miercuri, 11 iulie 2012

Retete #35


Retete:

Plăcintă cu portocale şi prune

Placinta_cu_portocale_si_prune.png

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, lapte, sare, unt, zahar pudra, drojdie, portocale, prune, zahar tos, scortisoara, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 300 ml lapte dulce un sfert de linguriţă sare 80 g unt 50 g zahăr pudră 20 g drojdie 4 portocale 500 g prune 100 g zahar tos...

Read more »

Salată cu peşte afumat

Salata_cu_peste_afumat.png

O reteta delicioasa de salata cu: hering, masline, ceapa verde, cartofi, fulgi de ardei, ou, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 400 g hering afumat 100 g măsline feliate ceapă verde doi cartofi fulgi de ardei dulce un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 200 ml ulei de floarea-soare­lui o lămâie o lingură...

Read more »

Mazăre cu morcovi şi dovlecei

Mazare_cu_morcovi_si_dovlecei.png

O reteta delicioasa de mazare cu: morcovi baby, dovlecel, ceapa rosie, ceapa alba, pasta de tomate, ulei, parmezan, linte, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g mazăre 300 g morcov baby un dovlecel o ceapă roşie o ceapă albă două linguri cu pastă de tomate 3 roşii 100 ml ulei de floarea-soare­lui 100 g parmezan...

Read more »

Congee

Congee_7

Orezul congee este un fel de terci de orez, care în Asia se cconsumă deseori la micul dejun sau la o cină tânrzie. Datorită faptului că este uşor de digerat, congee este hrana ideală pentru bolnavi, ingredientele cu care este asezonat fiind alese atât în functie de valoarea lor terapeutică, cât şi în funcţie...

Read more »

Retete culinare: Cartofi copti

Cartofi_copti

O reteta de cartofi copti din: cartofi, cascaval, ulei, ceapa verde si sare grunjoasa. Ingrediente: 8 cartofi albi mari 200 g cascaval ras 100 ml ulei o legatura ceapa verde sare grunjoasa   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte, foarte bine, având grijă să nu rămână pământ în deni­velările lor (poţi folosi o...

Read more »

Bors de zarzavat cu orez

Bors_de_zarzavat_cu_orez

O reteta de bors de zarzavat cu orez din: morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, cartofi, rosii, orez, smantana, condimente si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras rosu (gogosar) 2 cartofi 2 rosii mari (sau 2 linguri bulion) 100 g orez 200 g smantana 2 lingurite condimente bors...

Read more »

Salată de broccoli cu migdale

Salata_de_broccoli_cu_migdale

O reteta de salata de broccoli cu migdale din: broccoli, sare, ciuperci, zeama de lamaie, masline, galbenusuri, mustar dijon, boia de ardei, zahar, piper, ulei din samburi de struguri, otet din vin alb, smantana, lapte, unt si betisoare de migdale. Ingrediente: 1,2 kg broccoli sare 300 g ciuperci zeama de la 1 lamaie 100...

Read more »

Raţă crocantă cu sos chutney picant de prune

Rata_crocanta_cu_sos_chutney_picant_de_prune

O reteta de rata crocanta cu sos chutney picant de prune din: salvie, sare de mare, rata, portocala, morcovi, ceapa, telina, usturoi, zahar tos, scortisoara, anason, prune, chimion si creson. Această reţetă este incredibil de simplă, atât în cea ce priveşte condimentele, cât şi prepararea. De fiecare dată veţi obţine rezultate bune — carnea...

Read more »

Zong zi

Zong_zi_3

Aceste găluşte lipicioase de orez sunt o specialitate culinară chinezească; ele se servesc în mod tradiţional în timpul festivalului anual al Bărcii Dragonului (Duan Wu), organizat în onoarea marelui poet Qu Yuan. Conform legendei, atunci când au auzit că poetul s-a înecat, sătenii s-au repezit să arunce în râu găluşte de orez. Intr-o zi,...

Read more »

Piept de pui cu piure de mazare

Piept_de_pui_cu_piure_de_mazare

O reteta de Piept de pui cu piure de mazare din: sos chilli dulce, suc de lamaie, suc de portocale, usturoi, piept de pui, sare, ulei, mazare, smantana, dovlecel, rosii cherry, ardie grasi, vanata, unt, masline si piper. Ingrediente: 6 linguri sos chilli dulce 2 lingurite suc de lamaie 2 linguri suc de portocale...

Read more »

Placintele de dovlecei

Placintele_de_dovlecei

O reteta de placintele de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, sare, ulei, oua, faina, branza, patrunjel, oregano, boia iute, sare si pieper. Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapa tocata fin 4 catei de usturoi pisati 2 lingurite sare 3 linguri ulei 3 oua 6 linguri faina 1/4 cana branza rasa 1 legatura patrunjel tocat cateva...

Read more »

Supa de mazare

Supa_de_mazare

O reteta de supa de mazare din: morcov, ceapa, telina, mazare, smantana, faina, sare, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 telina mica 500 g mazare 250 g smantana 1 lingura faina sare busuioc pentru decor rozmarin   Mod de preparare: Legumele curatate le tai in cubulete si le pui la fiert...

Read more »

Inghetata caramel cu sos de portocale

Inghetata_caramel_cu_sos_de_portocale

O reteta de inghetata caramel cu sos de portocale din: apa, zahar, lichior de portocale, esenta de vanilie, oua, zahar, lapte, pastaie de vanilie, sare, sirop caramel, nuca, frisca si menta. Ingrediente: pentru sosul de portocale: 100 ml apa 250 g zahar 50 ml lichior de portocale 1-2 picaturi esenta de vanilie pentru inghetata...

Read more »

Mancare cu mazare

Mancare_cu_mazare

O reteta de mancare cu mazare din: mazare verde, morcovi, gulii, ulei, faina, lapte, zahar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg mazare verde 300 g morcovi 300 g gulii 3 linguri ulei sau 60 g unt 2 linguri rase de faina 250 ml lapte zahar patrunjel   Mod de preparare: Cureţi mază­rea, morcovii şi guliile...

Read more »

Briose cu verdeturi

Briose_cu_verdeturi

O reteta de briose cu verdeturi din: oua, faina, unt, smantana, praf de copt, miere, spanac, ceapa verde, usturoi verde, unt si sare. Ingrediente: 3 oua 200 g faina 100 g unt 100 g smantana 1/2 plic de praf de copt 2 linguri miere pentru umplutura: 100 g spanac 1 fir de ceapa verde...

Read more »

Salata de rosii cu branza

Salata_de_rosii_cu_branza

O reteta de salata de rosii cu branza din: branza de vaci, zeama de lamaie, smantana, rosii, ceapa, sare, piper, boia si ardei iute. Ingrediente: 500 g branza de vaci 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri smantana 3-4 rosii 2 cepe sare piper putina boia 1 ardei iute   Mod de preparare: Amesteci...

Read more »

Inghetata din fructe de padure

Inghetata_din_fructe_de_padure

O reteta de inghetata din fructe de padure din: fructe de padure, zahar farin, frisca, sirop de capsune, esenta de vanilie, zeama de lamaie si menta. Ingrediente: un kg fructe de pădure 150 g zahăr farin 600 ml frişcă naturală sirop de căpşune 2-3 picături esenţă de vanilie zeama de la o lămâie mentă...

Read more »

Mancare cu jambon si sunca

Mancare_cu_jambon_si_sunca

O reteta de mancare cu jambon si sunca din: oua, jambon, sunca, sos de rosii, sparanghel, ulei, usturoi, ceapa, mazare, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 100 g jambon slab 100 g salam sau sunca 4 linguri sos de rosii 1 fir de sparanghel 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 ceapa 4...

Read more »

Inghetata de fistic cu capsune

Inghetata_de_fistic_cu_capsune

O reteta de inghetata de fistic cu capsune din: oua, lapte, zahar, esenta de fistic, zahar vanilat, fistic, frisca, capsune si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua un litru lapte 300 g zahar 4-5 picaturi esenta de fistic un plic zahar vanilat 200 g fistic prajit 500 ml frisca 300 g capsune 150 g...

Read more »

Irish Cofee

Irish_Cofee

O reteta simpla de irish cofee din: zahar brun, irish whiskey, cafea si frisca. Ingrediente:  2 lingurite de zahar brun 1/8 Irish Whiskey 1 ceasca de cafea tare si fierbinte frisca lichida   Mod de preparare: Pregatim o ceasca de cafea tare si fierbinte. Incalzim paharul Irish Cofee sau un pahar cu talpa sau...

Read more »

Ruladă cu ton

  Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1 ceapă 1/2 lămâie 2 gălbe­nuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3 linguri de unt topit 1 linguriţă muştar 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel condimente   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în untul topit...

Read more »

Salată de peşte proaspăt

  Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 4 cartofi 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 3 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie sare piper măci­nat 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le pui...

Read more »

Biscuiţi cu cremă de brânză şi cafea

  Ingrediente blat: 300g făină l/2 lin­guriţă praf de copt 2 linguri cafea măcinată 100g unt 200g zahăr 1ou l linguriţă esenţă de vanilie 250g ciocolată un vârf de cuţit sare   Ingrediente crema:400g brânză de vaci ,150g zahăr,150ml cafea pre­parată ,100g smântână bine răcită, 2 linguri lichior de cafea.   Mod de preparare:...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)

Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)

  Ingrediente: 45 ml anejo rum 15 ml vodka 15 ml Tia Maria 30 ml orange juice 1 tsp lemon juice ice cubes 1 lemon slice 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 old fashioned glass   Cum se prepara...

Read more »

Fasole verde cu omletă

  Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoară şi se aşază în strat uniform într-un vas de piatră sau de sticlă de Iena stropit cu unt topit. Se scurg...

Read more »

Borş de varză dulce cu mărar

Borş de varză dulce cu mărar

  Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3 linguri orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare   Mod de preparare: Speli varza, o tai fâşii, cureţi morcovul şi ceapa şi le tai mărunt, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare. Când...

Read more »

Tort Moca

  Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2 linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5 gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale curăţate.   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile...

Read more »

Prăjitură cu cafea şi nuci

  Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf de copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci prăjite şi tăiate ,250g unt   Mod de preparare: Pentru blat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul. Când spuma este suficient...

Read more »

Prăjitură cu cafea

  Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 lingură unt topit un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pun într-un vas...

Read more »

Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână

Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână

  Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g smântână 3-4 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi castravetele, tai ceapa solzişori şi castravetele fâşii şi le căleşti în unt (sau margarină). Speli şi carnea,...

Read more »

Biftec clasic

Biftec clasic

  Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1 linguriţă boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1 linguriţă condiment   Mod de preparare: Amesteci boabele de piper cu muştarul şi condimentul şi le pisezi. Cureţi şi usturoiul, îl pisezi şi-l adaugi peste amestecul de...

Read more »

Tochitură suceveană

Tochitură suceveană

  Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai   Mod de preparare: Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute până se...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)

Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)

  Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml peach brandy 25 ml peach juice 45 ml lime juice 1 tsp pineapple syrup ice cubes crushed ice 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cordial glass   Cum se prepara Cocktail...

Read more »

Orez cu lapte

  Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să cloco-tească, se adaugă orezul ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă la foc mic,...

Read more »

Bors de sfeclă cu costită afumată

Bors de sfeclă cu costită afumată

  Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui la fiert costiţa afu­mată tăiată bucăţi. Cureţi între timp...

Read more »

Ghiveci de plătică şi măsline

Ghiveci de plătică şi măsline

  Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole păstăi 1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în interior, înlături capul, după aceea îl tai în două. Presari sare ş laşi peştele aşa....

Read more »

Doboş-tort

  Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi zeama de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri  apă.   Mod de preparare: Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă...

Read more »

Prăjitură cu frişca şi cafea

dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr pudră 300g nuci măcinate 1 50g pesmet 100ml lichior de cafea esentă de rom   Mod de preparare: Din smântână şi l00g zahăr se bate o frişcă tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul de zahăr. Apoi se adaugă...

Read more »

Şarlotă de pişcoturi

  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină 250 g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide sau nuci pralinate vanilie rom   Mod de preparare: Se pune pe foc laptele, adăugînd gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi amestecînd mereu pînă începe să...

Read more »

Uger pane

Ingrediente: 500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură untură sare piper 2 linguri făină pesmet   Mod de preparare: Se fierbe ugerul în apă împreună cu zarzavatul de supăşi puţină sare. Cînd este bine fiert (moale), se scoate, se lasă să se răcească, apoi se taie felii potrivit...

Read more »

Aripioare pe piure de dovlecei

Aripioare pe piure de dovlecei

  Ingrediente: 500 g aripioare de pui 4 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 2 linguri unt ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, ceapa, morcovul şi ardeiul, le tai bucăţi şi le pui la fiert în apă cu sare. In acest timp speli aripioarele şi le...

Read more »

Prăjitură cu vişine şi caise

Prăjitură cu vişine şi caise

  Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml lapte 1-2 linguri griş 1/2 kg caise 1/2 kg vişine 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul tos...

Read more »

Budincă de pişcoturi

Budincă de pişcoturi

  Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să se răcească. Freci...

Read more »

Copane de pui in costiţă

  Dezosezi 4 copane, apoi înfăşori fiecare bucată de carne în câte o bucată de costiţă, le pui pe toate într-o tavă cu ulei şi le dai la cuptor. Pregăteşti apoi sosul: amesteci 200 g smântână cu 200 ml lapte, sare şi piper după gust, le pui la fiert, dai în câteva clocote şi-l...

Read more »

Dovlecei cu roşii la cuptor

Dovlecei cu roşii la cuptor

  Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care le prăjeşti foarte puţin în ulei. Le scoţi pe şerveţele de hâr­tie ca să se absoarbă uleiul, apoi le aşezi în strat într-un vas...

Read more »

Cataif

Cataif

  Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 300 ml apă 500 g frişcă   Mod de preparare: Ungi o tavă cu unt, aşezi fideaua în strat subţire şi o dai la cuptor pentru 10 minute ca să se rumenească. In acest timp prepari siropul: pui...

Read more »

Tort Micado

  Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină cît cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt.   Mod de preparare: Se freacă bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul, se pune făina şi se frămîntă un aluat potrivit...

Read more »

Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci

O reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina, dovlecel, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucăţi ceafă de porc 5 cepe 150 g ciuperci 3 linguri de unt sau margarină 1 dovlecel (de la congelator) sare piper 100 ml supă (preparată din apă cu un cub concentrat) 150 ml...

Read more »

Mancare de dovlecei cu perişoare

Mancare de dovlecei cu perişoare

  Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1 ceapa mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecei, ii tai marunt si ii pui la fiert cu putina apa clocotita si sare pentru 10 minute. In acest timp, pregatesti perişoarele: amesteci carnea...

Read more »

Supă de păstăi galbene cu smântână

Supă de păstăi galbene cu smântână

  Ingrediente: 1 mână fasole galbenă 1 ceapă 1 cartof 2 roşii 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă făină 2 linguri unt 4 linguri smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa, cartoful, mor­covul şi pătrunjelul, tai fasolea bucăţi, cartoful cubuleţe, rădăcinoasele fideluţă şi...

Read more »

Mancare simplă de bame

  Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare   Mod de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele bine scurse, le dai într-un clocot-două, apoi le scoţi într-o strecurătoare. Cureţi ceapa,...

Read more »

Tort cu prune si zahar ars

Tort cu prune si zahar ars

  Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar lapte 1 ou 60 g alune sare Ingrediente umplutura: 1/2 kg prune 1 pahar de 400 g cu smantana 1/2 pahar zahar tos   Mod de...

Read more »

Placinta cu nuc,dulceata,marmelada sau rahat

  Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1 ou susan   Mod de preparare: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem alua­tul în două. Din jumătate de aluat întin­dem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau...

Read more »

Sufleu de clătite cu crenvurşti

Sufleu de clătite cu crenvurşti

  Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri făină 1 cană lapte 1 lingură unt sare   Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle şi făina până obţii...

Read more »

Volovanuri mici

  Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de sare   Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o foaie mai subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu diametrul de 7,50 cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele...

Read more »

Crochete de cartofi cu şuncă

  Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă 8 linguri ulei 1 kg făină pesmet   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin râzătoare, apoi îi amesteci cu şunca tăiată mărunt, sarea, 1 ou,...

Read more »

Taitei

  Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare   Mod de preparare: Tăiţeii se prepară din aluat fără droj­die. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Pu­nem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem...

Read more »

Scovergi

  Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm din el bucăţi egale, le întindem ca pe plăcinte şi le prăjim în ulei încins. Le servim fierbinţi, presărate cu zahăr pisat. Se pot face şi...

Read more »

Zamă de porc moldovenească

  Ingrediente: oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă 2 cepe 2-3 legături pătrunjel 2 ouă 1 şi 3/2 căni făină 1/2 l borş proaspăt sare   Mod de preparare: Amesteci ouăle cu făina şi un praf de sare până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din...

Read more »

Salată de şalău

  Ingrediente: 1 şalău de aproximativ 1 kg 2 castraveţi muraţi 2 ouă muştar ulei 1 lămâie 1 lingură oţet măsline pentru ornat sare   Mod de preparare: Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi oţet, 20-25 de minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi şi îi...

Read more »

Tocănită de viţel cu ţelină

Tocănită de viţel cu ţelină

  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână 2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de...

Read more »

Prăjitură cu cacao şi struguri

  Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri   Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de cio­colată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Se unge o tavă...

Read more »

Plăcintă rapidă cu branză

  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de 420 g)   Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi...

Read more »

Prăjitură festivă

  Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj   Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile...

Read more »

Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

  Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros   Mod de preparare: Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli...

Read more »

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

  Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1 pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat   Mod de preparare: Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa pepenele, zahar,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)

Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)

  Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne glass   Cum se prepara Cocktail Sevilla

Read more »

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

  Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat  ...

Read more »

Tocăniţă cu branză telemea

  Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură mar­garină 3 cepe 2 morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1 cană brânză telemea rasă   Mod de preparare: Căleşti carnea în margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce s-au înmuiat toate,...

Read more »

Prăjitură cu ness

  Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr pudră,2-3 linguri ness   Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat spumă, apoi...

Read more »

Tăietei cu şuncă afumată

Tăietei cu şuncă afumată

  Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5 linguri smântână   Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1...

Read more »

Sarmale la ceaun

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi...

Read more »

Ruladă de carne de porc cu hrean

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2 pachet unt 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper pătrunjel oţet   Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare, piper, un pic...

Read more »

Ciorbă cu pipote si tarhon

  Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar   Mod de preparare: Cureţi morco­vul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui pipotele tă­iate mărunt şi...

Read more »

Varză cu costiţă si smantană

  Ingrediente: 1 varză mijlocie 300 g costiţă afumată (sau kaizer) 100 g smântână 200 ml lapte 2 foi de dafin cimbru 1 lingură de făină sare   Mod de preparare: Tai varza mărunt, costiţa o tai felii şi le pui la fiet cu o ceaşcă de apă. Adaugi foile de dafin, cimbrul şi...

Read more »

Pacheţele de caşcaval in susan

Pacheţele de caşcaval in susan

  Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4 felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură pătrunjel sare piper ulei 1/2 linguriţă oregano 2 frunze de busuioc 2 linguri susan   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeiul, le tai cât de...

Read more »

Legume rumenite

Legume rumenite

  Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper ulei 2-3 frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, tai dovlecelul şi vânătă felii şi le fierbi pe toate 10 minute în apă cu sare. După ce s-au înmuiat, le aşezi cu grijă într-o strecurătoare...

Read more »

Bulz cu afumătură

Bulz cu afumătură

  Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare   Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare fierbi o mămăligă bine legată pe care o răstorni pe un suport de lemn şi o laşi să se răcească. Pui la fiert...

Read more »

Salată cu şuncă si cas de oaie

Salată cu şuncă si cas de oaie

  Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caş proaspăt de oaie 2 salate 5 roşii 4 castraveţi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei   Mod de preparare: Speli salata, roşiile şi castraveţii, tai salata fâşii, iar roşiile şi castraveţii felii. Cureţi ceapa, o toci, tai şunca fâşii, caşul cubuleţe şi le amesteci pe...

Read more »

Ceapa cu maioneză

Ceapa cu maioneză

  Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml ulei sare după gust   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu sare şi tomi oţetul. O laşi la rece până a doua zi. Faci apoi maioneza dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei. Presezi ceapa ca să...

Read more »

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

  Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână....

Read more »

Cremă de alune sau nuci pralinate

  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate   Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clo­cotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă...

Read more »

Salata de cruditati cu sos vigneta

  Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de masline taiate marunt   Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care...

Read more »

Dovlecei cu smantană si mărar

Dovlecei cu smantană si mărar

  Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă de făină 1 legă­tură de mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de...

Read more »

Şarlotă de fructe

  Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină   Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc...

Read more »

Ochiuri in smantană

Ochiuri in smantană

  Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare   Mod de preparare: Pui o tigaie pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi...

Read more »

Friptura de piept de pui cu ciuperci

  Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se...

Read more »

Crochete de vinete cu brânză

Crochete de vinete cu brânză

  Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1 lingurita cimbru ulei     Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe lungime, le presari cu sare si le...

Read more »

Salată de legume şi fructe

Salată de legume şi fructe

  Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să...

Read more »

Gogoşari şi ardei gen bulion

Ingrediente:  1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic   Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se înde­părtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin ma­şina de tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază...

Read more »

Salata de fructe cu lapte batut

  Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut   Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri,...

Read more »

Clătite gratinate, cu vinete

Clătite gratinate, cu vinete

  Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un...

Read more »

Plăcinta cu vişine

Plăcinta cu vişine

  Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine   Mod de preparare: Freci 2 ouă cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o oră....

Read more »

Glazura alba

  Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă   Mod de preparare: Punem zahăr tos sau cubic într-o cra­tiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi...

Read more »

Ciorbă de carnaţi afumati

  Ingrediente: 500 g camaţi afu­maţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei...

Read more »

Reteta zilei: Spanac cu orez

Spanac_cu_orez_09

O reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion, condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da...

Read more »

Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă

Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă

  Ingrediente:   1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii. Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le amesteci...

Read more »

Prăjitură în sos de scorţişoară

  Ingrediente blat negru:  250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g  cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g...

Read more »

Prăjitură cu cacao şi nuci

  Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 lin­guri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos   Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie. Făina se...

Read more »

Tort special de cacao

  Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.   Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu