joi, 24 mai 2012

Retete #2

Retete:

restaurantedelux.ro

Turnedos cu sfeclă

Turnedos cu sfeclă

O reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar, vin rosu si unt. Ingrediente: 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca 100-125 g) sare piper ulei 1 ceapă coaja rasă de la 1 lămâie 400 g sfeclă roşie fiartă 1-2...

Read more »

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

O reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza...

Read more »

Paste cu sparanghel şi prepeliţe

Paste cu sparanghel şi prepeliţe

O reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina, ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate, costita, vin alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare si piper.  Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt ingre­diente apreciate pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă. Inlocuieşte-i cu sparanghel de...

Read more »

Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

O reteta de fructe, nuci si seminte cu mirodenii din: nucsoara, scortisoara, cuisoare, boabe de piper negru, seminte de cumin, boabe de coriandru, ghimbir, albus, faina de orez, migdale, nuci pecan, nuci de brazilia, seminte de dovleac, stafide, seminte de floarea soarelui si fructe de merisor uscate. Migdalele sunt o sursă foarte bună de...

Read more »

Peşte spadă şi mămăligă la grătar

Peşte spadă şi mămăligă la grătar

O reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai, rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă, bucăţi 150 g mălai 6 felii roşii uscate, în ulei 10 capere din conservă, desărate 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei...

Read more »

Cocktail Coconut Fizz

Cocktail Coconut Fizz

O reteta simpla de Cocktail Coconut Fizz din: rom alb, sirop de cocos, suc de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sirop de cocos 1 cl suc de limeta sifon   Mod de preparare: Se mixeaza romul, siropul de cocos si zeama de lamaie cu gheata in shaker. Apoi se...

Read more »

Bors de miel cu smantana

Bors de miel cu smantana

O reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana...

Read more »

File de peşte împletit

File de peşte împletit

O reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper, ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si morcovi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau pangasius) sare piper  1 ceapă 1 lingură unt coaja rasă de la 1 portocală 2 linguri mărar tocat...

Read more »

Roşii crocante la cuptor

Roşii crocante la cuptor

O reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina, ceapa, paine, oregano, cascaval si unt. Ingrediente: 8 roşii sare piper 150 g slăni­nă tăiată cubuleţe 1 ceapă tocată 4 felii de pâine tăiate cubuleţe 1-2 linguriţe oregano 1-2 linguri caşcaval ras unt   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220...

Read more »

Lassi cu mentă

Lassi cu mentă

O reteta de lassi cu menta din: lapte degresat, iaurt degresat, menta, sare si gheata pisata. Lassi rece este o băutură servită tradiţional alături de un curry picant indian. Ingrediente: 150 ml lapte degresat 75 g iaurt degresat 4 linguri mentă proaspătă, tocată sare gheaţă pisată   Mod de preparare: Se pun laptele, iaurtul,...

Read more »

Pitta crocantă cu humus

Pitta crocantă cu humus

O reteta delicioasa de pitta crocanta cu humus din: naut, cumin, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, crema de branza, piper, boia, pitta si susan. Această gustare uşor de preparat are neaşteptat de multe substanţe benefice pentru sănătate. Bucăţile de pitta sunt transformate în bastonase de pâine crocantă. Se potrivesc de minune cu...

Read more »

Foie gras la gratar cu cireşe şi caise

Foie gras la gratar cu cireşe şi caise

O reteta de foie gras la gratar cu cirese si caise din: foie gras, caise in sirop, cirese in sirop si sare Ingrediente: 300 g foie gras 10 jumătăţi de caise în sirop 24 cireşe în sirop sare   Mod de preparare: Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele...

Read more »

Cremă de mazăre cu arpagic verde

Cremă de mazăre cu arpagic verde

O reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare, cepsoare, praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde, zahar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Arpagicul verde are frunzfe filiforme, cilin­drice, goale în interior, culese mănunchiuri care primăvara fac floricele caracteristice, rozalii. Este apreciat pentru izul uşor de...

Read more »

Cocktail Rum Alexander

Cocktail Rum Alexander

O reteta simpla de Cocktail Rum Alexander din: rom alb, crema de cacao si frisca lichida. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Creme de Cacao 3 cl frisca lichida   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker si se toarna bautura intr-un pahar de aperitiv.

Read more »

File de viţel cu dovlecel şi trufe

File de viţel cu dovlecel şi trufe

O reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel, dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastrono­mic, trufele se împart în albe şi negre. Trufele...

Read more »

Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

O reteta de radacinoase picante cu sos cremos de mustar din: morcov, pastarnac, zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, corinadru, scortisoara, piper, cartofi, mustar de dijon, zahar pudra, coaja de lamaie verde, iaurt si marar verde. Ingrediente: 2 morcovi mari 2 păstârnaci zeama de la 1 lămâie verde 2 linguri ulei de...

Read more »

Cel mai scump vin din România

Cel mai scump vin din România

Dintre cele autuhtone, cel mai preţuit în magazine e un Cabernet Sauvignon din 1937, un vin roşu demisec, care costă 800 de euro. În topul celor de import conduc podgoriile franţuzeşti. În cramele restaurantelor de lux şi la câteva magazine sunt sticle de vin cărora, dacă vrei să le scoţi dopul, trebuie să dai...

Read more »

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

O reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare, piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie (paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică...

Read more »

Răcoritoare cu rubarbă

Răcoritoare cu rubarbă

O reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5 cm lungime 7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă minerală   Mod de preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi 350 ml de...

Read more »

Ciorba de miel (cu macris)

Ciorba de miel (cu macris)

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g. frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez (1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod...

Read more »

Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă

Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă

O reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3 ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 g...

Read more »

Cocktail Rum Royale

Cocktail Rum Royale

O reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar si angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2 stropi de Angostura   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt de...

Read more »

Ciorba de miel a la grec 2

Ciorba de miel a la grec 2

O reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g...

Read more »

Cremă de linte cu scoici

Cremă de linte cu scoici

O reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii 150 g linte roşie 2 pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3 rămurele de cimbrişor 2...

Read more »

Tonic de mere si scortisoară

Tonic de mere si scortisoară

O reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc de mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm dintr-un baton de scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2 linguri miere limpede 25 g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc de lămâie  ...

Read more »

Crudităti cu trei sosuri

Crudităti cu trei sosuri

O reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte de pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat cu tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi, dovlecei, fasole verde, ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele mai studiate legume, şi aceasta pe bună dreptate deorece conţine...

Read more »

Cocktail Rum Bloody Mary

Cocktail Rum Bloody Mary

O reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii, zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de salina. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama de lamaie 3 stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de salina  ...

Read more »

Supa de miel cu orez salbatic

Supa de miel cu orez salbatic

O reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de miel, orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare. Ingrediente: 10 cani supa pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2 tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita sare...

Read more »

Mix grill aromat cu cimbru

Mix grill aromat cu cimbru

O reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati, coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de porc 200 g cârnaţi 260 g coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe de cimbru proaspăt 4 linguri...

Read more »

Ravioli cu ricotta şi lămâie

Ravioli cu ricotta şi lămâie

O reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri, ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara, pesto si sare. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură ulei de măsline 300 g ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb coaja rasă de la o...

Read more »

Pastă caldă de crabi

Pastă caldă de crabi

O pasta calda de crabi din: carne de crab, branza, ceapa, hran, sos worcestershire, pesmet, boia, busicuiti. In general, fructele de mare sunt alimente cu continut mic de grăsimi şi bogate în proteine. Ingrediente: 350 g carne de crab proaspătă sau carne albă de crab de la conservă, scursă 225 g orice fel de...

Read more »

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta

O reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare, piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca, galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3 ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip mortadella sau şuncă 1...

Read more »

Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste

Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste

Culingioni – Sunt varianta din Sardinia a binecunos­cuţilor ravioli. Umplutura clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu mentă. Se ser­vesc îni sos de roşii. Cannelloni – Tuburile mari se umplu de obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o crustă cro¬cantă de brânză. Se...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa: www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu