marți, 18 iunie 2013

Retete pentru tine #31

Retete:

Reteta zilei: Gem de cirese cu vanilie

18 June 2013
Gem_de_cirese_cu_vanilie_03Gem de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de vanilie.   Ingrediente: 1 kg cirese spalate, tocate 2 cani de zahar ½ ceasca suc de lamaie ½ lingurita de unt 1 lingura esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-o tigaie mare combinati ciresele, sucul de lamaie, zaharul si untul.…
Read more »





Salata de rucola cu muschi de porc

18 June 2013
Salata_de_rucola_cu_muschi_de_porcSalata de rucola cu muschi de porc din: frunze de rucola, muschi de porc, rosii, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: frunze de rucola 300 g muschi de porc 2 rosii mari sau 4-5 mari un castravete un pahar mic de iaurt sare piper   Mod…
Read more »





Supa de dovlecei cu morcovi

18 June 2013
Supa_de_dovlecei_cu_morcoviSupa de dovlecei cu morcovi din: dovlecei, ceapa verde, ceapa, morcovi, pastarnac, rosii, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei medii 2 fire ceapa verde 1 ceapa mica 2 morcovi 1 pastarnac 2 rosii mici 2 linguri de ulei marar sare piper   Mod de…
Read more »





Prăjitură la tavă cu zmeură şi mascarpone

18 June 2013
Prajitura_la_tava_cu_zmeura_si_mascarponePrăjitură la tavă cu zmeură şi mascarpone din: unt, baton de vanilie, oua, zahar, mascarpone, faina, praf de copt, migdale, coaja de lamaie, zmeura. Ingrediente: 150 g unt 1 baton de vanilie 4 oua 225 g zahar 250 g mascarpone 250 g faina 3 lingurite…
Read more »





Salata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel

18 June 2013
Salata_de_ardei_copti_cu_ceapa_rosie_si_patrunjelSalata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ceapa rosie mare 150 ml pasta de tomate 1 catel de usturoi o lingura…
Read more »





Carne de miel cu naut si grau

18 June 2013
Carne_de_miel_cu_naut_si_grauCarne de miel cu naut si grau din: grau, pasta de ardei dulce, ceapa, carne de miel, naut, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g grau 3 linguri pasta de ardei dulce 2 cepe 800 g carne de miel 150 g naut 50…
Read more »





Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză

18 June 2013
Retete_1Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra, smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu. Ingrediente: 3 dovlecei 250 g branza proaspata de vaci 100 g branza…
Read more »





Ruladă de zmeură cu blat de pandispan

18 June 2013
Rulada_de_zmeura_cu_blat_de_pandispanRuladă de zmeură cu blat de pandispan din: oua, sare, zahar, faina, cacao, amidon, zmeura, zahar pudra, suc de lamaie, branza de vaci, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca. Ingrediente: blat de pandispan: 4 oua 1 praf sare 125 g zahar 80 g faina 40…
Read more »





Salata couscous cu masline si busuioc

18 June 2013
Salata_couscous_cu_masline_si_busuiocSalata couscous cu masline si busuioc din: couscous, rosii, branza tofu, masline negre, muguri de pin, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 ceasca couscous 2 rosii sau echivalentul in rosii uscate 50 g branza tofu 50 g masline negre taiate…
Read more »





Musaca de cartofi cu soia si cimbru

18 June 2013
Musaca_de_cartofi_cu_soia_si_cimbruMusaca de cartofi cu soia si cimbru din: cartofi, granule de soia, ceapa, ulei, suc de rosii, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g granule soia 2 cepe 8 linguri cu ulei 2-3 linguri cu suc de rosii sare piper cimbru   Mod…
Read more »





Supa de visine cu ceapa si smantana

18 June 2013
Supa_de_visine_cu_ceapa_si_smantanaSupa de visine cu ceapa si smantana din: visine, faina, ceapa, smantana, supa de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g visine fara samburi 1 lingura faina 1 ceapa 150 ml smantana 400 ml supa de zarzavat sau de pui 1 linguri ulei sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Curry de cartofi cu oua si ceapa

18 June 2013
Curry_de_cartofi_cu_oua_si_ceapa_09Curry de cartofi cu oua si ceapa din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare, pudra de curry, oua, sare, piper.   Ingrediente: 2 kg cartofi fierti, raciti și taiati 1 ceapa, tocata 3 linguri ulei de masline ½ lingurița de sare 1 lingura de pudra…
Read more »





Painici umplute cu pasta de naut

18 June 2013
Painici_umplute_cu_naut.pngO reteta delicioasa de painici cu:naut, pasta de susan, ulei de masline, chimen, usturoi, patrunjel, faina, zahar, drojdie, apa calduta, sare. Ingrediente: 400 g năut 1 lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu chimen 2-3 căţei de usturoi…
Read more »





Crochete delicioase de cartofi

18 June 2013
Crochete_de_cartofi.pngO reteta delicioasa de crochete cu: cascaval, cartofi, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval ras 3 cartofi mari 3 oua 4 linguri faina 2 linguri cu pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert, în…
Read more »





Mingii de risotto

18 June 2013
Mingii_de_risottoMingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g…
Read more »





Clatite cu dovlecel si umplutura de branza

18 June 2013
Clatite_cu_dovlecel_si_umplutura_de_branzaClatite cu dovlecel si umplutura de branza din: dovlecel, oua, lapte, faina, sare, marar, unt, ulei, cascaval. Ingrediente: 1 dovlecel de dimensiune medie 2 oua 200 ml lapte 1 cescuta faina sare piper 1 legatura mica marar 1 lingurita unt 3 linguri ulei pentru tigaie…
Read more »





Cartofi la cuptor cu ceapa verde si cascaval

18 June 2013
Cartofi_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa verde, cascaval, oua, smantana, smantana, pasta de tomate, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi mai mici 1 legătură de ceapă verde 300 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 2 linguriţe cu pastă de tomate 1 lingură cu unt…
Read more »





Mingii aromate

18 June 2013
Mingi_aromate.pngO reteta delicioasa de mingi aromate cu: branza de vaci, gorgonzola, branza feta, struguri, patrunjel, sare. Ingrediente:  300 g brânză de vaci 100 g gorgonzola 200 g brânză feta 1 ciorchine de struguri 2 legături de pătrunjel sare   Mod de preparare: Trece brânza de…
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei crocanti

18 June 2013
Dovlecei_crocanti_07Dovlecei crocanti din: dovlecei, oua, pesmet, parmezan, oregano, busuioc, boia de ardei, sare, piper.   Ingrediente: 3 dovlecei, taiati sub forma de bețe 2 oua 2/3 cana pesmet 2/3 cana parmezan ras 1 lingura oregano uscat 1 lingura de busuioc uscat 1 lingurita boia de…
Read more »





Painici in straturi

18 June 2013
Painici_in_straturi.pngO reteta delicioasa de painici cu: sunca, ardei copt, branza, zacusca, spanac, ou, susan, faina, oua, drojdie, apa, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 300 g şuncă 1 borcan cu ardei copt 200 g brânză telemea 1 borcan cu zacuscă 300 g spanac 1 gălbenuş susan Ingrediente…
Read more »





Supa crema cu branza

18 June 2013
Supa_crema_cu_branza.pngO reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, telina, radacina de patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea, lapte, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 conopidă mai mică 1 broccoli mic 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 300…
Read more »





Frigarui din carne de miel cu salata

18 June 2013
Frigarui_din_carne_de_miel_cu_salataFrigarui din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii, ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar. Inrgediente: 500 g carne tocata de miel 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu…
Read more »





Supa de ceapa cu crutoane de paine

18 June 2013
Supa_de_ceapa_cu_crutoane_de_paineSupa de ceapa cu crutoane de paine din: ceapa uscata, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,35 kg ceapa uscata 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare:…
Read more »





Negresa cu crema

18 June 2013
Negresa_cu_cremaNegresa cu crema din: ciocolata, unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, sare, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g ciocolata 50 g unt 2 oua 100 g zahar cateva picaturi esenta de vanilie 75 g faina un praf sare pentru crema: 100 g…
Read more »





Rulouri cu sunca de curcan

18 June 2013
Rulouri_cu_sunca_de_curcanRulouri cu sunca de curcan din: sunca de curcan, orez, porumb, mazare, ananas, morcov, gogosari, lamaie, miere, maioneza dietetica, iaurt natural, rondele de masline, sare, piper, curry si boia de ardei iute. Ingrediente: 12 felii sunca de curcan 250 g orez cate 200 g porumb,…
Read more »





Painici umplute cu oua si carnati

18 June 2013
Painici_umplute_cu_oua_si_carnati.pngO reteta delicioasa de painici cu:carnati, oua, sos de rosii, drojdie, ulei, apa, lapte, faina, sare. Ingrediente: 500 g cârnaţi 6 ouă 4 linguri cu sos de roşii Ingrediente aluat: 25 g drojdie 30 ml ulei 150 ml apă 150 ml lapte 500-550 g făină…
Read more »





Supa crema de sparanghel cu patrunjel

18 June 2013
Supa_crema_de_sparanghel_cu_patrunjelSupa crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac, telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 manunchi sparanghel verde 4 linguri ulei de masline 2 cepe medii, taiate marunt 1 cartof potrivit, curatat si taiat…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pepene cu castravete si frunze de menta

18 June 2013
Salata_de_pepene_cu_castravete_si_frunze_de_menta_08Salata de pepene cu castravete si frunze de menta din: pepene galben, pepene verde, castravete, limeta, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene galben, taiat bucati 1 pepene verde, taiat bucati 1 castravete, taiat felii subțiri 1 limeta 1/2 ceasca frunze proaspete de menta, rupte  …
Read more »





Mancare de mazare cu cartofi si morcovi

18 June 2013
Mancare_de_mazare_cu_cartofi_si_morcoviMancare de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, morcovi, cartofi, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g de mazare boabe proaspata sau congelata 1-2 morcovi 2 cartofi 1 ceapa 2 lingurita pasta de rosii 2-3 linguri de ulei sare piper…
Read more »





Somon înăbuşit cu sos de mărar

18 June 2013
Somon_înabusit_cu_sos_de_mararSomon înăbuşit cu sos de mărar din: somon, ceapa verde, marar, supa de peste, condiment pentru peste, vermut, smantana, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 800 g somon (o bucata medie) 1 fir de ceapa verde (partea alba) 2 legaturi marar 200 ml supa de…
Read more »





Mancare de mazare cu patrunjel

18 June 2013
Mancare_de_mazare_cu_patrunjelMancare de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa verde, bulion, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazare boabe curatate 2 cepe verzi 1 lingura bulion 2 linguri de ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt…
Read more »





Supa rapida cu mei

18 June 2013
Supa_rapida_cu_meiSupa rapida cu mei din: mei, supa degresata de pasare, sare, piper, boia dulce, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, seminte de chimen, ceapa, ulei. Ingrediente: 200 g mei decorticat 2 1/2 l apa sau supa degresata de pasare sare piper boia dulce 1 morcov…
Read more »





Tarta cu spanac si oua de prepelita

18 June 2013
Tarta_cu_spanac_si_oua_de_prepelitaTarta cu spanac si oua de prepelita din: faina, unt, ou, praf de copt, sare, spanac, usturoi, branza de capra, oua de prepelita, busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 ou 1 lingurita praf de copt sare pentru umplutura: 250 g…

Cum se prepara Friptura asiatica de vita cu salata cu taitei (video)

17 June 2013
Cum_se_prepara_Friptura_asiatica_de_vita_cu_salata_cu_taiteiRetete video: Cum se prepara Friptura asiatica de vita cu salata cu taitei
Read more »





Cum se prepara Saltimbocca (video)

17 June 2013
Cum_se_prepara_SaltimboccaRetete video: Cum se prepara Saltimbocca
Read more »





Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii (video)

17 June 2013
Cum_se_prepara_Linguine_cu_creveti_chorizo_si_sos_de_rosiiRetete video: Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii
Read more »





Retete delicioase: Tarta cu sunca si cascaval

17 June 2013
Tarta_cu_sunca.pngO reteta delicioasa de tarta cu:sunca presata, oua, smantana, cascaval, faina, cartofi, unt, sare. Ingrediente: 300 g şuncă presată 2 ouă 5 linguri cu smântână 300 g caşcaval Ingrediente aluat: 500 g făină 400 g cartofi 2 ouă 250 g unt sau margarină sare   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert,…
Read more »





Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artar (video)

17 June 2013
Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artarRetete video: Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artar
Read more »





Reteta zilei: Punch de capsuni

17 June 2013
Punch_de_capsuni_08Punch de capsuni din: pisco, lichior de soc, sirop de capsuni, suc de limeta, cidru de mere, gheata, zahar, capsuni.   Ingrediente: 750 ml pisco/rachiu/vodca 1 cana lichior de soc 1 1/2 cani sirop de capsuni 1 1/2 cesti de suc de limeta 750 ml cidru de mere 2 lamai pentru garnitura cuburi de gheața…
Read more »





Supa crema de spanac cu patrunjel

17 June 2013
Supa_crema_de_spanac_cu_patrunjelSupa crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1 cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei patrunjel frunze   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul,…
Read more »





Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga

17 June 2013
Mancare_de_mazare_cu_cubulete_de_mamaligaMancare de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi, ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2 ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper marar mamaliga taiata in cubulete de 1 cm   Mod…
Read more »





Supa crema de praz cu crutoane

17 June 2013
Supa_crema_de_praz_cu_crutoaneSupa crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz 2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri de ulei sare piper crutoane   Mod de preparare: Ceapa, prazul şi cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.…
Read more »





Marmelada de grapefruit

17 June 2013
Marmelada_de_grapefruitMarmelada de grapefruit din: grapefruit, lamai, zahar, ghimbir, cimbru. Ingrediente: 3 grapefruituri mari 2 lamai 2 cani de zahar brut o lingurita de ghimbir ras o mana de cimbru proaspat   Mod de preparare: Scoateţi pulpa grapefruiturilor şi lămâilor, tăiati-o cuburi şi puneţi-o într-un vas cu 3 căni de apă. Radeti coaja fructelor şi adăugafi-o…
Read more »





Chiftea greceasca

17 June 2013
Chiftea_greceascaChiftea greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte, orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt. Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 1 ou 250 g carne tocata de vita 100 ml lapte 75 g orez cu bobul lung 150 ml apa piper macinat sare pentru umplutura: 2…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu rosii cherry si mozzarella

17 June 2013
Bruschete_cu_rosii_cherry_si_mozzarella _04Bruschete cu rosii cherry si mozzarella din: paine, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, mozzarella, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 8 felii de paine 2 cesti rosii cherry 1-2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite de ulei de masline 1 lingurita otet balsamic mozzarella, felii subtiri 1/4 ceasca frunze de busuioc, tocat Sare…
Read more »





Ciorba de lobode

17 June 2013
Ciorba_de_lobodeCiorba de lobode din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde, orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4-5 legaturi lobode verzi si rosii 500 ml bors sau zeama de varza acra 1 ceapa 1 legatura usturoi verde 1 lingura orez sau grau 1 galbenus 100 ml smantana 1 legatura marar verde sare…
Read more »





Bomboane cu migdale si stafide

17 June 2013
Bomboane_cu_migdale_si_stafideBomboane cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan. Ingrediente: 200 g migdale decojite sau nuci 1 cana stafide 1/2 lingurita scortisoara 1 portocala 1 lingura fulgi de cocos 2 linguri pudra de roscove 1 lingurita fructe goji optional, 1 lingurita seminte de…
Read more »





Legume la tigaie

17 June 2013
Legume_la_tigaieLegume la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1 dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de 2-3 cm. Se trage la tigaie separat, fiecare tip de…
Read more »





Pizza cu branza si sos

17 June 2013
Pizza_cu_branza_si_sosPizza cu branza si sos din: apa, zahar, drojdie, faina, ulei, sare, suc de rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, piper, mozzarella, ricotta, cascaval, parmezan. Ingrediente: pentru blat: 150 ml apa 1/2 lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei 1/2 lingurita sare pentru sos: suc de rosii 1 lingura…
Read more »





Batoane energizante cu stafide şi goji

17 June 2013
Batoane_energizante_cu_stafide_si_gojiBatoane energizante cu stafide şi goji din: fulgi de ovaz, stafide, goji. Ingrediente: 200 g fulgi de ovaz cate 100 g stafide, fructe goji, miere si unt   Mod de preparare: Pui într-un bol fulgii de ovăz, stafidele şi fructele goji. Adaugi untul topit şi mierea şi amesteci bine compoziţia. Intr-o tăviţă de aproxi­mativ 20×25…
Read more »





Reteta zilei: Salata de somon cu fasole verde

17 June 2013
Salata_de_somon_cu_fasole_verde_08Salata de somon cu fasole verde din: ulei vegetal, file de somon, sare, piper negru, fasole verde, ulei de masline, otet de vin rosu, rosii cherry, bagheta, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente: Ulei vegetal 1 bucata file de somon 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru 1/2 kg fasole verde, taiata bucati 3 linguri ulei…
Read more »





Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor

17 June 2013
Cartofi_cu_bacon_si_cascaval_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de cartofi cu:ulei, sare, piper, bacon, cascaval, smantana, iaurt, supa de legume, sare, piper, praz. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 2 linguri ulei sare piper 400 g bacon 400 g caşcaval felii (brânză Gouda) 200 g smântână 150 g iaurt puţină supă de legume sare piper câteva rondele de praz   Mod de…
Read more »





Marmelada de ceapa

17 June 2013
Marmelada_de_ceapaMarmelada de ceapa din: ceapa, ulei vegetal, sare, piper, bere, zahar, miere, otet de cidru, prune, boabe de cacao. Ingrediente: 450 g ceapa feliata 2 linguri de ulei vegetal un varf de sare mare un varf de piper jumatate de cana de bere un sfert de cana de zahar 2 linguri de miere 3 linguri…
Read more »





Supa cu paste, spanac si parmezan

17 June 2013
Supa_cu_paste_spanac_si_parmezanSupa cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de masline patrunjel verde sare 150 g parmezan   Mod de…
Read more »





Chiftelute de curcan cu broccoli

17 June 2013
Chiftelute_de_curcan_cu_broccoliChiftelute de curcan cu broccoli  din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa, cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1 cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura patrunjel 150 g broccoli sare 3 linguri pesmet 2 linguri…
Read more »





Bezele cu ciocolata si cacao

17 June 2013
Bezele_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de bezele cu:  oua, suc de lamaie, zahar, migdale, cacao, ciocolata, frisca, unt. Ingrediente: 4 albuşuri 2 linguriţe suc de lămâie 250 g zahăr 200 g migdale măcinate 2 linguriţe cacao 150 g ciocolată 80 g frişcă 20 g unt   Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu suc de lămâie şi…
Read more »





Clatite din cartofi cu ananas si caramel

17 June 2013
Clatite_din_cartofi_cu_ananas_si_caramel.pngO reteta delicioasa de clatite cu:cartofi, oua, faina, amidon, sare, nucsoara, zahar, ananas, zahar, portocala, lichior, scortisoara. Ingrediente: 600 g cartofi două ouă 2 linguri făină o lingură amidon sare nucşoară o lin­gură zahăr o cutie de ananas bucăţi 4 linguri zahăr sucul de la o portocală 2 linguri lichior un praf scorţişoară   Mod…
Read more »





Cartofi la cuptor cu sos de avocado

17 June 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_avocadoCartofi la cuptor cu sos de avocado din: cartofi noi, ulei de masline, sare de mare, seminte de susan albe, seminte de susan negre, chimen, rozmarin, avocado, limeta, rosii, piper, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare de mare 2 linguri seminte de susan albe 2 linguri…
Read more »





Lemon curd

17 June 2013
Lemon_curdLemon curd din: galbenusuri de ou, zahar, zeama de lamaie, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou o cana de zahar 3 lamai stoarse 150 g unt coaja celor 3 lamai   Mod de preparare: Amestecaţi gălbenuşurile şi zahărul într-un vas aşezat la flacără medie. Adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi cu o…
Read more »





Papricas ardelenesc cu carne de vitel

17 June 2013
Papricas_ardelenesc_cu_carne_de_vitelPapricas ardelenesc cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura de porc, smantana, faina, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura untura de porc 200 ml smantana 1 lingura faina 1 legatura patrunjel sare piper boia   Mod de preparare: Curatati ceapa, tocati-o marunt si puneti-o…
Read more »





Sufleu de ciocolata

17 June 2013
Sufleu_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de sufleu de ciocolata cu: ciocolata amaruie, unt, faina, lapte, zahar, oua. Ingrediente: 120g ciocolata amaruie 50g unt 50g faina 300ml lapte 50g zahar 3 galbenusuri 4 albusuri   Mod de preparare: Rade ciocolata. Topeşte untul într-o crăticioară, amestecă-l cu făina, apoi adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Adaugă ciocolata şi…
Read more »





Legume la gratar cu sos

17 June 2013
Legume_la_gratar_cu_sosLegume la gratar cu sos din: dovlecei, vanata, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii 3 rosii 1 ceapa sos: 3-4 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi taiat feliute cimbru/busuioc sare piper   Mod…
Read more »





Mousse delicios de ciocolata

17 June 2013
Mousse_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de mousse de ciocolata cu: ciocolata, espresso, oua, zahar vanilat, frisca, zahar, biscuiti cu ciocolata, amaretto, nuci, cacao, boabe de cafea. Ingrediente: 150 g ciocolată o ceaşcă espresso 3 oua 30 g zahâr vanilat 125 g frişcă bătută 2 linguri zahăr câţiva biscuiţi cu ciocolată 40 ml amaretto 30 g nuci caju…
Read more »





Bors de perisoare cu legume

17 June 2013
Bors_de_perisoare.pngO reteta delicioasa de bors cu: morcov, cartofi, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, leustean, carne tocata, oua, orez, paine, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă 2-3 linguri cu pas­tă de tomate 1l bors 1 le­gătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean Ingrediente perişoare: 500 g amestec de…
Read more »





Spuma de căpşuni

17 June 2013
Spuma_de_capsuniSpuma de căpşuni din: capsuni, albusuri, zahar brun, zahar vanilat. Ingrediente: 700 g capsuni 4 albusuri 100 g zahar brun zahar vanilat   Mod de preparare: Ţine ingredientele la frigider înainte de a le folosi. După ce ai curăţat şi spălat căpşunile, mixează-le cu 3 linguri de zahăr. Bate bine albuşurile cu zahărul rămas până…
Read more »





Cartof cu tofu

17 June 2013
Cartof_cu_tofuCartof cu tofu din: lapte de soia, cartofi, tofu, ulei de masline, marar verde, ulei, sare. Ingrediente: 2 cani lapte de soia 6 cartofi 200 g tofu 2 linguri ulei de masline 2 linguri marar verde 1 lingura ulei pentru tava sare   Mod de preparare: Speli bine cartofii si ii fierbi in apa usor…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu castravete

17 June 2013
Cocktail_cu_castravete_06Cocktail cu castravete din: pimm’s, suc de lamaie, sirop de castravete, ghimbir, castravete, gheata.   Ingrediente: 1/2 pahar Pimm’s Suc de lamaie 1/4 pahar sirop de castravete ghimbir o spirala de castravete gheata Ingrediente sirop castravete: 1/2 cana de zahar 1/2 cana de apa 6 felii de castravete     Mod de preparare: Puneti in pahar…
Read more »





Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi

17 June 2013
Ciorba_de_sfecla.pngO reteta delicioasa de ciorba de sfecla cu: sfecla rosie, morcov, ardei gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors, ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1l bors boabe de ienibahar pătrunjel sare  …
Read more »





Prajitura de cartofi cu scortisoara

17 June 2013
Prajitura_de_cartofi_cu_scortisoara.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:faina, drojdie, lapte, zahar, cartofi, margarina, sare, coaja de lamaie, unt, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 400 g făină un cubuleţ drojdie 125 ml lapte 180 g zahăr 250 g cartofi fierţi 150 g margarină sare coajă de lămâie 100 g unt zahăr pudră scorţişoară   Mod de preparare: Dizolvă drojdia…
Read more »





Pui în crustă de nuci şi fulgi de porumb

17 June 2013
Pui_în_crusta_de_nuci_si_fulgi_de_porumbPui în crustă de nuci şi fulgi de porumb din: piept de pui file, oua, miez de nuca, fulgi de porumb, rosii cherry, lapte, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui file 2 oua 50 g miez de nuca 50 g fulgi de porumb 250 g rosii cherry 1 lingura lapte 1 lingurita…
Read more »





Ciorbă cu legume si afumătură

17 June 2013
Ciorba_cu_afumatura.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: scaricica de porc afumata, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, fasole boabe, leustean, marar, bors, cimbru, sare. Ingrediente: 1 scăricică de porc bine afumată 1 cutie cu roşii decojite 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole boabe 1 legătură de leuştean 1 legătură…
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si crema de branza

16 June 2013
Desert_rece_cu_capsuni_si_crema_de_branza_08Desert rece cu capsuni si crema de branza din: graham, zahar, unt, nutella, crema de branza, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, capsuni.   Ingrediente: 1 1/4 cesti graham faramitat 1/4 ceasca zahar 5 linguri unt 1/4 ceasca Nutella crema de branza 1 cana de zahar pudra 1/4 ceasca lapte 1 lingurita esenta vanilie 1…
Read more »





Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar

16 June 2013
Gnocchi_cu_spanac_si_piept_de_pui_la_gratarGnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac, ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare. Ingrediente: 300 g piept de pui file 500 g spanac 2-3 linguri ulei 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel verde sare pentru gnocchi: 500 g cartofi 5-6 linguri faina…
Read more »





Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute

16 June 2013
Cartofi_la_tigaie_cu_fulgi_de_ardei_iuteCartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute din: spranghel alb, sare, cartofi noi, piper, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, unt, fulgi de ardei iute, branza roquefort. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sare 500 g cartofi noi fierti in coaja de-o zi 2 linguri ulei piper 1 ceapa 1 legatura patrunjel cateva fire de maghiran 1…
Read more »





Ketchup de merisoare

16 June 2013
Ketchup_de_merisoareKetchup de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: o ceapa de apa tocata coaja rasa si zeama unei portocale o cana de apa sau suc de portocale sau mere o punga de merisoare congelate jumatate de cana de…
Read more »





Supă toscană de curcan cu parmezan

16 June 2013
Supa_toscana_de_curcan_cu_parmezanSupă toscană de curcan cu parmezan din: ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline, supa de pui, carne de curcan, dovleac, fasole boabe, sare, busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1 cana de ceapa tocata 1 cana de telina tocata 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 850 ml supa de pui 2 cani carne de…
Read more »





Omleta spaniola cu ardei gras si ceapa

16 June 2013
Omleta_spaniola.pngO reteta delicioasa de omleta cu: oua, cartofi, ardei gras rosu, ceapa, lapte, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 800 g cartofi nesfărâmicioşi 1 ardei gras roşu 2 cepe 1 ceşcuţă cu lapte ulei de măsline   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii nu foar­te groase şi rumeneşte-i în ulei pe ambele părţi.…
Read more »





Iahnie de fasole cu cimbru

16 June 2013
Iahnie_de_fasole_cu_cimbruIahnie de fasole cu cimbru din: fasole uscata, ceapa, morcovi, usturoi, foi de daifn, sare, piper, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 2 cepe mari 2 morcovi 3-4 catei de usturoi 1-2 foi de dafin sare piper boia cimbru   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă fără sare cu o…
Read more »





Ghiveci de legume cu verdeata

16 June 2013
Ghiveci_de_legume_cu_verdeataGhiveci de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii, usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 0,5 kg dovlecei 0,5 kg morcovi 0,5 kg vinete 0,5 kg rosii 1 capatana de usturoi 1 praz 1 ardei verde 2 cepe mari ulei capere sare piper dafin…
Read more »





Jeleu delicios de struguri

16 June 2013
Jeleu_delicios_de_struguriJeleu delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie, gelatina. Ingrediente: un kilogram de struguri 2 treimi de cana de apa 400 g zahar tos 3 linguri de zeama de lamaie 80 g pectina lichida sau un pliculet de gelatina   Mod de preparare: Puneţi strugurii şi apa într-un vas şi zdrobiti-i.…
Read more »





Paella cu carne de curcan

16 June 2013
Paella_cu_carne_de_curcanPaella cu carne de curcan din: orez, carnati oltenesti, ulei de masline, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de pui, rosii, aripi de curcan, mazare, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 2 carnati oltenesti 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cee 1 ardei iute 500 ml supa…
Read more »





Cartofi umpluti inveliti in sunca

16 June 2013
Cartofi_umpluti_inveliti_in_crusta_de_suncaCartofi umpluti inveliti in crusta de sunca din: cartofi, sare, cimbru, branza gouda, branza de vaci, sunca, supa, rondele. Ingrediente: 500 g cartofi noi mici sare 1/2 legatura cimbru 75 g branza Gouda rasa 2 linguri branza de vaci 200 g sunca uscata feliata 100 ml supa 2 linguri rondele de ceapa ciorii   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic

16 June 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_vinegreta_de_otet_balsamic_08Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic din: piept de pui, verdeturi mixte, castravete, morcov, rosie, ceapa rosie, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, otet balsamic, otet de vin rosu, mustar dijon, zahar, piper, sare, oregano.   Ingrediente pentru salata: 1 piept de pui dezosat 4 cesti verdeturi mixte 1 castravete, curatat…
Read more »





Ficat în sos de ardei

16 June 2013
Ficat_în_sos_de_ardeiFicat în sos de ardei din: ficat, lapte, sare, gogosari, ardei grasi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 800 g ficat de vita sau de pui 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 praf de sare 500 g gogosari 2 ardei grasi 1 legatura patrunjel 20 ml ulei   Mod de preparare: Speli ficatul şi, înainte de preparare, îl…
Read more »





Cartofi copti cu bacon

16 June 2013
Retete_1Cartofi copti cu bacon din: bacon, branza topita, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 8 felii subtiri de bacon 4 felii branza topita 4 cartofi de copt, mari, taiati felii (ca o portocala) sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Pregătiţi 4 bucăţi de folie de aluminiu suficient de mari încât să puteţi înfăşură câte…
Read more »





Gem de rosii

16 June 2013
Gem_de_rosiiGem de rosii din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, otet de cidru de mere, scortisoara, chimion, cuisoare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline un sfert de cana de ghimbir tocat marunt 4 catei de usturoi pisati un sfert de cana de otet de cidru de mere 3 bete de scortisoara 6 rosii carnoase fara…
Read more »





Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii

16 June 2013
Frigarui_cu_ciuperci_ceapa_rosie_si_rosiiFrigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii din: ciuperci, ceapa rosie, rosii, ardei gras. Ingrediente: 5 ciuperci albe (champignon) 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 2 ardei gasi galbeni 15 rosii cherry   Mod de preparare: Puneţi betele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu ia foc pe grătar); Pregătiţi…
Read more »





Ciuperci fripte cu topping de branza

16 June 2013
Ciuperci_fripte_cu_topping_de_branzaCiuperci fripte cu topping de branza din: ciupeci, paine, branza Cheddar, unt, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 ciuperci cu palarie foarte mare 1 felie paine alba 1/4 cana branza Cheddar, rasa 2 linguri unt 1 lingura cimbru 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 1 catel de usturoi, taiat feliute sare…
Read more »





Shake de cirese

16 June 2013
Shake_de_cireseShake de cirese din: cirese, gheata, banana, lapte rece, suc de portocale, zahar brun. Ingrediente: 350 g cirese 8 cuburi de gheata 1 banana 150 ml lapte rece 150 ml suc de portocale 20 g zahar brun   Mod de preparare: Pune toate ingredientele jptr-un blender şi mixează pânâ tând obţii un amestec omogen şi…
Read more »





Retete internationale: Falafel

16 June 2013
FalafelFalafel din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan, sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 2 felii franzela (fara coaja) 1 lingura rasa de faina 1 ceapa medie 2-3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita rasa de coriandru boabe macinat 1 varf…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si ou

16 June 2013
Orez_cu_legume_si_ou_09Orez cu legume si ou din: orez, oua, ceapa, ceapa verde, legume, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, sos de soia, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti de orez fiert 2 oua, batute 1/2 ceapa 2 fire ceapa verde 2 cesti de legume tocate (morcovi, ciuperci, dovlecei) 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita de ghimbir…
Read more »





Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi

16 June 2013
Cartofi_gratinati_cu_sparanghel_si_branzeturiCartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare, sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper, mozzarella, gorgonzola. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 500 g sparanghel alb zahar 1 ceapa 20 g unt 20 g faina 150 ml supa 150 ml lapte piper 50 g mozzarella 50 g gorgonzola   Mod…
Read more »





Chutney de smochine

16 June 2013
Chutney_de_smochineChutney de smochine din: ulei vegetal, ceapa, ghimbir, zahar brun, otet de cidru de mere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, stafide, fructe uscate, seminte de mustar, scortisoara, cuisoare, sare, usturoi, piper cayenne, smochine. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o ceapa tocata o lingurita de ghimbir ras 2 treimi de cana de zahar brun…
Read more »





Garnitura din vinete coapte

16 June 2013
Garnitura_din_vinete_coapteGarnitura din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare, piper macinat, patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 lingurita ulei 1 ceapa medie, tocata 2 rosii prunisoare, tocate 1/4 lingurita boia iute 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat 4 fire patrunjel sau coriandru   Mod de preparare: Coaceţi vânătă întreagă pe grătar. Tâiaţi-o…
Read more »





Retete traditionale: Tocinei moldovenesti

16 June 2013
Tocinei_moldovenestiTocinei moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 oua 100 g branza de burduf 100 ml smantana 2 linguri ulei sau untura sare   Mod de preparare: Curatati cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare,…
Read more »





Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă

16 June 2013
Chiftelute_de_cartofi_cu_umplutura_picantaChifteluţe de cartofi cu umplutură picantă din: cartofi noi, ceapa, cascaval, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei, sunca, cascaval, pesto, faina, pesmet. Ingrediente: 900 g cartofi noi 1 ceapa 60 g cascaval ras 2 oua 2-3 linguri amidon sare piper nucsoara 5 linguri ulei 3 felii sunca 3 felii cascaval 4-5 linguri pesto 3 linguri…
Read more »





Salsa de gogonele

16 June 2013
Salsa_de_gogoneleSalsa de gogonele din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, limeta. Ingrediente: 2 cani de gogonele taiate jumatati o ceapa tocata 6 catei de usturoi 2 ardei iuti o mana de patrunjel o limeta   Mod de preparare: Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aşezaţi gogonelele şi jumătate din usturoi şi ceapă într-o tavă tapetată…
Read more »





Muraturi englezesti – Picalili

16 June 2013
Muraturi_englezestiMuraturi englezesti din: otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos, seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida. Ingrediente: 300 ml otet de vin 150 ml otet de malt un ardei kapia taiat julienne 175 g zahar tos 25 g pudra de…
Read more »





Reteta zilei: Oua cu sparanghel

16 June 2013
Oua_cu_sparanghel_07Oua cu sparanghel din: sparanghel, oua, mustar dijon, unt, otet, sare, piper.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel, spalat si curatat 2 oua 1 lingura mustar dijon 1 lingura unt 1 lingura otet alb sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca puneti apa la fiert. Cand da in clocot adaugati sparanghelul si fierbeti cateva…
Read more »

Muschi de porc cu varza de Bruxelles

16 June 2013
Muschi_de_porc_cu_varza_de_BruxellesMuschi de porc cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, chimen, cartofi noi, usturoi, ceapa verde, muschi de porc, smantana, unt, ou, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 2 linguri de chimen 500 g cartofi noi 5 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 450 g muschi de porc semiafumat 150…
Read more »





Perişoare cu mei şi piept de pasăre

16 June 2013
Perisoare_cu_mei_si_piept_de_pasarePerişoare cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou, patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt. Ingrediente: 250 g file de piept de pasare 50 g mei decorticat 1 ou proaspat 1 legatura patrunjel verde 1 morcov mic 2 fire ceapa verde sare piper 200 g iaurt natural degresat…
Read more »





Cartofi la cuptor cu cotlete si fenicul

16 June 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_cotlete_si_feniculCartofi la cuptor cu cotlete si fenicul din: cartofi noi, ulei de masline, sare, piper, oregano, rozmarin, ardei grasi, telina verde, morcovi, dovlecel, ricotta, foi de dafin, cotlete de porc. Ingrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de masline sare piper 2 fire oregano 1 fir rozmarin 2 ardei grasi rosii 2 fire telina…
Read more »





Dovlecei umpluti de post

16 June 2013
Dovlecei_umpluti_de_postDovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar. Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1 ceapa 1 morcov ulei 1 legatura marar   Mod de preparare: Se lasă dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu o linguriţă; Intr-o tigaie…
Read more »





Tarta cu cartofi noi

16 June 2013
Tarta_cu_cartofi_noiTarta cu cartofi noi din: faina, unt, lapte, cartofi, ceapa rosie, ulei, bacon afumat, oua, sare, piper. Ingrediente: 250 g + 2 linguri faina 120 g + 50 g unt 350 ml lapte 50 ml apa calduta 6-7 cartofi noi mici 2 cepe rosii 3 linguri ulei 200 g bacon afumat 2 oua sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Sorbet de mango

15 June 2013
Sorbet_de_mango_09Sorbet de mango din: mango, suc de lamaie, suc de portocale, zahar, amidon.   Ingrediente: 2 mango 2 linguri suc de lamaie sucul de la 1 portocala 1/2 cana de zahar 1 lingura amidon     Mod de preparare: Cojiti fructele și dati la robot pana obtineti piure. Puneți in frigider. Amestecati sucul de portocale…
Read more »





Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

15 June 2013
Dovlecei_trasi_la_tigaie_cu_usturoiDovlecei trasi la tigaie cu usturoi din: dovlecei, usturoi, otet, ulei de masline, sare, ierburi aromatice. Ingrediente: 2 dovlecei potriviti ca marime 3 catei de usturoi 1 lingura de otet 2-3 linguri ulei de masline sare si ierburi aromatice dupa gust   Mod de preparare: Dovleceii, cu tot cu coajă se taie în felii rondele,…
Read more »





Pizza cu rosii si usturoi

15 June 2013
Pizza_cu_rosii_si_usturoiPizza cu rosii si usturoi din: drojdie, zahar, apa calduta, faina, sare, ulei, malai, rosii, usturoi, sare, piper, ceapa, bulion, busuioc, oregano. Ingrediente: pentru aluat: 10 g drojdie 1/2 lingurita zahar 100 ml apa calduta 250 g faina 1 praf de sare 2 linguri ulei 1 lingura malai pentru tapetat tava pentru umplutura: 3 rosii…
Read more »





Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan

15 June 2013
Salata_de_cartofi_cu_sparanghel_ridichi_si_parmezanSalata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan din: cartofi, sare, sparanghel verde, zahar, ridichi, ulei de masline, patrunjel, suc de lamaie, piper, parmezan. Ingrediente: 600 g cartofi noi sare 500 g sparanghel verde zahar 1 legatura ridichi 3 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 2 linguri suc de lamaie piper 50 g…
Read more »





Supa de gulii cu carne de pui

15 June 2013
Supa_de_gulii_cu_carne_de_puiSupa de gulii cu carne de pui din: carne de pui, gulii, ceapa, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ou, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui (aripi, maruntaie, spate) 3 gulii tinere 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel cu frunze 1 ou 100 g smantana degresata 1 lingura faina sare…
Read more »





Tarta cu branza de capra si ceapa verde

15 June 2013
Tarta_cu_branza_de_capra_si_ceapa_verdeTarta cu branza de capra si ceapa verde din: faina, unt, sare, oua, ceapa verde, usturoi, unt, oua, branza de capra, smantana, sare, piper. Ingrediente: aluat: 250 g faina 130 g unt un praf de sare 2 oua umplutura: 2 legaturi de ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingura de unt 4 oua 130…
Read more »





Conopida cu parmezan

15 June 2013
Conopida_cu_parmezan.pngO reteta simpla si gustoasa de conopida cu parmezan.   Ingrediente: 1 conopidă mare prefiartă (aproximativ 1 kg) cu floretele tăiate în bucăţi cu o grosime de circa 1 centimetru 1/2 ceaşcă de parmezan dat prin râzătoar   Mod de preparare: Incalzesti cuptorul la 170°C. Pregăteşte două tăvi de copt adânci şi căptuşeşte-le cu folie…
Read more »





Chiftele din peste cu sos de hrean

15 June 2013
Chiftele_din_peste_cu_sos_de_hreanChiftelte din peste cu sos de hrean din: file de peste, franzela, lapte, oua, usturoi verde, ulei, sare, piper, hrean, lamaie, smantana, chives. Ingrediente: 1250 kg file de peste 1 felie franzela 100 ml lapte 2 oua 1 fir de usturoi verde 100 ml ulei sare piper sos: 4-5 linguri hrean ras 1 lamaie 400…
Read more »





Fasole verde cu migdales si usturoi

15 June 2013
Fasole_verde_cu_migdale.pngO reteta delicioasa de fasole verde cu: usturoi, ulei de masline, apa, busuioc, migdale, otet de mere. Ingrediente: 1 căţel de usturoi, mărunţit 2 linguriţe de ulei de măsline 1/2 ceaşcă de apă 650 g de fasole verde la conservă 20 frunze de busuioc, mărunţite 1/4 ceaşcă de migdale puţin rumenite 1 linguriţă de oţet…
Read more »





Friptura cu garnitura de orez

15 June 2013
Friptura_cu_garnitura_de_orez.pngO reteta delicioasa de friptura cu: muschi de porc, mustar, vin alb sec, ulei, miere, susan, lamaie, orez, ceapa verde, morcovi, pastarnac, telina, porumb, mazare, fasole verde. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc 2-3 linguriţe de muştar 1 ceaşcă cu vin alb sec ulei 1 linguriţă de miere 5-6 linguriţe de susan 1 lămâie  …
Read more »





Salată de piersici fripte şi prosciutto

15 June 2013
Salata_de_piersici_fripte_si_prosciuttoSalată de piersici fripte şi prosciutto din: piersici coapte, frunze de rozmarin, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, iaurt, prosciutto crudo, frunze de tarhon, ruccola, branza de capra. Ingrediente: 4 piersici coapte, dar nu moi 1/2 lingurita frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt ulei de masline…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu tofu si sos de legume

15 June 2013
Orez_cu_tofu_si_sos_de_legume_05Orez cu tofu si sos de legume din: orez, apa, tofu, ceapa, legume, lapte de cocos, pudra de curry, pasta de tomate, unt de arahide, supa de legume, ulei de arahide, sare, piper, ceapa verde.   Ingrediente: 1 ceasca de orez 2 cani de apa 1 pachet tofu, taiata bucati 1 ceapa 2 cesti de…
Read more »





Clatite cu ceapa verde si branza de oaie

15 June 2013
Clatite_cu_ceapa_verde_si_branza_de_oaieClatite cu ceapa verde si branza de oaie din: faina, oua, sare, lapte, apa minerala, ulei, ceapa verde, branza de oaie, sunca de praga, sos de soia. Ingrediente: aluat: 200 g faina 2 oua 1 praf de sare 300 ml lapte apa minerala 1-2 linguri de ulei ulei pentru copt clatitele umplutura: 2 legaturi de…
Read more »





Salata din merisoare

15 June 2013
Salata_din_merisoare.pngO reteta delicioasa de salata cu: merisoare, suc de portocala, apa, mango. Ingrediente: 230 g de merişoare uscate (aproximativ 2 ceşti) 1/2ceaşcă de suc proaspăt stors de la o portocală 1/2 ceaşcă de apă 1/2 ceaşcă de mango (tăiat în cuburi)   Mod de preparare: Amesteca  merişoarele şi sucul de portocale într-un robot de bucătărie…
Read more »





Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză

15 June 2013
Cartofi_copti_cu_parmezan_si_maionezaCartofi copţi, cu parmezan şi maioneză din: maioneza, parmezan, usturoi, marar, sare, paprika, piper alb, cartofi, ceapa rosie, unt. Ingrediente: 1/4 cana maioneza 1 lingura parmezan ras 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita marar tocat 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita paprika 1/4 lingurita piper alb macinat 2 cartofi de copt mari 1 ceapa…
Read more »





Morcovi cu ceapa caramelizata

15 June 2013
Morcovi_cu_ceapa_caramelizata.pngO reteta delicioasa de garnitura cu: unt, ceapa, seminte de coriandru, morcovi, lapte, faina de porumb, arpagic, sare. Ingrediente: 1 lingură de unt 2 cepe mari, tăiate in felii subţiri 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru mărunţite (opţional) 1 kg de morcovi, tăiaţi în rondele subţiri 1/2 ceaşcă de lapte degresat 1 lingură de făină…
Read more »





Bors de salata verde cu suc de rosii

15 June 2013
Bors_de_salata_verde_cu_suc_de_rosiiBors de salata verde cu suc de rosii din: salata, ceapa verde, usturoi verde, oua, leustean, ulei, bors, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 salate mari 1 legatura ceapa verde 3 fire usturoi verde 3 oua 1 legatura leustean 2 linguri ulei 1 litru bors 100 ml suc de rosii sare piper   Mod…
Read more »





Carnati de casa cu mamaliga si muraturi

15 June 2013
Carnati_de_casa.pngO reteta delicioasa de carnati de casa cu: carne de porc, carne de vita, slanina, usturoi, sare, piper, intestine de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne de vita 500 g slănină 1 căpăţână usturoi sare piper 3-4 intestine de porc gata pregatite pentru umplut   Mod de preparare: Dai prin masina…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de legume si nuci de pin

15 June 2013
Paste_cu_sos_de_legume_si_nuci_de_pin_12Paste cu sos de legume si nuci de pin din: broccoli, sparanghel, ciuperci, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, nuci de pin, paste, smantana, vin, parmezan.   Ingrediente: 1 ceasca broccoli 5 fire de sparanghel, taiate felii 1 ceasca ciuperci, feliate 1 cana de roșii cherry, taiate in sferturi 1 lamaie…
Read more »





Mici dietetici

15 June 2013
Mici_dieteticiMici dietetici din: carne de vita, cimbru, sare, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de vita sau pui cimbru sare optional, 10 catei de usturoi   Mod de preparare: Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în cuburi, îndepărtând eventualele pieliţe şi grăsimea. Treci carnea de două ori prin maşina de tocat şi o…
Read more »





Plăcintă cu nuci pecan şi mere

15 June 2013
Placinta_cu_nuci_pelican_si_mere.pngO reteta delicioasa de placinta cu: unt, biscuiti, vanilie, mere, ou, scortisoara, zahar brun, miere, nuci pelican. Ingrediente: 1/4 ceaşcă de unt 1 1/4 ceaşcă de biscuiţi de ovăz, fărâmiţaţi 1 1/2 linguriţă extract de vanilie 400 g mere (curăţate şi date prin râzătoare) 1 ou mare 1 albuş de ou 1/2 linguriţă de scorţişoară…
Read more »





Piept de pui in jambon

15 June 2013
Piept_de_pui_in_jambonPiept de pui in jambon din: piept de pui, jambon crud uscat, unt, fasole verde, mazare, usturoi, smantana, ceapa verde, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 250 g jambon crud-uscat (felii subtiri) 150 g unt 250 g fasole verde 250 g mazare 2 catei de usturoi 100 g smantana 1…
Read more »





Carnati de vita cu paine si cereale integrale

15 June 2013
Carnati_de_vita_cu_paine_si_cereale_integrale.pngO reteta delicioasa de carnati  de vita cu: ulei de rapita, ceapa, sare, telina, salvie uscata, usturoi, seminte de chimen, lapte, supa de pui, paine integrala. Ingrediente: 2 linguriţe de ulei de rapiţă 1 ceapă mare, mărunţită 1/2 linguriţă de sare 2 ceşti de ţelină, tocată mărunt 1 lingură de frunze de salvie uscată 2…
Read more »





Burgeri de legume

15 June 2013
Retete_1Burgeri de legume din: boabe de fasole rosie, ceapa, hot sauce, ardei gras, boia iute, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 450 g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si bine scurse 1/2 ceapa, tocata marunt 1 lingurita hot sauce 1/2 ardei gras, tocat marunt (optional) 1/2 lingurita boia iute 1 ou 1 cana pesmet ulei…
Read more »





Cartofi dulci cu scortisoara si vanilie

15 June 2013
Cartofi_dulci_cu_scortisoara_si_vanilie.pngO reteta delicioasa de cartofi dulci cu: supa de pui, scortisoara, lapte degresat, unt, esenta de vanilie. Ingrediente: 1.200 g de cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi 1 ceaşcă de supă de pui nesărată 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată 1 ceaşcă de lapte degresat 1 lingură de unt 1 linguriţă de esenţă de vanilie…
Read more »





Paste cu spanac si busuioc

15 June 2013
Paste_cu_spanac_si_busuiocPaste cu spanac si busuioc din: paste, spanac, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 250 g paste (penne) 250 g spanac congelat 3 fire ceapa 4-5 catei de usturoi 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromate busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se căleşte…
Read more »





Galuste de branza cu fulgi de ovaz

15 June 2013
Galuste_de_branza_cu_fulgi_de_ovazGaluste de branza cu fulgi de ovaz din: oua, branza dulce degresata, fulgi de ovaz, oua, pesmet alb, unt, smantana, coaja de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 500 g branza dulce degresata 100 g fulgi de ovaz 3 oua 40 g pesmet alb 100 g unt 100 ml smantana de 12% grasime coaja rasa…
Read more »





Reteta zilei: Salata de spanac cu fructe de padure si nuci pecan caramelizate

15 June 2013
Salata_de_spanac_cu_fructe_de_padure_si_nuci_pecan_caramelizate_07Salata de spanac cu fructe de padure si nuci pecan caramelizate din: spanac, frunze de padure, branza, nuci pecan, apa, zahar.   Ingrediente: 2 cesti de spanac crud 1/2 ceasca fructe de padure mixte 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente nuci pecan caramelizate: 1/4 ceasca nuci pecan crude 1/2 cana de apa 1 lingura de zahar…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu