luni, 17 decembrie 2012

Supe de Craciun #2


Supe de Craciun:

Supă de varză dulce

9 September 2010
  Ingrediente: 1 varză mijlocie 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 4-5 roşii 1,5 l apă sare 2 linguri ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi pă­trunjelul le cureţi, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi le căleşti în ulei. Adaugi apa şi laşi să fiarbă 15-20…
Read more »

Supă de oase de vinat cu linte şi ciuperci

6 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg oase de vinat 400 g linte sau mazăre uscată 40 g unt 300 g bu­reţi de pădure 1 lingură jăină 50 g ulei 2 joi dafin 3 l apă 100 g afumătură 1 ceapă mare 3 linguri smantană 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Se sparg oasele cu satirul, se…
Read more »

Supă rece de carne de pui şi sfeclă

6 September 2010
  Ingrediente: 500 g carne de pui 1 1/2 l supă tare zeamă de sfeclă crudă 80 g arpacaş 1/4 l zeamă de castraveţi muraţi 3 ouă fierte 8 minute 1 legătură leuştean 2-3 ardei graşi 1 ceapă 180 g smantană   Mod de preparare: Se spală bine arpacaşul şi se fierbe în apă 20…
Read more »

Supă din carne de raţă cu prune

6 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg raţă 3 l apă 1 os de viţel sau vacă 1 pahar vin roşu 330 g praz sare piper 350 g prune uscate 25 g zahăr 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Raţa bine spălată se pune la fiert cu osul, se spumează bine şi pe par­curs se adaugă prazul…
Read more »

Supă din carne de gască cu ciuperci şi sparanghel

5 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de gască 300 g ciuperci 250 g sparanghel 1/2 pahar vin roşu nucşoară rasă 120 g ficat de pasăre 2 linguri smantană 3 l apă 1 ceapă 1 linguriţă făină de cartofi verdeaţă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert cu apă, sare şi se spumează. Cind carnea…
Read more »

Supă din carne de gască afumată

5 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg gascâ afumată 2 ouă 100 g făină 4 gogoşari verzi 2 fire praz 100 g caşcaval ras 1 ceapă 1/2 pahar lapte 100 g pesmet alb sare 40 g unt 1 foaie dafin 3 l apă Mod de preparare: Gasca se taie bucăţi mari şi se fierbe în apă. Pe parcurs…
Read more »

Supă de piept de găină, raci, scoici sau midii

5 September 2010
  Ingrediente: l supă piept de pasăre fiert sau fript 25 bucăţi raci sau crabi, ori midii 1 pahar vin piper sare gogoşele cu caşcaval de dobrogea tarhon   Mod de preparare: Se pune supa la foc şi cind începe să fiarbă se pun intai racii la fiert 10 minute. Se adaugă pieptul fiert tăiat…
Read more »

Supă de piersici cu vin dulce

5 September 2010
  Ingrediente: 4 piersici galbene mari 2 piersici albe mari 1 legătură de mentă proaspătă 1 pahar de vin glace monbazillac, barsac sau pacherenc 4 linguriţe de fructoză   Mod de preparare: Puneţi piersicile în apă fiartă. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Păstraţi piersicile galbene la rece. Tăiaţi piersicile albe în bucăţele şi…
Read more »

Supă de piept de găină

4 September 2010
  Ingrediente: 2 piepţi de pasăre 1 salată verde potrivită 100 g tapioca (sau gris) 2 găl­benuşuri 1/2 pahar lapte 50 g frişcă lichidă 1 albuş 1 ceapă 3 l apă   Mod de preparare: Un piept de pasare se fierbe 15 minute într-un 1 supă de pasăre, 1/2 1 apă, sare şi 1 ceapă. Salata…
Read more »

Supă din carne de găină cu castraveţi murati

4 September 2010
  Ingrediente: 1 găină mică 350 g castraveţi în saramură 1 ţelină 2 cepe sare 3 cartofi 3 linguri de smantană 2 gălbenuşuri 3 l apă   Mod de preparare: Se pune găina la fiert, se spumează, apoi se pun zarzavatul şi castraveţii curăţaţi, fără seminţe tăiaţi bucăţele egale. Cînd găina este fiartă se taie…
Read more »

Supa-cremă de ciuperci ardelenească

4 September 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 linguri de margarină 1 cană de morcovi tăiaţi mărunt 1 cană de ţelină tocată sau 1 cană de pătrunjel tocat mărunt amestecat cu frunze de ţelină 1 cană de ceapă tocată mărunt 1 căpăţână de usturoi 6 căni de supă de pui sau vită (sau 1 cub condimente…
Read more »

Supă din carne de găină cu salată

3 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 2 salate verzi 12 fire ceapă verde 2 fire praz 1 ţelină mică 300 g mazăre verde boabe sare 2 gălbenuşuri 1/2 pahar lapte 1 legătură de pătrunjel verde 3 l apă   Mod de preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se spală bine şi se…
Read more »

Supă londoneză din carne de găină

3 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 4 l apă 3 fire praz 1 ceapă sare 80 g unt 100 g frişcă lichidă 2 ouă 50 g faină de arpacaş   Mod de preparare: Carnea de găină se dă prin maşina de tocat cu sită fină apoi se pisează cu albuş, sare şi 50 g…
Read more »

Supă din carne de găină cu sparanghel

3 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came pasăre 250 g sparanghel 1 salată verde 180 g frişcă dulce 60 g unt 1 lingură de făină 1 ceapă sare sos Maggi 2 gălbenuşuri 1 l supă 3 l apa   Mod de preparare: Se scoate carnea de la pasăre din care se fac chenele (cu sare, 1 albuş,…
Read more »

Supă obişnuită din carne de găină

2 September 2010
  Ingrediente: 1 găină-1,200 kg 100 g ceapă 1 ţelinâ 1 linguriţă rasa de sare 5 boabe de piper 3 1/2 l apă.   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune la fiert în apă rece, se spumează, se pune zar­zavatul curăţat intreg, sarea, piperul, şi se strecoară după ce fierbe circa 2…
Read more »

Supă berneză din carne de găină

2 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 1/4 l frişcă amestecată cu lapte 2 legături de tarhon 1 linguriţă boia roşie 60 g unt 1 lingură de făină sare Maggi 1 ceapă 2 gălbenuşuri 1 albuş 3 l apă   Mod de preparare: Se separă carnea de oase, se toacă mărunt, apoi se amestecă cu…
Read more »

Supă de peşte alb cu orez

1 September 2010
Supă de peşte alb cu orez
  Ingrediente: 1 peşte alb 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 2 linguri orez   Mod de preparare: Speli şi cureţi rădăcinoasele şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte pui şi peştele foarte bine curăţat şi laşi să fiarbă împreună. După ce sunt toate fierte, scoţi…
Read more »

Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre

1 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1 linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei…
Read more »

Supă rece din carne de miel

1 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură oţet, 30 g hrean ras.   Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb în apă cu…
Read more »

Supa de legume

31 August 2010
  Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras (roşu) 1 păstârnac 1 ţelină mică 3-4 roşii 1 ceşcuţă orez 1 legătură pătrunjel 2- 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Pui la fiert ntr-o oală de 6 l: dovlecelul, morcovii, ce

Supa cu galuste de gris prajite

23 September 2010
  Ingrediente: 6-7 roşii din conservă 2 morcovi 1 ardei din conservă 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 păstârnac 1/2 l lapte 125 g griş 2 ouă 2-3 linguri făină 70-80 g gr unt sau untdelemn sare verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl pui să fiarbă cu apă şi…
Read more »

Supă-cremă de legume

20 September 2010
Supă-cremă de legume
  Ingrediente: 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 şi 1/2 ţeline mari 2 bucăţi păstârnac 1 l suc de roşii 2 ouă 5 linguri de griş sare 3 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi păstârnacul şi le fierbi în apă cu sare pentru 45 de minute.…
Read more »

Supa din coada de vită cu mujdei si smantană

20 September 2010
Supa din coada de vită cu mujdei si smantană
  Ingrediente: 1 bucată de coadă de vită (circa 1/2 kg) 2 l apă zarzavat pentru supă (ţelină, pătrunjel, morcov, ceapă) sare, muj­dei de usturoi, smântână numai tăieţei.   Mod de preparare: Pui coada (bine spălată şi curăţată) la fiert în apă rece cu sare şi iei spuma imediat ce se for­mează. Cu 20 de…
Read more »

Coltunasi mici

20 September 2010
  Ingrediente: Aluat : 400 g fiăină 50 g unt 1 ou 1 albuş Umplutura: 10 linguri umplutură. Mod de preparare: Pregătim o umplutură de carne crudă, hribi. Tăiem din aluatul de colţunaşi un pă­trat mic, ungem marginile cu albuş, apoi punem umplutura în mijlocul pătratului şi răsfrîngem laturile, unind colţurile cru­ciş şi lipind bine…
Read more »

Supă de roşii malteză

19 September 2010
  Ingrediente: 1 1/21 supă 300 g roşii 1 castravete verde 1 ceapa 4 căţei de usturoi 6 ardei graşi 1 1/2 apă sare cimbru 60 g unt 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar 350 g napi   Mod de preparare: Făina şi untul se pun într-un vas şi, se sting cu supa,…
Read more »

Supă de mazare cu orez

18 September 2010
  Ingrediente: 1 l apă 100 g mazăre uscată 1 ceapă 1 lingură orez hasmaţuchi sau pătrunjel verde 10 g ulei   Mod de preparare: Dacă ma­zărea e uscată o pui la înmuiat din ajun, o scurgi de apă şi o pui la fiert, împreună cu ceapa, în apă rece, la foc mic. Când este…
Read more »

Supă de ciuperci

18 September 2010
  Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă 60 g unt 3 linguri de smantană 1 lingură făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 3 l apă sau supă   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien. Se înăbuşă cu untul şi ceapa între .Se pun la fiert împreună cu făina, sarea,…
Read more »

Supa de curcan cu galuste de ficat

17 September 2010
  Tai mărunt 2 ficăţei (de pasăre). Prăjesc o jumătate de ceapă tăiată mărunt şi adaug fica­tul şi puţin pătrunjel frunze tăiat mărunt, iei de pe foc compoziţia şi adaugi 1 ou întreg şi 1 gălbenuş, piper şi făină cât cuprinde, astfel încât să fie un aluat potrivit. Faci cu mâna găluşte şi le pui…
Read more »

Supă de macrou

17 September 2010
  Ingrediente: 2-3 bucăţi macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bidion linguriţă boia dulce 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii se curăţă, se taie şi se călesc în ulei, se presară cu boia şi se adaugă apoi apă, după care se lasă…
Read more »

Supa de pui de baltă

16 September 2010
  Ingrediente: 30 pui de baltă pulpe 1 1/2 l supă 6 căţei de usturoi 1 pahar vin 1 foaie de dafin 1 ceapă 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 50 g ulei sare 1 lingură de smantană   Mod de preparare: Cînd supa firebe, se pun puii de baltă curăţaţi şi bine spălaţi,…
Read more »

Supă de tipari

15 September 2010
  Ingrediente: 800 g peşte tipar 250 g zarzavat 1 ceapă sare 1 foaie de dafin 1 pahar vin dulceag 300 g roşii 60 g unt 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Se taie zarzavatul şi ceapa şi se fierb cu 2 1 apă, sare şi foaie de dafin. După 25…
Read more »

Supă de peşte şi scoici

14 September 2010
  Igrediente: 1 kg peşte proaspăt (preferabil cegă mică) 1 fir de praz 1 ceapă 250g zarzavat de supă 1 păhărel de vin roşu 25 scoici 1/2lămîie sare piper pisat 3 linguri de smantană verdeaţă   Mod de preparare: Cu capetele, cozile şi resturile de cegă se face o supă cu 1 1/21 apă şi…
Read more »

Supă de rinichi de viţel

14 September 2010
  Ingrediente: 400 g rinichi de viţel 140 g unt 2 cepe 250 g castraveţi acri 1 1/2 l supă 120 g măsline 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană   Mod de preparare: Se spală bine rinichii, se taie în două, apoi felii subţiri, la fel ca ceapa.…
Read more »

Supă de peşte şi fructe de mare

13 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg cap de peşte proaspăt 25 scoici sau midii 20 cozi de raci sare 1 pahar de vin 1 ceapă 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană puţin magheran 60 g unt 1 lingură de făină 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă, sare, magheran, vin şi ceapă…
Read more »

Supă de linte cu slănină si foi de dafin

13 September 2010
  Ingrediente: 250 g linte 2 cepe potrivite ulei sare boia dulce 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ţelina mai mica 50 g afumata condimente foi de dafin frunze de ţelina făină   Mod de preparare: De cu seară pui lintea la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăia­tă mărunt, adaugi puţină…
Read more »

Supa de peşte

13 September 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte 2 l apă 1 l suc de roşii 2 cepe mari 1 ardei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei iute 1 plic condiment pentru peşte 1 cubuleţ condimente pentru peşte 1 legătură mărar boia iute piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui la foc apa şi sucul…
Read more »

Supă de ceapă cu crutoane

12 September 2010
Supă de ceapă cu crutoane
  Ingrediente: 4 cepe 100 ml ulei 30 g făină 150 g smântină sare crutoane patrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci mărunt ceapa pe care o pui să se înăbuşe în ulei. După ce a devenit aurie, pui făina, amesteci şi stingi cu 2,5 liti de apă rece. Potriveşti de sare şi laşi…
Read more »

Supă de fazan

12 September 2010
  Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunje 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Se pune la cuptor, sub capac, carnea, costiţa, pătrunjelul, puţin piper, sare, apă şi se lasă circa…
Read more »

Supă cu tăiţei cu ceapa

11 September 2010
Supă cu tăiţei cu ceapa
  Ingrediente: 3-4 cepe curăţate şi tăiate peştişori 50 ml ulei 1 lin­gură condiment 1 ou un praf de sare făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Că­leşti ceapa în ulei până devine aurie (fără să se ardă) şi o laşi să se răcească în cratiţă. Intre timp, pregăteşti din ou, făină şi un…
Read more »

Supă de ciuperci cu roşii

10 September 2010
  Ingrediente: 250 g ciuperci 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 2 linguri ulei 2 linguri orez 1 lingură verdeaţă tocată sare puţin zahăr 1 borcan de roşii în bulion sau 1/2 l bulion   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa le razi ş

Supa de pui cu paste fainoase

6 October 2010
Ingrediente: 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de dafin pătrunjel paste Mod de preparare: Se curăţă şi se pun la fiert, cu aripile, apa şi sarea. Se lasă până fierbe carnea, apoi se…
Read more »

Supa crema

5 October 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul Gustului 50 g unt crutoane din pâine   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se fierb, separat cu apăşi sare, apoi zarzavaturile le curăţăm, le tocăm cubuleţe…
Read more »

Supa Chinezeasca

5 October 2010
Ingrediente: 1ceapă 1 piept de pui 1 lingură de făină 2 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia 50 g alune prăjite 1 ardei gras şi 1 iute 1 legătură pătrunjel verde 2 cuburi de concentrat de pui   Mod de preparare: Se pune uleiul în cratiţă, adăugăm ceapa tocată mărunt, călim puţin,…
Read more »

Supă-cremă de viţel cu chimen si găluşte de ficat

3 October 2010
  Ingrediente: 2-3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 250 g carne de viţel (cu os) sare piper 1 lin­gură unt 1/2 legătură pătrunjel 100 g ficat de viţel 1 gălbenuş 3-4 linguri făină 2 linguri chimen   Mod de preparare: Speli morcovii şi ţelina, le tai cubuleţe, cureţi ceapa şi o tai în jumătate. Pui…
Read more »

Reţete de post: Supă de morcovi cu usturoi

3 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de chimen 1 lămâie 4 linguri ulei 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt 1 l apă în care vei fierbe morcovii sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli bine, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu un…
Read more »

Reţete de post: Supă cremă de legume

2 October 2010
Reţete de post: Supă cremă de legume
  Ingrediente: 2 ţeline mici 3 cartofi 1 ceapă ardei roşii dovlecei (de la congelator) 1-2 linguri pătrunjel tocat (conge­lat sau uscat, sau verde) sare   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l apă cu un praf de sare. Cureţi apoi ceapa, cartofii şi ţelina, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci mărunt, dai ţelina…
Read more »

Supă de gulii (de post)

30 September 2010
Supă de gulii (de post)
  Ingrediente: 1 gulie 1/2 lingură făină 1 pahar ulei 1 ceapă 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă boia Vegeta sau Delikat   Mod de preparare: Cureţi gulia şi ceapa, le tai mărunt şi le pui la fiert în 2 l de apă care clocoteşte. Intre timp, rumeneşti făina în puţin ulei şi stingi cu o…
Read more »

Supă – cremă de peşte cu iaurt

30 September 2010
  Ingrediente: 500g file de peşte 2 morcovi 1ţelină mică rădăcină depăstârnac 2 cepe 4 cartofi 1lămâie 100 ml ulei 300g iaurt un vârf de cuţit boia de ardei iute sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert în 2,5 1 apă le­gumele, mai puţin ceapa, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi, impreună…
Read more »

Supă-cremă cu chimen

29 September 2010
Supă-cremă cu chimen
  Ingrediente: 4-5 morcovi mari 4 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 2 linguri chimen 1 lingură făină condiment tip ulei   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert întregi, în 3-4 l de apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi, pui…
Read more »

Supă de vită cu tăietei de casă

28 September 2010
Supă de vită cu tăietei de casă
  Ingrediente supă: 1/2 kg rasol de vită sau mânzat 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel sare 1 legătură de pătrunjel Ingrediente tăieţei: 1 ou aproximativ o cană de făină un praf de sare   Mod de preparare: Speli bine rasolul şi-l pui la fiert în apă rece cu sare pentru…
Read more »

Supă de usturoi

27 September 2010
  Ingrediente: 3 căpăţâni mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingură făină 1,5 l apă sare piper boia pastă sau suc de roşii cimbru pătrunjel (după preferinţă)     Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti, îl freci cu uleiul până obţii o pastă fină la care adaugi făina, apa, boiaua, sarea, sucul de…
Read more »

Supă de sparanghel

27 September 2010
  Ingrediente: 600 g sparanghel 1 1/21 supă 1 1/21 apă 1 lingură făină 80 g unt 3 linguri smîntînă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă şi se taie bucăţele începînd cu vîrfurile atît cit este fraged şi se pune în apă. Se face rîntaş alb din unt şi făină şi se stinge cu…
Read more »

Supă-cremă dc spanac cu ouă

27 September 2010
  Ingrediente: 800 g spanac 6 ouă 11/2l supă 11/2 l apă 1/2 lingură făină 70 g unt 120 g frişcă lichidă sos Maggi nucşoară rasă sare   Mod de preparare: Spanacul bine spălat se fierbe în apă clocotită cu sare timp de 4 mi­nute, după care se strecoară şi se dă prin sită. Separat…
Read more »

Supă de roşii şi ciuperci

26 September 2010
  Ingrediente: 250 g roşii 6 ardei graşi 200 g ciuperci 250 g varfuri de sparanghel 1 le­gătură de hasmaţuchi puţin mujdei 1 1/21 supă sare piper alb pisat paiete de parmezan   Mod de preparare: Supa, la care se adaugă 11/2 1 apă, se pune la fiert cu ardeii şi ciupercile tăiate julien scurt.…
Read more »

Supă de roşii

26 September 2010
  Ingrediente: 600 g roşii 1 1/21 supă 100 g macaroane cimbru 4 funduri de anghinare sau 250 g napi 60 g unt 1/4 lingură de făină sare zahăr parmezan sau şvaiţer   Mod de preparare: Roşiile se pun la fiert cu 1 1/2 1 apă, sare, zahăr, şi cimbru, timp de 20 minute, după…
Read more »

Supă de mazăre

26 September 2010
  Ingrediente: 1 1/2l supă 1 1/2 l apă 350 g mazăre boabe făină 2 fire de praz 1 ţelină 60 g făină de arpacaş sare 60 g unt 3 linguri de smîntînă   Mod de preparare: Se face un sos alb din unt şi făină, se stinge cu supă sau apă şi legumele se…
Read more »

Supă de chimen

24 September 2010
  Ingrediente: 250 g zarzavat de supă 1 lingură de chimen sare piper 10 boabe ienupar 1 1/4 lingură de făină 100 g unt sau ulei 1 ceapă 1 os de porc 3 l apă   Mod de preparare: Osul de porc, zarzavatul, ceapa se pun la fiert în apă cu sare. După 40 minute…
Read more »

Supă de ceapă

24 September 2010
  Ingrediente: 500 g ceapă 1 l supă 2 l apă sare 60 g unt sau ulei 100 g caşcaval par­mezan sau brînză piper pisat 2 chifle   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie în două, apoi feliuţe subţiri şi se sotează la foc moderat cu unt sau ulei. Cînd începe să se…
Read more »

Supă de gulioare

24 September 2010
  Ingrediente: 500 g gulioare 1 1/2 l supă 30 g orez 250 g fasole fidea 1/2 1 lapte 3 lin­guri de smîntînă 1 l apă   Mod de preparare: Se rad gulioarele şi se fierb în supă împreună cu orezul. Fasolea se fierbe separat în apă cu sare şi bicarbonat (să se menţină culoarea…
Read more »

Supa de gaina cu galuste de ficat

23 September 2010
  Ingrediente: 1 găină 3-4 morcovi 2-3 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică frunze de ţelină 1 ceapă 1 ou făină pentru tăieţei piper boabe sare Pentru găluşte ai nevoie de: ficat de găină 2 ouă 1 ceapă sare piper pătrunjel pesmet     Mod p

Supă de gulii su lapte de soia si oregano

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură vegeta oregano 200 ml lapte de soia.   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie cubuleţe, iar ceapa se tocă mărunt. Se înăbuşă 5 minute în apă, ulei şi vegeta, în aproximativ 4 litri de apă…
Read more »

Supă de linte roşie

23 October 2010
O reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1 lingură ulei 1 lingură făină 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o pui la fiert cu 2…
Read more »

Supă de roşii cu găluşte de griş

23 October 2010
  Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat strecurată 1 litru suc de roşii 2 linguri ulei 2 ouă 5-6 linguri de gris 1 legătură pătrunjel frunze de ţelină sare după gust     Mod de preparare: In supa de zarzavat strecurată, care clocoteşte, punem sucul de roşii şi uleiul. Intr-o farfurie, batem ouăle bine, peste…
Read more »

Supă cu găluşte din cartofi

18 October 2010
  Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru găluşte: 450 g brânză de vaci 1 legătură usturoi verde 6 linguri făină sare 2 ouă   Mod de preparare: Legumele pentru supă se curăţă,…
Read more »

Supă cu găluşte si cuburi de soia

18 October 2010
  Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel   Mod de preparare: Cuburile de soia se pun la înăbuşit în puţină apă cu ulei şi vegeta. Legumele se…
Read more »

Supa de porumb

17 October 2010
Ingrediente: 1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se face piure.Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de…
Read more »

Supa de usturoi

17 October 2010
Ingrediente: 6 felii paine 8 catei mari de usturoi 75 g grasime de gasca sau unt 150 g cascaval sarat ras 3 oua 2 fire de salvie 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingura de otet de vin sare piper Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute…
Read more »

Supa de ceapa cu croutons

17 October 2010
Ingrediente: 12-16 cepe mari ceva ulei de masline 8 felii paine toast unt 2 linguri zahar cas ras supa de legume sare piper oregano Mod de preparare: Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana s-au…
Read more »

Supa de sepie (calamar)

17 October 2010
Ingrediente: 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime 1,2 litri de apa 2 linguri de susan 100 g orez cu bobul lung 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele…
Read more »

Ajo blanco (Gazpacho alb)

17 October 2010
Ingrediente: 200 gr. simburi de migdale crude 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte) 2 catei de usturoi mari 1 paharel ulei de masline 1 lingurita otet de vin alb 1 l apa rece sare patrunjel (pentru ornat) crutoane de piine prajita struguri albi fara coaja stafide mere verzi taiate bucati pepene galben taiat…
Read more »

Supa de rosii turceasca

16 October 2010
Ingrediente: 1 lingura ulei 1 lingura faina 1 l suc de rosii 250 ml lapte 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat sare piper Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano…
Read more »

Supa cu lapte de cocos, pui si porumb

16 October 2010
Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supa de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucata ghimbir 5 cm 100 g porumb conserva 4 linguri zeama de lamaie 3 linguri sos peste 2 ardei iuti piper Mod de preparare: Se amesteca supa de pui cu…
Read more »

Kishk

16 October 2010
Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt 3 linguri faina 3 cepe medii tocate 1 l supa de pasare 450g iaurt gros 50g unt 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu…
Read more »

Supa cu cus-cus

16 October 2010
Ingrediente: pasta cus-cus 2 l supa de pui sau vita 1 lingura de unt sare piper Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 minute, acoperita cu…
Read more »

Egg drop soup(Supa)

16 October 2010
Ingrediente: supa de pui (strecurata) citeva frunze de loboda sau salata verde 1 ou verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in ea si…
Read more »

Supă-cremă de fasole verde

12 October 2010
Supă-cremă de fasole verde
  Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 lin­guri unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi în apă cu sare timp de 40 de minute. Separat, fierbi ouăle tari. Când fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci), opreşti…
Read more »

Supă de varză dulce cu crutoane

11 October 2010
  Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare 4 felii de pâine   Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi 30 de minute în apă rece cu sare, o scurgi, apoi o tai fâşii şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,…
Read more »

Supă de roşii cu ciuperci

11 October 2010
  Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras 1/4 cană orez integral 1/2 ţelină răzuită 1/4 cană suc proaspăt de lămâie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură miere 5-6 căţei de usturoi răzuit 2 linguri busuioc…
Read more »

Supă de ardei cu găluşte si caşcaval

10 October 2010
Supă de ardei cu găluşte si caşcaval
  Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri caşcaval ras   Mod de preparare: Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeii, toci apoi ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. După câteva…
Read more »

Supă-cremă de legume cu aromă de dafin

9 October 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi dovleceii tăiaţi r

Supă de cartofi (cremă)

2 November 2010
  Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 lingu­riţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita   Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se subţiază…
Read more »

Retete de post: Supa de cartofi

2 November 2010
  Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga cartofii…
Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea II

2 November 2010
  Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea   Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama intr-o alta oala,pasezi…
Read more »

Supă cu zdrenţe

2 November 2010
Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală curatăşi…
Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea I

2 November 2010
  Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1 legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute, amestecindu-se…
Read more »

Supă de zarzavat cu smîntînă

2 November 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole verde 2 cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat 1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele, cartofii…
Read more »

Retete de post: Supa de zarvaturi

2 November 2010
  Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii   Mod de preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand sunt bine fierte se scot, se adauga orezul si apoi…
Read more »

Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe

28 October 2010
Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe
  Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite cu gar­nituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă. Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă, atît…
Read more »

Supă-cremă de dovlecei

26 October 2010
  Ingrediente: 700 g dovlecei tineri 2 cartofi 1 morcov 1 gălbenuş 100 g smântână 1 lingură vegeta 50 g unt 2 linguri suc de lămâie opţional 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi şi se fierb împreună cu morcovul şi cartofii în 4…
Read more »

Supă ardelenească de cartofi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei graşi roşii 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta câteva frunze tarhon 250 ml lapte   Mod de preparare: Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în 3,5 litri de apă. Când legumele sunt aproape…
Read more »

Supă-cremă de praz

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină 1 cană de lapte de soia sau supă strecurată vegeta   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi subţiri, se înăbuşă în puţină apă cu ulei, se adaugă făina şi se stinge cu apă sau zeamă…
Read more »

Supă-cremă de ciuperci

26 October 2010
  Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat 500 g ciuperci crude 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină sare 3 linguri smântână 1 legătură mărar suc de lămâie   Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul de supă şi, când este gata, se strecoară. Peste supă adăugăm o lingură de făină amestecată cu puţină apă…
Read more »

Supă de roşii cu găluşte rotunde

25 October 2010
  Ingrediente pentru supă: 2 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină 2 ardei graşi 3 linguri ulei 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta Ingrediente entru găluşte: 250 ml lapte 2 ouă 100 g griş 200 g crutoane 50 g unt sare   Mod de preparare: Legumele se curăţă,…
Read more »

Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia

25 October 2010
  Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt   Mod de preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi morcovii. Cartofii se pun mai târziu la fiert. Cu ajutorul blenderului se obţine un piure, peste care punem laptele de soia şi vegeta. Se mai…
Read more »

Supă cu găluşte din spanac

25 October 2010
  Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1 legătură mărar   Mod de preparare: Spanacul curăţat bine se opăreşte 1 minut, apoi se pasează cu mixerul. Se amestecă pasta de spanac cu făină, boia,…
Read more »

Supa mosieresei

24 October 2010
  Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar smântână 1 gulie ceapa 2 linguri unt ou   Mod de preparare:   Toate legumele se taie tăieţei Supa se pune la fiert cu mazărea ,gulia, varza, morcovii,…
Read more »

Supă de roşii cu orez brun

24 October 2010
  Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de măsline 3 linguri orez brun 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă clocotită, punem la fiert orezul, ceapa, mor­covul, ardeiul. Separat, roşiile spălate…
Read more »

Supă de linte

24 October 2010
  Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare după gust zeamă de lămâie   Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită. Când…
Read more »

Supă-cremă de mazare

24 October 2010
  Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2 litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar   Mod de preparare: Morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt se pun la fiert cu vegeta. Separat, mazărea boabe se fierbe în apă clocotită şi puţină sare. Când este…
Read more »

Supă de conopidă

24 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 litri de apă 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă pătrunjel rădăcină 1/2 ţelină 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (pătrunjel şi frunze de ţelină) 100 g smântână   Mod de preparare: In cei

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu