luni, 26 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 56

Retete culinare rapide cu poze 

Mamaliga_cu_branza_si_vinete

Mamaliga cu branza si vinete

Mamaliga cu branza si vinete din: vinete, ulei de masline, mamaliga, pesto verde, busuioc verde, rosii, branza topita. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii groase 4 linguri ulei de masline 500 g mamaliga taiata felii 120 g sos pesto verde 1 legatura busuioc verde 3 rosii 250 g branza topita, taiata cuburi   Mod de preparare: […]

Carnati de casa cu cimbru si boia

Carnati de casa cu cimbru si boia din: porc, vita, piper, boia, cimbru, apa minerala, mate de porc. Ingrediente: 500g carne tocată (amestec porc şi vită) 30 g sare 30 g piper 10 g boia 5 g cimbru 500 ml apă minerală maţe de porc curăţate Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu sarea, piperul, […]
 
Coasta_de_porc_cu_sirop_de_capsuni_si_garnitura

Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura

Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura din: coasta de porc, cartofi, ulei, sare, piper, tarhon, sirop de capsuni. Ingrediente: 1 kg coasta de porc proaspata 1 kg cartofi de marime medie ulei sare piper tarhon sirop de capsuni (aproximativ 200 ml) 1 cana cu apa (200 ml)   Mod de preparare: Tai […]

Chec cu cascaval si verdeata

Chec cu cascaval si verdeata din: mezeluri, cascaval, oua, smantana, faina, praf de copt, sare, piper, patrunjel, ardei gras. Ingrediente: 300 g mezeluri 300 g caşcaval 6 ouă 3 linguri smântână 4 linguri făină 1 plic praf de copt 30 g sare 30 g piper pătrunjel verde 150 g ardei roşu 150 g ardei verde […]
 
Cuscus_cu_caise_uscate_si_ceapa

Cuscus cu caise uscate si ceapa

Cuscus cu caise uscate si ceapa din: cuscus, amestec de legume, turmeric, scortisoara, caise uscate, ceapa rosie, zahar, ulei, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru, menta. Ingrediente: 500 g cuscus 1 lingura amestec de legume 2 lingurite turmeric 1 lingurita scortisoara macinata 100 g caise uscate 3 cepe rosii 1 lingura […]

Paine gustoasa de casa

Paine gustoasa de casa din: faina, apa, drojdie, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 500 ml apă 50 g drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 100 ml ulei   Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus ies 2 pâini în formă de cozonac. Faci o maia din drojdie, 1 linguriţă cu […]
 
Pui_la_cuptor_cu_usturoi_si_rozmarin

Pui la cuptor cu usturoi si rozmarin

Pui la cuptor cu usturoi si rozmarin din: pui, usturoi, lamai, unt, rozmarin, sare, piper, cartofi noi, ulei de masline, miere. Ingrediente: 1 pui intreg (de circa 1,5 kg) 1 capatana de usturoi 2 lamai 1 lingura unt 4 crengute de rozmarin sare piper 1 kg cartofi noi 3 lingurite ulei de masline 3 lingurite […]
Lasagna_cu_spaghete_si_sos_de_vita_09

Reteta zilei: Lasagna cu spaghete si sos de vita

Lasagna cu spaghete si sos de vita din: spaghete, sos de carne, sos bechamel, mozarella, ketchup, vita, ulei, usturoi, ceapa, ierburi italiene, rosii, busuioc, oregano, sos de rosii, zahar, sare, piper, unt, faina, lapte, supa de pui, nucsoara. Ingrediente: 1 kg spaghete, fierte al dente Sos de carne Sos bechamel 1 bucata mozzarella, cuburi Ketchup […]
 
Mamaliga_cu_smantana_si_capsuni

Mamaliga cu smantana si capsuni

Mamaliga cu smantana si capsuni din: malai, sare, capsunni, zahar pudra, smantana. Ingrediente: 200 g malai (sau mai mult in functie de numarul de persoane) 1 praf de sare 500 g capsuni zahar pudra gust smantana groasa     Mod de preparare: Faci o mămăliguţă nu foarte vârtoasă. Când e gata, o pui în 4 […]
Gogosi_cu_zahar_pudra

Gogosi cu zahar pudra

Gogosi cu zahar pudra din: iaurt, oua, praf de copt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, faina, ulei. Ingrediente:  500 g iaurt 2 ouă 1 plic praf copt 200 g zahăr pudră (+ 50-100 g pentru decor) 1 plic zahăr vanilat un praf de sare făină cât cuprinde 500 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
 
Varza_cu_costita

Varza cu costita

Varza cu costita din: varza, costita, ceapa, usturoi, morcovi, ardei, rosii, sare, piper, condiment vegetal, cimbru, boia de ardei, apa, ulei. Ingrediente: 1 varza mare 300 g costita 3 cepe 6 catei de usturoi 2 morcovi mari 1 ardei mare 2 rosii sare piper condiment vegetal cimbru boia de ardei 2 cani cu apa 200 […]

Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema de cacao si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, unt, margarina, zahar pudra, cacao, frisca lichida, ciocolata. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă praf de copt Ingrediente pentru cremă: 100 g unt sau margarină 50 g zahăr […]
 

Cartofi umpluti cu carne de porc si vita

Cartofi umpluti cu carne de porc si vita din: cartofi, vita, porc, ceapa, ou, paine, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper, bulion, faina. Ingrediente: 10-12 cartofi 1/2 kg carne tocată amestec (porc şi vită) 1 ceapă 1 ou 1 felie pâine 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei pătrunjel mărar sare piper 2 linguri bulion […]
 

2 Retete de post delicioase

Retete de post: Cum se prepara Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel (video) Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel: Cum se prepara Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel: Incoming search terms:jambonu cum se prepară Read more » Ciorba de legume cu leustean Ciorba de legume cu leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei […]
 
 

Retete de post delicioase

Retete de post delicioase: Ghiveci de legume cu verdeata si usturoi Ghiveci de legume cu verdeata si usturoi din: fasole pastai, gogosar, dovlecel, morcov, ulei, piper, sare, boia, verdeata. Ingrediente: fasole păstăi 1 gogoşar dovlecel morcov usturoi ulei piper boabe şi… Read more » Ardei umpluti cu cuscus si ciuperci Ardei umpluti cu cuscus si […]
Burgeri_de_curcan_cu_fulgi_de_ovaz_03

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu fulgi de ovaz

Burgeri de curcan cu fulgi de ovaz din: curcan, ceapa, fulgi de ovaz, ou, ketchup, sos worcestershire, praf de usturoi, piper, chifle, topping. Ingrediente: 500gr carne toata de curcan 1/2 ceasca ceapa tocata 1/2 ceașcă fulgi de ovăz 1 ou, bătut 2 linguri de ketchup 1 lingurita sos Worcestershire 1/2 lingurita praf de usturoi 1/4 […]
 
 
 
Tocana_de_vinete_si_dovlecei

Tocana de vinete si dovlecei

Tocana de vinete si dovlecei din: vinete, dovlecei, ceapa, rosii in bulion, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 cepe 5 rosii in bulion cu tot cu suc 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Vinetele si dovleceii se spală şi se taie rondele care se presară cu sare. Se lasă 10 minute […]
 
Supa_de_scoici_cu_bacon_07

Reteta zilei: Supa de scoici cu bacon

Supa de scoici cu bacon din: bacon, telina, ceapa, usturoi, cartofi, apa, sos de scoici, concentrat de supa de pui, piper, cimbru, amidon, smantana lichida, scoici. Ingrediente: 4 felii de bacon, maruntit 3 tulpini de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, tocat 4 cartofi, curatati si tocati 1 cană cu apă 250gr […]
Strudel_cu_struguri_si_smochine

Strudel cu struguri si smochine

Strudel cu struguri si smochine din: aluat foitaj, smochine, struguri, miez de nuca, unt, zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat 350 g smochine 200 g struguri 100 g miez de nuca macinat 100 g unt topit 50 g zahar pudra   Mod de preparare: Aluatul se lasă la decongelat si apoi se întinde […]
 
Strudel delicios cu mere si nuci

Strudel rapid

Strudel rapid din: aluat, unt, pesmet, mere, zahar, scortisoara, faina de migdale, stafide, coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 20 g unt 20 g pesmet pentru umplutura: 4 mere golden 100 g zahar o lingurita scortisoara 50 g faina de migdale 50 g stafide aurii coaja de lamaie   Mod de preparare: Se […]
 
Vinete_umplute_cu_carne_si_legume

Vinete umplute cu carne si legume

Vinete umplute cu carne si legume din: vinete, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, carne, ulei, ou, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 morcovi o ceapa o radacina patrunjel 200 g carne 2 linguri ulei un ou pentru cuptor: 3 rosii bine coapte o lingura ulei o crenguta rozmarin sare piper   Mod de […]
 
Tocana_de_fasole_cu_carnati_afumati

Tocana de fasole cu carnati afumati

Tocana de fasole cu carnati afumati din: fasole boabe, morcovi, ceapa, carnati afumati, ulei, sare. Ingrediente: 200 g fasole boabe amestecata 3 morcovi 2 cepe 2 carnati afumati 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge […]
Chiftele_cu_sos_de_rosii_si_paste

Chiftele cu sos de rosii si paste

Chiftele cu sos de rosii si paste din: carne tocata, ceapa, patrunjel, ou, ulei, faina, sare, piper, rosii, pasta de rosii, ceapa, usturoi, ulei. Ingrediente: 450 g carne tocata o ceapa o legatura patrunjel un ou ulei pentru prajit 3 linguri faina sare piper pentru sos: 2 rosii bine coapte 3 linguri pasta de rosii […]
Galuste pentru supe cu gris

Supa de pui cu galuste si legume

Supa de pui cu galuste si legume din: piept de pui, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, radacina de telina, ardei gras, oua, sare. Ingrediente: un piept de pui un morcov o radacina de patrunjel o ceapa 2-3 cartofi o felie radacina telina un ardei gras rosu pentru galuste: 2 oua 2 linguri gris sare […]
Desert_cu_biscuiti_si_fulgi_de_ciocolata_10

Reteta zilei: Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata

Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata din: biscuiti cu graham, unt, lapte condensat, fulgi de ciocolata, fulgi de nuca de cocos, nuci. Ingrediente: 1 1/2 cani biscuiti de graham, maruntiti 1/2 ceasca unt, topit 1 cutie lapte condensat 2 cani fulgi de ciocolata dulce-amăruie 1 1/3 cesti fulgi de nucă de cocos 1 cană […]
 
Peste_afumat_cu_cuscus

Peste afumat cu cuscus

Peste afumat cu cuscus din: peste afumat, ardei grasi, ceapa rosie, vanata, cuscus, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 pesti afumati 3 ardei grasi de culori diferite o ceapa rosie o vanata 200 g cuscus 50 ml ulei cateva fire patrunjel sare   Mod de preparare: Se prepara mai intai cuşcuşul conform indicaţiilor de pe pachet […]
Friptura_de_porc_cu_sos_gustos

Friptura de porc cu sos gustos

Friptura de porc cu sos gustos din: file de porc, unt, sare, piper, bulion, rosii, morcov. Ingrediente: 1,2 kg file de porc 150 g unt sare piper pentru sos: 2 linguri bulion 4 rosii bine coapte un morcov   Mod de preparare: Carnea bine spalata si uscata apoi  pe un prosop absorbant de bucătărie se […]
 
Pui_cu_legume_si_boia

Pui cu legume si boia

Pui cu legume si boia din: pui, morcovi, dovlecei, ardei grasi, usturoi, apa, curry, ceapa, ras el hanout, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: un pui 2 morcovi 3 dovlecei 2 ardei grasi de culori diferite 3 catei de usturoi 250 ml apa 3 linguri curry o ceapa 2 lingurite ras el hanout 2 lingurite boia […]
Plachie de crap dietetica

Plachie traditionala de crap

Plachie traditionala de crap din: crap, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, foi de dafin, cimbru, usturoi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1 crap (aproximativ 2 kg) 4 cepe 1 morcov 400 ml sos de rosii sare piper foi de dafin cimbru usturoi patrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl tai în bucăţi. […]
 
Supa_crema_de_rosii_cu_menta

Supa crema de rosii cu menta

Supa crema de rosii cu menta din: rosii, apa, orez, zahar, smantana, sare, menta, busuioc. Ingrediente: 1 kg rosii de gradina coapte 1 l apa 2 linguri orez 3-4 linguri zahar 150 ml smantana de gatit sare dupa gust menta verde busuioc verde   Mod de preparare: Tai roşiile felii şi le fierbi, după care […]
 
Sandwichuri_cu_piept_de_pui_si_sos_pesto_de_ardei_07

Reteta zilei: Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei

Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei din: ardei gras, ardeiiute in sos adobo, usturoi, migdale, oregano, sare, piper, ulei de masline, piept de pui, branza cheddar, ciabatta. Ingrediente pentru pesto: 12 ardei grasi mici, fara cotoare si seminte, taiati in jumatati 1 borcan de ardei iuti în sos adobo 1 catel […]
 
Sufleu_de_branza_cu_fructe_de_padure

Sufleu de branza cu fructe de padure

Sufleu de branza cu fructe de padure din: branza grasa de vaci, unt, oua, zahar pudra, amidon, lamaie, sare, fructe de padure. Ingrediente: 750 g branza grasa de vaci 160 g unt 6 oua 250 g zahar pudra 50 g amidon o lamaie un praf sare 200 g fructe de padure   Mod de preparare: […]
Placinta_cu_piept_de_pui_legume_si_cascaval

Placinta cu piept de pui, legume si cascaval

Placinta cu piept de pui, legume si cascaval din: aluat de placinta, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, unt, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat de placinta un piept de pui o ceapa un morcov un ardei gras 100 g unt 100 g cascaval 2 linguri ulei sare piper   Mod de […]
 
Pui_la_cuptor_cu_miere_usturoi_si_cimbru

Pui la cuptor cu miere, usturoi si cimbru

Pui la cuptor cu miere, usturoi si cimbru din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, miere, cimbru, sare, ulei, vin alb sec. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2 morcovi 4 cartofi o capatana de usturoi 100 ml miere o lingurita cimbru sare 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec   Mod de preparare: Puiul se […]
Tarta_cu_sparanghel_si_rosii

Tarta cu sparanghel si rosii

Tarta cu sparanghel si rosii din: unt, faina, apa, praf de copt, rosii, sparanghel, dovlecel, oua, smantana, sunca, lapte, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 250 g faina 2 linguri apa 1/2 pachet praf de copt pentru garnitura: 3-4 rosii 150 g sparanghel un dovlecel 2 oua 200 ml smantana 200 g sunca […]
 
Minipateuri_cu_gogosari_si_rosii

Minipateuri cu gogosari si rosii

Minipateuri cu gogosari si rosii din: foitaj, gogosari, piper, rosii cherry, ceapa verde, telina, oua, porumb, ulei, sos de soia. Ingrediente: 1 pachet foitaj 4 gogosari piper 8 rosii cherry 2 legaturi ceapa verde 3 tije de telina 2 oua 30 g porumb 3 linguri ulei 1 lingura sos de soia   Mod de preparare: […]
Prajiturele_cu_foi_de_napolitana

Prajiturele cu foi de napolitana

Prajiturele cu foi de napolitana din: albusuri, zahar pudra, alune, faina, zahar vanilat, ciocolata, unt, foi de napolitana. Ingrediente:  8 albuşuri 250 g zahăr pudră 150 g alune 70 g făină 1 plic zahăr vanilat 75 g ciocolată menaj 250 g unt 2 foi de napolitană     Mod de preparare: Baţi albuşurile cu zahărul, […]
 
Vita_la_tigaie_pe_pat_de_spanac_07

Reteta zilei: Vita la tigaie pe pat de spanac

Vita la tigaie pe pat de spanac din: vita, ulei de masline, boia de ardei, usturoi, ardei iute, condimente, sare, piper, spanac, unt sarat. Ingrediente: 750 g file de vită, cuburi (pulpa sau vrabioara) 3 linguri ulei de masline ½ lingurita boia de ardei 4 catei de usturoi, tocat marunt 2 ardei iuti uscati, tocat […]
Pachetele_cu_legume_si_carnaciori

Pacheţele cu legume si carnaciori

Pacheţele cu legume si carnaciori: smantana, vin alb, marar, faina, oua, carnacioari picanti, morcov, ceapa, dovlecel, ardei gras, ulei. Ingrediente clătite: 2 linguri smântână 1 ceaşcă vin alb sec sau şampanie 1 legătură mărar făină 2 ouă Ingrediente umplutură: 100 g cârnăciori picanţi 50 g caşcaval 1 morcov 1 ceapă 1 dovlecel 2 ardei graşi […]
 

Salata de pui cu vinegreta de lamaie

Salata de pui cu vinegreta de lamaie din: piept de pui, branza feta, rosii, masline, castraveti, salata verde, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept dezosat de pui 150 g brânză feta 4 roşii 100 g măsline negre 2 castraveţi câteva frunze de salată verde 4-5 linguri ulei de măsline […]
Mancarica_de_fasole_verde_cu_usturoi_si_mamaliga

Mancărică de fasole verde cu usturoi şi mămăliguţă

Mâncărică de fasole verde cu usturoi şi mămăliguţă: fasole verde, ceapa, ulei, usturoi, rosii, arde gras, marar, sare, malai, apa. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapă mare 100 ml ulei 3-4 căţei de usturoi 3-4 roşii 1 ardei gras 1 lingură mărar fin tocat sare mălai apă   Mod de preparare: Cureţi fasolea verde […]
 
Chiftelute_de_legume_cu_sos_de_iaurt

Chiftelute de legume cu sos de iaurt

Chiftelute de legume cu sos de iaurt din: vita, dovlecel, morcov, ceapa, pesmet, sos de tomate, menta, busuioc, ou, castravete, iaurt. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 35 g pesmet 2 linguriţe sos de tomate 1 linguriţă mentă proaspătă 1 linguriţă busuioc proaspăt 1 ou Ingrediente pentru sos: […]
Salata_de_gogosari_copti_cu_usturoi

Salata de gogosari copti cu usturoi

Salata de gogosari copti cu usturoi din: gogosari, usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g gogosari 4 catei de usturoi zdrobit zeama de la 1 lamaie 1 lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă. După ce s-au copt, îi pui într-un vas, presari sare din abundenţă […]
 

Vinete cu mozzarella si sos de rosii

Vinete cu mozzarella si sos de rosii din: vinete, mozzarella, ceapa, usturoi, suc de rosii, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 4 vinete 4 bucăţi mozzarella 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 500 ml suc de roşii sare piper concentrat de legume   Mod de preparare: Tai vinetele felii rotunde şi nu foarte groase, […]
Pulpe_de_pui_cu_garnitura_de_porumb

Pulpe de pui cu garnitura de porumb

Pulpe de pui cu garnitura de porumb din: pulpe de pui, porumb, ardei gras, ulei, ceapa rosie, usturoi, miere, zeama de lamaie, oregano. Ingrediente:  4 pulpe de pui 1 ştiulete de porumb 2 ardei graşi divers coloraţi 100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri cu miere 2 linguri zeamă […]
 

Prajitura cu migdale si fistic

Prajitura cu migdale si fistic din: fidea, unt, fistic, migdale. Ingrediente: 1 pungă fidea 250 g unt Ingrediente pentru umplutură: 250 g fistic măcinat 150 g amestec de fistic şi migdale   Mod de preparare: Pui fideaua într-un castron şi o sfărâmi cu degetele. Topeşti untul, îl laşi puţin să se răcească, apoi îl torni […]
Supa_crema_de_rosii_cu_paine_prajita_19

Reteta zilei: Supa crema de rosii cu paine prajita

Supa crema de rosii cu paine prajita din: rosii, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, sare, piper, fulgi de ardei, condimente italiene, usturoi, ceapa, busuioc, patrunjel, supa de pui, crutoane, parmezan, ciabatta, branza gruyere. Ingrediente: 15 rosii 7 linguri ulei de măsline 1,5 linguri de oțet balsamic 3 linguri de zahăr brun 1 lingura […]
 
Tort_racoritor

Tort racoritor

Tort racoritor: piscoturi, unt, caise, foi de gelatina, branza de vaci, zahar, iaurt, suc de lamaie, frisca, oua, nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi tari 125 g unt 700 g piure de caise, neîndulcit 10 foi de gelatină 500 g brânză de vaci 130 g zahăr 500 g iaurt cremos sucul de la o lămâie 350 […]
Gazpacho_de_castraveti_cu_usturoi

Gazpacho de castraveţi cu usturoi

Gaspacho de castraveţi cu usturoi: castraveti, rucola, patrunjel, menta, usturoi, branza de vaci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper boabe. Ingrediente: 2 castraveţi mai mari 1 mână de rucola 1 legătură de pătrunjel câteva frunzuliţe de mentă 1 căţel de usturoi 4 linguri brânză de vaci fără grăsime 3 linguri ulei de măsline […]
 

Plăcintă cu peşte si ciuperci

Plăcintă cu peşte si ciuperci: file de peste, ciuperci, ceapa, morcov, chifla, oua, piper, sare, ulei. Ingrediente: 2,5 kg file de peşte 1 mână ciuperci uscate 2-3 cepe 1 morcov 1 chiflă mare 2-3 ouă piper sare ulei   Mod de preparare: Ciupercile curăţate le speli şi le fierbi în apă cu un vârf de […]
Ciuperci_gratinate_cu_smantana_si_cascaval

Ciuperci gratinate cu smantana si cascaval

Ciuperci gratinate cu smantana si cascaval din: ciuperci, smantana, unt, faina, cascaval, ulei, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 100 ml smantana pentru gatit 2 linguri de unt 1 lingura rasa de faina 50 g cascaval 2 linguri ulei sare piper 2 cepe verzi   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le […]
 
Chiftelute_din_peste_cu_brnza_de_vaci_si_miere

Chifteluţe din peşte cu branză de vaci si miere

Chifteluţe din peste cu brânză de vaci si mie: peste, branza de vaci, mere, lapte, paine, unt, ou, sare. Ingrediente: 300 g peşte oceanic 50 g brânză de vaci 50 g mere 50 ml lapte 50 g pâine albă 50 g unt moale 1 ou sare   Mod de preparare: Amesteci carnea de peşte cu […]
Roasted_Pepper_Salad

How to make Roasted Pepper Salad (video)

Roasted Pepper Salad: How to make Roasted Pepper Salad:
 
 
 
 
 
Salata_cu_branza_de_capra_si_avocado_06

Reteta zilei: Salata cu branza de capra si avocado

Salata cu branza de capra si avocado din: suc de lamaie, coaja de lamaie, mustar dijon, miere, ulei de masline, sare, piper, salata creata, nuci de pin, ceapa rosie, capsuni, avocado, branza de capra. Ingrediente: 1 lingura plus 1 lingurita suc proaspat de lamaie ½ lingurita coaja de lamaie 1 lingura mustar de Dijon ¾ […]
Ciuperci_cu_bacon_si_smantana

Ciuperci cu bacon si smantana

Ciuperci cu bacon si smantana din: ciuperci, bacon, smantana, usturoi, sare, piper, ulei, patrunujel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci de padure 200 g ciuperci champignon 200 g bacon 200 ml smantana pentru gatit 2-3 catei de usturoi sare piper 3 linguri ulei patrunjel verde   Mod de preparare: Speli ciupercile in mai multe ape, iar […]
 
Tarta_cu_dovlecei_ardei_gras_si_telemea

Tarta cu dovlecei, ardei gras si telemea

Tarta cu dovlecei, ardei gras si telemea din: faina, unt, sare, apa, praf de copt, rosii, dovlecei, boabe de porumb, ardei gras, smantana, telemea, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt o lingurita rasa sare 100 ml apa o lingurita rasa praf de copt pentru garnitura: 2 rosii un dovlecel 3 linguri […]
Sufleu_de_caramel_cu_inghetata_de_vanilie

Sufleu de caramel cu inghetata de vanilie

Sufleu de caramel cu inghetata de vanilie din: unt, zahar brun, zahar alb, sirop de artar, frisca, ciocolata alba, oua, zahar vanilat, faina, inghetata de vanilie. Ingrediente: 50 g unt 50 g zahar brun 50 g zahar alb 50 g sirop de artar 200 g frisca 100 g ciocolata alba 2 oua 2 linguri zahar […]
 
Ciorba_de_spanac_cu_smantana

Ciorba de spanac cu smantana

Ciorba de spanac cu smantana din: spanac, patrunjel verde, ceapa, lapte batut, oua, smantana, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura patrunjel verde 2 cepe potrivite uscate+1 legatura ceapa verde 3 l lapte batut (acru) 4 oua 200 g smantana sare ulei   Mod de preparare: Căleşti ceapa pentru 3-4 minute cu puţin ulei […]
Cupa_de_banane_cu_sos_caramel

Cupa de banane cu sos caramel

Cupa de banane cu sos caramel din: zahar, unt, frisca, sare de mare, fursecuri, zahar vanilat, banane, suc de lamaie, iaurt de vanilie, ciocolata, cacao. Ingrediente: 100 g zahar 2 linguri unt 450 g frisca 1 praf sare de mare 150 g fursecuri 1 plic zahar vanilat 2 banane 2 linguri suc de lamaie 300 […]
 
Pulpe_de_pui_aromate_la_cuptor_10

Reteta zilei: Pulpe de pui aromate la cuptor

Pulpe de pui aromate la cuptor din: usturoi, ghimbir, ulei, ulei de susan, sos de soia, zahar brun, condimente, pulpe de pui, ceapa, vin de orez. Ingrediente: 2 catei de usturoi, tocat 1 bucatita ghimbir proaspat, ras 2 linguri de ulei ½ lingurita ulei de susan 2 linguri sos de soia 2 linguri de zahăr […]
File_de_vitel_cu_garnitura

File de vitel cu garnitura

File de vitel cu garnitura din: praz, unt, usturoi, lapte, foaie de dafin, sare, piper, malai grisat, medalioane de vitel, slaninuta afumata, ulei, cimbru. Ingrediente: 200 g praz 50 g unt 1 catel de usturoi 500 ml lapte 1 foaie de dafin sare piper 180 g malai grisat 4 medalioane de vitel (a 140 g) […]
 

Vin de telina cu scortisoara

Vin de telina cu scortisoara din: frunze de telina, vin, seminte de telina, scortisoara, miere. Ingrediente: 2 mâini de frunze proaspete de ţelină 1 l vin 1 linguriţă seminţe de ţelină 1 linguriţă scorţişoară 300 g miere           Mod de preparare: Mărunţeşti frunzele de ţelină, apoi le pui într-un litru de […]

Briose cu broccoli si mazare

Briose cu broccoli si mazare din: broccoli, ardei capia, porumb, mazare, ceapa verde, faina, oua, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g broccoli 2 ardei capia 100 g boabe de porumb dulce 200 g mazăre 2-3 fire ceapă verde 2 linguri făină 3 ouă 2 linguri smântână 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: […]
 
Supa_cu_perisoare_de_vita_si_pui

Supa cu perisoare de vita si pui

Supa cu perisoare de vita si pui din: vita, pui, os cu maduva, oua, branza, paine, pesmet, usturoi, ceapa, telina, morcov, rosii, sare, piper, patrunjel, marar. Ingrediente:  450 g carne tocată de vită 350 g carne de pui tocată 1 os cu măduvă 2 ouă 100 g brânză, rasă 60 g pâine înmuiată în lapte […]

Ciulama de spanac cu mamaliga

Ciulama de spanac cu mamaliga din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, marar, sare, piper, concentrat de legume, menta, mamaliga. Ingrediente: 500 g spanac 3 fire de ceapă verde 3 fire de usturoi verde 5 linguri ulei 2 linguri făină 1 legătură mărar sare piper 1 cub concentrat de legume 2 frunze mentă mamaliga, […]
 
Piept_de_pui_crocant_cu_legume_si_cimbru

Piept de pui crocant cu legume si cimbru

Piept de pui crocant cu legume si cimbru din: fenicul, rosii cherry, cartofi, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, unt, supa, piept de pui, faina, cimbru, ulei. Ingrediente: 4 bulbi mici de fenicul 250 g rosii cherry 400 g cartofi 2-3 oua 1 lingurita amidon sare piper nucosra rasa 2 linguri unt 250 ml supa 4 […]

Prajitura cu morcovi si crema de branza

Prajitura cu morcovi si crema de branza din: morcovi, faina, bicarbonat, praf de copt, sare, scortisoara, esenta de vanilie, oua, zahar, ulei, branza, zahar pudra, coaja de lamaie. Ingrediente pentru blat: 2 căni morcovi raşi 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă scorţişoară 1 fiolă esenţă […]
 
Muschiulet_de_porc_cu_prune

Muschiulet de porc cu prune

Muschiulet de porc cu prune din: muschi de porc, sare, piper, mustar cu boabe, prune uscate, bacon, smantana, iaurt degresat, suc de lamaie, margarina, zahar. Ingrediente: 500 g muschi de porc (bucata intreaga) sare piper 4 linguri mustar cu boabe 125 g prune uscate 10 felii de bacon (circa 100 g) 100 g smantana dulce […]
Sandwichuri_cu_pasta_de_naut_si_legume_08

Reteta zilei: Sandwich-uri cu pasta de naut si legume

Sandwich-uri cu pasta de naut si legume din: naut, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, ceapa rosie, sare de mare, piper, branza feta, paine, castravete, rosie, ardei iute, masline. Ingrediente: 1 ceasca năut 2 linguri suc proaspat de lamaie 2 linguri plus 2 lingurite de ulei de masline 1/4 ceasca patrunjel proaspat 1/2 ceapa […]
 

Salata de fructe in coaja de pepene

Salata de fructe in coaja de pepene din: pepene galben, mar, struguri albi, struguri negri, kiwi, fulgi de migdale, menta, frisca. Ingrediente: 1 pepene galben 1 măr 1 ciorchine struguri albi 1 ciorchine struguri negri 1 kiwi 50 g fulgi de migdale frunze de mentă frişcă   Mod de preparare: Speli şi tai pepenele pe […]
File_de_somon_cu_sos_teriyaki

File de somon cu sos teriyaki

File de somon cu sos teriyaki din: somon, sos de soia, otet balsamic, miere, ghimbir, orez, ceapa verde, susan. Ingrediente:  2 fileuri de somon (circa 500 g) 50 ml sos de soia 1 lingură oţet balsamic 2 linguri miere 1/2 linguriţă ghimbir orez fiert ceapă verde susan Mod de preparare: Speli peştele şi îl ştergi […]
 

Musaca de legume cu carne tocata

Musaca de legume cu carne tocata din: vinete, cartofi, rosii, carne de vita, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 4-5 cartofi mari 4-5 roşii mari 1/2 kg carne tocată de vită 2 ouă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi de coajă vinetele şi cartofii şi le tai rondele. Roşiile le tai după preferinţă. […]
Hamburgeri_cu_quinoa_si_linte

Hamburgeri cu quinoa si linte

Hamburgeri cu quinoa si linte din: linte, fulgi de quinoa, ulei de masline, morcov, usturoi, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, ou, pesmet, sare, piper, bicarbonat, ienibahar, boia dulce, cimbru, usturoi pudra, chimen, oregano, turmeric, paine integrala, rosii, carstravete, salata verde, mustar. Ingrediente:  150 g linte roşie 3 linguri fulgi de Quinoa 1 lingură ulei de […]
 

Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi

Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi din: castraveti, paine neagra, drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi. Ingrediente: 50 castraveţi 2 felii de pâine neagră sau 20 g drojdie de bere hrean mărar uscat cimbru usturoi   Mod de preparare: Alegi castraveţi de mărime potrivită, îi speli, îi scurgi bine de apă şi […]
Paste_cu_branza_si_piept_de_pui_la_gratar_14

Reteta zilei: Paste cu branza si piept de pui la gratar

Paste cu branza si piept de pui la gratar din: paste, branza cheddar, iaurt, spanac, praf de ceapa, praf de usturoi, sare, piper, piept de pui, piper cayenne, boia de ardei, oregano, lamaie, ulei de canola. Ingrediente pentru paste: 2 cani paste 2 cesti de brânză cheddar rasa 1/2 cana iaurt 2 cesti de spanac […]
Cartofi_cu_cabanos_si_bacon

Cartofi cu cabanos si bacon

Cartofi cu cabanos si bacon din: cartofi, cabanos, bacon, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, cimbru, sare, piper, fulgi de chili. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 carnati cabanos 3 felii de bacon 3 rosii proaspete 3 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 3 linguri ulei de masline […]
Pilaf_de_orz_cu_vinete

Pilaf de orz cu vinete

Pilaf de orz cu vinete din: orz, apa clocotita, migdale, vinete, patrunjel verde, condiment vegetal. Ingrediente: 1 3/4 cani cu orz boabe 5 cani apa clocotita 1/2 cana migdale felii 2 vinete taiate cuburi mici 2-3 linguri patrunjel verde 1 lingura condiment vegetal   Mod de preparare: Alegi orzul, îl speli, apoi îl tratezi termic, […]
 
Pui_cu_legume_si_bulgur

Pui cu legume si bulgur

Pui cu legume si bulgur din: bulgur, supa, piept de pui, sare, chimen, piper de cayenne, ulei, castravete, rosii cherry, patrunjel, suc de lamaie, piper. Ingrediente: 250 g bulgur 550 ml supa 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) sare chimen piper de Cayenne 2 linguri ulei 1 castravete 200 g rosii cherry […]
File_de_vitel_cu_salsa_picanta

File de vitel cu salsa picanta

File de vitel cu salsa picanta din: patrunjel, usturoi, fileuri de sardele, capere, uleid e masline, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, zahar, file de vitel, ulei. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 catei de usturoi 2 fileuri de sardele 1 borcan mic de capere circa 75 ml ulei de masline coaja de lamaie […]
 
Supa_crema_cu_rucola

Supa crema cu rucola

Supa crema cu rucola din: mazare verde,c artof dulce, telina, rucola, smantana, sare, apa, maghiran. Ingrediente: 200 g mazare verde 1 cartof dulce sau cartofi obisnuit 1 telina de marimea unui ou 20 g rucola taiata marunt 150 ml smantana sare dupa gust 1,4 l apa 1 lingurita maghiran uscat   Mod de preparare: Pui […]
Muschiulet_de_porc_in_manta_crocanta_cu_garnitura

Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura

Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura din: foi de aluat, muschiulet de porc, miere, patrunjel, sare, piper, galbenus. Ingrediente: 4 foi de aluat congelat 2 muschiuleti de porc (circa 600 g) 20 g unt 2-3 linguri miere fluida 3 linguri patrunjel tocat sare piper 1 galbenus   Mod de preparare: Se încinge cuptorul […]
 
Ceapa_umpluta_cu_ciuperci_si_verdeata

Ceapa umpluta cu ciuperci si verdeata

Ceapa umpluta cu ciuperci si verdeata din: ceapa, ciuperci, marar, patrunjel, ulei, sare, piper, pesmet, zahar brun, rosii, cascaval. Ingrediente: 4 cepe potrivite 200 g ciuperci marar patrunjel ulei sare piper 1-2 linguri pesmet 1 lingurita zahar brun 150 g rosii din conserva 100-150 g cascaval   Mod de preparare: Cureţi şi speli cepele, le […]
Ficatei_cu_salata_de_cruditati

Ficatei cu salata de cruditati

Ficatei cu salata de cruditati din: ficatei de pasare, piper, curry, ulei, otet balsamic, vin alb, sos de soia, bulgur, zeama de lamaie, morcov, telina, mar, patrunjel, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 150 g ficatei de pasare 1 praf de piper 1 praf de curry cate 1 lingura ulei, otet balsamic sau vin alb si […]
 
Sandwich_cu_sos_pesto_si_rosii_04

Reteta zilei: Sandwich cu sos pesto si rosii

Sandwich cu sos pesto si rosii din: paine, avocado, rosie, sos pesto, branza, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de pâine 1/2 avocado, stropit cu suc de lămâie, taiat felii subtiri 1 rosie, feliata 2 linguri sos pesto 3-4 gr branza, feliate sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Ungeti pesto pe o parte […]
Busuioc_conservat_in_ulei

Busuioc conservat în ulei

Rupi frunzele, le treci printr-un jet de apă, apoi le pui pe un prosop sau hârtie absorbantă. Tamponezi cu alt şervet fiecare frunză, uşor. Pregăteşti borcane sterile răcite, în care aşezi frunze de busuioc, apoi torni uleiul de măsline. Nu legi borcanele imediat, căci poate va fi nevoie să mai completezi cu ulei de măsline, […]
 
Ghiveci_delicios_de_legume

Ghiveci delicios de legume

Ghiveci delicios de legume din: ceapa, morcov, telina, cartof, dovlecel, boabe de mazare, pastai de fasole, ardei gras, vanata, ulei, sare, piper, pulpa de rosii, cimbru, patrunjel verde. Ingrediente: 2 cepe medii 1 morcov mare 1 telina mica 2 cartofi 1 dovlecel mic 1 mana boabe de mazare 1 mana de pastai de fasole 1 […]
Chiftelute_crocante_cu_hering_marinat

Chiftelute crocante cu hering marinat

Chiftelute crocante cu hering marinat din: hering marinat, cartofi, ou, faina, iaurt gras, ceapa rosie, smantana, usturoi, sare, piper, ceapa verde, verdeata, ulei. Ingrediente: 150-200 g hering afumat 500 g cartofi 1 ou mare 2 linguri de faina 1 ceapa rosie 150 g iaurt gras 3 linguri de smantana 1 catel de usturoi sare piper […]
 
Rulada_cu_mere_si_nuca

Rulada cu mere si nuca

Rulada cu mere si nuca din: faina, ulei de masline, apa calduita, sare, mere, stafide aurii, nuca, unt, scortisoara, zahar vanilat. Ingrediente: 400 g faina 4 linguri de ulei de masline 150 ml apa calduta 1 praf de sare pentru umplutura: 5 mere mari 5 linguri de zahar 100 g stafide aurii 100 g nuca […]
Musaca_de_cartofi_cu_branzeturi_si_marar

Musaca de cartofi cu branzeturi si marar

Musaca de cartofi cu branzeturi si marar din: cartofi, branza de vaci sarata, cascaval, oua, marar verde, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci sarata 200 g cascaval 4 oua 2 legaturi marar verde 50 g unt 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi […]
 
 
 
 
 
 
 
Spaghete_cu_legume_si_sos_07

Reteta zilei: Spaghete cu legume si sos

Spaghete cu legume si sos din: spaghete, ulei de masline, usturoi, ciuperci, ardei gras, morcov, mazare, spanac, sos de soia, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos sriracha. Ingrediente: 240gr spaghete 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 2 cesti ciuperci, feliate 1 ardei gras rosu, taiat 1 morcov, taiat 1/2 cană de […]
Tort_cu_gem_de_capsuni

Tort cu gem de capsuni

Tort cu gem de capsuni din: iaurt de baut, zahar, faina, faina de migdale, galbenusuri, unt, praf de copt, bicarbonat, esenta de vanilie, sare, albusuri, gem de capsuni. Ingrediente:  250 g iaurt de băut 150 g zahăr 350 g făină 100 g făină de migdale 5 gălbenuşuri 150 g unt mai moale 1 plic praf […]
 

Desert cu mere si scortisoara

Desert cu mere si scortisoara din: mere, oua, zahar, vin, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, rom. Ingrediente: 1 kg mere 4 ouă 200 g zahăr 1/2 l vin coajă de lămâiă sau portocale scorţişoară 1-2 linguri rom   Mod de preparare: Merele spălate le tai în patru şi le fierbi cu coajă cu […]
Tarta_cu_crema_de_branza_si_pepene_galben

Tarta cu crema de branza si pepene galben

Tarta cu crema de branza si pepene galben din: ou, faina, amidon, unt, zahar pudra, frisca lichida, branza dulce, gelatina, pepene galben, zahar, jeleu. Ingrediente pentru aluat:  1 ou 200 g făină 50 g amidon 150 g unt 100 g zahăr pudră Ingrediente pentru umplutură: 200 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 200 g […]
 
Tort_cu_crema_de_branza_si_stafide

Tort cu crema de branza si stafide

Tort cu crema de branza si stafide din: faina, zahar pudra, margarina, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina. Ingrediente pentru aluat:  1 kg făină 200 g zahăr pudră 200 g margarină 3 ouă 300 ml lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 plic praf […]
Supa de mere cu unt si vin alb

Supa de gulii cu smantana

Supa de gulii cu smantana din: gulii verzi, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, faina, ou, smantana, verdeata. Ingrediente: 3 gulii verzi 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ou 100 g smântână verdeaţă   Mod de preparare: Rumeneşti în ulei ceapa tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul de supă dat pe […]

Serbet din coji de nuci

Serbet din coji de nuci din: zahar, coaja de nuca, miez de nuca, apa. Ingrediente: 1 kg zahăr coaja uscată de la 150 nuci 150 g miez de nucă 1,5 l apă     Mod de preparare: Fierbi coaja de nucă uscată în apă, până rămân 3 pahare cu zeamă. Strecori zeama şi o pui […]
Salata_de_pui_cu_sote_de_legume_si_quinoa_14

Reteta zilei: Salata de pui cu sote de legume si quinoa

Salata de pui cu sote de legume si quinoa din: quinoa, apa, piept de pui, broccoli, morcov, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, ulei de masline, sos iute, condimente. Ingrediente: 1 cană quinoa nefiarta 1 2/3 cesti de apa 500gr piept de pui, maruntit 1 cană broccoli 1 cană morcov, tocat 1 cană de ciuperci 1 […]
 

Musaca de vinete cu sos de rosii

Musaca de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 3 vinete 7 roşii 2 cepe 8 căţei de usturoi sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în felii rotunde şi groase de un deget, le sărezi şi, după 1 oră, le presezi între palme, să […]
Placinta_cu_carne_tocata_si_verdeata

Placinta cu carne tocata si verdeata

Placinta cu carne tocata si verdeata din: unt, faina, carne tocata, iaurt, oua, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente:  100 g unt 300 g făină 500 g carne tocată 100 ml iaurt 3 ouă 2 cepe pătrunjel proaspăt ulei sare piper Mod de preparare: Freci untul moale cu un praf de sare şi îl amesteci […]
 

Mancarica de porc cu ceapa si usturoi verde

Mancarica de porc cu ceapa si usturoi verde din: pulpa de porc, cartofi noi, usturoi verde, ceapa verde, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 5 cartofi noi 1 legătură usturoi verde 1-2 legături ceapă verde 3 ardei graşi 4-5 roşii coapte 1 legătură pătrunjel verde ulei piper boabe […]

Gogosi cu aroma de lamaie

Gogosi cu aroma de lamaie din: faina, lapte, oua, galbenusuri, zahar, drojdie, unt, coaja de lamaie, sare, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 1 kg făină albă 400 ml lapte 3 ouă 4 gălbenuşuri 60 g zahăr 60 g drojdie 15 linguri unt coaja rasă de la 1 lămâie sare ulei pentru prăjit zahăr pudră Mod de […]
 
Budinca_de_conopida_cu_smantana

Budinca de conopida cu smantana

Budinca de conopida cu smantana din: conopida, lamaie, oua, piper, cimbru, concentrat de legume, telemea, pesmet, ulei, smantana. Ingrediente:  1 conopidă 1 lămâie 4 ouă piper cimbru 1 linguriţă concentrat de legume 1/2 kg telemea pesmet ulei 200 g smântână Mod de preparare: Conopida o rupi în bucheţele, pe care le pui în apa cu […]

Tocanita de bureti

Tocanita de bureti din: bureti, ceapa, usturoi verde, ulei, marar, patrunjel, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 500 g bureţi proaspeţi 1-2 cepe potrivite 3-4 fire de usturoi verde 3-4 linguri ulei 1 legătură de mărar si pătrunjel tocat sare piper 1 vârf linguriţă de boia dulce Mod de preparare: Cureţi bureţii, îi speli bine şi […]
 
Cornulete_cu_nuca_macinata

Cornulete cu nuca macinata

Cornulete cu nuca macinata din: faina, galbenusuri, untura, sare, smantana, unt, zahar pudra, albusuri, nuca macinata. Ingrediente pentru aluat:  1/2 k kg făină 3 gălbenuşuri 200 g untură sare 300 ml smântână unt pentru uns zahăr pudră Ingrediente pentru umplutură: 3 albuşuri 150-200 g zahăr 200 g nucă măcinată Mod de preparare: Pregatesti aluatul, amesteci […]

Paine cu seminte de mac

Paine cu seminte de mac din: apa calduta, drojdie proaspata, zahar, sare, otet, seminte de mac, faina. Ingrediente: 2 l apă călduţă 1 bob cât o nucă de drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr 1 lingură cu sare 30 ml oţet seminţe de mac făină cât cuprinde Mod de preparare: Amesteci drojdia cu linguriţa de zahăr […]
 
Budinca_de_dovleac_cu_legume_si_parmezan_06

Reteta zilei: Budinca de dovleac cu legume si parmezan

Budinca de dovleac cu legume si parmezan din: unt, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ceapa rosie, ceapa, salata creata, usturoi, piper rosu, cimbru, faina, lapte, smantana, zahar, oua, bagheta, parmezan. Ingrediente: 2 1/2 linguri de unt nesărat 500gr dovleac, cuburi 1/4 ulei de masline + 1 lingura sare de mare și piper […]
 
 
 
Bulz_delicios

Bulz delicios

Bulz delicios din: malai, costita, telemea, oua, smantana, sare. Ingrediente:  250g mălai 300 g costiţă 300 g telemea mai tare 6 ouă 200 g smântână sare   Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare pregăteşti o mămăligă mai tare. Tai costiţa fâşii şi o rumeneşti în tigaie, iar ouăle le faci ochiuri. După ce […]
Prajitura_cu_sfecla_rosie

Prajitura cu sfecla rosie

Prajitura cu sfecla rosie din: sfecla rosie, faina, drojdie uscata, zahar, unt, stafide, oua, crema de branza, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente:  1 sfeclă rosie crudă 200 g făină 1 linguriţă drojdie uscată 150 g zahăr 200 g unt moale 150 g stafide 3 ouă Ingrediente pentru glazură: 250 g cremă de brânză 60 […]
 

Tocana de ciuperci cu smantana

Tocana de ciuperci cu smantana din: hribi, smantana, oua, sare, piper, patrunjel, ceapa, ule, apa, faina. Ingrediente: 1 kg hribi 400 g smântână 3 ouă sare piper pătrunjel 1 ceapă ulei apă 3 linguri făină Mod de preparare: Cureţi ciupercile apoi le speli şi le opăreşti în 1-2 ape. Intr-un ceaun pui ulei, adaugi ceapa […]

Vinete cu rosii si tofu

Vinete cu rosii si tofu din: vinete, rosii, marar, tofu, piper, ulei, sare. Ingrediente: 3 vinete 1.5 kg rosii 1 legatura marar 300 g tofu piper ulei sare   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele cu grosimea de 1 cm, le sărezi şi le piperezi, pe urmă le pui într-o sită să se […]
 
Calamar_cu_orez_si_legume

Calamar cu orez si legume

Calamar cu orez si legume din: calamari, orez, carne de vita, ceapa, usturoi, sare, piper, marar. Ingrediente: 6 calamari 1 cana orez basmati 200 g carne de vita tocata 1 ceapa 2 catei de usturoi sare piper 1/2 legatura de marar   Mod de preparare: Curăţă calamarii pe interior, scoate pieliţa şi fierbe-i maximum trei […]
 
 
 
 
 
Sirop_de_zmeura_07

Reteta zilei: Sirop de zmeura

Sirop de zmeura din: amidon, zahar, zmeura, apa, suc de lamaie, unt, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 4 lingurite amidon 1/2 cana zahăr 360gr de zmeură 1 1/2 lingurite apă 1 1/2 lingurite suc de lămâie 1 lingura unt 1/2 lingurita esenta de vanilie sare Mod de preparare:  Intr-o tigaie adauga amidonul, zahăr și se […]
 
 
 
Orez_cu_spanac_si_sos_chili_07

Reteta zilei: Orez cu spanac si sos chili

Orez cu spanac si sos chili din: orez brun, spanac, alge de mare, apa, ulei de susan, fulgi de chili, sos de soia,usturoi, piper, ceapa verde. Ingrediente: 2 cani orez brun, înmuiat în apă peste noapte 1 buchet spanac 2 bucati alge de mare uscate 3 căni de apă 1 lingura ulei de susan Ingrediente […]

Pulpe de pui inabusite cu legume

Pulpe de pui inabusite cu legume din: ciocanele de pui, pasta de rosii, patrunjel, ardei gras, ceapa, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (unul roşu, unul verde) 1 ceapă 1 cană cu apă ulei piper sare Mod de preparare: Ciocănelele de pui […]
 
Minitortulete_cu_fructe_uscate_si_crema_de_menta

Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta

Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta din: curmale, nuci, indulcitor, cacao, unt de cacao, caju, seminte de dovleac, menta, ulei de cocos. Ingrediente pentru blat:  100 g curmale fără sâmburi 100 g nuci 1 linguriţă îndulcitor natural din extract de stevie 1 linguriţă cacao 1 linguriţă unt de cacao Ingrediente pentru crema de […]

Borş cu găină de ţară

Borş cu găină de ţară: gaina, ceapa, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, radacina de telina, bors, oua, smantan, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 găină 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 rădăcină ţelină 1 I borş 2 ouă 100 g smântână 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean […]
 

Mancare de pui cu ardei si rosii

Mancare de pui ardei si rosii din: pui, unt, ardei, rosii, ceapa, usturoi, malai, ou, marar, smantana. Ingrediente: 1 pui (1.500 g) 1 pachet unt 6 ardei 200 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g mălai 1 ou 1 legătură mărar 100 g smântână Mod de preparare: Tai puiul în 6 bucăţi, […]
Placintele_cu_salam_si_telemea

Plăcinţele cu salam şi telemea

Plăcinţele  cu salam şi telemea: apa, lapte, iaurt, ou, bicoarbonat, faina, sare, salam, telemea. Ingrediente: 50 ml apă caldă 50 ml lapte cald 1 iaurt mic 1 ou 1 vârf cuţit bicarbonat 400 g făină sare salam 100 g telemea   Mod de preparare: Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu fă­ina şi […]
 

Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao

Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao din: zahar, ulei, lapte, bicarbonat, faina, margarina, esenta de rom, cacao, nuca de cocos, nuca. Ingrediente pentru foi: 12 linguri zahăr 12 linguri ulei 12 linguri lapte fiert 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 15 linguri zahăr 3/4 l lapte […]
Limba_de_porc_cu_pere_si_ceapa

Limba de porc cu pere si ceapa

Limba de porc cu pere si ceapa din: pere, limba de porc, morcov, ceapa, foi de dafin, sare, piper boabe, galbenus, telina, lamaie, praf de usturoi, ulei. Ingrediente: 2 pere 1 limba de porc (200 g) 1 morcov 2 cepe 2 foi de dafin sare piper boabe 1 galbenus fiert 1 galbenus nefiert 1/2 telina […]
 
Suc_de_rosii_cu_patrunjel_08

Reteta zilei: Suc de rosii cu patrunjel

Suc de rosii cu patrunjel din: rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 6 kg rosii 1 ceasca patrunjel tocat 3 linguri de sare     Mod de preparare: Se spală roșiile și elimina coaja, dati prin masina de tocat, amestecati intr-un bol mare impreuna cu sarea si patrunjelul. Omogenizati, apoi turanti in sticle. Fierbeti la bain-marie timp […]
Vinete_umplute_in_sos_aromat_de_rosii

Vinete rotunde umplute, in sos aromat de roşii

Vinete rotunde umplute, în sos aromat de roşii: vinete, morcov, rosii cherry, cascaval, usturoi, ardei galben, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete rotunde 1 morcov 7 roşii cherry 500 g roşii, pentru sos 50 g caşcaval ras 3 căţei de usturoi 1 ardei galben busuioc proaspăt ulei de măsline sare piper   […]
 

Dulceata de prune cu aroma de lamaie

Dulceata de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg zahăr zeama de la 1/2 lămâie     Mod de preparare: Speli, scurgi şi scoţi sâmburii de la prune. Le pui într-un vas larg, în care urmează să faci dulceaţa. Pui în straturi alternative prunele şi zahărul presărat […]

Ciorba banateana cu carne de vitel

Ciorba banateana: carne de pui, carne de vitel, morcov, ceapa, patrunjel, piper boabe, foi de dafin, untura, faina, boia de ardei dulce, orez, oua, zmantana, bors. Ingrediente: 1 pui sau 1 kg carne de viţel ori de miel 1 morcov 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 8-10 boabe de piper 2 foi de dafin 1 […]
 
Pui_cu_cartofi_noi

Pui cu cartofi noi

Pui cu cartofi noi din: pui, cartofi noi, ulei, morcov, ceapa, boia de ardei iute, sare. Ingrediente:  1 pui de 2,5 kg 1 kg cartofi noi 350 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 lingură boia de ardei roşu sare Mod de preparare: Cureţi puiul de tuleie şi îl pârleşti la flacăra de la aragaz. […]

Ciorbă de fasole verde, moldovenească

Ciorbă, de fasole verde, moldovenească: fasole verde, ceapa, rosii, smantana, lapte, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verdea 2-3 cepe 3 roşii mai mari 200 g smântână 200 ml lapte bătut sau după gust 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Căleşti împreună ceapa şi roşiile, adaugi apă şi, când fierbe, pui fasolea verde, […]
 
 
 
 
 
Tocanita_de_curcan_cu_rosii_10

Reteta zilei: Tocanita de curcan cu rosii

Tocanita de curcan cu rosii din: curcan, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, sos iute, fasole, fasole neagra, ardei gras, ardei iute, sare de mare, piper, zahar, praf de chili, oregano, piper cayenne, bere, cacao, scortisoara, chimion, smantana, branza cheddar, ceapa verde, avocado. Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 1 ceapa, […]
Salata_cu_piept_de_curcan_ceapa_verde_si_cascaval

Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval

Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval din: piept de curcan, ulei de masline, paine toast, salata verde, rosii, ridichi, ceapa verde, masline verzi, cascaval, maioneza, iaurt, usturoi, otet, condimente, patrunjel, sare. Inrgediente: 300 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 felii de paine toast 1 salata verde mare 4 […]
 
Gelatina din vin

Clatite colorate

Clatite colorate din: oua, faina, apa minerala, coaja de lamaie, esenta de vanilie, dulceata de visine, zahar pudra cu vanilie, colorant alimentar. Ingrediente: 25 ouă 4 pachete făină albă 2 1/2 cutii lapte 2 sticle apă minerală coajă de lămâie 3 sticluţe esenţă de vanilie dulceaţă de vişine zahăr pudră cu vanilie colorant alimentar albastru […]
Tarte_cu_fenicul

Tarte cu fenicul

Tarte cu fenicul din: faina, unt, oua, lapte, cimbru, busuioc, sare. Ingrediente pentru aluat:  300 g făină 150 g unt 2 ouă 1 lingură lapte rece cimbru si busuioc uscat 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: fenicul caramelizat roşii uscate brânză camembert Mod de preparare: Pregatesti aluatul, amesteci făina cu sarea şi untul, frământând […]

Prajitura cu prune si aroma de lamaie

Prajitura cu prune si aroma de lamaie din: prune, oua, zahar, ulei, lapte, smantana, zahar vanilat, faina, praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 4 ouă 200 g zahăr 8 linguri ulei 100 ml lapte 50 ml smântână 1 plic zahăr vanilat 400 g făină 1 plic praf de copt coaja rasă […]
Suc_de_rosii_de_casa

Suc de rosii de casa

Suc de rosii de casa din: rosii, ardei capia, gogosari, sare, ulei. Ingrediente: 10 kg roşii 3 kg ardei capia sau gogoşari sare ulei     Mod de preparare: Dai roşiile prin maşina de separat sucul de roşii de coji şi seminţe. Ardeii sau gogoşarii îi speli, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi […]
 

Inghetata cu rodii si migdale

Inghetata cu rodii si migdale din: foi de napolitana, zahar pudra, oua, rodii, sirop de zmeura, zeama de lamaie, esenta de migdale, fistic. Ingrediente: 2 foi de napolitană 200 g zahăr pudră cu gust de vanilie 4 ouă 400 g rodii coapte 50 ml sirop de zmeură zeama de la 1/2 lămâie 1 sticluţă esenţă […]
Hot_dog_11

Reteta zilei: Hot dog

Hot dog din: pasta de tomate, otet de mere, miere, zahar brun, sos sriracha, apa, praf de usturoi, sare, castravete, mango, ceapa rosie, coriandru, suc de lamaie, cremwursti de vita, arahide. Ingrediente pentru sos: 1 cutie pasta de tomate 2 linguri plus 1 lingurita otet de mere 1 lingura de miere 2 linguri de zahăr […]
 

Sarlota cu nuci, migdale si stafide

Sarlota cu nuci, migdale si stafide din: unt, oua, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, nuci, migdale, stafide, faina de cartofi. Ingrediente: 50 g unt 4 ouă 150 g zahăr 400 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 50 g nuci sau migdale măcinate 50 g stafide 75 g făină de cartofi Mod de […]
Placinta_de_vinete_cu_urda

Placinta de vinete cu urda

Placinta de vinete cu urda din: vinete, faina, ulei de masline, unt, smantana, urda, cascaval, marar, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente:  3 vinete 3 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 100 g unt 200 g smântână 200 g urdă 100 g caşcaval tăiat cubuleţe 2 legături mărar tăiat fin 2 ouă 50 g pesmet […]
 

Desert cu lapte si mac

Desert cu lapte si mac din: oua, lapte, vanilie, faina, seminte de mac, zahar. Ingrediente: 4 ouă 1 I lapte 1 baton vanilie 1 lingură făină 20 g seminţe de mac 200 g zahăr     Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Torni puţin lapte şi amesteci bine pentru a obţine consistenta […]
Aperitiv_cu_vinete_si_usturoi

Aperitiv cu vinete si usturoi

Aperitiv cu vinete si usturoi din: vanata, usturoi, ulei de floarea soarelui, paine, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 vanata 4-5 catei de usturoi ulei de floarea soarelui 8 felii de paine 2-3 fire patrunjel verde sare   Mod de preparare: Tai vânătă felii nu foarte groase şi le fierbi 5 minute în apă cu sare. […]
 

Placinte cu nuci si stafide

Placinte cu nuci si stafide din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, smantana, nuci, cacao, apa, esenta de rom, stafide. Ingrediente pentru aluat: 500 ml lapte 1 cub drojdie făină cât cuprinde zahăr sare smântână Ingrediente pentru umplutură: 100 g nuci 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 ml apă esenţă de rom 100 g stafide […]
Biscuiti_cu_glazura

Biscuiti cu glazura

Biscuiti cu glazura din: oua, unt, margarina, zahar, coaja de portocala, praf de copt, nuci, migdale, faina, ciocolata de menaj, smantana. Ingrediente:   4 ouă 250 g unt sau margarină 20 g zahăr coaja rasă de la 1/2 portocală 1 linguriţă praf de copt 150 g nuci sau migdale măcinate făină cât cuprinde Ingrediente pentru […]
 

Ierburi aromate, congelate in ulei de masline

Cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Le speli bine, le lasi să se scurgă pe un şervet de bumbac, după care le mărunţesti. Aşezi ierburile în tăviţele special destinate obţinerii gheţii şi torni ulei de măsline sau ulei de palmier. Introduci tăviţele în congelator, iar după ce se solidifică, scoti cuburile de ulei aromat si […]
Budinca_cu_rosii_si_sunca

Budinca cu rosii si sunca

Budinca cu rosii si sunca din: unt, usturoi, paine, rosii, ardei, sunca, lapte, supa de pui, oua, cascaval, nucsoara, sare, piper. Ingrediente:  25 g unt moale 1 căţel de usturoi, zdrobit 10 felii de pâine albă, mai veche 2 roşii 1 ardei 50 g şuncă 200 ml lapte sau supă de pui 2 ouă 70 […]
 
Coaste_de_miel_in_crusta_de_pesmet_aromat_04

Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet aromat

Coaste de miel in crusta de pesmet aromat din: coaste de miel, mustar dijon, branza, cimbru, rozmarin, paine neagra, piper, ulei de masline. Ingrediente: 6 coaste de miel 1 lingura mustar de Dijon 75g brânză 1 legatura mix de cimbru și rozmarin 1 felie pâine neagră Piper negru ulei de masline     Mod de […]
Supa_de_gaina_cu_galuste_si_patrunjel

Supa de gaina cu galuste si patrunjel

Supa de gaina cu galuste si patrunjel din: gaina, zarzavat, oua, ulei, gris, sare, piper boabe, patrunjel. Ingrediente:  1 găină zarzavat pentru supă, dupa preferinta 3 ouă 1 lingură ulei 8-9 linguri griş sare piper boabe pătrunjel Mod de preparare: Găina foarte bine curăţată şi spălată o pui la fiert. Când dă în clocot, iei […]
 

Dovlecei congelati

Dovleceii pot fi păstraţi pentru iarnă şi congelaţi. Alegi dovlecei tineri, proaspeţi şi sănătoşi, pe care îi speli, le tai codiţele şi îi tai pe lungime, în 5-6 bucăţi fiecare. Ambalezi în pungi cât foloseşti la o ciorbă sau la o mâncare. Congelezi dovleceii şi iarna îi decongelezi în frigider, cu 12 ore înainte de […]
 

Rosii deshidratate, conservate in ulei de masline

Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi roşiile într-un singur strat şi le presari cu oregano uscat şi mărunţit şi cu puţină sare grunjoasă. Introduci tava în cuptor, la foc mic, cu uşa […]
 
Sandwichuri_cu_sunca_branza_si_muraturi_05

Reteta zilei: Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi

Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi din: ciabatta, mustar, muraturi, sunca, carne de porc, branza, unt. Ingrediente: 1 paine ciabatta 30gr muștar 4 felii de muraturi 8 felii de sunca 6 felii carne de porc prăjită 4 felie de brânză 30gr de unt   Mod de preparare: Feliati ciabatta, ungeti cu mustar, unt si adaugati […]

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna din: fasole verde, ardei capia, ardei iute, rosii coapte, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi. Ingrediente: 3 kg fasole verde 2 kg ardei capia 2 ardei iuţi 5 kg roşii coapte sare piper 500 ml ulei 1 kg ceapă 2 căpăţâni de usturoi   Mod de preparare: Speli roşiile şi le […]
 
Rulouri_de_dovlecei_si_vinete

Rulouri de dovlecei si vinete

Rulouri de dovlecei si vinete din: vanata, dovlecel, pastai de fasole, mazare, ciuperci, ou, ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, faina, otet. Ingrediente: pentru umplutura: 1 vanata 1 dovlecel 100 g pastai de fasole 100 g mazare boabe 100 g ciuperci 1 ou 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi marar si patrunjel tocat […]

Fructe de padure in miere

Fructe de padure in miere din: fructe de padure, miere de salcam. Ingrediente: 450 g fructe de padure 900 g miere de salcam     Mod de preparare: Speli fructele şi le ştergi bine de apă, apoi le scoţi codiţele. Le pui în borcane, apoi torni mierea. Laşi fructele şi mierea timp de 3 zile, […]
 

Chiftele de pui in crusta de susan

Chiftele de pui in crusta de susan din: pui, pesmet, ceapa, morcovi, patrunjel, oua, cimbru, piper, sare, susan, ulei. Ingrediente: 800 g carne de pui tocată 3 linguri pesmet 2 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 2 ouă cimbru piper sare 150 g susan 250 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa şi […]
Mancarica_de_legume_cu_verdeata

Mancarica de legume cu verdeata

Mancarica de legume cu verdeata din: ceapa, ardei grasi, fasole verde, dovlecei, cartofi, rosii, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 cepe mari 3 ardei grasi 600 g fasole verde 500 g dovlecei 6 cartofi potriviti 4 rosii mari 1 legatura patrunjel sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Speli bine toate legumele. Toci […]
 

Compot delicios de prune rosii

Compot delicios de prune rosii din: prune rosii, zahar, apa, aspirina. Ingrediente: prune roşii, tari 1 kg zahăr 1 l apă aspirină   Mod de preparare: Prunele spălate bine le pui în borcane. Separat, pui apa şi zahărul la fiert, până se topeşte zahărul, formându-se ca un sirop. Pui în fiecare borcan câte o aspirină, […]
Tarta_cu_rosii_16

Reteta zilei: Tarta cu rosii

Tarta cu rosii din: faina, sare grunjoasa, unt, apa cu gheata, smantana, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, rosii, oua, parmezan. Ingrediente aluat: 2 cani de faina 1 linguriță de sare grunjoasă 3/4 cană unt nesărat, cuburi 3 linguri de apă cu gheață 2 linguri de smântână rece Ingrediente umplutura: 1 ceapa, tocata marunt 3 […]
 

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna din: dovlecel, fasole pastai, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 1 dovlecel 4-5 kg fasole păstăi sare grunjoasă apă     Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe, iar fasolea o speli în mai multe ape. Faci o saramură din apă şi sare, la 1 litru de apă pui […]
Mazare_cu_ficatei_de_pui_si_cimbru

Mazare cu ficatei de pui si cimbru

Mazare cu ficatei de pui si cimbru din: mazare, ficatei de pui, ulei, ceapa, morcov, zahar, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g mazare noua 400 g ficatei de pui 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingurita zahar 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 1 legatua […]
 

Salata de pastai pentru iarna

Salata de pastai pentru iarna din: pastai, ardei gras, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 kg păstăi 10 ardei graşi 10 roşii 1 mână de pătrunjel verde tocat mărunt sare piper 600 ml ulei   Mod de preparare: Torni uleiul în cratiţă şi aşezi un rând de păstăi. Peste păstăi presari ardei gras tăiat […]
Prajitura_frageda_cu_piersici

Prajitura frageda cu piersici

Prajitura frageda cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, faina de migdale. Ingrediente: 6 piersici 300 g zahar 150 g faina 60 g unt 4 oua 50 g faina de migdale   Mod de preparare: Pe foc se pun 150 g zahăr si 4 linguri de apă si se lasă să se caramelizeze. Intre […]
 

Zacusca cu pastai si usturoi

Zacusca cu pastai si usturoi din: pastai, ceapa, morcovi, usturoi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg păstăi 2 kg ceapă 1 kg morcovi 2 căpăţâni usturoi 400 g bulion 500 ml ulei sare şi piper, după gust Mod de preparare: Fierbi păstăile până se înmoaie puţin, ceapa tăiată solzişori o căleşti în 300 ml […]
Prajitura_rasturnata_cu_piersici

Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura rasturnata cu piersici din: faina, unt, praf de copt, suc de piersici, oua, zahar, piersici, zahar, apa. Ingrediente: 125 g faina 125 g unt un plic praf de copt 150 ml suc de piersici 2 oua 125 g zahar 6 piersici bine coapte pentru caramel: 150 g zahar 2 linguri apa   Mod de […]

Zacusca de legume cu bulion

Zacusca de legume cu bulion din: vinete, ardei capia, gogosari, ceapa, bulion, ulei, boabe de piper, frunze de dafin, sare. Ingrediente: 3 kg vinete 1 kg ardei capia 1 kg gogoşari 500 g ceapă 300 g bulion 750 ml ulei 20-25 boabe de piper 4-5 frunze de dafin 3 linguri sare Mod de preparare: Coci […]
Piept_de_pui_cu_fasole_verde_si_ceapa_verde

Piept de pui cu fasole verde si ceapa verde

Piept de pui cu fasole verde si ceapa verde din: piept de pui dezosat, fasole verde pastai, ceapa verde, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, suc de rosii, smantana, piper negru, sare de mare. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 600 g fasole verde pastai 4 fire de ceapa verde 1 capatana de […]
 
Desert_cu_mere_si_sirop_de_artar_10

Reteta zilei: Desert cu mere si sirop de artar

Desert cu mere si sirop de artar din: cereale de ovaz, cardamom, nucsoara, ghimbir, seminte de susan, seminte de in, seminte de dovleac, mere, sare, sirop de artar, apa clocotita. Ingrediente: 1 cana cereale de ovăz 1 lingurita cardamon 1 lingurita nucsoara ½ linguriță ghimbir 1 lingura seminte de susan prajite 1 lingura de seminte […]
Legume_cu_kaizer_si_cabanos_la_cuptor

Legume cu kaizer si cabanos la cuptor

Legume cu kaizer si cabanos la cuptor din: cartofi, dovlecei, vinete, morcovi, ceapa, usturoi, radacina de telina, mazare, radacina de patrunjel, ardei grasi, kaizer, cabanos, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 cartofi 1 dovlecel 2 vinete 2 morcovi 2 cepe mari 1 capatana de usturoi 1 radacina de telina 1 radacina de patrunjel 1 borcan […]
 

Rosii congelate pentru ciorba

Alegi 10-12 roşii sănătoase şi bine coapte, de dimensiune mijlocie. Le speli şi le pui în punguţe, apoi le aşezi în congelator, pe o tăviţă de plastic. Iarna, faci ciorbă de roşii gustoase: dai roşiile pe răzătoarea mare, fără să le dezgheţi, căci, dacă se dezgheaţă, se înmoaie şi nu mai pot fi date pe […]
Vinete ateniene

Aperitiv de vinete cu usturoi si avocado

Aperitiv de vinete cu usturoi si avocado din: vinete, ceapa, usturoi, avocado, sare, rosii. Ingrediente: 350 g vinete coapte 2 cepe potrivite 2 catei de usturoi 1 avocado mare sare 2 rosii     Mod de preparare: Coci vinetele, le cureti si le pui intr-un castron, apoi le pasezi. Toci mărunt ceapa şi usturoiul şi […]
 
Tarta_cu_piersici_si_nuci

Tarta cu piersici si nuci

Tarta cu piersici si nuci din: ou, zahar, faina, unt, zahar pudra, ou, faina de migdale, piersici, miez de nuca. Ingrediente: un ou 100 g zahar 200 g faina 100 g unt pentru crema: 100 g zahar pudra un ou 40 g unt 125 g faina de migdale pentru garnisit: 4-6 piersici 100 g miez […]
Paste_cu_sos_si_parmezan

Paste cu sos si parmezan

Paste cu sos si parmezan din: rosii, ceapa, vin alb sec, ulei, paste, parmezan, sare, piper, usturoi. Ingrediente: un kg rosii de gatit o ceapa alba 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei o punga paste parmezan pentru servit sare piper 2-3 catei usturoi   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul, se […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarmale_cu_carne_de_vita_si_bacon_23

Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita si bacon

Sarmale cu carne de vita si bacon din: orez, apa, margarina, sare, carne de vita, ceapa, supa de rosii, varza, bacon, piper. Ingrediente: 3 căni de orez cu bob scurt 6 cesti de apa 3/4 cani margarina (împărțită în 1/2 ceașcă și 1/4 ceașcă) 1 linguriță de sare 1 kg carne de vită, tocata 1 […]

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline pentru iarna

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline pentru iarna din: vinete, gogosari, otet, zahar, masline, usturoi, suc de rosii, ulei, dafin, piper boabe, sare. Ingrediente: 3 kg vinete 2 kg gogoşari 500ml oţet 2-3 linguri zahăr 1/2 kg măsline 1 căpăţână usturoi 1,5 l suc de roşii 100 ml ulei foi dafin piper boabe sare, după […]
 

Salata de legume coapte pentru iarna

Salata de legume coapte pentru iarna din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 kg vinete 5 kg ardei gras 5 kg ardei capia 150 g zahăr 250 g ulei 250 ml oţet sare piper 3-4 căpăţâni usturoi Ingrediente sos: 200 ml ulei 150 g zahăr 250 ml oţet […]
Rulada_de_curcan_cu_ciuperci

Rulada de curcan cu ciuperci

Rulada de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, usturoi, ulei, nucsoara, sare, piper, furnze de salvie, supa de pui. Ingrediente: un piept de curcan o conserva mica ciuperci feliate un catel de usturoi 5 linguri ulei nucsoara sare piper 12-15 frunze de salvie 250 ml supa de pui   Mod de preparare: Carnea […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu