luni, 19 decembrie 2011

Retete pentru masa de Revelion

Retete pentru masa de Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Revelion.

Retete pentru masa de Revelion

Pui marocan cu orez

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui marocan cu orez din: piept de pui, orez, varza murata, ceapa, gogosar murat, ulei de masline, ulei de susan, condimente, sos de rodie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 200 g orez 300 g varza murata 1 ceapa 1 gogosar murat 50 ml+2 linguri ulei…

Read more »

Cocktail Happy Together

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla de Cocktail Happy Together din: aperol, cointreau, zeama de lamaie, suc de portocala si portocala. Ingrediente: 5 cl Aperol 3 cl Cointreau 4 cl zeama de lamaie 8 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna…

Read more »

Pastramă de berbecuţ în aluat

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pastrama de berbecut in aluat din: pastrama de berbec, paine, ceapa rosie, vin rosu, ulei, oua, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800g pastramă de berbecut 500g aluat de pâine 1 ceapă roşie 150ml vin roşu 50ml ulei 4 ouă 2 fire de rozmarin sare piper Mod de preparare: Tăiaţi…

Read more »

Varza rosie cu mere si vin

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de varza rosie cu mere si vin din: unt, ceapa rosie, varza rosie, mere acre, zahar, otet de vin rosu si porto. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa rosie, taiata julien 1 varza rosie, tocata 2 mere acre, taiate in doua, curatate de samburi 50 g zahar 3 linguri otet de…

Read more »

Clătite de cafea cu alune şi ciocolată

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de clatite de cafea cu alune si ciocolata din: lapte, faina, cafea solubila, zahar, oua, unt, lapte, smantana, ciocolata menaj, galbenusuri, faina, alune de padure, ciocolata alba si lapte. Ingrediente: pentru clătite: 250 ml lapte 150 g faină albă 30 g cafea solubilă 30 g zahăr 2 ouă unt pentru spumă:…

Read more »

Reteta zilei: Lerbar ardelenesc

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de lebar ardelenes din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 250 g slănină 1 ceapă maţe de porc 2 foi de dafin 2 cuişoare 1…

Read more »

Frigărui de curcan cu sparanghel

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi, sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa, sparanghel verde, cimbru, ulei si miere. Ingrediente: 4 cartofi mari sare 1 legătură de arpagic 200 g de smântână fermentată sucul de la o lămâie piper 700 g de piept de curcan…

Read more »

Retete delicioase: Portofele cu ciuperci

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de portofele cu ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, marar, faina, ulei de masline, apa. Ingrediente umplutura: 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură cu ulei sare piper mărar Ingrediente aluat: 225 g făină 80 ml ulei de măsline 80 ml apă caldă sare Mod de preparare: Pregăteşte aluatul din făină, un…

Read more »

Retete delicioase: Clatite mexicane

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de clatite mexicane cu: ceapa, piper, soia, sare, fasole uscata, ardei iute, ulei, porumb, apa minerala, faina. Ingrediente: 1 ceapă piper 150 g soia granule sare 1 cană cu fasole uscată 1 ardei iute ulei 3 linguri porumb Ingrediente aluat: 400 ml apa minerala 50 ml ulei sare 400g faina Mod…

Read more »

Cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt, un preparat delicios, gustos, rapid si cel mai des intalnit in regiunile de la tara. Ingrediente: 2 tbsp butter 8 oz breakfast sausage 4 strips bacon 1/2 cup chopped green onions 1/3 cup packed all-purpose flour salt and…

Read more »

Plăcintă cu dovleac şi mere

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de placinta cu dovleac, ulei, lapte, praf de copt, nuci, faina, miere, zahar brun, lamaie, scortisoara, gris, zahar vanilat, mere. Ingrediente aluat: 9 linguri de ulei 200 ml de lapte bătut 1 plic de praf de copt 200 g de nuci măcinate 250 g de făină 1 lingură de miere 1…

Read more »

Portocale cu sos de ciocolata

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de portocale cu sos de ciocolata, zahar brun, cacao, ciocolata neagra, unt, lapte, alune, oua, esenta de rom. Ingrediente: 200g zahăr brun 150g cacao 100 g ciocolată neagră 80g unt 80 ml lapte 50 g alune nesărate 4 portocale 2 ouă 1 lingură de esenţă de rom Mod de preparare: Portocalele…

Read more »

Mini bezele

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de mini bezele din: oua, zahar pudra, suc de lamaie. Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr pudră 1 vârf de linguriţă de suc de lămâie Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se pune sucul de lamaie. Albusurile se bat cel mai bine cu telul pana ce se…

Read more »

Reteta zilei: Ghiveci de peste

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, fasole verde, ceapa, masline si verdeata. Ingrediente: 1 peste de 800 g 1 morcov 1 radacine de telina 1 radacina patrunjel 7 rosii 1 ceapa 200 g fasole verde 18 masline verdeata Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl tai…

Read more »

Salata cu calamar

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de salata cu calamar, salata verde, sparanghel, morcov, rosii, lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată verde, rucola şi iceberg 5 fire de sparanghel 1 morcov 2 roşii 1/2 lămăie (coajă rasă şi sucul) 1/4 linguriţă…

Read more »

Friptură de porc cu fructe

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de porc cu frcute din: migdale, usturoi, caise usturoi, file de porc, sare, piper, ulei, fire de praz, supa si caise. Ingrediente: 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 100 g de caise uscate 1 kg de file de porc sare piper 2 linguri de ulei 2 legături…

Read more »

Cotlete de porc cu mere şi stafide

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mere si stafide din: cotlete de porc, mere, unt, ulei, sare, piper, curry, faina, stafide, boabe de mustar si supa. Ingrediente: 4 cotlete de porc, fără os 4 mere mici, dulci-acrişoare 1 lingură de unt 1 lingură de ulei sare piper curry 1-2 linguri de făină…

Read more »

Cotlete de porc, umplute

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc, umplute din: cotlete de porc, praz, ciuperci champignon, sunca afumata, sare, piper, crema de branza, oua, patrunjel, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 180g) 3 fire de praz 200 g de ciuperci champig non 50 g de cubuleţe de şuncă afumată sare piper…

Read more »

Cotlete de porc cu muştar şi rozmarin

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mustar si rozmarin din: mustar, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sherry sau otet balsamic si coaste de porc. Ingrediente: 2 linguri de muştar uşor 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, feliaţi subţire 2 bucheţele de rozmarin, frunzele 1 lingură de sherry sau…

Read more »

Friptură de porc cu garnitură de fasole bătută cu usturoi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de porc cu garnitura de fasole batuta cu usturoi din: carne de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, fasole boabe, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 bucată de carne de porc pentru friptură, fără grăsime 1 lingură de ulei de măsline o ceapă mică sau o haşmă, tocată…

Read more »

Piept de porc la cuptor

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de piept de porc la cuptor din: seminte de fenicul, boabe de piper negru, cimbru, usturoi, ulei de masline, piept de porc si lamai. Ingrediente: 2 linguri seminţe de fenicul 1 lingură boabe de piper negru 1 legătură mică de cimbru (doar frunzele) 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de…

Read more »

Retete delicioase pentru Revelion

Retete pentru masa de RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru Revelion. Piept de pui umplut O reteta de piept de…

Read more »

Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc cu piure cu asmatui din: cartofi, sare, morcovi, asmatui, smantana, piper, nucsoara, cotlete de porc si unt. Ingrediente: 1 kg de cartofi făinoşi sare 250 g de morcovi 1 legătură de asmăţui 100 ml de smântână piper 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă 4 cotlete de…

Read more »

Porc înăbuşit cu chorizo

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc inabusit cu chorizo din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, otet de sherry, chorizo, seminte de fenicul, pasta de tomate, rosii, paine, coaja de lamaie si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline 1kg spată de porc, fără piele şi fără grăsime, tăiată în cuburi de 5cm 1 ceapă…

Read more »

Porc copt cu fenicul şi piper negru

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc copt cu fenicul si piper negru din: spata de porc, usturoi, seminte de fenicul, boabe de piper, rozmarin, frunze de dafin si vin alb sec. Ingrediente: 2 kg spată de porc, fără os 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 1 lingură seminţe de fenicul, zdrobite 1 lingură boabe de…

Read more »

Cum se prepara Porc dulce acrisor in chifla (video)

Retete pentru masa de Revelion O reteta video despre cum se prepara porc dulce acriosr in chifla: Cum se prepara Porc dulce acrisor in chifla

Read more »

Ruladă de porc cu varză roşie

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de rulada de porc cu varza rosie din: pulpa de porc, varza rosie, chimen, ulei, orez, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 1 varza rosie 1 lingurita chimen 150 ml ulei 2 linguri orez 1 lingurita rasa cimbru sare si piper Mod de preparare:…

Read more »

Friptură de porc cu unt cu aromă de hrean

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de porc cu unt cu aroma de hrean din: muschi de porc, ulei de masline, unt cu aroma de hrean si arpagic, salata verde, otet de vin rosu, ceapa, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de porc ulei de măsline, pentru uns 100g unt cu…

Read more »

Friptura marinata de porc

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura marinata de porc din: coaste de porc, ceapa, otet, vin, ceapa, morcovi, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, frunze de telina, patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g coaste de porc 2 cepe pentru marinată: 250 ml oţet 1 pahar cu vin 1 ceapă mare 1 morcov câţiva căţei…

Read more »

Cotlete de porc chinezeşti cu salata

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc chinezesti cu salata din: cotlete de porc, amestec chinezesc de cinci condimente, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sos de zahar brun, miere, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, salota, ardei iute, castravete, menta si alune. Ingrediente: 4 cotlete de porc pentru marinada: 1…

Read more »

Costiţe de porc picante

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de costite de porc picante din: ceapa verde, boabe de ienibahar, costite de porc, supa de pui, ardei iute, ghimbir, suc de lamaie, cimbru, coriandru, scrotisoara, usturoi, zahar brun si ulei de arahide. Ingrediente: 1 legătură de ceapă verde 1 linguriţă boabe de ienibahar 2 şire costiţe de porc sau 2kg…

Read more »

Ardei umpluţi cu carne de vita tocata

Retete pentru masa de RevelionO reteta de ardei umpluti cu carne de vita tocata din: ardei grasi, faina, ulei, bulion, sare, piper, ceapa, ulei, ou, patrunjel, marar, carne de vita tocata, orez si bulion. Ingrediente: 15 ardei grasi 3 linguri faina 4 linguri ulei 250 ml bulion sare si piper umplutura: 1 ceapa mare 1 pahar apa 2-3…

Read more »

Budincă de chiftele

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de budinca de chiftele din: carne de porc, carne de porc, oua, paine, cartofi, morcov, usturoi, smantana, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, ardei capia si castraveti murati. Ingrediente: 200 g carne de vită 300 g carne de porc 4 ouă o felie de pâine un cartof un morcov…

Read more »

Antricot de vită cu sos de brânză

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla si delicioasa de antricot de vita cu sos de branza din: antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, vin alb sec, usturoi, smantana si branza cu mucegai. Ingrediente: 2kg antricot de vită pentru marinata: 2 linguri ulei de măsline 100 ml oţet balsamic 1 pahar vin alb sec 4 căţei…

Read more »

Musaca de vinete

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, verdeata, usturoi, faina, carne tocata de vita, ulei de masline, sare, piper, smantana, cascaval si oua. Ingrediente: 6 vinete 5 roşii 1 ceapă 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, busuioc, oregano) 4 căţei de usturoi 2-3 linguri făină 700 g carne tocată de vită 300…

Read more »

Gulaş vienez

Retete pentru masa de RevelionO reteta de gulas vienez din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, grasime, coaja de lamaie, boia dulce, boia iute, rosii, chimen si cimbru. Ingrediente: 750 g carne de vită sare, piper 750 g ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 g grăsime coaja rasă de la o…

Read more »

Friptura de vita cu salsa si mamaliga

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de vita cu salsa si mamaliga din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei iute, lamaie, ceapa, busuioc verde si ulei de masline. Ingrediente: 2 kg antricot de vita, dezosat 1 lamaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi cimbru sos salsa: 3 rosii 2-3 ardei iuti verzi…

Read more »

Friptură marinată

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru, rozmarin, piper rosu si sare. Ingrediente: 4 antricoate de vită 300 g roşii cherry pentru marinata: 500 ml vin roşu 6 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1 ceapă 1 ţelină…

Read more »

Tocanita de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, rosii, morcov, ceapa, ardei grasi, fasole neagra, untura, boabe ienibahar, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de de vită 1 kg roşii 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi 200 g fasole neagră 2 linguri cu untură 5-6 boabe ienibahar…

Read more »

Lasagna cu carne tocata de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de lasagna cu carne tocata de vita din: foi de lasagna, unt, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 2 linguri cu unt 500 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g…

Read more »

Cum se prepara Vita in sos de stridii (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara vita in in sos de stridii: Ingrediente: 350g file de vita 1 lingurita sos de soia light 1½ lingura sos de stridii un varf de zahar sare si piper negru proaspat macinat 2 linguri ulei de arahide 3 catei de usturoi, taiati marunt 1 ardei iute,…

Read more »

Sarmale din peşte în foi de vită

Retete pentru masa de RevelionO reteta de sarmale din peste in foi de vita din: file dezosat de peste, ceapa, ardei gras, ardei iute, marar verde, orez, vin, lamaie, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file dezosat de peşte 1 ceapă 1 ardei gras 1/2 ardei iute 1 leg. mărar verde 200g orez 4 linguri…

Read more »

Ciorba de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita-rasol, piept 4 cartofi mai mari 3 rosii 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 100 ml smantana 1 legatura leustean 3 linguri otet aromat cu…

Read more »

Retete delicioase: Cârnaţi de casă

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, cimbru, usturoi, boia iute de ardei, intestine de porc, sare si piper macinat. Ingrediente: 700 g carne de porc grasă 350 g carne de vită 2-3 crenguţe cimbru uscat 3- 4 căţei usturoi 1/2 linguriţă boia iute de ardei intestine…

Read more »

Sarmale în foi de varză

Retete pentru masa de RevelionO reteta de sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g costiţă…

Read more »

Friptura din muschi de vita cu sos asiatic

Retete pentru masa de RevelionO reteta de friptura din muschi de vita cu sos de vita asiatic din: muschi de vita, condimente, zahar, ulei de floarea soarelui, coriandru, supa de pui, ghimbir, sos de stridii si ceapa verde. Ingrediente: 2 kg de muschi de vita 2 lingurite de “cinci condimente chinezesti 2 lingurite de zahar 2 linguri de…

Read more »

Vita in crusta de mustar

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi, mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 legătură pătrunjel verde 4 cartofi 3 linguri muştar 2 linguriţe tarhon verde sau uscat 6 linguri ulei 1 pahar vin roşu…

Read more »

Rasol de vita cu legume la cuptor

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de rasol de vita cu legume: carne de vita, praz, morcov, ciuperci, cartofi, vin rosu, supa de vita, unt, coaja de lamaie, sare, usturoi, rozmarin uscat, maghiran, ulei, piper. Ingrediente: 4 rasoale mici de vită 1/2 praz 150 g morcovi mici 200 g ciuperci mici 300 g cartofi dulci 100 ml…

Read more »

Creier de viţel pane

O reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa, telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: creier de viţel 4 ouă 1 ceapă mare 1 ţelină pesmet oţet sare şi piper, după gust suc de lămâie Mod de preparare: Creierul se ţine câteva ore în apă rece…

Read more »

Viţel in sos

O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură…

Read more »

Chifteluţe în vas de lut

Retete pentru masa de RevelionO reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut, pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă de vitei, tocată 400 g năut fiert 1/2 l pulpă de roşii 2 dovlecei verzi 1 ceapă…

Read more »

Lăptuci umplute

14 May 2011

O reteta usoara de laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1 felie pâine albă 1…

Read more »

Viţel cu dovlecei si mentă

13 May 2011

O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper,…

Read more »

Coaste de vitel in coniac

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel, coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1 ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare Mod de preparare: Taie…

Read more »

Momiţe de viţel prăjite

O reteta de momite de vitel prajite din: momite de vitel, faina, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg momiţe de viţel 100 g făină 150 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se spală bine momiţele de viţel, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de aproximativ trei-patru centimetri….

Read more »

Lasagna cu gorgonzola si spanac

Retete pentru masa de RevelionO reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb, patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna 500 g carne tocată de viţel 500 g spanac proaspăt 300 g gorgonzola 20 g unt 3 roşii…

Read more »

Porumbei umpluţi cu carne tocata de viţel

O reteta de porumbei umpluti cu carne tocata de vitel din: porumbei, carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1 ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se…

Read more »

Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din: limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice, usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă…

Read more »

Totul despre carnurile albe

Retete pentru masa de RevelionO privire superficială te-ar face să te gândeşti la culoarea cărnii ca fiind în strânsă corelaţie cu cantitatea şi calitatea sângelui animalelor. Foarte greşit: culoarea e dată de mioglobină, a cărei concentraţie depinde de rasa, de vârsta şi de sexul animalelor. Cele tinere au o cantitate mai mică de mioglobină faţă de adulţi şi,…

Read more »

Rulouri de viţel cu cuişoare

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel, untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente: 750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie…

Read more »

Viţel cu caise

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte 2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de coriandru 50 g…

Read more »

Vitel la disc

O reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia, usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia 4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit Mod de preparare: Se taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe disc…

Read more »

Viţel cu ton

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei…

Read more »

Friptură de pulpă de viţel

Retete pentru masa de RevelionO reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de ţelină 1 lingură de făină 1/2…

Read more »

Frigărui crocante aromate

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir, curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar, maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată…

Read more »

Chifteluţe cu spanac şi năut

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de lapte tocată 100 g pulpă…

Read more »

Chiftele albe cu roşii cherry

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel, piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara, smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g miez de pâine…

Read more »

Viţel rece cu mirodenii

Retete pentru masa de RevelionO reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi…

Read more »

Pulpa de porc cu sos de mustar

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pulpa de porc cu sos de mustar din: muschi de porc, ceapa verde, usturoi, boabe de mustar, vin alb, miere, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 legatura de ceapa verde 6 catei de usturoi 3 lingurite cu boabe de mustar 1 cescuta cu…

Read more »

Coasta de porc cu ghimbir

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de coasta de porc cu ghimbir din: piept de porc, bors, usturoi, otet, ghimbir, vin rosu, sare, nucsoara, oregano si ulei. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (coaste) 600 ml bors 1 capatana de usturoi 2 linguri cu otet 1 lingura cu ghimbir proaspat ras 200 ml vin rosu 1 lingurita…

Read more »

Lasagna cu sos de rosii

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita, carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt, lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 300 g carne tocată de porc un pachet…

Read more »

Pacheţele cu ananas şi şuncă

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pachetele cu ananas si sunca din: foi de placinta, dovlecel, rosii cherry, fenicul, ananas, sunca de porc, morcov, ou, ulei de masline, seminte de mac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă doi dovlecei 200 g roşii cherry jumătate de fenicul o conservă ananas, 400 g şuncă…

Read more »

Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi

Retete pentru masa de RevelionSe încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se rumeneşte. Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1 minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 1 vârf de linguriţă fulgi…

Read more »

Paste scoică cu carne şi sos

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de paste scoica cu carne de porc si sos din: paste scoica, muschi de porc afumat, costita afumata, bacon, rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 500 g paste scoică 500 g muşchi de porc afumat 200 g…

Read more »

Retete delicioase: Chiftele condimentate

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de chiftele condimentate cu:carne de porc, usturoi, ou, ceapa, paine, chimen, faina, pesmet, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 4 căţei de usturoi 1 ou 1 ceapă 2 felii de pâine 1 linguriţă cu seminţe de chimen măcinate 2 linguri cu făină 1 lingură cu pesmet…

Read more »

Ciorbă cu porc şi carnaţi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de ciorba de porc cu carnati din: carne de porc, carnati afumati, fasole alba, morcov, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, zeama de varza, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne de porc 3 carnaţi afumaţi 200 g costiţă afumată 200 g fasole boabe albă un…

Read more »

Scăriţă de porc cu cartofi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de scarita de porc cu cartofi din: scarita de porc, ceapa, usturoi, boia iute, zahar tos, pasta de tomate, mustar dulce, vin rosu sec, cartofi, ulei de masline, sare, piper si salata de sfecla rosie. Ingrediente: 4 bucăţi scăriţă de porc crude două cepe 8 căţei de usturoi boia iute două…

Read more »

Porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lămâie şi ceapă

18 November 2011

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lamaie si ceapa din: seminte de fenicul, ulei de masline, cotlete de porc, ceapa, usturoi, cartofi, fenicul, zeama de lamaie si broccoli. Ingrediente: 2 linguri seminţe de fenicul 1 lingură ulei de măsline 4 cotlete de porc cu os, curăţate de grăsime 1…

Read more »

Muschi de porc cu morcovi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de muschi de porc cu morcovi din: ceapa, morcovi, muschi file de porc, mustar, ulei de masline, bulion, supa, ierburi de provence, foaie de dafin, sare, piper, unt si zahar. Ingrediente: 2 cepe 700 g morcovi 800 g muschi file de porc 1 lingura mustar 3 linguri ulei de masline 1…

Read more »

Cum se prepara cotlete de porc la cuptor – Gordon Ramsay (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara cotlete de porc la cuptor foarte usor de preparat, delicios si gustos. Ingrediente: 4 pork chops, about 9oz each a little olive oil few thyme sprigs few rosemary sprigs (leaves only) 1/2 head of garlic separated into cloves (unpeeled) sea salt and black pepper Ingredients for Sauce:…

Read more »

Coaste de porc glazurate

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de coaste de porc glazurate din: sire de coaste de porc, amestec de condimente, hetchup dulce, ketchup iute, sos de soia, miere, sos teriyaki si whisky. Ingrediente: 2 kg sire de coaste de porc, separate 2 linguri amestec de condimente pentru gratar pentru glazura: 140 g de ketchup dulce 140 g…

Read more »

Ficat la cuptor

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de ficat de vita la cuptor cu: lapte dulce, ceapa rosie, praz, ulei, vin alb, busuioc verde, menta uscata, sare. Ingrediente: 400 g ficat de vita sau de porc 500 ml lapte dulce 1 ceapă roşie 2 fire de praz (partea albă) 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 50 ml…

Read more »

Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de fleica de porc cu sfecla rosie in sos dulce acrisor din: fleica de porc, sfecla rosie, unt, faina, lapte, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g fleică de porc 500 g sfeclă roşie coaptă 50g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 2 linguriţe miere 1 lămâie sare piper…

Read more »

Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc la tava cu praz si sos de coacaze din: pulpa de porc, praz, oua, ulei, unt, faina, lapte, coacaze, boia de ardei dulce, cimbru uscat, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 1 kg praz 2 oua 50 ml ulei 50 unt 2 linguri…

Read more »

Pui marocan cu orez

16 December 2011

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui marocan cu orez din: piept de pui, orez, varza murata, ceapa, gogosar murat, ulei de masline, ulei de susan, condimente, sos de rodie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 200 g orez 300 g varza murata 1 ceapa 1 gogosar murat 50 ml+2 linguri ulei…

Read more »

Piept de pui în jambon

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de piept de pui in jambon din: piept de pui, jambon, spanac, vin, ceapa, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g jambon crud uscat 200 g spanac 200 ml vin 1 ceapa 1 ou 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,…

Read more »

Cum se prepara Frigarui de pui si Bacon (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video delicioasa si gustoasa despre cum se prepara frigarui de pui si bacon din piept de pui dezosat, bacon si ceapa rosie, un preparat deosebit si rapid. Ingrediente: 12 bamboo skewers 4 large (8-10 oz) boneless skinless chicken breasts 1/3 cup ranch dressing 1 tsp hot chili paste or any spicy condiment…

Read more »

Pui la tigaie in sos curry

Retete pentru masa de RevelionO reteta deliciosa de pui la tigaie in sos curry din: praz, ardei gras, file de pui, unt, mirodenii, orez cu bobul lung, supa, sare si piper. Ingrediente: 500 g de praz câte un ardei gras roşu şi galben 500 g de file de pui 2 linguri de unt 2 linguriţe de mirodenii indi­ene…

Read more »

Piept de pui în crustă aromată cu garnitură de legume şi bacon crocant

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de piept de pui in crusta aromata cu garnitura de legume si bacon crocant din: cartofi, sare, file de piept de pui, cimbru, patrunjel, rozmarin, usturoi, ardei iute, piper, ulei, fasole verde, rosii cherry, ceapa, bacon afumat, nucsoara si cimbru. Ingrediente: 300 g cartofi sare 600 g file de piept de…

Read more »

Salată de pui cu andive

Retete pentru masa de RevelionSe curăţă 400 g ficăţei de pui şi se tăvălesc prin făină. Se prăjesc apoi în 3 linguri unt încins, se sărează, se piperează şi se scot din tigaie. Se călesc 300 g frun­ze de andive şi 1 măr tăiat felii. Se aşază pe farfurii frunzele de la 1 căpăţână salată verde şi fi­căţeii….

Read more »

Gulaş de pui cu smântână

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de gulas de pui cu smantana din: ceapa, ciuperci, piept de curcan, usturoi, sare, piper, rpaf de chili, ierburi de provence, ulei, boabe de piper verde, smantana, unt, faina si ketchup. Ingrediente: 150 g ceapă 170 g ciuperci Champignon (conservă) 800 g piept de curcan 4 căţei de usturoi sare piper…

Read more »

Pui glazurat cu miere, lămâie si tarhon

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui glazurat cu miere, lamaie si tarhon din: piept de pui, ulei, sare, piper, usturoi, ceapa, lamaie, tarho sau patrunjel si miere. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 175 g) 2 linguri ulei sare piper 2 căţei de usturoi 1 ceapă franţuzească 1/2 lămâie 4 fire tarhon…

Read more »

Pui picant cu legume

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui picant cu legume din: morcov, praz, ananas, ulei, supa, sare, fulgi de ardei, iaurt, suc de lamaie, piper, piept de pui, boia dulce si miere. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g praz 1 ananas mare (sau 350 g rondele de ananas neîndulcit din con­servă) 7 linguri ulei 100 ml…

Read more »

Bouches cu pui si sos de vin alb

Retete pentru masa de RevelionO reteta de bouches cu pui si sos de vin alb din: vin alb, supa de pasare, enibahar, foaie de dafin, piept de pui, ceapa, ciuperci, unt, faina, smantana, sare, piper, suc de lamaie si aluat de foi. Ingrediente: 1/4 l vin alb 1/4 l supa de pasare 2 boabe de enibahar 3 boabe…

Read more »

Pui cu smântână şi ciuperci

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui cu smantana si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, smantana vegetala, faina, delikat, cimbru, foid e dafin, boabe de piper negru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati de piept de pui (circa 1kg) 1/2 kg de ciuperci din conserva 300 g smantana vegetala 2 linguri faina delikat cimbru…

Read more »

Cum se prepara Pui Chow Mein (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara pui Chow Mein: Cum se prepara Pui Chow Mein

Read more »

Reteta zilei: Cozonac auriu

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cozonac auriu din: galbenusuri, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, drojdie, rom, coaja de lamaie si lapte. Ingrediente: 6 galbenusuri 100 g zahar pudra 1 kg faina 150 ml ulei 1 plic zahar vanilat drojdie proaspata cat o nuca cateva picaturi de rom coaja rasa de la o lamaie 500…

Read more »

3 Retete cu carne de curcan pentru Craciun

Retete pentru masa de RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 3 retete cu carne de curcan pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 3 retete cu carne de curcan pentru Craciun. Ruladă…

Read more »

Retete delicioase pentru Craciun

Retete pentru masa de RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru Craciun. Cum se prepara Cotlete de porc marinate in melasa…

Read more »

Piept de pui umplut

Retete pentru masa de RevelionO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, branza emmentaler, piept de curcan, sare, piper, faina, ulei de masline, cimbru, vin alb si unt. Ingrediente: 4 buc. de piept de pui (a 160 g) 2 felii de brânză emmentaler (a 50 g) 2 felii de piept de curcan afumat sare piper…

Read more »

Pui cu măsline şi cartofi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui cu masline si cartofi din: pui, usturoi, sare, piper, foi de dafin, ulei de masline, vin, cartofi si masline verzi. Ingrediente: 1 pui mare (cca 1,4 kg) 5 căţei de usturoi sare piper 8 foi de dafin 6 linguri ulei de măsline 150 ml vin alb sec 600 g…

Read more »

Pui în stil provensal cu legume de sezon

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui in stil provensal cu legume de sezon din: pui, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de rosii, ulei de masline, coaja de lamaie rasa, dovlecei, rosii cherry, masline, cartofi si supa. Ingrediente: 1 pui (cca. 1,2 kg) 2 crenguţe de cimbru şi 3 de rozmarin sare…

Read more »

Pui inabusit cu vin rosu (Pui bordelaise)

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui inabusit cu vin rosu din: morcovi, telina, ceapa, rozmarin, cimbru, foaie de dafin, vin de bordeaux, pui, ulei, bulion, vin de porto, ciuperci, slaninuta, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 rădăcină de ţelină 2 cepe 1 fir rozmarin 1 fir cimbru 1 foaie de dafin 1 l vin…

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Revelion.

Retete pentru masa de Revelion

Pui marocan cu orez

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui marocan cu orez din: piept de pui, orez, varza murata, ceapa, gogosar murat, ulei de masline, ulei de susan, condimente, sos de rodie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 200 g orez 300 g varza murata 1 ceapa 1 gogosar murat 50 ml+2 linguri ulei…

Read more »

Cocktail Happy Together

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla de Cocktail Happy Together din: aperol, cointreau, zeama de lamaie, suc de portocala si portocala. Ingrediente: 5 cl Aperol 3 cl Cointreau 4 cl zeama de lamaie 8 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna…

Read more »

Pastramă de berbecuţ în aluat

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pastrama de berbecut in aluat din: pastrama de berbec, paine, ceapa rosie, vin rosu, ulei, oua, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800g pastramă de berbecut 500g aluat de pâine 1 ceapă roşie 150ml vin roşu 50ml ulei 4 ouă 2 fire de rozmarin sare piper Mod de preparare: Tăiaţi…

Read more »

Varza rosie cu mere si vin

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de varza rosie cu mere si vin din: unt, ceapa rosie, varza rosie, mere acre, zahar, otet de vin rosu si porto. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa rosie, taiata julien 1 varza rosie, tocata 2 mere acre, taiate in doua, curatate de samburi 50 g zahar 3 linguri otet de…

Read more »

Clătite de cafea cu alune şi ciocolată

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de clatite de cafea cu alune si ciocolata din: lapte, faina, cafea solubila, zahar, oua, unt, lapte, smantana, ciocolata menaj, galbenusuri, faina, alune de padure, ciocolata alba si lapte. Ingrediente: pentru clătite: 250 ml lapte 150 g faină albă 30 g cafea solubilă 30 g zahăr 2 ouă unt pentru spumă:…

Read more »

Reteta zilei: Lerbar ardelenesc

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de lebar ardelenes din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 250 g slănină 1 ceapă maţe de porc 2 foi de dafin 2 cuişoare 1…

Read more »

Frigărui de curcan cu sparanghel

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi, sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa, sparanghel verde, cimbru, ulei si miere. Ingrediente: 4 cartofi mari sare 1 legătură de arpagic 200 g de smântână fermentată sucul de la o lămâie piper 700 g de piept de curcan…

Read more »

Retete delicioase: Portofele cu ciuperci

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de portofele cu ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, marar, faina, ulei de masline, apa. Ingrediente umplutura: 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură cu ulei sare piper mărar Ingrediente aluat: 225 g făină 80 ml ulei de măsline 80 ml apă caldă sare Mod de preparare: Pregăteşte aluatul din făină, un…

Read more »

Retete delicioase: Clatite mexicane

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de clatite mexicane cu: ceapa, piper, soia, sare, fasole uscata, ardei iute, ulei, porumb, apa minerala, faina. Ingrediente: 1 ceapă piper 150 g soia granule sare 1 cană cu fasole uscată 1 ardei iute ulei 3 linguri porumb Ingrediente aluat: 400 ml apa minerala 50 ml ulei sare 400g faina Mod…

Read more »

Cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt, un preparat delicios, gustos, rapid si cel mai des intalnit in regiunile de la tara. Ingrediente: 2 tbsp butter 8 oz breakfast sausage 4 strips bacon 1/2 cup chopped green onions 1/3 cup packed all-purpose flour salt and…

Read more »

Plăcintă cu dovleac şi mere

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de placinta cu dovleac, ulei, lapte, praf de copt, nuci, faina, miere, zahar brun, lamaie, scortisoara, gris, zahar vanilat, mere. Ingrediente aluat: 9 linguri de ulei 200 ml de lapte bătut 1 plic de praf de copt 200 g de nuci măcinate 250 g de făină 1 lingură de miere 1…

Read more »

Portocale cu sos de ciocolata

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de portocale cu sos de ciocolata, zahar brun, cacao, ciocolata neagra, unt, lapte, alune, oua, esenta de rom. Ingrediente: 200g zahăr brun 150g cacao 100 g ciocolată neagră 80g unt 80 ml lapte 50 g alune nesărate 4 portocale 2 ouă 1 lingură de esenţă de rom Mod de preparare: Portocalele…

Read more »

Mini bezele

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de mini bezele din: oua, zahar pudra, suc de lamaie. Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr pudră 1 vârf de linguriţă de suc de lămâie Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se pune sucul de lamaie. Albusurile se bat cel mai bine cu telul pana ce se…

Read more »

Reteta zilei: Ghiveci de peste

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, fasole verde, ceapa, masline si verdeata. Ingrediente: 1 peste de 800 g 1 morcov 1 radacine de telina 1 radacina patrunjel 7 rosii 1 ceapa 200 g fasole verde 18 masline verdeata Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl tai…

Read more »

Salata cu calamar

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de salata cu calamar, salata verde, sparanghel, morcov, rosii, lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată verde, rucola şi iceberg 5 fire de sparanghel 1 morcov 2 roşii 1/2 lămăie (coajă rasă şi sucul) 1/4 linguriţă…

Read more »

Friptură de porc cu fructe

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de porc cu frcute din: migdale, usturoi, caise usturoi, file de porc, sare, piper, ulei, fire de praz, supa si caise. Ingrediente: 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 100 g de caise uscate 1 kg de file de porc sare piper 2 linguri de ulei 2 legături…

Read more »

Cotlete de porc cu mere şi stafide

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mere si stafide din: cotlete de porc, mere, unt, ulei, sare, piper, curry, faina, stafide, boabe de mustar si supa. Ingrediente: 4 cotlete de porc, fără os 4 mere mici, dulci-acrişoare 1 lingură de unt 1 lingură de ulei sare piper curry 1-2 linguri de făină…

Read more »

Cotlete de porc, umplute

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc, umplute din: cotlete de porc, praz, ciuperci champignon, sunca afumata, sare, piper, crema de branza, oua, patrunjel, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 180g) 3 fire de praz 200 g de ciuperci champig non 50 g de cubuleţe de şuncă afumată sare piper…

Read more »

Cotlete de porc cu muştar şi rozmarin

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mustar si rozmarin din: mustar, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sherry sau otet balsamic si coaste de porc. Ingrediente: 2 linguri de muştar uşor 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, feliaţi subţire 2 bucheţele de rozmarin, frunzele 1 lingură de sherry sau…

Read more »

Friptură de porc cu garnitură de fasole bătută cu usturoi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de porc cu garnitura de fasole batuta cu usturoi din: carne de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, fasole boabe, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 bucată de carne de porc pentru friptură, fără grăsime 1 lingură de ulei de măsline o ceapă mică sau o haşmă, tocată…

Read more »

Piept de porc la cuptor

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de piept de porc la cuptor din: seminte de fenicul, boabe de piper negru, cimbru, usturoi, ulei de masline, piept de porc si lamai. Ingrediente: 2 linguri seminţe de fenicul 1 lingură boabe de piper negru 1 legătură mică de cimbru (doar frunzele) 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de…

Read more »

Retete delicioase pentru Revelion

Retete pentru masa de RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru Revelion. Piept de pui umplut O reteta de piept de…

Read more »

Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc cu piure cu asmatui din: cartofi, sare, morcovi, asmatui, smantana, piper, nucsoara, cotlete de porc si unt. Ingrediente: 1 kg de cartofi făinoşi sare 250 g de morcovi 1 legătură de asmăţui 100 ml de smântână piper 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă 4 cotlete de…

Read more »

Porc înăbuşit cu chorizo

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc inabusit cu chorizo din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, otet de sherry, chorizo, seminte de fenicul, pasta de tomate, rosii, paine, coaja de lamaie si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline 1kg spată de porc, fără piele şi fără grăsime, tăiată în cuburi de 5cm 1 ceapă…

Read more »

Porc copt cu fenicul şi piper negru

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc copt cu fenicul si piper negru din: spata de porc, usturoi, seminte de fenicul, boabe de piper, rozmarin, frunze de dafin si vin alb sec. Ingrediente: 2 kg spată de porc, fără os 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 1 lingură seminţe de fenicul, zdrobite 1 lingură boabe de…

Read more »

Cum se prepara Porc dulce acrisor in chifla (video)

Retete pentru masa de Revelion O reteta video despre cum se prepara porc dulce acriosr in chifla: Cum se prepara Porc dulce acrisor in chifla

Read more »

Ruladă de porc cu varză roşie

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de rulada de porc cu varza rosie din: pulpa de porc, varza rosie, chimen, ulei, orez, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 1 varza rosie 1 lingurita chimen 150 ml ulei 2 linguri orez 1 lingurita rasa cimbru sare si piper Mod de preparare:…

Read more »

Friptură de porc cu unt cu aromă de hrean

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de porc cu unt cu aroma de hrean din: muschi de porc, ulei de masline, unt cu aroma de hrean si arpagic, salata verde, otet de vin rosu, ceapa, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de porc ulei de măsline, pentru uns 100g unt cu…

Read more »

Friptura marinata de porc

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura marinata de porc din: coaste de porc, ceapa, otet, vin, ceapa, morcovi, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, frunze de telina, patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g coaste de porc 2 cepe pentru marinată: 250 ml oţet 1 pahar cu vin 1 ceapă mare 1 morcov câţiva căţei…

Read more »

Cotlete de porc chinezeşti cu salata

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cotlete de porc chinezesti cu salata din: cotlete de porc, amestec chinezesc de cinci condimente, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sos de zahar brun, miere, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, salota, ardei iute, castravete, menta si alune. Ingrediente: 4 cotlete de porc pentru marinada: 1…

Read more »

Costiţe de porc picante

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de costite de porc picante din: ceapa verde, boabe de ienibahar, costite de porc, supa de pui, ardei iute, ghimbir, suc de lamaie, cimbru, coriandru, scrotisoara, usturoi, zahar brun si ulei de arahide. Ingrediente: 1 legătură de ceapă verde 1 linguriţă boabe de ienibahar 2 şire costiţe de porc sau 2kg…

Read more »

Ardei umpluţi cu carne de vita tocata

Retete pentru masa de RevelionO reteta de ardei umpluti cu carne de vita tocata din: ardei grasi, faina, ulei, bulion, sare, piper, ceapa, ulei, ou, patrunjel, marar, carne de vita tocata, orez si bulion. Ingrediente: 15 ardei grasi 3 linguri faina 4 linguri ulei 250 ml bulion sare si piper umplutura: 1 ceapa mare 1 pahar apa 2-3…

Read more »

Budincă de chiftele

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de budinca de chiftele din: carne de porc, carne de porc, oua, paine, cartofi, morcov, usturoi, smantana, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, ardei capia si castraveti murati. Ingrediente: 200 g carne de vită 300 g carne de porc 4 ouă o felie de pâine un cartof un morcov…

Read more »

Antricot de vită cu sos de brânză

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla si delicioasa de antricot de vita cu sos de branza din: antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, vin alb sec, usturoi, smantana si branza cu mucegai. Ingrediente: 2kg antricot de vită pentru marinata: 2 linguri ulei de măsline 100 ml oţet balsamic 1 pahar vin alb sec 4 căţei…

Read more »

Musaca de vinete

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, verdeata, usturoi, faina, carne tocata de vita, ulei de masline, sare, piper, smantana, cascaval si oua. Ingrediente: 6 vinete 5 roşii 1 ceapă 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, busuioc, oregano) 4 căţei de usturoi 2-3 linguri făină 700 g carne tocată de vită 300…

Read more »

Gulaş vienez

Retete pentru masa de RevelionO reteta de gulas vienez din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, grasime, coaja de lamaie, boia dulce, boia iute, rosii, chimen si cimbru. Ingrediente: 750 g carne de vită sare, piper 750 g ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 g grăsime coaja rasă de la o…

Read more »

Friptura de vita cu salsa si mamaliga

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de friptura de vita cu salsa si mamaliga din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei iute, lamaie, ceapa, busuioc verde si ulei de masline. Ingrediente: 2 kg antricot de vita, dezosat 1 lamaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi cimbru sos salsa: 3 rosii 2-3 ardei iuti verzi…

Read more »

Friptură marinată

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru, rozmarin, piper rosu si sare. Ingrediente: 4 antricoate de vită 300 g roşii cherry pentru marinata: 500 ml vin roşu 6 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1 ceapă 1 ţelină…

Read more »

Tocanita de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, rosii, morcov, ceapa, ardei grasi, fasole neagra, untura, boabe ienibahar, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de de vită 1 kg roşii 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi 200 g fasole neagră 2 linguri cu untură 5-6 boabe ienibahar…

Read more »

Lasagna cu carne tocata de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de lasagna cu carne tocata de vita din: foi de lasagna, unt, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 2 linguri cu unt 500 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g…

Read more »

Cum se prepara Vita in sos de stridii (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara vita in in sos de stridii: Ingrediente: 350g file de vita 1 lingurita sos de soia light 1½ lingura sos de stridii un varf de zahar sare si piper negru proaspat macinat 2 linguri ulei de arahide 3 catei de usturoi, taiati marunt 1 ardei iute,…

Read more »

Sarmale din peşte în foi de vită

Retete pentru masa de RevelionO reteta de sarmale din peste in foi de vita din: file dezosat de peste, ceapa, ardei gras, ardei iute, marar verde, orez, vin, lamaie, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file dezosat de peşte 1 ceapă 1 ardei gras 1/2 ardei iute 1 leg. mărar verde 200g orez 4 linguri…

Read more »

Ciorba de vita

Retete pentru masa de RevelionO reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita-rasol, piept 4 cartofi mai mari 3 rosii 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 100 ml smantana 1 legatura leustean 3 linguri otet aromat cu…

Read more »

Retete delicioase: Cârnaţi de casă

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, cimbru, usturoi, boia iute de ardei, intestine de porc, sare si piper macinat. Ingrediente: 700 g carne de porc grasă 350 g carne de vită 2-3 crenguţe cimbru uscat 3- 4 căţei usturoi 1/2 linguriţă boia iute de ardei intestine…

Read more »

Sarmale în foi de varză

Retete pentru masa de RevelionO reteta de sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g costiţă…

Read more »

Friptura din muschi de vita cu sos asiatic

Retete pentru masa de RevelionO reteta de friptura din muschi de vita cu sos de vita asiatic din: muschi de vita, condimente, zahar, ulei de floarea soarelui, coriandru, supa de pui, ghimbir, sos de stridii si ceapa verde. Ingrediente: 2 kg de muschi de vita 2 lingurite de “cinci condimente chinezesti 2 lingurite de zahar 2 linguri de…

Read more »

Vita in crusta de mustar

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi, mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 legătură pătrunjel verde 4 cartofi 3 linguri muştar 2 linguriţe tarhon verde sau uscat 6 linguri ulei 1 pahar vin roşu…

Read more »

Rasol de vita cu legume la cuptor

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de rasol de vita cu legume: carne de vita, praz, morcov, ciuperci, cartofi, vin rosu, supa de vita, unt, coaja de lamaie, sare, usturoi, rozmarin uscat, maghiran, ulei, piper. Ingrediente: 4 rasoale mici de vită 1/2 praz 150 g morcovi mici 200 g ciuperci mici 300 g cartofi dulci 100 ml…

Read more »

Creier de viţel pane

O reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa, telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: creier de viţel 4 ouă 1 ceapă mare 1 ţelină pesmet oţet sare şi piper, după gust suc de lămâie Mod de preparare: Creierul se ţine câteva ore în apă rece…

Read more »

Viţel in sos

O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură…

Read more »

Chifteluţe în vas de lut

Retete pentru masa de RevelionO reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut, pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă de vitei, tocată 400 g năut fiert 1/2 l pulpă de roşii 2 dovlecei verzi 1 ceapă…

Read more »

Lăptuci umplute

14 May 2011

O reteta usoara de laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1 felie pâine albă 1…

Read more »

Viţel cu dovlecei si mentă

13 May 2011

O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper,…

Read more »

Coaste de vitel in coniac

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel, coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1 ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare Mod de preparare: Taie…

Read more »

Momiţe de viţel prăjite

O reteta de momite de vitel prajite din: momite de vitel, faina, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg momiţe de viţel 100 g făină 150 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se spală bine momiţele de viţel, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de aproximativ trei-patru centimetri….

Read more »

Lasagna cu gorgonzola si spanac

Retete pentru masa de RevelionO reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb, patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna 500 g carne tocată de viţel 500 g spanac proaspăt 300 g gorgonzola 20 g unt 3 roşii…

Read more »

Porumbei umpluţi cu carne tocata de viţel

O reteta de porumbei umpluti cu carne tocata de vitel din: porumbei, carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1 ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se…

Read more »

Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din: limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice, usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă…

Read more »

Totul despre carnurile albe

Retete pentru masa de RevelionO privire superficială te-ar face să te gândeşti la culoarea cărnii ca fiind în strânsă corelaţie cu cantitatea şi calitatea sângelui animalelor. Foarte greşit: culoarea e dată de mioglobină, a cărei concentraţie depinde de rasa, de vârsta şi de sexul animalelor. Cele tinere au o cantitate mai mică de mioglobină faţă de adulţi şi,…

Read more »

Rulouri de viţel cu cuişoare

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel, untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente: 750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie…

Read more »

Viţel cu caise

Retete pentru masa de RevelionO reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte 2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de coriandru 50 g…

Read more »

Vitel la disc

O reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia, usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia 4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit Mod de preparare: Se taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe disc…

Read more »

Viţel cu ton

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei…

Read more »

Friptură de pulpă de viţel

Retete pentru masa de RevelionO reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de ţelină 1 lingură de făină 1/2…

Read more »

Frigărui crocante aromate

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir, curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar, maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată…

Read more »

Chifteluţe cu spanac şi năut

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de lapte tocată 100 g pulpă…

Read more »

Chiftele albe cu roşii cherry

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel, piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara, smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g miez de pâine…

Read more »

Viţel rece cu mirodenii

Retete pentru masa de RevelionO reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi…

Read more »

Pulpa de porc cu sos de mustar

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pulpa de porc cu sos de mustar din: muschi de porc, ceapa verde, usturoi, boabe de mustar, vin alb, miere, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 legatura de ceapa verde 6 catei de usturoi 3 lingurite cu boabe de mustar 1 cescuta cu…

Read more »

Coasta de porc cu ghimbir

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de coasta de porc cu ghimbir din: piept de porc, bors, usturoi, otet, ghimbir, vin rosu, sare, nucsoara, oregano si ulei. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (coaste) 600 ml bors 1 capatana de usturoi 2 linguri cu otet 1 lingura cu ghimbir proaspat ras 200 ml vin rosu 1 lingurita…

Read more »

Lasagna cu sos de rosii

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita, carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt, lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 300 g carne tocată de porc un pachet…

Read more »

Pacheţele cu ananas şi şuncă

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pachetele cu ananas si sunca din: foi de placinta, dovlecel, rosii cherry, fenicul, ananas, sunca de porc, morcov, ou, ulei de masline, seminte de mac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă doi dovlecei 200 g roşii cherry jumătate de fenicul o conservă ananas, 400 g şuncă…

Read more »

Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi

Retete pentru masa de RevelionSe încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se rumeneşte. Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1 minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 1 vârf de linguriţă fulgi…

Read more »

Paste scoică cu carne şi sos

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de paste scoica cu carne de porc si sos din: paste scoica, muschi de porc afumat, costita afumata, bacon, rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 500 g paste scoică 500 g muşchi de porc afumat 200 g…

Read more »

Retete delicioase: Chiftele condimentate

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de chiftele condimentate cu:carne de porc, usturoi, ou, ceapa, paine, chimen, faina, pesmet, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 4 căţei de usturoi 1 ou 1 ceapă 2 felii de pâine 1 linguriţă cu seminţe de chimen măcinate 2 linguri cu făină 1 lingură cu pesmet…

Read more »

Ciorbă cu porc şi carnaţi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de ciorba de porc cu carnati din: carne de porc, carnati afumati, fasole alba, morcov, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, zeama de varza, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne de porc 3 carnaţi afumaţi 200 g costiţă afumată 200 g fasole boabe albă un…

Read more »

Scăriţă de porc cu cartofi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de scarita de porc cu cartofi din: scarita de porc, ceapa, usturoi, boia iute, zahar tos, pasta de tomate, mustar dulce, vin rosu sec, cartofi, ulei de masline, sare, piper si salata de sfecla rosie. Ingrediente: 4 bucăţi scăriţă de porc crude două cepe 8 căţei de usturoi boia iute două…

Read more »

Porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lămâie şi ceapă

18 November 2011

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lamaie si ceapa din: seminte de fenicul, ulei de masline, cotlete de porc, ceapa, usturoi, cartofi, fenicul, zeama de lamaie si broccoli. Ingrediente: 2 linguri seminţe de fenicul 1 lingură ulei de măsline 4 cotlete de porc cu os, curăţate de grăsime 1…

Read more »

Muschi de porc cu morcovi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de muschi de porc cu morcovi din: ceapa, morcovi, muschi file de porc, mustar, ulei de masline, bulion, supa, ierburi de provence, foaie de dafin, sare, piper, unt si zahar. Ingrediente: 2 cepe 700 g morcovi 800 g muschi file de porc 1 lingura mustar 3 linguri ulei de masline 1…

Read more »

Cum se prepara cotlete de porc la cuptor – Gordon Ramsay (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara cotlete de porc la cuptor foarte usor de preparat, delicios si gustos. Ingrediente: 4 pork chops, about 9oz each a little olive oil few thyme sprigs few rosemary sprigs (leaves only) 1/2 head of garlic separated into cloves (unpeeled) sea salt and black pepper Ingredients for Sauce:…

Read more »

Coaste de porc glazurate

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de coaste de porc glazurate din: sire de coaste de porc, amestec de condimente, hetchup dulce, ketchup iute, sos de soia, miere, sos teriyaki si whisky. Ingrediente: 2 kg sire de coaste de porc, separate 2 linguri amestec de condimente pentru gratar pentru glazura: 140 g de ketchup dulce 140 g…

Read more »

Ficat la cuptor

Retete pentru masa de RevelionO reteta gustoasa de ficat de vita la cuptor cu: lapte dulce, ceapa rosie, praz, ulei, vin alb, busuioc verde, menta uscata, sare. Ingrediente: 400 g ficat de vita sau de porc 500 ml lapte dulce 1 ceapă roşie 2 fire de praz (partea albă) 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 50 ml…

Read more »

Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de fleica de porc cu sfecla rosie in sos dulce acrisor din: fleica de porc, sfecla rosie, unt, faina, lapte, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g fleică de porc 500 g sfeclă roşie coaptă 50g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 2 linguriţe miere 1 lămâie sare piper…

Read more »

Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de porc la tava cu praz si sos de coacaze din: pulpa de porc, praz, oua, ulei, unt, faina, lapte, coacaze, boia de ardei dulce, cimbru uscat, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 1 kg praz 2 oua 50 ml ulei 50 unt 2 linguri…

Read more »

Pui marocan cu orez

16 December 2011

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui marocan cu orez din: piept de pui, orez, varza murata, ceapa, gogosar murat, ulei de masline, ulei de susan, condimente, sos de rodie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 200 g orez 300 g varza murata 1 ceapa 1 gogosar murat 50 ml+2 linguri ulei…

Read more »

Piept de pui în jambon

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de piept de pui in jambon din: piept de pui, jambon, spanac, vin, ceapa, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g jambon crud uscat 200 g spanac 200 ml vin 1 ceapa 1 ou 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,…

Read more »

Cum se prepara Frigarui de pui si Bacon (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video delicioasa si gustoasa despre cum se prepara frigarui de pui si bacon din piept de pui dezosat, bacon si ceapa rosie, un preparat deosebit si rapid. Ingrediente: 12 bamboo skewers 4 large (8-10 oz) boneless skinless chicken breasts 1/3 cup ranch dressing 1 tsp hot chili paste or any spicy condiment…

Read more »

Pui la tigaie in sos curry

Retete pentru masa de RevelionO reteta deliciosa de pui la tigaie in sos curry din: praz, ardei gras, file de pui, unt, mirodenii, orez cu bobul lung, supa, sare si piper. Ingrediente: 500 g de praz câte un ardei gras roşu şi galben 500 g de file de pui 2 linguri de unt 2 linguriţe de mirodenii indi­ene…

Read more »

Piept de pui în crustă aromată cu garnitură de legume şi bacon crocant

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de piept de pui in crusta aromata cu garnitura de legume si bacon crocant din: cartofi, sare, file de piept de pui, cimbru, patrunjel, rozmarin, usturoi, ardei iute, piper, ulei, fasole verde, rosii cherry, ceapa, bacon afumat, nucsoara si cimbru. Ingrediente: 300 g cartofi sare 600 g file de piept de…

Read more »

Salată de pui cu andive

Retete pentru masa de RevelionSe curăţă 400 g ficăţei de pui şi se tăvălesc prin făină. Se prăjesc apoi în 3 linguri unt încins, se sărează, se piperează şi se scot din tigaie. Se călesc 300 g frun­ze de andive şi 1 măr tăiat felii. Se aşază pe farfurii frunzele de la 1 căpăţână salată verde şi fi­căţeii….

Read more »

Gulaş de pui cu smântână

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de gulas de pui cu smantana din: ceapa, ciuperci, piept de curcan, usturoi, sare, piper, rpaf de chili, ierburi de provence, ulei, boabe de piper verde, smantana, unt, faina si ketchup. Ingrediente: 150 g ceapă 170 g ciuperci Champignon (conservă) 800 g piept de curcan 4 căţei de usturoi sare piper…

Read more »

Pui glazurat cu miere, lămâie si tarhon

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui glazurat cu miere, lamaie si tarhon din: piept de pui, ulei, sare, piper, usturoi, ceapa, lamaie, tarho sau patrunjel si miere. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 175 g) 2 linguri ulei sare piper 2 căţei de usturoi 1 ceapă franţuzească 1/2 lămâie 4 fire tarhon…

Read more »

Pui picant cu legume

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui picant cu legume din: morcov, praz, ananas, ulei, supa, sare, fulgi de ardei, iaurt, suc de lamaie, piper, piept de pui, boia dulce si miere. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g praz 1 ananas mare (sau 350 g rondele de ananas neîndulcit din con­servă) 7 linguri ulei 100 ml…

Read more »

Bouches cu pui si sos de vin alb

Retete pentru masa de RevelionO reteta de bouches cu pui si sos de vin alb din: vin alb, supa de pasare, enibahar, foaie de dafin, piept de pui, ceapa, ciuperci, unt, faina, smantana, sare, piper, suc de lamaie si aluat de foi. Ingrediente: 1/4 l vin alb 1/4 l supa de pasare 2 boabe de enibahar 3 boabe…

Read more »

Pui cu smântână şi ciuperci

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui cu smantana si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, smantana vegetala, faina, delikat, cimbru, foid e dafin, boabe de piper negru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati de piept de pui (circa 1kg) 1/2 kg de ciuperci din conserva 300 g smantana vegetala 2 linguri faina delikat cimbru…

Read more »

Cum se prepara Pui Chow Mein (video)

Retete pentru masa de RevelionO reteta video despre cum se prepara pui Chow Mein: Cum se prepara Pui Chow Mein

Read more »

Reteta zilei: Cozonac auriu

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de cozonac auriu din: galbenusuri, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, drojdie, rom, coaja de lamaie si lapte. Ingrediente: 6 galbenusuri 100 g zahar pudra 1 kg faina 150 ml ulei 1 plic zahar vanilat drojdie proaspata cat o nuca cateva picaturi de rom coaja rasa de la o lamaie 500…

Read more »

3 Retete cu carne de curcan pentru Craciun

Retete pentru masa de RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 3 retete cu carne de curcan pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 3 retete cu carne de curcan pentru Craciun. Ruladă…

Read more »

Retete delicioase pentru Craciun

Retete pentru masa de RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru Craciun. Cum se prepara Cotlete de porc marinate in melasa…

Read more »

Piept de pui umplut

Retete pentru masa de RevelionO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, branza emmentaler, piept de curcan, sare, piper, faina, ulei de masline, cimbru, vin alb si unt. Ingrediente: 4 buc. de piept de pui (a 160 g) 2 felii de brânză emmentaler (a 50 g) 2 felii de piept de curcan afumat sare piper…

Read more »

Pui cu măsline şi cartofi

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui cu masline si cartofi din: pui, usturoi, sare, piper, foi de dafin, ulei de masline, vin, cartofi si masline verzi. Ingrediente: 1 pui mare (cca 1,4 kg) 5 căţei de usturoi sare piper 8 foi de dafin 6 linguri ulei de măsline 150 ml vin alb sec 600 g…

Read more »

Pui în stil provensal cu legume de sezon

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui in stil provensal cu legume de sezon din: pui, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de rosii, ulei de masline, coaja de lamaie rasa, dovlecei, rosii cherry, masline, cartofi si supa. Ingrediente: 1 pui (cca. 1,2 kg) 2 crenguţe de cimbru şi 3 de rozmarin sare…

Read more »

Pui inabusit cu vin rosu (Pui bordelaise)

Retete pentru masa de RevelionO reteta delicioasa de pui inabusit cu vin rosu din: morcovi, telina, ceapa, rozmarin, cimbru, foaie de dafin, vin de bordeaux, pui, ulei, bulion, vin de porto, ciuperci, slaninuta, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 rădăcină de ţelină 2 cepe 1 fir rozmarin 1 fir cimbru 1 foaie de dafin 1 l vin…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu