marți, 5 aprilie 2016

Retete pentru masa de Paste # 45 (2016)

Retete pentru Masa de Paste:

Câteva reguli care te scapă de burtă

Ce să mănânci înainte și după sală

Dacă mergi la fitness cu regularitate, însă nu dai prea mare importanță alimentației, faci o greșeală. Specialiștii susțin că putem obține mai multă masă musculară, forță și rezistență dacă ne alimentăm corespunzător. Bărbații, mai mult decât femeile, tind să nu dea prea mare importanță nutriției, pentru simplul fapt că li se pare complicat să o […]
 
 
 
 
 
Pui_la_cuptor_cu_coriandru_06

Reteta zilei: Pui la cuptor cu coriandru

Pui la cuptor cu coriandru din: ulei de masline, usturoi, chimen, sare, piper, lamaie verde, coriandru, pulpe de pui. Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 4 catei de usturoi, tocat ½ linguriță de chimen ½ linguriță sare piper 2 lămâi verzi ½ legatura coriandru 6 pulpe de pui Mod de preparare: Combinati uleiul de măsline, […]
 
Stufat cu ficat de vitel

Stufat cu ficat de vitel

Stufat cu ficat de vitel din: ficat de vitel, ceapa, sare, piper, unt, faina, vin, dafin, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1 ficat de vitel (500 g) 4-5 cepe sare piper 50 g unt î 1 lingură făină 1 pahar cu vin alb 1 foaie de dafin pătrunjel verde smântână   Mod de preparare: Topeşti untul şi […]
Sarbusca

Sarbusca (varianta)

Sarbusca din: zer, cas, smantana, ceapa, morcov, cartofi noi, verdeata. Ingrediente: 3-4 l zer de la caşul proaspăt o mână bună de caş dulce 1 cană smântână 1 ceapă 1 morcov 1 kg cartofi noi verdeaţă multă (lobodă, pătrunjel, mărar, leuştean)   Mod de preparare: Morcovul şi ceapa le toci mărunt, le pui la călit în […]
 
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti cu carne de pui si usturoi

Cartofi umpluti din: cartofi, pulpe de pui, esmet, oua, usturoi, condimente, ceapa, sare, piper, ulei, verdeata. Poate te intereseaza si: cartofi umpluti cartofi umpluti cu legume cartofi umpluti cu carne de vita     Ingrediente: 10 cartofi potriviţi 400 g pulpe de pui 100 g pesmet 1 ou 2 căţei de usturoi  1/2 plic condimente […]
Prajiturica cu crema de lamaie

Prajiturica cu crema de lamaie

Prajiturica cu crema de lamaie din: oua, zahar, faina, amoniac, margarina, zahar, cacao, praf de copt, unt, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 12 linguri de zahăr 12 linguri făină amoniac Pentru foi: 400 g făină 150 g margarină 150 g zahăr 1 ou 1 lingură cacao 1 praf de copt sau amoniac, Pentru cremă: […]
 
Crema_de_zahar_ars_cu_sampanie

Crema de zahar ars cu sampanie

Crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie. Ingrediente: 1  lapte 6 ouă  12 linguri zahăr  4 plicuri zahăr vanilat  1 lingură făină  1 ceaşcă şampanie   Mod de preparare: Pui ouăle, 5 linguri zahăr, zahărul vanilat şi făina într-un castron şi amesteci cu grijă, să nu facă spumă. Torni încet […]
Supa crema de legume cu parmezan

Supa crema de legume cu parmezan

Supa crema de legume cu parmezan din: cartofi, morcov, ceapa, telina, ardei, usturoi, rosii, unt, ulei, sare, piper, vegeta, smantana, parmezan. Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă roşie 100 g ţelină  1 ardei verde gras  2 căţei de usturoi 100 g roşii decojite 50 g unt 5o ml ulei  sare  piper 2 cubuleţe vegeta […]
 
Ciorba de telina

Ciorba de telina

Ciorba de telina din: carne afumata, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, galbenus, smantana, ulei, faina, sare, cimbrisor, ardei, otet. Ingrediente: 300 g carne afumată 1 ţelină  2 morcovi  1 rădăcină pătrunjel  1 ceapă  1 gălbenuş  200 ml smântână 2-3 linguri ulei  1 lingură făină cimbrişor  sare  ardei iute oţet sau zeamă de lămâie   Mod de […]
Reteta desert cu smochine

Reteta desert cu smochine

Reteta desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa, sare, smochine, nuci. Ingrediente: 1 gălbenuş si susan Pentru aluat:  175 g faina 50 g zahăr 120 g unt rece 30-60 ml apă rece sare Pentru cremă: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci făina […]
 
Retete cu Crap

Retete cu Crap

Retete cu Crap: Crap cu sos cherry   Crap cu sos cherry din: crap, rosii, otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, rozmarin, boia. Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 500 g roşii cherry 4 linguri cu oţet linguri cu ulei 200 ml apă 5 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 2-3 foi de dafin […]
Retete_RestauranteDeLux.ro_3

Budinca de vinete cu ceapa

Budinca de vinete cu ceapa din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, ulei, faina, usturoi, verdeata. Ingrediente: 3-4 vinete 3 cepe 5 ardei graşi 6-8 roşii un pahar cu ulei 1 lingură cu făină 8-10 căţei de usturoi verdeaţă   Mod de preparare: Speli vinetele, le ştergi şi le tai în felii groase de 1 cm, […]
 
Aperitive_cu_somon_afumat_si_caviar_04

Reteta zilei: Aperitive cu somon afumat si caviar

Aperitive cu somon afumat si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, piper, somon afumat, smantana, caviar, marar. Ingrediente:  6 cartofi, feliati 1 lingura ulei de masline sare de mare și piper 240gr somon afumat, felii subtiri 1/2 cana smantana 50 gr caviar marar, pentru ornat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la […]
"Miere" de galbenele

“Miere” de galbenele

“Miere” de galbenele din: galbenele, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 mâini de gălbenele 1 l apă 1 kg zahăr 1/2 lămâie   Mod de preparare: Pregăteşti blatul aşa: Florile de gălbenele le pui într-un litru de apă şi le dai în 2-3 clocote. Acoperi vasul cu un capac, îl iei de pe foc şi îl […]
 
Pate de pui

Pate de pui

Pate de pui din: ficat de pui, slanina, ceapa, ciuperci, sare, piper, cimbru, usturoi. Ingrediente: 500 g ficat de pui  150 g slănină  2 cepe 200 g ciuperci  sare  piper boabe cimbru  dafin apă  2 căţei de usturoi   Mod de preparare: Tai mărunt slănina, cureţi cepele şi le tai felii subţiri, după care le […]
 
Cartofi la tava cu carne de ied

Cartofi la tava cu carne de ied

Cartofi la tava cu carne de ied din: cartofi albi, unt, usturoi, sare, piper, oregano, carne de miel, sau de ied, condiment vegetal. Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi 60 g unt 2 căţei de usturoi sare piper oregano 1,5 kg carne de miel sau de ied condiment vegetal   Mod de preparare: Cureţi cartofii de […]
Tarta cu crema de smantana

Tarta cu crema de smantana

Tarta cu crema de smantana din: faina, smantana, unt, praf de copt, ou, zahar, mere, zeama de lamaie. Ingrediente: 400 g făină + 2 linguri făină 300 ml smântână 150 g unt 1/2 linguriţă praf de copt 1 ou  100 g zahăr 6 mere 2 pliculeţe zahăr vanilat  zeamă de lămâie   Mod de preparare: […]
 
Retete pentru ingrijirea parului

Retete pentru ingrijirea parului

Tinctura de ardei iute Utilizare / administrare: 1/2 lingurita de tinctura diluata in 100ml apa, de 3-4 ori/zi. Indicatii Intern: antiseptic foarte bun pentru zona gatului si a cailor respiratorii superioare, antitusiv puternic si cu efect foarte rapid, carminativ bun, stimulent al secretiilor gastrice.  Se recomanda intern in: guturai, gripa in faza incipienta, dureri de […]
Cod cu rosii si paste

Cod cu rosii si paste

Cod cu rosii si paste din: file de cod, rosii, taitei, usturoi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 800 g file de cod 6 rosii 500 g tăiţei 1-2 căţei de usturoi 100 g măsline 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare  piper 1 lamâie   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu […]
 
Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi_06

Reteta zilei: Burta de porc cu aroma de usturoi

Burta de porc cu aroma de usturoi din: burta de porc, usturoi, vin alb, lapte, sare de mare, seminte de fenicul, condimente. Ingrediente:  300gr burta de porc 1 capatana usturoi 120ml vin alb ½ ceașcă lapte sare de mare semințe de fenicul condimente Mod de preparare: Inveliti burta de porc in prosoape de harti si […]
Tarta_cu_prune_uscate_si_caramel

Tarta cu prune uscate si caramel

Tarta cu prune uscate si caramel din: faina, unt, oua, zahar, lapte, prune, lamaie. Ingrediente: Pentru blat:  75 g făină (până la 100 g, pentru a putea lucra aluatul)  60 g unt  1 gălbenuş  30 g zahăr pudră  1 lingură lapte Pentru umplutură:  250 g prune uscate  20 g zahăr pudră Pentru cremă:  300 ml […]
Ciuperci cu ficatei

Ciuperci cu ficatei (varianta)

Ciuperci cu ficatei din: ciuperci, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare, rosii decojite, ficat de pasare, ardei, cartofi. Ingrediente: 200 g ciuperci albe 1 ceapă 1 morcov ulei mărar pătrunjel sare 1 cutie roşii decojite sau bulion 4 bucăţi ficat de pasăre 1 ardei gras roşu cartofi pentru piure   Mod de preparare: Cureţi ciupercile […]
 
Chec simplu cu scortisoara si coniac

Chec cu ciocolata si vanilie

Chec cu ciocolata si vanilie din: oua, unt, ciocolata, zahar, cacao, faina, praf de copt, sare, rom, ulei, praf de copt, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru blatul de ciocolată: 5 ouă  100 g unt  100 g ciocolată amăruie (o tabletă)  100 g zahăr  2 linguri cacao neagră  200 g făină  1 linguriţă praf de copt […]
File de crap cu sfecla rosie

File de crap cu sfecla rosie (varianta)

File de crap cu sfecla rosie din: file de crap, sfecla rosie, ceapa, salata, ulei de masline, otet, sare, piper. Poate te intereseaza si: File de crap cu rosii Cum se prepara File de crap in sos rosu (VIDEO) File de crap cu rozmarin si busuioc   Ingrediente: 600 g file de crap 250 g […]
 
Retete cu Carne de Miel

Retete cu Carne de Miel

Retete cu Carne de Miel: Miel cu smochine   Miel cu smochine din: carne de miel, smochine, rozmarin, ulei, lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 700 g carne macră de miel 10-15 smochine proaspete  crenguţe de rozmarin Pentru sosul de macerat: 5 linguri ulei de măsline 3 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi […]
Cozonac din legume

Cozonac din legume

Cozonac din legume din: cartofi, morcovi, mazare, fasole, spanac, margarina, faina, lapte de soia, cascaval de soia, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole verde 500 g spanac 100 g margarină 100 g făină 400 ml lapte de soia 200 g caşcaval de soia sare piper   […]
 
Chec vegetarian

Chec vegetarian

Chec vegetarian din: fulgi de ovaz, telemea, lapte, oua, praf de copt, alune, morcovi, susan, patrunjel, ceapa verde, boia, bulion. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 150 g brânză telemea 400 ml lapte dulce 2 ouă 1 pachet praf de copt lingură alune măcinate morcovi lingură susan linguri pătrunjel verde 6 fire de ceapă verde […]
Retete Crap

Retete Crap (2016)

Retete Crap: Cod în sos de roşii   O reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper   Mod de […]
 
Cartofi_dulci_cu_chili_04

Reteta zilei: Cartofi dulci cu chili

Cartofi dulci cu chili din: cartofi dulci, praf de chili, ulei de masline, sare. Ingrediente:  2 cartofi dulci 1 lingura praf de chili 2 linguri ulei de măsline ¼ linguriță de sare verdeata, pntru servire Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati folie de aluminiu. Se spală și se curata cartofii […]
Ciuperci cu praz la cuptor

Ciuperci cu praz la cuptor

Ciuperci cu praz la cuptor din: ciuperci, sunca, praz, unt, cascaval, ulei de masline, sare, piper, oregano. Ingrediente: 20 de ciuperci champignon (1 kg) potrivite ca mărime 100 g şuncă 50 g praz 50 g unt 50 g caşcaval 2 linguri ulei de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le […]
 
Dovlecei cu marar

Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez

Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez din: carne de vita, dovlecei, rosii, oua, orez, ceapa verde, ulei, patrunjel, iaurt, cimbru, sare, condiment vegetal. Ingrediente: 300 g carne de vită 500 g dovlecei 300 g roşii 2 albuşuri 50 g orez 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei pătrunjel 3 linguri iaurt degresat […]
Salara verde cu masline

Salata verde cu masline

Salata verde cu masline din:salata, oua, ceapa verde, rosie, masline, ulei, lamaie, seminte de in. Ingrediente: 1 salată 1 ou 1 ceapă verde 1 roşie câteva măsline puţin ulei de măsline zeamă de lămâie 1 linguriţă seminţe de in   Mod de preparare: Speli salata şi o tai fâşii late de 1 cm, adaugi oul fiert […]
 
Chiftelute de vita dietetice

Chiftelute de vita dietetice

Chiftelute de vita dietetice din: carne de vita, cartofi, ceapa, oua, ulei, faina, patrunjel, piper. Ingrediente: 150 g carne tocată de vită 400 g cartofi 2 cepe 1 ou 3 linguri ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pătrunjel sau mărar tocat piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o toci mărunt, apoi o înăbuşi […]
 
 
 
 
 
Reteta mancare de cartofi

Reteta mancare de cartofi

Reteta mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ulei, bulion, boia, marar, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 4 linguri de ulei 3 linguri de bulion (2 roşii) boia de ardei mărar sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie bucăţi. Ceapa tăiată solzişori se căleşte în ulei, se adaugă boiaua […]
 
Supa_de_linte_rosie_05

Reteta zilei: Supa de linte rosie

Supa de linte rosie din: ulei, garam masala, morcovi, ceapa, telina, mar, supa de pui, lapte de cocos, linte rosie, praf de ghimbir, sare, pui, suc de limeta felii de limeta, piper rosu coriandru. Ingrediente:   2 linguri de ulei 1 lingura garam masala 3 morcovi, cubulete 1 ceapa, tocata 2 tulpini de țelină, tocata […]
Supa delicioasa de vitel

Supa delicioasa de vitel

Supa delicioasa de vitel din: rasol de vita, morcovi, ardei, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, frunze de telina. Ingrediente: un rasol de vită de aproxima­tiv un kg 2 morcovi 2 ardei o ţelină mică un păstârnac o rădăcină de pătrunjel 2 legături ceapă verde sare piper negru boabe, măcinat o legătură frunze de […]
 
Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata (varianta)

Mousse de ciocolata din: oua, zahar, lapte, faina, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de migdale, mascarpone, frisca, fulgi de ciocolata, fulgi de porumb, capsune, biscuiti. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 175 g zahăr 400 ml lapte 2-3 linguri făină un praf sare 2-3 linguri cacao un plic zahăr vanilat esenţă de migdale 200 g brânză mascarpone 200 […]
Cartofi noi cu dovlecei

Cartofi noi cu dovlecei (varianta)

Cartofi noi cu dovlecei din: cartofi noi, dovlecei, branza topita, lapte, ou, cimbru, ulei. Ingrediente: 6 cartofi noi 2 dovlecei de mărime medie 2 triunghiuri de brânză topită 50 ml lapte 1 ou 1 vârf de cuţit de cimbru uscat 3 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii şi dovleceii se spală foarte bine; cartofii […]
 
Reteta de placinta cu mac

Reteta de placinta cu mac

Placinta cu mac din: faina, oua, zahar, margarina, praf de copt, lapte, mac, zahar vanilat. Ingrediente: Pentru aluat: 400 – 450 g făină albă pentru un aluat potrivit 3 gălbenuşuri 150 g zahâr 200 g margarină pentru copt şi gătit la temperatura camerei 1 pachet praf de copt 75 -100 ml lapte (cât cuprinde aluatul) […]
Supa de cartofi noi

Supa de cartofi noi (varianta)

Supa de cartofi noi din: praz, cartofi vechi, cartofi noi, usturoi, ulei, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 tije albe de praz 4 cartofi vechi 4 cartofi noi 3 căţei de usturoi zdrobiţi 3 linguri ulei 150 ml smântână de gătit 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Prazul se taie în […]
 
Corn pufos cu cirese

Corn pufos cu cirese

Corn pufos cu cirese din: drojdie, lapte, faina, zahar, sare, unt, oua, cirese. Ingrediente: 1 pliculeţ drojdie uscată 350 ml lapte cald 500 g făină 225 g zahăr un vârf de cuţit subţire de sare 1 pachet de unt 4 gălbenuşuri 2 albuşuri, opţional 1/2 kg cireşe   Mod de preparare: Se pregăteşte maiaua din […]
Frigarui cu carnati si ficat

Frigarui cu carnati si ficat

Frigarui cu carnati si ficat din: carnati, ficatei de pasare, ciuperci, sare, piper, ardei, dovlecei, ceapa, rosii, ulei, bete pentru frigarui, mamaliga, grasime, rozmarin. Ingrediente: 8 cârnaţi proaspeţi 8 ficaţi de pasăre 8 ciuperci sare piper 2-3 ardei 3 dovlecei 2 cepe 3 roşii 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui beţe pentru frigărui mămăliguţă grăsime pentru […]
Cornulete cu aluat fraged

Cornulete cu gem si nuci

Cornulete cu gem si nuci din: faina, oua, unt, ulei, lapte, drojdie, zahar pudra, lamaie, sare, zahar vanilat, gem de prune, nuca. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 125 g unt 3 linguri ulei 200 ml lapte 25 g drojdie 100 g zahăr pudră coaja de la o lămâie sare un plic zahăr vanilat Pentru […]
Retete Crap

Retete Crap

Retete Crap: Crap la cuptor cu nuci   Crap la cuptor cu nuci din: crap, praz, ceapa, kaizer, morcov, usturoi, ulei, nuca. Ingrediente: 3 medalioane crap 2 fire praz 2 cepe 1 morcov 200 g kaizer 4-5 căţei usturoi 2 linguri ulei nucă   Mod de preparare: Speli medalioanele de peşte. Le aşezi într-un vas […]
 
Farfale cu piept de curcan

Farfale cu piept de curcan

Farfale cu piept de curcan din: piept de curcan, farfale, ciuperci, patrunjel, unt, ulei, sare, piper, vin, pesmet, cimbru. Ingrediente: 800 g piept de curcan 400 g farfale 200 g ciuperci o legătură pătrunjel 100 g unt 2-3 linguri ulei de floarea- soarelui sare piper 100 ml vin dulce o lingură pesmet cimbru uscat   […]
Eclere cu crema de cappuccino

Eclere cu crema de cappuccino

Eclere cu crema de cappuccino din: faina, oua, sare, apa, ulei, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, cappuccino, faina, sare, unt, ciocolata alba. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 ouă un praf sare 125 ml apă 75 ml ulei de floarea-soarelui Pentru cremă: 500 ml lapte 6 gălbenuşuri 14 linguri zahăr un plic zahăr vanilat […]
 
Pastrav pe pat de ceapa

Pastrav pe pat de ceapa

Pastrav pe pat de ceapa din: pastravi, ceapa verde, usturoi, sare, piper, ulei, rosii, cimbru, marar, vin, lamai, dafin. Ingrediente: 4 păstrăvi medii 2-3 legături ceapă verde 2 fire ustroi sare piper măcinat 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 2 roşii cimbru verde şi uscat mărar verde 100 ml vin alb dulce 1-2 lămâi o foaie […]
Rosii umplute cu vinete si dovlecei

Rosii umplute cu vinete si dovlecei

Rosii umplute cu vinete si dovlecei din: rosii, dovlecei, vinete, ulei de masline, unt, sare, piper, mozarella, usturoi. Ingrediente: 4 roşii mari sau 8 medii 2-3 dovlecei 2 vinete ulei de măsline 50 g unt sare piper negru şi roşu 200 g mozarella 3-4 fire usturoi   Mod de preparare: Se spală roşiile, se şterg […]
 
"Trandafir" din varza

Salata de varza de Bruxelles (varianta)

Salata de varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, ceapa, nuci, sare, piper, ulei, unt. Ingrediente: 800 g varză de Bruxelles 2-3 cepe roşii 150 g nuci sare piper 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui 25 g unt   Mod de preparare: Se curăţă varza, se spală si se pune să fiarbă în apă cu sare, […]
Melcisori simpli

Melcisori simpli

Melcisori simpli din: faina, drojdie, sare, oua, unt, ulei, lapte, lamaie, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă sare 2 ouă un ou pentru uns 120 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 150 ml lapte cald coaja de la o lămâie 125 g zahăr un plic zahăr vanilat   Mod […]
 
Cartofi noi cu file de peste

Cartofi noi cu file de peste

Cartofi noi cu file de peste din: cartofi noi, fileuri de pastrav, ulei, faina, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 fileuri de păstrăv 6 linguri ulei 2 linguri făină 2 căţei de usturoi tocaţi zeama de la o lămâie câteva fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se […]
Remediu natural pentru reducerea colesterolului

Remediu natural pentru reducerea colesterolului

Rețeta tradițională Amish vindecă mai multe boli și consolidează sistemul imunitar. Amestecul de ingrediente prin proprietățile lor ajută la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale ridicate. Acestea sunt două dintre afecțiunile cu care multă lume se confruntă astăzi. Cauzele care duc la creșterea colesterolului sunt alimentația, stresul, greutatea corporală, nivelul de activitate, vârsta și sexul, […]
 
Frigarui aperitiv

Frigarui aperitiv

Frigarui aperitiv din: cascaval, carnaciori, masline, castraveti murati, ardei capiam, struguri, sunca, bete pentru frigarui, ulei, portocala. Ingrediente: 150 g caşcaval 150 g cârnăciori 10 măsline 3 castraveţi muraţi un ardei capia 20 boabe struguri 150 gşuncă beţe pentru frigărui 2 linguri ulei • o portocală   Mod de preparare: Se taie cubulete caşcavalul şi […]
 
Vitel cu cartofi noi

Vitel cu cartofi noi

Vitel cu cartofi noi din: rasol de manzat, cartofi noi, ulei, unt, vin alb, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată rasol de mânzat 1 kg cartofi noi 1/2 l ulei 50 g unt 100 ml vin alb sec 1 crenguţă de rozmarin 1 vârf de cuţit subţire de rozmarin uscat sare piper   Mod de […]
Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese din: faina, praf de copt, oua, sare, zahar, lamaie, vanilie, cirese. Ingrediente: 125 g faina 1 linguriţă praf de copt 6 ouă 1 vârf de cuţit subţire de sare 225 g zahăr 2 linguri suc de lămâie coaja rasă de la o lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie 300 g cireşe curăţate […]
 
Reteta de pui cu legume

Reteta de pui cu legume

Reteta de pui cu legume din: cartofi, mazare, supa de carne, unt, sare, piper, pui, vin, rosii, usturoi, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 600 g mazăre boabe 1 ceaşcă supă de carne 50 g unt sare piper 2 pui 1 ceaşcă vin alb sec 8 roşii coapte bine 1 căpătână usturoi cimbru   Mod de […]
Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa

Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa

Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa din: cartofi noi, ridichi, ceapa verde, sare, mustar, ceapa, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 legături de ridichi 1 legătură ceapă verde sare Pentru sos: 3 linguriţe de muştar fin 1 ceapă mică veche, albă 2 linguri ulei 1 lingură oţet   Mod de preparare: […]
 
Retete cu Peste

Retete cu Peste (2016)

Retete cu Peste: Chifteluţe de peşte   Chifteluţe de peşte Ingrediente: 600 g peşte alb o felie de pâine făină o jumătate de ceapă doi căţei de usturoi două ouă 3 castraveţi verzi 450 ml iaurt 100 g pesmet 50 g griş 150 ml lapte dulce o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei salată verde […]
Piure_de_conopida_cu_cimbru_05

Reteta zilei: Piure de conopida cu cimbru

Piure de conopida cu cimbru din: conopida, supa de pui, sare, unt, cimbru, piper. Ingrediente:  1 conopida, rupta in buchetele 1 cană supa de pui 1 linguriță de sare 3 linguri de unt nesarat, taiat bucăți 1 linguriță cimbru proaspat tocat piper negru proaspăt măcinat, dupa gust Mod de preparare: Într-o oală mare, se aduce […]
 
Cartofi umpluti cu orez si ciuperci

Reteta cartofi umpluti

Reteta cartofi umpluti din: cartofi, ciuperci, lapte, cascaval, ceapa, faina, margarina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 12-14 cartofi potriviţi 250 g ciuperci proaspete 200 ml lapte 150 g caşcaval 2 cepe 1 lingură făină 3 linguri margarina 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii in coajă 15-20 de minute, îi scurgi, ii […]
Pui cu cirese si cartofi noi

Pui cu cirese si cartofi noi

Pui cu cirese si cartofi noi din: cartofi noi, ceapa, telina, boia, copane, ulei, cimbru, portocale, sare, piper, cirese, ciresata. Ingrediente: 5 copane de pui mari 500 g cartofi noi 200 g ceapă mică 1 ţelină mică 2 linguri ulei 1 linguriţă boia iute 2 linguriţe praf de cimbru sucul de la 2 portocale mari, […]
 
Cornuri cu sunca

Cornuri cu sunca

Cornuri cu sunca din: faina, lapte, oua, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 250 ml lapte călduţ 1 ou 100 g unt 1 cubulet drojdie 1 vârf cuţit de sare Pentru umplutură: 300 g şuncă  200 g caşcaval 1 ou pentru uns cornurile 1 lingură unt pentru uns tava   […]
 
 
Pere_in_sirop_de_rodie_05

Reteta zilei: Pere in sirop de rodie

Pere in sirop de rodie din: suc de rodie, zahar, suc de lamaie, scortisoara, cuisoare, pere, seminte de rodie. Ingrediente:  1 1/2 cani suc de rodie 3/4 cană zahar 3 linguri suc proaspăt de lămâie 2 batoane de scorțișoară 6 cuisoare 4 pere, curatae si taiate in jumatate 1/2 cană seminte de rodie Mod de […]
 
Ciorba de fasole cu rosii

Ciorba de fasole verde cu visine

Ciorba de fasole verde cu visine din: fasole verde, zer, ceapa, zarzavat, visine, ulei, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 l zer acrişor 1 ceapă zarzavat pentru ciorbă 1 mână de vişine 1-2 linguri de ulei boia de ardei condiment vegetal sare cimbru   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi în […]
Supa de mazare cu castravete

Supa de mazare cu castravete

Supa de mazare cu castravete din: mazare, cartof, ceapa, zeama de legume, unt, castraveti, oua, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g mazăre congelată 1 cartof mare tăiat felii 1/2 ceapă tăiată fideluţă 1 l zeamă concentrată de legume 50 g unt 1 castravete curăţat de coajă şi de seminţe 2 gălbenuşuri 150 ml smântână […]
 
Salata taraneasca cu cascaval

Salata taraneasca cu cascaval

Salata taraneasca cu cascaval din: oua, ardei capia, cascaval, bacon, marar, salate, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 ouă 1 ardei capia 100 g caşcaval 200 g bacon 1 legătură mărar 2 salate medii sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cureţi salata şi o speli în câteva ape, apoi o laşi la scurs […]
Varza acra calita

Varza calita cu mamaliga

Varza calita cu mamaliga din: varza, bulion, rosii, cimbru, dafin, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 varză mare 1 lingură bulion sau 3 roşii decojite 1 crenguţă cimbru 1 foaie de dafin sare ulei piper boabe   Mod de preparare: Tai varza mărunt şi o freci cu sare. Varza tocată o pui să fiar­bă înăbuşit cu […]
 
Musaca de varza cu soia

Musaca de vinete fara carne

Musaca de vinete fara carne din: vinete, ceapa, rosii, pasta de rosii, oua, smantana, faina. Ingrediente: 4 sau 6 vinete (în funcţie de mărime) 1 ceapă mai mare 2 roşii curăţate de pieliţe 1 lingură pastă de roşii 2 ouă 100 g smântână puţină făină   Mod de preparare: Coci o parte dintre vinete, le […]
Varza dulce calita

Varza dulce calita 1

Varza dulce calita din: varza dulce, bulion, ulei, mara, boia, piper, sare. Ingrediente: 1 varza dulce 2 linguri bulion 4 linguri ulei 1 legătură de mărar boia piper sare   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu sare. Se căleşte în ulei încins, mestecându-se mereu. După ce s-a înmuiat se adaugă […]
Chiftelute de dovlecel

Chiftelute de dovlecel

Chiftelute de dovlecel din: dovlecei, oua, branza, faina, sare, marar. Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 3 ouă 300 g brânză rasă 3 linguri făină sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Dai dovleceii prin râzătoare (cu coajă şi seminţe dacă sunt mai cruzi, iar dacă nu, îi cureţi), îi să­rezi şi îi laşi timp […]
Clatite umplute cu carne si ciuperci

Clatite umplute cu carne si ciuperci

Clatite umplute cu carne si ciuperci din: carne tocata, ciuperci, ardei, rosii, ulei, sare, piper, cascaval, oua, apa minerala, faina, ceapa, marar. Ingrediente: Pentru umplutură: 500 g carne tocată 400 g ciuperci 1 ardei gras roşu sau verde 3 roşii 3 linguri ulei  sare  piper  100 g caşcaval Pentru clătite:  3 ouă 1 pahar apă […]
 
Reteta prajitura cu foi

Reteta prajitura cu foi

Reteta prajitura cu foi din: oua, lapte, ulei, zahar, faina, amoniac, margarina, amidon, rom, nuca de cocos. Ingrediente: Pentru foi:  1 ou  8 linguri lapte  8 linguri ulei 8 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac  2 plicuri zahăr vanilat 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă  făină cât cuprinde Pentru cremă: 1.250 ml lapte  3 ouă  15 […]
Retete Peste

Retete Peste (2016)

Retete Peste: Ciorbă de peşte   Ciorbă de peşte Ingrediente: un kilogram de peşte 4 cartofi doi morcovi 5 roşii un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 300 ml borş două linguri de ulei de floareea-soarelui o legătură de pătrunjel sare oţet Preparare: Rădăcina de pătrunjel, ţelina şi morcovii se curăţă de […]
 
Reteta focaccia

Reteta focaccia

Reteta focaccia din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, rozmarin. Ingrediente: 500 g făină  1 cană apă călduţă  7 g drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 3 linguri ulei de măsline 1 praf de sare de mare rozmarin mărunţit   Mod de preparare: Într-un bol, cerni făina şi faci o gropiţă la […]
Desert cu fructe

Desert cu fructe

Desert cu fructe din: oua, zahar, ulei, faina, vanilie, praf de copt, capsuni. Ingrediente: 6 ouă 18 linguri zahăr 18 linguri ulei 20 linguri făină  coaja rasă de la o lămâie 2 esenţe de vanilie 1 plic praf de copt 1 kg căpşuni (sau alte fructe)   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare împreună […]
 
Ardei copti cu file de peste

Cum se prepara Salata de ardei copti (VIDEO)

Salata de ardei copti: Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 1-2 ardei iuţi 4-5 căţei de usturoi frunze de pătrunjel sare oţet de vişine ulei de măsline Cum se prepara Salata de ardei copti: Pofta buna!  
Salata_picanta_cu_paste

Salata picanta cu paste

Salata picanta cu paste din: paste, rosii cherry, masline, unt, pulpa de rosii, ceapa, cascaval, ardei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g paste penne 4-5 roşii cherry 7-8 măsline neare (fără sâmburi) 50 g unt 5 linguri pulpă de roşii (conservă)  1 ceapă  50 g caşcaval 1 ardei iute  sare  piper  2-3 frunze de busuioc […]
 
Surimi - batoane din peste

Surimi, specialitatea japoneza

Venite din Ţara Soarelui Răsare, adică din Japonia, surimi sunt nişte batoane preparate din carne de peşte aromate, folosite ca ingredient principal în multe preparate asiatice. In Japonia, printre preparatele tradiţionale se numără celebrele sushi cu surimi, dar se pregătesc şi salate cu surimi şi orez sau cu varză şi morcovi. Sunt delicioşi tăiaţi fideluţă […]
Budinca_cu_bacon

Budinca cu bacon

Budinca cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, smantana, telemea, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 ceapa potrivita 250 g bacon (sau şuncă presată) 2 linguri smântână 2 linguri telemea de oi rasă pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi strecori, îi cureţi de […]
 
Inghetata_de_banane_cu_nuci

Inghetata de banane cu nuci

Inghetata de banane cu nuci din: nuci, zahar, banane, zeama de lamaie, frisca, albus, sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g nuci  300 g zahăr 2 banane  2 linguriţe zeamă lămâie  300 ml frişca lichidă  2 albuşuri  sos de ciocolată pentru decor   Mod de preparare: Caramelizezi 200 g zahăr cu trei linguri de apă fără […]
Frigarui cu cartofi natur

Frigarui cu cartofi natur

Frigarui cu cartofi natur din: piept de pui, ardei, ceapa, rosii, sare, rozmarin, piper, cartofi, cascaval, mascarpone, marar, usturoi, unt, bete pentru frigarui. Ingrediente: 600 g piept de pui 4 ardei 2-3 cepe 4 roşii sare o crenguţă rozmarin piper 800 g cartofi 150 gcaşcaval 2-3 linguri brânză mascar­pone o legătură mărar 1-2 fire usturoi […]
 
Rulouri_cu_pui_si_telina

Rulouri cu pui si telina

Rulouri cu pui si telina din: aluat foitaj, file de pui, ceapa, usturoi, smantana, telina, curry, cascaval, sare, piper, ulei, susan. Ingrediente: 1 pachet aluat de foitaj 350 g file de pui  1 ceapă  2 căţei de usturoi 200 ml smântână dulce 200 g ţelină 1/4 linguriţă curry 200 g caşcaval  sare  piper 1-2 linguri […]
 
Tagliatelle cu somon si busuioc

Tagliatelle cu somon si busuioc

Tagliatelle cu somon si busuioc din: paste, somon, ulei, usturoi, vin, smantana, busuioc. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 200 g somon afumat 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 50 ml vin alb sec 400 g smântână frunze de busuioc proaspăt   Mod de preparare: Pui apă la fiert cu o lingură de […]
Cartofi_cu_capere

Cartofi cu capere

Cartofi cu capere din: cartofi, somon, capere, smantana, lamaie, otet, ulei, marar, hrean, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g somon afumat  1 lingură capere 150 ml smântână pentru gătit (nefermentată) 1 lămâie 1 lingură oţet din vin roşu ulei de măsline 1 legătură mărar 1 rădăcină de hrean sau hrean ras la […]
 
Reteta vinete umplute cu carne de vita

Reteta vinete umplute cu carne de vita

Reteta vinete umplute cu carne de vita din: vinete, carne de vita, ceapa, ulei, telemea, mustar, usturoi, pasta de tomate, ardei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 vinete tinere lunguieţe şi subţiri 350 g carne tocată de vită  1 ceapă 1 lingură ulei 50 g telemea de oi rasă 1 linguriţă muştar de Diion 2 linguri […]
Miel_cu_smochine

Miel cu smochine

Miel cu smochine din: carne de miel, smochine, rozmarin, ulei, lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 700 g carne macră de miel 10-15 smochine proaspete  crenguţe de rozmarin Pentru sosul de macerat: 5 linguri ulei de măsline 3 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi zdrobit 1 linguriţă rozmarin uscat (sau verde tocat) sare […]
 
Mancaruri cu peste

10 Mancaruri cu peste

Mancaruri cu peste: Tocăniţă de legume cu peşte   Tocăniţă de legume cu peşte din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, morcov, cimbru, pasta de tomate, fasole, vin alb, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g peşte 4 roşii doi ardei capia roşii 3 cepe doi căţei de usturoi un morcov un fir […]
Gratin_de_varza_de_bruxelles_06

Reteta zilei: Gratin de varza de bruxelles

Gratin de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, unt topit, sare, piper, pesmet, branza, smantana lichida. Ingrediente:  2 kg varza de bruxelles, taiata in jumatati 3 linguri unt topit sare piper negru 1 cană pesmet 1/4 cană branza rasa 1 1/4 cani smântână lichida Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 200C. Puneti verzele […]
 
Chiftele_de_cartofi_cu_tarhon

Chiftele de cartofi cu tarhon

Chiftele de cartofi cu tarhon din: cartofi, faina, unt, amestec ierburi, ou, lapte, seminte de anason, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi potriviţi 3 linguri făină 4 linguri unt 3 linguri amestec ierburi aromate (pătrunjel, tarhon, rozmarin) 1 ou  2 linguri lapte 1 linguriţă seminţe de anason sare piper smântână   Mod de preparare: Fierbi cartofii […]
Frigarui picante cu mustar

Frigarui picante cu mustar

Frigarui picante cu mustar din: piept de pui, seminte de dovleac, mustar, iaurt, praf de curry, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 2 linguri seminţe de dovleac muştar picant cu bobiţe Pentru sosul marinat: 200 g iaurt gras 1 lingură praf de curry 3 căţei de usturoi 1/2 lămâie stoarsă sare […]
 
Cotlet de porc cu legume asortate

Cotlet de porc cu legume asortate

Cotlet de porc cu legume asortate din: cotlet de porc, broccoli, ceapa, dovlecei, ciuperci, vin alb, ulei, piper, sare, cimbru. Ingrediente: un kg cotlet de porc 400 g broccoli 4-5 cepe (mai mici) 2 dovlecei 200 g ciuperci 200 ml vin alb dulce 30 ml ulei de floarea-soarelui sare piper cimbru verde şi uscat   […]
 
Snitele

Retete Snitele

Retete Snitele Reteta zilei: Snitele de porc in crusta de pesmet   Snitele de porc in crusta de pesmet din: porc, oua, sare, piper, pesmet, faina, ulei. Ingrediente:  4 bucati carne de porc 2 oua sare și piper 6 linguri pesmet 3 linguri de faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Bateti snitelele pe ambele […]
Ardei cu orez

Ardei cu orez

Ardei cu orez din: ardei, rosii, orez, ceapa, ulei, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei graşi 4-5 roşii 500 g orez 2 cepe 4 lin­guri de ulei 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se […]
 
Sangria_cu_fructe_de_padure_04

Reteta zilei: Sangria cu fructe de padure

Sangria cu fructe de padure din: capsuni, afine, zmeura, vin alb, suc de portocala, gheata- un cocktail usor de preparat si deosebit de savuros. Ingrediente:  1 cană de căpșuni ¼ cană de afine ½ ceasca zmeura ½ sticla vin alb 1 portocala stoarsa 6 cani cuburi de gheata Mod de preparare: Se pregatesc fructele. Se […]
Supa de mazare si cartofi noi

Supa de mazare si cartofi noi

Supa de mazare si cartofi noi din: cartofi noi, mazare, morcov, pastarnac, ceapa, bulion, ulei, orez, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g cartofi noi mici 500 g păstăi de mazăre 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 lingură bulion 1 lingură ulei 2 linguri orez 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi […]
 
Reteta_tortellini

Reteta tortellini

Reteta tortellini din: tortellini, smantana, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g tortellini 400 ml smântână 300 g ciuperci champignon  2 căţei de usturoi 1 lingură pătrunjel verde tocat  1 lingură unt  sare  piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai felii subţiri şi le căleşti în unt până se înmoaie şi scade […]
Salata_de_paste_cu_surimi

Salata de paste cu surimi

Salata de paste cu surimi din: paste, surimi, maioneza, oua, bacon, ceapa, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 400 g paste spirale 400 g surimi 200 g maionezâ 4 ouă  100 g bacon 1 ceapă pătrunjel verde  sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu un praf de sare şi o […]
 
Tarta_pescareasca

Tarta pescareasca

Tarta pescareasca din: faina, ulei de masline, oua, otet, surimi, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 75 ml ulei de masline 1 ou 1 lingurita otet sare Pentru umplutura: 200 g smantana 200 g surimi 50 g cascaval 3 oua 1 legatura marar sare piper     Mod de preparare: […]
Inghetata_cu_susan

Inghetata cu susan

Inghetata cu susan din: oua, zahar, frisca, seminte de susan, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar brun 600 ml frişca lichidă  200 g seminţe de susan 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Prăjeşti bine semintele de susan într-o tigaie fără ulei şi le laşi sa se răcească. Frişca o […]
Cartofi_cu_oregano

Cartofi cu oregano

Cartofi cu oregano din: cartofi, sunca, oua, ciuperci, telemea, ceapa, usturoi, ulei, smantana, masline, oregano, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi 150 g şuncă 2 ouă 4-5 ciuperci  100 g telemea de oi  1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri smântână 5-6 măsline negre fără sâmburi 1 vârf […]
Reteta inghetata cu fructe de padure

Reteta inghetata cu fructe de padure

Reteta inghetata cu fructe de padure din: branza de vaci, fructe de padure, frisca, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 250 g brânză de vaci grasă  2 căni fructe de pădure  300 ml frişcă lichidă  5 linguri zahăr pudra  4 linguri zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Pui fructele într-un vas, […]
 
Cartofi noi cu lamaie si unt aromat

Cartofi noi cu cas

Cartofi noi cu cas din: cartofi, cas, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 10 cartofi noi 100 g caş 2 linguri smântână 2 codiţe de ceapă verde   Mod de preparare: Speli cartofii cu tot cu coajă, îi crestezi la mijloc pe lungime şi îi ungi cu ulei. îi pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt […]
Mancaruri cu peste

7 Mancaruri cu peste

Mancaruri cu peste: Ciorba de perisoare de peste   Ciorba de perisoare de peste din: peste, ardei gras, morcov, ceapa verde, paine, rosii, orez, patrunjel, oua, bors, sare. Poate te intereseaza si Ciorba de perisoare cu legume Ingrediente: 500 g peşte fără oase 1 ardei gras l morcov 1 fir de ceapă verde 2 felii […]
 
Friptura_cu_sos_picant

Friptura cu sos picant

Friptura cu sos picant din: piepti de pui sau 1 piept de curcan, oua, mustar, ulei, castraveciori murati. Ingrediente: 2 piepti de pui sau 1 piept de curcan  10 ouâ  muştar  150 g ulei  castraveciori muraţi   Mod de preparare: Fierbe piepţii de pui sau cărniţa de curcan, apoi aşază carnea pe o farfurie şi tai-o […]
Vinete_pane_in_sos_de_rosii_06

Reteta zilei: Vinete pane in sos de rosii

Vinete pane in sos de rosii din: ou, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, pesmet, pasmezan, vanata, ulei de masline, mozzarella, sos de rosii, paste. Ingrediente:  1 ou 1 lingurita oregano uscat 1 lingura cimbru uscat 1 lingura busuioc proaspat tocat 1 lingurita sare 1 linguriță de piper negru ¾ ceasca pesmet ¼ cană parmezan ras […]
 
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi si mascarpone

Prajitura cu morcovi si mascarpone din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, morcov, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, frisca, gelatina, lamaie, bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g zahăr tos 200 g făină 1 plic zahăr vanilat 120 g morcov ras 1 plic praf de copt cu şofran 50 ml ulei Pentru cremă: […]
 
Drob cu fistic

Drob cu fistic

Drob cu fistic din: carne de vita, ficat de pui, ceapa, paine, lapte, oua, ienibahar, fistic, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne vită 300 g ficat de pui 3 cepe 5 felii de pâine 150 ml lapte 5 ouă 1/2 linguriţă ienibahar 2 linguri fistic sare piper   Mod de preparare: Se spală ficatul în […]
Pasca speciala

Pasca speciala

Pasca speciala din: faina, oua, zahar pudra, margarina, praf de copt, lamaie, branza de vacim smantana, esenta de vanilie, lamaie, gris, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr pudră 100 g margarină 1 plic praf de copt 5 linguri zahăr pudră 5 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie Pentru umplutură: […]
 
Muschiulet de miel cu sos de portocale

Muschiulet de miel cu sos de portocale

Muschiulet de miel cu sos de portocale din: muschiulet de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin, portocale, smantana, coniac. Ingrediente: 1 kg muschiuleţ de miel 2 linguri ulei de masline 30 g unt sare piper 2 buc rozmarin 3 buc usturoi tocat mărunt 200 ml vin alb sec 2 portocale, putina coaja […]
Coronita de migdale

Coronita de migdale

Coronita de migdale din: faina, drojdie, zahar, vanilie, lapte, unt, stafide, rom, migdale, lamaie, portocala, sare, ou, zahar pudra. Ingrediente: 750 g făină 1 cub (42 g) drojdie proaspăta 200 g zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 375 ml lapte 4 ouă 100 g unt 100 g stafide 2 linguri rom 50 g migdale feliate […]
 
Mic_dejun_cu_carnati_de_curcan_si_oua_05

Reteta zilei: Mic dejun cu carnati de curcan si oua

Mic dejun cu carnati de curcan si oua din: ulei de masline, ceapa, usturoi, curcan, rosii, psto, oua, parmezan. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline ½ cana ceapa cuburi 3 catei de usturoi tocat 2-3 carnati de curcan, doar carnea 2 cesti rosii cuburi ¼ cană pesto 6 oua ¼ cană parmezan ras     […]
Melcisori simpli

Reteta de melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca din: faina, drojdie, zahar, ulei, lapte, oua, ulei, sare, turta dulce, zahar vanilat, nuca, ou, unt, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 1 plic drojdie uscată 100 g zahăr 200 ml lapte 2 ouă 4 linguri ulei sare Pentru umplutură: 200 g turtă dulce 2 plicuri zahăr vanilat 50 g […]
 
Chai masala

Chai masala

Chai masala din: apa, lapte, ceai, zahar vanilat, cardamom, anason, cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper, ghimbir. Ingrediente: 1 cană apă 1 cană lapte gras 2 linguriţe ceai negru (verde) 2 plicuri zahăr vanilat 1 cardamom verde 1/2 steluţă anason 3 cuişoare 1 nucşoară 1 bucăţică scorţişoară de 5 cm câteva boabe de piper 1 vârf linguriţă […]
 
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac proaspat si telemea

Placinta cu spanac proaspat si telemea din: faina, margarina, drojdie, apa, sare, otet, oua, spanac, telemea, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 150g margarina 1 tub de drojdie 150 ml apă sare 1 linguriţă oţet Pentru umplutură: 5 ouă fierte 4 ouă crude +1 ou de uns 300 g spanac proaspăt 200 g […]
Ciuperci cu sos garam masala

Ciuperci cu sos garam masala

Ciuperci cu sos garam masala din: ciuperci, rosii in bulion, ceapa, ardei gras, porumb, pasta de ghimbir, usturoi, ardei iute, chili, garam masala, curcuma, ulei, sare, coriandru. Ingrediente: 250 g ciuperci 250 g roşii în bulion cuburi 1 ceapă tăiată julien 1 ardei gras roşu, tăiat cuburi 100 g boabe porumb (conservă) 1/2 linguriţă pastă de […]
 
Piept de curcan umplut cu prune uscate

Piept de curcan umplut cu prune uscate

Piept de curcan umplut cu prune uscate din: piept de curcan, prune uscate, cuisoare, ceapa verde, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g prune uscate 4 cuişoare 1 legătură de ceapă verde 150 g unt 25 g pesmet sare   Mod de preparare: Scoate sâmburii de la prune, taie-le felii şi pune-le […]
Salata de peste cu legume

Salata de peste cu legume (varianta)

Salata de peste cu legume din: file de ansoa, praz, ardei gras, cartofi, rosie, castraveti, ulei, otet, dafin, ulei, sare. Ingrediente: 200 g file de anşoa 1 fir de praz 1 ardei gras 3 cartofi 1 roşie 2 castraveţi acri 50 ml ulei 2 linguriţe cu oţet 2 foi de dafin ulei sare   Mod […]
 
Mancaruri cu peste

5 Mancaruri cu peste

Mancaruri cu peste: Peste in stil mediteranean(cu orez si telina)   Peste in stil mediteranean(cu orez si telina) din: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb sec, supa de legume, rosii, frunze de dafin, sare, piper, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de masline 2 linguri de migdale taiate […]
Paste_cu_vita_si_sos_de_smantana_05

Reteta zilei: Paste cu vita si sos de smantana

Paste cu vita si sos de smantana din: unt, ciuperci, ceapa, usturoi, vita, sare, piper, boia, supa de vita, smantana lichida, paste, smantana, parmezan, patrunjel. Ingrediente:  2 linguri de unt 240 gr ciuperci feliate 1 cană de ceapă cuburi 3 catei de usturoi tocat 1 kg carne tocata de vita 1 lingurita sare 1 linguriță […]
 
Garam masala

Garam masala

Garam masala din: cuisoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucsoara, scortisoara. Ingrediente: câte 1 lingură de cuişoare, seminţe de chimion, boabe de coriandru 4 foi de dafin 6 păstăi de cardamom 12 boabe de piper 2 nuci de nucşoară măcinată 1 rulou de scorţişoară (4 cm)   Mod de preparare: Răzuieşti nucşoara, apoi zdrobeşti cu […]
cotlete de miel cu legume

Reteta de cotlete de miel cu legume

Reteta de cotlete de miel cu legume din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, ulei, mustar, lamaie, morcovi, sparanghel, sare, ceapa, unt. Ingrediente: 800 g cotlet de miel 2 căţei usturoi 1 crenguţă cimbru proaspăt 4 linguri ulei de măsline 2 linguriţe muştar zeama de la 1/2 lămâie 1 legătură morcovi 250 g sparanghel sare 1 […]
 
Guguluf de sarbatoare

Guguluf de sarbatoare

Guguluf de sarbatoare din: sunca de pui, usturoi, patrunjel, cimbru, drojdie, zahar, lapte, bagheta, oua, gris, maghiran, ienibahar, nucsoara. Ingrediente: 500 g şuncă de pui afumată 3 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel verde 5-6 frunze de cimbru 30 g drojdie uscată 1/2 linguriţă zahăr 150 ml lapte 1/2 baghetă 7 ouă 200 g gris 1/2 […]
Cum_se_prepara_Ciorba_radauteana

Cum se prepara Ciorba radauteana (VIDEO) (varianta)

Ciorba radauteana: Ingrediente: 1 piept de pui de circa 1 kg 4 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1/2 ţelină 200 g smântână 4 gălbenuşuri 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare boabe de piper 3 linguri oţet Cum se prepara Ciorba radauteana:
 
Tort_aperitiv_cu_sunca

Tort aperitiv cu sunca

Tort aperitiv cu sunca din: sunca, salam, branza, lapte, smantana, ardei, paine, unt, ceapa, masline, maioneza, gelatina, piper, frisca, castraveti, busuioc, patrunjel, sare. Ingrediente: 200 g şuncă presată 100 g salam uscat 500 g brânză de vaci scursă bine 5 linguri smântână groasă 150 ml lapte dulce 1 ardei gras roşu 1 pâine toast albă […]
Biscuiti_cu_afine_uscate_08

Reteta zilei: Biscuiti cu afine uscate

Biscuiti cu afine uscate din: faina, unt, zahar pudra, sare, praf de copt, lapte, oua, afine uscate. Ingrediente:  360 g făină 113 g unt rece, cuburi 70 g zahăr pudră ½ linguriță de sare 28 g praf de copt 250 ml lapte integral 2 oua 180 g afine uscate Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la […]
 
Pui tandoori

Reteta indiana: Pui tandoori

Pui tandoori din: ciocanele de pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, piper cayenne, cardamom, cuisoare, piper, sare, ulei, boia dulce. Ingrediente: 16 ciocănele de pui 250 ml iaurt zeama de la o lămâie mare 1 usturoi 1 lingură de ghimbir  tocat câte 1 lingură de chimion şi de coriandru, măcinate 1/2 lingură piper de […]
Canapele cu verdeata

Canapele cu verdeata

Canapele cu verdeata din: paine, oua, maioneza, verdeata, sare. Ingrediente: 4 felii de pâine 4 ouă 3 linguri de maioneză verdeaţă (de preferat asmăţui) sare   Mod de preparare: Ouăle se fierb tari. Pâinea se prăjeşte în toaster. Ouăle fierte se decojesc, se taie cubuleţe şi se mixează uşor cu maioneza, apoi cu verdeaţa tocată fin. Crema […]
 
Biscuiti cu unt si vanilie

Biscuiti cu unt

Biscuiti cu unt din: faina, unt, zahar, ou. Ingrediente: 240 g făină 170 g unt rece 70 g zahăr 1 gălbenuş     Mod de preparare: In robotul de bucătărie se amestecă făina şi untul, apoi se adaugă zahărul, gălbenuşul şi se amestecă până se leagă aluatul. Variantă: se freacă (între degete) untul cu făina, apoi se […]
Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze din: ficat de pui, ceapa, usturoi, unt, piper, vin, sare, gelatina rosie, jeleu de coacaze, salata, rosie, otet, ulei, ciuperci, patrunjel, alune. Ingrediente: 400 g ficat 150 g ceapă 1 căţel usturoi 150 g unt piper negru 200 ml vin alb sare 3 foi gelatină roşie […]
Mere caramelizate cu smantana

Mere caramelizate cu smantana

Mere caramelizate cu smantana din: mere, lamaie, portocala, zahar, smantana, miere. Ingrediente: mere coajă de lămâie coajă de portocală zahăr smântână miere   Mod de preparare: Am folosit mere din soiul Golden. Sunt bune şi altele, dar acestea se pătrund parcă mai repede. Am mai folosit zeamă de lămâie, coajă de lămâie verde şi coajă […]
Minicosulete aromate

Minicosulete aromate

Minicosulete aromate din: smochine, branza de capra, ricotta, smantana, unt, faina, ou, sare. Ingrediente: 2-3 smochine 75 g brânză de capră 125 g brânză ricotta 1 lingură cu smântână Pentru aluat: 130 g unt 175 g făină 1 gălbenuş sare   Mod de preparare: Intr-un castron, cerne făina cu un praf de sare. Adaugă untul […]
 
Pasta de avocado cu somon

Pasta de avocado cu somon

Pasta de avocado cu somon din: avocado, iaurt, lamaie, ou, ceapa, usturoi, ulei de masline, somon, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado mare 3 linguri cu iaurt 1/2 lămâie 1 ou fiert 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură cu ulei de măsline 100 g fâşii de somon mărar sare piper   Mmod de […]
Reteta_ciuperci_marinate

Reteta ciuperci marinate

Reteta ciuperci marinate din: ciuperci, apa, vin, otet, ceapa, usturoi, ulei, pasta de tomate, busuioc. Ingrediente: 300 g ciuperci, în funcţie de mărime se taie în jumătăţi sau sferturi 100 ml apă 100 ml vin alb o lingură zeamă de lămâie o lingură otet o ceapă mică 1 un usturoi o frunză de dafin o […]
 
Retete de Snitele

Retete de Snitele (2016)

Retete de Snitele: Reteta zilei: Snitel ardelenesc   O reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1 ţelină 25 g sare   Mod de […]
Desert_cu_pepene_si_frisca

Desert cu pepene si frisca

Desert cu pepene si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, pepene. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 120 g zahăr 120 g făină 20 g cacao Pentru crema de cacao: 300 ml frişcă lichidă 20 g cacao 20 g zahăr pudră Pentru crema: 200 ml frişcă lichidă 1 pachet zahăr vanilat Pentru decor: 50 […]
 
Reteta maioneza de pufuleti

Maioneza de mustar

Maioneza de mustar din: mustar, ulei, otet. Ingrediente: 3 linguri de muştar 100 ml ulei oţet     Mod de preparare: Muştarul se subţiază cu puţin oţet, apoi se adaugă treptat uleiul, frecând încontinuu. La acest sos se poate adăuga o linguriţă de zahăr.   Pofta buna!
Supa de perisoare de curcan

Supa de perisoare de curcan

Supa de perisoare de curcan din: piept de curcan, orez, ceapa, paine, ou, morcovi, telina, parmezan, patrunjel, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 3 linguri cu orez fiert 2 cepe 2 felii de pâine 1 ou 2 morcovi 1 ţelină 50 g parmezan 1 rădăcină de pătrunjel mărar sare   Mod de preparare: Fierbe o […]
 
Reteta_prajitura_cu_iaurt

Reteta prajitura cu iaurt

Reteta prajitura cu iaurt din: piscoturi, mantana, iaurt, zahar, gelatina, cacao, kiwi, portocala, bezele. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 2 căni smântână 1 cană iaurt gras 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pliculeţ gelatină 2-3 linguri zahăr 1 lingură cacao 1 kiwi 1 portocală 1 pungă mică bezele albe   Mod de preparare: Amesteci smântână cu iaurtul, […]
 
Turnulete cu peste

Turnulete cu peste (varianta)

Turnulete cu peste din: cartofi, file de peste alb, smantana, unt, spanac, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 400 g file de peşte alb 200 g smântână 100 g unt 500 g spanac 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Stropeşte fileurile de peşte cu zeamă de lămâie, înveleşte-le în folie de aluminiu […]
Salata_in_castravete

Salata in castravete

Salata in castravete din: castravete, mere, avocado, chimen, baco, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 castravete 2 mere roşii 1 avocado bine copt 1 bucată de chimen dulce 175 g bacon, tăiat în feliuţe ulei de măsline extra virgin sare piper mărar   Mod de preparare: Se taie castravetele pe lungime în felii de grosime […]
 
Briose umplute

Briose umplute

Briose umplute din: ardei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, rozmarin, faina, unt, apa calda, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 350 g şuncă de Praga 150 g caşcaval 1 gălbenuş pătrunjel rozmarin Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 1 ceşcuţă cu apă caldă sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă şunca de Praga, ardeiul […]
Maioneza cu faina

Maioneza de usturoi

Maioneza de usturoi din: usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi ulei zeamă de lămâie (oţet) sare   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se pisează foarte bine cu puţină sare. Se adaugă puţin câte puţin ule­iul, zeama de lămâie şi sarea.   Pofta buna!
 
Reteta_terina_cu_branza

Reteta terina cu branza

Reteta terina cu branza din: paine, branza de vaci, unt, pere, nuci, patrunjel, coacaze, sare, piper. Ingrediente: 1 pâine toast neagră 700 g brânză de vaci 100 g unt 2 pere 10 nuci mari 1/2 legătură pătrunjel 200 g coacăze albe pentru decor sare piper   Mod de preparare: Mai întâi se prepară compoziţia de brânză. […]
Prajitura_aromata_cu_cafea

Prajitura aromata cu cafea

Prajitura aromata cu cafea din: oua, lapte, unt, zahar, faina, cacao, cafea, praf de copt, branza, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 100 ml lapte 150 g unt 200 g zahăr 350 g făină 50 g cacao 2 linguri cafea solubilă 1 praf de copt Pentru cremă: 200 g brânză dulce 100 g […]
 
Salata de orez cu sos de mustar

Salata de orez cu sos de mustar

Salata de orez cu sos de mustar din: piept de curcan, orez, stafide, caise confiate, sofran, unt, ceapa verde, supa, mustar, ulei, oua, otet, smantana, zahar pudra. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 cană cu orez basmati 100 g stafide 2-3 caise confiate 1 linguriţă cu şofran 25 g unt 1 fir de ceapă verde […]
 
Limonada_cu_menta_si_miere

Limonada cu menta si miere

Limonada cu menta si miere din: apa minerala, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente: 500 ml apă minerală 2 linguriţe miere zeama de la 2 lămâi verzi căteva frunze de mentă 8 cuburi de gheaţă   Modd de preparare: Se freacă bine zeama de la o lămâie cu mierea, se adaugă apa minerală rece şi frunzele […]
Musaca cu peste

Musaca cu peste

Musaca cu peste din: peste, cartofi, ceapa, morcov, mazare, fasole verde, telina, rosii, patrunjel, pesmet, salvie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte mic 5-6 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 cutie cu mazăre 400 g fasole verde păstăi 1 ţelină 3-4 roşii 1 legătură de pătrunjel 2 linguri cu pesmet 2-3 frunze de salvie […]
 
Perisoare de curcan in sos alb

Perisoare de curcan in sos alb

Perisoare de curcan in sos alb din: smantana, lapte, unt sau margarina, faina, piept de curcan, orez, ou, ceapa, patrunjel, dafin, sare, piper. Ingrediente: 350 ml smântână dulce 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 2 linguri cu făină Pentru perisoare: 500 g piept de curcan 2 linguri cu orez 1 ou 1 ceapă […]
Retete de Snitele de Pui

Retete de Snitele de Pui

Retete de Snitele de Pui: Snitele de pui cu arahide   Snitele de pui cu arahide din: cartofi, pulpe de pui dezosate, arahide, oua, faina, fasole verde, ceapa, ulei, coaja de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi 4 pulpe de pui dezosate 150 g arahide nesarate 2 oua 1 lingurita faina 800 g fasole […]
 
Midii_cu_coriandru_04

Reteta zilei: Midii cu coriandru

Midii cu coriandru din: midii, unt, ulei, usturoi, ceapa, vin alb, supa, sare, piper, smantana, coriandru, lamaie. Ingrediente:  450g midii 2 linguri unt 1 lingura ulei 3 catei de usturoi tocat 1 ceapă tocată 140 ml vin alb 60 ml supa ½ linguriță de sare piper negru 45 ml smantana coriandru tocat lamaie feliata Mod […]
Turnulete_cu_zmeura

Turnulete cu zmeura

Turnulete cu zmeura din: zmeura, gelatina, esenta de vanilie, lapte, iaurt, zahar, lime, frisca, menta. Ingrediente: 400 g zmeură 6 foi gelatină 2 esenţe de vanilie 200 ml lapte 200 g iaurt gras 75 g zahăr 2 lime (lămâi verzi) 300 ml frişcă frunze de mentă Mod de preparare: Speli zmeura şi o laşi să […]
 
Tarta cu peste si ciuperci

Tarta cu peste si ciuperci

Tarta cu peste si ciuperci din: mamaliga, unt, oua, sare, ciuperci, peste afumat, piure de rosii, busuioc, piper, condimente pentru peste. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g mămăligă 100 g unt 3 ouă sare Pentru umplutură: 300 g ciuperci 250 g peşte afumat 300 g piure de roşii busuioc verde piper condimente pentru peşte   Mod […]
Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar (varianta)

Tiramisu la pahar din: smantana, piscoturi, oua, zahar, oua, mascarpone, vin, esenta de rom, cafea, cacao. Ingrediente: 200 ml smântână dulce 450 g pişcoturi 4 ouă 125 g zahăr 500 g mascarpone 125 ml vin dulce 4 fiole cu esenţă de rom 500 ml cafea preparată 50 g cacao   Mod de preparare: Parfumează cafeaua cu […]
 
Reteta_mici_de_casa

Reteta mici de casa

Reteta mici de casa din: carne de vita, carne de porc, ardei, usturoi, bicarbonat, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (de la ceafă) 500 g carne de porc 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bicarbonat 1 legătură pătrunjel verde 50 g cimbru uscat sare piper Mod de preparare: […]
 
Paste cu soia

Paste cu soia

Paste cu soia din: paste, soia, ceapa, ulei, pasta de toamna, hrean, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste 1/2 pachet soia cuburi 2 cepe potrivit de mari 100 ml ulei 200 g pastă de tomate 1 lingură hrean ras 3 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele şi se […]
Cartofi_copti_si_aromati_05

Reteta zilei: Cartofi copti si aromati

Cartofi copti si aromati din: cartof, ulei de masline, oregano, praf de usturoi, sare, piper, parmezan, patrunjel. Ingrediente:  1 cartof 1 lingura ulei de masline 1 linguriță oregano uscat ¼ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță de sare piper proaspăt macinat 1 lingura parmezan ras pătrunjel proaspăt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. […]
 
Paste bicolore

Paste bicolore

Paste bicolore din: spaghete de orez, rosii, usturoi, ceapa, busuioc, ciuperci, sare, piper, ulei, smantana, gorgonzola, unt, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete de orez 1 cutie cu roşii tăiate 3-4 căţei de usturoi 1 ceapa mica 3-4 frunze de busuioc 200 g ciuperci conservate sare piper ulei 200 g smântână 100 g brânză gorgonzola 50 […]
Desert_cu_pere_si_cereale

Desert cu pere si cereale

Desert cu pere si cereale din: fulgi de cereale, compot de pere, iaurt, rodie. Ingrediente: 100 g fulgi de cereale 1 compot mare de pere 200 ml iaurt gros 1 fruct de rodie   Mod de preparare: Se repartizează compotul de pere (fructe şi zeamă), în mod egal, în pahare înalte, umplându-le doar pe jumătate. Se […]
Reteta_gazpacho_de_castraveti

Reteta gazpacho de castraveti

Reteta gazpacho de castraveti din: castraveti, ardei, ceapa, usturoi, ulei, masline, branza de oi, iaurt, sare, piper, menta, gheata. Ingrediente: 500 g castraveţi proaspeţi 1 ardei gras verde 1 ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură măsline verzi tocate mărunt 2 linguri brânză de oi rasă 1 cană iaurt […]
Rulouri de curcan cu sos picant

Rulouri de curcan cu sos picant

Rulouri de curcan cu sos picant din: piept de curcan, cartofi, unt, ciuperci, ardei iuti, otet, usturoi, zahar. Ingrediente: 1 piept de curcan 500 g cartofi dulci fierţi 50 g unt 400 g ciuperci 200 g ardei iuţi 100 ml oţet alb 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă cu zahăr   Mod de preparare: Taie […]
 
Rosii umplute cu ton si masline

Rosii umplute cu ton si masline

Rosii umplute cu ton si masline din: rosii, ton, ciuperci, castravete, masline, maioneza, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 roşii potrivite 2 cutii ton bucăţi 2 ciuperci (champignon) 1 castravete proaspăt 10 măsline negre (fără sâmburi) 2-3 linguri maioneză 1 fir de ceapă verde câteva fire de pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: […]
Ciorba_ucraineana

Ciorba ucraineana

Ciorba ucraineana din: morcovi, ceapa, cartofi, sfecla, varza, patrunjel, telina, rosii, ulei, leustean, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapă 2 cartofi potriviţi 2 sfecle mici 1 felie de varză albă 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb mic de ţelină 3-4 roşii bine coapte (sau 200 ml pulpă de roşii din conservă) 2 linguri ulei […]
 
Ciuperci_umplute_cu_arahide

Ciuperci umplute cu arahide

Ciuperci umplute cu arahide din: ciuperci, ceapa, arahide, marar, ulei, sare, piper, salata. Ingrediente: 8-10 ciuperci mari champignon 3 fire de ceapă verde 150 g arahide 1 legătură de mărar verde 1 lingură ulei de măsline sare piper salată verde pentru decor   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se scot codiţele, având grijă să rămână […]
Marchiza de ciocolata

Marchiza de ciocolata

Marchiza de ciocolata din: ciocolata neagra, unt, zahar, cacao, oua, frisca, crema de menta. Ingrediente: 300 g ciocolata neagra 150 g unt 150 g zahăr tos 6 linguriţe cu cacao 6 ouă 450 ml frişcă lichidă 300 g cremă de mentă   Mod de preparare: Pune ciocolata la topit în bain-marie, la foc mic. Amestecă […]
 
Retete de Snitele de Soia

Retete de Snitele de Soia

Retete de Snitele de Soia: Snitele de soia cu ou si pesmet   Snitele de soia cu ou si pesmet din: şniţele de soia deshidratate, condimente de supa, oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit. Ingrediente: o pungă şniţele de soia deshidratate o linguriţă condimente de supă 2 ouă făină pesmet ulei pentru prăjit Mod de […]
Budinca de macrou

Budinca de macrou

Budinca de macrou din: macrou, masline, ardei gras, ceapa, rosii, smantana, oua, unt, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 bucăţi de macrou 200 g măsline 1 ardei gras 1 ceapă 2 roşii 200 g smântână 2 ouă 100 g unt 1 lingură cu pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa şi ardeiul […]
 
Praz cu rosii si lamaie

Praz cu rosii si lamaie

Praz cu rosii si lamaie din: praz, rosii, lamaie, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 7 roşii 1 lămâie zahăr ulei sare piper   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie bucăţi de 5 cm lungime, se pune într-o cratiţă împreună cu coaja de la o lămâie, 4 linguri de […]
Cardamomul

Cardamomul, mirodenia indiana

Venite din îndepărtata Indie, semintele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor usor mentolată. Există două tipuri de cardamom: cel verde, care are un gust lămâios şi care este utilizat doar pentru deserturi; şi cel negru, care este prăjit pe foc, are un gust fin de afumătură […]
 
Cum_se_prepara_Ardei_copti_pentru_iarna

Cum se prepara Ardei copti pentru iarna (VIDEO)

Ardei copti pentru iarna: Ingrediente: 2 kg ardei capia roşu 1-2 ardei iuţi sare oţet din vin ulei de porumb sau de floarea soarelui Cum se prepara Ardei copti pentru iarna:   Pofta buna!  
Limonada_cu_visine

Limonada cu visine

Limonada cu visine din: lamai, zahar, apa minerala, menta, suc de visine, visine, gheata. Ingrediente: 3 lămăi 50 g zahăr 700 ml apă minerală câteva frunze de mentă pentru decor 120 ml suc concentrat de vişine 100 g vişine 1 cană cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Într-un vas mai mare, se amestecă zeama […]
 
Plachie de peste

Plachie de peste

Plachie de peste din: peste, ciuperci, ceapa, rosii, ardei grasi, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper, cimbru, boia. Ingrediente: 3-4 peşti măricei 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 3 roşii 2 ardei graşi 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de […]
Reteta desert cu visine

Reteta desert cu visine

Reteta desert cu visine din: faina, zahar, margarina, praf de copt, cacao, smantana, sare, nuca de cocos, visine, lapte, unt, nes. Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină 150 g zahăr 150 g margarina 1 pliculeţ praf de copt 1/2 linguri cacao 200 g smântână Pentru umplutură: 6 albuşuri praf de sare 250 g zahăr 150 […]
 
Reteta_ardei_capia_umpluti

Reteta ardei capia umpluti

Reteta ardei capia umpluti din: ardei capia, sunca, un, branza, telemea, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: 6 ardei capia galbeni mari 250 g şuncă 150 g unt 400 g brânză cremoasă 100 g telemea de oi sau de capră 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 1/2 ceapă 1 linguriţă pătrunjel […]
Mancare de praz

Mancare de praz

Mancare de praz din: praz, ulei, rosii, lamaie, patrunjel, faina, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 4 linguri ulei 5-6 roşii zeamă de lămâie 1 legătură de pătrunjel 1 lingură de făină 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele, se pune într-o cratiţă […]
 
Salata_florentina

Salata florentina

Salata florentina din: paine, rosii, ardei, ceapa, ulei, busuioc, masline, usturoi, otet, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de pâine albă 2-3 roşii 1 ardei gras (verde) 1 ceapa rosie 4 linguri ulei de masline 4-5 frunzuliţe de busuioc verde 150 g măsline maronii 1 catel de usturoi 2 linguri oţet de vin alb sare piper […]
Ciocanele la cuptor

Ciocanele la cuptor

Ciocanele la cuptor din: smantana, ciocanele, nuca, unt, ceapa, usturoi, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 ml smântână dulce 4-6 ciocănele 150 g nucă 20 g unt 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură rasă de făină ulei sare piper   Mod de preparare: Condimentează ciocănelele de pui cu sare şi piper şi rumeneşte-le […]
 
Terina_cu_telemea

Terina cu telemea

Terina cu telemea din: telemea, smantana, branza, ardei, ceapa, mazare, gelatina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 300 g telemea de oaie 250 ml smântână groasă 200 g brânză de vaci scursă bine 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras galben 4 codiţe de ceapă verde 100 g boabe de mazăre 10 g […]
 
Pizza cu branzeturi

Pizza cu branzeturi

Pizza cu branzeturi din: smantana, cascaval, mozzarella, parmezan, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare. Ingrediente: 100 ml smântână dulce 100 g caşcaval 100 g mozzarella 50 g parmezan Pentru aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă cu zahăr 100 ml apă 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Frământă un aluat […]
Reteta_tiramisu

Reteta tiramisu

Reteta tiramisu din: piscoturi, zahar, cacao, oua, mascarpone, cafea. Ingrediente: 400 g pişcoturi de şampanie 250 g cremă mascarpore 4 ouă 4 linguri zahăr 3 ceşcuţe cafea concentrată 2 linguri cu vârf cacao   Mod de preparare: Mai întâi freci spumă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi crema de brânză mascarpone şi omogenizezi bine amestecul. Baţi spumă […]
 
Pastrav_infasurat_in_bacon

Pastrav infasurat in bacon

Pastrav infasurat in bacon din: pastrav, bacon, usturoi, ulei, zeama de lamaie, boia, ghimbir, rozmarin. Ingrediente: 3 păstrăvi potriviţi 300 g bacon 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie boia de ardei dulce ghimbir ras rozmarin   Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl freci cu ulei, […]
Retete de Snitele de Porc

Retete de Snitele de Porc

Retete de Snitele de Porc: Snitele de porc cu sos   Snitele de porc cu sos din: file de porc, patrunjel, cimbru, sare, piper, faina, ou, lapte, malai, ulei, iaurt, ulei de masline, mustar, sare. Ingrediente: snitele: 400 g file de porc 4 fire patrunjel 5 fire cimbru sare piper 3-4 linguri faina de grau […]
 
Gratin_de_rosii_09

Reteta zilei: Gratin de rosii

Gratin de rosii din: unt, faina sare, piper alb, lapte, apa, salata verde, rosii, oua, branza rasa. Ingrediente:  4 linguri unt 3 linguri faina 1 lingurita sare 1/4 linguriță piper alb 1 1/2 cani lapte 3 linguri de apă 3-4 cani salata verde tocata 3 roșii, taiate in jumatate, transversal 6 oua 1 1/4 cani […]
Ardei iuti umpluti

Ardei iuti umpluti (varianta)

Ardei iuti umpluti din: anghinare, rucola, branza feta, ardei iuti. Ingrediente: anghinare rucola branza feta ardei iuti   Mod de preparare: Toacă fin 3 inimi de anghinare şi o mână de rucola. Amestecă-le cu 2 linguri de brânză feta fărâmiţată. Foloseşte amestecul pentru a umple 20 de ardei iuţi mici muraţi.   Pofta buna!
 
Frigarui marinate cu peste

Frigarui marinate cu peste

Frigarui marinate cu peste din: ulei, lamaie, ceapa, boia, dafin, salvie, peste spada, creveti, sare, patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de ulei de măsline 100 ml zeamă de lămâie 1 ceapă roşie tăiată mărunt 1 linguriţă de boia 2 frunze de dafin 8-10 frunze de salvie tocate mărunt 1,2 kg peşte spadă 200 g creveţi curăţaţi […]
Cacik

Cacik (varinata)

Cacik din: branza de vaci, castravete, ceapa, usturoi, branza de oaie, sare, piper, menta sau spanac. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 1 castravete 3 cepe 3 căţei de usturoi 175 g brânză de oaie sare piper proaspăt măcinat cca 10 frunze proaspete de mentă sau de spanac   Mod de preparare: Brânza de vaci […]
 
Frigarui de ton cu sos Chermoula

Frigarui de ton cu sos Chermoula

Frigarui de ton cu sos Chermoula din: ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, sofran, sos Harissa, ulei, lamaie, ton, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă 1/2 de legătură de coriandru si de linguriţă de chimion măcinat 1/2 de linguriţă de şofran măcinat 1/2 de linguriţă […]
 
Desert_cu_lapte_si_banane_04

Reteta zilei: Desert cu lapte si banane

Desert cu lapte si banane din: grau, lapte, vanilie, zahar brun, sirop de artar, miere, banana, nuci. Ingrediente:  ½ ceasca grau fiert ½ ceașcă lapte ¼ linguriță esenta de vanilie ½ linguriță de zahăr brun, sirop de arțar sau miere 1 banana 2 linguri nuci tocate Mod de preparare: Adăugați graul și laptele intr-un bol […]
Somon cu sos alb si paste

Somon salbatic cu sos de miere si mustar

Somon salbatic cu sos de miere si mustar din: zahar, sare, piper, coriandru, ienupar, somon salbatic, marar, mustar cu boabe, miere, otet, vin, ulei, sare, piper, unt, salata verde. Ingrediente: 1 lingură de zahăr 1 lingură de sare grunjoasă 4 boabe de piper 4 boabe de coriandru 5 boabe de ienupăr fileuri de somon sălbatic cu piele, […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu