miercuri, 11 septembrie 2013

Retete rapide #96

Retete rapide:

Reteta zilei: Salata de ananas cu lapte de cocos

11 September 2013
Salata_de_ananas_cu_lapte_de_cocos_06Salata de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri, iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos.   Ingrediente: 1 ananas proaspat o portocala 1 si 1/2 cani capsuni 1 si 1/2 cani de struguri rosii 1 si 1/4 cesti iaurt 1/4 ceasca lapte de cocos 1/2 lingurita esenta de…
Read more »





Biftec tartar cu boia

11 September 2013
Biftec_tartar_cu_boiaBiftec tartar cu boia din: muschi de vita, galbenusuri, ceapa, sare, piper, boia iute, paine, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g muschi de vita tocat fin 4 galbenusuri 1 ceapa tocata ob de orez sare piper negru macinat boia iute paine feliata unt patrunjel verde…
Read more »





Budincă de paste cu portocale

11 September 2013
Budinca_de_paste_cu_portocaleBudincă de paste cu portocale din: macaroane, branza de vaci, telemea desarata, zahar tos, oua, zahar vanilinat, esenta de rom, scortisoara, portocale, unt, sos de ciocolata, coacaze rosii. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g branza de vaci 200 g telemea desarata 200 g zahar tos…
Read more »





Salata din arpacas, ciuperci si spanac

11 September 2013
Salata_din_arpacas_ciuperci_si_spanacSalata din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 250 g arpacas 1 l supa de legume 200  ciuperci…
Read more »





Cuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry

11 September 2013
Cuscus_cu_ardei_gras_rosii_uscate_si_pudra_de_curryCuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry din: cuscus, praz, usturoi, ardei gras, dovlecei, rosii uscate, pudra de curry, oregano, sare, piper, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, ardei iute. Ingrediente: 150 g cuscus un fir de praz doi catei de usturoi doi…
Read more »





Dovlecei cu brânză şi ierburi

11 September 2013
Dovlecei_cu_brânza_si_ierburiDovlecei cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei (zucchini) 4 cartofi 200 g branza telemea rasa 200 g branza de vaci 200 g smantana 2 oua patrunjel verde oregano…
Read more »





Cocktail cu vin si fructe

11 September 2013
Cocktail_cu_vin_si_fructeCocktail cu vin si fructe din: vin roze, portocala, lamaie, menta, miere. Ingrediente: 400 ml vin roze 1 portocală 1 lămâie mentă miere   Mod de preparare: Se toarnă vinul într-o carafă. Se adaugă portocala și lămâia tăiate rondele. Se pun frunze de mentă și…
Read more »





Orez cu piept de pui şi legume

11 September 2013
Orez_cu_piept_de_pui_si_legumeOrez cu piept de pui şi legume din: orez, fasole verde, dovlecel, morcovi, ardei gras, piept d epui, usturoi, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei, marar, lapte de cocos. Ingrediente: 150 g orez 200 g fasole verde 100 g masline feliate un dovlecel doi…
Read more »





Cartofi cu bacon si broccoli

11 September 2013
Cartofi_cu_bacon_si_broccoliCartofi cu bacon si broccoli din: cartofi, bacon, smantana, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 200 g bacon 240 ml smantana maturata broccoli sare piper pentru creme fraiche: 240 ml smantana pentru frisca 1 lingura cu lapte batut   Mod de preparare: Pentru creme fraîche,…
Read more »





Andive in sos de branza

11 September 2013
Andive_in_sos_de_branzaAndive in sos de branza din: andive, sunca, cascaval, smantana dulce, unt, sare. Ingrediente: 6 andive 6 felii de sunca 200 g cascaval 200 ml smantana dulce 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală andivele, dă-le cu un praf de sare şi lasă-le…
Read more »





Bruschete cu mozzarella, pesto si rucola

11 September 2013
Bruschete_cu_mozzarella_pesto_si_rucolaBruschete cu mozzarella, pesto si rucola din: paine prajita, mozzarella, rucola, parmezan, pesto. Ingrediente: paine prajita mozzarella rucola parmezan pesto   Mod de preparare: Pune pe 4 felii de pâine prăjită, pe rând, câte 1 felie de mozzarella, câteva fire de rucola, o felie foarte…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza

11 September 2013
Budinca_de_cartofi_cu_branza_06Budinca de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza cheddar, boia de ardei.   Ingrediente: 4 cupe cartofi feliati subtire 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 1/4 ceapa, felii subtiri…
Read more »





Supa cu galuste de peste

11 September 2013
Supa_cu_galuste_de_pesteSupa cu galuste de peste din: peste, morcov, telina, ardei gras, praz, mazare, ciuperci, orez, oua, cartofi, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, patrunjel, faina, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g peste un morcov o telina mica un ardei gras un fir de praz 400 g…
Read more »





Roşii la cuptor cu piure

11 September 2013
Rosii_la_cuptor_cu_piureRoşii la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa, usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc, smantana, ardei copti. Ingrediente: un kilogram rosii un kilogram conopida 100 g miez de nuca 100 g migdale o ceapa 4 catei usturoi…
Read more »





Smoothie de verdeata cu lamaie

11 September 2013
Smoothie_de_verdeata_cu_lamaieSmoothie de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar. Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2 lingurițe zahăr   Mod de preparare: Se pune verdeața în blender. Se adaugă sucul de lămâie, zahărul și apa. Se mizează…
Read more »





Calamar umplut în sos de roşii

11 September 2013
Calamar_umplut_în_sos_de_rosiiCalamar umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate, capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 4 calamari mari sau 12 mici 1 cutie cu tin 1 legatura de ceapa verde 4 rosii uscate 1 lingurita…
Read more »





Dovlecei cu ton

11 September 2013
Dovlecei_cu_tonDovlecei cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi, faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 350 g sos de rosii 200 g mozzarella 200 g ton din conserva in ulei 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1…
Read more »





Bruschete cu rosii si ansoa

11 September 2013
Bruschete_cu_rosii_si_ansoaBruschete cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre, capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei de usturoi o mana de masline negre 1 lingura de capere ulei de masline paine…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati cu usturoi si marar

11 September 2013
Castraveti_murati_cu_usturoi_si_marar_08Castraveti murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare, usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente.   Ingrediente: 2 kg de castraveti 1 3/4 cana otet de mere 1 1/2 ceasca de apa 2 linguri de sare 6 catei de usturoi 1…
Read more »





Cremă de somon cu creveti

11 September 2013
Crema_de_somon_cu_crevetiCremă de somon cu creveti din: crema de branza, creveti decorticati, somon afumat, ardei capia, ceapa verde, mustar, marar, boia dulce, ulei, sare. Ingrediente: 200 g crema de branza 200 g creveti decorticati 100 g somon afumat 1/2 ardei capia 3 cepe verzi 1 lingurita…
Read more »





Smoothie de sfecla rosie si morcovi

11 September 2013
Smoothie_de_sfecla_rosie_si_morcoviSmoothie de sfecla rosie si morcovi din: sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 2 sfecle roșii mici 2 morcovi     Mod de preparare: Se curăță și se spală legumele. Se taie cuburi și se storc în storcătorul pentru rădăcinoase. Se toarnă în pahare și se servește…
Read more »





Conopida imbracata

11 September 2013
Retete_1Conopida imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper, oua, pesmet, legume de sezon. Ingrediente: 1 conopida mijlocie 2 linguri cu sare 1/2 lamaie 4-6 tije de patrunjel 2 linguri cu ulei sare si piper macinat – pentru marinare 1 cana cu ulei 2…
Read more »





Ciorba falsa de burta cu pleurotus

11 September 2013
Ciorba_falsa_de_burta_cu_pleurotusCiorba falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel, telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin, boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei, frunze de telina. Ingrediente: 600 g bureti pleurotus 500 g zarzavat (morcov, patrunjel si telina)…
Read more »





Piept de pui cu ceapa si sos de rosii

11 September 2013
Piept_de_pui_cu_ceapa_si_sos_de_rosiiPiept de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii, rosii, ceapa, condimente. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui 200 ml ulei 500 ml suc de rosii 6 rosii 3 cepe mijlocii 1 lingura condimente  …
Read more »





Crochete de conopida si cartofi

11 September 2013
Crochete_de_conopida_si_cartofiCrochete de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi, patrunjel verde, sare, piper macinat, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 conopida mare 1 1/4 kg cartofi 3 oua 1 ceapa mare 1-2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde sare piper macinat faina 8-10…
Read more »





Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac

11 September 2013
Gnocchi_cu_usturoi_pancetta_afumata_si_spanacGnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie, parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1 catel de usturoi, feliat 1 lingura ulei de masline 100 ml de smantana nucsoara proaspat…
Read more »





Suc de castraveti

11 September 2013
Suc_de_castravetiSuc de castraveti din: castraveti, lamaie, frunze de patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 castraveți ½ lămâie frunze de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se decojesc castraveții. Se taie felii și se pun în blender împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie,…
Read more »





Reteta zilei: Fasole verde murata

11 September 2013
Fasole_verde_murata_04Fasole verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper, apa, otet, sare.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1 lingurita de marar uscat 2 ardei chili rosii ¼ lingurita piper Ingrediente pentru saramura: 5 cani de apa 5 cesti…
Read more »





Rulouri cu somon, kaizer si brânză

11 September 2013
Rulouri_cu_somon_kaizer_si_brânzaRulouri cu somon, kaizer si brânză din: kaizer, somon afumat, vin, rosii, marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g kaizer 100 g somon afumat 400 g gorgonzola 100 ml vin alb 4 rosii 1 legatura de marar ulei sare   Mod de preparare: Freacă brânza şi…
Read more »





Salată de creveţi cu mango si ceapa verde

11 September 2013
Salate_5Salată de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde, zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze de salata, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe de mango, mari, coapte 3 linguri ceapa verde, taiata rondele subtiri…
Read more »





Biscuiţi cu lămâie si cimbru

11 September 2013
Biscuiti_cu_lamâie_si_cimbruBiscuiţi cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper, cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de lamaie, lapte, mustar. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 1 praf de piper negru…
Read more »





Paste cu dovlecei la cuptor

11 September 2013
Paste_cu_dovlecei_la_cuptorPaste cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche, dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste (rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto din busuioc, proaspat sau din borcan 500 g de creme fraiche cu 50% grasime 550…
Read more »





Smoothie de piersici cu miere

11 September 2013
Smoothie_de_piersici_cu_miereSmoothie de piersici cu miere din: piersici, miere. Ingrediente: 6 piersici 1 linguriță miere     Mod de preparare: Se decojesc piersicile, se taie cuburi și se pun în blender o dată cu mierea. Se pasează bine și se pun în pahare. Smoothie de piersici…

Cicoarea (Cichorium intybus)

10 September 2013
CicoareaExista trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care poate fi gătit sau servit în salată, ca frunză amară. Rădăcirile sunt prăjite şi amestecate cu cafeaua (în specal în Franţa). Rădăcinile tinere au un gust de caramel, uşor amărui, iar…
Read more »





Topul alimentelor care protejează inima (Ce mănânci ca să te fereşti de infarct)

10 September 2013
AlimenteColesterolul ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi la alimentaţie. Iată câteva idei de produse pe care le puteţi încerca. 1. Verdeţuri proaspete Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin antioxidanţi şi pot face…
Read more »





Despre Musetel (Chamaemelum)

10 September 2013
Despre_MustelMuşeţelul roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală, deşi în acest scop poate fi utilizată şi cealaltă specie. Din scrierile vechilor egipteni aflăm că şi ei foloseau muşeţelul. Probabil datorită florilor sale aurii, ei dedicau această plantă…
Read more »





Remedii naturiste (Cele mai eficiente remedii naturiste pentru artrita)

10 September 2013
PlanteArtrita se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune, o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată cu înaintarea în vârstă, după o lovitură sau la sportivi. În urma acestui proces, osul de dedesubt începe să se îngroaşe să se deformeze şi…
Read more »





Despre galbenele (Calendula officinalis)

10 September 2013
Despre_galbeneleGălbenelele pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu ele. Hinduşii de astăzi îşi decorează altarele şi templele cu gălbenele. In Europa, sunt folosite pentru a da gust supei şi mâncării preparate la cuptor…
Read more »





Nutrienţi pentru întărirea oaselor (În ce alimente se găsesc cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea oaselor)

10 September 2013
Alimente_1De la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor. Totuşi, cel mai important este să cunoaştem din ce alimente îşi poate extrage corpul aceşti nutrienţi atât de necesari. Calciu Atunci când e vorba despre prevenirea osteoporozei sau de tratamentul acesteia,…
Read more »





Reteta zilei: Piersici coapte cu mascarpone si miere

10 September 2013
Piersici_coapte_cu_mascarpone_si_miere_06Piersici coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere. Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie crema mascarpone miere       Mod de preparare: Incalziti gratarul. Ungeti piersicile cu ulei. Gatiti piersicile pe gratar aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Serviti piersicile copate cu mascarpone si miere. Piersici coapte…
Read more »





Papricas de vita cu taitei

10 September 2013
Papricas_de_vita_cu_taiteiPapricas de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne de vita fara os 2 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 ceapa 3 rosii 1-2 foi de dafin 3 cartofi 2 linguri…
Read more »





Gulas de pasare cu praz

10 September 2013
Gulas_de_pasare_cu_prazGulas de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper sare   Mod de preparare: Spălaţi pieptul de…
Read more »





Colţunaşi cu şuncă si ciuperci

10 September 2013
Coltunasi_cu_sunca_si_ciuperciColţunaşi cu şuncă si ciuperci din: faina, oua, sunca, ciuperci, ardei capia, rozmarin, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 300 g faina 3 oua 200 g sunca 300 g ciuperci o ceapa un ardei capia doua crengute de rozmarin doi catei de usturoi 300 g rosii cherry 100…
Read more »





Dovlecei cu carne de vită si usturoi

10 September 2013
Dovlecei_cu_carne_de_vita_si_usturoiDovlecei cu carne de vită si usturoi din: carne de vita, dovlecei, ulei, ceapa, vin, faina, rosii, usturoi, pasta de tomate, marar, smantana, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 4 dovlecei 100 ml ulei 2 cepe 20 ml vin 2 linguri faina 2-3 rosii 2 catei de usturoi 50 g pasta de tomate…
Read more »





Prajitura cu miez de nuca si merisoare

10 September 2013
Prajitura_cu_miez_de_nuca_si_merisoarePrajitura cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale, margarina, zahar brun, miez de nuca, merisoare. Ingrediente: aluat: 120 g faina integrala de grau 120 g faina 1 lingurita praf de copt 60 g zahar brun 120 g…
Read more »





Crap cu sos de soia si miere

10 September 2013
Crap_cu_sos_de_soia_si_miereCrap cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei, lamaie, portocala, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3 linguri miere 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei 1 lamaie sau 1 portocala sare piper   Mod de preparare: Spălaţi fileurile şi curăţaţi-le de eventualele oase. Aşezaţi…
Read more »





Drob cu ciuperci umplute

10 September 2013
Drob_cu_ciuperci_umpluteDrob cu ciuperci umplute din: carne tocata amestec, oua, morcovi, gris, paine, lapte, ceapa verde, patrunjel, margarina, pesmet, ciuperci, mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 oua 3 morcovi 2 linguri gris 2 felii paine 100 ml lapte cate 2 legaturi ceapa verde si patrunjel cate 1 lingura margarina si pesmet…
Read more »





Supă cremă de berbecuţ

10 September 2013
Supa_crema_de_berbecutSupă cremă de berbecuţ din: carne de berbecut, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 700 g carne de berbecut 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe 2 galbenusuri 3 linguri smantana sare   Mod de preparare: Spălaţi carnea şi fierbeţi-o 1 oră şi jumătate, la foc mic,…
Read more »





Minitort cu nuci

10 September 2013
Minitort_cu_nuciMinitort cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare, unt, whiskey. Ingrediente: aluat: 5 oua sare 115 g zahar 60 g unt 100 g faina 75 g miez de nuca macinat crema: 2 oua 50 g zahar 1 praf de sare 125 g unt 4 linguri whiskey   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta

10 September 2013
Sandwich_cu_friptura_de_vita_si_ceapa_crocanta_13Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean, miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura de vita. Ingrediente sos hrean: 1/2 cana maioneza 1/2 cana smantana 1/4 ceasca hrean ras 2 lingurite miere 2 lingurite mustar dijon sare si piper…
Read more »





Salata de telina cruda cu fructe

10 September 2013
Salate_6Salata de telina cruda cu fructe din: telina, mere, morcov, agrise, visine, busuioc, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 teline 2 mere 1 morcov 1 cana cu agrise, mure sau afine visine fara samburi sau prune taiate felii busuioc tocat ulei de salata 1/2 lamaie sare   Mod de preparare: Curăţaţi ţelinele şi morcovul, le spălaţi,…
Read more »





Tarta cu pui si ciuperci

10 September 2013
Tarta_cu_pui_si_ciuperciTarta cu pui si ciuperci din: aluat, piept de pui, dovlecel, ciuperci, ceapa, usturoi, branza de vaci, seminte de susan, oua, piper, sare. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 1 piept de pui 1 dovlecel 4 ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 g branza de vaci 1 lingurita cu seminte de susan 2…
Read more »





Broccoli pane

10 September 2013
Broccoli_paneBroccoli pane din: broccoli, oua, faina, parmezan, ulei, sare. Ingrediente: 500 g broccoli 2 oua 6 linguri cu faina 1 lingurita cu parmezan ulei sare   Mod de preparare: Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, adaugă broccoli spălat şi desfăcut în bucăţele, cu un praf de sare. Lasă-l să fiarbă cinci minute, apoi strecoară-l.…
Read more »





Paste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta

10 September 2013
Paste_orzo_cu_ceapa_sfecla_rosie_si_branza_fetaPaste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta din: ulei vegetal, ceapa rosie, sfecla rosie, paste orzo, supa, marar, branza feta. Ingrediente: ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata 250 g de sfecla rosie fiarta, conservata (nu inotet), tocata in cubulete (pastreaza zeama) 200 g de paste orzo 700 ml supa fierbinte de pui sau…
Read more »





Chiftelute cu crab

10 September 2013
Chiftelute_cu_crabChiftelute cu crab din: ulei de masline, ceapa verde, carne de crab, ou, maioneza, faina de mustar, biscuiti sarati, boia iute, praf de usturoi, scortisoara, nucsoara, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 6 fire ceapa verde, tocate 3/8 cana ulei de masline 450 g carne de crab 1 ou 1 lingura maioneza…
Read more »





Suc de sfecla rosie

10 September 2013
Suc_de_sfecla_rosieSuc de sfecla rosie din: sfecla rosie. Ingrediente: 4 sfecle roșii (mici și cu coaja netedă)     Mod de preparare: Se curăță sfecla și se taie cuburi. Se storc în storcătorul de rădăcinoase, se pune în pahare și se servește proaspăt. Suc de sfecla rosie  
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in saramura

10 September 2013
Castraveti_murati_in_saramura_07Castraveti murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare, apa.   Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingrita seminte de muștar 1/2 lingurita boabe de piper negru 1 legatura de marar proaspat 3 frunze de dafin 6 catei de…
Read more »





Negresa cu nuca de cocos

10 September 2013
Negresa_cu_nuca_de_cocosNegresa cu nuca de cocos din: unt, zahar, zahar vanilinat, faina, oua, cacao, praf de copt, dulceata, nuca de cocos, unt. Ingrediente: 250 g unt sau margarina 300 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 200 g faina 4 oua 30 g cacao 1/2 plic praf de copt 130 ml lichior sau visinata 250 g dulceata…
Read more »





Spaghete cu pesto si parmezan

10 September 2013
Spaghete_cu_pesto_si_parmezanSpaghete cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto, smantana, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g spanac tanar mazare congelata 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese de pe tulpitni, cateva puse deoparte pentru sevit 3 linguri de pesto 150 ml de smantana 50 g parmezan, ras, plus putin pentru servit  …
Read more »





Portofele cu pasta de masline

10 September 2013
Portofele_cu_pasta_de_maslinePortofele cu pasta de masline din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare, masline, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 20 g drojdie 250 ml apa 4 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 1 cana cu masline fara samburi 2 catei de usturoi tocati 3…
Read more »





Coaste picante

10 September 2013
Coaste_picanteCoaste picante din: coaste de porc, rosii, vin rosu, zahar, seminte de susan, otet balsamic, ulei, usturoi, oregano, cimbru, ardei iute, frunze de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 2 rosii 50 ml vin rosu dulce 1 lingurita cu zahar 1 lingurita cu seminte de susan 1 lingura cu otet balsamic 10…
Read more »





Risotto cu creveti

10 September 2013
Risotto_cu_crevetiRisotto cu creveti din: creveti, supa de pui, vin alb, unt, usturoi, fulgi de ardei iute, ceapa, orez, patrunjel. Ingrediente: 300 g creveti decorticati sau cozi de creveti 5 cani supa de pui 3/4 cana vin alb sec 150 g linguri unt 2 lingurite usturoi tocat marunt 1/4 lingurita fulgi de ardei iute 3/4 cana…
Read more »





Plăcintă cu cremă de alune

10 September 2013
Retete_6Plăcintă cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac, sare. Ingrediente: 500 g foietaj 150 g alune 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 1 lingura cu rom sau coniac sare   Mod de preparare: Pregătiţi umplutura: frecaţi spumă untul (păstraţi 1 lingură], adăugaţi zahărul, alunele măcinate, 2 ouă…
Read more »





Tarta cu oua, kaizer si cascaval

10 September 2013
Tarta_cu_oua_kaizer_si_cascavalTarta cu oua, kaizer si cascaval din: oua, smantana, kaizer, cascaval, patrunjel, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou, sare, rozmarin, ulei. Ingrediente: 6 oua 250 g smantana 200 g kaizer 100 g cascaval patrunjel pentru aluat: 350 g faina 3 linguri cu smantana 50 g margarina 1 plic cu praf de copt 1 ou…
Read more »





Chiftele cu sos de migdale

10 September 2013
Chiftele_cu_sos_de_migdaleChiftele cu sos de migdale din: amestec de carne tocata, paine, ceapa, ou, usturoi, patrunjel, sare, piper, migdale, ulei, unt, smantana, nucsoara, sare. Ingrediente: 700 g amestec de carne tocata 2 felii de paine 1 ceapa 1 ou 4-5 catei de usturoi patrunjel sare piper pentru sos: 200 g migdale 3 linguri cu ulei 50…
Read more »





Reteta zilei: Muraturi asortate cu piper si marar

10 September 2013
Muraturi_asortate_cu_piper_si_marar_04Muraturi asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de piper, marar.   Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de zahar tos 1/2 lingurita sare 2 cani castraveți, taiati felii 1/2 ceapa rosie, feliata subtire 1 lingura boabe de piper 2 linguri crengute marar     Mod de preparare:…
Read more »

Lasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii

10 September 2013
Lasagna_cu_carnati_de_porc_ciuperci_si_rosiiLasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii din: ulei de masline, carnati de porc, usturoi, ciuperci, cimbru, pasta de rosii uscate, rosii cherry, creme fraiche, mustar dijon, branza cheddar, foi de lasana. Ingrediente: 1/2 linguri ulei de masline 2 carnati de porc de calitate, carnea extrasa din pielita si taiata in cuburi 1 catel…
Read more »





Smoothie de portocale si kiwi

10 September 2013
Smoothie_de_portocale_si_kiwiSmoothie de portocale si kiwi din: portocale, kiw. Ingrediente: 4 portocale 2 kiwi     Mod de preparare: Se curăță și se spală fructele. Se storc portocalele. Sucul obținut se pune în blender și se adaugă fructele de kiwi tăiate felii. Se mixează totul. Se toarnă în pahare și se servește proaspăt. Smoothie de portocale…
Read more »





Prajitura cu fructe, marmorata

10 September 2013
Prajitura_cu_fructe_marmorataPrajitura cu fructe, marmorata din: oua, faina, praf de copt, zahar, unt, esenta de vanilie, cacao, lapte integral, sare, nectarine, fructe de sezon, zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 1 plic praf de copt 200 g zahar 220 g unt 1 lingurita esenta de vanilie 30 g cacao 225…
Read more »





Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan

10 September 2013
Paste_la_cuptor_cu_branza_Cheddar_si_parmezanPaste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline, paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mare, curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2,5 cm 2 lingurite ulei de masline 300 g paste scurte 50 g unt 50 g faina…
Read more »





Despre Limba – Mielului (Borago officinalis)

10 September 2013
Despre_limba_mieluluiFiind o plantă cunoscută bucătarilor, se crede că limba-mieiului înveseleşte şi inspiră curaj. Reputaţia ei de a „ridica moralul” datează de pe vremea lui John Gerard, care a inclus-o în faimoasele sale cărţi botanice şi a afirmat că limba-mielului, cu aromă de castravete, „alungă supărarea şi înveseleşte”. Limba-mielului conţine doze însemnate de potasiu, calciu şi…
Read more »





Biscuiti spritati cu lamaie

10 September 2013
Biscuiti_spritati_cu_lamaieBiscuiti spritati cu lamaie din: unt, zahar, zahar pudra cu aroma de vanilie, oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilinat, faina. Ingrediente: 300 g unt sau untura 100 g zahar 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 2 oua 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingura zeama de lamaie…
Read more »





Despre hrean (Armoracia rusticana)

9 September 2013
Despre_hreanGermanii şi danezii folosesc hreanul într-un sos pentru peşte, în timp ce în Marea Britanie e asociat cu tradiţionala carne de vită prăjită şi cu budinca de Yorkshire. Hreanul are un gust puternic, desfundând sinusurile; uleiurile sale volatile sunt eliberate pe măsură ce rădăcina e răzuită, dar se evaporă rapid şi se pierd complet prin…
Read more »





Despre tarhon (Artemisia dracunculus)

9 September 2013
Despre_tarhonDeşi nu e prea aromat, tarhonul are o uşoară aromă de piper, cu o urmă vagă de anason. Nu se ştie de unde provine, dar probabil că e originar din Asia şi a fost adus în Europa de către mauri atunci când au cucerit Spania, iar în restul Europei a ajuns în secolul al XVI-lea.…
Read more »





Dieta de toamna (fructe si legume esentiale)

9 September 2013
Dieta3Cum toamna bate la usa, a venit momentul sa-ti schimbi un pic meniul zilnic! Este important sa incluzi in alimentatia ta fructe si legume de sezon, care sa-ti asigure o dieta de toamna sanatoasa si bogata in vitamine si minerale esentiale pentru sezonul rece. Descopera ce fructe si legume sa incluzi in dieta de toamna!…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si caramel

9 September 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_caramel_15Prajitura cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.   Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 3/4 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei 1 ceasca + 2 linguri zahar brun 1 ou, la temperatura…
Read more »





Pulpa de berbec cu rosii umplute

9 September 2013
Pulpa_de_berbec_cu_rosii_umplutePulpa de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: pulpa de berbec 300 ml vin rosu 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 80 g peste afumat 100 g…
Read more »





Tarta cu rosii, parmezan si busuioc

9 September 2013
Tarta_cu_rosii_parmezan_si_busuiocTarta cu rosii, parmezan si busuioc din: faina, lapte, drojdie, miere, parmezan, galbenus, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 500 g faina 300 ml lapte 10 g drojdie proaspata 1 lingurita cu miere 2 linguri cu parmezan 1 galbenus 6 rosii 2 catei de usturoi frunze de busuioc proaspat ulei sare   Mod…
Read more »





Tocanita de conopida cu masline

9 September 2013
Tocanita_de_conopida_cu_maslineTocanita de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa, ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare 400 g pulpa de rosii 200 g masline rondele 2 cepe 1 ardei gras 1 fir praz 250 ml vin alb dulce 1/2 lingurita de praf de…
Read more »





Tort de nuci cu fructe

9 September 2013
Tort_de_nuci_cu_fructeTort de nuci cu fructe din: miez de nuca, unt, miere, oua, faina, praf de copt, cacao pudra, foite de gelatina, portocale, unt, galbenusuri, mascarpone, lichior de portocale. Ingrediente: aluat: cate 100 g miez de nuca tocat si macinat 200 g unt moale 200 g miere 4 oua 250 g faina integrala de grau 2…
Read more »





Pui in sos de smantana

9 September 2013
Pui_in_sos_de_smantanaPui in sos de smantana din: pui, ceapa, morcov, telina, ardei gras, radacina de patrunjel, sos de rosii, faina, unt, smantana, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 1 ceapa 1 morcov 1 telina 1 ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 cescuta cu sos de rosii 1 lingura cu faina 1 lingura cu unt…
Read more »





Chec cu masline si gogosari

9 September 2013
Chec_cu_masline_si_gogosariChec cu masline si gogosari din: oua, faina, gris, masline negre, gogosari murati, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 linguri cu faina 4 linguri cu gris 100 g masline negre fara samburi 1-2 gogosari murati 1 dovlecel sare piper   Mod de preparare: Opăreşte dovlecelulîn apă cu sare, după care taie-l cubuleţe şi lasă-l…
Read more »





Suc de mar si morcov

9 September 2013
Suc_de_mar_si_morcovSuc de mar si morcov din: morcovi, mere. Ingrediente: 6 morcovi 2 mere       Mod de preparare: Se curăță morcovii și merele. Se taie bucăți mici și se storc în storcătorul de rădăcinoase. Se toarnă în pahare și se servește proaspăt. Suc de mar si morcov  
Read more »





Fusecuri cu mac

9 September 2013
Fusecuri_cu_macFusecuri cu mac din: faina, zahar, zahar vanilinat, seminte de mac, ou, unt, dulceata. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar 1 plic zahar vanilinat 2 linguri seminte de mac macinate 1 ou 200 g unt dulceata   Mod de preparare: Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Topeşti untul…
Read more »





Creveţi fripţi cu sos de unt şi usturoi

9 September 2013
Creveti_fripti_cu_sos_de_unt_si_usturoiCreveţi fripţi cu sos de unt şi usturoi din: creveti, usturoi, sare, piper, zeama de lime, ulei de masline, unt, sos worcestershire, suc de lamaie, hot sauce, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg creveti mari, decorticati 1 catel mare de usturoi, bine zdrobit sare si piper dupa gust zeama de la 1 lime sau 1 lamaie…
Read more »





Smoothie de pepene cu menta

9 September 2013
Smoothie_de_pepene_cu_mentaSmoothie de pepene cu menta din: pepene, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene frunze de mentă     Mod de preparare: Se taie pepenele felii și se scot toți sâmburii. Se pune în blender și se pasează. Se pune în pahare și se ornează cu frunze de mentă. Smoothie de pepene cu menta    …
Read more »





Placinta aromata cu prune

9 September 2013
Placinta_aromata_cu_prunePlacinta aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt, esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 40 g faina de migdale o lingura zahar 100 g unt rece 30 ml apa rece 3 linguri iaurt putina esenta de migdale pentru umplutura: un kg…
Read more »





Reteta zilei: Vita Sichuan

9 September 2013
Vita_Sichuan_16Vita Sichuan din: carne de vita, supa de pui, otet de orez, ulei de chili, telina, praz, sos chili, sos de soia, amidon de porumb.   Ingrediente: 1 bucata carne de vita, taiata felii subtiri amestec de supa de pui cu otet de orez 3 linguri de ulei de chili 1 telina, taiata felii 4…
Read more »





Smoothie de capsune

9 September 2013
Smoothie_de_capsuneSmoothie de capsune din: capsune, frisca, frunze de menta. Ingrediente: 500 g căpșune 200 g frișcă frunze de mentă   Mod de preparare: Se mixează fructele în blender. Se adaugă frișca și se mai mixează puțin, cât să se omogenizeze. Se toarnă în pahare și se ornează cu frunze de mentă. Smoothie de capsune  …
Read more »





Prajitura rapida cu prune

9 September 2013
Prajitura_rapida_cu_prunePrajitura rapida cu prune din: faina, zahar, praf de copt, oua, zahar vanilinat, smantana, faina cu migdale, prune, unt. Ingrediente: 200 g faina 80 g zahar un plic praf de copt 3 oua un plic zahar vanilinat 200 ml smantana 2 linguri faina de migdale 400 g prune 20 g unt pentru tava   Mod…
Read more »





Salata picanta cu cartofi si kaizer

9 September 2013
Salata_picanta_cu_cartofi_si_kaizerSalata picanta cu cartofi si kaizer din: cartofi, kaizer, ceapa verde, sare, smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: 5-6 cartofi 300 g kaizer 1 legatura de ceapa verde sare pentru sos: 200 g smantana 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Spala cartofii si pune-i la fiet in apa cu…
Read more »





Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

9 September 2013
Ciuperci_umplute_cu_ceapa_verde_si_rosiiCiuperci umplute cu ceapa verde si rosii din: ciuperci, ceapa, rosii, seminte de marar, piper, unt, branza. Ingrediente: 15-16 ciuperci maricele 2-3 cepe potrivite (sau 4-5 fire de ceapa verde) 2 rosii 2 lingurite cu seminte de marar 1 lingurita rasa cu piper macinat 2 linguri cu unt (sau margarina) branza rasa (optional)   Mod…
Read more »





Chec aperitiv cu suc de rosii

9 September 2013
Chec_aperitiv_cu_suc_de_rosiiChec aperitiv cu suc de rosii din: faina, oua, margarina, cascaval, rosii, ciuperci, praf de copt, vin rosu, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g faina 4 oua 200 g margarina 150 g cascaval 3 rosii 1 cutie cu ciuperci 1 pliculet cu praf de copt 1 pahar cu vin rosu patrunjel sare   Mod de preparare:…
Read more »





Salată de peşte cu cartofi si rosii

9 September 2013
Salate_6O reteta delicioasa de salata cu: peste, cartofi, rosii, salata verde, ardei gras, lamaie, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g peşte fiert (de apă dulce) 3-4 felii  cartofi 3-4 felii roşii 2-3 frunze de salată verde  1/2 ardei gras 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »





Reteta zilei: Supa de broccoli cu branza si cascaval

9 September 2013
Supa_de_broccoli_cu_branza_si_cascaval_05Supa de broccoli cu branza si cascaval din: ceapa, morcovi, ulei de masline, faina de grau, lapte, smantana, supa de pui, piper cayenne, nucsoara, sare, piper, branza cheddar, cascaval, broccoli.   Ingrediente: 1 ceasca ceapa tocata 1/2 cana morcovi tocat 2 linguri ulei de masline 1/4 ceasca faina de grau 4 cesti de lapte 2…
Read more »





Sepii cu umplutură picantă

9 September 2013
Sepii_cu_umplutura_picantaSepii cu umplutură picantă din: apa, orez alb, sepii, stafide, seminte de pin, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de masline, rosii, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, oregano, pasta de ansoa, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 cana apa 1/2 cana orez alb nefiert 4 sepii 1/4 cana stafide 1/4 cana seminte de…
Read more »





Prajitura cu prune si mar

9 September 2013
Prajitura_cu_prune_si_marPrajitura cu prune si mar din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mere, prune, unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingurita cu zahar 5-6 linguri cu ulei 8-9 linguri cu faina 1 praf de copt 2 mere 200 g prune unt (pentru uns tava)   Mod de preparare: Ţine ouăle la temperatura camerei. Bate-le energic…
Read more »





Şarlotă cu cirese si kiwi

9 September 2013
Sarlota_cu_fructe.pngO reteta delicioasa de sarlota cu: faina, unt, smantana, sare, zahar pudra, oua, lapte, zahar vanilat, gelatina, frisca, kiwi, portocala, cirese confiate, topping de ciocolata. Ingrediente foi: 300 g făină 125 g unt sau margarină 125 g smântână sare Ingrediente cremă şi decor : 10 linguri făină 300 g zahăr pudră 6 ouă 800 ml…
Read more »





Salată de fasole verde cu roşii şi sos de ceapă

9 September 2013
Salate_2O reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, rosii, sare, masline negre, telemea, ceapa, otet, apa, concentrat de legume, zahar, ulei. Ingrediente: 600 g fasole verde 500 g roşii mici sare 50 g măsline negre 200 g telemea Ingrediente sos: 2 cepe mari (de preferinţă roşii) 4 roşii din conservă decojite 4 linguri de oţet…
Read more »

Chec aperitiv cu seminte

9 September 2013
Chec_aperitiv_cu_seminteChec aperitiv cu seminte din: oua, faina, telemea de oaie, lapte, ulei, praf de copt, cascaval, seminte de dovleac, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 200 g faina 150 g telemea de oi 200 ml lapte 4 linguri cu ulei 1 pliculet cu praf de copt 100 g cascaval 100 g seminte de…
Read more »





Smoothie cu afine

9 September 2013
Smoothie_cu_afineSmoothie cu afine din: frisca, afine. Ingrediente: 400 g frișcă 100 g afine     Mod de preparare: Se spală fructele. Se păstrează câtevă pentru decor iar restul se pun în blender împreună cu frișca. Se mixează bine. Se pune în pahare și se ornează cu fructe. Smoothie cu afine    
Read more »





Chec simplu

9 September 2013
Chec_simpluChec simplu din: cartofi, oua, sare, zahar, nuci, cacao, lamaie, zahar vanilinat, zahar de copt, unt. Ingrediente: 600 g cartofi 5 oua 1 praf de sare 230 g zahar 100 g nuci 50 g cacao 1 lamaie 2 plicuri zahar vanilinat 1 plic zahar de copt 1 lingura unt sau ulei pentru tava   Mod…
Read more »





Friptura de porc cu stafide si mar

9 September 2013
Friptura_de_porc_cu_stafide_si_mar.pngO reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, rozmarin, usturoi, stafide, mar, ulei de masline, sare, piper, boia, apa, vin alb, patrunjel, ardei gras, rosie, lamaie. Ingrediente: 400 g carne porc (cotlet) rozmarin proaspăt 2 căţei de usturoi câteva stafide 1 măr 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 3-4 linguri de apă…
Read more »





Reteta zilei: Conopida gratinata cu branza si parmezan

9 September 2013
Conopida_gratinata_branza_si_parmezan_11Conopida gratinata cu branza si parmezan din: conopida, sare, unt, faina, lapte, piper, nucsoara, branza, parmezan, pesmet.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele sare 4 linguri unt nesarat 3 linguri de faina 2 cani de lapte cald 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/4 lingurita nucsoara rasa 3/4 ceasca branza proaspat rasa 1/2 cana parmezan…
Read more »





Prăjitură pufoasă cu mere

9 September 2013
Prajitura_pufoasa_cu_merePrăjitură pufoasă cu mere din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, mere ionatane, stafide, zahar vanilinat, esenta de migdale, unt. Ingrediente: 4 oua 180 g zahar pudra 150 g faina 1 plic praf de copt 3 mere ionatane 80 g stafide 1 plic zahar vanilinat cateva picaturi esenta de migdale 1 lingura unt pentru…
Read more »





Sangria cu mere si caise

9 September 2013
Sangria_cu_mere_si_capsuneSangria cu mere si capsune din: vin rosu, mar, caisa, piersica, capsune, lamaie, zahar brun, busuioc, gheata. Ingrediente: 400 ml vin roșu 1 măr 1 caisă 1 piersică 8 căpșune 1 lămâie 2 lingurițe zahăr brun frunze de busuioc cuburi de gheață   Mod de preparare: Mărul, caisa și piersica se curăță și se toacă…
Read more »





Tarta gustoasa cu banane

9 September 2013
Tarta_cu_banane.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar pudra, oua, banane, amidon, rom, smantana, esenta de vanilie, zahar.   Ingrediente aluat: 200g făină 100g unt 80 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri Ingrediente umplutura: 4 banane 3 ouă linguri amidon alimentar 4 linguri zahăr pudră 1 lingură rom 3 linguri smântână groasă esenţă de vanilie…
Read more »





Midii înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana

9 September 2013
Retete_1Midii înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, bulb de fenicul, rosie, vin, ouzo, smantana, midii, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe mici de apa, tocate marunt 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 bulb fenicul, curatat, taiat felii subtiri 1 rosie mare, taiata…
Read more »





Tarta cu crema si prune

9 September 2013
Tarta_cu_crema_si_pruneTarta cu crema si prune din: faina, unt, zahar, ou, sare, faina de migdale, zahar pudra, oua, prune, frunze menta, zahar pudra. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar un ou un praf sare pentru umplutura: 90 g faina de migdale 90 g unt moale 100 g zahar pudra 2 oua 10…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu fulgi de ciocolata

8 September 2013
Briose_cu_fulgi_de_ciocolata_20Briose cu fulgi de ciocolata din: crema de branza, ou, zahar, sare, fulgi de ciocolata, faina, bicarbonat de sodiu, cacao, apa, ulei, otet, esenta de vanilie, zahar pudra.   Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 ou, batut 2 cani si 2/3 cana zahar 1 si 1/4 lingurita de sare fulgi de ciocolata, dupa…
Read more »





Chec cu masline si rozmarin

8 September 2013
Chec_cu_masline_si_rozmarinChec cu masline si rozmarin din: faina, unt, oua, lapte, smantana, masline verzi, rozmarin, drojdie, sare. Ingrediente: 500 g faina 150 g unt 8 oua 300 ml lapte 100 g smantana 100 g masline verzi fara samburi 1 crenguta de rozmarin 30 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în lapte. Adaugă puţină…
Read more »





Pui umplut cu dovlecei

8 September 2013
Pui_umplut_cu_dovleceiPui umplut cu dovlecei din: cascaval, dovlecei, pui, sare, piper, boia, margarina, morcovi. Ingrediente: 150 g cascaval 3 dovlecei mici 1 pui de dimensiune medie sare piper boia 4 linguri margarina 2 morcovi   Mod de preparare: Decojeşti un dovlecel. Tai în cubuleţe caşcavalul şi dovlecelul şi le amesteci. Speli puiul şi, cu ajutorul unui…
Read more »





Panna cotta cu dulceata

8 September 2013
Panna_cotta_cu_dulceataPanna cotta cu dulceata din: dulceata de zmeura, frisca, lapte, zahar, foi de gelatina, vanilie. Ingrediente: dulceata de zmeura 500 ml frisca 100 ml lapte 100 g zahar 6 foi gelatina vanilie   Mod de preparare: Pune într-un bol frişca, laptele, zahărul şi vanilia. Ţine pe foc până ce ajung la punctul de fierbere, amestecând…
Read more »





Cartofi cu jambon si varza de Bruxelles

8 September 2013
Cartofi_cu_jambon_si_varza_de_BruxellesCartofi cu jambon si varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, ulei, ceapa, jambon, mustar de dijon, sare, piper. Ingrediente: 300 g varza de Bruxelles 300 g cartofi mici 1 lingura ulei 1 ceapa mica 100 g jambon 2 lingurite mustar de Dijon sare piper   Mod de preparare: Decojeşti cartofii şi îi speli.…
Read more »





Paste cu carne tocata

8 September 2013
Paste_cu_carne_tocataPaste cu carne tocata din: paste, carne tocata, telemea, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: o punga paste 250 g carne tocata 300 g telemea de vaca sau oaie 2 linguri smantana o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Pastele se fierb 5 minute în apă cu sare si apoi se lasă la scurs…
Read more »





Friganele aromate

8 September 2013
Friganele_aromateFriganele aromate din: bagheta, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, banane, dulceata de capsune, zeama de portocale, coniac, ulei. Ingrediente: 1 bagheta 250 ml lapte 3 oua 200 g zahar 2 plicuri cu zahar vanilat 2 banane dulceata de capsune zeama de portocale 50 ml coniac ulei   Mod de preparare: Taie bagheta în felii, într-un…
Read more »





Peste aromat la cuptor

8 September 2013
Peste_aromat_la_cuptorPeste aromat la cuptor din: crap, cartofi, dovlecei, morcovi, vanata, conserva, usturoi, sare, piper, cimbru, lamaie, ulei. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 4 cartofi 2 dovlecei 2 morcovi o vanata mica o conserva mica de fasole pastai o capatana de usturoi sare piper cimbru o jumatate lamaie ulei   Mod de preparare: In vase…
Read more »





Suc de castraveti cu lamaie

8 September 2013
Suc_de_castraveti_cu_lamaieSuc de castraveti cu lamaie din: fulgi de gheata, castraveciori, lamaie. Ingrediente: 100 g fulgi de gheață 6 castraveciori 1/2 lămâie     Mod de preparare: Se spală bine castraveciorii și li se îndepărtează capetele. Se taie rondele și se pun în blender împreună cu gheața și sucul de lămâie. Se pasează bine și se…
Read more »





Bors cu carne de vita si leustean

8 September 2013
Bors_cu_carne_de_vita_si_leusteanBors cu carne de vita si leustean din: piept de vita, morcovi, radacina de telina, ardei grasi, cartofi, ceapa, bors, leustean, sare. Ingrediente: 650 g piept de vita cuburi 3 morcovi o felie de radacina de telina 2 ardei grasi 3 cartofi o ceapa un litru bors leustean sare   Mod de preparare: Carnea spălată…
Read more »





Prajitura gustoasa cu piersici

8 September 2013
Prajitura_gustoasa_cu_piersiciPrajitura gustoasa cu piersici din: piersici, oua, sare, lamaie, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de copt, ulei, faina, unt, zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 3-4 piersici 4 oua 1/4 lingurita de sare 1 lamaie 1 cana zahar 2 plicuri zahar vanilinat 300 g faina 1 plic praf de copt 3 linguri ulei cate…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica picanta de fasole cu rasol de porc

8 September 2013
Mancarica_picanta_de_fasole_cu_rasol_de_porc_19Mancarica picanta de fasole cu rasol de porc din: rasol de porc, condimente, suc de mere, otet de mere, sos worcestershire, praf de usturoi, sos iute, ardei gras, ceapa, fasole neagra, fasole alba, rosii, sos de rosii, ardie iute, praf de chilli, boia de ardei, chimen, sare.   Ingrediente: 1 rasol porc condimente dupa gust…
Read more »





Peste cu legume si sos de unt

8 September 2013
Peste_cu_legume_si_sos_de_untPeste cu legume si sos de unt din: fileuri de peste, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 fileuri de peste, dupa gust pentru sos: 2 legaturi patrunjel o ceapa 3 catei de usturoi 200 g unt sare piper pentru garnitura: legume   Mod de preparare: Pestele se pune la fiert in apa…
Read more »





Tocanita picanta de vitel

8 September 2013
Tocanita_picanta_de_vitelTocanita picanta de vitel din: pulpa de vitel, ardei capia, ceapa, boia, pasta de rosii, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 4 ardei capia 4 cepe o lingurita boia iute pasta de rosii 3 linguri ulei sare patrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie fâşii înguste care se rumenesc pe ambele…
Read more »





Pulpe de pui cu orez si ghimbir

8 September 2013
Pulpe_de_pui_cu_orez_si_ghimbirPulpe de pui cu orez si ghimbir din: pulpe de pui, lamaie, ulei de masline, boia dulce, chili, usturoi granulat, ghimbir pudra, oregano, cimbru. Ingrediente: 6 pulpe de pui 1/2 lamaie 4 linguri ulei de masline 1 lingurita boia dulce cate 1/2 lingurita chili, usturoi granulat si ghimbir pudra 1 lingurita oregano uscat 1 crenguta…
Read more »





Fasole verde fiarta in lapte

8 September 2013
Fasole verde3Fasole verde fiarta in lapte din: fasole pastai, unt, faina, lapte, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 linguri cu unt 1 lingurita cu faina 1 pahar cu lapte 1 ceapa mijlocie patrunjel tocat sare si piper   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, rupeţi păstăile în bucăţi de…
Read more »





Tarta cu dulceata de nuci

8 September 2013
Tarta_cu_dulceata_de_nuciTarta cu dulceata de nuci din: magiun, nuca, dulceata de nuci, oua, margarina, zahar, faina, bicarbonat, zzeama de lamaie, sare. Ingrediente: 200 g magiun 200 g nuca cateva linguri cu dulceata de nuci pentru aluat: 1 ou 125 g margarina 125 g zahar 300 g faina 1 lingurita cu bicarbonat 1 lingura cu zeama de…
Read more »





Pasta cu tartine

8 September 2013
Pasta_cu_tartinePasta cu tartine din: macrou, morcovi, ceapa, cimbru, vin alb, mustar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati macrou congelat 4 morcovi 3 cepe o crenguta cimbru 120 ml vin alb sec 2 linguri mustar 200 g smantana sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală, se pun peştii cu apă rece care să-i depăşească şi…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu piept de curcan

8 September 2013
Sandwich_cu_piept_de_curcan_09Sandwich cu piept de curcan din: paine integrala, crema de branza, frunze de spanac, sos de afine, piept de curcan la gratar, maioneza.   Ingrediente: 4 felii paine integrala 1 cutie crema de branza frunze de spanac, spalate sos de afine piept curcan la gratar maioneza   Mod de preparare: Ungeti doua dintre feliile de…
Read more »





Chec cu banane si cacao

8 September 2013
Chec_cu_banane_si_cacaoChec cu banane si cacao din: oua, faina, zahar brun, unt, praf de copt, sare, banane, cacao, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 2 oua 200 g faina 150 g zahar brun 120 g unt 1 plic praf de copt 1/2 lingurita de sare 2-3 banane 2 linguri cacao 1 lingurita fulgi de nuca de…
Read more »





Chiftele delicioase de peste

8 September 2013
Chiftele_delicioase_de_pesteChiftele delicioase de peste din: file de peste, ceapa, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, boia dulce, rozmarin, pesmet, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 700 g file de peste 2 cepe 2 catei de usturoi coaja si sucul unei lamai sucul unei alte lamai o lingurita boia dulce putin rozmarin 50 g pesmet sare…
Read more »





Roşii umplute cu ardei copţi

8 September 2013
Retete_1Roşii umplute cu ardei copţi din: rosii, ardei copti, slanina afumata, franzela, oua, usturoi, unt, piper. Ingrediente: 6-8 rosii mari 6 ardei copti 100 g slanina afumata 2 felii de franzela 2 oua fierte tari usturoi 2 linguri cu unt piper   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi căpăcelele, goliţi de miez, lăsaţi să se…
Read more »





Sorbet de fructe de pădure

8 September 2013
Sorbet_de_fructe_de_padureSorbet de fructe de pădure din: suc de fructe, zahar, coaja de lamaie, fructe de padure. Ingrediente: 150 ml apa sau suc de fructe 150 g zahar coaja de la 1/2 lamaie 500 g fructe de padure asortate     Mod de preparare: Se dă în clocot apa sau sucul de fructe cu zahăr şi…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu