luni, 17 decembrie 2012

Retete culinare de Craciun (2012)


Retete de Craciun:

Ciorba de vita cu perisoare

Ciorba_de_vita_cu_perisoare
Ciorba de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 morcovi 1 telina mica cu frunze 1 raacina…
Read more »

Cocktail Pussy Cat

Cocktail_Pussy_Cat
Cocktail Pussy Cat din: suc de portocale, suc de ananas, frisca si curacao. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5 cl suc de portocale 5 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida 2 cl Curacao albastrufara alcool   Mod de preparare: Mixam bine in shaker, sucurile de fructe si Curacao-ul fara alcool, apoi turnam…
Read more »

Budinca de cozonac cu mere

Retete_1
Budinca de cozonac cu mere din: cozonac, suc de fructe, vin rosu, mere, scortisoara, nuci, zahar tos, unt si smantana. Ingrediente: 12 felii de cozonac (uscate, vechi de 2-3 zile) 100 ml suc de fructe 100 ml vin rosu 4-5 mere 1 lingurita scortisoara 50 g nuci zdrobite 2 linguri zahar tos 1 lingura unt…
Read more »

Beignete Cardinal

Beignete_Cardinal
Beignete Cardinal din: peste, smantana, cartofi, unt, oua, ciuperci, sare, piper, nucsoara, faina, oua, pesmet, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g peste – morun, cod, calcan, salau, merluciu 100 ml smantana 150 g cartofi 20 g unt 2 oua 1 ciuperci sare piper alb nucsoara pentru prajit: 3 linguri faina 2 oua 4 linguri…
Read more »

Bezele cu portocale

Retete_1
Bezele cu portocale din: albusuri, portocale, zahar praf si zahar vanilat. Ingrediente: 6 albusuri 4 portocale 250 g zahar praf 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreu­nă cu 200g zahăr şi zahărul va­nilat, apoi cu ajutorul unui poş puneţi mici grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan

Fursecuri_cu_nuci_pecan_07
Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la mixer…
Read more »

Pârjoale rulate în vinete

Parjoale_rulate_in_vinete.png
O reteta delicioasa de parjoale cu:carne de vita, ou, vinete, paine, ceapa, rosii, busuioc, cimbru, parmezan, sare, piper, ulei, ulei de masline. Ingrediente: 300 g carne de vacă tocată un ou două vinete mai mari o felie de pâine o ceapă 3 roşii o lin­guriţă de busuioc o linguriţă de cim­bru 750 g parmezan (sau…
Read more »

Pizza cu legume şi salată verde

Pizza_cu_legume_si_-salata_verde.png
O reteta delicioasa de pizza cu:faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci un dovlecel o…
Read more »

Paste cu sos de carne si cimbru

Paste_-cu_-sos_de_carne_-si_cimbru.png
O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcov, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă de tomate…
Read more »

Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

Tarta_cu_prune_si_fulgi_de_ovaz.png
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 500 g prune două oua 100 g fulgi…
Read more »

Pateuri cu peşte şi capere

Pateuri_cu_-peste_-si_capere.png
O reteta delicioasa de pateuri cu: aluat foitaj, peste, cepa, morcov, faina, smantana, capere, oua, ulei, vin alb sec, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj un kilogram fileuri de peşte o ceapă un morcov 30 g făină 150 ml smântână 50 g capere două ouă 50 ml ulei de floarea soarelui 150…
Read more »

Ficat in sos tomat

Ficat_n_sos_tomat.png
O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ceapa, rosii, arde iute, cepa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg de ficat de vită 3 cepe 3 roşii 3 ardei iuţi 3 cepe verzi 4 linguri de ulei de floarea-soarelui sare piper   Mod de preparare: Spălaţi ficatul, tăiaţi-l în cuburi de aproximativ 2 cm.…
Read more »

Paste cu carne de vită

Paste_cu_carne_de_vita.png
O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, frunza de dafin, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, apa, unt, ou, faina, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de vită o frunză de dafin 500 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 400 g paste spiralate 500…
Read more »

Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale

Biscuiti_cu_cereale.png
O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr tos două ouă 500 g fulgi de ovăz 375 g orez expandat 250 g făină o linguriţă cu praf de copt un sfert de linguriţă cu…
Read more »

Tortellini cu spanac şi sos

Tortellini_cu_-spanac_-si_sos.png
O reteta delicioasa de tortellini cu: faina, sare, oua, branza de vaci, spanac, broccoli, ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 400 g făină o linguriţă cu sare două ouă 100 g brânză de vaci 200 g spanac 100 g broccoli două cepe roşii 4 căţei de usturoi…
Read more »

Macrou proaspat

Macrou_proaspat
Macroul este un peşte foarte special, care se găseşte din abundenţă pe coastele nordice ale continentului european, precum şi în Marea Mediterană. Poate fi uşor recunoscut datorită pielii de culoare argintie, având pe spate o nuanţă de albastru-verzui. în lunile de iarnă aceşti peşti se adună în bancuri mari şi se apropie de ţărm, fiind…
Read more »

Ciorba cu carnati afumati

Retete_7
Ciorba cu carnati afumati din: carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, zeama de varza acra, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 800 g carnati afumati 2 cepe mari 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 500 ml zeama de varza acra 1 lingura faina 2 linguri smantana 100 ml ulei 1 legatura cimbru sare piper…
Read more »

Salată de orez, linte şi conopidă

Salata_de_orez_linte_si_conopida
O reteta savuroasa de Salată de orez, linte şi conopidă din: conopida, ulei de masline, boia, orez, linte, stafide, patrunjel, frunze de menta, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: 1 kg de conopidă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de boia 300 g amestec de orez…
Read more »

Ruladă cu carne de porc si slanina

Ruladă_cu_carne_de_porc_si_slanina
Ruladă cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte, ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 g slănină 1 felie de pâine 50 ml lapte 2 cepe 6 lingurițe ulei 4 linguri făină 2 ouă 1 legătură verdeață 1…
Read more »

Placinta cu spanac, parmezan si ricotta

Placinta_cu_spanac_parmezan_si_ricotta
Placinta cu spanac, parmezan si ricotta din: unt, ulei de masline, ceapa, spanac, nucsoara, ricotta, galbenusuri, parmezan, aluat, faina si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 1 kg spanac 1/2 lingurita de nucsoara

Retete de post: Tocana de ardei

Tocana_de_ardei
Tocana de ardei din: ardei, zahar, ulei de masline, usturoi, sare, suc de rosii, piper, cimbru verde, paprika si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei 2 linguri zahar 4 linguri ulei de masline o capatana de usturoi sare 200 ml suc de rosii piper negru macinat cimbru verde o lingura paprika o legatura patrunjel proaspat  …
Read more »

Supa deasa de vita

Supa_deasa_de_vita
Supa deasa de vita din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, patrunjel, rosii, cartofi, sare si patrunjel. Ingrediente: un kg rasol de vitel 3 morcovi 2 cepe albe o telina mica un ardei gras un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 rosii 4 cartofi sare patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă rasolul…
Read more »

Orez cu pui

Orez_cu_pui
Orez cu pui din: piept de pui, susan, unt, ulei de floarea soarelui, orez, morcov, ceapa, ardei, sare grunjoasa, ghimbir, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g susan 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 300 g orez un morcov o ceapa alba un ardei sare grunjoasa o…
Read more »

Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti

Piept_de_cocos_la_tigaie_cu_struguri_copti_5
Piept de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom, usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru, cuscus, seminte de rodie si coriandru. Ingrediente: 2/3 piept cocoș de munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei de…
Read more »

Cartofi umpluţi cu varză acră

Cartofi_umpluti_cu_varza_acra
Cartofi umpluţi cu varză acră din: cartofi, varza murata, ceapa rosie, unt, ulei de masline, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi mari 1/2 varza murata (300-400 g) 1 ceapa rosie 100 g unt 500 ml ulei de masline 1 lingurita semine de chimen sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bine cartofiiitfnţepaţi-i…
Read more »

Piept de curcan cu morcovi si telina

Piept_de_curcan_cu_morcovi_si_telina
Piept de curcan cu morcovi si telina din: piept de curcan, morcovi, telina, praz, pastarnac, ulei de masline, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 morcovi 2 felii de telina 1 fir de praz 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei de masline sare piper boia   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »

Cozonac glazurat

Cozonac_glazurat
Cozonac glazurat din: faina, drojdie de bere, zahar, lapte, unt, ulei, galbenusuri, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat, nuca, pudra de cacao, stafide, cafea solubila, unt, zeama de lamaie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 10 g drojdie de bere uscata 250 g zahar 300 g lapte dulce 150 g…
Read more »

Peste in sos de ienupar

Peste_in_sos_de_ienupar
Peste in sos de ienupar din: fileuri de peste, ulei de masline, lamaie, boabe de ienupar, cimbru, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de peste slab 3 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita boabe de ienupar cateva fire de cimbru 1 lingurita faina 2-3 linguri smantana sare piper   Mod de…
Read more »

Terina de legume

Terina_de_legume
Terina de legume din: cartofi, frunze de varza, morcovi, boabe de porumb, sfecla, oua, branza de vaci, ulei, parmezan, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 5-6 frunze mari de varza 4 morcovi 200 g boabe de porumb 1 sfecla mare 4 oua 500 g brana dulce de vaci 3 linguri ulei…
Read more »

Rulada cu crema de cocos

Rulada_cu_crema_de_cocos
Rulada cu crema de cocos din: oua, cafea concentrata, zahar, cacao, faina, nuca, lapte, zahar, margarina, amidon, faina, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 ml cafea concentrata 5 linguri zahar 2 linguri cacao 3 linguri faina 2 linguri nuca macinata pentru crema: 300 ml lapte dulce 100 g zahar 100…
Read more »

Varză roşie cu mere si nuci

Varza_rosie_cu_mere_si_nuci
Varză roşie cu mere si nuci din: varza rosie, mere acrisoare, nuci, miere, ulei, vin rosu, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza rosie mai mare 2 mere acrisoare 200 g nuci 1 lingura miere 4 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper cimbru   Mod de preparare: Tocaţi mărunt varza şi puneţi-o la…
Read more »

Turtite din linte cu sos de marar

Turtite_din_linte_cu_sos_de_marar
Turtite din linte cu sos de marar din: linte rosie, usturoi, ceapa, morcov, oua, pesmet, ulei, faina, smantana, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 morcov 2 oua 2 linguri pesmet 3 linguri ulei sos: 1 lingura ulei 1 lingura faina 150 ml smantana 2…
Read more »

Terina de varza acra si cartofi

Terina_de_varza_acra_si_cartofi
Terina de varza cra si cartofi din: varza acra, marar, cartofi, lapte, seminte de chimen, ceapa rosie, ceapa alba, ulei, unt, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 1 legatura marar verde sau 1 lingura marar uscat 6 cartofi mari mari 2-3 linguri lapte 1 lingura seminte de chimen 1 ceapa rosie 1…
Read more »

Curmale si prune umplute

Curmale_si_prune_umplute
Curmale si prune umplute din: curmale, prune, cognac, branza de vaci, nuci, miere, migdale, ghimbir, vin rosu si frunze de menta. Ingrediente: 12 curmale uscate 12 prune uscate 2 linguri cognac 250 g branza dulce de vaci scursa de zer 50 g nuci macinate 2 linguri miere 24 migdale 1 lingura ghimbir ras proaspat 300-400…
Read more »

Cocktail Runner

Cocktail_Runner
Cocktail Runner din: suc de portocale, bautura de banane, sirop de migdale, zeama de lamaie, frisca si menta. Ingrediente: 3 cl suc de portocale 3 cl bautura de banane 2 cl sirop de migdale 1 cl zeama de lamaie 1 cl frisca lichida menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, siropul…
Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat

Bruschete_cu_carne_de_porc_si_fenicul_murat_12
Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…
Read more »

Pătrăţele cu seminţe si mere

Patratele_cu_seminte_si_mere
Pătrăţele cu seminţe si mere din: seminte de floarea soarelui, banane, susan, mere, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g seminte de floarea soarelui crude 2 banane 2 linguri susan macinat 4 mere 1/2 lingurita scortisoara macinata 2 linguri miere   Mod de preparare: Măcinaţi cât mai fie 400g seminţe. Amestecaţi pulberea obţinută cu seminţele rămase…
Read more »

Ciorbă de porc dreasă

Ciorba_de_porc_dreasa
Ciorbă de porc dreasă din: carne de porc, oase, orez, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, oua, kefir, lamaie, marar, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g oase 100 g orez 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 2 cepe mari 2 ouă 100 ml kefir 1 lămâie 1 legătură mărar…
Read more »

Prăjitură cu cereale şi pere

Prajitura_cu_cereale_si_pere
Prăjitură cu cereale şi pere din: fulgi de porumb, smantana, zahar vanilat, pere si miere. Ingrediente: 1 kg fulgi de porumb 500 g smantana grasa 4 pere 4 lingurite zahar vanilat 4 linguri miere   Mod de preparare: Bateţi smântână cu zahărul vanilat până când obţineţi frişca. Puneţi deoparte puţină frişca pentru ornare, cu restul…
Read more »

Placinta cu telina si ficat

Retete_8
Placinta cu telina si ficat din: ficat, foi de placinta, telina, ceapa, orez, ulei, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat (vita sau porc) 500 g foi de placinta 1 telina 2 cepe 100 g orez 100 g ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel 1

Turta dulce cu cacao

Turta_dulce_cu_cacao
Turta dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura cacao 175 g faina 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 praf de copt pentru glazura: 1…
Read more »

Crochete de cartofi umplute cu caşcaval

Crochete_de_cartofi_umplute_cu_cascaval
Crochete de cartofi umplu cu caşcaval din: cartofi, oua, parmezan, cascaval, sare, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi fainosi 2 oua 100 g parmezan ras/cascaval ras 100-125 g cascaval 3 oua sare piper ulei pesmet   Mod de preparare: Spălăm cartofii sub un jet de apă rece şi îi punem la fiert întregi…
Read more »

Friptura de porc aromata

Friptura_de_porc_aromata
Friptura de porc aromata din: piept de porc, cartofi, bere neagra, cuisoare, foaie de dafin, unt, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc 1 kg cartofi 1,5 l bere neagra 1 lingurita de cuicoare 1 portocala 1 foaie de dafin 2 linguri cu unt 1 fir de rozmarin sare   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Sos_de_ciuperci_cu_praz_si_smantana_pe_pat_de_mamaliga_crocanta_31
Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic. Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »

Clatite cu mousse de ciocolata

Clatite_cu_mousse_de_ciocolata
Clatite cu mousse de ciocolata din: oua, faina, sare, lapte, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, coaja de lamaie, ciocolata cu lapte, cacao, frisca, albusuri, zahar si menta. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 175 g faina un praf sare 200 ml lapte dulce 100 ml apa minerala 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 25…
Read more »

Gratin de pâine cu ciuperci

Gratin_de_pâine_cu_ciuperci
Gratin de pâine cu ciuperci si nuca de cocos din: paine, ciuperci, oua, smantana, ulei de masline, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 8 felii mari de paine 150-200 g ciuperci champignon 3 oua 200 g smantana 30 g ulei de masline patrunjel 1 ardei iute uscat sare piper   Mod de preparare: Taiem…
Read more »

Cocktail Tropical Love

Cocktail_Tropical_Love
Cocktail Tropical Love din: nectar de maracuja, nectar de visine, suc de ananas, tonic, ananas si cirese. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5 cl nectar de maracuja 3 cl nectar de visine 3 cl suc de ananas tonic o bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam sucurile de fructe intr-un pahar pentru…
Read more »

Supa de naut cu verdeata

Supa_de_naut_cu_verdeata
Supa de naut cu verdeata din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de masline, supa de legume, patrunjel, busuioc si savlie. Ingrediente: 1 1/2 cană de năut uscat 1/2 cană boabe de orz sare piper 1/2 ceașcă de linte 2 cepe 2 morcovi 2 fire de țelină verde 1…
Read more »

Clătite americane cu nuci şi caramel

Clatite_americane_cu_nuci_si_caramel
Clătite americane cu nuci şi caramel din: faina, lapte, oua, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar, nuci, lapte si unt. Ingrediente: 250 g faina 200 ml lapte 3 oua 100 ml apa minerala 3 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri unt topit un praf sare…
Read more »

Retete savuroase: Chiftele marinate

Chiftele_marinate
Chiftele marinate din: carne tocata, patrunjel, ou, sare, piper, miez de paine, usturoi, rosii, zahar, ulei de masline, foi de dafin, ceapa rosie si busuioc. Ingrediente: 800 g carne tocata vita si porc o legatura patrunjel un ou sare piper 200 g miez de paine inmuiat in lapte 3-4 catei usturoi pentru sos: 600 g…
Read more »

Tarta de pui cu legume

Tarta_de_pui_cu_legume
Tarta de pui cu legume din: piept de pui, praz, mazare, faina, ciuperci, cartofi, cartofi, telina, cimbru, supa de legume, ou, aluat, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 fire de praz 200 g mazare 2 linguri faina 200 g ciuperci 3 cartofi 1 telina 1 lingurita cimbru uscat 400 ml supa de…
Read more »

Retete de post: Gnocchi cu sos de rosii

Gnocchi_cu_sos_de_rosii
Gnocchi cu sos de rosii din: cartofi, faina, margarina, sare, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc verde, rosii, miere, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 125 g faina 100 g margarina sare ulei de masline o capatana usturoi cimbru verde si uscat pentru sos: busuioc verde 500 g rosii decojite o lingura miere sare…
Read more »

Pastrav la gratar

Pastrav_la_gratar
Pastrav la gratar din: file de pastrav, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, ardei iute, otet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de pastrav sare grunjoasa piper cimbru 4 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline pentru salata: o ceapa rosie o salata verde 2 ardei…
Read more »

Orez cu spanac în aluat franţuzesc

Orez_cu_spanac_în_aluat_frantuzesc
Orez cu spanac în aluat franţuzesc din: aluat frantuzesc, orez, spanac, parmezan, nucsoara, patrunjel, unt, ou, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat frantuzesc 350 g orez cu bobul lung 350 g spanac oparit 100 g parmezan un praf nucsoara o radacina patrunjel 100 g unt un ou sare piper negru macinat un ou pentru…
Read more »

Friptura de curcan cu masline

Friptura_de_curcan_cu_masline
Friptura de curcan cu masline din: piept de curcan, masline verzi, usturoi, ceapa verde, oua, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, rosii, morcovi, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat (circa 2 kg) 250 g masline verzi umplute cu gogosari 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 2 oua 1/2…
Read more »

Budincă de broccoli şi porumb

Budinca_de_broccoli_si_porumb
Budincă de broccoli şi porumb din: broccoli, boabe de porumb, faina, ulei, ceapa, lapte, oua, telemea, enibahar, sare si piper. Ingrediente: 750 g broccoli 400 g boabe de porumb 2 linguri faina 2 linguri ulei 1 ceapa 400 ml lapte 3 oua 150 g telemea rasa 1/2 lingurita enibahar macinat sare piper   Mod de…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez

Ardei_umpluti_cu_orez
Ardei umpluţi cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, rosii, marar, sare, piper, supa de legume, ulei si bulion. Ingrediente: 12 ardei grași 2 căni orez 2 morcovi 2 cepe 2 roșii 1 legătură mărar sare piper cca 500 ml supă de legume 2 linguri ulei 2 linguri bulion   Mod de preparare: Se…
Read more »

Sufleu de morcovi si cartofi

Sufleu_de_morcovi_si_cartofi
Sufleu de morcovi si cartofi din: morcovi, ulei, ceapa, faina, lapte, oua, cartofi, marar, seminte de coriandru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g morcovi 2 linguri ulei 4 cepe 2 linguri faina 100 ml lapte 4 oua 500 g cartofi 1 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat 1 lingurita seminte de coriandru…
Read more »

Paste cu branza de vaci si nuci

Paste_cu_branza_de_vaci_si_nuci
Paste cu branza de vaci si nuci din: paste, branza de vaci, oua nuci, miere unt, smantana si sare. Ingrediente: 300 g paste 300 g branza dulce de vaci 3 oua 100 g nuci pisate 4 linguri miere 3 linguri unt 4 linguri smantana sau lapte sare   Mod de preparare: FIerbeti pastele in apa…
Read more »

Budinca de orez cu dovlecei

Budinca_de_orez_cu_dovlecei
Budinca de orez cu dovlecei din: orez, unt, ulei de masline, sare, piper, sofran, dovlecei, rosii cherry si boia. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline sare piper negru un praf sofran 4 dovlecei 6 rosii cherry o lingurita

Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor

Pui_umplut_cu_garnitura_de_cartofi_la_cuptor
Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor din: cartofi, lamai, pui, sare, piper, usturoi, scortisoara, salvie, unt, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi 2 lamai 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 10 catei de usturoi 1/2 baton de scortisoara 1/2 legatura salvie 3 linguri unt 2 fire de rozmarin 150 ml…
Read more »

Retete de sarbatori: Salata cu creveti

Salata_cu_creveti
Salata cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata, rucola si seminte de rodie. Ingrediente: 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de la 1 grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet de vin rosu…
Read more »

Pulpe picante cu orez si legume

Pulpe_picante_cu_orez_si_legume
Pulpe picante cu orez si legume din: pulpe de pui, cimbru, usturoi, miere, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, orez, curcuma, rosii cherry, spanac, masline si stafide. Ingrediente: 4 pulpe de pui (circa 180 g) 4 fire de cimbru 1 catel de usturoi 1 lingura miere 2 linguri suc de lamaie 3 linguri…
Read more »

Piept de curcan cu sos de portocală

Piept_de_curcan_cu_sos_de_portocala
Piept de curcan cu sos de portocală din: piept de curcan, sare, piper, prune, ulei, portocale, piper verde marinat, ceapa, zahar, carne de pasare, marmelada de portocale si unt. Ingrediente: 800 g piept de curcan sare piper 150 g prune fara samburi 3 linguri ulei 3 portocale 1 lingura piper verde marinat 4 cepe frantuzesti…
Read more »

Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac

Piept_de_pui_cu_bacon_si_sos_de_lamaie_cu_smantana_pe_pat_de_spanac_24
Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din: piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa, spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de măsline 1 ceasca vin…
Read more »

Salata de iarna cu sunca de pui

Salata_de_iarna_cu_sunca_de_pui
Salata de iarna cu sunca de pui din: sunca de pui, branza cu mucegai, salata verde, cascaval, ardei gras, portocala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca de pui 150 g branza cu mucegai (sau telemea de oi) frunze de salata verde 200 g cascaval 1 ardei gras rosu mai mare 1 portocala 2…
Read more »

Cornulete cu nuci

Cornulete_cu_nuci
Cornulete cu nuci din: unt, bors, sare, esenta de vanilie, faina, lapte, nuci macinate, zahar pudra si coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 150 ml bors 1 praf de sare esenta de vanilie faina cat cuprinde pentru umplutura: 100 ml lapte 400 g nuci macinate 150 g zahar pudra coaja rasa de…
Read more »

Retete de sarbatori: Rulada de curcan

Rulada_de_curcan
Rulada de curcan din: piept de curcan, nuca, morcov, ceapa, ardei gras, cascaval, vin, patrunjel, nucsoara, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de curcan 1 lingua cu nuca 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 100 g cascaval 100 ml vin alb 1 legatura de patrunjel nucsoara ulei piper sare   Mod de preparare:…
Read more »

Saratele asortate

Saratele_asortate
Saratele asortate din: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen si parmezan. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 oua 1 lingura lapte cald 1 lingura smantana 1 lingurita rasa de sare seminte de chimen, mac parmezan ras   Mod de preparare: Amesteci, într-un castron, untul moa­le şi faina. Adaugi un ou, laptele, smântână…
Read more »

Gasca crocanta

Gasca_crocanta
Gasca crocanta din: morcov, telina, ceapa, gasca, pelin, sare, piper si amidon. Ingrediente: 1 morcov 1/4 bulb de telina 1 ceapa mare 1 gasca mica (circa 4 kg) 1 fir pelin negru sare piper 1-2 linguri amidon     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pregatesc legumele si se taie cuburi morcovul,…
Read more »

Mere umplute cu jambon

Mere_umplute_cu_jambon
Mere umplute cu jambon din: mere, jambon, oua, mustar, smantana, castraveti murati, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g jambon 2 oua 1 lingurita cu mustar 1 lingura cu smantana 2 castraveti murati ulei sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert şapte minute, răceşte-le în apă, decojeşte-le şi taie-le în două. Pasează…
Read more »

Tartine cu parmezan si branza cu mucegai

Tartine_cu_parmezan_si_branza_cu_mucegai
Tartine cu parmezan si branza cu mucegai din: paine, parmezan, branza cu mucegai, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 paine feliata 1 lingura cu parmezan 200 g branza cu mucegai albastru 1 legatura de ceapa verde sare   Mod de preparare: Incinge cuptorul. Taie feliile de paine in cuburi sau discuri folosind un pahar cu…
Read more »

Fursecuri de sarbatoare

Fursecuri_de_sarbatoare
Fursecuri de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de copt, coaja de portocala, rom si faina. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar pudra 3 galbenusuri 1 lingura apa faina cat cuprinde 1 praf de copt coaja rasa de portocala pentru aluatul cu cacao: 150 g unt 100 g zahar pudra 1…
Read more »

Cocktail cu piersici

Cocktail_cu_piersici
Cocktail cu piersici din: piersici, lapte cu portocale, zemaa de lamaie si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 250 g piersici 1 sticla de lapte cu portocale 1 lingura de zeama de lamaie apa minerala   Mod de preparare: Scoatem samburii din piersica si mixam miezul intr-un mixer. Mixam cu lapte cu portocale,…
Read more »

Medalion cu praz şi ciuperci

Medalion_cu_praz_si_ciuperci
Medalion cu praz şi ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, praz, usturoi, ou, ulei, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 350 g ciuperci 3 fire de praz 2 capatani de usturoi 1 ou ulei nucsoara piper sare   Mod de preparare: taie pulpa astfel incat sa obtii o bucata mai mare.…
Read more »

Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese

Tagliatele_cu_sos_bolognese_23
Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle. Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe tocate…
Read more »

Cocktail Fruit Boy

Cocktails_1
Cocktail Fruit Boy din: suc de piersici, suc de maracuja si cola. Este cu cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl suc de pierisici 4 cl suc de maracuja cola   Mod de preparare: Turnam sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, umplut pana la jumatate cu cuburi de gheata, apoi completam cu cola. Mixam…
Read more »

Supa crema de mazare cu menta

Supa_crema_de_mazare_cu_menta
Supa crema de mazare cu menta din: mazare, supa vegetala, ceapa alba, usturoi, unt, menta si aluat. Ingrediente: 1 kg mazare (proaspata sau congelata) 1 l supa vegetala 1/2 ceapa alba 1 catel de usturoi 1 pahar mic de vin alb 50 g unt 1 crengute de menta 1 foaie aluat foietaj (optional)   Mod…
Read more »

Pate in aspic

Pate_in_aspic
Pate in aspic din: ficat de pasare, vin, lapte, unt, ceapa, gelatina, zeama de lamaie, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ficat de pasare 500 ml vin alb 100 ml lapte 250 g unt 2 cepe 2 plicuri cu gelatina zeama de lamaie 1 foiae de dafin piper negru boabe sare  …
Read more »

Piure cu carnaciori si andive

Piure_cu_carnaciori_si_andive
Piure cu carnaciori si andive din: cartofi, ulei de masline, paprika afumata, otet de vin, coriandru, carnaciori si frunze de andive. Ingrediente: 2 cartofi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de paprika afumata 1 lingura otet de vin rosu 1 mana de patrunjel

Budinca de branza cu mere si merisoare

Budinca_de_branza_cu_mere_si_merisoare
Budinca de branza cu mere si merisoare din: mere, merisoare, suc de portocale, oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de lamaie, sare, gris si praf de copt. Ingrediente: 4 mere (circa 500 g) 4 linguri merisoare uscate 75 ml suc de portocale 4 oua 100 g nectar de pere 500 g branza dulce…
Read more »

Cocktail Black Star

Cocktail_Black_Star
Cocktail Black Star din: rum, sambuca black, caribbean rum si strong cold espresso. Ingrediente: 30 ml aged rum 30 ml Sambuca black 30 ml carribbean rum 25 ml strong cold espresso   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele in Boston shaker, se strecoara continutul in snifter plin trei sferturi cu gheata cuburi.
Read more »

Rata in sos de coniac

Rata_in_sos_de_coniac
Rata in sos de coniac din: rata, ceapa, portocale, coniac, sos de soia, unt si sare. Ingrediente: 1 rata 6 cepe mici 3 portocale 50 ml coniac 3 linguri cu sos de soia 1 lingura cu unt sare   Mod de preparare: Taie pasarea: scoate bucatile de piept de pe os fara sa tai pielea…
Read more »

Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie

Sufleu_de_pateuri_si_crema_de_vanilie
Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, scortisoara, mere, pateuri si menta. Ingrediente: 1 pachet budinca de vanilie 750 ml lapte 4 linguri zahar pudra 1 lingurita scortisoara macinata 2 mere dulci acrisoare 6 pateuri din foitaj menta pentru ornat   Mod de preparare: Se amestecă şi se…
Read more »

Vita cu prune uscate

Vita_cu_prune_uscate
Vita cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare   Mod de preparare: Taie pulpa in bucati lungi si subtiri. Bate bucatile de…
Read more »

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha

Rulouri_de_bacon_cu_carnati_si_glazura_cu_sos_sriracha_11
Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt. Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos teriyaki…
Read more »

Aperitiv cu branza

Aperitiv_cu_branza
Aperitiv cu branza din: sunca de praga, ficat de pui, unt, ceapa, telemea, branza de burduf, alune de padure, ceapa verde, branza topita, sare, piper, cimbru, rozmarin si gelatina. Ingrediente: 8 felii sunca de Praga 500 g ficat de pui 100 g unt 2 cepe 250 g telemea grasa 200 g branza de burduf 100…
Read more »

Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic

Prajitura_cu_gris_piersici_caramelizate_si_fistic
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic. Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri fistic taiat marunt   Mod de preparare:…
Read more »

Pui la tavă cu rosii si sos

Pui_la_tava_cu_rosii_si_sos
Pui la tavă cu rosii si sos din: pulpe de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, rozmarin, ulei de masline, supa, usturoi verde si sos de rosii cu branza. Ingrediente: 2 pulpe de pui sare piper 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g cartofi 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de masline 200…
Read more »

Fasole verde cu usturoi

Fasole_verde_cu_usturoi
Garnituri: Fasole verde cu usturoi din: fasole verde, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 300 g fasole verde, decongelata 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Firbe fasolea in apa clocotita timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-o si las-o putin deoparte. Intre timp, tumeneste usor usturoiul…
Read more »

Retete de sarbatori: Pastrav umplut

Pastrav_umplut
Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua bucati de pastrav 100 grame de masline verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele de solzi, indepartati branhiile de la nivelul capului…
Read more »

Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă

Pui_cu_ciuperci_învelit_în_felii_de_sunca
Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă din: file din piept de pui, ciuperci, salvie, ceapa, ulei, crema de branza, ou, pesmet, sare, piper, sunca afumata, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucati file din piept de pui (a 160 g) 500 g ciuperci champignon 5 fire salvie 2 cepe 2 linguri ulei 2 linguri…
Read more »

Friptura de vita cu cimbru si sos

Friptura_de_vita_cu_cimbru_si_sos
Friptura de vita cu cimbru si sos din: piper, boabe de mustar, seminte de fenicul, muschi de vita, ulei de masline, mustar cu boabe, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, amidon, supa de vita, jeleu de coacaze si vin rosu. Ingrediente: 2 linguri boabe mixte de piper 2 linguri boabe de mustar 2 lingurite seminte…
Read more »

Cocktail Tiebreaker

Cocktail_Tiebreaker
Cocktail Tiebreaker din: banana, bautura din fructe tropicale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 banana 1 sticla de bautura din fructe tropicale 1 lingura zeama de lamaie   Mod de preparare: Facem piure din banana si mixam bine cu bautura din fructe tropicale si cu zeama de lamaie.
Read more »

Salata de hering si cartofi

Salata_de_hering_si_cartofi
Salata de hering si cartofi din: hering marinat, cartofi, ceapa, oua, grepfrut, maioneza, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 250 g hering marinat 3 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 2 oua fierte tari 1/2 grepfrut 2 linguri maioneza 1 praf de nucsoara macinata sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca

Cocktail_cu_castravete_si_votca_2
Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat   Mod de preparare: Se înmoaie feliile de castravete in votca timp de…
Read more »

Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere

Friptura_de_curcan_cu_dressing_de_iaurt_si_capere
Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere din: capere, ceapa, rosie, smantana, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, friptura, unt, piper cayenne si sos pesto. Ingrediente: 2 linguri capere 1 ceapa 1 rosie 100 g smantana dulce 150 g iaurt slab 1-2 linguri suc de lamaie sare piper 800 g cartofi 4…
Read more »

Cotlet in aluat

Cotlet_in_aluat
Cotlet in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de varza, usturoi, mustar, ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 1 foaie aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 ou cimbru ulei piper   Mod de preparare: Fierbe cotletul în zea­mă…
Read more »

Ne cerem scuze pentru lipsa pozelor

Retete_1
In urma ultimelor evenimente petrecute, a aparut si problema  lipsei pozelor. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Se pare ca le vom recupera, dar va dura ceva timp.  Apreciem vizitele dumneavoastra si  va asteptam in continuare pe restaurantedelux pentru a va delecta cu noile retete! Explicatii: aici, aici, aici si aici.
Read more »

Roşii umplute cu spanac

Rosii_umplute_cu_spanac
Roşii umplute cu spanac din: rosii, spanac, mustar, cas, oua, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 roşii mari cărnoase 400 g spanac proaspăt 1 lingură de muştar fin 150 g caş proaspăt 2 ouă sare şi piper un pic de nucşoară rasă   Mod de preparare: Spălaţi

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu