luni, 5 august 2013

Retete rapide #31

Retete rapide:

Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi

5 August 2013
Dulceata_de_caise_cu_samburi_16Aduceti-va aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la care adaugati miezul samburilor de caise.   Ingrediente: 2kg caise cu samburii scosi…
Read more »





Cotlete de berbecut la cuptor

5 August 2013
Cotlete_de_berbecut_la_cuptorCotlete de berbecut la cuptor din: cuscus, rosii, castravete, cotlete de berbecut, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g cușcuș 6 roșii 1 castravete 8 cotlete de berbecuț ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se ung cotletele cu ulei și se…
Read more »





Salată de legume cu busuioc

5 August 2013
Salata_de_legume_cu_busuiocSalată de legume cu busuioc din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua, mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 morcovi cate 200 g conopida si broccoli 150 g mazare 250 g cartofi 1 ceapa rosie 2 oua 1 lingurita mustar…
Read more »





Supa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea

5 August 2013
Supa_crema_de_rosii_cu_ceapa_verde_si_branza telemeaSupa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea din: rosii, branza telemea, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg roșii 100 g brânză telemea 1 ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate…
Read more »





Burgeri cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie

5 August 2013
Burgeri_cu_carne_de_porc_pasta_de_curry_si_ceapa_rosieBurgeri cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie din: carne tocata de porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde, lipii, frunze de salata. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1 ceapa rosie, tocata marunt 2 linguri pasta…
Read more »





Salată de fasole boabe, cu ton si roşii

5 August 2013
Salata_de_fasole_boabe_cu_ton_si_rosiiSalată de fasole boabe, cu ton si roşii din: fasole boabe, ton, ceapa rosie, frunze de patrunjel, busuioc, coaja de lamaie, ruccola, rosii cherry, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe din conserva 200 g ton in…
Read more »





Copanele de pui cu gnocchi si verdeata

5 August 2013
Copanele_de_pui_cu_gnocchi_si_verdeataCopanele de pui cu gnocchi si verdeata din: gnocchi, copanele de pui, cartofi, rosii, ceapa, ardei capia, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g gnocchi 8 copănele 4 cartofi 2 roșii 2 cepe 1 ardei capia pătrunjel proaspăt cimbru uscat ulei sare piper  …
Read more »





Sandvis cu friptura de porc

5 August 2013
Sandvis_cu_friptura_de_porcSandvis cu friptura de porc din: usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, cimbru, cotlete de porc, bagheta, frunze de salata verde, ardei gras, ardei iute, ceapa rosie, rosie, zeama de lime, ulei de masline extravirgin, seminte de chimion. Ingrediente: 3 catei de usturoi,…
Read more »





Crap în crustă aromată

5 August 2013
Crap_în_crusta_aromataCrap în crustă aromată din: crap, boia dulce, busuioc, ceapa, ulei de masline, coaja de lamaie, cimbru, piper alb, sare, ardei iute. Ingrediente: 4 bucati de crap, circa 250 g fiecare 1 lingura boia dulce 20 frunze busuioc 2 cepe mai mici, tocate 4 linguri…
Read more »





Salata de dovlecei cu seminte de chia

5 August 2013
Salata_de_dovlecei_cu_seminte_de_chiaSalata de dovlecei cu seminte de chia din: dovlecei, frunze de busuioc, usturoi, patrunjel, seminte de chia, sare, piper, maioneza. Ingrediente: 2 dovlecei de dimensiune medie 5-6 frunze mare de busuioc verde sau 1 lingurita busuioc uscat 4 catei de usturoi 2 fire de patrunjel…
Read more »





Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi

5 August 2013
Coaste_de_miel_in_crusta_de_ierburi_cu_salata_si_cartofiCoaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi din: coaste de miel, ulei de masline, iaurt, otet balsamic, ceapa verde, usturoi verde, cimbru, rozmarin, patrunjel, vin, sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 3 linguri ulei de măsline 3 linguri iaurt 1…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume

5 August 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_legume_15Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi.   Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa…
Read more »





Ciolan afumat cu varza si cartofi

5 August 2013
Ciolan_afumat_cu_varza_si_cartofiCiolan afumat cu varza si cartofi din: cartofi, varza acra, morcovi, ciolan afumat, ceapa, usturoi, maghiran, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g cartofi 500 g varză acră 100 g morcovi 1 ciolan afumat 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 linguriță măghiran uscat 1…
Read more »





Tartine cu fasole

5 August 2013
Tartine_cu_fasoleTartine cu fasole din: suc de rosii, zahar brun, otet balsamic, boia iute, piper, fasole alba, paine crocanta, unt, patrunjel, usturoi, oua, chorizo. Ingrediente: 500 ml suc de rosii gros – passata 30 g zahar brun – de preferinta 1 lingurita otet balsamic 1-2 lingurite…
Read more »





Turtiţe de peşte în stil thailandez

5 August 2013
Retete_1Turtiţe de peşte în stil thailandez din: fileuri de salau, creveti, frunze de lamai, ceapa verde, usturoi, lapte de cocos, sos de stridii, boia dulce, chimen, seminte de coriandru, zahar brun, radacina de ghimbir, ardei iute, ulei, oua, pesmet, sos de ardei dulce, maioneza, suc…
Read more »





Supă-cremă de roşii coapte

5 August 2013
Supa_crema_de_rosii_coapteSupă-cremă de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 morcovi 1 radacina de patrunjel cu tot cu frunze 1 legatura ceapa verde 3 catei de…
Read more »





Oua in sos de iaurt

5 August 2013
Oua_in_sos_de_iaurtOua in sos de iaurt din: oua, otet din vin, iaurt grecesc, mustar, castraveciori murati, ardei capia, ceapa verde, marar, busuioc, piper, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 5 oua 2-3 linguri otet din vin 300 g iaurt grecesc 2 linguri mustar 2 castraveciori murati 1…
Read more »





Coaste de porc in sos

5 August 2013
Coaste_de_porc_in_sosCoaste de porc in sos din: coaste de porc, lamaie, cimbru, sare, piper, pasta de tomate, usturoi verde, ceapa verde, miere, rondele de ananas, otet balsamic, ulei de masline, limes, mustar iute, sare. Ingrediente: 12 coaste de porc Pentru marinare: 1 lămâie cimbru sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante

5 August 2013
Taitei_prajiti_cu_legume_crocante_07Taitei prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa, faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de…
Read more »





Pateu cu peşte afumat

5 August 2013
Pateu_cu_peste_afumatPateu cu peşte afumat din: peste afumat, crema de branza, unt, vin rosu, suc de lamaie, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 250 g peste afumat (somon, macrou, pastrav) 200 g crema de branza 100 g unt 50 ml vin rosu 1…
Read more »





Păstrăv cu verdeţuri şi lămâie

5 August 2013
Pastrav_cu_verdeturi_si_lamâiePăstrăv cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb, marar, patrunjel, lamai, unt. Ingrediente: 2-4 pastravi curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 3-4 linguri marar si patrunjel tocat 3-4 lamai unt   Mod de preparare: Ungeţi bine…
Read more »





Blinis cu branza de capra

5 August 2013
Blinis_cu_branza_de_capraBlinis cu branza de capra din: faina, bicarbonat, ou, lapte batut, rosii deshidratate, oregano, ulei de floarea soarelui, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 175 g faina integrala 1 1/2 lingurite bicarbonat 1 ou, batut 285 ml lapte batut 75…
Read more »





Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi

5 August 2013
Ficat_la_gratar_cu_garnitura_de_cartofi_noiFicat la gratar cu garnitura de cartofi noi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1 lingura cu mustar sare piper macinat 1 kg cartofi 1 cana cu smantana   Mod de preparare: Spălaţi ficatul, îl…
Read more »





Supa de fasole verde cu verdeata

5 August 2013
Supa si ciorbeSupa de fasole verde cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, ou, verdeata, sare, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 ceapa 1 morcov 1 ou fiert tare verdeata tocata sare 1 lingura cu faina 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea, o…
Read more »





Ciocanele de pui glazurate cu legume

5 August 2013
Ciocanele_de_pui_glazurate_cu_legumeCiocanele de pui glazurate cu legume din: fasole verde, mazare, ciocanele de pui, ceapa rosie, ardei capia, cartofi noi, ulei de masline, miere, portocala, rosii, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole verde congelată 200 g mazăre congelată 4 ciocănele 1 ceapă roșie 4-6 cartofi…
Read more »





Salata de rosii cu mozzarella

5 August 2013
Salata_de_rosii_cu_mozzarellaSalata de rosii cu mozzarella din: rosii, mozzarella, prosciutto, ulei extravirgin de masline, cimbru, verde, grisine, piper, sare. Ingrediente: 2 rosii 150 g mozzarella 50 g felii subtiri de prosciutto sau sunca presata 10 ml ulei extravirgin de masline 1 crenguta cimbru verde 1 lingurita…
Read more »





Supa crema de pui cu muguri de pin

5 August 2013
Supa_crema_de_pui_cu_muguri_de_pinSupa crema de pui cu muguri de pin din: piept de pui, morcovi, telina, cartof, dovlecel, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2 morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel mărar sare piper   Mod de preparare: Se pune pieptul de pui…
Read more »





Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini

5 August 2013
Musaca_de_dovlecei_cu_branza_feta_si_sos_tahini_08Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar, nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente musaca: 3 cesti dovlecel ras 2…
Read more »





Paste umplute cu carne de pasare

5 August 2013
Paste_umplute_cu_carne_de_pasarePaste umplute cu carne de pasare din: paste, carne tocata de pasare, ceapa, suc de rosii, bulion, ou, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru verde. Ingrediente: 25-30 de bucati de paste conchiglie 250 g carne tocata de pasare 2 cepe 200 ml suc  de rosii…
Read more »





Tarta cu cartofi si kaizer

5 August 2013
Tarta_cu_cartofi_si_kaizerTarta cu cartofi si kaizer din: aluat, ceapa, ardei capia, cartofi, kaizer, oua, smantana, cascaval, sare, piper, cimbru, patrunjel, ulei, margarina. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 ceapa 1 ardei capia 3 cartofi 200 g kaizer sau sunculita taraneasca 3 oua 150 g smantana…
Read more »





Chiftelute de cartofi cu telemea

5 August 2013
Chiftelute_de_cartofi_cu_telemeaChiftelute de cartofi cu telemea din: cartofi, branza telemea, smantana, ou, faina, ulei, piper. Ingrediente: 600 g cartofi 200 g brânză telemea tare 200 g smântână 1 ou 1 lingură făină ulei piper     Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă. Se decojesc…
Read more »





Salată de dovlecei cu stafide si busuioc

5 August 2013
Salate_2Salată de dovlecei cu stafide si busuioc din: dovlecei, ceapa, arpagic, usturoi, ulei de masline, stafide, bobe de ienupar, boabe de coriandru, lamaie, vin, pasta de tomate, piper, busuioc, foaie de dafin, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g ceapa 300 g arpagic 4 catei…
Read more »





Supa crema de porumb cu spanac

5 August 2013
Supa_crema_de_porumb_cu_spanacSupa crema de porumb cu spanac din: frunze de spanac, unt, smanana, porumb, sare, piper. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g unt 100 g smântână 3 porumbi sare piper   Mod de preparare: Se fierbe porumbul. Se desfac boabele după știulete

Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella

4 August 2013
Salata_de_porumb_cu_rosii_si_mozzarella_04Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.   Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2…
Read more »





Cod umplut cu spanac si ceapa

4 August 2013
Cod_umplut_cu_spanac_si_ceapaCod umplut cu spanac si ceapa din: spanac, cod, ceapa, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 bucăți cod 2 cepe ulei de măsline suc de lămâie sare piper   Mod de preparare: Se spală frunzele de spanac. Se toacă ceapa mărunt și se prăjește timp de 1 minut…
Read more »





Copanele de pui cu cartofi prajiti

4 August 2013
Copanele_de_pui_cu_cartofi_prajitiCopanele de pui cu cartofi prajiti din: copanele de pui, cartofi, boia dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 copănele 6 cartofi boia de ardei dulce ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăță cartofii, se feliază și se pun la prăjit în ulei bine încins. Se spală ciocănelele, se ung cu ulei și se…
Read more »





Peste cu rosii si masline

4 August 2013
Peste_cu_rosii_si_maslinePeste cu rosii si masline din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g peste marunt, zis chilca 2 lamai 4 linguri ulei 3 cepe rosii 100 g masline 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştişorii, tăiaţi-le capetele, spălati-i şi scurgeţi-i de apă în şerveţele.…
Read more »





Chiftele de vita cu verdeata

4 August 2013
Chiftele_de_vita_cu_verdeataChiftele de vita cu verdeata din: carne de vita, cartofi, ou, usturoi, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vită 2 cartofi 1 ou 5 căței de usturoi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt sare piper ulei   Mod de preparare: Se toacă toată carnea. Se curăță cartofii, se fierb și se pasează. Se…
Read more »





Supa crema de mazare cu prosciutto si smantana

4 August 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_prosciutto_si_smantanaSupa crema de mazare cu prosciutto si smantana din: mazare, prosciutto, cartofi, ceapa verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre boabe 50 g prosciutto 2 cartofi 1 ceapă verde smântână sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se adaugă mazărea și cartofii tăiați cuburi. Se…
Read more »





Salata cu ierburi si legume

4 August 2013
Salata_cu_ierburi_si_legumeSalata cu ierburi si legume din: rosii, salata verde, frunze de ruccola, ceapa verde, usturoi verde, mustar de dijon, urda, marar verde, tarhon verde, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de ruccola 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri…
Read more »





Burritos cu oua jumari

4 August 2013
Burritos_cu_oua_jumariBurritos cu oua jumari din: ardei gras, ulei, boia, sos iute de chilli, coriandru, zeama de lamaie, oua, lapte, unt, lipii, avocado, cascaval. Ingrediente: 2 bucati ardei gras, taiat bucati 1 lingura ulei 1/2 lingurita boia 3 linguri sos iute de chilli cateva fire de coriandru sau patrunjel, tocat zeama de la 1/2 lamaie 8…
Read more »





Scoici cu rosii coapte

4 August 2013
Scoici_cu_rosii_coapteScoici cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »





Chiftelute delicioase marinate

4 August 2013
Chiftelute_delicioase_marinateChiftelute marinate din: chiftelute, suc de rosii, apa, ulei, otet, frunza de dafin, faina, sare. Ingrediente: 20 chifteluțe prăjite Sosul: 250 ml suc de roșii 250 ml apă 50 ml ulei 5 ml oțet 1 frunză de dafin 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul și se prăjește făina timp de…
Read more »





Supa de gaina cu taitei si legume

4 August 2013
Supa_de_gaina_cu_taitei_si_legumeSupa de gaina cu taitei si legume din: tacam de gaina, morcovi, ceapa, telina, albitura, paste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 tacam de gaina 2 morcovi, tocati cubulete 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata cubulete 1 albitura, taiata marunt 1 mana de paste 1 legatura de patrunjel, tocata fin sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Vita cu legume

4 August 2013
Vita_cu_legume_15Vita cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez.   Ingrediente: 1 ½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½ cani mazare dulce…
Read more »





Placinta cu caise si chefir

4 August 2013
Placinta_cu_caise_si_chefirPlacinta cu caise si chefir din: caise, chefir, faina, ou, bicarbonat, zeama de lamaie, esenta de rom, sare, ulei. Ingrediente: 500 g caise 500 ml chefir 650 g faina 1 ou 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingura cu zeama de lamaie 1 fiola esenta de rom sare ulei   Mod de preparare: Intr-un castron, bati oul…
Read more »





Frigarui de pui cu legume si garnitura de cartofi

4 August 2013
Frigarui_de_pui_cu_legume_si_garnitura_de_cartofiFrigarui de pui cu legume si garnitua de cartofi din: pulpe superioare de pui, ceapa, ciupercute, vinete, ardei rgasi, dovlecei, cartofi, sare, usturoi, piper, chilli, ulei. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 2 cepe 20 ciupercute Champignon 2 vinete 4 ardei grasi 2 dovlecei 500 g cartofi, curatati si taiati cuburi sare 2 catei de…
Read more »





Mămăliguţă cu brânză si cimbru

4 August 2013
Mamaliguta_cu_brânza_si_cimbruMămăliguţă cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de masline, otet din vin si branza de burduf. Ingrediente: 300 g malai 1 l apa 1 lingurita sare 3 cepe 3 crengute de cimbru 30 ml ulei de masline 20 ml otet din otet 200 g branza de burduf   Mod de…
Read more »





Tartine rumenite

4 August 2013
Tartine_rumeniteTartine rumenite din: cas, cimbru, sunca de praga, ulei de floarea soarelui sparanghel, rosii cherry, paine crocanta, usturoi, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 200 g cas proaspat 1 lingura cimbru, maruntit 8 felii sunca de Praga 2 linguri ulei de floarea soarelui 350 g sparanghel o mana de rosii cherry 4 felii de paine…
Read more »





Păstrăvi pe grătar

4 August 2013
Pastravi_pe_gratarPăstrăvi pe grătar din: unt, pastravi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 6 păstrăvi proaspeți ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăță păstrăvii și se spală bine. În interiorul fiecărui pește se pune un cubuleț de unt și se presară sare și piper. Pe exterior se ung cu…
Read more »





Supa rece de castraveti cruzi

4 August 2013
Supa_rece_de_castraveti_cruziSupa rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura, castarveti, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 morcovi 1 telina 1 ceapa albitura 2 castraveti mari 1 cana cu smantana sare piper marar   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în…
Read more »





Reteta zilei: Rosii cu ierburi aromatice in aluat

4 August 2013
Rosii_cu_ierburi_aromatice_in_aluat_06Rosii cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc, rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.   Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute 1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat, tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »





Limonada alcoolizata

4 August 2013
Cocktail_5Limonada alcoolizata din: frunze de menta, zahar tos, whisky, limonada, lamaie. Ingrediente: 8 frunze de menta plus 1 pentru servit 1 lingurita zahar tos 50 ml whisky limonada felii de lamaie pentru ornat   Mod de preparare: Zdrobeşte frunzele de mentă cu zahărul şi nişte gheaţă zdrobită – cu ajutorul unei linguri de lemn sau…
Read more »





Salata acrisoara cu varza rosie si morcovi

4 August 2013
Salata_acrisoara_cu_varza_rosie_si_morcoviSalata acrisoara cu varza rosie si morcovi din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar tos, sos tabasco, sos pentru gratar, maioneza, varza rosie, ceapa rosie, morcovi, patrunjel. Ingrediente: zeama si coaja de la 2 lamai 2 linguite zahar tos 1 lingura piure de rosii cateva picaturi de sos tabasco 2 linguri sos pentru gratar…
Read more »





Legume rumenite cu salsa si guacamole

4 August 2013
Legume_rumenite_cu_salsa_si_guacamoleLegume rumenite cu salsa si guacamole din: cartofi, boia iute, ardei iute, telemea, vinegreta, salsa, guacamole, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sau cartofi dulci – dupa preferinta un praf generos de boia iute 2 ardie iuti, tocati 150 g telemea razuita 100 ml vinegreta cu mustar 200 g salsa proaspata 200 g guacamole 2 linguri…
Read more »





Supă răcoritoare

4 August 2013
Supa_racoritoareSupă răcoritoare din: castraveciori, smantana, chimen, usturoi, marar verde, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveciori proaspeti 500 ml smantana rece 1 lingurita chimen macinat 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 ardei gras rosu sare piper   Mod de preparare: Spălaţi legumele şi scurgeţi-le de apă. Cu ajutorul unui blender mărunţiţi castraveciorii,…
Read more »





Friptura de porc cu sos de mere

4 August 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_de_mereFriptura de porc cu sos de mere din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti, legume verzi. Ingrediente: 1 lamaie, taiata pe jumatate 4 bucati muschiulet de porc, a cate 150 g fiecare pentru sosul de mere: 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier 3 mere decojite si tocate 1…
Read more »





Salata cu sos dulce acrisor

4 August 2013
Salata_cu_sos_dulce_acrisorSalata cu sos dulce acrisor din: salata verde, loboda rosie, frunze de telina, ceapa verde, lamaie, miere, ulei de masline, alune de padure, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 salate verzi mari sau 4 mai mici 1 legatura loboda rosie 1 legatura frunze de telina 1 legatura ceapa verde 1 lamaie 2 linguri miere 1…
Read more »





Tartelete cu brânză si cimbru

4 August 2013
Tartelete_cu_brânza_si_cimbruTartelete cu brânză si cimbru din: aluat pentru foitaj, cimbru verde, branza mozzarella, branza brie, rosii, smantana, ou, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 2 crengute cimbru verde 100 g branza mozzarella 100 g branza brie 1 rosie mare sau 3-4 rosii cherry 100 g smantana 1 ou sare piper   Mod de…
Read more »





Cheesecake cu afine

4 August 2013
Cheesecake_cu_afineCheesecake cu afine din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar fin, branza de vaci, gris, afine, gem de afine. Ingrediente: 225 g biscuiti cu cacao zdrobiti 115 g unt moale 3 galbenusuri coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 linguri suc de lamaie 60 g zahar fin 500 g…
Read more »





Reteta zilei: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite

4 August 2013
Salata_de_legume_coapte_cu_sos_pesto_si_nuci_prajite_08Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite din: fasole verde, rosii, usturoi, ardei gras, otet balsamic, ulei de masline, piper, busuioc, pesto, nuci.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceasca de rosii 4 catei de usturoi 1 ardei gras rosu (cuburi) 1/4 ceasca otet balsamic 1/4 ceasca ulei de masline 1/2…
Read more »





Dulceaţă de ardei iute

4 August 2013
Dulceata_de_ardei_iuteDulceaţă de ardei iute din: ardei iute, otet de mere, zahar tos. Ingrediente: 500 g ardei iuti 500 ml otet de mere 500 g zahar tos   Mod de preparare: Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine şi începi curăţarea lor de nervuri şi seminţe. Tai ardeii în bucăţi mai mici şi…
Read more »





Supa crema de linte cu verdeata si crutoane

4 August 2013
Supa_crema_de_linte_cu_verdeata_si_crutoaneSupa crema de linte cu verdeata si crutoane din: linte, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, otet, patrunjel verde, sare, piper, crutoane cu usturoi. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 pătrunjel rădăcină ½ lingură oțet 1 pătrunjel verde sare piper crutoane cu usturoi   Mod de preparare: Se fierbe lintea în apă cu…
Read more »





Rulada cu carne de porc si mere

4 August 2013
Rulada_cu_carne_de_porc_si_mere  Rulada cu carne de porc si mere din: carne de porc, mere, oua, chifla, lapte dulce pasteurizat, ceapa, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne de porc 3 mere acrisoare 2 oua 1 chifla 150 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa mica 2-3 fire cimbru verde sau 1 lingurita cimbru uscat maruntit 2…
Read more »





Prăjitură cu vişine proaspete

4 August 2013
Prajitura_cu_visine_proaspetePrăjitură cu vişine proaspete din: oua, unt, zahar farin, faina, zahar vanilat, visine. Ingrediente: 4 oua 400 g unt 400 g zahar farin 400 g faina cernuta proaspat zahar vanilat 1 kg visine proaspete fara samburi   Mod de preparare: Freci într-un castron untul moa­le cu zahărul farin, până devine cpumă cremoasa. Separi ouă­le, gălbenuşurile…
Read more »





Frigarui de rinichi

4 August 2013
Frigarui_de_rinichiFrigarui de rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie frunze de dafin   Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet…
Read more »

Chiftelute delicioase de pui

4 August 2013
Chiftelute_delicioase_de_puiChiftelute delicioase de pui din: carne tocata de pui, cartofi, morcov, usturoi, ou, patrunjel, rosii, castraveti murati, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne tocată de pui 2 cartofi 1 morcov 4 căței de usturoi 1 ou pătrunjel proaspăt roșii castraveți murați sare piper   Mod de preparare: Se curăță cartofii și morcovul, se taie cubulețe…
Read more »





Tort cu visine si frisca

4 August 2013
Tort_cu_visine_si_friscaTort cu visine si frisca din: aluat, compot de visine, zahar, amidon, gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 300 g aluat de foi 720 ml compot de visine 100 g zahar 20 g amidon 7 g gelatina 750 ml frisca 250 g zahar pudra   Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul. Cuptorul se incinge la…
Read more »





Cum se prepara Quesadilla cu chorizo si cartofi (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_Quesadilla_cu_chorizo_si_cartofiRetete video: Cum se prepara Quesadilla cu chorizo si cartofi
Read more »





Retete de gratar pentru o petrecere reusita

3 August 2013
Gratar_7Retete pentru gratar: Hamburger de vita la gratar Hamburger de vita la gratar din: carne tocata de vita, ou, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 1 ou 4 căței de usturoi ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol. Se adaugă…
Read more »





Retete de salate rapide pentru o gustare usoara

3 August 2013
Salate_2Retete de salate: Reteta zilei: Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac din: seminte de mac, lapte, iaurt, miere, banana, portocala, afine, capsuni, struguri, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 linguri seminte de mac 1/2 cana lapte 1 cana iaurt…
Read more »





Selectie de retete rapide de vara

3 August 2013
Retete_3Retete rapide: Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi Dovlecei la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei, sare, piper.   Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de masline 4 dovlecei Sare si piper     Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Intr-un castron mic, combinati…
Read more »





Cum se prepara mic dejun mexican (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_mic_dejun_mexicanRetete video: Cum se prepara mic dejun mexican
Read more »





Cum se prepara Piept de rata cu sos de coacaze (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_Piept_de_rata_cu_sos_de_coacaze  Retete video:   Cum se prepara Piept de rata cu sos de coacaze
Read more »





Cum se prepara File de somon cu sos de mustar frantuzesc si piure (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_File_de_somon_cu_sos_de_mustar_frantuzesc_si_piure  Retete video:   Cum se prepara File de somon cu sos de mustar frantuzesc si piure
Read more »





Meniu #3

3 August 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Selectie de retete apetisante pentru gratar

3 August 2013
Gratar_3Retete pentru gratar: Frigărui de curcan cu porumb Frigărui de curcan cu porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente: 300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup…
Read more »





Salate antreu pentru o zi speciala

3 August 2013
Salate_1Retete de salate: Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si ton Salata de castraveti cu avocado si ton din: avocado, suc de limeta, castravete, coriandru, ceapa verde, ton, sare, piper, maioneza, suc de limeta.   Ingrediente: 1 avocado 1 lingura suc de limeta 1 castravete 1/2 cana coriandru tocat 1/4 ceasca felii de ceapa…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese

3 August 2013
Prajitura_cu_caise_si_cirese_16Prajitura cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara, esenta de vanilie, unt, sare, ou.   Ingrediente umplutura: 1/2 kg caise 1 cana cirese fara samburi ¼ cana de zahar 1 lingura faina ½ lingurita scortisoara macinata ½ lingurita de esenta de vanilie ½ lingura unt Ingrediente aluat: 1 ¼ cana faina ½…
Read more »





Chiftelute de vita cu spaghete

3 August 2013
Chiftelute_de_vita_cu_spagheteChiftelute de vita cu spaghete din: spaghete, carne tocata de vita, ceapa, cartofi, ou, marar, rosii, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 cartof 1 ou 1 lingură mărar tocat 5 roșii sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Se fierb spaghetele,…
Read more »





Paste cu sos de rosii si ierburi

3 August 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_si_ierburiPaste cu sos de rosii si ierburi din: paste tortelloni, rosii, ulei de masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g paste tortelloni 300 g rosii 3 linguri ulei de masline 2 legaturi ierburi aromate (busuioc, patrunjel, targon, etc, dupa gust) sare   Mod de preparare: Puneţi roşiile într-o strecurătoare şi scufundati-le câteva secunde în apă clocotită.…
Read more »





Dovlecei umpluti cu legume si kaizer

3 August 2013
Retete_1Dovlecei umpluti cu legume si kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 50 g kaizer 2 rosii 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 2-3 linguri boabe de porumb fiert 2 linguri ulei 1/2 lingura cimbru uscat sau 1 lingura cimbru proaspat tocat…
Read more »





Prăjitura aromata cu pepene galben

3 August 2013
Deserturi_delicioasePrăjitura aromata cu pepene galben din: oua, zahar, faina, cacao, gelatina, frisca, iaurt, gem de portocala si pepene galben. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 200 g zahar 200 g faina 50 g cacao pentru crema: 6 foi de gelatina 450 g frisca lichida 500 g iaurt 200 g gem de portocale pepene galben pentru decor…
Read more »





Frigarui de pui cu mere

3 August 2013
Frigarui_de_pui_cu_mereFrigarui de pui cu mere din: piept de pui, mere, ulei, miere, suc de rosii, cimbru verde, boabe de mustar, boia dulce, sare, piper, slaninuta. Ingrediente: 800 g piept de pui file sau pulpe dezosate 3 mere 60 ml ulei 4 linguri miere 250 ml suc de rosii 2 fire de cimbru verde 1 lingurita…
Read more »





Tocană de vinete cu smântână

3 August 2013
Tocana_de_vinete_cu_smântânaTocană de vinete cu smântână din: vinete, ceapa, ulei, rosii, smantana, sare. Ingrediente: 6 vinete mici 2 cepe 1 ceasca ulei 1/2 kg rosii decojite 1 cana cu smantana sare   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai felii groase, pe care le presari cu puţină sare deasupra şi le ţii acoperite cel puţin…
Read more »





Piept de curcan la gratar

3 August 2013
Piept_de_curcan_la_gratarPiept de curcan la gratar din: piept de curcan, frunze de salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan frunze de salată ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se unge cu ulei carnea de curcan și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul bine încins,…
Read more »





Supa crema de legume cu marar si crutoane

3 August 2013
Supa_crema_de_legume_cu_marar_si_crutoaneSupa crema de legume cu marar si crutoane din: dovlecel, cartofi, morcov, marar, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 2 cartofi 1 morcov mărar proaspăt crutoane sare piper   Mod de preparare: Se curăță legumele, se taie cuburi și se fierb într-un litru de apă. Când sunt bine pătrunse se scot din supă și se…
Read more »





Ruladă cu fructe de pădure si branza de vaci

3 August 2013
Rulada_cu_fructe_de_padure_si_branza_de_vaciRuladă cu fructe de pădure si branza de vaci din: oua, zahar, faina, branza de vaci, frisca, zahar pudra, fructe de padure asortate. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 250 g branza de vaci grasa 250 ml frisca 100 g zahar pudra 300 g fructe de padure asortate (capsuni, zmeura, mure)  …
Read more »





Salata de castraveti cu rosii si chiftelute

3 August 2013
Salata_de_castraveti_cu_rosii_si_chifteluteSalata de castraveti cu rosii si chiftelute din: chiftele de pui, castraveti, rosii, ceapa rosie, valeriana, adei gras, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 300 g chiftele de pui tavalite prin susan si coapte la cuptor 3 castraveti verzi 5 rosii 1 ceapa rosie 2 cepe verzi frunze de untisor sau valeriana 1…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu creveti si salata de cartofi

3 August 2013
Sandwich_cu_creveti_si_salata_de_cartofi_05Sandwich-uri cu creveti si salata de cartofi din: creveti, ulei de masline, suc de lamaie, condimente, ardie iute, porumb dulce, cartofi, ulei de masline, telina, sare, piper, salata verde, rosii cherry, chifle.   Ingrediente: 1/2 kg creveti, decorticati 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc proaspat de lamaie 1 lingurita condimente dupa gust 1…
Read more »





Tartă cu roşii, ceapă şi măsline

3 August 2013
Tarta_cu_rosii_ceapa_si_maslineTartă cu roşii, ceapă şi măsline din: rosii, ceapa, masline, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline 5 linguri ulei de masline 200 g faina 1 ou 2 linguri lapte un varf de cutit de zahar sare piper frunze de…
Read more »





Frigărui de curcan cu porumb

3 August 2013
Frigarui_de_curcan_cu_porumbFrigărui de curcan cu porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente: 300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup sos pesto   Mod de preparare: Tai ştiuleţii…
Read more »





Plăcintă cu fructe de pădure

3 August 2013
Placinta_cu_fructe_de_padurePlăcintă cu fructe de pădure din: zahar pudra, faina, praf de copt, ulei, ou, lapte, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, ou, lapte, fructe de padure. Ingrediente: blat (1 cana = 250 ml): 125 g zahar pudra 1 cana faina 1 1/2 lingurita praf de copt 95 ml ulei 1 ou batut 1/2 cana…
Read more »





Supa crema de dovlecel

3 August 2013
Supa_crema_de_dovlecelSupa crema de dovlecel din: dovlecel, apa, patrunjel, leustean, usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie. Ingrediente: 700 g dovlecel 1 ½ l apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuștean 3-4 căței usturoi 3 linguri ulei măsline 2 cartofi 1 ceapă 1 lămâie   Mod de preparare: Se spală și se curăță dovleceii. Se taie…
Read more »





Frigarui vegetariene cu vinete si ciuperci

3 August 2013
Frigarui_vegetariene_cu_vinete_si_ciuperciFrigarui vegetariene cu vinete si ciuperci  din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei rgas rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: Taiati…
Read more »





Placinta de vinete cu carne de vita

3 August 2013
Retete_1Placinta de vinete cu carne de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, cimbru, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete bine coapte 500 g carne tocata de vita 4 cepe 2 catei de usturoi 100 g parmezan 200 g pesmet 4 oua 100 g unt 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Dressing de coriandru

3 August 2013
Dressing_de_coriandru_11Dressing de coriandru din: coriandru, usturoi, seminte, sare, piper negru, ulei de masline, otet, limeta, maioneza, apa.   Ingrediente: 1 cana de coriandru proaspat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura de seminte de dovleac 3 lingurite de sare 1 lingurita piper negru 1 lingura de ulei de masline 1 lingura de otet ½ de…
Read more »





Rulada de pui cu oua si legume

3 August 2013
Rulada_de_pui_cu_oua_si_legumeRulada de pui cu oua si legume din: pui, carne tocata, sunca, oua, morcovi, ceapa, marar, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 1 pui de circa 1 1/2 kg 300 g carne tocata amestec 200 g sunca 2 oua 2 morcovi 2 cepe 1 legatura marar 2 linguri unt cimbru sare   Mod de preparare: Fierbi ouăle…
Read more »





Macaroane cu sos de vinete

3 August 2013
Macaroane_cu_sos_de_vineteMacaroane cu sos de vinete din: vinete, macaroane, ulei, usturoi, rosii, bulion, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 2 vinete 250 g macaroane ulei usturoi 1 kg rosii 2 linguri de bulion busuioc piper sare   Mod de preparare: Tai vinetele cuburi mici, le sărezi şi le laşi o oră în strecurătoare. Apoi le speli de sare…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu