sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Retete magice #87


Retete magice:

Salată de cartofi cu sos pesto

Salata_de_cartofi_cu_sos_pesto
O reteta de salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, morcovi, fasole verde, patrunjel, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 300 g fasole verde fideluta patrunjel pentru sos pesto: 100 g busuioc proaspat 50 g muguri de pin 3 catei de usturoi...
Citeste toata reteta »

Fructe cu cremă de caise si ciocolată

Fructe_cu_crema_de_caise_si_ciocolata
O reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata, pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate tocate in bucati mari 2...
Citeste toata reteta »

Borş de legume umplute

Bors_de_legume_umplute
O reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi, rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3 ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry coapte 2 cepe 1/2 l...
Citeste toata reteta »

Sos chinezesc de lămâie

Sos_chinezesc_de_lamâie
O reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui, miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de pasăre....
Citeste toata reteta »

Salata de paste cu ton

Salata_de_paste_cu_ton
O reteta de salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3 frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc

Paste_chinezesti_cu_carne_de_porc_6
O reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g...
Citeste toata reteta »

Supă de porumb dulce si crab

Supa_de_porumb_dulce_si_crab
O reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de porumb, supde  pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper alb si ceapa verde. Ingrediente: 125 g de carne de crab albă 2 albuşuri mari 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă 1,2...
Citeste toata reteta »

Frecătei cu mere

Frecatei_cu_mere
O reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz, faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2 linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie 1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie...
Citeste toata reteta »

Sos dulce-acrisor

Sos_dulce_acrisor
O reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc de ananas si sos de soia. Ingrediente: o linguriţă şi jumătate de făină de porumb 3 linguri de oţet 2 linguri de zahăr brun 3 linguri suc de ananas 2 linguri sos de roşii 2 linguriţe sos de soia  ...
Citeste toata reteta »

Salata cu pui la gratar

Salata_cu_pui_la_gratar
O reteta de salata cu pui la gratar din: piept de pui, dovlecel, rosii, ceapa rosie, masline, frunze de salata, mazare, ulei de masline, otet de mere, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 dovlecel 2 rosii 1/2 ceapa rosie 100 g masline cateva frunze de salata cateva teci de mazare...
Citeste toata reteta »

Ananas flambat

Ananas_flambat
O reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt cu vanilie, degresata  ...
Citeste toata reteta »

Cocktail Ice Cofee Caribbean

Cocktail_Ice_Cofee_Caribbean
O reteta simpla de Cocktail Ice Cofee Caribbean din: cafea, apa, inghetata de vanilie si rom alb. Igrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox. 6 g una) 0,5 l apa 4 globuri mari de inghetata de vanilie 8 cl rom alb   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca, apoi o...
Citeste toata reteta »

Desert Ambrozie

Desert_Ambrozie
Acest desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2 banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de cocos indulciti crengute de...
Citeste toata reteta »

Ciorbă de praz cu cartofi

Ciorba_de_praz_cu_cartofi
O reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi, apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5 cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean   Mod de preparare: Se curata morcovii, pastarnacul, gulia...
Citeste toata reteta »

Prăjitură cu migdale si gris

Prajitura_cu_migdale_si_gris
O reteta de prajitura cu migdale si gris din: unt, gris, curcuma, praf de copt, zahar tos, lapte integral, oua, apa de flori de portocale, fulgi de migdale, gem de caise si miere. Ingrediente: unt, pentru uns 450 g de griş fin 150 g de făină albă 1  linguriţă de curcuma măcinată 2  linguriţe...
Citeste toata reteta »

Peste la gratar

Peste_la_gratar
O reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1 lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt...
Citeste toata reteta »

Cum se prepara orez mexican (video)

Cum_se_prepara_orez_mexican.jpg
O reteta video despre cum se prepara orez mexican, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara orez mexican Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Citeste toata reteta »

Prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citrice

Prajitura_turceasca_cu_iaurt_si_sirop_de_citrice
O reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice din: unt, oua, zahar tos, faina, iaurt natural, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, zeama de portocala si apa de portocale. Aceasta prajitura densa si cremoasa, preparata cu iaurt, are o consistenţă asemănătoare cu cea a unei prăjituri cu brânză. Siropul...
Citeste toata reteta »

Strudel de legume

Strudel_de_legume
O reteta de studel de legume din: aluat de foi, amestec de legume, sunca, ceapa, patrunjel, oua de prepelita, crutoane, lapte, boia, sare, piper, samantana, branza de vaci, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 400 ml aluat de foi 1 kg amestec de legume congelate 350 g sunca 1 ceapa 1 lingura patrunjel proaspat tocat...
Citeste toata reteta »

Sos Salsa de mango şi coriandru

Sos_Salsa_de_mango_si_coriandru
O reteta de sos salsa de mango si coriandru din: mango, ceapa verde, coriandru, zeama de lamaie verde si ghimbir. Această salsa tropicală este delicioasă cu scoici la grătar sau cu chebap de peşte. Ingrediente: 3 fructe coapte de mango 2   cepe verzi, tocate fin 3   linguri de coriandru proaspăt, mărunţit 2 linguri zeamă...
Citeste toata reteta »

6 retete culinare

restaurantedelux.ro_4.jpg [auto]
6 retete culinare:   Salata Waldorf Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi...
Citeste toata reteta »

Salata cu piept de curcan si cirese

Salata_cu_piept_de_curcan_si_cirese
O reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper...
Citeste toata reteta »

Găluşte cu porc si creveti

Galuste_cu_porc_si_creveti
O reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti, radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde. Prepararea acestor galuste este o...
Citeste toata reteta »

Clătite cu carne

Clatite_cu_carne
O reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare, amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati, smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3 linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne tocată 2 cepe 200 ml...
Citeste toata reteta »

Sos de arahide

Sos_de_arahide
O reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos, sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de ardei gras. Ingrediente:...
Citeste toata reteta »

Chec cappuccino

Chec_cappuccino
O reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt, scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de vanilie, sare de lamaie si zahar. Ingrediente: 280 g faina 300 g zahar pudra 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 125 ml ulei de nuca sau ulei de masline...
Citeste toata reteta »

Cum se prepară găluştele chinezeşti

Cum_se_prepara_galustele_chinezesti
Pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, rulaţi foaia de aluat până obţineţi un rulou lung, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Tăiaţi-l fâşii de 2 cm. Aplatizaţi fiecare bucată cu palma, apoi formaţi un disc subţire, cu diametrul de aproximativ 9 cm. Puneţi cam o lingură de umplutură în centrul fiecărui disc...
Citeste toata reteta »

Vită cu cuscus

Vita_cu_cuscus
O reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras, ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 1 cană cu cuşcuş 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 3 roşii 2-3 frunze de...
Citeste toata reteta »

Supa de legume cu galuste de cas

Supa_de_legume_cu_galuste_de_cas
O reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie, rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 200 g varza 2 cartofi 2 cepe 1/2 gulie...
Citeste toata reteta »

Retete culinare: Perisoare în sos de roşii

Perisoare_în_sos_de_rosii
O reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare pentru...
Citeste toata reteta »

Tartă cu cremă de vanilie si banane

Tarta_cu_crema_de_vanilie_si_banane
O reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere, apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie, banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2 linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml lapte semidegresat 2...
Citeste toata reteta »

Polenta

Polenta_11
Mămăliga estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase. Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi, îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele...
Citeste toata reteta »

Sos Salsa roja

Sos_Salsa_roja
O reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi, iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă. Ingrediente: 3 roşii coapte,...
Citeste toata reteta »

Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti

Calmari_crocanti_sarati_si_piperati_cu_salata_de_castraveti
O reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta...
Citeste toata reteta »

Placinta cu cirese

Placinta_cu_cirese
O reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza, apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus. Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve (aproximativ 400 g fiecare)...
Citeste toata reteta »

Cocktail Cafe La Bamba

Cocktail_Cafe_La_Bamba
O reteta simpla de Cocktail Cafe la bamba din: cafea, apa, lichior de oua, suc de portocale, zahar din trestie de zahar, portocala si lamaita. Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 0,5 l apa 8 cl lichior de oua 1,25 l suc de portocale 8 lingurite de zahar din trestie de...
Citeste toata reteta »

Tortellini cu spanac şi ricotta

Tortellini_cu_spanac_si_ricotta
Aromele delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană. Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi...
Citeste toata reteta »

Tarte cu prune

Tarte_cu_prune
O reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb, zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de prune, pentru un desert...
Citeste toata reteta »

Salata de sfecla

Salata_de_sfecla
O reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet. Ingrediente: 2 sfecle 1 morcov 2 cartofi 150 g slanina taraneasca 1 ceapa rosie patrunjel sare 5 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet   Mod de preparare: Spala sfeclele, sterge-e cu...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci

Placinta_de_cartofi_dulci_8
O reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr 1/2 lingurita praf de copt 6 linguri...
Citeste toata reteta »

Retete pentru weekend #13

restaurantedelux.ro_1.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni   O reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte,...
Citeste toata reteta »

Kreplach

Kreplach_7
Kreplach sunt nişte colţunaşi care se servesc în supa de pui a evreilor Ashkenazi. Această mâncare consistentă a apărut de-a lungul secolelor în care evreii Ashkenazi au locuit în zonele cu climă mai rece din partea centrală şi de răsărit a Europei. In mod tradiţional, kreplach se preparau anume pentru sărbătoarea de Purim, însă...
Citeste toata reteta »

Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere

Prajitura_rasturnata_cu_ghimbir_si_pere
O reteta de prajitura rasturnata cu ghimbir si pere din: zahar brun, pere, faina, ghimbir, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, coaja de lamaie verde, ou, albus si lapte batut. Ingrediente: 2 linguri zahar brun 3 pere tari coapte 150 g faina 1 lingura ghimbir macinat 1 lingurita praf de copt un...
Citeste toata reteta »

Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune

Rata_fripta_cu_cinci_condimente_si_sos_de_prune
O reteta de Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune din: rata, sare de mare, amestec de cinci condimente, piper negru, sos de soia, miere, otet negru chinezesc, ulei vegetal, radacina de ghimbir, prune, scortisoara, anason, anason, ceapa verde si castraveti. Aceasta rata frageda si aromata merge perfect cu sosul de prune...
Citeste toata reteta »

Salată cu paste si prosciutto crudo

Salata_cu_paste_si_prosciutto_crudo
O reteta de salata cu paste si prosciutto crudo din: paste, unt, prosciutto crudo, rucola, ardei, morcovi baby, samburi de pin, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste o linguriţă unt 200 g prosciutto crudo 300 g rucola un ardei portocaliu 4 morcovi baby 50 g...
Citeste toata reteta »

Sos de Bordeaux

Sos_de_Bordeaux
O reteta de sos de bordeaux din: rasol de vita, hasme, boabe de piper, cimbru, frunze de dafin, vin rosu, supa bruna de vitel si unt fara sare. Sos originar din Bordeaux, Franţa, şi preparat tradiţional cu vin, haşme şi măduvă. Măduva este opţională în această reţetă, deoarece sosul este delicios şi fără ea....
Citeste toata reteta »

Biban de mare cu roşii

Biban_de_mare_cu_rosii
O reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin...
Citeste toata reteta »

Pui cu ananas si orez

Pui_cu_ananas_si_orez
O reteta de pui cu anans si orez din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa alba, vin alb, orez, piept de pui, ananas, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline 4 catei usturoi 1 ardei iute mic 1 lingurita ghimbir ras 2 buc ceapa alba 200 ml vin alb, sec 200 gr...
Citeste toata reteta »

Burtă de porc roşie înăbuşită

Burta_de_porc_rosie_înabusita
O reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Faimoasa deoarece era mancarea preferata a lui Mao Zedong, aceasta este o specialitate a Hunanului, regiunea lui de baştină. Este irezistibil de...
Citeste toata reteta »

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandispan_de_lamâie_cu_capsuni
O reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie, esenta de vanilie si faina. Ingediente: pentru sosul de fructe: 500 g capsuni congelate, decongelate in prealabil 125 ml suc de portocale Pentru pandispan: 12 albusuri la temperatura camerei 1 lingurita sare...
Citeste toata reteta »

Retete internationale: Knodel

Knodel_7
Knodel este numele sub care sunt cunoscute în Austria şi în partea de sud a Germaniei găluştele. Acestea pot fi făcute din cartofi (iar atunci se vor numi Kartoffelknddel) sau din pâine mai veche, amestecată cu lapte şi albuşuri de ou (Semmelknodel). Găluştele se fierb în apă clocotită, la fel ca pastele făinoase. De...
Citeste toata reteta »

Ice Cofee Flambata

Ice_Cofee_Flambata
O reteta simpla de Ice Cofee Flambata din: cafea instant, apa, zahar vanilat, inghetata de vanilie, inghetata de alune, lichior cu coniac si zahar. Ingrediente: 4 lingurite pline de cafea instant 2 cesti de apa 1 plic de zahar vanilat jumatate de cutie de inghetata de vanilie jumatate de cutie de inghetata de alune...
Citeste toata reteta »

Sos de friptură îngroşat

Sos_de_friptura_îngrosat
O reteta de sos de friptura ingrosat din: ulei, carne, ceapa, morcov, tulpina de telina, usturoi, frunza de dafin, cimbru, faina si supa. Puteţi încerca această reţetă când prăjiţi viţel sau pui. Vă prezentăm acest sos alături de carne de vită friptă, budincă Yorkshire, cartofi copţi şi legume. Ingrediente: ulei, pentru prăjit carne, la...
Citeste toata reteta »

Salată cu crutoane aromate

Salata_cu_crutoane_aromate
O reteta de salata cu crutoane aromate din: bagheta, sare grunjoasa, piper, unt, pasta de chilli, dulceata de ceapa, usturoi, rosii cherry, castarveti, rosii, otet balsamic, busuioc verde, ulei de masline, miere si zeama de la o lamaie. Ingrediente: o bagheta sare grunjoasa piper negru macinat 100 g unt o lingurita pasta de chilli...
Citeste toata reteta »

Supa de pui cu porumb

Supa_de_pui_cu_porumb
O reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper 1...
Citeste toata reteta »

Biscuiti cu nuci pecan

Biscuiti_cu_nuci_pecan
O reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra 70 g zahar brun 1...
Citeste toata reteta »

Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verde

Platica_la_aburi_cu_ghimbir_si_ceapa_verde
O reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica, ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1 plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei roşu...
Citeste toata reteta »

Salată verde cu creveti

Salata_verde_cu_creveti
O reteta de salata verde cu creveti din: creveti decorticati, unt, salata, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de lamaie, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: un kg creveţi decorticaţi 50 g unt 2 salate verzi o legătură usturoi verde 3-4 castraveţi o legătură pătrunjel o varză roşie chinezească zeama de...
Citeste toata reteta »

Sos Jus

Sos_Jus
O reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături de coaste de miel prăjite...
Citeste toata reteta »

Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată

O reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou, esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g unt moale 150 g...
Citeste toata

Sos cu otet balsamic

Sos_cu_otet_balsamic
O reteta de sos cu otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper. Excepţional pentru salate italieneşti, salate din frunze verzi şi antipasti (aperitive). Ingrediente: 3 1/2 linguri otet balsamic bun 10 linguri ulei de masline extravirgin sare de mare piper negru proaspat macinat   Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »

7 retete culinare

restaurantedelux.ro_41.jpg [auto]
7 retete culinare:   Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Restul il gasiti aici.   Supa Gumbo In statul american...
Citeste toata reteta »

Cartofi cu mozarella

Cartofi_cu_mozarella
O reteta de cartofi cu mozzarella din: cartofi, mozzarella, sare grunjoasa, unt, patrunjel, nucsoara, usturoi si frunze de menta. Ingrediente: un kg cartofi noi 250 g mozzarella sare grunjoasă smântână dulce 50 g unt o legătură pătrunjel proaspăt un praf nucşoară 4-5 căţei usturoi 3-4 frunze mentă   Mod de preparare: Se spală cartofii...
Citeste toata reteta »

Orez prăjit cantonez

Orez_prajit_cantonez
O reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa, usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa verde si sos de soia light. Ingrediente: 100 g de creveţi cruzi, curăţaţi 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide 1  ceapă curăţată şi tocată 2  căţei de usturoi mari,...
Citeste toata reteta »

Ficatei cu bulete

Ficatei_cu_bulete
O reteta de ficatei cu bulete din: ficatei de pui, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, faina, mamaliga, unt, parmezan si pesmet. Ingrediente: un kg ficăţei de pui 30 ml ulei de floarea-soarelui sare piper 4 căţei usturoi 2 linguri făină Pentru buletele de mămăligă: 350 g mămăligă rece 100 g unt 100...
Citeste toata reteta »

Sosuri: Maioneză

Maioneza
O reteta de maioneza din: galbenusuri, mustar de dijon, ulei de arahide si otet de vin alb. Maioneza poate fi utilizată ca sos sau ca dressing pentru salată. V-o prezentăm împreună cu ouă fierte, pâine de secară, măsline, capere şi castraveţi muraţi. Ingrediente:  2 gălbenuşuri 50 g muştar de Dijon, sau o linguriţă cu...
Citeste toata reteta »

Batoane cu musli

Batoane_cu_musli
O reteta de batoane cu musli din: fulgi de ovaz, tarate de ovaz, faina, caise uscate, germeni de grau, suc de mere, zahar brun, miere si esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 55 g tarate de ovaz 50 g faina 90 g caise uscate taiate in bucati mari 40 g nuci...
Citeste toata reteta »

Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre

Fasole_verde_cu_ciuperci_in_sos_de_boabe_de_soia_negre
O reteta de Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre din: fasole verde, ciuperci, ulei, boabe de soia, usturoi, otet de orez, vin de orez, sos de soia light, sos de stridii, zahar tos si faina de porumb. Ingrediente: 400 g de fasole verde curăţată 225 g de ciuperci shiitake,...
Citeste toata reteta »

Retete de post: Bame sarbesti

Bame_sarbesti
O reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii, faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg bame 1 lingura otet 100 ml ulei 2 cepe 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii 1 lingurita faina 1 lamaie 1 lingurita zahar sare 1 legatura patrunjel verde  ...
Citeste toata reteta »

Bavareză cu afine

Bavareza_cu_afine
O reteta de bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine, zahar pudra, branza, gelatina si apa rece. Ingrediente: 225 ml lapte semidegresat 4 linguri lapte praf degresat 700 g afine congelate, dezghetate in prealabil 100 g plus 1 lingura zahar pudra 225 g crema de branza proaspata 15 g gelatina pudra 4...
Citeste toata reteta »

Gncocchi

Gncocchi_7
Gnocchchi (pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”. Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata şi spanac. Ca şi pastele făinoase proaspete, se...
Citeste toata reteta »

Cocktail de cafea cu caise

Cocktail_de_cafea_cu_caise
O reteta simpla de coktail de cafea cu caise din: cafea, zahar, caise, lichior de caise, frisca, fistic si betisoare. Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 4 lingurite de zahar 8 caise proaspete 4 linguri de lichior de caise 125 g frisca lichida 100 g fistic 4 betisoare de party  ...
Citeste toata reteta »

Quiche cu ceapa si cheddar

Quiche_cu_ceapa_si_cheddar
O reteta de quiche cu ceapa si cheddar din: sare, cheddar, smantana, oua, ceapa alba, apa rece, unt, faina si piper. Ingrediente: sare 100 gr cheddar 250 ml smantana dulce 2 oua 3 buc ceapa alba 6 linguri apa rece 200 gr unt 300 gr faina piper   Mod de preparare: Aluatul: Pune 150...
Citeste toata reteta »

Vinete umplute cu legume

Vinete_umplute_cu _legume
O reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 vinete mici sare piper 120 ml ulei de măsline 2 cepe tăiate felii 3 căţei de usturoi pisaţi 3 roşii tăiate cuburi 2 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă...
Citeste toata reteta »

Tagliatele cu pui si parmezan

Tagliatele_cu_pui_si_parmezan
O reteta de tagliatele cu pui si parmezan din: tagliatele, piept de pui, parmezan, sare grunjoasa, piper, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g tagliatele 400 g piept de pui 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru măcinat 50 g unt o legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierb pentru început pastele. Se adaugă...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Paine cu rozmarin

Paine_cu_rozmarin_6
O reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri de drojdie 2 linguri de zahăr 1 cană cu apă caldă 3 cani faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de rozmarin, tocat 1 lingura de ulei de măsline   Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »

5 feluri de a prepara verdeturile chinezeşti

Verdeturi_chinezesti
Broccoli chinezesc cu sos de stridii Curăţaţi 450 g de broccoli (kai lan), spălaţi-l şi curăţaţi-l bine, apoi tăiaţi-l bucăţele de lungimea unui deget. într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de vin de orez chinezesc (sau vin de Xeres sec), 1/4 de linguriţă de zahăr tos, 3 linguriţe de sos de stridii şi 1/2 de...
Citeste toata reteta »

Sos de crustacee

Sos_de_crustacee
O reteta de sos de crustacee din: ulei, usturoi, ceapa, morcov, telina, frunza de dafin, cimbru, fructe de mare, vin alb, coniac, faina, pasta de tomate, rosii, supa de peste si smantana. Cu ingrediente similare celor utilizate într-o supă de raci, acest sos se asociază perfect cu toate tipurile de crustacee, în special cu...
Citeste toata reteta »

Mousse de lămâie cu căpşuni

Mousse_de_lamâie_cu_capsuni
O reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece, zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light, ou si iaurt. Ingrediente: 350 g capsuni 1 pliculet gelatina pudra 125 ml apa rece 150 g zahar pudra 2 lingurite coaja rasa de lamaie 125 ml zeama de...
Citeste toata reteta »

Sarmalute in foi de vita

Sarmalute_in_foi_de_vita
O reteta de saramulte in foi de vita din: orez, foi de vita, ulei de masline, ceapa, marar, ceapa verde, menta, sare, piper si apa. Ingrediente: 130 g orez cu bob rotund 20 g foi de vita din saramura 100 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 fire marar 1 fir ceapa verde...
Citeste toata reteta »

Cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta (video)

Cum_se_prepara_pizza_cu_sparanghel_sunca_si_ricotta.jpg
O reteta video despre cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1/2 cup ricotta 1/4 cup olive oil 2 tbsp cream or milk 2 cloves minced garlic salt and pepper to taste red pepper flakes fresh herbs if so desired pizza...
Citeste toata reteta »

Ciorba de vita cu ardei iute

Ciorba_de_vita_cu_ardei_iute
O reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei capia 2 cepe roşii 2 morcovi o ţelină un litru suc de roşii 200 g fasole albă păstăi 2 linguriţe ulei de...
Citeste toata reteta »

Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura_cu_nuci_si_ciocolata
O reteta de prajitura cu nuci si ciocolata din: nuci, zahar, pudra de cacao, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 40 g nuci 55 g plus 2 linguri zahar pentru glasat 4 lingurite pudra de cacao un praf scortisoara macinata 2 albusuri   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150ºC (pozitia 2). Se tapeteaza doua...
Citeste toata reteta »

Vita cu cartofi

Vita_cu_cartofi
O reteta delicioasa de vita cu cartofi din: antricot de vita, rosii, cartofi, sare grunjoasa, piper, salvie, patrunjel, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si vin rosu. Ingrediente: 500 g antricot de vită 6 roşii 12 cartofi noi mărime medie sare grunjoasă piper negru măcinat salvie verde o legătură pătrunjel o...
Citeste toata reteta »

Spirale de aluat cu pasta de masline

Spirale_de_aluat_cu_pasta_de_masline
O reteta de spirale de aluat cu pasta de masline din: aluat, masline, usturoi, cascaval si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 300 g masline fara samburi 4 catei de usturoi 300 g cascaval 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se curata si se piseaza usturoiul. Masline se...
Citeste toata reteta »

Sos cu lămâie si ulei

Sos_cu_lămâie_si_ulei
O reteta de sos cu lamaie si ulei din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. Iată un sos clasic, delicat, bun la toate, delicios în salate cu ierburi aromate sau cu somon afumat. Pentru a profita de aroma lui, folosiţi-l în intervalul de 24 de ore de...
Citeste toata reteta »

Turtă dulce tradiţională

Turta_dulce_traditionala
O reteta de turta dulce traditionala din: faina, mirodenii, bicarbonat de sodiu, mere verzi, glucoza, ou, unt, zahar brun si ghimbir. Ingrediente: 185 g faina 2 lingurite mirodenii amestecate 1 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g sos de mere verzi 4 linguri melasa sau glucoza 1 ou mare batut usor 55 g unt 115...
Citeste toata reteta »

Retete de post: Salată de dovlecei

Salata_de_dovlecei
O reteta de salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa rosie, rosii uscate, busuioc, telina verde, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei zucchini 1 ceapa rosie 50 g rosii uscate 2-3 fire de busuioc 1 fir telina verde 1-2 linguri ulei de masline zeama de la 1...
Citeste toata reteta »

Dressing „o mie de insule”

Dressing
O reteta de dressing din: maioneza, sos de rosii, sos de chilli, ceapa, ardei gras, sos worcestershire, sos tabasco si coniac. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii 80 g condiment sau sos de chili o ceapă mică, rasă un ardei gras roşu sau...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Fettuccini cu sos de linte

Fettuccini_cu_sos_de_linte_9
O reteta de fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati Pasta de tomate Sare si piper dupa...
Citeste toata reteta »

Ochiuri cu creveti

Ochiuri_cu_creveti
O reteta de oua cu creveti din: oua, creveti, sos de soia, sare, piper, busuioc si ulei. In loc de ochiuri puteti face omleta pe care sa presarati apoi branza si patrunjel tocat marunt. Ingrediente: 10 oua 250 gr creveti 5 linguri sos de soia sare piper busuioc ulei pentru prajit   Mod de...
Citeste toata reteta »

Legume cu brânză

Legume_cu_brânza
O reteta de legume cu branza din: slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua, oregano, sare, piper, rosii si cascaval gouda. Ingrediente: 50 g slanina 1 lingurita unt 1 catel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 oua 1 lingurite oregano taiat marunt sare piper negru macinat 200 g...
Citeste toata reteta »

Salată de fructe cu sirop de anason

Salata_de_fructe_cu_sirop_de_anason
O reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango, carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason, frunze de menta si frunze de coriandru. Ingrediente: 200 g de litchi 1 mango mare, copt 1 fruct-stea (carambola), curăţat 1  fruct-dragon mare 2  fructe persimmon Sirop de anason: 75 g...
Citeste toata reteta »

Cocktail cu cafea si coniac

Cocktail_cu_cafea_si_coniac
O reteta de cocktail cu cafea si coniac din: cafea, coniac si zahar. Ingediente:  1 ceasca cafea tare aromatizata 3 cl coniac zahar   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o indulcim dupa gust. O lasam sa sa raceasca, apoi o punem in frigider. O turnam, apoi in pahare pentru bauturi lungi impreuna cu...
Citeste toata reteta »

Gnocchi cu ricotta şi spanac

Gnocchi_cu_ricotta_si_spanac_7
Gnocchi sunt una dintre mâncărurile italieneşti cele mai vechi. Gnocchi cu brânză ricotta şi spanac sunt o specialitate originară dintr-o zonă din estul Florenţei, unde spanacul sălbatic creşte din belşug pe toate dealurile. Pentru a prepara gnocchi, se fierbe spanacul atât cât sâ se înmoaie, apoi se amestecă împreună cu nişte ouă, făină şi...
Citeste toata reteta »

Salată simplă de verdeţuri

Salata_simpla_de_verdeturi
O reteta de salata simpla de verdeturi din: fenicul, rucola, frunze de papadie, creson, frunze de sfecla, sparanghel, patrunjel si sos. Ingrediente: 1/2 bulb fenicul o mana de rucola o mana de frunze de papadie o mana de creson o mana de frunzulite de sfecla 4 fire de sparanghel o mana de hasmatuchi sau...
Citeste toata reteta »

Tort cu frişcă si fructe

Tort_cu_frisca_si_fructe
O reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale, faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 25 g unt un praf sare 2 linguri migdale măcinate 4 linguri făină un plic zahăr vanilat...
Citeste toata reteta »

Budinca de dovlecei cu porumb

Budinca_de_dovlecei_cu_porumb
O reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe, cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt, zahar si pesmet. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 conserve (200 g) porumb boabe 200 g cascaval 3 cepe 2 ardei grasi verzi 3 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita sare...
Citeste toata reteta »

Gogoşi vanilate

Gogosi_vanilate
O reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte, oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 4 linguri zahăr un praf sare 25 g unt 4 linguri ulei 250 ml lapte dulce călduţ 3 ouă 25 g drojdie proaspătă o păstaie vanilie ulei...
Citeste toata reteta »

Salată crocantă simplă

Salata_crocanta_simpla
O reteta de salata crocanta simpla din: fasole verde, sare de mare, piper, salata, castravete, morcovi, telina, patrunjel si sos. Ingrediente: o mana de fasole verde fina sare de mare si piper negru proaspat macinat o capatana de salata romana 1/2 castravete un morcov o tulpina frageda de telina, impreuna cu frunzulitele galbene o...
Citeste toata reteta »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu