joi, 20 decembrie 2012

Retete de Craciun si Revelion


Retete de Craciun si Revelion

Cocktail Carom

Cocktail_CaromCocktail Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de maracuja 1 cl zeama de lamaie 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de…
Read more »

Retete de sarbatori: Sangerete

SangereteSangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar. Ingrediente: 2-3 mate groase de caltabos 1 l sange de porc 1,5 kg carne grasa (piept, fleica) 2-3 fasii de sorici (300 g) 500 g orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Spală maţele cu multă…
Read more »

Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky

Briose_cu_ciocolata_si_crema_de_whiskyBrioşe cu ciocolată şi cremă de whisky din: crema de whisky, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra, cafea instant, extract de vanilie, cacao, bicarbonat de sodiu, zahar brun, oua si smantnana. Ingrediente: 100 ml crema de whisky 200 g ciocolata alba, rupta in bucati pentru pandispan: 100 g unt, plus extra pentru uns 50 g ciocolata…
Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole

Ardei_umpluti_cu_fasoleArdei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ardei grasi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri faina 6 linguri ulei 1 lingura boia dulce 1 legatura patrunjel 1 legatura frunze de telina 3…
Read more »

Rizotto cremos cu branza

Rizotto_cremos_cu_branzaRizotto cremos cu branza din: ceapa, ulei de masline, orez, cimbru, vin, concentrat, branza de burduf, parmezan, spanac si branza de capra. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 1-2 linguri ulei de masline 300 g orez cu bobul lung cateva ramurele de cimbru 200 ml vin alb 1 l concentrat vegetal fierbinte 150 g branza de…
Read more »

Reteta zilei: Clatite cu afine

Clatite_cu_afine_8Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, unt, ou si afine. Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4 ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt 1 ou…
Read more »

Curcan la cuptor

Curcan_la_cuptorCurcan la cuptor din: curcan, ulei, sare, supa de pasare, maghiran, coniac, piper, rozmarin, salvie, mar, telina, miere, ceapa si unt. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 20 ml ulei sare 100 ml supa de pasare maghiran uscat 25 ml coniac piper rozmarin uscat salvie uscata 1 mar taiat in sferturi 1 tulpina de telina…
Read more »

Cosulete cu ciocolata

Cosulete_cu_ciocolataCosulete cu ciocolata din: ciocolata, unt, frunze de menta, fructe si crema. Ingrediente: 2 tablete de ciocolata neagra 50 g unt cateva frunze de menta sau lamaita fructe uscate pentru decor orice crema mai tare (de lamaie, de vanilie)   Mod de preparare: Ia opt păhărele de lichior sau ţuică (un pic mai late la…
Read more »

Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă

Chiftelute_clasice_cu_ceapa_usturoi_si_verdeataChifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă din: chifla, supa, patrunjel, ceapa verde, usturoi, carne tocata de vaca, ou, mustar, sare, piper, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 chifla integrala veche de 1 zi 250 ml supa cate 1/2 legatura patrunjel si ceapa verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g carne…
Read more »

Cocktail cu suc de mere si cola

Cocktail_2Cocktail cu suc de mere si cola din: suc de mere, cola si lamaie. Ingrediente: 5 cl suc de mere 5 cl cola o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam sucul de mere cu gheata zdrobita intr-un pahar, apoi completam cu cola. Adaugam felia de lamaie, sau o asezam pe marginea paharului si…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu stafide si nuci

Sarmale_cu_stafide_si_nuciSarmale cu stafide si nuci din: varza murata, pasta de tomate, stafide, miez de nuca, orez, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg varza murata 4 linguri pasta de tomate 100 g stafide 100 g miez de nuca 75 g orez 1 ceapa ulei sare   Mod de preparare: Se înmoaie stafidele în apă rece,…
Read more »

Supă cu varza de Bruxelles

Supa_cu_varza_de_BruxellesSupă cu varza de Bruxelles din: ceapa, morcov, patrunjel, ulei, cub de legume, varza de bruxelles, mazare, porumb, fulgi de mei, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 lingura ulei 1 cub concentrat de legume 6 verzisoare de Bruxelles 5 linguri mazare congelata 2 linguri porumb 3 linguri fulgi…
Read more »

Friptură de porc cu ananas si rozmarin

Friptura_de_porc_cu_ananas_si_rozmarinFriptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2 foi de dafin rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pregătește…
Read more »

Tocana cu legume si carnati

Tocana_cu_legume_si_carnatiTocana cu legume si carnati din: carnati, ceapa rosie, ardei, oregano, vin, pasta de tomate, concentrat vegetal, frunza de dafin, bagheta, branza si patrunjel. Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati rondele 12 carnati, taiati rondele 1 ceapa rosie, taiata rondele 1 ardei rosu si 1 verde, taiati fasii 1 lingurita oregano, uscat 200 ml vin…
Read more »

Retete de sarbatori: Toba

TobaToba din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima, ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 stomac de porc (curatat) 2 picioare de porc 1 limba 500 g ficat 1 splina 1 inima 1 ureche (partea de sus) 2-3 fasii de sorici (300 g) 1 lingura cu…
Read more »

Prajituri si dulciuri de Craciun

Prajituri si dulciuri de Craciun: Pavlova cu ciocolata si visine Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor…
Read more »

Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

File_de_somon_cu_sos_cremos_de_marar_7File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1…
Read more »

Şalău pane cu salată de cartofi

Salau_pane_cu_salata_de_cartofiŞalău pane cu salată de cartofi din: cartofi, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de mere, zahar, sare, piper, fileuri de salau, unt, labusuri, paine toast, nuci, chilli si coaja de lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 linguri ulei de masline  1/2 lingura otet de mere 1…
Read more »

Pavlova cu ciocolata si visine

Pavlova_cu_ciocolata_si_visinePavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar…
Read more »

Carne de vita cu ciuperci si legume

Carne_de_vita_cu_ciuperci_si_legumeCarne de vita cu ciuperci si legume din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, telina, bureti, supa de vita, vin rosu, frunze de dafin, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 kg carne de vita, taiata cuburi mari 3 cepe mari, taiate rondele

Cartofi copti cu creson si sos de usturoi

Cartofi_copti_cu_creson_si_sos_de_usturoiCartofi copti cu creson si sos de usturoi din: cartofi, ulei de masline, usturoi, creson, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g creson 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 25 g seminte de…
Read more »

Snitel vienez de vitel

Snitel_vienez_de_vitelSnitel vienez de vitel din: carne de vitel, piper, sare, oua, smantana, pesmet, faina, unt si lamaie. Ingrediente: 600 g carne de vitel piper sare 2 oua 1 lingura smantana 150 g pesmet 100 g faina unt clarificat 1 lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii groase de cea 4 cm şi fiecare…
Read more »

Budinca cu rom

Budinca_cu_romBudina cu rom din: rulada de ciocolata, rom, unt, ananas, papaya, mango, frisca, lapte de cocos, galbenusuri, malai, frisca, zahar tos, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie verde, scortisoara si nucsoara. Ingrediente: 250 g rulada de ciocolata, felii 4 linguri rom 15 g unt 1ananas mediu, curatat si taiat cubulete 2 linguri zahar brun…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine

Salata_cu_mere_si_mandarine_7Salata cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie, nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine 1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: ½…
Read more »

Cocktail Olympic Drink

Cocktail_Olympic_DrinkCocktail Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 galbenus…
Read more »

Retete de sarbatori: Kaizer

KaizerKaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri cu boia dulce 2 catei de usturoi 2 linguri cu…
Read more »

Rulada de ciocolata cu lichior

Rulada_de_ciocolata_cu_lichiorRulada de ciocolata cu lichior din: unt, biscuiti, ciocolata amaruie, frisca, oua, lichior si ciocolata alba. Ingrediente: 75 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 200 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 2 oua, separate 4 linguri lichior Cointreau 50 g ciocolata alba   Mod de preparare: Topeste untul intr-o tigaie, ia-o de…
Read more »

File de porc în crustă de legume

File_de_porc_în_crusta_de_legumeFile de porc în crustă de legume din: chifle, verdeturi, parmezan, ulei de masline, oua, sare, piper, file de porc, ulei de floarea soarelui si pesmet. Ingrediente: 2 chifle 4 linguri verdeturi tocate (cimbru, rozmarin, maghiran, salvie) 40 g parmezan ras 1 lingura ulei de masline 2 oua sare piper 600 g file de porc…
Read more »

Gratin de peşte cu legume

Gratin_de_peste_cu_legumeGratin de peşte cu legume din: spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei grasi, file de peste, nucsoara, sare, piper, unt, faina, lamai, smantana, cascaval, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: 1 1/2 spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi 1 morcov 3 catei de usturoi 1 morcov 2 ardei grasi asortati 1 kg file de peste nucsoara…
Read more »

Quiche cu broccoli

Quiche_cu_broccoliQuiche cu broccoli din: faina, unt, broccoli, oua, smantana, branza de vaci, usturoi, cimbru, nucsoara, rosii uscate si seminte de pin. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt rece umplutura: 400 g broccoli 3 oua 200 ml smantana 350 g branza de vaci 1 catel de usturoi cimbru nucsoara 50 g rosii uscate conservate…
Read more »

Prajitura Tiramisu pentru Sarbatori

Prajitura_Tiramisu_pentru_SarbatoriPrajitura Tiramisu din: zahar tos, cafea, lichior amaretto, piscoturi, frisca, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 linguri zahar tos 100 ml cafea tare sau espresso 8 linguri lichior amaretto 400 g piscoturi 500 g crema mascarpone 150 ml frisca 4 linguri zahar pudra 200 g ciocolata neagra, topita cacao, pentru…
Read more »

Tăitei cu mac

Taitei_cu_macTăitei cu mac din: taitei, sare, unt, mac si zahar pudra. Ingrediente: 350 g taitei lati sare 125 g unt 130 g mac 120 g zahar pudra   Mod de preparare: Se fierb lăiţeii în apă cu sare, coiform indica­ţiilor de pe ambalaj. Intre timp se taie untul bucăţi şi se topeşte la foc mijlociu…
Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu masline

Fasole_batuta_cu_maslineFasole batuta cu masline din: fasole boabe, ceapa, morcov, ulei, masline, usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 50 g masline 2-3 catei de usturoi 2-3 castraveti murati 1 fir cimbru busuioc sare   Mod de preparare: In seara dinaintea prreparării, se pune…
Read more »

Pui cu legume si curry

Pui_cu_legume_si_curryPui cu legume si curry din: ulei de nuca, piept de pui, ceapa, pasta de curry, lapte de cocos, condimente, zahar brun, fasole verde, dovlecei, coaja si suc de lamaie verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de nuca 6 bucati de piept de pui, taiat cuburi 2 cepe mici, taiate rondele 2-3 linguri pasta…
Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

Paste_cu_sos_pesto_si_broccoli_7Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli intre timp…
Read more »

Retete de sarbatori: Jambon

JambonJambon din: ciolan de porc, sare, piper, ienibahar, foi de dafin, usturoi, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 1 ciolan (pulpa din spate) 2 linguri cu sare 10 boabe de piper 4 boabe de ienibahar 3 foi de dafin 5 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 l de vin alb sec   Mod de…
Read more »

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor

Taitei_de_orez_cu_perisoare_si_sos_dulce_acrisorTăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez, zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de peste, albus si taitei de orez. Ingrediente: pasta de crevete: 100 g creveti decorticat ifierti 1 lingura…
Read more »

Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită

Sarmalute_în_foi_de_vitaSărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar. Ingrediente: 2 cesti orez 1 rosie decojita si taiata cuburi 1 lingura bulion 2 cepe tocate 200 g foi de vita de la saramura 150 ml ulei de masline 1 lamaie…
Read more »

Tocana de pui cu creveti

Tocana_de_pui_cu_crevetiTocana de pui cu creveti din: ulei de masline, piept de pui, ceapa, telina, boia de ardei iute, vin, rosii, sofran, creveti si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 bucati de piept de pui, taiat cuburi 1 ceapa, taiata rondele 2 tulpini de telina, tocate marunt

Cotlet de porc cu cartofi

Cotlet de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata, branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8 cotlete de porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de dafin 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente   Mod de preparare: Bateţi cotletele, presăraţi-le cucondimente…
Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac

O reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun, boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne. Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura praf…
Read more »

Sarmale cu carne de porc

Sarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1 capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri rondele de ceapa verde…
Read more »

Cotlet de porc cu legume

O reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »

Cotlet cu sos de piper

Cotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o lingurita faina 100 g nuca macinata…
Read more »

Gulas unguresc

Gulas unguresc din: pulpa de porc, ceapa rosie, gogosari, morcovi, piure de rosii, paprika, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, unt, piper, patrunjel, cartofi si cimbru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 4 cepe rosii 4 gogosari 2-3 morcovi 500 g piure de rosii o lingurita paprika 20 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa…
Read more »

Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac

Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2 cepe feliate 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier…
Read more »

Muschi cu sos bechamel

O reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de usturoi pentru sosul bechamel:…
Read more »

Pulpa de porc la tava

O reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb, ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 conopida 1 gulie 2 ardei grasi…
Read more »

Medalioane de porc cu esalote

O reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin. Ingrediente: 500 g medalioane de carne de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 4 esalote 4 fire busuioc 60 g unt 100 ml vin alb   Mod de preparare: Se…
Read more »

Porc la tava cu legume

O reteta savuroasa de Porc la tava cu legume din: muschi de porc, broccoli, morcovi, gogosari, ardei, ceapa, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g muschi de porc 400 g broccoli 3 morcovi 2 gogosari 2 bucati ardei verde o ceapa mare sare piper cimbru uscat si macinat o crenguta…
Read more »

Pulpa de porc cu cartofi

O reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5 rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc proaspat sare piper 3-4 linguri ulei de floarea soarelui  …
Read more »

Ceafa de porc cu cartofi

O reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi, rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6 catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…
Read more »

Pulpa de porc cu piure

O reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb o lingurita…
Read more »

Ceafa de porc cu ciuperci

Ceafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3 lingurite…
Read more »

Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza

Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc, paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini si…
Read more »

Ruladă în sos de vin

O reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…
Read more »

Snitel de porc cu cascaval

Snitel de porc cu cascaval din: cotlete, cascaval, ardei gras, parmezan, patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete fara os 150 g cascaval 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu parmezan 2-3 fire de patrunjel verde 2 oua 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu faina piper sare ulei pentru…
Read more »

Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

Porc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper  …
Read more »

Muşchi cu prune

Muşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu u

Antricot de vitel texan

O reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc de rosii 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »

Piept de viţel pe ţepuşă

O reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce 2 catei…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii

O reteta de Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii din: pulpa de vitel, ciupercute, usturoi, verdeturi, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 2 borcane ciupercute 5-6 catei de usturoi Mix de verdeturi italienesti Sos de rosii Sare Piper   Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Trigoane umplute cu carne

O reteta de trigoane umplute cu carne din: foi de placinta, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, pulpa de vitel, coriandru, patrunjel, salvie, miere, lamaie, vin rosu, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi subtiri de placinta 2-3 firisoare sofran 100 g unt ulei de floarea soarelui 300 g pulpa de vitel o legatura…
Read more »

Viţel cu legume

O reteta de vitel cu legume din: muschi de vitel, ceapa, usturoi, rosii cherry, dovlecei, vanata, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 felii muschi de vitel 1 ceapa 3 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 dovlecei 1 vanata 4 linguri ulei busuioc   Mod de preparare: Se ung fripturile cu puţin ulei, se sărează,…
Read more »

Ciorbă de viţel cu ardei iute

O reteta de ciorba de vitel cu ardei iute din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1 legatura…
Read more »

Tocana cu varza

O reteta de tocana cu varza din: carne, ceapa, ulei, morcovi, cartofi, varza, foi de dafin, chimen, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de vitel sau de berbec 1 ceapa mare 6 linguri ulei 2 morcovi 2 cartofi 1 varza mica 2-3 foi de dafin chimen macinat sare piper patrunjel verde  …
Read more »

Ciorba de vitel

O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură vegeta…
Read more »

Rulouri de vita cu sos picant

O reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200 ml…
Read more »

Retete culinare: Ghiveci calugaresc

O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »

Laptuci cu cartofi si cu oua

O reteta de laptuci cu cartofi si cu oua din: cartofi, oua, laptuci, ceapa, sos cu carne de vitel, piper, otet balsamic, ulei de nuca, ceapa, slanina si unt. Ingrediente: 500 g cartofi 8 oua 800 g salata (laptuci) 8 cepe verzi sau cepe mici 1/4 l sos cu carne de vitel piper alb macinat…
Read more »

Reteta zilei: Snitele de vitel

O reteta e snitele de vitel din: carne vitel, oua, faina, sare si ulei. Ingrediente: 2 kg carne vitel 6 oua Faina Sare Ulei Mod de preparare:   Se taie snitele de vitel, se spala carnea, apoi se bate bine cu un ciocan pentru snitele. Se pun snitele batute intr-un castron, pe fiecare dintre el…
Read more »

Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

O reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1 kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie 2-3 castraveciori curatati de coaja 3-4 fire de rozmarin 1…
Read more »

Mâncare de fasole verde cu năut si carne de vitel

O reteta de mancare de fasole verde cu naut si carne de vitel din: fasole verde, ceapa, naut, vrabioara de vitel, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de chilli, pasta de tomate si patrunjel verde. Ingrediente: un kg fasole verde fideluţă 3 cepe albe 200 g năut 500 g vrăbioară de viţel sare piper…
Read more »

Escalop de viţel cu sos de brânză

O reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml vin…
Read more »

Ciorba cu paste si rasol de vitel

O reteta de ciorba cu paste si rasol de vitel din: rasol de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ardei, paste, ulei de masline, sare grunjoasa si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vitel 2 cepe un fir usturoi 4 morcovi o telina mica frunze+radacina un ardei 100 g paste melcisori o lingura ulei de masline…
Read more »

Viţel cu legume în sos de vin

O reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500 ml…
Read more »

Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

O reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi, ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii, paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt, rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie. O cină…
Read more »

Carne de vitel la gratar

O reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper   Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…
Read more »

Mâncărică de vită cu ciuperci

O reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare. Ingrediente: 750 g carne de vita sau vitel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 păhărel vin 1 ceaşcă cu apă 1 linguriţă past

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu