marți, 28 februarie 2012

retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete dulci, retetele saptamanii,

Retetele saptamanii

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi.

Retetele saptamanii #3

Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume

O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval.

Ingrediente:Retetele saptamanii #3

pentru clatite:

  • 300ml lapte
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 2 linguri sofran
  • sare
  • unt

pentru umplutura:

  • 1 piept de pui
  • 1 cana spanac fiert
  • 100ml lapte
  • 50g faina
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 20g unt
  • sare
  • piper
  • 5 linguri cascaval ras

Mod de preparare:

Pentru inceput se pregatesc clatitele pe care de data aceasta le vom face galbene. Intr-un blender se pun ouale impreuna cu sofranul, sarea, laptele si faina. Ingredientele se pot pune si intr-un vas undesa fie amestecate cu un mixer. Compozitia va fi lasata peste noapte la frigider. Clatitele se coc intr-o tigaie unsa cu unt.

Umplutura pentru clatite se pregateste astfel: intr-o cratita se topeste untul la foc mic, dupa care se adauga usturoiul zdrobit, carnea de pui taiata in cubulete,ceapa si ardeiul tocate marunt. Se amesteca pentru a evita arderea timp de 15 minute, dupa care se adauga spanacul, laptele, faina si se condimenteaza.

Se distribuie compozitia pe clatite, se ruleaza si se pun clatite intr-un vas termoizolant. Se presara cascavalul ras si inainte de servire se introduce tava cateva minute la cuptor. Clatitele se pot servi cu sos alb.

Retetele saptamanii #3

Reteta zilei: Budinca multicolora

Retetele saptamanii #3

O reteta de budinca multicolora din: faina, oua, cascaval, lapte, ulei, morcov, ardei gralben, ceapa verde, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 300g faina 3 oua 100g cascaval ras 250ml lapte 100ml ulei 1 morcov 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 ceapa verde 4 lingurite praf de copt sare piper Mod…

Read more »

Reteta zilei: Clatite verzi cu ricotta si carne

Retetele saptamanii #3

O reteta de clatite verzi cu ricotta si carne din: lapte, oua, faina, spanac, sare, unt, carne fiarta de pui, ricotta, ceapa verde, ameste provensal, ou, branza, ulei, sare si piper. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 1 ceasca spanac fiert sare unt pentru umplutura: 400g carne fiarta de pui…

Read more »

Reteta zilei: Ciocolata de casa

Retetele saptamanii #3

O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de arahide topit…

Read more »

Reteta zilei: Ceapa umpluta

Retetele saptamanii #3

O reteta de ceapa umpluta din: ceapa, carne tocata, branza, ceapa verde, rosii, ardei gras, usturoi, amestec provensal, sare, piper si oregano. Ingrediente: 6 cepe 400g carne tocata 100g branza rasa 1 legatura ceapa verde 3 rosii 1/2 ardei gras 2-3 catei usturoi 1 lingura amestec provensal sare piper oregano Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume

Retetele saptamanii #3

O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu pere

Retetele saptamanii #3

O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina Mod de preparare: Intr-un castron…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu branza Roquefort

Retetele saptamanii #3

O reteta de pui cu branza roquefort din: pui, branza roquefort, smantana, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1/2 pui 150g branza Roquefort 150g smantana sare piper ulei vin alb Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga carnea de pui taiata in bucati mici si se prajeste pe ambele…

Read more »

Reteta zilei: Stelute glazurate

Retetele saptamanii #3

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana Mod de preparare: Untul…

Read more »

Reteta zilei: Focaccia cu bacon

Retetele saptamanii #3

Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Tort de gutui si nuci

Retetele saptamanii #3

O reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf…

Read more »

Reteta zilei: Briose de ciocolata

Retetele saptamanii #3

O reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba Mod de preparare: Untul se freaca bine…

Read more »

Reteta zilei: Salata de boeuf

Retetele saptamanii #3

O reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi pentru maioneza:…

Read more »

Reteta zilei: Mousse cu capsune

Retetele saptamanii #3

O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul…

Read more »

Reteta zilei: Hamburgeri de pui

Retetele saptamanii #3

O reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si…

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu