingurita […]
 

Ton in sos de iaurt picant si sofran

Ton in sos de iaurt picant si sofran din: fileuri de ton, iaurt, lapte de cocos, lămâie, curry, ienibahar, frunze de busuioc, usturoi, sare, ulei, şofran, marar, coniac fin. Ingrediente: fileuri de ton 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 lămâie 10 g curry 10 g ienibahar, pulbere 10 frunze de busuioc 5 căţei de […]
Dulceata_din_petale_de_trandafir_si_mere

Dulceata din petale de trandafir si mere

Dulceata din petale de trandafir si mere din: mere, petale de trandafir, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mere 130 g petale de trandafir 330 g zahar zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în bucăţi mici, păstrându-se coaja, cotorul şi sâm­burii. Se pun toate într-o oală, […]
 

Vinete umplute cu ceapa si ou

Vinete umplute cu ceapa si ou din: vinete, ceapa, unt, sare, piper, pesmet, ouă. Ingrediente: 1 kg vinete 4 cepe 150 g unt sare piper pesmet 2 ouă Mod de preparare: Se spală vinetele, li se taie cotorul şi se taie fiecare în jumătăţi, pe lungime. Se scoate miezul, se toacă şi se amestecă bine cu […]
 

Retete pentru tine (2015)

Retete pentru tine: Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de ierburi aromate Coaste de miel in crusta de ierburi aromate din: coaste de miel, usturoi, salvie, rozmarin, oregano, patrunjel, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, piper, sare.   Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Sote de zucchini cu sos pesto Sote […]
 

Vin de portocale cu lamaie

Vin de portocale cu lamaie din: portocale, zeama de portocală, lămâie, cuburi zahăr, vin alb, rachiu de fructe. Ingrediente: 6 portocale coapte bine, mai mari zeama de la o portocală 1 lămâie medie 15 cuburi zahăr 3/4 l vin alb 1/2 l rachiu de fructe   Mod de preparare: Se spală bine portocalele şi se taie, cu […]
Prajitura_cu_mere_si_rubarba_22

Reteta zilei: Prajitura cu mere si rubarba

Prajitura cu mere si rubarba din: pesmet, zahar, zahar brun, mere verzi, rubarba, scortisoara, garam masala, unt, ou, faina, praf de copt, smantana, frisca, scortisoara. Poate te intereseaza si Prajitura cu crema de ou si rubarba Ingrediente placinta: 2 linguri pesmet 1/2 cană de zahăr 1/2 cană zahar brun 2 mere verzi 1 cană rubarbă […]
 
Perisoare din chifle pentru supa

Supa de perisoare cu busuioc si parmezan

Supa de perisoare cu busuioc si parmezan din: carne tocată de vită, ou, pesmet, parmezan, busuioc, patrunjel, supă de pui, ceapa, paste făinaose mici. Ingrediente: 250 g carne tocată de vită un ou 2-linguri pesmet o lingură parmezan ras 2 linguri busuioc o legătură mică pătrunjel o ceapă 300 ml supă de pui 4-5 linguri paste făinaose mici sare […]
Minieclere_sarate_cu_branza_si_morcov

Minieclere sarate cu branza si morcov

Minieclere sarate cu branza si morcov din: apa, unt, oua, faina, sare, brânză de vaci, telemea, smantana, morcovi. Ingrediente pentru aluat: 250 ml apă 80g unt 4 ouă 150 g făină un praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză de vaci 100 g telemea 3-4 linguri smântână 2 morcovi raşi Mod de preparare: Pentru aluat, […]
 
Fasole_verde_marinata_cu_ardei_iute

Fasole verde marinata cu ardei iute

Fasole verde marinata cu ardei iute din: fasole verde la metru, sare, ceapa, ulei de măsline, ardei iute, piper, oţet balsamic alb, supă de miel, pătrunjel. Ingrediente: 600 g fasole verde la metru sare 2 cepe 30 ml ulei de măsline 1 ardei iute piper 2 linguri oţet balsamic alb 150 ml supă de miel 3 […]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu