duminică, 21 iulie 2013

Retete rapide #1

Retete rapide:

Legume sote

2 April 2013
Legume_soteLegume sote din: cartofi, broccoli, sparanghel, sunca, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 600 g amestec concelat de broccoli si sparanghel 400 g sunca sare piper 2 lingri patrunjel tocat   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb într-o cantitate mică de apă cu sare tmp de cca. 25 min. Se încălzesc…
Read more »





Reteta zilei: Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles

2 April 2013
Somon_cu_ciuperci_si_sparanghel_pe_pat_de_noodles_5Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles din: unt, file de somon, ciuperci, sparanghel, lapte de cocos, noodles, sare, piper, ardei rosu si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 bucati file de somon 2 cesti de ciuperci 1/2 buchet de sparanghel 1 cutie lapte de cocos 1 punga de…
Read more »





Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel

2 April 2013
Pui_cu_mustar_de_Dijon_usturoi_si_patrunjelPui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel din: mustar de dijon, unt, pui, usturoi si patrunjel. Inrgediente: 1 lingură cu vârf de muştar de Dijon 140g de unt, moale 2 pui, de aproximativ 1,5kg fiecare 1 căpăţână de usturoi, ruptă în două 1 mână de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se încinge cuptorul…
Read more »





Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor

2 April 2013
Pui_cu_cartofi_rumeniti_la_cuptorPui cu cartofi rumeniţi la cuptor din: cartofi dulci, boia dulce, piept de pui, zacusca, ardei iute, usturoi, concentrat de pui, zeama de portocala si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi dulci, taiati sferturi 1 lingurita boia dulce 4 bucati mici piept de pui, dezosat, fara pielita 6 linguri zacusca 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Cartofi umpluti cu sunca si cascaval

2 April 2013
Cartofi_umpluti_cu_sunca_si_cascavalCartofi umpluti cu sunca si cascaval din: cartofi, sunca, cascaval, morcov, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 100 g sunca 150 g cascaval un morcov sare piper   Mod de preparare: Se spală cartofii bine şi se pun în cuptorul încins, cu tot cu coajă, circa 15 minute, după care se întorc pe cealaltă…
Read more »





Trandafiri de ciocolata

2 April 2013
Trandafiri_de_ciocolataTrandafiri de ciocolata din: faina, zahar praf, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare, ceai earl grey, lapte, ulei, esenta de vanilie, ciocolata neagra si esenta de vanilie. Ingrediente: blat: 1 cana faina 1 cana zahar praf 1/2 cana cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/4 lingurita sare 2 oua mari 3/4 cana…
Read more »





Bilute din cartofi cu branza telemea

2 April 2013
Bilute_din_cartofi_cu_branza_telemeaBilute din cartofi cu branza telemea din: cartofi, branza telemea, oua, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi 100 g branza telemea 2 oua 4 linguri faina sare piper ulei   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se pasează ca pen­tru piure. Se amestecă cu ouă­le, făina şi…
Read more »





File de somon cu orez basmati

2 April 2013
File_de_somon_cu_orez_basmatiFile de somon cu orez basmati din: pasta tandoori, iaurt natural, fileuri de somon, orez basmati, castravete, zeama de lamaie, fulgi de migdale, patrunjel si menta. Ingrediente: 3 linguri pasta tandoori – optional 6 linguri iaurt natural 4 fileuri de somon 300 g orez basmati 1/2 castarvete, razuit zeama de la 1 lamaie, plus sferturi…
Read more »





Bors de miel cu orez si legume

2 April 2013
Retete_8Bors de miel cu orez si legume din: ulei, ceapa, sare, orez, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, coasta de miel, cap de miel, gat de miel, pulpa de miel, telina si leustean. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 1 lingura sare 1 lingura orez 1 kg bors 2  morcovi 2 lingurite baza mancaruri 1  legatura patrunjel…
Read more »





Desert cu banane si caramel

2 April 2013
Desert_cu_banane_si_caramelDesert cu banane si caramel din: banane, frisca, zahar pudra, zahar, apa, unt, amidon, sare, lapte, oua, esenta de vanilie, pesmet. Ingrediente: 2 banane 150 g frisca 1 lingura zahar pudra sosul camarel: 4 linguri zahar 4 linguri apa 1 lingura unt crema de vanilie: 2/3 cana zahar 1/4 cana amidon 1/2 lingurita sare 3…
Read more »





Cum se prepara supa de curry (video)

1 April 2013
Cum_se_prepara_supa_de_curryCautati o supa pe care doriti s-o serviti celor dragi? Incercati sa faceti copiii sa manance mai multe legume? Am inteles, supa de curry este ceea ce aveti nevoie. Incercati supa de curry, este nemaipomenita cu gustul ei usor picant datorita aromei de curry si atat de simplu de preparat incat chiar si copiii pot…
Read more »





Fenicul umplut cu ciuperci

1 April 2013
Fenicul_umplut_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de fenicul cu:ciuperci, usturoi, vin alb, ulei de masline, cascaval de post, marar, rosii cherry galbene, ceapa verde, ardei capia, ardei iute, otet, sare, piper. Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 300 g ciuperci mici doi căţei de usturoi 500 ml vin alb demisec 75 ml ulei de măs­line 200 g caşcaval de…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu lamaie

1 April 2013
Prajitura_cu_lamaie_8Prajitura cu lamaie din: unt nesarat, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa si zahar pudra.   Ingrediente: 100g unt nesarat 250g zahar pudra 3 oua 100ml lapte 250g faina 1 varf de cutit de sare 1 lingurita praf de copt coaja de la 3 lamai…
Read more »





Friptura de porc cu broccoli si smantana

1 April 2013
Friptura_de_porc_cu_broccoli_si_smantanaFriptura de porc cu broccoli si smantana din: broccoli, carne de porc, supa de ceapa si smantana. Ingrediente: 300 g broccoli 4 felii carne de porc 1 plic supa de ceapa 400 ml smantana   Mod de preparare: Se încinge la 200° C. Se spală carnea de porc, se şterge cu un prosop de hârtie…
Read more »





Risotto

1 April 2013
RisottoRisotto din: zahar, sare, sparanghel, broccoli, supa de legume, piept de curcan, unt, ceapa verde si piper. Ingrediente: 1 praf zahar sare 250 g sparanghel 250 g broccoli 2 lingurite supa de legume 100 g piept de curcan 1 lingura unt 1 ceapa verde piper   Mod de preparare: Se dau în fiert 1250 ml’apă…
Read more »





Chifteluţe de pui cu mere

1 April 2013
Chiftelute_de_pui_cu_mereChifteluţe de pui cu mere din: carne de pui, ceapa rosie, ghimbir, seminte de sucan, ou, morcovi, ciuperci, pesmet, mere, compot de cirese, portocale, lamaie, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 450 g carne de pui o ceapa rosie 4 g ghimbir ras 20 g seminte de susan un ou doi morcovi 200 g ciuperci…
Read more »





Prajitura Mokka

1 April 2013
Prajitura_MokkaPrajitura Mokka  din: oua, zahar tos, ulei, apa minerala, esenta de rom, praf de copt, cacao, cafea macinata, alune de padure, glazura si boabe de cafea. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 125 g zahar tos 125 ml ulei 125 ml apa mienrala 3 fiole esenta de rom 150 g faina 1/2 plic praf de copt…
Read more »





Peşte pane cu legume

1 April 2013
Peste_pane_cu_legumePeşte pane cu legume din: fileuri de peste, rosii, ciuperci, ardei iute, usturoi, pesmet, boia dulce, ulei, oua, otet balsamic, sare, piper, cimbru, ardei capia si conopida. Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 rosii 300 g ciuperci un ardei iute o capatana de usturoi 200 g pesmet o lingurita cu boia dulce 300 ml ulei…
Read more »





Burgeri din carne de curcan

1 April 2013
Burgeri_din_carne_de_curcanBurgeri din carne de curcan din: varza rosie, ceapa verde, morcovi, piept de curcan, usturoi, maioneza dietetica, zeama de lamaie, patrunjel, pesmet, mustar cu boabe, tarhon, ardei iute, faina si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 varza rosie, tocata marunt 4 fire ceapa verde, taiata felii 2 morcovi, razuiti 500 g piept de curcan, fara pielita,…
Read more »





Tortilla cu verdeata

1 April 2013
Tortilla_cu_verdeataTortilla cu verdeata din: cartofi, mozzarella, ulei, sare, usturoi, frunze de spanac, oua, piper si rondele de ceapa verde. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g mozzarella 2 linguri ulei sare 1 catel de usturoi 100 g frunze de spanac 4 oua piper 1 lingura rondele de ceapa verde   Mod de preparare: Se curăţă cartofii,…
Read more »





Legume cu sos de usturoi

1 April 2013
Legume_cu_sos_de_usturoiLegume cu sos de usturoi din: dovlecei, orez rosu, ardei capia, spanac, boia dulce, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, faina, sare, piper, fructe uscate si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei 150 g orez rosu trei ardei capia 400 g spanac verde o lingurita cu boia dulce 400 g ciuperci o ceapa 6 catei de usturoi…
Read more »





Salata de fructe cu lichior de portocale

1 April 2013
Salata_de_fructe_cu_lichior_de_portocaleSalata de fructe cu lichior de portocale din: mandarine, portocale, grapefruit roz, pepene galben, struguri albi, struguri negri, zahar pudra si lichior de portocale. Ingrediente: 1 conserva mandarine (315 ml) 4 portocale 1 grapefruit roz 1 pepene galben 125 g struguri albi 125 g struguri negri 100 g zahar pudra 40 ml lichior de portocale…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si masline kalamata

1 April 2013
Orez_cu_legume_si_masline_kalamata_8Orez cu legume si masline kalamata din: ulei de masline, orez, ceapa, usturoi, condimente, oregano, supa de pui, ardei gras, masline kalamata, branza feta, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 3/4 cesti de orez 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita condimente grecesti 1 lingurita oregano uscat…
Read more »





Muschi cu verdeata

1 April 2013
Muschi_cu_verdeataMuschi cu verdeata din: muschi de porc, usturoi, rondele de ceapa verde, busuioc, rozmarin, piper negru si ulei. Ingrediente: 750 g muschi de porc fara os 2 catei de usturoi 2 linguri rondele de ceapa verde 1 lingura patrunjel 1 lingura busuioc 1 lingurita rozmarin piper negru 2 linguri ulei   Mod de preparare: Muşchiul…
Read more »





Salata de pui cu orez si curry

1 April 2013
Salata_de_pui_cu_orez_si_currySalata de pui cu orez si curry din: orez, sare, pui fiert, ceapa, curry, otet, telina, ardei grasi, ulei, castravete murat, iaurt, maioneza, smantana si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 1 pui fiert (1,2 kg) 2 cepe mici 2 linguri curry 2 linguri otet 1 fir telina 2 ardei grasi 1 lingura ulei 1…
Read more »





Cuscus cu carne de vită

1 April 2013
Cuscus_cu_carne_de_vitaCuscus cu carne de vită din: carne de vita, cuscus, scortisoara, miere, supa de pui, pasta de tomate, ceapa, morcovi, ciuperci, ghimbir, coriandru, sare, piper, rozmarin, ulei si coaja de lamaie. Ingrediente: un kg carne de vita 300 g cuscus 4 g scortisoara doua linguri cu miere 500 ml supa de pui 30 g pasta…
Read more »





Placinta cu mac si gem de prune

1 April 2013
Placinta_cu_mac_si_gem_de_prunePlacinta cu mac si gem de prune din: cartofi, margarina, zahar pudra, faina, oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, mac, gem de prune si ou pentru uns. Ingrediente: pentru aluat: 500 g cartofi fierti (dati prin razatoare) 200 g unt sau margarina 200 g zahar pudra 550 g faina alba 2 oua…
Read more »





Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata

1 April 2013
Tarta_cu_dovlecei_rosii_si_verdeataTarta cu dovlecei, rosii si verdeata din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry, dovlecei, pesmet, cascaval, verdeata, smantana si piper. Inrgediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua sare 500 g rosii cherry 400 g dovlecei 2 linguri pesmet 100 g cascaval ras 2 linguri verdeata asortata tocata 200 g smantana piper   Mod…
Read more »





Suc de iasomie

1 April 2013
Suc_de_iasomieIntr-o cana mare pune 2 plicuri de ceai de iasomie si toarna deasupra apa clocotinda. Lasa la infuzat 5 minute, indeparteaza plicurile de ceai, adauga 2 linguri zahar tos si amesteca pentru a se dizolva. Lasa sa se raceasca si apoi da la rece. Combina apoi cu 450 ml suc proaspat de mere, zeama de…
Read more »





Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval

1 April 2013
Dovlecei_umpluti_cu_sunca_si_cascavalDovlecei umpluti cu sunca si cascaval din: lapte, covrigi, dovlecei, patrunjel, sunca, fructe de ienupar, ceapa, ou, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 250 ml lapte 4 covrigi vechi 4 dovlecei 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel 200 g sunca 3 fructe de ienupar 1 ceapa 1 ou 2 linguri…
Read more »





Supa de dovlecei cu galuste

1 April 2013
Supa_de_dovlecei_cu_galusteSupa de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci, galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si nucsoara. Ingrediente: 4 linguri pesmet 4 linguri lapte 1 lingura faina 100 g branza de vaci 1 galbenus 2 linguri busuioc tocat sare piper 600 g dovlecei 1,2 l supa de legume…
Read more »





Biscuiţi cu rodie şi portocale

1 April 2013
Biscuiti_cu_rodie_si_portocaleBiscuiţi cu rodie şi portocale din: unt, unt de arahide, zahar brun, oua, lapte, bicarbonat, sare, scortisoara, faina, portocale, apa, amidon, rodie, scortisoara, nucsoara, cuisoare, seminte de in, menta si zahar tos. Ingrediente: 125 g unt 250 g unt de arahide 250 g zahar brun doua oua 65 ml lapte bicarbonat sare 5 g scortisoara…
Read more »





Friptura de vita cu arahide si chilli

1 April 2013
Friptura_de_vita_cu_arahide_si_chilliFriptura de vita cu arahide si chilli din: vrabioara de vita, ceapa rosie, ardei rosu, ulei de floarea soarelui, sos hoisin, vin de orez, salata verde, arahide si chilli. Ingrediente: 500 g vrabioara sau muschi de vita, taiat felii 1 ceapa rosie, taiata julien 2 buc ardei rosu, taiat felii subtiri 2 linguri ulei de…
Read more »

 

Felii dulci cu lamaie

1 April 2013
Felii_dulci_cu_lamaie.pngO reteta delicioasa de felii dulci cu:faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt nesarat, esenta de vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar pudra, suc de lamaie. Ingrediente aluat: 23/4 căni făină 1 /4 cană zahăr tos 2 1/4 linguriţe drojdie 1/2 linguriţă sare 1/2 cană lapte 4 linguri unt nesărat 1 1/2 linguriţă esenţă de…
Read more »





Orez prajit cu cocos

1 April 2013
Orez_prajit_cu_cocosOrez prajit cu cocos din: seminte de cardamom, fulgi de nuca de cocos, orez basmati si frunze de menta. Ingrediente: 8 seminte de cardamom, zdrobite in mojar, coaja indepartata 75 g fulgi de nuca de cocos 300 g orez basmati, clatit in sita sub jet de apa rece 4-5 frunze de menta   Mod de…
Read more »





Linte cu telina si usturoi

1 April 2013
Linte_cu_telina_si_usturoi.pngO reteta delicioasa de linte cu:patrunjel verde, linte rosie, ulei, vin alb, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 leg. pătrunjel verde 600g linte roşie 4 linguri ulei 300g telină 4 linguri vin alb 5 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în cubulete. Căliţi-o în ulei, săraţi şi piperaţi şi…
Read more »





Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de smantana

1 April 2013
Pui_la_cuptor_cu_sos_de_smantana_8Pui la cuptor cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, branza cheddar, supa de pui, smantana, maioneza, praf de ceapa, condimente de pui, suc de lamaie, orez brun si sparanghel.   Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, taiat fasii (8 bucati) sare si piper dupa gust 1/2 ceasca branza Cheddar rasa Ingrediente…
Read more »





Costita de porc cu sos dulce acrisor

1 April 2013
Costita_de_porc_cu_sos_dulce_acrisor.pngO reteta delicioasa de costita de porc cu:cimbru uscat, ceapa, vin rosu, zahar brun, patrunjel, sare, piper, morcov, miere, telina, rosii in bulion, pasta de tomate. Ingrediente: 50ml ulei 1,5kg piept de porc cu os 1 lingură cimbru uscat 2 cepe 250ml vin roşu sec 2 linguri zahăr brun 1 leg. pătrunjel sare piper 2…
Read more »





Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

1 April 2013
Sarmalute_de_pos_cu_nuci.pngO reteta delicioasa de sarmalute de post cu:varza acra, ceapa, orez, nuca, morcov, suc de rosii, vin alb sec, ulei, mere, stafide, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză acră 3 cepe 200g orez 300g miez de nucă pisat 1 morcov mare 500ml suc de roşii 200ml vin alb sec 150ml ulei 4 mere rase 50g…
Read more »





Fasole rosie cu legume

1 April 2013
Fasole_cu_legume.pngO reteta delicioasa de fasole cu: fasole rosie, morcovi, radacina de pastarnac, telina, sfecla, radacina de patrunjel, praz, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare, piper. Ingrediente: 500g fasole roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 telină 1 sfeclă mai mică 2 rădăcini de pătrunjel 1 fir de praz 1 leg. marar verde 2…
Read more »





Pasta de masline cu nuci

1 April 2013
Pasta_de_masline_cu_nuci.pngO reteta delicioasa de pasta cu:masline negre, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, condimente. Ingrediente: 250g măsline mari negre 100g ceapă 100g nuci măcinate 3 – 4 linguri ulei de măsline suc de lamaie condimente dupa gust   Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi lăsaţi-le 15 – 20…
Read more »





Sufleu de dovlecei cu ardei gras si branza

1 April 2013
Sufleu_de_dovlecei_cu_ardei_gras_si_branzaSufleu de dovlecei cu ardei gras si branza din: ciuperci uscate, spanac, dovlecei, sare, rosii uscate in ulei, usturoi, ardei grasi, busuioc, oua, ricotta, piper, boia, smantana si mozzarella. Ingrediente: 20 g ciuperci uscate 150 g spanac 300 g dovlecei sare 100 g rosii uscate in ulei 1 catel de usturoi 500 g ardei grasi…
Read more »





Placinta cu branza de vaci si stafide

1 April 2013
Placinta_cu_branza_de_vaci_si_stafidePlacinta cu branza de vaci si stafide din: fidea, sare, oua, zahar, zahar vanilat, smantna, branza de vaci, stafide, coaja de lamaie, amidon, ulei, pesmet, foi de placinta si zahar pudra. Ingrediente: 150 g fidea sare 4 oua 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilinat 200 g smantana 1 kg branza de vaci 100 g…
Read more »





Rulada de porc cu ciuperci

1 April 2013
Rulada_de_porc_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de rulada cu:carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, supa, sare, piper. Ingrediente: 800g muşchi file de porc, bucată întreagă 300g ciuperci 1 ceapă 2 căţei de usturoi 10ml vin alb 20g caşcaval 40g şuncă de porc 20gunt 100mlulei 200ml vin apă sau supă…
Read more »





Ciorbiţă de porc

1 April 2013
Ciorbita_de_porcCiorbiţă de porc din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa alba, ceapa verde, ardei capia, leustean, patrunjel, afumatura, cartofi, bors, pasta de tomate, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de porc 2 morcovi potrivit 1 pastarnac 1 patrunjel 1 telina mica 1 ceapa alba 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia…
Read more »





Piept de porc la gratar cu cartofi dulci

31 March 2013
Piept_de_porc_la_gratar_cu_cartofi_dulci.pngO reteta delicioasa de piept de porc la gratar cu:cartofi dulci, cimbru uscat, maghiran uscat, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 12 felii de piept de porc fără os 4 cartofi dulci 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rasă maghiran uscat 1 linguriţă coriandru măcinat 50 ml ulei 1 linguriţă pudră de usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Turte cu fulgi de ovaz

31 March 2013
Turte_cu_fulgi_de_ovaz_4Turte cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, sirop de zahar, miere, unt nesarat, faina, zahar brun si sare.   Ingrediente: 250g fulgi de ovaz 230g sirop de zahar 20g miere 250g unt nesarat moale 140g faina 175g zahar brun moale 5g de sare   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 170 °…
Read more »





Supa de mere cu crutoane

31 March 2013
Supa_de_mere_cu_crutoaneSupa de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi, slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt, smantna, si rondele de ceapa ciorii. Ingrediente: 100 g ardei grasi rosii 100 g ardei grasi verzi 100 g castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 40 g slaninuta impanata afumata 250 g mere…
Read more »





Gratin Bolognese

31 March 2013
Gratin_BologneseGratin Bolognese din: ardei grasi, ulei de masline, paste, pasta alla bolognese, mazare, masline verzi umplute cu ardei, mozzarella. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline 500 g paste 1 borcan pasta alla bolognese 100 g mazare 16 masline verzi umplute cu ardei 125 g mozzarella   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »





Supa de pui cu legume si menta

31 March 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_mentaSupa de pui cu legume si menta din: rosie, ceapa verde, telina, morcov, ceapa, ulei, piept de pui, supa de legume, pasta, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 rosie 2 cepe verzi 250 g telina 1 morcov 1 ceapa 1 lingura ulei 300 g piept de pui 1,5…
Read more »





Crema de branza picanta

31 March 2013
Crema_de_branza_picantaCrema de branza picanta din: gelatina, castravete, usturoi, branza ricotta, masline verzi umplute cu ardei, ierburi de provence, sare si piper. Ingrediente: 5 g gelatina 1/2 castravete 1 catel de usturoi 150 g branza Ricotta 50 g masline verzi umplute cu ardei 1 lingurita ierburi de Provence sare piper   Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »





Bruschete cu salata

31 March 2013
Bruschete_cu_salataBruschete cu salata din: paine bagheta, unt cu verdeata, parmezan, salata de ton, salata verde, rosii, ciuperci champignons, suc de lamaie, iaurt, smantana, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 paine bagheta unt cu verdeata 50 g parmezan ras salata de ton din conserva 250 g salata verde 200 g rosii mici 200 g ciuperci Champignons…
Read more »





Ton cu paste si sos de smantana

31 March 2013
Ton_cu_paste_si_sos_de_smantanaTon cu paste si sos de smantana din: fileuri de ton, usturoi, vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, taitei lati, supa de peste, smantana, mustar si hrean. Ingrediente: 4 fileuri de ton 2 catei de usturoi 125 ml vin alb 1 lingura cu suc de lamaie 4 linguri ulei…
Read more »





Supa din maruntaie de pui

31 March 2013
Supa_din_maruntaie_de_puiSupa din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, zarzavat, ceapa, unt, faina, smantana, piper boabe, foaie dafin, galbenus, sare, apa si patrunjel verde. Ingrediente: maruntaie de la 2 pui 1 legatura zarzavat 1 ceapa 1 lingurita unt 1 lingura faina 100 g smantana piper boabe 1 foaie dafin 1 galbenus sare 2 l apa…
Read more »





Paste cu rosii si sunca afumata de curcan

31 March 2013
Paste_cu_rosii_si_sunca_afumata_de_curcanPaste cu rosii si sunca de curcan din: ceapa, ceapa verde, sunca afumata de curcan, ulei, sare, piper, rosii, supa de legume, taitei lati si capere. Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura ceapa verde 75 g sunca afumata de curcan 2 linguri ulei sare piper 500 g rosii 150 ml supa de legume 400 g taitei…
Read more »





Turtă dulce cu smochine

31 March 2013
Turta_dulce_cu_smochineTurtă dulce cu smochine din: dulceata de smochine, ulei, lapte, apa, zahar, faina, amidon, bircarbonat si lamaie. Ingrediente: 3 cani dulceata de smochine 1 cana ulei 1 cana lapte 1 cana apa 5 linguri zahar 1 cana faina 1/2 cana amidon 2 lingurite bicarbonat 2 lamai   Mod de preparare: Pui la fiert 1 cană…
Read more »





Ceafa umpluta cu castraveti murati

31 March 2013
Ceafa_umpluta_cu_castraveti_muratiCeafa umpluta cu castraveti murati din: ceafa de porc, castraveti murati, cascaval, untura de porc, pesmet, boia dulce, cimbru uscat, ou, concentrat de legume si nucsoara. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc (sau bucata intreaga sau bucati mai mici) 300 g castraveti murati 100 g cascaval 100 g untura de porc 2 linguri pesmet 1…
Read more »





Ciorba cu carne de pui a la grec

31 March 2013
Ciorba_cu_carne_de_pui_a_la_grecCiorba cu carne de pui a la grec din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, marar, lamaie, smantana, galbenusuri, orez, concentrat de legume si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mijlocie 2 morcovi potriviti 1 ardei rosu 1/2 telina marar si patrunjel 1/2 lamaie 250 g smantana 2 galbenusuri 3 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Pui picant in stil corean

31 March 2013
Pui_picant_in_stil_corean_14Pui picant in stil corean din: pulpe de pui dezosate, orez coreean, varza, susan, ceapa, cartof dulce, ulei de canola, apa, seminte de susan, pasta de chilli, sos de soia, fulgi de chilli, usturoi, pudra de curry, pudra ghimbir, vin de orez, zahar, ulei de susan, piper si sirop de porumb. Ingrediente: 450g pulpe de…
Read more »





Pateu din legume

31 March 2013
Pateu_din_legumePateu din legume din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, dovlecei, spanac, unt, pesmet, concentrat si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 pastarnac 2 dovlecei 4 legaturi spanac 100 g unt 2 lingurite pesmet 1 lingurita concentrat piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai…
Read more »





Bostanei umpluti cu urda

31 March 2013
ReteteBostanei umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei gras, ciboulette, sare si piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg bostanei 250 g urda 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras coaja rasa de la 1 lamaie 1/4 lingurita cu praf de scortisoara…
Read more »





Păstrăv cu salată de telină

31 March 2013
Pastrav_cu_salata_de_telinaPăstrăv cu salată de telină din: telina, mere, miez de nuca, lamai, ceapa, pastrav, nucsoara, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, castravete murat si gogonele. Ingrediente: 500 g telina doua mere 50 g miez de nuca doua lamai o ceapa alba 4 fileuri de pastrav cu piele 3 g nucsoara 4 catei de usturoi…
Read more »





Dovleac cu linte şi spanac

31 March 2013
Dovleac_cu_linte_si_spanacDovleac cu linte şi spanac din: dovlecei, linte, ceapa, usturoi, morcov, spanac baby, chimen, scortisoara, branza feta, menta verde, lamaie, migdale, sare, piper, ulei de masline, ardei capia. Inrgediente: doi dovlecei pentru palcinta 100 g linte doua cepe doi catei de usturoi un morcov 300 g spanac baby 4 g chimen 2 g scortisoara 200…
Read more »





Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

31 March 2013
Miel_1Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: rozmarin, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru, apa, vin, usturoi, pulpa de miel, piper. Ingrediente: 5 buc. rozmarin 1 varf sare 10 ml ulei de floarea soarelui 1 varf cimbru 100 ml apa 200 ml vin alb 1 buc. capatana usturoi 1 buc. pulpa miel 1 varf…
Read more »





Frigarui cu piept de curcan

31 March 2013
Frigarui_cu_piept_de_curcanFrigarui cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, bacon, salvie, dovlecei, rosii, ulei, branza cu verdeata, smantana, usturoi, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 4 piepti de curcan sare piper 12 felii bacon 1 legatura salvie 250 g dovlecei 8 rosii 3 linguri ulei 10 g branza cu verdeata 50 g smantana 1 catel…
Read more »





Foi cu mirodenii

31 March 2013
Foi_cu_mirodeniiFoi cu mirodenii din: galbenusuri, albusuri, unt, lapte condensat, zahar, faina, mirodenii, esenta de vanilie, cognac, prune uscate si gem de caise. Ingrediente: 10 galbenusuri 2 albusuri 250 g unt 2 linguri lapte condensat 170 g zahar 100 g faina 2 lingurite mirodenii macinate (cuisoare, scortisoara, nucsoara) 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri rom…
Read more »

Barcute cu crema de castane

31 March 2013
Barcute_cu_crema_de_castaneBarcute cu crema de castane din: unt, sare, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ou, castane, zahar tos, frisca, apa, esenta de vanilie, scortisoara, lamaie, portocale si menta. Ingrediente: 200 g unt 3 g sare 85 g zahar pudra 375 g faina doua pliculete zahar vanilat un ou 400 g castane 325 g zahar tos 125…
Read more »





Cartofi umpluţi cu carne de porc

31 March 2013
Cartofi_umpluti_cu_carne_de_porcCartofi umpluţi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, orez, oua, ceapa, praz, ardei gras, cimbru, bacon, usturoi, unt, lapte, smantana, castraveti, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi albi 500 g carne de porc 75 g orez doua oua o ceapa un fir de praz un ardei gras 5 g…
Read more »





Tarta Tiramisu

31 March 2013
Tarta_TiramisuTarta Tiramisu din: faina, zahar, sare, unt nesarat, galbenus, smantana, lapte, ciocolata neagra, gelatina, pudra de cafea, lichior de cafea, smantana, crema mascarpone, zahar tos si cacao. Ingrediente: 1 1/2 cana faina 3/4 cana zahar 1/8 lingurita sare 7 linguri (150 -170 g) unt nesarat, la temperatura camerei 1 galbenus mare garnitura: 3/4 cana smantana…
Read more »





Turtite de cartofi cu bacon

31 March 2013
Turtite_de_cartofi_cu_baconTurtite de cartofi cu bacon din: cartofi, ou, faina, dulceata de merisoare, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 1 ou 1 lingura faina 250 g bacon taiat in felii subtiri 100 g dulceata de merisoare 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Bateti bine ouăle, adăugaţi făina şi omogenizaţi bine,…
Read more »





Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean

31 March 2013
Retete_15Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean din: bulion, telina, oua, ceapa, sare, ardei capia, cartofi, morcov, capatana miel, oase de miel, leustean, bors si usturoi verde. Ingrediente: 1 ceasca bulion 1 bucata telina 2 oua 1  ceapa 1 varf sare 2  ardei capia 1  cartof 1  morcov 1  capatana miel 2-3 oase miel…
Read more »





Reteta zilei: Paine cu nuca de cocos

31 March 2013
Paine_cu_nuca_de_cocos_4Paine de nuca de cocos din: oua, lapte, esenta de vanilie, sare, praf de copt, scortisoara, zahar, nuca de cocos, unt nesarat si ulei vegetal.   Ingrediente: 2 oua 295 ml de lapte 5 ml esenta de vanilie 315 gr faina 1/4 lingurița de sare 10 de grame praf de copt 1-2 lingurite de scortisoara…
Read more »





Mix Grill cu muraturi

31 March 2013
Mix_Grill_cu_muraturi.pngO reteta delicioasa de mix grill cu:ceafa de porc, ficat de porc, carnati afumati, pastrama de oaie, pulpe de pui, muraturi asortate, ceapa rosie, cimbru uscat, boia dulce, coriandru macinat, ulei din samburi de struguri, sare, piper. Ingrediente: 250g ceafă de porc fără os 250g ficat de porc sau vită 250g cârnaţi afumaţi 250g pastrama…
Read more »





Retete gustoase: Piept de curcan umplut

31 March 2013
Piept_de_curcan_umplut.pngO reteta delicioasa de piep de curcan umplut cu:patrunjel, oua, morcov, faina, pipote de pui, pesmet, inimi de pui, ulei, ficatei de pui, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 leg. patrunjel 2 oua morcov mare 2 linguri făină 200g pipote de pui 1 lingură pesmet 200g inimi de pui 50mlulei 250g ficăţei de…
Read more »





Chifteluţe suedeze cu gem de merisoare

31 March 2013
Chiftelute_suedeze_cu_gem_de_merisoareChifteluţe suedeze cu gem de merisoare din: carne tocata, franzela, lapte, ceapa, ou, miez de ierburi aromate, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita, porc) 4 felii de franzela 5-6 linguri lapte 1 ceapa 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromate un varf de lingurita nucsoara proaspat rasa sare piper…
Read more »





Antricot de vitel in sos de rodii si vin

31 March 2013
Antricot_de_vitel_in_sos_de_-rodii_si_vin.pngO reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare, castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt, boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar. Ingrediente: 500ml vin roşu sec 8 felii antricot de viţel 2 cuişoare 500g castravete de seră 1 frunză de dafin 4 rodii 1 beţişor de scorţişoară…
Read more »





Somon cu capere

31 March 2013
Somon_cu_capere.pngO reteta delicioasa de somon cu:capere, morcov, porumb, marar, lamaie, vin alb sec, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800g file de somon proaspăt 200g capere murate 1 morcov mare 500g boabe de porumb, congelat sau conservat 1 leg. mărar 1 lămâie 200ml vin alb sec 500ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi şare piper…
Read more »





Drob de miel cu verdeata

31 March 2013
Retete_10Drob de miel cu verdeata din: oua, usturoi, ficat de miel, rinichi de miel, plamani de miel, inima de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa alba, patrunjel si prapure de miel. Ingrediente: 10 buc. oua 5 catei de usturoi 1 buc. ficat de miel 1 pereche de rinichi 1 pereche de plamani 1 buc. inima…
Read more »





Pui picant cu ananas si cimbru

31 March 2013
Piept_de_pui_cu_ananas.pngPui picant cu ananas si cimbru cu: ananas, ardei iute, cimbru verde, vin alb sec, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600g piept de pui 2 bucăţi ananas proaspăt 1-2 ardei iuţi 3-4 fire de cimbru verde 200ml vin alb sec 1 lămâie 50ml ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu vanilie si ciocolata

30 March 2013
Briose_cu_vanilie_si_ciocolata_11Briose cu vanilie si ciocolata din: faina, zahar pudra, unt nesarat, oua, sare, praf de copt, pudra de cacao, esenta de vanilie, ciocolata neagra si smantana.   Ingrediente pentru aluat: 250g faina 250g zahar pudra 250g unt nesarat 4 oua Un varf de cuțit de sare 1 lingurita de praf de copt 30g pudra de…
Read more »





Salata de carnaciori cu cartofi

30 March 2013
Salata_de_carnaciori_cu_cartofiSalata de carnaciori cu cartofi din: cartofi rosii, iutari, rosii, ceapa, ceapa ciorii, carne de curcan, ulei, otet aromat, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi rosii 150 g iutari (la borcan) 200 g rosii 1 ceapa 1/2 legatura ceapa ciorii 150 g carne de curcan 5 linguri ulei 4 linguri otet aromat sare piper…
Read more »





Supă de legume cu orez

30 March 2013
Supa_de_legume_cu_orezSupă de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi, orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi doua cepe albe un fir de praz 250 g mazare 4 cartofi 50 g orez 100 ml ulei un ardei iute doi…
Read more »





Şalău cu mix de legume

30 March 2013
Salau_cu_mix_de_legumeŞalău cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac, ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie. Ingrediente: 4 trunchiuri de salau doi cartofi dulci doua felii dovleac pentru placinta un ardei iute 4 rosii 300 g ciuperci doi…
Read more »





Salata de crevete

30 March 2013
Salata_de_creveteSalata de crevete din: orez basmati, mango, kiwi, portocale, avocado, suc de lamaie, ardei iute, ketchup, ulei, suc de lamaie verde, sare, piper si crevete. Ingrediente: 200 g orez Basmati cu fierbere rapida 1 mango 2 kiwi 4 portocale 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 1 ardei iute 50 g ketchup 4 linguri ulei…
Read more »





Broccoli cu seminte de pin si struguri

30 March 2013
Retete_1Broccoli cu seminte de pin si struguri din: broccoli, usturoi, seminte de pin, ulei de masline, apa, boabe de struguri, ardei gras, cuisoare, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg broccoli 4 catei de usturoi 25 g seminte de pin 1 lingura cu ulei de masline 15 cl de apa 2 linguri cu boabe de struguri…
Read more »





Ciorba usoara de legume cu taitei

30 March 2013
Ciorba_usoara_de_legume_cu_taiteiCiorba usoara de legume cu taitei din: cartofi, rosii, pastarnac, morcovi, ulei, bors, bulion, patrunjel verde, taitei. Ingrediente: 500 g cartofi 3 rosii 1 pastarnac 2 morcovi 1 lingura ulei bors dupa gust 2 linguri bulion 1 legatura patrunjel verde (optional) 1 mana taitei (paste)   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă…
Read more »





Rulouri gustoase cu scortisoara

30 March 2013
Rulouri_gustoase_cu_scortisoaraRulouri gustoase cu scortisoara din: faina, ulei, apa, otet, ciocolata neagra, scortisoara, nucsoara, seminte de dovleac, migdale, fistic, unt, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 75 ml ulei 125 ml apa 20 ml otet 300 g ciocolata neagra doua lingurita cu scortisoara o lingurita cu nucsoara 100 g seminte de dovleac descojite 50…
Read more »





Rinichi cu felii de mamaliga

30 March 2013
Rinichi_cu_felii_de_mamaligaRinichi cu felii de mamaliga din: rinichi de porc, miere, menta, coriandru, vin rosu, cimbru, frunze de dafin, lapte dulce, malai, parmezan, sare, piper, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 4 rinichi de porc miere o lingura cu menta o lingura cu coriandru 500 ml vin rosu demisec o crenguta de cimbru doua frunze de dafin…
Read more »





Drob de miel cu tarhon si ienibahar

30 March 2013
Retete_8Drob de miel cu tarhon si ienibahar din: marar, oua, ulei de masline, patrunjel, sare, smantana, piper, ficat de miel, plaman de miel, spina de miel, rinichi de miel, franzela, ceapa verde, ianibahar si tarhon. Ingrediente: 1 pumn marar 4 oua 80 ml ulei de masline 1 pumn patrunjel 1 varf sare 100 ml smantana…
Read more »





Ciuperci umplute cu dovleac

30 March 2013
Ciuperci_umplute_cu_dovleacCiuperci umplute cu dovleac din: ciuperci champignon, ceapa rosie, piure de dovleac, usturoi, branza cu mucegai, vin alb, pudra de ghimbir, unt, nucsoara, cuisoare, sare, piper, rozmarin, sos de visine, sos de mere si stafide. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon o ceapa rosie 300 g piure de dovleac usturoi 300 g branza cu mucegai 100…
Read more »





Reteta zilei: Piftie de porc si pasare cu legume

30 March 2013
Piftie_de_porc_si_pasare_cu_legume_12Piftie de porc si pasare cu legume din: picioare de porc, pulpe de pui, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi si hrean.   Ingrediente: 2 picioare de porc 5-8 pulpe de pui mari 2 cepe 1 morcov mare 1 bucata de telina 2 frunze de dafin 5-10 boabe piper 2…
Read more »





Ciorba de cuperci cu ciocanele de pui

30 March 2013
Ciorba_de_cuperci_cu_ciocanele_de_puiCiorba de cuperci cu ciocanele de pui din: ciuperci, ciocanele de pui, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel verde, taitei si bors. Ingrediente: 500 g ciuperci mici 500 g ciocanele de pui 1 ardei rosu 1 ceapa mare 2 morcovi 3 catei de usturoi patrunjel verde 100 g taitei bors dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »





Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute

30 March 2013
Curry_de_conopida_cu_ghimbir_si_ardei_iuteCurry de conopida cu ghimbir si ardei iute din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, curry, sare, supa de legume, lapte de cocos, sunca de curcan si menta. Ingrediente: 1 conopida (1,2 kg) 3 cepe 2 catei de usturoi 20 g ghimbir 1 ardei iute 3 linguri ulei 2 linguri curry sare 150 ml…
Read more »





Cum se prepara profiterol cu ciocolata (video)

30 March 2013
Cum_se_prepara_profiterol_cu_ciocolataCine nu iubeste sa manance profiterol umplut cu crema sau frisca si acoperit cu ciocolata? Cand o sa vedeti ce usor se prepara profiterolul cu ciocolata, o sa iubiti, de asemenea sa-l pregatiti fie ca-i vorba de-o ocazie speciala, fie doar pentru ca aveti pofta de ceva dulce. Ingrediente: 50 g unsalted butter 90 g…
Read more »





Supa de conopida cu mere

30 March 2013
Supa_de_conopida_cu_mereSupa de conopida cu mere din: conopida, mere acrisoare, unt, faina, lapte, supa de faina, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2-3 mere acrisoare 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte 100 ml supa de gaina sau de zarzavat 200 ml smantana 1 legatura patrunjel vede sare piper  …
Read more »





Friptura de porc cu branza

30 March 2013
Friptura_de_porc_cu_branzaFriptura de porc cu branza din: papaya, suc de lamaie verde, sare, piper, boabe de fasole in sos tomat, coriandru, mozzarella, ardei iute, fileuri de porc, ulei si unt. Ingrediente: 2 papaya sucul de la 1/2 alamaie verde sare piper 1 conserva boabe de fasole in sos tomat (315 ml) 2 linguri coriandru tocat 200…
Read more »





Ciorba de miel cu pastarnac si telina

30 March 2013
Retete_6Ciorba de miel cu pastarnac si telina din: sare, apa, pastarnac, telina, carne de miel, radacina de patrunjel, leustean, patrunjel verde, ceapa verde, bors de putin si ou. Ingrediente: 1 lingurita sare 2000 ml apa 1 buc. pastarnac 1 buc. telina mica 1,5 kg kg carne de miel (gat, partea inferioara a picioarelor, coada) 1…
Read more »





Reteta zilei: Sos de paine

30 March 2013
Sos_de_paine_3Sos de paine din: paine veche, lapte, ceapa, usturoi, foaie de dafin, smantana, cuisoare si nucsoara.   Ingrediente: 130g paine veche 400ml lapte 90g ceapa 1 catel de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri de smantana 6 cuisoare ¼ lingurita nucsoara rasa   Mod de preparare: Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Rupeti…
Read more »





Duo de ciocolată cu vanilie

30 March 2013
Duo_de_ciocolata_cu_vanilieDuo de ciocolată cu vanilie din: ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca, zahar tos, apa, albusuri, zahar vanilinat, baton de vanilie, rodie, cafea instant, menta, migdale si fistic. Ingrediente: 300 g coicolata neagra 300 g ciocolata alba 900 ml frisca 80 g zahar tos 4 linguri cu apa 8 albusuri doua pliculete zahar vanilinat un baton…
Read more »

Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel

30 March 2013
Miel_1Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper, broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel, usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie. Ingrediente:  4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…
Read more »





Tofu cu curry, wasabi si legume

30 March 2013
Tofu_cu_curry_wasabi_si_legumeTofu cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare verde, ceapa verde, fasole verde si porumb. Ingrediente: 2 linguri pasta miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf de zahar 200 ml supa limpede de legume patrunjel…
Read more »





Cartofi cu ceapa si peste

30 March 2013
Cartofi_cu_ceapa_si_pesteCartofi cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 500 g ceapa 400 g sprot in ulei, ansoa sau somon fume 600 ml smantana 4 linguri unt 5 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii foarte subţiri, în…
Read more »





Pulpa de miel cu rosii cu cartofi

30 March 2013
Miel_1Pulpa de miel cu rosii cu cartofi din: rosii cherry, ulei, vin rosu, sare, cimbru, piper, morcov, patrunjel, pulpa de miel, maghiran, busuioc, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 300 gr rosii cherry 100 ml ulei 100 ml vin rosu 5 gr sare 1 lingurita cimbru 5 gr piper 1 buc. morcov 1 legatura patrunjel 1…
Read more »





Tartă cu castane

30 March 2013
Tarta_cu_castane.pngO reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra, oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta, frisca. Ingrediente: 130 g unt 250 g făină un vârf de linturiţă cu sare 100 g zahăr pudră un ou 50 ml lapte dulce un kilogram castane 75 ml smântână dulce două linguri cu zahăr…
Read more »





Naut cu legume

30 March 2013
Naut_cu_legume.pngO reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un ardei iute mic 100 ml ulei…
Read more »





Tort cu pişcoturi

30 March 2013
Tort_cu_piscoturi.pngO reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare, sos de lamaie, sos de cirese.     Ingrediente: 500 g brânză de vaci 50 g gris 100 g pişcoturi un pliculeţ praf de copt 100 g zahăr tos 75 g unt…
Read more »





Reteta zilei: Somon pe pat de sos pesto cu migdale

30 March 2013
Somon_pe_pat_de_sos_pesto_cu_migdale_6Somon pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi tocat 6 linguri de…
Read more »





Piept de pui cu sos picant

30 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picant.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii, ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un ardei capia o ceapă doi căţei…
Read more »





Budincă cu anşoa şi capere

30 March 2013
Budinca_cu_ansoa_si_capere.pngO reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina, sare, piper, patrunjel, sos de usturoi.   Ingrediente: un kg de cartofi 150 g unt 750 ml lapte dulce 700 g fileuri de peşte două borcănele cu fileuri de anşoa 100 g roşii uscate…
Read more »





Mămăligă cu ciuperci si crema de branza

30 March 2013
Mamaliga_cu_ciuperci_si_crema_de_branza.pngO reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute, rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1,71 apă 500 g mălai 300 g ciuperci un ardei iute 4 roşii 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci o legătură de mărar 100 g măsline feliate 200 ml…
Read more »





Biscuiţi de ciocolată

30 March 2013
Biscuiti_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de biscuiti cu:unt, zahar pudra, faina, ou, cartofi dulci, castane, sare, lapte, ciocolata, praf de copt, sos de ciocolata, menta, scortisoara. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr pudră 400 g făină un ou un cartof dulce 100 g cas­tane un vârf de cuţit cu sare 120 ml lapte dulce 75 g…
Read more »





Budincă de paste cu kaizer

30 March 2013
Budinca_de_paste_cu_kaizer.pngO reteta delicioasa de budinca cu:conopida, ceapa,kaizer, unt, branza telemea, branza de vaci, faina, lapte dulce, oua, fidea, sare, piper, patrunjel, unt, salata, sos rosii picant.   Ingrediente: 500 g conopidă o ceapă 300 g kaizer 100 g unt 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 50 g făină 500 ml lapte dulce…
Read more »





Retete culinare de Paşte

29 March 2013
Miel_2Retete culinare de Paste: Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze…
Read more »





Reteta zilei: Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

29 March 2013
Bombonele_cu_nuca_de_cocos_si_ciocolata_8Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata din: nuca de cocos, amidon, zahar, sare, albusuri de ou, esenta de vanilie si ciocolata neagra.   Ingrediente: 2 1/2 cani de nuca de cocos marunțita 1 1/2 lingura de amidon 1/2 cana de zahar 1/4 lingurița de sare 4 albușuri de ou 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »





Targ de Primavara la Muzeul Taranului Roman

29 March 2013
Piata Taraneasca organizeaza weekendul acesta “Targul de Primavara“  in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde  va asteapta, de vineri 29 martie pana duminica 31 martie, intre orele 10-18, zeci de producatori, mesteri si artizani, negustori si tineri artisti. Intrarea este  libera Meter(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made din toate zonele…
Read more »





Funduri de anghinare umplute cu legume

29 March 2013
Funduri_de_anghinare_umplute_cu_legumeFunduri de anghinare umplute cu legume din: anghinare, lamaie, salote, ciuperci champignon, praz, tije de telina, ulei de masline, cimbru, patrunjel, supa de pasare, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati mari de anghinare proaspata (sau 4 funduri de anghinare congelate) 1 lamaie 2 salote 250 g ciuperci champignon 100 g praz 100 g tije…
Read more »





Ciorba delicioasa de legume

29 March 2013
Ciorba_delicioasa_de_legumeCiorba delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 sfecla potrivite ca marime 3 morcovi 3 radacina de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri ulei 250 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »





Paste de casa

29 March 2013
Paste_de_casaPaste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu…
Read more »





Şniţel cu legume

29 March 2013
Snitel_cu_legume.pngO reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci, morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai. Ingrediente: 8 bucăţi de şniţel de porc 500 g conopidă 200 g ciuperci un morcov un dovlecel un ardei gras un ardei iute 4 căţei de usturoi două ouă…
Read more »





Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor

29 March 2013
MielCarne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita sare,usturoi…
Read more »





Salata cu varza alba si fasole verde

29 March 2013
Salata_cu_varza_alba_si_fasole_verdeSalata cu varza alba si fasole verde din: varza alba, fasole verde, ceapa verde, castravete, zeama de lamaie, unt de arahide, zahar tos, sos de soia, ardei iute si piper alb. Ingrediente: 1/2 varza alba, tocata 250 g fasole verde – din conserva, scursa de lichid 6 fire ceapa verde, sfasiate 1 castravete, taiat felii…
Read more »





Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi

29 March 2013
Retete_5Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi din: menta, boia de ardei, rozmarin, piper, vin, pulpa de miel si usturoi. Ingrediente: 1 varf menta 1 lingurita boia de ardei 1 lingurita rozmarin 1 lingurita de piper vin 1 pulpa de miel 1 buc. capatana de usturoi   Mod de preparare: Se face un bait…
Read more »





Tagliatelle cu pui si spanac

29 March 2013
Tagliatelle_cu_pui_si_spanacTagliatelle cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana, ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g piept de pui 700 g spanac proaspat 200 ml smantana de gatit 1 legatura ceapa verde 1 morcov mic 4 linguri ulei de masline 1 catel…
Read more »





Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru

29 March 2013
Retete_15Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru din: busuioc, coriandru, mustar, ulei, piper, concentrat de legume, maghiran, boia de ardei dulce, vin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 1 lingurita coriandru 1 lingura mustar 100 ml ulei 1 lingurita piper 1 lingurita concentrat de legume 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Tartine cu crema de branza, usturoi și avocado

29 March 2013
Tartine_cu_crema_de_branza_usturoi_si_avocado_8Tartine cu crema de branza, usturoi si avocado din: bagheta, unt, crema de branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru.   Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1 avocado 1 lamaie Piper…
Read more »





Reţete de Paşte (2013)

29 March 2013
Reţete de Paşte (2013)Retete de Paste:   Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel Rulouri cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire       Mod de preparare: Folosind…
Read more »





Plăcintele cu zacuscă

29 March 2013
Placintele_cu_zacuscaPlăcintele cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare. Ingrediente: pentru umplutura: 1 borcan cu zacusca 150 g paste melcisori pentru blat: 300 g faina 2 linguri margarina 100 ml apa calda 10 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui peste făina amestecată cu margarina…
Read more »





Piure de linte cu ridichi

29 March 2013
Piure_de_linte_cu_ridichiPiure de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeti lintea,…
Read more »





Vitel la tava cu gremolata de portocale

29 March 2013
Vitel_la_tava_cu_gremolata_de_portocaleVitel la tava cu gremolata de portocale din: piept de vitel, ceapa, portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel dezosat 2 cepe 1 portocala sucul de la 1 grepfrut roz 3 rosii mari 40 cl supa de legume 1 legatura de…
Read more »





Salata cu paste si ciuperci

29 March 2013
Salata_cu_paste_si_ciuperciSalata cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1 salata verde mare 300 g ciuperci 4 linguri ulei 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie 3 catei de usturoi 1 gogosar acru 1…
Read more »





Supa de vacuta cu taitei

29 March 2013
Supa_de_vacuta_cu_taiteiSupa de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…
Read more »





Rulouri din piept de pui cu salata

29 March 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_salataRulouri din piept de pui cu salata din: piept de pui, ardei capia, oua, masline, oregano, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 3 bucati piept de pui dezosat 4-5 ardei capia copti 2 oua fierte cateva masline oregano rozmarin 1/2 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui şi îl…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu