miercuri, 13 august 2014

Retete de mancare # 61

Retete de mancare 


Legume cu spanac

31 October 2013
Legume_cu_spanac
Legume cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel, sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g…

Desert cu ciocolată si migdale

31 October 2013
Desert_cu_ciocolata_si_migdale
Desert cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie, miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon…

Cartofi umpluti cu carne tocata

31 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_carne_tocata_02
O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:chifla, carne tocata, ceapa, cascaval, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8-10 cartofi 1 chiflă 250 g carne tocată 1 ceapă potrivită 100 g caşcaval…

Biscuiti deliciosi pentru ceai

31 October 2013
Biscuiti_deliciosi_pentru_ceai
Biscuiti deliciosi pentru ceai din: unt, zahar, vanilie, oua, alune, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 160 g unt 160 g zahar 1/2 fiola subtire de vanilie 2 oua 60 g alune…

Dovlecei umpluti cu urda si marar

31 October 2013
Dovlecei_umpluti_cu_urda_si_marar_04
O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu:urda, marar, sare, piper, ou.   Ingrediente: 8 dovlecei 700 g urdă dulce 1 legătură mărar sare piper 1 ou       Mod…

Ficat cu ciuperci

31 October 2013
Ficat_cu_ciuperci_03
O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de vită 400 g ciuperci 20 g ghimbir 100 ml…

Prajitura cu blat si spuma de cocos

31 October 2013
Prajitura_cu_blat_si_spuma_de_cocos.png
O reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, zahar pudra, praf de copt, smantana, cacao, faina, ou, nuca de cocos, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g margarină 150…

Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna

31 October 2013
Mix_de_legume_verzi_pentru_iarna_06
Mix de legume verzi  pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi, ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1…

Supa de morcovi cu galuste si coriandru

31 October 2013
Supa_de_morcovi_cu_galuste_si_coriandru
Supa de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei, supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte, praf de copt. Ingrediente: 1 kg morcovi 340…

Pui cu vin si usturoi

31 October 2013
Pui_cu_vin_si_usturoi_03
O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper, bulion, faina, untura. Ingrediente: 1 pui 1 căciulie de usturoi 1 pahar vin alb 1 praf cimbru sare…

Cremă de ciocolată albă si lămaie

31 October 2013
Crema_de_ciocolata_alba_si_lamaie_03
O reteta delicioasa de crema de ciocolata alba cu:lamaie, sare, smantana, oua. Ongrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 1 praf de sare 150 ml smântână 4 albuşuri  de ou…

Rulouri cu surimi şi ananas

31 October 2013
Rulouri_cu_surimi_si_ananas
Rulouri cu surimi şi ananas din: foi de alge nori, ceapa verde, batoane de surimi, orez, avocado, castravete, limeta, ghimbir, sofran, otet de orez, zahar, sare, piper. Ingrediente: un pachet…

Rulada delicioasa cu frisca si capsuni

31 October 2013
Rulada_cu_frisca_si_capsuni.png
O reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca. Ingrediente blat: 3 ouă 80 g miere 30 g zahăr 1 praf…

Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc

30 October 2013
Galuste_umplute_cu_carne_de_porc_05
Galuste umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, piper alb, vin, albus de ou, faina de porumb,…

Arta unei bune invechiri a whisky-ului

30 October 2013
Whisky17
In industria whisky-ului, un rol important este jucat de asa-zisii îmbuteliatori independenti. Este vorba despre întreprinderi – care îsi bazeaza uneori succesul pe initiativa micilor comercianti sau negustori – care…

Dieta impotriva celulitei

30 October 2013
Dieta3
Studiile indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate industrial…

Berea germana Beck’s

30 October 2013
Becks
Berea pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May, firma fondata cu trei ani mai…

Dieta cu suc de rosii

30 October 2013
Dieta_cu_suc_de_rosii
Daca doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume savuroase si sanatoase sunt ideale…

DIEBELS, bere germana

30 October 2013
DIEBELS_bere_germana
Producator: Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în localitatea…

Culesul frunzelor de ceai

30 October 2013
Ceai5
Când vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna, deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte tari se folosesc masini de…

Scotia, patria whisky-ului

30 October 2013
Whisky8
CALITATE INCONFUNDABILA A vizita Scotia înseamna a patrunde în istoria sa magica, evocata de vestigii graitoare, si a te cufunda în locuri pline de farmec, dominate de o natura adesea…

EDEL PREMIUM, marca germana de bere

30 October 2013
Bere_04
Producator: Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost întemeiata în 1879 la…

Plantele de ceai si varietatile lor

30 October 2013
Ceai6
Plantele de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu…

Gustul raritatii, colectionarea whisky-ului

30 October 2013
Whisky9
Degustatorii de whisky nu îsi limiteaza întotdeauna atentia la pretioasa bautura: cum se întâmpla în mod frecvent prin­tre pasionatii unui domeniu, pasul catre colectionism poate fi scurt. Obiect de cult…

Reteta zilei: Rulouri cu mere

30 October 2013
Rulouri_cu_mere_10
Rulouri cu mere din: faina, iaurt, ulei, mere, zahar, oua, scotisoara, sare.   Ingrediente: 420 de gr de faina 125 de gr de iaurt 11 linguri de ulei 3 mere…

Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte

30 October 2013
Tocanita_de_vitel_cu_ciuperci_si_galuste_02
Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei, supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet, unt, faina, lapte, oua, patrunjel. Ingrediente: 600…

Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru

30 October 2013
Dovlecel_umplut_cu_brânza_ciuperci_si_cimbru
Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru din: dovlecei, cas, piept de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, ou, cimbru, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g cas proaspat…

Ciorbă cu perişoare şi legume coapte

30 October 2013
Ciorba_cu_perisoare_si_legume_coapte
Ciorbă cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi,…

Galuste de cartofi cu piept de pui

30 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_piept_de_pui
Galuste de cartofi cu piept de pui din: cartofi, fileuri de pui, ricotta, cimbru, salvie, rozmarin, ou, ulei de masline, smantana, ceapa, lapte, usturoi, spanac, capere, sare, masline negre, amidon,…

Fursecuri asortate

30 October 2013
Fursecuri_asortate
Fursecuri asortate din: unt, galbenusuri, zahar, praf de copt, amidon, faina, ciocolata alba, ciocolata neagra, fructe uscate. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 3 galbenusuri 150 g zahar 1/2 lingurita…

Cartofi rumeniti cu mac si parmezan

30 October 2013
Roasted potatoes with rosemary in a bowl
Cartofi rumeniti cu mac si parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan, mac. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja alba, taiati in doua sau in bucati egale 5 linguri ulei…

Galuste cu slaninuta

30 October 2013
Galuste_cu_slaninuta
Galuste cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua, slaninuta, sare. Ingrediente: 240 g telemea de oaie 100 g gris 2 chifle vechi de-o zi 4 linguri patrunjel…

Muschiulet de porc cu sos si ganitura

30 October 2013
Muschiulet_de_porc_cu_sos_si_ganitura
Muschiulet de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere,

Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie

30 October 2013
Salata_cu_rosii_castravete_si_ceapa_rosie
Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie din: rosii, castravete, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, lipii, sumac, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline,…

Gulas de mistret in sos de vin rosu

30 October 2013
Gulas_de_mistret_in_sos_de_vin_rosu
Gulas de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon, chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare, piper, compot de merisoare,…

Reteta zilei: Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume

30 October 2013
Orez_prajit_cu_ou_carne_de_porc_creveti_si_legume_07
Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume din: ulei, oua, usturoi, ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia, ulei de susan, piper…

Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari

30 October 2013
Ciorba_de_rosii_si_conopida_cu_ceapa_verde_si_gogosari
Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida…

Pulpe de pui cu ardei, telina si bame

30 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_ardei_telina_si_bame
Pulpe de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata, chimion, frunza de dafin, faina,…

Bomboane din morcovi

30 October 2013
Bomboane_din_morcovi
Bomboane din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara, nuci, unt. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 125 g zahar 100 ml apa un pachet zahar vanilinat o lingurita scortisoara 100…

Piept de fazan cu ficat

30 October 2013
Piept_de_fazan_cu_ficat
Piept de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare, piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200…

Ardei copţi umpluţi cu carne de pui

30 October 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_carne_de_pui
Ardei copţi umpluţi cu carne de pui din: ardei grasi, carne de pasare, morcovi, telina, pastarnac, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 2 ardei grasi…

Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor

30 October 2013
Alimente_1
Peste 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de oameni. Organizaţia Mondială a…

Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza

30 October 2013
Sandwich_uri_cu_chiftele_de_porc_si_sos_de_maioneza_16
Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza din: maioneza, ceapa, sos sriracha, carne de porc, busuioc, usturoi, praz, sos de peste, zahar, amidon, piper, sare, morcovi, ridiche alba,…

Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină

30 October 2013
Supa_crema_de_legume_cu_crutoane_de_telina
Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina, zahar, sare. Ingrediente: 1 telina de 300 g 1…

Friptura de mistret in sos de macese

30 October 2013
Friptura_de_mistret_in_sos_de_macese
Friptura de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper,…

Fursecuri cu arahide

30 October 2013
Fursecuri_cu_arahide
Fursecuri cu arahide din: faina, zahar brun, unt, oua, arahide, praf de copt, apa de flori de portocal. Ingrediente: 360 g faina 200 g zahar brun 120 g unt 2…

Piept de raţă cu ardei

30 October 2013
Piept_de_rata_cu_ardei_05
Piept de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.   Ingrediente: 1 piept de…

Coaste de vita cu muştar

30 October 2013
Coaste_de_vita_cu_mustar
Coaste de vita cu muştar din: coaste de vita, ulei de masline, sare grunjoasa, ceapa, mustar, cimbru, rozmarin, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg coaste de vita 3 linguri ulei de…

Pulpe de iepure cu ceapa

30 October 2013
Pulpe_de_iepure_cu_ceapa
Pulpe de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin rosu sec, sare. Ingrediente: 4 pulpe…

Zacuscă delicioasa de bureţi

30 October 2013
Zacusca_delicioasa_de_bureti
Zacuscă delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari, morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3…

Supa cu ardei copti, naut si cuscus

30 October 2013
Supa_cu_ardei_copti_naut_si_cuscus
Supa cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti, rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie…

Reteta zilei: Oua umplute cu pasta de usturoi

30 October 2013
Oua_umplute_cu_pasta_de_usturoi_05
Oua umplute cu pasta de usturoi din: oua fierte, iaurt, usturoi, sare, boia.   Ingrediente: 4 oua fierte 2 linguri iaurt 1-2 catei de usturoi sare boia de ardei    …

Dovlecei cu lămâie

30 October 2013
Dovlecei_cu_lamaie
Dovlecei cu lămâie din: ulei de masline, dovlecei, coaja de lamaie, pesmet, condimente. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 750 g dovlecei, taiati felii in diagonala coaja rasa de la…

Baclava cu sirop

30 October 2013
Baclava_cu_sirop
Baclava cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt, zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca. Ingrediente: 500 g foi…

Sărmăluţe în foi de vită cu sos

30 October 2013
Sarmalute_în_foi_de_vita_cu_sos
Sărmăluţe în foi de vită cu sos din: carne tocata, foi de vita de vie, ceapa, orez, cimbru uscat, boia, sare, piper, macris, faina, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg carne…

Cartofi feliati si rumeniti

30 October 2013
Cartofi_feliati_si_rumeniti
Cartofi feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt, ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi de marime potrivita 3 catei de usturoi, taiat felii 6 foi…

Prăjitură cu firimituri si mere

30 October 2013
Prajitura_cu_firimituri_si_mere
Prăjitură cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri, zahar brun, faina, unt, mere. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 20 ml ulei un ou…

Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac

29 October 2013
Biscuiti_in_forma_de_dovleac_09
Pentru ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de Halloween, dovleacul nu trebuie sa…

Berea belgiana Hoegaarden

29 October 2013
Berea_belgiana_Hoegaarden_2
Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul…

Dieta cu supe reci

29 October 2013
Supa si ciorbe
Cum vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se bazeaza pe…

Arta degustarii whisky-ului

29 October 2013
Whisky9
Nu este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume. Cunoasterea tipului de batura ales si o…

Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre

29 October 2013
ardei_la_otet
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa

29 October 2013
Castraveti_in_otet
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Dieta frantuzeasca

29 October 2013
Dieta4
Bucataria frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba…

Het Kapittel- marca belgiana de bere

29 October 2013
Het_Kapittel_marca_belgiana_de_bere
Termenul belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi superiori,…

Beneficiile whisky-ului ca medicament

29 October 2013
Whisky13
In perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul

Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita

29 October 2013
Vinete3
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Metode simple de a prepara galustele cu prune

29 October 2013
Galuste_cu_prune
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Berea belgiana Grimbergen

29 October 2013
Berea_belgiana_Grimbergen_1
Fabrica Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile sale…

Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american

29 October 2013
Whisky11
Cel mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight („neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin 51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este…

Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata

29 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_lamaie_si_ciocolata_08
Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt, ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie,…

Pulpa de caprioara in sos de verdeata

29 October 2013
Pulpa_de_caprioara_in_sos_de_verdeata
Pulpa de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie, pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei…

Fleica de porc umpluta

29 October 2013
Fleica_de_porc_umpluta
Fleica de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine, amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica…

Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan

29 October 2013
Placinta_cu_varza_cascaval_si_seminte_de_susan
Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450…

Stiuca rasol, cu sos de usturoi

29 October 2013
Stiuca_rasol_cu_sos_de_usturoi
Stiuca rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca…

Tartă cu cremă şi mere

29 October 2013
Tarta_cu_crema_si_mere
Tartă cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o lingura stafide o lingura fistic pentru crema:…

Chutney de mere si dovleac cu ardei iute

29 October 2013
Chutney_de_mere_si_dovleac_cu_ardei_iute
Chutney de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet…

Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor

29 October 2013
Dovleac_cu_gnocchi_si_branza_la_cuptor
Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii, usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin. Ingrediente: 500 g dovleac, curatat…

File de păstrăv, cu sos de vin alb

29 October 2013
File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_03
File de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana, ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de pastrav sau 3 pastravi intregi…

Biscuiti cu crema de cafea

29 October 2013
Biscuiti_cu_crema_de_cafea
Biscuiti cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g…

Fasole verde cu vinegreta de lamaie

29 October 2013
Fasole_verde_cu_vinegreta_de_lamaie
Fasole verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g masline negre, taiate zeama de…

Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan

29 October 2013
Fettuccini cu smantana si parmezan
Fettuccini cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan, fettuccini, piper.   Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana…

Risotto cu iaurt

29 October 2013
Risotto_cu_iaurt
Risotto cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper, iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o ceapa 25 g unt…

Supa de dovleac cu miez de nuca

29 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_miez_de_nuca
Supa de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare, piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt un praf nucsoara…

Pui rumenit cu sos pesto

29 October 2013
Pui_rumenit_cu_sos_pesto
Pui rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri pesto 1 codita de telina,…

Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan

29 October 2013
Terina_cu_carne_de_vita_porc_si_piept_de_curcan
Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare, piper. Ingrediente: 600…

Placinta cu mere, prune si smochine

29 October 2013
Placinta_cu_mere_prune_si_smochine
Placinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate…

Pui la cuptor, cu sos mediteranean

29 October 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pui la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente:…

Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza

29 October 2013
Budinca_de_broccoli_cu_sunca_si_branza_05
Budinca de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan, sare, ulei.   Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza, maruntita 50g parmezan, ras sare ulei…

Africane cu frisca si ness

29 October 2013
Africane_cu_frisca_si_ness_03
O reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente: 1 l smântână dulce 2 ouă 50 g…

Terina de pui

29 October 2013
Terina_de_pui
Terina de pui din: ficat de pui, oua, piept de pui, ardei rgas, ceapa, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram ficat de pui 3 oua un piept de pui…

Prajitura cu branza si fructe

29 October 2013
Prajitura_cu_branza_si_fructe_05
O reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone, oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g ananas din compot tăiat rondele 125 g unt…

Sarmale cu peşte

29 October 2013
Sarmale_cu_peste
Sarmale cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg varza sare 1 legatura busuioc 500…

Carne cu chilli

29 October 2013
carne_cu_chilli.png
O reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi, fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250…

Friptura ungureasca

29 October 2013
Friptura_ungureasca_04
O reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt, ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 150 ml ulei 2…

Baclava cu nuci si portocale confiate

29 October 2013
Baclava_cu_nuci_si_portocale_confiate
Baclava cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal, unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente:…

Peste cu masline

29 October 2013
Peste_cu_masline_03
O reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb, foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 300 g măsline 50…

Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

29 October 2013
Musaca_de_legume_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_11
Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella, parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.   Ingrediente: 800g vinete 3-4 felii de…

Baclava cu foi de gris

29 October 2013
Baclava_cu_foi_de_gris
Baclava cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa, zahar, amidon, miere, sare. Ingrediente: 500 g migdale prajite 100 g fistic pentru

Fileuri de peste cu sos

29 October 2013
Fileuri_de_peste_cu_sos
Fileuri de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie, ou, cartofi noi, verdeata, ceapa…

Tochitura cu pulpe de pui si kaizer

29 October 2013
Tochitura_cu_pulpe_de_pui_si_kaizer
Tochitura cu pulpe de pui si kaizer  din: pulpe de pui dezosate, kaizer, carnaciori, ceapa, ardei, pasta de tomate, piper, sare, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 500 g pulpe de…

Prajitura pufoasa

29 October 2013
Prajitura_pufoasa
Prajitura pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon, unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie. Ingrediente: 3 mere golden sucul unei lamai 3…

Bors cu carne de vita si smantana

29 October 2013
Bors_cu_carne_de_vita_si_smantana
Bors cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel, morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii…

Reteta zilei: Rosii cherry coapte

28 October 2013
Rosii_cherry_coapte_06
Rosii cherry coapte din: rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper, condiment.   Ingrediente: 2 cani rosii cherry, injumatațite 2 lingurite ulei de masline 3 catei usturoi, zdrobit sare…

Meniu #19

28 October 2013
Rdl_1
Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si…

Diluarea si filtrarea, faze care completeaza procesul de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky10
La finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a evita ca învechirea sa…

Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia

28 October 2013
Berea_Duvel_foarte_apreciata_in_Belgia
Fabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial, întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene.…

5 retete cu gutui la doar un click distanta

28 October 2013
Gutui3
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Invata acum sa prepari retete cu nuci

28 October 2013
Nuca1
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Dieta cu salate

28 October 2013
Salate_5
Vrei sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale variate, cantitati moderate de proteine si,…

Berea belgiana Floreffe

28 October 2013
Berea_belgiana_Floreffe
Fabrica Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant), profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe…

Distilarea, etapa a procesului de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky8
Pentru distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii…

Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna

28 October 2013
Cum_se_pun_castravetii_in_saramura
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Retete simple si pline de gust cu ardei copti

28 October 2013
Retete_cu_ardei_copti
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Dieta energizanta

28 October 2013
Dieta3
Iarna ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita, uneori chiar depresiva şi…

Faza de invechire in procesul de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky9
Distilarii îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care…

Berea belgiana De Koninck

28 October 2013
Berea_belgiana_De_Koninck
Fabrica De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei, tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată…

Retete delicioase cu vinete

28 October 2013
Vinete1
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Retete delicioase cu pere

28 October 2013
pere
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă?

28 October 2013
Dieta4
Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile alimentare și vezi ce se…

Reteta zilei: Ciocolata de casa

28 October 2013
Ciocolata_de_casa_08
Ciocolata de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao.   Ingrediente: 250 gr de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de…

Salata de creveti si cartofi cu broccoli

28 October 2013
Salata_de_creveti_si_cartofi_cu_broccoli
Salata de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar, mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli…

Medalion de somon cu piersici in sos

28 October 2013
Medalion_de_somon_cu_piersici_in_sos
Medalion de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru verde, patrunjel, sare, piper, vin…

Chiftele cu cartofi

28 October 2013
Chiftele_cu_cartofi
Chiftele cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3 linguri faina sare piper ulei pentru…

Baclava cu fructe uscate

28 October 2013
Baclava_cu_fructe_uscate
Baclava cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g smochine 200 g fructe…

Terină de porc cu măsline

28 October 2013
Terina_de_porc_cu_masline
Terină de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g ceafa…

Rulouri de piept de pui cu sos

28 October 2013
Rulouri_de_piept_de_pui_cu_sos
Rulouri de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano, ceapa, branza camembert, lapte,…

Friptura de porc cu mustar

28 October 2013
Friptura_de_porc_cu_mustar
Friptura de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei, apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 linguri…

Etape ale procesului de productie a whisky-ului: maltarea, mashing si fermentatia

28 October 2013
Whisky17
Procesul de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate) în cinci faze: prima consta în…

Traditia berii in Belgia si Luxemburg

28 October 2013
Bere_03
BELGIA Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în…

Pate de ficat de rata

28 October 2013
Pate_de_ficat_de_rata
Pate de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac, cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g unt 2 catei de usturoi…

Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan

28 October 2013
Supa_de_mazare_cu_carnaciori_de_curcan_07
Supa de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei gras




ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu