marți, 4 iunie 2013

Retete pentru tine #21

Retete:

Omleta cu spanac, pe canapea de orez

28 May 2013
Retete_3Omleta cu spanac, pe canapea de orez din: orez, unt, oua, spanac, smantana, sare, lapte. Ingrediente: 1 ceasca orez 2 linguri unt 4 oua 1/2 kg spanac 1 lingura smantana sare 1/2 pahar lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă cu sare, fără să pui capac. După ce s-a înmuiat, îl clăteşti cu…
Read more »





Guacamole delicios

28 May 2013
Guacamole_deliciosGuacamole delicios din: avocado, rosie, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde, zeama de lamaie, sare, piper cayenne, ulei de masline presat la rece. Ingrediente: 2 fructe de avocado o rosie taiata cubulete jumatate de ardei gras cubulete un fir de ceapa verde tocata un fir de usturoi verde tocat zeama de lamaie sare dupa gust…
Read more »





Tort Tiramisu cu capsuni

28 May 2013
Tort_Tiramisu_cu_capsuniTort Tiramisu cu capsuni din: piscoturi, unt, capsuni, gelatina, mascarpone, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lichior de migdale, frisca, pudra de cacao. Ingrediente: 370 g piscoturi 150 g unt 500 g capsuni 6 goi gelatina 500 g mascarpone 500 g branza de vaci 100 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri lichior de…
Read more »





Reteta zilei: Cheeseburger cu ceapa sote

28 May 2013
Cheeseburger_cu_ceapa_sote_23Cheeseburger cu ceapa sote din: ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, vin rosu, hamburgeri, praf de usturoi, piper negru, sare, branza, chifle. Ingrediente pentru ceapa sote: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, taiate felii subtiri 2 lingurite de sare 1 lingurita de piper negru ½ ceasca de vin roșu Ingrediente pentru burger: 2…
Read more »





Supa groasa cu lapte batut

28 May 2013
Supa_groasa_cu_lapte_batutSupa groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion, turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru, paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…
Read more »





Muschiulet marinat in stil spaniol

28 May 2013
Retete pentru gratarMuschiulet marinat in stil spaniol din: apa, sare, zahar, otet din vin, gheata, muschi de porc, paprika, zahar, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei de masline, otet de vin. Ingrediente: 3 1/2 cani apa 1/4 cana sare 1/4 cana zahar 1/4 cana otet din vin 1 cana cuburi de gheata 3 muschiuleti de porc mai mari…
Read more »





Friganele cu bacon si sirop de artar

28 May 2013
Retete_1Friganele cu bacon si sirop de artar din: bacon, unt, paine, oua, sirop de artar. Ingrediente: 4 felii bacon fara sorici 60 g unt taiat cubulete 4 felii paine dospita de 2 cm 3 oua batute usor 1/4 cana (60 ml) sirop de artar   Mod de preparare: Frigi baconul intr-o tigaie de dimensiuni medii,…
Read more »





Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju

28 May 2013
Dovlecei_umpluti_cu_pasta_de_nuci_cajuDovlecei umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci, hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale, samburi de fistic. Inrgediente: 2 dovlecei jumatate de morcov jumatate de telina mica 4 ciuperci champignon 2 linguri hrisca inmuiata…
Read more »





Aripioare de pui umplute

28 May 2013
Aripioare_de_pui_umpluteAripioare de pui umplute din: aripioare de pui, sare, piper, boia, ulei, galbenusuri, branza de vaci, usturoi, sare, piper, cascaval, busuioc, oregano, patrunjel, supa de pasare si unt. Ingrediente: 16 aripioare de pui sare piper 1 lingurita boia 1 lingurita ulei umplutura: 2 galbenusuri 200 g branza de vaci 3 catei de usturoi zdrobiti sare…
Read more »





Chili de ciuperci cu telina si migdale

28 May 2013
Chili_de_ciuperci_cu_telina_si_migdaleChili de ciuperci cu telina si migdale din: ciuperci champignon, tulpina de telina, ceapa, ardei gras, migdale, morcov, rosii uscate, apa, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, usturoi, oregano, pudra de chili, chimion, otet de cidru de mere, sirop de agave, piper cayenne, caju, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ciuperci champignon jumatate de…
Read more »





Reteta zilei: Suc delicios de pepene galben

28 May 2013
Suc_delicios_de_pepene_galben_06Suc delicios de pepene galben din: pepene galben, zahar.   Ingrediente: 1 pepene galben 3 linguri zahar   Mod de preparare: Taiați pepenele in doua jumatați si scoateti semintele. Dati la blender si apoi strecurati pentru a indeparta pulpa. Puneti intr-un recipient si adaugati zahar. Amestecati si dati la frigider. Serviti simplu sau cu pulpa.…
Read more »





Salata de creveti cu mango

28 May 2013
Salata_de_creveti_cu_mangoSalata de creveti cu mango din: sos de peste, zahar brun, miere, zeama de limeta, usturoi, ardei iute, creveti decorticati, fructe de mango, avocado, ceapa, patrunjel. Ingrediente: pentru dressing: 4 linguri sos de peste 2 linguri de zahar brun 2 linguri de miere 2 linguri de zeama de limeta 2 catei de usturoi zdrobiti 2…
Read more »





Ciorba de varza cu unt de arahide

28 May 2013
Ciorba_de_varza_cu_unt_de_arahideCiorba de varza cu unt de arahide din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, varza, cartof dulce, morcovi, rosii, supa de legume, unt de arahide, paste. Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa tocata o lingura de ghimbir ras 4 catei de usturoi pisati o lingurita de fulgi…
Read more »





Frigarui in stil japonez

28 May 2013
Retete pentru gratarFrigarui in stil japonez din: vrabioara, usturoi, miere, sos de soia, sherry, ulei, otet din orez, ghimbir. Inrgediente: 700-800 g fleica sau vrabioara marinata: 1 catel de usturoi 1 ceasca miere lichida 1 ceasca sos de soia 1 ceasca sherry 1/4 ceasca ulei 3 linguri otet din orez 2 lingurite ghimbir ras   Mod de…
Read more »





Paste cu carne tocata mixta la cuptor

28 May 2013
Paste_cu_carne_tocata_mixta_la_cuptorPaste cu carne tocata mixta la cuptor din: carne tocata mixta, usturoi, ceapa rosie, ou, sare, piper, paste, ulei, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, sos de rosii, verdeata asortata, mozzarella. Ingrediente: 400 g carne tocata mixta (porc si vita) 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 1 ou sare piper 500 g paste macaroni…
Read more »





Budinca de gris cu sos de miere

28 May 2013
Desert_2Budinca de gris cu sos de miere din: gris, lapte, frisca, zahar, zahar vanilat, baton de vanilie, miere, nucsoara. Ingrediente: 150 g gris 1 l lapte 150 g frisca lichida 100 g zahar 2 plicuri cu zahar vanilat putin baton de vanilie pentru sos: 200 g miere 1-2 linguri nucsoara rasa   Mod de preparare:…
Read more »





Frigarui cu carne de pui, ceapa rosie si ardei gras

28 May 2013
Frigarui_cu_carne_de_pui_ceapa_rosie_si_ardei_grasFrigarui cu carne de pui, ceapa rosie si ardei gras din: piept de pui, ceapa rosie, ardei grasi, sos pesto, patrunjel, lamaie, vin, sare. Ingrediente: 1 piept de pui măricel 2 cepe roşii mici 2 ardei graşi verzi 2-3 linguri de sos pesto pătrunjel (pentru decor) 1 lămâie vin alb ulei sare   Mod de…
Read more »





Supa de usturoi cu parmezan si crutoane

28 May 2013
Supa_de_usturoi_cu_parmezan_si_crutoaneSupa de usturoi cu parmezan si crutoane din: apa, frunza de dafin, frunze de salvie, cimbru, usturoi, sare, piper, ou, galbenusuri de ou, parmezan, ulei de masline, paine. Ingrediente: 4 cani de apa o frunza de dafin 2 frunze de salvie 2 lingurite de cimbru proaspat o duzina de catei de usturoi zdrobiti sare si…
Read more »





Cremă de urdă cu ciocolată

28 May 2013
Retete_5Cremă de urdă cu ciocolată din: ciocolata menaj, urda, unt, zahar, zahar vanilat, dulceata. Ingrediente: 250 g ciocolata menaj 300 g urda 100 g unt 20 g zahar 1 plic zahar vanilat dulceata   Mod de preparare: Freci urda, zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi un­tul la temperatura camerei şi amesteci bine până obţii o cremă…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu vodka si suc de lamaie

28 May 2013
Cocktail_cu_vodka_si_suc_de_lamaie_04Cocktail cu vodka si suc de lamaie din: vodka, lichior cointreau, zahar, apa, suc de lamaie, zahar, coaja de lamaie.   Ingrediente: 45 ml Vodka 10 ml Lichior cointreau sifon Ingrediente sirop de lamaie: 1/2 cana de zahar 1 cana cu apa 100ml suc de lamaie zahar coaja rasa de la 1/2 lamaie   Mod…
Read more »





Salata de cartofi cu pastrav

28 May 2013
Salata_de_cartofi_cu_pastravSalata de cartofi cu pastrav din: cartofi, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, lamaie, hrean, pastrav afumat. Ingrediente: 700 g cartofi noi o legatura de ceapa verde sau o ceapa de apa cateva fire de patrunjel sare si piper dupa gust 3 linguri de ulei de masline o lamaie o lingurita de hrean ras…
Read more »





Supa de spanac cu limeta

28 May 2013
Supa_de_spanac_cu_limetaSupa de spanac cu limeta din: spanac, coriandru, suc de nuca de cocos, suc de limeta, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, pasta miso, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 3 maini de spanac o legatura de coriandru sau patrunjel sucul si carnea de la o nuca de cocos sucul unei limete 3 linguri ulei de…
Read more »





Paste cu masline, capere si fileuri de anchois

28 May 2013
Paste_cu_masline_capere_si_fileuri_de_anchoisPaste cu masline, capere si fileuri de anchois din: paste rigatoni, sare, piper, usturoi, fileuri de anchois, ulei de masline, rosii decojite, masline negre, capere. Ingrediente: 400 g paste scurte rigatoni sare piper 4 catei de usturoi 6-8 fileuri de anchois 2 linguri ulei de masline 1 conserva de rosii decojite 100 g masline negre…
Read more »





Ciorba de naut cu taitei

28 May 2013
Ciorba_de_naut_cu_taiteiCiorba de naut cu taitei din: apa, ulei de masline, sare, usturoi, taitei fara ou, naut, sare, piper. Ingrediente: 8 cani de apa 2 linguri ulei de masline o lingurita de sare 2 catei de usturoi zdrobiti un pachet de taitei fara ou 2 cutii de naut scurse de lichid sare si piper dupa gust…
Read more »





Sucuri de vară, răcoroase şi sănătoase

27 May 2013
SucSuc de coacaze rosii conţine vitamine (A, B, C) şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, fier, brom) probleme de sănătate pe care le remediază: lipsa poftei de mâncare, demineralizare, afecţiuni hepatice, febră (scade temperatura) cum îl consumi: fructele coapte se curăţă de pe ciorchine şi se strivesc manual sau în storcător se beau până la 300…
Read more »





Supa de pui cu galusti si cartofi

27 May 2013
Supa_de_pui_cu_galusti_si_cartofiSupa de pui cu galusti si cartofi din: pui, ardei, pastarnac, radacina de telina, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, ardei capia, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, patrunjel, oua, gris, cimbru. Ingrediente: 1 pui mic 2 ardei 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină ţelină 1 ceapă mare 2 morcovi 1-2 ardei 2 cartofi 1 ardei capia sau un gogoșar sare piper boabe și măcinat 2-3 lingurite…
Read more »





Salata cu castraveti, ardei gras si ton

27 May 2013
Salata_cu_castraveti_ardei_gras_si_tonSalata cu castraveti, ardei gras si ton din: ton, castraveti, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare. Ingrediente: 200 de grame de ton bucăți (în apă sau în ulei, la cutie) 2 castraveţi mici (de grădină) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie pătrunjel (pentru decor) ulei…
Read more »





Dieta de detoxifiere cu lamaie

27 May 2013
Dieta_de_detoxifiere_cu_lamaieTotusi, atat lamaia, cat si apa, sunt sanatoase. Cu toate acestea, nu este recomandat sa inlocuiti mesele nutritive si echilibrate cu lichide, indiferent de tipul acestora. Consultati medicul daca doriti sa incepeti un regim de detoxifiere. Cum functioneaza dieta de detoxifiere cu lamaie Exista mai multe modalitati de a detoxifia organismul si postul este o…
Read more »





Dieta Dash (Dieta pentru scaderea tensiunii arteriale)

27 May 2013
Dieta1Dieta DASH reprezinta o solutie viabila pentru persoanele care sufera de hipertensiune. Plan nutritional recomandat de medici: consumul de fructe, legume si lactate cu un continut scazut de grasimi; renuntarea la produsele alimentare bogate in grasimi saturate, colesterol; introducerea in alimentatie a cerealelor integrale, peste, carne de pui, seminte, nuci si alune; o dieta bogata…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu sunca si dressing de branza

27 May 2013
Salata_cu_sunca_si_dressing_de_branza_16Salata cu sunca si dressing de branza din: salata verde mixta, morcovi, fasole edamame, castravete, sunca, afine, branza, mure, maioneza, lapte, suc de lamaie, sare, piper, praf de ceapa.   Ingrediente pentru salata: Salata verde mixta ½ ceasca de felii de morcovi, taiati bucati ¼ cana de fasole edamame ½ ceasca de felii de castravete…
Read more »





Salata de calamari

27 May 2013
Salata_de_calamariSalata de calamari din: zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper, calamari, ardei iute, capere, ghimbir, ulei de masline, telina. Ingrediente: zeama a doua lamai 6 catei de usturoi pisati jumatate de legatura de patrunjel sau busuioc tocata sare si piper dupa gust un kilogram si jumatate de calamari un ardei iute feliute o mana…
Read more »





Supa de rosii si morcovi

27 May 2013
Supa_de_rosii_si_morcoviSupa de rosii si morcovi din: ceapa, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, apa, lapte, sare, piper. Ingrediente: o ceapa mare feliata subtire 6 rosii jumatate de kilogramd e morcovi 5 catei de usturoi o lingura de ulei de masline o mana de frunze de busuioc tocate 2 cani de apa o…
Read more »





Cotlet aromat

27 May 2013
Cotlet_aromatCotlet aromat din: cotlet dezosat de porc, otet, suc de rosii, ketchup, mustar, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cotlet dezosat de porc o lingura otet 100 ml suc de rosii 2 linguri ketchup o lingura mustar o lingura zahar o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Se amestecă sucul de roşii…
Read more »

Snitel vienez cu salată de castraveti

27 May 2013
Snitel_vienez_cu_salata_de_castravetiSnitel vienez cu salată de castraveti din: cartofi rosii, sare, castravete, smantana, piper, mustar, ceapa, bacon afumat, unt, muschi de vitel, faina, oua, pesmet, marar. Ingrediente: 750 g cartofi rosii sare 1 castravete 125 g smantana piper 1 lingurita mustar 1 ceapa 75 g bacon afumat impanat 5 linguri unt 4 felii de muschi de…
Read more »





Creveti la gratar cu salsa

27 May 2013
Creveti_la_gratar_cu_salsaCreveti la gratar cu salsa din: creveti, frunze de patrunjel, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti, cu sau fara piele Salsa 1 cana frunze de patrunjel proaspat, tocate 2 catei de usturoi, cojiti si zdrobiti 1 lingura ghimbir decojit si zdrobit 1 ardei iute fara…
Read more »





Salata picanta cu vita

27 May 2013
Salata_picanta_cu_vitaSalata picanta cu vita din: ulei, antricot de vita, usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, piper, pastai verzi, busuioc, sos de peste, suc de lime, salata verde. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal ori de rapita 345 g de antricot de vita tocat o ceapa rosie, tocata fin doi catei mari de usturoi, tocati doua lingurite…
Read more »





Prajitura rapida cu capsune

27 May 2013
Prajitura_rapida_cu_capsunePrajitura rapida cu capsune  din: oua, zahar, faina, praf de copt, capsune, ulei. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 125 g faina un pliculet praf de copt 200 g capsune 50 ml ulei   Mod de preparare: Ouăle si zahărul se mixează cel puţin 15 minute şi după ce s-a obţinut o cremă albă, spumoasă…
Read more »





Salata de biban cu mandarine si radacinoase

27 May 2013
Salata_de_biban_cu_mandarine_si_radacinoaseSalata de biban cu mandarine si radacinoase din: ardei grasi, seminte de susan, morcovi, ceapa, tulpina de telina, mandarine, rosie, ghimbir, biban, ulei de susan, otet de orez, usturoi, ceapa verde, suc de portocale, sos de soia, amidon de porumb, ulei de masline. Ingrediente: 2 ardei grasi feliati un sfert de lingurita de seminte de…
Read more »





Cannelloni cu vitel si spanac

27 May 2013
Cannelloni_cu_vitel_si_spanacCannelloni cu vitel si spanac  din: cannelloni, ulei de masline, ceapa rosie, pulpa de vitel, spanac, rosii, sare, piper, verdeata, unt, faina, smantana, lapte, ou, parmezan. Ingrediente: 16 bucati cannelloni 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 400 g pulpa de vitel 1 snop de spanac proaspat 5 linguri rosii decojite si taiate cuburi…
Read more »





Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel

27 May 2013
Ciorba_de_ciuperci_cu_cimbru_si_patrunjelCiorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme, rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc. Ingrediente: 100 g hribi uscati 3 linguri ulei de masline 3 hasme tocate marunt o lingurita de rozmarin tocat 400 g cartofi taiati cubulete 3 catei de usturoi 4 cani de apa o lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu burger de curcan

27 May 2013
Salata_cu_burger_de_curcan_07Salata cu burger de curcan din: carne tocata de curcan, patrunjel, usturoi, sos worcestershire, sare, maioneza, sos de soia, zahar brun, ceapa, usturoi, piper, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, rosii cherry, branza albastra.   Ingrediente pentru burgeri: 1 kg carne tocata de curcan 1/2 cana patrunjel tocat 3 catei de usturoi, tocati 1…
Read more »





Prajitura cu fulgi de porumb si capsune

27 May 2013
Prajitura_cu_fulgi_de_porumb_si_capsunePrajitura cu fulgi de porumb si capsune din: fulgi de porumb, unt, frisca, capsune. Ingrediente: 400 g fulgi de porumb 200 g unt 500 ml frisca lichida dulce 350 g capsune   Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, fără însă a-l fierbe si se păstrează la loc cald. Fulgii de porumb se mărunţesc,…
Read more »





Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel

27 May 2013
Penne_cu_ardei_capia_si_salsa_de_patrunjelPenne cu ardei capia si salsa de patrunjel din: ardei capia, patrunjel, capere, otet balsamic alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline, paste penne. Ingrediente: 2 ardei capia 1 legtura patrunjel 2 linguri capere o lingura otet balsamic alb sare piper 2 catei de usturoi curatati 8 lingurita ulei de masline 500 g paste penne…
Read more »





Crochete gustoase de cascaval

27 May 2013
Crochete_gustoase_de_cascavalCrochete gustoase de cascaval din: sunca, cascaval, albusuri, faina, pesmet, ulei, piper. Ingrediente: 2 felii sunca 300 g cascaval ras 3 albusuri 4 linguri faina 4-5 linguri pesmet fin ulei pentru prajit piper   Mod de preparare: Se taie bucăţi foarte mici şunca, iar albuşurile se bat spumă, până aproape să semene cu bezeaua. Apoi,…
Read more »





Retete internationale: Caldo verde

27 May 2013
Caldo_verdeCaldo verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute, maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina, salata, patrunjel. Ingrediente: 300 de grame de ciuperci (fie champignon, fie pleurotus) 2 linguri de ulei de masline un praz feliat subtire 3 catei de usturoi zdrobiti un ardei iute curatat sau nu de…
Read more »





Hamburger cu carne de vita

27 May 2013
Hamburger_cu_carne_de_vitaHamburger cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, seminte de coriandru, boia iute, sare, piper, pesmet, ou, concentrat de vita. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 1/2 ceapa medie, tocata marunt sau rasa 1/4 lingurita seminte de coriandru macinate 1/4 lingurita boia iute sare piper proaspat macinat 2-3 linguri pesmet proaspat 1…
Read more »





Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci

27 May 2013
Salata_de_quinoa_cu_dovlecei_vinete_si_ciuperciSalata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei, vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, sos de soia, oregano, ardei iute. Ingrediente: 150 g quinoa 200 g dovlecei 200 g vinete 5 ciuperci 1 morcovi 4 ardei copti 1 ceapa rosie ulei de masline sare piper pentru sos:…
Read more »





Reteta zilei: Pateuri cu pui, legume si branza

27 May 2013
Pateuri_cu_pui_legume_si_branza_08Pateuri cu pui, legume si branza din: foi de aluat de placinta, ulei de masline, carne de pui, sos picant, morcovi, ardei iute, branza albastra, sos de branza albastra.   Ingrediente: 20 de foi de aluat de placinta 1/4 ceasca ulei de masline 2 cesti carne de pui tocata 1/2 ceasca sos picant 1/2 cana…
Read more »





Supa de linte cu dovlecei

27 May 2013
Supa_de_linte_cu_dovleceiSupa de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel, branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini de telina tocate 2 morcovi 2 cepe tocate 3 catei…
Read more »





Placinta cu branza dulce, gratinata

27 May 2013
Retete_3Placinta cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt gras. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza proaspata de vaci 2 linguri smantana 10 oua 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri de gris 100 g stafide sare…
Read more »





Salata cu portocale, avocado si rosii

27 May 2013
Salate_6Salata cu portocale, avocado si rosii din: portocale, avocado, rosii, masline, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sare, lamaie si piper. Ingrediente: 2 portocale 1 avocado 2 roșii 10 măsline 1 ceapă albă pătrunjel verde ulei de măsline sare lămâie piper alb   Mod de preparare: Curătă portocala de coajă si pielite. Feliază apoi fructul și…
Read more »





Tort de ciocolata cu capsuni

27 May 2013
Tort_de_ciocolata_cu_capsuniTort de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra, sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de capsuni. Ingrediente: blat: 4 oua 60 g ciocolata amaruie 40 g unt 80 g zahar pudra sare 80 g faina 40 g migdale macinate in plus: 400 g frisca 125 g ciocolata amaruie 2…
Read more »





Salata delicioasa cu fructe de mare

27 May 2013
Salata_delicioasa_cu_fructe_de_mareSalata delicioasa cu fructe de mare din: vin, sare, piper, frunze de dafin, ceapa, telina, ardei gras, rosii, ceapa verde, creveti, scoici, calamari, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cani de apa o cana de vin alb sare si piper dupa gust 3 frunze de dafin o ceapa tocata 2 tulpini de…
Read more »





Paste cu broccoli si carne de crab

27 May 2013
Paste_cu_broccoli_si_carne_de_crabPaste cu broccoli si carne de crab din: frunze de broccoli, bicarbonat de sodiu, paste, unt, carne de crab, cimbru, ulei de masline, usturoi, ardei iute, supa de legume, parmezan, sare. Ingrediente: 100 g frunze de broccoli 1 praf bicarbonat de sodiu 320 g paste 50 g unt 210 g carne de crab 20 g…
Read more »





Supa de legume cu galuste si verdeturi

27 May 2013
Supa_de_legume_cu_galuste_si_verdeturiSupa de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt, marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2 oua sare dupa gust o lingurita praf de copt cateva fire de marar tocate cateva fire de patrunjel tocate…
Read more »





Retete internationale: Ceviche

27 May 2013
CevicheCeviche din: file de peste, creveti, scoici, zeama de limeta, rosii, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, avocado, patrunjel, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de kilogram de file de peste cu carnea tare (halibut sau cod) 200 g creveti decorticati feliati 100 g scoici feliate 3 cani de zeama de limeta o cana…
Read more »





Reteta zilei: Lapte batut aromat

27 May 2013
Lapte_batut_aromat_07Lapte batut aromat din: iaurt, apa, ardei iute, ghimbir, coriandru, frunze de curry, sare, amestec de ceapa si usturoi, lamaie, ulei, boabe de mustar.   Ingrediente: 1 ceasca iaurt 4-5 cesti de apa 2 ardei iuti verzi 1 lingurita ghimbir tocat 1 lingurita coriandru tocat 1 crenguta frunze de curry Sare 1 varf de cutit…
Read more »





Supa de porumb cu avocado

27 May 2013
Supa_de_porumb_cu_avocadoSupa de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci, seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar. Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte de canepa 2 lingurite de sos de soia o cana…
Read more »





Paste cu sos si somon

27 May 2013
Paste_cu_sos_si_somonPaste cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana, sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml smantana sare piper sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 500 g…
Read more »





Clătite cu seminţe de chia

27 May 2013
Retete_1Caltite cu seminte de chia din: faina de grau, ovaz, lapte vegetal, ou, capena, miere, praf de copt, sare, semine de chia, sirop de artar. Chia sau Salvia hispa­nica este o plantă din familia mentei. Frunzele acestei plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele sunt foarte utilizate, pentru că au un conţinut nutriţional ridicat.…
Read more »





Salata italieneasca cu crutoane

27 May 2013
Salata_italieneasca_cu_crutoaneSalata italieneasca cu crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti, dovlecei, frunze de busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 2 catei de usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete 3 rosii cubulete 2 castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un dovlecei cubulete o mana de frunze de busuioc tocate jumatate de lingurita de…
Read more »





Supa de mere cu morcovi

27 May 2013
Supa_de_mere_cu_morcoviSupa de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan. Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele o bucată de ghimbir de aproximativ 3 centimetri curăţat de…
Read more »





Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan

26 May 2013
Salata_de_legume_coapte_cu_paste_si_parmezan_09Salata de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan, dressing, condimente, piper.   Ingrediente salata: 1 buchet sparanghel, taiat bucați 200-300 gr ciuperci, taiate felii 1 ardei roșu, taiat felii 2 linguri ulei de masline sare și piper negru macinat dupa gust…
Read more »





Tocanita de calamari

26 May 2013
Tocanita_de_calamariTocanita de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel, fenicul. Ingrediente: un kg calamari 4 linguri de ulei de masline o ceapa tocata un bulb de fenicul tocat 3 catei de usturoi pisati jumatate de borcan de sos (arrabbiata) 1/4 cana…
Read more »





Tartine cu cremă de căpşuni

26 May 2013
Tartine_cu_crema_de_capsuniTartine cu cremă de căpşuni din: unt, oua, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, suc de lamaie, frica. Ingrediente: 50 g unt 4 oua 200 g zahar 75 g faina 50 g amidon 7 foi gelatina 600 g capsuni 2 linguri suc de lamaie 500 g frisca   Mod de preparare: Se tapetează o tavă cu…
Read more »





Panzanella cu somon

26 May 2013
Panzanella_cu_somonPanzanella cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon. Ingrediente: o mana de masline kalama cu samburii scosi 3 linguri otet de vin o lingura de capere scurse sare si piper dupa gust 3 linguri ulei de masline felii de paine…
Read more »

Zabaione cu capsuni

26 May 2013
Zabaione_cu_capsuniZabaione cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de lamaie, capsuni. Ingrediente: 4 galbenusuri 80 g zahar pudra 1/2 lingurita amidon 150 ml vin rosu dulce 1 lingurita suc de lamaie capsuni pentru desert   Mod de preparare: Intr-o oala se incalzeste apa la 80C. Se bat galbenusurile intr-un castron cu fund…
Read more »





Antricoate cu oţet balsamic şi smochine

26 May 2013
Gratar_4Antricoate cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si usturoi, unt. Ingrediente: 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, un pic de zahar brun) 1/4 cana dulceata sau gem…
Read more »





Supa de ceapa cu branza Gruyere

26 May 2013
Supa_de_ceapa_cu_branza_GruyereSupa de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre, arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un sfert de pachet de unt o lingura de ulei de masline o cana de vin rosu o lingurita de sherry…
Read more »





Tocanita de peste

26 May 2013
Tocanita_de_pesteTocanita de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute, patrunjel, lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de peste cu carne tare (halibut sau doc), taiat bucati 3 catei de usturoi tocati 4 linguri de zeama de limeta sare si piper…
Read more »





Salata verde cu sunca, parmezan si pesto

26 May 2013
Salata_verde_cu_sunca_parmezan_si_pestoSalata verde cu sunca, parmezan si pesto din: patrunjel, usturoi, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, sunca, parmezan. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 2 linguri migdale prajite 100 ml ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie sare piper 4 capatani mici salata verde 200 g sunca…
Read more »





Paste cu peste afumat

26 May 2013
Paste_cu_peste_afumatPaste cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1 cutie ton bucati o limeta o legatura de patrunjel 3 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »





Supa crema de sparanghel cu nucsoara

26 May 2013
Supa_crema_de_sparanghel_cu_nucsoaraSupa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana sare 1 praf nucsoara   Mod de preparare: Sparanghelul se spală sub jet de apă rece şi se decupează…
Read more »





Reteta zilei: Baghete la gratar cu ierburi aromatice

26 May 2013
Baghete_la_gratar_cu_ierburi_aromatice_06Baghete la gratar cu ierburi aromatice din: unt, marar, terhon, patrunjel, oregano, piper, suc de lamaie, ceapa verde, bagheta.   Ingrediente: 1/2 cana unt 1 lingurita marar uscat 1/4 lingurita de tarhon uscat 1 lingurita patrunjel uscat 1/4 linguri oregano uscat 1/2 lingurita piper negru macinat 1 lingura de suc proaspat de lamaie 2 linguri…
Read more »





Tacos de peste

26 May 2013
Tacos_de_pesteTacos de peste din: tortillas, fileuri de peste, avocado, ceapa, salata, salsa, guacamole, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, zeama de limeta. Ingrediente: 4 tortillas (lipii mexicane) 2 fileuri de peste cu carne alba tare un ardei gras feliat un avocado feliat o ceapa de apa feliata subtire cateva foi de salata crocanta salsa guacamole…
Read more »





Budinca de orez cu capsuni

26 May 2013
Budinca_de_orez_cu_capsuniBudinca de orez cu capsuni din: lapte, zahar tos, sare, lamaie, baton de vanilie, coaja de lamaie, orez, gem de capsuni, capsuni, esenta de migdale, frisca, foid e gelatina, ciocolata, menta. Ingrediente 700 ml lapte de 1,5 grasime 100 g zahar tos un varf de cutit de sare 1 lamaie 1 baton de vanilie (miezul…
Read more »





Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci

26 May 2013
Rulada_cu_carne_tocata_ardei_capia_si_branza_de_vaciRulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, ou, sare, piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 ardei capia 250 g crema de branza de vaci cu verdeata 6 linguri pesmet 1 lingura smantana 800 g carne tocata 1 ou sare…
Read more »





Supa de broccoli cu branza si crutoane

26 May 2013
Supa_de_broccoli_cu_branza_si_crutoaneSupa de broccoli cu branza si crutoane din: paine integrala, unt, mustar, sare, ceapa, cartof, supa de legume, usturoi, broccoli, branza cheddar, paprica. Ingrediente: 3 cani de paine integrala taiata cuburi un sfert de pachet de unt o lingura si jumatate de mustar sare dupa gust o ceapa tocata un cartof mare cuburi 2 catei…
Read more »





Spaghete cu scoici, creveti si ansoa

26 May 2013
Spaghete_cu_scoici_creveti_si_ansoaSpaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii cuburi 200 ml vin alb sec 500…
Read more »





Risotto cu sparanghel

26 May 2013
Risotto_cu_sparanghelRisotto cu sparanghel din: sparanghel verde, sare, lapte, ceapa, unt, orez, vin, supa de legume, smantana, parmezan. Inrgediente: 200 g sparanghel verde sare 200 ml lapte 1 ceapa 40 g unt 350 g orez cu bob rotund 250 ml vin alb 500 ml supa de legume 50 ml smantana 100 g parmezan ras   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Suc de portocale

26 May 2013
Suc_de_portocale_05Suc de portocale din: portocale, lamaie, zahar, sare, gheata.   Ingrediente: 3 portocale 1 lamaie 1 lingurile zahar 1 vart de cutit de sare Cuburi de gheata     Mod de preparare: Stoarceti sucul de la portocale, puneti intr-un recipient potrivit. Stoarceti sucul de lamaie si adaugati zaharul. Amestecati bine. Adaugati cuburi de gheata si…
Read more »





Supa de anghinare cu usturoi copt

26 May 2013
Supa_de_anghinare_cu_usturoi_coptSupa de anghinare cu usturoi copt din: usturoi, zahar brun, sare de mare, anghinare, ceapa, unt, vin, sare, piper, supa de legume, cimbru. Ingrediente: o capatana de usturoi o lingura de zahar brun sare de mare 500 g anghinare, curatata si feliata o ceapa de apa tocata o lingura de unt nesarat 50 ml vin…
Read more »





Cotlet de miel cu muştar de Dijon

26 May 2013
Cotlet_de_miel_cu_mustar_de_DijonCotlet de miel cu muştar de Dijon din: cotlete de miel, mustar de dijon, sos worcestershire, usturoi, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 bucati cotlet de miel cu os (7-8 coaste fiecare) 1/3 cana mustar de Dijon 2 linguri sos Worcestershire 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingurita fulgi de ardei iute   Mod…
Read more »





Dulceata de rubarba cu capsuni

26 May 2013
Dulceata_de_rubarba_cu_capsuniDulceata de rubarba cu capsuni din: capsuni, rubarba, zahar gelifiant, batoane de vanilie, suc de lamaie. Ingrediente: 800 g capsuni 500 g rubarba 400 g zahar gelifiant (3:1) 2 batoane de vanilie sucul de la 2 lamai   Mod de preparare: Se curata capsunile si se taie cuburi. Se curata rubarba si se spala; se…
Read more »





Spaghete cu scoici

26 May 2013
Spaghete_cu_scoiciSpaghete cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, vin, ulei de masline, morcov, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g scoici congelate o ceapa tocata un pahar cu vin alb 4 linguri de ulei de masline un morcov mic 4 catei de usturoi o cana de rosii pasate din conserva o legatura…
Read more »





Cozonac la tava cu rubarba

26 May 2013
Cozonac_la_tava_cu_rubarbaCozonac la tava cu rubarba din: faina, zahar, unt, galbenusuri, ou, drojdie, lapte semidegresat, coaja de lamaie, sare, tije de rubarba, faina, unt. Ingrediente: 500 g faina 75 g zahar 75 g unt topit si racit 2 galbenusuri 1 ou 25 g drojdie 250 ml lapte semidegresat coaja rasa de la o lamaie 1 lingurita…
Read more »





Supa crema de cartofi cu branza

26 May 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_branzaSupa crema de cartofi cu branza din: cartofi, unt, faina, lapte, ceapa, smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi cuburi un sfert de pachet de unt jumatate de cana de faina 8 cani de lapte o ceapa tocata o cutie de smantana jumatate de cana de branza moale sau cascaval ras sare si piper dupa…
Read more »





File de salau cu lamaie

26 May 2013
File_de_salau_cu_lamaieFile de salau cu lamaie din: fileuri de salau, condimente pentru peste, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 4 bucati fileuri de salau o lingurita condimente pentru peste o lingurita ulei de masline o lamaie   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală şi se şterg pe un prosop absorbant de bucătărie. După aceea, se…
Read more »





Jeleu cu petale de trandafiri

26 May 2013
Retete_1Jeleu cu petale de trandafiri din: petale de trandafiri, apa de trandafiri, vin spumant, zahar pudra, granule de gelatina, zmeura, frisca. Ingrediente: 18 petale mici de trandafiri 1 lingura apa de trandafiri 500 ml de vin spumant 145 g de zahar pudra 2 lingurite cu varf granule de gelatina zmeura si frisca pentru servit  …
Read more »





Reteta zilei: Suc de struguri

26 May 2013
Suc_de_struguri_06Suc de struguri din: struguri, ghimbir, suc de lamaie, zahar, sare, gheata. Ingrediente: 2 cesti de struguri 1 bucata ghimbir Sucul de la 1 lamaie Zahar dupa gust un vârf de cutit sare apa gheata pentru servire     Mod de preparare: Spala strugurii bine si asezati intr-un bol, adaugati ghimbirul si pasati cu un…
Read more »





Minestrone cu parmezan si verdeturi

26 May 2013
Supa_MinestroneMinestrone cu parmezan si verdeturi din: ulei, praz, telina, ceapa, sare, dovlecei, cartof, usturoi, apa, paste farfalle, naut, mazare, piper, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri de ulei 2 tulpini de praz 2 tulpini de telina o ceapa tocata sare 2 dovlecei cuburi un cartof 2 catei de usturoi 8 cani de apa o cana de…
Read more »





Coaste de porc tex-mex

26 May 2013
Coaste_de_porc_tex_mex_4Coaste de porc tex-mex din: coaste de porc, ulei, usturoi, ceapa, ketchup, apa, otet de mere, zahar brun, boia iute, oregano, sos worcestershire, chimen, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc (bine impanate cu carne ) sos: 1 lingura ulei 2 catei de usturoi, tocati marunt 1/3 cana ceapa tocata 3/4 cana…
Read more »





Inghetata de trandafiri cu migdale

26 May 2013
Inghetata_de_trandafiri_cu_migdaleSe amestecă 1 lingură amidon cu 4 linguri lap­te rece. Se adaugă 500 ml lapte şi 5 linguri zahăr şi se amestecă în­tr-o crăticioară; se dau în clocot, apoi se reduce fo­cul şi se lasă să fiarbă la foc moale 3-4 min. Se lasă să se răcească bine, apoi se adaugă 100 g frişcă, apoi…
Read more »





Supa de conopida si varza de Bruxelles

26 May 2013
Supa_de_conopida_si_varza_de_BruxellesSupa de conopida si varza de Bruxelles din: conopida, varza de bruxelles, morcovi, ciuperci, praz, patrunjel, apa, sos de soia, zeama de lamaie, boia dulce, usturoi, oregano, cimbru, rozmarin, piper. Ingrediente: un sfert de conopida maruntita in robotul de padure 20 de verze de Bruxelles taiate in bucati mici 2 morcovi cubulete 4 rosii mari…
Read more »





Prajitura la tava cu capsuni

26 May 2013
Prajitura_la_tava_cu_capsuniPrajitura la tava cu capsuni din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, alune, branza de vaci, gelatina, frisca, capsuni. Ingrediente: blat: 250 g unt 230 g zahar 3 plicuri zahar vanilat 6 oua 300 g faina 3 lingurite praf de copt 125 g alune macinate umplutura: 800 g branza de vaci 300…
Read more »





Beneficiile cerealelor integrale

25 May 2013
Beneficiile_cerealelor_integraleCerealele sunt parte integrantă a dietei omului modern şi sursa primordială de energie. Cu toate acestea, mare parte din cerealele pe care pe consumăm în prezent, indusiv pâinea albă şi orezul alb, au fost rafinate până şi-au pierdut mare parte din valoarea nutritivă. Ontegrarea unei cantităţi mai mari de cereale integrale în dietă are numeroase…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie cu kiwi si fructe de padure

25 May 2013
Smoothie_cu_kiwi_si_fructe_de_padure_18Smoothie cu kiwi si fructe de padure din: capsuni, afine, kiwi, iaurt, miere, seminte de in, gheata.   Ingrediente: 16 capsuni ½ ceasca de afine 2 kiwi 2/3 cana iaurt ¼ ceasca de miere 2 lingurite de seminte de in 1/2 cana cuburi gheata   Mod de preparare: Adaugati capsunile in blender. Adaugati semințele de…
Read more »





Supa de cocos cu ghimbir

25 May 2013
Supa_de_cocos_cu_ghimbirSupa de cocos cu ghimbir din: nuca de cocos, usturoi, ghimbir, suc de limeta, ulei, praf de curry, rosie, sare marina, ardie iute, coriandru, ardei gras, rosii cherry, ciuperci. Ingrediente: o nuca de cocos 4 catei de usturoi 2 lingurite de ghimbir ras 3 linguri suc de limeta 2 linguri de ulei presat la rece…
Read more »





Paste cu somon afumat

25 May 2013
Paste_cu_somon_afumatPaste cu somon afumat din: penne, sare, piper, seminte de pin, ceapa, usturoi, vin, zeama de lamaie, coaja de lamaie, patrunjel, marar, somon afumat, capere. Ingrediente: 200 g penne sare si piper dupa gust un sfert de cana de seminte de pin 2 linguri de ulei de masline o ceapa tocata 2 catei de usturoi…
Read more »

Paella cu fructe de mare si sofran

25 May 2013
Paella_cu_fructe_de_mare_si_sofranPaella cu fructe de mare si sofran din: orez, supa de peste, vin, sofran, midii, scoici, creveti, ceapa, telina, bulb de fenicul, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: o cana si un sfert de orez pentru paella 4 cani de supa de peste un pahar si jumatate de vin alb un…
Read more »





Ciorba de rosii cu mere

25 May 2013
Ciorba_de_rosii_cu_mereCiorba de rosii cu mere din: ulei de masline, ceapa, bulb de fenicul, mere, ghimbir, sare, pasta de curry, linte, rosii, apa, sos iute, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline o ceapa tocata marunt jumatate de bulb de fenicul tocat 2 mere cuburi 2 linguri de ghimbir ras sare dupa gust 2 linguri…
Read more »





Peste cu rosii, ceapa si masline

25 May 2013
Peste_cu_rosii_ceapa_si_maslinePeste cu rosii, ceapa si masline din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, capere, masline negre, fulgi de ardei iute, patrunjel, peste cu carne alba, zeama de lamaie. Ingrediente: o lingura de ulei de masline jumatate de ceapa tocata 4 catei de usturoi zdrobiti o cutie de rosii cuburi 2 linguri de capere jumatate de…
Read more »





Fettuccine cu masline si creveti

25 May 2013
Fettuccine_cu_masline_si_crevetiFettuccine cu masline si creveti din: fettuccine, rosii pasate, ceapa, usturoi, ulei de masline, masline negre, telina, fulgi de ardei iute, patrunjel, creveti, sare, piper. Ingrediente: o cutie fettuccine 2 linguri de rosii pasate din conserva jumatate de ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati 3 linguri de ulei de masline 150 g masline negre…
Read more »





Curry de midii cu lapte de cocos

25 May 2013
Curry_de_midii_cu_lapte_de_cocosCurry de midii cu lapte de cocos din: midii, ulei vegetal, ceapa, fulgi de ardei iute, ghimbir, praf de curry, apa, lapte de cocos, sare, citronela, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: un kilogram de midii o lingura de ulei vegetal o ceapa toata un sfert de fulgi de ardei iute 3 lingurite de ghimbir ras…
Read more »





Pizza cu sparanghel, prosciutto si ricotta

25 May 2013
Pizza_cu_sparanghel_prosciutto_si_ricottaPizza cu sparanghel, prosciutto si ricotta din: drojdie, zahar, ulei, sare, faina, smantana, oua, usturoi, sare, piper, spranghel, rosii, ricotta, parmezan, prosciutto crudo. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingura zahar 2 linguri ulei 1 lingurita de sare 500 g faina umplutura: 200 ml smantana 2 oua 2 catei de usturoi sare piper 100 g…
Read more »





Sparanghel cu cartofi in sos de smantana

25 May 2013
Sparanghel_cu_cartofi_in_sos_de_smantanaSparanghel cu cartofi in sos de smantana din: cartofi noi, lamaie, sparanghel, unt, lapte, smantana, branza topita, busuioc. Ingrediente: 600 g cartofi noi ½ lămâie 500 g sparanghel verde sau alb 100 g unt 100 ml lapte 1 lingură făină 100 ml smântână 2 triunghiuri brânză topită busuioc   Mod de preparare: Se spală cartofii…
Read more »





Curry de creveti

25 May 2013
Curry_de_crevetiCurry de creveti din: creveti, sare, piper, piper cayenne, ulei vegetal, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa, coriandru, turmeric, rosii, praf de curry, lapte de cocos, patrunjel. Ingrediente: 800 g creveti curatati sare si piper dupa gust un sfert de lingurita de piper cayenne un sfert de cana de ulei vegetal 3 catei de usturoi pisati…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu legume si sos picant

25 May 2013
Clatite_cu_legume_si_sos_picant_08Clatite cu legume si sos picant din: varza, morcovi, frunze de salata, praz, sare, faina, oua, ulei, ketchup, sos worcestershire, mustar de dijon, otet de orez, sos de soia, miere, ghimbir.   Ingrediente clatite: 1/2 varza, tocata 4 morcovi, rasi 5 frunze de salata create, tocata 4 fire praz, feliate 1 lingurita sare 1/2 cana…
Read more »





Supa Wonton cu coltunasi

25 May 2013
Supa_Wonton_cu_coltunasiSupa Wonton cu coltunasi din: bicarbonat de sodiu, creveti, supa de peste, ceapa verde, zahar, sare, sos de soia, amidon de cartofi, sos de stridii, sherry, ghimbir, piper, taitei, faina. Ingrediente: 2 linguri bicarbonat de sodiu 300 g creveti cruzi 5 cani de supa de peste 3 cepe verzi o lingurita de zahar sare dupa…
Read more »





Creveti cu usturoi si ardei iute

25 May 2013
Creveti_cu_usturoi_si_ardei iuteCreveti cu usturoi si ardei iute din: ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, creveti, coniac, usturoi, sare, piper. Ingrediente: jumatate de cana de ulei de masline 10 catei de usturoi o lingurita de fulgi de ardei iute jumatate de kilogram de creveti o lingura de coniac cateva tulpini de usturoi verde tocate sare…
Read more »





Pancakes cu dulceaţă de rubarbă

25 May 2013
Pancakes_cu_dulceata_de_rubarbaPancakes cu dulceaţă de rubarbă din: lapte, zahar, drojdie, unt, ou, galbenusuri, sare, coaja de lamaie, faina, ulei, branza de vaci, lapte, rom, zahar pudra, rubarba, zahar, vanilie. Ingrediente: pancakes: 1250 ml lapte 80 g zahar 1 cub drojdie proaspata (42 g) 100 g unt topit si racorit 1 ou 2 galbenusuri 1 praf de…
Read more »





Muşchi de porc pe pat de rubarbă

25 May 2013
Muschi_de_porc_pe_pat_de_rubarbaMuşchi de porc pe pat de rubarbă din: frunze de salvie, sare, ulei de masline, usturoi, muschiuleti de porc, sunca uscata, rubarba. Ingrediente: 100 g frunze de salvie sare 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi decojiti 2 muschiuleti de porc 10 felii de sunca uscata 12 tije rubarba   Mod de preparare:…
Read more »





Cartofi noi umpluti

25 May 2013
Cartofi_noi_umplutiCartofi noi umpluti din: cartofi, praz, rosii, ciuperci, ulei, cas, menta, sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi noi 1 fir praz 2 rosii 200 g ciuperci Champignon mici 2 lingurite ulei 200 g cas 3 fire de menta sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă cu sare cca 15 min., până se…
Read more »





Tocăniţă de pasăre cu legume

25 May 2013
Tocanita_de_-pasare_-cu_-legume.pngO reteta delicioasa de tocanita cu:ceapa, ardei gras, rosii, bulion, cimbru, marar verde, patrunjel verde, ulei, sare, piper,carne de pasare.   Ingrediente: 1-1,5 kg carne 3-4 cepe de mărime mijlocie 3 ardei graşi 4-5 roşii sau 250 g roşii în bulion cimbru 1 legătură de mărar verde, 1 legătură de pătrunjel verde ulei sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Shaorma cu piept de pui si legume

25 May 2013
Shaorma_cu_piept_de_pui_si_legume_08Shaorma cu piept de pui si legume din: lipii, sos de branza albastra, piept de pui, spanac, sos iute, ceapa rosie, morcovi, branza albastra.   Ingrediente: 1-2 lipii 2 linguri de sos de branza albastra 1/4 ceasca spanac 1 ceașca piept de pui, fiert și tocat 2 linguri de sos iute 1/4 ceasca morcov, tocat…
Read more »





Supa picanta de macrou si eglefin

25 May 2013
Supa_picanta_de_macrou_si_eglefinSupa picanta de macrou si eglefin din: macrou, eglefin, supa de peste, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii pasate, lapte de cocos, seminte de mustar, seminte de coriandru, turmeric, chimen, ghimbir, limeta, ulei vegetal. Ingrediente: 800 g macrou si eglefin 500 ml supa de peste un ardei iute curatat de seminte si tocat marunt o ceapa…
Read more »





Crochete de vinete cu telemea

25 May 2013
Crochete_-de_vinete_cu_-telemea.pngO reteta delicioasa de crochete de vinete cu: ceapa, oua, telemea, marar, faina, piper. Ingrediente: 2 vinete mari, congelate 1 ceapă 2 gălbenuşuri şi 1 albuş 200 g telemea 1 legătură mărar 2 linguri făină piper     Mod de preparare: Scurgi bine vinetele de zeama amară şi le toci. Adaugi ceapa tocată foarte mărunt,…
Read more »





Pui cu mere si nucă

25 May 2013
Retete_1O reteta delicioasa de pui cu: mere, unt, nuca, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpă de pui 300 g mere 50 g unt 50 g nucă un praf scorţişoară un praf de sare piper după gust   Mod de preparare: Speli pulpele de pui şi le condimentezi cu sare şi piper. Feliezi merele, iar…
Read more »





Retete gustoase: Mere umplute

25 May 2013
Mere_umplute.pngO reteta delicioasa de mere umplute cu: gem de prune, nuca, scortisoara, ulei, suc de mere. Ingrediente: 6 mere 100-150 g gem de prune sau gem de caise 100 g nucă răzu­ită câteva bucăţi de miez de nucă întreg pentru ornat 1 praf de scorţişoară răzui­tă puţin ulei pentru uns tava 50 ml suc de…
Read more »





Salata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde

25 May 2013
Salata_de_cartofi_noi_cu_dovlecei_si_ceapa_verdeSalata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde din: cartofi noi, ulei, dovlecei, ceapa verde, capere, ulei de masline, mustar de dijon, suc de lamaie, miere, sare, piper. Ingrediente: 900 g cartofi noi 2 linguri ulei 2 dovlecei 1 legatura ridichi 3 cepe verzi 1 lingura capere 80 ml ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Supa de somon si creveti cu orez

25 May 2013
Supa_de_somon_si_creveti_cu_orezSupa de somon si creveti cu orez din: file de somon, vodca, sos de soia, ulei de masline, telina, ceapa verde, ardei iute, ghimbir, orez, creveti, supa de peste, zeama de lamaie, sare, frunze de busuioc. Ingrediente: 200 g file de somon 2 linguri de vodca o lingura de sos de soia 3 linguri de…
Read more »





Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi

25 May 2013
Friptura_de_iepure_la_cuptor_cu_cartofi_noiFriptura de iepure la cuptor cu cartofi noi din: muschi de iepure, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cartofi noi, unt, rozmarin, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de iepure fara oase 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie sare piper 1 kg cartofi noi 2 cepe rosii 100 g…
Read more »





Reteta zilei: Paste umplute cu pui picant si spanac

25 May 2013
Paste_umplute_cu_pui_picant_si_spanac_08Paste umplute cu pui picant si spanac din: ulei de masline, piept de pui, paste, spanac, sos, branza, sare, piper, frunze de coriandru.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 bucati piept de pui 2 linguri condimente picante 20 de paste sub forma de cochilii, fierte și scurse 1 cutie spanac 3 ardei, in…
Read more »





Jeleu rapid de trandafiri

25 May 2013
Retete_1Se pune la fiert o cantitate mare de apă într-o cratiţă largă şi adâncă. între timp, la foc mijlociu, se încălzesc 700 ml jeleu de mere şi 120 ml suc de struguri albi sau de mere, amestecând până ce jeleul se topeşte complet. Se ia de pe foc vasul şi se înglobează 1 cană petale…
Read more »





Ciorba de fasole cu parmezan

25 May 2013
Ciorba_de_fasole_cu_parmezanCiorba de fasole cu parmezan din: fasole boabe, apa, usturoi, ceapa, morcovi, ardei iute, sare, ulei de masline, patrunjel, parmezan. Ingrediente: jumatate de kilogram de fasole boabe 9 cani de apa 15 catei de usturoi 2 cepe mari tocate 3 morcovi cubulete 3 ardei iuti sare dupa gust o lingura de ulei de masline o…
Read more »





Avocado fierbinte

25 May 2013
Avocado_-fierbinte.pngO reteta delicioasa de avocado cu: unt, zahar tos, iaurt, scortisoara. Ingrediente: 3 linguri de unt 1/4 cană de zahar tos 1 avocado iaurt simplu scortisoara     Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui la topit la foc mediu 3 linguri de unt alături de un sfert de cană de zahăr tos până se transformă…
Read more »





Tort cu fructe si spuma de frisca

25 May 2013
Tort_cu_fructe_si_spuma_de_friscaTort cu fructe si spuma de frisca din: unt, zahar pudra, ou, faina, migdale, capsuni, gelatina, branza de vaci, zahar pudra, suc de limeta, coaja de limeta, frisca si jeleu. Ingrediente: blat: 125 g unt moale 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 50 g migdale tocate in plus: 750 g capsuni 12…
Read more »





Supa de creveti cu legume

25 May 2013
Supa_de_creveti_cu_legumeSupa de creveti cu legume din: creveti, boabe de piper, frunze de dafin, seminte de coriandru, apa, vin, morcov, ceapa, telina, cimbru, sare, patrunjel, legume, orez. Ingrediente: 800 g creveti cruzi 15 boabe de piper 2 frunze de dafin 10 seminte de coriandru apa vin alb un morcov tocat o ceapa tocata o tulpina de…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si piept de pui

24 May 2013
Orez_cu_legume_si_piept_de_pui_06Orez cu legume si piept de pui din: orez, pasta de curry verde, lapte de cocos, apa, ulei de masline, piept de pui, usturoi, sparanghel, ardei gras, coriandru, limeta, sare, piper.   Ingrediente: 1 cana orez alb 1 1/2 linguri pasta de curry verde 1 cana lapte de cocos 1 cana de apa 2 linguri…
Read more »





Supa de cod cu porumb si cartofi

24 May 2013
Supa_de_cod_cu_porumb_si_cartofiSupa de cod cu porumb si cartofi din: ulei de masline, ceapa, telina, cartofi, cimbru, sare, piper, paprika, piper cayenne, supa de peste, cod, porumb, lapte de cocos. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline o ceapa tocata 2 tulpini de telina tocate 4 cartofi taiati cuburi o lingurita de cimbru sare si piper dupa…
Read more »





Ruladă de spanac cu branzeturi

24 May 2013
Rulada_de_-spanac_-cu_-brnzeturi.pngO reteta delicioasa de rulada cu: faina, unt, lapte, spanac, oua, branza, telemea de oaie, cascaval, ardei gras, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 100 g făină 100 g unt 200 ml lapte 300 g spanac opărit şi scurs  bine 4 ouă 200 g brânză proaspătă 100 g telemea de oaie 100 g caşcaval ras 2 ardei…
Read more »





Piept de pui cu cartofi la cuptor

24 May 2013
Piept_-de_-pui_-cu_-cartofi_-la_cuptor.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu: cartofi, ceapa, ceapa rosie, branza telemea, cascaval, smantana, supa de legume, ulei de masline, sare, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi în coajă 500 g piept de pui tăiat julien 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 100 g telemea 100 g caşcaval ras 100 g smântână…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu