joi, 23 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 29

Retete culinare cu poze 

 Retete Culinare cu poze # 29

Vin de smochine

  Ingrediente: 1 kg smochine 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi   Mod de preparare: Smochinele bine coapte (moi) le speli şi le dai prin maşina de carne. Le pui într-un borcan de 10 l. Fierbi 3 l apă împreună cu zahărul şi zeama de la o lămâie, răceşti siropul cu restul de […]

Gem de smochine

  Ingrediente: 2 kg smochine 1 kg zahăr 1 pahar apă 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Speli smochinele şi le tai codiţa cu un cuţitaş ascuţit. Le fierbi în 2-3 reprize a câte 5-6 minute. Schimbi de fiecare dată apa, pentru ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar. Astfel […]
 

Salata de gogosari cu miere

  Ingrediente: 1 kg gogoşari 200 ml apă 100 ml oţet de 9° 1 lingura de miere 1 lingură de sare 1 lingura zahar 1 frunză ţelină 1 foaie de dafin 150 g hrean   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine de seminţe gogoşarii, după care îi cântăreşti. Ii tai în felii subţiri ori […]

Zarzavat in sos de rosii

  Ingrediente: 10 kg roşii 2 kg ardei sau gogoşari roşii 2 kg morcovi 1 lin­gură sare 2 legături pătrunjel verde 2 legături ţelină   Mod de preparare: Pregăteşti sucul de roşii, apoi dai ardeii şi momovii prin maşina de tocat sau pe răzătoarea mică. Ii pui la fiert împreună, adaugi sarea şi îi fier­bi […]
 

Salata de vara cu sunca si oua

  Ingrediente: 2 felii de şuncă fiartă (sau kaizer) 12 castraveciori acri 3 morcovi 1/2 kg fasole verde fiartă un castron cu maioneză 3 ouă fierte tari   Mod de preparare: Tai cât mai fin şunca, 6 castraveciori muraţi, morcovii şi fasolea verde. Amesteci toate ingredientele, apoi cu maioneza pregătită dinainte. Tai în ron­dele ouăle […]

Musaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea

  Ingrediente: 2 kg dovlecei 300 g brânză 2-3 cepe mari 2 legă­turi mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 1 roşie mică 2 ouă 2 linguri lapte 1 linguriţă făină sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli dovleceii tineri, îi razi de coajă şi îi tai felii subţiri, pe care le sărezi […]
 

Masline conservate

  Fierbi măslinele 1/2 ora, după care le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. In continuare le pui în apă fierbinte cu o ceapă, 4 căţei de usturoi şi le mai fierbi 1/2 oră. Arunci şi această apă şi le adaugi din nou apă fierbinte plus 2-3 lin­guri oţet, o ceaşcă de ulei, 3 […]

Vinete cu usturoi

  Vinetele, necurăţate de coajă, le tai felii rotunde, groase cam de 1 cm. Prăjeşti rondelele în ulei, le sărezi şi le aşezi în borcan, după ce mai înainte le ungi cu puţin usturoi pisat. Nu lăsa locuri libere, dar nici nu presa prea mult. Capsezi borcanele şi le sterilizezi o oră. Sunt foarte bune […]
 

Rulada cu spanac, branza de vaci si sunca

  Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 g spanac fiert 100 g şuncă 200 g brânză de vaci 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Faci o foaie de tăieţei din făină, ouă, sare şi o laşi 10 minute să se odihnească. Separat toci spanacul fiert (să fie ca […]
Salata_de_ardei_iuti_cu_ceapa

Salata de ardei iuti cu ceapa

din: ardei iuti, ceapa, morcovi, otet, sare grunjoasa, piper, zahar. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (din cei lungi) 5-6 cepe 500 g morcovi oţet sare grunjoasă piper zahăr   Mod de preparare: Tai bucăţele ardeii iuţi şi îi speli în câteva ape, ca să le îndepărtezi bine seminţele. După aceea, într-un vas îi amesteci cu […]
 

Pulpe de pui cu rosii

  Ingrediente: 10 pulpe 150 ml ulei 4-5 cepe 2 linguri pastă de tomate 2 linguriţe făină 2,5 kg roşii proaspete 3 linguriţe de zahăr piper sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le cureţi şi le dai cu sare. Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt, iar roşiile spălate […]

Supa de avocado cu smantana de soia si busuioc

  Ingrediente: 2 fructe de avocado bine coapte zeama de la o jumătate de lămâie o ceapă mare, mărunţită o lingură de ulei de măsline 25 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) câteva frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Scoateţi miezul de avocado cu ajutorul unei linguriţe. Stropiţi cu zeamă […]
 

Sos rosu cu cimbru

  Ingrediente: 5 kg roşii (cărnoase) 5 kg ardei capia roşu 5 kg gogoşari 1 l ulei 1 pachet foi de dafin 200 g sare   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat (la care montezi şi separatorul de seminţe) roşiile împreună cu ardeiul şi gogoşarul, spălate şi curăţate. După ce le-ai trecut prin […]

Bame conservate in sare

  Alege bamele, le cureţi de codiţe şi nu le speli. Le amesteci cu sare în proporţie de 100 g sare la 500 g bame. Le amesteci foarte bine, le aşezi în sticle până în gâtul sticlei. Le astupi bine şi le pui în cămară. Cand găteşti faci aşa: le speli în 2-3 ape fierbinţi […]
 

Sufleu de vinete

  Ingrediente: 600 g vinete 175 g unt 300 ml lapte 30 g sare 20 g pătrunjel (frunze) 20 g usturoi 100 g făină 6 ouă piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai roidele şi le înăbuşi în 50 g unt bine incins până când s-au înmuiat complet. Separat prepari sosul […]

Tocanita de legume cu galuste

  Ingrediente: 500 g ceapă 100 g păstârnac 200 g morcovi 100 g pătrunjel 100 g ţelină 500 g ardei gras 1,5 kg roşii 150 ml ulei 2 ouă 200 g făină piper sare verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei până devine aurie. Adaugi zarzavatul tăiat rondele şi ardeii […]
 

Castraveti in saramura cu otet

  Ingred iente: 10 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 1 lingură zahăr 1 lingură boabe piper 100 ml oţet 1 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină rădăcină + frunze 2 crenguţe de vişin tarhon cimbru mărar 2 rădăci­ni de hrean   Mod de preparare: Pun castraveţii într-o oală mare, torn peste […]
 

Rosii umplute cu conopida

  Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 250 g maioneză verdeaţă mujdei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşilor le tai capacul, le scobeşti şi le aşei cu gura în jos să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele o fierbi in apă cu sare şi o laşi să se scurgă. După ce s-a […]

Supa racoritoare de castraveti si mere verzi

  Ingrediente: 5 mere 2 castraveţi o lămâie verde 5 cepe albe mici, mărunţite o tulpină de fenicul 8 crenguţe de coriandru proaspăt 2 fire de mărar 3 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 sau 3 vârfuri de cuţit de piper cayenne sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele. Tăiaţi-le în sferturi […]
 

Ciorba de carne de porc a la grec

Ciorba de carne de porc a la grec din: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, oua, lamaie, smantana, faina, leustean, sare. Ingrediente: 400 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină medie 2-3 cepe 75 g orez 2 ouă 1 lămâie potrivită 250 g smântână 30 g […]

Malai moldovenesc

  Ingrediente: 1 kg mălai (sim­plu, nu grişat) 1 cană făină de grâu apă zahăr arome puţină sare un pachet de margarină vegetală   Mod de preparare: Opăreşti mălaiul şi făina de grâu într-un vas cu apă clocotită, până capătă consistenţa unei smântâni groase. Amesteci cu zahărul, sarea, aromele şi pachetul de margarină. Torni compoziţia […]
 

Macaroane cu cartofi

  Ingrediente: 250 g macaroane (fără ou) 500 g cartofi 2-3 cepe ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii tăiaţi cuburi în apă cu sare şi când sunt gata ii scurgi de apă. Ceapa o căleşti în ulei, iar când este gata adaugi boia de ardei şi […]

Fasole pastai batuta

  Ingrediente: 500 g fasole albă lată 150 ml ulei 300 g ceapă 25 g usturoi sare 1 lingură pastă de bulion   Mod de preparare: Fierbi fasolea în 3-4 ape, iar în ultima apă pui sare. Când a fiert, scurgi apa şi treci fasolea prin maşina de tocat. Adaugi mujdei de usturoi, sare, jumătate […]
 

Rasol de peste

  Peştele îl cureţi bine şi îl pui într-un vas smălţuit, îl dai cu sare şi îl stropeşti cu oţet cald, apoi îl opăreşti cu apă fierbinte în care ai pus piper boabe, foi de dafin, ceapă şi pătrunjel. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc nu prea iute. Separat faci […]

Salata de cartofi cu mazare si linte

  Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi tăiaţi cuburi 2 căni de linte fiartă 2 linguriţe ulei o ceapă tăi­ată feliuţe 2 căţei de usturoi o cană de mazăre fiartă (din conservă sau congelator) 2 căni cu bulion proaspăt sare boia   Mod de preparare: Căleşti usturoiul şi ceapa, adaugi mazărea, bulionul (merge şi cu suc […]
 

Gem de pere

  Ingrediente: 2 kg pere (fără cotoare) 1 kg zahăr   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi le tai în patru, apoi cureţi fructele de căsuţele cu sâmburi. Mai tai perele o dată, în felioare. Pui la fiert într-o cratiţă 2 kg de pere astfel pregătite şi 1 kg zahăr până ce compoziţia […]

Salata cu griş, masline si ceapa

  Ingrediente: 400 ml apă 4 linguri griş sare 1 lingură muştar 150 ml ulei zeama de la 1 lămâie 1 ceapă tocată fin măsline pentru ornat   Mod de preparare: Pui apa cu sare la fiert şi când clocoteşte torni grişul în pbaie şi amesteci energic, să nu se prindă, şi să iasă consistent. […]
 

Dulceata de struguri

  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg boabe de struguri, curăţate de coajă şi seminţe vanilie lămâie   Mod de preparare: Cureţi uşor coaja boabelor, apoi cu o scobitoare scoţi şi seminţele. Pui, într-o cratiţă smălţuită, un rând de boabe, un rând de zahăr, presărând vanilie şi adăugând sucul de la o lămâie. Laşi 1/2 […]

Ciuperci albe conservate in ulei

Alegi ciuperci de cultură sănătoase şi foarte proaspete, le cureţi de pieliţe şi le tai rădăcina tare a piciorului, pe care o arunci. Dacă ciu­percile sunt mai mari, le tai atât pălăria, cât şi piciorul în bucăţele mai mici (2-4 cm) şi le speli foarte bine în mai multe ape. Pui să fiarbă apă cu […]
 

Bors rusesc

  Pui fasolea la fiert. între timp cureţi o sfeclă roşie şi o dai pe râzătoare. Toci varza mărunt, apoi o căleşti în untdelemn. Adaugi fasolea (fiartă pe jumătate) cu zeama ei şi un morcov ras. Când este aproape gata, pui şi câţiva cartofi tăiaţi cubuleţe. Când totul este bine fiert, adaugi borşul. Separat faci […]

Orez cu ciuperci si ardei

  Ingrediente: 1/2 kg orez 1/4 kg ciuperci 1 ceaşcă ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 ardei verde cimbru sare piper 2 foi dafin 1 legătură mărar   Mod de preparare: Căleşti ceapa şi ardeiul în ulei şi adaugi orezul, pe care îl căleşti 2 minute, după care adaugi apă (la 1 ceaşcă orez […]

Aperitiv din vinete si ardei

Aperitiv din vinete si ardei din: vinete, ardei capia, gogosar, zahar, ulei, otet, sare, piper, conservant. Ingrediente: 3 kg vinete 5 kg ardei capia amestecat cu gogoşar 200 g zahăr 200 ml ulei 200 g oţet sare piper conservant   Mod de preparare: Coci toate legumele, le desfaci fâşii (vinetele, ardeii şi gogoşarii) şi le […]

Pere caramel

  Ingrediente: 200 g ciocolată 4 pere 40 g fulgi de porumb 50 g zahăr 20 g unt zeama de la o lămâie 1 baton vanilie   Mod de preparare: Topeşti 100 g de ciocolată menaj la foc mic, adaugi apoi fulgii de porumb fără să-i sfărâmi. Formezi grămăjoare din această compoziţie şi le pui […]
 

Spuma de castraveti cu creveti

  Ingrediente: doi castraveţi mari 2 haşme mărunţite 50 cl supă de pasăre degresată, rece 40 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) 16 creveţi roz pe jumătate fierţi o linguriţă de ardei iute 1 legătură de arpagic sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi castraveţii. Tăiaţi-i în patru pe lungime şi înlăturaţi partea […]

Musaca de macaroane cu conopida

  Ingrediente: 200 g macaroane 2 ouă 100 g unt 1 lingură făină 1 pahar lapte 2 linguri caşcaval ras 1 conopidă sare pesmet   Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă clodptită cu sare, le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. Separat fierbi şi conopida în apă clocotită cu sare, scurgi şi separi […]
 

Pulpe de pui umplute cu zarzavat

  Ingrediente: 4 pulpe de pui 50 g morcov 25 g pătrunjel 1 ţelină mică (25 g) 25 g mazăre 25 g fasole verde o legătură pătrunjel, 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavaturile şi le fierbi în apă cu sare. Le laşi să se scurgă, apoi le amesteci cu […]
 

Galuste cu carne si smantana

  Pui într-o cratiţă potrivită 2-3 cepe taiate soizi, puţin ulei şi o bucată de carne fără grăsime de maxim 300 g. Torni deasupra apă să o acopere şi o fierbi până se înmoaie carnea foarte bine. Când aceasta este bună, o scoţi şi o toci. In sosul rămas în cratiţă adaugi puţină boia de […]

Gem de mere cu sirop concentrat de piersici

  Ingrediente: 1 l apă 1,5 kg zahăr 5 kg mere (cântărite după ce le-ai curăţat de coajă şi cotor) tăiate felii 1/2 l concentrat de piersici   Mod de preparare: Intr-o cratiţă folosită numai la dulceaţă pui zahăr şi apă pe foc până se topeşte zahărul, apoi adaugi merele şi le laşi să fiarbă […]
 

Conopida cu ciuperci la cuptor

  Ingrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci proaspete 2 linguri făină 1-1/2 ceaşcă lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză rasă 1 lămâie sare unt cât o nucă   Mod de preparare:  Fierbi o conopidă mare, desfă­cută în bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai subţire dacă sunt proaspete şi le înăbuşi în puţin unt. Faci […]

Tocana cu carne de oaie si cimbru

  Ingrediente: 800 g carne de oaie fără os 4 cepe mari 100 ml ulei 50 g pastă tomate 1 căpăţână usturoi 4 ardei graşi 5-6 roşii potrivite 100 g orez 1 legătură de verdeaţă 80 ml vin alb sare piper boia cimbru după gust   Mod de preparare: Carnea, bine spălată şi porţionată, o […]
 

Vinete murate

  Ingrediente: 5 kg vinete 5 pahare de frunze de ţelină 3 pahare pătrunjel şi mărar frunze tăiate mărunt 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apă ardei iute după gust   Mod de preparare: Vinetele le speli, le tai codiţele şi le crestezi în lungime 4-5 cm. Le pui în apă clo­cotită cu […]

Parjoale moldovenesti

  Ingrediente: 325 g carne de vită 325 g cartofi (sau 150 g pâine albă ) 100 g făină 150 g pesmet 2 ouă 4-5 căţei de usturoi 50 g pătrunjel verde 100 g ceapă 30 g ulei sau untură 15 g sare 1 g piper   Mod de preparare: Carnea o speli bine şi […]
 

Fasole verde cu zarzavat – pentru ciorba

  Ingrediente: 7 kg fasole 1 l ulei 1,5 kg roşii (sau 1 kg bulion) 1 kg ceapă 1,5 kg ardei (sau gogoşari) o legătură frunze de ţelină şi una de pătrun­jel sare 4 aspirine     Mod de preparare: Cureţi păstăile, le speli în apă rece şi le rupi în bucăţi. De asemenea, zarzavatul […]

Crema de avocado cu crab

  Ingrediente: 3 fructe de avocado bine coapte zeama de la o lămâie verde o haşmă 2 linguri de smântână (sau smântână de soia) 1 lingură de pastă de roşii un strop de sos Worcestershire 50 cl de supă de pasăre degresată, rece un vârf de piper Cayenne 200 g de crab la caserolă piper […]
 

Pui pe sare

  Ingrediente: 1 pui 1/2 kg sare grunjoasă   Mod de preparare:  Acoperi tava de aragaz cu sare. Tai puiul în două şi îl aşezi pe sare. Dai tava la cuptor şi aştepţi circa o oră să se coacă. Nu-ţi fie frică! Puiul se va săra atât cât îi tre­buie şi va avea în final […]
 

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

  Ingrediente: 500 g şuncă ori muşchi de porc 2 cepe 5 morcovi 5 cartofi 2 cuburi concentrat de pui 125 g smântână 150 g brânză rasă 2 linguri suc de lămâie sare piper coriandru sau chimen   Mod de preparare: Prăjeşti şunca presată (sau carne slabă de porc) într-o cratiţă şi apoi prăjeşti ceapa, […]

Costite de vitel la cuptor

Ingrediente: 8 costiţe de viţel 2 cepe 100 caşcaval 1 lin­gură pesmet 1 pahar vin alb (200 ml) ulei sare piper unt Mod de preparare: Ceapa, curăţată şi spălată, o tai mărunt şi o căleşti în ulei într-o tavă. într-o altă tigaie rumeneşti costiţele, întorcându-le pe ambele feţe, apoi le pui peste ceapă. Potriveşti de […]
 

Piept de porc marinat

  Ingrediente: 6  felii piept de porc 250 ml ulei sare piper usturoi 50 ml oţet măghiran rozmarin sau cimbru (după preferinţă)   Mod de preparare: Pieptul curăţat şi spălat îl pui într-un vas şi îl acoperi cu sosul marinat făcut din ulei, oţet, 4-5 căţei mari de usturoi tăiaţi mărunt, con­dimentele, sare şi piper. […]

Supa de ceapa cu crutoane

  Ingrediente: 400 g ceapă 60 g margarină vegetală (sau ulei) 2 linguri făină 1 l apă sare piper 8 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o tai solzişori pe care îi căleşti în ulei. Adaugi făina şi amesteci până capătă culoarea gălbuie, stingi cu apă şi acoperi oala. […]
 

Desert cu morcovi si nuca de cocos

Ingrediente: 2 morcovi mari raşi pe răzătoarea mică 1/4 cană cu apă 1/2 cană cu miere 2 lin­guri ulei 1 linguriţă vanilie Mod de preparare: Amesteci toate ingedientele, apoi adaugi 1 cană de nucă de cocos, 1/2 cană de făină, 3/2 lingjriţă de sare. Laşi să stea 10 minute. Dacă obţii o compoziţie prea moale, […]

Supa de mazare cu menta

  Ingrediente: 1 ceapă mare tocată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 1 lingură ulei 300 g mazăre 1/2 l apă fiartă cu condimente 1 lingură făină mentă uscată   Mod de preparare: Căleşti ceapa şi usturoiul în ulei încins până se înmoaie. Adaugi mazărea, o laşi să se călească puţin, apoi stingi cu […]
 

Ciorba de legume de post

  Ingrediente: 100 g morcov pătrunjel 150 g fasole verde 150 g mazăre 100 g ceapă 75 ml ulei 250 g cartofi 200 g roşii 50 ml oţet sare   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaug morcovul tăiat rondele şi-l căleşti şi pe el. Sting cu apă şi laşi […]

Chiftelute din fasole boabe cu garnitura de orez

  Ingrediente: 2 ceşti fasole boabe 1 ceaşcă pâine înmuiată 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 mor­cov 1 păstârnac sare piper cimbru foi de dafin mărar şi pătrunjel uscate 1 ceaşcă orez ulei pentru prăjit chiftelele     Mod de preparare: Fierbi fasolea, schimbi prima apă, apoi în a doua apă pui şi zarzavaturile tocate, […]
 

Pateu din boabe de fasole

  Ingrediente: 2-3 căni fasole fiartă 1 ceapă albă mare, tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii 1 lingură de pastă de ardei 2-3 linguri de ulei 1/4 linguriţă sare 1 linguriţă tarhon mărar şi pătrunjel verde   Mod de preparare: Treci fasolea prin maşina de tocat sau amesteci bine […]

Rosii umplute cu orez

  Ingrediente: 10-12 roşii mari şi rotunde 1 ceaşcă orez 1 ceapă 1 lingură ulei pătrunjel mărar 1 morcov 2 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei, adaugi orezul spălat, stingi cu două pahare de apă clocotită, presari puţină sare, acoperi şi laşi să fiarbă până înfloreşte orezul, iei vasul […]
 

Supa – crema de cartofi cu crutoane

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri margarină sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în sferturi, apoi îi pui la fiert împreună cu ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel. Fierbi supa până când cartofii se sfărâmă uşor. Scoţi apoi […]

Crap cu orez

  Ingrediente: 1 kg crap 1 pahar orez 1 linguriţă făină 2 linguri oţet sare piper 4 linguri ulei ceapă   Mod de preparare: Peştele, curăţat şi spălat, îl despici în două în lungul spatelui, apoi îl tai în bucăţi de 3-4 cm lăţime. Sărezi şi-l laşi cam jumătate de oră. In acest timp prăjeşti […]
 

Zece ponturi pentru a slăbi rapid

Fără efort şi la îndemâna tuturor. De la sucuri naturale, până la plimbările în timp ce vorbim la telefon 1. Sucuri naturale făcute în casă – nutriţioniştii recomandă să combinăm fructele preferate într-un cocktail, peste care să turnăm apă, pentru a mai diminua cantitatea de fructoză. Fructele au capacitatea de a arde grăsimile. Portocalele, lămâile, […]
 

Ciorba de fasole uscata

  Ingrediente: 400 g fasole boabe 1/2 kg zeamă de varză 1 morcov 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 praz (rădăcina) 1 ceapă pătrunjel frunze piper sare foi de dafin   Mod de preparare: Fasolea înmuiată o pui la fiert într-un litru de apă. Schimbi apa o dată, după care pui altă apă […]

Papricas de ciuperci

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 kg cartofi verdeaţă 100 ml ulei 500 g făină boia sare   Mod de preparare: Ceapa curăţată o speli şi o toci mărunt, după care o căleşti în ulei. Adaugi făină şi o căleşti împreună cu ceapa câteva minute, apoi stingi cu supă sau apă. în acest […]
Cartofi cu bulion si usturoi

Cartofi cu bulion si usturoi

Cartofi cu bulion si usturoi din: cartofi, pasta de tomate, usturoi, sare, piper, apa. Poate te intereseaza si: Cartofi noi cu bulion si branză Cartofi prajiti cu sos picant si sos de maioneza Cartofi prajiti din branza Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 linguri pastă de tomate 4-5 căţei de usturoi sare piper apă   Mod […]

Orez cu stafide

  Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 9 ceşcuţe de apă 100 g stafide 3 linguri ulei  6 linguriţe zahăr esenţă de rom   Mod de preparare: Speli bine orezul, îl fierbi, după care adau­gi zahărul. Când a fiert pui stafi­dele. Pui într-o cratiţă ulei, adaugi orezul amestecat cu stafide şi dai la cuptor. Când s-a […]
 

Ciorba de ciuperci cu marar

  Ingrediente: 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă) 5 cepe 1 legătură mărar 1 vârf cuţit boia dulce de ardei 2 linguri făină 3 linguriţe ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli în mai multe ape ciupercile, dacă sunt proaspete. Dacă sunt conser­vate le speli într-o singură apă, le tai felii şi […]

Salata de praz cu mustar

  Ingrediente: 4 fire de praz 150 g ulei 3 linguri muştar 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Cureţi prazul de foile uscate şi tari, apoi îl tai bucăţi. Il fiemi în apă cu sare, îl scur­gi şi-l laşi să se răcească, apoi îl pui în salatieră. Diluezi muştarul cu oţet, adaugi sare […]
 

Bilute din fulgi de ovaz

  Ingrediente: 1 cană fulgi de ovăz 1 lingură cacao 3 linguri de miere fulgi de cocos   Mod de preparare: Inmoi fulgii cu puţină apă, amesteci şi adaugi miere şi cacao. Omogenizezi şi formezi biluţe pe care le tăvăleşti prin fulgi de cocos. Sunt delicioase. Alături poţi servi şi o cană de ceai.   […]

Riteş cu rozmarin

  Ingrediente: 1 kg făină 40 g drojdie sare grunjoasă 10 g rozmarin (poate fi înlocuit cu mărar verde sau cimbru) 250 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Framânţi un aluat potrivit de tare din făină, drojdie, sare şi apă călduţă, laşi să crească 30 de minute. Pe planşeta unsă cu ulei împărţi […]
 

Orez cu ceapa

  Ingrediente: 1 cană orez 1 ceapă mare 3 căni apă 100 g ulei sau mar-garină vegetală sare   Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în ulei sau margarină, după care adaugi orezul şi amesteci să nu se prindă, până se rumeneşte puţin. Torni apă (de 3 ori cât cantiotatea de orez), adaugi […]

Pasta de masline

  Ingrediente: 1/2 kg măsline mari 1/2 pahar ulei zeamă de la 1/2 lămâie 1 ceapă tocată fin 1 felie de pâine înmuiată în apă 1 gogoşar roşu   Mod de preparare: Măslinele mari, cărnoase, le opăreşti, le cureţi de sâmburi şi le treci de două ori prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată […]
 

Sarmale de post cu ciuperci si pasat

  Ingrediente: 30 de foi de varză acră 100 g orez 150- 200 g ciuperci uscate (proaspete sau din conservă) 200 g păsat 2 cepe mari 1 gogoşar ro şu sau o lingură pastă de ardei 1 morcov dat pe răzătoarea mare 150 ml ulei sare piper condimente cimbru   Mod de preparare: Ceapa tăiată […]
 

Mancare de cartofi cu castraveti murati

  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g castraveţi muraţi 5-6 linguri ulei 1 pahar supă sau apă pastă de tomate     Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi prăjeşti în ulei încins până se rumenesc puţin. Stingi apoi cu supa clocotită sau apă. Adaugi cas­traveţii (eventual desăraţi în apă căl­duţă […]

Supa de linte cu cimbru

  Ingrediente: 4 l apă 300 g linte 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi cimbru 1 lingură ulei 1 lingură făină     Mod de preparare: Alegi lintea, o speli şi o pui în apă de seara până dimineaţa. O pui la fiert într-o oală cu apă rece, cu ceapa tocată mărunt, usturoiul şi cimbrul. […]
 

Supa crema de mazare

  Ingrediente: 1/2 kg mazăre (din con­gelator) 1 ceapă sare 50 g margarină vegetală 1,5 l apă 1 linguriţă zahăr crutoane   Mod de preparare: Pui apa la fiert şi când fierbe adaugi mazărea, ceapa, sarea şi laşi să fiarbă la foc mic. Când mazărea este bine fiartă o treci prin sită şi o amesteci […]

Salata de ridichi negre – de post

  Ingrediente: 5 ridichi potrivite 1 lingură ulei sare oţet după gust piper   Mod de preparare: Razi ridichile şi le amesteci cu uleiul şi oţetul. Condimentezi după gust. Salata este excelentă în combinaţie cu cartofi prăjiţi!   Pofta buna!
 

Ciuperci inabusite

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g ceapă 150 g ardei gras 500 g roşii 100 ml ulei 2 legături verdeaţă 5 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Tai ciupercile julien, le înăbuşi în ulei, adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi cuburi şi sare. Acoperi vasul cu capac şi laşi să se înăbuşe […]

Ciorba de praz cu zeama de varza

  Ingrediente: 1 kg praz 400 g roşii 150 g morcov 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g fidea 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 50 g făină 130 ml ulei 1 litru zeamă de varză sare   Mod de preparare: Tai prazul mărunt (rondele), îl căleşti în ulei şi adaug zarzavatul tăiat julien şi […]
 

Pasta fainoase cu sos de ciuperci

  Fierbi pastele în apă cu sare şi ulei. Le scurgi, le dai prin jet de apă rece şi le pui pe foc într-o cratiţă cu puţin ulei. Pregăteşti un sos de roşii cu ciuperci, astfel: într-o cratiţă pui ulei, 1 lingură de făină, pastă de roşii, adaugi apă şi laşi să fiarbă. Ciupercile curăţate […]

Placinta cu cartofi

  Pregăteşti un aluat ca pentru pâine (drojdie, apă, sare, făină), dar frămânţi cu puţin ulei. Pentru umplutură trebuie ceapă şi cartofi. Tai ceapa solzişori şi o căleşti în ulei. Cartofii îi tai feliuţe subţiri şi îi adaugi peste ceapă. Pui deasupra un capac şi amesteci în ei să nu se prindă. Ii laşi până […]
 

Ardei umpluti de post

  Ingrediente: ardei orez morcov condimente piper pâine roşii   Mod de preparare:  Tai pâinea felii, apoi cubuleţe mici, pe care le prăjeşti fără ulei (pe plită sau la cuptor). Razi mor­covul, îl amesteci cu orezul, pâinea prăjită cubuleţe,condimentele, piperul şi sarea după gust. Umpli ardeii, iar drept capac le pui fiecăruia o feliuţă de […]

Supa din bulion de rosii

  Ingrediente: ulei 1 lingură făină pastă de roşii frunze de ţelină fidea 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: In uleiul încins pui o lingură de făină, pe care o desfaci cu pastă de roşii. Adaugi apă, sare şi zahăr după gust. Laşi să dea câteva clocote, apoi pui fideaua şi frunzele de […]
 

Cartofi umpluti cu masline

  Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 3 linguri margarină vegetală 3 linguri măsine piper 1 lingură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi tai în două şi îi coci la cuptor într-o cratiţă. Ii scobeşti la mijloc, iar miezul îl amesteci cu măslinele fără sâmburi, 2 linguri de margarină, piper şi […]

Sarmale de post cu ciuperci si cimbru

  Ingrediente: 1 cutie ciuperci (conservă) 1 ceaşcă orez 2 cepe potrivite 1 varză potrivită 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceaşcă ulei 1 lingură borş proaspăt sare şi piper după gust 1 vârf cuţit cimbru tocat mărunt   Mod de preparare: Ciupercile le scurgi de apă, le treci prin maşina de tocat, cu cimbru […]
 

Ciorba de varza cu chimen

  Ingrediente: 400 g varză dulce 2 cepe mici 2 cartofi 1 vârf de cuţit boia de ardei 500 ml supă de legume 1 lingură mar­garină vegetală 1 linguriţă chimen sare după gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti într-un vas cu margarină încinsă. Adaugi varza tăiată fideluţă, cartofii curăţaţi de […]

Chiftelute de cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 2 linguri făină 1 linguriţă supă de legume concentrată (sau 500 ml supă zarzavat) 1 lingură pătrun­jel verde tocat 1 linguriţă pastă de tomate 3 căţei de usturoi 1 vârf de cuţit piper măcinat sare după gust     Mod de preparare: Speli cartorfii […]
 

Orez cu mere

  Ingrediente: 1 kg mere 20 g zahăr vanilat 250 orez, coaja de la o lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le dai pe răzătoarea mare. Fierb orezul în 700 ml apă sărată. Cojile de la mere le pui la fiert în 500 ml apă. Intr-un vas termorezistent […]
 

Mancarica din soia

  Ingrediente: 1 pungă de 100 g soia cubuleţe 1 ceapă mijlocie condimente 2 foi de dafin piper 1 linguriţă muştar verdeaţă tocată bulion sau suc de roşii 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi soia timp de o jumătate de oră în apă cu condimente, după care o scurgi. Separat căleşti ceapa […]

Mancare de ceapa

  Ingrediente: 1 kg ceapă ulei bulion sare piper foi de dafin mărar verde   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o rumeneşti în ulei. Acoperi cu apă şi laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi pui bulion, foi de dafin, piper şi sare. Laşi să mai scadă puţin sosul, apoi adaugi mărar […]
 
Desert_6

Prajitura Sica

Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină. Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei. Pentru blatul alb freci 4 […]

Peste la tava

  Ingrediente: 1 kg macrou 100 ml ulei 200 g legume (morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă) zarzavat (pătrunjel, ţelină) sare piper     Mod de preparare: Ungi tava bine cu ulei şi pui ron­dele de legume, amesteci şi presari puţină sare şi piper, iar deasupra aşezi bucăţile de peşte. Torni restul de ulei, prepari zarzavat tocat, […]
 

Reţetă de Baclava

  Ingrediente foaie: foaie de ştrudel margarină pentru uns Umplutură: 400 g nuci pisate 300 g zahăr pisat 1/2 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguri margarină încălzită sirop potrivit de gros 300 g zahăr apă Mod de preparare: Amesteci nucile pisate cu zahărul pisat şi scorţişoara. Tai din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea tăvii de […]

Mancare de ghebe

  Ingrediente: 1 kg ghebe curăţate foarte bine 3-4 cepe mari 6- 7 linguri bulion piper condimente mărar verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o rumeneşti puţin. Pui ghebele curăţate foarte bine, spălate şi tocate. Acoperi cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic. Când au fiert pui bulion şi […]

Salata de ciuperci cu usturoi

  Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete sau conservate 150 ml ulei 2 căpăţâni usturoi 10 ml oţet piper boabe 4 foi de dafin 150 ml oţet 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le speli bine. Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti. Pătrunjelul îl speli şi îl toci mărunt. Ciupercile le fierbi […]

Ghiveci de legume

  Ingrediente: 1,200 kg cartofi 300 g morcovi 200 g pătrunjel 300 g ţelină 300 g varză dulce (sau acră, ţin­ută 6 ore în apă) 300 g fasole verde con­servată 300 g mazăre verde conservată 800 g roşii în bulion 300 g ceapă 150 ml ulei 30 g usturoi 1 fir de cimbru sare   […]
 

Drob de nuca

  Ingrediente: 2 căni nuci măcinate 2 cepe cimbru 1 lingură condimente 1 linguriţă condimente pentru cârnaţi 3-4 linguri fulgi de ovăz     Mod de preparare: Dai nucile prin maşină împreună cu ceapa, adaugi condimentele şi fulgii de ovăz înmuiaţi în apă. Amesteci bine şi pui compoziţia într-o tavă unsă cu puţin ulei, după […]
 

Rulada cu banane

  Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 200 g zahar tos 150 g miez de nuca pisata 2 linguri cacao 1 pachet unt (nu margarina) 1 plic nuca de cocos 2 banane coapte 200 g zahar pudra 1 lamaie 1 plic de zahar vanilat   Mod de preparare: Peste biscuitii rupti marunt torni siropul fiert sii […]
 

Bors de fasole boabe

  Ingrediente: 200 g fasole boabe 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă frunze de leuştean 3 roşii sau bulion sare borş     Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă şi schimbi prima apă. Pui altă apă fierbinte, în care pui mor­covii şi pătrunjelul. Când a fiert fasolea, adaugi sare, roşiile curăţate de pieliţe şi […]
 

Cuburi de soia cu sos de rosii

  Ingrediente: 200 g cuburi de soia 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 200 ml suc de roşii 1 lingură făină 1 lingură condimente   Mod de preparare: Pui cuburile de soia la înmuiat în apă călduţă cu 1 lingură de condimente. Căleşti ceapa, apoi adaugi sucul de roşii şi făina dizolvată în puţină apă […]

Bors de cartofi si sfecla rosie

  Ingrediente: 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 700 g cartofi 1 sfeclă roşie zarzavat condimente borş de putină sare fidea sau tăieţei de casă fără ou   Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi cartofii tăiaţi tuburi. Laşi puţin, apoi adaugi apă şi zarzavat­ul şi laşi să fiarbă. Separat, razi sfecla pe răzătoarea mare şi […]
 

Saratele

  Ingrediente: 1 pachet margarină 1 pachet drojdie 2 linguriţe sare 2 linguriţe chimen 2 linguriţe muştar făină cât cuprinde   Mod de preparare: Intr-un castron mai mic pui puţină făină şi drojdia dizolvată în apă, şi laşi să crească. Muştarul îl pui într-un pahar cu apă amestecându-l bine. Intr-un castron mai mare vei pune […]

Ciorba de orez cu legume

  Ingrediente: 1 conopidă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 50 g orez 100 g bulion sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Când apa din oală clocoteşte, pui legumele tăiate felii, conopida tăiată în sferturi şi ceapa o poţi pune întreagă sau tăiată felii. Laşi să fiarbă 20-25 minute, astfel încât […]
 

Uscatele cu susan

  Ingrediente: 100 g făină 30 g zahăr tos 30 g susan 3 linguri apă 100 ml ulei   Mod de preparare: Frămânţi făina cu apă, zahăr şi susan şi obţii un aluat pe care îl întinzi în foaie sub­ţire. Tai romburi mici, pe care le prăjeşti în ulei încins până devin crocante. Au un […]

Fasole boabe cu stevie

  Ingrediente: 2 kg ştevie 1/2 kg fasole boabe 1/2 pahar ulei de măsline 2 căţei de usturoi pisat 1 lingură coriandru uscat 2-3 roşii decojite 1 pahar suc de roşii (se pot folosi roşii în bulion) 1 pahar apă sare   Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat de cu seara. A doua zi […]
 

Pateu din faina de soia

  Ingrediente: 1/4 cană făină de soia 3/4 cană apă 1 ceapă mică tocată mărunt 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă pastă de ardei pătrunjel verde tăiat mărunt 1’4 linguriţă sare 1 lingură ulei condimente după preferinţă (enibahar, coriandru, mărar, cimbru etc.)   Mod de preparare: Amesteci bine într-o crăticioară făina de soia cu apa […]

Varza cu branza telemea la cuptor

  Ingrediente: 1 varză bine îndesată (500-1000 g) 150 g telemea rasă 200 g smântână 50 g unt untură sau ulei 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Tai varza in 4 sau in 8 in funcţie de mărimea ei şi o opăreşti în apă sărată. După ce s-au înmuiat feliile de varză le pui […]
 
Desert_4

Prajitura de post delicioasa

Prajitura de post delicioasa din: zahar, apa mienrala, faina, gem, ulei, coaja de lamaie, esenta de rom, zahar vanilat, stafide, nuci. Ingrediente: 1 cană zahăr 1 cană apă miner­ală 1,5 kg făină 1 borcan gem (după preferinţă) 3/4 cană ulei 1 plic mic bicarbonat de amoniu stins cu zeamă de lămâie coaja rasă de la […]

Salata de varza murata cu praz

  Ingrediente: 1 varză murată 1 sfeclă roşie fiartă 1 ţelină 2-3 fire de praz 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei oţet   Mod de preparare: Toci varza şi o pui într-un castron de plastic. Sfecla roşie şi ţelina le razi pe răzătoarea mică şi le adaugi peste varză. Toci usturoiul mărunt şi-l adaugi […]
 

Zacusca de peste

  Ingrediente: peşte congelat sau proaspăt 3 linguri muştar 3 linguri bulion foi de dafin ulei felii de lămâie   Mod de preparare: Speli peştele, îl cureţi, îi scoţi măruntaiele şi branhiile şi îl tai în bucăţi. Din muştar, puţin ulei şi bulion faci un sos gros. Prăjeşti în ulei bucăţile de peşte, le aşezi […]

Tort cu crema de ciocolata

  Ingrediente: 8 ouă 14 linguri zahăr 8 linguri făină 2 pachete cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată  1 pachet frişcă 1 pachet întăritor frişcă tot 1 pachet suc concentrat de portocale 650 ml lapte dulce Prepararea blatului: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri, […]
 
Desert_5

Cornuri cu gem de caise

Faci maia dintr-un cub de drojdie cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Până creşte maiaua, într-un lighenaş pui 1 kg făină albă, coaja rasă de la o lămâie, 3 linguri margarină, un pic de sare, 1 căniţă de zahăr tos, un vârf cuţit amoniac (bicarbonat de amoniu), câteva stafide (înmuiate în alcool), după care […]

Ciulama de praz

  Toci mărunt 3-4 fire de praz şi le pui la fiert cu o cantitate dublă de apă. Le fierbi bine până devin ca un piure. Le baţi bine, le pasezi şi le adaugi 2 linguri de făină, 1-2 linguri condimente şi completezi cu apă sau zeama rămasă de la fierberea prazu­lui. Amesteci bine şi […]
 
Retete_RestauranteDeLux.ro_4

Paste cu mazăre si sos de smantana

Paste  cu mazăre si sos de smantana din: paste, mazare, usturoi, sunculita, supa de legume, ulei, smantana, creme fraiche, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste Casarecce 200 g mazăre con­gelată 1 căţel de usturoi 200 g şunculiţă un pic afumată 1 lingură de ulei 100 ml supă de legume 100 ml […]

Ciorba cu galuste de faina

Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină 1 cană ulei 1 ceapă tăiată cubuleţe şi una întreagă boia 4-5 linguri făină sare piper bors   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert zarzavatul tocat mărunt. Când a fiert adaugi sare. Intr-o tigaie pregăteşti un rântaş din ceapă fin tocată, ulei şi […]
 

Praz cu cartofi fierti

  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 fire de praz (cca 500 g) bulion 1 lingură ulei sare piper     Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert 20 de minute în apă cu sare. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai rondele. Pui la încins uleiul şi căleşti puţin prazul, acoperi tigaia […]
Cozonac_Panettone

Cozonac Panettone

Cozonac Panettone din: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, stafide, migdale, coaja de lamaie, sare, anason, sofran. Ingrediente: 400 g faina 75 g zahar 1 cubulet drojdie 150 ml lapte 50 g unt 100 g stafide 50 g migdale taiate 1 ou, coaja rasa de la jumatate de lamaie un praf de sare jumatate de lingurita […]
 
 

Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Mai Tai Ingrediente: 30 ml light rum 30 ml gold rum 15 ml orange curaçao 15 ml almond liqueur (amaretto) 10 ml grenadine 15 ml lime juice crushed ice ice cubes a sprig of mint 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or […]

Salata de fasole boabe si soia de post

  Amesteci in cantitaţi egale boabe de fasole şi de soia fierte. Adaugi o legătură de ceapă verde sau ceapă uscată, ulei, oţet şi sare după gust. Salata este foarte bună şi pen­tru cei care au coles­terol ridicat, pentru că soia are şi rolul de a curăţa arterele de colesterolul depus.   Pofta buna!
 

Varza rosie cu umplutura la cuptor

  Ingrediente: 1 varză roşie 250 g came tocată 100 g orez 200 g ceapă 1 ou 100 ml ulei sau 100 g untură sau unt piper boia de ardei 200 ml smântână   Mod de preparare: Varza roşie o pui la fiert în apă cu sare şi după ce s-a înmuiat o laşi la […]
 

Strudel cu mere

  Ingrediente: aluat: 400-500 g făină 1/2 pahar de apă călduţă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă oţet Umplutura: 1,5 kg mere 200-300 g zahăr 50 g zahăr vanilat scorţişoară pesmet coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Pentru a reuşi foile, tre­buie ca făina să fie de calitate. Cerni făina într-un […]
 
Salate_5

Salata de ceapa si legume cu macrou marinat

Salata de ceapa si legume cu macrou marinat din: macrou, boabe de mustar, coriandru, otet de mere cu miere, foi de dafin. Ingrediente pentru marinarea macroului: 2 kg macrou congelat boabe de muştar boabe de coriandru 1/2 l oţet de mere cu miere 2 foi de dafin   Mod de preparare: Decongelezi peştele, tai căpăţânile […]

Rulada de cartofi cu ton

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cutii con­servă de ton 300 g măsline verzi sau negre (fără sâmburi) ceapă margarină ulei făină sare   Mod de preparare: Faci un piure gros din cartofi, îl sărezi după gust, după care î aşezi pe un celofan pudrat cu puţină făină. In uleiul scurs de la ton […]
 

Praz prajit

  Ingrediente: 1 kg praz făină ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul şi opreşti doar părţile albe, pe care le opăreşti cu apă fierbinte cu sare, apoi le scurgi şi le tai în bucăţi de 8-10 cm lungime. Tăvăleşti fiecare bucată prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, apoi condimentezi după […]

Chiftele de cartofi

    Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe mari 1 legătură pătrunjel verde făină   Mod de preparare: Cu­reţi cartofii şi îi fierbi. După aceea îi stri­veşti bine de tot. încingi uleiul şi ru­meneşti ceapa tăiată fin, după care o amesteci cu cartofii striviţi. Adaugi pă­trunjel tocat, sărezi şi piperezi după gust. Faci chiftele plate […]

Mancare de spanac

  Ingrediente: 1,5 kg spanac 3 cepe 250 g apă 1 căpăţână usturoi 50 g făină 1/2 lămâie 1 lingură pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Fierbi spanacul (sau din conservă) cu ceapa tocată fideluţă şi cu usturoiul. Când sunt aproape fierte, adaugi făină amestecată cu zeamă de lămâie şi puţină apă. […]
Desert_6

Prajitura de post cu nuci

Prajitura de post cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, sare, bicarbonat, zahar vanilat, scortisoara, nuci, rahat, stafide. Ingrediente: 1/2 cană de ulei 1 şi 1/2 cană cu zahăr 1 şi 1/4 cană cu apă 1/2 kg făină sare 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de la o lămâie arome (zahăr vanilat, un vârf de […]
 

Fursecuri cu glazura de ciocolata

  Ingrediente: 1 ou 80 g zahăr 80 ml ulei 100 g făină 1/2 pachet praf copt   Mod de preparare: Freci oul cu zahărul cu o lingură de metal până se topeşte şi se face ca o cremă. Adaugi uleiul puţin câte puţin, făina şi amesteci. Cu o linguriţă pui grămăjoare într-o tavă şi […]
 

Turta de post cu struguri, stafide si nuci

   Ingrediente: 350 g făină 120 g zahăr 450 g struguri 100 g stafide 100 g miez de nucă 20 g drojdie 120 ml apă călduţă 100 ml vin alb 20 g margarină 1 vârf cuţit sare   Mod de preparare: Din 120 ml apă, 100 g zahăr, drojdia înmuiată şi sare faci un aluat […]
 

Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie

  Ingrediente: 3 albuşuri 210 g zahăr tos 20 ml rom 200 g nuci sau alune măcinate 8- 10 picături esenţă de migdale sau un pacheţel zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui nucile sau alunele într-o tavă la copt, la foc potrivit, 10 minute, după care le dai prin maşina de nucă. Baţi albuşurile […]

Clatite cu spanac

  Ingrediente: 4 clătite mari şi groase (preparate din apă, făină şi sare) 400 g spanac 1 ceapă mare sare şi piper 50 g mărgă­rină   Mod de preparare: Cureţi spanacul şi îl speli bine. Il fier­bi în apă cu sare, îl scurgi şi-l tai bucăţi mai mari. Incălzeşti margarina într-o tigaie şi căleşti uşor […]
 

Tocini de post

Tocini de post din: cartofi, mere, bicarbonat, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi curăţaţi, daţi pe răzătoarea mare 3/2 kg mere curăţate, date pe răzătoarea mare 1 vârf cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 2-3 plicuri zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare   Mod […]

Prajitura de post

  Ingrediente: 1 pachet margarină 3/4 cană apă călduţă drojdie cât o nucă 4-5 linguri zahăr 1 praf de copt stins   Mod de preparare: Faci un aluat mai moale, îl laşi să crească, după care îl împărţi în 6 părţi. Umplutura: Se face din mere rase, călite şi amestecate cu zahăr, scorţişoară şi zahăr […]
 
Desert

Budinca de gris cu mere sticloase

Budinca de gris cu mere sticloase din: mere, zahar, gris, ulei, esenta de rom. Ingrediente: 8 mere potrivit de mari 3/4 pahar zahăr 3/4 l apă îndulcită cu 1/2 pahar zahăr 1 -/2 ceşcuţă cu griş 100 ml ulei esenţă de rom   Mod de preparare: Cureti de coaja şi de sâmburi merele, apoi le […]

Budinca delicioasa cu macaroane si miere

  Ingrediente: 1 pachet maca­roane – 500 g 700 g – 1 kg brânză de vaci 7 ouă zahăr vanilat esenţă de rom 5-6 mere 1 punguţă cu stafide nuci 1 cutie smântână esenţă de migdale, de portocale şi de lămâie   Mod de preparare: Intr-o oală fierbi macaroanele în apă cu sare, apoi le […]
 

Galuste de post

  Ingrediente: 7 căni apă 1 cană zahăr 1 cană făină albă 1 cană mălai 1 cană gris   Mod de preparare: Pui apa cu sare la fiert şi când fierbe torni celelalte ingrediente amestecate dinainte şi învârţi energic, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi să se răcească, după care faci gogoloaie pe care le […]
 

Tagliatelle cu ciuperci

  Ingrediente: 400 g tagliatelle verzicu spanac 300 g ciuperci proaspete, cu pălăria mare (pleurotus) 2 căţei de us­turoi 2 fire de ceapă verde 2 linguri de unt 5 linguri de smântână 50 g seminţe de pin sare piper   Mod de preparare: Pastele le fierbi în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe […]
 

Icre de fasole boabe cu castravete murat

  Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 lămâie mică 200 ml ulei 1 castravete murat 100 g măsline negre piper sare boia   Mod de preparare: Speli fasolea şi o pui la înmuiat de cu seara. O fierbi a doua zi schimbând apa de trei ori, până când bobul se sfărâmă între degete. Dai prin […]

Pateu de mazare

  Ingrediente: 250 g mazăre uscată (sau din conservă) 2 cartofi ulei sare mărar condimente suc de lămâie   Mod de preparare: Pui mază­rea la înmuiat circa 6 ore, după care o scurgi şi o pui la fiert. După ce a fiert, o scurgi şi de zeama în care a fiert, dar de această dată […]
 

Chiftelute de soia

  Ingrediente: 1 pachet soia granule 1 ceapă mică tocată foarte fin 2 căţei de usturoi pisaţi bine 3 cartofi potriviţi, fierţi bine 1 felie pâine (numai miezul), înmuiată în apă rece şi apoi stoarsă 3-4 linguri făină albă condimente sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Opăreşti soia cu apă clocotită în […]

Sarmale cu seminte de dovleac

Sarmale cu seminte de dovleac din: seminte de dovleac, orez, ceapa, buliuon, ulei, sare, condimente, piper, cimbru, patrunjel, varza murata. Poate te intereseaza si Sarmale in frunze de vita cu legume Ingrediente: 1/2 kg seminţe de dovleac fără coajă 1 cană orez 4-5 cepe 2 linguri bulion ulei sare condimente piper cimbru pătrunjel 2 verze […]
 

Salata de bob uscat

  Ingrediente: 500 g bob fiert 4 linguri ulei 2 cepe zeama de la 1/2 lămâie 1 linguriţă boia de ardei 1/2 linguriţă cimbru 3 căţei de usturoi 1 lingură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Boabele fierte le pui în salatieră şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi cele­lalte ingrediente. Amesteci bine şi deasupra […]

Cozonac trandafir

  Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 350 g zahar 50 g drojdie 1 lingurita sare 2 oua intregi 2 galbenusuri zahar vanilat esenta de rom razatura de lamaie 1 pachet de margarina (250 g)   Mod de preparare: Pui faina intr-un castron, apoi faci o maia din 250 ml lapte si dro­jdie. Restul […]
 

Varzari

  Ingrediente: 1/2 kg aluat de pâine (cu drojdie) 1 ceaşcă ulei 2 cepe 1 varză murată piper cimbru sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi varza tăiată fideluţă şi piperul şi laşi la foc mic, să scadă bine. Intinzi din aluat o foaie de 3 mm grosime şi o tai în pătrate cu […]

Prajitura cu mere si nuca

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao. Ingrediente: 2 căni mere rase 2 căni zahăr 2 căni făină 1 lingură bicarbonat 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ) margarina pentru uns tava Ingrediente sirop: 30 linguri apă 30 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri […]
 
Retete_1

Chiftele din ciuperci

Chiftele din ciuperci din: ciuperci, ceapa, faina, praf de copt, sare, piper, cimbru, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 1 ceapă potrivită rasă pe răzătoarea mică 4 linguri făină 1 linguriţă praf de copt sare piper cimbru 1 legătură mărar şi pătrunjel fin tocate ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Tai […]

Perisoare din nuca pentru ciorba

  Ingrediente: 2 cepe 5 linguri orez 3 linguri miez de nuca macinata 1 lingurita condimente sare pemset   Mod de preparare: Tai ceapa cât mai mărunt şi o pui în tigaie cu câte puţină apă, astfel încât să nu se ardă, ci să se fiarbă înăbuşit. Potriveşti de sare şi adaugi şi orezul peste […]
 

Varza cu smantana

  Tocăm varza mărunt şi dacă e prea acră o spălăm în apă căl­duţă. într-o cratiţă punem untdelemn şi puţină apă şi o aşezăm pe foc să se înfierbânte. Când s-a înfierbântat, punem varza tocată şi spălată şi o amestecăm cu untdelemnul, până se rumeneşte varza. Atunci e aproape gata. Punem boabe de piper şi […]
Supa si ciorbe

Ciorba de gaina si carnati afumati

Ciorba de gaina si carnati afumati din: carne de gaina, ceapa, morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, orez, varza acra, carnati afumati, smantana, zeama de varza. Ingrediente: bucatile de carne cu os de la o gaina 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac o radacina de patrunjel 2 linguri orez 2 linguri varza acra tocata 150 g […]
 
 

Sufleu de fussili şi piept de pui

  Ingrediente: 400 g paste spirallate – fusilli sare Pentru sos : 300 g piept de pui, prăjit cu o zi înainte 2 ardei iuţi roşii 3 cepe mari 1 căţel de usturoi 1 lingură de ulei 50 ml Sherry (sau orice vin tare) 150 ml supă de legume 200 ml srmântână un pic de […]
Supa de lamaie cu ou si scortisoara

Supa de rosii cu dovlecei

Supa de rosii cu dovlecei din: suc de rosii, dovlecei, cartofi, ceapa, usturoi, ulei, zahar, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 l suc de roşii 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe 4 cartofi 2 cepe mici 3 căţei de usturoi 1/2 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr sare piper 2 foi de dafin   Mod de preparare: […]
 

Placinta de post cu mere

  Ingrediente: 500 g făină 2 kg mere 50 ml ulei 250 g zahăr 200 g margarină 1 linguriţa scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, margarină, 150 ml apă, 100 g zahăr şi sare şi îl frămânţi bine. Cureţi merele de coajă, le […]
 

Salam de biscuiti de post

  Ingrediente: 400 g biscuiţi de post 200 g zahăr pudră 100 g miez de nucă cacao 200 g rahat   Mod de preparare: Rupi biscuiţii mărunt, iar miezul de nucă îl tai cu cuţitul. Intr-o cratiţă pui rahatul la topit, la foc moale, cu puţină apă, să se dizolve. După ce s-a topit rahatul, […]
 
Peste_8

Retete culinare: Plachie de crap

Plachie de crap din: crap, ulei, ceapa, bulion, faina, boabe de piper, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg crap 4 linguri ulei 5-6 cepe 1 lingură bulion 2 linguri făină 2-3 boabe de piper câteva felii de lămâie sare apă sau concentrat de legume     Mod de preparare: Tai bucăţi peştele, curăţat şi spălat, îl […]

Gulas de legume

  Ingrediente: 70 ml ulei 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 rădăcini de ţelină 425 g roşii conservate 1 cutie de bulion mică 100 ml supă de legume 2 dovlecei 100 g ştiuleţi de porumb mici sare şi piper măcinat Găluşte: 200 g făină de grâu 100 g făină de porumb 1 ou 100 […]
 

Paste fainoase fara ou cu sos de rosii

  Ingrediente: 500 g paste făinoase de post 250 ml ulei 1 kg roşii sau 5 linguri pastă de tomate 2 linguri zahăr 5 foi dafin   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase în apă clocotită cu sare, le strecori şi le clăteşti cu apă caldă, după care le amesteci cu ulei. Aşezi pastele în […]
Desert_5

Retete delicioase: Pricomigdale

Pricomigdale din: albusuri, zahar pudra, faina, nuca, esenta de migdale. Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr pudră 1 lingură făină 1 farfurie adâncă de nucă pisată esenţă de migdale   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi făina în ploaie, apoi esenţa şi nuca pisată. In tava unsă cu ulei pui o foaie […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu