vineri, 16 noiembrie 2012

Retete simple #97


Retete simple:

Morcovi cu usturoi

Morcovi_cu_usturoi
O retet delicioasa de morcovi cu usturoi din: unt, usturoi, coaja si zeama de portocala, patrunjel, morcovi, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, vin si supa de legume. Ingrediente: o bucată de unt 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi coaja rasă şi zeama de la o portocală o mână de frunze...
Citeste toata reteta »

Retete culinare: Tocinei

Tocinei
O reteta de tocinei din: cartofi, ceapa, faina, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente:  1 kg cartofi 1 ceapa 3-4 linguri cu faina 2 oua sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Curata si spala cartofii, rade-i. Procedeaza la fel cu ceapa. Scurge bine de apa (stoarce in pumni), amesteca totul cu...
Citeste toata reteta »

Limoncello aromat

Limoncello_aromat_1
O reteta simpal de Limoncello aromat din: lamai, votca, zahar tos si apa fiarta. Ingrediente: 5 lamai necerate 1  l de votca 750 g de zahar tos 700 ml de apa fiarta   Mod de preparare: Curăţă coaja lămâilor cu un cuţit econom (cojitorul de legume), fără a tăia din partea albă, care este...
Citeste toata reteta »

Tarta cu pere si nuci

Tarta_cu_pere_si_nuci
O reteta de tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, zahar, unt, zahar brun, miere, frisca, oua, nuci si sare cu aroma de fum. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 2 pere, curatate de coaja si de samburi si taiate in patru 3 linguri zahar 60 g unt nesarat 140 g zahar brun...
Citeste toata reteta »

Varza calita cu carnaciori la gratar

Varza_calita_cu_carnaciori_la_gratar
O reteta de varza calita cu carnaciori la gratar din: varza, carnaciori, ceapa, ulei, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, seminte de chimen, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente:  varza mare 500 g carnaciori subtiri proaspeti 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 1 lingura rasa boia...
Citeste toata reteta »

Piscoturi cu struguri

Piscoturi_cu_struguri.png
O  reteta delicioasa de piscoturi cu:vin alb, struguri, oua, zahar, lamaie, nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50g nuci taiate felii Mod de preparare: Rupi piscoturile in bucatele, iar jumatate le pui intr-un vas si le stropesti...
Citeste toata reteta »

Tartă cu prune si scortisoara

Tarta_cu_prune_si_scortisoara
O reteta de tarta cu prune si scortisoara din: aluat, oua, branza de vaci, branza telemea, zahar, zahar vanilat, smantana, prune si scortisoara. Ingrediente:  300 g aluat foitaj 3 oua 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 200 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 50 ml smantana prune zahar pudra scortisoara...
Citeste toata reteta »

Crochete de curcan cu praz

Crochete_de_curcan_cu_praz
Crochete de curcan cu praz din: carne tocata de curcan, praz, cimbru, ceapa, supa de legume, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 4 fire praz 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 1 ceapa 100 ml supa de legume 3-4 linguri ulei de masline...
Citeste toata reteta »

Cocktail Lavender Collins

Cocktail_Lavender_Collins
O reteta simpla de Cocktail Lavender Collins din: gin, sirop de levantica, fresh de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 40 ml Gin 20 ml sirop de levantica 30 ml fresh de lamaie Top Apa minerala   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata intr-un pahar Collins.
Citeste toata reteta »

Chec de banane

Chec_de_banane
Chec de banane din: curmale, banane, lapte, ulei, unt, zahar, oua, faina, nucsoara, scortisoara, banane, zahar si frisca. Ingrediente: 175 g curmale, fara samburi 2 banane, bine coapte 2 linguri lapte 2 linguri ulei 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei + 25 g pentru banane 175 g zahar 2 oua 125 g faina...
Citeste toata reteta »

Retete savuroase: Dovlecei umpluţi

Dovlecei_umpluti
O reteta savuroasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  4 dovlecei mari 400 g carne tocata 1 ceapa 50 g orez 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita boia...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Sos de rosii

Sos_de_rosii_3
O reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml...
Citeste toata reteta »

Rata cu bame si ceapa caramelizata

Rata_cu_bame_si_ceapa_caramelizata
O reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame, ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 600 g bame 2 cepe mari 1 lingura zahar 2 catei de usturoi 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi pieptul de raţă, scurgeţi-l...
Citeste toata reteta »

Prăjitură tropicală

Prajitura_tropicala
Prajitura tropicala din: miere, ananas, mango, coaja si zeama de lamaie, unt, zahar brun, oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si rom. Ingrediente: 4 linguri miere 250 g ananas, taiat bucati de 2 cm 1 mango, taiat bucati de 2 cm coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 200 g unt +50 g...
Citeste toata reteta »

Peşte întreg la grătar

Peste_întreg_la_gratar
Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte...
Citeste toata reteta »

Pepene galben umplut cu budinca

Pepene_galben_umplut_cu_budinca
Pepene galben umplut cu budinca din: pepene galben, budinca de ciocolata, zahar, lapte si nuca de cocos. Ingrediente: 2 bucati mari de pepene galben sau 4 pepeni mai mici 2 pachete de budinca de ciocolata sau caramel 6 linguri zahar 1 l lapte 4 linguri de nuca de cocos pentru decor sau cateva frunze...
Citeste toata reteta »

Ciorbă de ardei copţi

Ciorba_de_ardei_copti
O reteta de ciorba de ardei copti din: carne de vita, ardei capia, morcovi, telina, ceapa, patrunjel, bulion si sare. Ingrediente: 300 g carne de vita 4-5 ardei capia 2-3 morcovi 1 telina cu tot cu frunze 2 cepe 1 radacina de patrunjel 1 lingura cu bulion sau 2-3 rosii sare   Mod de...
Citeste toata reteta »

Clatite in sos de vanilie

Clatite_in_sos_de_vanilie
O reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri. Ingrediente: pentru umplutura: 250 g branza de vaci 3 galbenusuri 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o portocala un praf de sare pentru sos: 500 g...
Citeste toata reteta »

Saramură de peşte sau carne de pui

Retete_1
Saramură de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1 lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2 frunze de dafin 50...
Citeste toata reteta »

Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură

Panna_cotta_cu_vanilie_si_sos_de_zmeura
Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură din: lapte, gelatina, coaja de lamaie, pastai de vanilie, bobite de cardamom, zahar, zmeura, zahar si amidon. Ingrediente: 240 ml de lapte 4 foi de gelatina (sau 3 lingurite de gelatina la plic) 240 ml de smantana pentru frisca coaja de la 1 lamaie 2 pastai...
Citeste toata reteta »

Peste in crustă de mălai

Peste-_in_-crusta_-de_-malai.png
O reteta delicioasa de peste cu: malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un mor­cov o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii...
Citeste toata reteta »

Macaroane cu costită afumată

Macaroane_-cu-_costita_-afumata.png
O reteta delicioasa de macaroane cu: rosii chery, costrita afumata, patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry 300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de...
Citeste toata reteta »

Retete culinare: Clătite cu legume

Clatite_cu_-legume.png
O reteta delicioasa de clatite cu:, faina, oua, lapte, fasole verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, oua, rosii, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură cu muguri de soia 200...
Citeste toata reteta »

Supă de pui cu kaizer

Supa_de_-pui_-cu_-kaizer.png
O reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, oua, morcov, telina, ardei gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de floarea-soarelui sare...
Citeste toata reteta »

Prăjitură cu ciocolată şi pepene

Prajitura-_cu_-ciocolata_-si_-pepene.png
O reteta delicioasa de prajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua, unt, zahar tos, faina, cacao, budinca, lapte, pepene galben, ciocolata neagra, migdale, menta. Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de migdale 3 ouă 30 g unt 3 albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină 50 g cacao un plic budincă...
Citeste toata reteta »

Peşte la cuptor cu ciuperci

Peste_-la_-cuptor_-cu-_ciuperci.png
O reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de...
Citeste toata reteta »

Tocanita de rosii

Tocanita_de_-rosii.png
O reteta delicioasa de tocanita cu: rosii, usturoi, ceapa, ulei, marar, condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă mare 2 linguri ulei mărar condimente după gust Mod de preparare: Iei o crăticioiară şi pui la călit usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Când acestea sunt călite, adaugi roşiile bine spălate şi...
Citeste toata reteta »

Gulas cu carne de porc

Gulas_cu_carne_de_porc.png
O reteta delicioasa de gulas cu:carne de porc, ulei, rosii, dovlecel, cartofi, morcov, boia iute, usturoi, ceapa, smantana, sare, piper, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 500g carne de porc 4 cepe 200ml ulei 4 rosii 1 dovlecel 2 morcov 1 kg cartofi 1 lingurita boia iute 1 catel usturoi 100g smantana sare piper 1 lingurita...
Citeste toata reteta »

Desert: Prajitura cu fructe

Prajitura_cu_fructe.png
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei. Ingrediente: 350g făină 400g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi 200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lămâie 500 g struguri (sau...
Citeste toata reteta »

Ghebe cu salvie si rozmarin

Ghebe_cu_salvie_si_rozmarin
O reteta de ghebe cu salvie si rozmarin din: ciuperci, ghebe, seminte de mustar, frunze de salvie, piper, cimbru, sare grunjoasa si otet. Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe) 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure 2 linguri seminte de mustar 1 legatura frunze de salvie 1 legatura crengute de rozmarin 1 lingura piper...
Citeste toata reteta »

Sos de menta cu otet

Sos_de_menta_cu_otet
O reteta de sos de menta cu otet din: otet de vin rosu, zahar, salote, menta, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri otet de vin rosu 3 linguri zahar 1-2 salote, curatate si tocate 2-3 linguri menta proaspata, tocata sare si piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Turnati otetul intr-o cratita si...
Citeste toata reteta »

Macaroane cu chiftele de legume

Macaroane_-cu_-chiftele_-de_-legume.png
O reteta delicioasa de macaroane cu: cartof, ceapa rosie, mazare, marar, morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute, ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie 400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g soia granulată 3 ouă sare...
Citeste toata reteta »

Caponata

Caponata
Caponata din: ulei de masline, vinete, ceapa rosie, rosii, capere, stafide, telina, otet de vin alb, seminte de pin si bruschete. Nu este reţetă mai siciliană decât caponata şi există atâtea variante câţi bucătari sunt pe lume. Dulceaţa fructelor uscate trebuie echilibrată cu puţin oţet de vin roşu. La fel de mult contează şi...
Citeste toata reteta »

Taitei cu crevete

Taitei_cu_crevete
O reteta de taitei cu creveti din: taitei, ulei de susan, arahide, sos de soia, ulei de nuci, usturoi, chilli, ceapa rosie, crevete, sos de peste, zeama de lamaie, zahar, oua, ceapa verde, coriandru si felii de lamaie. Ingrediente: 300 g taitei de orez 1 lingura ulei de susan 50 g arahide, tocate 3...
Citeste toata reteta »

Paste siciliene cu sardine şi broccoli

Paste_siciliene_cu_sardine_si_broccoli
Paste siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin, bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli. Această combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate. Ingrediente: 5...
Citeste toata reteta »

Salata cu carne de vita

Salata_cu_carne_de_vita
O reteta de salata cu carne de vita din: muschi de vita, zahar, zeama de lamaie, usturoi, sos de peste, chilli, coriandru, menta, ceapa rosie, ridichi, fasole verde, castravete, rosii cherry, salata verde si crackers cu chilli. Ingrediente: 300 g muschi de vita pentru vinegreta: 2 lingurite zahar 2 lamai, zeama 1 catel de...
Citeste toata reteta »

Fructe conservate in rom

Fructe_conservate_in_rom
Fructe conservate in rom din: prune, struguri, mere, pere, zahar si rom alb. Ingrediente: 1 kg amestec de fructe: prune, struguri, mere, pere 1 kg zahar rom alb   Mod de preparare: Curatati fructele bine de samburi, codite si frunze. Taiati merele si perele in sferturi sau in cubulete si eliminati cotoarele si semintele....
Citeste toata reteta »

Cocktail Jamaica Sun

Cocktail_Jamaica_Sun
O reteta simpla de Cocktail Jamaica Sun din: lichior tutti frutti, rom jamaica si sirop de ghimbir. Ingrediente: 3 cl lichior Tutti Frutti 3 cl rom Jamaica 1 lingurita de sirop de ghimbir   Mod de preparare: Turnam intr-un pahar lichiorul, siropul si romul. Adaugam o lingurita de ceai, apoi completam cu aproximativ 80...
Citeste toata reteta »

Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

Mazare_cu_ceapa_verde_si_salata_verde
O reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un cubuleţ de unt ulei de măsline o linguriţă cu vârf de făină 285 ml supă de pui sau de legume...
Citeste toata reteta »

Vinete cu brânză

Vinete_cu_brânza
O reteta de vinete cu branza din: vinete, branza telemea, oua, patrunjel, maioneza, tahini, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete maricele 200 g branza telemea 4 oua (de preferat, de prepelita) patrunjel verde 2 linguri cu maioneza 2 linguri cu tahini 3-4 catei de usturoi sare piper negru macinat...
Citeste toata reteta »

Inghetata delicioasa de capsuni

Inghetata_delicioasa_de_capsuni
O reteta de inghetata de capsuni din: lapte praf degresat, zahar, lapte, smantana, galbenusuri, lapte condensat, capsuni si sare. Ingrediente: 2 linguri de lapte praf degresat 1/2 cana de zahar 1 1/2 cana de lapte 1/2 smantana pentru frisca 4 galbenusuri mari 400 ml de lapte condensat indulcit la conserva 500 g de capsuni,...
Citeste toata reteta »

Pilaf cu creveti

Pilaf_cu_creveti
Pilaf cu creveti din: fasole verde, fasole alba, concentrat de peste, sos picant, creveti, ulei de masline, ceapa, turmeric, coriandru, chimen si orez basmati. Ingrediente: 200 g fasole verde, taiata in 3 200 g fasole alba – din conserva 600 ml concentrat de peste, fierbinte 2 lingurite sos picant 300 g creveti uriasi, prefierti...
Citeste toata reteta »

Berbec la ceaun

Berbec_la_ceaun
O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de dafin, verdeata, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 kg carne grasa de berbec 4 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 1 adei iute 6 cepe 1 capatana de usturoi 800 g rosii 400...
Citeste toata reteta »

Mazăre cu mentă sott’olio

Mazare_cu_menta
Mazăre cu mentă sott’oliodin: mazare, menta, sare de mare, iper, lamaie, ulei de masline extravirgin. Este o metodă fantastică de a găti mazărea. In italiană, sott’olio înseamnă „sub ulei” şi, în general, când o serviţi în acest fel, mazărea trebuie să fie rece sau la temperatura camerei, fiind o mâncare de vară. Ingrediente: 4-6...
Citeste toata reteta »

Retete de post: Chec de dovleac cu stafide

Chec_de_dovleac_cu_stafide
O reteta de chec de dovleac cu stafide din: oua, ulei, zahar, faina, dovleac, praf de copt, esenta de vanilie, scortisoara si stafide. Ingrediente: 4 oua 100 ml ulei 150 g zahar 200 g faina 1 1/2 cani cu dovleac 1 plic cu praf de copt 1 lingurita cu esenta de vanilie 1/2 lingurita...
Citeste toata reteta »

Salata cu carnati in stil italian

Salata_cu_carnati_in_stil_italian
O reteta de salata cu carnati din: carnati, paine ciabatta, rosii, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi, zeama si coaja de lamaie, otet de vin rosu, zahar, capere si ceapa. Aceasta este o salata ideala, plina de arome si satioasa! In varianta vegetariana, in loc de carnati pune chiftele din soia sau acs topit...
Citeste toata reteta »

Supa de sfecla cu smantana

Supa_de_sfecla_cu_smantana
O reteta de supa de sfecla cu smantana din: sfecla, ceapa, morcov, smantana, frunze de telina, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 2 cepe 1 morcov 250 ml smantana 1 legatura frunze de telina 4 linguri ulei de dovleac sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfeclele de coajă, radeţi-le...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Supa crema de mazare cu crutoane

Supa_crema_de_mazare_cu_crutoane_8
O reteta de Supa crema de mazare cu crutoane din: mazare verde, telina, morcov, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper cayenne, sare si piper. Ingrediente: 2 cesti de mazăre verde 1 telina tulpină, tocata 1 morcov mare, curatat si tocat 1 ceapa mica, curatata si tocata 1/4 lingurita cimbru 1 foaie de dafin, maruntita...
Citeste toata reteta »

Conserve si muraturi: Prune murate

Prune_murate
O reteta de prune murate din: prune, apa, otet, zahar, miere, scortisoara, cuisoare si sare. Ingrediente: 5 kg prune 2 l apa 1 l otet 250 g zahar 200 g miere 1 lingurita scortisoara rasa 3 cuisoare 1 lingurita sare   Mod de preparare: Alegeţi prune mai tari, bine coapte, spălaţi-le şi aşezaţi-le în...
Citeste toata reteta »

Roşii uscate la cuptor

Rosii_uscate
Roşiile uscate la soare sunt, un deliciu şi se potrivesc în sute de reţete, dar preţul lor poate fi destul de piperat. Aşa că învaţă să le faci în casă. Ai nevoie de doar două ingrediente: roşii şi sare de mare. Incinge cuptorul la 100″C /treapta 1 gaz (pe cea mai mică treaptă), taie...
Citeste toata reteta »

Mancare de fasole verde

Mancare_de_fasole_verde
O reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, rosii cherry, bulion, ulei, usturoi, boia iute, sare si busuioc verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde lata 1 ceapa 500 g rosii cherry 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 4-5 catei de usturoi boia iute sare busuioc verde   Mod de...
Citeste toata reteta »

Mazăre cu costită crocantă

Mazare_cu_costita_crocanta
O reteta de mazare cu costita crocanta din: mazare, costita afumata, ulei de masline, unt, lamaie, sare de mare si piper. Este o metodă incredibil de simplă de a transforma un bol de mazăre cu ajutorul bunului ei prieten, costiţa. Mazărea poate fi servită ca atare sau adăugată la paste ori risotto. Ingrediente: 4  ...
Citeste toata reteta »

Vinete umplute murate

aubergine
O reteta de vinete umplute murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare, apa si ardei iute. Ingrediente: 5 kg vinete mijlocii 5 pahare frunze de telina taiate marunt 3 pahare frunze de patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa 2 ardei iuti   Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »

Supe gustoase: Supă-cremă de ciuperci

Supa_crema_de_ciuperci
Supa crema de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci taiate sau 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 morcov mic 2 lingura cu faina 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe...
Citeste toata reteta »

Spaghete cu ton şi roşii cherry

Spaghete_cu_ton_si_rosii_cherry
O reteta de Spaghete cu ton şi roşii cherry din: spaghete, ton, rosii cherry, usturoi, ardei iute, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 350 g de spaghete 1 conserva de ton 350 g rosii cherry 1 catel de usturoi 1/2 lingurita de ardei iute tocat 30 g ulei de masline busuioc sare  ...
Citeste toata reteta »

Salata dobrogeana

Salata_dobrogeana.png
O salata dobrogeana  cu: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, salata verde, telemea de oi, vin alb, sare, sos de maioneza, oua, smantana, sare, cimbru, tarhon. Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 3 castraveţi me­dii 1 ceapă 1 salată verde 100 g telemea de oi 1 ceşcuţă vin alb sare 1 ceaşcă sos maioneză...
Citeste toata reteta »

Despre mazare

Mazare
Mazărea este originară din sudul Europei şi din Asia, fiind cultivată pentru prima oară de greci şi de romani. In Marea Britanie, apare în iunie şi durează puţin, dar mazărea poate fi uscată cu succes, iar sub această formă s-a folosit timp de sute de ani în supele de iarnă şi în tocăniţe. In...
Citeste toata reteta »

Tort de clatite

Tort_de_clatite
O reteta de tort de clatite din: faina, ou, apa minerala, lapte, sare, ceapa, ciuperci, slaninuta, sare, piper, unt, smantana, parmezan si amidon. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 ml apa minerala 300 ml lapte sare pentru umplutura: 1 ceapa 6-7 ciuperci 50 g slaninuta sare piper pentru sos: 1 lingura cu unt...
Citeste toata reteta »

Cocktail Fire Bowl

Cocktail
O reteta savuroasa de Cocktail Fire Bowl din: vin rosu, rom, zahar, cuisoare, scortisoara si coaja de portocala sau lamaie. Acest cocktail nu mai ca este foarte placut (sa stingem neaparat luminile cand aprindem romul), dar este totodata si foarte bogat in alcool. Daca vrem ca nivelul de alcool sa fie mai scazut, in...
Citeste toata reteta »

Gogosari umpluti cu varza

Retete_1
O reteta de gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi, telina, otet, sare, ulei, zahar, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 6 gogosari 2-3 verze 1 kg morcovi 1 telina 1 l otet 1 ceasca sare 300 ml ulei 1/2 ceasca zahar 1/2 lingura boabe de piper cateva foi de dafin...
Citeste toata reteta »

Foitaj cu pere

Foitaj_cu_pere
O reteta delicioasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, zahar, baton de vanilie, zeama de lamaie, frisca, lapte, zahar vanilat, galbenusuri, faina, amidon, unt si rachiu. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 4 pere 300 g zahar 1 baton de vanilie 1 lingura zeama de lamaie 250 ml frisca din smantana crema: 100...
Citeste toata reteta »

Retete pentru weekend #25

Retete_34.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Berbec la ceaun O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi...
Citeste toata reteta »

Praz cu costiţă

Praz_cu_costita
O reteta de praz cu costita din: praz, ulei de masline, usturoi, cimbru, unt, vin alb, supa de pui si costita afumata. Este o mâncare nemaipomenită pentru petreceri sau o garnitură pe cinste la friptura de duminică. Ingrediente: 12 fire de praz ulei de măsline 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri...
Citeste toata reteta »

Punci de portocale

Punci_de_portocale
O reteta simpla de punci de portocale din: vin, portocale, zeama de lamaie, apa si zahar alb. Ingrediente: 1 sticls de vin alb sau rosu 3 portocale zeama unei jumtati de lamaie 1/4 l apa 100 -200 g zahar alb   Mod de preparare: Stoarcem portocalele peste cuburile de zahar, si apoi dizolvam zaharul...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Muraturi asortate

Muraturi_asortate_13
O reteta de Muraturi asortate din: gogonele, conopida, varza rosie, morcovi, hrean, sare, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 5 kg gogonele 2 conopide potrivite 2 verze rosii 1 kg morcovi Hrean Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar   Mod de preparare: Se spala bine gogonelele. Conopida se desface...
Citeste toata reteta »

Mâncare de ardei

Mâncare_de_ardei
O reteta de mancare de ardei din: carne tocata, ceapa, orez, ardei, ceapa rosie, bulion, parmezan, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 cepe 1 cescuta de orez 3-4 ardei capia sau gogosari 1 ceapa rosie 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 2 linguri cu parmezan ras sare piper...
Citeste toata reteta »

Cod în crustă de plante aromatice

Cod_în_crustă_de_plante_aromatice_7
Codul este una dintre speciile de peşte cu carne tare, de aceea el se găteşte de regulă folosindu-se metodele obişnuite pentru prepararea cărnii şi nu a peştelui. Acest lucru îl ilustrează şi următoarea reţetă de cod în crustă de plante aromatice. Fileurile de peşte sunt acoperite cu un amestec de pătrunjel, arpagic verde, eventual...
Citeste toata reteta »

Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac

Creveti_cu_sparanghel_si_piure_de_dovleac
Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3 linguri supa de...
Citeste toata reteta »

Retete savuroase: Chiftelute vegetariene

Chiftelute_vegetariene
O reteta de Chiftelute vegetariene din: falafel, sos tomat, cornuri, cascaval, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri sau mini baghete 100 g cascaval razuit busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2...
Citeste toata reteta »

Chiperi umpluti

Chiperi_umpluti
Chiperi umpluti din: ardei grasi, ardei capia, morcov, carne, bulgur, orez, ulei de dovleac, zahar, ceapa, rosii, boia dulce, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei grasi 2 ardei capia 1 morcov 800 g carne cu grasime (oaie, vita, porc) 100 g bulgur 100 g orez 200 ml ulei de dovleac 4 linguri...
Citeste toata reteta »

Retete culinare: Placinta cu dovleac

Placinta_cu_dovleac
Placinta cu dovleac din: faina, oua, sare, ulei, dovleac, zahar, pesmet, smantana, oua, scortisoara, zahar vanilat si zahar praf. Ingrediente: aluat: 500 g faina 2 oua sare umplutura: 100 ml ulei 2 kg dovleac 500 g zahar 200 g pesmet 250 ml smantana 4 oua 1 lingurita scortisoara macinata 1 pliculet zahar vanilat zahar...
Citeste toata reteta »

Despre praz si ceapa

Despre_praz_si_ceapa
Prazul şi ceapa au fost întotdea¬una nişte ingrediente esenţiale, în lumea întreagă. Dacă le gătiţi îndelung, la foc mic, îşi eliberează zaharurile naturale, dând supelor şi tocăniţelor o dulceaţă şi o profunzime aparte. Dar ele sunt nişte legume foarte valoroase şi dacă le folosiţi singure. Ceapa se plantează foarte de timpuriu, când pământul este...
Citeste toata reteta »

Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare

Supa_de_fasole_verde_cu_mazare
O reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare, morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g mazare 2 morcovi 3 cartofi 1 telina mica (cu tot cu frunze) 1 ardei gras 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 linguri cu...
Citeste toata reteta »

Sos de alune

Sos_de_alune
O reteta de sos de alune din: alune, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, lapte de cocos, sos de soia, chutney de mango, ardei, sare si piper. Ingrediente: 200 g de alune prajite 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ghimbir ras, proaspat 1 lingura de ulei de gatit 1 conserva de lapte de...
Citeste toata reteta »

Tiramisu roz

Tiramisu_roz
Tiramisu roz din: piscoturi, fructe proaspete, oua, zahar, mascarpone, smantana si buscuiti amaretti. Ingrediente: 175 g de piscoturi 400 g fructe proaspete sau decongelate (zmeura, capsuni, visine, cirese) 200 g de fructe din compot sau dulceata, scurse de sirop 2 oua, cu galbenusurile separate de albusuri 185 g de zahar 250 g mascarpone 125...
Citeste toata reteta »

Pui cu paste

Pui_cu_paste
O reteta de pui cu paste din: piept de pui, paste, ciuperci, spanac, smantana, ulei, vin, ceapa rosie si chilli. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat fasii subtiri 250 g paste 250 g ciuperci, taiate felii 150 g spanac 200 ml smantana 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 1 ceapa rosie,...
Citeste toata reteta »

Punci de vin rosu si fructe

Cocktails
Punci de vin rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale. Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2 mere mai mici 2 portocale   Mod de preparare: Curatam merele, le taiem in patru, scoatem samburii si le feliem. Curatam portocla, o feliem si...
Citeste toata reteta »

Mazăre cu brânză

Mazare_cu_brânza
O reteta simpla de mazare cu branza din: mazare, unt, parmezan, lamaie si piper alb. Ingrediente: 4 mâini bune de mazăre proaspătă sau congelată un cubuleţ de unt o mână mare de parmezan proaspăt ras o lămâie piper alb măcinat   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea până când se înmoaie suficient, apoi luaţi-o de...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Ardei bulgaresti murati

Ardei_bulgaresti_murati_06
O reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet, apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare de muraturi   Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun...
Citeste toata reteta »

Retete culinare: Chiftele de legume

Chiftele_de_legume
O reteta delicioasa de chiftele de legume din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, cartofi, oua, marar, usturoi, piper, sare, ulei si patrunjel. Un sos de roşii este cel mai potrivit pentru chifteluţe: pune pe foc o cratiţă cu o jumătate de borcan cu pastă de roşii, o lingură cu ulei, un pahar cu vin alb,...
Citeste toata reteta »

Supa-crema de toamnă

Supa_crema_de_toamna
Supa-crema de toamnă din: cartofi, conopida, ciuperci, ceapa, morcov, telina, smanana, supa de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 1 conopida mica 200 g ciuperci 2 cepe mici 1 morcov 1 telina mica 100 g smantana supa de legume unt sare piper     Mod de preparare: Pune la fiert cartofii si...
Citeste toata reteta »

Budinca de mere cu scortisoara

Budinca_de_mere_cu_scortisoara
O reteta de budinca de mere cu scortisoara din: paine, mere, oua, crema de branza, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 paine toast 3-4 mere 8 oua 300 g crema de branza 200 g zahar 500 ml lapte 4 plicuri cu zahar vanilat unt scortisoara sare   Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »

Crema fina de branza

Crema_fina_de_branza
Crema fina de branza din: branza de vaci, telemea de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 80 g telemea de oaie 120 g smantana 1 pahar cu lapte 100 g unt 3 oua 2 linguri cu faina sare   Mod de preparare: Pregăteşte un sos alb...
Citeste toata reteta »

Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac

Prajitura_rapida_cu_mere_nuci_si_dovleac
O reteta de prajitura rapide cu mere, nuci si dovleac din: ou, zahar, ulei, iaurt, faina, bicarbonat stins cu otet, esenta de vanilie, sare, mere, dovleac, zahar, coaja de lamaie, nuci, alune si rom. Ingrediente: 1 ou 11 linguri zahar 11 linguri ulei 200 ml iaurt 16 linguri faina un varf de lingurita bicarbonat...
Citeste toata reteta »

Cea mai buna reteta de ceapa gratinata

Ceapa_gratinata
Cea mai buna reteta de ceapa gratinata din: ceapa rosie, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, usturoi, vin, smantana, svaiter si parmezan. Ingrediente: 4 cepe roşii mijlocii, curăţate şi tăiate în sferturi ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la 8 fire de cimbru proaspăt 2...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Varza a la cluj

Varza_a_la_cluj_11
O retete de varza a la cluj din: varza, carne tocata de porc, ceapa, bors, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 varza dulce potrivita 800 g carne toccata de porc 1 ceapa tocata 2-3 linguri bors 3-4 linguri bulion Sare Piper   Mod de preparare: Se toaca jumatate de varza intr-o cratita inalta. Carnea...
Citeste toata reteta »

Ardei umpluţi cu carne de vitel

Ardei_umpluti_cu_carne_de_vitel
O reteta de ardei umpluti cu carne de vitel din: ardei grasi, carne de vitel, orez, ceapa, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper, rosii, ardei capia, oregano, ulei si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 800 g carne de vitel tocata 100 g orez 2 cepe 6-8 fire de ceapa verde 2 rosii...
Citeste toata reteta »

Aspic de curcan

Aspic_de_curcan
O reteta de aspic de curcan din: aripa de curcan, gaturi de curcan, piept de curcan, morcovi, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, boabe de piper, sare si otet. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 gâturi de curcan 1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină apio 1 ardei gras 4-5 căţei...
Citeste toata reteta »

Ciorbă de carne

Ciorba_de_carne
O reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras tarhon patrunjel lamaie ulei sare...
Citeste toata reteta »

Chec-inghetata tiramisu

Chec_inghetata_tiramisu
Chec-inghetata tiramisu din: mascarpone, zahar tos, fulgi de ciocolata neagra, cafea macinata, frisca, piscoturi, coniac, cacao si caise confiate. Ingrediente: 250 g mascarpone 100 g zahar tos 1 lingura cu fulgi de ciocolata neagra 3 linguri cu cafea macinata 100 ml frisca 100 g piscoturi 1 paharel de coniac cacao pentru pudrat fulgi de...
Citeste toata reteta »

Retete culinare: Cordon bleu din vinete

Retete_1
Cordon bleu din vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Când cumperi vinete, verifică-le: să fie tari, grele, cu coaja netedă. Pot fi păstrate la frigider câteva zile, în sertarul pentru legume. Ţinute la temperatura camerei, se amărăsc. La conge­lator rezistă până la şase luni. Vinetele se curăţă cu...
Citeste toata reteta »

Prăjitură cu cremă de nuci

Prajitura_cu_crema_de_nuci
O reteta de Prăjitură cu cremă de nuci din: faina, unt, zahar, apa, rom, coaja rasa de lamaie, nuci, zahar, lapte, rom, albusuri si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 4 linguri zahar 3-4 linguri apa 1 lingura rom coaja rasa de la 1 lamaie crema: 350 g nuci macinate...
Citeste toata reteta »

Fire de praz la cuptor, cu cimbru

Fire_de_praz_la_cuptor_cu_cimbru
Fire de praz la cuptor cu cimbru din: praz, ulei de masline, otet de vin rosu, frunze de cimbru su usturoi. Ingrediente: 20 de fire tinere de praz ulei de masline otet de vin rosu o lingurita de frunze proaspete de cimbru, tocate 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii   Mod de...
Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Prăjitură crocantă cu piersici

Prajitura_crocanta_cu_piersici
O reteta de prajitura corcanta cu piersici din: unt, faina, sare, praf de copt, zeama de lamaie, ou, galbenus, fulgi de ovaz, piersici, miez de nuca, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 400 g faina 1/2 lingurita cu sare 1 plic cu praf de copt (cu sofran) 1 lingura cu zeama de...
Citeste toata reteta »

Butterfly rice

Butterfly_rice
Butterfly rice din: orez de sushi, otet de orez, alga de sushi, somon, ton rosu, ghimbir murat, wassabi si castravete. Ingrediente: orez de sushi otet de orez alga de sushi somon crud ton rosu ghimbir murat wassabi castravete   Mod de preparare: Orezul de sushi se modeleaza sub forma de fluture. Peste acesta, asaza...
Citeste toata reteta »

Muffins cu spuma de vanilie

Muffins_cu_spuma_de_vanilie
O reteta de Muffins cu spuma de vanilie din: oua, unt, ciocolata, zahar si frisca. Ingrediente: Oua unt ciocolata 75% cacao zahar frisca   Mod de preparare: Mixează ouăle mpreună cu zahărul până obţii o spumă. Untul topit împreună cu ciocolata şi laptele, adaugă-le treptat în această compoziţie. Apoi pune-le în formele speciale pentru...
Citeste toata reteta »

Prajitura cu prune, gutui si biscuiti

Prajitura_cu_prune_gutui_si_biscuiti
Prajitura cu prune, gutui si biscuiti din: lapte, drojdie, zahar, unt, ou, faina, prune, gutui, lapte, zahar vanilat, zahar, gris, lamaie, biscuiti si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 100 ml lapte cald 1 pachetel drojdie uscata 80 g zahar 150 g unt 1 ou fainca (500-600g) umplutura: 1 kg prune 500 g cubulete de...
Citeste toata reteta »

Mancărică picantă de conopidă

Mancarica_picanta_de_conopida
O reteta de mancarica picanta de conopida din: conopida, carne tocata, rosii, ceapa, ardei iute, suc de lamaie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 conopida mare 300 g carne tocata 4-5 rosii 1 ceapa 1 ardei iute rosu suc de lamaie patrunjel verde ulei sare   Mod de preparare: Rupe conopida în bucheţele...
Citeste toata reteta »

Prune calde cu miere si nuci

Prune_calde_cu_miere_si_nuci
O reteta de Prune calde cu miere si nuci din: prune, zeama de portocala, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz si nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fara samburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahar brun 50 g fulgi de ovaz 100 g nuci macinate  ...
Citeste toata reteta »

Peste cu legume in stil provensal

Peste_cu_legume_in_stil_provensal
O reteta de Peste cu legume in stil provensal din: cartofi, vanata, rosii, masline, oregano, piure de rosii, sos pesto, file de peste, ulei de masline, vin si esalote. Ingrediente:  600 g cartofi 1 vanata, taiata felii pe lungime de 1/2 cm 250 g rosii cireasa 80 g masline fara samburi cateva fire de...
Citeste toata reteta »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu