marți, 5 aprilie 2016

Retete pentru masa de Paste # 47 (2016)

Retete pentru Masa de Paste:

Salata orientala cu naut

Salata orientala cu naut

Salata orientala cu naut din: vinete, naut, chimen, boia, miere, ulei, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 400 g năut din conservă 1 ceapă 1 linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă miere ulei coriandru zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Scurgi năutul şi-l treci printr-un jet de apă. Speli […]
Conopida_in_aluat

Conopida in aluat

Conopida in aluat din: conopida, usturoi, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 conopidă mică 4-6 căţei de usturoi 4 linguri făină sare 1 cană ulei   Mod de preparare: Desfaci în bucheţele mici conopida şi o speli sub jet de apă rece. O pui la fiert în apă clocotită şi adaugi un vârf de sare. Intre […]
 
Tocanita de ciuperci champignon

Tocanita de ciuperci cu vin

Tocanita de ciuperci cu vin din: ciuperci, ceapa, rosii, vin, usturoi, smantana, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 750 g ciuperci 4 cepe 4 roşii 100 ml vin alb 5-6 căţei de usturoi 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai fâşii. Cureţi şi tai cepele, […]
Chec dietetic cu alune si cacao

Chec dietetic cu alune si cacao

Chec dietetic cu alune si cacao din: alune, unt, indulcitor, ciocolata fara zahar, sare, cacao, coniac, faina, praf de copt, vanilie, cafea. Ingrediente: 200 g alune crude 250 g unt 200 g îndulcitor Sly 4 ouă 100 g ciocolată amăruie Sweet&Safe, fără zahăr, cu stevia 1 praf de sare 2 linguri pudră de cacao 3 […]
 
Gulas de vita cu carnati

Gulas de vita cu carnati

Gulas de vita cu carnati din: rosii, boia, carne de vita, carnati, ulei, ceapa, cartofi, morcovi, ardei, bulion, zahar, seminte de chimen, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g roşii cuburi boia dulce boia iute 500 g carne de vită 200 ml supă de legume 200 g cârnaţi ulei 1 ceapă 6 cartofi 2 morcovi 1 […]
Chiftele de porc

Chiftele de porc

Chiftele de porc: Reteta zilei: Chiftele de porc cu sos de chili   Chiftele de porc cu sos de chili din: orez, frunze de limeta, carne de porc, ghimbir, lemongrass, coriandru, ceapa, fulgi de chili, sos de peste, sos de soia, suc de lamaie, zahar, ulei. Ingrediente:  5 linguri orez 2 frunze de limeta 450 […]
 
Reteta tarta cu capsuni

Reteta tarta cu capsuni

Reteta tarta cu capsuni din: unt, faina, malai, zahar, oua, sare, capsuni, amidon, gem de capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g unt 220 g făină 30 g mălai sau griş 2 linguri zahăr 2 ouă 1 praf de sare Pentru umplutură: 600 g căpşuni congelate 2 linguriţe amidon 2 linguriţe zahăr 2-3 linguri gem de […]
Reteta_dulceata_de_agrise

Reteta dulceata de agrise

Reteta dulceata de agrise din: agrise, gelifiant cu fructoza. Ingrediente: 1 kg agrişe 1 pachet Gelifiant cu fructoză     Mod de preparare: Cureţi agrişele de codiţe, le speli bine, le scurgi şi le cântăreşti. Le tai mărunt şi le pui într-o oală, la foc mic, împreună cu Gelifiantul cu fructoză Dietetic. Din momentul în care fierbe […]
 
Carnati cu fasole picanta

Carnati cu fasole picanta

Carnati cu fasole picanta din: carnati, ceapa, usturoi, fasole, pasta de ardei, telina, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 cârnaţi de vită 1 ceapă roşie 3-4 căţei de usturoi 1 conservă de fasole albă 2 linguri pastă de ardei 1/2 tijă ţelină 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr ulei 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: […]
 
Reteta cornulete cu bors

Reteta cornulete cu bors

Reteta cornulete cu bors din: faina, drojdie, ulei, bors, gem, zahar. Ingrediente: 750 g făină 30 g drojdie 1 pahar ulei 1/2 pahar borş gem zahăr pudră   Mod de preparare: Faci o cocă din ulei, borş, drojdie şi făină şi frămânţi bine. Din aluatul obţinut, întinzi o foaie, nu foarte groasă, pe care o […]
Placinta_cu_branza_si_sunca

Placinta cu branza si sunca

Placinta cu branza si sunca din: faina, unt, sare, branza de vaci, feta, oua, spanac, pesmet, sunca, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 1 praf sare 250 g brânză de vaci Pentru umplutură: 100 g brânză feta 2 ouă 200 g spanac 2-3 linguri pesmet 200 g şuncă felitată […]
 
Prajitura in stil italian

Prajitura in stil italian

Prajitura in stil italian din: zahar, miere, migdale, alune, nuci, fructe uscate, faina, praf de copt, cacao, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar pudra. Ingrediente: 200 g zahăr 1 pahar miere lichidă 250 g amestec de migdale, alune şi nuci 100 g fructe uscate 180 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară […]
Salata_cu_maioneza

Salata cu maioneza

Salata cu maioneza din: cartofi, mazare, ciuperci, morcovi, castraveti, mar, mustar, ulei, sare. Ingrediente: 6 cartofi fierţi în coajă 1/2 cană mazăre din conservă 500 g ciuperci tăiate 3 morcovi fierţi în coajă 2 castraveţi acri 1 măr Pentru maioneză: 1 gălbenuş fiert 1 linguriţă muştar 100 ml ulei sare zeamă de lămâie   Mod […]
 
Salata de vara cu tarhon

Salata de vara cu tarhon

Salata de vara cu tarhon din: ardei grasi, mazare, orez, ulei, otet sau zeama de lamaie, mustar, oua, rosii, tarhon, sare. Ingrediente: 5 ardei graşi 200 g mazăre 2 linguri orez 3 linguri ulei 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă fierte tari 4 roşii tarhon sare   Mod de […]
Reteta de placinta cu mere

Reteta de placinta cu mere

Reteta de placinta cu mere din: faina, unt, smantana, oua, praf de sare, praf de copt, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, gris, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 650 g făină 200 g unt 4 linguri smântână 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură praf de copt esenţă de vanilie Pentru umplutură: 2 kg […]
 
File_de_caprioara_cu_mere

File de caprioara cu mere

File de caprioara cu mere din: file de caprioara, ienibahar, scortisoara, ulei, mere, unt, zahar, calvados, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de căprioară 3 boabe de ienibahar 1 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguri de ulei 2 mere 160 g unt 1 lingură de zahăr brun 3 linguri de calvados sare piper 250 ml fond […]
 
Supa_de_vita_cu_ciuperci

Supa de vita cu ciuperci

Supa de vita cu ciuperci din: carne de vita, verdeata, sare, boabe de piper, nucsoara, cartofi, vin, salote, usturoi, ciuperci, unt, pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 legătură de verdeaţă pentru supă sare 1 linguriţă de boabe de piper negru 1 frunză de dafin nucşoară 4 cartofi 300 ml supă cremă […]
Cozonac nemtesc

Cozonac nemtesc cu migdale

Cozonac nemtesc cu migdale din: stafide, afine, migdale, rom, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 175 g stafide 100 g afine uscate 100 g migdale 100 ml rom 100 ml lapte 500 g făină 5 g drojdie uscată 100 g zahăr 200 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă […]
 
Retete Crap

File de crap cu rosii

File de crap cu rosii din: file de crap, sare, piper, salote, ulei, telina, vin, busuioc, usturoi, rosii, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de crap fără piele 1 lingură de zeamă de lămâie sare piper 4 şalote 2 linguri de ulei de rapiţă 250 g tije de ţelină (apio) 250 ml vin alb 1 legătură de busuioc […]
Prajitura fina cu smantana

Prajitura fina cu smantana

Prajitura fina cu smantana din: faina, zahar, bicarbonat, oua, smantana, caju. Ingrediente: Pentru blat: 500 g făină 200 g unt 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 2 ouă 500 g smântână Pentru cremă: 1 kg smântână cu 30% grăsime 150 g zahăr 200 g caju sfărâmat   Mod de preparare: Pentru blat, mixezi ouăle cu […]
 
Retete Chiftelute

Retete Chiftelute (2016)

Retete Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de pui cu ou si paine prajita   Chiftele de pui cu ou si paine prajita din: carne tocata de pui, ceapa, mere, ou, salvie, sirop de artar, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ou, paine prajita, fresh de portocale. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 ceapa, […]
Piure_de_cartofi_cu_verdeata_05

Reteta zilei: Piure de cartofi cu verdeata

Piure de cartofi cu verdeata din: usturoi, ulei de masline, cartofi, lapte de soia, sare de mare, salata verde, piper, ceapa verde. Ingrediente:  6 catei de usturoi 3 lingurițe de ulei de măsline 2 kg cartofi, cuburi 4 căni de lapte de soia 2 lingurițe de sare de mare 4 căni salata verde tocata 1 […]
 
Canapeuri cu stridii afumate

Canapeuri cu stridii afumate

Canapeuri cu stridii afumate din: stridii afumate, paine de secara, smantana, sare, piper, tarhon. Ingrediente: 20 de stridii afumate din borcan 7 felii subţiri de pâine de secară 150 g smântână sare piper negru proaspăt măcinat 20 de frunzuliţe de tarhon   Mod de preparare: Se lasă stridiile la scurs într-o sită, apoi se usucă […]
Frigarui de fructe cu zabaione

Frigarui de fructe cu zabaione

Frigarui de fructe cu zabaione din: zahar brun, unt, mar, ananas, oua, zahar, Campari, ulei, hartie de copt. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun 1 linguriţă de unt 1 măr cca 1/4 ananas proaspăt 4 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr 4 linguri de Campari ulei hârtie de copt   Mod de preparare: Zahărul brun se […]
 
Cotlet de miel la cuptor cu zucchini

Cotlet de miel la cuptor cu zucchini

Cotlet de miel la cuptor cu zucchini din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, zucchini, maghiran, ulei, pesmet. Ingrediente: 12 cotlete de miel s cca 75 g sare piper 3 căţei de usturoi 1 ceapă 4 roşii 2 zucchini mici 1-2 linguri de maghiran tocat 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de […]
 
Rasol_cu_sos

Rasol cu sos

Rasol cu sos din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunje, ceapa, oua, otet, ulei, zahar, verdeturi. Ingrediente: sare 800 g rasol 2 morcovi mari 1 praz 175 g ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 10 ouă 2 linguri de oţet de vin 250 ml ulei de rapiţă zahăr mix de verdeţuri (mărar, creson, pătrunjel, […]
 
http://www.restaurantedelux.ro/category/sanatate

SLĂNINA DE PORC E SĂNĂTATE CURATĂ!

Acuzată ani la rând că e un adevărat pericol pentru inimă și pentru cei care au probleme cu colesterolul, slănina de porc e pe cale să recâștige inimile românilor, mari amatori de șunculiță, mai ales în perioada de Sărbători și mai ales în zona rurală. Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari […]
 
 
 
Câteva reguli care te scapă de burtă

Arsuri ale pielii

Alifie din sunatoare Alifia sau uleiul de sunatoare, aplicate local, sunt utile in special pentru vindecarea arsurilor si a terminatiilor nervoase afectate. Este folosita in multiple scopuri: iritatii, taieturi etc. Prepararea alifiei : 1 parte sunatoare( frunze si flori) 1 parte frunze de tataneasa 1 parte flori de galbenele Mod de utilizare: se aplica pe zona afectata […]
 
 
Smoothie_de_fructe_de_padure_03

Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure

Smoothie de fructe de padure din: iaurt, apa cu nuca de cocos, banane, afine, capsuni, esenta de vanilie, spanac. Ingrediente:  1 cana iaurt 2 cani de apa cu nucă de cocos, rece 2 banane 2 cesti afine congelate 2 cani căpșuni 1 lingura esenta de vanilie 2 cani spanac Mod de preparare: Se pun ingredientele […]
 
Chec aperitiv cu branza

Chec italian cu crema de branza

Chec italian cu crema de branza din: fructe uscate, nuci, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza, alccol sau compot. Ingrediente: 400 g fructe uscate, după dorinţă  250 g nuci sfărâmate 500 g unt 500 g zahăr 8 ouă 620 g făină 1/2 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe de ghimbir ras 500 g cremă de […]
Reteta_bors

Reteta bors

Reteta bors din: ceapa, patrunjel, morcovi, untura, varza, pasta de tomate, sfecla, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe 1/2 de rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 25 g untură 250 g varză albă 600 ml supă de vită 2 linguri de pastă de tomate 1 borcan de sfeclă roşie 1 linguriţă de zahăr 3 linguri de […]
 
Pricomigdale umplute

Pricomigdale umplute

Pricomigdale umplute din: migdale, zahar pudra, oua, zahar, cacao, lapte, ciocolata neagra, unt. Ingrediente: 130 g migdale măcinate 200 g zahăr pudră 4 albuşuri 50 g zahăr 1 lingură pudră de cacao Pentru umplutură: 75 ml lapte 100 g ciocolată neagră 50 g unt   Mod de preparare: Pentru umplutură, torni laptele fiert peste ciocolata sfărâmată […]
Mini-cosulete umplute

Mini-cosulete umplute

Mini-cosulete umplute din: lapte, unt, faina, oua, branza picanta, mango, pere, lamaie, merisoare sau coacaze, zahar, otet, ulei, sare, piper, ardei. Ingrediente: 100 ml lapte 75 g unt 125 g făină 4-5 ouă 150 g brânză picantă 1/2 de mango 2 pere 2 linguri de zeamă de lămâie 50 g merişoare sau coacăze (congelate) 1 […]
 
Frigarui cu cirese si pepene

Frigarui cu cirese si pepene

Frigarui cu cirese si pepene din: inghetata, cirese, piersica, pepene galben, kiwi, frisca, rom, nuca. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 125 g cireşe 1 piersică 1/2 de pepene galben mic 1 kiwi 125 ml frişca 2-4 linguri de rom cca 100 g miez de nucă   Mod de preparare: Ingheţata se iasă la înmuiat. […]
Terina_cu_legume

Terina cu legume

Terina cu legume din: morcovi, branza de vaci, iaurt, oua, patrunjel, sare, piper, zucchini, broccoli. Ingrediente: 1 morcov 250 g brânză de vaci 150 g iaurt 150 g creme fraiche 4 ouă 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt sare piper 200 g felii de morcov opărite 200 g felii de zucchini opărite 200 g bucheţele de […]
 
Reteta_cheesecake

Reteta cheesecake

Reteta cheesecake din: paine, zahar, unt, crema de branza, lamaie, oua, unt. Ingrediente: 9 felii de pâine prăjită albă uscată 140 g zahăr 50 g unt 500 g cremă de brânză 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie 1 lingură de zeamă de lămâie 5 ouă unt pentru formă zahăr pudră   Mod de preparare: […]
Coaste_de_porc_cu_sos_tabasco

Coaste de porc cu sos tabasco

Coaste de porc cu sos tabasco din: coaste de porc, zahar, otet, mustar, ketchup, usturoi, sos tabasco, sare, piper. Ingrediente: 1,75 kg coaste de porc 2 linguri de zahăr brun 4 linguri de otet balsamic 4 linguri de muştar cu seminţe 250 ml ketchup 3 căţei de usturoi sos Tabasco sare piper   Mod de preparare: […]
 
Retete Chiftelute

Retete Chiftelute

Retete Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele cu carne de vita si legume   Chiftele cu carne de vita si legume din: spanac, unt, ceapa, ciuperci, lapte, telina, patrunjel, carne de vita, faina, usturoi, usturoi, sare, piper, nucsoara, oua, ulei de cocos, sos de rosii.   Ingrediente: 1 kg spanac, tocat 1 lingura unt 1/2 cana ceapa, […]
Salata_de_peste_cu_maioneza

Salata de peste cu maioneza

Salata de peste cu maioneza din: ceapa, telina, ardei, morcov, peste, iaurt, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ceapă 1/2 ţelină 1 ardei gras 1 morcov 1 file de peşte alb marinat 2-3 linguri iaurt sare piper zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Tai ceapa şi ardeiul gras, dai prin râzătoare ţelina şi […]
 
Tort_cu_orez_expandat

Tort cu orez expandat

Tort cu orez expandat din: orez, cicolata, galbenus, zahar, frisca, branza de vaci, esenta de vanilie, visine. Ingrediente: Pentru blat: 70 g orez expandat  100 g ciocolată Pentru umplutură: 4 gălbenuşuri  100 g zahăr 200 ml frişca lichidă 250 g brânza de vaci cremoasă 1 esenţă de vanilie 200 g vişine   Mod de preparare: […]
Supa_crema_de_ciuperci_cu_conopida

Supa crema de ciuperci cu conopida

Supa crema de ciuperci cu conopida din: conopida, ciuperci, ceapa, cartofi, pastarnac, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/4 conopida 15-20 ciuperci 1 ceapă 2-3 cartofi potriviţi 1 păstârnac 4-5 căţei de usturoi 150 g smântână sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine conopida, după ce ai desfăcut-o în bucheţele, o […]
 
Salata de bob

Cum se prepara Salata verde cu carne de pui (VIDEO)

Salata verde cu carne de pui: Ingrediente: 300 g piept de pui frunze de salată verde 1 ardei gras roşu 1 ceapă roşie 1 cană frunze de pătrunjel 1 lingură capere scurse 1 căţel de usturoi 1 lingură muştar de Dijon 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguri vin Cum se prepara […]
Mini-cosulete cu branza

Mini-cosulete cu branza

Mini-cosulete cu branza din: lapte, unt, faina, oua, branza picanta. Ingrediente: 100 ml lapte 75 g unt 125 g făină 4-5 ouă 125 g brânză picantă proaspăt rasă   Mod de preparare: Laptele se amestecă cu 75 ml de apă şi cu untul. Se adaugă deodată toată făina şi se amestecă până când se formează […]
 
Crostini cu patrav afumat

Crostini cu pastrav somonat

Crostini cu pastrav somonat din: fileuri de pastrav somonat, salota, marar, lamaie, praz, morcvo, telina, fenicul, ienibahar, piper, boabe de mustar, paine, unt, creme fraiche, hrean. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv somonat 1 şalotă 5 beţe de mărar zeama şi coaja rasă de la 1/2 de lămâie netratată 2 linguri de praz tăiat fin cate 1 lingură […]
Frigarui chinezesti de pui cu sos

Frigarui chinezesti de pui cu sos

Frigarui chinezesti de pui cu sos din: piept de pui, sos de soia, sherry, ulei de susan, zahar, piper, alune, ulei vegetal, salote, usturoi, ardei iute, sare, pasta de crab, lamaie, zahar brun, tahir, ajvar, zahar. Ingrediente: 400g file de piept de pui 4 linguri de sos de soia 2 linguri de sherry 2 linguri […]
 
Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques din: bagheta, ulei, ciuperci, salote, rosii uscate, scoici, faina, patrunjel, vin, ardei rosu. Ingrediente:   1 baghetă mică 4-5 linguri de ulei de măsline 2 ciuperci champignon 2 şalote 5-7 roşii uscate în ulei 250 g scoici Saint-Jacques din conservă 2 linguriţe de făină 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt […]
Rapsodie de primavara

Rapsodie de primavara

Rapsodie de primavara din: piept de pui, pasta de masline, orez, spanac, rosii, ardei, morcovi, telina, parmezan, unt, usturoi, ule, sare, piper, sticksuri din spanac, otet, spaghete. Ingrediente: 100 g de piept de pui 50 g de pastă  de măsline 100 g de orez 100 g de spanac 4 roşii cherry 100 g ardei 100 […]
 
Frigarui exotice cu fructe

Frigarui exotice cu fructe

Frigarui exotice cu fructe din: stafide, portocale, ghimbir, mar, para, banana, struguri, frisca, cardamom, anason, ghimbir confiat. Ingrediente: 50 g stafide mari 1 lingură de suc de portocale 1 bucăţică de cca 0,5 cm de ghimbir proaspăt 1 măr dulce 1 pară 1 banană 150 g struguri 200 ml frişcă 1 vârf de cuţit de cardamom […]
Salata de mere si banane

Salata cu legume si banane

Salata cu legume si banane din: sparanghel, cartofi, telina, banane, rosii, maioneza, iaurt, smantana, lamaie, sare, piper, zahar, patrunjel. Ingrediente: 300 g vârfuri de sparanghel fierte 250 g cartofi fierţi în coajă 100 g ţelină fiartă 2 banane 4 roşii 60 g maioneză 150 g iaurt natural 125 ml smântână pentru gătit zeama de la 1/2 […]
Tort_de_spuma_cu_mure

Tort de spuma cu mure

Tort de spuma cu mure din: glazura, bezele, mure, zahar, smantana, migdale. Ingrediente: 150 g glazură uşor amăruie 8 bezele (congelate) 750 g mure coaja şi sucul de la o portocală netratată 200 g zahăr 200 ml smântână pentru gătit 1 lingură de migdale tocate mărunt   Mod de preparare: Glazura mărunţită se topeşte la […]
 
Terina_cu_sparanghel

Terina cu sparanghel

Terina cu sparanghel din: morcovi, sparanghel, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200 g morcovi subţiri curăţaţi 500 g sparanghel alb curăţat 500 g sparanghel verde curătat 2 ouă 2 gălbenuşuri 100 g caşcaval 2 linguri de creme double sare piper   Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Morcovii şi sparanghelul se fierb […]
Prajituri_ravas

Prajituri-ravas

Prajituri-ravas din: faina, migdale, sare, albus, zahar, unt, ulei de migdale. Ingrediente: 150 g făină 50 g migdale măcinate 1 priză de sare 3 albuşuri 250 g zahăr 100 g unt 3 picături de ulei de migdale zahăr pudră   Mod de preparare: Se scriu urări pe bileţele mici de hârtie. Cuptorul se preîncalzeşte la […]
 
Aripioare_de_pui_cu_sos_tabasco

Aripioare de pui cu sos tabasco

Aripioare de pui cu sos tabasco din: aripioare de pui, sos tabasco, sare, piper, faina, ketchup, boia, usturoi, patrunjel, salvie. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 75 ml sos Tabasco 2 linguriţe de sare 2 linguriţe de piper mărunţit 1 vârf de cuţit de piper 3 linguri de făină 2 linguri de ketchup 2 linguriţe […]
Retete Chiftele

Retete Chiftele (2016)

Retete Chiftele: Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos de soia   Chiftele de curcan cu sos de soia din: carne tocata de curcan, ou, ceapa verde, patrunjel, coriandru, sos de soia, ulei de susan, zahar brun,apa, vin de orez, ghimbir. Ingrediente chiftele: 1 1/2 kg carne tocata de curcan 1 ou 4-5 fire de […]
 
Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_06

Reteta zilei: Sufleu de branza cu piure de cartofi

Sufleu de branza cu piure de cartofi din: piure de cartofi, ceapa verde, ou, lapte, branza albastra, paine, patrunjel, unt. Ingrediente:  3 cesti piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate 1 ou 1/3 cana lapte 240 gr brânză albastră, fărâmițata 2 felii de pâine 1/4 cana patrunjel proaspat 1 lingura unt, tăiat în cuburi mici […]
Peste_cu_ciuperci_si_ceapa_verde

Peste cu ciuperci si ceapa verde

Peste cu ciuperci si ceapa verde din: crap, ciuperci, ulei, ceapa, apa, usturoi, lamaie. Ingrediente: 4 medalioane de crap 300 g ciuperci 4 linguri ulei 1 ceapă verde 100 ml apă 4-5 căţei de usturoi lămâie   Mod de preparare: Prăjeşti uşor, în ulei, medalioanele câte 2-3 minute pe fiecare parte, le scoţi şi aşezi […]
 
Reteta_budinca_de_peste

Reteta budinca de peste

Reteta budinca de peste din: file de peste, cartofi, smantana, unt, cascaval, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 cartofi 200 g smântână 50 g unt 150 g caşcaval sare piper 3 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie   Mod de preparare: Tai fileurile de peşte bucăţi şi le […]
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi din: conopida, cartofi, ceapa, telina, usturoi, morcov, sare, piper, cascaval, crutoane, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 2 cartofi 1 ceapă 1 ţelină 2 căţei usturoi 1 morcov sare frunze de ţelină piper ulei 200 g caşcaval crutoane   Mod de preparare: Desfaci în bucheţele conopida şi o speli sub jet, […]
 
Briose_sarate

Briose sarate

Briose sarate din: faina, lapte, ulei, oua, drojdie, cascaval, costita, ou, rosie, sare. Ingrediente: 370 g făină 270 ml lapte 70 ml ulei 2-3 ouă 40 g drojdie 80 g caşcaval 150 g costiţă afumată 1 ou, pentru uns 1 roşie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ (păstrezi o lingură din el), […]
 
 
Ce trebuie să știi înainte să mergi la sală

Ce trebuie să știi înainte să mergi la sală

Dacă ești un „virgin“ într-ale mersului la sală, află că fitnessul nu se face după ureche și este cu atât mai eficient atunci când respectă niște reguli. Pe multe le știi, unele sunt de bun simț, iar altele chiar își protejează sănătatea. Sedentar? Încălzește-ți șoldurile! Ei bine, da, oricât ai fi de fit, și cu […]
 
 
Cât de des e recomandat să ne spălăm pe cap

Cât de des e recomandat să ne spălăm pe cap

“De câte ori e bine să ne spălăm pe cap?” – o întrebare destul de frecvent dezbătută, care nu pare să aibă un răspuns concludent. Din fericire, medicii specialiști Curtis Schwartz și Janet Windisch au câteva răspunsuri referitor la această problemă de îngrijire personală, precum și la produsele pe care ar trebui să le folosim […]
 
 
 
Noodles_cu_usturoi_05

Reteta zilei: Noodles cu usturoi

Noodles cu usturoi din: noodles, usturoi, ceapa verde, unt, sos de soia, zahar brun, ulei de susan, sos de stridii. Ingrediente:  240gr noodles 4 catei de usturoi ½ legatura de ceapa verde 4 linguri de unt 2 lingurițe de sos de soia 2 linguri de zahăr brun 1 linguriță ulei de susan 2 linguri sos […]
Piept_de_rata_cu_marinada_de_portocale

Piept de rata cu marinada de portocale

Piept de rata cu marinada de portocale din: ghimbir, ardei, cardamom, piper, suc de portocale, sos de soia, ulei, pipet de rata, sare, coniac. Ingrediente: 1 bucată de ghimbir proaspăt de circa 1 cm 2 ardei iuţi 1 priză de cardamom măcinat piper 100 ml suc de portocale proaspăt stoarse 1 linguriţă de sos de […]
 
Fructe_de_padure_cu_inghetata

Fructe de padure cu inghetata

Fructe de padure cu inghetata din: zmeura, mure, coacaze, capsuni, inghetata, galbenus, zeama de lamaie, zahar, vin spumant. Ingrediente: 200 g zmeură 200 g mure 200 g coacăze roşii 200 g căpşuni 500 ml îngheţată de vanilie 3 gălbenuşuri 1 lingură de zeamă de lămâie 3-4 linguri de zahăr 175 ml de vin spumant sec […]
Aripioare_de _pui_cu_miere

Aripioare de pui cu miere

Aripioare de pui cu miere din: lamai, miere, sos de chilli, usturoi, sare, piper, ardei, aripioare de pui. Ingrediente: 2 lămâi 1/2 linguri de miere 250 ml sos chilli 3 căţei de usturoi 3-4 ardei iuţi sare piper 20 de aripioare de pui   Mod de preparare: Lămâile se storc, iar zeama se amestecă cu mierea […]
 
Cartofi_wedges_cu_sos

Cartofi wedges cu sos

Cartofi wedges cu sos din: cartofi, sare, piper, unt, salote, ulei, muraturi, maioneza, iaurt, mustar, hrean. Ingrediente: 20 de cartofi sare 2 linguri de unt 3 şalote 2 linguri de ulei 1 borcan de murături asortate (cca 360 g) 200 g maioneză 150 g iaurt natural 1 lingură de muştar 1 linguriţă de hrean proaspăt ras, […]
Salata_indiana

Salata indiana

Salata indiana din: cartofi, rosii, ananas, banane, zeama de lamaie, porumb, otet, ulei, mustar, sare, piper, boia, zahar, smantana. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 300 g roşii cărnoase 1 ananas proaspăt 2 banane zeama de la 2 lămâi 1 conservă mică de porumb 2 linguri de oţet de vin 3 linguri de ulei […]
 
Reteta_bomboane

Reteta bomboane

Reteta bomboane din: zahar, praf efervescent cu aromă de fructe. Ingrediente: 6 linguri de zahăr 6 linguri de praf efervescent cu aromă de fructe     Mod de preparare: Zahărul şi praful efervescent se amestecă cu grijă şi se încălzesc încet într-o tigaie mică cu fund dublu. Se amestecă continuu, cu mişcări lente. Când masa a devenit […]
Carnati_in_aluat

Carnati in aluat

Carnati in aluat din:  foietaj, carnaciori, faina, galbenus, ketchup, ardei. Ingrediente: 300 g foietaj congelat 8 cârnăciori făină pentru suprafaţa de lucru 1 gălbenuş pentru uns aluatul 125 ml ketchup 1/2 ardei gras verde   Mod de preparare: Foietajul se dezgheaţă. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Cârnăciorii se taie oblic în jumătăţi. Aluatul se […]
Prajitura_de_dovleac_cu_seminte_de_pin

Prajitura de dovleac cu seminte de pin

Prajitura de dovleac cu seminte de pin din: unt, pulpa de dovleac, oua, zahar, sare, faina, praf de copt, seminte de pin. Ingrediente: 150 g unt 300 g pulpă de dovleac 4 ouă 200 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat sare 300 g făină 1 pachet de praf de copt 100 g seminţe de […]
Retete de Chiftelute

Retete de Chiftelute (2016)

Retete de Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru   Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, nuca, ceapa verde, coriandru, piper alb, sare, zahar, condimente pentru pui, ou, ulei. Ingrediente:  2 cartofi curatati si taiati cuburi mici 1 cățel de usturoi 2 cepe rosii […]
 
Peste_pane_in_pesmet

Peste pane in pesmet

Peste pane in pesmet din: file de peste, lamaie, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Tai fileurile de peşte şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Baţi ouăle, adaugi sare şi piper […]
Budinca de cirese

Budinca de cirese (varianta)

Budinca de cirese din: cirese, franzela, oua, unt, zahar, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg cireşe 500 g franzelă 4 ouă 2 linguri unt 200 g zahăr 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Speli cireşele şi le cureţi de codiţe şi sâmburi. Cureţi franzela de coajă o înmoi în apă rece, o storci şi […]
 
Ciorba_de_peste_cu_praz

Ciorba de peste cu praz

Ciorba de peste cu praz din: peste, telina, morcovi, ceapa, praz, ardei, orez, lamaie, sare, patrunjel, mazare, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi   Mod de preparare: Speli şi […]
 
Reteta_ardei_umpluti_cu_crema_de_branza

Reteta ardei umpluti cu crema de branza

Reteta ardei umpluti cu crema de branza din: ardei, crema de branza, rozmarin, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia 250 g cremă de brânză 1 vârf rozmarin 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Amesteci crema de brânză cu rozmarinul şi mărarul tocat, sărezi şi piperezi după gust. Speli ardeii, le tai […]
Biscuiti sfaramiciosi

Biscuiti sfaramiciosi

Biscuiti sfaramiciosi din: ou, zahar, untura, praf de copt, faina, zahar pudra, nuca, lamaie. Ingrediente: 1 ou 100 g zahăr 5 linguri untură 1/2 linguriţă praf de copt 320 g făină 100 g zahăr pudră 50 g nucă măcinată 1 lingură zeanţă de lămâie   Mod de preparare: Baţi oul cu zahărul, adaugi untura la […]
 
Clatite_cu_dovleac

Clatite cu dovleac

Clatite cu dovleac din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, mustar, sare, piper, scortisoara, zahar, otet, faina, lapte, oua, unt, ulei. Ingrediente: 400 g pulpă de dovleac 300 g roşii cărnoase 3 cepe mari 2 căţei de usturoi 1 linguriţă de praf de muştar sare 1 linguriţă de piper negru 1 baton de scorţişoară 200 g zahăr […]
Salata de varza rosie cu marar

Varza rosie la cuptor cu anason si scortisoara

Varza rosie la cuptor cu anason si scortisoara din: anason, scortisoara, cadamom, varza rosie, usturoi, ceapa, mar, zahar, vin, unt. Ingrediente: 1 stea de anason 1 baton de scorţişoară 5 păstăi de cardamom 1 varză roşie mică (circa 900g) 1 căţel de usturoi 2 cepe mari, tocate 1 măr verde, coaja şi cotorul îndepărtate, tocat […]
 
Melcisori_parfumati

Melcisori parfumati

Melcisori parfumati din: faina, lapte, ulei, drojdie, zahar, otet, visine, scortisoara, oua. Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte  100 ml ulei  25 g drojdie 1 esenţă de vanilie  150 g zahăr 1 lingură oţet Pentru umplutură: 400 g vişine  100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 ouă   Mod de preparare: Pui peste făină […]
Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru

Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru

Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg de cartofi 5 căţei de usturoi 3 crenguţe de cimbru 3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. Decojeşte cartofii şi taie-i în cuburi. Pune usturoiul, cimbrul şi uleiul într-o tavă mare şi […]
 
Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata

Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata

Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata din: unt, ceapa, varza de Bruxelles, zahar, vin. Ingrediente: 25g de unt 2 cepe roşii, tăiate în semiluni 700g varză de Bruxelles 1 lingură de zahăr 2 linguriţe de vin roşu   Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mare cu fundul gros, apoi adaugă ceapa. Căleşte-le la […]
Cum_se_prepara_Parfe_de_cafea

Cum se prepara Parfe de cafea (VIDEO)

Parfe de cafea: Ingrediente: 8 gălbenuşuri 180 g zahăr 110 ml apă 200 ml frişcă lichidă 1 lingură cafea solubilăPentru servire: fructe ciocolată frişcă Cum se prepara Parfe de cafea: Pofta buna!  
 
Chiftele cu bacon si portocale

Chiftele cu bacon si portocale

Chiftele cu bacon si portocale din: bacon sau pancetta, unt, ceapa, usturoi, portocala, pesmet, salvie, alune de padure, ou. Ingrediente: 150g de bacon sau pancetta, gata tăiat în cuburi 75g de unt 2 cepe, tocate fin 1 căţel de usturoi, zdrobit coaja rasă de la 1 portocală 200g de pesmet proaspăt (sau firimituri de pâine […]
Radacinoase si mere la cuptor

Radacinoase si mere la cuptor

Radacinoase si mere la cuptor din: pastarnac, morcov, ulei, miere, coriandru, mere. Ingrediente: 12 păstârnaci mici, coaja îndepărtată, tăiaţi în jumătate pe lungime 600g de morcovi mici 3 linguri ulei de măsline 2 linguri de miere 2 linguri seminţe de coriandru, zdrobite 4 mere roşii, cotorul îndepărtat, tăiate în sferturi   Mod de preparare: Incinge […]
 
Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon

Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon din: unt, ceapa, cimbru, aluat de tarta, bacon, smantana, lapte, oua, nucsoara, Cheddar. Ingrediente: 25g de unt 2 cepe mari, tăiate pe jumătate şi feliate subţire 1 lingură frunze de cimbru, plus câteva crenguţe 350g aluat de tartă din comerţ făină, pentru presărat 200g de bacon afumat, tăiat […]
Parfait de ciocolata si castane

Parfait de ciocolata si castane

Parfait de ciocolata si castane din: ciocolata, piure de castane, biscuiti, potocale, smantana. Ingrediente: 200g de ciocolată cu lapte, topită şi răcita 500g de piure de castane îndulcit 100g de biscuiţi amaretti, fărâmiţaţi grosier 2 portocale, decojite, membranele îndepărtate, tocate grosier, plus coaja de la 1 portocală 450ml de smântână pentru frişcă, bătuta până obţii […]
 
Crostini cu friptura de vita

Crostini cu friptura de vita

Crostini cu friptura de vita din: file de vita, ulei de masline, mustar, crema de branza, chives, sos de hran, branza cu mucegai, rucola, bagheta. Ingrediente: 750g file de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă de muştar pudră 300g cremă de brânză 2 linguri de chives, tocate fin 1 lingură cu vârf sos […]
Sos_cu_branza_cheddar_06

Reteta zilei: Sos cu branza cheddar

Sos cu branza cheddar din: unt, faina, lapte, cheddar, sare, praf de chili. Ingrediente:  2 linguri unt 2 linguri de făină 1 cană lapte 180 gr cheddar, mărunțită ¼ linguriță de sare ¼ linguriță praf de chili Mod de preparare: Se adauga untul si faina intr-o cratita de sos, amestecati bine impreuna timp de 30 […]
 
Retete

15 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado   Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza albastra, maioneza, piper.   Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1 rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2 linguri de maioneza ½ lingurita piper     […]
Carnati inveliti in bacon si salvie

Carnati inveliti in bacon si salvie

Carnati inveliti in bacon si salvie din: bacon sau pancetta, salvie, carnati de porc. Ingrediente: 16 felii subţiri de bacon sau pancetta 16 frunze de salvie 16 cârnaţi proaspeţi groşi de porc   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 190°C. Pune o felie de bacon pe un tocător şi aşază deasupra o frunză de salvie, […]
 
Sos de clementine, merisoare si Porto

Sos de clementine, merisoare si Porto

Sos de clementine, merisoare si Porto din: merisoare, clementine, vin Porto, scortisoara, cardamom, zahar. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sos Alioli Cum se prepara sos Alfredo Sos de iaurt Ingrediente: 450g de merişoare, dezgheţate coaja rasă şi zeama de la 2 clementine 2 linguri de vin Porto 1 baton de scorţişoară 3 păstăi […]
 
Hummus cu chipsuri si tortilla

Hummus cu chipsuri si tortilla

Hummus cu chipsuri si tortilla din: naut, tahini, usturoi, chimion, ulei, lamaie, patrunjel, menta, sumac, muguri de pin, rodie, branza feta, tortilla. Ingrediente: Pentru hummus: 2 conserve de 250g de năut, boabele scurse şi clătite 4 linguri de tahini 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe pudră de chimion 5 linguri ulei de măsline extravirgin […]
 
Retete pentru ingrijirea parului

Muzica, ajutor prețios în tratarea bolii Alzheimer

Muzica, fie interpretată, fie numai ascultată, este benefică pentru pacienții cu demență, în stadiile inițiale ale bolii, scrie passionsante.be, pe baza unui articol apărut în Journal of Alzheimer’s Disease. Mai multe studii realizate în ultimul timp au ajuns la această concluzie: muzica poate contribui la menținerea capacităților cognitive, emoționale sau sociale a persoanelor care suferă […]
 
 
How_to_Make_Simple_Syrup

How to Make Simple Syrup (VIDEO)

Simple Syrup: How to Make Simple Syrup
Ce trebuie să știi înainte să mergi la sală

Care este cea mai mare greşeală în îngrijirea tenului

Curăţarea tenului înainte de culcare este un pas esenţial în rutină de îngrijire a pielii, mai ales în cazul în care am purtat machiaj peste zi. Aşa cum o noapte pierdută se recuperează în zece de somn, la fel se întâmplă şi în cazul tenului agresat de produsele de machiaj, praf, impurităţi, sebum, atunci când […]
 
 
 
Tratamente naturiste pentru par

Tratamente naturiste pentru par

Contra caderii parului 2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon. Contra caderii parului […]
 
 
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_pesmet_aromat_06

Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat

Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat din: cotlete de porc, lapte batut, pesmet, sare, patrunjel, praf de usturoi, marar, piper, ulei. Ingrediente:  4 cotlete de porc fără os ½ cana lapte bătut 1 cană de pesmet 1 linguriță de sare 1 linguriță pătrunjel uscat ¼ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță mărar uscat […]
Chilli de vita

Chilli de vita

Chilli de vita din: ardei iuti uscati, usturoi, ulei, otet, chimion, oregano, pulpa sau rasol de vita, rosii, rosii tocate, scortisoara, ardei, ciocolata amaruie, zahar, fasole. Ingrediente: 50g de ardei iuţi uscaţi, lăsaţi la înmuiat în apă clocotită 1-2 ore 4 căţei de usturoi, tocaţi grosier 3 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de […]
 
Barcute de salata cu creveti

Barcute de salata cu creveti

Barcute de salata cu creveti din: maioneza, ketchup, sos Worchestershire, lamaie, pudra de ardei iute, rosii, ceapa, sos Tabasco, salata, creveti, carne de crab, chives Ingrediente: Pentru sosul Marie Rose: 4 linguri de maioneză 3 linguri de Ketchup 2 linguriţe de sos Worchestershire coaja şi zeama de la 1 lămâie un praf pudră de ardei […]
Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza

Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza

Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza din: foi de lasagna, ulei, vinete, ceapa, usturoi, conserve de rosii, pasta de tomat, zahar, ardei iute, busuioc, sos de soia, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, lapte, faina, unt, branza maturata, mustar. Ingrediente: 12-16 foi proaspete de lasaqna Pentru sosul de rosii si vinete: 4 linguri ulei de […]
 
Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere

Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere

Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere din: faina, drojdie, zahar, ulei, unt, ceapa, branza Gruyere, cimbru. Ingrediente: 500g de făină, plus extra pentru presărat 1 plic de 7g de drojdie uscată un praf de zahăr 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe un cub de unt 2 cepe, feliate subţire 140g de brânză Gruyere, […]
Tarta impletita cu fructe

Tarta impletita cu fructe

Tarta impletita cu fructe din: faina, aluat foitaj, mere, merisoare, scortisoara, condimente pentru prajituri, zahar, lamaie, fructe confiate, ou. Ingrediente: făină, pentru presărat 500g de aluat foitaj 2 mere verzi, coaja şi cotorul îndepărtate, tăiate în cuburi mici 140g de merişoare (decongelează-le înainte de a le folosi) 1/2 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă amestec de […]
 
Wedges picanti de cartofi dulci

Wedges picanti de cartofi dulci

Wedges picanti de cartofi dulci din: chimiopn, ardei iute, sumac, cimbru, rozmarin, usturoi, lamaie, ulei de masline, cartofi dulci. Ingrediente: câte 2 linguriţe de chimion pudră, fulgi de ardei iute şi sumac 2 linguri frunze de cimbru, tocate grosier 2 linguri frunze de rozmarin, tocate grosier 3 căţei de usturoi coaja şi zeama de la […]
Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice din: curcan, unt, lamaie, cimbru, patrunjel, usturoi, alune de padure, portocale. Ingrediente: 1 curcan de 4,5kg, pregătit pentru gătit (preferabil organic) 100g de unt, moale coaja de la 1 lămâie, rasă 1 lingură de cimbru, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin […]
 
Retete Chiftele

Retete Chiftele

Retete Chiftele: Reteta zilei: Chiftele de cartofi   Chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de usturoi, pudra de ceapa, oregano, marar, sare, piper, ulei, patrunjel. Poate te intereseaza si: Chiftele de peste cu cartofi Chiftele de cartofi cu boia dulce Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel   Ingrediente: 2 kg cartofi, decojiti 1 […]
Mancare de spanac

Placinta de spanac cu urda si marar

Placinta de spanac cu urda si marar din: faina, apa, margarina, otet, oua, sare, spanac, marar, urda, oua, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 200 ml apă 100 g margarină 1 lingură oţet 2 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 1 kg spanac 1 legătură mărar 500 g urdă 2 ouă 50 g smântână   Mod […]
 
Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone din: ceapa, cuisoare, dafin, piper, lapte integral, ciabatta, unt, mascarpone, nucsoara. Ingrediente: 1 ceapă, tăiată pe jumătate 3 cuişoare 1 foaie de dafin 5 boabe de piper negru 1 litru de lapte integral 1 ciabatta (circa 270g) 25g de unt 2 linguri de brânză mascarpone un praf de […]
 
Placinta cu gem de gutui

Placinta cu gem de gutui

Placinta cu gem de gutui din: ulei, zahar, lapte, ou, praf, faina, gris, gem de gutui. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 10 linguri lapte 1 ou mare 1 plic praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat făină cât cuprinde 2 linguri griş gem de gutui proaspăt făcut zahăr pudră, pentru ornat   Mod […]
Somon in crusta de ierburi

Somon in crusta de ierburi

Somon in crusta de ierburi din: file de somon, ierburi, lamaie, mazare, lapte, smantana, unt, cartof, scortisoara, muguri de pin, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 plic de ierburi de Provence 1 lămâie 200 g mazăre 1 ceapă mică 200 ml lapte 200 ml smântână lichidă 50 g unt 1 cartof dulce 1/4 […]
 
Reteta tort cu crema de zahar ars

Reteta tort cu crema de zahar ars

Reteta tort cu crema de zahar ars din: oua, zahar, faina, ulei, lapte, smantana, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făina 4 linguri ulei sare Pentru crema de zahăr ars: 1 l lapte 8 ouă 13 linguri zahăr coajă rasă de lămâie Pentru decor: 200 g […]
Carnati cu ceapa

Carnati cu ceapa

Carnati cu ceapa din: pulpa de porc, slanina, piper, cimbru, ceapa, mate de porc, sare, piper. Ingrediente: 10 kg pulpă de porc 2 kg slănină tare 50 g piper 50 g cimbru uscat 15 cepe albe potrivite sare boia maţe de porc   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat pulpa de porc, slănina […]
 
Ciresele, fructe regale

Prajitura cu frisca si cirese

Prajitura cu frisca si cirese din: foitaj, faina, compot de cirese, amidon, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, intaritor de fructe. Ingrediente: 300 g foitaj făină 600 g compot de cireşe 2 linguri amidon alimentar 2 linguri zahăr pudră 500 ml frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 1 plic întăritor de fructe   Mod de preparare: Intinzi […]
Placinta cu gem de capsuni

Placinta cu gem de capsuni

Placinta cu gem de capsuni din: faina, osanza, galbenus, zahar, sare, otet, apa minerala, gem de capsuni. Ingrediente: 1 1/2 kg făină 300 g osânză 3 gălbenuşuri 3 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lingură zahăr 2 linguri oţet apă minerală Pentru umplutură: gem de căpşuni zahăr pudră   Mod de preparare: Din osânză […]
 
Sos pentru friptura de curcan

Sos pentru friptura de curcan

Sos pentru friptura de curcan din: faina, supa, vin Marsala. Ingrediente: 2 linguri de făină cuburi pentru 700ml supă de găină sau supă de curcan preparată in casă 2 linguri de vin Marsala (opţional)   Mod de preparare: Indepărtează aproape toată grăsimea de curcan din tava în care a fost copt, cu excepţia a circa […]
 
Prajitura cu ness si cacao

Prajitura cu ness si cacao

Prajitura cu ness si cacao din: oua, zahar, ulei, cacao, ness, esenta de vanilie, faina, lapte, unt. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 2 căni zahăr 1/2 cană ulei 1 linguriţă cacao 1 linguriţă ness esenţă de vanilie 1 1/2 cană făină Pentru cremă: 500 ml lapte 3 linguriţe ness 3 linguri făină 250 g unt […]
Chec aperitiv cu masline si ardei

Chec aperitiv cu masline si ardei

Chec aperitiv cu masline si ardei din: oua, crema de branza, sare, piper, masline, ardei, salam, faina, praf de copt, patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 175 g cremă de brânză sare piper 100 g salam 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde măsline negre 1 1/2 cană făină 1 plic praf de copt pătrunjel verde tocat […]
Piftie de porc

Reteta traditionale: Piftie de porc

Piftie de porc din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, dafin, usturoi, piper, coriandru, sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macră 1 ciolan afumat de porc 1 genunchi de vită 1/2 kg şorici 1 picior de porc 1 ceapă 1 morcov […]
Ceafa in vin

Ceafa in vin

Ceafa in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg ceafă de porc 5-6 căţei de usturoi câteva frunzuliţe de rozmarin 1 pahar cu vin alb 2 cepe ulei de măsline boia dulce sare piper   Mod de preparare: Spală bine bucata de carne şi şterge-o […]
 
Retete de Sandwich-uri simple si gustoase

10 Retete de Sandwich-uri simple si gustoase

Retete de Sandwich-uri simple si gustoase: Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar   Sandwich picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute, pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei copt, salata, rosie.   Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 […]
Piure_de_linte_05

Reteta zilei: Piure de linte

Piure de linte din: linte rosie, usturoi, sare, turmeric, lapte de cocos, apa. Ingrediente:  2 cani linte rosie 1 cățel de usturoi ½ linguriță sare ½ linguriță turmeric 1 cutie lapte de cocos 1½ căni de apă Mod de preparare: Se clateste lintea foarte bine pana cand apa este curata. Tocati usturoiul si se adauga […]
 
Caltabos cu orez si carne

Retete traditionale: Caltabos cu orez si carne

Caltabos cu orez si carne din: ficat, inima, plaman, rinichi, carne, ceapa, orez, sare, piper, ulei, mat, dafin, cimbru. Ingrediente: 1/2 ficat 1/2 inimă 1 plămân 1 rinichi 1 kg carne mai grasă 3-4 cepe 3 linguri cu orez sare piper ulei maţ de la intestinul gros 2-3 frunze de dafin 1 linguriţă cu cimbru […]
Piftie de vita

Piftie de vita

Piftie de vita din: oase de vitel, carne de vita, ceapa, telina, usturoi, ienibahar, morcovi, gogosar, vin, sare. Ingrediente: 2 kg oase de viţel 2 kg carne de vită fără grăsime 1 ceapă 1 ţelină 6 căţei de usturoi boabe de ienibahar 2 morcovi gogoşar pentru decor 100 ml vin alb sec sare   Mod […]
 
Gaina umpluta cu castane

Gaina umpluta cu castane

Gaina umpluta cu castane din: gaina sau pui, maruntaie de pui, ceapa, castane, ciuperci, zahar, lapte, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 găină mai mică sau un pui mare măruntaie de pui 2 cepe 20 castane 200 g ciuperci din conservă 1 lingură cu zahăr 2-3 linguri cu lapte sare ulei piper negru măcinat piper negru […]
 
Cozonac marmorat

Cozonac cu fructe confiate (varianta)

Cozonac cu fructe confiate din: faina, zahar pudra, margarina, crema de branza, oua, rom sau coniac, lamaie, cardamon, nucsoara, praf de copt, stafide, nuci, portocala glasata, margarina. Ingrediente: 500 g făină 175 g zahăr pudră 175 g margarină 250 g cremă de brânză 2 ouă 50 ml rom sau coniac coaja rasă de la o […]
 
 
 
 
 
 
 
Smoothie Retete

Reteta zilei: Smoothie de banana cu fructe de padure

Smoothie de banana cu fructe de padure din: banana, fructe de padure, iaurt, suc de rodie, miere. O reteta de smoothie usoar de preparat, sanatos si gustos, cu care puteti incanta copiii. Ingrediente:  1 banane inghetata, taiata felii 1 cană fructe de pădure congelate 1/2 cană iaurt 1/2 cana suc de rodie 4 lingurite de […]
Pulpa cu varza

Pulpa cu varza

Pulpa cu varza din: pulpa de porc cu sorici, varza, morcovi, vin, chimen, coriandru, ulei de masline, sare de mare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc cu şorici 1 varză albă 1-2 morcovi 1 pahar cu vin alb chimen coriandru măcinat ulei de măsline sare de mare piper măcinat   Mod de preparare: Taie […]
 
Muschi de porc in sos vanatoresc

Muschi de porc in sos vanatoresc

Muschi de porc in sos vanatoresc din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa, usturoi, dafin, pasta de tomate, piper, sare, paprika, ciuperci, vin, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi porc 200 g şunculiţă afumată 2 cepe medii 1 căpăţână de usturoi 2-3 foi de dafin 4 linguri cu pastă de tomate piper alb […]
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine din: cacao, zahar, lapte, unt, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, sare, ciocolata, smantana, gelatina, visine. Ingrediente: Pentru blat: 35 g cacao 180 g zahăr 160 ml lapte 150 g unt moale 3 ouă 220 g făină 1 vârf cuţit bicarbonat 1 linguriţă praf de copt 1 praf sare Pentru […]
 
Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata alba din: ciocolata alba, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată alba două linguri de bombonele colorate 12 beţisoare de acadele, pentru decorat     Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi […]
Ciorba cu carne afumata

Ciorba cu carne afumata

Ciorba cu carne afumata din: zeama de varza, morcovi, carne afumata, cartofi, telina, patrunjel, ou, leusten, apa, sare. Ingrediente: 1 1/2 l zeamă de varză 500-700 g carne afumată 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină micuţă 1 legătură de pătrunjel 1 ou leuştean 2-3 l apă sare   Mod de preparare: Pune apă rece la […]
 
Placinta cu sfecla de zahar

Placinta cu dovleac si nuci

Placinta cu dovleac si nuci din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 50 ml ulei 1 linguriţă cu oţet 200 ml apă minerală Pentru umplutura: 1 kg dovleac 200 g zahăr 200 g nucă mărunţită 1 linguriţă cu scorţişoară zahăr pudră   Mod […]
Terina de porc si pui cu chutney de agrise

Terina de porc si pui cu chutney de agrise

Terina de porc si pui cu chutney de agrise din: file de porc, piept de pui, bacon, ceapa, ou, coniac, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 700 g file de porc 4 piepţi de pui fără piele 250 g bacon cu fâşii de grăsime 2 cepe mici 1 ou, bătut 45 ml coniac 7 g sare 3 […]
 
Prajitura cu ciocolata in patru straturi

Prajitura cu ciocolata in patru straturi

Prajitura cu ciocolata in patru straturi din: biscuiti Oreo, unt, ciocolata, oua, zahar, faina, crema de vanilie, vanilie, gelatina, smantana. Ingrediente: Pentru crusta: 300g de biscuiţi Oreo, crema îndepărtată 100g de unt, topit Pentru stratul de negresa: 100g de unt 140g de ciocolată amăruie, tocată, plus extra pentru decor 2 ouă medii 140g de zahăr […]
Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata

Acadele de ciocolata din: ciocolata, praf de chilli, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată neagră 1 vârf linguriţă de praf de chilli bombonele 12 beţisoare de acadele, pentru decorat     Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 […]
Retete de Sandwich-uri

10 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich cu rosii uscate si mascarpone   Sandwich cu rosii uscate si mascarpone din: rosii uscate, branza mascarpone, unt, paine.   Ingrediente: 6-7 rosii uscate 2 linguri branza mascarpone 1 lingura unt 2 felii de paine     Mod de preparare: Intr-un blender procesati rosiile cu branza mascarpone pana se […]
Friptura de porc picanta, cu cidru

Friptura de porc picanta, cu cidru

Friptura de porc picanta, cu cidru din: ceapa, morcovi, telina, salvie, ulei de masline, bacon, dafin, carne de porc,  scortisoara, faina, pasta de tomate, paprika, supa de pui sau de porc, cidru. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată în bucăţi mai mari 2 morcovi, tăiaţi în felii subţiri 2 tulpini de ţelină, feliate 6 frunze […]
 
Reteta_limonada

Reteta limonada

Reteta limonada din: lamai, lime, zahar, menta, apa, gheata. Ingrediente: 3 lămâi 1 lime 200 g zahăr 5-6 frunze de mentă proaspătă 4 pahare apă plata 1 pahar apă minerală cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Amesteci apa plată cu zahărul, pe foc mic, până se dizolvă zahărul. După 2-3 clocote, laşi siropul la răcit. […]
Tarta_cu_ciocolata_si_inghetata

Tarta cu ciocolata si inghetata

Tarta cu ciocolata si inghetata din: ciocolata, oua, zahar, unt, faina, cacao, oua, lapte, smantana, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g de ciocolată 2 ouă, plus 1 albuş (rămas de la aluat) 140 g de zahăr fin 85 g de unt topit 85 g de făină obişnuită puţină cacao pentru servit Pentru aluat: 350 g […]
 
Patratele_cu_fistic

Patratele cu fistic

Patratele cu fistic din: fistic, ciocolata, zahar, unt, faina, lapte, smantana. Ingrediente: 140 g fistic decojit 200 g de ciocolată cu lapte 200 g de zahar fin 200 g de unt foarte moale 200 g de făină cu agent de creştere 100 ml de lapte 150 ml de smântână   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la […]
 
Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat

Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat

Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat din: cartofi, ceapa, usturoi, faina, ou, unt, ulei de masline, crema de branza, ierburi aromatice, pasta de hrean, somon afumat, macrou afumat, lamai. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 ceapă, rasă, iar zeama în exces stoarsă 1 căţel de usturoi, ras fin 25g de făină 1 ou,bătut […]
Trandafiri_in_foitaj

Trandafiri in foitaj

Trandafiri in foitaj din: aluat foitaj, mere, zahar, scortisoara, unt, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 aluat foitaj 2 mere roşii zahăr scorţişoară 30 g unt topit zeamă de lămâie   Mod de preparare: Tai merele felii subţiri, după ce le-ai scos sâmburii, le pui într-o oală cu apă şi puţină zeamă de lămâie, apoi le […]
 
Piept de rata cu sos de coacaze

Piept de rata cu sos de coacaze

Piept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet balsamic, vin, coniac, sirop de coacaze rosii, miere, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 2 linguri cu unt 100 ml oţet balsamic 200 ml vin roşu 50 ml coniac 60 ml sirop de coacăze roşii 1 lingură cu miere piper sare […]
Tarta cu rubarba

Tarta cu rubarba

Tarta cu rubarba din: faina, unt, zahar, ou, sare, rubarba, smantana, zahar, faina, scortisoara. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt topit 20 g unt pentru formă 1 lingură zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit sare Pentru umplutură: 500 g rubarbă 150 g smântână 50 g zahăr 2 linguri cu făină 1/4 linguriţă scorţişoară […]
 
Cozonac cu branza de vaca

Cozonac cu mere

Cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar, dorjdie, unt, ulei, sare, mere, unt, scortisoara, lamaie Ingrediente: 600 g făină 2 ouă 250 ml lapte 2 linguri cu zahăr 10 g drojdie uscată 2 linguri cu unt topit 4 linguri cu ulei 1/2 linguriţă cu sare Pentru umplutura: 1 kg mere 100 g zahăr 50 […]
Rulouri de carne cu hrean si ceapa

Rulouri de carne cu hrean si ceapa

Rulouri de carne cu hrean si ceapa din: piper, cuisoare, ulei, carne de vita, unt, ceapa, sare, zahar, otet, crema de branza, hrean, rucola. Ingrediente: 1 lingură rasă cu boabe de piper negru 1/2 linguriţă de cuişoare 1 lingură cu ulei de măsline 500 g carne de vită foarte bună 15 g unt 2 cepe, […]
 
Cum_se_prepara_Ciuperci_pleurotus_la_gratar

Cum se prepara Ciuperci pleurotus la gratar (VIDEO)

Ciuperci pleurotus la gratar: Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de vişine sucul de la 1/2 lămâie 1 linguriţă sare un praf de piper alb 1-2 linguriţe oţet balsamic opţional – sos de chili pentru servire Cum se prepara Ciuperci pleurotus la gratar:   Pofta buna!  
Prajitura cu fistic si miere

Prajitura cu fistic si miere

Prajitura cu fistic si miere din: unt, zahar, miere, fulgi de ovaz, fistic, caise. Ingrediente: 140 g de unt 140 g de zahăr brun 2 linguri de miere 175 g fulgi de ovăz 75 g de fistic mărunţit 140 g de caise   Mod de preparare: Se pun 140 g de unt, 140 g de […]
 
Tarta cu branza si sparanghel

Tarta cu branza si sparanghel

Tarta cu branza si sparanghel din: faina, unt, nuci, sparanghel, branza, smantana, oua, piper, forme de tarte. Ingrediente: Pentru aluat: 125 g făină 60 g unt nesărat 50 g nuci măcinate Pentru umplutura: 16 suliţe de sparanghel 100-125 g brânză roquefort 142 ml smântână grasă 2 ouă medii piper negru măcinat 4 forme de tarte […]
Prajitura cu ceai si miere

Prajitura cu ceai si miere

Prajitura cu ceai si miere din: nectarine, caise, stafide, ceai, unt, miere, zahar pudra, coaja de citrice, scortisoara, condimente pentru prajituri, sare, coniac, oua, faina, praf de copt, nuci pecan, fondant. Ingrediente: 120 g nectarine uscate, mărunţite 120 g caise uscate, mărunţite 100 g stafide 2 ceşti cu ceai tare fierbinte Earl Grey 250 g […]
 
Tarta_cu_spanac_si_branza

Tarta cu spanac si branza de capra

Tarta cu spanac si branza de capra din: faina, praf de copt, oua, unt, smantana, sare, spanac, branza de capra, marar, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 ou 100 g unt 150 g smântână 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 g spanac 300 g brânză de capră 3 […]
Chifle bao cu porc picant

Retete de Chiftelute

Retete de Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de porc cu verdeata   Chiftele de porc cu verdeata din: paine, lapte, apa, porc, ceapa, usturoi, patrunjel, ou coriandru, scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:  1 ceasca paine, cuburi ½ ceasca de lapte sau apa 1.5 kg carne de porc ¼ ceapa, cuburi 1 catel de usturoi, […]
 
Supa crema de legume servita cu crutoane

Reteta zilei: Supa crema de legume cu crutoane

Supa crema de legume cu crutoane din: unt, ceapa usturoi, morcovi, telina, vin alb, broccoli, supa de pui, sare, piper, smantana, branza, nucsoara, paine, unt topit. Ingrediente pentru supa:  3 linguri unt nesărat 2 cepe tocate 4 catei de usturoi, zdrobit 2 morcovi, tocati 1 tulpină telina, tocata 1/2 cana vin alb 1 broccoli, rupt […]
Aperitive cu icre de cod

Aperitive cu icre de cod

Aperitive cu icre de cod din: icre de cod, lamaie, limeta, ulei, faina, lapte, oua, drojdie, unt, sare. Ingrediente: 200 g icre de cod 1 lămâie 1 limetă 300 ml ulei de floarea-soarelui 250 g făină 300 ml lapte 3 ouă 12 g drojdie 20 g unt sare   Mod de preparare: Pentru a pregăti […]
 
Guacamole cu tortillas

Guacamole cu tortillas

Guacamole cu tortillas din: tortillas, ulei de malsine, avocado, su de lime, ceapa, coriandru. Ingrediente: 4 tortillas ulei de masline 2 avocado suc de lime 1 ceapa verde o legătură de coriandru   Mod de preparare: Se taie 4 tortillas de grâu în triunghiuri mici, se ung cu puţin ulei de măsline şi se coc […]
Popcorn cu branza

Popcorn cu branza

Popcorn cu branza din: popcorn, unt, parmezan, boia iute. Ingrediente: popcorn 75 g de unt 75 g de parmezan un praf de boia iute   Mod de preparare: Se prepară o pungă de popcorn de 100 g la microunde sau 100 g de boabe de porumb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se topesc […]
 
Tort_cu_ciocolata_si_ghimbir

Tort cu ciocolata si ghimbir

Tort cu ciocolata si ghimbir din: unt, ciocolata, cacao, vin de ghimbir, zahar, oua, migdale, ghimbir, gem de ghimbir, smantana. Ingrediente: 250 g de unt, tăiat cubuleţe, plus extra pentru uns cacao 350 g de ciocolată neagră tocată 2 linguri vin de ghimbir 140 g de zahăr fin 100 g de zahăr brun 5 ouă, […]
 
Mix_de_porc_cu_vita_in_crusta_de_bacon_07

Reteta zilei: Mix de porc cu vita in crusta de bacon

Mix de porc cu vita in crusta de bacon din: ulei de masline, ceapa, usturoi, porc, vita, oua, cimbru, condimente, otet balsamic, pesmet, bacon. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6 căței de usturoi tocat 1 kg carne tocata de porc 1 kg de carne de vită tocata 2 oua […]
Coaste cu miere si orez

Coaste cu miere si orez

Coaste cu miere si orez din: coaste de porc, boabe de mustar, piper, coriandru, lamaie, miere, fasole, orez, ceapa, ardei gras, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g coaste de porc 1 lingură cu boabe de muştar 1 lingură cu piper negru boabe 1 lingură cu boabe de coriandru 3 linguri cu miere zeama de la […]
 
Prajiturele cu ananas

Prajiturele cu ananas

Prajiturele cu ananas din: aluat de vanilie, oua, ulei, lapte, ananas, cirese glasate. Ingrediente: 1 pachet cu aluat de vanilie pentru prăjituri 3 ouă 200 ml ulei 250 ml lapte 9 rondele de ananas, mici, subţiri 75 g cireşe glasate   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 180°C şi unge cu ulei 9 forme pentru brioşe. Aşază în […]
Budinca de cartofi

Budinca de cartofi (varianta)

Budinca de cartofi din: cartofi, smantana, telemea de oaie, unt, pesmet, oua, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg smântână 100 g telemea rasă de oaie 1 lingură cu unt 1 lingură cu pesmet 8 ouă sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. Când sunt gata, îi cureţi de […]
 
Salata de ridichi marinate

Salata de ridichi marinate

Salata de ridichi marinate din: ridichi, suc de portocala, miere, ulei cu chilli, rodie, menta, seminte de dovleac. Ingrediente: 1 legătură de ridichi sucul de la 1 portocală 1 linguriţă de miere ulei cu chilli 3 linguri seminţe de dovleac rodie 1 mână frunze de mentă   Mod de preparare: Se taie în felii 1 […]
Tort_cu_ceai

Tort cu ceai

Tort cu ceai din: ceai, lapte, ciocolata, unt, migdale, oua, zahar, cacao, creme fraiche. Ingrediente: conţinutul de la 2 pliculeţe de ceai 100 ml de lapte fierbinte 150 g de ciocolată neagră (cu 78% cacao) 200 g de unt tăiat cubuleţe 140 g de migdale măcinate 6 ouă separate 200 g de zahăr fin cacao […]
 
Briose cu pesto

Briose cu pesto

Briose cu pesto din: faina, praf de copt, oregano, sare, lapte batut, ou, pesto, parmezan, mozzarella. Ingrediente: 280 g de făină 1 lingură de praf de copt 1 lingură de oregano 1 linguriţă de sare 225 ml de lapte bătut 1 ou 2 linguri de pesto roşu 50 g de parmezan ras 75 g de […]
Deserturi cu fructe

Desert cu mar si mascarpone

Desert cu mar si mascarpone din: mere, scortisoara, zahar, mascarpone, frisca, biscuiti. Ingrediente: 500 g de mere 1 linguriţă de scorţişoară 40 g de zahăr fin 250 g de mascarpone 250 ml de frisca 80 g de biscuiţi cu nucă (sau digestivi)   Mod de preparare: Se rad merele, cu coajă cu tot (dar se […]
Muschi_de_vita_cu_sos_de_ciuperci

Muschi de vita cu sos de ciuperci

Muschi de vita cu sos de ciuperci din: muschi de vita, cartofi, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ierburi, rosii, masline, ciuperci, unt, smantana, noodles, otet balsamic. Ingrediente: 200 g muşchi de vită 3 cartofi rozmarin verde 6 g de usturoi 20 ml ulei de măsline 1 lingură ierburi de Provence 10 g de roşii uscate […]
Retete de Sandwich-uri

7 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi   Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi din: zahar, apa, burta de porc, ceapa, ulei, usturoi, sos de peste, piper, bagheta, morcovi si ridiche alba murate. Ingrediente sos caramel: 3 linguri zahăr 2 linguri de apă Ingrediente burta de porc: […]
 
Slană cu mujdei de usturoi

Retete traditionale: Slanina fiarta cu usturoi si boia

Slanina fiarta cu usturoi si boia din: slanina impanata, sare, usturoi, piper, dafin, boia. Ingrediente: 1 kg de slănină împănată cu carne (de la piept) sare grunjoasă 1 1/2 căpăţână de usturoi piper boabe 2 frunze de dafin boia   Mod de preparare: Sărează bine slănina şi las-o câteva ore bune aşa, poate chiar de […]
Lichior de salcam

Lichior de salcam

Lichior de salcam din: floare de salcam, alcool dublu rafinat, zahar tos, lapte, lamaie. Ingrediente: 500 g floare de salcâm (proaspăt culeasă) 1 l alcool dublu rafinat 1 kg zahăr tos 1 l lapte 1 lămâie   Mod de preparare: Intr-un borcan de 5 l torni alcoolul, laptele, zahărul, florile de salcâm tocate, lămâia tăiată […]
 
Bezea_cu_visine

Bezea cu visine

Bezea cu visine din: faina, margarina, galbenus, zahar, praf de copt, esenta de vanilie, visine, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 300-400 g făină 150 g margarină  4 gălbenuşuri  100 g zahăr pudră 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie Pentru umplutura de vişine: 150 g zahăr  500 g vişine 1 esenţă de vanilie 1 plic […]
Carnati semiuscati

Carnati semiuscati

Carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia, vin, usturoi, mate, sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 500 g kaizer afumat 1 linguriţă cu ienibahar 1 linguriţă cu cimbru 1 linguriţă cu piper 1 linguriţă cu coriandru 2 linguri cu boia dulce 200 ml vin roşu […]
 
Carne in untura

Carne in untura

Carne in untura din: carne impanata, carne afumata, slanina, zeama de varza, telina. Ingrediente: 2 kg carne împănată 2 kg carne afumată (ciolan afumat) 2 kg slănină 1 ceaşcă de zeamă de varză 3 frunze de ţelină   Mod de preparare: Taie slănina (fără şorici) în bucăţele şi pune-o la topit într-un ceaun mare şi […]
 
Toba

Reteta traditionala: Toba

Toba din: stomac de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi, carne grasa de porc, splina, ficat, urechi, slanina, vin, boia, dafin, sare, piper. Ingrediente: stomac de porc 1 mână bună de şorici feliat 1 limbă de porc 1 inimă 2 rinichi 500 g carne grasă de porc 1 splină 300 g ficat […]
Prajitura cu mousse de cafea

Prajitura cu mousse de cafea

Prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, zahar pudra, nuci, migdale prajite,ciocolata, coniac. Ingrediente: 3 ouă 6 linguri cu zahăr 5 linguri cu făină 2 linguri cu cacao 1 plic cu praf de copt esenţă de vanilie Pentru mousse: 1 lingură cu cafea instant […]
 
Lebar

Retete traditionale: Lebar

Lebar din: mate de porc, ficat de porc, splina, plaman, oua, unt, usturoi, dafin, vin, sare, piper. Ingrediente: maţe groase de porc 1 kg ficat de porc 2 spline 1 plămân 1 ou 100 g unt 4 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 pahar cu vin piper sare   Mod de preparare: Pune […]
Reteta serbet de zmeura

Reteta serbet de zmeura

Reteta serbet de zmeura din: zahar, zmeura, lamaie. Ingrediente:  1 kg zahâr  1 kg zmeura 1/2 lămaie sau sare de lâmaie     Mod de preparare: Pune la fiert zmeura curăţată de codiţe, cu atata apă încat strecurată să rămînă un pahar şi jumătate de zeamă limpezită. Toarnă această zeamă împreună cu zahărul într-o cratiţă […]
 
Zmeurata

Zmeurata

Zmeurata din: zeama de lamaie, zmeura, gheata, miere, apa. Ingrediente: 600 g zmeura 3 linguri zeamă de lămâie 2 căni cuburi de gheaţă 3 linguri miere  2 pahare apă plată (sau minerală)   Mod de preparare: Amesteci fructele cu mierea, le zdrobeşti şi le laşi la scurs într-o strecurătoare, circa două ore. Separat, amesteci gheaţa […]
Tort Boema

Tort Boema

Tort Boema din: oua, apa, zahar, nuca, cacao, faina, oua, lamaie, esenta de rom, cacao, frisca, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 4 linguri cu apă 10 linguri cu zahăr 5 linguri cu nucă măcinată 2 linguri cu cacao 5 linguri cu făină Pentru bezea: 7 albuşuri 14 linguri cu zahăr 1 lingură cu zeamă […]
 
Tort cu ricotta

Tort cu ricotta

Tort cu ricotta din: oua, zahar, nuci, esenta de rom, sare, cacao, cafea solubila, ricotta, frisca, lapte, lamaie, grlatina, gem de fructe, compot de pere. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 140 g zahăr tos 150 g nuci măcinate 70 g făină 1 fiolă cu esenţă rom 30 g cacao sare 1 lingură cu cafea solubilă […]
 
Cartofi cu branza de capra la cuptor

Cartofi cu branza de capra la cuptor

Cartofi cu branza de capra la cuptor din: cartofi, ulei de masline, branza de capra, chives. Ingrediente: 750 g cartofi mici, spălaţi foarte bine (sau baby potatoes) 2 linguri cu ulei de măsline 250 g brânză de capră chives proaspăt, tăiat mărunt, pentru decor   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în coajă […]
Clatite pufoase cu gem

Clatite pufoase cu gem

Clatite pufoase cu gem din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, unt, fructe, zahar, apa. Ingrediente: 200 g de făină 1 linguriţă praf de copt 1 vârf de sare 1 ou 300 ml de lapte 1 lingură de unt topit 1 mână de fructe congelate 3 linguri de zahăr 100 ml de apă   […]
 
Salata_de_conopida_cu_migdale

Salata de conopida cu migdale

Salata de conopida cu migdale din: conopida, ulei de masline, ceapa, otet, miere, stafide, marar, fulgi de migdale, spanac. Ingrediente: 1 conopidă desfăcută în bucheţele 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată subţire 3 linguriţe oţet 1 lingură şi jumătate de miere 3 linguri de stafide 1 legătură mică de mărar tocat 3 […]
Omuleti de turta dulce

Omuleti de turta dulce

Omuleti de turta dulce din: unt, zahar, miere, mix condimente, zahar vanilat, faina, smantana, ou, praf de copt, sare. Ingrediente: 100 g unt 100 g  zahăr 200 ml miere mix condimente (câte un praf de scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ienibahar) 4 plicuri cu zahăr vanilat 500 g făină 200 ml smântână dulce 1 ou 1/2 plic cu […]
 
Retete de Sandwich-uri

5 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi   Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi din: ciabatta, mustar, muraturi, sunca, carne de porc, branza, unt. Ingrediente: 1 paine ciabatta 30gr muștar 4 felii de muraturi 8 felii de sunca 6 felii carne de porc prăjită 4 felie de brânză 30gr de unt […]
Mancare_cu_carnati_si_dovleac_05

Reteta zilei: Mancare cu carnati si dovleac

Mancare cu carnati si dovleac din: ulei de masline, carnati, usturoi, rosii, sare de mare, dovleac ricotta, busuioc, parmezan, piper, mozzarella. Ingrediente sos:  1 lingura ulei de masline 4-5 carnati, felii subțiri 2 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii intregi sare de mare Ingrediente: 1/2 dovleac, ras 1 cană brânză ricotta ¼ cană busuioc […]
 
Cocktail cu suc de portocale

Cocktail cu suc de portocale

Cocktail cu suc de portocale din: suc de portocale, sampanie. Ingrediente: 200 ml suc de portocale proaspăt stors 100 ml de şampanie     Mod de preparare: Amestecă sucul de portocale cu şampania de la gheaţă şi savurează cocktailul dimineata sau seara.  
Budinca cu nucsoara si ghimbir

Budinca cu nucsoara si ghimbir

Budinca cu nucsoara si ghimbir din: unt, lapte, oua, zahar, biscuiti, coaja de lamaie, nucsoara, ghimbir, lemon. Ingrediente: unt, pentru uns vasul 600 ml de lapte 4 ouă 8 linguri de zahăr 75 g de biscuiţi măcinaţi (sau pişcoturi) coaja rasă de la 1 lămâie 1/2 linguriţă de nucşoară 1/2 linguriţă de ghimbir lemon curd […]
 
Pulpa invelita in slanina

Pulpa invelita in slanina

Pulpa invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin, lamaie, sare, piper, cimbrisor, rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 4-5 fâşii mai groase de slănina 500 ml vin alb zeama de la o lămâie sare piper proaspăt măcinat 5-6 fire de cimbrişor proaspăt tocat 3-4 fire de rozmarin   Mod de preparare: Spală […]
 
Paste_cu_vita_picanta_07

Reteta zilei: Paste cu vita picanta

Paste cu vita picanta din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vita, praf de chili, chimen, oregano, piper rosu, rosii, ardei iute, supa de vita, paste, masline, cheddar, ceapa verde. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 cățel de usturoi 1 kg carne de vita tocata 1 lingura praf de chili ½ lingurita de […]
Ficat in sos de vin

Ficat in sos de vin

Ficat in sos de vin din: ficat de porc, ceapa, vin, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g ficat de porc 3 cepe 300 ml de vin roşu 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 2 fire de ceapă verde sare piper ulei   Mod de preparare: Taie cepele în sferturi […]
 
Salata de orez, castravete si pastrav

Salata de orez, castravete si pastrav

Salata de orez, castravete si pastrav din: orez, ardei, castravete, pastrav afumat, portocala, marar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 150 g orez basmati 1 ardei roşu, tăiat în sferturi şi curăţat de coajă 1/2 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat în felii subţiri 125 g păstrăv afumat, fărâmiţat coaja şi zeama de […]
Conopida cu mirodenii

Conopida cu mirodenii

Conopida cu mirodenii din: conopida, ulei de masline, seminte de chimion, praf de curry. Ingrediente: conopida 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă feliată 2 linguriţe de seminţe de chimion 1 linguriţă de praf de curry   Mod de preparare: Se rupe conopida în bucheţele, apoi se pune într-o tavă şi se amestecă cu […]
 
Budinca de lamaie

Retete rapide: Budinca de lamaie

Budinca de lamaie din: crema de lamaie, unt, zahar pudra, oua, faina, praf de copt, sare, lamaie, limeta. Ingrediente: 250 ml (1 cană) cremă de lămâie gata preparată 250 g unt moale 180 ml (1/2 cană) cu zahăr pudră 5 ouă 375 g (1 1/2 căni) făină 2 linguri cu praf de copt puţină sare coaja […]
Pachetele cu ceapa, branza si sunca

Pachetele cu ceapa, branza si sunca

Pachetele cu ceapa, branza si sunca din: ceapa verde, cascaval, sunca, ou. Ingrediente: 4 cepe verzi tocate 100 g de caşcaval ras 100 g de şuncă tocată 1 ou bătut 1 foaie de aluat de foitaj   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se amesteca 4 cepe verzi tocate, 100 g […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu