duminică, 19 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 18

Retete culinare cu poze 

Tocăniţă de ardei gras

  Ingrediente: 1 kg ardei 2 cepe 5-6 roşii condimente foi de dafin piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Coci ardeii pe plita sobei sau pe o tablă pe aragaz, apoi îi cureţi de pieliţe, dar îi laşi cu codiţe. Separat, într-o cratiţă, tai ceapa peştişori şi o înăbuşi cu puţină apă. Cureţi […]
 

Bureţi cu sos alb

  Ingrediente: 500 g bureţi 3-4 cepe 1- 2 linguri făină usturoi pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine bureţii, apoi îi fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Când sunt gata, îi scurgi şi îi tai fideluţă. Ceapa o cureţi, o toci şi o înăbuşi în puţin ulei. […]

Ardei umpluti cu cartofi si orez

  Ingrediente: 6 ardei graşi 4 cartofi 1 ceaşcă orez 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură pătrunjel verde 4 lin­guri ulei 1 lingură făină 1 lingură margarină sare zahăr piper   Mod de preparare: Cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins împreună cu orezul. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le […]
 

Nectar de caise cu miere

  Ingrediente: 1 l piure de caise 250 g miere   Mod de preparare: Alegi fructe coapte, le speli şi le scoţi sâmburii. Le pui la fiert cu o cană de apă. Ideal ar fi să foloseşti un vas de inox ca să nu se prindă (lipească) fructele. Incă fierbinţi, le pase:i printr-o sită sau […]

Supă crema de legume cu lapte

  Ingrediente: 1 l apă 1 cană lapte 2 mor­covi 1 păstârnac 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 dovlecel o mână fasole verde 2 roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi morcovul, ţelină, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul şi cartofii de coajă şi le speli. Decojeşti şi roşiile, iar fasolea […]
 

Nectar de vişine

  Ingrediente: 4 kg vişine 500 g zahăr   Mod de preparare: Speli bine vişinele foarte coapte, le scoţi sâmburii şi le pasezi în mixer sau prin strecurătoare. Din 1 l de apă şi 500 g zahăr legi siropul pe foc. Când acesta s-a legat (fierbe cu bule mici), adaugi piureul de vişine. Omogenizezi,ii torni […]

Sirop de vişine

  Cureţi 2 kg de vişine de codiţe, le speli şi le pui într-un borcan mai mare. Peste ele adaugi 1 l de apă şi 1 lingură de sare de lămâie. Astupi bine borcanul şi le laşi 3 zile la rece. După 3 zile, strecori zeama şi pasezi vişinele foarte bine printr-un tifon. La fiecare […]
 

Orez cu vinete

  Ingrediente: 50 g orez (3 linguri) 250 g vinete (2 bucăţi) 30 ml ulei 100 g roşii (3 bucăţi) 20 g ceapă 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel şi mărar 15 g smântână   Mod de preparare: Faci întâi supa de legume şi pentru aceasta cureţi […]

Marmelada asortată de fructe

  Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zmeură 1 kg coacăze negre 1 kg coacăze roşii 1 kg agrişe zahăr   Mod de preparare: Speli bine toate fructele, fără să le ţii prea mult sub apă rece, cureţi vişinele de sâmburi şi coacăzele de codiţe, apoi le treci pe toate prin maşina de tocat. Pui […]
 

Musaca de dovlecei si carne

O reteta de musaca de dovlecei cu carne fiarta, rosii, marar, patrunjel in straturi. Ingrediente: 250 g dovlecei (2 bucăţi medii) 100 g carne fiartă 15 ml ulei 150 g roşii (4 bucăţi) câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel     Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea foarte bine şi o pui la […]

Dulceaţă de agrişe

  Ingrediente: 6 pahare agrişe 1 kg zahăr 1/4 l apă   Mod de preparare: Cureţi agrişele de codiţe. Legi siropul din zahăr şi apă şi îl spumuieşti mereu. Când siropul s-a legat, vei pune fructele. Laşi pe foc şi scoţi sirop pe farfurie din când în când. Dacă se încheagă şi nu curge uşor, […]
 

Dulceaţa de cireşe amare albe sau negre

  Fierbi un sirop dintr-un kg de zahăr şi 2 pahare mari de apă şi când s-a legat, adaugi 1 kg de cireşe amare curăţate de sâmburi. Le laşi deoparte 20-de minute, apoi pui dulceaţa la foc mic până se leagă din nou siropul. Când e gata, adaugi 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi opreşti […]

Dulceaţă de coacaze

  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf de coacăze 1 kg zahăr 4 pahare apă 1 plic zahăr vani­lat   Mod de preparare: Pui la fierţ apa cu zahărul şi-l laşi pe foc până se leagă siropul. Speli apoi coacăzele, le culegi de pe ciorchine, le cureţi de sârruuri şi le pui în siropul […]
 
Nectar_de_mere

Nectar de mere

Speli bine 1,5 kg mere, le scurgi de apă, le tai mărunt, dar nu le decojeşti şi le pui în storcătorul de fructe. Dacă nu ai storcător, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Trebuie să obţii 11 pulpă de fructe. Separat, prepari un sirop din 350 g zahăr şi […]

Salată de ţelina cu rosii si tarhon

  Ingrediente: 2 ţeline 2 roşii 1 morcov 1 măr 1 ră­dăcină pătrunjel 4 fire ceapă sau usturoi verde 250 g spanac 1/4 sfeclă roşie tarhon după gust 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare după gust   Mod de preparare: Cureţi ţelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel, sfecla şi mărul, le speli şi le dai […]
 

Salată de varză cu kaizer

  Ingrediente: 1 varză albă mare 250 g kaizer 4 linguri ulei oţet după gust sare piper 1 praf de zahăr   Mod de preparare: Speli bine varza, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, torni peste ea oţetul şi o laşi deoparte câteva  minute. Apoi o opăreşti timp de 3 minute, după care o […]

Salată de pui cu mere, sfeclă rosie si tarhon

  Ingrediente: 1 piept de pui 1 sfeclă roşie 2 mere 1 ţelină 2 morcovi 1 salată verde 4 linguri maioneză 1 linguriţă muştar sare piper tarhon verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Pui pieptul de pui la fiert în apă cu sare, iar sfecla o aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor. […]
 

Gem de pere

  Ingrediente: 2 şi 1/2 kg pere 1 kg zahăr 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat     Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi de sâmburi şi le tai în sfer­turi. Le pui la fiert imediat cu zahărul şi o cană de apă ca să nu-şi schimbe culoarea. Când gemul […]
 

Mancare de vinete si ardei copti

  Ingrediente: 3 vinete 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 5-6 roşii sare piper 5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii pe tablă. Când sunt gata cureţi şi vinetele, şi ardeii de coajă, apoi pui vinetele la scurs. Tai ceapa mărunt, o pui la călit, […]

Tocăniţă de ciuperci

  Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 4 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 1 legătură pătrunjel 150 ml ulei 150 ml vin alb 1/2 kg roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi bine ciupercile şi le tai feliuţe sub­ţiri. Cureţi apoi ceapa o căleşti bine în ulei, adaugi şi ciupercile, le rumeneşti puţin împreună, […]
 

Mancarică de rosii

  Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Tai ceapa foarte mărunt, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe, apoi îi tai şi îi căleşti în ulei împreună cu ceapa. Le laşi până se înmoaie, apoi adaugi roşiile decojite […]

Supă de rosii cu orez si patrunjel

  Ingrediente: 1,5 l supă de zarzavat 500 g roşii 100 g orez 1 legă­tură pătrunjel 2-3 linguri ulei sare după gust   Mod de preparare: Strecori supa de zarzavat, să fie limpede, şi o pui la fiert. Dacă nu ai supă, poţi s-o prepari din 2 cuburi de condi­ment concentrat de legume cu apă. […]
 

Ingheţată cu iaurt şi căpşune

  Ingrediente: 300 g iaurt 400 g căpşune 100 g frişcă bătută 1 lămâie 4-5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli bine căpşunele, le cureţi, apoi le tai bucăţele şi le pui într-un castron. Le stropeşti cu zeama de lămâie, le presari cu zahăr şi zahăr vanilat şi le dai […]

Compot de fructe

  Ingrediente: 15 kg fructe (pere, pier­sici, afine, struguri simple sau combinate) 1,5 kg zahăr 3-4 aspirine 1/2 l alcool ali­mentar (votcă) 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui la fiert zahărul cu 7 pahare de apă şi laşi să dea în câteva clocote, cât să obţii un sirop subţire la care adaugi […]
 

Jeleu de coarne

  Ingrediente: 1 kg coarne din care vei face 250 g piure de coarne 250 g zahăr tos Mod de preparare: Fierbi coarnele (spălate) cu 1/2 I apă şi le treci apoi prin sită. La 250 g pulpă de coarne, adaugi 250 g zahăr şi compoziţia o pui pe foc să fiarbă, amestecând continuu, încerci […]

Salată de conopidă cu mazare

  Ingrediente: 1 conopidă 3 ouă 300 g mazăre verde 200 g ceafă afumată 2-3 ardei graşi 200 g caşcaval 3-4 frunze de salată roşie 2 morcovi ulei oţet zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Speli conopida şi mazărea şi le pui la fiert separat în apă cu sare, iar ouăle le fierbi […]
 

Gem de mure

  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf cu mure 1 kg zahăr   Mod de preparare: Speli şi cureţi murele de codiţe, apoi le aşezi într-o cratiţă, presari zahărul şi le laşi aşa până a doua zi. Vei vedea că murele şi-au lăsat zeamă şi mare parte din zahăr s-a dizolvat Pui gemul la […]

Prajitură cu vişine

  Ingrediente: 1 pachet margarină sau 200 g unt 4 ouă 450 g făină 1/2 cană lapte 300 g zahăr 1 kg vişine 1 praf de copt 3 plicuri zahăr vanilat 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine vişinele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o […]
 

Dulceţă de pepene verde

  Ingrediente: 1 pepene potrivit de mare 1 şi 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1/2 lămâie   Mod de preparare: Alegi un pepene verde cu coaja potrivit de groasă. După ce l-ai spălat bine, îl cureţi de coaja verde, apoi îl tai felii, înlături miezul roşu în aşa fel încât […]

Salată de legume in straturi

  Ingrediente: 1 salată 1 ardei gras roşu 1 legătură ceapă verde 3-4 roşii 4-5 tije de ţelină 200 g mazăre 200 g iaurt sare piper 2 ouă ulei 2-3 măs­line pentru ornat   Mod de preparare: Pui la fiert un ou, apoi cureţi şi mazărea şi o fierbi separat în apă cu sare. Speli […]
Saramura_de_rosii_si_ardei_copti

Saramură de rosii si ardei copţi

Saramură de rosii si ardei copţi din: ardei capia, rosii, usturoi, apa, sare. Ingrediente: 1 kg ardei capia 1 kg roşii bine coapte 4 căţei de usturoi 1 şi 1/2 cană apă sare   Mod de preparare: Pui la copt ardeii şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, le scoţi cotorul curăţându-i bine de […]

Mancarica de cartofi cu ardei copţi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 vinete 4 roşii 6-7 ardei graşi făină sare condimente piper 1 legătură pătrun­jel ulei   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii. Tai vinetele rondele de 1-2 im grosime, după care le prăjeşti şi le pui pe o farfurie. Pui ceapa […]
 

Chiftele din salată verde si urdă

  Alegi 3-4 căpăţâni de salată, le speli bine şi le pui la fiert pentru 5-10 minute. Când sunt gata, le strecori bine şi le tai mărunt. Le amesteci apoi cu 1/2 kg de urdă dulce, 3 ouă, 4-5 linguri pesmet, sare, piper, 2-3 căţei de usturoi, pătrunjel verde sau mărar tocat. Amesteci bine totul, […]

Parjoale de varză

  Ingrediente: 1 varză de 1 kg 1 felie de pâine 50 ml lapte 100 ml ulei 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 lin­guri smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o opăreşti împreună cu verdeaţa în apă cu sare, după care o scurgi şi o tai […]
 

Mancare de ardei gras cu rosii

  Ingrediente: 500 g ardei graşi 500 g roşii 3 linguri ulei 1 lingură orez 3 cepe 1 legă­tură pătrunjel sare după gust   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori şi ardeii rondele şi îi căleşti în uleiul încins, adaugi sarea şi înăbuşi legumele pe jumătate. Tai roşiile bucăţi, alegi şi speli orezul şi le […]

Cartofi copti umpluti cu vinete

  Ingrediente: 3-4 cartofi mai mari 1 vânătă mărişoară 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi 1 pahar de iaurt de 400 g 1 vârf de cuţit de cim­bru mărar pătrunjel sare piper după gust ulei   Mod de preparare: Speli foarte foarte bine cartofii şi îi pui să se coacă în tava […]
 

Salată de fasole verde si mazare cu maioneză

  Ingrediente: 300 g mazăre 300 g fasole verde fideluţă 1 sfeclă roşie 1 ţelină 3-4 roşii 1 castravete 1 salată verde 2 ouă ulei muştar sare   Mod de preparare: Cureţi mazărea şi fasolea, speli şi sfecla şi le pui la fiert separat, iar într-un ibric fierbi un ou. Speli roşiile, cureţi apoi ţelina […]

Fasole cu smantana

  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2-3 lin­guri ulei 1 lingură făină 1/2 pahar lapte 1/2 pahar smântână sare mărar   Mod de preparare: Speli şi cureţi fasolea, apoi o fierbi în apă cu sare. După ce a fiert, o strecori şi o laşi deoparte. Incingi uleiul într-o cratiţă, pui făina, stingi cu lapte, adaugi […]
 

Castraveţi umpluţi

  Ingrediente: 6 castraveţi mai mari 1 ceaşcă de lapte 2 gălbenuşuri 1 ceapă 150 g brânză de oaie 1 linguriţă boia dulce 1 rădăcină de hrean 2-3 linguri smântână 2 felii de pâine   Mod de preparare: Alegi castraveţii, îi cureţi de coajă, îi tai la un capăt şi îi scobeşti cu grijă. Miezul […]
 

Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză

  Ingrediente: 2 dovlecei 1 conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 gălbenuş sare piper ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi pui la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert, îi scoţi şi îi laşi să se scurgă. La fel procedezi şi cu conopida. […]

Salata de cartofi cu smantană, vin alb si muştar

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 pahar vin alb 2 linguriţe muştar 1 pahar smântână sare mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui să fiarbă cu tot cu coajă în apă rece. Între timp, faci sosul prin amestecarea vinului cu muştarul, sarea şi smântână. Fierbi cartofii în coajă, li cureţi […]
 

Creier in aluat

  Ingrediente: 1 creier mare 3 linguri făină 2 ouă l/2 lingu­ră unt sau ulei 1/2 pahar lapte grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Punem făina într-un castron, adăugăm două gălbenuşuri, laptele, untul, puţină sare şi amestecăm. Batem albuşurile spumă şi le punem în compoziţia de mai sus a.mestecînd totul. Compoziţia trebuie să fie ca […]

Ciorba de cartofi cu leustean

  Ingrediente: 725 g cartofi 1,5 1 apă zarzavat de supă 1 ceapă 125 g grăsime sare leuştean mărar pătrun­jel verde otet lămîie sau sare de lămîie Mod de preparare: Tăiem zarzavatul ca tăiţeii şi îl împărţim în două : jumătate îl punem în apă să fiarbă împreună cu ceapa, iar jumătate în grăsimea înfierbîntată […]
 

Bors rusesc

    Ingrediente: 1 kg carne 1 os cu sită 1 os cu măduvă 1,5 1 apă 2 ceşti borş 125 g slănină 250 g zarzavat de supă 250 g varză 250 g sfeclă 1 ceapă 5 cartofi 5 linguri fasole (sau bob) 5-10 roşii 2 linguri făină 150 g unt 5 linguri smîntină sare […]

Bors de gaina (moldovenesc)

  Ingrediente: 1 găină mică (1 kg) 1 1 apă 1 1 borş pătrunjel mărar leuştean sare 1 legătură lobodă Pentru tăitei : 1 ou făină Mod de preparare: Curăţăm găina şi o spălăm bine. O pu­nem la fiert într-o oală cu apă rece, fără nici un zarzavat. Dintr-un ou şi făină (cît cuprinde) facem […]
 

Salată de vinete cu smantana

  Ingrediente: 3 vinete 1 ceapă 50 ml ulei 100 g smântână sare   Mod de preparare: Pui vine­tele la copt pe o tablă sau direct ps ochiul aragazului şi când sint gata le cureţi de coajă şi le laşi să se scurgă bine. Le toci apoi cu tocătorul, presari sare după gust şi începi […]

Mancarica de pui cu păstăi

  Ingrediente: 1 pui 1 kg păstăi 1 ceapă 1 căpăţână usturoi bulion 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper condiment concentrat   Mod de preparare: Cureţi şi tai puiul în bucăţi pe care le rumeneşti în ulei. Scoţi carnea şi în uleiul rămas rumeneşti ceapa tăiată mărunt şi ulterior pui şi bulionul. […]
 

Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor

  Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe 600 g fasole verde 100 g smantână 1 ou ulei sare piper cimbru 100 g caşcaval 4 cartofi   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea, tai ceapa fideluţă şi pui fasolea la fiert. Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu coajă într-o altă oală şi […]

Salată de legume cu sos de maioneză si hrean

  Ingrediente:  4-5 roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100 g măsline 1 pahar caşcaval ras (sau brânză) sare Pentru sos ai nevoie de: 1 pahar maioneză, 1 lingură hrean ras 2 linguri smântână 1 linguriţă muştar   Mod de preparare: Speli roşiile şi ardeii graşi, apoi cureţi ardeii de cotoare, tai roşiile felii, ardeii […]
 

Mancare de morcovi si ardei gras

  Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras verde 1 ceapă 1 linguriţă stafide 50 ml supă de legume 1 lămâie 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi sare şi piper după gust. Cureţi şi tai morcovii felii subţiri, iar ardeiul gras fâşii […]

Ouă moi III

  Ingrediente: 10 ouă apă clocotită   Mod de preparare: Punem ouăle în apă clocotită şi le ţi­nem în clocot 2—3 minute, după gust. Le scoatem, le aşezăm pe farfurie şi le dăm la masă.   Poftă bună!
 

Muffins (video)

  Ingrediente: 350 g faină 150 g zahăr 1,5 linguriţă praf de copt 0,5 linguriţă sare 1 linguriţă de zahar vanilat 1 ou 200 g lapte 100 g un/margarina ciocolata rasa

Salată de ciuperci cu ouă si porumb

  Ingrediente: 400 g ciuperci 1 lingură unt (margarină) 4 ouă fierte 1 salată verde 2-3 roşii 1 conservă porumb 1 ceapă roşie 3 linguri ulei 1 lin­gură oţet condimente   Mod de preparare: Speli şi tai ciupercile mărunt, apoi le prăjeşti în unt. Tai salata fâşii şi o aşezi pe un platou. Decojeşti ouăle […]
 

Mancare de dovlecei dreasa cu smantana

  Ingrediente: 1-2 dovlecei mai tineri 1 lingură de ulei 3-4 roşii 200 ml smântână 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde sau mărar sare piper 2 linguri de făină   Mod de preparare: Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii, apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile. Intr-o cratiţă pui o lin­gură de ulei şi căleşti ceapa, […]

Salată de vinete cu nuci

  Ingrediente: 1/2 kg vinete 1/2 cană nuci 1 căţel mare de usturoi 1/2 linguriţă oţet 2-3 linguri ulei sare piper 2 linguri pătrunjel tocat   Mod de preparare: Inţepi vinetele cu o fur­culiţă, le pui într-o tavă şi le dai la cuptor pen­tru 45 de minute, la foc potrivit. După ce s-au copt, le […]
 

Salată de porumb, ciuperci si branză

  Ingrediente: Pentru salată ai nevoie de: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2 cepe 1 cutie porumb 1 cutie mică de ciuperci 100 g brânză sărată Pentru sos ai nevoie de: 1 lingură de muştar fin 2  linguri ulei 3-4 linguri oţet puţină apă 1 linguriţă sare 1-2 linguriţe zahăr   Mod de preparare: […]

Salată de cartofi cu masline si verdeţă

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 fire de ceapă verde 2 morcovi 150 g măsline 2 ouă 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 1 lămâie 1 salată verde   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai în cubuleţe. Cureţi morcovul şi-l dai pe râzătoare, iar ceapa […]
 

Ciuperci umplute

  Ingrediente: 15-16 ciuperci mai mari (albe) din soiul Champignon 1 ceapă potrivită 1-2 morcovi 150-200 brânză de vaci 1 legătură mărar sare piper după gust ulei pentru călit ceapa   Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, iar codiţele le rupi i le tai mărunt. Opăreşti pălăriile 1-2 minute în apă clocotită, le scoţi […]

Ingheţată cu fraguţe

  Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri smântână 2 pahare frăguţe   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi smântână, apoi albuşurile bătute spumă. Speli frăguţele, le pasezi şi le adaugi în jumătate din compoziţie, apoi aşezi în cupe alternativ: un strat de compoziţie cu fragi şi un strat din compoziţia neameste­cată […]
 

Borş de iepure

  Ingrediente: 1 kg carne de iepure (cap şi partea din faţă) 1 1 apă 2 ceşti borş 1 ceaşcă smîntînă 1 mor­cov 1 pătrunjel 1 păstîmac 1 ceapă sare 1 lin­guriţă făină   Mod de preparare: Ştergem carnea, o tăiem bucăţi şi o pu­nem la fiert. După ce am luat spuma, adăugăm o ceapă […]

Borş de viţel

  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 1 apă 2 ceşti borş zarzavat de supă 1 ceapă sare pătrunjel leuşlean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntină   Mod de preparare: Tăiem carnea de viţel în 5 bucăţi, o spălăm şi o punem la fiert. Luăm spuma şi adăugăm zarzavatul tăiat fin, ceapa to­cată, sarea. Cînd […]

Chicken Goa (video)

  Ingrediente: 250 g ficat de pui zahar brun 1 pahar vin de port ardei iute dupa gust sare orez   Via

Supă cu frecăţei

  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 2 ouă făină cat cuprinde   Mod de preparare: Fierbem, zeama de carne. Batem două ouă şi le amestecăm cu făină cît cuprind pentru ca să obţinem un aluat mai tare decît cel pentru tăiţei. Radem aluatul pe o râzătoare cu găuri mari, deasupra unei mese de aluat, […]
 

Ingheţată rapidă cu ness

  Ingrediente: 200 g frişcă 1 ou 1 lin­gură ness (sau cacao) 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Freci bine oul cu zahărul şi ness-ul, apoi adaugi jumătate din cantitatea de frişcă, omogenizezi şi pui compoziţia într-o cupă. O laşi la congelator 1-2 ore, apoi o decorezi cu frişca rămasă şi o serveşti imediat. […]

Ouă moi II

  Ingrediente: 10 ouă apă rece   Mod de preparare: Cele mai bune ouă moi le obţinem punîndu-le în apă rece. Cînd începe apa să dea foarte uşor în undă, le scoatem. Atunci ouăle sînt fierte uniform pînă în mijlocul gălbenuşului. Le învelim într-un şervet şi le lăsăm 2 minute, apoi le ser­vim.   Poftă […]
 

Supă cu zdrenţe

  Ingrediente: 1,5 / supă de carne 2 ouă 1 lingură făină   Mod de preparare: Punem supa de carne la fiert. Batem ouăle cu furculiţa într-o farfurie adîncă, adăugăm făina şi amestecăm bine. Pu­nem compoziţia într-un cornet de hîrtie pergament cu deschizătura foarte mică. Apoi dăm drumul încet compoziţiei să curgă în supa care […]
 

Omletă cu rosii

  Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 100 g unt sau untură   Mod de preparare: Alegem roşii coapte, le spălăm, le tă­iem şi le curăţăm de pieliţe şi de semin­ţe. Punem grăsimea într-o tigaie, adău­găm roşiile, sare şi piper; lăsăm să se pătrundă. Batem ouăle cu puţină sare şi piper, le turnăm în tigaie […]

Supă crema de orez cu zeama de lamaie

O reteta simple si delicioasa de supa crema de orez cu zeama de lamaie din: supa de carne, orez, unt, faina, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g orez 50—60 g unt 1 linguriţă făină 3 gălbenuşuri 1—2 linguri smîn­tînă cîteva picături de zeamă de lămîie   Mod de […]
 

Omletă romanească

  Ingrediente: 8 ouă 100 g brinză 4 linguri lapte sau 2 linguri lapte şi 2 linguri smantană puţină sare mărar şi pătrunjel tocat 150 g unt sau untură   Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie adîncă, le batem cu furculiţa, dar nu prea mult, adăugind puţină sare, pătrunjelul şi mă­rarul tocat, laptele şi […]

Supă cu tăiţei

  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 foaie de ţăiţei   Mod de preparare: Pregătim tăiţeii şi îi fierbem separat în apă clocotită sau în zeamă de carne, îi scoatem şi îi punem în supa de carne strecurată, fără să-i mai spălăm cu apă rece. Lăsăm supa să mai dea un clocot.   Poftă […]
 

Supă de griş

  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 4 linguri griş   Mod de preparare: Punem la fiert supa de came şi, cînd clocoteşte, turnăm grişul încet, ameste­cînd cu telul, ca să nu se prindă de fund. In 10—15 minute supa este gata şi putem să o servim. Putem prepara supa de griş şi cu zeamă […]

Ingheţată de cireşe amare

  Ingrediente: 1 kg cireşe amare 500 g zahăr 500 ml apă 100 g frişcă bătută   Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor, opreşti câteva pentru decor, iar pe restul le treci printr-o sită, strecori com­poziţia prin tifon, iar zeama obţinută o pui deoparte. Pui zahărul cu apa să fiartă până se leagă bine, ca […]
 

Supă crema de conopidă

  Ingrediente: 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne 750 g conopidă 150 g unt făină albă pentru rîntaş Pentru dres : 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă   Mod de preparare: Pregătim un piureu de conopidă. Pen­tru aceasta, curăţăm conopida de părţile verzi şi o ţinem 20 minute în apă sărată ca să iasă […]

Oua cu smantană

  Ingrediente: 10 ouă sos de smintină   Mod de preparare: Fierbem 10 ouă răscoapte, le curăţăm de coajă, le tăiem în rondele şi le lăsăm să dea un clocot într-un sos de smîntînă. Le servim fierbinţi.   Poftă bună!
 

Mancare de legume cu pui, la cuptor

  Ingrediente: 3 cartofi noi 2 dovlecei 2 fire de ceapă verde 3-4 roşii 1 kg mazăre verde 1 piept de pui (sau 2 pulpe) 1 legătură mărar 2 ouă 1 cutie mică de smântână (de 120 g) ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi dovleceii de coajă, îi tai rondele foarte […]

Salată de legume cu tarhon si nucă macinată

  Ingrediente: 1 morcov 1 ţelină 1 ardei gras 1 varză potrivită 1 ceapă 1 ou fiert tare 2-3 fire tarhon sare, piper oţet de mere ulei 2-3 cartofi nucă măcinată (opţional)   Mod de preparare: Speli varza, morcovul, ţelina, ceapa, cartofii şi ardeiul, le cureţi, apoi tai varza, ardeiul şi ceapa fâşii, iar morcovul […]
 

Cremă de căpşune

  Ingrediente: 600 g căpşune 120 g zahăr 250 ml lapte 1 plic zahăr vanilat 1-2 linguri praf de budincă de vanilie 3 ouă 200 ml frişcă 1-2 linguri nucă de cocos verde     Mod de preparare: Amesteci laptele cu jumătate din cantitate de zahăr şi zahărul vanilat, îl fierbi şi-l laş să se […]
 

Chec de dovlecei

  Ingrediente: 1,5 kg dovlecei mici 5 ouă 1-2 căţei de usturoi 250 g smântână 80 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răză­toarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi-i laşi să se scurgă pentru aproximativ o oră. în acest timp tai […]

Omletă cu raci

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar pătrunjel 10 raci 100 g unt   Mod de preparare: Fierbem racii, scoatem gîturile şi le fa­cem sote în unt, le tăiem în 2—3 bucăţi. Preparăm o omletă obişnuită peste care aşezăm gîturile de raci, rulăm şi servim pe farfurie caldă. […]
 

Omleta cu orez

  Ingrediente: 5 ouă 2 roşii potrivite puţin pesmet un praf de zahăr 1 lingură orez 50 g unt 1 ceapă 1/2 ceaşcă lapte sare piper   Mod de preparare: Curăţăm roşiile de pieliţă şi de seminţe. Dăm sare şi. piper, presărăm un praf de zahăr şi le tăvălim în puţin pesmet, le dăm prin […]

Supă cu găluşte de griş

  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 1 lingură unt 2 ouă griş cit cuprinde   Mod de preparare: Frecăm untul cu gălbenuşurile pînă se fac ca o cremă. Apoi, frecind într-una, adăugăm griş cît cuprinde pentru a se obţine o cocă mai tare decît smîntînă. Sărăm. Batem spumă două albuşuri şi le amestecăm cu […]
 

Supă de găină a la grec

  Ingrediente: 1 găină (1—1,500 kg) 2—2,5 1 apă 125 g orez 3 ouă 1 lămîie   Mod de preparare: Punem găina curăţată într-o oală, tur­năm apă rece cît să acopere pasărea şi lăsăm să fiarbă bine, dar încet. După ce a fiert, scoatem pasărea. O parte din piept şi măruntaie le tăiem mărunt (pot […]

Supa de găină

  Ingrediente: 1 găină grasă (1—1,500 kg) 2—2,5 l apă 1 mor­cov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă sare un buchet de verdeaţă   Mod de preparare: Curăţăm găina, o spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cu puţină sare), cit să o acopere. Luăm spuma. Punem zar­zavatul curăţat şi spălat şi buchetul […]
 

Supă cremă de fasole boabe

  Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă 1 bucăţică ţelină 1 cartof 1 fir de praz (partea albă) 1 morcov 1 pătrun­jel 1 păstirnac 50—60 g unt 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne sare piper după plac crutoane prăjite   Mod de preparare: Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din […]

Rulouri de dovlecei cu branză

  Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g telemea ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri pe lungime pe care le presari cu sare şi le laşi deoparte până se înmoaie. In acest timp tai telemeaua felii de 2-3 cm lungime şi 1 cm […]
 

Supă de zarzavat

  Ingrediente: 2 1 apă 2 morcovi 250 g mazăre verde 250 g bob verde 1 ceapă 50 g arpagic 2 leg pătrunjei 1 ţelină 2 salate (lăptuci) 100—150 g unt sare piper nucşoară 1 cuişoară   Mod de preparare: Tăiem mărunt morcovul, pătrunjelul, ceapa, arpagicul şi ţelina. Le rumenim în unt. Umplem cu apă […]

Ingheţată cu lamaie si cocos

Ingrediente: 2 lămâi mari 3 ouă 1 lingură făină 2 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1 plic zahăr vanilat 250 ml lapte 1 lingură cocos   Mod de preparare: Pui la fiert lămâile întregi pen­tru 20 de minute, în apă cât să le acopere. între timp, amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie, […]
 

Salată de castraveţi cu iaurt

  Ingrediente: 1 kg castraveţi 300 ml iaurt 2 legături mărar oţet zahăr sare ulei   Mod de preparare: Speli cas­traveţii, îi tai felii subţiri, pui peste ei ulei, oţet, sare şi puţin zahăr şi-i laşi deoparte 15 minute ca să-şi ia gus­tul. Speli apoi mărarul şi îl tai mărunt. Adaugi peste castraveţi iaurtul, presari […]

Supă de chimen

  Ingrediente: 2 1 supă de zarzavat 100 g unt sau ulei 2 lin­guri făină 2 linguri chimen sare   Mod de preparare: Topim untul într-o tigaie. Punem făina şi o prăjim încet, amestecînd. Cînd făina s-a rumenit puţin, adăugăm chimenul pi­sat. Stingem cu supă de zarzavat prepa­rată mai înainte. Sărăm. Lăsăm supa să clocotească, […]
 

Mancare de fasole pastai cu dovlecei

Mancare de fasole pastai cu dovlecei din: fasole verde, dovlecei, ceapa, usturoi, otet, ulei, sare, piper. Poate te intereseaza si Mancare de fasole cu vita, porc si curcan Ingrediente: 250 g fasole verde fideluţă 250 g fasole galbenă 2 dovlecei 2 cepe potrivite 2 căţei de ustu­roi 1 lingură oţet 150 ml ulei sare piper […]

Budincă de fasole verde cu rosii

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 legătură ceapă verde 3-4 roşii 6 ouă 50 g costiţă afumată 100 ml lapte dulce 1 lingură făină 1 legă­tură verdeaţă ulei     Mod de preparare: Speli bine fasolea şi o pui la fiert în apă cu sare. Opăreşti apoi roşiile, le cureţi de pieliţe şi le […]

Supă de ceapa

  Ingrediente: 1,5 1  supă de came 1 kg ceapă 125 g unt 1 linguriţă făină sare piper după gust 200—250 g caşcaval sau parmezan 8—10 felii de pîine prăjită   Mod de preparare: Curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem în felii subţiri. O punem la foc într-o cra­tiţă împreună cu o bucăţică de […]
 

Supă crema de cartofi

  Ingrediente: 1,5 1 apă 700—800 g cartofi 1 ceapă 50—60 g unt 1 linguriţă făină cîteva boabe piper sare 1 legătură de zarzavat de supă (morcov, ţelină, pătrunjel şi păstîrnac) 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem în bucăţi. Ceapa tăiată mărunt o îngălbe­nim uşor într-o oală, […]

Salată de ardei gras copt

  Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa rosie ulei 1 lingurita otet sare   Mod de preparare: Pui ardeii sa se coaca pe o tablă, pe aragaz si cand sunt gata ii prepari cu sare si-i acoperi cu un prosop curat. Speli apoi rosiile, le tai felii, iar ceapa o cureti si o […]
 

Supă de arpacaş

  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g arpacaş 50 g unt 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Alegem arpacaş alb, îl spălăm bine şi îl punem ia fiert, acoperit, în apă clo­cotită. Il fierbem încet, amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se prinda de fund. Cînd este gata, dăm arpacaşul […]

Stufat cu mazare si ciuperci

  Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci din conservă) 15 fire de usturoi verde 18 fire de ceapă verde 3 roşii medii 4 ouă fierte tari 5-6 ardei graşi 7- 8 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 200 g franzelă pentru crutoane   Mod de preparare: Cureţi […]
 

Copănele de pui cu varză dulce

  Cureţi 2-3 cepe şi 1 mor­cov, tai ceapa mărunt, dai morcovul pe răzătoarea mică şi le căleşti în ulei încins, cu o lingură de bulion, după care sting cu 1 cană de apă. Speli bine 3-4 copănele de pui, le adaugi peste legumele care fierb şi le laşi câte­va minute. Cureţi şi speli apoi […]

Prăjitură cu prune si blat din smantană

  Ingrediente: 1 kg prune 400 g smântână 500 g făină 300 g zahăr pudră 1 praf de copt 3 ouă sare   Mod de preparare: Speli prunele şi le scoţi sâmburii, apoi smântână cu 200 g zahăr, apoi adaugi treptat ouăle şi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Torni apoi compoziţia într-o […]
 

Omletă cu ficat

  Ingrediente: 8 ouă sote de ficat de pasăre 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Pregătim o omletă obişnuită, care se umple cu un sote de ficat de pui, găină sau gîscă, tăiat în felii sau în cuburi mici. Nu punem prea multă umplutură. Rulăm şi aşezăm pe o farfurie. Putem pregăti […]

Omletă cu creier

  Ingrediente: 8 ouă 1 creier 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Pregătim o omletă obişnuită. Fierbem creierul, îl tăiem în cuburi mici şi îl înăbuşim în unt cu sare şi piper, întindem apoi pe omletă umplutura de creier, rulăm şi servim pe o farfurie.   Poftă bună!
 

Supă de viţel

  Ingrediente: 1 kg carne 1,5 1 apă 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţe­lină 1/2 pătrunjel 1 cartof puţin praz sare piper puţin pătrunjel verde 1 bucăţică lămîie   Mod de preparare: Tăiem carnea în 5 bucăţi. O spălăm şi o punem într-o oală cu apă. Presărăm pu­ţină sare şi lăsăm să fiarbă, avînd grijă […]
 

Tocăniţa de vara cu vinete coapte

Tocăniţa de vara cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei grasi, morcov, ulei, usturoi, rosii. Ingrediente: 2-3 vinete 3-4 cepe 3-4 ardei graşi 1 morcov 1 pahar ulei 2-3 căţei de usturoi 1/2 kg roşii   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeii, morcovul şi usturoiul, tai ceapa solzişori, ardeii fâşii, iar morcovul îl dai pe […]

Vinete cu rosii

  Ingediente: 2 vinete 1/2 kg roşii ulei 1 căţel de usturoi sau un fir usturoi verde pătrunjel sare piper făină   Mod de preparare: Cureţi vinetele şi le tai în bucăţele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei, Când sunt gata, le scoţi pe câteva şerveţele ca să se scurgă […]
 

Peşte cu legume de vară

  Ingrediente: 1 kg peşte 2 morcovi 2 vinete 2 dovlecei mici 2 ardei graşi o mână de fasole verde 1/2 ţelină 2 cepe 7-8 roşii o ceşcuţă de vin alb 1-2 rămurele de cimbru 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele foarte bine, îl speli, îl presari cu sare şi, dacă […]

Supă de carne

  Ingrediente: 3.500 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 ţelină 1 păstirnac 1 praz 1 pătrunjel 1 ceapă sare 1 buchet (pătrunjel, mărar, frunze de ţelină)   Mod de preparare: Supa de carne se pregăteşte la fel ca bulionul de carne. Trebuie să fiarbă neîntrerupt cel puţin 3 ore, la foc mic. Cînd […]
 

Aspic de vacă sau de viţel

  Frecăm picioarele de vită cu mălai şi le pîrlim. Desfacem carnea de pe oase şi despicăm oasele în lung. Le punem într-o oală împreună cu zarzavatul (mor­cov, pătrunjel, ţelină, ceapă). Adăugăm ienibahar şi foaie de dafin în cantitate foarte mică. Umplem oala pînă sus cu apă şi o punem descoperită la foc potri­vit. Pentru […]

Consome de rosii

  Ingrediente: 1 kg roşii 1 l zeamă de carne sare piper puţin pătrunjel verde   Mod de preparare: Punem la fiert zeama de carne. Alegem 4—5 roşii coapte. Le curăţăm de pieliţă şi de seminţe şi le tăiem în cuburi sau mai mari decît tăiţeii, cam de 1 cm. Le punem într-o cratiţă mică. […]
 

Consome de carne

  Ingrediente: 1,500—2 kg carne (rasol) 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 păstirnac 1 praz 1 ţe­lină 1 ceapă, verdeaţă 2—3 albuşuri (pentru limpezii) sare   Ingrediente: Curăţăm şi spălăm carnea ca pentru bulion. Oprim jumătate din întreaga can­titate de carne, pentru limpezit. Aşezăm carnea în oală, acoperim cu apă şi procedăm la […]

Consomeuri

Consomeul este un bulion de două ori mai concentrat, pregătit din diferite feluri de carne : vacă, viţel, pasăre, vînat sau peşte. Consomeul poartă numele produsului care predomină : carnea, pasărea, vînatul, legumele, zarzavatul etc. Modul de pregătire a acestor feluri de consomeuri este acelaşi. Deosebirea constă numai în produsul cu care se face limpezirea […]
 

Ochiuri prajite pe crutoane

  Ingrediente: 10 ouă 10 felii de pîine 10 felii de şuncă 100 g unt   Mod de preparare: Pe crutoane rotunde punem felii de şuncă, iar deasupra aşezăm cîte un ochi prăjit.   Poftă bună!
 

Budincă de fasole verde cu carnaţi

  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cepe 2-3 cârnaţi afumaţi 50 ml lapte 3 ouă 1 lingură făină ulei 1 felie caşcaval 1 legătură pătrunjel sare.   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Separat cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se […]

Mojito cu capsuni si Russian Bear (video)

  Ingrediente Mojito: zahar brun 50 gr lime 1/2 menta 3-5 frunze gheata pisata la discretie rom ca 50 ml 5-8 bucati capsuni Ingrediente Russian Bear: vodka 50 ml zahar brun 50 gr lapte cald 50-100 ml   Via
 

Crochete cu ouă

  Ingrediente: 7 ouă 3 linguri sos alb 2 linguriţe mărar verde tocat 1 lingură parmezan (caşcaval) ras sare piper Pentru pane : 3—4 gălbenuşuri puţin ulei pes­met grăsime pentru prăjit   Mod de preparare: Fierbem ouăle răscoapte, apoi le punem în apă ca să se răcească. Le curăţăm şi le tăiem fin. Pregătim un […]

Sote de dovlecei

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 100 g unt sare pătrunjel verde piper   Mod de preparare: Alegi dovlecei tineri şi îi razi uşor de coajă, îi speli, îi tai rondele şi îî pui la fiert în apă clocotită cu sare, atât cât să-i acopere. Când sunt fierţi, îi strecori şi îi rumeneşti puţin în unt. […]
 

Budinca de taiţei cu legume si ciuperci

  Ingrediente: 200 g tăieţei 2 dovlecei 5-6 roşii 1 ceapă 200 g ciuperci 2 linguri griş 150 smân­tână 2 ouă 100 g caşcaval 50 g unt pesmet sare piper ulei   Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi tăieţeii şi îi laşi 10 minute. Cureţi dovle­ceii de coajă, […]

Salata de paste cu legume si măsline

  Ingrediente: 300 g paste făinoase în formă de melcişori sau fundiţe 100 g măsline negre 200 g brânză telemea 2 castraveţi 2 roşii 100 ml ulei 50 ml oţet 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă sărată. Când s-au răcit, le strecori, le treci sub un jet de apă […]
 

Budinca de clatite cu conopidă

  Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 2 linguri făină sifon 1 ceaşcă lapte 100 g unt 50 g caşcaval 1 ceaşcă smântână sare ulei   Mod de preparare: Din făină, ouă, un praf de sare, sifon şi lapte prepari un aluat din care faci clătite pe care le prăjeşti în puţin ulei încins. Fierbi apoi […]
 

Supă de vişine cu smantana

O reteta foarte simpla de supa de visine cu smantana din: visine, galbenusuri, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg vişine 2 gălbenuşuri 250 g smântână 1 linguriţă zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli vişinele, le opăreşti şi le pasezi printr-o sită. Amesteci apoi sucul de vişine obţinut cu 1 l de […]

Ouă cu sos vinegreta

  Ingrediente: 10 ouă Pentru sosul vinegretă : 2 linguri oţet 4 linguri ulei sare piper o lingură zahăr (după gust) pă­trunjel tocat   Mod de preparare: Fierbem ouăle 10—12 minute. Le scoa­tem. Le punem în apă rece şi le curăţăm de coajă. Le tăiem în patru cu un cuţitaş înfierbîntat în foc ; apoi […]

Ouă moi

  Ingrediente: 10 ouă apă clocotită   Mod de preparare: Punem ouăle în apă clocotită, tragem cratiţa la marginea maşinii şi le ţinem după gust, 2—4 minute. Dacă apa cloco­teşte, albuşul se coagulează prea tare în jurul cojii, gălbenuşul rămînînd nepă­truns de căldură.   Poftă bună!

Dovlecei umpluti cu ciuperci

  Ingrediente: 3-4 dovlecei 200 g ciuperci 2 cepe 1 ceaşcă orez ulei pătrunjel mărar 150 g smântână sare condimente   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai în jumătate pe lung şi le scoţi miezul. Presari cu puţină sare jumătăţile de dovlecei şi le laşi deoparte pentru 15 minute. Speli apoi orezul […]
 

Ouă la cuptor

  Ingrediente: 5 ouă 2 linguri smîntînă pătrunjel verde puţin unt   Mod de preparare: Spălăm bine ouăle şi le fierbem răs­coapte. Le scoatem, le punem în apă rece şi le tăiem în două, în lung, cu un cuţit bun. Golim jumătăţile de ou cu băgare de seamă ca să nu se strice; apoi aşe­zăm […]
 

Ouă in forme

  Ingrediente: 10 ouă 100 g unt 2 linguri parmezan ras zeamă de carne sare   Mod de preparare: Ungem cu unt 10 forme speciale, care merg la cuptor. Punem cîte un ou în fie­care, presărăm puţin parmezan (sau caş­caval) ras ; adăugăm o bucăţică de unt cit o alună, puţină zeamă de carne şi […]

Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi

  Pentru aluat ai nevoie de: 1 kg de cartofi 1 ou 100 g unt (sau margarină) 100-150 g făină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 2-3 vinete 4 roşii 150 g caşcaval (sau telemea) 2 ouă 150 ml smântână busuioc măghiran cimbru sare piper     Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe […]
 

Ouă cu cartofi

  Ingrediente: 5 ouă 5 cartofi 50 g unt putin caşcaval puţin lapte   Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi coacem în cuptor, întregi, în coaja lor. După 30—40 minute, îi scoatem şi îi scobim în for­mă ovală, scoţînd miezul, pe care îl pu­nem într-o cratiţă cu sare, piper, unt, puţin lapte şi […]

Ochiuri cu spanac II

  Ingrediente: 10 ouă piure de spanac 10 linguri sos alb 1 lin­gură parmezan ras 50 g unt sare   Mod de preparare: Fierbem ochiurile în apă clocotită şi le scoatem mai moi. Pregătim un sos alb. Intr-un vas de sticlă rezistent la foc punem piureul de spanac. Peste spanac aşezăm ochiurile. Turnăm sosul alb […]
 

Omletă cu ciuperci

  Ingrediente: 6—7 ouă 100 g ciuperci 150 g unt ceapă după gust mărar şi pătrunjel verde 200 g smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Inăbuşim ciupercile cîteva minute în puţin unt, apoi le tăiem. Infierbîntăm unt într-o tigaie, adăugăm ceapă tocată, ciu­percile, puţină sare şi înăbuşim totul. Cînd ciupercile sînt gata, […]

Omleta cu ceapa

  Ingrediente: 10 ouă 4—5 cepe 100 g unt   Mod de preparare: Infierbîntăm untul într-o tigaie, adău­găm ceapa tăiată în felii subţiri, sare şi piper şi lăsăm să se moaie la foc fără să se înnegrească. Adăugăm o ceşcuţă de apă caldă, lăsînd ceapa să fiarbă pînă scade apa cu totul. Batem ouăle, presărăm […]
 

Crochete de legume cu sos de roşii

  Ingrediente: 1 dovlecel 1 fir de ceapă verde 1 morcov 3 cartofi 4-5 linguri făină piper ulei condimente Pentru sosul de roşii ai nevoie de: 3-4 roşii 1 linguriţă zahăr, ulei 1 linguriţă muştar 1 lingură smântână 3-4 fire pătrunjel sare   Cum procedezi pentru crochete: Cureţi dovlecelul, morcovul şi cartofii şi le dai […]

Omleta simpla

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar pătrunjel   Mod de preparare: Batem ouăle cu laptele (sau lapte amestecat cu smîntînă), sare, pătrunjel şi mărar tăiate mărunt. Infierbîntăm untul într-o tigaie, tur­năm compoziţia şi dăm la cuptor 10 mi­nute sau ţinem pe plită. Cînd a crescut omleta, o […]
 

Ochiuri cu şuncă

  Ingrediente: 10 ouă 5 felii de şuncă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Tăiem şunca în felii mici (socotind cîte o felie de persoană) şi o prăjim în unt fierbinte, într-un vas cu pereţi subţiri. După ce s-au prăjit pe o parte, întoar­cem feliile şi peste ele spargem ouăle întregi, unul […]

Ochiuri prajite cu slanină

  Ingrediente: 10 ouă 150 g slănină sare piper   Mod de preparare: Tăiem slănina felii subţiri şi o prăjim într-o tigaie. Adăugăm ouăle şi prăjim ochiurile împreună cu slănina. Servim în­tr-o farfurie caldă, presărînd piper.   Poftă bună!
 

Vinete umplute cu orez

  Ingrediente: 3 vinete 6-7 roşii 1/2 ceaşcă de orez 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de zahăr 2 linguri ulei 1 lingură pesmet sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le tai în jumătate pe lungime şi le ţii un sfert de oră în apă clocotită. Le apoi […]

Ochiuri prăjite cu rinichi

  Ingrediente: 10 ouă 1 rinichi de viţel 1 ceapă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Tăiem felii un rinichi de viţel. Prăjim uşor în unt, să nu se rumenească, o ceapă tăiată mărunt. Punem feliile de ri­nichi şi lăsăm să se prăjească încet 10— 15 minute. Presărăm piper şi sare. Aşe­zăm […]
 

Pui cu sos alb si conopidă

  Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 conopidă 100 g unt 1 lingură făină 2 cepe 200 g smân­tână sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, tai în două fiecare bucată şi le rumeneşti în unt. Cureţi ceapa, o dai pe răzătoare, iar conopida o speli, o desfaci în bucheţele şi o pui la […]

Bulion de carne (supa de carne)

Bulion de carne din: carne, apa, morcovi, telina, pastarnac, praz, patrunjel, sare, verdeturi. Ingrediente: 1,5 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 ţelină păstîrnac 1 praz 1 pătrunjel 1 ceapă mijlocie sare un buchet verdeţuri (pătrunjel, mărar, ţelină) Mod de preparare: Spălăm carnea în apă rece (nu o ţinem nult în apă ca să […]
 

Iahnie de dovlcei

  Ingrediente: 3 dovlecei 5-6 fire de ceapă verde 5 roşii, ulei 1 lingură făină câteva fire de pătrunjel câteva fire de mărar 3-4 frunze de ţelină sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleceii, tai dovleceii în bucăţi mai mari, iar ceapa o toci mărunt. Opăreşti roşiile, apoi le decojeşti şi le […]
 

Ochiuri simple

  Ingrediente: 10 ouă 100 g unt mămăliguţă sare   Mod de preparare: Intr-o farfurie ovală sau rotundă răsturnăm o mămăliguţă. In acelaşi timp în­tr-o tigae punem unt sau grăsime în can­titate mai mare şi lăsăm să se înfierbînte puţin. Spargem ouăle dîndu-le drumul în grăsimea abia încinsă ; sînt gata cînd albuşul este închegat. […]

Ochiuri in rosii (catoianachi)

  Ingrediente: 10 ouă 5 roşii 2 ouă răscoapte 1 castravete mic murat în oţet 1 cartof fiert 1 lingură muştar ulei otet pătrunjel sare piper puţin aspic   Mod de preparare: Tăiem în două 5 roşii egale, rotunde, frumoase, maii, ca să încapă ochiurile în ele. Scoatem seminţele şi miezul. Pu­nem roşiile într-o farfurie, […]
 

Mancare de vinete si carne de vită

  Ingrediente: 500 g carne de vită 2 vinete 2 cepe 50 g bulion 4 roşii 1 căţel de usturoi 100 ml ulei 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare piper  Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui să se rumenească în ulei şi când e gata, o scoţi într-o altă cratiţă. […]

Ochiuri cu mamaliguta

  Ingrediente: 10 ouă mămăliguţă mai moale 50 g unt sare   Mod de preparare: Pregătim ochiuri în apă. Facem o mă­măliguţă moale şi o punem în farfurie. Peste mămăliguţă aşezăm ochiu­rile, iar deasupra turnăm cu o linguriţă unt proaspăt, fierbinte. In loc de unt pu­tem servi cu smîntînă.   Poftă bună!
 

Ochiuri cu ciuperci

  Ingrediente: 10 ouă ciuperci cu smîntînă 50 g unt sare   Mod de preparare: Pregătim ciuperci cu smîntînă şi le aşezăm pe o farfurie. Deasupra pu­nem ochiuri fierte în apă, peste care tur­năm unt fierbinte.   Poftă bună!

Vinete cu brânză la cuptor

  Ingrediente: 4-5 vinete 250 g telemea de oi 3 linguri ulei 3-4 roşii sare 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime, le presari cu sare, le laşi câteva minute deoparte să se scurgă de zeamă, apoi le treci prin ăină şi le prăjeşti în ulei […]
 

Ghiveci cu carne de vită

  Ingrediente: 300 g carne de vită 3 dovlecei mici 3 vinete potrivite 1 ardei verde 3 roşii 2 căţei de usturoi 125 g caşcaval 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli toate legumele, apoi opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în sferturi. Ardeiul îl cureţi de cotor, îl tai […]

Ochiuri cu spanac I

  Ingrediente: 10 ou  piure de spanac 50 unt  sau 150 g smîntînă sare   Mod de preparare: Pregătim ochiuri fierte în apă. Aran­jăm pe o farfurie piureul de spanac. Luăm ochiurile cu lingura de spu­muit şi le aşezăm pe spanac. Peste ochiuri punem bucăţele de unt sau turnăm unt fierbinte. Le putem servi şi […]
 

Ochiuri romaneşti

  Ingrediente: 10 ouă 100 g unt sare puţin oţet   Mod de preparare: Fierbem într-o cratiţă apă cu sare şi cu puţin oţet. Spargem ouă proaspete şi le dăm drumul uşor în apa clocotită. Lăsăm ochiurile pînă li se întăreşte al­buşul (gălbenuşul să nu fie tare), apoi le şcoatem încet cu lingura de spumuit […]

Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare

  Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 dovlecei 1 morcov 1 ardei gras roşu 3 cartofi 1-2 căni suc de roşii 1 lingură orez 1 ţelină mică 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare ulei 1 ou   Mod de preparare: Cureţi morcovul, ceapa, ţelina şi ardeiul gras, apoi dai morcovul pe […]
 

Chifteluţe de vinete

  Ingrediente: 1 morcov 150 g telemea 50 g caşcaval 2 ouă 2-3 linguri făină 2 cepe 1 kg vinete 200 ml ulei sare şi piper     Mod de preparare: Pui la copt vinetele şi când sunt gata, le cureţi de coajă cât sunt încă fierbinţi şi le laşi să se scurgă bine. Cureţi […]

Jumări cu rosii

  Ingrediente: 10 ouă 5 roşii 100 g unt sare   Mod de preparare: Opărim 5 roşii potrivite, le curăţăm de pieliţe, scoatem seminţele şi le tăiem în cuburi. Le trecem repede prin unt la foc iute, ca să nu lase zeamă. Pregătim ju­mările. Aşezăm roşiile în mijlocul far­furiei, iar jumările împrejur.   Poftă bună!

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu