joi, 2 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 70

Retete de  mancare gustoase si rapide

Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor

1 December 2010
Chiftelute_de_pui_si_vita_la_cuptor_03
O reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din: piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar sau patrunjel, felii de…
Read more »
1 December 2010
Coltunasi cu gutui si miere
Ingrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de…
Read more »

Chiftelute din peste cu crusta de migdale

1 December 2010
Ingrediente : 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou…
Read more »

Franjuri de pui cu fasole verde

1 December 2010
Ingrediente : 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de busuioc 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline 600…
Read more »

Painisoare italienesti din cartofi

1 December 2010
Painisoare italienesti din cartofi
Ingrediente: 125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata 1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn  1 legatura de busuioc 2 lingurite…
Read more »

Salata de telina cruda

1 December 2010
Salata de telina cruda
Ingrediente: 1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti mijlocii in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra   Mod de preparare: Telina se…
Read more »

Cuburi de ciocolata cu capsuni

1 December 2010
Cuburi de ciocolata cu capsuni
Ingrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici   Mod de preparare: Se sparg ouale…
Read more »

Lasagne cu verdeata si dovlecei

1 December 2010
Ingrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura…
Read more »

Piept de pui cu alune

1 December 2010
Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune decojite 2 linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2 linguri…
Read more »

Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi

1 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g…
Read more »

Snitel din piept de curcan cu sos de mere

1 December 2010
Ingrediente : 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit…
Read more »

Tortul reginei Mary

1 December 2010
Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de…
Read more »

Plăcintă dulce cu cuşcuş

1 December 2010
Plăcintă dulce cu cuşcuş
  Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă 150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri…
Read more »

Supa de cartofi cu ardei

1 December 2010
Ingrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1 lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii…
Read more »

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

1 December 2010
  Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2 galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde 2-3…
Read more »

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

1 December 2010
  Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3 linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura ulei aromat…
Read more »

Cartofi in crusta de ierburi

1 December 2010
Ingrediente : 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin…
Read more »

Supa de rosii cu cartofi

1 December 2010
  Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de…
Read more »

Peste alb in suc de legume

1 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1 lingura suc de…
Read more »

Peste cu sos de smantana si mustar

1 December 2010
Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste alb…
Read more »

Parjoale umplute cu branza

1 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri…
Read more »

Spaghete cu sos de legume

1 December 2010
Ingrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete…
Read more »

Salata de andive cu mere si cartofi

1 December 2010
Salata de andive cu mere si cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi fierti 3 linguri otet alb 100 ml concentrat de legume 1 lingurita mustar sare piper 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel verde 2 cepe 3 mere…
Read more »

Cafe Glace

1 December 2010
Ingrediente: 3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca vanilie Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea…
Read more »

Mazare cu piper si usturoi

1 December 2010
Ingrediente: 1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper pisate 2 cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat Mod de preparare: Se incinge uleiul si…
Read more »

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

30 November 2010
Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente uns: 8 linguri gem de…
Read more »

Prajitura moale cu mere

30 November 2010
Ingrediente: 3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de…
Read more »

Salau sau cod umplut

30 November 2010
Ingrediente : 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie 200 g costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1…
Read more »

Mazare cu rosii si busuioc

30 November 2010
Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi 1/2 ceasca rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare Mod de preparare: Se incinge uleiul si…
Read more »

Pui cinci continente

30 November 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g carnati de porc 2 cepe 6 rosii 150 ml vin alb sec 1 conserva de boabe de porumb scurse de zeama sare piper…
Read more »

Taietei cu ficatei de pasare

30 November 2010
Ingrediente: 250 g taietei lati sau lasagne 400 g ficatei de pasare 1 cutie de 250 g ciuperci 2 morcovi 1/2 ardei rosu 2 fire de busuioc 1 tableta de…
Read more »

Vinete cu sos de busuioc

30 November 2010
Ingrediente: 4 vinete lungi si subtiri 1 catel de usturoi 1 lamaie 6 fire de patrunjel 2 fire de busuioc 3 linguri de faina 250 ml untdelemn 1 lingura ulei…
Read more »

Fileuri de macrou cu salata de fasole

30 November 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4 linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Wo

Placinta cu cartofi si masline

30 November 2010
Ingrediente : 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru)…
Read more »
 

Pui provensal

30 November 2010
Pui provensal
O reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ardei grasi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 1 pui mai maricel sare piper 3 linguri ulei 1 catel de…
Read more »

Budinca de cartofi cu mere

30 November 2010
Ingrediente: 2 cartofi mari 3 mere potrivite (mai verzi) 1 ceapa mijlocie 1/2 ceasca de cascaval ras 1 ceasca smantana 1/4 lingurita nucsoara pisata piper negru macinat   Mod de…
Read more »

Tarta cu lamaie caramelizata

30 November 2010
Ingrediente aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar pudra,…
Read more »

Tort cu capsuni

30 November 2010
Ingrediente: 280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate in doua…
Read more »

Rozete de cartofi

30 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi potriviti 3 galbenusuri 3 linguri smantana 2 linguri parmezan ras boia Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie bucatele si se fierb pana ce se inmoaie.…
Read more »

Macaroane cu piept de pui si ciuperci

30 November 2010
Ingrediente : 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii…
Read more »

Pălăriuţe cu cireşe

30 November 2010
Pălăriuţe cu cireşe
  Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ…
Read more »

Sufleu cu doua feluri de cascaval

30 November 2010
Ingrediente: 500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1 legatura codite de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma…
Read more »

Mazare verde cu menta

30 November 2010
Mazare verde cu menta
Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2 lingurita zahar putin unt sare Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul topit, se adauga apa si se…
Read more »

Oua cu gulii si sos bechamel

30 November 2010
Ingrediente: 2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml sos bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se…
Read more »

Mâncare de fasole cu kaizer

30 November 2010
Mâncare de fasole cu kaizer
  Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de usturoi 4…
Read more »

Tarta cu ciocolata si migdale

30 November 2010
O reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca. Ingrediente : 150 g ciocolata amaruie 150 g…
Read more »

Paste cu muşchi de porc

30 November 2010
Paste cu muşchi de porc
  Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml smântână muştar 4…
Read more »

Salată cu portocale

30 November 2010
Salată cu portocale
  Ingrediente: două pungi amestec de salată 200 g spanac 4 cartofi ceapă verde 50 g nuci caju 200 g căpşuni două portocale o mandarină 200 g smântână mărar oţet…
Read more »

Ciorbă delicioasa cu carne de porc

30 November 2010
O reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper,…
Read more »

Sărăţele cu chimen şi morcov

30 November 2010
Sărăţele cu chimen şi morcov
  Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan un morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un pliculeţ…
Read more »

Mere prajite cu inghetata

30 November 2010
Mere prajite cu inghetata
Ingrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe  4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala merele, se…
Read more »

Fructe marinate cu orez si portocale

30 November 2010
Ingrediente: 200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si zeama) + alte…
Read more »

Mazăre cu ceapă şi pui

30 November 2010
Mazăre cu ceapă şi pui
  Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi ardei graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui o legătură de pătrunjel…
Read more »

Somon cu ciuperci şi sos roşu

30 November 2010
Somon cu ciuperci şi sos roşu
  Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4 fileuri de somon ustu­roi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei capia o frunză de dafin…
Read more »

Ruladă cu ciuperci şi parmezan

30 November 2010
Ruladă cu ciuperci şi parmezan
  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300 g ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g fasole verde…
Read more »

Rasol de vita cu sos de iaurt

30 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel) 1,5-2 l zeama de carne…
Read more »

Pulpe de pui cu vermut

30 November 2010
Ingrediente : 2 cepe 1/2 legatura cimbru 4 pulpe de pui (800 g) sare piper 2 linguri ulei 1/8 l vermut sec 1/8 l zeama concentrata de carne de pasare…
Read more »

Sardine cu sos tomat

30 November 2010
Sardine cu sos tomat
  Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert de ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de…
Read more »

Ruladă cu fistic

30 November 2010
Ruladă cu fistic
  Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de măsline 200 g cioco­lată neagră 50 g fistic cacao sare praf de copt două…
Read more »

Tocanita cu taietei

30 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei sare piper 1 lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama concentrata…
Read more »

Supa de conopida cu smantana si galuste de carne

30 November 2010
Ingrediente : 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2 l zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g…
Read more »

Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie

30 November 2010
Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie
  Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita maghiran uscat Mod de preparare:…
Read more »

Tartine cu salam si sos

30 November 2010
Tartine cu salam si sos
  Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml apă o lămâie…
Read more »

Rulouri de peşte cu spanac

30 November 2010
Rulouri de peşte cu spanac
  Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde 250 g cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o lămâie 250…
Read more »

Cornuleţe cu ciocolată

30 November 2010
Cornuleţe cu ciocolată
  Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată…
Read more »

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

30 November 2010
Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie
  Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină

Biscuiţi cu ciocolată

30 November 2010
Biscuiţi cu ciocolată
  Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt 200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de miere 200 g…
Read more »
 

Piept de pui cu felii de mar

30 November 2010
Ingrediente : 1 piept de pui dublu – de circa 300 g sare 1 lingura de unt topit praf de curry 1 lingurita miere 100 ml suc de mere 1…
Read more »

Tort cu zmeura

30 November 2010
Ingrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200…
Read more »

Supa de fasole verde cu costita afumata

30 November 2010
Ingrediente: 750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar smantana 150…
Read more »

Peste umplut cu cascaval si cartofi

30 November 2010
Ingrediente : 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare piper zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel…
Read more »

Desert cu frisca şi fructe

29 November 2010
  Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem…
Read more »

Desert cu eugenii

29 November 2010
  Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana biscuitul se inmoaie…
Read more »

Macaroane, carne tocata si rosii

29 November 2010
Ingrediente : 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2 cepe 1 catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita…
Read more »

Mancarica de pui cu mirodenii

29 November 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita ierburi aromate 400…
Read more »

Coconut Ice

29 November 2010
  Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu   Mod de preparare: Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el…
Read more »

Prajitura miracol

29 November 2010
  Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata…
Read more »

Prajitura cu banane

29 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de…
Read more »

Cartofi cu branza

29 November 2010
Cartofi cu branza
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g branza topita sau cascaval…
Read more »

Tarta Tatin cu coaja de portocala

29 November 2010
Tarta Tatin cu coaja de portocala
Ingrediente : 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare  1 portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150C.…
Read more »

Creme a la creme

29 November 2010
  Ingrediente blat:  9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400 ml…
Read more »

Pui cu ardei gras si masline

29 November 2010
Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg taiat bucati 125 g slaninuta afumata (taiata fasii) 4 rosii 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi o jumatate de lamaie 80…
Read more »

Piersici gratinate cu iaurt

29 November 2010
Piersici gratinate cu iaurt
  Ingrediente: 2 piersici coapte 100 g iaurt simplu 1 lingura de suc de lamaie 3 linguri de miere 2 linguri de nuci taiate bucati Mod de preparare: Amestecam iaurtul…
Read more »

Pateuri cu branza dulce

29 November 2010
Pateuri cu branza dulce
Pateuri cu branza dulce din: foietaj, branza dulce, oua, stafide, zahar vanilat, zahar, coaja de lamaie, gris, zahar pudra. Poate te intereseaza si Pateuri cu branza, ciuperci si spanac Ingrediente:…
Read more »

Prajitura cu fanta

29 November 2010
  Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt Ingrediente crema:500 g branza de…
Read more »

Vinete italiene cu rosii

29 November 2010
Ingrediente: 500 g vinete 350 g rosii bine coapte 2 ramuri de telina verde 150 g masline verzi (fara samburi) 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai…
Read more »

Supa pasata de dovleac

29 November 2010
Supa pasata de dovleac
Ingrediente : 1,5 kg dovleac 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de legume 500 g smantana 2 linguri zeama de lamaie sare piper 50 g seminte de dovleac…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune

29 November 2010
Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune
Ingrediente aluat: 270 g faina 1 plic drojdie uscata 170 ml lapte caldut 50 g zahar 1/2 plic zahar vanilat 70 g unt moale Intrediente razatura:100 g unt rece, 100…
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu branza si cascaval

29 November 2010
Omleta_cu_branza_si_cascaval_16
O reteta de omleta cu branza si cascaval din: oua, branza, cascaval, sare, piper si muraturi.   Ingrediente: 4 oua 1 bucata branza 1 bucata cascaval sare piper muraturi  …
Read more »

Pastrav cu miez de graham

29 November 2010
Ingrediente: 2-3 pastravi (circa 1,2 kg) 4 rosii 2 lamai 1 legatura patrunjel verde 2 fire marar 4 felii de paine graham 4 linguri ulei de masline 40 g unt…
Read more »

Friptura de manzat cu mere

29 November 2010
Ingrediente: o bucata de pulpa de manzat (800 g) 8 mere 2 cepe o crenguta de rozmarin 2 linguri rachiu 30 g unt 4 linguri ulei sare piper 200 g…
Read more »

Salata de cartofi cu crenvursti

29 November 2010
Ingrediente: 250 g cartofi 1 ceapa mare rosie 1 ou fiert tare 1 legatura de patrunjel Ingrediente sosul aioli :5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml untdelemn fin, 1…
Read more »

File de peste cu condimente

29 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare) 3 catei de usturoi 2 albusuri 3 linguri faina 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei 1 lingura seminte…
Read more »

Supa de vara

29 November 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 1 gulie 500 g cartofi 1 fir de praz 2 linguri de ulei 1 litru de apa fiarta cu delikat sare piper 2 cabanosi o legatura…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)

29 November 2010
Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)
  Ingrediente: 25 ml tequila 25 ml gin 25 ml blue curacao 25 ml lemon juice 1 tsp caster sugar Sparkling water Ice cubes 1 maraschino cherry 1 chopping board…
Read more »

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

29 November 2010
Ingrediente: 600 g dovlecei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn de masline sare piper 250 g branza de burduf 2 linguri patrunjel verde tocat 80 g cascaval…
Read more »

Cartofi cu branza de vaci

29 November 2010
Cartofi cu branza de vaci
Ingrediente: 500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester 1 ceapa sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1…
Read more »

Supa de patrunjel

29 November 2010
Ingrediente : 3 radacini de patrunjel (circa 375 g) 2 cepe 130 g unt 1 l zeama de legume 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire) sare piper proaspat macinat…
Read more »

Muşchi de porc cu mango

29 November 2010
Muşchi de porc cu mango
  Ingrediente: 800 g muşchi de porc 6 ştiuleţi de porumb mic două gulii doi morcovi 450 g broccoli doi ardei graşi o ceapă

Salată cu şniţel de pui

29 November 2010
Salată cu şniţel de pui
  Ingrediente: un borcan de salată de ciuperci 250 g roşii cherry doi ardei graşi roşii 4 car­tofi doi castraveţi verzi un ou 4 linguri de făină două piepturi de…
Read more »
 

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş

29 November 2010
Plăcintă cu peşte şi cuşcuş
  Ingrediente: 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 250 g cuşcuş doi ardei graşi o vânătă 500 g fileuri de peşte o conservă fasole neagră boabe…
Read more »

Sardine cu legume şi lămâie

29 November 2010
Sardine cu legume şi lămâie
  Ingrediente: un kilogram de sardine 4 roşii doi dovlecei doi cartofi 450 g fasole verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o legătură de ceapă verde o lămâie…
Read more »

Paine cu branza coapta si rosii

29 November 2010
Ingrediente : 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata) 5 linguri ketchup 500 g rosii 400 g branza telemea sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de…
Read more »

Budinca de dovlecei pane

29 November 2010
Budinca de dovlecei pane
Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 2 oua putina faina ulei pentru prajit cascaval sau branza rasa smantana patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se taie felii…
Read more »

Cuscus cu sos caramel

29 November 2010
Cuscus cu sos caramel
  Ingrediente: 300 g cuşcuş un ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ciuperci 5 linguri de ulei de măsline 100 g zahăr tos o lingură de…
Read more »

Dovlecei cu negru de sepie

29 November 2010
Dovlecei cu negru de sepie
  Ingrediente: un pachet orez cu negru de sepie şi calamari un ardei gras roşu un ardei gras galben o legătură ceapă verde 4 dovlecei un morcov un sfert de…
Read more »

Supa cu broccoli si cascaval

29 November 2010
Supa cu broccoli si cascaval
Ingrediente : 500 g broccoli 2 cepe 1-2 linguri unt 3/4 l zeama concentrata de legume 200 g cascaval sare piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1…
Read more »

Rondele de vinete cu ton

29 November 2010
Rondele de vinete cu ton
  Ingrediente: două vinete, două cutii cu ton în ulei 3 roşii două cepe, 300 g caşcaval sare piper pătrunjel ulei de măsline anşoa   Mod de preparare: Vinetele se…
Read more »

Prăjitură cu mentă

29 November 2010
Prăjitură cu mentă
  Ingrediente: 250 g unt 370 g făină praf de copt 300 g zahăr tos 650 ml lapte dulce două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă sare topping de zmeură 25…
Read more »

Roşii umplute cu spanac

29 November 2010
Roşii umplute cu spanac
  Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză telemea un kg spanac două ouă o ţelină un morcov sare piper mărar ulei de măsline o legătură de ceapă 3 fire de…
Read more »

Placintele de cartofi cu susan

29 November 2010
Placintele de cartofi cu susan
Ingrediente : 500 g cartofi 2 oua 50 g faina 200 ml ulei 40 g unt 3 prize nucsoara rasa sare piper   Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris…
Read more »

Clafoutis cu cirese

29 November 2010
Ingrediente: 500 g cirese coapte  4 oua 125 g zahar pudra 1 varf de cutit sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g unt +…
Read more »

Prăjitură cu lapte bătut

29 November 2010
Prajitura_cu_lapte_batut
Prăjitură cu lapte bătut din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar brun, oua, lapte batut, lamaie, gem de fructe de padure, praf de jeleu, banane, zahar vanilinat, miez de…
Read more »

Deliciu cu visine

29 November 2010
Ingrediente: 6 oua 300 g unt proaspat 300 g zahar pudra 250 g faina alba 2 pachete zahar vanilat 1 cescuta rom si un varf de cutit de sare 2…
Read more »

Stifado

29 November 2010
Ingrediente : 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare…
Read more »

Cartofi cu conopida si iaurt

29 November 2010
Cartofi cu conopida si iaurt
Ingrediente: 1 conopida mica 800 g cartofi (nesfaramiciosi) 1 ardei iute rosu 20 g unt topit sare 3/4 l concentrat de zeama de legume 1/2 varf de cutit sofran (0,1…
Read more »

Friptura de pui cu sos de mere si cimbru

29 November 2010
Ingrediente: 2 mere 1 lingura zeama de lamaie 4-5 crengute de cimbru 4 felii piept de pui sare piper 10 g unt topit 1/4 l suc de mere 1/4 l…
Read more »

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie

29 November 2010
Ingrediente: 2 1/2 cesti faina o lingurita praf de copt o ceasca zahar tos fin 250 ml iaurt 250 ml lapte 2 oua batute usor Ingrediente sirop: 1/4 ceasca zahar…
Read more »

Calmar cu sos picant

29 November 2010
Calmar cu sos picant
  Ingrediente: 600 g tuburi de calmar un kg roşii două cepe 250 ml vin alb 120 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos…
Read more »

Pilaf cu sfeclă roşie şi prune uscate

29 November 2010
Pilaf cu sfeclă roşie şi prune uscate
  Ingrediente: 250 g orez o sfeclă roşie 200 g prune uscate o ceapă un căţel de usturoi sare piper ulei de măsline salată verde castraveţi verzi apă  Mod de…
Read more »

Cartofi gratinati cu carnati si cascaval

29 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi nesfaramiciosi 1 carnat 500 ml lapte 250 ml frisca nebatuta (smantana) 100 g cascaval 100 g unt sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C.Curatati…
Read more »

Fileuri de peste in haina de cartofi

29 November 2010
Ingrediente: 400 g cartofi rosii (nesfaramiciosi) 1 lingura amidon alimentar 600 g fileuri de peste alb (cod, salau, merlucius) sare piper 3 galbenusuri de ou 1 lingura patrunjel tocat 4…
Read more »

File de salau cu ciuperci

29 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g) cateva picaturi zeama de lamaie sare piper macinat 2-3 linguri unt 1 ceapa 250 g ciuperci proaspete 1 ceasca zeama concentrata de…
Read more »

Clatite americane

29 November 2010
Ingrediente: 3 oua mari 115 g faina 1 lgt cu varf praf de copt 140 ml lapte 5 lgt zahar un praf de sare ulei, pentru uns tigaia Mod de…
Read more »

Sufleu de branza

29 November 2010
Ingrediente: 8 felii de paine mai veche 60 g unt moale 150 g cascaval ras 4 oua 1 ceasca zeama concentrata de pui 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana) piper proaspat…
Read more »

Prajitura cu gem de capsuni

29 November 2010
Ingrediente blat: 300 g biscuiti 120 g unt 2-3 linguri de lapte Ingrediente umplutura: 800 g branza dulce (mai cremoasa) 200 g smantana 4 oua 200 g zahar (sau dupa…
Read more »

Ciuperci cu busuioc

28 November 2010
Ciuperci cu busuioc
  Ingrediente: un kilogram ciuperci champignons 75 g unt 75 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o jumătate de lămâie 200 ml vin alb dulce o lingură de…
Read more »

Ciorbă de curcan cu tăiţei

28 November 2010
Ciorbă de curcan cu tăiţei
  Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un ardei iute 300 ml borş doi căţei de…
Read more »

Tartă cu brânză de vaci si migdale

28 November 2010
Tartă cu brânză de vaci si migdale
  Ingrediente: 300 g unt 250 g zahăr tos 4 ouă 70 g migdale 500 g făină 500 g brânză de vaci 100 g caise confiate o portocală două pliculeţe…
Read more »

Paste cu legume şi peşte

28 November 2010
Paste cu legume şi peşte
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 500 g paste cu spanac 500 g ciuperci sare piper ulei de măsline busuioc usturoi verde sau uscat  Mod de preparare: Fileurile de peşte…
Read more »

Salată de varză de Bruxelles cu morcovi si curmale

28 November 2010
Salată de varză de Bruxelles cu morcovi si curmale
  Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles 200 g morcovi 100 g curmale 4 căţei de usturoi un ardei gras galben o lămâie ulei de măsline sare piper pătrunjel Mod…
Read more »

Tăitei cu nucă

28 November 2010
Tăitei cu nucă
  Ingrediente: 600 g paste late 100 g miezuri de nucă o lămâie 80 g zahăr tos 80 g unt o linguriţă de sare două pliculeţe cu

Peste sicilian

28 November 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu) zeama de la o lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline Ingrediente sos:150 g telina (tulpini), 1 ceapa,…
Read more »
 

Prajitura cu crema de cocos

28 November 2010
Ingrediente: un pachet foi piscot cu cacao Ingrediente crema:670 ml lapte ,70 g amidon de porumb , 2,5 linguri de zahăr , 70 g ciocolată albă ,170 g unt la…
Read more »

Pui cu masline

28 November 2010
  Ingrediente: 1 pui maricel (circa 1,3 kg) sare piper 250 g ciuperci 750 g cartofi mai marunti 1 kg rosii carnoase 125 g costita afumata 150 g masline verzi…
Read more »

Paste cu vinete

28 November 2010
  Ingrediente : 2 vinete 1/2 l ulei de masline 1,25 kg rosii carnoase 350 g penne (macaroane scurte) sare 2 catei de usturoi piper 1 varf de cutit zahar…
Read more »

Salata rece de macaroane

28 November 2010
  Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 vanata 2 rosii 6 linguri ulei de masline 2 linguri de sare grunjoasa 1 catel de usturoi 1 lingurita de seminte de pin…
Read more »

Chec moale cu legume

28 November 2010
Chec moale cu legume
  Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 1 ardei rosu 150 g fasole verde 4 oua 100 g branza topita 150 g faina + inca 2 linguri 50 ml lapte  50…
Read more »

Salata egipteana

28 November 2010
Salata egipteana
  Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod de preparare: Curatati castravetii.…
Read more »

Ardei capia umpluti cu sardele

28 November 2010
  Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci

28 November 2010
  Ingrediente aluat: 250 g unt moale 125 g zahar 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 1 galbenus 375 g faina 50 g migdale taiate marunt…
Read more »

Omleta cu jumari

28 November 2010
  Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron,…
Read more »

Dublin Coddle

28 November 2010
  Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4 lingurita…
Read more »

Prajitura cu afine si frisca

28 November 2010
Desert_6
Prajitura cu afine si frisca din: biscuiti, unt, lapte, crema de branza, zahar pudra, frisca, esenta de vanilie, afine, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 220 g biscuiti graham 100g unt…
Read more »

Ciuperci umplute cu branza de vaca

28 November 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 cana de branza de vaca 1 lingura marar tocat 2 oua sare   Mod de preparare: Palariile ciupercilor, spalate si…
Read more »

Mancare de ardei gras

28 November 2010
  Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6 rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui  2-3 fire de busuioc 1 lingurita sare Mod de…
Read more »

Tocanita de vacuta cu bere

28 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din carne de vita 1ceasca…
Read more »

Ptajitura Hawaii

28 November 2010
  Ingrediente: 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere, struguri, cirese..) 150 g unt 150 g zahar un praf de sare 2 oua 250 g faina 25…
Read more »

Colcannon

28 November 2010
Colcannon
  Ingrediente : 4 cartofi potriviti 300 g varza alba taiata fidea 60 g unt 1/2 ceasca ceapa verde tocata 2/3 ceasca lapte cald piper macinat 1 lingura patrunjel verde…
Read more »

Cataif

28 November 2010
  Ingrediente: 400 g fidea foarte subtire 300 g zahar 500 ml apa 50 g unt 400 g frisca esenta de vanilie   Mod de preparare: Ungem o tava cu…
Read more »

Supa de iaurt

28 November 2010
  Ingrediente: 1 borcan mare de iaurt 3 dovlecei tineri si proaspeti 3 lingurite ulei de soia 3 lingurite zeama de lamaie 1/2 lingurita marar 1 catel de usturoi tocat…
Read more »

Orez cu legume

28 November 2010
  Ingrediente: 2 cani de orez 1 lingura de boabe de mazare 1 lingura de ciuperci 1 lingura de unt 2 dovlecei 2 rosii 1 morcov 1/4 de telina 1…
Read more »

Prajitura cu lamaie si portocala

28 November 2010
Ingrediente blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala   Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie si…
Read more »

Salata yoga

28 November 2010
Salata yoga
  Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule) 2 rosii 5 fire de ceapa verde 15 masline negre 10 ridichi 1 cana de branza rasa 1/4 lingurita maghiran Ingrediente sos:…
Read more »

Trigoane cu branza

28 November 2010
  Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15 foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit   Mod de…
Read more »

Chifteluţe de curcan cu sos

28 November 2010
Chifteluţe de curcan cu sos
  Ingrediente: 500 g carne de curcan 3 cepe 800 g roşii doi ardei graşi o jumătate de căpăţână de usturoi un cartof un morcov două cepe două ouă o…
Read more »

Carne de vita cu ceapa de arpagic

28 November 2010
    Ingrediente : 60 ml ulei de masline 700 g ceapa de arpagic 1 kg carne de vita 3 catei de usturoi 125 ml vin rosu scortisoara intreaga 6…
Read more »

Baklava

28 November 2010
Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta (am pus Bella – 14 foi) 150 g unt (ulei) 400 g nuci macinate 300 g zahar 400 ml apa esenta de rom…
Read more »

Clatite cu urda dulce

28 November 2010
  Ingrediente clatite: 1 ceasca faina 1/2 lingurita sare 3 oua 1/4 ceasca lapte 45 g unt topit Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana…
Read more »

Haroset

28 November 2010
Haroset
Ingrediente: 2 mere rosii potrivit de mari 1/4 ceasca migdale sau miez de nuca tocate marunt 1 lingurita scortisoara 2-3 linguri vin rosu 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se…
Read more »

Supa de mere cu costita afumata

27 November 2010
Supa de mere cu costita afumata
  Ingrediente: 4 mere 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 gr. unt sau margarina 2 linguri curry 800 ml concentrat de pui sare piper 1 varf de cutit cuisoare…
Read more »

Rulouri de peste

27 November 2010
  Ingrediente: 12 fileuri de peste dezosat 2-3 castraveti murati taiati bucatele 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt 2 linguri capere tocate 2 cepe potrivite taiate fideluta 2 cesti otet…
Read more »

Cremă de gutui cu lămâie

27 November 2010
Cremă de gutui cu lămâie
  Ingrediente: 4 gutui 250 g zahăr 4 linguriţe gelatină (pentru închegat) 1 esenţă de vanilie zeama de la 1/2 lămâie 400 g frişcă ulei   Mod de preparare: Topeşti…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)

27 November 2010
Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)
  Ingrediente: 45 ml tequila 30 ml coffee liqueur 1 lemon twist 1 shot measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Brave…
Read more »

Pui cu mazare verde

27 November 2010
Pui cu mazare verde
  Ingrediente: 400 gr. piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 500 gr. conopida 3 linguri ulei 2 lingurite chimen 1 lingurita boia

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu