sâmbătă, 25 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 40

Retete culinare cu poze 

 

Saramura de ten la gratar

  Ingrediente: 1 ten de cateva kg 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se sareaza foarte bine si se puna pe gratar pana se frige bine pe o […]

Tarta cu şuncă şi porumb

  Ingrediente: 125 g brânză dulce de vaci sare  5 linguri ulei de floarea soarelui 3 ouă  250 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 4 cepe verzi 100 g şuncă fiartă 1 cutie boabe de porumb 100 ml lapte 100 ml smântână  piper 100 g brânză telemea rasă   Mod de preparare:  Pentru aluat, […]
 

Supă cu pui şi tăiţei

Ingrediente: 1 pui  2 cm ghimbir  1 căţel de usturoi sare  10 boabe de piper  1 linguriţă pastă de roşii legume pentru supă (morcov, ţelină, etc) 1/2 legătură ceapă verde  2 ardei iuţi roşii 100 g paste  3 crenguţe coriandru   Mod de preparare: Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l într-o oală acoperită cu un […]
 
 

Pastravi in cetina ( harzob de brad )

  Ingrediente: câţiva păstrăvi mărar uscat cimbru sare Preparare: Se spală bine păstrăvul curăţat de intenstine şi se sărează după gust. Intr-un loc bine ferit de vânt se face în pământ o groapă. Se aprinde în ea un foc de crengi de brad. Când jarul este bine încins şi s-a acoperit de o pulbere fină […]
 

Champagne Pick-me-up Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 cognac 4/70 suc proaspăt de portocale 1/10 sirop de rodii şampanie După unele opinii, ţara sa de origine ar fi Franţa anilor ’40; după altele, America anilor […]
 

Sufleu cu broccoli

Ingrediente: 200 g făină 150 g unt sa­re 600 g broccoli 1 ceapă 1 linguriţă ulei 30 g miez de nucă tocat 3 ouă 250 ml smântână 6 linguri parmezan ras piper nucşoară rasă 200 g roşii cherry Mod de preparare: Frământaţi făi­na cu untul şi 1/2 linguriţă sare. Formaţi o sferă din alu­at, înfăşuraţi-l […]
 

Marinata de peste

Se da prin făină amestecată cu boia bucăţi de peşte şi se prajesc în ulei, apoi se pun deoparte. Se rad două cepe mari, un morcov subţire, o ţelină, le amestecăm cu un păhărel de ulei rece şi le fierbem înăbuşit. In timpul fiertului adăugăm usturoi, bulion subţiat cu apă, o foaie de dafin, câteva […]
 
 

Prajitură cu gutui si migdale

Ingrediente: Pentru gutui: 500 ml vin alb 100 g zahăr 2 fructe stea 1/2 lămâie 5 gutui ( circa 275 g) Pentru aluat 250 g unt moale 200 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare 5 ouă 250 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 g migdale măcinate 4 linguri […]
 

Supă cu legume şi carnati

  Ingrediente: 500 g cartofi 200 g ţelină  2 morcovi mari 1/2 legătură maghiran 4 linguri ulei 100 g grâu integral 1 linguriţă chimen 1,51 supă 2 tulpini praz 4 cârnaţi (sau crenvurşti)  sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe potrivite. Spălaţi maghiranul şi tocaţi-l mărunt. Incingeţi uleiul […]
 
 

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

  Ingrediente: câte 200 g carne de vacă, viţel şi spată de porc  sare piper 1 ceapă mare 500 g cartofi  1 tulpină de praz 150 g ţelină 300 g morcovi 1 rădăcină de pătrunjel  250 g varză albă verdeaţa de la 1 ţelină  1 lingură ulei nucşoairă rasă  1 linguriţă maghiran uscat 600 ml […]

Borş pescăresc cu somn sau crap

O reteta de bors pescaresc cu somn sau crap si ceapa, ardei gras, rosii, hrean, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt 1 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 2 ardei graşi 4-5 roşii 1 rădăcină hrean 1 rădăcină pătrunjel 1,5 l apă 1 l borş pătrunjel verde leuştean sare […]
 
 

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)

Ingrediente: 2 peaches Half pineapple 1 orange 2 bananas Half melon A few strawberries Mixed berries A few mint leaves for the caramel vanilla and lemongrass sauce: 120 g sugar 75 ml water Half vanilla bean 1 lemongrass stalk, chopped 1 lime, juiced for the orange brandy sauce: 1 orange, juiced 2 tbsp brandy 1 […]
 

Ardei umpluti englezesti

  Ingrediente: 10 ardei graşi 300 g carne afumată fiartă 4 ouă fierte tari 2 castraveţi mici muraţi 250 ml smântână 60 g unt sare   Mod de preparare: Ardeii se taie în două, se curăţă de cotor şi seminţe, apoi se umplu cu carnea afumată şi tăiată mărunt, amestecată cu ouăle şi castraveţii tăiaţi […]
 

Cocktail exotic cu ananas

Ingrediente: 50 ml rom 50 ml smantana pentru frisca (pastrata jumatate de ora la congelator) 60 ml suc de ananas 30 ml lichior crema din fructe exotice 100 g ananas fruct curatat sau ananas din compot Mod de preparare: Se pastreaza cate doua sau trei bucati mai mari de ananas pentru ornat, iar restul se […]
Branza_prajita

Branza prajita

O reteta simpla de branza prajita cu cartofi, ceapa, svaiter, delikat, piper negru macinat si patrunjel Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 100 g svaiter 4 linguri de unt delikat piper negru macinat 3 linguri frunza de patrunjel taiat marunt   Mod de preparare: Se fierb cartofii si se descojesc fierbinti. Se razuiesc mare si […]
 

Omleta cu ciuperci si curry

O reteta simpla de omleta cu ciuperci champignon si bureti, unt, praf de curry, sare, nucsoara, branza, castravete, rosii si usturoi verde. Ingrediente: 100 g ciuperci chamipgnon 50 g bureti galbeni 2 linguri de unt 1 lingurita praf de Curry (condiment indian) 1 catel de usturoi 4 oua sare nucsoara proaspat rasa 100 g branza […]
 

Gogosele cu iaurt

 Ingrediente: 600 g iaurt 3 ouă 1 pliculeţ cu praf de copt 50 g zahăr 500 g făină  5 pliculeţe cu zahăr vanilat  1 plic cu zahăr pudră  1 linguriţă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu esenţă de rom sare ulei
 
Praz_cu_peste

Praz cu peste

Praz cu peste din: peste, praz, ulei, ceapa, bulion, rosii, ardei gras, verdeata, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1 kg peste 750 g praz 100 ml ulei 10 g ceapa 50 g bulion 400 g rosii 150 g ardei gras 1 legatura verdeata 1 fir cimbru piper sare Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, […]
 

Ananas umplut

Ingrediente: 1 ananas 2 dovlecei 1 ceapa 4 rosii 1 ardei gras 300 g fructe de mare asortate, congelate patrunjel 50 g margarina sare piper curry Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent uns cu margarina, amestecă orezul spălat cu ceapa tăiată mărunt, dovlecelul trecut prin răzătoarea mică, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe. Adaugă fructele de […]
 
 

Prăjitură cu prune coapte

Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr 1 vârf de cuţit sare 2 ouă coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 200 g făină 1 kg prune coapte eventual puţin lapte 2 linguri pesmet 2 linguri zahar tos Mod de preparare: Puneţi într-un castron untul la temperatura camerei, zahărul şi 1 […]
 

Supă cu perişoare si usturoi

  Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare  1 căţel de usturoi 1 lingură ulei  1 ceapă verde  150 g roşii cherry  250 g carne de porc tocată  2 linguri sherry  piper  1,51 supă 2 linguri sos de peşte 2 lin­guri pătrunjel tocat Mod de preparare:  Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor […]
 
 

Supa strecurata

  Ingrediente: 2 morcovi 2 bucati păstârnac 1-2 bucati pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 1/4 varză albă 4 cartofi sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi se taie în bucăţi mari. Se pune la fiert cu apă rece şi sare. Apa se socoteşte aproximativ câte 1/2 l de persoană, ţinând seama că prin […]
 

Ciorba de zarzavat

  Ingrediente: 1 morcov 1/2 ţelină 1 pătrunjel 3 cepe 4 cartofi o mână de fasole verde 4-5 roşii 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 1/4 varză 2 linguri unt sau margarina pătrunjel verde sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina în […]
 
 

Supa crema de dovleac cu smantana

Ingrediente: 1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar fără să o arunci. Zdrobeşte cubuleţele […]
 

Galusti crocante

  Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund 2 oua 100 g parmezan 50 g cascaval de oaie 200 g faina 50 g smantana 100 g mazare 100 g pesmet sare ulei   Mod de preparare: Dă caşcavalul şi parme­zanul pe răzătoarea mare. Spală bine orezul în mai multe ape reci, după care fierbe-l în […]
 
 

Supă asiatică

Ingrediente: 200 g paste asiatice pentru supă 1 tulpină de praz 2 cepe roşii 1 ardei iute roşu 1 l supă pătrunjel 2 cm ghimbir 200 g germeni de soia sos de soia 2 linguri fulgi de cocos Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe am­balaj. Tăiaţi prazul rondele, iar ceapa inele. Tăiaţi […]
 

Cruditati

  Ingrediente: 8 fire de telina (cu fire groase) 1 castravete (de sera) 3 zucchini de marime mijlocie (circa 1200 g fiecare) 5-7 cepe verzi 8 morcovi de marime mijlocie (fiecare de circa 100 g) 2 andive 4 mere acrisoare 2 linguri. zeama de lamaie   Mod de preparare: Telina (firul) se taie in bucati […]
 

Chili con carne picant

  Ingrediente: 3 linguri ulei 80 g şuncă afumată 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 chili roşu 600 g carne tocată, de vită sare piper 2 linguriţe chimen 1 ardei gras roşu 500 g roşii 1 cutie fasole Kidney (415 ml) 150 g smântână 1 lingură pătrunjel tocat   Mod de preparare: Incingeţi uleiul […]
 

Scrumbii cu sos englezesc

  Ingrediente: 4 scrumbii două pahare supă de zarzavat o lămâie o linguriţă de amidon piper boabe sare o foaie de dafin   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de intestine şi se spală bine cu apă rece. Se aşază într-o cratiţă cu o cană (de supă de zarzavat, sare […]
 
 

Chec aperitiv cu spanac si dovleac

  Ingrediente: 500 g spanac 2 oua 100 g iaurt 200 g malai 1 felie dovleac 200 g telemea de oaie 500 ml lapte 500 ml lapte 25 g drojdie 50 g faina sare ulei   Mod de preparare: Fierbe spanacul. Scurge-l, taie-l marunt si caleste-l. Cand s-a racorit, adauga 100 g branza rasa, ouale […]

Gulas in dovleac

  Ingrediente: 1 dovleac 4 cepe 100 g unt 2 catei de usturoi 15 g faina 25 ml otet 1 conserva cu rosii 1 ardei iute 5-6 cartofi boia dulce boia iute 2 foi de dafin patrunjel Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit împreună cu ustu­roiul. Adaugă carnea tăiată cubuleţe […]

Tarte de nuci cu ananas

  Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g miere 200 g făină pentru prăjituri un plic de zahăr vanilat 50 g de nuci tocate fin Pentru cremă: 800 g ananas din compot sau fruct 40 ml brandy un litru de frişca 2 linguri de miere 50 g de nuci măcinate fin  16 nuci întregi   […]
 

Champagne Cup Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe de sezon şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3-4 linguri de zahar pudra 5 cl brandy 3 cl triple sec o sticla de sampanie 2 sticlute mici de apa gazoasa fructe diferite   Este […]
 
 

Mancare de fasole

  Ingrediente: 1 ciolan afumat 800 g fasole boabe 1 ceapa 2 morcovi 1 foaie de dain 1 lingura cu faina patrunjel marar ulei tarhon cimbru sare piper   Mod de preparare: Fierbe fasolea in doua-trei ape cu sare, la foc mic, pana cand se inmoaie bine bobul si coaja. Separat fierbe ciolanul. Caleste ceapa […]
 

Salata de past

  Ingrediente: 200 g paste spirala 200 g cascaval 300 d sunca de praga 4-5 castraveti murati 100 g maioneza 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi pisati sare piper   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu un praf de sare, apoi trece-le printr-un jet de apă rece, să nu se lipească între […]
 

Risotto cu miel

O reteta simpla si delicioasa de risotto cu miel din: orez, carne de miel, ceapa, rosii, vin, usturoi, ulei de masline, sofran, oregano, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 1 kg carne de miel 3 cepe 5-6 rosii 2 cesti cu vin 1 cutie cu rosii 3 catei de usturoi ulei de masline […]
 

Cum se prepara Pui Fajitas (video)

  Ingrediente: 2 boneless chicken breasts 2 limes Half tbsp caster sugar 2 tsp dried oregano Half tsp cayenne pepper 1 tsp cinnamon powder 2 onions 1 red pepper 1 orange pepper 1 green pepper 3 tbsp vegetable oil Parsley for garnishing Salt and pepper 1 sharp knife 1 chopping board 1 plate or small […]
 
 

Sos de hrean

  Ingrediente: 200 g smantana (grasa) zeama de la o lamaie  4 linguri hrean razuit miere lichida dupa gust  sare de mare piper alb macinat 2 lingurite patrunjel taiat marunt 1 fir de patrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Smantana se amesteca cu zeama de lama­ie intr-un castron sj se bate cu telul pana […]
 

Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton

  Ingrediente: 8 oua 1 salata verde mare 2 ardei rosii 3 cepe mari 1 castravete (de sera) 370 g peste ton in ulei (2 conserve) 4 linguri de ulei de peste(din conserva) 4 linguri de otet sare piper negru macinat 1 lingura mustar (picant) iute 2 linguri de marar taiat marunt  2 linguri de […]
 
 

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

Consistenta Specialiştii consideră că examinarea vizuală a vinului începe din momentul turnării acestuia în pahar. Fiecare vin are consistenţa sau fluiditatea sa care cauzează zgomote speciale. Absenţa consistenţei vinului este considerată ca un defect. Consistenţa vinului este apreciată prin termeni ca: fluid, puţin consistent, destul de consistent, consistent şi vâscos. Fluid -  Termenul de fluid […]
 

Tarta cu magiun

  Ingrediente: 200 g gem de prune 200 g nuca Pentru aluat: 1 ou 250 g margarina 250 g zahar 600 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară făina şi […]
 

Ciorba cu afumatura

  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 1 ardei gras 2 cartofi 50 g paste mai mici 1 cutie cu rosii decojite 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean 1 l bors sare   Mod de preparare: Fierbe afumăturaîn apă. Adună spuma de câte ori este nevoie. […]
 

Peste pane cu sote de legume

  Ingrediente: 4 bucati file de salau sau pangasius 3 oua 20 g pesmet 200 g mazare 100 g de fasole verde 400 g de cartofi 3-4 linguri ulei de masline ulei pentru prajit 30 g unt o legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se taie fileurile de peşte în jumătăţi astfel […]
 
 

Orez cu legume si pui

  Ingrediente: 8 pulpe superioare 300 g orez cu bob lung 1 dovlecel 1 vanata 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi de diferite culori 1 ceapa 50 g unt ulei Mod de preparare: Spală carnea de pui condimenteaz-o cu sare şi piper după care aşaz-o într-o tava. Stropeşte cu ulei şi puţină apă. Las-o […]

Piept de pui cu rosii gratinate

  Ingrediente: 1 kg piept de pui 8 rosii 2 ardei rosii 20 g cascaval unt si pesmet pentru tava 2 linguri de ulei de masline mujdei de usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Se spală şi se porţionează pieptul de pui ca pentru şniţel, se dă cu sare şi piper si se […]
 

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

  Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 125 g unt 150 g zahăr  6 ouă  6 linguri de rom  150 g alune de pădure sau nuci unt pentru uns tava   Mod de preparare: Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se răcească şi se mai amestecă […]
 

Champagne Cocktail

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – flote Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă roşie   Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/10 brandy 9/10 şampanie un cub de zahăr câteva picături de angostura A apărut în Franţa, prin anii ’20 ai […]
 
 

Salata verde cu alune si cas de oaie

  Ingrediente: 100 ml suc de struguri 1 lingurita rasa de mustar 1 lingurita rasa de otet 1 lingurita rasa de ulei (de alune) 1 lingurita rasa de ulei (de nuci) 2 lingurite rase de ulei din samburi de struguri sare piper alb macinat 800 g salata verde 150 g alune 300 g cas de […]
 
 

Muschiulet umplut

  Muşchiuleţii de porc se înţeapă cu un cuţit ascuţit fără să se ajungă în cealaltă parte. Se face un orificiu cât mai larg pentru a intra multă umplutură. Acest muşchi se pune la maşina de cârnaţi (sau chiar manual) şi se umple cu pastă de cârnaţi. După aceea se întinde prapurul de porc pe […]
 

Cartofi prajiti cu fasole verde si pere

O reteta de cartofi prajiti cu cu fasole verde, ceapa, sare, pere, piper alb, piper rosu si tarhon sau marar Ingrediente: 750 g cartofi fierti 2 cepe 250 g fasole verde sare 3 pere 6 linguri rase de ulei piper alb macinat 1 varf de cutit de piper rosu macinat 1 legatura tarhon sau marar […]
 
 

Cannelloni cu piept de pui

Ingrediente: 12 paste canelloni 300 g carne tocată din piept de pui o ceapă 2-3 linguri ulei 150-200 ml supă de carne 200 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 căţei de usturoi sare  piper  busuioc  tarhon 75 g parmezan  1 ou mai mare sau două ouă mai mici unt şi pesmet pentru uns […]
 

Lasagne cu rosii si carne tocata

  Ingrediente: 18 foi de lasagne 400 g carne tocata de porc si de vita o ceapa o lingura de pasta de tomate 3-4 linguri de unt 150 ml vin alb 2 morcovi mici o telina mica 300 g rosii decojite in suc de rosii o lingurita de patrunjel verde tocat marunt 2-3 crengute de […]
 
 

Tort de fructe cu frisca si fructe

  Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe: ananas, kiwi, banane, stafide   Mod de preparare: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8 linguri faina si se coace la foc potrivit intr-o tava […]
 

Caruso Cocktail

Caruso Cocktail din: gin, vermut, menta verde.   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea     Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/3 cremă de mentă verde   Caruso este un […]
 
 

Crema de iaurt

Ingrediente: 500 g iaurt 60 g miere 1 ciocolata menaj 2 oua   Mod de preparare: Toate se amesteca bine cu mixerul. Crema de iaurt       Pofta buna!
 

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere

  Ingrediente: 500 g laptuci 600 g ficat de vita taiat felii 1 lingura rasa de faina 2 lingura rasa de margarina sau unt  sare 3 mere moi/vestejite 4 lingura rasa de ulei  2 lingura rasa de otet 1 lingurita mustar (picant) iute piper negru pacinat   Mod de preparare: Se rup frunzele de salata. […]

Castraveti inabusiti cu carne tocata

O reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina, ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar. Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1 lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 1 lingurita praf de Curry 125 ml […]
 
 

Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi

  Ingrediente: 400 ml iaurt natur 200 ml smantana 1 legatura marar proaspat 1 lingurita sare grunjoasa 3 catei de usturoi zeama de la 2 lamai cateva felii de lamaie pentru ornat   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca 400 ml iaurt natur de buna calitate cu 200 ml smantana si 1 legatura marar […]
 

Cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini (video)

O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini Ingrediente: 2 passion fruits 50 ml Passion fruit flavoured vodka 10 ml passion fruit Juice 5 ml lemon juice 10 ml passion fruit flavoured liqueur 1 tsp passion fruit syrup some cubed ice 1 Knife 1 Chopping board 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer […]
 
 

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel

  Ingrediente: 4 ardei 4 rosii mari 8 castraveti 4 cartofi busuioc patrunjel verde 2 linguri de ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 150 g de branza telemea sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de […]
 

Sarlota cu nuca

Ingrediente: 1 l lapte 75 g faina 50 g miere 50 g cacao 250 g frisca 100 g nuci pisate   Mod de preparare: Fierbem la foc potrivit leptele in care am pus mierea, cacaua, faina si nucile. Cand s-a legat tumam in pahare si cand s-a racit o omam cu frisca. Sarlota cu nuca […]

Dovlecei umpluti cu pasta de carne

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata, orez marar, patrunjel, ceapa, ou, rosii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g carne tocata 6 dovlecei 100 g de orez o legatura de marar o legatura de patrunjel 2 cepe 1 ou 6 rosii moi sare piper ulei de masline   Mod de preparare: […]
 

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

  Ingrediente: 375 g făină 180 ml lapte călduţ 20 g drojdie de bere o lingură de zahăr 70 g unt sare Pentru umplutură: 1 compot de caise 150 g mac 200 ml lapte dulce 4-5 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de scorţişoară 1 lingură de gem de caise 250 g brânză proaspătă de vaci […]
 
 

Muşchiuleţ de porc pane

  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 2 linguri cu făină 3 linguri cu pesmet 6 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina cu pesmetul. Taie muşchiul de porc în felii potrivit de groase. Freacă fiecare felie cu usturoi zdrobit, după care trcece-le prin ouă bătute […]

Paste gratinate

  Ingrediente: 250 g paste scurrte (penne) 15 g unt 2 cepe  2 fire de praz 4-5 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline 300 g roşii decojjite în suc de roşii  125 ml vin alb 200 g smântână 200 g brânză topită cu verdeaţă 4 linguri parmezan ras unt şi pesmet peintru tapetat […]
 
 

Prăjitură cu lichior

Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte Pentru blat 120 g unt 50 g ciocolată amăruie 7 ouă  150 g zahăr 120 g făină 30 gcacao sare Pentru cremă: 8 foi de gelatină 450 g iaurt 100 g zahăr 60 ml lichior de migdale 200 ml frişca   Mod de preparare: Bate untul cu un praf […]
 

Cremă de ciuperci

  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe 1 ţelină 1 păstârnac 1 lingură cu făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pahar cu lapte sare 2 l apă Mod de preparare: Curăţă zarzavatul, taie-l în bucăţi şi fierbe-l în apă cu sare. Când sunt fierte, strecoară-le. într-o tigaie, topeşte 3/4 din cantitatea de unt. Presară […]
 
 

Clătită picantă

  Ingrediente: Pentru umplutură 300 g bacon 4 roşii 200 g caşcaval 2 cepe ulei Pentru clătită 300 g făină 300 ml apă minerală 50 g ulei 25 g zahăr sare chilii Mod de preparare: Taie baconul în fâşii subţiri şi rumeneşte-lîn puţin ulei. Separat, amestecă ingredientele pentru clătite până obţii o compoziţie de consistenţa […]
Pachetele_de_primavara_18

Pachetele de primavara

O reteta delicioasa de pachetele de primavara din: carne de porc, amidon, sos de soia, ulei vegetal, muguri de bambus, morcovi, supa de pui, pui de creveti, germeni de fasole mung, varza chinezeasca, aluat, ou si ulei vegetal. Ingrediente: 250 g carne de porc tocata 3 lingurite amidon de porumb 1 lingurita sos de soia […]
 
 

Trigoane cu pui

  Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 piept de pui dezosat 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 3 ouă ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbe pieptul de pui în apă cu sare. Taie ceapa şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tăiată mărunt şi ciupercile, felii. După ce s-au călit, […]
 

Cardinale Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 5/10 gin 3/10 vermouth dry 2/10 Bitter Campari   Se pare că inventatorul acestui cocktail ar fi fost chiar un cardinal, într-adevăr, se spune […]
 
 

Cum se prepara Sandwich traditional cubanez (video)

Ingrediente: 1 chicken breast , cut lengthways into 2 even slices 6 to 8 slices of boiled ham 2 slices of Swiss cheese 2 tbsp olive oil 2 soft white bread rolls , cut in half for the spread: 4 tbsp mayonnaise 1 tbsp Dijon mustard the juice and zest of 1 lime 1 clove […]

File de miel

O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat 2 linguri rase de unt 2 linguri rase de salota taiata marunt (hasma) […]
 
 

Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente: 150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi făină pentru uns tava Pentru umplutură: 200 gciocolată albă 400 g frişca 1 linguriţă de zahăr vanilat 300 g vişine confiate Pentru ornat: 100 gciocolată 30 g unt vişine confiate   Mod de preparare: Ciocolata rasă se topeşte […]
 

Sote de văcuţă

  Ingrediente: 1 kg pulpă de vacă 200 g costiţă afumată 300 g ciuperci 4 cepe 300 g roşii 2 morcovi 5 cartofi 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carne cubuleţe şi pune-o la prăjit în ulei. După ce s-a prăjit, stropeşte-o cu […]
 
 

Salata verde in iaurt cu marar

Ingrediente: 300 g iaurt 4 linguri rase smantana (grasa) 8 linguri rase frisca (nebatuta) 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde (partea verde) zeama de la o lamaie sare 1 priza zahar piper alb, macinat 2 salate verzi 400 g rosii mici (de marimea unei cirese) marar pentru ornat   Mod de preparare: laurtul, smantana […]

Friganele cu fructe

O reteta delicioasa de friganele cu fructe din: amestec fructe, franzela, oua, lapte, margarina si zahar pudra. Ingrediente: 500 g amestec de fructe 400 g franzelă 3 ouă 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Taie franzela în felii ceva mai groase, fără s-o cureţi de coajă. Trece […]
 
 

Ciorbă de vară cu pui

  Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 50 g paste 3 roşii 2 ouă 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu făină 100 g smântână sare piper   Mod de preparare: Spală aripioarele, taie-le pe din două şi pune-le la fiert în apă […]
 

Ciocolata calda cu frisca

  Ingrediente: 500 ml lapte dulce 2 linguri cacao 50 g zahăr tos 1 plic zahăr vanilat 1 galbenus Pentru ornat: 200 ml frisca batuta scortisoara pisata cacao   Mod de preparare: Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte. Separat, se bat gălbenuşul, […]
 
 

Poale-n brâu

  Ingrediente maia: 200 g făină 70 g drojdie 100 ml lapte 20 g zahăr tos Pentru aluat: 1,5 kg făină 200 ml lapte 6 ouă 250 g zahăr 100 ml ulei 10 g sare Umplutura: 1,5 kg brânză grasă de vaci 4-5 ouă 200 g zahăr 15 g coajă de lămâie rasă 50 g […]
 
 

Friptură picantă de porc in bere

  Ingrediente: 400 g pulpa de porc 200 g ficat 150-200 ml lapte 2-3 linguri de ulei o ceapa 2-3 catei de usturoi o lingurita boia de ardei 1 ardei iute 100 ml bere 1 lingura paste de tomate sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Ficatul se taie, se spală şi se pune […]
 

Ciorba de potroace

  Ingrediente: maruntaie de pasare zarzavat de ciorba suc de rosii sau rosii la borcan orez ceapa verdeata zeama de varza sare   Mod de preparare: Maruntaiele de pasare, curatate si oparite se pun la fiert cu apa si putina sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se pune zarzavatul. Se fierb impreuna o jumatate […]
 

Tort cu crema

  Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt   Mod de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bat spumă albuşurile. Se pune zahărul, praful de copt, gălbenuşurile şi făina. Se pune compoziţia în forma unsă şi tapetată la cuptor. Când este gata se scoate şi se lasă […]
 

Gulas de vita cu cartofi

Ingrediente: 600-700 g pulpă de vită 50 ulei 2-3 cepe 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1-2 ardei iuţi 1 lingură cu pastă de tomate 200 ml vin 300 g roşii decojite în suc de roşii 300 g car­tofi boia de ardei iute sare piper verdeata   Mod de preparare: Carnea de vită […]
 

Ceviche

  Ingrediente: 1 kg file de red snapper proaspat, dezosat si taiat in bucati de 1 cm 1/2 ceapa rosie, tocata foarte marunt 3 rosii, curatate de pielite si de seminte si tocate marunt 1 ardei iute rosu serrano, fara seminte, tocat marunt 2 lingurite sare cateva picaturi de sos tabasco sau cateva bucatele de […]
 

Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea (video)

  Ingrediente: 75 ml vodka 50 ml blue Curacao 120 ml passion fruit juice 25 ml grapefruit juice pineapple leaves ice cubes 1 Collins glass 1 mixing glass 1 strainer 1 bar spoon 1 knife 1 chopping board 1 25ml/50ml measure   Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea
 
 

Cascaval umplut cu kaizer si ciuperci

Ingrediente: o rotita de cascaval afumat 2 linguri unt o ceapa 150 g ciuperci 300 g kaizer un ou 2 legaturi patrunjel sare piper boia dulce   Mod de preparare: Ceapa se taie pestisori, se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate fin si kaizerul taiat cubulete si se mai calesc putin. Cand sunt gata […]
 

Rata cu rozmarin si garnitura de orez

  Ingrediente: 3 piepti de rata 3 ramuri mari de rozmarin 1 lingura rasa de grasime de gasca sare piper   Mod de preparare: Taie grasimea pieptului de rata cu un cutit bine ascutit. Taie pieptul in doua, pe lungime, dar fara sa separi cele doua parti componente. Pune o crenguta de rozmarin inauntrul pieptului […]
 

Minisandvisuri

  Ingrediente: 12 crackers rotunzi  3 felii de paine cu cereale, fara coaja 1 avocado  2 rosii I 250 g cascaval 24 masline verzi cu ardei  12 masline negre fara samburi  2 linguri de seminte de susan  12 fire arpagic verde  2 ramuri de cimbrisor  1/2 lamaie unt   Mod de preparare: Unge cu unt […]
 

Canal Street Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Whiskey drinks Decoratiune – o rămurică de mentă, o cireaşă roşie, un ştir şi paie   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 4 ci blended whiskey sifon sucul unei lămâi o linguriţă de sirop de zahăr   Canal Street este reprezentantul […]
 
 

Sos Aioli

  Ingrediente: 1 galbenus 3 catei de usturoi 150 ml ulei de masline sare piper suc de lamaie   Mod de preparare: Bateti 1 galbenus cu 3 catei de usturoi pisati, incorporati din cand in cand 150 ml ulei de masline si condimentati cu sare, piper si suc de lamaie. Sos Aioli Pofta buna!
rp_Supa-a-la-Provence.jpg

Supa a la Provence

  Ingrediente: 800 g bob  3 felii de paine 5 I de supa de legume (zeama)  1 ceapa  1 lingura de ulei de masline 1 catei de usturoi  2 ramuri de cimbru 2 foi de dafin  sare piper   Mod de preparare: Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot adauga cele 800 […]

Sarlota cu miere

Ingrediente: 6-8 mere 175 g miere un ou 25 g faina 1/2 l lapte 1 praf vanilie 25 g zahar pudra   Mod de preparare: Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem 100 g miere […]
 
 

Desert cu morcovi

  Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata) 300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt  zahar pudra  sare   Mod de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura […]
 

Crema cu branza de vaci si fructe

  Ingrediente: 80 g miere, 50 g lapte 200 g branza de vaci 250 g fructe proaspete 50 g stafide   Mod de preparare: In mixer batem bine laptele, mierea si branza dulce de vaci. Adaugam apoi stafidele si fructele de sezon spalate, alese de samburi si bine scurse. Crema obtinuta se pune in castroanele […]
 
 

Salata Nicoise cu ton si ansoa

Ingrediente: 4 oua fierte 100 g masline negre 100 g fasole verde 3-4 cartofi mijlocii 50 g porumb o ceapa rosie 1 conserva de ton 1 conserva de ansoa 200 g rosii 1 ardei gras rosu 1 salata verde Pentru sos: 3-4 catei de usturoi 1 lingurita de sare 5 linguri de apa fierbinte 3-4 […]
 

Fundite aromate

Ingrediente: 500 g paste fundite 1 lingurita cu oregano 1 lingurita de cimbru 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 1 ceapa 200 g ciuperci 1 ardei 5 rosii 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita condimente   Mod de preparare: Intr-o oala, pune pastele sa fiarba cu putina sare. Lasa sa fiarba, […]
 
 

Prajitura rapida cu frisca

Prajitura rapida cu frisca Ingrediente: 5 oua 5 linguri cu zahar 5 linguri cu pesmet 1 portocala mare rasa cu coaja cu tot pe razatoarea de mere 300 g frisca batuta sau 1 plic   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun pesmetul si albusurile batute spuma cu un varf lingurita […]
 

Supa crema de legume

  O retete simpla si delicioasa de supa crema de legume din: morcovi, pastarnac, dovlecei, cartofi, ceapa, smantana, sare, piper, patrunjel, ridichi, paine si unt. Ingrediente: 2-3 morcovi proaspeti 1 pastarnac 2 dovlecei 2-3 cartofi o ceapa 100-150 g smantana sare piper patrunjel verde 3-4 ridichi 2 felii de paine 30-40 g unt   Mod […]
 
 

Pizza cu branza si ceapa

Pentru aluat: 300 g faina 1/2 cub drojdie de bere 8-9 linguri lapte o lingurita rasa zahar tos Pentru umplutura: 4 cepe  4 rosii 250 g bacon 200 g smantana 300 g branza rasa 2-3 linguri verdeata proaspata (marar si patrunjel)   Mod de preparare: Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se […]
 

Mandarine gratinate

  Ingrediente: 1 mandarina 1 galbenus 1 lingurita apa 1 lingurita zahar   Mod de preparare: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o tava. Intr-un castron, bateti galbenusul cu apa timp de 1 – 2 minute. Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur-imprejurul fructelor. Dati la cuptor circa 10 minute.   Mandarine gratinate Pofta […]
 
 

Cum se prepara Carnati picanti cu ceapa (video)

  Ingrediente: 12 spicy sausages 2 onions, peeled 4 small potatoes, peeled 2 tbsp parsley, chopped 60 ml olive oil a few parsley leaves to garnish salt and pepper 120 g Dijon mustard 40 g wholegrain mustard 100 g honey 10 ml soy sauce 30 ml olive oil 30 ml water 1 knife 1 chopping […]
 

Mancare gratinata cu macaroane si branza topita

  Ingrediente: 60 g macaroane, branza topita amestecata cu branza de vaci 1 bucatica de unt cat o aluna   Mod de preparare: Cufundati macaroanele in apa sarata care fierbe, timp de aproximativ 6 minute. Scurgeti-le. Asezati macaroanele intr-o tava unsa cu unt. Intindeti peste macaroane branza si lasati-o la cuptor pana prinde crusta. Mancare […]
 

Caipirossa Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaga Pahar – old fashioned Categorie – Cachaga drinks Decoraţiune – paie, o căpşună pe margine   Se serveste la orice oră Ingediente: 5 cl Cachaca o jumătate de lămâie o linguriţă de zahăr de trestie 2 căpşune tăiate în bucăţele mici o lingură de căpşune  pasate Băutură […]
 

Biscuiti cu pasta de mere coapte

Ingrediente: 50 g biscuiti 2-3 mere coapte 1 lingurita de zahar pudra   Mod de preparare: Se paseaza merele coapte prin sita, se amesteca cu zaharul, se sfarama biscuitii si se amesteca cu pasta de mere. Se pun intr-o cana umeda, se indeasa ca sa capete forma canii. Se rastoarna pe o farfurioara. Se decoreaza […]
 
 

Sarlota cu fructe si branza alba

  Ingrediente: 30 piscoturi de sampanie 50 g branza alba 100 g zahar pudra 1 pachet de zahar vanilat 100 g de coacaze negre 100 g afine 3 piersici 250 g de capsuni  2 pachetele de gelatina 500 ml de rom alb frunze de menta     Mod de preparare: Spala fructele si taie capsunile […]

Zucchini umplut

O reteta de zucchini umplu cu carne tocata de porc, carne tocata de raci, oua, sos de soia, sos de stridii, ghimbir, sare, piper, amidon si grasime vegetala. Ingrediente: 2 zucchini mijlocii 250 g carne tocata de porc 250 g carne tocata de raci (din conserva) 2 oua 2 lingura rasa de sos de soia […]
 
 

Salata de carnaciori

  Ingrediente: 75 g carnati 75 g branza emmentaler 1 castravete 1/2 ceapa 1 lingura otet din vin alb  1/2 lingurita mustar dulce, cu seminte sare, piper 3 lingurite ulei de floarea-soarelui sau de rapita frunze de salata 3-4 ridichi 1 castravete mic patrunjel   Mod de preparare:  Curatati carnaciorii de coaja, faramitati sau radeti […]

Peste cu spanac

Ingrediente: 60 g peste fiert 2 linguri de piure de cartofi 3 iinguri de piure de spanac 1 lingurita smantana proaspata 2 linguri pesmet 5 g unt Mod de preparare: Intr-un vas uns cu unt aranjati piureul de spanac, apoi turnati smantana. imprastiati bucatile de peste. Acoperit,i cu piureul de cartofi. Presarati pesmetul, desenati cu […]
 
 

Chiftele de carne

  Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa taiata marunt 4 ciuperci chinezesti inmuiate si taiate marunt 1 ou, 2 legaturi usturoi verde 1 lingurite condimente catei de usturoi zdrobiti 2 linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de Sherry sec 2 linguri rase de sos Hoisin sare   Mod de […]
 

Supa chinezeasca de paste

  Ingrediente:  300 g piept de pui  4 cepe verzi  1 lingura de ulei  400 g legurme congelate (amestec asiatic)  1,21 supa 150 g paste (paste chinezesti cu ou) sos soia  piper   Mod de preparare:  Spalati pieptul de pui bine, cu apa rece. Uscati-l pe un servet de bucatarie, apoi taiati-l cubulete potrivitei. Pregatiti […]
 

Orez prajit cu carne tocata

O reteta de orez prajit cu carne tocata mixta si usturoi, sare, ulei de susan, sos de soia, sos hoisin, piper sichuan, ceapa, morcovi si praz. Ingrediente: 1 catel de usturoi sare 2 linguri rase de ulei de susan 2 linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de sos Hoisin (se gaseste in […]
 
Paste_picante_cu_sparanghel

Paste picante cu sparanghel

Paste picante cu sparanghel: sparanghel verde, sare, sunca afumata, paste, ulei de masline, usturoi, unt, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g sparanghel verde sare 200 g sunca putin afumata, taiata felii subtiri 400 g paste late 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingura de unt piper suc de lamaie   […]

Caipirinha Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaga Pahar – old fashioned Categorie – Cachaţa drinks Decoratiune – paie, o felioară de lămâie pe margine (facultativ) Se serveste la orice oră Ingrediente: 4-5 ci Cachaga o lămâie 2 linguriţe de zahăr de trestie     Este una dintre modalităţile cele mai clasice şi simple de […]
 
 

Cartofi si ardei la tigaie

Ingrediente: cate 2 ardei, galbeni si rosii 700 g cartofi 5 cepe  1 catel de usturoi 200 g carnati cabanos  5 linguri ulei 3 lingurite pasta de ardei 500 ml supa  1 lingurita cimbru sare, piper 4 oua 1 lingura patrunjel tocat   Mod de preparare:  Pregatiti ardeiul si cartofii si taiati-i cuburi. Curatati ceapa […]

Prajitura cu mere si migdale

  Ingrediente: Pentru aluat 250 ml lapte 60 g unt 1 mar mic 500 g faina 1 pachetel drojdie uscata  50 g zahar  1 varf de sare Pentru strat: 50 g unt  5 linguri zahar 100 ml frisca  4 linguri miere  300 g fulgi de migdale Umplutura:  1 kg mere  1 lingura un topit 1 […]
 
 

Omleta cu asmăţui

  Ingrediente: 4 oua 150 g costita afumata 2 linguri smantana 1-2 linguri asmăţui tocat fin 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se rumeneste costita taiata feliute, se bat ouale bine, se adauga sarea, smantana, asmăţuiul si se pun toate in tigaie cu costita rumenita. Se tin pe foc potrivit 3-4 minute. Se […]
 

Salate cu paste si oua

Ingrediente: 2 oua 300 g paste spiralate sare 200 g mazare congelata 1 legatura ceapa verde 4 rosii cate 1 ardei gras rosu si verde 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 100 ml supa 50 ml otet de mere 100 g boabe de porumb (conserva) 150 g sunca fiarta 100 g maioneza pentru salata […]
 
 

Sos salsa verde

  Ingrediente: 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 3 capere 4 buc. file de sardine 1 lingura mustar 2 linguri suc de lamaie 150 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza si se amesteca. Se lasa 30 de minute la rece si dupa aia se serveste. […]

Salata picanta cu paste si branza gouda

Ingrediente: 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet sare, piper 250 g rosii cherry 300 g paste spiralate 250 g dressing salata 2 linguri sue de lamaie 1 legatura de arpagic cate 1 ardei gras rosu, galben si verde 100 g branza gouda degresata   Mod de preparare:  Curatatj usturoiul […]
 
 

Cum se prepara Gallo Pinto (video)

Ingrediente:   400 g cooked rice 400 g cooked black beans 150 ml liquid reserved from cooking the black beans 1 onion , finely chopped 2 garlic cloves , chopped ½ a green pepper , chopped 1 tsp cumin powder 1 tbsp Tabasco/ chilli sauce 4 tbsp olive oil 2 tbsp coriander , choppedsalt and […]
rp_Prajitura-cu-visine-si-Amaretto.jpg

Prajitura cu visine si Amaretto

Ingrediente: Pentru aluat:  350 g faina  1 pachetel drojdie uscata 100 g zahar  1 varf de sare 150 ml lapte caldut  75 g unt moale  1 ou Pentru crema:  2 borcane visine (720 ml)   5 linguri Amaretto sau sirop de migdale  160 g zahar  20 g amidon 50 g unt 2 pachetele zahar vanilinat 50 […]

Supa de rosii cu albitura

Ingrediente: 1 borcan rosii in bulion sau pasta de tomate 3-4 linguri 1 morcov 1 patrunjel (radacina si frunze) 1 ceapa 1 albitura 2 oua 1 lingura faina   Mod de preparare: Intr-o oala de 3-4 litri punem la fiert zarzavaturile, apoi se pune pasta sau rosiile, se dau in cateva clocote. Strecuram totul in […]
 

Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie

  Ingrediente: 500 g sparanghel verde 2 morcovi 4 rosii 4 buc. file de piept de pui (a cca. 150 g) sare 1 lingura ulei de masline piper  300 g iaurt natural 3 linguri patrunjel 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Pregatiti legumele. Taiati sparanghelul bucati de 5 cm lungime, morcovii fasii […]
 
 

Carnaciori cu sos de rosii

  Ingrediente: 700 g rosii  1 ceapa rosie 2 linguri otet din vin alb  1 lingura otet balsamic  4 linguri ulei de masline  sare piper  2 linguri busuioc tocat  12 carnaciori   Mod de preparare:  Pregatiti rosiile, taiati-le bucati, apoi in patru, indepartati-le semiintele si tocati carnea rosiilor marunt. Spalati ceapa si tocati-o de asemenea […]

Ecler dietetic cu crema de vanilie

Ingrediente: 250 ml apa 150 g faina 70 g ulei 5 oua 1 g sare 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se adauga faina si se amesteca bine sa nu apara cocoloase, pana se desface de pe vas. Se pun ouale pe rand […]
 
 

Medalioane florentine

   Ingrediente: 600 g file de porc 6 crengute de salvie  piper 6 felii subtiri de sunca fiarta  12 felii de bacon 12 masline verzi umplute cu ar­dei gras rosu  3 linguri ulei de masline  sare   Mod de preparare:  Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si taiati-o in 12 […]
 

Taitei turcesti de orez

  Ingrediente: 1 ardei verde si unul alb 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 ml supa de legume 2 linguri de ulei de masline 300 g taitei de orez 1 lingura de funze de oregano taiate fin 1 lin­gura de boia dulce de ardei 1 lingura de masline negre tocate marunt 1 cutie de […]
 
 

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos

  Ingrediente: 500 g iaurt 4 oua 200 g zahar 1 pachet de zahar vanilinat 125 g unt 500 g gris 1 pachet de praf de copt zeama unei lamai 125 g zahar 125 ml apa 2 linguri de nuca de cocos fulgi   Mod de preparare: Incalzesti untul si il bati impreuna cu iaurtul, […]
 
 

Sos de asmăţui cu vin

  Ingrediente: 2 morcovi 2 radacini patrunjel 1 telina 1 ceapa 3 catei usturoi 50 ml ulei 1 pahar vin 2-3 linguri asmatui tocat fin zeama de carne sare   Mod de preparare: Se curaja legumele si se fierb in zeama de carne. Se dau prin sita si se adauga sare, ulei, vin si asmatui. […]

Frigarui de miel cu tzatziki

O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita […]
 
 

Wonton cu crab

  Ingrediente: 1125 g carne de crab proaspata 1 lingura sos Worcestershire 1-2 picaturi sos tabasco 125 ml branza cremoasa 40 bucati aluat de coltunasi ulei pentru prajit   Binecunoscuti in Occident ca ingredient de baza al supei cu acelasi nume, acesti coltunasi, numiti wonton. exista in nenumarate variante. Ei au aparut in China in […]
 

Castron colorat cu salata asortata

Ingrediente: 1 salata verde cu frunza creata 2 legaturi de ridichi (rosii) 1 legatura ceapa verde 200 g ciuperci (champignons) 1 castravete (de sera) 200 g piersici decojite, fara samburi, pastrate intregi 200 g capsuni 150 ml vin rosu 75 ml zeama de carne fiarta (din cuburi pt. supa) 75 ml ulei de masline 4 […]
 

Caipipesca Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – old fashioned Categorie – Fruit liqueur drinks Decoraţiune – bucăţele de piersică, paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4-5 cl Cachaga un cl vodca de piersici o jumatate de lamaie verde doua lingurite de zahar de trestie cateva bucatele de pulpa de piersica proaspata […]
 

Frigarui mici Saltimbocca

  Ingrediente:  4 snitele de porc sau vitel (circa 150 g) 3 crengute de salvie  4 felii subtiri sunca sau kaiser  200 g rucola  1 lamaie  sare piper  5 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spalati carnea, uscati-o pe un servetel si asezati feliile una langa cealalta pe suprafata de lucru. Spalati salvia, […]
 

Chec dietetic

Ingrediente: 4 oua 120 g zahar 50 g amidon 50 g faina 1 pachet zahar vanilat   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand faina, amidonul si albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se toarna in forma de chec si se coace la foc slab. Se […]

Lipie cu carne prajita de curcan

ingrediente: 4 snitele (a cate 160 g) ulei pentru prajit sare piper macinat 4 lipii de tortilla 200 g varza de China 2 linguri de otet din vin alb 1/2 lingurita de zahar 4 linguri de smantana 3 linguri de ulei frunze de oregano pentru presarat   Mod de preparare: Incalzesti lipiile de tortilla pe […]
 
 

Cum se prepara Mini Quesadillas (video)

O reteta video despre cum se prepara Mini Quesadillas. Ingrediente: 6 small ready-made tortillas ½ avocado, mashed ½ tbsp lime juice 1 tbsp coriander, chopped 4 shrimps, pre-grilled ½ red pepper, roasted & sliced 1 tbsp ricotta cheese 2 tbsp cooked mushrooms A few onion rings, grilled 1 chicken breast, grilled and thinly sliced 20 […]
 

Prajitura cu ananas cu fulgi de cocos

  Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite 1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom  400 g faina 2 lingurite praf de copt 50 g fulgi de cocos 1 cutie ananas rondele (850 ml) Pentru aluatul faramitat:  100 g faina 1 pachetel de vanilie  150 g unt in plus:  fulgi de […]
 
 

Cordon bleu din piept de curcan

  Ingrediente: 4 snitele de curcan subtiri 4 felii de sunca fiarta 4 felii de branza tare (de pilda, branza de munte sau Gouda) 2 oua 6 linguri de pesmet 3 linguri de faina sare piper macinat 1 lingurita de boia de ardei dulce untura   Mod de preparare: Bati snitelul, apoi il piperezi pe […]
 

Supa de asmăţui cu smantana si crutoane

Ingrediente: 2-3 legaturi asmatui 1,5 l supa de zarzavat 50 g unt 1 lingura faina 2 oua 3 linguri smantana crutoane de paine prajita Mod de preparare: Se alege asmatuiul, se spala si se taie marunt. Se caleste usor in unt, apoi se adauga faina si se lasa sa fiarba inabusit cu putina apa. Se […]
 
 

Melcisori

Ingrediente: 1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10 linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos sau nuca macinata   Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt, se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate putin […]
 

Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie

  Ingrediente: 3 cartofi medii 500 g faina 125 g unt lichid 1 pachet de praf de copt sare piper macinat 125 g branza de oaie 2 linguri patrunjel tocat susan 1 galbenus   Mod de preparare: Cureti cartofli, ii fierbi in apa cu sare timp de aproximativ 25 de minute, apoi scurgi apa si […]
 
 

Frisca vegetariana

  Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana faina integrala 1/2 cana miere 1/4 linguri de sare 1 linguri de esenta vanilie 1/3 cana ulei   Mod de preparare: Se amesteca bine primele cinci ingrediente si se fierb pana ce se ingroasa, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Se raceste compoztia si se mixeaza adaugandu-se […]

Desert cu branza dulce

Ingrediente: 2 cani faina 2 cani branza de vaca 1 cana margarina 1 plic vanilie miere dupa gust putina coaja de lamaie sau portocala   Mod de preparare: Se amesteca margarina cu o cana cu branza de vaca pana capata consistent unei creme. Se adauga treptat faina inglobandu-se in aluat si se pune aluatul la […]
 

Pizza in tigaie

Un preparat simplu de pizza cu faina, oua, lapte, sare, piper alb, zahar, ulei de masline, praz, unt, rosii, ceapa, mazare, morcovi, creveti, sunca de parma, busuioc uscat si oregano uscat. Ingrediente: Pentru aluat: 240 g faina 4 oua 300 ml lapte sare piper alb macinat 1 varf de cutit de zahar 1 1praz taiat […]

Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte

O reteta de frigarui turcesti cu carne tocatade vita, frunze de menta pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de masline. specialitate turceasca Ingrediente: 1 lingura de frunze de menta pisate 2 cepe taiate marunt 400 g carne tocata de vita 1 galbenus 1 lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati de […]
 
 

Cum se prepara Pui Picant Cu Sos Chilli Dulce (video)

  Ingrediente: 220 ml coconut milk 1 lime – zest only 2 shallots, chopped 3 cloves of garlic, crushed 1 tsp turmeric 3 red chillies, chopped salt and pepper 1 ½ kg chicken, cut into 16 pieces 500 ml oil, for frying 600 ml water 20 cucumber slices , to serve 100 ml sweet chilli […]

Gelatina de branza de vaci dietetica

Ingrediente: 200 g branza de vaci 2 foi gelatina 50 g zahar 120 g lapte zahar vanilat   Mod de preparare: Branza de vaci se trece prin sita, se inmoaie gelatina 1/2 ora in apa rece si se dizolva in doua linguri de apa fierbinte. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si gelatina. […]
 
 

Baclava

Ingrediente: 1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 linguri […]
 

Bull Shot Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – nici una Se serveste înainte de prânz Ingrediente: 3/10 vodcă neutră 6/10 zeamă de carne de vită 1/10 suc de lămâie câteva picături de tabasco câteva picături de sos Worchester sare piper Apărut în Statele Unite, în […]
 
 

Budinca cu dovleac

  Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt scortJsoara 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul, scortisoara, praful de copt si […]

Salata vegetariana de iarna

Ingrediente: 3 cartofi 1 ceapa 2 castraveti murati 1 gogosar murat masline cimbru ulei otet 1 lingura mustar sare Mod de preparare: Fierbem cartofii si-i taiem cubulete. Ceapa, castravetii si gogosarul se taie felii subtiri. Ames-tecam totul si adaugam sare si cimbru. Din otet si mustar facem un sos pe care-l turnam peste legume. Ornam […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu