miercuri, 4 iulie 2012

Retete #30


Retete:

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata

Inghetata_de_ciocolata_4

O reteta de Inghetata de ciocolata din: smantana, cacao, ciocolata, lapte, zahar, sare, galbenusuri de ou si extract de vanilie. Ingrediente: 2 cesti smantana 3 linguri cacao 1 ciocolata amaruie 1 cana de lapte 3/4 ceasca de zahar 1 vârf de cuţit de sare 5 galbenusuri de ou 1/2 lingurita extract de vanilie  ...

Read more »

Mâncare de fasole verde cu năut si carne de vitel

Mâncare_de_fasole_verde_cu_naut_si_carne_de_vitel

O reteta de mancare de fasole verde cu naut si carne de vitel din: fasole verde, ceapa, naut, vrabioara de vitel, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de chilli, pasta de tomate si patrunjel verde. Ingrediente: un kg fasole verde fideluţă 3 cepe albe 200 g năut 500 g vrăbioară de viţel sare...

Read more »

Ciabatta cu friptură

Ciabatta_cu_friptura

Se taie sferturi 200 g roşii cherry. Se taie rondele 2 cepe verzi. Se taie fâşii 6 frunze de busuioc. Se amestecă toate cu 2 linguri de oţet balsamic alb, sare, piper şi 3 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se taie felii 180 g friptură şi se aşază pe 2 chifle de ciabatta...

Read more »

Ciorba de fasole cu urzici

Ciorba_de_fasole_cu_urzici

O reteta de ciorba de fasole cu urzici din: fasole boabe, ceapa, morcovi, ardei rgas, ulei, bulion, foi de dafin, urzici si condimente. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1 foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente  ...

Read more »

Friptura de porc la tava

Friptura_de_porc_la_tava

O reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si supa. Ingrediente: 1,5 ceafa de porc 1 catel de usturoi 4 fire de rozmarin 1 lingurita piper 2 lingurite sare 1 l vin rosu sec 2 linguri ulei de masline...

Read more »

Cocktail Spicy Tea

Cocktail_Spicy_Tea

O reteta simpla de cocktail spicy tea din: vanilla infused light rum,  orange syrup, fresh lemon juice, strong orange & cinnamon tea infused, julienne cut orange peel stripes, drops of cinnamon tincture si top ginger ale. Un ceap ce poati fi preparat atat cald cat si rece. Ingrediente: 40 ml vanilla infused light rum...

Read more »

Ravioli cu tomate

Ravioli_cu_tomate.png

O reteta delicioasa de ravioli: ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi,pisaţi 1 cană de roşii tăiate ceapă dulce 2 lin­guri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau carne (se fierb,...

Read more »

Limba de vita in sos tomat

Rosii1.jpg

O reteta gustoasa de limba de vita cu: ulei, pasta de tomate, suc de rosii, faina, ceapa, masline, boia de ardei dulce, patrunjel. Ingrediente: 100 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 100 ml suc de roşii 1 lingură făină 6 cepe 500 g limbă de vită 100 g mă­sline (fără sâmburi) 1 lingură...

Read more »

Tartă cu dovlecei şi carne

Tarta_cu_dovlecei_si_carne.png

O reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, carne de pui, faina, unt, oua, praz, ghimbir, praf de copt, marar, sare, piper, ulei, smantana, legume. Ingrediente: 300 g făină 250 g unt două ouă un dovlecel un fir de praz o linguriţă cu ghimbir ras o linguriţă cu praf de copt două piepturi de pui...

Read more »

Melci cu caise

Melci-_cu_caise.png

O reteta delicioasa de melci cu: apa, faina, ulei, caise, vin alb, mere, zahar vanilat, scortisoara, nuca, limeta, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml apă 450 g făină 210 ml ulei de floarea-soarelui 300 g caise 500 ml vin alb dulce 4 mere 200 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu...

Read more »

Pui cu lamaie, miere si cimbru

Pui_cu_lamaie_miere_si_cimbru

O reteta de pui cu lamaie, miere si cimbru din: pui, ulei de masline, sare, piper, suc si coaja de lamaie, miere, cimbru, usturoi, rosii si ceapa. Ingrediente: 1 pui mare sau un cocos tanar (circa 2,3 kg) 4 linguri ulei de masline sare piper sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie 1...

Read more »

Sarmalute cu peste in foi de salata verde

Sarmalute_cu_peste_in_foi_de_salata_verde

O reteta de sarmalute cu peste in foi de salata verde din: orez, peste, sare, piper, ou, salata verde, ulei, morcov, praz, telina si apa. Ingrediente: 2 cani de orez fiert file de peste tocat fin sare piper 1 ou 2-3 capatani de salata verde ulei 1 morcov 1 fir de praz 2-3 tije...

Read more »

Fasole verde rulata in bacon

Fasole_verde_rulata_in_bacon

O reteta de fasole verde rulata in bacon din: fasole verde, bacon, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 800 g fasole verde fideluta 300 g bacon semiafumat sare piper negru macinat 4-5 catei usturoi 2-3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se alege fasolea verde. Se curăţă codiţele, se spală...

Read more »

Drob de stevie

Drob_de_stevie

O reteta de drob de stevie din: stevie, oua, marar, ceapa verde, piper, faina, sare si ulei. Ingrediente: 5-6 legaturi de stevie 2 oua 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde piper 1 lingura faina sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Pui o cratiţă cu apă pe foc, iar când dă în...

Read more »

Cocktail Red Square Tea

Cocktail_Red_Square_Tea

O reteta simpla de cocktail red square tea din: vodka, pink grapefruit syrup, fresh lemon juice, strong cold berry tea infusion, julienne cut grapefruit peel stripes  si top ginger ale. Ingrediente: 40 ml vodka 25 ml pink grapefruit syrup 20 ml fresh lemon juice 80 ml – 100 ml strong cold berry tea infusion julienne...

Read more »

Chifteluţe picante de cartofi

Chiftelute_picante_de_cartofi

O reteta de chiftelute picante de cartofi din: cartofi, galbenus, coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, branza cheddar, ardei chilli, pesmet si ulei vegetal. Ingrediente: 400g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 1 gălbenuş 1 mănunchi de coriandru, mărunţit 5 cepe verzi, tăiate mărunt sucul de la o lămâie 75g de brânză Cheddar, tăiată...

Read more »

Rulada cu nuca, la rece

Rulada_cu_nuca

O reteta de rulada cu nuca, la rece din: oua, zahar pudra, nuca, cacao si margarina. Ingrediente: 3 oua 280 g zahar pudra + 4 linguri zahar pudra 400 g nuca 4 linguri cacao 200 g margarina   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi...

Read more »

Quesadilla cu pui

Quesadilla_cu_pui

O reteta de Quesadilla cu pui din: rosii, ceapa rosie, pui, parmezan, mozzarella si lipii. Ingrediente: 2 roşii, tăiate cubuleţe 1 ceapă roşie, tăiată mărunt 300g de pui, tăiat cubuleţe 150g de parmezan 350g de mozzarella rasă 3 lipii mari   Mod de preparare: Într-o tigaie se prăjeşte puiul cât să rămână puţin zemos....

Read more »

Inghetata cu lime

Inghetata_cu_lime

O reteta de inghetata cu lime din: lapte, zahar, zeama de lime, coaja rasa de lime si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte 250 g zahar 100 ml zeama de lime 3 lingurite coaja rasa de lime 400 ml frisca lichida   Mod de preparare: Amesteci laptele cu zahă­rul şi fierbi la foc mic până...

Read more »

Cocktail Alexandra

Cocktail_Alexandra

O reteta simpla de Cocktail Alexandra din: brandy, lichior de cafea, cafea, frisca, limeta si nucsoara. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1,5 lichior de cafea 5 cl cafea 2 cl frisca lichida limeta nucsoara   Mod de preparare: Mixam bine in shaker, brandy-ul, cafeaua si lichiorul de cafea impreuna cu gheata. Apoi turnam amestecul in...

Read more »

Parfait de banane şi alune de pădure caramelizate

Parfait_de_banane_si_alune_de_padure_caramelizate

O reteta de parfait de banane si alune de padure caramelizate din: zahar, alune de padure, ulei de floarea soarelui, banane, suc de lamaie, frisca, albusuri, zahar si banane. Ingrediente: pentru alune caramelizate: 200g de zahăr 100g alune de pădure fără pieliţă ulei de floarea-soarelui, pentru uns pentru parfait: 2 banane coapte 2 linguriţe...

Read more »

Prajitura cu fructe si crema de mascarpone

Capsune3.jpg

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar praf, lamie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200 g afine migdale alune nuci ulei pentru uns...

Read more »

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete_cu_-fructe_de_mare.png

O reteta delicioasa de spaghete cu: fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 lin­guri ulei de măsline 100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper...

Read more »

Dulceata de castraveti

Castraveti3.jpg

O reteta delicioasa de dulceata cu: castraveti, zahar, lamaie, sare. Ingrediente: 1,2 kg de castraveţi mici 1 kg zahăr lămâie sare Mod de preparare: Se spală castraveţii, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru, pe lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie în cubuleţe cu latura de circa un centimetru....

Read more »

Retete culinare: Salata dobrogeana

Salata_dobrogeana.png

O reteta delicioasa de salata dobrogeana cu: rosii, ardei, catraveti, ceapa, salata verde, telemea de oi, vin alb, sare, maioneza, oua, smantana, masline, cimbru, tarhon. Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 3 castraveţi me­dii 1 ceapă 1 salată verde 100 g telemea de oi 1 ceşcuţă vin alb sare 1 ceaşcă sos maioneză...

Read more »

Salată de creveţi si roşii cherry

Salata_de_creveti_si_rosii_cherry.png

O reteta delicioasa de salata cu: creveti, rosii cherry, salata verde, maghiran, avocado, patrunjel. Ingrediente: 10 roşii cherry 24 creveţi 8 frunze de salată cîteva frunzuliţe de maghiran un avocado două linguriţe de pătrunjel tocat Mod de preparare: Fierbe creveţii în apă clocotită timp de trei minute, după care clăteşte-i în apă rece. După...

Read more »

Salată de paste cu ton

Salata_de_paste_cu_ton.png

O reteta delicioasa de salata cu: paste, pene, ceapa verde, telina, rosii, ton, branza. Ingrediente: 300 g paste penne o felină mică o ceapă ver­de 3 roşii 100 g ton mărunţii 50g brînză cheddar Mod de preparare: Branza dată prin râzătoare o jumătate de lămîie  cîteva măsline după gust. Fierbe pastele timp de cinci...

Read more »

Brioşe cu ciocolată şi merişoare

Briose_cu_ciocolata_si_merisoare

O reteta de briose cu ciocolata si merisoare din: faina, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, merisoare, ciocolata neagra, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui si ou. Ingrediente: 250g făină amestecată cu 2 linguriţe de praf de copt 1 lingură pudră de cacao 1 linguriţă de scorţişoară 85g de zahăr brun 85g de merişoare...

Read more »

Tort cu inghetata de menta

Tort_cu_inghetata_de_menta

O reteta de tort cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare, menta, galbenusuri, fulgi de ciocolata, biscuiti cu cacao, unt si sos de ciocolata. Ingrediente: pentru inghetata: 375 ml lapte 500 ml smantana dulce 100 g zahar+1 lingura 1 praf sare 150 g frunze menta 4 galbenusuri 100 g fulgi de ciocolata...

Read more »

Shake de portocale rosii si papaya

Shake_de_portocale_rosii_si_papaya

O reteta de Shake de portocale rosii si papaya din: rom alb, papaya, suc de portocala rosie, miere de salcam, zeama de limeta si inghetata de vanilie. Ingrediente: 2 cl rom alb 100 g papaya 12 cl suc de portocala rosie 1 lingurita de miere de salcam 1 cl zeama de limeta 1 glob...

Read more »

Reteta zilei: Budinca de mango cu felii de lamaie confiate

Budinca_de_mango_cu_felii_de_lamaie_confiate_16

O reteta de Budinca de mango cu felii de lamaie confiate din: gheata, gelatina, frisca, zahar, lapte, mango, suc de portocale, suc de lamaie, sare si felii de lamaie confiate. Ingrediente: ½ ceasca cuburi de gheata 5 foi de gelatină ½ ceaşcă frişcă ¼ ceaşcă de zahăr ½ ceasca lapte 3 mango mari 2...

Read more »

Curcan delicios la cuptor

Curcan_delicios_la_cuptor

O reteta de curcan delicios la cuptor din: unt, salvie, pancetta, usturoi, ceapa rosie, telina, pesmet, caise uscat, carne de porc tocata, coaja de lamaie, nucsoara, ou, sare de mare, piper, rozmarin, curcan, morcovi, portocala, faina si supa de pui. Ingrediente: 50 g unt frunzele de la un fir de salvie proaspătă 12 felii...

Read more »

Inghetata de cafea

Inghetata_de_cafea

O reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana. Ingrediente: 200 g zahar 4 galbenusuri 250 ml cafea foarte concentrata 500 ml smantana pentru frisca   Mod de preparare: Mixezi spuma tare, la viteza mare, galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand continuu, dar la viteza mica. Pui...

Read more »

Placinta cu urzici

Placinta_cu_urzici

O reteta de placinta cu urzici din: foi de palcinta, urzici, margarina, cascaval si oua. Ingrediente: 250 g foi de placinta 500 g urzici tinere 100 g margarina 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata 2 oua   Mod de preparare: Alegi urzicile, le speli în mai multe ape şi le pui...

Read more »

Retete internationale: Risotto primavera

Risotto_primavera_7

Acest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan, fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu legume de primăvară). Pastele primavera au fost create de un patron de restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui prieten, pregătind...

Read more »

Deliciu cu afine

Deliciu_cu_afine

O reteta de deliciu cu afine din: smantana, zahar, zahar vanilat, ricott, afine, oua si frunze de menta. Ingrediente: 400 ml smantana lichida 3 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 100 g ricotta 300 g afine 3 oua frunze de menta pentru decor   Mod de preparare: Mixezi coacăzele în blender cu zahărul vanilat...

Read more »

Cocktail Cat

Cocktail_Cat

O reteta simpla de Cocktail Cat din: lichior de kiwi, rom alb, albus, lapte si suc de kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl rom alb 1 albus 6 cl lapte 6 cl suc de kiwi   Mod de preparare: Batem albusul pana cand devine spumos. Mixam bine cu gheata in shaker...

Read more »

Rulada cu crema de iaurt

Rulada_cu_crema_de_iaurt

O reteta de rulada cu crema de iaurt din: oua, sare, amidon,d e porumb, praf de copt, gelatina, caise, zahar, zeama de lamaie, lichior de lamaie, gelatina, iaurt, coaja de lamaie, zahar pudra, lichior de lamaie si frisca. Ingrediente pentru blat: 4 oua 1 praf de sare 100 g amidon de porumb 1/2 lingurita...

Read more »

Salata spaniola cu pui, umplut cu creveti

Salata_spaniola_cu_pui_umplut_cu_creveti

O reteta de salata spaniola cu pui, umplut cu creveti din: spanac, ceapa, morcov, ardei capia, lamaie, pui, creveti si otet balsamic. Ingrediente: 120 g spanac 60 g ceapa 60 g morcov 40 g ardei capia 100 g lamaie 100 g pui 35 g creveti otet balsamic   Mod de preparare: Se spala si...

Read more »

Budinca de orez

Budinca_de_orez

O reteta de budinca de orez din: orez, sare, unt, oua, branza de vaci, zahar pudra, zahar tos, esenta vanilie, caise si lapte. Ingrediente: 250 g orez 1 praf de sare 2 linguri unt 5 oua 200 g branza de vaci grasa 100 g zahar pudra 3 linguri zahar tos 1 esenta vanilie 500...

Read more »

Borş de pasare cu legume

Borş de pasare cu legume

  Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti carnea cu...

Read more »

Ghiveci cu carne de vacă

Ingrediente: 750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1 vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de fasole grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2 cepe mari 3 cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii...

Read more »

Supă dreasă cu cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie 100 g smântână sare 3-4 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi într-un litru de apă cu sare împreună cu ceapa şi prazul tăiate mărunt. După ce cartofii...

Read more »

Friptură de raţă cu mere coapte

mere mari 1 lingură untură sare   Mod de preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lin­gură de unturăşi cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte mereu...

Read more »

Pasteis de Mata-Turtite

  Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1 lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte   Mod de preparare: Se bat albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un...

Read more »

Şniţel din carne tocată

  Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar pesmet pisat puţin piper sare   Mod de preparare: Carnea, spălată, se trece prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu sare şi piper. Din această pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui centimetru, se...

Read more »

Ruladă de cartofi cu legume

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2 linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă   Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se stre­coară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele, untul...

Read more »

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane

  Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală...

Read more »

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

  Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă   Mod de preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 lin­guri de apă. Se acoperă...

Read more »

Miel cu smîntînă

Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se...

Read more »

Biscuiţi Mokken

  Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1 praf de scorţişoară 1linguriţă chimion   Mod de preparare: Zahărul şi untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase...

Read more »

Fasole verde cu unt şi pesmet

Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca să...

Read more »

Pui cu roşii

  Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr   Mod de preparare: Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile...

Read more »

Ceafă de porc la cuptor

  Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină gră­sime   Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron şi...

Read more »

Limbă cu măsline si ienibahar

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba cu...

Read more »

Ciuperci cu carne porc

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă 1 lingură untură sare piper făină   Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor...

Read more »

Pastă de heringi cu nuci

  Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt...

Read more »

Cartofi cu carne de vacă

  Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2 lin­guri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)   Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată...

Read more »

Makowiec

125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3...

Read more »

Cornete de parizer umplute

Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri maioneză piper salată verde   Mod de preparare: Feliile de parizer se curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii se...

Read more »

Carne tocată la borcan

Carne tocată la borcan

  Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă, sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată peste ceapă şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în borcane de 400-800 g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile consecutiv, timp...

Read more »

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

  Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din con­servă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare după gust   Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi...

Read more »

Şarlotă de cafea

  Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine    Mod de preparare: Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită deasăşi se lasă să...

Read more »

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao   Mod de preparare: Freci untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă...

Read more »

Glazură de rom

  Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de pe foc, se freacă bine şi cînd începe să se...

Read more »

Costiţă de porc cu miere si varză călită

  Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa mijlocie 2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare piper 2 linguri pastă de ardei 2 foi de dafin 1 linguriţă piper boabe 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi...

Read more »

Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci

  Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300 g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2 legături verdeaţă 2 pahare de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi...

Read more »

Ostropel cu carne de raţă

  Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti...

Read more »

Chifteluţe din inimă de porc

  Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper 1 lingură griş 200 ml ulei     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei,...

Read more »

Mâncare de carne de porc cu sos de smântână

Mâncare de carne de porc cu sos de smântână

  Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1 lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi...

Read more »

Prepeliţe cu smîntînă

  Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte. Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură, două de apă, sarea, se acoperăşi...

Read more »

Glazură de zahără

  Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca la...

Read more »

Brînză cu chimen

Ingrediente: 250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi   Mod de preparare: Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este...

Read more »

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

  Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa...

Read more »

Carnaţi de porc cu sos picant

  Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din conservă scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin   Mod de preparare: Tai câmaţii în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei...

Read more »

Carnaţi cu sos de hrean si smantană

  Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Tai cârnaţii în bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le scoţi...

Read more »

Pastă de creier de porc cu măsline

  Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 salată verde măsline   Mod de preparare: Fierbi creierul foarte bine în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiar­bă 30 de minute, apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu...

Read more »

Spettekaka

  Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros de fragi sau zmeură   Mod de preparare: Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se...

Read more »

Rinichi cu smîntînă

  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam 600 g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă făină 1/2 pahar zeamă de carne sare    Mod de preparare: Se prepară rinichii ca pentru mîncare de rinichi. Se prăjeşte ceapa cu untul pînă...

Read more »

Iepure cu smîntînă si ienibahar

  Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1 lingu­riţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe ienibahar 1/2 ceapă tocată sare   Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o lingură de untură se prăjesc uşor bucă­ţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul,...

Read more »

Limbă în sos de smîntînă

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui...

Read more »

Ciuperci cu gelatină şi maioneză

Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză   Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd ciupoercile...

Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă

Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă

  Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie pentru sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau margarină 1 cană de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao...

Read more »

Sericaia

  Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la...

Read more »

Fasole cu sos alb si caşcaval

Fasole cu sos alb si caşcaval

  Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50 g caşcaval 1 lingură mărar sare   Mod de preparare: Scurgi fasolea de zeamă, o treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti...

Read more »

Pastă de parizer

Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată verde ridichi   Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se adaugă sare şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu salată verde tocată ca fideaua...

Read more »

Tort simplu

Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie marmeladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate apoi...

Read more »

Limbă de porc cu măsline

Limbă de porc cu măsline

  Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Separat, măslinele în apă. In...

Read more »

Cotlete de porc pane

  Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet   Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipe­rează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în...

Read more »

Tort fraged

Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se freacă untul cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi egale. Se întind...

Read more »

Prăjitură fondantă

  Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3 lin­guri pentru cremă + 2 linguri pen­tru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte....

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 6 (video)

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 6 (video)

Read more »

Paine cu mălai dospit

  Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou   Mod de preparare: Din mălai faci o mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în...

Read more »

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

  Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1 ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn faci o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci cârnatul,...

Read more »

Găină cu măsline

Ingrediente: 6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi...

Read more »

Negrese

  Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina   Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la...

Read more »

Slanină afumată

  Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare). Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce saramura s-a răcit pui şunca unsă...

Read more »

Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate

  Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110 kg intră 3-4 kg...

Read more »

Lebervurst cu ghimbir

  Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc (poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g untură 1 ceapă piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr tos 1 lingură ghimbir   Mod de preparare: Pui la fiert...

Read more »

Pateu de ficat cu ciuperci

Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou măsline pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu