miercuri, 4 februarie 2015

Retete 2015 # 82

Retete

 

Gulaş unguresc cu carne de porc

10 February 2013
Gulas_unguresc_cu_carne_de_porc
Gulaş unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g…
Read more »
 

Sos de rosii cu usturoi si oregano

10 February 2013
Sosuri_2
Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai sotează-le câteva…
Read more »

Piept de pui cu sos

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_sos
Piept de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun, fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de…
Read more »

Spaghete cu amestec de ciuperci

10 February 2013
Spaghete_cu_amestec_de_ciuperci
Spaghete cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de…
Read more »

Gratin de conopidă si broccoli

10 February 2013
Gratin_de_conopida_si_broccoli
Gratin de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli, smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa…
Read more »

Clătite la cuptor cu umplutură de legume

10 February 2013
Clatite_la_cuptor_cu_umplutura_de_legume
Clătite la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper, nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce, branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos…
Read more »

Iepure cu chorizo, orez si sofran

10 February 2013
Iepure_cu_chorizo_orez_si_sofran
Iepure cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline, cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente:…
Read more »

Rulada de omletă cu orez basmati si legume

10 February 2013
Rulada_de_omleta_cu_orez_basmati_si_legume
Rulada de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper, usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si…
Read more »

Gulaş de miel cu fasole

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_fasole
Gulaş de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare, piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei iute 2 catei…
Read more »

Cocktail Strawberry – honey breakfast

10 February 2013
Cocktail_Strawberry
Cocktail Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni…
Read more »

Sushi cu ghimbir murat

10 February 2013
Sushi_cu_ghimbir_murat
Sushi cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii, file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Ingrediente: 250 g orez pentru…
Read more »

Spaghete cu fasole alba

10 February 2013
Spaghete_cu_fasole_alba
Spaghete cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper. Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1…
Read more »

Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta

10 February 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_o_crusta_crocanta
Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii, oregano, piper, piper cayenne, crema de…
Read more »

Tort cu frişca şi vişine

10 February 2013
Tort_cu_frisca_si_visine
Tort cu frişca şi vişine din: foitaj, frisca, zahar pudra, intaritor pentru frisca si visine. Ingrediente: 400 g foitaj 500 ml frisca 200 g zahar pudra 2 plicuri intaritor pentru…
Read more »

Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate

10 February 2013
Gulas_de_vita_cu_sos_si_multe_mirodenii_aromate
Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt, ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii, supa, faina si…
Read more »

Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt

10 February 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_salvie_ceapa_si_unt
Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt din: unt, ceapa, frunze de salvie, varza de bruxelles si mazare. Ingrediente: 95 g de unt 3 cepe, taiate in felii groase…
Read more »

Dressing cu muştar şi miere

10 February 2013
Sosuri_5
Pune 75ml oţet de cidru (sau de mere) într-un borcan sterilizat, împreună cu 2 linguri de miere, 2 linguri de muştar cu boabe şi 100 ml ulei de măsline. Inchide…
Read more »

Reteta zilei: Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac

10 February 2013
Rulouri_de_piept_de_pui_umplut_cu_sparanghel_si_ardei_copt_pe_pat_de_spanac_6
Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei de masline, spanac, sare…
Read more »

Piept de pui cu taitei cu ou

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_taitei_cu_ou
Piept de pui cu taitei cu ou din: usturoi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, pasta de tomate, piept de pui, taitei cu ou, morcovi, ulei vegetal, germeni de fasole,…
Read more »

Ruladă cu zmeură

10 February 2013
Rulada_cu_zmeura
Ruladă cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 5…
Read more »

Supa de naut cu rosii si sfecla

10 February 2013
Supa_de_naut_cu_rosii_si_sfecla
Supa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 150 g boabe de…
Read more »

Burgeri cu carne de porc

10 February 2013
Burgeri_cu_carne_de_porc
Burgeri cu carne de porc din: carne slaba de porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde lipii si frunze de salata. Ingrediente: 500g carne slabă de…
Read more »

Prajitura cu piersici

10 February 2013
Prajitura_cu_piersici
Prajitura cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce. Ingrediente: 1 cutie piersici (850 ml) 125 g unt 175 g…
Read more »

Cocktail Spy Ced

10 February 2013
Cocktail_Spy_Ced
Cocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10…
Read more »

Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_rosii_si_inima_de_anghinare
Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin…
Read more »

Jeleu cu fructe de padure si sampanie

10 February 2013
Jeleu_cu_fructe_de_padure_si_sampanie
Jeleu cu fructe de padure si sampanie din: suc de fructe de padure, gelatina, zahar, sampanie si fructe de padure. Ingrediente: 100 ml suc de fructe de padure 2 foi…
Read more »

Pesto proaspat

10 February 2013
Pesto_proaspat
Prăjeşte într-o tigaie fără ulei 50g de migdale decojite. Pune-le într-un robot de bucătărie împreună cu 1 mână de busuioc proaspăt, 50g de parmezan ras, 2 căţei de usturoi şi…
Read more »

Spaghete cu varză creată

10 February 2013
Spaghete_cu_varza_creata
Spaghete cu varză creată din: ulei de masline, ceapa rsoie, cimbru, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, zahar, supa de legume, spaghete integrale, varza creata si gorgonzola. Ingrediente:…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese

10 February 2013
Cotlete_de_porc_cu_sos_de_cirese_2
Cotlete de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline, cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »

Ruladă la cuptor

9 February 2013
Rulada_la_cuptor
Ruladă la cuptor din: oua, chifle, ceapa, ulei, cimbru, amestec de carne tocata, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 5 oua 2 chifle vechi de o zi 1 ceapa 3 linguri…
Read more »

Creveti cu cartofi copti

9 February 2013
Creveti_cu_cartofi_copti
Creveti cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare, piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt. Ingredinete: 200 g creveti decorticati 2 buc. cartofi copti…
Read more »

Chifteluţe cu garnitură

9 February 2013
Chiftelute_cu_garnitura
Chifteluţe cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou, mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 chifla veche de o…
Read more »

Rulouri greceşti

9 February 2013
Rulouri_grecesti
Rulouri greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata, ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline,

Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde

9 February 2013
Bruschete_cu_creveti_ciuperci_si_fasole_verde_9
Bruschete cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline, usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata…
Read more »
 

Focaccia de pui

9 February 2013
Focaccia_de_pui
Focaccia de pui din: blat de pui, sos pesto, ceapa rosie, piept de pui, ardei copt, sare, piper si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 buc. blat de pui 20 g…
Read more »

Ciorbă de pui cu legume si patrunjel

9 February 2013
Ciorba_de_pui_cu_legume_si_patrunjel
Ciorbă de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de…
Read more »

Macaroane cu branza si salvie

9 February 2013
Macaroane_cu_branza_si_salvie
Macaroane cu branza si salvie din: rosii, arpagic, branza gorgonzola, macaroane, sare, piper, lapte, unt, salvie si ulei de masline. Ingrediente: 100 g rosii mici 3 bulbi de arpagic 150…
Read more »

Tartine cu roşii şi pesto

9 February 2013
Tartine_cu_rosii_si_pesto
Tartine cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si salata verde. Ingrediente: 8 rosii medii, taiate pe…
Read more »

Supă de peste cu legume

9 February 2013
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Supă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara…
Read more »

Rulada in crusta de cartofi

9 February 2013
Rulada_in_crusta_de_cartofi
Rulada in crusta de cartofi din: ceapa, amestec de carne tocata, boia de ardei dulce, oua, pesmet, mustar, oregano uscat, sare, piper, branza gouda, sunca, cartofi si ulei de rapita.…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi mere

9 February 2013
Prajitura_cu_nuci_si_mere
Prăjitură cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca. Ingrediente: 375 g zahar 180 ml ulei 5…
Read more »

Piept de pui la gratar

9 February 2013
Piept_de_pui_la_gratar
Piept de pui la gratar din: piept de pui, ceapa, dovlecei, lamai, fasole verde, frunze de busuioc, unt, miere, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui…
Read more »

Supa cu linte, cartofi si curry

9 February 2013
Supa_cu_linte_cartofi_si_curry
Supa cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin, ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume, linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente:…
Read more »

Vanata coapta la gratar cu feta si sos

9 February 2013
Vanata_coapte_la_gratar_cu_feta_si_sos
Vanata coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si usturoi. Ingrediente: 1…
Read more »

Chec cu banane si fructe uscate

9 February 2013
Chec_cu_banane_si_fructe_uscate
Chec cu banane si fructe uscate din: banane, unt, praf de copt, scortisoara, faina, faina integrala, zahar, oua, fructe uscate, alune si ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 3 banane 100…
Read more »

Orez cu creveti, mazare si oua

9 February 2013
Orez_cu_creveti_mazare_si_oua
Orez cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si sos de ardei iute.…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete Bolognese cu carne de vita

9 February 2013
Spaghete_Bolognese_cu_carne_de_vita_7
Spaghete Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui, vin rosu, miere, ierburi proaspete,…
Read more »

Cocktail cu suc de ananas

9 February 2013
Cocktail_cu_suc_de_ananas
Cocktail cu suc de ananas din: suc de ananas, galbenus, crema de cocos si menta. Ingrediente: 12 cl suc de ananas 1 galbenus 2 cl crema de cocos menta proaspata…
Read more »

Cartofi copti cu usturoi

9 February 2013
Cartofi_copti_cu_usturoi
Cartofi copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare de mare si piper. Ingrediente: 8 linguri ulei de floarea soarelui 2 kg de cartofi, curatati 1 capatana…
Read more »

Paste quattro formaggi

9 February 2013
Paste_quattro_formaggi
Paste quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola, cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste 60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g…
Read more »

Tort cu cremă de unt

9 February 2013
Tort_cu_crema_de_unt
Tort cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri, amidon, lapte, unt si zahar pudra. Ingrediente:…
Read more »

Sos de pui

9 February 2013
Sosuri_2
Sos de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi, ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4 felii bacon, tocate 500 g aripioare…
Read more »

Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă

9 February 2013
Sufleu_cu_radacinoase_si_sos_de_ceapa
Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua, lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente:…
Read more »

Salsa de portocale

9 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picture
Salsa de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie, usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline. Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de…
Read more »

Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale

8 February 2013
Salata_de_linte_cu_ardei_copt_patrunjel_si_migdale_7
Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare si piper. Ingrediente: 2 cupe linte…
Read more »

Tort cu mac si nuci

8 February 2013
Tort_cu_mac_si_nuci
Tort cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom, lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide. Ingrediente: aluat: 300 g…
Read more »

Vită crocantă şi picantă

8 February 2013
Vita_crocanta_si_picanta
Vită crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi, ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce…
Read more »

Spaghete picante cu sos de rosii

8 February 2013
Spaghete_picante_cu_sos_de_rosii
Spaghete picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion, capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei…
Read more »

Medalion de vitel in crusta de bacon

8 February 2013
Medalion_de_vitel_in_crusta_de_bacon
Medalion de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel, broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii cherry, unt, ulei de masline, sare, piper,…
Read more »

Pere cu îngheţată

8 February 2013
Pere_cu_înghetata
Pere cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie, zahar, miez de nuca si inghetata. Ingrediente: 6 pere mari 3 linguri lichior crema 20 ml vin…
Read more »

Piure cu usturoi

8 February 2013
Piure_cu_usturoi
Preîncălzeşte cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare,…
Read more »

Piept de pui cu ananas

8 February 2013
Retete_1
Piept de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon. Ingrediente: 300 g piept de pui 1 cutie…
Read more »

Ceapa umpluta cu ficatei de pui

8 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picture
Ceapa umpluta cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ulei, supa de pui, paine, galbenusuri, ierburi de provence, camember si ceapa. Ingrediente: 250 g ficăţei de pui 2 linguri…
Read more »

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine

8 February 2013
Friptura_de_vita_înabusita_cu_fileuri_de_sardine
Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana…
Read more »

Cod cu brânză şi cartofi copţi

8 February 2013
Cod_cu_brânza_si_cartofi_copti
Cod cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru, cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney de ceapa si salata. Ingrediente: 3 cartofi…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita

8 February 2013
Ciorba_ardeleneasca_de_vita_19
Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de

Musaca in trei culori

8 February 2013
Musaca_in_trei_culori
Musaca in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti, cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua, unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si…
Read more »
 

Sufleu de lasagne cu dovlecei

8 February 2013
Sufleu_de_lasagne_cu_dovlecei
Sufleu de lasagne cu dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos pesto, branza de vaci, smantana, lapte, oua, sare, piper, usturoi si busuioc. Ingrediente: 400 g lasagna 700 g dovlecei 2-3 linguri…
Read more »

Tartine cu branza brie

8 February 2013
Tartine_cu_branza_brie
Tartine cu branza brie din: branza brie, crema de branza, mozzarella, gorgonzola, smantana, patrunjel, ardei capia, ceapa si sare. Ingrediente: 50 g branza brie 100 g crema de branza 100…
Read more »

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc

8 February 2013
Placinta_cu_branza_carne_de_curcan_si_carne_de_porc
Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc  din: aluat, faina, ou, unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de curcan, branza brie si…
Read more »

File de peşte cu varză şi tăiţei

8 February 2013
File_de_peste_cu_varza_si_taitei
File de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie, sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant, smantana, verdeata si mustar dulce. Ingrediente:…
Read more »

Paste cu carne de berbecut

8 February 2013
Paste_cu_carne_de_berbecut
Paste cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara, supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta, parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1…
Read more »

Briose turnulet

8 February 2013
Briose_turnulet
Briose turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra, masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare. Ingrediente: 100 g smantana 100…
Read more »

Cartof cu creveti picanti

8 February 2013
Cartof_cu_creveti_picanti
Cartof cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia, fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti, patrunjel si maioneza light. Ingrediente: 1…
Read more »

Cartofi crocanti, cu mirodenii

8 February 2013
Cartofi_crocanti_cu_mirodenii
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1 kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă timp de 10-20…
Read more »

Cocktail Cointreaupolitan

8 February 2013
Cocktail_Cointreaupolitan
Cocktail Cointreaupolitan din: cointreau, suc de cranberry si suc proaspat de lamaie. Ingrediente: 5 cl Cointreau 3 cl suc de cranberry 2 cl suc proaspat de lamaie   Mod de…
Read more »

Mancare de castraveti cu carne de porc

8 February 2013
Mancare_de_castraveti_cu_carne_de_porc
Mancare de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii in bulion, ceapa, vin, castraveciori acri, marar verde, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne…
Read more »

Sufleu de paste cu sunca si spanac

8 February 2013
Sufleu_de_paste_cu_sunca_si_spanac
Sufleu de paste cu sunca si spanac din: spanac, paste, sare, nucsoara, smantana, lapte, branza cu mucegai, faina, rozmarin, sunculita afumata si pesmet. Ingrediente: 600 g spanac 400 g paste…
Read more »

Retete gustoase: Peste umplut

8 February 2013
Peste_umplut
Peste umplut din: pesti, ceapa, orez, supa de legume, stafide, paine, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2-3 pesti 4 cepe 1 cescuta cu orez 2 cescute supa de…
Read more »

Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi

8 February 2013
Biban_pe_pat_de_cartofi_12
Biban pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o…
Read more »

Graten de paste

8 February 2013
Graten_de_paste
Graten de paste din: ceapa, praz, dovlecel, rosii cherry, ulei, piper cayenne, gnocchi si branza. Ingrediente: 1 ceapa 300 g praz 1 dovlecel mediu 250 g rosii cherry 2 linguri…
Read more »

Chifteluţe vegetale

8 February 2013
Chiftelute_vegetale
Chifteluţe vegetale din: cartofi, cimbru uscat, oua, frunze de salata, mix de legume, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g cartofi, facuti piure 2 lingurite cimbru uscat…
Read more »

Tarta cu dovleac si feta

8 February 2013
Tarta_cu_dovleac_si_feta
Tarta cu dovleac si feta din: faina, aluat, chutney de ceapa, harissa, dovleac, feta, seminte de pin, menta si frunze de rucola. Ingrediente: faina, pentru presarat 500 g aluat de…
Read more »

Budincă cu ciuperci

8 February 2013
Budinca_cu_ciuperci.png
O reteta delicioasa de budinca cu:cascaval, branza de vaci, branza telemea, hribi, smantan, ceapa rosie, oua, sare, piper, oregano, gris, unt, pesmet.   Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză…
Read more »

Cartofi umpluţi cu peşte afumat

8 February 2013
Cartofi_umpluti_cu_peste_afumat.png
O reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi. Ingrediente: 8 cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o…
Read more »

Budincă cu hribi şi costiţă

8 February 2013
Budinca_cu_hribi_si_costita.png
O reteta delicioasa de budinca cu:paine, lapte, oua, hribi, unt, branza telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana, castraveti verzi.   Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3…
Read more »

Ecler cu sos de fructe de pădure

8 February 2013
Ecler_cu_sos_de_fructe_-de_-padure.png
O reteta delicioasa de ecler cu: apa, sare, unt, faina, oua, budinca, lapte, ciocolata cu cafea, frisca, fructe de padure, zmeura, mure.   Ingrediente: 220 ml apă un vârf de…
Read more »

Chutney de ceapa

7 February 2013
Sosuri_3
Pune 8 cepe roşii feliate împreună cu 100 g de zahăr într-o cratiţă, acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie. Apoi toarnă 100ml de…
Read more »

Sos de merisoare cu suc de portocale

7 February 2013
Sosuri_5
Amestecă într-o cratiţă 100 g de zahăr muscovado cu 100 ml suc de portocale şi adu totul la punctul de fierbere. Adaugă 250 g de merisoare congelate şi fierbe-le timp…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura rapida

7 February 2013
Prajitura_rapida_06
Prajitura rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ 120g) 150g faina 75g zahar 40g de…
Read more »

Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde

7 February 2013
Frigarui_de_somon_cu_cartofi_picanti_si_salata_verde
Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde din: somon file, lamaie, cartofi, sare, piper, chilli, frunze de coriandru, bete de frigarui si ulei de masline. Ingrediente: 250 g…
Read more »

Pui cu sos şi condimente

7 February 2013
Pui_cu_sos_si_condimente
Pui cu sos şi condimente din: rosii, pulpe de pui, ceapa, cartofi albi, tulpini de telina, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de masline, frunze de dafin, vin alb,…
Read more »

Fileuri de peste cu sos de sofran

7 February 2013
Fileuri_de_peste_cu_sos_de_sofran
Fileuri de peste cu sos de sofran din: fileuri de peste, morcovi, ceapa verde, sparanghel, fasole verde, usturoi, sofran, ulei de masline, ghimbir, suc de lamaie, suc de portocala si…
Read more »

Muschiulet de porc la cuptor

7 February 2013
Muschiulet_de_porc_la_cuptor
Muschiulet de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar, cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat. Ingrediente: 100 g sunca de Praga 2…
Read more »

Friptură de vită cu sos şi legume

7 February 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_si_legume
Friptură de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt si ulei de masline. Ingrediente:…
Read more »

Paste picante la tigaie

7 February 2013
Paste_picante_la_tigaie
Paste picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran, carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa. Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g…
Read more »

Pasta de peste

7 February 2013
Pasta_de_peste
Pasta de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant, maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau 2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie…
Read more »

Cocktail Cointreau Caipirinha

7 February 2013
Cocktail_Cointreau_Caipirinha
Cocktail Cointreau Caipirinha din: cointreau, suc de lime, zahar brun si gheata. Ingrediente: 40 ml (2oz) Cointreau suc proaspat de lime gheata pisata   Mod de preparare: Se taie o…
Read more »

Plăcintă cu urdă şi spanac

7 February 2013
Placinta_cu_urda_si_spanac
Plăcintă cu urdă şi spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, spanac, ceapa, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan,

Sufleu in stil italian

7 February 2013
Sufleu_in_stil_italian
Sufleu in stil italian din: paste, sare, vanata, dovlecei, rosii, telina, ulei de masline, rozmarin, oua, lapte, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 1…
Read more »
 

Reteta zilei: Conopida gratinata cu sos iute

7 February 2013
Conopida_gratinata_cu_sos_iute_6
Conopida gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana lapte 1/2 cana faina de…
Read more »

Supă cu sparanghel

7 February 2013
Supa_cu_sparanghel.png
O reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi…
Read more »

Vinete cu legume şi kaizer

7 February 2013
Vinete_cu_legume_si_kaizer.png
O reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras verde, rosii, kaizer, salata verde, ulei, legume de sezon, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă…
Read more »

Porc cu crustă condimentată

7 February 2013
Porc_cu_crusta_condimentata
Porc cu crustă condimentată din: piept de porc, otet de mere, sare grunjoasa, condimente, boabe de piper rosu, ceapa, radacina de ghimbir, ardei iute, vin alb sec si concentrat de…
Read more »

Humus de dovleac şi harissa

7 February 2013
Retete_1
Humus de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini, harissa si naut. Ingrediente: 1 dovleac placinta de 400 g decojit si taiat in cuburi cu latura de…
Read more »

Ciorba de peste cu cartofi

7 February 2013
Ciorba_de_peste_cu_cartofi
Ciorba de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2…
Read more »

Curry cu porc, porumb si arahide

7 February 2013
Curry_cu_porc_porumb_si_arahide
Curry cu porc, porumb si arahide din: ulei, ceapa verde, coriandru, muschiulet de porc, pasta de curry, unt de arahide, zahar brun, sos de soia, porumb, zeama de lime si…
Read more »

Piept de vită la cuptor

7 February 2013
Piept_de_vita_la_cuptor
Piept de vită la cuptor din: ulei de floarea soarelui, piept de vita, ciuperci, morcovi, ceapa rosie, cartofi, broccoli, cimbru, bere, concetrat de vita, bulion, frunze de vita si hrean.…
Read more »

Risotto cu ceapa rosie si ansoa

7 February 2013
Risotto_cu_ceapa_rosie_si_ansoa
Risotto cu ceapa rosie si ansoa din: fileuri de ansoa, ceapa rosie, usturoi, orez, supa de pui, rosii, pesmet, frunze de busuioc si parmezan. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa in…
Read more »

Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie

7 February 2013
Pui_la_cuptor_cu_ciuperci_si_lamâie
Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci. Ingrediente: 6 piepti de pui sau pulpe…
Read more »

Ruladă de biscuiţi cu rodii

7 February 2013
Rulada_de_biscuiti_cu_rodii.png
O reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rosie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao…
Read more »

Retete simple si gustoase: Orez cu legume

7 February 2013
Orez_cu_legume.png
O reteta delicioasa de orez cu:conopida, cartofi, mazare, orez, ceapa, cardamon, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o…
Read more »

Retete savuroase: Pui tandoori

7 February 2013
Pui_tandoori.png
O reteta delicioasa de pui cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion, pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 200 ml iaurt câte o…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi

7 February 2013
Pui_cu_legume_in_crusta_de_aluat_cu_branzeturi_6
Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi, morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina, unt, parmezan si sare. Ingrediente:…
Read more »

Ceai cu mirodenii

7 February 2013
Ceai_cu_mirodenii
Ceai cu mirodenii din: ceai negru, coaja de portocala, ghimbir, amestec de scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar brun si spuma de lapte. Ingrediente: 4 plicuri ceai negru 1 coaja de portocala…
Read more »

Curcan cu sos curry şi migdale

7 February 2013
Curcan_cu_sos_curry_si_migdale
Curcan cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan, ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru, sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250…
Read more »

Supă de roşii cu crutoane

7 February 2013
Supa_de_rosii_cu_crutoane
Supă de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane. Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in…
Read more »

Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie

7 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_linte_si_ceapa_rosie
Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie din: ulei, pulpe de pui, ciocanele de pui, usturoi, linte verde, supa de pui, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mustar…
Read more »

Capsune imbracate in ciocolata

7 February 2013
Capsune_imbracate_in_ciocolata
Capsune imbracate in ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata neagra, ciocolata alba si capsune. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 150 g ciocolata neagra 150 g ciocolata alba 750 g…
Read more »

Paste cu sos de spanac

7 February 2013
Paste_cu_sos_de_spanac
Paste cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac, supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare…
Read more »

Muschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere

7 February 2013
Muschiulet_de_porc_pe_pat_de_morcovi_si_felii_de_mere
Muschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere din: ulei, muschi de porc, faina, supa de pui, mere, cartofi, morcovi baby, cimbru, mustar, miere, sare si piper.…
Read more »

Salată cu şprot afumat si sos

7 February 2013
Salata_cu_sprot_afumat.png
O reteta delicioasa de salata cu: sprot afumat, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi…
Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui in sos picant

6 February 2013
Aripioare_de_pui_in_sos_picant_7
Aripioare de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute, sare, seminte…
Read more »

Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume

6 February 2013
Snitel_cu_verdeata_pe_un_pat_de_legume
Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel, salvie, rozmarin, pesmet, ulei de…
Read more »

Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă

6 February 2013
Carne_cu_ciuperci_în_sos_cu_verdeata
Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura…
Read more »

Supa de iaurt cu menta si castravete

6 February 2013
Supa_de_iaurt_cu_menta_si_castravete
Supa de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu 1 catel de usturoi 600…
Read more »

Retete gustoase: Chiftelute marinate

6 February 2013
Chiftelute_marinate
Chiftelute marinate din:  chiftelute prajite, suc de rosii, otet, apa, frunza de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 20 chiftelute prajite sosul: 250 ml suc de rosii 5 ml otet 250…
Read more »

Sote de varza de Bruxelles

6 February 2013
Sote_de_varza_de_Bruxelles
Sote de varza de Bruxelles din: ardei gras, rosii, ceapa, orez, varza de bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa 50 g orez 500…
Read more »

Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon

6 February 2013
Oua_umplute_cu_ton_si_cu_topping_de_icre_de_somon
Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon din: icre de somon, ton, lamaie, oua, patrunjel si maioneza. Ingrediente: 100 g icre de somon 1 conserva ton…
Read more »

Tortellini cu spanac si salvie

6 February 2013
Tortellini_cu_spanac_si_salvie
Tortellini cu spanac si salvie din: tortellini cu spanac si ricotta, unt, frunze de salvie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 250 g tortellini cu spanac si ricotta 100 g unt…
Read more »

Supa de broccoli

6 February 2013
Supe_5
Supa de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa, ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul…
Read more »

Risotto cu morcovi si salvie

6 February 2013
Risotto_cu_morcovi_si_salvie
Risotto cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume, ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare.

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu