vineri, 7 decembrie 2012

Retete de Craciun #29


Retete de Craciun:

Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata

12 October 2012
Supa_de_cartofi_dulci_cu_fasole_alba_si_sunca_afumata_6
O reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din: ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat…
Read more »

Dovleac lunguieţ cremos

12 October 2012
Dovleac_lunguiet_cremos
Dovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de…
Read more »

Lipie umplută cu varză

12 October 2012
Lipie_umpluta_cu_varza
Lipie umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare   Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o bine…
Read more »

Paine cu legume

12 October 2012
Paine_cu_legume
O reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 telina 2 linguri cu lapte patrunjel sare 1 ceapa pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g faina 1…
Read more »

Musaca de ardei si cuscus

12 October 2012
Musaca_de_ardei_si_cuscus
Musaca de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta tocate marunt 1…
Read more »

Cocktail cu rom si scortisoara

12 October 2012
Cocktail_cu_rom_si_scortisoara
O reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel, rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat   Mod de preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Read more »

Prăjitură cu mere şi prune

12 October 2012
Prajitura_cu_mere_si_prune
Prăjitură cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 plic praf de copt 100 ml ulei 4 mere mari 10 prune  …
Read more »

Halibut cu orez basmati si castane

12 October 2012
Halibut_cu_orez_basmati_si_castane
Halibut cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane, lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Presăraţi…
Read more »

Plăcintă cu varză şi carne

12 October 2012
Placinta_cu_varza_si_carne
Placinta cu varza si carne din: aluat, varza, muschi tiganesc, marar verde, ceapa, piper, seminte de chimen, ou si sare. Ingrediente: 700 aluat foitaj 1/2 varza 300 g muschi tiganesc 1 legatura de marar verde 2 cepe potrivite 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu seminte de chimen 1 ou sare   Mod…
Read more »

Rulada din porc

12 October 2012
Rulada_din_porc
Rulada din porc din: muschi file de porc, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt si sare. Ingrediente: 500 g muschi file de porc 50 g pasta de tomate 500 g ardei grasi de diferite culori 1 ceapa ulei 150 g fasole pastai pentru umplutura: 2 cartofi 2 morcovi…
Read more »

Tartă cu varză alba

12 October 2012
Tarta_cu_varza_alba
Tartă cu varză alba din: aluat, varza alba, ulei, ceapa, tarhon, marar, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 500 g aluat fraged 1/2 varza alba 4 linguri cu ulei 1 ceapa mare 1 lingurta cu tarhon uscat 1 lingurita cu marar uscat 2 oua 50 g iaurt sare   Mod de preparare:   Căleşte în ulei…
Read more »

Novac in bere

12 October 2012
Novac_in_bere
Novac in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si sare. Ingrediente: 1 novac fara cap (1,5 kg) 2-3 crengute de lamaita 2 lingurite cu zahar brun 1 lamaie 1 ceapa 1 pahar cu bere piper negru macinat sare   Mod de preparare: Spala pestele (eviscereaza-l daca e cazul), cresteaza-l transversal, freaca-l…
Read more »

Rulada din carne (amestec)

12 October 2012
Rulada_din_carne.
O reteta savuroasa de rulada din carne din: amestec de carne tocata, masline umplute cu ardei, cartof, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocata 150 g masline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapa 3 oua 2 felii de paine 4 catei de usturoi ulei sare piper…
Read more »

Retete savuroase: Varza calita

12 October 2012
Varza_-calita.png
O reteta delicioasa de varza cu: mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi o…
Read more »

Pere in aluat

12 October 2012
Pere_in_aluat
Pere in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere. Ingrediente: 4 oua 300 g zahar 200 ml lapte 200 ml ulei 300-350 g faina 1 lingurita bicarbonat 6 pere mari cu codita   Mod de preparare: Curăţaţi perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6 castroane termorezistente. Puneţi…
Read more »

Trigoane de varză

12 October 2012
Trigoane_de_varza
O reteta de savuroasa de Trigoane de varză din: varza, carne tocata, orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare 500 g carne tocata amestec 1 ceasca de orez 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 cana cu vin cimbru chimen sare piper   Mod de preparare: Scoate nervurile foilor…
Read more »

Tort de toamna cu mere si alune

12 October 2012
Tort_de_toamna_cu_mere_si_alune
Tort de toamna cu mere si alune din: oua, faina, drojdie, ulei, zahar, lapte, mere, alune de padure, scortisoara, zahar praf si ou. Ingrediente: 3 oua 1 kg faina 40 g drojdie 200 ml ulei 300 g zahar 500 ml lapte 800 g mere rase 200 g alune de padure zdrobite sau nuci 1 lingurita…
Read more »

Ardei umplut cu salată de varză

12 October 2012
Ardei_-umplut_-cu_-salata_-de_-varza.png
O reteta delicioasa de ardei umplut cu:varza alba, castravete, masline negre, branza feta, nachos, afine. Ingrediente: 4 ardei graşi mari o varză albă mică un castravete 100 g măsline negre 50 g brînză feta o pungă mică de nachos afine pentru decorat Mod de preparare: Spală ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe. Lasă-i…
Read more »

Pacheţele de primăvară cu varza

12 October 2012
Pachetele_de_primavara_cu_varza
Pacheţele de primăvară cu varza din: foi de placinta, varza, morcov, ardei capia, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de susan, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 varza mica 1 morcov 1 ardei capia 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingurita cu varf cu ghimbir ras 2 linguri…
Read more »

Hering cu dovleac şi ceapă roşie

12 October 2012
Hering_cu_dovleac_si_ceapa_rosie
Hering cu dovleac şi ceapă roşie din: hering, dovleac, ceapa rosie, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering 500 g dovleac 2 cepe rosii 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi de circa 5cm. Presăraţi-le cu sare şi
 

Retete culinare: Salată de paste cu ton

12 October 2012
Salata_de_paste_cu_ton
O salata delicioasa de paste cu: pene, ceapa, rosii, ton, branza, lamaie, masline, telina. Ingrediente: 300 g paste penne o telină mică o ceapă ver­de 3 roşii 100 g ton mărunţit 50g brînză cheddar dată prin râzătoare o jumătate de lămîie cîteva măsline după gust Mod de preparare: Fierbe pastele timp de cinci minute, după…
Read more »

Carnaciori cu legume la tigaie

12 October 2012
Carnaciori_cu_legume_la_tigaie
Carnaciori cu legume la tigaie din: carnaciori, ardei, ceapa, usturoi, zeama de carne, apa, sos de tomate, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, piper si zahar. Ingrediente: 8 carnaciori cruzi cate un ardei galben, rosu si verde o ceapa alba 2 catei de usturoi 250 ml zeama de carne 100 ml apa 2 linguri…
Read more »

Spaghete cu fructe de mare

12 October 2012
Spaghete_cu_fructe_de_mare.png
O reteta delicioasa de spaghete cu:fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 lin­guri ulei de măsline 100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »

File de pastrav cu sos de smantana

11 October 2012
File_de_pastrav_cu_sos_de_smantana
O reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »

Desert de toamna cu mere prajite

11 October 2012
Desert_de_toamna_cu_mere prajite
Desert de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara. Ingrediente: 2 mere 2/3 cana faina 1 lingura zahar pudra + suplimentar 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 1/4 lingurita praf de copt 1 ou 1/2 cana lapte 1 lingurita ulei + suplimentar…
Read more »

Friptura de vita cu morcovi

11 October 2012
Friptura_de_vita_cu_morcovi
O reteta savuroasa de Friptura de vita cu morcovi  din: carne de vita, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru. Ingrediente: 1Kg. carne de vita 1 masura faina alba sare si piper negru proaspat macinat 2 liguri ulei de masline 2 cepe…
Read more »

Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta

11 October 2012
Mojito_cu_sampanie_si_menta_4
O reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2 lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie   Mod de preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si sampanie. Dati la rece si serviti.
Read more »

Brandade de morue

11 October 2012
Brandade_de_morue_4
Brandade este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc, regiuni din partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care se face la aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat trebuie lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori, până ce se înmoaie şi…
Read more »

Retete gustoase: Vărzări

11 October 2012
Varzari
Vărzări din: faina, varza murata, lapte, oua, unt, drojdie, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente:  1 kg faina 1 varza murata 300 ml lapte 3-4 oua 50 ml unt topit 50 g drojdie 100 ml ulei zahar sare piper   Mod de preparare: Taie varza cât mai fin, stoarce-o bine şi pune-o la călit în…
Read more »

Cod în sos de roşii

11 October 2012
Cod_în_sos_de_rosii
O reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Read more »

Mere în aluat cu ciocolată

11 October 2012
Mere_în_aluat_cu_ciocolata
O reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată  din: galbenusuri, zahar pisat, albusuri,  nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere, scortisoara, zahar tos si zahar praf. Ingrediente: 8 galbenusuri 150 g zahar pisat 1 lingurita zahar vanilat 5 albusuri 50 g nuci macinate 1 lingura pesmet 150 g ciocolata de menaj unt pentru uns…
Read more »

Rulada din piept de pui

11 October 2012
Rulada_din_piept_de_pui
Rulada din piept de pui din: piept de pui, cascaval, bacon, ardei gras, mustar, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g cascaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu mustar 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper   Mod de preparare: Taie din pieptul…
Read more »

Bezea cu nuci, struguri si pepene galben

11 October 2012
Bezea_cu_nuci_struguri_si_pepene_galben
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben din: albusuri, zahar, nuci, amidon, praf de copt, frisca, miez de nuca, struguri si pepene galben. Ingrediente: blat: 5 albusuri 200 g zahar 50 g nuci macinate 2 linguri amidon 2 lingurite praf de copt ornare: 500 ml frisca 150 g miez de nuca fiert in 200 ml…
Read more »

Pierogi (colţunaşi) cu varză

11 October 2012
Pierogi
O reteta de pierogi din: oua, smantana, faina, praf de copt, unt, ceapa, varza, sare si piper. Ingrediente: 3 oua 230 g smantana 350 g faina 75 g unt 1 plic praf de copt pentru umplutua: 2 linguri cu unt 1 ceapa 1 varza mica sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi…
Read more »

Saramură

11 October 2012
Saramura
O reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Read more »

Rulada din vita

11 October 2012
Rulada_din_vita
O reteta de rulada vin vita: bere, carne de vita, castraveti murati, sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 cutie cu bere 600 g carne de vita 1 borcan cu castraveti murati 300 g sunculita taraneasca 2 linguri cu pasta de tomate boabe de mustar sare   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Prajitura din paine si prune

11 October 2012
Prajitura_din_paine_si_prune
O reteta de prajitura din paine si prune din: franzela, prune, staide, scortisoara, coaja de lamaie, zahar, smantana, ulei, oua si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai mare taiata in cubulete 1 kg prune 100 g stafide 1 lingura scortisoara coaja de la 1 lamaie 250 g zahar 200 ml smantana 3 linguri ulei 4…
Read more »

Scampi cu pesmet

11 October 2012
Scampi_cu_pesmet
Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketurilor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă. Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat…
Read more »

Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline (video)

11 October 2012
Bruschete_cu_salsa_de_msline.jpg
O reteta video despre cum se prepara bruchete cu salsa de masline. De aici. Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline
Read more »

Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

11 October 2012
Porc_cu_ghimbir_si_taitei_de_orez
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper  …

Cocktail Banana Cup

11 October 2012
Cocktail_Banana_Cup
O reteta simpla de Cocktail Banana Cup din: zahar brun, cafea, lichior de banane si lichior de cafea. Ingrediente: 2 lingurite de zahar brun 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 2 cl lichior de banane 2 cl lichior de cafea   Mod de preparare: Punem zaharul brun intr-o cana mare, apoi umplem pana la 3/4…
Read more »

Pregătirea bulionului de roşii

11 October 2012
Pregătirea_bulionului_de_roşii_3
Alegeţi roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs. Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion în acelaşi vas. Amestecaţi mereu pentru ca să nu se prindă de fundul…
Read more »

Somon în aluat

11 October 2012
Somon_în_aluat
O reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1 lamaie patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează- le…
Read more »

Peste cu masline

11 October 2012
Peste_cu_masline
O reteta savuroasa de peste cu masline din: file de cod, ulei, ardei grasi, masline, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 5 linguri cu ulei 2 ardei grasi portocalii 100 g masline negre 1/2 lamaie patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Spală fileurile, sărează-le, stropeşte-le cu zeamă de…
Read more »

Placinta cu burta

11 October 2012
Placinta_cu_burta
Placinta cu burta din: foi de placinta, burta de vaca, ceapa verde, verdeata, paine inmuiata in lapte, galbenusuri, albusuri, unt, smantana, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1,5 kg burta de vaca fiarta 0 fire de ceapa verde 4 linguri de verdeata tocata 2 felii de paine inmuiate in 100…
Read more »

Pasta de avocado cu file de somon afumat

11 October 2012
Pasta_de_avocado_cu_file_de_somon_afumat
Pasta de avocado cu file de somon afumat din: avocado, iaurt, lamaie, ou, ceapa, usturoi, ulei de masline, file de somon afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 3 linguri cu iaurt 1/2 lamaie 1 ou fiert 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 100 g file de…
Read more »

Mâncare de soia cu sfeclă roşie

11 October 2012
Mâncare_de_soia_cu_sfecla_rosie
O reteta de Mâncare de soia cu sfeclă roşie din: soia, sfecla rosie murata, ceapa, boabe de mustar, seminte de coriandru, chimen, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia cubulete 500 g sfecla rosie murata 2 cepe mari 1 lingura boabe de mustar 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurita chimen 50 ml…
Read more »

Plăcintă cu morcov şi dovlecei

11 October 2012
Placinta_cu_morcov_si_dovlecei
Plăcintă cu morcov şi dovlecei din: oua, dovlecei, morcovi, ceapa, cascaval, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 dovlecei 2 morcovi 1 ceapa 100 g cascaval 5 linguri cu faina 4 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecă ouăle cu uleiul şi făina. Pune dovleceii, morcovii şi ceapa, toate date…
Read more »

Aripioare de pui cu sos de telina

11 October 2012
Aripioare_de_pui_cu_sos_de_telina
Aripioare de pui cu sos de telina din: aripioare de pui, bere, ulei, ceapa, usturoi, otet de vin, cimbru, seminte de coriandru, chimen, ghimbir, faina, pesmet, oua, telina, usturoi si smantana. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 300 ml bere 50 ml ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri otet de vin 1…
Read more »

Păstrăv la grătar cu lămâie

11 October 2012
Pastrav_la_gratar_cu_lamâie
O reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să nu…
Read more »

Salată de morcov marinat

11 October 2012
Salata_de_morcov_marinat
O reteta savuroasa de Salată de morcov marinat din: morcovi, ulei, zahar, coriandru, usturoi, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 ml ulei 3 linguri zahar 1 lingurita coriandru macinat 5 catei de usturoi 5 linguri otet din vin 1,5 lingurita sare 1 lingurita piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »

Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan

11 October 2012
Dovleac_fiert_delicios_cu_seminte_de_dovleac_si_pangrattato_de_parmezan
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan din: dovleac, pesmet, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei iute, parmeza, ulei de masline extravirgin si otet balsamic. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mare o mână mare de pesmet ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la…
Read more »

Retete savuroase: Calamar umplut

11 October 2012
Calamar_umplut
Calamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente:  2 calamari 250 g sprot afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper   Mod de preparare: Spală calamarii şi tamponează-i cu…
Read more »

Vinete cu chimion

11 October 2012
Vinete_cu_chimion
Vinetele conţin foarte multă apă, potasiu, magneziu, calciu, vitami¬nele A şi C. Fiind foarte sărace în calorii (doar 10 calorii la 100g) vine¬tele sunt recomandate în curele de slăbire. Vinetele conţin multe fibre alimentare care grăbesc digestia şi ajută la detoxifierea organismului. Această legumă are şi rol calmant, inducând cu uşurinţă starea de relaxare în…
Read more »

Muşchi cu prune

11 October 2012
Muschi_cu_prune
Muşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi condimentează-l…
Read more »

Ciorbă de crap cu orez

11 October 2012
Ciorba_de_crap_cu_orez
Ciorbă de crap cu orez din: crap, cartofi, morcovi, ceapa, apa, bors, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g crap 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 2 l apa 1 l bors 3 linguri cu orez patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa marunt, morcovii pe lung, cartofii in cubulete si pune-le…
Read more »

Choc Grand Marnier

11 October 2012
Choc_Grand_Marnier
Choc Grand Marnier din: grand mariner, ciocolata fierbinte si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de ciocolata fierbinte frisca lichida   Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la foc incalzim Grand Marnier-ul, apoi completam cu ciocolata calda proaspata, si peste bautura adaugam frisca lichida batuta fin.
Read more »

Perisoare din cartofi la cuptor

11 October 2012
Perisoare_din_cartofi_la_cuptor
O reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 oua 100 g cascaval 4 linguri ulei 1 legatura verdeata 1 cana suc de rosii 1 lingura faina sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă. Curăţaţi-i…
Read more »

Despre dovleac

11 October 2012
Despre_dovleac
Dovleacul este originar din America, dar în prezent se cultivă pretutindeni în lume. Peste tot devine tot mai popular, iar la supermarketuri şi în pieţe se găsesc diferite sortimente. Planta începe să crească vara, răspândindu-şi ramurile lungi pe pământ. Toamna, fructele sunt mari, dense, dulci şi delicioase. Dovleacul este extraordinar pe post de garnitură —…
Read more »

Fulgi de palamida

10 October 2012
Fulgi_de_palamida
Un ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pâlâmidă (sau katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peste, cunoscut sub numele de „ton săltăreţ”, care trebuie uscat si afumat in prealabil. Fulgii de pălămidâ sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului

Sufleu aromat cu prune

10 October 2012
Sufleu_aromat_cu_prune
Sufleu aromat cu prune din: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 400 g prune 5 oua 70 g faina 60 g unt 1 lamaie 100 ml lapte 3 linguri cu zahar sare   Mod de preparare: Pune pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe să…
Read more »

Supa de ceapa cu orez

10 October 2012
Supe_1
Supa de ceapa cu orezdin: ceapa, orez, patrunjel, morcovi, seminte de chimen, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 lingura seminte de chimen 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julienne. Puneţi la fiert, în…
Read more »

Legume pane

10 October 2012
Legume_pane
O reteta de legume pane din: broccoli, conopida, vanata, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, oua, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 buchetele de broccoli 4 buchetele de conopida 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei gras 200 g fasole verde 1 legatura de patrunjel 3 oua 150 g faina ulei sare   Mod de preparare:…
Read more »

Cum se prepara omleta cu spanac (video)

10 October 2012
Cum_se_prepara_omleta_cu_spanac.jpg
O reteta video despre cum se prepara omleta cu spanac, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Se poate servi cu parmezan ras si este perfect pentru un mic dejun in familie. Ingrediente: 100 g spinach 3 eggs 10 g butter 3 eggs 1/2 tsp ground nutmeg drizzle of vegetable oil…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi

10 October 2012
Friptura_de_vita_cu_unt_de_usturoi_10
O reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita patrunjel uscat   Mod de prepare:…
Read more »

Ciorba de varza cu costita

10 October 2012
Ciorba_de_varza_cu_costita
Ciorba de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume  …
Read more »

Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline

10 October 2012
Conopida_întreaga_la_cuptor_cu_sos_de_rosii_si_masline
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline din: ceapa rosie, usturoi, conopida, ulei de masline, masline, fileuri de ansoa, patrunjel, rosii si otet de vin rosu. Este o metodă nemaipomenită de a găti conopida, fiindcă va fierbe jumătate în aburi, jumătate în sosul delicios. Ingrediente: o ceapă roşie, curăţată şi  tăiată solzişori…
Read more »

Crema de dovleac cu smantana

10 October 2012
Crema_de_dovleac_cu_smantana
Crema de dovleac cu smantana din: dovleac, ulei, smantana, ceapa, seminte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 kg cubulete de dovleac 4 linguri ulei (preferabil de dovleac) 100 ml smantana 1 ceapa rasa cat mai fin 50 g seminte decojite de dovleac sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in…
Read more »

Rulada impanata cu salata de rosii

10 October 2012
Rulada_impanata_cu_salata_de_rosii
O reteta de Rulada impanata cu salata de rosii din: pulpa de vita, ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 1 bucata ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 catei de usturoi 1 cana cu vin 1 lingura cu mustar sare piper salata de rosii   Mod de preparare: Spală carnea,…
Read more »

Supa de toamna

10 October 2012
Supe
Supa de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 1 cepe 1 gulie de toamna 1 telina 2 morcovi 3-4 cartofi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 3 rosii decojite 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina) sare piper  …
Read more »

Salată de năut cu peşte

10 October 2012
Salata_de_naut_cu_peste
O reteta de salata de naut cu peste din: file de peste, naut, bame, rosii cherry, fasole verde, masline, ulei de masline, busuioc, piper si sare. Ingrediente: 300 g file de peste 200 g naut 100 g bame 4 rosii cherry 100 g fasole verde 100 g masline 4 linguri cu ulei de masline busuioc…
Read more »

Retete culinare: Tiramisu cu fructe de padure

10 October 2012
Tiramisu_cu_fructe_de_padure.png
O reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lichior de lamaie, frisca, crema mascarpone, afine, mure. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt tip de lichior de lămâie 75g zahar 1…
Read more »

Legume cu sos olandez

10 October 2012
Legume_cu_sos_olandez
Legume cu sos olandez din: ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, unt si sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4 morcovi 2 cepe 1 crenguta de cimbrisor 75 g unt pentru sos: 100 g iaurt mai gras 50 g mustar 50 g faina 30 g zahar 20 ml otet 75 g…
Read more »

Chec cu ghimbir

10 October 2012
Chec_cu_ghimbir
O reteta de Chec cu ghimbir din: oua, faina, lapte, unt, zahar, ghimbir, fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie si sare. Ingrediente: 2 oua 2 cani de faina 1 cana cu lapte 100 g unt 1 cana cu zahar 2 lingurite cu ghimbir proaspat ras 50 g fulgi de ciocolata 1 lingura cu bicarbonat…
Read more »

Conopida in foitaj

10 October 2012
Conopida_in_foitaj
O reteta de Conopida in foitaj din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2 oua sare piper   Mod de preparare: Intindeti aluatul si decupati, cu o forma rotunda cu diametrul de circa 8-10 cm, 12 discuri de aluat. Puneti-le in forme…
Read more »

Plăcintă cu mere şi prune

10 October 2012
Placinta_-cu_-mere_-si_-prune.png
O reteta delicioasa de placinta cu:lapte, unt, faina, zahar, zahra vanilat, sare, ou, branza dulce, prune, mere, dulceata de caise, migdale. Ingrediente: 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 375 g făină de grâu 1 plic Garant pentru aluaturi 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 vârf cuţit cu sare 1 ou Crema…
Read more »

Retete culinare: Ghiveci de legume

10 October 2012
Ghiveci_de_legume
Ghiveci de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 500 g rosii 3 cepe 5 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Curata vinetele de coaja si taie-le in cubuleţe. Procedează la fel cu dovleceii. Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei încins până ce…
Read more »

Salata de pepene cu menta

10 October 2012
Salata_de_pepene_cu_menta.png
O reteta delicioasa de salata cu:pepene rosu, pepene galben, frunze de menta, zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2-3 ceşti de ceai verde 10-15 frunze de mentă 2-3 linguri zahăr brun Mod de preparare: Cureţi pepenii de coajă, îi tai în cubuleţe potrivite şi adaugi zahărul. Prepari ceaiul…
Read more »

Retete culinare: Tarta cu fructe

10 October 2012
Tarta_cu_fructe.png
O reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahra, faina, praf de copt, prune, lapte, crema de vanilie. Ingrediente: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă rasă de praf de copt 500 g prune 125 g unt 200 ml lapte 1 pachet cremă de vanilie   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele cu…
Read more »

Supa crema de sparanghel cu nucsoara

10 October 2012
Supa_crema_de_sparanghel_cu_nucsoara
O reteta de Supa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 1 lingura cu zahar 2 linguri cu unt 40 g faina 200 ml smantana 150 ml cu vin nucsoara sare piper  

Vin tonic cu mirodenii

10 October 2012
Vin_tonic_cu_mirodenii
Vin tonic cu mirodeniidin: vin, ghimbir, nucsoara, scortisoara, stafide, cimbru si cimbrisor. Ingrediente: 2/3 l vin alb 1/4 lingurita cu ghimbir proaspat 1/2 lingurita cu nucsoara rasa 1 baton de scortisoara 1 pumn de stafide 1 crenguta de cimbru uscat 1 fir de cimbrisor   Mod de preparare: Pune in sticla de vin ghimbirul, nucsoara…
Read more »

Tarta cu spanac si branza de capra

10 October 2012
Tarta_cu_spanac_si_branza_de_capra
O reteta de Tarta cu spanac si branza de capra din: spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou si sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g branza de capra 150 g smantana 2 oua 1 lingurita cu ghimbir proaspat ras 50 g cascaval…
Read more »

Piept de pui cu păstârnac

10 October 2012
Piept_de_pui_cu_pastârnac
Piept de pui cu păstârnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 radacini de pastarnac 200 g bacon (felii subtiri) 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Taiati pieptul de pui in felii subtiri, bateti-le cu ciocanul de snitele…
Read more »

Friptura de pasare cu afine si mere

10 October 2012
Friptura_-de_-pasare_-cu_-afine_-si_-mere.png
O reteta delicioasa de friptura cu:carne de pasare, foi de dafin, slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă cimbru sare piper Mod…
Read more »

Viţel cu ciuperci şi legume

10 October 2012
Vitel_cu_ciuperci_si_legume
O reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în sele­niu, potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din complexul B. Mine­ralele amintite sunt renumite pentru efectul antitumoral. In medicina…
Read more »

Tocanita cu carne de vitel

10 October 2012
Tocanita_-cu_-carne_-de_-vitel.png
O reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi, patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete decojite 1 lingură bulion 2…
Read more »

Ciorba de sfecla rosie si mere

10 October 2012
Retete_3
Ciorba de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper   Mod de preparare: Curatati sfecla,…
Read more »

Supa crema de ciuperci cu crutoane

10 October 2012
Supa_crema_de_ciuperci_cu_crutoane
Supa crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 2-3 linguri cu unt 3 linguri cu faina 200 g smantana sare piper   Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Separat, căleşte ceapa în unt topit. Când devine translucidă, adaugă ciupercile.…
Read more »

Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars

10 October 2012
Tort_cu_crema_de_-zahar_-ars.png
O reteta delicioasa de tort cu:zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina, budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci vanilie Mod de preparare: Intr-o cratiţă…
Read more »

Reteta zilei: Ardei iuti murati

10 October 2012
Ardei_iuti_murati_05
O reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar   Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800…
Read more »

Legume cu ouă

10 October 2012
Legume_cu_-oua.png
O reteta delicioasa de legume cu oua:ciuperci, rosii, ardei, oua, ceapa, morcov, usturoi, marar, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei roşu taiat cubuleţe 1ardei galben 4 ouă 2 roşii (decojite) 2 cepe mărişoare 1 morcov 3-4 căţei usturoi mărar legătură pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Toci mărunt ceapa cu…
Read more »

Ardei copţi cu sos de smântână

10 October 2012
Ardei_copti_-cu_-sos_-de_smntna.png
O reteta delicioasa de ardei cu: smantana, lapte, ou, amidon, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 4 ardei mari 1 cutie cu  smântână de 500 ml 1 pahar cu lapte 1 ou 1 linguriţă amidon sare piper mărar verde Mod de preparare: Coci ardeii la foc iute, îi pre­sari cu sare şi îi acoperi cu un…
Read more »

Porc cu ardei in sos de bere

9 October 2012
Porc_cu_ardei_in_sos_de_bere
Porc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia…
Read more »

Vinaigrette rosu

9 October 2012
Vinaigrette_rosu
Vinaigrette rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii, patrunjel, oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa si piper. Ingrediente: 2 catei de usturoi, zdrobiti 60 g rosii deshidratate, taiate 30 ml sos de rosii 30 g patrunjel, tocat 15 g oregano 60 ml ulei de masline 15 ml otet balsamic 5…
Read more »

Retete tv Paprika #1

9 October 2012
TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…
Read more »

Minipizza floare

9 October 2012
Minipizza_floare
Minipizza floare din: branza dulce, rosii cherry, oua, smantana, patrunjel, faina, lapte, ou, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente:  200 g branza dulce 300 g rosii cherry 2 oua 2 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel pentru blat: 125 g branza dulce 250 g faina 4 linguri cu lapte 1 ou 1 pliculet…
Read more »

Boquerones fritos

9 October 2012
Boquerones_fritos_11
Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. în bucătăria mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă. Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă…
Read more »

Supa crema de praz cu creveti

9 October 2012
Supa_crema_de_praz_cu_creveti
Supa crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel, telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare   Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel…
Read more »

Piept de porc cu radacinoase la cuptor

9 October 2012
Piept_de_porc_cu_radacinoase_la_cuptor
O reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale: potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice, păstârnacul este recomandat…
Read more »

Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale

9 October 2012
Conopida_prajita_cu_chimion_coriandru_si_migdale
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare, ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă, cei mai mulţi dintre noi se gândesc

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu