miercuri, 17 iulie 2013

Retete pentru tine #85

Retete:

Reteta zilei: Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru

18 July 2013
Salata_picanta_de_rosii_cu_ceapa_si_coriandru_13Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru din: rosii, ceapa, ardei iute, coriandru, sare, piper, limeta.   Ingrediente: 3 rosii, cubulete 1 ceasca ceapa, tocata 2 ardei iuti, tocati ½ cana coriandru, tocat ½ lingurita de sare ½ lingurita piper negru ½ de limeta   Mod de preparare: Intr-un bol se adauga rosiile, ceapa,…
Read more »





Budincă de paste făinoase cu brânză de vaci

18 July 2013
Retete_9Budincă de paste făinoase cu brânză de vaci din: paste, branza de vaci, sare, ou, zahar, smantana, unt. Ingrediente: 200 g paste 500 g branza de vaci sare 1 ou zahar smantana unt   Mod de preparare: Fierbeţi pastele 10 min, acoperiţi vasul 5 min,…
Read more »





Inghetata aromata de nectarine

18 July 2013
Inghetata_aromata_de_nectarineInghetata aromata de nectarine din: nectarine, zahar pudra, smantana, lapte dulce pasteurizat, esenta de migdale, galbenusuri, frunze de menta, ciocolata. Ingrediente: 500 g nectarine bine coapte 150 g zahar pudra 300 ml smantana dulce pentru frisca 150 g lapte dulce pasteurizat 2 linguri esenta de…
Read more »





Shake cu portocale, banane si lichior de cacao

18 July 2013
Cocktailuri_20Shake cu portocale, banane si lichior de cacao din: portocale, banane, zahar pudra, cacao, frisca, lapte, lichior de cacao, galbenus, ciocolata rasa. Inrgediente: 700 g portocale 300 g banane 150 g zahar pudra 20 g cacao 400 ml frisca 60 ml lapte 100 ml lichior…
Read more »





Rulou cu avocado si creveti

18 July 2013
Rulou_cu_avocado_si_crevetiRulou cu avocado si creveti din: ardei rgas, avocado, creveti, unt, sos picant de soia, frunze de rucola, sare, lipii. Ingrediente: 1 ardei gras 1 avocado 300 g creveti mici semipreparati 50 g unt sos picant de soia frunze de rucola sare lipii   Mod…
Read more »





Somon cu usturoi si iaurt la gratar

18 July 2013
Somon_cu_usturoi_si_iaurt_la_gratarSomon cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline, lipii, varza alba, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de usturoi macinat (pudra) 2 linguri paprika afumata 1/2 lingurita de…
Read more »





Briose aromate cu fructe

18 July 2013
Briose_aromate_cu_fructeBriose aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra. Ingrediente: 300 g caise 50 g migdale rase 200 g faina 50 g malai grisat 2 lingurite praf de copt sare 75…
Read more »





Mazăre cu frigănele de pâine

18 July 2013
Retete_1Mazăre cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou, lapte, ulei. Ingrediente: 1 kg mazare tanara 1 lingurita cu sare unt 1 lingura cu zahar marar tocat 10-12 felii de paine 1 ou 1 cana cu lapte 1 pahar cu ulei…
Read more »





Parfe cu mango

18 July 2013
Parfe_cu_mangoParfe cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat, mango, rodie, turta dulce. Ingrediente: 2 oua 80 g zahar 75 g turta dulce 250 g frisca 1 lingura rom 1 plic zahar vanilinat 1 mango 1 rodie turta dulce pentru decor  …
Read more »





Frigarui de creveti cu sferturi de lime

18 July 2013
Frigarui_de_creveti_cu_sferturi_de_limeFrigarui de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi de…
Read more »





Salata de rosii picanta

18 July 2013
Salate_5Salata de rosii picanta din: rosii, arde gras, usturoi, sare, ulei, marar, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi sare 3 linguri cu ulei 2 crengute marar piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi în…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume

18 July 2013
Tocanita_de_porc_cu_legume_17Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui, cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina, ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel.   Ingrediente: 1 1/2 carne de porc taiata cubulete ulei 4 linguri…
Read more »





Frigarui Satay de pui

18 July 2013
Frigarui_Satay_de_puiFrigarui Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de masline sos de soia praf de chilly sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei pulpele dezosate şi…
Read more »





Prajitura cu caise si esenta de vanilie

18 July 2013
Prajitura_cu_caise_si_esenta_de_vaniliePrajitura cu caise si esenta de vanilie din:  zahar, unt, faina, oua, caise, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare. Ingrediente: 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 4 oua 500 g caise 1/2 plic praf de copt…
Read more »





Supa Tom Yum Goong

18 July 2013
Supa_Tom_Yum_GoongSupa Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare…
Read more »





Retete vegetariene: Salata de vinete

18 July 2013
Salata_de_vineteSalata de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei ardei grasi rosii sare   Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă, direct pe flacăra aragazului sau pe grătar.…
Read more »





Prăjitură pentru diabetici

18 July 2013
Prajitura_pentru_diabeticiPrăjitură pentru diabetici din: mere, coacaze, pesmet, oua, branza fina, praf de copt, indulcitor, ulei, oua, branza, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 4 mere + coacaze 200 g pesmet 2 oua 250 g branza fina 1 praf de copt 40 g indulcitor 4 linguri…
Read more »





Salata de varza cu piept de pui

18 July 2013
Salata_de_varza_cu_piept_de_puiSalata de varza cu piept de pui din: varza dulce, piept de pui, suc de lamaie, ulei de masline, masline dietetica, sare. Ingrediente: 500 g varza dulce 250 g piept de pui sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 5-6 masline dietetice…
Read more »





Tartă la tavă asezonata cu cimbru

18 July 2013
Tarta_la_tava_asezonata_cu_cimbruTartă la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline, galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt. Ingrediente: aluat: 250 g faina 50 g zahar 50 ml ulei de masline 1 galbenus 1 praf…
Read more »





Shake de gutui

18 July 2013
www.freepix4all.comShake de gutui din: gutui, portocale, zahar pudra, lichior de cirese, lapte. Ingrediente: 800 g gutui 200 g portocale 150 g zahar pudra 100 ml lichior de cirese 1 l lapte   Mod de preparare: Gutuile se curata de coaja si de cotor si se…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui in sos de turmeric

18 July 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_turmeric_09Piept de pui in sos de turmeric din: piept de pui, ghimbir, ceapa, lapte de cocos, ardei iute, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, turmeric.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat cuburi 1 bucata ghimbir ras 1 ceapa, tocata marunt 1 cutie…
Read more »





Pateu vegetarian de măsline

18 July 2013
Pateu_vegetarian_de_maslinePateu vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de…
Read more »





Crema cu mac si cirese

18 July 2013
Crema_cu_mac_si_cireseCrema cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta. Ingrediente: 400 g cirese 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa 100 g zahar 100 g smantana gasa 1 lingurita seminte…
Read more »





Mini tarte cu carne de pui

18 July 2013
Mini_tarte_cu_carne_de_puiMini tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina, mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1 lingura unt 1 lingura…
Read more »





Chec glasat cu ciocolata

18 July 2013
Chec_glasat_cu_ciocolataChec glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1/4 pahar ulei 200 ml suc proaspat de portocale 450 g faina 1/2 pliculet praf de copt coaja…
Read more »





Varza cu vin si carne

18 July 2013
Varza_cu_vin_si_carneVarza cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt. Ingrediente: o varza alba, dulce 4 cepe un catel usturoi o…
Read more »





Reteta zilei: Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie

17 July 2013
Milkshake_de_capsuni_cu_inghetata_de_vanilie_04Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, esenta de vanilie, gheata, zahar.   Ingrediente: 2 pahare capsuni, feliate c 1 cana de lapte 3 cupe inghetata de vanilie esenta de vanilie 4 cuburi de gheata 2 linguri zahar  …
Read more »





Fructe de mare cu orez

17 July 2013
Fructe_de_mare_cu_orezFructe de mare cu orez din: ardei gras, ananas, fructe de mare, orez, unt, praf de curry, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ananas 300 g fructe de mare semipreparate 100 g orez prefiert 50 g unt praf de curry sare   Mod de preparare:…
Read more »





Salata picanta de vita

17 July 2013
Salata_picanta_de_vitaSalata picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita, frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de nuci sau alune piper boabe…
Read more »





Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov

17 July 2013
Ciorba_de_fasole_verde_cu_ceapa_si_morcovCiorba de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica…
Read more »





Frigarui de somon cu ananas

17 July 2013
Frigarui_de_somon_cu_ananasFrigarui de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2 catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru…
Read more »





Desert de brânză de vaci si fructe

17 July 2013
Desert_de_brânza_de_vaci_si_fructeDesert de brânză de vaci si fructe din: zmeura, zahar, afine, lamaie, branza de vaci, frisca. Ingrediente: 125 g zmeura 4 linguri zahar 125 g afine 1 lamaie 500 g branza de vaci 100 g frisca   Mod de preparare: Se pisează zmeura cu furculiţa,…
Read more »





Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos

17 July 2013
Curry_vegetarian_cu_fasole_verde_ghimbir_si_lapte_de_cocosCurry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric…

Sandvis cu peste si sos

9 January 2013
Sandvis_cu_peste_si_sosSandvis cu peste si sos din: file de peste, ou, fulgi de porumb, cartofi dulci, ulei de masline, chifle, frunze de salata, lamaie, maioneza, castarveciori murati si capere. Ingrediente: 300g file de peşte fără piele 1 ou mare bătut 50g fulgi de porumb, mărunţiţi în blender sau zdrobiţi 3 cartofi dulci, tăiaţi pe lung în…
Read more »





Prajitura in straturi

9 January 2013
Prajitura_in_straturiPrajitura in straturi din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata neagra, biscuiti simpli, zahar, esenta de rom, smantana, zahar pudra, fistic, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blaturi: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de ciocolata: 300 ml frisca lichida 100 g ciocolata neagra 3 biscuiti simpli…
Read more »





Pilaf cu branza si usturoi

9 January 2013
Pilaf_cu_branza_si_usturoiPilaf cu branza si usturoi din: supa de legume, ceapa, ciuperci, usturoi, orez, suc de lamaie, coaja de lamaie, chives, crema de branza, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 500ml supă de legume 1 ceapă feliată 300g ciuperci de mai multe feluri, tocate 2 căţei de usturoi pisaţi 200g de orez basmati şi orez sălbatic sucul şi…
Read more »





Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez

9 January 2013
Vita_cu_fidea_de_orez_in_stil_vietnamez_5Vita cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente, sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez. coada de vita rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei vegetal 1 cutie rosii…
Read more »





Salata cu sunca de curcan

9 January 2013
Salata_cu_sunca_de_curcanSalata cu sunca de curcan din: sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata verde, ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g sunca de curcan 4 cartofi potrivit 1 ceapa potrivita 1 frunza de salata verde pentru sos: 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere sau zeama…
Read more »





Sandvis Nicoise

9 January 2013
Sandvis_NicoiseSandvis Nicoise din: bagheta, fasole verde, rondele de masline, frunze de salata, ceapa rosie, ton in ulei si dressing. Ingrediente: 1 bagheta mare 125 g fasole verde 30 g rondele de masline 200 g rosii 100 g frunze de salata 1 ceapa rosie 2 x 200g ton in ulei 4 linguri dressing   Mod de…
Read more »





Pui cu legume coapte

9 January 2013
Pui_cu_legume_coaptePui cu legume coapte din: cartofi, ulei de masline, morcovi, dovlecel, praz, cimbru, rozmarin, piept de pui si supa de pui. Ingrediente: 8 cartofi noi mici tăiaţi pe jumătate 2 linguriţe ulei de măsline 2 morcovi feliaţi 1 dovlecel feliat 1 praz feliat câte 1 linguriţă de cimbru şi rozmarin, plus câte un fir sau…
Read more »





Andive gratinate în sos de portocale

9 January 2013
Andive_gratinate_în_sos_de_portocaleAndive gratinate în sos de portocale din: andive, ceapa, kaizer, orez, sare, unt, suc de portocale, supa, smantana, piper, nucsoara, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg andive 1 ceapa 100 g kaizer 150 g orez sare 2 linguri de unt sucul unei portocale 150 ml supa 200 g smantana piper nucsoara macinata 1…
Read more »





Gulie caramel cu file de porc

9 January 2013
Gulie_caramel_cu_file_de_porcGulie caramel cu file de porc din: file de porc, sare, piper, gulii, kaizer afumat, unt, zahar, otet balsamic si supa. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 800 g gulii 100 g kaizer afumat 1 lingura unt 1 lingura zahar 2 linguri otet balsamic 300 ml supa   Mod de preparare: Se spală…
Read more »





Placinta cu spanac, ricotta si oua

9 January 2013
Placinta_cu_spanac_ricotta_si_ouaPlacinta cu spanac, ricotta si oua din: ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, aluat si oua. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de masline 400g de spanac (proaspăt sau din conservă) 250g de ricotta nucşoară rasă 375g de aluat foietaj 4 ouă medii   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul…
Read more »





Carnaciori in foietaj

9 January 2013
Carnaciori_in_foietajCarnaciori in foietajdin: faina, galbenus, sare, unt, apa, carnaciori picanti, galbenus, lapte si parmezan. Ingrediente: 300 g faina 1 galbenus 1/2 lingurita de sare 150 g unt apa calduta pentru umplutura: 300 g carnaciori picanti pentru uns: 1 galbenus 4 linguri lapte 2 linguri parmezan ras (optional)   Mod de preparare: într-un castron, se amestecă…
Read more »





Taitei cu ou cu piept de pui si creveti

9 January 2013
Taitei_cu_ou_cu_piept_de_pui_si_crevetiTaitei cu ou cu piept de pui si creveti din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei, porumb, usturoi, ardei iute, piept de pui, ghimbir, creveti cruzi, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei de floarea-soarelui…
Read more »





Frigarui cu carne de miel si salata de varza

9 January 2013
Frigarui_cu_carne_de_miel_si_salata_de_varzaFrigarui cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar. Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingură de pastă tandoori (sau un amestec de iaurt cu…
Read more »





Supă de curcan cu tăieţei cu ou

9 January 2013
Supa_de_curcan_cu_taietei_cu_ouSupă de curcan cu tăieţei cu ou din: supa de pui, morcovi, taitei cu ou, carne de curcan, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 1,2 litri supa de pui 4 morcovi mici, curatati si tocati 140 g taitei medii cu ou 200 g carne de curcan gatita, rupta in bucati 200 g mazare congelata 1 legatura…
Read more »





Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor

9 January 2013
Dorada_cu_rozmarin_si_usturoi_învelita_în_cartofi_la_cuptorDoradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor din: dorada, usturoi, rozmarin verde, ulei de masline extravirgin, cartofi, sare marina si piper. Ingrediente: 1 dorada intreaga, cam 700-900 g, curatata, fara solzi 1 capatana de usturoi, zdrobit 2 fire de rozmarin verde ulei de masline extravirgin, pentru prajire 2 cartofi mari, curatati 1…
Read more »





Pulpa la cuptor

9 January 2013
Pulpa_la_cuptorPulpa la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, piper, maghiran, cimbru, boia iute, mere padurete, bulion, usturoi, vin alb si sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 8-10 cartofi mici 2-3 morcovi 2 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe in patru culori 1 lingura cu maghiran uscat 1 lingurita cu cimbru uscat…
Read more »





Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati

9 January 2013
Supa_de_varza_cu_rosii_si_carnati_6Supa de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii, supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurița fenicul piper 4-6…
Read more »





Fasole cu carnati chorizo

9 January 2013
Fasole_cu_carnati_chorizoFasole cu cârnati chorizo din: fasole, rosii, chorizo, ardei grasi, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu fasole alba 1 cutie cu rosii 3 carnati chorizo 2 arde grasi rosii 1 ceapa marar patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o împreună cu ardeiul tocat fin.…
Read more »





Sandvis in stil italian

9 January 2013
Sandvis_in_stil_italianSandvis in stil italian din: baghete, ardei copti, fulgi de chilli, usturoi, mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Ingredinete: 2 baghete 300 g ardei copti in ulei, scursi un varf de fulgi de chilli 1 catel de usturoi, zdrobit 3 bile mari de mozzarella, feliate 4 rosii mari, taiate rondele o mana de frunze de…
Read more »





Farfalle cu pui

9 January 2013
Farfalle_cu_puiFarfalle cu pui din: farfalle, piept de pui, rosii cherry, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle 300 g piept de pui 200 g rosii cherry patrunjel sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Pune o oala mai mare cu apa pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adauga sare.…
Read more »





Salata de rosii cu sparanghel

9 January 2013
Salata_de_rosii_cu_sparanghelTrece 500 g sparanghel prin 2 linguri ulei de măsline si frige pe grătar. Pune pe grătar 400 g rosii, tăiate jumătăţi, unse cu puţin ulei, până se înmoaie. Pune-le pe un platou si pune deasupra sparanghelul. Amestecă 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură capere şi o mână de frunze…
Read more »





Placinta cu carne de porc

9 January 2013
Placinta_cu_carne_de_porcPlacinta cu carne de porc din: ulei, ceapa, usturoi, ienibahar, carne macra de porc, zahar brun, pesmet, patrunjel, ou, faina integrala, sare, untura si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobit 2 lingurite ienibahar 600 g carne macra de porc, taiata cuburi 2 linguri zahar brun…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de piersici

8 January 2013
Cocktail_Margarita_cu_piure_de_piersici_4Cocktail Margarita cu piure de piersici din: tequila, suc de limeta, sirop de agave, piure de piersici, limeta si gheata. Ingrediente:    tequila Blanco suc proaspat de limeta sirop de agave piure de piersici proaspete felii de limeta gheață   Mod de preparare: Pentru a face piureul de piersici decojiti fructele si taiati bucatele. Dati…
Read more »





Chec de ciocolata cu pere

8 January 2013
Chec_de_ciocolata_cu_pereChec de ciocolata cu pere din: oua, zahar, faina, ulei, pudra de cacao, praf de copt si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 100 g faina 50 ml ulei 3 linguri pudra de cacao 1 praf de copt 2 pere   Mod de preparare: Se bat spumă ta­re albuşurile, se adaugă treptat zahă­rul, păstrând…
Read more »





Prajitura zi-noapte

8 January 2013
Prajitura_zi_noaptePrajitura zi-noapte din: oua, zahar, ciocolata topita, faina, amidon, pudra de cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de cocos, zahar, frisca, unt si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 60 g zahar 50 g ciocolata topita 2 linguri faina 2 linguri amidon alimentar 3 linguri pudra de cacao 1…
Read more »





Legume cu branza

8 January 2013
Legume_cu_branzaLegume cu branza din: cartofi, dovlecei, ulei de masline, branza de capra, rosii uscate, frunze de busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 500 g cartofi 3 dovlecei, taiati felii pe lungime 1 lingurita ulei de masline 200 g branza de capra, taiata felii 8 rosii uscate la soare, in ulei o mana de frunze de busuioc,…
Read more »





Patratele cu portocale

8 January 2013
Patratele_cu_portocalePatratele cu portocaledin: faina, ou, smantana, unt, praf de copt, esenta de vanilie, branza de vaci, zahar, frisca, esenta de portocale, mandarine si gelatina. Ingrediente: 300 g faina 1 ou 200 g smantana 2 linguri unt 1 praf de copt 1 esenta de vanilie pentru crema: 500 g branza de vaci 150 g zahar 250…
Read more »





Peste si creveti in unt

8 January 2013
Peste_si_creveti_in_untPeste si creveti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3 cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon (partea din mijloc) 150 g creveti cruzi   Mod de preparare: Amesteca intr-un robot…
Read more »





Prajitura de ciocolata cu migdale

8 January 2013
Prajitura_de_ciocolata_cu_migdalePrajitura de ciocolata cu migdaledin: unt, ciocolata de menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, migdale, ciocolata cu lapte si unt. Ingrediente: pentru aluat: 75 g unt 75 g ciocolata de menaj 5 oua 125 g zahar tos 75 g faina 1/2 pliculet praf de copt 125 g migdale 1…
Read more »





Ciuperci cu maioneza si usturoi

8 January 2013
Retete_1Ciuperci cu maioneza si usturoi din: ciuperci, usturoi, maioneza light, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci (sau o conserva de ciuperci intregi de 400 g) 5-6 catei de usturoi maioneza light din lapte, usturoi si ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb ciupercile cu putina sare (intregi daca sunt mici…
Read more »





Salată de fenicul şi andive cu felii de salam

8 January 2013
Salata_de_fenicul_si_andive_cu_felii_de_salamTaie felii 2 bulbi de fenicul ţi 3 andive, apoi trece-le printr-un castron cu 2 linguriţe ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Frige-le pe grătar pe ambele părţi, până se înmoaie. Pune-le pe un platou, iar deasupra aşază 12 felii de salam. Amestecă 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie,…
Read more »





Friptura gustoasa de porc marinata

8 January 2013
Friptura_gustoasa_de_porc_marinataFriptura gustoasa de porc marinata din: patrunjel, tarhon, usturoi, coaja de lamaie, fileuri de ansoa, ulei de masline si pulpa de porc. Ingrediente: 1 legatura de patrunjel, doar frunzele cateva fire de tarhon (frunzele) 3 catei de usturoi, curatati coaja rasa de la 2 lamai 3 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri ulei de…
Read more »





Cocktail The Original Mojito

8 January 2013
Cocktailuri_17Cocktail The Original Mojito din: sagatiba velha, rom alb, frunze de menta, lime si sirop de zahar. Ingrediente: 35 ml Sagatiba Velha 15 ml rom alb 6-8 frunze verzi de menta 1/2 lime 10 ml sirop de zahar   Mod de preparare: Se zdrobesc impreuna lime, menta si zaharul, apoi se adauga Sagatiba si rom,…
Read more »


Reteta zilei: Pui cu curry in stil vietnamez

8 January 2013
Pui_cu_curry_in_stil_vietnamez_6Pui cu curry in stil vietnamez din: faina, sare, praf de copt, unt, zer, ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste, morcovi, cartofi si lapte de cocos. 3 1/2 cani faina 2 lingurite de sare 3 1/2 lingurite praf de copt 11 linguri unt nesărat 1 1/4 cesti zer…
Read more »





Macrou cu sos salsa

8 January 2013
Macrou_cu_sos_salsaMacrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul de la 1⁄2 lamaie verde 6 fileuri de macrou congelat pentru salsa: 3 portocale, rupte felii 4…
Read more »





Cocktail Wallpaper

8 January 2013
MolekularcocktailCocktail Wallpaper din: sagatiba, sirop de vanilie, piure de fructul pasiuni si ardei iute. Ingrediente: 35 ml Sagatiba 12 ml sirop de vanilie 25 ml piure de fructul pasiunii 1 feliuta de ardei iute rosu   Mod de preparare: Ardeiul iute rosu, din care s-au extras cu grija semintele, se piseaza, dupa care se adauga…
Read more »





Fructe gratinate

8 January 2013
Fructe_gratinateFructe gratinatedin: zmeura, capsune, afine, mure, coacaze negre, piersici, albus de ou si bezea. Ingrediente: 50 g zmeura 50 g capsune 50 g afine 50 g mure 50 g coacaze negre 100 g piersici taiate cuburi albus de ou batut spuma bezea (din 2 oua si 50 g zahar)   Mod de preparare: Fructele se…
Read more »





Pui condimentat

8 January 2013
Pui_condimentatPui condimentat din: pui, pasta harissa, ulei de masline, seminte de chimen, seminte de coriandru, pasta tahina, iaurt, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: un pui de 1,4 kg 1 lingura pasta harissa 2linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite 2 linguri pasta tahina 250 g…
Read more »





Tarta cu afine si scortisoara

8 January 2013
Tarta_cu_afine_si_scortisoaraTarta cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt alifiat 100 g zahar 5 g sare pentru umplutura: 550 g afine 3 linguri gris 10 g scortisoara 3 linguri zahar 40 g unt   Mod de preparare: Se frământă un aluat…
Read more »





Miel şi cuşcuş în stil marocan

8 January 2013
Miel_si_cuscus_în_stil_marocanIncinge cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente pentru carne de miel. Coace 40 min (sau mai mult dacă preferi friptura bine făcută). Lasă să stea cam 15 min, înainte să o tai felii. Pune…
Read more »





Crema caramelizata cu capsune

8 January 2013
Crema_caramelizata_cu_capsuneCrema caramelizata cu capsune din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat si capsune. Ingrediente: 0,8 l lapte 7 oua 300 g zahar 30 g zahar vanilat 300 g capsune   Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu 200 gr zahăr, se adaugă laptele şi zahărul vanilat. Restul de zahăr se caramelizează într-un vas apoi se tapetează…
Read more »





Negrese de ciocolata

8 January 2013
Negrese_de_ciocolataNegrese de ciocolata din: unt, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar tos, praf de copt, oua, esenta de vanilie, nuci, caramele si migdale. Ingrediente: 250 g unt 200 g ciocolata amaruie, rupta bucati 75 g cacao, cernuta 75 g faina, cernuta 300 g zahar tos 1 lingurita praf de copt 5 oua, batute 1 lingurita esenta…
Read more »





Cocktail Rio Bravo

8 January 2013
Cocktail_Rio_BravoCocktail Rio Bravo din: sagatiba pura, ghimbir, zeama de lime si lapte de migdale. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1 feliuta subtire de ghimbir proaspat 20 ml zeama de lime proaspat stroarsa 20 ml lapte de migdale   Mod de preparare: Ghimbirul – niciodata uscat! – se zdrobeste intr-un mojar, apoi se adauga restul ingredientelor…
Read more »





Tarta cu legume

8 January 2013
Tarta_cu_legumeTarta cu legume din: pastarnac, cartofi, morcov, ulei de floarea soarelui, varza alba, oua, faina si unt. Ingrediente: 1 bucati pastarnac, curatat si razuit 500 g cartofi albi, curatati si razuiti 1 morcov, curatat si razuit 2 linguri ulei de floarea soarelui 150 g varza alba, razuita 3 oua, batute 3 linguri faina 30 g…
Read more »





Mini buseuri cu carnaciori

8 January 2013
Mini_buseuri_cu_carnacioriMini buseuri cu carnaciori din: carnaciori, mini buseuri, mustar de dijon si maioneza. Ingrediente: 18 carnaciori 9 mini buseruri din 1 cana faina, 1 cana lapte, 3 oua batute, un praf de sare 3 linguri mustar de Dijon amestecat cu 2 linguri maioneza   Mod de preparare: Prăjeşte cârnăciorii 8-10 min. Prepară aluatul pentru buşeuri…
Read more »





Broccoli cu branza la cuptor

8 January 2013
Broccoli_cu_branza_la_cuptorBroccoli cu branza la cuptor din: broccoli, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, ulei de masline, usturoi si pesmet. Ingrediente: 750 g broccoli, rupt buchete mici 50 g unt 2 linguri faina 300 ml lapte 150 g branza cu mucegai, sfaramata 1 lingura ulei de masline 2 catei usturoi, zdrobiti 50 g pesmet   Mod…
Read more »





Spata de porc cu sos acrisor

8 January 2013
Spata_de_porc_cu_sos_acrisorSpata de porc cu sos acrisordin: cimbru, condiment, usturoi, zahar brun, sos warchestershire, zeama de lamaie, ulei de masline, spata de porc, sare grunjoasa, mere, zahar tos, unt si zeama de lamaie. Ingrediente: o legatura mica de cimbru, maruntit 2 lingurite condiment asortat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura zahar brun 2 lingurite sos…
Read more »





Reteta zilei: Piftie de curcan

8 January 2013
Piftie_de_curcan_17Piftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10 gheare de pui 1 capatana usturoi Sare piper     Mod de preparare: Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa acopere carnea.Atentie,…
Read more »





Retete de post: Mancare de vinete si ardei

8 January 2013
Mancare_de_vinete_si_ardeiMancare de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe 4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei de masline 800 g vinete coapte 300 g ardei copti sare piper negru macinat 2 linguri pasta de rosii o legatura patrunjel pentru ornat  …
Read more »





Iaurt de capra cu briose

8 January 2013
Iaurt_de_capra_cu_brioseIaurt de capra cu briose din: faina, galbenusuri, oua, lapte, zahar, unt, sare, miere, drojdie de bere, vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocala si iaurt de capra. Ingrediente: 1,2 kg faina 5 galbenusuri 6 oua mari 300 ml lapte 360 g zahar 350 g unt 18 g sare 2 linguri de miere 18 g…
Read more »





Chiftelute gratinate

8 January 2013
Chiftelute_gratinateChiftelute gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, suc de rosii, ceapa, carne tocata de vita si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 200 ml lapte 20 g unt piper nucsoara 300 g rosii 100 g suc de rosii 100 g ceapa 400 g carne tocata de vita 100 g mozzarella   Mod…
Read more »





Cocktail Brasil Basil Smash

8 January 2013
Cocktail_Brasil_Basil_SmashCocktail Brasil Basil Smash din: sagatiba pura, frunze de busuioc, lime, sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 g Sagatiba Pura 10 frunze proaspete de busuioc 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar   Mod de preparare: Busuiocul se piseaza si se transforma intr-o pasta. Se adauga zeama de lime si zaharul, amestecandu-se…
Read more »





Floricele cu parmezan şi muştar

8 January 2013
Floricele_cu_mustar_si_parmezanFloricele cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente: 2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingurita sare grunjoasa 60 g parmezan, razuit   Mod de preparare: 1 încinge cuptorul la semnul 5/190…
Read more »





Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla

8 January 2013
Sosuri_7Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla din: dovleac, ulei de masline, pasta harissa, branza de capra, zeama de lamaie si tortilla. Ingrediente: 500 g dovleac, taiat bucati 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta harissa 125 g branza de capra zeama de la 1/2 lamaie 6 bucati tortilla, taiate in 8 segmente  …
Read more »





Retete de post: Supa cu varza de bruxelles

8 January 2013
Supa_cu_varza_de_bruxellesSupa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia, ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4 morcovi 2 cepe 1-2 ardei capia 2 fire ceapa verde 4-5 cartofi sare piper negru macinat 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel verde…
Read more »





Cocktail Classic Caipirinha

7 January 2013
Cocktailuri_5Cocktail Classic Caipirinha din: sagatiba pura, lime si sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar   Mod de preparare: Zeama de lime proaspat stoarsa se amesteca bine cu siropul de trestie, apoi se adauga Sagatiba Pura si se umplute paharul cu cuburi de…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume

7 January 2013
Supa_cu_carne_de_porc_si_legume_15Supa cu carne de porc si legume din: apa, mazare, carne de porc, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, usturoi, marar, sare, piper si condimente. 4 litri de apa 1 cana de linte carne de porc 5 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 3 linguri de ulei 3-4 catei de usturoi 2 linguri marar proaspat 1 ½ lingurita…
Read more »





Prajitura Titirez

7 January 2013
Prajitura_TitirezPrajitura Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 250 g faina 375 g ciocolata amaruie 4 linguri frisca 200 g unt 75 g migdale fulgi zahar vanilat 200 g zahar pudra un praf sare 4 linguri…
Read more »





Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc

7 January 2013
Gnocchi_cu_parmezan_rosii_si_busuiocGnocchi cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 1 ou 50 g faina 25 g unt pentru sos: 300 g rosii cherry 50 g masline verzi 10 g busuioc 50 g parmezan…
Read more »





Fileuri de peste cu orez si legume

7 January 2013
Fileuri_de_peste_cu_orez_si_legumeIncinge 1/2 lingura ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga 1/2 ardei rosu, 200 g porumb in conserva si mazare si caleste 2 minute. Adauga un borcan de 200 g sos thailandez sau chilli si orezul pastrat la frigider. Caleste 3-4 minute. Amesteca 50 g frunze de salata, fileurile de peste maruntite, 1-2 linguri sos…
Read more »





Tarta cu broccoli si branza de capra

7 January 2013
Tarta_cu_broccoli_si_branza_de_capraTarta cu broccoli si branza de capra din: faina, unt, broccoli, branza de capra, oua, ceapa rosie, piper si masline negre. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 200 g broccoli 150 g branza de capra 2 oua 200 g ceapa rosie 2 g piper 100 g masline negre fara samburi   Mod de preparare:…
Read more »





Oua Benedict

7 January 2013
Oua_BenedictTopeşte 250 g unt, apoi ia de pe foc şi lasă deoparte. Bate spumă 3 gălbenuşuri de ou într-un castron la bain mărie. Nu le lăsa să se încăl­zească prea mult. In această spumă de gălbenuşuri bate untul topit, câ­te un polonic mic de fiecare dată, până când încorporezi tot untul, iar ceea ce rezultă…
Read more »





Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

7 January 2013
Supa_de_linte_cu_rosii_spanac_si_branza_feta_6Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1…
Read more »





Cheesecake cu dulceaţă de vişine

7 January 2013
Cheesecake_cu_dulceata_de_visineCheesecake cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca, coaja de lamaie, dulceata de visine si menta. Ingrediente: pentru blat: un pachet biscuiti digestivi 5 linguri zahar pudra 125 g unt o fiola esenta de vanilie un praf sare 2-3 linguri coniac…
Read more »





Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata

7 January 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_branza_de_capra_proaspataArdei copti, umpluti cu branza de capra proaspata din: ardei capia, branza de capra, ardei gras, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati ardei capia verde 200 g branza de capra 30 g ardei gras rosu 5 g patrunjel 3 g ardei iute sare piper   Mod de preparare: Ardeii capia verzi se…
Read more »





Manti (Turcia)

7 January 2013
MantiIaurtul, usturoiul pisat şi sarea se ames­tecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu ceapă, pătrunjel, sare şi piper. Compoziţia se pune în foaia de tăiţei, care apoi se pliază (colţuri lipite). Cochiliile se fierb 10 minute. La final se stropesc cu sosul în care au fiert, cu sos de iaurt şi unt topit. Manti Pofta buna!…
Read more »

Omleta in stil scandinav

7 January 2013
Omleta_in_stil_scandinavAmestecă 1/2 castravete, tăiat rondele subţiri, 1 ceapă mică roşie, 2 linguri zahăr tos, 1/2 linguriţă sare de mare şi coaja plus zeama de la 1 lămâie. Lasâ la marinat 15 min. Adaugă 1 lingură capere scurse. Pentru fiecare omletă, bate 3 ouă cu 35 g brânză Cedar. Incinge 1 lin­gură ulei într-o tigaie şi…
Read more »





Cheesecake cu ciocolată

7 January 2013
Cheesecake_cu_ciocolataCheesecake cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom, faina si cacao. Ingrediente: pentru blat: 100 g unt 100 g zahar un plic zahar vanilat 200 g faina o lingurita praf de copt 50 g cacao un praf sare 2 oua…
Read more »





Bulete cu mozzarella

7 January 2013
Bulete_cu_mozzarellaBulete cu mozzarella din: drojdie, lapte, faina, ulei, sare, oua, pesmet si mozzarella. Ingrediente: 25 g drojdie 125 ml lapte 275 g faina 2 linguri ulei sare 2 oua un ou pentru uns 150 g pesmet 500 g mozzarella   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu laptele călduţ si o lingură de făină. Se…
Read more »





Costite de miel cu cuscus

7 January 2013
Costite_de_miel_cu_cuscusCostite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei usturoi sare piper negru…
Read more »





Salau gril cu cartofi

7 January 2013
Salau_gril_cu_cartofiSalau gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea soarelui, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g salau file sare 800 g cartofi 400 g sparanghel ulei de masline cimbru verde piper negru pentru sos: o capatana de usturoi 50 g branza…
Read more »





Salata de oua fierte si cartofi

7 January 2013
Salata_de_oua_fierte_si_cartofiPune 8 ouă intr-o oală cu apă fierbinte (nu clocotită), lasă să dea în clocot şi fierbe 6 min. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le şi taie-le jumătăţi. Fierbe 500 g cartofi noi, apoi curăţa-i şi taie-i rondele. Aşază intr-un castron mare cartofii în strat, pune deasupra 1 legătură de salată, mărunţită, 200 g…
Read more »





Tarte cu praz si branza

7 January 2013
Tarte_cu_praz_si_branzaIncinge cuptorul la semnul 5/190 C. Rulează o foaie de aluat gata pre­parat (400 g) si tapeteazâ 4 forme de tarte mici sau una mai mare. In­ţeapă aluatul cu o scobitoare, acoperă cu folie si cu boabe de fasole si coace orb 15 min. Scoate boabele şi folia şi mai coace 5 min. Topeşte un…
Read more »





Bulete de cartofi

7 January 2013
Bulete_de_cartofiBulete de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval, pesmet, ceapa, drojdie si ulei. Ingrediente: 6 cartofi medii o lingurita zahar 1-2 oua sare 250 g faina 125 ml lapte 30 g cascaval ras 50 g pesmet o ceapa 30 g drojdie proaspata ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se pregăteşte maiaua…
Read more »





Trufe cu ciocolată şi alune de pădure

7 January 2013
Trufe_cu_ciocolata_si_alune_de_padureTrufe cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra, tocata marunt 1 lingurita extract de vanilie 50 g alune de padure, tocate grosier bomboane pentru decor de diferite culori   Mod de preparare: Pune…
Read more »





Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde

7 January 2013
Peste_la_abur_cu_ghimbir_si_ceapa_verdePeşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime. Ingrediente: 100 g varza chinezeasca 4×150 g fileurid e cod (sau alt peste cu carnea alba) 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras 2 catei de usturoi,…
Read more »





Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)

7 January 2013
Frittata_cu_broccoli_si_spanacCartoful se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se ameste­că împreună cu gălbenuşul de ou, cartofi şi cu pătrunjelul tocat mic; se pune compoziţia într-o tavă şi se introduce la cuptor. Frittata cu broccoli şi spanac Pofta buna!
Read more »





Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită

7 January 2013
Tocana_de_cartofi_dulci_si_carne_tocata_de_vitaTocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata 1 morcov mare, tocat 1 tulpina…
Read more »





Omleta cu sparanghel si feta

7 January 2013
Omleta_cu_sparanghel_si_fetaIncinge cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati, timp de 5 minute. Adauga 125 g sparanghel, tocat, 150 g fasole verde, 150 g feta, maruntita, si o legatura de busuioc si menta, doar frunzele.  Pastreaza cateva pentru…
Read more »





Peste in cuptor in stil mediteranean

7 January 2013
Peste_in_cuptor_in_stil_mediteraneanIncinge cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1 lămâie. Trece prin acest amestec 6×150 g fileuri de peşte şi pune-le în tava de copt. Stropeşte 500 g roşii pe vrej cu 1 lingură ulei de măsline…
Read more »





Stir-fry cu creveţi şi ciuperci

7 January 2013
Stir_fry_cu_creveti_si_ciuperciStir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde, feliata fin 2 tulpini de telina Apio 1 cate de usturoi, zdrobit 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca

7 January 2013
Tort_cu_crema_de_lamaie_si_frisca_29Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g zahar 3 linguri faina…
Read more »





Gazpacho (Spania)

7 January 2013
GazpachoRoşiile, ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se ameste­că în blender cu ulei de măsline. Adău­găm ceapa, prazul, lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de vin şi restul din ulei. Se adaugă pâine prăjită şi se amestecă. Se lasă la rece 5 ore. Gazpacho Pofta buna!
Read more »





Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel

7 January 2013
Tarta_Pavlova_cu_ciocolata_alune_si_caramelTarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600 g zahar tos 1 lingurita malai 1 lingurita sare de lamaie 75 g ciocolata neagra, topita 50 g alune prajite, tocate marunt 300 ml smantana…
Read more »





Pui in sos de rosii si usturoi

7 January 2013
Pui_in_sos_de_rosii_si_usturoiIncinge cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent, adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă 1 lingură ulei de măsline, 2 ardei…
Read more »





Foie gras cu sos caramel (Franţa)

7 January 2013
Foie_gras_cu_sos_caramelFicatul de raţă se fierbe în lapte. Se scoa­te, se răceşte, apoi se pasează, adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la frigider 3-4 ore înainte de servire. O reţetă tradiţională franţuzească îl recomandă cu sos de caramel. Foie gras cu sos caramel Pofta buna!
Read more »





Tocana de pui cu fasole si ardei gras

7 January 2013
Tocana_de_pui_cu_fasole_si_ardei grasTocana de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte, taiati cuburi 1 catel…
Read more »





Supă de linte (Bulgaria)

7 January 2013
Supa_de_linteLintea se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10 minute. Adăugaţi lintea, roşiile, usturoiul, asezonaţi cu sare, piper şi chubritsa (condimente specifice). Supă de linte Pofta buna!
Read more »





Pui umplut, invelit in pesmet

7 January 2013
Pui_umplut_invelit_in_pesmetînfăşoară în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură rozmarin proaspăt tocat cu 125…
Read more »





Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata

6 January 2013
Crema_de_branza_cu_usturoi_si_verdeata_5Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente:   3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat   Mod de preparare: Se amesteca branzeturile cu…
Read more »





Pui in stil sandvis

6 January 2013
Pui_in_stil_sandvisIncinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se ru­meneşte. Acoperă cu un capac şi prăjeşte încă 5 min. Amestecă 100 g dintr-un borcan cu sos de paste cu vinete şi brânză cu câteva frunze de busuioc, apoi…
Read more »





Pilaf cu alune si conopida coapta

6 January 2013
Pilaf_cu_alune_si_conpida_coaptaPilaf cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume, frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru, alune de padure si iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir de…
Read more »





Pui la cuptor in stil indian

6 January 2013
Pui_la_cuptor_in_stil_indianIncinge cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1 lămâie şi 2 linguri de zacusca dulce. Lasă la marinat măcar 10 min. Aşază pieptul de pui într-un vas, acoperă cu marinată şi pune 2 cepe,…
Read more »





Dressing cu citrice

6 January 2013
Sosuri_2Amestecă zeama de la 1 portocală şi cea de la 1 lămâie cu 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de zahăr şi asezonează. Se potriveşte cu salatele de verdeţuri, cu sfeclă sau cu orez.
Read more »





Cartofi cu varza rosie

6 January 2013
Cartofi_cu_varza_rosieFierbe 800g de cartofi tăiaţi cuburi, până se înmoaie. Topeşte 25g de unt într-o crăticioară adâncă (care poate fi dată la cuptor), apoi prăjeşte 100-300g de salată dulce de varză roşie, timp de câteva minute, până se înmoaie. Adaugă cartofii scurşi şi amestecă bine, asezonează şi presează. Lasă totul pe foc până obţii un preparat…
Read more »





Placintele cu spanac si gorgonzola

6 January 2013
Placintele_cu_spanac_si_gorgonzolaPlacintele cu spanac si gorgonzola din: lipii, gorgonzola, spanac, seminte de pin si frunze de rucola. Ingrediente: 4 lipii 400 g gorgonzola 500 g spanac intreg, decongelat seminte de pin si frunze de rucola pentru servit   Mod de preparare: Pune o cratiţă mică plină cu apă şi puţină sare la fiert. Când clocoteşte, adaugă…
Read more »





Piept de pui in sos de mustar

6 January 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_mustarTopeste un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste flacara, adauga 4 bucati piept de pui, dezosate, dar cu piele si 500 g cartofi noi; prejeste-le pana se rumenesc bine. Intoarce puiul, adauga ceapa calita si toarna 150…
Read more »





Placinta cu pui

6 January 2013
Placinta_cu_puiMazărea se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, usturoiul tocat mărunt şi ciuper­cile tăiate rondele se trag în tigaie cu puţin ulei de măsline. Pieptul de pui- cubuleţe – se pune şi el la călit într-o tiga­ie, unde adăugăm sare şi piper. Peste pieptul de pui adăugăm…
Read more »





Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale

6 January 2013
Crema_de_zahar_ars_cu_ciocolata_alba_si_portocaleCrema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos. Ingrediente: 400 ml smantana 100 ml lapte integral 2 portocale, coaja rasa 150 g ciocolata alba 4 galbenusuri, plus inca 1 ou intreg 2 lingurita malai 50 g zahar tos, plus 6 lingurite pentru…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu