marți, 3 septembrie 2013

Retete rapide #91

Retete rapide:

Despre Brusture (Arctium lappa)

3 September 2013
Despre_BrustureSe gaseste deseori pe marginea frumurilor prafoasa si in zonele salbatice din tinuturile cu clima temperata. Frunzele amare ale acestei plante sabatice se pot fierbe alături de păpădii, dar de obcei se foloseşte rădăcina pentru a prepara bere de păpădie şi de brusture. Gustul brusturelui este dulce-astringent, iar textura sa e lipicioasă. Ca medicament, se…
Read more »





Zacusca, deliciul toamnei

3 September 2013
zacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de zacusca: Zacusa de telina   Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml…
Read more »





Conservele de casa pe placul tuturor

3 September 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a…
Read more »





Despre Asmatui (Anthriscus cerefolium)

3 September 2013
Despre_AsmatuiAsmăţuiul are o aromă mai delicată decât pătrunjelul şi dă o senzaţie de căldură atunci când e mâncat crud. E foarte popular în bucătăria franceză, făcând parte dintre ierburile culinare tradiţionale denumite fines herbes. Originar din Europa de Sud-Est şi vestul Asiei, astăzi creşte peste…
Read more »





Prajituri si Torturi

3 September 2013
Desert_4Retete de prajituri si torturi: Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata Prajiturele cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun, zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie, fulgi de ciocolata, nutella, sare.   Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2 1/4 cani faina…
Read more »





Retete delicioase de zacusca pentru iarna

3 September 2013
zacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de zacusca: Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion,…
Read more »





Muraturi si conserve pentru iarna

3 September 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si…
Read more »





Diete: Dieta macrobiotica

3 September 2013
Dieta3Dieta macrobiotica este solutia pentru un mod de viata sanatos, avand drept baza o alimentatie sanatoasa. Dieta macrobiotica este de fapt un mod de viata, in armonie cu natura si cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosita pentru a vindeca unele boli, precum…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

3 September 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_12Prajiturele cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun, zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie, fulgi de ciocolata, nutella, sare.   Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2 1/4 cani faina 1 1/4 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare…
Read more »





Scoici în sos de vin

3 September 2013
Scoici_în_sos_de_vinScoici în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 lingura apa clocotita sare si…
Read more »





Taitei cu surimi si usturoi

3 September 2013
Taitei_cu_surimi_si_usturoiTaitei cu surimi si usturoi din: paste, capere, surimi, rosii, sare, piper alb, ulei de masline, frunze de busuioc, ulei de floarea soarelui, usturoi, zeama de lamaie, smantana, sare. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle sau taitei 00 g capere 350 g surimi 4 rosii mari…
Read more »





Budinca de branza cu vanilie

3 September 2013
Budinca_de_branza_cu_vanilieBudinca de branza cu vanilie din: telemea de vaca, branza de vaci, zahar, baton de vanilie, smantana, orez, oua, stafide, unt, pesmet. Ingrediente: 400 g telemea de vaca 300 g branza dulce de vaci 400 g zahar 1/4 baton de vanilie 3-4 linguri cu smantana…
Read more »





Hribi trasi la tigaie

3 September 2013
Hribi_trasi_la_tigaieHribi trasi la tigaie din: hribi, unt, ulei, bacon, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g hribi 200 g unt o lingura ulei 400 g bacon 2 catei de usturoi o legatura patrunjel o crenguta cimbru sare piper   Mod de preparare: Se spală…
Read more »





Bors de vara cu legume

3 September 2013
Bors_de_vara_cu_legumeBors de vara cu legume din: varza dulce, morcovi, ceapa, mazare, arpacas, cartofi, bors de tarate, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varza dulce, medie 2 morcovi 2 cepe o cutie mica de mazare conservata 3 linguri arpacas semifiert 3 cartofi un litru bors de tarate 2…
Read more »





Piept de curcan cu rosii

3 September 2013
Piept_de_curcan_cu_rosiiPiept de curcan cu rosii din: file de piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, rosii cherry, vin alb. Ingrediente: 400 g file de piept de curcan fara piele, taiat in 12 bucati sare piper 2 linguri ulei de masline 1…
Read more »





Rulada de pui cu ardei gras si morcov

3 September 2013
Rulada_de_pui_cu_ardei_gras_si_morcovRulada de pui cu ardei gras si morcov din: unt, piept de pui, ardei gras, morcov, ceapa, marar, sare, piper. Ingrediente: 50 g unt 1 piept de pui 1 ardei gras 1 morcov 1 ceapă mărar proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se toacă…
Read more »





Salată grecească de calamari

3 September 2013
Salata_greceasca_de_calamariSalată grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete, feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 1 salata romana mare 1 castravete de sera mediu, taiat felii…
Read more »





Tartine cu sos de hrean

3 September 2013
Tartine_cu_sos_de_hreanTartine cu sos de hrean din: smantana, radacina de hrean, mustar dijon, otet alb, zahar pudra, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 120 ml smantana 40 g radacina de hrean 1 lingurita de mustar Dijon 2 lingurite de otet alb 1 lingurita zahar pudra 1 lingura de…
Read more »





Supa crema de ceapa cu smantana

3 September 2013
Supa_crema_de_ceapa_cu_smantanaSupa crema de ceapa cu smantana din: pesmet, ceapa, ulei, fulgi de migdale, cartof, sare, piper, supa de legume, smantana de soia. Ingrediente: 1 lingura pesmet fin 2 cepe 3 linguri ulei 60 g fulgi de migdale 1 cartof sare piper 900 ml supa de…
Read more »





Reteta zilei: Creveti in sos picant

3 September 2013
Creveti_in_sos_picant_06Creveti in sos picant din: unt, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, busuioc, boia de ardei, sos iute, piper negru, patrunjel, ceapa verde, creveti, paine.   Ingrediente sos: ½ bucata unt 1/3 cana ulei de masline 3 linguri de usturoi tocat 3 linguri suc…
Read more »





Friptura de porc cu legume

3 September 2013
Friptura_de_porc_cu_legumeFriptura de porc cu legume din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ciuperci, coniac, bacon afumat, carnat picant, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6 cartofi 3 morcovi 200 g ciuperci albe proaspete 100 ml coniac 100 g bacon afumat un carnat…
Read more »





Sote de ciuperci cu vin

3 September 2013
Sote_de_ciuperci_cu_vinSote de ciuperci cu vin din: ciuperci, unt, ulei, cimbru, rozmarin, vin alb, verdeata, sare, piper, frigarui de pui. Ingrediente: 400 g ciuperci la cutie 25 g unt o lingura ulei o crenguta cimbru o lingurita rozmarin 200 ml vin alb sec verdeata dupa gust…
Read more »





Pui la tigaie cu tarhon

3 September 2013
Pui_la_tigaie_cu_tarhonPui la tigaie cu tarhon din: piept de pui, tarhon, unt nesarat, vin alb, hasme, smantana, tarhon proaspat, sare, piper. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele cateva crengute de tarhon proaspat 1 lingura de unt nesarat 235 ml de vin alb 2…
Read more »





Prajitura cu biscuiti si zmeura

3 September 2013
Prajitura_cu_biscuiti_si_zmeuraPrajitura cu biscuiti si zmeura din: biscuiti de ovaz, zmeura, jeleu de zmeura, branza de vaci, mascarpone, zahar, coaja de lamaie, gelatina, unt, sare. Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz 200 g zmeura 1 pliculet jeleu de zmeura 200 g branza slaba de vaci 200…
Read more »





Suc de rosii cu telina

3 September 2013
Suc_de_rosii_cu_telinaSuc de rosii cu telina din: pasta de rosii, zahar tos, lamaie, frisca, telina verde, lapte. Ingrediente: 50 g pasta de rosii 100 g zahar tos 1 lamaie 200 ml frisca 1 legatura telina verde 1,2 l lapte   Mod de preparare: Paste de rosii…
Read more »





Supa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel

3 September 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_usturoi_si_patrunjelSupa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel din: paine taraneasca, ciuperci, cartofi, ceapa, lapte, supa din concentrat de legume, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 paini taranesti 350 g ciuperci albe 5 cartofi o ceapa 400 ml lapte 1/2 l supa din concentrat…
Read more »





Reteta zilei: Fritatta cu bacon si cartofi

3 September 2013
Fritatta_cu_bacon_si_cartofi_07Fritatta cu bacon si cartofi din: oua, busuioc, parmezan, sare, piper, bacon, cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ardei, branza.   Ingrediente: 8 oua 2 linguri busuioc proaspat tocat 3 linguri de parmezan ras Sare si piper negru proaspat macinat 6 felii de bacon,…
Read more »





Pateuri cu ardei

3 September 2013
Pateuri_cu_ardeiPateuri cu ardei din: aluat de pizza, ardei capia, ardei gras, bulion, usturoi, boia iute, cascaval, ou, sare, ulei. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 3 ardei capia 1 ardei gras rosu 1 lingura cu bulion 3-4 catei de usturoi 1/2 lingurita cu boia iute…
Read more »





Cannelloni cu ciuperci, cascaval si usturoi

3 September 2013
Cannelloni_cu_ciuperci_cascaval_si_usturoiCannelloni cu ciuperci, cascaval si usturoi din: cannelloni, ciuperci, usturoi, ceapa, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de legume, sare, piper. Ingrediente: 12 tuburi cannelloni o conserva ciuperci un catel usturoi 2 cepe 50 g unt 100 g cascaval o legatua patrunjel un cub concentrat legume sare…
Read more »





Conopida cu smantana si branza

3 September 2013
Conopida_cu_smantana_si_branzaConopida cu smantana si branza din: conopida, smantana, crema de branza, marar verde, ulei de masline, oua, parmezan, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 3 linguri cu smantana 150 g crema de branza 1 lingura cu marar verde tocat 1 lingura cu ulei…
Read more »





Dulceaţă de fructe de pădure asortate

3 September 2013
Dulceata_de_fructe_de_padure_asortataDulceaţă de fructe de pădure asortate din: fructe de padure asortate, suc de lamaie, gelfix, zahar, coniac. Ingrediente: 1 kg fructe de padure asortate sucul de la 1 lamaie 1 plic Gelfix Extra 2:1 500 g zahar 1 lingura coniac   Mod de preparare: Se…
Read more »





Sos pentru gratar

3 September 2013
Sos_pentru_gratarSos pentru gratar din: ketchup, sos worchestershire, boia iute, usturoi, zahar tos, cimbru. Ingrediente: 300 ml ketchup 2 lingurite sos Worchestershire 2 lingurite boia iute 1 catel de usturoi, zdrobit 2 lingurite zahar tos 2 lingurite cimbru, tocat   Mod de preparare: Incalzeste treptat ketchup-ul…
Read more »





Stridii cu branza Cheddar

3 September 2013
Stridii_cu_branza_CheddarStridii cu branza Cheddar din: stridii, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper alb. Ingrediente: 24 stridii 60 g unt 1/3 cana faina 500 ml lapte 60 g branza cheddar rasa mare sare piper alb macinat   Mod de preparare: Incingeţi untul într-o cratiţă, fără…

Sorbet de zmeura si pepene

3 September 2013
Sorbet_de_zmeura_si_pepeneSorbet de zmeura si pepene din: zahar tos, zeama de lamaie, pepene verde, zmeura, apa de trandafiri, albus. Ingrediente: 150 g zahar tos zeama de la 2 lamai 500 g pepene verde, fara samburi 350 g zmeura proaspata sau congelata cateva picaturi de apa de trandafiri 1 albus   Mod de preparare: Intr-un vas pe…
Read more »





Pui cu legume si lamaie

3 September 2013
Pui_cu_legume_si_lamaiePui cu legume si lamaie din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, lamaie, ardei gras, vin, apa, mustar, concentrat vegetal, cimbru, patrunjel, miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 – 2 kg 3-4 morcovi 10 cartofi mai mari 3-4 catei de usturoi 1 ceapa+1 lamaie 2 ardei grasi de culori diferite 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Friptura vegetariana

3 September 2013
Friptura_vegetariana_09Friptura vegetariana din: nuci, fulgi de porumb, branza de vaci, oua, supa de ceapa, ketchup, ulei, sos worcestershire, praf de usturoi, zahar brun.   Ingrediente: 1 1/3 cesti nuci, tocate marunt 2 cani de fulgi de porumb 200-300 g branza de vaci 4 oua 2 cani supa de ceapa 1/4 ceasca ketchup 1 lingura ulei…
Read more »





Salată de calamari cu vinegretă de roşii

3 September 2013
Salate_3Salată de calamari cu vinegretă de roşii din: rondele de calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de rucola. Ingrediente: 24-28 rondele calamari zeama de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2…
Read more »





Snitel cu garnitura

3 September 2013
Snitel_cu_garnituraSnitel cu garnitura din: piept de pui, caise uscate, cascaval, frunze de salvie, migdale, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, unt, mazare, fasole pastai, morcovi, usturoi. Ingrediente: pentru snitel: 3 bucati mai mari de piept de pui 100 g caise uscate, smochine sau alte fructe confiate 100 g cascaval 6 frunze de salvie 50 g…
Read more »





Rulada delicioasa cu carne tocata si spanac

3 September 2013
Rulada_delicioasa_cu_carne_tocata_si_spanacRulada delicioasa cu carne tocata si spanac din: carne tocata amestec, spanac, ou, ceapa, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne tocată amestec 500 g spanac 1 ou 2 cepe 6 căței de usturoi ulei unt sare piper   Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă cu sare. Se scurge de apă…
Read more »





Limonada cu lavanda

3 September 2013
Cocktailuri_21Limonada cu lavanda din: apa, zahar, lavanda, lamaie, lime, gheata, lime. Ingrediente: 750 ml apa 4 linguri zahar 1 buchet lavanda (sau cantitatea echivalenta de lavanda uscata) 1 lamaie 1 lime cuburi de gheata si felii de lime pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vad fierbi apa cu zaharul pana la topirea acestuia, lei…
Read more »





Ardei gras roşu, umplut cu carne de pui

3 September 2013
Retete_1Ardei gras roşu, umplut cu carne de pui din: ardei grasi rosii, ceapa, orez, sare, piper, piept d epui, pasta de tomate. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 1/2 ceapa 1 lingura orez nefiert sare piper 1 piept de pui de 350-400 g pasta de tomate   Mod de preparare: Tai bucăţi pieptul de pui, apoi…
Read more »





Angelica (Angelica archangelica)

2 September 2013
AngelicaLegenda spune că angelica e un leac pentru cumă, ceea ce i-a consolidat renumele de plantă medicinală tradiţională, de protectoare împotriva răului şi de panaceu universal. Din punct de vedere medical, angelica se pare că are jn efect benefic asupra circulaţiei sângelui şi a celorlalte fluide şi e folosită in tratamentul cranpelor menstruale, al reţinerii…
Read more »





Retete traditionale romanesti de muraturi si conserve

2 September 2013
muraturi_2Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Murături O reteta de muraturi…
Read more »





Retete de prajituri

2 September 2013
DesertRetete de prajituri: Cozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat Cozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat din: faina, galbenusuri, ou, zahar tos, unt, ulei, lapte dulce, drojdie de bere, coaja de lamaie, sare, nuca, coaja de lamaie, esenta de rom, esenta de vanilie, albusuri, zahar tos, rahat. Ingrediente: 1 kg faina de…
Read more »





7 Retete rapide

2 September 2013
Retete_3Retete rapide: Reteta zilei: Inghetata delicioasa de capsuni Inghetata delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb, lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie…
Read more »





Conserve fel de fel

2 September 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Reteta zilei: Gogosari umpluti cu…
Read more »





Despre Marar (Anethum graveolens)

2 September 2013
Despre_MararApa de mărar, cunoscută ca poţiune carminativă, a fost folosită de-a lungul timpului pentru calmarea colicilor şi pentru a linişti bebeluşii. In Evul Mediu, mărarul era considerat o plantă fermecată şi, ca atare, era folosit în combaterea vrăjitoriei. Era utilizat, din acelaşi motiv, şi în poţiunile de dragoste. Mărarul e originar din Europa de Nord…
Read more »





Slabeste cu struguri (Cura de slabit si infrumusetare cu struguri)

2 September 2013
Struguri3Rosii, albi, zemosi, cu coaja mai tare sau moale, strugurii romanesti numara zeci de soiuri aromate, numai bune pentru vin sau de pus pe masa. Romania este pe locul 10 in lume ca suprafata cultivata cu vita-de-vie, asa ca avem toate motivele sa alegem strugurii bine copti autohtoni si sa… ii punem la munca in…
Read more »





Despre Lamaita – Aloysia triphylla (Lippia citriodora)

2 September 2013
Despre_LamaitaOriginară din America de Sud, această plantă a fost adusă în Europa de către conchistadorii spanioli în secolul al XVII-lea. Aici şi-a dobândit renumele pentru uleiurile sale parfumate, folosite pe scară largă în cosmetice şi diverse amestecuri. Planta este folosită cu scop medical, în cantităţi mici, pentru a alina congestia bronhiilor, indigestia, crampele şi greaţa.…
Read more »





Cum se face zacusca

2 September 2013
Cum se face zacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de ciuperci de padure O reteta simpla de zacusca de ciuperci de padure din: ciuperci de padure sau de cultura, ceapa, gogosari, untdelemn, sare, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: un…
Read more »





Muraturi taranesti

2 September 2013
muraturi_5Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta zilei: Castraveti murati picanti…
Read more »





Retete de bauturi racoritoare pentru o zi perfecta

2 September 2013
Bauturi_racoritoareBauturi racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de gheață   Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se mixează, iar amestecul…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata delicioasa de capsuni

2 September 2013
Inghetata_delicioasa_de_capsuni_15Inghetata delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb, lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie crema de branza 1/8 lingurita de sare 1…
Read more »





Budinca de dovlecei

2 September 2013
Budinca_de_dovleceiBudinca de dovlecei din: dovlecei, smantana, cascaval de oaie, rosii, oua, unt, sare. Ingrediente: 4 dovlecei medii 500 g smantana 100 g cascaval de oaie 3 rosii 4 oua unt sare   Mod de preparare: Spală dovleceii şi taie-i în felii groase de 1 cm. Pune-i în apă clocotită şi dă-i în 1 -2 clocote,…
Read more »





Plăcintă cu bacon si pătrunjel

2 September 2013
Placinta_cu_bacon_si_patrunjelPlăcintă cu bacon si pătrunjel din: faina, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, patrunjel verde, smantana, oua, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 25 g drojdie zahar 100 ml lapte caldut sare pentru umplutura: 4-5 legaturi de patrunjel verde 100 g sare 300 ml smantana 2 oua sare piper   Mod de preparare: Cerni făina…
Read more »





Tigaie de pui picantă

2 September 2013
Tigaie_de_pui_picantaTigaie de pui picantă din: piept de pui, ceapa, ardei gras, rosii, morcovi, ulei de masline extravirgin, boia dulce, sare de mare, piper negru, patrunjel, ardei iute, lamaie. Inrgediente: 600 g piept de pui dezosat 1 ceapa 1 ardei rgas rosu 4 rosii 2 morcovi 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri de boia…
Read more »





Legume picante murate

2 September 2013
Legume_picante_murateLegume picante murate din: otet de mere, zahar fin, sare, apa, morcovi, ceapa rosie, ardei iute. Ingrediente: 370 ml otet de mere 60 g zahar fin 2 lingurite sare 450 ml apa legume: 4 morcovi 4 cepe rosii 4 ardei iuti   Mod de preparare: Se prepară zeama: se amestecă oţetul cu zahăr şi sare,…
Read more »





Mancare de cartofi cu carnati

2 September 2013
Mancare_de_cartofi_cu_carnatiMancare de cartofi cu carnati din: cartofi, carnati de porc picanti, ceapa, ardei gras, boia dulce, vin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 carnati de porc picanti 1 ceapa 1 ardei rgas 2 lingurite cu boia dulce 1 cana cu vin rosu sau roze sare piper negru proaspat macinat ulei   Mod de…
Read more »





Spaghete cu ton si ardei

2 September 2013
Spaghete_cu_ton_si_ardeiSpaghete cu ton si ardei din: ceapa, ardei, ulei, tomate, oregano, ketchup, ton, ou, spaghete, parmezan, paine. Ingrediente: 1 ceapa mica (maruntita) 1 ardei rosu (fara seminte si taiat fasii) 2 linguri ulei 400 g tomate maruntite din conserva 2 lingurita oregano uscat 4 linguri ketchup 400 g ton 1 ou 350 g spaghete 25…
Read more »





Jeleu de mure cu lămâie

2 September 2013
Jeleu_de_mure_cu_lamâieJeleu de mure cu lămâie din: mure, apa, gelfix, fructoza, suc de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg mure 100 ml apa 1 plic gelfix 190 g fructoza 40 ml suc de lamaie   Mod de preparare: Se curăţă murele, se clătesc printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun la…
Read more »





Rulouri de crap cu legume

2 September 2013
Rulouri_de_crap_cu_legumeRulouri de crap cu legume din: fileuri de crap, ardei capia, morcovi, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, condimente pentru peste, rozmarin verde, sos de soia, ulei din samburi de struguri, vin, piper. Ingrediente: 5 fileuri de crap 3 ardei capia 3 morcovi 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi rosii cherry condimente pentru peste rozmarin…
Read more »





Cornete de îngheţata de menta cu ciocolata

2 September 2013
Comete_de_înghetata_de_menta_cu_ciocolataCornete de îngheţata de menta cu ciocolata din: inghetata de vanilie, esenta de menta, ciocolata amaruie, cornete. Ingrediente: 500 g inghetata de vanilie cateva picaturi de esenta de menta 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati mici 8-10 cornete pentru servit     Mod de preparare: Scoate îngheţata din congelator cu 20 min înainte de a…
Read more »





Piept de pui marinat cu garnitură de legume

2 September 2013
Retete_1Piept de pui marinat cu garnitură de legume din: carne de pui, ulei de alune, coriandru, piper, sare, scortisoara, nucsoara, boia dulce, praf de usturoi, zeama de lamaie, morcov, telina, mazare, fasole verde, pormb, boabe de fasole, unt, varza rosie, varza alba, otet balsamic rosu. Ingrediente: 1/2 kg carne de pui 2-3 linguri ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Supa picanta cu bacon si legume

2 September 2013
Supa_picanta_cu_bacon_si_legume_30Supa picanta cu bacon si legume din: bacon, cartofi, ceapa verde, faina, lapte, supa de pui, condimente, patrunjel, cimbru, piper cayenne, pui fript, crema de porumb, porumb, ardei iute, branza cheddar.   Ingrediente: 6 felii de bacon, tocate 4 cartofi, curatati si taiati bucati 8 fire ceapa verde 2 linguri faina 3 cani de lapte…
Read more »





Roşii murate în oţet

2 September 2013
Rosii_murate_în_otetRoşii murate în oţet din: rosii cherry, ceapa, otet de vin, apa, sare, zahar, cuisoare, boabe de piper, seminte de mustar, marar. Ingrediente: 1 kg rosii cherry 2 cepe frantuzesti otet: 500 ml otet de vin 125 ml apa 1/2 lingura sare 1/2 lingura zahar 2 cuisoare 1 lingurita boabe de piper rosu 1/2 lingura…
Read more »





Calamari cu sos de roşii

2 September 2013
Calamari_cu_sos_de_rosiiCalamari cu sos de roşii din: inele de calamari, ulei de masline, morcov, ceapa verde, usturoi, rosii in bulion, vin, bulion, cimbru, foaie de dafin, boia iute, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg inele proaspete de calamari 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare, taiat cubulete 2 fire ceapa verde, tocate 1 ceapa medie, tocata…
Read more »


Frigarui de carnaciori cu bacon si fleica

2 September 2013
Frigarui_de_carnaciori_cu_bacon_si_fleicaFrigarui de carnaciori cu bacon si fleica din: carnaciori picanti, bacon, fleica, vin rosu, ceapa, usturoi, cimbru, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 200 g carnaciori picanti (de bere) 150 g bacon feliat 300 g fleica 1 cana cu vin rosu 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 lingurita cu cimbru 10 boabe de piper…
Read more »





Mâncare de vită cu mărar

2 September 2013
Mâncare_de_vita_cu_mararMâncare de vită cu mărar din: carne de vita, ceapa, ulei, sare, marar, patrunjel, faina. Ingrediente: 600 g carne de vita 1 ceapa mica 30 ml ulei sare 3 linguri mari de marar 1 legatura de patrunjel 1 lingurita de faina   Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai în bucăţele şi o căleşti…
Read more »





Shake de banane cu portocale si mere

2 September 2013
Shake_de_banane_cu_mere_si_portocaleShake de banane cu portocale si mere din: banane, portocale, mere, grapefruit, miere, lamaie, lapte. Ingrediente: cate 200 g banane, portocale, mere si grapefruit 100 ml miere 1 lamaie 1,5 l lapte   Mod de preparare: Portocalele se desfac in felii, bananele se taie felii, iar merele se curata de coaja si cotor si se…
Read more »





Chiftele de pui cu ghimbir si ierburi

2 September 2013
Chiftele_de_pui_cu_ghimbir_si_ierburiChiftele de pui cu ghimbir si ierburi din: carne tocata de pui, ghimbir, ceapa, paine, lapte, ou, usturoi, patrunjel verde, busuioc, bicarbonat, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g carne tocata de pui (pulpe sau piept) 1 lingura cu ghimbir ras 1 ceapa 2-3 felii de paine alba decojita 1 pahar cu lapte 1 ou 2…
Read more »





Reteta zilei: Salata picanta de fasole cu ton

2 September 2013
Salata_picanta_de_fasole_cu_ton_05Salata picanta de fasole cu ton din: suc de lamaie, sos de ardei iute, ulei de masline, sare, piper, fasole, ton, ardei iute, patrunjel.   Ingrediente: 2 linguri suc de lamaie proaspat stors 1 lingura sos de  ardei iute 5 linguri ulei de masline sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 1 cutie fasole…
Read more »





Gem de agrişe

2 September 2013
Gem_de_agriseGem de agrişe din: apa, zahar fin, agrise, pastaie de vanilie, sare de lamaie. Ingrediente: 100 ml apa 700-800 g zahar fin 1 kg agrise 1 pastaie de vanilie 1 lingurita cu varf sare de lamaie   Mod de preparare: Se amestecă în apă 200 g zahăr fin şi se dă în clocot până se…
Read more »





Tartine cu avocado si somon

2 September 2013
Tartine_cu_avocado_si_somonTartine cu avocado si somon din: file de somon, avocado, suc de lamaie, smantana, mustar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g file de somon preparat la cuptor 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 150 ml smantana 1 lingura mustar sare piper 1 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Se toacă mărunt fileul…
Read more »





Pulpe cu cartofi la cuptor

2 September 2013
Pulpe_cu_cartofi_la_cuptorPulpe cu cartofi la cuptor din: pulpe de pui, cartofi, ardei capia, arpagic, usturoi, unt, sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 cartofi mari 2-3 ardei capia 100 g ceapa arpagic 3-4 catei de usturoi unt sare piper negru macinat 10 boabe de piper ulei   Mod de preparare: Curăţă…
Read more »





Parfe de mure

2 September 2013
Parfe_de_mureParfe de mure din: lapte condensat, frisca, esenta de vanilie, mure, nuga. Ingrediente: 200 ml lapte condensat 500 ml frisca lichida 2 lingurite esenta de vanilie 200 g mure sau zmeura 100 g nuga alba, rupta bucati mici   Mod de preparare: Tapetează cu folie adezivă o formă de chec de 1 litru. Bate frişca…
Read more »





Crap la cuptor cu rosii si lamaie

2 September 2013
Peste_10Crap la cuptor cu rosii si lamaie din: crap, rosii, ulei, vin, lamaie, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg crap 1 gk rosii 1 pahar ulei 1 pahar vin alb 1 lamaie sare piper partrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi aşezi într-o tavă tapetată cu felii de roşii şi…
Read more »





Cozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat

2 September 2013
Cozonac_cu_nuca_coaja_de_lamaie_si_rahatCozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat din: faina, galbenusuri, ou, zahar tos, unt, ulei, lapte dulce, drojdie de bere, coaja de lamaie, sare, nuca, coaja de lamaie, esenta de rom, esenta de vanilie, albusuri, zahar tos, rahat. Ingrediente: 1 kg faina de patiserie 8 galbenusuri 1 ou (pentru uns) 300 g zahar tos…
Read more »





Shake cu cafea si miez de nuca

2 September 2013
Cocktailuri_18Shake cu cafea si miez de nuca din: lapte, gem de zmeura, frisca, galbenusuri, zahar vanilat, miez de nuca, coaja de portocala, cafea solubila. Ingrediente: 600 ml lapte 100 g gem de zmeura 200 ml frisca 4 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 100 g miez de nuca putina coaja rasa de portocale 50 g cafea…
Read more »





Placinta cu sprot

2 September 2013
Placinta_cu_sprotPlacinta cu sprot din: unt, faina, zahar, sare, apa cu gheata, oua, branza telemea, smantana, cascaval, ceapa verde, rosie, faina, sport, pasta de ansoa, sare, piper. Ingrediente: 230 g unt foarte rece 350 g faina 1 lingura cu zahar 1 lingurita cu sare 60-100 ml apa cu gheata pentru umplutura: 6 oua 100 g branza…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos de arahide

2 September 2013
Frigarui_de_pui_cu_sos_de_arahide_07Frigarui de pui cu sos de arahide din: piept de pui, iaurt, usturoi, unt de arahide, otet de vin de orez, praf de curry, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui, dezosat Ingrediente pentru marinata: 1 ceasca iaurt 2 catei de usturoi, taiati sferturi 2 linguri de unt de arahide 2 linguri otet de…
Read more »





Inghetata de sfecla rosie si portocala

2 September 2013
Inghetata_de_sfecla_rosie_si_portocalaInghetata de sfecla rosie si portocala din: sfecla rosie, portocale, smantana, iaurt, zahar tos. Ingrediente: 4 bucati sfecla rosie medie 2 portocale medii 200 ml smantana 200 ml iaurt 1/3-1/2 cana zahar tos   Mod de preparare: Speli bine sfecla cu apă rece, tai codiţele şi cotoarele, lăsând 1,5 «ern de la baza sfeclei şi…
Read more »





Bulz cu dovlecei si branza ricotta

2 September 2013
Bulz_cu_dovlecei_si_branza_ricottaBulz cu dovlecei si branza ricotta din: dovlecel, malai, branza ricotta, cascaval, oua faina, unt, sare. Ingrediente: 1 dovlecel 150 g malai 150 g branza ricotta 50 g cascaval 3 oua 1 lingura cu faina 1 cub de unt sare   Mod de preparare: Pregateste o mămăli­gă cu textură moale. Adaugă cubul de unt şi…
Read more »





Shake pentru diabetici

2 September 2013
Cocktailuri_19Shake pentru diabetici din: mere, suc de lamaie, ceai, esenta de rom. Ingrediente: 400 g mere 500 ml suc de lamaie 500 ml ceai esenta de rom   Mod de preparare: Sucul de lamaie se mixeaza cu mere rase. Se adauga ceaiul rece si se aromatizeaza cu esenta de rom, dupa gust.    
Read more »





Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă

2 September 2013
Scoici_St_ Jacques_cu_sos_de_patrunjel_si_ceapaScoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă din: scoici, ulei de masline, boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sos tabasco, sare. Ingrediente: 8-10 scoici St. Jacques (doar carnea) 2 linguri uei de masline 1/2 lingurita boia iute sos: 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt…
Read more »





Tort cu lamaie

2 September 2013
Tort_cu_lamaieTort cu lamaie din: faina, unt, apa rece, zahar, amidon, zeama de lamaie, coaja de lamaie, galbenusuri, unt, lamai, zahar fin, apa. Ingrediente: 1 ceasca faina 75 g unt 2-3 linguri apa foarte rece 1 1/2 ceasca zahar 1/4 ceasca amidon 1 1/4 ceasca zeama de lamaie 1 lingura coaja rasa de lamaie 4 galbenusuri…
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu alune

1 September 2013
Desert_rece_cu_alune_14Desert rece cu alune din: fulgi de ciocolata, alune, minibezele.   Ingrediente: 300 gr fulgi de ciocolata 1 3/4 cesti alune sarate, tocate 1 1/2 cesti minibezele     Mod de preparare: Topiti fulgii de ciocolata la microunde sau bain-marie. Transferati intr-un castron si lasati sa se raceasca timp de 5 minute. Adauga 1 1/2…
Read more »





Piept de pui cu salsa de avocado

1 September 2013
Piept_de_pui_cu_salsa_de_avocadoPiept de pui cu salsa de avocado din: piept de pui, usturoi, praf de chilli, cumin, coariandru, cimbru, ulei, suc de limete, suc de portocala, zahar brun, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept d epui cu piele 1 catel de usturoi pisat 1 praf de…
Read more »





Calamari prăjiţi în aluat de bere

1 September 2013
Calamari_prajiti_în_aluat_de_bereCalamari prăjiţi în aluat de bere din: rondele de calamari, faina, bere, amidon de porumb, praf de copt, usturoi, patrunjel, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg rondele de calamari 1 1/2 cani faina 1 1/2 cani bere 2 lingurite amidon de porumb 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 2 catei de usturoi, tocati 2…
Read more »





Inghetata de iaurt cu fructe de padure

1 September 2013
Inghetata_de_iaurt_cu_fructe_de_padureInghetata de iaurt cu fructe de padure din: fructe de padure, iaurt, sirop, foitaj. Ingrediente: 300 g fructe de padure congelate 450 g iaurt cu zmeura 5 linguri sirop sau miere foitaj palmier pentru servit       Mod de preparare: Combină toate ingredientele în tocătorul electric până la omogenizare. Toarnă într-o cutie închisă ermetic…
Read more »





Paste tortellini cu sos picant

1 September 2013
Paste_tortellini_cu_sos_picantPaste tortellini cu sos picant din: paste tortellini, rosii, usturoi, praf de chili, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 250 g paste tortellini 5 rosii intregi 2 catei de usturoi praf de chili ulei sare piper oregano   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare (ţine-le la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj). între…
Read more »





Bruschete cu branza gorgonzola si pere

1 September 2013
Bruschete_cu_branza_gorgonzola_si_pereBruschete cu branza gorgonzola si pere din: paine, ulei de masline, usturoi, pere, branza gorgonzola. Ingrediente: 1 bagheta de paine 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 2 pere 200 g branza gorgonzola   Mod de preparare: Feliază subţire pîinea, înjumătăţeşte perele, scoate sîmburii şi taie-le felii. Pune pîinile pe o hîrtie de…
Read more »





Scoici cu sos

1 September 2013
Peste_10Scoici cu sos din: midii, piper, vermut, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, ceapa verde, rozmarin, tarhon, maghiran, mustar, brandy, sos worcestershire, vin, suc de lamaie, unt, fileuri de ansoa, galbenus, sare, piper. Ingrediente: 6 duzini de midii (sau alte scoici de dimensiune medii) 2 lingurite piper macinat, amestecat cu un pic de coaja de…
Read more »





Inghetata de mazare cu menta

1 September 2013
Inghetata_de_mazare_cu_mentaInghetata de mazare cu menta din: mazare, lapte, zahar pudra, smantana, galbenusuri, frunze de menta. Ingrediente: 450 g mazare proaspata 180 ml lapte 150 g zahar pudra 375 ml smantana cu 30% grasime 6 galbenusuri 20 g frunze de menta taiata marunt   Mod de preparare: Fierbi 3 l de apă cu sare. Adaugi mazărea.…
Read more »





Cocktail de rosii cu telina si gin

1 September 2013
Cocktail_de_rosii_cu_telina_si_ginCocktail de rosii cu telina si gin din: rosii, telina verde, ceapa verde, miere, gin, apa. Ingrediente: 1 kg rosii 2 legaturi telina verde 1 legatura ceapa verde 50 ml miere 100 ml gin 1 l apa   Mod de preparare: Rosiile se decojesc si se taie sferturi. Se paseaza. Se adauga frunzele de telina…
Read more »





Snitel umplut cu branza, usturoi si ciuperci

1 September 2013
Snitel_umplut_cu_branza_usturoi_si_ciuperciSnitel umplut cu branza, usturoi si ciuperci din: piept de pui, branza topita, usturoi, ceapa verde, oua, ciuperci, pesmet, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1 piept de pui maricel 4 triunghiuri de branza topita 1 catel de usturoi 2 fire de ceapa verde 2 oua 1 cutie de ciuperci pesmet patrunjel ulei sare   Mod de…
Read more »





Salata de creveti cu avocado si ardei iute

1 September 2013
Salata_de_creveti_cu_avocado_si_ardei_iuteSalata de creveti cu avocado si ardei iute din: rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline, creveti, suc de limette, miere, coriandru verde, salata verde, frunze de ruccola, avocado. Ingrediente: 3 rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute tocat 100 ml ulei de masline extravirgin 320 g creveti decorticati si fierti 1 lingura suc…
Read more »





Placinta cu portocala si lamaie

1 September 2013
Placinta_cu_portocala_si_lamaiePlacinta cu portocala si lamaie din: ulei, zahar, foi de placinta, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, portocala, esenta de rom, sirop de zahar ars, coaja de portocala. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 pahar de zahar 1 pachet foi de placinta (dezgheate si taiate fasii) 200 ml iaurt 1 plic praf de copt…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu legume la cuptor

1 September 2013
Pui_cu_legume_la_cuptor_05Pui cu legume la cuptor din: pui, ceapa, cartofi rosii, fasole verde, ulei de masline, supa de pui, sare, boia de ardei, piper vayenne, praf de ceapa, cimbru, piper alb, praf de usturoi, piper negru, verdeata. Ingrediente: 1 pui 1 ceasca ceapa tocata 5-6 cartofi rosii, tocati 2 pumni de fasole verde ulei de masline…
Read more »





Rulouri de varza cu branza

1 September 2013
Rulouri_de_varza_cu_branzaRulouri de varza cu branza din: foi de varza, branza, parmezan, lapte, unt, patrunjel, pasta de tomate, apa, sare. Ingrediente: 12 foi de varza 1 ceasca branza 1 ceasca parmezan 1/3 ceasca lapte 2 linguri unt 1 lingura patrunjel 1 ceasca pasta de tomate 1 ceasca apa 3 lingurite de sare   Mod de preparare:…
Read more »


Salata de avocado cu orez si ciuperci

1 September 2013
Salata_de_avocado_cu_orez_si_ciuperciSalata de avocado cu orez si ciuperci din: ciuperci, ulei, alge nori, sos de soia, sos de chilli dulce, suc de lamaie, orez, castravete, avocado, coriandru. Ingrediente: 200 g ciuperci taiate bucati  2 linguri ulei 1 foaie de alge Nori 3 linguri sos de soia 2 lingurita sos de chilli dulce 2 linguri suc de…
Read more »





Curry de conopida cu oua

1 September 2013
Curry_de_conopida_cu_ouaCurry de conopida cu oua din: conopida, oua, sare, patrunjel, smantana, vin, unt, mustar, praf de chili, praf de curry, galbenus, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopida mare 3 oua sare patrunjel (ca decor) pentru sos: 1/2 cutie cu smantana 1/2 pahar cu vin alb 1 cub de unt 2 linguri cu mustar 1 lingurita cu…
Read more »





Risotto cu sparanghel si lamaie

1 September 2013
Risotto_cu_sparanghel_si_lamaieRisotto cu sparanghel si lamaie din: ceapa, unt, ulei de masline, usturoi, roez, supa de pui, vin alb, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 12 linguri de ceapa maruntita 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 200 g orez cu bob mediu 750 ml zeama…
Read more »





Tort cu cirese, ciocolata si frisca

1 September 2013
Tort_cu_cirese_ciocolata_si_friscaTort cu cirese, ciocolata si frisca din: zahar, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, visine, gelatina, crema de visine, frisca, ciocolata, frunze de lamaita, vin rosu. Inrgediente: 250 g zahar 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 150 g faina 1 plic praf de copt 500 g visine (400 fara samburi) 1 plic gelatina 1…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu legume si sos

1 September 2013
SONY DSCSalata de pui cu legume si sos  din: carne de pui, rosii, ceapa rosie, avocado, coriandru, salata verde, ananas, porumb, ulei de masline, dressing pentru salata, maioneza, lapte, suc de lamaie.   Ingrediente pentru salata: 3 cani carne de pui, fiarta si tocata 2 rosii, cuburi 1/2 ceapa rosie, tocata 1 avocado, cuburi 1/4 cana…
Read more »





Vinete cu rosii si usturoi

1 September 2013
Vinete_cu_rosii_si_usturoiVinete cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, ulei, zahar, faina, usturoi, sare. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 1/2 kg rosii bine coapte 3 linguri ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita faina 1 capatana de usturoi sare   Mod de preparare: Scurgi vinetele bine, le dai uşor prin fă­ină şi le prăjeşti puţin în…
Read more »





Rulade de purcel

1 September 2013
Rulade_de_purcelRulade de purcel din: patrunjel, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, ulei de masline, sare, piper, file de porc. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 70 g fulgi de migdale sau seminte de pin prajite 70 g parmezan ras 60 ml ulei de masline sare piper 600 g file de porc   Mod de…
Read more »





Fusilli cu alune si usturoi

1 September 2013
Fusilli_cu_alune_si_usturoiFusilli cu alune si usturoi din: fusilli, alune de padure, usturoi, unt, sare. Ingrediente: 400 g fusilli 250 g alune de padure 2 catei de usturoi 50 g unt sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert in apa cu un praf de sare. Rastoarna-le intr-o strecuratoare si lasa-le sa se scurga. Separat, topeste…
Read more »





Shake de mere cu telina

1 September 2013
Shake_de_mere_cu_telinaShake de mere cu telina din: mere, telina, zahar, galbenusuri, frunze de telina, lapte. Ingrediente: 500 g mere 500 g telina 150 g zahar 3 galbenusuri 1 legatura frunze de telina 1 l lapte   Mod de preparare: Telina se curata si se da prin razatoarea mica. Merele se curata de cotor si se taie…
Read more »





Macaroane cu carne tocata de vita

1 September 2013
Macaroane_cu_carne_tocata_de_vitaMacaroane cu carne tocata de vita din: macaroane, carne tocata de vita, ulei de masline, usturoi, rosii, ceapa, ou, pasta de tomate, pesmet, unt, faina, lapte, parmezan, oua, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g carne tocata de vita 100 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 6 rosii 2 cepe 1 ou…
Read more »





Frigarui de pepene cu miere

1 September 2013
Frigarui_de_pepene_cu_miereFrigarui de pepene cu miere din: pulpa de pepene verde, suc de portocale, miere, suc de lamaie, rom, menta. Ingrediente: 800 g pulpa de pepene verde fara samburi 4 linguri suc de portocale proaspat stros 5 linguri miere 2 linguri suc de lamaie 2 linguri rom 2 linguri menta tocata   Mod de preparare: Se…
Read more »





Ciorba de conopida cu morcovi si orez

1 September 2013
Ciorba_de_conopida_cu_morcovi_si_orezCiorba de conopida cu morcovi si orez din: conopida, ulei, ceapa, morcovi, ardei, pasta de tomate, orez, smantana, marar, patrunjel verde, sare, oase de vaca, sare de lamaie. Ingrediente: 1 conopida 2-3 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei 2-3 rosii sau pasta de tomate 1 lingura orez 2-3 linguri smantana marar patrunjel verde…
Read more »





Cartofi gratinaţi cu spanac

1 September 2013
Cartofi_gratinati_cu_spanacCartofi gratinaţi cu spanac din: spanac, cartofi, cascaval, unt, usturoi, ulei, sare, piper, verdeturi. Ingrediente: 1 punga spanac congelat 4-5 cartofi mari 100 g cascaval (pentru graten) 1 cub de unt 2 catei de usturoi ulei sare piper verdeturi uscate   Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja circa 30 de minute. Lasa-i sa se…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de linte aromata

1 September 2013
Mancare_de_linte_aromata_09Mancare de linte aromata din: linte, ulei, seminte de mustar, linte neagra, ceapa, ardei iute, usturoi, morcovi, sare, coriandru, orez.   Ingrediente: 1/4 ceasca linte 1 lingurita ulei 1/4 lingurita semințe de  mustar 1 lingurita linte neagra 1/2 cana ceapa, tocata cateva felii ardei iute 3 catei usturoi, feliat 2,5 cupe morcovi, tocati sare coriandru,…
Read more »





Suc de rosii cu ceapa verde

1 September 2013
Suc_de_rosii_cu_ceapa_verdeSuc de rosii cu ceapa verde din: rosii, patrunjel verde, telina verde, ceapa verde, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg rosii 1 legaturi patrunjel verde 1 legatura telina verde si ceapa verde 1 lamaie 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Rosiile coapte si zemoase se paseaza intr-o sita deasa, apoi se…
Read more »





Penne cu masline, rosii si ceapa verde

1 September 2013
Penne_cu_masline_rosii_si_ceapa_verdePenne cu masline, rosii si ceapa verde din: penne, masline verzi, rosii cherry, ceapa verde, vin alb, dovlecel, ardei gras, seminte de pin, ulei de masline, sare. Ingrediente: 350 g penne 200 g masline verzi 150 g rosii cherry 3 fire de ceapa verde 1 cescuta cu vin alb 1/2 dovlecel 1/2 ardei gras rosu…
Read more »





File de biban roşu în sos de vin alb

1 September 2013
Peste_10File de biban roşu în sos de vin alb din: praz, dovlecel, morcov, ceapa, file de biban rosu, suc de lamaie, sare, piper, boabe de mazare, vin, supa de peste, galbenus, unt, smantana, hasmatuchi. Ingrediente: 1 fir subtire de praz 1 dovlecel mic 1 morcov 2 cepe frantuzesti 600 g file de biban rosu 1…
Read more »





Shake de sfecla rosie

1 September 2013
Shake_de_sfecla_rosieShake de sfecla rosie din: sfecla rosie, morcovi, miere, lamai, lapte. Ingrediente: 400 g sfecla rosie 200 g morcovi 100 ml miere 2 lamai 1 l lapte     Mod de preparare: Morcovii si sfecla se curata si se dau prin razatoarea mica. Se adauga mierea si zeama de lamaie, apoi se mixeaza. La urma,…
Read more »





Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde

1 September 2013
Tarta_de_cartofi_si_dovlecei_cu_ceapa_verdeTartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde din: cartofi, dovlecel, parmezan, faina, ceapa verde, marar, sare, piper, chili, ulei. Ingrediente: 2 cartofi mari 1 dovlecel 100 g parmezan ras 1 lingura rasa de faina 2 fire de ceapa verde cateva fire de marar sare piper chili putin ulei   Mod de preparare: Amesteci parmezanul…
Read more »





Reteta zilei: Pere umplute cu branza ricotta

31 August 2013
Pere_umplute_cu_branza_ricotta_05Pere umplute cu branza ricotta din: branza ricotta, miere, masline, caise uscate, boia, pere, suc de mere.   Ingrediente: 1/2 cana branza ricotta 1 lingura de miere 8 masline, tocate 4 caise uscate, tocate 1 varf de cuțit de boia 2 pere 2/3 cana suc de mere   Mod de preparare: Combinați branza ricotta, mierea,…
Read more »





Spaghete cu creveti si dovlecei

31 August 2013
Spaghete_cu_creveti_si_dovleceiSpaghete cu creveti si dovlecei din: spaghete, vin, dovlecei, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g creveti nedecorticati 200 ml vin alb 2 dovlecei 3 catei de usturoi 3 linguri cu ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Taie dovleceii in rondele si rumeneste-i pe gratar sau intr-o…
Read more »





Frigarui de creveti cu sos

31 August 2013
Frigarui_de_creveti_cu_sosFrigarui de creveti cu sos din: rosii, castravete, usturoi, fructe de avocado, lapte de cocos, supa de pui, suc de lamaie, sare, piper, creveti, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 rosii 1/2 castravete 1 catel de usturoi 2 fructe de avocado 600 ml supa de pui 200 ml lapte de cocos sucul de la 2 lamai sare…
Read more »





Tocanita de pastai cu aripioare de pui

31 August 2013
Tocanita_de_pastai_cu_aripioare_de_puiTocanita de pastai cu aripioare de pui din: pasta galbene late, cartofi, rosii, ceapa, ulei, airpioare de pui, supa de pui. Ingrediente: 500 g pastai galbene late 3-4 cartofi noi 3 rosii 2 cepe 50 ml ulei 4-5 aripioare de pui apa sau supa de pui   Mod de preparare: Rumeneşti aripioarele pentru câteva minute…
Read more »





Tort de inghetata cu fructe

31 August 2013
Tort_de_inghetata_cu_fructeTort de inghetata cu fructe din: faina, zahar tos, unt, oua, lapte, coaja de portocala, zeama de portocala, amestec de fructe rosii, zahar tos, lichior de portocale, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: 125 g faina cu factor de crestere 125 g zahar tos 125 g unt, inmuiat la temperatura camerei 2 oua 1 lingura lapte coaja…
Read more »





Placinta cu dovlecei si ciuperci

31 August 2013
Placinta_cu_dovlecei_si_ciuperciPlacinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru umplutura: 1 dovlecel 1 ceapa 4 ciuperci 20 ml ulei condiment de legume marar uscat   Mod de preparare: Faci aluatul din drojdie, apă călduţă, făină…
Read more »





Ghiveci cu carnati, ceapa si ardei gras

31 August 2013
Ghiveci_cu_carnati_ceapa_si_ardei_grasGhiveci cu carnati, ceapa si ardei gras din: ardei grasi, ceapa, rosii, carnati, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 2 cepe 0,5 kg rosii 2 carnati boia ulei sare piper   Mod de preparare: Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi taie-i în rondele. Toacă solzişori ceapa. Incinge ulei…
Read more »





Branza la gratar in sos

31 August 2013
Branza_la_gratar_in_sosBranza la gratar in sos din: sfecla rosie, otet de vin, sare, piper, ulei de masline, apa, zahar brun, branza camembert, apa, zahar brun, salata verde, verdeata asortata, seminte de pin. Ingrediente: 250 g sfecla rosie fiarta 2 linguri otet de vin alb sare piper 4 linguri ulei de masline 1 lingurita apa 1 praf…
Read more »





Budincă de orez cu legume

31 August 2013
Budinca_de_orez_cu_legumeBudincă de orez cu legume din: rosii, orez, dovlecei, ardie grasi, morcov, mozzarella, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 7 rosii 1 1/2 cani cu orez 2 dovlecei 2 ardei grasi 1 morcov mic 100 g mozzarella 1 ceapa 2 catei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi usturoiul…
Read more »





Musaca de vinete cu şuncă

31 August 2013
Musaca_de_vinete_cu_suncaMusaca de vinete cu şuncă din: vinete, pesmet, sunca de Praga, branza topita, rosii, oua, marar, sare. Ingrediente: 4 vinete potrivit de mari pesmet 12 felii de sunca de Praga 2-3 pachete de branza topita feliata 2 rosii mari 4 oua 1 legatura de marar sare   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le…
Read more »





Sos de lamaie si capere

31 August 2013
Sos_de_lamaie_si_capereSos de lamaie si capere din: ulei de masline, zahar tos, mustar de dijon, lamai, ceapa, capere. Ingrediente: 80 ml ulei de masline un praf de zahar tos 1 lingura mustar de Dijon 2 lamai, curatate de coaja si taiate segmente 1 ceapa, tocata marunt 100 g capere scurse de lichid si clatite   Mod…
Read more »





Granita de limete

31 August 2013
Granita_de_limeteGranita de limete din: limete, zahar, coacaze, sirop de rodii, lamaie, lamaita. Ingrediente: 6 limete 2-3 linguri zahar coacaze pentru ornat 4 linguri siropd e rodii felii de lamaie si lamaita pentru ornat     Mod de preparare: Se spală cu apă fierbinte 3 lămâi, se şterg şi li se rade coaja. Se stoarce sucul…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet

31 August 2013
Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_08Piept de pui in crusta de pesmet din: piept de pui, lapte batut, pesmet, fulgi de cartofi, faina, praf de ceapa, praf de usturoi, amidon de porumb, zahar, usturoi, sare, piper, boia de ardei, ulei de masline.  Ingrediente: 4 bucati piept de pui fara piele, dezosat 1 ceasca lapte batut 1 ceasca pesmet 1/3 cana…
Read more »





Tartă de cartofi la tigaie

31 August 2013
Tarta_de_cartofi_la_tigaieTartă de cartofi la tigaie din: cartofi, bacon afumat, unt, usturoi, cascaval afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 150 g bacon afumat 50 g unt 2 catei de usturoi 400 g cascaval afumat   Mod de preparare: Sureţi cartofii, îi tai în felii nu foarte groase, apoi îi pui într-o tigaie du unt topit, împreună…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu