duminică, 23 iunie 2013

Retete pentru tine #39

Retete:

Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie

23 June 2013
Desert_rece_cu_crema_de_branza_si_napolitane_cu_crema_de_lamaie_06Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din: napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.   Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de branza 1 pahar de smantana 3 lamai       Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie adaugati napolitanele…
Read more »





Creveti cu chilli

23 June 2013
Creveti_cu_chilliCreveti cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi. Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu 3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei ulei…
Read more »





Prajitura cu crema de trufe

23 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_trufePrajitura cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina 40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g…
Read more »





Ciuperci umplute cu orez si creveti

23 June 2013
Ciuperci_umplute_cu_orez_si_crevetiCiuperci umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati, sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12 creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper   Mod de preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert…
Read more »





Bruschete cu pasta de masline

23 June 2013
Bruschete_cu_pasta_de_maslineBruschete cu pasta de masline din: paine, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza de soia, pesmet, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 paine bagheta masline negre 1-2 catei de usturoi zdrobiti ulei de masline branza de soia 25 g pesmet…
Read more »





Chiftelute de peste cu usturoi

23 June 2013
Chiftelute_de_peste_cu_usturoiChiftelute de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde. Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi…
Read more »





Carne de vita cu morcovi si cimbru

23 June 2013
Carne_de_vita_cu_morcovi_si_cimbruCarne de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kilogram vita de gtit 6 morcovi 4 cepe medii 100 ml vin rosu 50 g unt o lingurita ulei cimbru sare piper  …
Read more »





Legume asortate cu salsa de rosii

23 June 2013
Legume_asortate_cu_salsa_de_rosiiLegume asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi, rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet, zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole verde 200 g fasole galbena (pastai) 200 g morcovi taiati cuburi 500 g…
Read more »





Cartof umplut cu peste

23 June 2013
Cartof_umplut_cu_pesteCartof umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in ulei (175 g) 100 boabe de porumb…
Read more »





Inghetata de busuioc

23 June 2013
Inghetata_de_busuiocInghetata de busuioc din: busuioc, zahar, mascarpone, iaurt. Ingrediente: 1 legatura mare de busuioc 500 g zahar 250 g mascarpone 1,3 kg iaurt gras   Mod de preparare: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine cu ajutorul unui blender, până obţii o pudră fină.…
Read more »





Medalioane de porc cu fasole verde

23 June 2013
Medalioane_de_porc_cu_fasole_verdeMedalioane de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2 linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6…
Read more »





Supă cu somon

23 June 2013
Supa_cu_somonSupă cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2 morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de porc

23 June 2013
Reteta_zilei_Frigarui_de_porc_10Frigarui de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, frigarui.   Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1 lingurița de…
Read more »





Bruschete cu ciuperci si cascaval

23 June 2013
Bruschete_cu_ciuperci_si_cascavalBruschete cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1 capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat ciuperci proaspete   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi…
Read more »





Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc

23 June 2013
Supa_de_rosii_cu_dovlecei_si_frunze_de_busuiocSupa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei, usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml supa din concentrat de legume 4 linguri ulei…
Read more »





Tarta cu salam si masline

23 June 2013
Tarta_cu_salam_si_maslineTarta cu salam si masline din: aluat foitaj, rosii, salam, masline, ulei, mustar, busuioc, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 20 rosii mici 250 g salam masline, dupa gust 2 lingurite ulei 4 lingurite mustar dulce sau picant cateva frunzulite busuioc un praf sare  …
Read more »





Gogoşi ca la mama

23 June 2013
Gogosi_ca_la_mamaGogoşi ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei, albus, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faina 25 g drojdie proaspata 150 ml lapte 2 oua 50 g zahar o lingura esenta de rom sau alta esenta 50…
Read more »





Salată răcoritoare de vară

23 June 2013
Salata_racoritoare_de_varaSalată răcoritoare de vară din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa, marar, patrunjel, iaurt, mustar, ulei, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 2 rosii mari 2-3 castraveciori 1 ardei gras 1 ceapa mica 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sos: 1 pahar mic de iaurt 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Sos pesto din spanac si busuioc

23 June 2013
Sos_pesto_din_spanac_si_busuioc_06Sos pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc, nuci de pin, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cani frunze de spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin…
Read more »





Piept de curcan cu sos de nuci

23 June 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_nuciPiept de curcan cu sos de nuci din: piept de curcan, ulei, sare, piper, nuci decojite, cascaval, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 linguri ulei sare piper pentru sos: nuci decojite o lingura cascaval o ceapa rosie…
Read more »





Gogosi cu banane

23 June 2013
Gogosi_cu_bananeGogosi cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare, scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 banane 6-8 linguri faina 2 oua 4 linguri zahar o lingurita drojdie uscata 4 linguri lapte un praf sare scortisoara, dupa gust ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se…
Read more »





Supa verde cu branza

23 June 2013
Supa_verde_cu_branzaSupa verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina, morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza. Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4 legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1…
Read more »





Chiftelute delicioase

23 June 2013
Chiftelute_delicioaseChiftelute delicioase din: dovlecei, oua, faina, gris, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 oua 120 g faina 2 linguri gris 1 legatura marar sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu…
Read more »





Somon cu dovlecei

23 June 2013
Somon_cu_dovleceiSomon cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi, ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana, castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei  de masline 1 lingurita chimen 1 lingurita…
Read more »





Salata de fasole verde picanta

23 June 2013
Salata_de_fasole_verde_picantaSalata de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin…
Read more »





Inele de gogosi

23 June 2013
Inele_de_gogosiInele de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua, unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe. Inrgediente: 625 g faina 255 ml lapte cald 100 g zahar 60 ml apa calda 7 g drojdie uscata 2 oua 70 g unt un…
Read more »





Cartofi in straturi

23 June 2013
Cartofi_in_straturiCartofi in straturi din: cartofi, muschi file, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari sau 8 medii 8 felii muschi file 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se spală. Cu un cuţit foarte bine…
Read more »





Reteta zilei: Suc de ananas cu castravete

23 June 2013
Suc_de_ananas_cu_castravete_06Suc de ananas cu castravete din: ananas, castravete, ghimbir, portocala.   Ingrediente: 1 ananas, decojit, taiat bucati 1 castravete 1 bucatica ghimbir proaspat, decojit 1 portocala       Mod de preparare: In storcatorul de fructe puneti ananasul, castravetele si ghimbirul si procesati. Puneti intr-un…
Read more »





Tarta cu rosii, bacon si cascaval

23 June 2013
Tarta_cu_rosii_bacon_si_cascavalTarta cu rosii, bacon si cascaval din: faina, unt, sare, lapte, bacon afumat, cascaval ras, oua, rosie, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru umplutura: 150 g bacon afumat 200 g cascaval…
Read more »





Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi

23 June 2013
Salate_3Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi din: oua, cartofi noi, usturoi, boia iute, mustar, lamaie, otet, ulei, ton, ardei gras, zahar, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 500 g cartofi noi 1-2 catei de usturoi 1 varf cutit boia iute 1 lingurita mustar 1…
Read more »





Prăjitură cu iaurt şi fructe

23 June 2013
Prajitura_cu_iaurt_si_fructePrăjitură cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca, zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de…
Read more »





Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână

23 June 2013
Peste_6Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1 lamaie 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungi peştele…
Read more »





Ciorba de loboda si stevie

23 June 2013
Ciorba_de_loboda_si_stevieCiorba de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie, frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua, smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa. Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura leustean si ste

Reteta zilei: Chec cu crema de miere

22 June 2013
Chec_cu_crema_de_miere_08Chec cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere, esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat. Ingrediente: 3 linguri de ceai negru 1 cana de lapte 1 1/2 bucata de unt, la temperatura camerei 1/2 cana de zahar 2 oua, la temperatura camerei 1/3 ceasca de miere…
Read more »





Calamar prajit cu lamaie

22 June 2013
Calamar_prajit_cu_lamaieCalamar prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie si garnitură de cartofi. Calamar…
Read more »





Pizza cu blat din cartofi

22 June 2013
Pizza_cu_blat_din_cartofiPizza cu blat din cartofi din: cartofi, margarina, faina, sare. Ingrediente: 225 g cartofi fierti 60 g margarina 125 g faina 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: In cazul în care cartofii sunt fierbinţi pistositi-i şi adăugaţi margarina. Lăsati-i deoparte până când se răcesc; Amestecaţi făina şi sarea şi cerneti peste ame­stecul din cartofi.…
Read more »





Bruschete cu file de ansoa

22 June 2013
Bruschete_cu_file_de_ansoaBruschete cu file de ansoa din: paine, rosii, file de ansoa, usturoi. Ingrediente: paine rosii file de ansoa usturoi   Mod de preparare: Cel mai important este sâ aveţi o pâine de calitate. Pentru bruscheţe, roşiile trebuie să fie dulci; Ungem feliile de pâine cu ulei de măsline, le frecăm cu usturoi şi le dăm…
Read more »





Varza calita cu ciuperci

22 June 2013
Varza_calita_cu_ciuperciVarza calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei   Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la înmuiat. Varza murată se taie fidelute…
Read more »





Orez in stil asiatic

22 June 2013
Orez_in_stil_asiaticOrez in stil asiatic din: orez, conopida, broccoli, ardei, varza chinezeasca, morcovi, unt, apa, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 200 g conopida 200 g broccoli 1 ardei rosu mare 150 g varza chinezeasca 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apa sos de soia   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Tarta cu fasole verde si praz

22 June 2013
Tarta_cu_fasole_verde_si_prazTarta cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca, rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 fire praz 125 g mozzarella 100 g sunca 6 rosii uscate in ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tarta (congelat) 2 oua 250 ml smantana…
Read more »





Supa de rosii cu marar si orez

22 June 2013
Supa_de_rosii_cu_marar_si_orezSupa de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1 lingura unt 1/2 pahar smantana…
Read more »





Cupe cu crema caramelizata de lamaie

22 June 2013
Cupe_cu_crema_caramelizata_de_lamaieCupe cu crema caramelizata de lamaie din: cirese, zahar, frunze de menta, lamai, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar praf. Ingrediente: 500 g cirese 50 g zahar 4-5 frunze verzi de menta crema: 4 lamai 200 g zahar 1,5 l lapte 5 galbenusuri 50 g faina ornare: 6 lingurite zahar praf brun   Mod de preparare:…
Read more »





Pizza cu blat traditional

22 June 2013
Pizza_cu_blat_traditionalPizza cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline, faina, sare. Ingrediente: 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de drojdie uscata 90 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei de masline 175 g faina 1 lingurita sare   Mod de preparare: Se amestecă într-un bol drojdia cu apa…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque

22 June 2013
Coaste_de_porc_la_cuptor_cu_sos_barbeque_05Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos barbeque, folie de aluminiu.   Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc Condiment pentru carne de porc dupa preferinta 2 cesti de sos barbeque folie de aluminiu   Mod de preparare: Frecati coastele cu condimente, inveliti in folie de aluminiu si…
Read more »





Tagliatele cu busuioc

22 June 2013
Tagliatele_cu_busuiocTagliatele cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu…
Read more »





Varza calita cu cimbru si rosii

22 June 2013
Varza_calita_cu_cimbru_si_rosiiVarza calita cu cimbru si rosii din: varza, ceapa, rosii, ulei, foaie de dafin, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza de circa 1 kg 1 ceapa 4-5 rosii potrivite ulei 1 foaie de dafin cimbru putin marar proaspat sare piper   Mod de preparare: Se curăţă varza şi se taie în două, apoi fiecare…
Read more »





Supa de mazare cu bacon

22 June 2013
Supa_de_mazare_cu_baconSupa de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina, supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare 250 g bacon 3 felii paine toast   Mod de preparare: Se prajeste in…
Read more »





Prajitura cu spuma de ciocolata

22 June 2013
Prajitura_cu_spuma_de_ciocolataPrajitura cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou, iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua, cafea, smantana. Ingrediente: pentru blat: 225 g zahar 95 g faina 2 linguri cacao 55 g unt 120 ml apa 3 linguri ulei un ou 3 linguri iaurt de baut…
Read more »





Lichior de menta

22 June 2013
Lichior_de_mentaSe pregăteşte o farfurie adâncă plină cu frunze de mentă. Se stropeşte cu alcool din belşug; se lasă să stea la soare cca 1 lună. Se strecoară şi se adaugă un sirop fiert separat din 500 g zahăr şi 2 pahare mari de apă. Se potriveşte concentraţia de alcool după gust. Se toarnă în sticle;…
Read more »





Totul despre Salate

22 June 2013
Despre_SalateSalata verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori (nuanţe de verde, de roşu şi de alb)  fac salatele să fie apetisante şi pentru ochi, nu doar bune la gust.…
Read more »





Minestrone cu mazare

22 June 2013
Minestrone_cu_mazareMinestrone cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2 linguri ulei de masline 1,5 l supa de…
Read more »





Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi

22 June 2013
Reteta_zilei_Fasole_verde_cu_sos_de_usturoi_05Fasole verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper.   Ingrediente: 1 kg fasole verde, taiata si spalata 2 catei de usturoi, tocati ½ lingurita sare ½ ceasca iaurt 1 lingura ulei de masline 1 lingura de suc ​​proaspat de lamaie 1 lingura…
Read more »





Pastravi in sos de vin

22 June 2013
Pastravi_in_sos_de_vinPastravi in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o lingura ulei…
Read more »





Hamburgeri de casă

22 June 2013
Hamburgeri_de_casaHamburgeri de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de branza topita  …
Read more »





Supa de rosii cu clatite

22 June 2013
Supa_de_rosii_cu_clatiteSupa de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris, smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1 lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…
Read more »





Pandişpan cu cremă Chantilly şi fructe

22 June 2013
Pandispan_cu_crema_Chantilly_si_fructePandişpan cu cremă Chantilly şi fructe din: oua, faina, zahar, amidon, lamaie, sare, lapte, galbenusuri, smantna, zahar praf, baton de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: blatul de pandispan: 7 oua 180 g faina 180 g zahar 30 g amidon 1 lamaie sare crema chantilly: 500 ml lapte 1 lamaie 6 galbenusuri 130 g zahar 100…
Read more »





Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta

22 June 2013
Tocanita_de_legume_la_ceaun_cu_mamaligutaTocanita de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente: 0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei sare piper verdeata mamaliguta   Mod de preparare: Se taie ceapa peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi…
Read more »





Piept de pui cu sos picant si mazare

22 June 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picant_si_mazarePiept de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei, mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru. Ingrediente: pentru sosul picant: 2 ardei iuti 2 catei de usturoi decojiti 2 linguri coriandru verde tocat 30 g zahar 40 ml sos…
Read more »





Supa crema de dovlecei cu piept de pui

22 June 2013
Supa_crema_de_dovlecei_cu_piept_de_puiSupa crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4 galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat   Mod de preparare: Pentru a…
Read more »





Cockail Mojito cu capsuni

22 June 2013
Cockail_Mojito_cu_capsuniSe taie sferturi 4 căpşuni şi se repartizează în 4 pahare. Se taie în opt 1 limetă şi se repartizează câte 2 felii în fiecare pahar, cu funzele de la 3 fire mentă şi 1 lingură zahăr. Se zdrobesc frunzele şi se completează paharele cu gheaţă pisetă. Se amestecă, apoi se completează cu apă mirerală.…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri de muschi de vita cu legume

22 June 2013
Rulouri_de_muschi_de_vita_cu_legume_07Rulouri de muschi de vita cu legume din: muschi de vita, sare, piper, sos worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras, dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun, supa de vita.   Ingrediente: 8-10 bucati muschi de vita feliat Sare si piper, dupa gust 3 linguri de sos Worcestershire condimente dupa…
Read more »





Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana

22 June 2013
Chiftelute_de_dovlecei_cu_cascaval_ras_si_smantanaChiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua, patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 900 g dovlecei 200 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar ulei cascaval ras smantana sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi,…
Read more »





Cartofi umpluti cu sunca

22 June 2013
Retete_14Cartofi umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati, smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Paste Carbonara cu dovlecei

22 June 2013
Paste_Carbonara_cu_dovleceiPaste Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana, parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3 galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi   Mod de preparare: Fierbi pastele…
Read more »





Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita

22 June 2013
Sarmalute_cu_ciuperci_si_orez_in_foi_de_vitaSarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa. Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2 cana suc de…
Read more »





Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana

22 June 2013
Ciorba_de_dovlecei_cu_orez_si_smantanaCiorbă de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, supa de pui, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar, orez, galbenus, boia dulce, smantana, piper, sare, lamai. Ingrediente: 5 dovlecei 2 1/2 l supa de pui sau de vita 3 cepe 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 2 ardei grasi 1 legatura marar 2 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Desert rece cu caramel

21 June 2013
Desert_rece_cu_caramel_12Desert rece cu caramel din: zahar de palmier, apa, galbenusuri de ou, oua, lapte, lapte condensat, esenta de vanilie, suc de lamaie, suc de portocale.   Ingrediente caramel: 1 ceasca zahar de palmier 1/3 cana de apa Ingrediente tarta: 3 galbenusuri de ou 2 oua 1 cutie lapte condensat 1 cutie lapte 3/4 lingurita de…
Read more »





Bruschette cu avocado si rosii

21 June 2013
Bruschette_cu_avocado_si_rosiiBruschette cu avocado si rosii din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, busuioc, rosii, avocado, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc proaspat rosii proaspete 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe…
Read more »





Pizza cu blat biscuit

21 June 2013
Pizza_cu_blat_biscuitPizza cu blat biscuit din: faina, sare, margarina, lapte de soia. Ingrediente: 175 g faina 1/2 lingurita sare 25 g margarina 125 ml lapte de soia topping   Mod de preparare: Puneţi făina şi sarea într-un bol mare şi frământaţi margarina cu degetele până când se formează mici fărâme de cocă. Faceţi o gaură în…
Read more »





Sarmalute cu soia in foi de varza

21 June 2013
Sarmalute_cu_soia_in_foi_de_varzaSarmalute cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g soia 100 g orez 3 morcovi mari 1 ceapa mare 1 tulpina de telina 1 cana de apa sau supa vegetala 1 varza marar patrunjel 1/2…
Read more »





Bors pescaresc cu orez si legume

21 June 2013
Bors_pescaresc_cu_orez_si_legumeBors pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste (pastrav si crap) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 ardei gras 4 rosii 200 ml sos de rosii 1 lamaie 4 linguri cu orez 4 linguri cu…
Read more »





Spaghete bolognese cu soia

21 June 2013
Spaghete_bolognese_cu_soiaSpaghete bolognese cu soia din: spaghete, soia granule, morcov, ceapa verde, suc de rosii, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g soia granule 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 500 ml suc de rosii sare piper ierburi aromate busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele şi soia conform instrucţiunilor de…
Read more »





Rulouri de vinete umplute cu ardei

21 June 2013
Rulouri_de_vinete_umplute_cu_ardeiRulouri de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju, capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic, bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 3 vinete medii 60 g orez 4 cepe verzi tocate 3 linguri de acaju 2 linguri de capere usturoi zdrobit cascaval de post ras o…
Read more »





Ciorba de cartofi si dovlecei

21 June 2013
Ciorba_de_cartofi_si_dovlecei.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: dovlecei, morcov, telina, ceapa, bors, ou, smantana, leustean, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 1 l bors 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână leuştean sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa…
Read more »





Mozzarella cu broccoli in aluat

21 June 2013
Mozzarella_cu_broccoli_in_aluatMozzarella cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar, broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta 50 ml ulei de masline 10 g zahar pentru umplutura: 400 g broccoli 250 g morcovi 200 g mozzarella…
Read more »





Prajitura fina cu branza de vaci

21 June 2013
Prajitura_fina.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: branza de vaci, zahar pudra, margarina, lamaie, oua, gem, faina, lapte, biscuiti populari. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr pudră 100 g margarină 1 lămâie 4 ouă 1 borcan cu gem făină cât cuprinde Ingrediente glazură: 170 g zahăr pudră 2 linguri cu zeamă de lămâie…
Read more »





Penne cu ciuperci si rosii cherry

21 June 2013
Penne_cu_ciuperci_si_rosii_cherryPenne cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry, cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc. Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g rosii cherry 100 g cascaval de post 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromatice busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor…
Read more »





Reteta zilei: Supa aromata cu carne de vita

21 June 2013
Supa_aromata_cu_carne_de_vita_07Supa aromata cu carne de vita din: carne de vita, ghimbir, iarba de lamaie, ceapa, usturoi, anason, scortisoara, apa, sare, sos de peste, usturoi, menta, ceapa, piper negru, piper alb.   Ingrediente: 1 kg de carne de vita 10 buc de ghimbir 5 tulpini de iarba de lamaie 1 ceapa 1 capatana de usturoi 5…
Read more »





Rosii umplute cu paste si legume

21 June 2013
Rosii_umplute_cu_paste_si_legumeRosii umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre, busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si…
Read more »





Şniţele de porc în crustă de legume

21 June 2013
Retete_3Şniţele de porc în crustă de legume din: cotlete de porc, sare, piper, faina, ou, castraveciori, dovlecel, morcov, ardei gras, ulei. Ingrediente: cateva cotlete de porc sare piper 150 g faina 1 ou 2 castraveciori 1 dovlecel 1 morcov 1 ardei gras ulei pentru prajit   Mod de preparare: Dai legumele pe râzătoare, la care…
Read more »





Cornuri cu seminte

21 June 2013
Cornuri_cu_seminte.pngO reteta delicioasa de cornuri cu: branza telemea, spanac, seminte de dovleac, sos de rosii, faina, margarina, smantana, sare. Ingrediente: 300 g brânză telemea mai tare 400 g spanac congelat sau proaspăt seminţe de dovleac 1 ceşcuţă cu sos de roşii Ingrediente aluat: 400 g făină 200 g margarină 200 ml smântână sare   Mod…
Read more »





Ciorbă deasă de pui

21 June 2013
Ciorba_deasa_de_pui.pngO reteta delicioasa de ciorba cu:piept de pui, spata de pui, cartofi, ceapa, ardei gras, ceapa verde, rosii, porumb, bors, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 spată de pui 2 morcovi 2- 3 cartofi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de ceapă verde 2-3 roşii 1 cutie cu porumb 1l bors…
Read more »





Scrumbii umplute cu ciuperci

21 June 2013
Scrumbii_umplute_cu_ciuperciScrumbii umplute cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de rosii, vin alb, zeama de lamaie, susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 scrumbii 400 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 2 linguri cu sos de rosii 1/2 cescuta cu vin alb zeama de lamaie susan ulei sare piper  …
Read more »





Paste cu sparanghel, rosii si masline

21 June 2013
Paste_cu_sparanghel_rosii_si_maslinePaste cu sparanghel, rosii si masline din: fundite, spranghel, rosii cherry, masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g fundite un manunchi de sparanghel 100 g rosii cherry 75 g masline sare piper busuioc uscat   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj; Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea…
Read more »





Reteta zilei: Pateuri cu crema de branza si broccoli

21 June 2013
Pateuri_cu_crema_de_branza_si_broccoli_08Pateuri cu crema de branza si broccoli din: faina, unt, telemea, iaurt, sare, zahar, ienibahar, nucsoara, broccoli, carnati, crema de branza, branza feta, branza albastra, piper, ou, zahar pudra, mustar.   Ingrediente aluat: 250 g de faina 200 g de unt nesarat foarte, taiat cuburi mici 55 g telemea, maruntita 65 g iaurt sau smantana…
Read more »





Ciorbă de legume cu kaizer

21 June 2013
Ciorba_de_legume_cu_kaizer.pngO reteta delicioasa de ciorba cu:kaizer, ceapa, cartofi, morcov, ardei gras, telina, boabe de porumb, pasta de tomate, bors, leustean, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 500 g kaizer 2 cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 ţelină 2 linguri cu boabe de porumb 2 linguri cu pastă de tomate 1 l bors leuştean pătrunjel…
Read more »





Ruladă de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb

21 June 2013
Retete_5Ruladă de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb din: oua, praf de copt, faina, sare, branza dulce, unt, smantana, sare, piper, chimen, frunze de salata, ardei gras, sunca. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 1/2 plic praf de copt 5 linguri faina un praf de sare pentru umplutura: branza dulce 150 g unt…
Read more »





Chec alb cu fructe

21 June 2013
Chec_alb_cu_fructeChec alb cu fructe din: oua, faina, cocos, zahar, lapte, unt, praf de copt, ciocolata alba, cirese, visine, coacaze, capsune, frunze de menta. Ingrediente: 4 oua 250 g faina 100 g miez ras de cocos 250 g zahar 150 ml lapte 200 g unt 1 lingurita praf de copt glazura: 250 g ciocolata alba 50…
Read more »





Salata de cruditati cu miez de nuca

21 June 2013
Salata_de_cruditati_cu_miez_de_nucaSalata de cruditati cu miez de nuca din: morcovi, radacina de telina, mar, telina verde, sare, smantana, maioneza, miez de nuca. Ingrediente: 2 morcovi o felie radacina de telina un mar verde 2 tije de telina verde sare pentru sos: un pahar mic de smantana 2 linguri maioneza 100 g miez de nuca   Mod…
Read more »





Calcan in crusta de ierburi

21 June 2013
Calcan_in_crusta_de_ierburiCalcan in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar, marar, sare, piper. Inrgediente: 1 calcan 2 linguri cu pesmet 50 g nuca 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei 2 lingurite cu mustar marar sare piper   Mod de preparare: Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a răcorit, zdrobeşte-o cu…
Read more »





Borş de găină cu varza

21 June 2013
Bors_de_gaina_cu_varza.pngO reteta delicioasa de bors de gaina cu:ceapa, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 varza potrivita 1 l bors leustean cimbru ulei sare   Mod de preparare: Taie găina în bucăţi potrivite, apoi pune-o la fiert în…
Read more »





Turn de ficatei

21 June 2013
Turn_de_ficatei.pngO reteta delicioasa de ficatei cu: zahar, piper negru macinat, strugure rosu, cartofi, sare, ulei, vin rosu, mustar iute, piper rosu boabe. Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 linguri cu zahăr piper negru măcinat 1 ciorchine de strugure roşu 2 cartofi mari fierţi în coajă sare ulei 2 pahare cu vin roşu 2 linguri…
Read more »





Salata de paste cu mazare si rosii uscate

21 June 2013
Salata_de_paste.pngO reteta delicioasa de salata cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof, ulei, lamaie, mustar, apa. Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre roşii uscate sare Ingrediente sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu muştar 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu apă foar­te rece sare Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Chifle cu cartofi

21 June 2013
Reteta_zilei_Chifle_cu_cartofi_11Chifle cu cartofi din: drojdie uscata, lapte, cartofi fierti, faina, zahar, sare, ou, unt nesarat, cimbru.   Ingrediente: 8 g drojdie uscata 1 1/4 ceasca lapte 1/2 ceasca cartofi fierti 4 1/2 cesti faina 1/4 ceasca + 1 lingura zahar 1 1/2 lingurița sare 1 ou 4 linguri unt nesarat Ingrediente pentru glazura: 1 ou…
Read more »





Ciorbă de viţel a la grec

21 June 2013
Ciorba_de_vitel_a_la_grecCiorbă de viţel a la grec din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina, radacina de patrunjel, orez, smantana, galbenusuri, faina, sare, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 2 radacini de patrunjel 50 g orez 150 g smantana 2 galbenusuri 1/2 lingura faina sare zeama…
Read more »





Crap in sos alb

21 June 2013
Crap_in_sos_albCrap in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 1 crap potrivit de mare ulei marar sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 250 ml supa de peste 50 ml vin alb 3 galbenusuri 100 ml smantana pentru gatit…
Read more »





Salata cu linte si somon

21 June 2013
Salata_cu_linte_si_somonSalata cu linte si somon din: quinoa, ulei de masline, supa de legume, sparanghel, boabe de soia, broccoli, coaja de lamaie, zeama de lamaie, fileuri de somon, usturoi, linte, ceapa verde, menta, patrunjel, spanac, fulgi de migdale. Ingrediente: 140 g de quinoa 1 lingurita ulei de masline 400 ml supa de legume 250 g sparanghel,…
Read more »





Gogosele la cuptor

21 June 2013
Gogosele_la_cuptorGogosele la cuptor din: faina, lapte pasteurizat, unt, oua, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 100 g faina 250 ml lapte pasteurizat 30 g unt topit sau 3 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita de sare cateva picaturi esenta de vanilie   Mod de preparare: Cu un tel, amesteci ingredientele pe care le-ai adus la temperatura…
Read more »





Piept de curcan în sos de vin şi struguri negri

21 June 2013
Retete_1Piept de curcan în sos de vin şi struguri negri din: carne de curcan, sare, piper, vin rosu, struguri negri, zahar brun, ulei, nucsoara, scortisoara, otet balsamic. Ingrediente: 250 g carne de curcan/portie sare piper vin rosu struguri negri 1 lingura zahar brun ulei nucsoara scortisoara otet balsamic   Mod de preparare: Condimentezi carnea şi…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

20 June 2013
Prajitura_cu_blat_de_biscuiti_sarati_aluat_de_ciocolata_si_crema_de_vanilie_09Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie din: biscuiti, unt nesarat, fulgi de ciocolata, zahar, zahar brun, oua, boabe de cafea, esenta de vanilie, faina, ulei de cocos, sare, lapte, rom, smantana. Ingrediente blat: 50-60 biscuiti sarati 2 linguri de unt nesarat, topit Ingrediente aluat de ciocolata: 85 g…
Read more »





Salata de cartofi, ridichi si castraveti

20 June 2013
Salata_de_cartofi_ridichi_si_castravetiSalata de cartofi, ridichi si castraveti din: cartofi noi, castraveti, ridichi, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Inrgediente: 500 g cartofi noi 3-4 castraveti 1 legatura de ridichi 4 linguri de ulei 1 lingura de otet patrunjel (jumatate de legatura) sare piper   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă,…
Read more »





Rulouri de vinete cu ardei

20 June 2013
Rulouri_de_vinete_cu_ardeiRulouri de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi, ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc de rosii 2 ardie grasi rosii 1 ceapa 2 ardei iuti 2 lingurite coriandru tocat busuioc 1 lamaie sare piper 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Salata de cartofi noi cu ceapa si masline

20 June 2013
Salata_de_cartofi_noi_cu_ceapa_si_maslineSalata de cartofi noi cu ceapa si masline din: cartofi noi, masline verzi, ceapa rosie, ulei, otet, patrunjel, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 500 g cartofi noi 200 g masline verzi 1 ceapa rosie medie 4 linguri ulei 1 lingurita de otet patrunjel (jumatate de legatura) sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Se…
Read more »





Burgeri cu fulgi de ovaz

20 June 2013
Burgeri_cu_fulgi_de_ovazBurgeri cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt. Ingrediente: 250 g piept de curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita condiment din legume uscate…
Read more »





Budinca de mei cu mere

20 June 2013
Budinca_de_mei_cu_mereBudinca de mei cu mere din: mere, mei decorticat, sare, pudra de roscove, scortisoara, zahar brun, apa. Ingrediente: 2 mere sau 2 gutui 3 linguri mei decorticat 1 praf de sare 2 lingurite pudra de roscove 1/2 lingurita scortisoara 1-2 lingurite zahar brun 1 cana apa   Mod de preparare: Speli meiul şi îl pui…
Read more »





Salata de bame cu patrunjel

20 June 2013
Salata_de_bame_cu_patrunjelSalata de bame cu patrunjel din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare piper negru macinat o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline…
Read more »





Rosii umplute cu orez si busuioc

20 June 2013
Rosii_umplute_cu_orez_si_busuiocRosii umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata, ulei de masline, sare, ulei. Ingrediente: 600 g rosii 50 g orez salbatic 1 ceapa 1/2 vanata ulei de masline sare ulei   Mod de preparare: Se căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7 minute şi se…
Read more »





File de cod în sos de vin si ierburi aromate

20 June 2013
Peste_8File de cod în sos de vin si ierburi aromate din: cod, vin, miere, supa de legume, cimbru, marar, busuioc, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 350 g cod 50 ml vin alb semidulce 1 lingurita miere 100 ml supa de legume cimbru marar busuioc sare piper lamaie   Mod de preparare: Speli peştele, îl pui pe…
Read more »





Legume la gratar cu sos delicios de branza

20 June 2013
Legume_la_gratar_cu_sos_delicios_de_branzaLegume la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb, telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana, piper, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 arde gras rosu 1 stiulete de porumb tanar 2 tulpini de telina verde 2 cepe rosii 1 rosie 100 g ciuperci 1 lingura ulei 75 g branza…
Read more »





Prăjiturele din fulgi de ovăz

20 June 2013
Prajiturele_din_fulgi_de_ovazPrăjiturele din fulgi de ovăz din: faina de grau, fulgi de ovaz, nuca de cocos, faina de soia, nucsoara, stafide, rom, nuca macinata, ulei, miere, drojdie, mere, arahide. Inrgediente: 2 cesti faina de grau 3 cesti fulgi de ovaz 2 cesti nuca de cocos rasa 1/2 ceasca faina de soia 1 lingurita de sare 3…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc

20 June 2013
Bruschete_cu_prosciutto_rosii_si_piure_de_mazare_cu_busuioc_05Bruschete cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc din: bagheta, usturoi, ulei de masline, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, rosii, prosciutto, mazare, busuioc, smantana, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: ½ bagheta, feliata 6 caței de usturoi 2 linguri ulei de masline 2 lingurițe mix de oregano, busuioc, rozmarin, cimbru 6 rosii, taiate felii subtiri…
Read more »





Ratatouille cu morcovi si fasole verde

20 June 2013
Ratatouille_cu_morcovi_si_fasole_verdeRatatouille cu morcovi si fasole verde din: vinete, dovlecei, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 g vinete 200 g dovlecei 1 ceapa mica 1 ardei gras mare 2 rosii mari 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline frunze de busuioc sare piper   Mod…
Read more »





Salata de ardei cu masline

20 June 2013
Salata_de_ardei_cu_maslineSalata de ardei cu masline din: masline negre, ulei, sare, piper, otet, frunze de busuioc, ierburi aromatice. Ingrediente: masline negre fara samburi 2 linguri de ulei sare piper 1 lingurita de otet busuioc frunze ierburi aromatice   Mod de preparare: Se curătă ardeii şi se spală. Se taie fâşii lungi şi înguste; Intr-o tigaie de…
Read more »





Ciorba de peste cu corcoduse

20 June 2013
Ciorba_de_peste_cu_corcoduseCiorba de peste cu corcoduse din: peste, oua, ceapa, ardei rgasi, rosii, radacina de hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste proaspat 2 oua 3 cepe 2 ardei grasi 3 rosii 1 radacina de hrean 1 cana corcoduse 1 legatura leustean 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…
Read more »





Retete internationale: Knafeh

20 June 2013
KnafehKnafeh din: fidea, branza de vaci, cas, unt, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, sofran, fistic. Ingrediente: 1 kg fidea cat mai fina 300 g branza de vaci 300 g cas 200 g unt 100 g zahar 1 lingura coaja de lamaie rasa 4 linguri coaja de portocal sau de trandafir 1 lingurita colorant…
Read more »





Cocktail Orange Dream

20 June 2013
Cocktail Orange DreamSe amestecă 160 ml suc de portocale cu 120 ml suc de caise şi 60 ml suc de grepfrut. Se serveşte cu gheaţă şi felii de carambol (pentru 2 pahare).
Read more »





Friptura de vita cu salata de ardei copti

20 June 2013
Friptura_de_vita_cu_salata_de_ardei_coptiFriptura de vita cu salata de ardei copti din: orez decorticat, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, friptura de vita, nasturel, zeama de lamaie. Ingrediente: 85 g de orez decoricat, clatit 1 ardei rosu si unul galben, curatat de seminte si taiati in fasii 1 ceapa rosie, taiata in 8 bucati 1 lingura ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Penne cu sos de busuioc si spanac

20 June 2013
Reteta_zilei_Penne_cu_sos_de_busuioc_si_spanac_07Penne cu sos de busuioc si spanac din: busuioc, spanac, nuci de pin, ulei de masline, usturoi, sare, piper, penne.   Ingrediente: 2 cani busuioc proaspat 2 cani spanac proaspat 1/2 ceasca nuci de pin prajite 1/2 cana nuci prajite 3/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 1 varf de cuțit de sare…
Read more »





Frigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa

20 June 2013
Frigarui_cu_creveti_rosii_cherry_si_ceapaFrigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa din: ulei de masline, seminte de chimion, morcovi, cuscus, creveti, rosii cherry, ceapa, harissa, tahini, iaurt, usturoi, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita seminte de chimion 3 morcovi, dati pe razatoarea mare 200 g cuscus 400 g creveti proaspeti…
Read more »





Orez cu sofran si ceapa

20 June 2013
Orez_cu_sofran_si_ceapaOrez cu sofran si ceapa din: orez basmati, ceapa verde, sofran, apa, sare. Ingrediente: 100 g orez Basmati 2 cepe verzi 1 pliculet sofran 1 cana de apa sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa, se trage la tigaie 2-3 minute, se adaugă orezul spălat şi se căleşte şi el 3-4 minute. Se pun…
Read more »





Retete internationale: Manti

20 June 2013
MantiManti din: faina, oua, apa calda, sare, carne tocata de vita, ceapa, chimen, ulei de masline, unt, cartof, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 50 ml apa calda un varf de lingurita sare umplutura: 700 g carne tocata de vita 2 cepe mari 1 lingurita rasa chimen macinat 2-3 linguri ulei de masline…
Read more »





Batoane fragede din cartofi noi

20 June 2013
Retete_3Batoane fragede din cartofi noi din: cartofi, faina, unt, oua, chimen, cascaval, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g faina 1 pachet unt 2-3 oua 3 lingurite chimen 100 g cascaval ras sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi usuci bine cu un şervet, îi dai cruzi pe râzătoare. Amesteci…
Read more »





Clatite cu cereale, iaurt si fructe

20 June 2013
Clatite_cu_cereale_iaurt_si_fructeClatite cu cereale, iaurt si fructe din: malai grisat, faina integrala, germeni de grau, zahar brun, praf de copt, lapte, albusuri, iaurt, afine, zmeura, capsune, untdelemn. Ingrediente: 100 g malai grisat 3 linguri faina integrala 20 g fulgi de ovaz 1 lingura germeni de grau 2 linguri zahar brun 2 lingurite praf de copt 200…
Read more »





Briose din oua batute cu ceapa si sunca

20 June 2013
Briose_din_oua_batute_cu_ceapa_si_suncaBriose din oua batute cu ceapa si sunca din: oua, ceapa verde, sunca de praga, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 fire ceapa verde 250 g sunca de Praga 50 g unt 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi şunca în cubuleţe. Puneţi o tigaie la încins şi căliţi şunca…
Read more »





Hummus cu muguri de pin

20 June 2013
Hummus_cu_muguri_de_pinHummus cu muguri de pin din: naut, lamaie, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, sare, piper alb, muguri de pin. Ingrediente: 250 g naut uscat (400 g daca este fiert) 1 lamaie 150 g pasta de susan 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei de masline sare si piper alb muguri de pin.…
Read more »





Gazpacho de rosii

20 June 2013
Gazpacho_de_rosiiGazpacho de rosii din: rosii coapte, castraveciori, ardei, usturoi, ceapa, paine, suc de lamaie, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii coapte 2 castraveciori 1 ardei 3-4 catei de usturoi 1 ceapa mica 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie ulei de masline busuioc sare piper   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu capsuni si portocale

20 June 2013
Cocktail_Margarita_cu_capsuni_si_portocale_04Margarita cu capsuni si portocale din: margarita, tequila, suc de portocala, gehata, capsuni. Ingrediente margarita (pregatita) tequila suc de portocale proaspat stors gheață 2 capsuni feliate   Mod de preparare: Intr-un shaker mixati bine margarita, tequila, suc de portocale și gheata. Puneti feliile de capșuni intr-un pahar si adaugati jumatate din amestecul de margarita. Pasati…
Read more »





Ice tea cu mentă şi pepene

20 June 2013
Ice_tea_cu_menta_si_pepeneSe amestecă 200 ml ceai ver­de rece cu 2-3 linguri de sirop de arţar, 100 ml suc de portocale şi 2 linguri suc de limete. Se serveşte cu pepene şi felii de portocale.
Read more »





Tort cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie

20 June 2013
Tort_cu_ciocolata_amaruie_si_esenta_de_vanilieTort cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie  din: ciocolata amaruie, unt nesarat, oua, zahar, smantana, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, cacao. Ingrediente: pentru aluat: 180 g ciocolata amaruie 125 g unt nesarat 250 ml apa 3 oua 375 g zahar 125 ml smantana 500 g faina 125 g cacao un…
Read more »





Curry de peste cu rosii si orez

20 June 2013
Curry_de_peste_cu_rosii_si_orezCurry de peste cu rosii si orez din: usturoi, ardei iute, ghimbir, turmeric, coriandru, ulei de rapita, seminte de chimen, rosii, fasole verde, pasta de tamarind, file de peste alb, frunze de coriandru, orez basmati. Ingrediente: 6 catei de usturoi 1 ardei iuti rosu, tocat grosier 1 bucata de ghimbir, curata si tocata grosier (cam…
Read more »





Chefal cu cartofi si rosii

20 June 2013
Retete_1Chefal cu cartofi si rosii din: chefal, cartofi, rosii, ceapa, ulei, unt, ardei iute, lamaie, patrunjel, sare, piper, sofran, chimen. Ingrediente: 1 kg chefal 400 g cartofi 200 g rosii 100 g ceapa 30 ml ulei 30 g unt 2 ardei iuti 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel sare piper 2 g sofran chimen   Mod…
Read more »





Bruschete cu ciuperci

20 June 2013
Bruschete_cu_ciuperciBruschete cu ciuperci din: ciuperci, marar, ulei de masline, sare, franzela, usturoi, faina. Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 1 lingurita marar tocat 3 linguri ulei de masline sare 4 felii de franzela 2 catei de usturoi 1 lingura faina   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli bine şi le tai mărunt. încingi uleiul într-o…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu