sâmbătă, 7 iulie 2012

Retete #32


Retete:

Reteta zilei: Sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate

Sorbet_de_piersici_pe_pat_de_capsuni_feliate_6

O reteta de sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate din: piersici, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 7 piersici coapte, decojite şi fără sâmburi 160 ml de apă 150 g de zahăr 1/4 linguriţă de suc ​​de lamaie proaspat Mod de preparare: Tăiaţi piersicile bucati potrivite. Le puneti intr-o cratita cu...

Read more »

Banuti ciobanesti

Banuti_ciobanesti

O reteta de banuti ciobanesti din: ardei iute, ceapa, oua, branza, lapte, malai, unt, ulei, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei iuti 2 cepe 6 oua 200 g branza rasa (sarata) 1 l lapte dulce 250 g malai 3 linguri unt 8 linguri ulei 1 legatura marar verde sare piper   Mod...

Read more »

Cuburi_cu_agrise

O reteta de cuburi cu agrise din: agrise verzi, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, faina, admion, praf de copt, sare, lapte, albusuri, suc de migdale, zahar si migdale. Ingediente: blat: 750 g agrise verzi blat: 250 g unt moale 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 lingurite coaja de lamaie...

Read more »

Salata de vinete cu salam

Salata_de_vinete_cu_salam

O reteta de salata de vinete cu salam din: castravete, sare, vinete, zeama de lamaie, salam, ceapa verde, usturoi, iaurt, lapte, zahar, piper alb, tabasco si masline. Ingrediente: 1 castravete (de sera) sare 1,2 kg vinete zeama de la o lamaie 300 g salam, taiat felii 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 300...

Read more »

Mango Milk Shake

Mango_Milk_Shake

O reteta simpla de Mnago Milk Shake din: batida de coco, rom alb, mango, inghetata de vanilie si lapte. Ingrediente: 2 cl Batida de Coco 2 cl rom alb 3 linguri de mango proaspat 1 glob de inghetata de vanilie 10 cl lapte rece   Mod de preparare: Mixam ingredientele pana cand totul devine...

Read more »

Cotlete de miel cu ierburi

Cotlete_de_miel_cu_ierburi

O reteta de cotlete de miel cu ierburi din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, frunze de menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: un kg cotlete de miel cimbru sare piper negru macinat 2-3 frunze de menta uscata 3-4 linguri ulei de masline 800 g cartofi noi 4 rosii...

Read more »

Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea

Tarta_cu_coacaze_rosii_si_crusta_de_bezea

O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g zahar 2 oua 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 180 g...

Read more »

Spaghete cu ciuperci

Spaghete_cu_ciuperci

O reteta de spaghete cu ciuperci din: paste, ciuperci, lapte, faina, sare grunjoasa, piper, patrunjel, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 400 g paste 500 g ciuperci 300 ml lapte o lingura faina sare grunjoasa piper negru macinat 2 legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline   Mod...

Read more »

Supa rapida de mere si galuste

Supa_rapida_de_mere_si_galuste

O reteta de supa rapida de mere si galuste din: mere acrisoare, morcov, zahar, oua, gris, bicarbonat si sare. Ingrediente: 1 mere acrisoare 1 morcov 1 lingura zahar 2 oua crude 3 linguri gris 1 varf cutit bicarbonat sare   Mod de preparare: Speli merele, le cureti de coaja, le inlaturi semintele si le...

Read more »

Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie

Prajitura_cu_cirese_si_esenta_de_vanilie

O reteta de prajitura cu cirese si esenta de vanilie din: oua, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, faina, cirese si pesmet. Ingrediente: 10 oua 100 g unt o esenta de vanilie un praf de vanilie un praf sare 175 g zahar 125 g faina 500 g cirese 100 g pesmet   Mod de...

Read more »

Lasagna cu rosii si branza

Lasagna_cu_rosii_si_branza

O reteta de lasagna cu rosii si branza din: foi de lasagna, carne tocata de vita si porc, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline, piure de rosii, unt, nucsoara, lapte, faina si parmezan. Ingrediente: 18-20 foi de lasagna 300 g carne tocata de vita si porc sare piper negru cimbru si busuioc ulei...

Read more »

Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac

Sarmale_cu_pulpa_si_seminte_de_dovleac

O reteta de sarmale cu pulpa si seminte de dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa, orez, seminte de dovleac, varza murata, ulei, rosii in bulion, vin alb, cimbru, marar, nuci, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de dovleac, din aceia care se folosesc pentru placinte 3 cepe 1 1/2 cana de orez...

Read more »

Reteta zilei: Noodles cu legume

Noodles_cu_legume_8

O reteta de Noodles cu legume din: fasole verde, morcovi, taitei, ulei vegetal, ghimbir, usturoi, ciuperci, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, sos de soia, miere, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: fasole verde 2 morcovi mari taiati betisoare taitei noodles 3 linguri de ulei vegetal 1 bucata ghimbir proaspat, curatat si...

Read more »

Supa de fasole

Supa_de_fasole

O reteta de supa de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, patrunjel, ardei verzi, sare si paste. Ingrediente: 300 g fasole uscata pestrita 2 cepe rosii 2 legaturi patrunjel 2 ardei verzi copti sare 300 g paste   Mod de preparare: Se curăţă fasolea şi se lasă să se înmoaie câteva ore înainte de...

Read more »

Salata cu mozzarella

Salata_cu_mozzarella

O reteta de salata cu mozzarella din: rosii, castravete, mozzarella, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, piper, sare si cimbru. Ingrediente: 4-5 rosii 1 castravete 150 g mozzarella 3-4 fire busuioc proaspat 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi piper sare 1 ramurica de cimbru uscat  ...

Read more »

Bors ardelenesc

Bors_ardelenesc

O reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi, frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 100 g mazare boabe proaspata 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu) 2 frunze...

Read more »

Rulouri cu mozzarella si legume

Rulouri_cu_mozzarella_si_legume

O reteta de rulouri cu mozzarella si legume din: ardei gras, zucchini, vanata, mozzarella, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, seminte de pin si piper. Ingrediente: 1 ardie gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 1 vanata 300 g mozzarella 3-4 fire de busuioc proaspat 2 lingurite otet balsamic 4 linguri ulei de...

Read more »

Pulpa de porc in manta de sorici

Pulpa_de_porc_in_manta_de_sorici

O reteta de pulpa de porc in manta de sorici din: pulpa de porc, usturoi, cimbru verde, sare grunjoasa, piper, vin alb, unt, ulei de masline si sorici. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 catei de usturoi cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 300 ml vin alb dulce 50 g unt sarat...

Read more »

Pizza vegetariana cu mozzarella

Pizza_vegetariana_cu_mozzarella

O reteta de pizza vegetariana cu mozzarella din: drojdie de bere, faina, sare, zahar, ulei de masline, rosii cherry, ardei grasi, mozzarella, parmegiano si busuioc. Ingrediente: aluat: 1/2 cub de drojdie de bere 300 g faina 1 lingurita rasa sare 1 praf zahar 2 linguri ulei de masline topping: 300 g rosii cherry taiate...

Read more »

Ciocanele caramelizate

Ciocanele_caramelizate

O reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: un kg ciocanele de pui 2 linguri zahar 2 linguri sos de soia 2 lingurite otet balsamic sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline cimbru macinat   Mod de preparare: Se...

Read more »

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval

  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei sare 150 g şuncă   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pen­tru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră....

Read more »

Salată de pui cu porumb si maioneză

  Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte...

Read more »

Ruladă de ciuperci şi caşcaval

Ruladă de ciuperci şi caşcaval

  Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g smântână pătrunjel frunze   Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi...

Read more »

Punga vanătorului

Punga vanătorului

  Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat...

Read more »

Chec la rece

  Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr, cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie...

Read more »

Cornuri cu branză dulce si mac

  Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac 1 cană apă 3 linguri zahăr pentru sirop  ...

Read more »

Budincă de macaroane cu afumătură

  Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Rupi macaroanele în două şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi speli ciupercile şi le fierbi separat. Când sunt gata, le...

Read more »

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

  Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10 căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper 1 cană de orez 1 ceapă ulei pentru garnitură   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui morcovii...

Read more »

Sufleu de paste si carne

  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 mor­cov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin...

Read more »

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

  Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 lin­guri de zarzavat. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele. Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de...

Read more »

Pui umplut cu drob de orez

  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1 ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g ţelină ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi...

Read more »

Ruladă de carne cu cabanos si ou

  Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, ameste­cate cu 1 ou, ardei roşu tăiat felii (de la congelator), 1 ou fiert tăiat în patru. Aşezi apoi, pe mijloc, un cabanos, rulezi şi prinzi...

Read more »

Supă de limbă de porc

Supă de limbă de porc

  Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri orez   Mod de preparare: Speli limba în mai multe ape, o freci cu mălai, o treci sub un jet de...

Read more »

Scrob preparat ardeleneşte

Ingrediente: 2 ouă 80 g slănină afumată sare   Mod de preparare: Se crestează o felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas mic de tuci, lăsînd-o să se prăjească bine pe toate părţile. Cînd devine crocantă, se toarnă ouăle bătute spumăşi sărate, se amestecă cu furculiţa...

Read more »

Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii

Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii

  Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate cimbru piper sare verdeaţă o tigaie o cratiţă   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, după care o aureşti în ulei. Adaugi carnea şi laşi să se...

Read more »

Prăjitură de orez

Prăjitură de orez

  Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet margarină 50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g ciocolată rasă <>   Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o cratiţă mai mare. Când clocoteşte, adaugi orezul spălat şi laşi la fiert 15-20 de...

Read more »

Mancare de varză murata cu ciolan

  Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3 linguri untură 1 ceapă   Mod de preparare: Speli varza cu apă rece, o scurgi şi o tai mărunt. Desfaci carnea de pe ciolan şi o...

Read more »

Mancare de ficat cu castraveţi muraţi

  Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din conservă 50 g unt verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi...

Read more »

Ruladă cu costiţă afumată

  Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi ameste­ci cu pătrunjelul tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie de aluminiu compoziţia de cartofi, pui apoi compoziţia de costiţă, rulezi fără să prinzi folia de aluminiu...

Read more »

Friptură fragedă de porc

  Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi repeţi operaţiunea până termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui capacul şi laşi vasul pe...

Read more »

Pîine mozaic

Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat...

Read more »

Friptură înăbuşită cu usturoi

  Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se împă­nează cu bucăţi de slăninăşi usturoi. Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se acoperăşi...

Read more »

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă

  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml ulei 250 ml oţet 2 foi de dafin 3 linguri zahăr 1 gogoşar murat pentru ornat sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii...

Read more »

Prăjitură cu foi şi gem acrişor

Prăjitură cu foi şi gem acrişor

  Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1 linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu oţet,...

Read more »

Friptură de miel la tavă cu usturoi

  Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri...

Read more »

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

  Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă împreună cu...

Read more »

Tort cu frişcă si fructe

  Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas   Mod de preparare: Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o acopere). Separat, fierbi pe...

Read more »

Tort tirolez

    Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt   Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare   Mod de preparare: Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până se...

Read more »

Punguţe de clătite

  Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor sare piper   Mod de preparare: Faci întâi clătitele după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească...

Read more »

Purcel de lapte umplut cu măruntaie

  Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă muiat în...

Read more »

Pulpă de berbec la tavă

  Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lin­gură untură 1 păhărel vin sau oţet sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi...

Read more »

Friptură marinată de porc

  Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare   Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de porc...

Read more »

Spumă de ciocolată albă cu brânză

  Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g cioco­lată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră)   Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1 jumătate litru...

Read more »

Şalău mic pane

Ingrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o...

Read more »

Ciuperci pe friganele

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr.   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul...

Read more »

Friptură de gîscă la tavă

  Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi prăjiţi şi...

Read more »

Bomboane marocane

  Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos  pen­tru glazură   Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până obţii...

Read more »

Ficat cu paste si smantană

  Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte...

Read more »

Praz cu carne de vacă

Praz cu carne de vacă

  Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne pînă ce se rumenesc. Se aco­peră carnea cu apă, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp se...

Read more »

Drob de porc

  Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le...

Read more »

Pastă de ficat copt

Ingrediente: 500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin oţet 1 ou salată verde   Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se răcească, apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat....

Read more »

Calcan în vin roşu

Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2...

Read more »

Cornuri cu brînză

Ingrediente: 200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă chimen 12 cornuri drepte   Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza, se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt....

Read more »

Salată de fructe cu ciocolată

  Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1 mână de coacăze boabe de stru­guri coarne agrişe 1-2 portocale l-2 banane 200g miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune alte fructe 4-5 tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie   Mod de preparare: Fructele se grijesc...

Read more »

Mazăre cu carne de vacă

Mazăre cu carne de vacă

Ingrediente: 500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 lin­guriţă făină 1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de carne sau supă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească...

Read more »

Roşii umplute cu zarzavat

Ingrediente: 3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1 ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se fierb şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi cît se poate de...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)

Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)

Ingrediente: 25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml white creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum

Read more »

Cupe de parizer umplute cu legume

Ingrediente:  200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g mazăre 1 ou răscopt sare   Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng şi formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de...

Read more »

Cremă – spumă de ciocolată

  Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2 linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu ciocolată topită şi unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un vârf de cuţit de...

Read more »

Rizoto cu rinichi

  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1 pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2 linguri bulion 1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr parmezan  ras cantitatea după gust pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se...

Read more »

Şalău cu orez în aluat

Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă răscoapte,500  g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare.   Mod de preparare: Se face plămădeala...

Read more »

Pulpă de porc la tavă

Pulpă de porc la tavă

  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g pastă de tomate 1 linguriţă piper.   Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei pe ambele părţi....

Read more »

Varză de Bruxelles cu unt

  Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se...

Read more »

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

  Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1 gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri smântână 100 g stafide 1 plic zahăr vanilat 3 ouă coaja rasă de la 1 lămâie Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de: 2 ouă 300 g...

Read more »

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână     Mod de preparare: Pui ciolanul întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In acest timp...

Read more »

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie

Ingrediente: 750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie pentru sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel şi una de mărar 2 crăticioare care să intre una în cealaltă pentru garnitură: 4-5 cartofi verdeaţă o oală   Mod de...

Read more »

Şalău polonez

Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare zeamă de lămîie sfeclă roşie   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd este fiert, se lasă...

Read more »

Mîncare de rinichi

Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingu­riţă făină 2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper   Mod de preparare: Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în...

Read more »

Scrob cu şuncă

Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură sare   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă uşor cu...

Read more »

Prăjitură de ciocolată

  Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pen­tru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt    Mod de preparare: Ouăle şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc mic, doar cât să facă febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi cacao, aluatul se...

Read more »

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane

  Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală...

Read more »

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

  Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă   Mod de preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 lin­guri de apă. Se acoperă...

Read more »

Miel cu smîntînă

Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se...

Read more »

Biscuiţi Mokken

  Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1 praf de scorţişoară 1linguriţă chimion   Mod de preparare: Zahărul şi untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase...

Read more »

Fasole verde cu unt şi pesmet

Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca să...

Read more »

Pui cu roşii

  Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr   Mod de preparare: Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile...

Read more »

Ceafă de porc la cuptor

  Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină gră­sime   Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron şi...

Read more »

Limbă cu măsline si ienibahar

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba cu...

Read more »

Ciuperci cu carne porc

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă 1 lingură untură sare piper făină   Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor...

Read more »

Pastă de heringi cu nuci

  Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt...

Read more »

Cartofi cu carne de vacă

  Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2 lin­guri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)   Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată...

Read more »

Makowiec

    Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3...

Read more »

Cornete de parizer umplute

Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri maioneză piper salată verde   Mod de preparare: Feliile de parizer se curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii se...

Read more »

Limbă fiartă

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1 morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de muştar sau de bulion   Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape, se rade cu cuţitul şi se înde­părtează gîtlejul,...

Read more »

Griş cu fructe în formă de şarlotă

  Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie   Mod de preparare: Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o...

Read more »

Mazăre păstăi cu unt

  Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr (facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele   Mod de preparare: Se curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin sărată. Cînd este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul într-o cratiţă, se adaugă mazărea...

Read more »

Biftec rusesc

Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură   Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi într-o...

Read more »

Mîncare de somn cu roşii

  Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare   Mod de preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se săreazăşi se lasă să stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt se prăjeşte...

Read more »

Turtă dulce

  Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1 linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt   Mod de preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină, chimion, drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de cozonac, se...

Read more »

Varză acră cu carne de vacă

  Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2 linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în untură. Se adaugă apă cît să acopere carnea şi se lasă să fiarbă acoperit cam1/2 oră. În acest...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu