vineri, 16 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 12

Retete culinare rapide cu poze 

Prajitura cu visine, miere si crema de cacao

Prajitura cu visine, miere si crema de cacao

Prajitura cu visine, miere si crema de cacao din: cacao, miere, ulei, zahar, ou, lapte, suc de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, amidon, unt, visine, esenţă de rom, ciocolată. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 linguri miere 5 lin­guri ulei 100 g zahăr 1 ou 1 -2 linguri lapte suc de lămâie 350 g făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu […]
Salate gustoase de vara

5 Salate usoare pentru vara

Salate usoare pentru vara: Salata de fenicul cu ton si sardele   Salata de fenicul cu ton si sardele din: rosii, bulb de fenicul, ton in ulei, oua, sardele proaspete, masline negre, lamaie, ulei de masline, patrunjel cu frunze plate, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii frumoase si tari 1 bulb de fenicul 400 g de ton in ulei, la conserva, scurs 4 oua […]
 
Ciorba_de_pui_cu_usturoi_si_lapte_batut

Ciorba de pui cu usturoi si lapte batut

Ciorba de pui cu usturoi si lapte batut din: tacâmuri de pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, oua, usturoi, frunze de telina, lapte bătut, orez, sare, piper, apa. Ingrediente: 400-500 g tacâmuri de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 2 ouă 1 căpăţânâ de usturoi 2-3 […]
Salata_rapida_cu_spanac_ton_si_orez

Salata rapida cu spanac, ton si orez

Salata rapida cu spanac, ton si orez din: spanac proaspăt, conser­vă ton, orez, ceapa verde, ardei rosu, masline, ulei, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 300-400 g spanac proaspăt 1 conser­vă ton, cu sau fără ulei 6 linguri orez 1 legătară ceapă verde 1 ardei roşu câteva măsline 3-4 linguri ulei zeamă de lămâie sare Mod de […]
 
rp_Tarte_cu_mure_si_crema_de_vanilie.jpg

Minitarte cu rubarba, mure si smantana

Minitarte cu rubarba, mure si smantana din: făină, unt topit, oua, zahar pudra, sare, rubarba, mure, smantana, zahar, făină sau amidon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt topit 1 ou 2 linguri zahăr pudră 1 praf de sare Pentru umplutură: 2 tije rubarbă 200 g mure 1 ou 100 ml smântână 80 g zahăr 1 lingură […]
Tocana_olteneasca_cu_carne_carnati_si_praz

Tocana olteneasca cu carne, carnati si praz

Tocana olteneasca cu carne, carnati si praz din: carne slabă, carnaciori, praz, cartofi, rosii, ardei gras, ulei, vin alb, mărar şi pătrunjel. Ingrediente: 500 g carne slabă 200 g cârnăciori 6 fire de praz (doar partea albă) 1 kg cartofi 500 g roşii 2-3 ardei graşi, 1 ciuşcă ulei 200 ml vin alb câte o legătură […]
 
Retete culinare cu creveti

2 Retete culinare cu creveti

Retete culinare cu creveti: Salata cu orez, mazare si creveti   Salata cu orez, mazare si creveti din: orez brun, mazăre congelată, tulpini de ţelină, sos chilii dulce Thai, suc de limeta, frunze de mentă, creveţi decorticaţi,sare sau sos de soia, piper negru macinat. Ingrediente: 250 g orez brun 100 g mazăre congelată 2 tulpini de ţelină, tăiate în felii 2-3 linguri […]
Briose cu frisca si piure de visine si vanilie

Briose cu frisca si piure de visine si vanilie

Briose cu frisca si piure de visine si vanilie din: ouă, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, zahăr pudră, păstăi de vanilie, sare, smântână grasă, compot de vişine, amidon, esenţă de vanilie. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri ulei 10 linguri lapte 10 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguriţe zahăr pudră cu păstăi de […]
 
cocktailuri pentru sarbatori

8 Cocktailuri simple de vara

Cocktailuri simple de vara: Cocktail de pepene cu vin si sampanie   Cocktail de pepene cu vin si sampanie din: zahăr,  apă, pepene galben san roşii, zeamă de lămâie, rom, vin alb, şampanie. Ingrediente: 75 g zahăr 75 g apă 300 g pepene galben san roşii 3 linguri zeamă de lămâie 4 cl rom 1 pahar vin alb 1 sticla […]

Salate simple de legume

Salate simple de legume: Salata de paste cu legume si sunca   Salata de paste cu legume si sunca din: paste, fasole pastai, salata, sunca, alune, rosii, sare, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pungă paste 100 g fasole păstăi câteva frunze de salată, după gust 150 g şuncă 1 lingură alune 6-8 roşii mici sare Pentru […]
 
Supa-crema de zarzavat

Supa-crema de mazare cu sunca

Supa-crema de mazare cu sunca din: mazăre nouă, salata verde, şuncă afumată slabă, unt, telina, smantana, supa de legume, menta, sare, piper, franzelă, unt. Ingrediente: 1/2 kg mazăre nouă 1 salată verde mică 50 g şuncă afumată slabă 50 g unt 1/2 ţelină 100 g smântână 1 l supă de legume câteva frunze de mentă sare, piper câteva […]
Prajitura cu mere, lamaie si vanilie

Prajitura cu mere, lamaie si vanilie

Prajitura cu mere, lamaie si vanilie din: unt, zahar, zeama de lamaie, oua, ulei, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere. Ingrediente: 120 g unt 250 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie Pentru blat: 7-8 ouă 150 g zahăr 8 linguri ulei 250-300 g făină 1 plic praf de copt esenţă de vanilie […]
 
Salate

4 Salate usoare pentru vara

Salate usoare pentru vara: Salata calda de legume cu carne   Salata calda de legume cu carne din: piept de pui, morcov, măsline, roşii, frunze salată, ceapă de apă roşie, usturoi, dovlecei, vânătă, ulei, sare piper, zeamă de lămâie. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov 100 g măsline 2 roşii 5 frunze salată spălate şi uscate 1 ceapă de apă roşie 3 căţei […]
Ciorba_de_legume_cu_galuste_de_sunca

Ciorba de legume cu galuste de sunca

Ciorba de legume cu galuste de sunca din: morcovi, mazare, radacina de patrunjel, ceapa verde, condiment vegetal, sare, apa, piper, mustar, faina, ulei, ciuperci, şuncă fiartă, făină, ou, pătrunjel şi tarhon. Ingrediente: 2 morcovi 1 cană mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde 1 lingură condiment vegetal sare, piper, apă 2 dl smântână 1 lingură muştar 1 linguriţă […]
 
Omleta cu capsuni si portocala la cuptor

Omleta cu capsuni si portocala la cuptor

Omleta cu capsuni si portocala la cuptor din: oua, zahar, unt, capsuni, portocala. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 30 g unt 1 portocală căpşuni Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, 2 linguri de suc de portocală şi coaja ei rasă, până obţii o compoziţie spumoasă. Pui în compoziţie albuşurile […]
Prajitura cu branza si dulceata de cirese

Prajitura cu branza si dulceata de cirese

Prajitura cu branza si dulceata de cirese din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, unt, branza de vaci, zahăr vanilat, zahăr pudră, frişcă lichidă, foi gelatină, dulceaţă de cireşe, amidon,  ciocolată. Ingrediente: 4 ouă 130 g zahăr 100 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură cacao unt pentru uns tava Pentru umplutură: 600 g brânză de vaci 3 […]
 
Deserturi delicioase

3 Deserturi racoritoare

Deserturi racoritoare: Tort de inghetata cu vanilie si afine   Tort de inghetata cu vanilie si afine din: biscuiţi digestivi de cacao, esenţă de vanilie, lapte, smântână pentru frisca, zahar pudra, oua, afine. Ingrediente: 1 pachet biscuiţi digestivi, de cacao 3 linguri esenţă de vanilie 400 ml lapte 400 ml smântână pentru frisca 150 g zahăr pudră 4 […]
Branza_la_gratar_cu_rosii_si_patrunjel

Branza la gratar cu rosii si patrunjel

Branza la gratar cu rosii si patrunjel din: roşii uscate si ulei in care au fost conservate, telemea de capră, suc de lamaie, ceapa rosie, patrunjel, usutroi, ceapa verde, Ingrediente: 10 roşii uscate + 2 linguri din uleiul în care au fost conservate 300 g telemea de capră 1 lingură suc de lămâie 2 cepe roşii pătrunjel […]
 
Cel mai usor gem de caise

Cel mai usor gem de caise

Cel mai usor gem de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 3 kg caise 1 kg zahăr     Mod de preparare: Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui caisele în cratiţă, apoi presari zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva ore. […]
Rulouri_de_taitei_cu_legume_10

Reteta zilei: Rulouri de taitei cu legume

Rulouri de taitei cu legume din: taitei lati, ulei de canola, usturoi, ceapa, ciuperci, dovlecel, morcov, oregano, sare, piper, ricotta, mozzarella, parmezan, sos de rosii. Poate te intereseaza si: Rulouri de lasagna cu crema de branza si busuioc Rulouri de dovlecel cu branza si bacon Rulouri de vita cu legume Ingrediente:  1 pachet taitei lati […]
 
Salate simple de legume

Salate de vara

Salate de vara: Reteta zilei: Salata cu tofu si legume   Salata cu tofu si legume din: tofu, spanac, muguri de fasole, castraveti, ceapa verde, ghimbir proaspat, ghimbir murat, lamaie, dressing.   Ingrediente : 1 pachet tofu 1 punga de spanac 1 pachet de muguri de fasole 4 castraveti 1 legatura de ceapa verde Radacina […]
 
Salam_de_ciocolata_alba_cu_cirese_si_cocos

Salam de ciocolata alba cu cirese si cocos

Salam de ciocolata alba cu cirese si cocos din:  cireşe, zahar, unt, biscuiti, ciocolata alba, nuca de cocos, zahar pudra. Ingrediente: 150 g cireşe 100 g zahăr 200 g unt 200 g biscuiţi 200 g ciocolată albă nucă de cocos zahăr pudră Mod de preparare: Rupi ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie sau […]
Mancare_de_vinete_cu_ardei_si_marar

Mancare de vinete cu ardei si marar

Mancare de vinete cu ardei si marar din: vinete, ardei grasi, ceapa rosie, rosii, ulei, usturoi, marar verde, patrunjel. Ingrediente: 4 vinete 8 ardei graşi 3 cepe roşii 500 g roşii 100 ml ulei 2 căţei de usturoi 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pui vinetele şi ardeii să se coa­că […]
 
Zema de corocoduse pentru acrit ciorbele

Zema de corocoduse pentru acrit ciorbele

Zema de corocoduse pentru acrit ciorbele din: corcoduşe verzi, apa, borcane de 720 ml. Ingrediente: 1 coş mare cu corcoduşe verzi borcane de 720 ml apă     Mod de preparare: Corcoduşele verzi le speli bine. Intr-o oală mare le pui la fiert, acoperite cu puţină apă. îndepărtezi sâmburii şi pieliţa, strecurând bine lichidul format. Umpli […]
Sangria_cu_capsuni_si_portocale_03

Reteta zilei: Sangria cu capsuni si portocale

Sangria cu capsuni si portocale din: apa, zahar, vin alb, capsuni, portocale, apa minerala, menta, lamaie. Poate te intereseaza si: Sangria cu piersici si vin alb Sangria cu mix de fructe Sangria cu capsuni si piersici Ingrediente sirop:  1 cană apa 1 cană de zahăr Ingrediente sangria: 750 ml vin alb 3 cesti felii căpșuni […]
 
Retete culinare cu creveti

Retete culinare cu creveti

Retete culinare cu creveti: Antreuri de vara cu creveti si ton   Antreuri de vara cu creveti si ton din: zucchini sau dovlecei, creveti, castraveti, ton in suc propiu, unt, rosie, ceapa, limeta, patrnujel. Ingrediente: 2 zucchini sau dovlecei 2 castraveţi 150 g creveţi decorticaţi 150 g ton în suc propriu 1 lingură de unt […]
Ciorba de cartofi cu naut si busuioc

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc din: naut, cartofi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, usturoi, ulei, foi de dafin, busuioc, sare. Ingrediente: 1500 g năut 4 cartofi 1 ceapă mare 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 6 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 foaie de dafin 1 lingură busuioc sare Mod de preparare: […]
 
Retete de punch

5 Retete de Punch

Retete de Punch: Punch cu rom   Punch cu rom din: zeamil, amidon, lapte, zahar, galbenusuri, rom. Ingrediente: 3 linguri zeamil sau amidon 3 ceşti lapte 3/4 ceaşcă zahăr 5 gălbenuşuri 1 ceaşcă rom         Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu zeamilul şi se dizolvă în lapte rece. Se pune […]
Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde din: mazăre proaspătă, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa verde, marar verde, ulei, taitei, sare, piper, ardei gras, zahar. Ingrediente: 500 g mazăre proaspătă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde mărar verde 2 linguri ulei 1 mână de tăiţei sare piper proaspăt măcinat câteva feliuţe de […]
 
Deserturi racoritoare

2 Deserturi racoritoare

Deserturi racoritoare: Inghetata cu cirese si frisca   Inghetata cu cirese si frisca din: cireşe, oua, zahar vanilat, smantana, frisca batuta. Ingrediente: 300 g cireşe 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 180 g zahăr tos 180 g smântână 50 g frişcă bătută Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor şi le pa­sezi, păstrând sucul. Baţi foarte […]
Prajitura_cu_visine_si_lamaie

Prajitura cu visine si lamaie

Prajitura cu visine si lamaie din: unt, visine, zahar, faina, lapte, oua, coaja de lamaie, vanilie, praf de copt, zahar vanilat. Ingrediente: 240 g unt 1 kg vişine 250-300 g zahăr 300 g făină 1 pahar lapte (200 ml) 6 ouă coajă de lămâie vanilie 1 plic praf de copt zahăr vanilat Mod de preparare: […]
Bors de fasole verde cu smantana

Bors de fasole verde cu smantana

Bors de fasole verde cu smantana din: fasole verde (ţucără sau galbenă), morocovi, ceapa, pastarnac, telina, pătrunjel radăcină, bors, smantana, ou, sare, piper, pătrunjel verde sau leuştean. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (ţucără sau galbenă) 2 morcovi potriviţi 2 cepe 1 pastarnac 1/2 ţelină 1 pătrunjel radăcină 1/2 l bors 100 g smântână proaspătă 1 ou sare piper pătrunjel […]
 
Salata de paste cu crap

Salate usoare pentru cina

Salate usoare pentru cina: Salata crocanta cu fenicul Salata crocanta cu fenicul din: fenicul, radacina de telina, conopida, pere, praz, nuci, frunze de telina, lamaie, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi mici de fenicul 2 radacini de telina 200 g conopida 2 pere 1 fir de praz 30 g nuci sau […]
Vin de visine

Vin de visine

Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase       Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]
 
Chiveci_de_legume_cu_carne_de_vita

Ghiveci de legume cu carne de vita

Ghiveci de legume cu carne de vita din: dovlecei, vinete, ardei, morcovi, ceapa, rosii, usturoi, carne de vita, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 vinete 4 ardei 3 morcovi 2-3 cepe 1 kg roşii 3-4 căţei de usturoi 400 g carne de vită sare piper 40 ml ulei 1 legătură pătrunjel Mod de […]
 
Supa de gaina cu taitei de casa

Supa de gaina cu taitei de casa

Supa de gaina cu taitei de casa din: carne de găină (tacâmuri de găină), morcovi, păstârnac, tăiţei de casa, sare, piper, concentrat cu gust de găina, pătrunjel. Ingrediente: carne de găină (tacâmuri de găină) 4 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă întreagă tăiţei de casă sare piper concentrat cu gust de găină pătrunjel Mod de preparare: După ce speli bine […]
Deserturi racoritoare

Deserturi racoritoare

Deserturi racoritoare: Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie   Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vani­lia şi sarea, timp de […]
 
Iaurt cu fructe uscate si fulgi de ovaz

Iaurt cu fructe uscate si fulgi de ovaz

Iaurt cu fructe uscate si fulgi de ovaz din: fructe uscate, seminte de floarea-soarelui, fulgi de ovaz, iaurt. Ingrediente: fructe uscate 1 linguriţă seminţe de floarea-soarelui 2 linguri fulgi de ovăz 250 g iaurt Mod de preparare: Amesteci iaurtul cu fulgii de ovăz şi laşi 5 minute să se înmoaie, apoi adaugi seminţele şi fructele uscate. […]
Retete de Salate de vara

Retete de Salate de vara

Retete de Salate de vara: Salată Crab Louie   Salată Crab Louie din: maioneza, ketchup, castravete murat, hean, piper, capere, salata verde, carne de crab, oua, lamai. Ingrediente: 1 cana maioneza 1/4 cana ketchup 2 linguri zeama de castraveti murati, amestecata cu un pic de castarvete murat, ras foarte fin 1 lingurita hrean ras 2 […]
 
 
Supa de pui cu ardei gras si menta

Supa de pui cu ardei gras si menta

Supa de pui cu ardei gras si menta din: carne de pui, morcovi, ulei, sare, menta, telina, ardei gras colorat. Ingrediente: 400 g carne de pui 200 g morcovi 30 ml ulei sare 1 crenguţă de mentă 100 g ţelină 100 g ardei gras colorat   Mod de preparare: Puiul spălat îl tai în bucăţele, […]
Retete cu scoici

Retete cu scoici

Retete cu scoici: Scoici cu sos de rosii si busuioc   Scoici cu sos de rosii si busuioc din: midii proaspete, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, ceapa, sos de rosii, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g midii proaspete 100 ml vin alb sec 50 ml ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 […]
 
Gem de visine cu miere

Gem de visine cu miere

Gem de visine cu miere din: căpşuni, miere. Ingrediente: 1 kg căpşuni 700-800 g miere Mod de preparare: Speli şi cureţi de codiţe căpşunile (le poţi amesteca cu fragi) şi le pui într-un castron de porţelan. Torni deasupra mierea şi laşi să stea 3-4 ore. Scurgi si­ropul rezultat, îl strecori si apoi, amestecând mereu, fierbi […]
Chec cu visine, nuci si stafide

Chec cu visine, nuci si stafide

Chec cu visine, nuci si stafide din: oua, ulei, zahar vanilat, lapte, zahar, faina, sare, praf de copt, visine, pesmet, nuci, stafide. Ingrediente: 2 ouă 6 linguri ulei 2 pliculeţe zahăr vanilat 8 linguri lapte 10 linguri zahăr 250 g făină 1 praf ţie sare 1 plic praf de copt 400 g vişine fără sâmburi […]
 
Dovlecel la cuptor cu lapte si ceapa verde

Dovlecel la cuptor cu lapte si ceapa verde

Dovlecel la cuptor cu lapte si ceapa verde din: dovlecei, oua, lapte, cascaval, sare, piper, ulei, ceapa verde. Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 3 ouă 150 ml lapte 50 g caşcaval ras sare piper 1 lingu­ră ulei 2fire de ceapă verde Mod de preparare: Dovleceii îi speli, apof îi tai rondele şi îi dai la fiert pentru […]
Cocktailuri simple de vara

7 Cocktailuri simple de vara

Cocktailuri simple de vara: Reteta zilei: Cocktail cu rom alb si ghimbir   Cocktail cu rom alb si ghimbir din: pepene, suc de limeta, zahar, menta, ardei iute, rom alb, gheata, suc de ghimbir. Poate te intereseaza si: Limoncello cu alcool Cocktail cu prosecco si piersici Lichior cu rom alb si zmeura Ingrediente:  cuburi pepene […]
 
Bilute_din_branza_cu_zmerua

Bilute din branza cu zmeura

Bilute din branza cu zmeura din: brânză dulce de vaci, branza feta, fulgi mărunţiţi de migdale, zmeură. Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 100 g brânză feta 100 g fulgi mărunţiţi de migdale zmeură, proaspăt culeasă sau frăguţe   Mod de preparare: Cu o furculiţă fărâmiţezi bine atât brânza de vaci, cât şi feta. Le amesteci, […]
Tagliatelle_cu_varza_si_ardei

Tagliatelle cu varza si ardei

Tagliatelle cu varza si ardei din: tagliatelle, varza, ardei gras rosu, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g varză 100 g ardei gras roşu 50 ml ulei 1 ceapă potrivită 1 fir de cimbru sare, piper, după gust Mod de preparare: Intr-un vas cu apă care clocoteşte, pui puţină sare, adaugi […]
 
Tortilla_umplute_cu_salata_de_pui_05

Reteta zilei: Tortilla umplute cu salata de pui

Tortilla umplute cu salata de pui din: salata, naut, morcovi, pui la rotisor, parmezan, piper, dressing de branza, tortilla. Poate te intereseaza si: Peste la cuptor cu salata in tortilla Tortilla umplute cu pui si salata de legume coapte Tortilla umplute cu peste si salata de varza Ingrediente:  5 cesti salata creata, tocata 1 cutie […]
Sote de mazare cu morcovi si hasmatuchi

Sote de mazare cu morcovi si hasmatuchi

Sote de mazare cu morcovi si hasmatuchi din: morcovi ca­rote, mazare, salata verde, ceapa, unt, zahar, patrunjel verde, zahar, patrunjel vrede, hasmatuchi. Ingrediente: 1 kg morcovi ca­rote 2 kg mazăre 2 salate verzi 100 g cea­pă 100 g unt 100 g zahăr 2 legături pătrunjel verde hasmatuchi Mod de preparare: Morcovii curăţaţi îi speli, îi tai […]
 
Retete de Salate

Retete de Salate

Retete de Salate: Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola   Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola din: seminte de fenicul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, dovlecel, rucola, fileuri de ansoa. Ingrediente: 1/4 lingurita seminte de fenicul zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie […]
Flori de dovlecel umplut cu branza si marar

Flori de dovlecel umplut cu branza si marar

Flori de dovlecel umplut cu branza si marar din: flori de dovlecel, dovlecel, branza dulce de vaci, telemea, marar, oua, parmezan, unt, lamaie, făină, smantana, sare, piper. Ingrediente: 8 flori de dovlecel 1 dovlecel întreg 250 g brânză dulce de vaci 100 g tele­mea 1 legătură mărar 2 gălbenuşuri 50 g parmezan 4 linguri unt 1 […]
 
Tort_cu_fructe_mascarpone_si_nuci

Tort cu fructe, mascarpone si nuci

Tort cu fructe, mascarpone si nuci din: zahăr, făină, nuci, zahăr vanilat, mascarpone, frisca naturala, oua, zahăr pudră, sirop de căpşune, căpşuni, fragi, piersici, vişine, ananas, bomboane colorat. Ingrediente: 10 linguri zahăr 4 linguri făină 6 linguri nuci măcinate 2 pliculeţe zahăr vanilat formă de tort, tapetată cu hârtie de copt Pentru cremă: 400 g mascarpone 300 ml frişcă naturală 4 […]
Vinete umplute cu rosii si cascaval

Vinete umplute cu rosii si cascaval

Vinete umplute cu rosii si cascaval din: vinete, rosii, oua, pesmet, patrunjel verde, usturoi, cascaval, unt, concentrat de legume. Ingrediente: 4 vinete 2 rosii 1 ou 4 linguri pesmet pătrunjel verde 2-3 căţei de usturoi 100 g caşcaval 1 lingură unt con­centrat de legume Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe lungime, apoi le […]
 
Serbet_de_castraveti_03

Reteta zilei: Serbet de castraveti

Serbet de castraveti din: castraveti, menta, lamaie, zahar, apa. Poate te intereseaza si: Serbet de prune Serbet de afine Serbet de trandafir cu lamaie Ingrediente:  1/2 kg castraveti 2 crengute menta zeama de la 1/2 de lamaie 3 cesti de zahar 3 cesti de apa Mod de preparare: Intr-o craticioara, aduceti zahăr și apă la […]
Piept de pui cu sos de caise si miere

Piept de pui cu sos de caise si miere

Piept de pui cu sos de caise si miere din: piept de pui dezosat, caise, pasta de tomate, mere, zeama de lamaie, mustar dulce, fulgi de migdale, sare, cartofi sau orez. Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 10-12 caise foarte coapte 2 linguri pastă de tomate 2 linguri miere 3 linguri zeamă de lămâie 2 […]
 
Placitna cu visine, miere si smantana

Placinta cu visine, miere si smantana

Placinta cu visine, miere si smantana din: făină, margarina, zahar pudra, oua, miere, visine, smantana. Ingrediente: 200 g făină 100 g margarină 2 linguri zahăr pudră 3 ouă miere 1 kg vişine smântână Mod de preparare: Frămânţi făina cu margarina, gălbenuşul unui ţiu, 1 linguriţă zahăr pudră, un strop de sare şi smântână necesară pentru […]
Cocktailuri simple de vara

7 Cocktailuri simple de vara

Cocktailuri simple de vara: Reteta zilei: Sangria cu mix de fructe   Sangria cu mix de fructe din: mix de fructe, triplu sec, rom, vin alb, apa minerala. Poate te intereseaza si: How to make Sangrias (video) Sangria cu capsuni si piersici Sangria cu lamaie si portocala Ingrediente:  3 cesti mix de fructe 1/2 cană […]
 
Rulada_de_oua_umpluta_cu_mazare_si_conopida

Rulada de oua umpluta cu mazare si conopida

Rulada de oua umpluta cu mazare si conopida din: oua, faina, smantana, lapte, mazare verde, fasole verde, conopida, unt, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri smântână 100 ml lapte 200 g mazăre verde 200 g fasole verde 200 g conopidă desfăcută în bucheţele 150 g unt (margarină) 1 lingură […]
Salata de paste cu crap

3 Salate usoare pentru vara

Salate usoare pentru vara: Reteta zilei: Salata de paste cu rosii cherry si verdeata   Salata de paste cu rosii cherry si verdeata din: paste, spanac, rosii cherry, mozzarella, patrunjel, busuioc, parmezan, otet blsamic, ulei de masline, usturoi, sare, oregano, piper, fulgi de ardei rosu. Poate te intereseaza si: Salata de bulgur cu struguri si […]
Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie

Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie

Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie din: gulii, peste afumat, ardei gras galben, ardei gras rosu, ceap rosie, lamaie, morcov, ulei de masline, sare, piper, zahar. Ingrediente: 3-4 gulii 200 g peşte afumat 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ceapă roşie mare 1 lămâie 1 mor­cov 3-4 linguri ulei […]
Chiftelute cu carne si fasole verde

Chiftelute cu carne si fasole verde

Chiftelute cu carne si fasole verde din: carne tocată (amestec vită şi porc), ceapa, ardei grasi de doua culori, usturoi, cimbru uscat, nucosara, seminţe de anason măcinate, mustar, sare, piper, legume la alegere pentru garnitură (fasole verde). Ingrediente: 600 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 ceapă 2-3 ardei graşi în două culori 2 căţei de usturoi […]
 
Antricoate sucevene

Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin

Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin din: antricot de vită, slănină afumată fără şorici, usturoi, ceapa, ciuperci, ulei, unt, făină,  supă de vită (din concentrat tip cub), vin roşu demisec, boabe ienupăr, piper negru măcinat mare, sare. Ingrediente: 5 porţii de antricot de vită (cca 200 g bucata) 100 g slănină afumată, fără şorici 1 ceapă 2 căţei de […]
Retete de Punch

4 Retete de Punch

Retete de Punch: Punch cu esenta de ananas, banane si portocale   Punch cu esenta de ananas, banane si portocale din: zahăr, esenţă ananas, esenţă banane, colorant zmeura, acid citric, esenţă de portocale, esenţă de căpşuni, colorant. Ingrediente: 2 ceşti zahăr 4 picături esenţă ananas 4 picături esenţa banane 1/2 linguriţă colorant zmeura 1 linguriţă acid citric […]
 
Pastravi cu vin si verdeturi

Pastrav umplut cu macrou afumat

Pastrav umplut cu macrou afumat din: păstrăvi, macrou afumat, orez fiert, lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, cartofi (sau paste, ulei, unt şi usturoi) Ingrediente: 3 păstrăvi 1 macrou afumat 3 linguri orez fiert 2 lămâi ulei de măsline sare, piper, cimbru Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 300 g paste fierte, amestecate cu puţin […]
Tort delicios cu crema de lamaie

Tort delicios cu crema de lamaie

Tort delicios cu crema de lamaie din: ouă, apa, zahar, fana, praf de copt, budinca cu aroma de lamaie, zahar pudra, lapte, unt sau margarină. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri apă 16 linguri zahăr 16 linguri făină 1 plic praf de copt Pentru cremă: 1 budincă cu aromă de lămâie 150 g zahăr pudră 1500 ml […]
 
Rulouri cu jambon si ficat de pui

Rulouri cu jambon si ficat de pui

Rulouri cu jambon si ficat de pui din: ficăţei de pui, jambon, vin alb sec, ulei de floarea-soarelui, usturoi, supa de pui, patrunjel, cimbru, piper negru macinat. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 100 g jambon 1 pahar vin alb sec 2 linguri ulei de floarea-soarelui 3 căţei de usturoi 1/2 l supă de pui 1 lingură […]
Papricas din carne de miel

Papricas de pui cu smantana si boia dulce

Papricas de pui cu smantana si boia dulce din: pui, ceapa, faina, smantana, boia de ardei iute, ulei, patrunjel verde, sare, piper macinat. Ingrediente: 1 pui de 1 kg (sau pulpe) 2 cepe 1 lingură făină 200 g smântână 1 lingură boia de ardei dulce 50 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper măcinat […]
 
Cum se prepara Salată de pui

2 Salate usoare pentru vara

Salate usoare pentru vara: Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado din: pepeni galbeni, avocado, masline mari grecesti, bulgari de mozzarella, laptuca, hasmatuchi, ceapa de tuns, marar, ulei de masline, lamaie galbena, lamai verzi, seminte de susan, sare, piper. Ingrediente: 2 pepeni galbeni 2 avocado 18 masline mari grecesti 2 pungute cu bulgari de mozzarella 1 […]
Vita_cu_susan_gulii_si_morcov

Vita cu susan, gulii si morcov

Vita cu susan, gulii si morcov din: pulpă de vită, gulii, morcovi, vin alb, ulei, lamaie, susan, sare, piper. Ingrediente: 400 g pulpă de vită 400 g gulii 200 g morcovi 100 ml vin alb 50 ml ulei 1 lămâie 30 g susan 20 g sare 2 g piper Mod de preparare: Speli carnea şi o […]
 
Capsuni marinate in crema de rubarba

Capsuni marinate in crema de rubarba

Capsuni marinate in crema de rubarba din: căpşuni, zahar, zeama de lamaie, lichior de portocale, tulpină de rubarbă, gem de struguri, coajă de lămâie, oua. Ingrediente: 200 g căpşuni 6 linguri zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură lichior de portocale 300 g tulpină de rubarbă 50 g gem de struguri puţină coajă de lămâie rasă 3 gălbenuşuri […]
Mix de legume inabusite cu busuioc

Mix de legume inabusite cu busuioc

Mix de legume inabusite cu busuioc din: vânătă, dovlecel, ciuperci, rosii, fasole galbena, usturoi, ulei de masline, sare, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 2 ciuperci mari 3 roşii 1 mână de fasole galbenă 1 căpăţână de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare busuioc Mod de preprare: Legumele spălate le tai rondele mai groase. Vinete­le le […]
 
Clatite_umplute_cu_carne_de_vita_si_patrunjel

Clatite umplute cu carne de vita si patrunjel

Clatite umplute cu carne de vita si patrunjel din: ceapă, pasta de tomate, unt, lapte, faina, oua, carne de vita, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură pastă de tomate 1 lingură unt Pentru clătite: 500 ml lapte 6 linguri cu vârf de făină 1 ou sare, ulei Pentru umplutură: 500 g carne […]
Noodles_cu_pui_si_legume

Noodles cu pui si legume

Noodles cu pui si legume din: noodles, piept de pui, ardei, morcov, praz, ghimbir, sos de soia, piper, ulei. Ingrediente: 200 g noodles 300 g piept de pui 1 ardei 1 morcov 1 fir de praz ghimbir ras sos de soia piper ulei Mod de preparare: Pieptul de pui spălat îl tai fâşii. Aces­te fâşii […]
 
cocktailuri pentru sarbatori

6 Cocktailuri simple de vara

Cocktailuri simple de vara: Reteta zilei: Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit   Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit din: suc de grapefruit, vin alb, zmeura, menta. Poate te intereseaza si: Sangria cu mix de fructe Zmeurata cu alcool dublu rafinat Cornata cu vodca si rom Ingrediente:  sucul de la 4 […]
Cotlet de porc cu sos de rosii si oregano

Cotlet de porc cu sos de rosii si oregano

Cotlet de porc cu sos de rosii si oregano din: cotlet de porc, rosii, ardei capia, ceapa rosie, morcovi, piper, sare, supa de vita, vin, cimbru uscat, oregano, ulei de măsline, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 1 kg roşii 2-3 ardei capia 3 cepe roşii 2 morcovi piper sare 1 polonic supă de […]
 
Pizza_rapida_cu_salam_ciuperci_si_masline

Pizza rapida cu salam, ciuperci si masline

Pizza rapida cu salam, ciuperci si masline din: ouă, faina, sare, ulei, apa calduta, cimbru, salam, cascaval, măsline tăiate, ciuperci din conserva, ketchup. Ingrediente: 5 ouă 8 linguri făină un praf de sare 50 ml ulei 50 ml apă călduţă cimbru 150 g salam 150 g caşcaval 100 g măsline tăiate 300 g ciuperci din conservă […]
Prajitura_cu_cirese_lamaie_si_migdale

Prajitura cu cirese, lamaie si migdale

Prajitura cu cirese, lamaie si migdale din: ouă, zahar, coajă de lămâie, migdale sau nuca, pesmet, cirese, zahar pudra, unt, faina. Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 140 a migdale sau nucă măcinată 1 lingură pesmet 500 g cireşe proaspete zahăr pudră pentru ornat unt şi făină pentru tavă Mod de […]
 
Salate simple de legume

Salate usoare pentru vara

Salate usoare pentru vara: Reteta zilei: Salata de legume coapte cu masline si feta   Salata de legume coapte cu masline si feta din: grau, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, condimente, ceapa verde, busuioc, oregano, masline, branza feta, otet de vin rosu, mustar dijon. Poate te intereseaza si: Salata de cuscus cu pui si […]
Scrumbie_marinata_cu_ceapa_rosie_si_marar

Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar

Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar din: fileuri de scrumbie, ceapa rosie, otet aromat, zahar, piper rosu, piper pisat, mărar verde. Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g bucata) 2 cepe roşii Pentru mari­nată: 150 ml oţet aromat 5 linguri zahăr 6 boabe de piper roşu 1/2 linguriţă piper pisat 2 legături mărar verde Mod de […]
 
Fasole verde in sos alb si ceapa

Fasole verde in sos alb si ceapa

Fasole verde in sos alb si ceapa din: fasole verde, ceapa, unt, ulei, boia dulce, sare, piper, pesmet, faina, lapte, nucosara. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2-3 cepe 50 g unt 2 linguriţe ulei 1 linguriţă boia dulce sare piper 2-3 linguri pesmet 1-2 linguriţe făină 300 ml lapte 1 linguriţă nucşoară Mod de preparare: […]
Salata_de_rucola_cu_dovlecei_si_menta_04

Reteta zilei: Salata de rucola cu dovlecei si menta

Salata de rucola cu dovlecei si menta din: dovlecel, coaja de lamaie, ulei de masline, sare, piper, rucola, menta, busuioc, suc de lamaie, parmezan, fistic. Poate te intereseaza si:  Salata de dovlecel murat Salata de legume coapte cu masline si feta Salata de paste cu rosii cherry si verdeata Ingrediente:  1 dovlecel ½ lingurita coaja […]
 
Aripioare_de_pui_cu_varza_de_Bruxelles_unt_si_lamaie

Aripioare de pui cu varza de Bruxelles, unt si lamaie

Aripioare de pui cu varza de Bruxelles, unt si lamaie din: aripioare de pui, varză de Bruxelles, unt, lamaie, ulei, ardei colorat, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare de pui 500 g varză de Bruxelles 50 g unt 1 lămâie 50 ml ulei 50 g ardei colorat sare piper Mod de preparare: Opăreşti varza de Bruxelles, timp […]
Delicii racoroase

Delicii racoroase, pentru zile calduroase

Delicii racoroase, pentru zile calduroase: Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata   Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata din: oua, zahar, cacao, fulgi de ciocolata, zahar vanilat, cornete. Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 50 g cacao 100 g fulgi de ciocolată 2 pliculeţe zahăr vanilat 6-8 cornete de napolitană […]
 
Vin de capsuni

Vin de capsuni

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă   Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar […]
Supa_de_rosii_cu_orez_si_ardei_gras

Supa de rosii cu orez si ardei gras

Supa de rosii cu orez si ardei gras din: roşii, morcovi, ceapa, ulei, sare, pastarnac, telina, ardei gras, orez, patrunjel. Ingrediente: 600 g roşii 100 g morcovi 100 g ceapă 50 ml ulei sare după gust 100 g păstârnac 100 g ţelină 100 g ardei gras 50 g orez pătrunjel Mod de preparare: Tai ardeii […]
 
Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin.jpg

Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin

Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin din: carne de viţel, morcovi, ciuperci, praz, pastarnac, ardei grasi, ou, usturoi, rozmarin, sare, piper rosu si negru, muştar, vin alb. Ingrediente: 2 kg carne de viţel, fără os 2 morcovi 200 g ciuperci proaspete 1 praz 1 păstârnac 2 ardei graşi de culori diferite 1 ou 1 căpăţână usturoi […]
Sangria_cu_piersici_si_vin_alb_03

Reteta zilei: Sangria cu piersici si vin alb

Sangria cu piersici si vin alb din: zahar, apa, vin alb, suc de persici, piersici. Poate te intereseaza si: Sangria cu mix de fructe Sangria cu capsuni si piersici Sangria cu aroma de struguri Ingrediente:  1/3 cană zahar 1/3 cană apa 1 sticla vin alb 1/2 cană suc de piersici 3 piersici, decojite, tocate zmeura […]
 
Tocana_de_vita_cu_salata_verde_si_vin

Tocana de vita cu salata verde si vin alb

Tocana de vita cu salata verde si vin alb din: vinete, ulei, salata verde, usturoi, sare, vin alb, boia de ardei iute, bulion de rosii. Ingrediente: 6 vinete mici 1 ceaşcă ulei 6 salate verzi usturoi, sare 1 pahar vin alb boia de ardei iute 1 lingură bulion de roşii Mod de preparare: Cureţi vinetele […]
Branzica_in_ciocolata_amaruie

Branzica in ciocolata amaruie

Branzica in ciocolata amaruie din: brânză slabă, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie, unt, ciocolată amăruie sau cu lapte. Ingrediente: 500 g brânză slabă 4-5 linguri zahăr coaja rasă de la o jumătate de lămâie câteva picături de esenţă de vanilie (după gust) 80 g unt 200 g ciocolată amăruie sau cu lapte, după gust […]
 
Ciorbe de peste

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras galben si rosu, file de crap dezosat, unt sau margarină, concentrat de legume, leustean, sare. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 500 g file de crap dezosat 10 g unt sau margarină 1/2 lingură concentrat de legume […]
Placitna moldoveneasca cu legume

Placinta moldoveneasca cu legume

Placinta moldoveneasca cu legume din: ceapa, morcovi, varza dulce, ciuperci sau hribi, oua, piper, marar, patrunjel, pachet foi de plăcintă sau aluat făcut în casă. Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi mai mari 1/4 varză dulce 1 cutie ciuperci sau 4-5 hribi fierţi 2 ouă piper 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 pachet foi de plăcintă sau aluat […]
Tarta cu caspuni si crema de vanilie

Tarta cu caspuni si crema de vanilie

Tarta cu caspuni si crema de vanilie din: faina, unt, zahar, oua, sare, lapte, esenţă de vanilie sau o păstaie de vanilie, amidon de porumb, Ingrediente: 250 g făină 120 g unt foarte rece 70-80 g zahăr 1 ou un praf de sare Pentru cremă: 500 ml lapte 100 g zahăr 5 gălbenuşuri esenţă de vanilie sau […]
Delicii racoroase

15 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Reteta zilei: Tortuleţ de ingheţată O reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 gr foi de prăjitură de cacao 200 gr zahăr pudră 4 ouă 300 gr rodii 50 ml sirop de lămâie 1 sticlută cu […]
 
Cartofi noi cu capere si masline

Cartofi noi cu capere si masline

Cartofi noi cu capere si masline din: cartofi noi, capere, masline, ulei, unt, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 20 cartofi noi, potriviţi ca mărimea 100 g capere 300 g măsline 6 linguri ulei 4 linguri unt 4 căţei de usturoi cimbru proaspăt sare si piper Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi laşi în coajă. îi […]
Gem delicios de caise cu lamaie

Gem delicios de caise cu lamaie

Gem delicios de caise cu lamaie din: caise zahar, lamaie. Ingrediente: 2 kg caise coapte (nu mai mult) 1,750 kg zahăr 1 lămâie mare (zeama şi coaja rasă) Mod de preparare: Speli fructele, le scoţi sâmbu­rii, le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le pui obligatoriu în frigider, de seara până dimineaţa. Dimineaţa […]
 
Spanac cu lapte si parmezan

Spanac cu lapte si parmezan

Spanac cu lapte si parmezan din: baby spanac, lapte, unt sarat, faina, ceapa, usturoi, piper alb, parmezan. Ingrediente: 500 g baby spanac 500 ml lapte 4 linguri unt sărat 3-4 linguri făină 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/2 linguriţă piper alb 90 g parmezan Mod de preparare: Pui spanacul într-o […]
Delicii racoroase

10 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de ciocolata Montignac O reteta simpla si delicioasa de ingheatata de ciocolata Montignac din: ciocolata neagra, fructoza, apa, oua si smantana.   Ingrediente: 1 ciocolata neagra 85% cacao 12 lg fructoza 8 lg apa 5 oua 500 g smantana (pentru frisca)     Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu […]
 
Briose_cu_ton_si_branza_dulce

Briose cu ton si branza dulce

Briose cu ton si branza dulce din: conserve de ton, oua, branza telemea, ceapa, praf de copt, faina de ovaz, marar uscat sau verde, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de ton 2 ouă 150 g brânză dulcea 1 ceapa mică 1 linguriţă praf de copt 3 linguri făină de ovăz 1 lingură mărar uscat sau verde sare piper Mod […]
Sirop de visine cu lamaie

Sirop de visine cu lamaie

Sirop de visine cu lamaie din: visine, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg vişine 1 kg zahăr zeamă de lămâie     Mod de preparare: Cureţi vişinele de codiţe şi le pui la fiert în 250 ml apă. Când vişinele au început să ples­nească, le scoţi din zeamă şi le pui să se scurgă […]
 
Delicii racoroase

9 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Cafea cu îngheţată O reteta simpla de cafea cu inghetata din: espreso, lapte si inghetata. Ingrediente: un espreso lapte 2 cupe de îngheţată     Mod de preparare: Se toarnă espresso sau cafea tare şi lapte într-un blender. Se adaugă 2 cupe de îngheţată de vanilie şi cuburi de gheaţă, apoi se amestecă […]
Papricas_de_pui_cu_galuste_si_smantana

Papricas de pui cu galuste si smantana

Papricas de pui cu galuste si smantana din: pulpe inferioare de pui, smantana, ceapa, usturoi, marcov, patrunjel, ardei gras, rosii, bulion, chimen, untura, frunze de telina, frunze de pătrunjel verde, marar verde, sare, piper, boia de ardei dulce, faina, cartofi, oua. Ingrediente: 4 pulpe inferioare de pui (circa 500 g) 2-3 linguri smântână 500 g ceapă 4 căţei de […]
 
Placinta_cu_fasole_verde_si_sunca

Placinta cu fasole verde si sunca

Placinta cu fasole verde si sunca din: făină, unt sau margarină, caşcaval, fasole verde congelată sau proaspătă, oua, smantana, lapte, sunca afumata, cimbru, ceapă verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină 150 g unt sau margarină 50 g caşcaval ras 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 800 g fasole verde congelată sau proaspătă 6 ouă 250 ml smântână 100 […]
Gem de visine cu miere

Gem de visine cu zmeura si menta

Gem de visine cu zmeura si menta din: vişine, zmeura, lamaie, menta, zahar. Ingrediente: 1 kg vişine (750 g fără sâmburi) 275 g zmeură (un pahar mare de plastic) 1 lămâie 1 rămurică de mentă proaspătă 500 g zahăr Mod de preparare: Vişinele fără sâmburi le acoperi cu za­hărul şi le dai la rece pentru câteva […]
 
Budinca_de_dovlecei_pane

Budinca de dovlecei pane

Budinca de dovlecei pane din: dovlecei tineri, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, patrunjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 4 ouă 2-3 linguri făină ulei pentru prăjit 300 g caşcaval sau brânză rasă 250 ml smântână pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii de cca o jumătate de cm, îi presari cu sare […]
Delicii racoroase

8 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de ciocolata O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon   Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele […]
 
Mancare de legume la cuptor cu cascaval

Mancare de legume la cuptor cu cascaval

Mancare de legume la cuptor cu cascaval din: dovlecel, ardei verde, ceapa, rosie, ou, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 ardei verde 1 ceapă 1 roşie 1 ou puţin caşcaval ras sare piper Mod de preparare: Aşezi într-o tavă de chec un rând de dovlecei, unul de ardei, unul de ceapă. Presari caşcavalul ras […]
Limonada cu capsuni

Limonada delicioasa cu capsuni

Limonada cu capsuni din: suc de lămâie, sirop de caspuni, capsuni, zahar. Ingrediente: 350 ml suc de lămâie 400 ml sirop de căpşuni 300 g căpşuni 100 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un recipient de metal, până când zahărul se dizolvă complet. Laşi limonada la rece pentru aproximativ 5 ore. Compoziţia o […]
 
Bors cu mazare si varza

Bors cu mazare si varza

Bors cu mazare si varza din: carne cu oase, telina, morcovi, varza, ceapa, mazare, bors, smantana, sare, condiment vegetal, leustean. Ingrediente: 1 kg carne cu oase 1/2 ţelină 2 morcovi 1/2 varză mai mică 2 cepe 100 g mazăre 1 l borş smântână sare condiment vegetal leuştean Mod de preparare: Carnea o speli, o tai […]
Bruschete_cu_rosii_busuioc_si_usturoi

Bruschete cu rosii, busuioc si usturoi

Bruschete cu rosii, busuioc si usturoi din: usturoi, rosii, busuioc, uslei de masline, sare. Ingrediente: 3 căţei de usturoi 1 kg roşii 3 fire de busuioc ulei de măsline sare   Mod de preparare: Cureţi roşiile de pieliţă, punând una câte una în apă fierbinte, apoi le tai cubuleţe. Usturoiul îl zdrobeşti mărunt, pentru a […]
 
Delicii racoroase

7 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată O reteta delicioasa de inghetata din: inghetata de vanilie, smantana lichida, zahar, extract de vanilie, alune de padure, ciocolata amara. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 250 ml smantană lichidă 75 g zahăr 1/2 de linguriţă extract de vanilie 100 g alune de pădure […]
Varza cu sos de smantana

Varza cu sos de smantana

Varza cu sos de smantana din: varza, smantana, faina, supa de carne, patrunjel. Ingrediente: 1 varză 4 linguri smântână 1 lingura făină 100 ml supă de carne 1 legatura de pătrunjel Mod de preparare: Varza o cureţi de frunzele exte­rioare, o tai în patru şi pui bucăţile la fiert, în apă cu un praf de […]
 
Crochete cu ou si cascaval

Crochete cu ou si cascaval

Crochete cu ou si cascaval din: făină, cascaval, lapte, ou, unt, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 10 linguri făină 200 g caşcaval 40 ml lapte 1 ou 1 lingură unt pesmet sare piper ulei Mod de preparare: Topeşti pe marginea vasului untul. Adaugi, treptat, făina şi laptele şi -amesteci bine, să nu se formeze cocoloaşe. […]
Placitna cu urda si marar

Placinta cu urda si marar

Placinta cu urda si marar din: făină, margarină, smantana, sare, urda, marar verde, oua. Ingrediente: 1/2 kg făină 200 g margarină 1 cană de smântână sare Pentru umplutură: 1/2 kg urdă 4 legături mărar verde 2 ouă Mod de preparare: Laşi margarina la temperatura camerei câteva ore, apoi o amesteci într-un castron mai mare cu smân­tână. Omogenizezi amestecul […]
 
Varza_coreeana_murata_(kimchi)_06

Reteta zilei: Varza coreeana murata (kimchi)

Varza coreeana murata (kimchi) din: varza chinezeasca, sare de mare grunjoasa, usturoi, ghimbir, sos de peste, orez fiert, apa, fulgi de chili, sos de creveti, zahar, ceapa verde, apa. Poate te intereseaza si: Sandwich cu branza si kimchi Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana) Spaghete cu rosii si varza kimchi Ingrediente:  1 varza coreeana 4 linguri de […]
Fasole cu ciolan si carnati afumati

Fasole cu ciolan si carnati afumati

Fasole cu ciolan si carnati afumati din: fasole uscată, carne de vita, ciolan afumat sau costiţă afumată, ceapă, cârnaţi afumaţi de casă, usturoi, ardei, pasta de tomate, zarzavaturi (morcovi, pătrunjel, gulie, ţelină), untură sau ulei, sare, piper, concentrat de legume, ardei iute sau boia de ardei iute. Ingrediente: 300-400 g fasole uscată 150 g carne de vită (mânzat) 1 ciolan afumat […]
 
Delicii racoroase

6 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango O reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7 linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de mentă   Mod de preparare: Apa […]
Placinta_cu_ cascaval_carne_si_ceapa_verde

Placinta cu cascaval, carne si ceapa verde

Placinta cu cascaval, carne si ceapa verde din: margarină, faina, bere, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei, caşcaval, oua, ceapa verde. Ingrediente: 200 g margarină 450 g făină 150 ml bere sare Pentru umplutura I: 400 g carne tocată 150 g ceapă sare piper ulei Pentru umplutura II: 100 g caşcaval 3 ouă 1 legătură ceapă […]
 
Oua umplute cu ton si maioneza

Oua umplute cu ton si maioneza

Oua umplute cu ton si maioneza din: oua, conservă de ton în ulei, ceapa, usturoi, mioneza, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 conservă de ton în ulei 3 linguri ceapă tocată 2 căţei de usturoi pisat 3 linguri maioneză sare piper Pentru sos: 1/2 pahar maioneză 5 linguri iaurt Mod de preparare: După ce […]
Peste_alb_in_sos_de_smantana_si_vin_spumos

Peste alb in sos de smantana si vin spumos

Peste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare ) 3 bulbi de fenicul 2 cepe 150 ml vin spumos sau orice vin alb 3 linguri […]
 
Cocktail_cu_rom_alb_si_ananas_04

Reteta zilei: Cocktail cu rom alb si ananas

Cocktail cu rom alb si ananas din: ananas, limeta, menta, rom alb, triplu sec, suc de ananas, apa minerala, zahar, boia. Poate te intereseaza si: Cocktail cu rom alb si ghimbir Cocktail de pepene cu vin si sampanie How to make Singapore Sling Cocktail (VIDEO) Ingrediente:  1 cană de ananas proaspat, maruntit 1/2 limeta, tăiata […]
Cuscus cu pui si tarhon

Cuscus cu pui si tarhon

Cuscus cu pui si tarhon din: cuşcuş, piept de pui, ardei rosii, ceapa, frunze de leuştean şi de tarhon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 250 g cuşcuş 1/2 piept de pui 3 ardei roşii 1 ceapă câteva frunze de leuştean şi de tarhon 3 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde pentru […]
 
Ciuperci cu rosii si migdale

Ciuperci cu rosii si migdale

Ciuperci cu rosii si migdale din: ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti, ulei de măsli­ne, ceapa, usturoi, arpagic intreg, pasta de rosii, rosii copate, migdale, scortisoara, otet, sare, piper. Ingrediente: 750 g ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti 8 linguri ulei de măsli­ne 1 ceapă mare 6 căţei de usturoi 1 kg arpagic întreg 1/2 linguriţă pastă de […]
Cornuri umplute cu branza de vaci si chimen

Cornulete cu chimen si sare

Cornulete  cu chimen si sare din: faina, ulei, sare, zahar, drojdie, oua, lapte. Ingrediente: 500 g făină 50 ml ulei sare 1 lingură zahăr 20 g drojdie 3 gălbenuşuri lapte pentru adunat aluatul Mod de preparare: Din toate ingredientele faci un amestec, apoi îl laşi timp de 20 de mi­nute să crească.  După acest timp, […]
Ciorba greceasca cu carne de porc

Ciorba cu carne de curcan, porc si pui

Ciorba cu carne de curcan, porc si pui din: carne de curcan (pulpă sau aripi), carne de pui (pulpe inferioare), carne de porc, cârnaţi afumati de porc, varză murată, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, ţelină, ardei iute, suc de rosii, zeamă de varză murată, sare. Ingrediente: 500 g carne de curcan (pulpă sau aripi) 500 g carne de pui (pulpe […]
Budinca de macaronae cu ceapa si smantana

Budinca de macaroane cu ceapa si smantana

Budinca de macaroane cu ceapa si smantana din: caşcaval, macaroane, unt topit, smantana pentru gatit, lapte, ceapa, sare. Ingrediente: 250 g caşcaval 400 g macaroane 40 g unt topit 150 ml smântână pen­tru gătit 300 ml lapte 2 cepe sare Mod de preparare: Tai ceapa în două, apoi în felii subţiri. O căleşti într-o tigaie, în […]
 
Lipie_de_cartofi_cu_patrunjel

Lipie de cartofi cu patrunjel

Lipie de cartofi cu patrunjel din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei, oua, piper macinat, sare. Ingrediente: 200 g cartofi 2 morcovi mari 1 ceapă potrivit de mare 1 legătură pătrunjel 5 linguri ulei 4 ouă piper măcinat sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii de coa­jă, îi speli, îi zvinţi şi îi tai felii […]
delicii racoroase

5 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de avocado O reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1 ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare       Mod de preparare: Se deschide avocado, se […]
 
Clatite cu tarate de ovaz

Clatite cu tarate de ovaz

Clatite cu tarate de ovaz din: ouă, iaurt, tarate de ovaz, sare. Ingrediente: 2 ouă 1 pahar iaurt tărâţe de ovăz 1 praf de sare Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi iaurtul şi amesteci bine. Pui treptat din tărâţe şi le laşi un timp să se hidrateze puţin. Faci […]
Tocanita cu pui, mazare si ardei iute

Tocanita cu pui, mazare si ardei iute

Tocanita cu pui, mazare si ardei iute din: piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras galben, foaie de dafin, pasta de tomate, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras galben 1 kg boabe de mazăre 1 foaie de dafin 3 linguri pastă de tomate 3 linguri […]
 
Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci

Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci

Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci din: ficăţei, pipote, rinichi, ciuperci, unt, faina, ceapa, patrunjel, apa, sare, piper. Ingrediente: 100 g ficăţei 100 g pipote 100 g rinichi 1 cană ciuperci tocate 1 lingură unt 1/2 lingură făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 l apă sare piper Mod de preparare: Speli bine măruntaiele de pui, […]
Cozonac_unguresc_cu_mac

Cozonac unguresc cu mac

Cozonac unguresc cu mac din: faina, unt, untura, oua, lapte, zahar, smantana, drojdie, zahar vanilat, mac, lapte. Ingrediente: 500 g făină 150 g unt 100 g untura 2 gălbenuşuri 100 ml lapte 100 g zahăr 1 lingură smântână 20 g drojdie 1-2 pliculeţe zahăr vanilat. Pentru umplutură: 250 g mac 150 g zahăr 2 pliculeţe […]
 
Cotlet_de_porc_banatean_cu_ardei_gras_si_boia

Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia

Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia din: cotlet de porc fără os, untură, suc de rosii, faina, ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi, lamaie, boia de ardei iute, foi de dafin, piper macinat, sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fără os (4 felii) 100 g untură 250 ml suc de roşii 50 g […]
Delicii racoroase

4 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Îngheţată cu fructe de pădure O reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine, miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine 500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă   […]
 
Mancare de vinete cu ardei si rosii

Mancare de vinete cu ardei si rosii

Mancare de vinete cu ardei si rosii din: vinete, ardei graşi, rosii, ceapa, sare, ulei, usturoi, apa. Ingrediente: 2-3 vinete potrivite 1 kg ardei graşi 5-6 roşii 3 cepe potrivite sare 2-3 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi 100 ml apă Mod de preparare: Pui pe o tablă mare vinetele şi toţi ardeii şi le coci în […]
Cartofi umpluti branzeturi si rucola

Cartofi umpluti branzeturi si rucola

Cartofi umpluti branzeturi si rucola din: cartofi, branza cu mucegai, cascaval, parmezan, rucola, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari (cca 1 kg) 125 g brânză cu mucegai 100 g caşcaval 50 g par­mezan ras rucola sare şi piper Mod de preparare: Alegi cartofi speciali pentru copt, îi speli bine şi îi înţepi cu o furculiţă, […]
 
Delicii racoroase

3 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de ciocolata   O reteta de Inghetata de ciocolata din: smantana, cacao, ciocolata, lapte, zahar, sare, galbenusuri de ou si extract de vanilie. Ingrediente: 2 cesti smantana 3 linguri cacao 1 ciocolata amaruie 1 cana de lapte 3/4 ceasca de zahar 1 vârf de cuţit de sare 5 galbenusuri de […]
Supa italiana cu fasole si varza

Supa italiana cu fasole si varza

Supa italiana cu fasole si varza din: fasole boabe fiartă, ulei de masline, ceapa, varza, usturoi, supa de pui, piper, pâine de casă, parmezan. Ingrediente: 500 g fasole boabe fiartă 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă medie 1/2 varză 4 căţei de usturoi 400 ml supă de pui piper 8 felii pâine de casă 1/2 cană […]
 
Fritatta_cu_legume_si_oua_de_prepelita

Fritatta cu legume si oua de prepelita

Fritatta cu legume si oua de prepelita din: broccoli, porumb, mazare, branza de oi, cascaval afumat, parmezan, ardei capia, ceapa rosie, ouă de prepeliţă, oregano, cimbru, sare de mare. Ingrediente: 150 g broccoli 150 g porumb 150 g mazărea 100 g brânză de oi 100 g caşcaval afumat ras 30 g parmezan ras 1 ardei capia […]
Delicii racoroase

2 Delicii racoroase

Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de piersici pe pat de piersici feliate   O reteta de inghetata de piersici pe pat de piersici feliate din: piersici, apa, zahar, smantana, extract de vanilie si suc de lamaie.   Ingrediente: 3 piersici mari, decojite, fără sâmburi, tocat 1/2 cana de apa 3/4 ceasca de zahar 1 cana […]
 
Cannelloni cu carne de vita si porc

Cannelloni cu carne de vita si porc

Cannelloni cu carne de vita si porc din: cannelloni, parmeza, ulei de masline, carne tocată de porc,  carne tocată de vită, telina, ,morcov, ceapa, sos de rosii, sare, piper, nucosara, unt, faina, lapte, scortisoara. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 100 g parmezan ras Pentru sosul de carne: 100 ml ulei de măsline 250 g carne tocată de porc 250 […]
Salata de fasole cu gogosar si masline

Salata de fasole cu gogosar si masline

Salata de fasole cu gogosar si masline din: fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie), morcov, ceapa uscata sau verde, salată creaţă, gogoşari în oţet, masline negre, patrunjel verde, cimbru uscat, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: 500 g fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie) 1 morcov 1 ceapă usoată mare sau 1 legătură ceapă verde 7-8 frunze de […]
 
Tort_cu_orez_expandat_si_ciocolata

Tort cu orez expandat si ciocolata

Tort cu orez expandat si ciocolata din: orez expandat, ciocolata, oua zahar, frisca lichida, branza de vaci cremoasa, esenţă de vanilie, visine, gelatină sau întăritor de frişcă. Ingrediente: 70 g orez expandat 150 g ciocolată Pentru umplutură: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 200 ml frişcă lichidă 250 g brânză de vaci cremoasă 1 fiolă esenţă de vanilie […]
Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel

Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel

Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel din: dovlecei, oua, telemea, patrunjel, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 ouă 200 g telemea 1 legătură pătrunjel făină ulei sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii, apoi îi cureţi de coa­jă. Razi dovleceii pe răzătoarea ma­gică (varianta mare), îi amesteci cu cele 3 ouă, cu […]
 
Oua umplute cu branza dulce si unt

Oua umplute cu branza dulce si unt

Oua umplute cu branza dulce si unt din: oua, unt, branza dulce, gogoşari în oţet, masline verzi, porumb dulce. Ingrediente: 4 ouă fierte tari 1 lingură unt 2 linguri brânză dulce Pentru decor: gogoşari în oţet măsline verzi boabe de porumb dulce Mod de preparare: Ouăle fierte tari le decojeşti. Le tai în două cu […]
Prajitura_cu_ciocolata_alba_nuca_si_frisca

Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca

Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, ciocolata alba, unt, nuca, ciocolată amăruie, frişcă lichidă. Ingrediente: 5 albuşuri 100 g zahăr 200 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 plic praf de copt 200 g ciocolată albă Pentru cremă: 5 gălbenuşuri 150 g zahăr 200 g unt 200 g […]
 
Delicii racoroase

Delicii racoroase

Delicii racoroase: Inghetata de coacaze O reteta de inghetata de coacaze din: coacaze, suc de portocale, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 grame de coacaze 3 lingurite de suc de portocale 1/2 ceasca zahar pudra 285 ml frisca coacaze si frisca pentru ornat   Mod de preparare: Din coacăze şi sucul de portocale se obţine […]
Salata_de_dovlecel_murat_03

Reteta zilei: Salata de dovlecel murat

Salata de dovlecel murat din: apa, sare, dovlecel, ceapa, gheata, otet de mere, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric, fulgi de ardei rosu. Poate te intereseaza si: Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva Castraveciori murati cu marar si mirodenii Varza murata dulce cu seminte de chimen Ingrediente:  ½ ceasca de apa, la […]
 
Risotto cu ciuperci si ardei gras

Risotto cu ciuperci si ardei gras

Risotto cu ciuperci si ardei gras din: orez, vin alb sec, ciuperci, ceapa, ardei galben, unt, patrunjel, frunze de telina, sare, piper, formaggia (brânza). Ingrediente: 200 g orez 200 ml vin alb sec 200 g ciuperci 1 ceapă 1 ardei galben 50 g + 20 g unt 1 legătură pătrunjel 1 legătură frunze de ţelină sare […]
Turta_umpluta_cu_branza_feta

Turta umpluta cu branza feta

Turta umpluta cu branza feta din: mălai, faina, drojdie, zahar, sare, lapte caldut, oua, brânză feta sau amestec de telemea sărată si caşcaval. Ingrediente: 80 g mălai 200 g făină 1 cubuleţ drojdie 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare 300 ml lapte călduţ 2 gălbenuşuri pentru uns 300 g brânză feta sau amestec de telemea sărată […]
 
Supa de fasole cu menta

Supa de fasole cu menta

Supa de fasole cu menta din: fasole, morcov, pastarnac, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, menta. Ingrediente: 300 g fasole 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă suc de roşii ulei sare mentă Mod de preparare: Laşi la înmuiat fasolea, de seara până dimineaţa, după care o pui la fiert într-o oală cu apă. Schimbi apa […]
Clatite cu flori de salacam

Clatite cu flori de salcam

Clatite cu flori de salcam din: ouă, faina, sare, apa minerala, flori de salcam, zahar vanilat, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 2-3 ouă 300 g făină 1 praf de sare 1 cană cu apă minerală flori de salcâm 1 plic zahăr vanilat (8 g) ulei pentru prăjit  zahăr pudră pentru servit Mod de preparare: Speli florile […]
 
Varza calita cu mar si maghiran

Varza calita cu mar si maghiran

Varza calita cu mar si maghiran din: varză dulce, ceapa, mere, smantana, ulei, pasta de rosii, maghiran, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 2 cepe 4 mere 100 g smântână 50 ml ulei 1 linguriţă pastă de roşii 1 linguriţă maghiran 1 legătură de pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Varza o cureţi […]
Cocktail_cu_vin_alb_si_suc_de_grapefruit_03

Reteta zilei: Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit

Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit din: suc de grapefruit, vin alb, zmeura, menta. Poate te intereseaza si: Sangria cu mix de fructe Zmeurata cu alcool dublu rafinat Cornata cu vodca si rom Ingrediente:  sucul de la 4 grapefruit-uri rosi 1 sticla vin alb rece 1/2 ceașcă zmeură 8 crengute menta proaspata Mod […]
 
Chiftelute de porc cu coriandru si sos de soia

Chiftelute de porc cu coriandru si sos de soia

Chiftelute de porc cu coriandru si sos de soia din: carne tocată de porc, paine, lapte, oua, coriandru verde, usturoi, sos de soia, fidea, pesmet, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne tocată de porc 3 felii de pâine 50 ml lapte 2 ouă 1 legătură coriandru verde 1 căţel de usturoi 1 lingură […]
Ciocolata_de_casa_cu_capsuni

Ciocolata de casa cu capsuni

Ciocolata de casa cu capsuni din: apă, zahar, lapte praf, cacao, unt, extract de vanilie, suc de căpşuni. Ingrediente: Pentru stratul de cacao: 90 ml apă 170 g zahăr 240 g lapte praf 40 g cacao 120 g unt extract de vanilie Pentru stratul de căpşuni: 100 ml suc de căpşuni (din 250-300 g căpşuni) 150 […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu