joi, 6 decembrie 2012

Retete usoare #38


Retete usoare:

Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar

6 December 2012
Ficat_de_vitel_cu_sos_de_mustar_4
O reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie, unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel, sare, piper, faina si unt. Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3 linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1 lingura…
Read more »

Meniu de Craciun

6 December 2012
Retete_Craciun
Retete de Craciun: Bors de vacuta Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal   Mod de preparare: Cureţi carnea şi o pui la fiert…
Read more »

Tarte cu branza si ceapa

6 December 2012
Tarte_cu_branza_si_ceapa
Tarte cu branza si ceapa din: ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, aluat, ou, gem de coacaze, branza brie, salata verde, mustar de dijon, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe rosii mari, curatate si taiate rondele mari 1 lingurita frunze de cimbru 400 g aluat fraged gata preparat…
Read more »

Cocktail Peach Melba

6 December 2012
Cocktail_Peach_Melba
O reteta simpla de Cocktail Peach Melba din: piersici, vin spumant rose si vin spumant alb. Ingrediente: 400 g piersici vin spumant rosé vin spumant alb   Mod de preparare: Marunteste intr-un robot 400 g piersici din compot pana rezulta un piure, trece-le prin sita si arunca pulpa. Pentru a servi, toarna in fiecare pahar…
Read more »

Friptura savuroasa de vita cu cimbru si miere

6 December 2012
Friptura_de_vita_cu_cimbru_si_miere
Friptura de vita cu cimbru si miere din: ceapa rosie, otet de vin rosu, miere, sare, cimbru, piper si muschi de vita. Ingrediente: 1 ceapa rosie , taiata in inele 2 linguri otet din vin rosu 2 linguri miere 1/2 lingurita sare 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper negru macinat 3 bucati muschi de…
Read more »

Cocktail Juanita

6 December 2012
Cocktail_Juanita
Cocktail Juanita din: suc de maracuja, suc de ananas, sirop de capsuni si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de maracuja 6 cl suc de ananas 4 capsuni mari 1 cl sirop de capsuni apa minerala carbogazoasa   Mod de preparare: Facem piure din cele 3 capsuni, mixam bine cu…
Read more »

Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume

6 December 2012
Rulada_de_carne_tocata_cu_legume_4
O reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii. Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1 rosu si 1 galben, tocati 1/4 ceasca de paine faramitata 1 1/2 lingurita…
Read more »

Prăjiturele de sărbătoare

6 December 2012
Prajiturele_de_sarbatoare
Prăjiturele de sărbătoare din: drojdie, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare, galbenusuri, unt, ou, migdale, stafide, branza de vaci, seminte de mac, lapte si biscuiti. Ingrediente: aluat: 42 g drojdie 100 g zahar 500 g faina 200 ml lapte 1 pachet zahar vanilat sare 3 galbenusuri 80 g unt 1 ou migdale si stafide umplutura…
Read more »

Mix din mere, ţelină şi salvie

6 December 2012
Mix_din_mere_telina_si_salvie
Mix din mere, ţelină şi salvie din: unt, mere, ceapa, telina, salvie, sare, piper, paine si suc de mere. Ingrediente: 2 linguri de unt 3 mere dulci 1/2 ceapa medie, tocata 1/2 ceasca de telina maruntita 3 frunze de salvie maruntita 1/4 lingurita de sare putin piper negru macinat 4 felii de paine, taiate in…
Read more »

Friptura savuroasa de pui cu grapefruit

6 December 2012
Friptura_savuroasa_de_pui_cu_grapefruit
Friptura savuroasa de pui cu grapefruit din: pui, grapefruit, ceapa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pui intreg 1 grapefruit 1 ceapa, taiata felii ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Curata si pregateste puiul pentru a fi facut, eliminand organele interne, gatul etc. Dupa…
Read more »

Salata de toamna

6 December 2012
Salata_de_toamna
Salata de toamna din: ulei de masline, otet de vin alb, miere, sare, piper, mere, varza rosie, branza, ceapa rosie si miez de nuca. Ingrediente: 4 lingurite de ulei de masline 1 lingura de otet de vin alb 2 lingurite de miere 1/4 lingurita de sare 1/8 lingurita de piper negru macinat 3 mere dulci,…
Read more »

Mere cu cârnati şi cimbru

6 December 2012
Mere_cu_cârnati_si_cimbru
Mere cu cârnati şi cimbru din: carnati din carne de vita, mere, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carnati din carne de vita, taiati in felii cu grosimea de circa 1 centimetru 4 mere dulci, fara coaja, taiate in cate 4 bucati si apoi in felii cu o grosime de aproximativ 1 centimetru 1/4 lingurita…
Read more »

Terina cu castane si merisoare

6 December 2012
Terina_cu_castane_si_merisoare
Terina cu castane si merisoare din: merisoare, zahar, unt, pastarnac, unt, ceapa, salvie, castane, alune de padure, pesmet, macis si oua. Ingrediente: 500 g de merisoare proaspete sau decongelate 175 g de zahar 1 lingura de unt, plus extra pentru uns 550 g de pastarnac, alege radacini lungi si subtiri, curatate si taiate in jumatate…
Read more »

Somon cu taitei

6 December 2012
Somon_cu_taitei
Setează cuptorul la 230°C. Până când se încălzeşte, căptuşeşte cu folie de alu­miniu o tavă adâncă. Unge-o cu puţin ulei. Condimentează 4 fileuri de somon dezosat (în total ar trebui să cântărească circa jumătate de kilogram) cu un mix dintr-o 1/2 linguriţă de sare şi un vârf de linguriţă de piper negru măcinat. Aşază în…
Read more »

Tortilla cu carne de vită

6 December 2012
Tortilla_cu_carne_de_vita
Tortilla cu carne de vită din: carne de vita, sos de soia, ardei iute, sare, piper si supa de vita. Ingrediente: 900 g carne de vita slaba, taiata in cubulete de 2 cm 3/4 ceasca de sos de soia 2 linguri de ardei iute tocat, in sos adobo (un preparat condimentat din otet, piper, ulei,…
Read more »

Cornuleţe cu brânză franzuţească

6 December 2012
Cornulete_cu_brânza_franzuteasca
Cornuleţe cu brânză franzuţească din: faina, unt, ou, sare, iaurt, branza frantuzeasca cu mucegai, ou, bere, seminte de mac, chimen, seminte de susan, seminte de in. Ingrediente: 275 g faina 125 g unt 1 ou sare 2 linguri de iaurt 200 g branza frantuzeasca cu mucegai 1 ou 3 linguri de bere 1 lingura seminte…
Read more »

Sos vegetarian

6 December 2012
Sos_vegetarian
Sos vegetarian din: ulei, ceapa, morcovi, telina, dafin, faina, vin rosu, supa de legume si ketchup. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe mari, taiate felii 2 morcovi, tocati grosier 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier 2 frunze de dafin, rupte 2 linguri de faina 400 ml vin rosu 400 ml supa de legume…
Read more »

Supă de roşii cu orez si patrunjel

6 December 2012
Supa_de_rosii_cu_orez_si_patrunjel
Supă de roşii cu orez si patrunjel din: ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, busuioc, supa de legume, sare, piper, zahar, orez si patrunjel. Ingrediente:  1 ceapa 3 linguri ulei de masline 400 g rosii 2 catei de usturoi 1 crenguta busuioc 400 ml supa de legume sare piper alb 1 lingurita zahar 8 linguri…
Read more »

Salată de fusilli cu pui şi feta

6 December 2012
Salata_de_fusilli_cu_pui_si_feta
Salată de fusilli cu pui şi feta din: piept de pui, paste fusilli, sare, salata, feta, zeama de lamaie verde, miere, sos de soia, condimente pentru pui, ulei de susan, piper, otet, mustar, zeama de grepfrut si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 200 g paste fusilli sare 1 salata mica 100…
Read more »

Reteta zilei: Gogonele in ulei

6 December 2012
Gogonele_in_ulei_4
O reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline, seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare. Ingrediente: 8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar 1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti

Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine

6 December 2012
Friptura_de_curcan_cu_cartofi_dulci_si_afine
Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine din: pulpe de curcan, ceapa, miere, otet de cidru de mere, ghimbir, sare, piper, supa de pui, cartofi, afine si faina. Ingrediente: 1,4 kg de pulpe de curcan, fara piele 1 ceapa mica, taiata cuburi 1 lingura de miere 1 lingura de otet de cidru de mere…
Read more »

Chiftelute de varza

6 December 2012
Chiftelute_de_varza
Chiftelute de varza din: varza, faina, ou, lapte, chimen, sare, piper, ceapa verde si ulei. Ingrediente: 400 g varză 200–250 g făină 1 ou 100 ml lapte chimen sare piper ceapă verde ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se toacă varza, se așază într‑un castron, se sărează și se lasă să stea 5 min.…
Read more »

Friptura de iepure cu legume

6 December 2012
Friptura_de_iepure_cu_legume
Friptura de iepure cu legume din: carne de iepure, morcovi, cartofi, ceapa si telina. Ingrediente: 2 iepuri (doar carnea) 8 morcovi 8 cartofi 5 cepe 1 cana telina taiata   Mod de preparare: Taie carnea in bucati si pune-o intr-o cratita adanca. Adauga apa pana cand carnea este acoperita. Taie morcovii in jumatate, apoi adauga-i…
Read more »

Sendvis din carne de porc

6 December 2012
Sendvis_din_carne_de_porc
Sendvis din carne de porc din: sare, paprika, pudra de chilli, chimen, ardei chilli, pulpa de porc, ceapa, zahar brun, ketchup, cidru de mere, pasta de rosii, apa, sos worcestershire si sos de ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de sare 1 lingurita de paprika 1 lingurita de pudra de chilli 1/2 lingurita de chimen 1/8…
Read more »

Minitarte cu rosii si branza

6 December 2012
Minitarte_cu_rosii_si_branza
Minitarte cu rosii si branza din: rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, branza de capra, sare, piper si aluat. Ingrediente: 12 rosii mici 6 frunze busuioc 3 catei usturoi 2 linguri uei de masline 100 g branza ricotta 150 g branza de capra sare piper 1 aluat foitaj   Mod de preparare: Lasa…
Read more »

Snitele de pui

6 December 2012
Snitele_de_pui
Snitele de pui din: pulpe de pui, usturoi, sare, faina, oua, pesmet, susan si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 2 căței de usturoi sare 100 g făină 2 ouă 150 g pesmet 2 linguri susan 100 ml ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Se bate carnea și se freacă…
Read more »

Piept de vita cu varza

6 December 2012
Piept_de_vita_cu_varza
Piept de vita cu varza din: cartofi, morcovi, usturoi, zahar brun, frunza de dafin, piept de vita, apa, bere neagra si varza. Ingrediente: 500 g cartofi rosii mici, taiati pe jumatate 3 morcovi medii, curatati si taiati in bucati de 5 cm 2 catei de usturoi 1 lingura de zahar brun 1 frunza de dafin…
Read more »

Tiramisu cu biscuiţi

6 December 2012
Tiramisu_cu_biscuiti
Tiramisu cu biscuiţi din: cafea, oua, mascarpone, frisca, biscuiti, crema de ciocolata, zahar si cacao. Ingrediente: 500 ml cafea deja pregatita 4 oua 500 g mascarpone 500 g frisca 1 pachet mare de biscuiti simpli 7 linguri de crema de ciocolata 8 linguri zahar cacao amaruie   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi…
Read more »

Salată de paste cu verdeţuri

6 December 2012
Salata_de_paste_cu_verdeturi
Salată de paste cu verdeţuri din: ulei de masline, zeama de lamaie, paste, castravete, telina, menta, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie 250 g paste 1 castravete 1 legatura telina 4 crengute menta proaspata 20 g masline verzi fara samburi sare si piper macinat  …
Read more »

Sos de ceapa si paine

6 December 2012
Sos_de_ceapa_si_paine
Sos de ceapa si paine din: unt, ceapa, frunze de cimbru, frunza de dafin, lapte, anason, cuisoare, paine si smantana. Ingrediente: 25 g de unt 1 ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita frunze de cimbru 1 frunza de dafin 600 ml de lapte integral 1 stea de anason 1 praf de cuisoare macinate 100 g…
Read more »

Tagliatelle cu scoici si dovleac

6 December 2012
Tagliatelle_cu_scoici_si_dovleac
Tagliatelle cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei din samburi de struguri, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 1 sfert de dovleac 12 scoici 1 legatura mica patrunjel 3 linguri ulei din samburi de struguri 80 g unt sare piper   Mod de preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă…
Read more »

Ştrudel cu prune

6 December 2012
Strudel_cu_prune
Ştrudel cu prune din: faina, margarina, apa, sare, unt, prune, biscuiti, zahar si scortisoara. Ingrediente: 250 g faina 50 g margarina 100 ml apa sare 70 g unt moale 400 g prune fara samburi 100 g biscuiti simpli 100 g zahar 1 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, pui apă călduţă…
Read more »

Retete de sarbatori: Rata pe varza

6 December 2012
Rata_pe_varza
Rata pe varza din: rata, untura, apa, varza acra si boia. Ingrediente:  1 rata grasa, tanara untura 1/2 cescuta de apa 1 varza acra potrivita boia   Mod de preparare: Cureţi raţa, o sărezi şi o pui în­treagă într-o tavă cu untură şi cu 1/2 ceaşcă de apă. Dai tava la cuptor şi o ungi…
Read more »

Reteta zilei: Suc din fructe de mango

5 December 2012
Suc_din_fructe_de_mango_5
Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de de masline 1/2 lingurita seminte de mustar frunze…
Read more »

Sos de merisoare

5 December 2012
Sos_de_merisoare
Sos de merisoare din: portocala, ghimbir, zahar, merisoare si vin de porto. Merge de minune alaturi de carnea de curcan. Ingrediente: 1 portocala mare 1 bucata mica de ghimbir, taiat bastonase subtiri 100 g de zahar 500 g merisoare proaspete sau decongelate 1 lingurita de vin de Porto (optional)   Mod de preparare: Foloseşte o…
Read more »

Rulouri de pui cu prune

5 December 2012
Rulouri_de_pui_cu_prune
Rulouri de pui cu prune din: piept de pui, cascaval, prune, vin rosu, bulion, zeama de lamaie, scortisoara, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii piept de pui 8 felii cascaval 12 prune 125 ml vin rosu 50 ml bulion 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara 1 lingura faina ulei sare piper…
Read more »

Lasagna cu pui, ciuperci si telemea

5 December 2012
Lasagna_cu_pui_ciuperci_si_telemea
Lasaqna cu pui, ciuperci si telemea din: piept de pui, ulei de masline, cuisoare, cimbru, supa de pui, ciuperci, ceapa, foi de lasagna, smantana, branza de vaca, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 bucati piept de pui 3 linguri ulei de masline 2 cuisoare pudra 4 crengute de cimbru 1 litru de supa de pui…
Read more »

Supa cu galuste de peste

5 December 2012
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picture
Supa cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran, vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si patrunjel. Ingrediente: 200 g filé de pește 
(de exemplu crap) 1 gălbenuș 1 cățel de usturoi pisat maghiran 1 linguriță vin alb sare 50 g pesmet 45 g unt 1 lingură făină…
Read more »

Cocktail de mere cu vinarita

5 December 2012
Cocktail_de_mere_cu_vinarita
Cocktail de mere cu vinarita din: mere, suc de portocale, sirop de vinarita, zahar vanilat, zeama de lamaie, scortisoara, miere, zahar, apa minerala, capsuni, cirese si piersica. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 mere 1 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de sirop de vinarita  1 plic zahar vanilat zeama unei lamai putina…
Read more »

Budinca de conopida

5 December 2012
Budinca_de_conopida
Budinca de conopida din: conopida, sare, unt, faina, lapte, galbenusuri, cascaval, sunca si smantana. Ingrediente: 1 conopida sare 80 g unt 50 g faina 250 ml lapte 2 galbenusuri 50 g cascaval ras 50 g sunca 200 g smantana   Mod de preparare: Fierbi

Terina de somon cu avocado

5 December 2012
Terina_de_somon_cu_avocado
Terina de somon cu avocado din: unt, esalote, foaie de dafin, seminte de fenicul, vermut, fileuri de somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, ceapa verde, frunze de salata, otet de vin, ulei de samburi de vin si ceapa verde. Ingrediente: 75g unt 2 esalote, tocate marunt 1 foaie de dafin, rupta in doua 1/2 lingurita…
Read more »

Carnati de porc in bacon

5 December 2012
Carnati_de_porc_in_bacon
Carnati de porc in bacon din: bacon, salvie si carnati de porc. Ingrediente:  24 felii de bacon 24 frunze de salvie intregi 24 de carnati proaspeti de porc   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220/gaz 7. Pune o felie de bacon pe tocator si intinde-o cu partea boanta a lamei cutitului. Asaza 1 frunze…
Read more »

Spaghete cu sardine si ansoa

5 December 2012
Spaghete_cu_sardine_si_ansoa
Spaghete cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de spaghete 12 fileuri de sardine 12 ansoa in ulei 30 g faina 8 linguri ulei de masline 2 cepe 750 ml pulpa de rosii 1 legatura patrunjel sare…
Read more »

Muschi de vita marinat

5 December 2012
Muschi_de_vita_marinat
Muschi de vita marinat din: muschi de vita, vin rosu, otet balsamic, sare, piper, cimbru, boia dulce, ceapa rosie, chilli, ulei de masline, unt, ardei iute si sos de soia. Ingrediente: 800 g muschi de vita 200 ml vin rosu 3-4 linguri otet balsamic sare piper negru macinat cimbru uscat si verde o lingurita boia…
Read more »

Tocană siciliană cu carne de porc

5 December 2012
Tocana_siciliana_cu_carne_de_porc
Tocană siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb, masline si orez. Ingrediente:  800 g carne de porc sau de vitel 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3 ardei 1 legatura patrunjel…
Read more »

Cotlet de porc cu orez

5 December 2012
Cotlet_de_porc_cu_orez
Cotlet de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt, apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o ceapa mare rosie 2-3 catei usturoi 100 ml vin rosu…
Read more »

Supa gustoasa de gulas

5 December 2012
Supa_gustoasa_de_gulas
Supa gustoasa de gulas din: carne de porc, morcovi, patrunjel, sare, piper, ceapa, galbenus, faina si cartofi. Ingediente: 300 g carne de porc (gat, ceafa) 80 g morcovi 80 g patrunjel sare piper 1 ceapa 1 galbenus 2 linguri faina 2 cartofi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece, iar după…
Read more »

Cosulete cu legume

5 December 2012
Cosulete_cu_legume
Cosulete cu legume din: oua, ulei, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, faina, sare, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartofi, marar, mazare, ulei de masline, sare, chimen, anason, tarhon, maghiran, rosii si tarhon. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 100 ml ulei 2-3 linguri de lapte sau iaurt 1 lingura zeama de lamaie 1/2 plic praf…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mere si scortisoara

5 December 2012
Prajitura_cu_mere_si_scortisoara_16
Prajitura cu mere si scortisoara din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, mere, scortisoara, praf de copt, esenta de vanilie si zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 30 lg ulei 30 lg lapte 25 lg zahar 12 lg faina 2 kg mere 1 lingurita scortisoara 1 praf de copt Esenta de vanilie/rom 1 zahar vanilat   Mod…
Read more »

Sarmale cu ciuperci

5 December 2012
Sarmale_cu_ciuperci
Sarmale cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 25 frunze de vita din saramura 1 cana orez 500 g ciuperci 1 ceapa 1/2 lingurita concentrat de legume 1/2 boia dulce 1 lingura pasta de rosii putina sare piper 50…
Read more »

Frigarui cu salata

5 December 2012
Frigarui_cu_salata
Frigarui cu salata din: pulpe de pui, ceapa, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru, unt, ulei de masline, marar, salata verde si rosii. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 4 cepe 2 ardei 4-5 rosii cherry sare piper alb si negru macinat cimbru verde si uscat 50 g unt o lingura ulei de masline o…
Read more »

Mancare de morcovi cu perisoare

5 December 2012
Mancare_de_morcovi_cu_perisoare
Mancare de morcovi cu perisoare din: morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, cimbru, ulei, carne tocata de curcan, patrunjel, miez de paine si ou. Ingrediente: 500 g morcovi mici 2 cepe 1 capatana de usturoi sare piper boia cimbru verde si uscat 50 ml ulei pentru perisoare: 400 g carne tocata de curcan 1 legatura…
Read more »

Ciorba savuroasa de legume

5 December 2012
Ciorba_savuroasa_de_legume
Ciorba savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi, telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze de telina, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: un dovlecel 200 g fasole verde fideluta 2 ardei o ceapa 1-2 morcovi o telina mica (radacina+frunze) 200 g dovleac dulce (tucesc) 200 g broccoli 300…
Read more »

Conopidă cu pesmet si smântână

5 December 2012
Conopida_cu_pesmet_si_smântâna
Conopidă cu pesmet si smântână din: conopida, lapte, un, smantana si pesmet. Ingrediente: 2 kg conopida 200 ml lapte 60 g unt 100 g smantana 80 g pesmet   Mod de preparare: Cureţi conopida, o fierbi în apă cu lapte. O scurgi, o aşezi într-un vas cu unt şi torni peste ea pes­metul rumenit în…
Read more »

Tocanita cu piept de curcan

5 December 2012
Tocanita_cu_piept_de_curcan
Tocanita cu piept de curcan din: piept de curcan, fasole verde, mazare, morcovi, ceapa, ardei capia, fasole, sare, ulei de floarea soarelui, piper, marar, zeama de lamaie si suc de rosii. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g fasole verde fideluta 300 g mazare 2 morcovi 2 cepe 2 ardei capia 100 g fasole…
Read more »

Chiftele cu salau

5 December 2012
Chiftele_cu_salau
Chiftele cu salau din: file de salau, oua, porumb, ceapa, sare, piper, ulei, pesmet alb, salata, rosii, ardei si lamaie. Ingrediente: 600 g file de salau 2 oua 200 g porumb din conserva 2 legaturi ceapa sare piper negru macinat ulei pentru prajit pesmet alb pentru garnitura: o salata verde 2-3 rosii 2 ardei o…
Read more »

Bors de vacuta

5 December 2012
Bors_de_vacuta
Bors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel di condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal…
Read more »

Chiftele cu fistic

5 December 2012
Chiftele_cu_fistic
Chiftele cu fistic din: unt, ceapa rosie, carne de porc, pesmet, coaja de lamaie, coaja de portocala, cirese, fistic, ou, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 1 cub mic de unt 1 ceapa rosie, tocata fin 450 g carne din carnati proaspeti de porc 175 g de pesmet coaja rasa de la 1 lamaie coaja…
Read more »

Bruschete cu ansoa si verdeata

5 December 2012
Bruschete_cu_ansoa_si_verdeata
Bruschete cu ansoa si verdeata din: ansoa, patrunjel, busuioc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, capere, rosii, usturoi, ulei de masline si ciabatta. Ingrediente: 50 g ansoa in ulei, scurse 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura busuioc zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri capere in saramura 2 rosii mari, tocate 1 catel…
Read more »

Broccoli cu năut

5 December 2012
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picture
Broccoli cu năut din: naut, broccoli, ceapa, ulei de masline, garam masala, curcuma, ardei iute, stafide, sare si rosii. Ingrediente: 250 g năut 800 g broccoli 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 2–3 lingurițe amestec de mirodenii Garam Masala 1 linguriță

Parfait de ciocolata si caramel

5 December 2012
Parfait_de_ciocolata_si_caramel
Parfait de ciocolata si caramel din: alune de padure, lapte condensat, frisca, ciocolata, caramele, sos caramel si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g alune de padure, rumenite si tocate 200 ml lapte condensat 500 ml frisca lichida 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie 100 g caramele, tocate 150 g sos de caramel –…
Read more »

Tocăniţă de praz cu morcov

5 December 2012
Tocanita_de_praz_cu_morcov
Tocăniţă de praz cu morcov din: carne de pui, praz, ardei, morcov, condimente, sare, piper, faina, pasta de tomate, ulei si marar. Ingrediente: 1 kg carne de pui 4 bucati de praz de marime potrivita 1 ardei rosu sau un gogosar 1 morcov condimente sare piper 4 linguri faina 2 linguri pasta de tomate 2…
Read more »

Pulpe cu legume

5 December 2012
Pulpe_cu_legume
Pulpe cu legume din: pulpe de pui, usturoi, bacon, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia, cartofi, marar, rosii cherry, dovlecei, gogosari si ceapa. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4-5 catei usturoi 6 felii bacon afumat 100 g unt 4-5 linguri ulei de floarea soarelui sare piper o lingurita boia dulce 500 g cartofi…
Read more »

Sarmale cu caşcaval, fără orez

5 December 2012
Sarmale_cu_cascaval_fara_orez
Sarmale cu caşcaval, fără orez din: carne tocata, cascaval, ulei, rosii, bulion, varza acra, morcov, ceapa, oua, mirodenii, boia dulce, piper, coriandru, verdeata si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec porc si vita (in cantitati egale) 250 g cascaval ras 100 ml ulei 5 rosii bulion frunze de varza acra morcov 2-3 cepe 2-3…
Read more »

Piept de curcan la gratar

5 December 2012
Piept_de_curcan_la_gratar
Piept de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, unt, cimbru, rom, piper, fasole, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, cartofi si lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare 50 g unt cimbru uscat 4-5 linguri rom natural piper negru si rosu macinat pentru garnitura: 500 g fasole fideluta 2-3 catei usturoi…
Read more »

Ciorba de legume cu fidea

5 December 2012
Ciorba_de_legume_cu_fidea
Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml…
Read more »

Cocktail Greeny

4 December 2012
Cocktail_Greeny
Cocktail Greeny din: sirop de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, ginger ale, curacao albastru si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 10 cl ginger Ale 3 picaturi Curacao albastrufara alcool un fir de menta   Mod de…
Read more »

Pastrav la cuptor

4 December 2012
Pastrav_la_cuptor
Pastrav la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata, ceapa si rosii. Ingrediente: 4 pastravi sare piper 30 ml ulei de masline 40 ml vin alb dulce 2-3 linguri otet aromatic 4-5 catei usturoi o foaie de dafin condiment pentru cartofi o crenguta…
Read more »

Reteta zilei: Mini Frittata cu branza feta si ciuperci

4 December 2012
Mini_Frittata_cu_branza_feta_si_ciuperci_10
O reteta savuroasa de Mini Frittata cu branza feta si ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, branza de vaci, branza feta, ceapa verde, oua, condimente si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci feliate 2 lingurite ulei de măsline 1/2 ceasca branza de vaci degresata 3/4 ceasca branza feta maruntita 3 linguri ceapa verde taiata rondele 6…
Read more »

Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc

4 December 2012
Lasagna_cu_vinete_cascaval_si_busuioc
Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc din: foi de lasagna, vinete, patrunjel, ceapa, cascaval, pesmet, unt, sare, piper, rosii, cimbru si busuioc. Ingrediente: 20 g foi de lasagna 4 vinete 2 legaturi patrunjel 2-3 cepe 200 g cascaval 4 linguri pesmet 150 g unt sare piper negru macinat pentru sos: un kg rosii cimbru busuioc…
Read more »

Supa crema de cartofi

4 December 2012
Supa_crema_de_cartofi
Supa crema de cartofi din: cartofi, morcovi, sare, ceapa verde, unt, pastarnac, praz, patrunjel, piper, chimen, bagheta si crutoane aromate. Ingrediente: 6 cartofi 2 morcovi sare 3-4 fire ceapa verde 30 g unt o radacina pastarnac un fir praz o legatura patrunjel piper negru boabe si macinat 10 g chimen o bagheta integrala crutoane aromate…
Read more »

Porc cu legume si orez

4 December 2012
Porc_cu_legume_si_orez
Porc cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de floarea soarelui, sare, piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, broccoli si orez. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fara os 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sare piper alb si rosu macinat sos de soia un morcov o ceapa…
Read more »

Salata cu piept de pui

4 December 2012
Salata_cu_piept_de_pui
O reteta savuroasa de Salata cu piept de pui din: piept de pui, ulei, salata verde, varza rosie, sfecla rosie, sare, piper, ceapa rosie, crutoane aromate cu usturoi, ulei de masline, otet aromatic, zahar si vin. Ingrediente: 500 g piept de pui ulei pentru prajit pentru salata: o salata verde o varza mica rosie o…
Read more »

Tortellini cu sos alb

4 December 2012
Tortellini_cu_sos_alb
Tortellini cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt, branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si rosii cherry. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 50 g tortellini cu branza pentru sos: 50 g unt 200 g branza brise 100 ml smantana pentru gatit sare piper 200 g parmezan…
Read more »

Puding cu smochine, caise si migdale

4 December 2012
Puding_cu_smochine_caise_si_migdale
Puding cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine, caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale, ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua. Ingrediente: 300 g stafide 100 g cirese confiate 150 g smochine deshidratate, tocate 100 g caise deshidratate, tocate 75…
Read more »

Terina de branza, rosii si sos de busuioc

4 December 2012
Terina_de_branza_rosii_si_sos_de_busuioc
Terina de branza, rosii si sos de busuioc din: dovleac, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, gogosari in otet, busuioc, patrunjel, cimbru, nucsoara, mustar de dijon, masline, castane, pesmet, fulgi de migdale, vin, cas, esalote, pasta de rosii si supa de legume. Ingrediente: 600 g dovleac de placinta, curatat de coaja si taiat cuburid e…
Read more »

Ghiveci macedonean

4 December 2012
Ghiveci_macedonean
Ghiveci macedonean din: piept de porc afumat, varza, ceapa, praz, fasole verde, mazare, ardei, cartofi, morcovi, dovlecel, vanata, rosii, sare, piper, ulei, dafin, marar, patrunjel si boia. Ingrediente: 300 g piept de porc afumat o varza mica alba 2 cepe un praz mic 200 g fasole verde fideluta 200 g mazare prefiarta 2-3 ardei 3…
Read more »

Specialitate din muschi de vita

4 December 2012
Specialitate_din_muschi_de_vita
Specialitate din muschi de vita din: muschi de vita, castraveti murati, sare, piper, ceapa rosie, ulei, morcovi, vin dulce roze, cimbru verde, tarhon si mustar de dijon. Ingrediente: 800 g muschi de vita 300 g castraveti murati sare piper pentru sos: 1-2 cepe rosii 75 g unt 4-5 lingurite ulei 2 morcovi 150 ml vin…
Read more »

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste

4 December 2012
Bors_de_zarzavaturi_cu_doua_feluri_de_peste
Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras. Ingrediente: 1 kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei otet condimente 1 lamaie bors dupa gust…
Read more »

Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş

4 December 2012
Ardei_umpluti_cu_cuscus
Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt, cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei pentru umpltura: o ceapa rosie 2 gogosari 300 g mozzarella 50 g unt 200 g cuscus 2-3 rosii 150 g masline feliate

Ciuperci cu mamaliguta de gris

4 December 2012
Ciuperci_cu_mamaliguta_de_gris
Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500 ml supa de pui 100 g alune 500 ml lapte 100 ml ulei 50 g unt 100 g parmezan 1 ceapa…
Read more »

Varza de Bruxelles cu chorizo si usturoi

4 December 2012
Varza_de_Bruxelles_cu_chorizo_si_usturoi
Incinge 2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte 150 g chorizo, tocat şi 2 căţei de usturoi, tocat mărunt 5 min. Transferă într-un bol. Opăreşte 750 g varză de Bruxelles, curăţată şi tăiată. Prăjeşte-o in vas 5-6 min şi apoi adaugă chorizo, amestecând frecvent. Presară fulgi de migdale rumeniţi şi serveşte. Varza de Bruxelles cu…
Read more »

Cartofi rumeniţi cu parmezan si aromă de trufe

4 December 2012
Cartofi_rumeniti_cu_parmezan_si_aroma_de_trufe
Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas pune la fiert 1,5 kg cartofi cu coaja alba, curatati si taiati bucati egale si 5 foi de dafin. Fierbe la foc mic 6 minute, scurge de lichid si pune din nou in vas. Acopera cu capac si scutura vasul pentru ca marginile sa se sfarame. Presara 5…
Read more »

Curcan cu unt

4 December 2012
Curcan_cu_unt
O reteta savuroasa de curcan cu unt din: curcan, ceapa, frunze de dafin, frunze de cimbru, boabe de piper, sare de mare, cocja de portocala, unt, zeama de portocala, sherry si faina. Ingrediente: 1,5 kg curcan, gatul si maruntaiele scoase si puse deoparte 1 ceapa, taiata pe jumatate pentru amestecul de sare: 5 frunze de…
Read more »

Ghiveci aromat cu cimbru verde

4 December 2012
Ghiveci_aromat_cu_cimbru_verde
Ghiveci aromat cu cimbru verde din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogosari o vanata 4 rosii o radacina de telina 4 catei de usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50 ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »

Mamaliga ciobaneasca cu smantana

4 December 2012
Mamaliga_ciobaneasca_cu_smantana
Mamaliga ciobaneasca cu smantana din: malai, lapte, sare, cas de oaie, unt si smantana. Ingrediente: 350 g malai 1,5 l lapte 1 lingurita sare 300 g cas de oaie 100 g unt 200 g smantana   Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu o linguriţă de sare. Când clocoteşte, adaugi mălaiul şi faci o…
Read more »

Reteta zilei: Paine artizanala

4 December 2012
Paine_artizanala_20
Paine artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4 lingura drojdie 3 1/4 cani faina pentru paine hartie pergament 2 linguri faina de porumb   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune apa, se adauga sarea si se presara drojdia.…
Read more »

Ciorba gustoasa de pui cu legume

3 December 2012
Ciorba_gustoasa_de_pui_cu_legume
Ciorba gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel, piper, ulei si telina. Ingrediente:  500 g piept de pui sare 300 g fasole verde fideluta 2 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 300 g rosii 100 g fasole…
Read more »

Crap pane cu salata

3 December 2012
Crap_pane_cu_salata
Crap pane cu salata din: faina, sare, piper, file de crap, migdale, ou, lapte, ceapa rosie, cartofi, morcovi, mazare, castraveciori acri, oua, maioneza, smantana, mustar, patrunjel, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 80 g făină sare piper 4 filéuri de crap 50 g migdale 1 ou 100 ml lapte bătut Salată 1 ceapă roșie…
Read more »

Rosii umplute cu pui si porumb

3 December 2012
Rosii_umplute_cu_pui_si_porumb
Rosii umplute cu pui si porumb din: rosii, cascaval, crutoane, piept de pui, porumb, masline, sos vinegreta, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 rosii coapte si tari 300 g cascaval 3 crutoane din 3 felii de paine 150 g piept de pui fiert 100 g porumb din conserva 100 g masline sos vinegreta din 5…
Read more »

Salata cu carne de crab si maioneza

3 December 2012
Salata_cu_carne_de_crab_si_maioneza
Salata cu carne de crab si maioneza din: carne de crab, maioneza, mustar dijon, zeama de lamaie si salata. Ingrediente: 300 g carne de crab 4 linguri de maioneza 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingurita zeama de lamaie 1 inima de salata cu frunzele separate   Mod de preparare: Amesteca intr-un bol carnea de…
Read more »

Dulceata de pepene rosu

3 December 2012
Dulceata_de_pepene_rosu
Dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene rosu 1,5 kg zahar tos 1 lamaie 1 fiola de esenta de vanilie   Mod de preparare: Speli pepenele si-l tai in opt. Cureti semintelde si coaja si portionezi apoi in bucati cat…
Read more »

Rosii umplute cu branza (varianta)

3 December 2012
Rosii_umplute_cu_branza
Rosii umplute cu branza din: rosii, telemea, branza dulce, branza de burduf, ou, smantana, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: cate 2 rosii de portie 100 g telemea 100 g branza dulce 100 g branza de burdul cate o felie de branza topita pentru fiecare rosie 1 ou 1 lingura smantana putin cimbru 2 linguri…
Read more »

Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre

3 December 2012
Tocana_de_vinete_cu_dovlecei_si_mazare
Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa, faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei sau ardei 150 g mazare 1 ceapa 2 linguri faina 2 catei de usturoi 4 linguri sos de tomate condimente: oregano, patrunjel, piper, sare ulei…
Read more »

Prajitura cu mac

3 December 2012
Prajitura_cu_mac
Prajitura cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de coacaze. Ingrediente: 100 g faina 50 g unt moale 1 lingura zahar blat de chec: 65 g unt moale 85 g zahar pudra 3 galbenusuri 150 g faina 1…
Read more »

Rata in sos de mere

3 December 2012
Rata_ in_sos_de_mere
Rata in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata, cartofi, unt si sare. Ingrediente: 4 mere 400 ml cidru 400 ml supă de pasăre 2 linguri miere 4 piepți de rață 8 cartofi 100 g unt sare   Mod de preparare: Se decojesc merele, se cu­­ră­­ță de cotoare și…
Read more »

Placinta de porumb (pastel de choclo)

3 December 2012
Placinta_de_porumb
Placinta de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar, lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare. Ingrediente: 12 porumbi de lapte 1/2 kg de umplutura (carne, ceapa, usturoi, condimente) 1 pui prajit 2 lingurite de unt o lingurita de ulei 2 lingurite de zahar granulat 1 l de…
Read more »

Tartă rapidă cu prune

3 December 2012
Tarta_rapida_cu_prune
Tartă rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 175 g faina 1 lingurita praf de copt 125 g migdale macinate 2 linguri zahar candel   Mod de…
Read more »

Cannelloni umplute cu spanac

3 December 2012
Cannelloni_umplute_cu_spanac
Cannelloni umplute cu spanac din: carne tocata, ceapa, usturoi, spanac, sare, oregano, branza telemea, ou, piper, cannelloni, unt, faina, vin, supa, smantana, parmezan si masline. Ingrediente: 400 g carne tocata 1 ceapa 2 catei de usturoi 250 g spanac sare 1 lingura oregano tocat 100 g branza telemea 1 ou piper 12 cannelloni 2 linguri…
Read more »

Somon afumat cu marar si hrean

3 December 2012
Somon_afumat_cu_marar_si_hrean
Somon afumat cu marar si hrean din: ceapa rosie, marar, hrean, zeama de lamaie, smantana si somon afumat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata marunt 1 legatura mica de marar, tocat grosier 2 lingurite de hrean proaspat ras sau pasta de hrean 1

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu