joi, 18 decembrie 2014

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion # 64

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion 

 

Reteta zilei: Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

25 October 2013
Briose_cu_dovleac_topping_de_nuci_si_glazura_de_sirop_de_artar_12
Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar, iaurt de vanilie, ulei de…
 

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

25 October 2013
Castraveti_murati_cu_foi_de_dafin_si_ardei_iute
Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu seminte 50 gr hrean…

File de cod picant

25 October 2013
File_de_cod_picant
File de cod picant din: file de cod alb, ardei capia, fulgi de ardei dulci, cimbru uscat, usturoi, ghimbir, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri…

Conopida gratinata cu bacon

25 October 2013
Conopida_gratinata_cu_bacon_04
Conopida gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval, galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei. Ingrediente: 300 g bacon 1 conopida 200 g smantana 200 g cascaval…

Blinii cu ouă si salată de varză

25 October 2013
Blinii_cu_oua_si_salata_de_varza
Blinii cu ouă si salată de varză din: iaurt, faina, praf de copt, oua, varza rosie, oua de prepelita, seminte de susan, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper,…

Halva de morcovi

25 October 2013
Halva_de_morcovi
Halva de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale, fistic. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g stafide 6 seminte cardamom 200 g zahar 100 g unt 850 ml…

Supă de dovleac cu ghimbir

25 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_ghimbir
Supă de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper, zahar, usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa…

Desert cu fistic si migdale

25 October 2013
Desert_cu_fistic_si_migdale
Desert cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom, apa, zahar, fistic, migdale. Ingrediente: 250 g gris fin 60 g unt 40 g nuci 2 linguri stafide…

Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

25 October 2013
Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_04
Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia dulce, ulei, smantana, sare.   Ingrediente: 500 g de…

Supă cu somon si spaghete

25 October 2013
Supa_cu_somon_si_spaghete
Supă cu somon si spaghete din: somon, fasole fava, ceapa rosie, morcov, supa, usturoi, spaghete, ciuperci, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, limete, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente:…

Ruladă umplută cu cremă de castane

25 October 2013
Rulada_umpluta_cu_crema_de_castane
Ruladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g faina sare 20 g drojdie 50 g zahar…

Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati

25 October 2013
Piept_de_pui_prajit_cu_garnitura_de_cartofi_gratinati_06
Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui, usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon, smantana, branza.   Ingrediente pentru carnea…

Andive cu spanac şi sos

25 October 2013
Andive_cu_spanac_si_sos
Andive cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 4…

Pui cu sos de struguri

25 October 2013
Pui_cu_sos_de_struguri
Pui cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare, piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri. Ingrediente: 500 g piept de…

Supa de pui cu legume si clatite

25 October 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_clatite
Supa de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina, praz, unt, sare, oua, faina,…

Pui cu dovleac si ciuperci

25 October 2013
Pui_cu_dovleac_si_ciuperci
Pui cu dovleac si ciuperci din: piept de pui, sare, piper, ulei, ciuperci de padure, pulpa de dovleac, rozmarin, vin, supa de pui. Ingrediente: 4 piepti de pui sare piper…

Dovleac în caramel

25 October 2013
Dovleac_în_caramel
Dovleac în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas, felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca. Ingrediente: 70 g unt 3 linguri zahar 300 g pulpa de…

Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor

25 October 2013
VIn_2
ÎN RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun…

Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti

25 October 2013
Galusti_cu_carne_de_porc_si_creveti_15
Galusti cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola, castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de soia, piper alb, sare,…

Miel cu legume, cimbru si scortisoara

25 October 2013
Miel_cu_legume_cimbru_si_scortisoara
Miel cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper,…

Mere umplute cu varză si sfeclă roşie

25 October 2013
Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla_rosie
Mere umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei, foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare, piper. Ingrediente: 4 mere mari…

Halva clasica

25 October 2013
Halva_clasica
Halva clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de cacal. Ingrediente: 500 g seminte decojite de floarea soarelui 120 g susan 250 ml miere 50 g unt…

Salată de andive cu caşcaval

25 October 2013
Salata_de_andive_cu_cascaval
Salată de andive cu caşcaval din: andiva, ridichi, porumb, cascaval, otet, sos de chili, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 andiva 2 legaturi ridichi 1 conserva de porumb (425 g)…

Ciorba de sfecla rosie cu mere

25 October 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_mere_02
Ciorba de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere, cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 sfecle rosii…

Brioşe cu cremă şi fructe

25 October 2013
Briose_cu_crema_si_fructe
Brioşe cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat, drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra, seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt.…

Galuste cu cascaval in sos

25 October 2013
Galuste_cu_cascaval_in_sos
Galuste cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara, ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt, smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi albi…

Crema de castane preparata in casa

25 October 2013
Crema_de_castane_preparata_in_casa
Crema de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2 feţe şi se coc într-o…

Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin

25 October 2013
Mancarica_de_pui_cu_dovleac_si_rozmarin_06
Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin din: dovleac, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, supa de pui, rozmarin, sare, parmezan.   Ingrediente: ½ dovleac taiat cuburi 2-3 pulpe…

Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc

25 October 2013
Tocanita_de_cartofi_cu_morcov_si_carne_de_porc
Tocanita de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa, morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva cubulete carne de porc 200 g cartofi 1…

Prajiturele cu ciocolata neagra

25 October 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_neagra
Prajiturele cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte, budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 400 ml apa 100 g margarina 1 lingurita zahar…

Tarta cu legume si orez

25 October 2013
Tarta_cu_legume_si_orez
Tarta cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 100…

Desert cu coaja de lamaie si scortisoara

25 October 2013
Desert_cu_coaja_de_lamaie_si_scortisoara
Desert cu coaja de lamaie si scortisoara din: lapte, apa, orez, faina de orez, zahar vanilinat, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: un litru lapte rece un litru apa 100…

Tocanita aromata cu carne de vitel

25 October 2013
Tocanita_aromata_cu_carne_de_vitel
Tocanita aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion, usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin.

Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie

24 October 2013
Inghetata_delicioasa_de_vanilie_07
Inghetata delicioasa de vanilie din: smantana, lapte, zahar pudra, galbenus de ou, vanilie.   Ingrediente: 400 de grame de smantana 300 ml de lapte 10 linguri de zahar pudra 3…
 

Tarte cu mozzarella si somon

24 October 2013
Tarte_cu_mozzarella_si_somon
Tarte cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale, miez de nuca, rosii uscate. Ingrediente: 150 g faina…

Paste cu legume şi sos

24 October 2013
Paste_cu_legume_si_sos
Paste cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare, piper, seminte de mac. Ingrediente: 400 g paste 400…

Ruladă de porc cu sos

24 October 2013
Rulada_de_porc_cu_sos
Ruladă de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata, ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar, ulei de floarea soarelui, sare,…

Supa-crema de orez cu verdeata

24 October 2013
Supa_crema_de_orez_cu_verdeata_03
O reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua, smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar.   Ingrediente: 1,5 I zeamă de carne 200 g orez 2 ouă…

Vinul este un medicament inca din Antichitate

24 October 2013
Vin_3
Istoria medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea greco-romana deja, apoi în Evul Mediu, în Renastere, în…

Pui cu fructe

24 October 2013
Pui_cu_fructe.png
O reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi, portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1…

Friptura delcioasa de vita

24 October 2013
Friptura_de_vita.png
O reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi, cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare. Ingrediente: 1kg carne de vacă 2 morcovi 2…

Rata umpluta cu ceapa si costita

24 October 2013
Rata umpluta
O reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa, costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.   Ingrediente: 1 rată de 1,5 kg 300…

Sărmăluţe cu carne de curcan

24 October 2013
Sarmalute_cu_carne_de_curcan.png
O reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze…

Piept de curcan cu sos de gogoşari

24 October 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_gogosari
Piept de curcan cu sos de gogoşari din: piept de curcan, gogosari, rosii, ceapa, morcov, dovlecei, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan 5 gogosari 2 rosii…

Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou

24 October 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_parmezan_cu_ou_07
Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie.   Ingrediente: 2 oua 1 cana pesmet 3/4…

Omleta cu ardei gras si file de cod

24 October 2013
Omleta_cu_ardei_gras_si_file_de_cod
Omleta cu ardei gras si file de cod din: oua, marar, sare, piper, smantana, ulei, patrunjel, file de cod, ardei gras, ceapa, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 oua 1 legatura…

Chec sarat cu ardei capia si ton

24 October 2013
Chec_sarat_cu_ardei_capia_si_ton
Chec sarat cu ardei capia si ton din: oua, faina, ulei, sare, ton, ardei capia, zeama de lamaie, foaie de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 4 linguri ulei…

Mic dejun cu fructe de pădure

24 October 2013
Mic_dejun_cu_fructe_de_padure
Mic dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare, miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de padure, zahar vanilinat. Ingrediente: 150…

Pui cu masline si sos de lamaie

24 October 2013
Pui_cu_masline_si_sos_de_lamaie
Pui cu masline si sos de lamaie din: piept de pui, ceapa, masline, lamaie, supa de legume, ardei gras, ulei, mustar, pudra de coriandru. Ingrediente: 600 g piept de pui…

Linte cu usturoi, telina si patrunjel

24 October 2013
Linte_cu_usturoi_telina_si_patrunjel_04
Linte cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare, piper.   Ingrediente: 600 g linte fiarta 300 g telina 1 morcov 1 ceapa 5…

Budinca cu miere si nuci

24 October 2013
Budinca_cu_miere_si_nuci
Budinca cu miere si nuci din: lapte, zahar, faina de orez, unt, apa de trandafiri, miere, nuci. Ingrediente: 2 pahare lapte 3 linguri zahar 2 linguri faina de orez 5…

Reteta zilei: Orez cu legume si carne de porc

24 October 2013
Orez_cu_legume_si_carne_de_porc_05
Orez cu legume si carne de porc din: ulei, morcovi, mazare, castane, porumb, orez fiert, carne de porc fiarta, arpagic, ulei de susan, ceapa.   Ingrediente: 1 lingura de ulei…

Ardei umpluti cu carne tocata in sos

24 October 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_in_sos
Ardei umpluti cu carne tocata in sos din: carne tocata, ardei grasi, rosii, orez, ceapa, praz, patrunjel, marar, oua, sare, piper, foi de dafin, folie de aluminiu, ulei. Ingrediente: 1…

Clatite marocane

24 October 2013
Clatite_marocane
Clatite marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare, ou, ulei, unt, miere. Ingrediente: o masura faina o masura gris fin 3 masuri apa calduta o lingura…

Efectele vinului asupra organismului atunci cand depunem efort fizic sau facem sport

24 October 2013
Efectele_vinului_asupra_organismului_03
Vreme de secole, vinul a însotit efortul fizic al lucratorilor, întrucât exista convingerea ca el da energie si elan celui ce munceste. In septembrie 1949, un congres medical care a…

Desert cu lapte

24 October 2013
Desert_cu_lapte
Desert cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune. Ingrediente: un pachet foi de amidon (400 g…

Chiftelute cu sos

24 October 2013
Chiftelute_cu_sos
Chiftelute cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua, usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa, bulion, patrunjel, zahar. Ingrediente: 500 g carne…

Pui cu jambon si ardei

24 October 2013
Pui_cu_jambon_si_ardei
Pui cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de masline. Ingrediente: 1 pui 150…

Placinta cu fructe uscate

24 October 2013
Placinta_cu_fructe_uscate
Placinta cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 230 g foi de placinta 800…

Supa de zarzavat cu paste

24 October 2013
Supa_de_zarzavat_cu_paste_06
Supa de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina…

Reteta zilei: Paste cu branza si legume

24 October 2013
Paste_cu_branza_si_legume_06
Paste cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa, ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de crab, condimente pentru fructe de mare,…

Supa de fasole cu taitei si tarhon

24 October 2013
Supa_de_fasole_cu_taitei_si_tarhon
Supa de fasole cu taitei si tarhon din: supa de fasole, tarhon, ulei, sare, taitei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg supa de fasole strecurata 20 g tarhon tocat 30 ml ulei…

Coltunasi cu branza de vaci

24 October 2013
Coltunasi_cu_branza_de_vaci _04
Coltunasi cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina, zahar, unt, sare.   Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g stafide 200 g smantana 2…

Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci

24 October 2013
Tocanita_de_vitel_cu_cartofi_si_ciuperci
Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci, ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vitel taiata cubulete…

Ciorba de vacuta in paine

24 October 2013
Ciorba_de_vacuta_in_paine
Ciorba de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g…

Pere cu cremă de şofran

24 October 2013
Pere_cu_crema_de_sofran
Pere cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de orez, miere,

Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide

23 October 2013
Inghetata_de_lamaie_cu_stafide_08
Inghetata de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri, unt, lamaie, stafide.   Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de grame de zahar pudra 100 grame de…
 

Ciorba de sfecla rosie cu legume

23 October 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_legume_03
Ciorba de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 2 sfecle potrivite…

Dovleac cu jambon si nucsoara

23 October 2013
Dovleac_cu_jambon_si_nucsoara
Dovleac cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac 400 g jambon crud-sucat 4 linguri ulei de masline 1 lingurita nucsoara…

Cod cu mere şi prune

23 October 2013
Cod_cu_mere_si_prune_03
Cod cu mere şi prune din: file de cod, mere, prune, smantana, lamaie, tarhon, sare, piper.   Ingrediente: 700 g file de cod 3 mere acrisoare 4 prune 100 g…

Cocktail Sangria cu piersici si mere

23 October 2013
Cocktail_Sangria_cu_piersici_si_mere_04
Cocktail Sangria este o bautura traditionala spaniola din vin, zahar si fructe proaspete   Ingrediente pentru 2,5 litri de Cocktail Sangria: 1500ml vin rosu 750ml apa minerala 50ml coniac 1…

Compozitia nutritionala a vinului

23 October 2013
Compozitia_nutritionala_a_vinului_04
Vinul reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care contine macro- si micronutrienti susceptibili de a contribui la…

Rulouri cu migdale si miere

23 October 2013
Rulouri_cu_migdale_si_miere
Rulouri cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar, scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus, ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari…

Somon fume cu legume şi sos

23 October 2013
Somon_fume_cu_legume_si_sos
Somon fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin, limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua vinete doi dovlecei o bucata de fenicul…

Daca e toamna mancam prajituri cu prune

23 October 2013
Prajitura_cu_prune
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Retete gustoase de salata de vinete la indemana oricui

23 October 2013
Salata_de_vinete
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Pui cu sos indian

23 October 2013
Pui_cu_sos_indian
Pui cu sos indian din: pui, ulei, curry, unt, foaie de dafin, radacina de patrunjel, ceapa, cimbru, telina, faina, sare, boia ite, cuisor, supa de carne. Ingrediente: 1/2 pui de…

Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana

23 October 2013
Conopida_gratinata_cu_smantana_05
Conopida gratinata cu smantana din: conopida, smantana, mustar, sare, piper, branza, pesmet. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1/2 ceasca smantana 1/2 lingurita mustar 1 lingurita de sare 1/4 lingurita de…

Tarta glazurata

23 October 2013
Tarta_glazurata
Tarta glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina, zahar brun, apa. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 2 linguri smantana 100 g unt pentru umplutura: 6 mere mari…

Paste late cu legume şi sos iute

23 October 2013
Paste_late_cu_legume_si_sos_iute
Paste late cu legume şi sos iute din: paste, telina, ardei capia, ciuperci, praz, dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei, sare, piper, cimbru.…

Prajitura aromata cu mere

23 October 2013
Prajitura_aromata_cu_mere
Prajitura aromata cu mere din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere, compot de mere, apa. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt sau margarina 150 g…

Friptura de porc cu sos

23 October 2013
Retete_1
Friptura de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 1 kg carne de porc…

Batoane cu rom

23 October 2013
Batoane_cu_rom
Batoane cu rom din: zahar pudra, faina, unt, cacao, apa, sare, zahar, rom, migdagle. Ingrediente: 120 g zahar pudra 200 g faina 125 g unt 30 g cacao 2 linguri…

Praz umplut cu carne

23 October 2013
Praz_umplut_cu_carne
Praz umplut cu carne din: carne de porc, praz, paine, cartof, morcov, ceapa, usturoi, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, ardei capia, otet de vin. Ingrediente: 600 g…

Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume

23 October 2013
Tortilla_cu_carne_de_pui_si_legume_06
Tortilla cu carne de pui si legume din: carne de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, sos de rosii, porumb, masline, fasole, branza, tortilla de porumb, ceapa verde, rosii.   Ingrediente:…

Somon cu fidea de orez

23 October 2013
Somon_cu_fidea_de_orez
Somon cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin, lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper, migdale. Ingrediente: 4 bucati de somon doua…

Mere cu sos

23 October 2013
Mere_cu_sos
Mere cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar, galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb. Ingrediente: 4 mere 4 linguri stafide inmuiate in rom 4 linguri…

Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna

23 October 2013
Castraveti_murati
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Desert cu sos

23 October 2013
Desert_cu_sos
Desert cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri smantana pentru umplutura: 6 mere…

Cuiburi de paste cu legume

23 October 2013
Cuiburi_de_paste_cu_legume
Cuiburi de paste cu legume din: paste bicolore, morcovi, spanac, porumb, ardei capia, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, migdale, fistic. Ingrediente: 400 g paste bicolore…

Desert cu struguri si stafide

23 October 2013
Desert_cu_struguri_si_stafide
Desert cu struguri si stafide din: unt, zahar tos, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, sare, ulei, lapte, stafide, struguri. Ingrediente: 125 g unt, la temperatura camerei 200…

Ficat cu sos de rozmarin

23 October 2013
Ficat_cu_sos_de_rozmarin
Ficat cu sos de rozmarin din: ficat de vita, ulei, faina, lapte, rozmarin, boia, smantana, orez, ceapa, unt, sare, condiment, foaie de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 500 g ficat…

Pachetele cu prune si miere

23 October 2013
Pachetele_cu_prune_si_miere
Pachetele cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos, migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide, scortisoara, anason, cuisoare, miere, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de…

Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

23 October 2013
Chiftele_de_porc_si_vita_cu_usturoi_in_sos_de_rosii_08
Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper,…

Tocăniţă de porc cu dovlecei

23 October 2013
Tocanita_de_porc_cu_dovlecei
Tocăniţă de porc cu dovlecei din: carne de porc, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, pasta de rosii, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 3 cepe potrivite 4…

Fructe cu fistic si smantana dulce

23 October 2013
Fructe_cu_fistic_si_smantana_dulce
Fructe cu fistic si smantana dulce din: pere, banane, portocale, zahar brun, scortisoara, nuci, fistic, smantana dulce. Ingrediente: 2 pere tari 2 banane 2 portocale 150 g zahar brun 2…

Chifteluţe de curcan cu sos de pere

23 October 2013
Chiftelute_de_curcan_cu_sos_de_pere
Chifteluţe de curcan cu sos de pere din: carne tocata de curcan, ou, susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei, pere, unt, frunze de menta, patrunjel, salata…

Ficat de viţel cu sos picant

23 October 2013
Ficat_de_vitel_cu_sos_picant
Ficat de viţel cu sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia, rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente:…

Budincă de orez cu dulceata de trandafiri

23 October 2013
Budinca_de_orez_cu_dulceata_de_trandafiri
Budincă de orez cu dulceata de trandafiri din: orez, lapte, frisca, apa de trandafiri, zahar, unt, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 125 g orez cu bobul

Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea

22 October 2013
Consumul_de_vin_03
In cursul acestei perioade, vinul va parcurge o noua etapa în termeni de calitate. Apare oenologia, si aceasta noua stiinta va duce la mari progrese, în special în vinificatie. Sterilizarea…
 

Cocktail Mimosa

22 October 2013
Cocktail_Mimosa_04
Cocktail Mimosa din: suc de portocale, sampanie, apa, zahar.   Ingrediente pentru 4 persoane: 300ml suc de portocale 600ml sampanie 100ml apa 6 linguri de zahar     Mod de…

Retete de mancare cu vinete pe gustul tuturor

22 October 2013
Retete_cu_vinete
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Retete de ardei la otet

22 October 2013
Retete_de_ardei_la_otet
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Retete de castraveti murati

22 October 2013
Retete_de_castraveti_murati
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_inghetata_08
Prajitura cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere, scortisoara.   Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½ lingurita praf…

Farfalle cu fructe de mare

22 October 2013
Farfalle_cu_fructe_de_mare
Farfalle cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia, masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g farfalle colorate 500 g amestec…

Brioşe delicioase cu legume

22 October 2013
Briose_delicioase_cu_legume
Brioşe delicioase cu legume din: mazare, branza feta, oua, parmezan, faina, praf de copt, ulei de masline, ardei capia, otet, zahar, marar, sare, piper, salata verde, usturoi, castraveti verzi. Ingrediente:…

Cotlete la cuptor, cu sos de legume

22 October 2013
Cotlete_la_cuptor_cu_sos_de_legume
Cotlete la cuptor, cu sos de legume din: cotlete de porc, ulei, vin, sare, piper alb, morcov, telina, ardei gras, rosii, ceapa, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc,…

Mancare de praz si sfecla

22 October 2013
Mancare_de_praz_si_sfecla
Mancare de praz si sfecla din: sunculita, oua, praz, sfecla rosie, seminte de chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g sunculita 6 oua 4 fire de praz 500 g sfecla…

Ciorba de vita cu smantana si verdeata

22 October 2013
Supa si ciorbe
Ciorba de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de…

Placinta pufoasa cu struguri

22 October 2013
Placinta_pufoasa_cu_struguri
Placinta pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de struguri. Ingrediente: 1 praf sare 125…

Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci

22 October 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_în_sos_de_vin_cu_ciuperci
Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci din: piept de pui, mrocov, ardei gras, masline, ulei de masline, ceapa, unt, ciuperci, vin, smantana, patrunjel, sare, piper.…

Beneficii pe care nu le stiai – Cafeaua

22 October 2013
Cafea
Pentru multe persoane, cafeaua este o bautura aromata si energizanta fara de care nu isi pot incepe ziua. Consumata cu moderatie, cafeaua este extrem de benefica pentru organismul uman. Previne…

Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză

22 October 2013
Retete_9
Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză din: ceapa, vanata, ardei, gogosari, morcov, telina, ardei iute, rosii, dovlecel, marar, telemea, branza de burduf, ulei. Ingrediente: 2 cepe 1 vanata…

Mere umplute cu cremă

22 October 2013
Mere_umplute_cu_crema
Mere umplute cu cremă din: mere, frisca, ciocolata neagra, scortisoara, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, lamaie, zahar candel, sos de coacaze rosii. Ingrediente: 4 mere…

Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere

22 October 2013
Friptura_de_porc_cu_legume_in_sos_de_bere_12
Friptura de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere,…

Viticultura biologica si vinurile biologice

22 October 2013
VIn_8
VITICULTURA BIOLOGICA – Notiunea de cultura biologica s-a nascut în Franta în 1932 si a fost reactivata în anii saizeci. Este nevoie de trei pâna la sapte ani pentru ca…

Crochete din pui si legume

22 October 2013
Retete_5
Crochete din pui si legume din: carne de pui, morcov, cartof, telina, franzela, telemea, oua, faina, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov 1…

Tarta cu branza de vaci si struguri

22 October 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_si_struguri
Tarta cu branza de vaci si struguri din: faina, zahar pudra, unt, zeama de lamaie, branza de vaci, smantana, galbenusuri, struguri. Ingrediente: pentru blat: 175 g faina 20 g zahar…

Chiftelute la cuptor, cu sos de susan

22 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_sos_de_susan
Chiftelute la cuptor, cu sos de susan din: carne de vita, ceapa, patrunjel verde, piper, chimen, scortisoara, coriandru, nucsoara, cartofi, lamai, susan, sare, seminte de susan. Ingrediente: 1/2 kg carne…

Ciocanele de pui marinate

22 October 2013
Ciocanele_de_pui_marinate
Ciocanele de pui marinate din: ciocanele, vin rosu sec, usturoi, sare, piper, ulei, boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg ciocanele 200 ml vin rosu sec 2 capatani de usturoi…

Desert cu magiun

22 October 2013
Desert_cu_magiun
Desert cu magiun din: faina, zahar, oua, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, esenta, drojdie, magiun de prune. Ingrediente: 550 g faina 90 g zahar 4 oua 150 ml lapte…

Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume

22 October 2013
Tortellini cu branza si legume
Tortellini cu branza si legume din: boabe de porumb, ciuperci, ulei de masline, sare, rosii, spanac, tortellini umplute cu branza, smantana, busuioc, parmezan, piper.   Ingrediente: 1 1/ 2 cani…

Trucuri pentru un stil de viata sanatos

22 October 2013
Alimente_1
In unele parti ale lumii, stilul de viata este unul mult mai sanatos, iar boli precum diabetul, cancerul sau afectiunile cardiace sunt mai rar intalnite. Alimentele proaspete, portiile de mancare…

Galbiori cu mamaliguta

22 October 2013
Galbiori_cu_mamaliguta
Galbiori cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g galbiori sau ghebe 100 ml vin alb 50 ml ulei 4 cepe 4…

Aperitiv cu crenvurşti

22 October 2013
Aperitiv_cu_crenvursti
Aperitiv cu crenvurşti din: aluat de foitaj, spanac, ceapa, linte, usturoi, patrunjel, crenvursti, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pudra de curry. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 100…

Prajitura cu mere si pere

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_pere
Prajitura cu mere si pere din: faina, margarina, zahar, ou, sare, zahar vanilat, apa rece, otet, mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, gris, scortisoara, cuisoare, prune, piersici. Ingrediente: pentru foi:…

Pui cu măsline şi ardei copt

22 October 2013
Pui_cu_masline_si_ardei_copt
Pui cu măsline şi ardei copt din: piept de pui file, ardei capia, masline negre, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 200…

Plachie de crap cu patrunjel

22 October 2013
Plachie_de_crap_cu_patrunjel
Plachie de crap cu patrunjel din: crap, vin, ceapa, foaie de dafin, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1,5 kg 250 ml vin alb 1 kg…

Jeleu de pere şi ardei

22 October 2013
Jeleu_de_pere_si_ardei
Jeleu de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb, ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco. Ingrediente: 700 g pere 300 g ardei gras galben…

Supă cu scortisoara, ananas si curmale

22 October 2013
Supa_cu_scortisoara_ananas_si_curmale
Supă cu scortisoara, ananas si curmale din: ananas, curmale, portocale, mere, lamaie, rozmarin, ghimbir, scortisoara, apa, amidon alimentar, anason, zahar, frisca, inghetata de lamaie. Ingrediente: o conserva de ananas 10…

Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si fasole neagra

22 October 2013
SONY DSC
Orez cu legume, carnati si fasole neagra din: carnati afumati, ceapa, ardei gras, orez, supa de pui, sos worcestershire, sare, fasole neagra, branza rasa.

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu