vineri, 5 martie 2010

Miel cu legume



Ingrediente: un kilogram came de miel 800 g fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de floarea-soarelui o linguriţă de boia iute 4 căţei de usturoi cimbru o lingură de oţet, pătrunjel Preparare: Carnea de miel se spală, se taie în bucăţi şi se pune într-un vas adânc. Peste ea se aşază...
Read more »

Stufat de miel



Ingrediente: un kg carne de miel două legături de ceapă verde două legături de usturoi verde un fir de praz 4 ardei capia roşii 100 ml ulei 4 roşii o lingură pastă de tomate 300 ml vin alb demisec sare, piper cimbru făină amidon Preparare: Carnea de miel se porţionează, se spală şi se scurge de apă. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun...
Read more »

Pulpă de miel la cuptor împănată cu cartofi



Ingrediente: 1 pulpă de miel sos harrissa 2 căţei mari de usturoi sare, piper măcinat 1/2 legătrură de rozmarin 1 kg de cartofi zeama unei lămâi 2 cepe mari 1 cutie cu roşii tocate (400 g), 2 foi de dafin 1 baton dle scorţişoară de 1 cm 60 g de unt 125 ml de vin roşu Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl tai...
Read more »

Mancare de miel



Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 600 g roşii curăţate(cutie) 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguriţe cu pastă de tomate 1/4 1 vin roşu sec sare, piper măcinat o linguriţă cu oregano uscat o linguriţă cu chimen 200 g Kritharaki (macaroane greceşti de orez) 150 g brânză rasă (caşcaval) Mod de...
Read more »

Drob de miel cu ficat de pui



Ingrediente: 300 g ficat de miel 300 g plămîrii de miel 200 g inimă de miel 200 g ficăţei de pui 4 ouă o legătură ceapă verde o legătură usturoi verde smîntînă o felie de pîine 100 ml lapte dulce făină sare, piper o legătură de mărar roşii Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei încins...
Read more »

Ciorba de linte cu miel


Ciorba de linte cu miel

Ingrediente: 500 g carne de miel doi morcovi un sfert de ţelină un fir de praz 200 g linte neagră o ceapă doi ardei capia roşii 4 roşii 400 ml borş sare, piper o frunză de dafin o legătură de tarhon 50 ml ulei smîntînă mălai ardei iute Preparare: Carnea de miel se taie în bucăţi mai mici, se spală, se scurge de apă şi se opăreşte...
Read more »

Frigărui de miel cu tarhon


Frigărui de miel cu tarhon

Ingrediente: 1 kg carne de miel două felii de pâine o legătură de tarhon două linguri de făină o ceapă 4 căţei de usturoi 3 ouă o jumătate de linguriţă de bicarbonat sare, piper, ulei sos de roşii picant săratele lungi cartofi orez Preparare: Carnea de miel se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu usturoiul şi ceapa tocate mărunt, ouăle, sarea...
Read more »

Miel marocan


Ingrediente: 500 g ceafă de miel 2 linguri de boia iute 3 linguriţe scorţişoară măcinată 800 g roşii cu bulion (conservă) 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri măsline negre pătrunjel verde tocat câteva linguri smântână şi lipie pentru servire. Preparare: Carnea de miel, cubuleţe, se căleşte bine, pe toate părţile, într-o tigaie de teflon, fără grăsime. Se presară...
Read more »

Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume


Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume

Ingrediente: 1 pulpă de miel (cea 2 kg) 12 feliuţe de usturoi curăţat 50 g unt 4 crenguţe de cimbru 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de ulei de măsline 1 lingurinţă de sare piper boabe şi măcinat legume diverse Preparare: Se pune fasolea albă la înmuiat în apă rece, timp de 2 ore. Se curăţă. Se pune apoi într-o...
Read more »

Miel caramelizat cu usturoi marinat


Miel caramelizat cu usturoi marinat

Ingrediente: 6 felii de miel tăiate pe lungime şi legate cu sfoară 24 de căţel de usturoi marinat (în ulei de măsline) 2 linguri de zahăr 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de piper roz măcinat 2 frunze de dafin 2 linguri de ulei de măsline sare, piper Preparare: Se curăţă rozmarinul de frunze. Se încălzeşte uleiul de măsline...
Read more »

Tocana cu carne de miel


Tocana cu carne de miel

Ingrediente: 750 g carne de miel cu os 2-3 cepe 2 ardei graşi 5 roşii 300 ml sos de roşii 4 căţei de usturoi l legătură de pătrunjel ulei sare piper Preparare: Curăţă carnea de miel de pieliţe şi taie-o în bucăţi mari. Freacă bucăţile de carne cu usturoi zdrobit şi presară un praf de...
Read more »

Arpagic cu miel


Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 lamaie 200 g arpagic 1 cutie cu roşii decojite 1 linguriţă cu boia dulce câteva frunze de tarhon, busuioc 4 căţei de usturoi ulei de măsline Preparare: Spală pulpa de miel, freac-o bine cu lămâie şi presară puţină boia dulce. Separat, amestecă bine frunzele de tarhon şi busuioc tocate mărunt cu usturoiul zdrobit,...
Read more »

Cassoulet


Cassoulet

Ingrediente: 500 g fasole alba (uscata) 5 cepe 6 cuisoare 100 g sorici 3 crengute cimbru 3 fire patrunjel 2 foi de dafin 6 catei de usturoi 250 g carnati (usturoiati) 500 g carne de miel 400 g ceafa de porc 100 g costita 4 linguri untura sare, piper 3 rosii mari (circa 500 g) 2-3 linguri pesmet. Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala mare,...
Read more »

Frigarui de miel cu sos


Ingrediente: 500 g carne de miel 150 ml ulei de masline 2 rosii Mustar dulce 1 ceapa 5 catei de usturoi 3 linguri otet de vin Otet de mere 1 ardei iute 4 rodii 75 g zahar Cimbru Curry Sare,piper Orez,cartofi Mod de preparare: Intr-un vas de plastic se amesteca 100 ml ulei de masline cu 2 linguri de mustar, ceapa taiata rondele, 3 catei de...
Read more »

Miel cu linte


Ingrediente: 800 g carne de miel 3 catei de usturoi 600 g linte 1 legatura ceapa verde 2 ardei capia 1 morcov 1 lingura de paste de tomate Busuioc verde Sare, piper, un varf de cutit de boia iute Ulei, malai, castraveti murati, ardei grasi Mod de preparare: Se pune lintea la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se...
Read more

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu