marți, 20 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 37

Retete culinare rapide cu poze 

Rulada rapida cu gem de caspuni si glazura

Rulada rapida cu gem de caspuni si glazura din: gem de căpşuni, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, sare, zahăr pudră, zeamă de lămâie.   Ingrediente:  gem de căpşuni Pentru blat: 6 ouă 6 linguri cu zahăr 6 linguri cu făină 1 lingură cu ulei 2 plicuri cu zahăr vanilat sare Pentru glazură: 200 g zahăr pudră […]
Sufleu_de_branza_pus_pe_legume_cu_perle_de_cartori

Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi

Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi din: brânză de vaci, brânză cuarc, brânză rasă (Par­mezan/ Edam (Olanda)/ Emmenthal), ouă, ierburi mixte (pătrunjel, ierburi fine – arpagic tarhon, măghiran, creson, asmăţui etc.), usturoi, sare de mare naturală, piper, nucşoară, ulei pentru vasul de gătit, fasole verde proaspătă, ardei verzi şi roşii, cartofi, ţelină, […]
 

Salata de cartofi cu marar si ou

Salata de cartofi cu marar si ou din: cartofi, ceapă albă sau verde, ouă, supă de carne, ulei, oţet de mere, mărar verde, sare, piper.   Ingrediente:  3 kg cartofi fierţi în coajă 400 g ceapă albă sau verde 6 ouă fierte 300 ml supă de carne 150 ml ulei 150 ml oţet de mere o […]

Praz cu sunca afumata si ceapa caramel

Praz cu sunca afumata si ceapa caramel din: praz, ceapă roşie, costiţă afuma­tă, vin roşu desert, miere, unt, rachiu de secară sau vodcă, roşii, ardei roşu sau gogoşar, sare, piper, cimbru, nucşoară, salată verde, sau frunză de lobodă, sau de sfeclă.   Ingrediente:  5 fire sănătoase de praz 400 g ceapă roşie 600 g costiţă […]
 
Crema_delicioasa_de_zahar_ars

Crema delicioasa de zahar ars

Crema delicioasa de zahar ars din: lapte, oua, zahar, sare. Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 10 linguri cu zahăr sare Mod de preparare: Pune laptele la fiert împreună cu 1/2 din cantitatea de zahăr. Lasă să dea în 1-2 clocote, după care răcoreşte-l bine. Separat, caramelizează restul de zahăr, toarnă-l uşor în formele […]
Tocana_de_legume_pe_pat_de_orez_08

Reteta zilei: Tocana de legume pe pat de orez

Tocana de legume pe pat de orez din: supa de legume, soia, naut, ceapa, telina, morcovi, dovlecel, sare, piper, chimen, marar, coriandru, suc de lamaie, orez. Poate te intereseaza si: Tocana de legume cu carne de porc si rosii Tocană de legume Tocana de legume cu ciocanele de pui Tocana de legume si ciuperci Tocana […]
 

Ficatei de pui cu ceapa, mere si cimbru

Ficatei de pui cu ceapa, mere si cimbru din: ficăţei de pui, ceapa, mere, cimbru, lămâie, zahăr, unt, sare şi piper.   Ingrediente:  400 g ficăţei de pui 2 cepe 2 mere 2 fire de cimbru 1 lămâie 2 linguri de zahăr 100 g unt sare piper Mod de preparare: Prăjeşti în unt bucăţile de ficăţei spălate […]

Zacusta cu vinete, gogosari si morcov

Zacusca cu vinete, gogosari si morcov din: morcovi, conservant, ceapă roşie, vinete coapte, gogoşar roşu, suc de roşii făcut în casă, ulei de măsline, boabe de muştar, foi de dafin, piper boabe alb, zahăr, sare.   Ingrediente:  2 kg morcovi cu rădă­cină groasa 2 pachete conservant 3,5 kg ceapă roşie 5 kg vinete coapte 3,7 kg […]
 

Spirale cu piept de pui la tigaie si ciuperci

Spirale cu piept de pui la tigaie si ciuperci din: morcovi, ciuperci, ceapă verde, ţelină, file de piept de pui, ulei, sare, piper, mazăre congelată, supă de legume, spi­rale, ketchup, smântână.   Ingrediente:  2 morcovi 150 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 fir de ţelină 3 file de piept de pui (a circa 120 g) […]
Chec_cu_zahar_brun_si_coaja_de_lamaie

Chec cu zahar brun si coaja de lamaie

Chec cu zahar brun si coaja de lamaie din: ouă, zahăr brun, ulei, coajă rasă de lămâie, făină integrală, praf de copt. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri de zahăr brun 6 linguri de ulei o lingură de coajă rasă de lămâie 10 linguri de făină integrală un plic de praf de copt Mod de preparare: Mixaţi […]
 

Tocanita bulgareasca cu rata

Tocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel.   Ingrediente:  1 raţă potrivit de mare ceapă roşie 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi roşii pastă de tomate ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. […]

Kebab cu peste si vinete

Kebab cu peste si vinete din: vânăta, file de peşte, ouă, uiei de măsline, făină de porumb, lapte, unt, făină, zeama de lămâie, caşcaval, sare, piper, scobitori.   Ingrediente:  1 vânătă mare (mai lungă) 2 bucăţi file de peşte (maxim 150 g \ bucata) 2 ouă ulei de măsline făină de porumb 1 ceşcuţă cu lapte […]
 
Salata_de_spanac_cu_orez_si_cartofi_dulci_07

Reteta zilei: Salata de spanac cu orez si cartofi dulci

Salata de spanac cu orez si cartofi dulci din: cartofi dulci, rozmarin, ulei de masline, sare de mare, orez, portocale rosii, spanac baby, suc de lamaie, sare de mare, ulei de masline, usturoi, mustar dijon, seminte de canepa. Poate te intereseaza si: Salata de spanac cu portocale si branza feta Salată de spanac cu avocado […]
Pui_fript_cu_chilii_si_ghimbir

Pui fript cu chilii si ghimbir

Pui fript cu chilii si ghimbir din: pui proas­păt, ceapă Salota, usturoi, chilii pisat mare, lemongrass, frunze de lămâie, ceapă verde, zeamă de lămâie, ghimbir, roşii, ulei, morcov/praz, ridiche. Ingrediente: 800 g pui proas­păt (sau 3 bucăţi piept de pui, prăjit separat în tigaie, până prinde o culoare auriu-maro- nie) 75 g ceapă Salota tăiată felii […]
 

Dulceata delicioasa de prune

Dulceata delicioasa de prune din: zahăr, apă, prune.   Ingrediente:  1 kg zahăr 3 pahare apă 50 de prune Mod de preparare: Cureţi prunele de coajă (le cureţi mai uşor dacă le treci timp de 1 minut prin apă clocotită). Pui zahă­rul cu apa la foc mic, să se lege şi, după ce s-a legat […]
Tocanita_de_vita_cu_sos_de_soia_si_nucsoara

Tocanita de vita cu sos de soia si nucsoara

Tocanita de vita cu sos de soia si nucsoara din: muşchi de vită, ceapă Salota, usturoi, galangar, praf coriandru, praf nucşoară, zahăr brun, zeamă de lămâie, sos dulce de soia, apă, sare, morcov, ţelină Apio, ridiche, ceapă verde, tăiţei de orez. Ingrediente: 1 kg de muşchi de vită tăiat în bucăţele de 50 g 100 g ceapă […]
 

Desert de fructe exotice cu budinca si ciocolata

Desert de fructe exotice cu budinca si ciocolata din: ananas din compot sau proaspăt, mango, kiwi, rodie decojită, bobiţe pentru ornat, budincă de ciocolată din comerţ (gata prepa­rată), fistic, ciocolată neagră.   Ingrediente:  200 g ananas din compot sau proaspăt (100 g pentru piure şi 100 g rondele pentru ornat) 200 g mango decojit (100 g […]
Chiftelute_picante_cu_carnati_si_verdeata

Chiftelute picante cu carnati si verdeata

Chiftelute picante cu carnati si verdeata din: cârnaţi proaspeţi, paine, cartof, oua, pesmet, ulei, sare, piper, mărar verde, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi 2 felii pâine cartof ouă linguri pesmet ulei sare piper pătrunjel verde mărar verde Mod de preparare: Desfaci cârnaţii proaspeţi din pieliţă, îi amesteci cu pâinea înmuia­tă în apă, cu ouăle şi […]
 

Placinta delicioasa cu mere, rom si scortisoara

Placinta delicioasa cu mere, rom si scortisoara din: făină, unt rece, sare, oua, zahăr, mere acrişoare, rom, scorţişoară, lămâie, amidon alimentar, lapte.   Ingrediente:  250 g făină 125 g unt rece sare 1 gălbenuş 5 linguri de zahăr 750 g mere acrişoare 2 linguri rom 1 linguriţă scorţişoară 1 lămâie 1 lingură amidon alimentar 3 linguri […]

Ciuperci umplute cu cascaval si marar

Ciuperci umplute cu cascaval si marar din: ciuperci, caşcaval afumat, mărar verde.   Ingrediente:  20 de ciuperci potrivite ca mărime 200 g caşcaval afumat mărar verde Mod de preparare: Speli ciupercile, le scurgi şi le scoţi codiţele, pe care le opăreşti rapid în puţină apă cu sare. Apoi le toci mărunt. Razi caşcavalul afumat, apoi introduci din […]
 

Friptura de vita cu bacon si boia

Friptura de vita cu bacon si boia din: antricoate de vită, ceapă, mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi), bacon, vin roşu, pătrunjel verde, ulei, smântână, boia, sare, piper.   Ingrediente:  4 antricoate de vită de 250 g fiecare 100 g ceapă tăiată 50 g mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi) 100 g bacon tăiat feliuţe 100 […]
Supa_de_rosii_cu_bacon_si_busuioc_08

Reteta zilei: Supa de rosii cu bacon si busuioc

Supa de rosii cu bacon si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, smantana, parmezan, busuioc, sare, piper, bacon. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu pepene rosu Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde Supa de rosii cu branza Supa de rosii cu clatite Supa de rosii cu taitei […]
 

Carne la cuptor cu mere si nuca

Carne la cuptor cu mere si nuca din: cartofi, carne de pui sau de porc, ceapă, ardei gras roşu, mere acrişoare, nucă, cabanos, smântână, caşcaval ras sau caş. Ingrediente: 600 g cartofi 5-6 bucăţi de carne de pui sau de porc 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 mere acrişoare 2 linguri nucă 150 g cabanos […]
Prajitura_de_cartofi_cu_coaja_de_lamaie

Prajitura de cartofi cu coaja de lamaie

Prajitura de cartofi cu coaja de lamaie din: cartofi, faina, zahar pudra, unt, zahar vanilat, ou, albus, praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente:  250 g cartofi fierţi în coajă 250 g făină 100 g zahăr pudră 60 g unt 2 plicuri zahăr vanilat 1 ou 1 albuş 1 plic praf de copt coaja rasă […]
 

Piept de pui cu fasole verde si gogosari

Piept de pui cu fasole verde si gogosari din: piept de pui, fasole verde, gogoşari, vin alb, ulei de măsline, pătrunjel verde, cimbru, lămâie, sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g fasole verde 2 gogoşari 100 ml vin alb 2 linguri ulei de măsline 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură cimbru 1/2 lămâie […]
Desert_cu_ciocolata_frisca_si_migdale

Desert cu ciocolata, frisca si migdale

Desert cu ciocolata, frisca si migdale din: ciocolata cu lapte, frisca, whisky, ciocolata amaruie, migdale. Ingrediente:  250 g ciocolată cu lapte 50 ml frişcă 35 ml whisky 250 g ciocolată amăruie 50 g migdale pisate     Mod de preparare: Se toacă ciocolata cu lapte şi se topeşte în frişcă, la bain-marie; se lasă să […]
 

Peste cu crema de mustar si smantana

Peste cu crema de mustar si smantana din:  fileuri de cambulă sau de ton, suc de lămâie, sare, piper măcinat, mântână solidă, smântână pentru gătit, muştar franţuzesc, praf de muştar, cherry sec (sau vermut), zahăr. Ingrediente: 1-2 fileuri de cambulă sau de ton (a câte 80 g fiecare) 2 linguri suc de lămâie sare piper […]
Bezele_06

Reteta zilei: Bezele

Bezele din: albus de ou, zahar pudra, esenta de vanilie, crema de tartar, sare.   Ingrediente: 4 albușuri de ou 1/4 ceasca + 2 linguri zahar pudra 1/2 linguriță esenta de vanilie 1/4 linguriță cremă de tartar 1/8 linguriță de sare     Mod de preparare: In doua tavi asezati hartie de copt si preincalzti […]
 

Tocana cu varza dulce si chimen

Tocana cu varza dulce si chimen din: carne de viţel (sau de berbecuţ), ceapă, ulei, sare, piper negru, supă, foi de dafin, chimen măci­nat, varză, morcovi, car­tofi, pătrunjel verde.   Ingrediente:  500 g carne de viţel (sau de berbecuţ) 1 ceapă mare 6 linguri ulei sare piper negru 4 pahare de supă 3 foi de […]

Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur

Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur din: plătică, ulei, apă, ciuperci, bulgur, migdale, sare, piper, miere.   Ingrediente: 1 plătică frumoasă 1 pahar de ulei şi unul de apă 5-6 ciuperci frumoase 3 linguriţe bulgur (grâu zdrobit) 3 lingu­riţe migdale măcinate (dar nu praf) sare piper 2 linguriţe de miere Mod de […]
 

Carnati cu bere, ardei si oregano

Carnati cu bere, ardei si oregano din: ulei de măsline, cârnaţi proaspeţi, ardei graşi roşii, ardei graşi verzi, ceapa roşie, usturoi, bere, pastă de tomate, oregano, sare, piper.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 1 kg cârnaţi proaspeţi 3 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 2 cepe roşii mari 3 căţei de usturoi […]
Inghetata_de_mure_cu_lamaie_si_iaurt

Inghetata de mure cu lamaie si iaurt

Inghetata de mure cu lamaie si iaurt din: oua, sare, zahăr pudră cu aromă de vanilie, coaja si zeama de lamaie, iaurt gras, mure inghetate Ingrediente: 2 albuşuri un praf de sare 20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie coaja rasă şi zeama de la1 lămâie 140 g iaurt gras 600 g mure inghetate Mod de preparare: Baţi […]

Saramura de pui la gratar cu cimbru si patrunjel

Saramura de pui la gratar cu cimbru si patrunjel din: pulpe de pui, fire de usturoi verde, usturoi uscat, cimbru, pătrunjel, sare, piper.   Ingrediente:  4 pulpe de pui 2-3 fire de usturoi verde 2 căţei de usturoi uscat cimbru câteva fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Faci un jar din lemne şi frigi […]

Piept de curcan umplut cu masline si carnat

Piept de curcan umplut cu masline si carnat din: piept de curcan, roşie, slănină, cârnat fript, măsline curăţate de sâmburi umplute cu ardei, boia dulce, sare, piper, ulei.   Ingrediente:  1 piept de curcan 1 roşie 2 felii subţiri de slănină 130 g cârnat fript 5 măsline curăţate de sâmburi umplute cu ardei 1 vârf […]
 

Prajitura cu mere, scortisoara si smantana

Prajitura cu mere, scortisoara si smantana din: mere, zahăr, zahăr vanilat, scorţişoa­ră, făină, sare, praf de copt, unt, untură, smântână.   Ingrediente:  2 kg mere 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat scorţişoa­ră (pentru cine o preferă) Pentru cocă: 500 g făină 2 gălbenuşuri 100 g zahăr un strop de sare 1 praf de copt […]

Despre usturoi

Despre usturoi  Valoarea mistică a usturoiul ca amuletă contra duhurilor rele de tot felul şi mai ales a vampirilor a fost confirmată în mai multe culturi. Se pare că la baza proprietăţilor „respingătoare” ale usturoiului stă mirosul lui puternic. Pentru om, însă, ustutoiul este o plantă de leac importantă mai ales în sezonul rece. Usturoiul […]
 
Supa de chimen cu boia de ardei

Supa de cartofi cu chimen si maghiran

Supa de cartofi cu chimen si maghiran din: ciuperci uscate, apa rece, ulei, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, faina, supa de legume, cartofi, chimen, maghiran, sare, piper, usturoi. Ingrediente:  1 mână ciuperci uscate 120 ml apă rece 3 linguri ulei l ceapă 200 g rădăcinoase (morcovi, ţelină, pătrunjel) 2 linguri faina 1100ml supa de legume 300 […]

Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao

Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao din: ouă, zahăr, praf de copt, nuci măcinate, pesmet, cafea, unt,  zahăr pudră, nes, cacao. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 1 plic praf de copt 140 g nuci măcinate 2 linguri pesmet 2 linguri cafea Pentru cremă: 1 pachet de unt 2 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 2 linguri nes […]
 
Usturoi_murat_cu_tarhon

Usturoi murat cu tarhon

Usturoi murat cu tarhon din: usturoi, otet, zahar, sare, dafin, boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, boabe de ienibahar, cimbru, rozmarin, tarhon, ulei. Ingrediente:  500 g usturoi proaspăt 500 ml oţet 50 g zahăr 1 linguriţă de sare 2 foi de dafin 2 linguriţe boabe de coriandru 2 linguriţe boabe de […]
Turta_de_cartofi_cu_cascaval

Turta de cartofi cu cascaval

Turta de cartofi cu cascaval din: cartofi, ceapa, sare, ulei, cascaval, lapte. Ingrediente:  1 kg cartofi 1 ceapă sare ulei 100 g caşcaval 100 ml lapte Mod de preparare: Cu o zi înainte de preparare, cartofii se spală bine. Se fîerb, se scurg şi se trec prin jet de apă rece. A doua zi se […]
 

Prajiturele cu somon, iaurt si legume

Prajiturele cu somon, iaurt si legume din: carne de somon, cartofi , ou, morcov, ceapă, iaurt, ardei iute roşu, pesmet, sare, boia, ulei, zeama delămâie. Ingrediente: 400 g carne de somon 400 g cartofi decojiţi 1 ou 1 morcov 1 ceapă 2 linguri iaurt 1 ardei iute roşu puţin pesmet sare 1/2 linguriţă boia ulei […]
 
 
 
 
 
 
 
Supa_de_legume_cu_pancetta_si_paste_07

Reteta zilei: Supa de legume cu pancetta si paste

Supa de legume cu pancetta si paste din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, pancetta, cartofi, morcovi, parmezan, sare, piper, paste, rosii. Poate te intereseaza si: Supa de legume clasica Supa de legume si cuscus Supa de legume cu galuste si verdeturi Supă de legume cu perişoare Supa de legume cu parmezan   […]
 
Pui_cu_mere_coapte_si_miere

Pui cu mere coapte si miere

Pui cu mere coapte si miere din: pui, unt, sare, dafin, mere, patrunjel, usturoi, miere, boia dulce. Ingrediente: un pui 200 g unt sare piper 3-4 frunze dafin 1 kg mere o legătură pătrunjel 5-6 căţei usturoi o linguriţă miere o linguriţă boia dulce Mod de preparare: Se ia puiul, se spală bine, se curăţă în interior […]

Conserva de macrou cu pasta de tomate

Conserva de macrou cu pasta de tomate din: macrou, apă, ulei, oţet, pastă de tomate (facultativ), sare, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 3 kg macrou 1 cană apă 1 cană ulei 1 cană oţet 1 borcan de 400 g pastă de tomate (facultativ) 1 lingură sare 20 boabe de piper 3-4 foi de dafin […]
 
Tarta_cu_prune_si_smantana

Tarta cu prune si smantana

Tarta cu prune si smantana din: unt sau margarină, sare, coaja de la o lămâie, smântână, făină, zahăr pudră, prune, apă minerală, zeama de la o lămâie, zahar tos, zahăr vanilat. Ingrediente: 200 g unt sau margarină un praf sare coaja de la o lămâie 2 linguri smântână 400 g făină 50 g zahăr pudră 500 g prune […]

Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri

Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri din: făină, drojdie, ou, sare, zahăr, margarină sau ulei sau untură topită, apă călduţă, lapte, ouă, brânză frământată de oi. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub de drojdie 1 ou 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 3-4 linguri margarină sau ulei sau untură topită 1 cană cu apă călduţă sau […]
 
 
How_to_make_Buttermilk_biscuits

How to make Buttermilk biscuits (VIDEO)

Buttermilk biscuits How to make Buttermilk biscuits
 
Supa_de_lapte_cu_ciuperci_de_prun_si_hrean

Supa de lapte cu ciuperci si hrean

Supa de lapte cu ciuperci si hrean din: supă de vită, lapte gras 3,5%,crenvurşti de vită afumat, ciuperci de prun (sau champignon), morcov, usturoi, hrean, smântână, ouă, zeamă de gogoşari în oţet, zeamă de castraveţi în oţet, oţet de mere, leuştean. Ingrediente: 2 l supă de vită din extract 2 l lapte gras 3,5% 800 g […]

Sos brun cu bulion si rozmarin

Sos brun cu bulion si rozmarin din: oase de porc fără măduvă, bulion, morcov, ceapă, ţelină, păstârnac, făină, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 2 kg oase de porc fără măduvă 200 ml bulion 200 g morcov 200 g ceapă 100 g ţelină 100 g păstârnac 200 g făină sare piper rozmarin Mod de preparare: Oasele se sparg şi […]
 
Piept_de_curcan_cu_prune_si_alune

Piept de curcan cu prune si alune

Piept de curcan cu prune si alune din: piept de curcan, prune, ciuperci, alune, sare, piper negru şi roşu, vin alb dulce, ceapă roşie, unt, ulei de măsline, boia dulce şi iute, cimbru verde. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g prune 300 g ciuperci 150 g alune sare piper negru şi roşu Pentru sos: 100 ml vin alb […]

Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata

Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata din: orez, smantana, sare, piper, verdeata, pipet de pui, bulion, oua, unt. Ingrediente: 200 g orez 200 g smântână sare piper verdeaţă 1 piept de pui 1 lingură bulion 4 ouă 25 g unt Mod de preparare: Faci un pilaf obişnuit cu carne de pasăre şi-l fierbi […]
 

Retete gustoase si usoare (2015)

Retete gustoase si usoare: Reteta zilei: Mere coapte umplute cu fructe uscate Mere coapte umplute cu fructe uscate din: mere, scortisoara, zahar, zahar brun, nuci, fructe uscate, unt, suc de mere. Poate te intereseaza si: Mere coapte in aluat fraged Mere coapte… Read more » Reteta zilei: Chiftelute de cartofi cu mazare Chiftelute de cartofi […]
Sparanghel_copt_05

Reteta zilei: Sparanghel copt

Sparanghel copt din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper, lamaie. Poate te intereseaza si: Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate Risotto copt cu sparanghel Minitarte cu sparanghel, chilli si crab Tarta cu sparanghel si rosii Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi   Ingrediente: 1 buchet de sparanghel 1-2 linguri de ulei de măsline […]
 
Mamaliga cu branza dulce si unt

Mamaliga cu branza si smantana

Mamaliga cu branza si smantana din: apă, mălai, brânză de capră, smântână, ouă, sare mare, unt, piper. Ingrediente: un litru de apă 400 g mălai 300 g brânză de capră 300 g smântână 4 ouă o lingură cu sare mare 50 g unt piper Mod de preparare: Ouăle se fierb 7-10 minute, se lasă să se […]
Sosuri_5

Sos alb cu unt si lapte

Sos alb cu unt si lapte din: făină albă, unt, lapte, supă de oase. Ingrediente: 350 g făină albă 150 g unt 500 ml lapte 250 ml supă de oase   Mod de preparare: Intr-o soteuză înaltă se căleşte făina în unt, până începe să prindă foarte puţină culoare. Se stinge cu supa de oase şi […]
 
Crap_umplut_cu_prune_si_lamaie

Crap umplut cu prune si lamaie

Crap umplut cu prune si lamaie din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin Mod de preparare: Se curăţă […]

Ghebe in otet cu boabe de mustar si usturoi

Ghebe in otet cu boabe de mustar si usturoi din: ghebe, oţet, apă, sare, zahăr, foi de dafin, boabe de piper, boabe de muştar, usturoi. Ingrediente: 2 kg ghebe 2-3 linguriţe sare 500 ml oţet 500 ml apă 2 linguri sare 2 linguri zahăr pentru mari­nată foi de dafin boabe de piper boabe de muştar căţei […]
 
Legume_la_gratar_cu_carne_si_verdeata

Legume la gratar cu carne si verdeata

Legume la gratar cu carne si verdeata din: dovlecel verde gros, dovlecel pentru plăcintă (galben), ciuperci champignon mari, roşii cherry, carne tocată de pui, usturoi, sare, piper, ouă, pesmet, verdeaţă, ulei. Ingrediente: 1 dovlecel verde gros 1 dovlecel pentru plăcintă (galben) 12 ciuperci champignon mari 12 roşii cherry 500 g carne tocată de pui 2 căţei […]

Budinca din branza cu nuci, stafide si ciocolata

Budinca din branza cu nuci, stafide si ciocolata din: brânză de vaci, coaja rasă de lămâie, oua, zahăr,  stafide, fulgi de ciocolată, nuci, zahăr vanilat. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci coaja rasă de la 2 lămâi 6-8 gălbenuşuri 300 g zahăr 100 g stafide fulgi de ciocolată nuci tocate fin 1 plic de zahăr […]
 
Chifle_de_casa_09

Reteta zilei: Chifle de casa

Chifle de casa din: faina, gris, drojdie, zahar, sare, apa. Poate te intereseaza si: Chifle cu branza, arpagic si unt Chifle marmorate cu ciuperci si broccoli Chifle umplute cu cascaval, oua si sunca Chifle cu tarate si seminte Chifle umplute cu pasta de spanac   Ingrediente: 3 cesti făină 1 cană griș 2 1/4 lingurite […]

Retete gustoase cu Pui (2015)

Retete gustoase cu Pui: Reteta zilei: Pui cu ciuperci in sos aromat Pui cu ciuperci in sos aromat din: pulpe de pui, sare, piper, unt, usturoi, ciuperci, supa de pui, cimbru, oregano, busuioc, smantana, parmezan, seminte de mustar. Ingrediente: 8 pulpe de… Read more » Reteta zilei: Pui in sos de lapte la cuptor Pui […]
 
Musaca de vinete cu sos tomat

Musca de vinete cu marar si patrunjel

Musca de vinete cu marar si patrunjel din: vinete, carne de porc, ceapa, ouă, sare, piper, roşii, mărar, pătrunjel verde. Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne de porc 4 cepe 3 ouă sare piper 3 roşii 1 legătură mărar pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Tai vinetele felii şi le prăjeşti într-o tigaie […]
 

Prajitura cu miere, nuci si ciocolata

Prajitura cu miere, nuci si ciocolata din: nuci, ouă, făină, miere, bicarbonat stins cu oţet, zahăr pudră, zahăr vanilat, smântână, cremă de cio­colată, ciocolată cu lapte. Ingrediente: 30 nuci măci­nate 4 ouă 500 gr făină 2 linguri miere 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet 300 g zahăr pudră Pentru cremă: 3-4 linguri cu vârf de zahăr pudră […]
Vinete_umplute_cu_carne_ciuperci_si_cascaval

Vinete umplute cu carne, ciuperci si cascaval

Vinete umplute cu carne, ciuperci si cascaval din: vinete, ciuperci, carne de vită tocată, ceapa, sare, piper negru, caşcaval, parmezan, roşii, ulei de măsline, pesmet, unt, smântână, cimbru. Ingrediente: 3-4 vinete 200 g ciuperci 500 g carne de vită tocată 2-3 cepe sare piper negru 100 g caşcaval 50 g parmezan 400 g roşii 3-4 linguri ulei de măsline 3-4 linguri pesmet […]
 

Budinca de mere cu cuscus si banane

Budinca de mere cu cuscus si banane din: mere, banană, cuşcuş, ouă, zahăr, scorţişoară. Ingrediente: 1 kg mere 1 banană 125 g cuş- cuş (1/2 pachet) 6 ouă 8 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Intr-o cratiţă de 2,5 – 3 l topeşti 6 linguri de zahăr, amestecând bine să nu se ardă. […]
 
Pandispan delicios cu lamaie.jpg

Pandispan de lamaie cu zmeura si vanilie

Pandispan de lamaie cu zmeura si vanilie din: oua, zahăr pudră, coaja rasă de lămâie, sare de lămâie, vanilie, făină, suc de portocale, zmeură proaspătă sau congelată. Ingrediente: 12 albuşuri la temperatura camerei 250 g zahăr pudră coaja rasă de la 3 lămâi 1 1/4 linguriţă sare de lămâie 1 linguriţă esenţă de vanilie 140 g făină Pentru […]
Salata_de_spanac_cu_portocale_si_branza_feta_07

Reteta zilei: Salata de spanac cu portocale si branza feta

Salata de spanac cu portocale si branza feta din: spanac baby, portocale, ceapa rosie, branza feta, ulei de masline, sare de mare, otet. Poate te intereseaza si: Salată de spanac şi mere Salata de spanac cu branza feta Salata de spanac cu parmzan si arahide Salata de spanac cu bacon si ou fiert Salata de […]
 

Betisoare delicioase cu nuci si stafide

Betisoare delicioase cu nuci si stafide din: gălbenuşuri, făină, unt, sare, nuci măcinate, zahăr, albuşuri, stafide, esenţă de rom. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 280 g făină 280 g unt sare Pentru cremă: 200 g nuci măcinate 160 g zahăr 6 albuşuri bătute spumă 50 g stafide esenţă de rom Mod de preparare: Amesteci untul cu făina, adaugi gălbenuşurile, sarea, frămânţi, […]
Ardei_umpluti_cu_sarmalute_delicioase

Ardei umpluti cu sarmalute delicioase

Ardei umpluti cu sarmalute delicioase din: ardei graşi, sare, piper boabe si macinat, foi de dafin, ulei, carne amestec (sau de pui, porc sau vită, simplă), orez, ceapa, foi de viţă de vie, foi de varză acrăsau de varză dulce opărită. Ingrediente: 4-5 ardei graşi mari,diferiţi la culoare sare piper boabe piper măcinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 […]
 

Supa-crema bicolora cu morcov si cartof

Supa-crema bicolora cu morcov si cartof din: morcovi, cartofi, ceapă, ţelină, sare. Ingrediente: 3-4 morcovi 3-4 cartofi potriviţi 1 ceapă potrivită 1 rădăcină mică de ţelină un praf de sare     Mod de preparare: Fierbi legumele întregi în apă cu sare. Când sunt fierte, le scurgi de zeamă, apoi le pasezi (eu le-am dat la […]
Biscuiti_cu_nuca_si_rom

Biscuiti cu nuca si rom

Biscuiti cu nuca si rom din: oua, zahar,  ulei, apă, praf de copt, esenţă de rom, făină, gem călduţ, nucă măcinată sau nucă de cocos. Ingrediente: 1 ou şi 1 gălbenuş 120 g zahăr 120 ml ulei 1 lingură apă 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri esenţă de rom 300 g făină o ceşcuţă […]
 

Oua cu cascaval si smantana la cuptor

Oua cu cascaval si smantana la cuptor din: caşcaval, ouă, unt, smântână, sare, piper. Ingrediente: 300 g caşcaval 6 ouă 30 g unt 1 pahar cu smântână sare piper Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică caşcavalul şi aşterni jumătate din cantitate într-un vas de inox, bine uns cu unt. Peste caşcaval spargi ouăle, cu atenţie, să […]

Retete gustoase si usoare

Retete gustoase si usoare: Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu branza cheddar Supa crema de broccoli cu branza cheddar din: ceapa, broccoli, supa de legume, branza cheddar. Poate te intereseaza si: Supa crema de conopida cu parmezan Cum se prepara Supa crema… Read more » Reteta zilei: Cartof dulce copt Cartof dulce copt din: […]
 

Retete gustoase cu Pui

Retete gustoase cu Pui:   Reteta zilei: Pui in crusta de boia Pui in crusta de boia din: boia de ardei, boia de ardei afumat, sare, praf de ceapa, cimbru uscat, praf de usturoi, piper cayenne, piper negru, ceapa, rozmarin, lamaie, usturoi,… Read more » Reteta zilei: Pui cu ghimbir si sos de soia Pui […]
Smoothie_de_menta_cu_fulgi_de_ciocolata_07

Reteta zilei: Smoothie de menta cu fulgi de ciocolata

Smoothie de menta cu fulgi de ciocolata din: lapte de migdale, iaurt, menta, spanac, indulcitor, fulgi de cicocolata, gheata, frisca. Poate te intereseaza si: Smoothie de cirese cu banane Smoothie de pepene galben cu nectarine Smoothie de banane cu sirop de ciocolata Smoothie de dovleac cu aroma de scortisoara Smoothie de kiwi   Ingrediente: 1 […]
Musaca de rosii cu kaizer la cuptor

Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana

Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana din: vienete, carne de porc, ceapa, grasime, oua, patrunjel, rosii, cascaval, ardei capia (proaspeţi, congelaţi, la borcan), sare, piper, smantana, făină. Ingrediente: 2-3 vinete mai lungi 500 g carne de porc 4 cepe 3 linguri grăsime 3 ouă 2 legături pătrunjel 500 g roşii 300 g caşcaval 6-8 ardei capia (proaspeţi, […]
 

Salata verde cu ficatei de pui, miere si nuca

Salata verde cu ficatei de pui, miere si nuca din: salată verde, ceapă roşie, mere, oţet de mere, sare, piper, zahăr, muştar, linguri ulei, măghiran uscat, sâmburi de nucă, ficăţei de pui, făină. Ingrediente: 150 g salată verde 1 ceapă roşie 3 mere (450 g) 4 linguri oţet de mere sare piper zahăr 1 linguriţă muştar 8 […]
 

Mancare de hribi cu oua si untura

Mancare de hribi cu oua si untura din: hribi, untură, ouă, sare. Ingrediente: 1 kg hribi 1 lingură de untură 6 ouă sare     Mod de preparare: Cureţi hribii, îi speli, îi tai felii mai grosuţe şi îi speli din nou în mai multe ape. încingi untura într-o cratiţă, adaugi hribii şi sare după […]
 
Chisalita_olteneasca

Chisalita olteneasca

Chisalita olteneasca din: corcoduşe roşii, zahăr, făină (sau amidon) Ingrediente: 1 kg corcoduşe roşii 6 linguri zahăr 2 linguri făină (sau amidon)   Mod de preparare: Culegi corcoduşele roşii, cu grijă să nu fie stricate, le speli bine şi le scoţi sâmburii. Pui apoi corcoduşele la fiert în apă cu 6 linguri de zahăr. Când […]
 

Piept de pui cu cartofi in sos alb

Piept de pui cu cartofi in sos alb din: piept de pui, cartofi, smântână slabă, unt, pătrunjel. Ingrediente: 1 piept de pui 4-5 cartofi 200 g smântână slabă 2-3 linguri unt 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai cubuleţe, apoi îi aşezi într-un vas de […]
 
Ciocanele_de_pui_cu_legume_si_cimbru_la_cuptor_07

Reteta zilei: Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor

Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor din: ciocanele de pui, sare, piper, ardei iute, rosii cherry, ceapa, ardei gras, praz, ienibahar, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sos worcestershire, ghimbir, usturoi. Poate te intereseaza si: Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie Rulouri de pui cu spanac si sos de rosii […]
Rulada_cu_mure_mascarpone_si_glazura_de_ciocolata

Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata

Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, zahăr vanilat bourbon, mascarpone, frisca, zahar pudra, dulceaţă de mure (sau de afine), ciocolată, frişcă lichidă, unt. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 plic zahăr vanilat bourbon Pentru cremă: 125 g mascarpone 125 g frişca 100 g zahăr pudră 1/2 plic zahăr […]
 

Sarmale cu urda, marar si patrunjel

Sarmale cu urda, marar si patrunjel din: orez, urdă, ceapă, pătrunjel, mărar, verza sau frunze de viţă de vie, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 1 kg urdă 200 g ceapă 1 legătură pătrunjel 2 legături mărar 2 verze sau frunze de viţă de vie sare piper   Mod de preparare: Speli orezul, îl opăreşti şi […]
 
Aperitiv_din_clatite_cu_salata_verde

Aperitiv din clatite cu salata verde

Aperitiv din clatite cu salata verde din: ouă, lapte, zahăr, făină, sare, ulei pentru aperitiv, salată verde, maioneză, salata prefera­tă, pe care o consumi de regulă. Ingrediente: 2 ouă 2,5 pahare lapte 1 linguriţă zahăr 1,5 pahar făină un praf de sare 1 linguriţă ulei pentru aperitiv salată verde maioneză, salata prefera­tă, pe care o consumi […]
 

Zacusca de dovlecel cu ardei si boia iute

Zacusca de dovlecel cu ardei si boia iute din: dovlecei, ardei gras roşu, ceapă, bulion de roşii, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 kg ardei gras roşu 1/2 kg ceapă 1,5 l bulion de roşii 250 ml ulei de floarea-soarelui sare piper boia iute (sau praf chilii)   Mod […]
Supa_de_sparanghel_cu_naut_12

Reteta zilei: Supa de sparanghel cu naut

Supa de sparanghel cu naut din: ulei de masline, usturoi, ceapa, sparanghel, naut, sare, piper, apa, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Supa cu legume si bacon Supa crema de dovlecei cu legume Supa de praz cu smantana si crutoane Supa crema de telina cu usturoi Supa cu cartofi, praz si telina   Ingrediente: […]
 
 

Ciuperci cu smantana si usturoi

Ciuperci cu smantana si usturoi din: urechiuse (ciuperci), ceapă, usturoi, ulei, smântână, făină albă, lapte, sare, frunze de pătrunjel. Ingrediente:  500 g urechiuse (ciuperci) 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 50 ml ulei 150 g smântână 1 lingură făină albă 100 ml lapte sare frunze de pătrunjel Mod de preparare: Speli urechiuşele în 2-3 […]
Balmos_bucovinean_cu_lapte_si_cas_de_oaie

Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie

Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie din: lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână), brânză de oi frământată, caş de oaie, făină de porumb, unt, sare. Ingrediente: 1,5 l lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână) 250 g brânză de oi frământată 250 g caş de oaie 500 g făină de porumb 150 g […]
 
Supa de macris cu oua si crutoane

Supa italiana cu macaroane si branza

Supa italiana cu macaroane si branza din: fasole uscată, morcov, pătrunjel rădăcină, ceapă, fasole verde, cartofi, varză, conopidă, dovlecel, roşii sau buli­on, macaroane, brânză telemea, ulei, usturoi, măghiran. Ingrediente: 1/4 kg fasole uscată 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 ceapă 1/4 kg fasole verde 2-3 cartofi 1/4 varză 1 conopidă 1 dovlecel 2-3 roşii sau […]
 
Crenvursti_in_alaut

Crenvursti in alaut

Crenvursti in alaut din: crenvurşti, ouă, lapte gras, apă minerală, mălai, făină, sare, piper, făină pentru crenvurşti, ulei. Ingrediente: 16 crenvurşti 2 ouă 1 ceaşcă lapte gras 1 ceaşcă apă minerală 3/4 ceaşcă mălai 2 ceşti făină sare piper 2 linguri făină pentru crenvurşti ulei pentru prăjit Mod de preparare: Amesteci ouăle cu laptele, apă […]

Salata cu kaizer, carnati si ciuperci

Salata cu kizer, carnati si ciuperci din: frunze de salată, ceapa verzde, cârnaţi afumaţi, kaizer, oţet din vin, suc de lămâie, usturoi, ciuperci marinate, caşcaval, smântână, muştar, maioneză, sare, piper, ketchup. Ingrediente: 2 frunze de salată 2 cepe verzi 200 g cârnaţi afumaţi 150 g kaizer 1 lingură oţet din vin 1 lingură suc de lămâie […]
 
Morcovi_copti_07

Reteta zilei: Morcovi copti

Morcovi copti din: morcovi, uleide masline, praf de curry, sare, coriandru. Poate te intereseaza si: Morcovi copţi cu sos de maioneză Morcovi copti cu mozzarella si coriandru Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie   Ingrediente: 7-8 morcovi 1 lingura ulei de masline ½ lingura praf de curry ¼ linguriță de sare coriandru proaspăt […]

Vinete cu rodie si migdale

Vinete cu rodie si migdale din: vinete, roşii, migdale sau fistic, zeama de lămâie, usturoi, ulei de măsline, pătrunjel verde, boabe de rodie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale sau fistic zeama de la 2 lămâi 1 căpăţână de usturoi potri­vită 1 pahar de ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel verde […]
 
Gulii cu smantana

Mancare de gulii cu morcov si ardei gras

Mancare de gulii cu morcov si ardei gras din: gulie, morcovi, ardei gras verde, ceapa, orez, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 gulie mare crudă 2 morcovi 1 ardei gras verde 2 cepe 3 pumni mici de orez frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt. într-o tigaie mare, căleşti ceapa în puţin ulei, apoi […]

Cartofi la tigaie cu costita afumata si boia dulce

Cartofi la tigaie cu costita afumata si boia dulce din: untură de porc, cartofi, costiţă afumată, ceapă, sare, piper, cimbru, boia dulce. Ingrediente: o lingură de untură de porc 250 g cartofi fierţi în coajă 100 g costiţă afumată 500 g ceapă sare piper cimbru boia dulce   Mod de preparare: Cartofii se despieliţează şi se […]
 
Vinete_gratinate_cu_carne_si_cascaval

Vinete gratinate cu carne si cascaval

Vinete gratinate cu carne si cascaval din: vinete, ulei, sare, ceapa, carne tocată de porc, bulion, piper boabe şi măcinat, caşcaval, frunze de salată pentru ornat, cimbru uscat. Ingrediente: 2 vinete medii 3 linguri ulei sare 2 cepe 500 g carne tocată de porc 2 linguri bulion piper boabe şi măcinat 150 g caşcaval frunze de […]
rp_Muraturi_bulgaresti1.jpg

Salata de gogonele cu mustar

Salata de gogonele cu mustar din: ulei, gogonele, ceapă, ardei graşi, gogoşari, morcovi, rădăcină de pătrunjel, muştar dulce, oţet, sare, piper măcinat, foi de dafin. Ingrediente: 250 ml ulei 3 kg gogonele 500 g ceapă 6 ardei graşi mari 6 gogoşari mari 6 morcovi mari 6 bucăţi mari rădăcină de pătrunjel 1 borcan de muştar […]
 
 
 
 
Placinte_cu_mere_scortisoara_si_coaja_de_lamaie

Placinte cu mere, scortisoara si coaja de lamaie

Placinte cu mere, scortisoara si coaja de lamaie din: aluat pentru foietaj, mere, unt, scorţişoară, zahăr, coaja de lamaie, zahăr vanilat, zeama de lamaie, pesmet alb, ou. Ingrediente: aluat pentru foietaj 800 g mere 100 g unt o linguriţă scorţişoară 100 g zahăr coaja de la o lămâie 1-2 pliculeţe zahăr vanilat zeama de la o lămâie 2-3 linguri pesmet […]
 

Supa cu spanac, sfecla rosie si boabe de mustar

Supa cu spanac, sfecla rosie si boabe de mustar din: sfeclă roşie, spanac, rădăcini de pătrunjel, extract de carne, usturoi, hrean ras, smântână, lămâie, pătrunjel verde, sare, piper, cimbru, dafin, boabe de muştar sau muştar cu hrean. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 kg spanac 1 kg rădăcini de pătrunjel 100 ml extract de carne o […]
Tocanita_de_fasole_cu_legume_11

Reteta zilei: Tocanita de fasole cu legume

Tocanita de fasole cu legume din: praz, ardei gras, morcov, cartof dulce, rosie, ardei iute, usturoi, seminte de telina, fasole uscata, supa de legume, boia de ardei afumat, spanac, paine, orz. Poate te intereseaza si: Tocanita de fasole verde cu piept de porc Tocanita de fasole cu carnati de pui Tocanita de fasole cu pui […]
 

Extract de vita cu morcov si pastarnac

Extract de vita cu morcov si pastarnac din: oase sparte de vită cu măduvă, morcov, ceapă întreagă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 4 kg oase sparte de vită cu măduvă 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală […]
Perisoare_de_pui_in_sos_tomat

Perisoare de pui in sos tomat

Perisoare de pui in sos tomat din: pipet de pui, paine, lapte, pătrunjel, marar, oua, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de măsline, suc de roşii, apa, foi de dafin, busuioc proaspăt (facultativ). Ingrediente: 1 piept de pui (400 g) 2 felii de pâine 2 linguri de lapte 2 linguri de pătrunjel tocat 1 lingură de mărar tocat 2 […]
 

Prajitura delicioasa cu crema de ciocolata si rom

Prajitura delicioasa cu crema de ciocolata si rom din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, unt, praf de copt, faina de patiserie, budincă de ciocolată, esenţă rom, cacao, zahar, apa. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 2 linguri unt o jumătate linguriţă praf de copt 150 g făină de patiserie Pentru cremă: 2 plicuri […]
Cum se prepara Tartă cu spanac și șuncă

Retete culinare de Post (2015)

Retete culinare de Post:   Bruschete cu rosii si busuioc Bruschete cu rosii si busuioc din: paine, rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 paine feliata 4 rosii 4-5 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi… Read more » Tocanita de legume cu rozmarin Tocanita de legume cu rozmarin din: rosii, […]
 
Bors_rosu_de_peste_cu_leustean

Bors rosu de peste cu leustean

Bors rosu de peste cu leustean din: peşte (crap, somn, ştiucă sau peşte de mare), morcov, patrunjel, telina, ceapă, ardei graşi, roşii, borş (zeamă de lămâie, de varză, oţet), leustean, untdelemn, sare. Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, ştiucă sau peşte de mare) morcov pătrunjel ţelină 1 ceapă mare 1-2 ardei graşi 2 roşii de mărime mijlocie borş, sau […]

Pui la tigaie cu prune si nuca

Pui la tigaie cu prune si nuca din: prune, ceapa, piept de pui, ulei, boabe ienibahar, boabe de piper, sare, piper măcinat, supă de pui, oţet, miez de nucă, brânză. Ingrediente: 150 g prune proaspete 2 cepe 4 fileuri de piept de pui 2 linguri ulei 2 boabe ienibahar 2 boabe de piper sare piper măcinat […]
 
Paste_cu_ciuperci_si_parmezan_07

Reteta zilei: Paste cu ciuperci si parmezan

Paste cu ciuperci si parmezan din: unt, usturoi, ciuperci, salata creata, supa de pui, paste, sare, parmezan, piper. Poate te intereseaza si: Paste cu mazare si sunca Paste cu piept de pui si legume la tigaie Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde Paste […]

Placintele de cartofi cu jambon si carnati afumati

Placintele de cartofi cu jambon si carnati afumati din: cartofi, cârnaţi afumaţi, jambon afumat, pătrunjel verde, sare, piper, chimion. Ingrediente: 150 g piure din cartofi fierţi în coajă 50 g cârnaţi afumaţi 100 g jambon afumat pătrunjel verde sare piper chimion Mod de preparare: Se taie jambonul în 3-4 felii care se prăjesc foarte puţin la […]
 
Jeleu din cafea de ghinda

Retete Prajituri

Retete Prajituri: Reteta zilei: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, condimente pentru dovleac, sare, unt, ulei de canola, lapte batut, ou, galbenus, zahar… Read more » Reteta zilei: Prajituri cu fulgi de ciocolata […]
Vinete_si_dovlecei_cu_sos_bechamel

Vinete si dovlecei cu sos bechamel

Vinete si dovlecei cu sos bechamel din: vinete, dovlecei, rosii, sare, piper negru macinat, ulei de masline, unt, pesmet, lapte dulce, faina, nucsoara, cimbru macinat. Ingrediente: 3 vinete medii 2 dovlecei 4 rosii sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline Pentru sosul bechamel: 200 g unt 3-4 linguri pesmet 200 ml lapte dulce 2 lingurite faina un praf nucsoara cimbru macinat […]
 

Lichior de vin negru cu nuci

Lichior de vin negru cu nuci din: vin roşu bun, nuci verzi, alcool, zahăr. Ingrediente: 1 l vin roşu bun 8-10 nuci verzi 1/4 l alcool 1/4 kg zahăr   Mod de preaprare: Amesteci alcoolul cu vinul şi cu nucile verzi într-un borcan şi laşi amestecul la macerat timp de 40 de zile, mişcând zilnic borcanul. […]
Budinca cu biscuiti, migdale, cocos si cuisoare

Budinca rece italiana cu fructe rosii

Budinca rece italiana cu fructe rosii din: smântână dulce (32% grăsime), lapte, zahar, gelatina, zahăr vanilat, sare, ulei, lamaie, zahăr, zmeură sau alte fructe, dulceaţă de fructe. Ingrediente: 450 ml smântână dulce (32% grăsime) 200 ml lapte 60 g de zahăr 1 lingură de gelatină (20 g) 1 plic zahăr vanilat (opţional) 1 vârf de cuţit de sare 1 lingură de […]
 

Rosii in frunze de vita cu marar

Rosii in frunze de vita cu marar din: frunze de viţă, roşii, mărar verde, sare. Ingrediente: 1 kg frunze de viţă 4 kg roşii 1/2 kg mărar verde 5 linguri sare     Mod de preparare: Alegi roşii potrivite, le speli şi le înveleşti în frunze de viţă de vie. Iei roşiile astfel învelite şi le pui în borcane, […]
Sandwich_cu_pui_la_gratar_branza_si_ananas

Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas

Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas din: piept de pui dezosat şi degresat, sos Teriyaki, branză elveţiană, ananas, chifle din făină integrală, ceapă roşie, ardei iute. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui dezosat şi degresat (120-170 g fiecare) sos Teriyaki 4 felii de branză elveţiană 4 felii de ananas (ccal cm gro­sime) 4 chifle din făină integrală, tăiate […]
 
Rosii cu dovlecel, sfecla si pesto

Ardei la tava cu peste si vin rosu

Ardei la tava cu peste si vin rosu din: ardei graşi rosii, ardei graşi verzi, ardei graşi galbeni, ceapa, usturoi, patrunjel, vin rosu, conserve de peşte în ulei, sare, piper, puţin ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de culori dife­rite pentru un aspect deosebit: 2 roşii, 2 galbeni şi 2 ardei verzi 2 cepe, 4 căţei de usturoi […]
Salata_de_legume_cu_dressing_de_iaurt_12

Reteta zilei: Salata de legume cu dressing de iaurt

Salata de legume cu dressing de iaurt din: mazare, conopida, castraveti, ridichi, menta, praz, iaurt, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, miere, usturoi, fulgi de chili, verdeata. Poate te intereseaza si: Salata de pui cu vinegreta de lamaie Salata de cartofi cu maioneza Salata de gutui cu ceapa caramelizata Salata de quinoa cu […]
 

Retete culinare de Post

Retete culinare de Post: Macaroane cu tofu la cuptor Macaroane cu tofu la cuptor din: macaroane, legume, branza tofu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g macaroane 1 punga de legume congelata 500 g branza tofu ulei sare piper  … Read more » Drob de soia cu albusuri Drob de soia cu albusuri din: snitele de […]
Salata_cu_mere_varza_si_crutoane

Salata cu mere, varza si crutoane

Salata cu mere, varza si crutoane din: mere ionatane, varza rosie, ceapa rosie, chimen, branza feta, ulei de măsline, oţet de mere, oţet balsamic, sare, piper alb şi negru, crutoane, miere, unt, vin, usturoi, pătrunjel verde. Ingrediente: 5-6 mere ionatane o varză roşie o ceapă roşie 10 g chimen 200 g brânză feta 3-4 linguriţe ulei de măsline 2 linguriţe oţet de […]
 

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara din: ulei, frojdie, zahar, faina, mere, esenţe de vanilie ( migdale, lămâie, rom, portocale), zahăr vanilat, miere de albine, scorţişoară măcinată,  biscuiţi petit beurre (griş), zahăr pudră, ciocolată amăruie. Ingrediente: o cană ulei un cub drojdie o cană şi jumătate apă 2-3 linguri zahăr făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1,3 kg mere esenţe de vanilie, […]
Vinete_cu_susan_si_cimbru_in_saramura

Vinete cu susan si cimbru in saramura

Vinete cu susan si cimbru in saramura din: vinete, susan, unt, ulei de măsline, cimbru verde, roşii, sare, piper boabe şi măcinat, usturoi, otet balsamic, soia. Ingrediente: 4 vinete 100 g susan 30 g unt Pentru saramură: 4 linguri ulei de măsline 2 crenguţe cimbru verde 2-3 roşii sare piper boabe şi măcinat 6 căţei usturoi 30 ml oţet […]

Parjoale cu ou si maghiran

Parjoale cu ou si maghiran din: oua, carne tocată de porc, pâine, sare, ulei, usturoi, maghiran, unt, piper, pătrunjel. Ingrediente: 6 ouă 500 g carne tocată de porc 2 felii de pâine sare 50 ml ulei un gălbenuş 5-6 căţei de usturoi un vârf de cuţit maghiran 50 g unt piper o legătură pătrunjel Mod de preparare: Se […]
Burger_de_peste_08

Reteta zilei: Burger de peste

Burger de peste din: somon, ardei gras, ceapa, mustar dijon, capere, pesmet, marar, maioneza, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si: File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras Midii cu sos si foi de dafin Chiftelute de peste cu verdeata si boia Somon cu sos de ardei iute Paste cu scoici […]
 
Cum se prepara Dorada cu spanac

Retete Peste (2015)

Retete Peste: Salata de praz cu masline si peste Salata de praz cu masline si peste din: măsline negre, castraveţi muraţi, fir de praz, peşte alb afumat, fulgi de migdale, ulei de măsline. Ingrediente: 50 g măsline negre  4-5 castraveţi muraţi  1 fir de praz… Read more » Chiftele de peste cu patrunjel si sos Chiftele de peste cu patrunjel si […]

Retete delicioase cu Peste (2015)

Retete delicioase cu Peste: Peste la cuptor cu mazare si linte Peste la cuptor cu mazare si linte din: crap, mazăre congelată, linte, ceapă, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un crap de circa 1,5 kg  250 g mazăre congelată  200 g linte  o ceapă  2 linguri… Read more » Tocanita delicioasa de peste Tocanita delicioasa de peste din: ulei de […]
 
Cum se prepara Somn cu ştevie

Retete delicioase cu Peste

Retete delicioase cu Peste: Tocana de peste cu dovlecel si masline Tocana de peste cu dovlecel si masline din: cod decongelat, dovlecei, ardei graşi, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente:  un kg cod decongelat  2 dovlecei  2 ardei graşi  o ceapă… Read more » File de peste pe pat de legume File de peste pe […]
 
 
Cum se prepara File de șalău împachetat în aluat cu bere

Retete usoare cu Peste (2015)

Retete usoare cu Peste: Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki din: ulei de susan, sos teriyaki, usturoi, ghimbir proaspăt, coaja si zeama de lamaie, file de somon, ulei de floarea soarelui, seminţe de susan, orez fier, fasole fiarta, lamaie, pătrunjel… Read more » Peste cu mere, legume si rozmarin Peste cu mere, legume si […]
 
 
 
 

Retete usoare cu Peste

Retete usoare cu Peste: Reteta zilei: Somon pe pat de legume cu sos wasabi Somon pe pat de legume cu sos wasabi din: maioneza, pasta wasabi, ghimbir, usturoi, file de somon, sare de mare, piper, bok choy, varza, ciuperci, ulei de masline, ceapa. Poate… Read more » Reteta zilei: Somon cu sos picant de rosii […]
Desert_cu_biscuiti_pepene_si_rodie

Desert cu biscuiti, pepene si rodie

Desert cu biscuiti, pepene si rodie din: limetă, biscuiţi cu cremă, caise con­fiate, kiwi, scorţişoară, pepene verde, rodie. Ingrediente: 4 felii subţiri de limetă doi biscuiţi cu cremă două caise con­fiate o felie de kiwi 2 batoane de scorţişoară două triunghiuri subţiri de pepene verde câteva boabe de rodie Mod de preparare: Ţineţi caisele confiate în […]
 

Extract de pasare cu morcov si pastarnac

Extract de pasare cu morcov si pastarnac din: tacâmuri de pasăre, morcov, ceapă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingredinte: 4 kg tacâmuri de pasăre 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare   Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală cu 10 litri […]
Supa_cu_legume_si_bacon_07

Reteta zilei: Supa cu legume si bacon

Supa cu legume si bacon din: ceapa, telina, morcov, usturoi, cartofi, varza, supa de legume, bacon, dafin, piper. Poate te intereseaza si: Supă de legume cu găluşte gustoase Supa de legume cu usturoi Supa de legume cu fidea si verdeata Supa de legume cu carne de carnati si parmezan Supa de legume cu smantana Ingrediente: […]
 

Salata de taitei cu sunca si ciuperci

Salata de taitei cu sunca si ciuperci din: paste făinoase (tăiţei, dar şifusilli sau rigatone), mazăre din conservă, castraveţi în oţet, ciuperci din conservă sau în stare proaspătă, cremvurşti de vită, şuncă de porc afumată, salată verde, smântână grasă, oua, ulei, muştar iute, zeama de lămâie, sare, piper alb, tarhon, pătrunjel verde. Ingrediente: 800 g paste […]
 
Rulada_de_porc_cu_caise_si_sos_de_mure

Rulada de porc cu caise si sos de mure

Rulada de porc cu caise si sos de mure din: fleică de porc, conopida, caise tari, broccoli, sos de mure, unt, ulei, zeama de lămâie, sare, piper.   Ingrediente: 800 g fleică de porc, groasă de 4 degete o conopidă mi­că 12 caise tari un broccoli sos de mure 100 g unt 100 ml ulei […]

Prajitura cu migdale si scortisoara

Prajitura cu migdale si scortisoara din: amidon de porumb, dzahar, apă, unt topit, ulei de floarea-soarelui, migdale crude, scorţişoară. Ingrediente: 1 pahar de amidon de porumb 2 pahare de zahar 2-3 pahare de apă 2 linguri unt topit 5-6 linguri ulei de floarea-soarelui 2 pahare de migdale crude (fără coajă şi bine mărunţite cu cuţitul) scorţişoară   Mod de preparare: Intr-un […]
 
Salau cu garnitura de orez

Cele mai bune Retete cu Peste (2015)

Cele mai bune Retete cu Peste: Reteta zilei: Salata calda cu peste sarat Salata calda cu peste sarat din: salata chinezeasca, cod sarat, piper, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, caju, migdale.   Ingrediente: 2 salate chinezesti 1 cana cod sarat 1/2… Read more » Reteta zilei: Mancare de varza murata cu peste Mancare […]
Miel_cu_prune_si_ghimbir

Miel cu prune si ghimbir

Miel cu prune si ghimbir din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ghimbir, sofran, patiunjel, ulei de masline, prune uscate, miere. Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel 2 cepe 2-3 catei de usturoi 2 linguri de ghimbir dat prin razatoare sofran o tegatura de patiunjel ulei de masline 2 maini de prune uscate o jumatate de cana cu miere   […]
 

Supa cu ficat de pasare si patrunjel

Supa cu ficat de pasare si patrunjel din: ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui), pâine uscată, ouă, supă din extract de vită, pătrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui) 200 g pâine uscată 13 ouă supă din extract de vită două legături de pătrunjel […]

Retete simple cu peste (2015)

Retete simple cu peste: Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi O reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt… Read more » Reteta zilei: Rosii umplute cu pasta de […]
 
Sote_de_cartofi_si_fasole_verde_10

Reteta zilei: Sote de cartofi si fasole verde

Sote de cartofi si fasole verde din: cartofi, fasole verde, ulei de masline, usturoi, sare, oregano, piper. Poate te intereseaza si: Sote de mazare si fasole verde cu cimbru Sote de ciuperci cu usturoi Sote de legume cu ciuperci Sote de rinichi Sote de ficat de porc   Ingrediente: 1 kg cartofi, cuburi 500gr fasole […]

Sos de hrean cu lamaie

Sos de hrean cu lamaie din: sos alb, oţet de mere, hrean ras, smântână, zeamă de lămâie. Ingrediente: sos alb oţet de mere hrean ras smântână zeamă de lămâie   Mod de preparare: Diluăm o cantitate de sos alb cu oţet de mere, în proporţia de unu la doi. Adăugăm hrean ras din belşug, smântână şi zeamă de lămâie. […]
 

Cele mai bune retete cu Peste

Cele mai bune retete cu Peste: Reteta zilei: Peste la tigaie cu salata de legume coapte Peste la tigaie cu salata de legume coapte din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc… Read more » Reteta zilei: Peste la tigaie cu […]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu