joi, 18 decembrie 2014

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion # 63

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion 


Prajitura cu branza si fructe

29 October 2013
Prajitura_cu_branza_si_fructe_05
O reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone, oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g ananas din compot tăiat rondele 125 g unt…
 

Sarmale cu peşte

29 October 2013
Sarmale_cu_peste
Sarmale cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg varza sare 1 legatura busuioc 500…

Carne cu chilli

29 October 2013
carne_cu_chilli.png
O reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi, fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250…

Friptura ungureasca

29 October 2013
Friptura_ungureasca_04
O reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt, ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 150 ml ulei 2…

Baclava cu nuci si portocale confiate

29 October 2013
Baclava_cu_nuci_si_portocale_confiate
Baclava cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal, unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente:…

Peste cu masline

29 October 2013
Peste_cu_masline_03
O reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb, foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 300 g măsline 50…

Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

29 October 2013
Musaca_de_legume_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_11
Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella, parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.   Ingrediente: 800g vinete 3-4 felii de…

Baclava cu foi de gris

29 October 2013
Baclava_cu_foi_de_gris
Baclava cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa, zahar, amidon, miere, sare. Ingrediente: 500 g migdale prajite 100 g fistic pentru aluat: un pachet gris…

Fileuri de peste cu sos

29 October 2013
Fileuri_de_peste_cu_sos
Fileuri de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie, ou, cartofi noi, verdeata, ceapa…

Tochitura cu pulpe de pui si kaizer

29 October 2013
Tochitura_cu_pulpe_de_pui_si_kaizer
Tochitura cu pulpe de pui si kaizer  din: pulpe de pui dezosate, kaizer, carnaciori, ceapa, ardei, pasta de tomate, piper, sare, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 500 g pulpe de…

Prajitura pufoasa

29 October 2013
Prajitura_pufoasa
Prajitura pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon, unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie. Ingrediente: 3 mere golden sucul unei lamai 3…

Bors cu carne de vita si smantana

29 October 2013
Bors_cu_carne_de_vita_si_smantana
Bors cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel, morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii…

Reteta zilei: Rosii cherry coapte

28 October 2013
Rosii_cherry_coapte_06
Rosii cherry coapte din: rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper, condiment.   Ingrediente: 2 cani rosii cherry, injumatațite 2 lingurite ulei de masline 3 catei usturoi, zdrobit sare…

Meniu #19

28 October 2013
Rdl_1
Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si…

Diluarea si filtrarea, faze care completeaza procesul de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky10
La finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a evita ca învechirea sa…

Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia

28 October 2013
Berea_Duvel_foarte_apreciata_in_Belgia
Fabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial, întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene.…

5 retete cu gutui la doar un click distanta

28 October 2013
Gutui3
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Invata acum sa prepari retete cu nuci

28 October 2013
Nuca1
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Dieta cu salate

28 October 2013
Salate_5
Vrei sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale variate, cantitati moderate de proteine si,…

Berea belgiana Floreffe

28 October 2013
Berea_belgiana_Floreffe
Fabrica Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant), profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe…

Distilarea, etapa a procesului de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky8
Pentru distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii…

Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna

28 October 2013
Cum_se_pun_castravetii_in_saramura
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Retete simple si pline de gust cu ardei copti

28 October 2013
Retete_cu_ardei_copti
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Dieta energizanta

28 October 2013
Dieta3
Iarna ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita, uneori chiar depresiva şi…

Faza de invechire in procesul de productie a whisky-ului

28 October 2013
Whisky9
Distilarii îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care…

Berea belgiana De Koninck

28 October 2013
Berea_belgiana_De_Koninck
Fabrica De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei, tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată…

Retete delicioase cu vinete

28 October 2013
Vinete1
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Retete delicioase cu pere

28 October 2013
pere
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă?

28 October 2013
Dieta4
Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile alimentare și vezi ce se…

Reteta zilei: Ciocolata de casa

28 October 2013
Ciocolata_de_casa_08
Ciocolata de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao.   Ingrediente: 250 gr de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de…

Salata de creveti si cartofi cu broccoli

28 October 2013
Salata_de_creveti_si_cartofi_cu_broccoli
Salata de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar, mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli…

Medalion de somon cu piersici in sos

28 October 2013
Medalion_de_somon_cu_piersici_in_sos
Medalion de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru verde, patrunjel, sare, piper, vin…

Chiftele cu cartofi

28 October 2013
Chiftele_cu_cartofi
Chiftele cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3 linguri faina sare


Baclava cu fructe uscate

28 October 2013
Baclava_cu_fructe_uscate
Baclava cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g smochine 200 g fructe…
 

Terină de porc cu măsline

28 October 2013
Terina_de_porc_cu_masline
Terină de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g ceafa…

Rulouri de piept de pui cu sos

28 October 2013
Rulouri_de_piept_de_pui_cu_sos
Rulouri de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano, ceapa, branza camembert, lapte,…

Friptura de porc cu mustar

28 October 2013
Friptura_de_porc_cu_mustar
Friptura de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei, apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 linguri…

Etape ale procesului de productie a whisky-ului: maltarea, mashing si fermentatia

28 October 2013
Whisky17
Procesul de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate) în cinci faze: prima consta în…

Traditia berii in Belgia si Luxemburg

28 October 2013
Bere_03
BELGIA Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în…

Pate de ficat de rata

28 October 2013
Pate_de_ficat_de_rata
Pate de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac, cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g unt 2 catei de usturoi…

Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan

28 October 2013
Supa_de_mazare_cu_carnaciori_de_curcan_07
Supa de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei gras rosu, ardei gras verde, sare,…

Crema de ciocolata neagra

28 October 2013
Crema_de_ciocolata_neagra
Crema de ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilinat, ciocolata neagra, lapte. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar un plic zahar vanilinat 100 g ciocolata neagra 500 ml lapte  …

Piure cu ciuperci şi broccoli

28 October 2013
Piure_cu_ciuperci_si_broccoli
Piure cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci, ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia, broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente:…

Pui umplut cu struguri si nuci

28 October 2013
Pui_umplut_cu_struguri_si_nuci_06
Pui umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin, condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin, cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare…

Crema caramel cu migdale

28 October 2013
Crema_caramel_cu_migdale
Crema caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri, migdale. Ingrediente: 500 ml lapte o lamaie 225 g zahar 3 oua 2 galbenusuri 2 linguri apa calda pentru servit:…

Aperitiv delicios cu ciuperci

28 October 2013
Aperitiv_delicios_cu_ciuperci
Aperitiv delicios cu ciuperci din: cartofi, faina, sare, oua, ciuperci, ulei. Ingrediente: 10 cartofi 2 linguri faina sare pentru umplutura: 3 oua 3 linguri ciuperci o lingurita ulei   Mod…

Tulburari cauzate de consumul excesiv de vin

28 October 2013
Vin_25
TULBURARI NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în…

Reteta zilei: Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor

28 October 2013
Cartofi_cu_ciuperci_si_maioneza_la_cuptor_06
Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor din: cartofi, ciuperci, maioneza, ceapa, usturoi, piper, rozmarin, sare, ulei.   Ingrediente: 4 cartofi 200g ciuperci maioneza 1 ceapa 2 catei de usturoi…

Omleta cu spanac si ceapa rosie

28 October 2013
Omleta_cu_spanac_si_ceapa_rosie
Omleta cu spanac si ceapa rosie din: oua, spanac, unt, ceapa rosie, sare. Ingrediente: 6 oua 1/2 kg spanac 100 g unt sare ceapa rosie   Mod de preparare: Spanacul…

Turnedo de vită cu legume

28 October 2013
Turnedo_de_vita_cu_legume
Turnedo de vită cu legume din: turnedou de vita, slanina, unt, ulei, limeta, otet de mere, otet balsamic, sos de soia, usturoi, broccoli, morcovi baby, cartofi, sare, piper, marar, smantana,…

Friptura de porc cu garnitura delicioasa

28 October 2013
Friptura_de_porc_cu_garnitura_delicioasa
Friptura de porc cu garnitura delicioasa din: muschi de porc, cimbru, unt, vin alb sec, sare, piper, cartofi, morcovi, broccoli. Ingrediente: 600 g muschi de porc o lingura cimbru o…

Carne de miel cu naut

28 October 2013
Carne_de_miel_cu_naut
Carne de miel cu naut din: piept de miel, naut, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g naut o ceapa…

Un consum moderat de bere aduce un beneficiu pentru mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi

28 October 2013
Bere_08
Descoperita cu mii de ani in urma, berea a devenit in ziua de astazi un aliment foarte des consumat pentru gustul sau placut si racoritor, dar mai ales ca motiv…

Flan cu fructe

28 October 2013
Flan_cu_fructe
Flan cu fructe din: galbenusuri, lapte, zahar, amidon, lamaie, scortisoara, fructe. Ingrediente: 6 galbenusuri un l lapte 200 g zahar 65 g amidon o lamaie un baton scortisoara 250 g…

Peste la tigaie cu lamaie

28 October 2013
Peste_la_tigaie_cu_lamaie
Peste la tigaie cu lamaie din: peste, boia, boabe de piper rosu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de peste a cate 250 g fiecare o lingura boia o lingura…

Supa cu carne de vita, fasole pastai si cartofi

28 October 2013
Supa_cu_carne_de_vita_fasole_pastai_si_cartofi
Supa cu carne de vita, fasole pastai si cartofi din: carne de vita, ceapa, morcovi, cartofi, fasole pastai, cimbru, foaie de dafin, ulei, supa concentrat de vita, sare, piper. Ingrediente:…

Reteta zilei: Ruladă cu spanac, sunca si branza

28 October 2013
Rulada_cu_spanac_sunca_si_branza_11
Ruladă cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza, sunca, marar, sare, piper, masline.   Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6 oua 3 morcovi mari 200…

CHIMAY- bere belgiana

28 October 2013
CHIMAY_bere_belgiana_05
Berea Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si puturile de unde se extrage apa pentru productia…

Ciorbă cu fasole şi gutui

28 October 2013
Ciorba_cu_fasole_si_gutui_03
Ciorbă cu fasole şi gutui din: fasole boabe, ceapa, morcov, ardei capia, rosii, ulei, gutuie, sare, piper, leustean, concentrat de legume.   Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa mare…

Cocktail-uri cu bere

28 October 2013
www.freepix4all.com
Sunt numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati de bere pe care le ofera piata…

Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?

28 October 2013
Vin
EFECTE INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet). De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de…

Tarte cu struguri si gem de caise

28 October 2013
Tarte_cu_struguri_si_gem_de_caise
Tarte cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de caise. Ingrediente: pentru tarte: 200 g…

Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra

27 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_ciocolata_neagra_07
Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, faina, unt, sahar brun, ou, sare. Ingrediente: 150 de gr de ciocolata neagra 120 de gr de faina 100 gr de unt…

Paste cu midii si rosii uscate

27 October 2013
Paste_cu_midii_si_rosii_uscate
Paste cu midii si rosii uscate din: paste, fasole alba pastai, midii, seminte de dovleac, ciuperci, rosii uscate in ulei, patrunjel, usturoi, ulei de masline, frunza de dafin, vin alb…

Băscuţe cu carne şi telemea

27 October 2013
Bascute_cu_carne_si_telemea
Băscuţe cu carne şi telemea din: ceapa, ulei, carne tocata, zahar brun, sare, piper, boia, verdeata asortata, usturoi, aluat de foi, telemea, galbenus, chimen. Ingrediente: 1/2 ceapa tocata 1 lingura…

Turtă de arpacaş cu legume

27 October 2013
Turta_de_arpacas_cu_legume
Turtă de arpacaş cu legume din: arpacas, faina, miez de nuca, praf de copt, unt, oua, praz, telina, ciuperci, prune uscate, sos de soia, ulei de floarea


Gnocchi cu migdale

27 October 2013
Gnocchi_cu_migdale
Gnocchi cu migdale din: cartofi, faina, ou, ciocolata neagra, sare, fisca, migdale, coniac, fructe phayasalis, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, menta. Ingrediente: un kilogram de cartofi 200 g…
 

Lipie cu branza si omleta

27 October 2013
Lipie_cu_branza_si_omleta
Lipie cu branza si omleta din: oua, albusuri, sare, piper, telemea, ulei de masline, marar, lipii. Ingrediente: 4 oua 4 albusuri sare piper 60 g telemea zdrobita 1 lingura ulei…

Efectele consumului excesiv de vin asupra metabolismului

27 October 2013
Vin_24
Glicemia Un consum excesiv de vin (si a fontiori de whisky, gin, vodca sau rom) pe stomacul gol si neurmat de o masa risca sa provoace o hipoglicemie: alcoolul blocând…

Retete delicioase cu gutui

27 October 2013
Gutui1
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Retete culinare cu pere

27 October 2013
pere
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Rosii umplute cu telemea si ceapa

27 October 2013
Rosii_umplute_cu_telemea_si_ceapa
Rosii umplute cu telemea si ceapa din: rosii, telemea, ceapa, branza dulce de vaci, fulgi de porumb, patrunjel verde. Ingrediente: 8 rosii egale ca dimensiune 200 g telemea desarata 8…

Reteta zilei: Hamburgheri de porc cu salata de varza

27 October 2013
Hamburgheri_de_porc_cu_salata_de_varza_13
Hamburgheri de porc cu salata de varza din: boia de ardei, zahar brun, boia iute, sare, usturoi, praf de mustar, piper negru, praf de ceapa, pula de porc, otet de…

Vinete cu carne de vită

27 October 2013
Vinete_cu_carne_de_vita
Vinete cu carne de vită din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete, faina, usturoi, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 700 g carne de vita 600 g rosii 120 ml ulei…

Baclava din fidea cu fistic

27 October 2013
Baclava_din_fidea_cu_fistic
Baclava din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si migdale. Ingrediente: o punga fidea 250 g unt pentru umplutura: 250 g fistic macinat 150 g maestec…

Efectul cancerigen al vinului

27 October 2013
Vin_20
Bautorul zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza asadar de…

Baclava cu nuci maruntite

27 October 2013
Baclava_cu_nuci_maruntite
Baclava cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar, apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci maruntite pentru sirop: 200…

Tocana marocana cu piept de pui

27 October 2013
Tocana_marocana_cu_piept_de_pui
Tocana marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina, dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de tomate, suc de lamaie,…

Orez cu ardei copti

27 October 2013
Orez_cu_ardei_copti
Orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 10 ardei kapia 2 morcovi 3…

Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare

27 October 2013
Paste_cu_bacon_si_mazare_04
Paste cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare.   Ingrediente: 2 felii de bacon 1 lingura de…

Piept de pui umplut cu branza feta si ruccola

27 October 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_feta_si_ruccola
Piept de pui umplut cu branza feta si ruccola din: piept de pui, ruccola, branza feta, piper roz, ulei de masline, seminte de pin, vin alb sec, supa de pasare.…

Terina cu crema de ciuperci

27 October 2013
Terina_cu_crema_de_ciuperci _06
Terina cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua, gelatina, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli…

Prajitura cu faina coapta

27 October 2013
Prajitura_cu_faina_coapta
Prajitura cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere, scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de susan 100 g unt 125 g…

Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori

27 October 2013
Bors_moldovenesc_cu_cartofi_si_castraveciori
Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors, cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2…

Macrou picant in folie la cuptor

27 October 2013
Macrou_picant_in_folie_la_cuptor
Macrou picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari…

Chec sărat cu dovlecei şi telemea

27 October 2013
Chec_sarat_cu_dovlecei_si_telemea
Chec sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua, lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper, seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100…

Rahat cu fistic si migdale

27 October 2013
Rahat_cu_fistic_si_migdale
Rahat cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri, colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o lingura agar agar 250 ml apa…

Tocana de porc cu legume si cimbru

27 October 2013
Tocana_de_porc_cu_legume_si_cimbru
Tocana de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi, usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc o ceapa 2 morcovi 2…

Piept de pui cu legume, alune si ghimbir

27 October 2013
Piept_de_pui_cu_legume_alune_si_ghimbir
Piept de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa, alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb,…

Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan

27 October 2013
Salata_de_noodles_cu_legume_si_susan_10
Salata de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei de susan, sos de soia, tahini, unt…

Tarta cu dovlecei, vinete si branza

27 October 2013
Tarta_cu_dovlecei_vinete_si_branza
Tarta cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente:…

Covrigi de casa cu dovleac

27 October 2013
Covrigi_de_casa_cu_dovleac
Covrigi de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi drojdie 4 linguri ulei…

Tocana de vita

27 October 2013
Tocana_de_vita
Tocana de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de vita 4 morcovi 2…

Strudel cu pere, nuci si stafide

27 October 2013
Strudel_cu_pere_nuci_si_stafide
Strudel cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca, suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g faina 1/4 lingurita sare 4…

Ruladă cu spanac, sunca si branza

27 October 2013
Rulada_cu_spanac_sunca_si_branza_
Ruladă cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza, sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g…

Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac

26 October 2013
Prajiturele_cu_dovleac_05
Prajiturele cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir, ienibahar.   Ingrediente: 3 ¾ cani faina…

Tocanita de fasole si carne

26 October 2013
Tocanita_de_fasole_si_carne
Tocanita de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras, suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente:…

Piure cu rinichi şi sos

26 October 2013
Piure_cu_rinichi_si_sos
Piure cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii uscate in ulei.…

Tarta crocanta cu pere

26 October 2013
Tarta_crocanta_cu_pere
Tarta crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao. Ingrediente: 1,5 kg


Placinta cu branza si ceapa

26 October 2013
Placinta_cu_branza_si_ceapa
Placinta cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana, ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat de foi (30 cm, refrigerat) 250…
 

Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos

26 October 2013
Gnocchi_cu_morcovi_si_cartofi_in_sos
Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare, suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc, sare, piper, zahar foaie de…

Tarta cu nuci, pere si miere

26 October 2013
Tarta_cu_nuci_pere_si_miere
Tarta cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere, smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 praf…

Friptura in crusta de parmezan

26 October 2013
Friptura_in_crusta_de_parmezan
Friptura in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare, coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac,…

Mascarpone cu ananas

26 October 2013
Mascarpone_cu_ananas
Mascarpone cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos, ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta verde, fistic. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 200 g…

Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi

26 October 2013
Friptura_de_pui_aromata_cu_vin_si_usturoi_04
Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec, usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 pulpe de pui…

Ciorbă cu carne de miel

26 October 2013
Ciorba_cu_carne_de_miel_03
Ciorbă cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate, ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper, malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram…

Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos

26 October 2013
Chiftelute_de_porc_in_sos_15
Chiftelute de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar, nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de coacaze.   Ingrediente: 5 linguri…

Salata de somon cu sfecla rosie

26 October 2013
Salata_de_somon_cu_sfecla_rosie
Salata de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle…

Carne de vita cu linte

26 October 2013
Carne_de_vita_cu_linte
Carne de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa, ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 500-600 g carne de vita…

Rahat cu fulgi de cocos

26 October 2013
Rahat_cu_fulgi_de_cocos
Rahat cu fulgi de cocos din: zahar, gelatina, apa de trandafiri, zahar pudra, amidon, colorant, fulgi de cocos. Ingrediente: 450 g zahar 25 g gelatina granule 6 picaturi apa de…

Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata

26 October 2013
Dovleac_umplut_cu_carne_tocata_si_verdeata
Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast, vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare, carne tocata de vita, merisoare, piper. Ingrediente: 4…

Marinată din legume

26 October 2013
Marinata_din_legume_03
Marinată din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.   Ingrediente: 1 kg morcov 2…

Nuga cu migdale si fistic

26 October 2013
Nuga_cu_migdale_si_fistic
Nuga cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri, zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie. Ingrediente: 400 g miere de tei 500 g migdale 100 g fistic…

Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon

26 October 2013
Pui_cu_ciuperci_si_bacon_11
Pui cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde, usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper.   Ingrediente : 1 pui, taiat bucati 500…

Nuga cu cafea

26 October 2013
Nuga_cu_cafea
Nuga cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea solubila, scortisoara. Ingrediente: un kg miere poliflora un kg amestec de migdale, nuci sau alune 100 g boabe…

Budincă de dovlecei cu branză de vaci

26 October 2013
Budinca_de_dovlecei_cu_branza_de_vaci_03
O reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaci, ou, faina, unt, ulei.   Ingrediente: 2 dovlecei 100 g brânză de vaci 1 ou 1 linguriţă făină 1 lingură…

Nuga cu alune de padure

26 October 2013
Nuga_cu_alune_de_padure
Nuga cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa. Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi de zahar 120…

Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

26 October 2013
Orez_cu_dovlecel_morcovi_si_ardei_gras_06
O reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare.   Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei  graşi…

Desert cu fistic, nuci si susan

26 October 2013
Desert_cu_fistic_nuci_si_susan
Desert cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci, fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2 albusuri 250 g nuci…

Rulada cu ciuperci si cascaval

26 October 2013
Rulada_cu_ciuperci_si_cascaval
Rulada cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa, usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel, foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci…

Cartofi cu sunca la cuptor

26 October 2013
Cartofi_cu_sunca_la_cuptor_04
O reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, sunca, unt, lapte, ou.   Ingrediente: 300 g cartofi 100 g şuncă 20 g unt 100 ml lapte 1 ou     Mod…

Halva de nuci

26 October 2013
Halva_de_nuci
Halva de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml lapte 125 g lapte praf…

Reteta zilei: Humus cu usturoi

26 October 2013
Humus cu usturoi
Humus cu usturoi din: naut, suc de lamaie, tahini, usturoi, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 cutie naut 2 linguri suc proaspat de lamaie 1 lingura tahini 1 catel…

Salata de vinete cu piept de pui

26 October 2013
Salata_de_vinete_cu_piept_de_pui.png
O reteta delicioasa de salata de vinete cu: ceapa, oua, lamaie, ulei, sare, usturoi, piept de pui, masline. Ingrediente: 500 g vinete 2 cepe mari 2-3 ouă 1/2 lămâie 500…

Halva cu fructe uscate

26 October 2013
Halva_cu_fructe_uscate
Halva cu fructe uscate din: curmale, unt clarifiat, nuci caju, nuci simple, migdale, cardamom. Ingrediente: 15 curmale fara sambure o lingura unt clarifiat 100 g nuci caju 100 g nuci…

Tocana de legume cu carnati picanti

26 October 2013
Tocana_de_legume_cu_carnati_picanti_06
O reteta delicioasa de tocana cu: ceapa, ardei gras, rosii, carnati picanti, cartofi, ulei, boia dulce, sare, piper.   Ingrediente: 2 cepe mari 2- 3 ardei graşi 3 roşii (iarna…

Halva de amidon

26 October 2013
Halva_de_amidon
Halva de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale, fistic, sofran, cardamom, unt, ulei. Ingrediente: 750 ml apa 675 g zahar 250 ml lapte integral 300 g…

Pulpe de pui cu caşcaval si orez

26 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_cascaval_si_orez.png
O reteta delicioasa de pulpe de pui cu: ceapa, orez, cascaval, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 4 pulpe de pui întregi 200 g caşcaval ulei…

Reteta zilei: Placinta delicioasa cu mere si scortisoara

25 October 2013
Placinta_delicioasa_cu_mere_si_scortisoara_07
Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, sare, faina, aluat de placinta.   Ingrediente: 5 mere curatate si feliate 1 cana de zahar ½ lingurita scortisoara 1…

Slabesti 3 kilograme in 7 zile (suc de telina)

25 October 2013
Dieta_cu_suc_de_telina
Dieta cu suc de telina este un mod rapid de slabire, insa nu este agresiva pentru organism. Intr-o singura saptamana de cura cu suc de telina poti slabi pana la…

Incepe dieta de toamna

25 October 2013
Dieta4
Ai reusit sa scapi de cateva kilograme bune in timpul verii si nu vrei sa le pui inapoi odata cu sosirea toamnei? Afla cum sa incepi o dieta sanatoasa de…

Vinul ca medicament in evul mediu

25 October 2013
VIn_8
Dupa prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate










ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu