vineri, 12 decembrie 2014

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion # 51

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion 


Jeleu de mere cu salvie

2 November 2013
Jeleu_de_mere_cu_salvie
Jeleu de mere cu salvie din: mere acrisoare, frunze de salvie, zema de lamaie, otet de mere, zahar tos, suc. Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 30 g frunze de salvie…

Cartofi cu sos de murături

2 November 2013
Cartofi_cu_sos_de_muraturi
Cartofi cu sos de murături din: cartofi, castraveti in saramura, gogosari in otet, ceapa, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, piper, oregano. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g castraveti…

Tarta cu branza si masline

2 November 2013
Tarta_cu_branza_si_masline_02
Tarta cu branza si masline din: faina, sare, unt, cascaval, telemea, ardei gras, smantana, fasole pastai, oua, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 225 g faina un praf de sare 110…

Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte

2 November 2013
Friptura_de_vita_cu_pasta_de_dovleac_si_linte
Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte din: friptura de vita, mustar, sare, piper, ulei, zarzavat de supa, boabe de mustar, supa, mere, ceapa, usturoi, pulpa de dovleac,…

The Names of Love Trailer

2 November 2013
The Names of Love:  

Ruladă delicioasa de curcan

2 November 2013
Rulada_delicioasa_de_curcan
Ruladă delicioasa de curcan din: carne de curcan, cascaval afumat, ceapa verde, muschi de porc afumat, fulgi de porumb, lapte dulce, ciuperci, faina, praz, sare, piper, ulei, patrunjel, marar. Ingrediente:…

Reteta zilei: Cartofi fierti cu legume

1 November 2013
Cartofi_fierti_cu_legume_05
Cartofi fierti cu legume din: cartofi, ulei de masline, sare, legume.   Ingrediente: 1-8 cartofi ulei de masline sare legume fierte, dupa preferinta     Mod de preparare: Pregatiti cartofii.…

Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina

1 November 2013
Plante_care_ridica_imunitatea
Ierburi de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă lipsească din casă! În lunile de iarnă,…

Kulmbacher, bere germana

1 November 2013
Kulmbacher_bere_germana
Producator: Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de…

Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate

1 November 2013
Ardei_copti_la_borcan
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

HREANUL – Armoracia rusti­cana (totul despre hrean)

1 November 2013
Hrean3
Este o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în nutrienţi, la fel ca legumele…

Marca germana de bere Henninger

1 November 2013
Marca_germana_de_bere_Henninger
Producator: Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate…

Vinul este cel mai bun remediu antistres

1 November 2013
Vin_10
In anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea depresiei a dus la


Reteta zilei: Chiftelute de porc pe pat de spaghete cu parmezan

2 November 2013
Chiftelute_de_porc_pe_pat_de_spaghete_cu_parmezan_05
Chiftelute de porc pe pat de spaghete cu parmezan din: carne de porc, patrunjel, oua, parmezan, pesmet, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline,


Reteta zilei: Paste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan

2 November 2013
Paste_cu_carne_tocata_de_pui_sos_de_rosii_si_parmezan_07
Paste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan din:  carnati, carne de pui, boia de ardei, ceapa, rosii, oregano, cimbru, fulgi de ardei rosu, miere, lapte, sare,…
 

Verzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru

2 November 2013
Verzisoare_de_Bruxelles_cu_sos_de_cimbru
Verzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru din: varza de bruxelles, lapte de soia, faina, ulei, tofu, cimbru, boia dulce, boia iute. Ingrediente: 400 g verzisoare de bruxelles proaspete sau…

Dulceata de pere cu ghimbir

2 November 2013
Dulceata_de_pere_cu_ghimbir
Dulceata de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix, scortisoara. Ingrediente: 3 lamai circa 1,2 kg pere 40 g ghimbir proaspat circa 1 kg zahar 1 plic gelfix…

Macaroane cu nuci

2 November 2013
Macaroane_cu_nuci
Macaroane cu nuci din: macaroane, usturoi, cascaval, nuci, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 6 catei de usturoi 200 g cascaval ras 200 g nuci 2 linguri ulei…

Negresă cu cocos

2 November 2013
Negresa_cu_cocos
Negresă cu cocos din: apa, faina, zahar, tos, ulei, oua, cacao, miez de nuca, nuca de cocos, esenta de rom, praf de copt, cirese confiate, mere, sare, frisca. Inrgediente: 300…

Frigărui pe pat de ratatouille

2 November 2013
Frigarui_pe_pat_de_ratatouille
Frigărui pe pat de ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara,…

Pere cu merisoare si piper

2 November 2013
Pere_cu_merisoare_si_piper
Pere cu merisoare si piper din: jambon, lamai, otet de vin, apa, zahar, merisoare, piper verde. In lipsă de merişoare proaspete, se pot folosi şi uscate. Merişoarele uscate se lasă…

Reteta zilei: Supa de mazare cu legume

2 November 2013
Supa_de_mazare_cu_legume_06
Supa de mazare cu legume din: ulei de masline, ceapa, dafin, usturoi, busuioc, oregano, piper, patrunjel, mazare, apa, supa de pui, morcovi, telina, cartofi, sare.   Ingrediente: 1 lingura ulei…

Pachetele umplute cu ciuperci

2 November 2013
Pachetele_umplute_cu_ciuperci
Pachetele umplute cu ciuperci din: ceapa verde, ulei de susan, usturoi, ciuperci, coriandru, ghimbir, seminte de susan negru, foi de aluat de orez, ulei de susan, sos de soia, sos…

Sufleu de gulii

2 November 2013
Sufleu de gulii_04
Sufleu de gulii din: gulii, smantana, oua, pesmet, unt, faina, sare, piper, cascaval, bulion.   Ingrediente: 500 g gulii 2 pahare smantana 7 oua 1 lingura pesmet pentru sos: 1…

Gutui cu scortisoara

2 November 2013
Gutui_cu_scortisoara _04
Gutui cu scortisoara din: gutui, vin rosu, zahar, scortisoara.   Ingrediente: 3 gutui 150 ml vin rosu, dulce 100 g zahar 1 lingurita de scortisoara 1/2 baton de scortisoara, optional…

Chifteluţe de peşte cu otet

2 November 2013
Chiftelute_de_peste_cu_otet
Chifteluţe de peşte cu otet din: file de cod, ulei de susan, otet aceto balsamico, usturoi, rondele de ceapa verde, seminte de susan, oua, ulei. Ingrediente: 600 g file de…

Gutui umplute cu miez de nuca si stafide

2 November 2013
Gutui_umplute_cu_miez_de_nuca_si_stafide
Gutui umplute cu miez de nuca si stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, fistic, miere, unt, scortisoara, frunze de menta, rom. Ingrediente: 4 gutui de marime potrivita 100 g…

Melcişori cu sos de salvie

2 November 2013
Melcisori_cu_sos_de_salvie
Melcişori cu sos de salvie din: paste, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, morcov, suc de rosii, zahar, busuioc, frunze de salvie, sare, vin alb, frunze de telina. Ingrediente: 300…

Zacuscă de legume şi fructe

2 November 2013
Zacuscă_de_legume_şi_fructe
Zacuscă de legume şi fructe din: gogosari, telina, mere, pere, suc de rosii, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 gogosari rosii 2 telina potrivite 4 mere 4 pere 1 l…

Tartă picantă cu dovleac

2 November 2013
Tarta_picanta_cu_dovleac
Tartă picantă cu dovleac din: faina, sare, ou, unt, pulpa de dovleac, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: blat:


Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna ta

1 November 2013
Retete_de_castraveti_murati
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…
 

Remedii populare – edeme şi ascită

1 November 2013
Remedii_populare
Edemele sunt semnalele organismului despre defecţiunile apărute în anumite organe, cel mai des la nivelul rinichilor, inimii sau fica­tului. Dacă inima are probleme, iniţial se umflă picioa­rele, apoi edemul începe…

Actiunea benefica a vinului asupra sistemului vascular cerebral

1 November 2013
Vin_17
Accidentele vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va…

Berea germana EKU 28

1 November 2013
Berea_germana_EKU_28
Producator: EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de…

Astazi, vinetele sunt vedetele meselor tale

1 November 2013
Vinete4
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Retete de toamna cu pere pe alese

1 November 2013
pere
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Papadia (curata organismul de toxine)

1 November 2013
Papadia
Acţiune terapeutică De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Datorită princi­piilor amare, tonifică ficatul obosit, stimulează activi­tatea rinichilor şi a intestinelor. Prin aceste calităţi,…

Vinul, cel mai bun protector împotriva riscului cardiovascular

1 November 2013
Vin_06
In vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la dispozitie hrana din abundenta, locuitorii…

Campbeltown, orasul whisky-ului

1 November 2013
Whisky9
In secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30 de distilerii (în afara de…

Vitamina C

1 November 2013
Vitamina_C
Primele semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o stare de astenie, de obo­seală persistentă, apoi sistemul imuni­tar nu mai func­ţio­nează cum trebuie şi apar răcelile…

Reteta zilei: Inghetata delicioasa de caramel

1 November 2013
Inghetata_delicioasa_de_caramel_08
Inghetata delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat, zahar vanilat. Ingrediente: 500 de gr de smantana 130 de gr de zahar 120 ml de lapte 2 linguri de…

Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel

1 November 2013
Dovleci_umpluti_cu_tocanita_de_purcel
Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru, supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: 4…

Peşte cu sos si salata

1 November 2013
Peste_cu_sos_si_salata
Peşte cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia, rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin…

Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto

1 November 2013
Ciuperci_cu_mamaliguta_si_sos_pesto
Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g…

Zacuscă cu mere

1 November 2013
Zacusca_de_mere
Zacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete. Ingrediente: 2 kg mere 1 kg ceapa 18…

Pasta de dovleac cu sunca si parmezan

1 November 2013
Pasta_de_dovleac_cu_sunca_si_parmezan
Pasta de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac…

Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Occidentale

1 November 2013
Whisky17
Highlands-urile Occidentale, care se întind de la Oban la Fort William, adapostesc distilerii renumite. Plasate într-un decor natural spectaculos, acestea produc bauturile distilate cu cel mai pronuntat gust de turba…

Consumul de vin in timpul dietelor de slabit

1 November 2013
Vin_03
Barbatii care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti — au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un surplus ponderal) imediat…

Mille-feuille cu cremă de pere

1 November 2013
Mille_feuille_cu_crema_de_pere
Mille-feuille cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua, amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac, gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt.…

Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi

1 November 2013
Peste_pane_cu_sos_de_maioneza_cu_usturoi
Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei, sare, maioneza, smantana, oregano. Ingrediente: 1 kg…

Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară

1 November 2013
Galuste_cu_dovleac_spanac_si_nucsoara
Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare, piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac (decojit si curatat de seminte) 2 galbenusuri 250 g faina…

Reteta zilei: Chiftelute de porc si vita marinate

1 November 2013
Chiftelute_de_porc_si_vita_marinate_11
Chiftelute de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii.  …

Pachetele cu salată de mere

1 November 2013
Pachetele_cu_salata_de_mere
Pachetele cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos, oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:…

Muschi afumat cu dovleac si hrean

1 November 2013
Muschi_afumat_cu_dovleac_si_hrean
Muschi afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei, dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean, sare. Ingrediente: 1 kg muschi impanat afumat…

Chutney picant de mango

1 November 2013
Chutney_picant_de_mango
Chutney picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango, ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, otet de vin alb, zahar brun.…

Chiftelute in manta de ardei copti

1 November 2013
Chiftelute_in_manta_de_ardei_copti
Chiftelute in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde, oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia…

Sos de vin rosu

1 November 2013
Sos_de_vin_rosu
Sos de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu sec 30…

Supa de dovleac cu sofran si ardei iute

1 November 2013
Supa_de_dovleac_cu_sofran_si_ardei_iute
Supa de dovleac cu sofran si ardei iute din: cartofi albi, pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, supa, sofran, seminte de dovleac,


Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan

1 November 2013
Sandwichuri_de_pui_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_04
Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan din: ulei de masline, carne de pui, cimbru, oregano, sos de rosii, mozzarella, bagheta, patrunjel, pesmet, unt, sare, piper, parmezan.  …

Ruladă de porc umplută

1 November 2013
Rulada_de_porc_umpluta
Ruladă de porc umplută din: carne de porc cu sorici, pulpa de porc, ceapa, usturoi, morcov, dafin, telina, ardei capia, cartofi, vin alb, unt, praf, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ingrediente:…

Pachetele cu carne si legume

1 November 2013
Pachetele_cu_carne_si_legume
Pachetele cu carne si legume din: varza chinezeasca, gulie, ulei de orez, piept de pui prajit, foi de aluat de orez, apa, sos de chili, sos de stridii, sos de…

AVOCADO: Totul despre avocado

1 November 2013
Avocado5
Este un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde închis şi cu miezul untos…

Fursecuri fara ou

1 November 2013
Fursecuri_fara_ou
Fursecuri fara ou din: unt, zahar pudra, faina, nucsoara, cardamom, praf de copt, sare, miere, fistic. Ingrediente: 120 g unt 65 g zahar pudra 120 g faina 1/4 lingurita nucsoara…

Crap cu orez integral

1 November 2013
Crap_cu_orez_integral
Crap cu orez integral din: crap, orez, amestec de ciuperci, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, tarhon, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 crapi mai mici…

Morcovi sote cu sos

1 November 2013
Morcovi_sote_cu_sos
Morcovi sote cu sos din: morcovi baby, miere, cimbru, ulei de masline, ceapa rosie, unt, faina, lapte, mustar dulce, cascaval, nucsoara, vin, sare, piper, scortisoara. Ingrediente: 800 g morcovi baby…

Ostropel oltenesc, din pulpe de pui

1 November 2013
Ostropel_oltenesc_din_pulpe_de_pui
Ostropel oltenesc, din pulpe de pui din: pulpe d epui, sare, supa de pui, piper, usturoi, otet. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui sare 2 cani supa de pui, de…

Fursecuri crocante cu fistic

1 November 2013
Fursecuri_crocante_cu_fistic
Fursecuri crocante cu fistic din: faina, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, ulei, scortisoara, fistic, miere. Ingrediente: 250 g faina 125 g zahar 1/2 pliculet praf de copt 100…

Reteta zilei: Sos Harissa

1 November 2013
Sos_Harissa_07
Sos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.   Ingrediente:…

Fursecuri însiropate

1 November 2013
Fursecuri_însiropate
Fursecuri însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de copt, suc de lamaie, fistic. Ingrediente: 250 g faina un ou 75 g zahar pudra 75 g…

Pacheţele dulci cu fructe uscate

1 November 2013
Pachetele_dulci_cu_fructe_uscate
Pacheţele dulci cu fructe uscate din: amestec cu fructe uscate, foi de aluat de orez, apa, ulei, miere, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g amestec de fructe uscate (caise,…

Fursecuri cu migdale

1 November 2013
Fursecuri_cu_migdale
Fursecuri cu migdale din: faina, scortisoara, unt, zahar pudra, curmale, ou, lapte, migdale. Ingrediente: 230 g faina o lingurita scortisoara 80 g unt 100 g zahar pudra 150 g curmale…

Taitei cu sos de curry

1 November 2013
Taitei_cu_sos_de_curry
Taitei cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry, smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingredinete: o punga taitei lati 100…

Macrou cu legume în sos tomat

1 November 2013
Macrou_cu_legume_în_sos_tomat
Macrou cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg macrou 100 ml


Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac

31 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_carne_de_porc_si_spanac_08
Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac din: carnati, carne de porc, carne de vita, spanac, parmezan, ou, busuioc, patrunjel, praf de usturoi, sare, fulgi de ardei rosu,…
 

Tipuri de whisky din Highlands-urile Meridionale ale Scotiei

31 October 2013
Tipuri de whisky
Bauturile distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens…

Dieta de 14 zile

31 October 2013
Dieta4
Iti propunem doua diete, una de post si alta de dulce, ca sa ai de unde alege. Regulile de baza: Aceste diete te vor ajuta sa slabesti uşor cam 4…

Dieta cu iaurt

31 October 2013
Dieta_cu_iaurt
Dieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consumă cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai…

Berea belgiana LEFFE

31 October 2013
Berea_belgiana_LEFFE_1
Producator: Abbaye de Leffe (InBev) Localitate: Dinant Tip: abdijbier(bere de abatie) Concentratie de alcool: 6,6% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Fabrica Abbaye de Leffe, care face…

Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Orientale

31 October 2013
Whisky12
Bauturile alcoolice tari realizate în zona din jurul orasului Aberdeen, în regiunea Highlands-urilor  Orientale, au un corp mediu si ofera note placute dulci si de malt, cu un iz de…

Berea belgiana LINDEMANS

31 October 2013
Berea_belgiana_LINDEMANS
Producator: Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek) Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic In Belgia, fabrica Lindemans Brouwerij N.V.…

Gateste retete delicioase de ardei umpluti!

31 October 2013
Gateste_retete_delicioase_de_ardei_umpluti
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna

31 October 2013
Castraveti_murati_in_otet
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Invata cum sa prepari vinete pane!

31 October 2013
Vinete1
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Tipuri de whisky scotian din tinuturile nordice Highlands

31 October 2013
Whisky17
In partea cea mai nordica a Scotiei, de la comitatul Wick pâna la Inver-ness, whisky-urile sunt medii ca tarie, sunt mai degraba seci si sunt mai blânde. Aroma lor nu…

La Gauloise, marca belgiana de bere

31 October 2013
La_Gauloise_marca_belgiana_de_bere
Producator: Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa care se închide   Fabrica Du Bocq Brasserie îsi…

Reteta zilei: Inghetata de casa

31 October 2013
Inghetata_de_casa_07
Inghetata de casa din: iaurt, smantana, lapte, zahar, galbenus de ou, zahar vanilat.   Ingrediente: 250 grame de iaurt 200 de grame de smantana 150 ml de lapte 110 gr…

Pilaf cu piept de pui si ardei gras

31 October 2013
Pilaf_cu_piept_de_pu_cu_ardei_gras
Pilaf cu piept de pui cu ardei gras din: piept de pui, orez, apa, unt, ardei gras, concentrat de pui, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 400 g orez…

Supa crema de midii

31 October 2013
Supa_crema_de_midii
Supa crema de midii din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g…

Chiftelute delicioase de curcan cu sos

31 October 2013
Chiftelute_delicioase_de_curcan_cu_sos
Chiftelute delicioase de curcan cu sos din: carne tocata de curcan, dovlecei, usturoi, marar, ceapa, cartofi, sare, ou, piper, cimbru, ulei, rosii, pasta de ardei, busuioc, piper, miere, maghiran, iaurt,…

Piept de pui în sos gorgonzola

31 October 2013
Piept_de_pui_în_sos_gorgonzola
Piept de pui în sos gorgonzola din: piept de pui, mozzarella, conopida, unt, sare, piper, boia, gorgonzola, smantana, vin alb, ceapa chives, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g…

Cel mai bun gem de prune

31 October 2013
Cel_mai_bun_gem_de_prune
Gem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi…

Pui cu legume si sos de smantana

31 October 2013
Pui_cu_legume_si_sos_de_smantana
Pui cu legume si sos de smantana din: piepturi de pui, cartofi, dovlecel, vanata, broccoli, lamai, usturoi, chimen, cimbru, scortisoara, sumac, ulei, smantana, castarveti verzi, menta. Ingrediente: 3 piepturi de…

Gogoşi cu ciocolată şi fructe

31 October 2013
Gogosi_cu_ciocolata_si_fructe
Gogoşi cu ciocolată şi fructe din: faina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, frisca, ciocolata alba, sos de fructe de padure, fructe de padure, sare, ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 550…

Taitei cu legume si prune murate

31 October 2013
Taitei_cu_legume_si_prune_murate
Taitei cu legume si prune murate din: praz, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de arahide, taitei de orez, prune murate, sos de soia, ulei de susan. Umeboshi sunt fructe…

Pavlova cu fructe

31 October 2013
Pavlova_cu_fructe
Pavlova cu fructe din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, amidon, migdale, fulgi de migdale, visine, pere, prune, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, coniac. Ingrediente: pentru bezea: 4…

Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza

31 October 2013
Hot_dog_cu_carnati_si_salata_de_varza_07
Hot dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa, varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de masline, mustar, sare, piper.   Ingrediente…

Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci

31 October 2013
Cotlete_de_porc_cu_garnitura_de_ciuperci
Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara…

Desert cu mere şi mure

31 October 2013
Desert_cu_mere_si_mure
Desert cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura:…

Broccoli cu migdale rumenite

31 October 2013
Broccoli_cu_migdale_rumenite
Broccoli cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline, coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g fulgi de migdale 2 linguri ulei…

Iepure cu fructe de pădure

31 October 2013
Iepure_cu_fructe_de_padure
Iepure cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure, ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne…

Blinii cu anşoa

31 October 2013
Blinii_cu_ansoa
Blinii cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea soarelui, limeta. Ingrediente: 500 g cartofi 100…

Ardei umpluţi, în sos de roşii

31 October 2013
Ardei_umpluti_în_sos_de_rosii_05
Ardei umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa, orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina, apa, bulion de tomate, piper, sare.    …

Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas

31 October 2013
Taco_cu_carne_de_porc_si_sos_de_ananas_11
Taco cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa, portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare, taco, sos de ananas.  …

Galuste de cartofi cu afumatura si varza

31 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_afumatura_si_varza
Galuste de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de…

Fursecuri umplute

31 October 2013
Fursecuri_umplute
Fursecuri umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g faina 100 g…

Legume cu spanac

31 October 2013
Legume_cu_spanac
Legume cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel, sare,

















ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu