marți, 13 august 2013

Retete rapide #48

Retete rapide:

Reteta zilei: Pui cu creveti si fasole verde

14 August 2013
Pui_cu_creveti_si_fasole_verde_08Pui cu creveti si fasole verde din: piept de pui, creveti, fasole verde, ceapa, nuca de cocos, coriandru, amestec de ardei iute cu pasta de creveti, limeta, zahar, lapte de cococs, sare.   Ingrediente: 1 piept de pui fiert, racit si maruntit 10 creveti, decojiti si taiati pe jumatate 15 pastai fasole verde, fiarta 1…
Read more »





Briose cu ton

14 August 2013
Briose_cu_tonBriose cu ton din: ton, faina, masline, ardei gras, oua, smantana, cascaval, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 180 g ton in suc propriu 100 g faina 70 g masline fara samburi 1/2 ardei gras 3 oua 100 ml smantana 90 g cascaval ras 1/2…
Read more »





Mousse cu ciocolată si cafea

14 August 2013
Mousse_cu_ciocolata_si_cafeaMousse cu ciocolată si cafea din: piscoturi, ciocolata, oua, zahar, cafea neagra, cacao. Ingrediente: 10-12 piscoturi 200 g ciocolata 4 oua 50 g zahar 100 ml cafea neagra pentru servit: o lingura cacao cernuta   Mod de preparare: Se topeşte ciocolata la bain- marie, iar…
Read more »





Pui la cuptor cu garnitura de legume

14 August 2013
Pui_la_cuptor_cu_garnitura_de_legumePui la cuptor cu garnitura de legume din: pui, boia dulce, unt, ardei iute, sare, piper, cartofi noi, dovlecei, rosioare, patrunjel, ulei. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2-3 lingurite boia dulce 1/2 pachet unt un ardei iute sare piper pentru garnitura: cartofi noi 2…
Read more »





Burgeri cu branza halloumi si vinete

14 August 2013
Burgeri_cu_branza_halloumi_si_vineteBurgeri cu branza halloumi si vinete din: ulei de masline, ceapa, vanata, branza halloumi, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta, humus. Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin 1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 250 g de branza…
Read more »





Supa de porumb cu linte si smantana

14 August 2013
Supa_de_porumb_cu_linte_si_smantanaSupa de porumb cu linte si smantana din: smantana, ulei, otet de mere, praz, costita, linte rosie, boabe de porumb, ardie iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 ml smântână 50 ml ulei 20 ml oţet de mere 300 g praz 100 g costiţă 100 g…
Read more »





Limonada cu ghimbir

14 August 2013
Limonada_cu_ghimbirLimonada cu ghimbir din: gin, bere cu ghimbir, ghimbir, apa tonica, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 300 ml gin 350 ml bere cu ghimbir 30 g ghimbir razuit 350 ml apa tonica zeama de la 2 lamai plus felii pentru ornat frunze de…
Read more »





Chiftelute de porc cu sos

14 August 2013
Chiftelute_de_porc_cu_sosChiftelute de porc cu sos din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa…
Read more »





Ouă tărănesti cu roşii

14 August 2013
Retete_1Ouă tărănesti cu roşii din: oua, ceapa, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 cepe 2 rosii 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouale tari si le pui deoparte. Ceapa taiata mărunt o rumeneşti uşor în ulei, după care adaugi…
Read more »





Reteta zilei: Sos cu unt de arahide si ghimbir

14 August 2013
Sos_cu_unt_de_arahide_si_ghimbir_03Sos cu unt de arahide si ghimbir din: lapte, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, usturoi, ghimbir.   Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼ ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2 linguri…
Read more »





Supa de salau cu taitei si morcov

14 August 2013
Supa_de_salau_cu_taitei_si_morcovSupa de salau cu taitei si morcov din: file de salau, taitei, morcov, radacina de patrunjel, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g șalău-file 200 g tăiței 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe verzi sare piper   Mod de preparare: Se curăță legumele.…
Read more »





Rulada de porc cu garnitura de legume

14 August 2013
Rulada_de_porc_cu_garnitura_de_legumeRulada de porc cu garnitura de legume din: burta de porc, morcovi, praz, usturoi, unt, sare, legume fierte, patrunjel. Ingrediente: 1200 kg burta de porc 3 morcovi 2 parti praz 3 catei de usturoi un pachet unt sare piper garnitura: legume fierte, dupa gust patrunjel…
Read more »





Colţunaşi cu usturoi

14 August 2013
Coltunasi_cu_usturoiColţunaşi cu usturoi din: drojdie, faina, sare, ulei de masline, unt, usturoi, cimbru, usturoi verde, oua, seminte de in, piper, smantana, lapte batut, patrunjel. Ingrediente: drojdie uscata 375 g faina o lingurita de sare o lingura de ulei de masline 50 g unt 4 catei…
Read more »





Cocktail de piersici

14 August 2013
Cocktail_de_piersiciCocktail de piersici din: nectar de piersici, zeama de lamaie, gin, lichior de piersici, piersici, apa minerala. Ingrediente: 500 ml nectar de piersici sau piure zeama de la 2 lamai 200 ml gin 50 ml lichior de piersici 2 piersici bine coapte, taiate sferturi 200…
Read more »





Peste la tava in stil provensal

14 August 2013
Peste_10Peste la tava in stil provensal din: ton, ulei de masline, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, vin alb, maghiran, sare, piper, masline, bulion, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 4 bucati de ton sau somon (fara piele) 30-45 ml ulei de masline 2 cepe mari, tocate mai grosier 4-5…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie de banane cu mango

13 August 2013
Smoothie_de_banane_cu_mango_05Smoothie de banane cu mango din: mango, banana, iaurt, lapte, zahar.   Ingrediente: 2 cesti mango, taiat cubulete 1 banana feliata 1/2 ceasca iaurt 1/2 ceasca lapte zahar, dupa gust       Mod de preparare: Combinati toate ingredientele la blender si procesati pana la…
Read more »





Medalion de vitel cu dulceata de ceapa

13 August 2013
Medalion_de_vitel_cu_dulceata_de_ceapaMedalion de vitel cu dulceata de ceapa din: dulceata de ceapa, unt, ardei gras, morcovi, fasole verde, medalion de vitel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g dulceață de ceapă 100 g unt 2 ardei grași 2 morcovi 10-15 teci fasole verde 6 bucăți medalion…
Read more »





Gris cu lapte si dulceata

13 August 2013
Deserturi_delicioaseGris cu lapte si dulceata din: lapte, gris, sare, zahar, dulceata de fructe. Ingrediente: 1 l lapte 200 g gris sare 2-3 linguri cu zahar dulceata de fructe   Mod de preparare: Puneţi laptele să fiarbă şi când dă în clocot puneţi un praf de…
Read more »





Chiftelute aperitiv

13 August 2013
Chiftelute_aperitivChiftelute aperitiv din: carne tocata de vita, menta, ceapa, ou, pesmet, ulei, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: un kg carne tocata de vita o legatura de menta 3 cepe mici un ou 3 linguri pesmet 100 ml ulei de prajit sare piper frunze de…
Read more »





Omleta umpluta cu spanac

13 August 2013
Omleta_umpluta_cu_spanacOmleta umpluta cu spanac din: spanac, lamaie, unt, faina, sare, oua, smantana, branza rasa. Ingrediente: 1,5 kg spanac 1/2 lamaie 2 linguri cu unt 1 lingura cu faina sare 6 oua 1 lingura cu smantana 2 linguri cu branza rasa   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Supa cu aripioare de pui, orez si smantana

13 August 2013
Supa_cu_aripioare_de_pui_orez_si_smantanaSupa cu aripioare de pui, orez si smantana din: orez, smantana, aripioare de pui, morcovi, radacina de telina, tija de telina, sare. Ingrediente: 50 g orez 200 g smântână 8 aripioare de pui 2 morcovi 1 țelină-rădăcină 1 tijă de țelină sare   Mod de…
Read more »





Salata de vinete cu maioneza si ceapa

13 August 2013
Salata_de_vinete_cu_maioneza_si_ceapaSalata de vinete cu maioneza si ceapa din: vinete, dovlecel, ceapa, maioneza, sare, rosii, gogosari, ou, ulei, mustar. Ingrediente: 4-6 vinete 1 dovlecel 1 apa 1 pahar cu maioneza sare rosii si gogosari; pentru maioneza 1 ou 1 cana cu ulei mustar   Mod de…
Read more »





Clatite cu crema de branza si caise

13 August 2013
Clatite_cu_crema_de_branza_si_caiseClatite cu crema de branza si caise din: faina, budinca de ciocolata, sare, lapte, oua, ulei, caise, amidon, lichior de lamaie, branza dulce, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 160 g faina 1 plic praf pentru budinca de ciocolata 1 praf…
Read more »





Kebap cu carne de porc si ciuperci

13 August 2013
Kebap_cu_carne_de_porc_si_ciuperciKebap cu carne de porc si ciuperci din: pasta de curry, zahar brun, iaurt, muschi de porc, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, ghimbir, orez, fasole, porumb, boia dulce, lamaie. Ingrediente: 1 lingurita pasta de curry 1 lingurita zahar brun 250 g iaurt 400…
Read more »





Biftec tartar – o delicatesa delicioasa

13 August 2013
Biftec_tartarBiftec tartar din: muschi de vita, unt, oua, ceapa, castraveti murati, patrunjel, boia de ardei, sos worchershire, capere, sare, piper. Ingrediente: 500-600 g mușchi de vită foarte proaspăt 100 g unt 2 ouă 2 cepe 4-6 castraveți murați ½ legătură pătrunjel boia de ardei sos…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi acordeon la cuptor

13 August 2013
Cartofi_acordeon_la_cuptor_14Pentru ca stim ca o sa va placa aspectul si gustul cartofilor acordeon la cuptor cu usturoi si verdeturi va invitam cu drag sa-i preparati intr-o dupa-amiaza pentru a va bucura de-o reteta delicioasa si usor de preparat. Ingrediente: cartofi muschi file sau bacon usturoi…
Read more »





Mâncare de pui cu tarhon

13 August 2013
Mâncare_de_pui_cu_tarhonMâncare de pui cu tarhon din: pui, ulei, ceapa verde, patrunjel verde, tarhon, faina, lamaie, bulion, sare. Ingrediente: 1 pui de 1-1 1/2 kg 100 ml ulei 12 fire ceapa verde 3 legaturi patrunjel verde 3-4 legaturi tarhon 1 lingurita faina 1/2 lamaie 1 lingurita…
Read more »





Medalion de somon cu cimbru, busuioc si menta

13 August 2013
Medalion_de_somon_cu_cimbru_busuioc_si_mentaMedalion de somon cu cimbru, busuioc si menta din: medalione de somon, busuioc, cimbru, menta, rosii cherry, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600 g medalioane de somon busuioc cimbru mentă roșii cherry ulei piper sare   Mod de preparare: Se unge somonul cu ulei. Se presară…
Read more »





Omletă cu cartofi si cârnati

13 August 2013
Omleta_cu_cartofi_si_carnatiOmletă cu cartofi si cârnati din: oua, cartofi, ceapa, ulei de masline, carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 2 cartofi 1 ceapa ulei de masline carnati sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie încălzeşti uleiul de măsline. Cureţi cartofii, î tai felii subţiri şi…
Read more »





Supa de linte cu morcovi si suc de rosii

13 August 2013
Supa_de_linte_cu_morcovi_si_suc_de_rosiiSupa de linte cu morcovi si suc de rosii din: boabe de linte, suc de rosii, morcovi, rosii, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g boabe de linte 100 ml suc de roșii 2 morcovi 2 roșii pătrunjel proaspăt smântână sare piper   Mod de…
Read more »





Mancare de mazare cu piept de pui si crutoane

13 August 2013
Mancare_de_mazare_cu_piept_de_pui_si_crutoaneMancare de mazare cu piept de pui si crutoane din: mazare, suc de rosii, piept de pui, morcov, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g boabe de mazăre 100 ml suc de roșii 300 g piept de pui 1 morcov 1 ceapă 1…
Read more »





Aperitive din mere, oua si hering marinat

13 August 2013
Aperitive_din_mere_oua_si_hering_marinatAperitive din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei, oua, morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar sare piper   Mod de preparare: Se pun…
Read more »





Reteta zilei: Sarmalute chinezesti

13 August 2013
Sarmalute_chinezesti_08Sarmalute chinezesti din: varza chinezeasca, ameste de carne de porc si creveti, supa de pui, sos de stridii, soia, ulei de susan, vin, piper alb, faina de porumb.   Ingrediente: 4 frunze de varza chinezeasca 200-300 g amestec carne tocata de porc si creveti In

Punch cu limonada

13 August 2013
Punch_cu_limonadaPunch cu limonada din: bere, limonada, sirop de rodie, lamaie, zmeura, frunze de menta. Ingrediente: 250 ml bere slab alcoolizata 350 ml limonada 2 linguri sirop de rodie 1 lamaie, taiata felii o mana de zmeura proaspata frunze de menta   Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-o cana umpluta pe trei sferturi cu cuburi…
Read more »





Pui cu legume şi salvie, la cuptor

13 August 2013
Pui_cu_legume_si_salvie_la_cuptorPui cu legume şi salvie, la cuptor din: pui, morcovi, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei de masline, frunze de salvie, sare de mare, piper. Ingrediente: 1 pui tanar 5 morcovi 2 dovlecei 6 cartofi 2-3 catei de usturoi 100 ml vin alb 1/2 pahar ulei de masline frunze de salvie proaspata sare de mare…
Read more »





Quiche cu ton sau somon

13 August 2013
Quiche_cu_ton_sau_somonQuiche cu ton sau somon din: ton, smantana, oua, maioneza, ceapa, branza cheddar, marar, hot sauce, sare, piper, faina, migdale, ulei, boia iute. Ingrediente: 500 g ton sau somon in suc propriu (conserva) 1 cana smantana 3 oua 2 linguri maioneza 1 lingura ceapa rasa 1/2 branza cheddar rasa 1/2 lingurita marar tocat hot sauce,…
Read more »





Supa de morcovi cu verdeata

13 August 2013
Supa_de_morcovi_cu_verdeataSupa de morcovi cu verdeata din: morcov, radacina de patrunjel, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 600 g morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof sare piper   Mod de preparare: Se curăță legumele și se pun la fiert în apă cu sare. Se păstreză un morcov mare, netăiat și se fierbe doar 10 minute. Se va trece…
Read more »





Negresa cu banane

13 August 2013
Negresa_cu_bananeNegresa cu banane din: unt, zahar pudra, miere, oua, ciocolata neagra, cafea instant, pudra de cacao, faina, banane, portocala, praf de copt, sare, nuca de cocos. Ingrediente: 120 g unt 200 g zahar pudra o lingura miere 3 oua 200 g ciocolata neagra o lingura cafea instant pudra de cacao 160 g faina 3 banane…
Read more »





Ruladă de porc cu cârnaţi

13 August 2013
Rulada_de_porc_cu_cârnatiRuladă de porc cu cârnaţi din: muschi de porc, carnati oltenesti, ceapa, slanina afumata, usturoi, ardei grasi, cartofi, sare, piper, patrunjel, cuisoare, pudra de scortisoara, ulei de floarea soarelui, muraturi. Ingrediente: un kilogram muschi de porc doi carnati oltenesti o ceapa 100 g slanina afumata 6 atei de usturoi doi ardei grasi 800 g cartofi…
Read more »





Crema de vinete cu turmeric si ghimbir

13 August 2013
Crema_de_vinete_cu_turmeric_si_ghimbirCrema de vinete cu turmeric si ghimbir din: vinete, ceapa rosie, rosii, untdelemn, ulei de in, turmeric, usturoi, ghimbir, sare, piper alb. Ingrediente: 3 vinete lungi si subtiri 2 cepe mici rosii 4 rosii 2 linguri untdelemn 50 ml ulei, de preferinta nerafinat, de in 1/4 lingurita turmeric 3 catei de usturoi 1 radacina de…
Read more »





Salata de rosii cu busuioc

13 August 2013
Salata_de_rosii_cu_busuiocSalata de rosii cu busuioc din: rosii, busuioc, sare, piper, ulei de masline, branza telemea. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 4-5 crengute de busuioc sare piper macinat 3 linguri cu ulei de masline 250 g branza telemea   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le jumătăţi, apoi felii groase de 1 cm pe latul jumătăţii,…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cruditati cu grapefruit si masline

13 August 2013
Salata_de_cruditati_cu_grapefruit_si_masline_08Salata de cruditati cu grepfruit si masline din: ridichi, grapefruit rosu, salata iceberg, radicchio, rosii cherry, masline verzi, sare, ulei.   Ingrediente: 4-5 ridichi 1 grapefruit rosu 1 salata iceberg 1 radicchio 5-6 rosii cherry 6-8 masline verzi sare ulei   Mod de preparare: Taiati ridichile in jumatati, apoi feliati-le. Taiati rosiile in jumatati.. Curatati…
Read more »





Mancare de linte cu ceapa

13 August 2013
Mancare_de_linte_cu_ceapaMancare de linte cu ceapa din: ulei, linte, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 150 ml ulei 400 g linte 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Se spală lintea şi se lasă o noapte în apă rece. A doua zi se schimbă apa şi se fierbe lintea până când se înmoaie. Se scurge de apă.…
Read more »





Cartofi copţi cu măsline

13 August 2013
Cartofi_copti_cu_maslineCartofi copţi cu măsline din: cartofi, branza de vaci, ceapa verde, masline, iaurt, oua de prepelita, marar, ridichi, sare, piper, oua. Ingrediente: 4 cartofi albi 300 g branza de vaci o legatura ceapa verde 100 g masline feliate 200 ml iaurt 4 oua de prepelita o legatura de marar o legatura de ridichi sare piper…
Read more »





Clătite făcute cu unt

13 August 2013
Clatite_facut_cu_untClătite făcute cu unt din: oua, faina, unt, lapte, sifon, coaja de lamaie, sare, dulceata, gem, branza de vaci. Ingrediente: 1-2 oua 16 linguri cu faina 2 linguri cu unt 500 ml lapte 1 cana cu apa rece sau sifon razatura de coaja de lamaie sau portocala 1/4 lingurita cu sare dulceata gem branza de…
Read more »





Sote de peste si fructe de mare

13 August 2013
Sote_de_peste_si_fructe_de_mareSote de peste si fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, unt, ceapa, ceapa verde, morcov, vin, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de peste 8 scoici fara cochilie 8 creveti mari decorticati 100 g unt 2 cepe 1 legatura ceapa verde sau 1 praz 1 morcov 60 ml vin alb 250…
Read more »





Cotlete de porc la gratar cu ierburi

13 August 2013
Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_ierburiCotlete de porc la gratar cu ierburi din: cotlete de porc, usturoi, patrunjel, seminte de fenicul, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, frunze de dafin. Ingrediente: 6 cotlete de porc 3 catei de usturoi striviti 1 legatura mica de patrunjel, tocat 1/2 lingurita seminte de fenicul tocate grosier coaja rasa si zeama…
Read more »





Cum se prepara Salata de fructe cu tequila (video)

12 August 2013
Cum_se_prepara_Salata_de_fructe_cu_tequilaRetete video: Cum se prepara Salata de fructe cu tequila
Read more »





Cum se prepara Cocktail din rubarba si vodca (video)

12 August 2013
Cum_se_prepara_Cocktail_din_rubarba_si_vodcaRetete video: Cum se prepara Cocktail din rubarba si vodca
Read more »





Reteta zilei: Briose cu pere si scortisoara

12 August 2013
Briose_cu_pere_si_scortisoaraBriose cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, oua, esenta  de vanilie, faina, praf de copt, sare, scortisoara, unt.   Ingrediente: 2 cani pere decojite si taiate cubulete 1 cana de zahar 1 bucata de unt, topit si racit 2 oua, usor batute 1 lingurita de esenta de vanilie 1.5 cani faina 1 lingurita…
Read more »





Cocktail Daiquiri cu cirese

12 August 2013
Cocktail_Daiquiri_cu_cireseCocktail Daiquiri cu cirese din: zahar tos, zeama de lamaie, necta de cirese, rom alb, compot de cirese, zmeura. Ingrediente: 3 linguri zahar tos zeama de la 3 lamai plus 1 sfert 750 ml nectar sau suc de cirese 180 ml rom alb 2 linguri zeama de compot de cirese o mana de zmeura proaspata…
Read more »





Costiţă de porc cu orez

12 August 2013
Costita_de_porc_cu_orezCostiţă de porc cu orez din: costita de porc, rosii cherry, orez, fasole verde, ardei capia, ardei gras, ceapa, usturoi, smantana, maioneza, mustar cu seminte, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g costita de porc feliata 250 g rosii cherry 150 g orez 400 g fasole verde doi ardei capia un ardei gras o ceapa 6…
Read more »





Ciorba de pasare cu legume si verdeata

12 August 2013
Ciorba_de_pasare_cu_legume_si_verdeataCiorba de pasare cu legume si verdeata din: pasare, morcovi, apa, telina, pastarnac, rosii, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, bors, orez, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: o pasare de un kilogram 200 g morcovi 2500 ml apa 150 g telina 150 g pastarnac 500 g rosii 100 g ardei gras 250 g ceapa 50…
Read more »





Somon picant la tigaie

12 August 2013
Somon_picant_la_tigaieSomon picant la tigaie din: somon, usturoi, ghimbir, praf curry, chimen, boia iute, lime, ulei de masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 bucati somon 1 catel de usturoi 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1 varf de cutit praf curry 1 varf de cutit chimen macinat 1/2 lingurita boia iute 2 lime sau lamai, coaja rasa si…
Read more »





Mamaliga cu carnati si ciuperci

12 August 2013
Mamaliga_cu_carnati_si_ciuperciMamaliga cu carnati si ciuperci din: malai, carnati, ciuperci, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g mălai 400 g cârnați proaspeți 400 g ciuperci 50 g unt ulei sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert ½ l apă cu sare. Când clocotește se pune mălaiul, în ploaie și se amestecă energic, pentru…
Read more »





Supa de linte cu morcovi si boia

12 August 2013
Supa_de_linte_cu_morcovi_si_boiaSupa de linte cu morcovi si boia din: boabe de linte, morcovi, patrunjel, boia de ardei, sare. Ingrediente: 200 g boabe de linte 2 morcovi pătrunjel proaspăt boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Se pune lintea la fiert împreună cu morcovii curățați, în 2 l de apă. După ce s-au fiert se…
Read more »





Burgeri cu ciuperci si branza

12 August 2013
Burgeri_cu_ciuperci_si_branzaBurgeri cu ciuperci si branza din: ciuperci, cas, chifle cu mac, sfecla rosie, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, mustar, salata verde. Ingrediente: 4 ciuperci cu palarie larga 250 g ciuperci de crescatorie, taiate 125 g cas, taiat cuburi 4 chifle cu mac 3 bucati sfecla rosie fiarta, taiata felii 15 g unt 1…
Read more »





Cocktail de capsuni cu rom

12 August 2013
Cocktail_de_capsuni_cu_romCocktail de capsuni cu rom din: gheata, piure de capsuni, rom alb. Ingrediente 4 cesti de gheata piure  de capsuni rom alb     Mod de preparare: Procesati in blender toate ingredientele si serviti rece. Pastrati la frigider.  
Read more »





Reteta zilei: Salata thailandeza dulce picanta

12 August 2013
Salata_thailandeza_dulce_picanta_12Salata thailandeza dulce picanta din: papaya verde, fasole verde, rosii cherry, usturoi, limeta, zahar, sos de peste, ardei iute, praf de creveti, busuioc, coriandru, patrunjel, arahide.   Ingrediente: 250g papaya verde 15-20 pastai fasole verde 5 rosii cherry 1 limeta 1 catel de usturoi 1 lingura zahar 3 linguri de sos de peste 1 ardei…
Read more »





Salau cu midii, ciuperci si creveti

12 August 2013
Salau_cu_midii_ciuperci_si_crevetiSalau cu midii, ciuperci si creveti din: file de slaau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 6 bucati file de salau (circa 200 g fiecare) 1 cana supa de peste (sau de pui) 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si…
Read more »





Salata calda cu telina

12 August 2013
Salata_calda_cu_telinaSalata calda cu telina din: telina, morcov, dovlecel, mere, seminte de dovleac, oregano, miere, pudra de scortisoara, ulei de masline, sare, piper, varza creata. Ingrediente: o telina mica un morcov un dovlecel 3 mere doua linguri de seminte de dovleac o lingurita de oregano uscat o lingura de miere un varf de lingurita de pudra…
Read more »





Brioşe cu gem de struguri

12 August 2013
Briose_cu_gem_de_struguriBrioşe cu gem de struguri din: lapte dulce, faina, unt, oua, zahar tos, drojdie, dulceata de struguri, zahar vanilinat, sare, lamaie, sos de zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 375 ml lapte dulce 500 g faina 150 g unt doua oua 80 g zahar tos 7 g drojdie uscata 400 g dulceata de struguri doua pliculete de…
Read more »





Supă cu dovlecei şi colţunaşi

12 August 2013
Supa_cu_dovlecei_si_coltunasiSupă cu dovlecei şi colţunaşi din: morcov, radacina de patrunjel, carne de porc, ceapa, oua, gris, faina, smantana, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: un morcov o radacina de patrunjel un dovlecel 200 g carne de porc doua cepe doua oua 50 g gris 100 g faina 100 ml smantana sare piper marar ulei   Mod…
Read more »





Salata cu mere, telina si morcovi

12 August 2013
Salata_cu_mere_telina_si_morcoviSalata cu mere, telina si morcovi din: telina, mere, morcovi, zahar, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 1țelină mare 2mere 3morcovi 1lingură zahăr ½linguriță sare suc de la o lămâie   Mod de preparare: Se spală și se curăță merele și legumele. Se dau pe răzătoarea mare. Se prepară sosul: se amestecă sucul de lămâie cu…
Read more »





Clatite cu pasta de peste

12 August 2013
Clatite_cu_pasta_de_pesteClatite cu pasta de peste din: ou, faina, lapte, sare, file de merluciu, ceapa, unt, cascaval, marar. Ingrediente: 1 ou 60 g făină 200 ml lapte 1 vârf de cuțit de sare 600 g file de merluciu 1 ceapă 100 g unt sau margarină 50 g cașcaval ½ legătură mărar   Mod de preparare: Bați…
Read more »





Ciorba de cartofi cu tarhon si mazare

12 August 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_tarhonCiorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei gras, mazare, faina, foaie de dafin, frunze de busuioc, boia de ardei, ardei iute, tarhon, ulei, otet, piper, sare. Inrgediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi cateva 1 arde gras galben si rosu 250 g mazare 1 lingura faina 1 foaie de dafin 2-3…
Read more »

Dulceata de caise si capsune

12 August 2013
Dulceata_de_caise_si_capsuneDulceata de caise si capsune din: capsune, caise, zahar, gelfix. Ingrediente: 1 kg căpșune 1 kg caise 1 kg zahăr 1 plic Gelfix extra   Mod de preparare: Speli fructele și le lași să se scurgă în strecurătoare. Îndepărtezi codițele căpșunelor și sâmburii caiselor, pe care apoi le tai în cubulețe. Într-o cratiță emailată cu…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui cu branza si ciuperci

12 August 2013
Frigarui_cu_branza_si_ciuperci_08Frigarui cu branza si ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, ulei, suc de lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, condimente. Ingrediente: 10 ciuperici 1 ceapa, taiata bucati 1 bucata branza, taiata cubulete ulei Ingrediente Marinata: 3 linguri suc de lamaie 2 lingurite otet de vin rosu 2 linguri ulei de masline 1 lingurita condimente…
Read more »





Supa delicioasa de legume cu smantana

12 August 2013
Supa_delicioasa_de_legume_cu_smantanaSupa delicioasa de legume cu smantana din: smantana, conopida, telina, morcov, dovlecel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g smântână 100 g conopidă 1 țelină 1 morcov 1 dovlecel ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăță legumele și se taie în bucăți mărișoare, mai puțin conopida. Se pun la fiert…
Read more »





Dovlecei cu vinete in sos tomat

12 August 2013
Dovlecei_cu_vinete_in_sos_tomatDovlecei cu vinete in sos tomat din: pasta de rosii, dovlecei, zucchini, vinete, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g pastă de roșii 2 dovlecei 2 zucchini 2 vinete 4 roșii 4 căței de usturoi ulei de măsline pătrunjel proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se spală, se curăță toate legumele și…
Read more »





Conopida cu usturoi si menta

12 August 2013
Conopida_cu_usturoi_si_mentaConopida cu usturoi si menta din: conopida, oua, usturoi, ceapa, frunze de patrunjel, menta, faina, chimen, lapte, ienibahar, cuisoare, cardamom, sare, piper, ulei. Ingrediente: 700 g conopida 2 oua 5 catei de usturoi 1 ceapa mica cate 1/2 legatura frunze de patrunjel si menta verde 5 linguri faina 1 lingurita seminte de chimen macinate 100…
Read more »





Cocktail cu rom si pepene

12 August 2013
Cocktail_cu_rom_si_pepeneCocktail cu rom si pepene din: miez de pepene, rom. Ingrediente: 200 g miez de pepene 200 ml rom     Mod de preparare: Se toarnă romul în două cupe. Se adaugă fâșii de pepene și cuburi de gheață. Cocktail cu rom si pepene  
Read more »





Papanaşi cu dulceaţă de dude

12 August 2013
Deserturi_delicioasePapanaşi cu dulceaţă de dude din: branza de vaci, faina, ou, gris, zahar, sare, bicarbonat, arome, smantana, dulceata, ulei. Ingrediente: 250 g branza de vaci proaspata si bine scursa 4 linguri faina 1 ou 2 linguri gris 2 linguri zahar sare un varf cutit bicarbonat arome smantana dulceata ulei pentru prajit   Mod de preparare:…
Read more »





Salata cu taitei, piept de pui si sparanghel

12 August 2013
Salata_cu_taitei_piept_de_pui_si_sparanghelSalata cu taitei, piept de pui si sparanghel din: ulei de masline, piept de pui, taitei, morcovi, rosii cherry, sparanghel, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 40 ml ulei de măsline 400 g piept de pui 200 g tăieței 2 morcovi 6 roșii cherry 4 fire de sparanghel suc de lămâie sare piper   Mod…
Read more »





Peste prajit cu sos picant de ardei copti

12 August 2013
Peste_prajit_cu_sos_picant_de_ardei_coptiPeste prajit cu sos picant de ardei copti din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet de vin rosu, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap sau somn (150-200 g fiecare) 1 lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei capia rosii 4 rosii mari…
Read more »





Şniţele cu garnitură de fasole verde

12 August 2013
Retete_3Şniţele cu garnitură de fasole verde din: fasole verde, carne macra, sare, piper, ou, faina, rosii, ulei, patrunjel, marar, mustar. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne macra sare piper macinat 1 ou 2-3 linguri cu faina 2 rosii ulei 1 legatura patrunjel 1 legatura marar mustar   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele cu carne de porc si legume

12 August 2013
Pachetele_cu_carne_de_porc_si_legume_08Pachetele cu carne de porc si legume din: carne de porc, creveti, muguri de bambus, ceapa verde, ghimbir, piper, ulei de susan, vin, albus de ou, faina de porumb, foi de placinta, ulei, usturoi, ghimbir, supa de pui, piper alb, faina de porumb.   Ingrediente umplutura: 500 g de carne tocata de porc sau de…
Read more »





Salată de vinete cu ceapă

12 August 2013
Retete_1Salată de vinete cu ceapă din: vanata, ou, ceapa, ulei, sare, mustar. Ingrediente: 1 vanata 1 ou crud 1 ou fiert 1 ceapa mica 1 cescuta cu ulei sare 1 lingurita mustar   Mod de preparare: Coci vânătă pe o tavă, o cureţi şi o laşi la scurs timp de 2 ore. Cureţi ceapa, o…
Read more »





Supa de rosii cu orez si verdeata

12 August 2013
Supa_de_rosii_cu_orez_si_verdeataSupa de rosii cu orez si verdeata din: rosii, ceapa, ardei, cartofi, radacina de patrunjel, telina, sare, dovlecel, unt, orez, verdeata. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 2 ardei mari 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 telina mijlocie sare 1 dovlecel 1 lingura cu unt 2 linguri cu orez verdeata   Mod de preparare:…
Read more »





Somn prajit cu sos de vin

12 August 2013
Somn_prajit_cu_sos_de_vinSomn prajit cu sos de vin din: somn, unt, faina, supa de peste, vin alb, sare, piper, ulei, capere. Ingrediente: 4 bucati de somn 2 linguri unt 2 linguri faina 250 ml supa de peste 250 ml vin alb sec sare si piper dupa gust ulei sau unt pentru prajit 2 linguri capere   Mod…
Read more »





Supa de fasole verde cu dovlecei

12 August 2013
Supa_de_fasole_verde_cu_dovleceiSupa de fasole verde cu dovlecei din: dovlecei, fasole verde, ceapa, ardei gras, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare, verdeata. Ingrediente: 1 dovlecei mijlociu 250 g fasole verde 1 ceapa 2 ardei grasi colorati diferit 2 morcovi 2 rosii 2 linguri orez 2-3 linguri ulei de masline sare 1 legatura verdeata   Mod de…
Read more »





Piept de pui umplut cu ciuperci şi mărar

12 August 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_ciuperci_si_mararPiept de pui umplut cu ciuperci şi mărar din: piept de pui, ciuperci, ulei, ceapa, marar, crema de branza, sare, piper, busuioc, suc de rosii, mozzarella. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui taiat felii 200 g ciuperci 70 ml ulei 1 ceapa 3 linguri marar proaspat tocat 150 g crema de branza sare piper 1…
Read more »





Cum se prepara pachetele din lastari de bambus (video)

11 August 2013
Cum_se_prepara_pachetele_din_lastari_de_bambusRetete video: Cum se prepara pachetele din lastari de bambus
Read more »





Cum se prepara supa de porumb si ardei iute verde (video)

11 August 2013
Cum_se_prepara_supa_de_porumb_si_ardei_iute verdeRetete video: Cum se prepara supa de porumb si ardei iute verde
Read more »





Reteta zilei: Tort cu mousse de lamaie

11 August 2013
Tort_cu_mousse_de_lamaieTort cu mousse de lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, lamai, gelatina, frisca, zahar, lichior limoncello.   Ingrediente blat: 3 oua 90g zahar 90g faina 1/4 lingurita praf de copt Ingrediente mousse: 2 oua 100g zahar 1-2 lamai 5g gelatina 250g frisca Ingrediente sirop: 50ml apa 1 lingurita zahar 2-3 lingurite lichior limoncello…
Read more »





Salata de paste cu praz si sunca

11 August 2013
Salata_de_paste_cu_praz_si_suncaSalata de paste cu praz si sunca din: paste, praz, broccoli, sunca, mazare, rosii cherry, castravete, iaurt, branza topita, oregano, usturoi. Ingrediente: 200 g paste 1 fir subtire de praz 500 g broccoli 200 g sunca 100 g mazare boabe cateva rosii cherry 1 castravete 150 g iaurt 400 g branza topita 1-2 lingurite oregano…
Read more »





Ardei umpluti cu cartofi si nucsoara

11 August 2013
Ardei_umpluti_cu_cartofi_si_nucsoaraArdei umpluti cu cartofi si nucsoara  din: ardei gras, cartofi, ceapa, cascaval, lapte, unt, seminte de floarea soarelui, nucsoara, supa de legume, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6-8 ardei grasi diferiti colorati 5 cartofi 2 cepe 150 g cascaval ras 500 ml lapte 1 lingura unt 4 inguri seminte de floarea soarelui decojite 1 varf de…
Read more »





Ananas la gratar cu miere

11 August 2013
Ananas_la_gratar_cu_miereAnanas la gratar cu miere din: miere, ananas. Ingrediente: 100 g miere 1 ananas     Mod de preparare: Se curăță ananasul de coajă și se taie rondele de 1 cm grosime. Se frig pe grătarul bine încins, cât să se rumenească puțin. Se scot pe o farfurie și se stropesc cu miere. Ananas la…
Read more »





Lasagna cu somon si branza

11 August 2013
Lasagna_cu_somon_si_branzaLasagna cu somon si branza din: file de somon, zeama de lamaie, ciuperci, rucola, rosii, ceapa, unt, faina, supa, lapte, nucsoara, foi de lasagna, branza, sos worcester, piper, sare. Ingrediente: 500 g file de somon 1-2 linguri de zeamă de lămâie 250 g ciuperci 100 g rucolă 2 roșii 1 ceapă 3 linguri de unt…
Read more »





Ciorba cu broccoli si ardei gras

11 August 2013
Ciorba_cu_broccoli_si_ardei_grasCiorba cu broccoli si ardei gras din: broccoli, ardei gras, telina, ceapa verde, zer, ulei de masline, morcov, fidea, rosie, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g broccoli 3 ardei grași ½ țelină 1 legătură ceapă verde 500 ml zer 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 50 g fidea 1 roșie 1 legătură pătrunjel sare  …
Read more »





Cocktail cu vin alb si vodca

11 August 2013
Cocktail_cu_vin_alb_si_vodcaCocktail cu vin alb si vodca din: vodca, vin alb, lime, boabe de struguri, frunze de menta. Ingrediente: 100 ml vodcă 400 ml vin alb dulce 1 lime boabe de struguri frunze de mentă   Mod de preparare: Se stoarce o jumătate de lime și se pune sucul într-un shaker. Se adaugă vodca și vinul.…
Read more »





Salata cu sunca, gogonele si cartofi

11 August 2013
Salata_cu_sunca_gogonele_si_cartofiSalata cu sunca, gogonele si cartofi din: sunca, oua, cartofi, morcov, gogonele murate, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 g șuncă 2 ouă 2 cartofi 1 morcov 2 gogonele murate pătrunjel proaspăt ulei de măsline sare   Mod de preparare: Se fierb ouăle, 7-8 minute. Cartofii se fierb 30 minute în coajă, se decojesc…
Read more »





Creveti pe pat de legume

11 August 2013
Creveti_pe_pat_de_legumeCreveti pe pat de legume din: unt, creveti, dovlecel, ardei gras, ceapa, ulei de masline, patrunjel verde, sare, boia de ardei dulce. Ingrediente: 100 g unt 8 creveți mari-semipreparați 1 dovlecel 1 ardei gras 2 cepe ulei de măsline pătrunjel verde sare boia de ardei dulce   Mod de preparare: Într-o tigaie se încing 50…
Read more »





Conopida cu orez, praz si boabe de porumb

11 August 2013
Conopida_cu_orez_praz_si_boabe_de_porumbConopida cu orez, praz si boabe de porumb din: orez, praz, conopida, ghimbir, ardei, rosii, boabe de porumb, supa de legume, zahar brun, ulei de masline, chimen, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 2 fire de praz 1 kg conopidă ½ linguriță ghimbir uscat mărunțit, șofran sau curry 1 ardei 4 roșii 200 g…
Read more »





Bruschete cu piure de mazare si menta

11 August 2013
Bruschete_cu_piure_de_mazare_si_mentaBruschete cu piure de mazare si menta din: boabe de mazare, unt, smantana, menta, branza, sare, piper. Ingrediente: 500 g boabe mazăre din conservă, gata fiartă 100 g unt 200 g smântână mentă proaspătă brânză rasă deasupra sare piper   Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se pune în apă fiartă…
Read more »





Supa gustoasa de legume

11 August 2013
Supa_gustoasa_de_legumeSupa gustoasa de legume din: pasta de rosii, ulei, supa vegetala, fasole verde, orez, ceapa, telina, praz, morcovi, dovlecei, cartofi, ardei gras, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 ml pasta de roşii 100 ml ulei 1,5 l supă vegetală 150 g fasole verde 50 g orez 1 ceapă 1 ţelină 1 praz 2 morcovi 2 dovlecei 1…
Read more »





Reteta zilei: Budinca picanta de paste

11 August 2013
Budinca_picanta_de_pasteBudinca picanta de paste din: paste, carnati, sos de spaghete, parmezan, salam picant, mozzarella.   Ingrediente: 3 cesti paste 3-4 carnati 4 cani sos de spaghete 1 cana de parmezan ras felii de salam picant brânză mozzarella maruntita   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C. Gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet si…
Read more »





Pastrav cu varza de Bruxelles si conopida

11 August 2013
Pastrav_cu_varza_de_Bruxelles_si_conopidaPastrav cu varza de Bruxelles si conopida din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei, ceapa, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g conopidă 200 g varză de Bruxelles 1 ardei roșu 2 cepe câțiva căței de usturoi 2 portocale sare piper 60 ml ulei de…
Read more »





Iahnie de fasole cu carnati si morcovi

11 August 2013
Iahnie_de_fasole_cu_carnati_si_morcoviIahnie de fasole cu carnati si morcovi din: carnati, fasole boabe, ardei, morcovi, foi de dafin, radacina de patrunjel, faina, patrunjel verde, bulion, sare, piper. Ingrediente: 300-400 g cârnați 1 kg fasole boabe 1-2 ardei 2 morcovi 2 foi de dafin 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde bulion dupa gust…
Read more »

Salata cu file de pui, pepene si iaurt

11 August 2013
Salata_cu_file_de_pui_pepene_si_iaurtSalata cu file de pui, pepene si iaurt din: pepene galben, piept de pui file, ceapa, iaurt degresat, portocala, zeama de lamaie, salata verde, nucsoara, piper, sare. Ingrediente: 400 g pepene galben 150 g piept de pui file ½ ceapă 150 g iaurt degresat ½ portocală 1 lingură zeamă de lămâie 50 g salată verde…
Read more »





Porumb cu unt aromat

11 August 2013
Porumb_copt_cu_unt_aromatPorumb copt cu unt aromat din: porumb tanar, unt, busuioc, oregano, cimbru, maghiran, usturoi, sare de mare. Ingrediente: 3 stiuleti de porumb tanat, in lapte 75 g unt cate 1/4 lingurita busuioc, oregano, cimbru si maghiran uscate si maruntite 1 lingurita praf de usturoi sau 2 catei de usturoi 1 lingurita sare de mare  …
Read more »





Supa de gaina cu telina si morcov

11 August 2013
Supa_de_gaina_cu_telina_si_morcovSupa de gaina cu telina si morcov din: carne de gaina, morcov, radacina de patrunjel, telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de găină 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 țelină pătrunjel proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se spală carnea de găină, se porționează și se pune la fiert împreună cu…
Read more »





Reteta zilei: Salata de castraveti cu ceapa si branza feta

11 August 2013
Salata_de_castraveti_cu_ceapa_si_branza fetaSalata de castraveti cu ceapa si branza feta din: suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, castravete, ceapa, branza feta.   Ingrediente pentru dressing: 2 lingurite suc de lamaie 1 lingurita ulei de masline sare piper Ingrediente pentru salata: 2 cesti felii subtiri de castravete 1/4 ceasca felii subtiri de ceapa branza feta maruntita…
Read more »





Tocanita cu cartofi si sfecla rosie

11 August 2013
Tocanita_cu_cartofi_si_sfecla_rosieTocanita cu cartofi si sfecla rosie din: varza alba, cartofi, supa de legume, ulei, radacina de sfecla rosie, usturoi, morcov, radacina de patrunjel, susan, ienibahar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 500 g varza alba 750 g cartofi 750 ml supa de legume 50 ml ulei 4 radacini de sfecla rosie 2 catei de usturoi…
Read more »





Prăjitură cu migdale şi fructe de pădure

11 August 2013
Prajitura_cu_migdale_si_fructe_de_padurePrăjitură cu migdale şi fructe de pădure din: fructe de padure asortate, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, lichior de migdale, oua, faina, migdale, praf de copt, albusuri, zahar pudra, fulgi de migdale, frunze de menta. Ingrediente: 500 g fructe de padure asortate 150 g unt 150 g zahar 1 lingura zahar vanilat…
Read more »





Fusilli cu sparanghel si bacon

11 August 2013
Fusilli_cu_sparanghel_si_baconFusilli cu sparanghel si bacon din: sparaghel verde, mozzarella, bacon, paste fusilli, sare, busuioc, ulei de masline, unt, parmezan. Ingrediente: 750 g sparanghel verde 200 g mozzarella 100 g bacon sau sunca uscata si afumata 400 g paste fusilli sare 1 legatura busuioc 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 40 g parmezan ras…
Read more »





Bulion delicios de rosii cu miere

11 August 2013
Bulion_delicios_de_rosii_cu_miereBulion delicios de rosii cu miere din: rosii, miere. Ingrediente: 10 kg roșii aproximativ 10 linguri miere   Mod de preparare: Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită. Torni sucul obținut într-o oală mare sau în 2-3 vase mici. Fierbi sucul…
Read more »





Coşuleţe cu spanac si nucşoară

11 August 2013
Cosulete_cu_spanac_si_nucsoaraCoşuleţe cu spanac si nucşoară din: aluat, spanac, ceapa, unt, morcos, pastarnac, cascaval, ou, susan, sare. Ingrediente: 2 pachete aluat pentru foitaj 500 g spanac congelat 2 cepe 1 lingura unt 1 morcov sau radacina de pastrnac 1/2 lingurita pastarnac 100 g cascaval 1 ou 4 linguri susan sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa…
Read more »





Supa de fasole neagra cu ceapa si morcov

11 August 2013
Supa_de_fasole_neagra_cu_ceapa_si_morcovSupa de fasole neagra cu ceapa si morcov din: fasole boaba neagra, morcov, ceapa, ardei gras, ardei iute, radacina de patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 300 g fabole boabe-neagră 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 1 ardei iute 1 pătrunjel rădăcină 1 lămâie ulei sare   Mod de preparare: Se spală fasolea și se tine…
Read more »





Friptură de porc, cu ghimbir şi cartofi

11 August 2013
Friptura_de_porc_cu_ghimbir_si_cartofiFriptură de porc, cu ghimbir şi cartofi din: carne de porc, rosie, ceapa, usturoi, ardei gras, ghimbir, miere, vin rosu, unt, ulei, cartofi, ulei de palmiet, sare. Ingrediente: 800 g carne de porc 1 rosie 1 ceapa mica 3 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 lingurita ghimbir 1 lingura…
Read more »





Pizza de casa cu salam si sos de rosii

11 August 2013
Pizza_de_casa_cu_salam_si_sos_de_rosiiPizza de casa cu salam si sos de rosii din: apa calda, sos de rosii, faina, cascaval, salam, drojdie, sare. Ingrediente: 500 ml apă caldă 100 ml sos de roșii 300 g făină 200 g cașcaval 12 felii salam 1 plic drojdie uscată sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu drojdie și sare.…
Read more »





Paste cu carne tocata de vita si usturoi

11 August 2013
Paste_cu_carn_ tocata_de_vita_si_usturoiPaste cu carne tocata de vita si usturoi din: ceapa, usturoi, ardei gras, carne de vita, bulion, ulei e masline, rosii decojite, sare, piper, paste scoici, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 ardei grasi rosii 300 g carne de vita tocata 1 lingura ulei de masline 1 lingura bulion 400 g…
Read more »





Reteta zilei: Sos pesto cu broccoli si nuci de pin

11 August 2013
Sos_pesto_cu_broccoli_si_nuci_de_pinSos pesto cu broccoli si nuci de pin din: nuci de pin, broccoli, ardei iute, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare, paste.   Ingrediente: 1/2 ceasca nuci de pin 2 cesti broccoli 2 ardei iuti verzi 4 catei usturoi 1/2 ceasca branza parmezan rasa 2-3 linguri ulei de masline sare Paste fierte pentru servire  …
Read more »





Tort de fructe de pădure cu iaurt

11 August 2013
Tort_de_fructe_de_padure_cu_iaurtTort de fructe de pădure cu iaurt din: albusuri, coaja de lamaie, zahar, galbenusuri, amidon, faina, iaurt, coaja de lamaie, suc de lamaie, gelatina, frisca, fructe de padure asorate. Ingrediente: blat: 4 albusuri coaja de lamaie 110 g zahar 5 galbenusuri 40 g amidon 70 g faina in plus: 250 g iaurt 90 g zahar…
Read more »





Penne cu ciuperci, bacon si pesto

11 August 2013
Penne_cu_ciuperci_bacon_si_pestoPenne cu ciuperci, bacon si pesto din: smantana, paste penne, ciuperci, bacon, pesto, busuioc. Ingrediente: 200 ml smântână 500 g paste penne 250 g ciuperci din conservă 150 g bacon 4 linguri pesto busuioc proaspat   Mod de preparare: Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet în apă cu sare. Se scurg de apă…
Read more »





Salata cu spanac, migdale si boabe de fasole rosie

11 August 2013
Salata_cu_spanac_migdale_si_boabe_de_fasole_rosieSalata cu spanac, migdale si boabe de fasole rosie din: mazare, porumb, boabe de fasole rosie, lamaie, spanac, ulei de masline, frunze de menta, sare, piper. Ingrediente: 150 g mazăre 100 g porumb (din conservă) 100 g boabe de fasole roșie (din conservă)50 g 1 lămâie 1 legătură spanac proaspăt 2 linguri ulei măsline frunze…
Read more »





Supa de conopida cu bacon, rosii si morcov

11 August 2013
Supa_de_conopida_cu_bacon_rosii_si_morcovSupa de conopida cu bacon, rosii si morcov din: bacon, conopida, morcov, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 100 g bacon 400 g conopidă 1 morcov 2 roșii ulei sare   Mod de preparare: Se desfac buchețelele de conopidă și se țin 5 minute în apă rece. Se taie baconul în fășii mici, morcovul se taie rondele…
Read more »





Reteta zilei: Dulceata de portocale

10 August 2013
Dulceata_de_portocale_08Dulceata de portocale din: portocale, zahar, rom.   Ingrediente: 4 portocale 1,5 pahar de zahar 2 linguri de rom       Mod de preparare: Spalati bine portocalele si razuiti coaja de la 1.5 portocale, apoi stoarceti sucul. Curatati restul portocalelor si feliati miezul. Intr-o cratita adaugati sucul si zaharul si fierbeti la foc mic.…
Read more »





Supa de conopida cu smantana

10 August 2013
Supa_de_conopida_cu_smantanaSupa de conopida cu smantana din: supa de legume, apa, smantana, unt, faina, conopida, ou, sare, patrunjel. Ingrediente: 50 ml supă de legume 2 l apă 150 g smântână 50 g unt 20 g făină 1 conopidă 1 ou sare pătrunjel   Mod de preparare: Se spală bine conopida, se curăţă de frunze şi se…
Read more »





Iepure cu masline si arpagic

10 August 2013
Iepure_cu_masline_si_arpagicIepure cu masline si arpagic din: ulei, vin, bulion, masline, arpagic, iepure, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 100 ml ulei 250 ml vin 50 ml bulion 250 g masline 250 g arpagic 1 iepure 2 cepe mari sare piper   Mod de preparare: Carnea se spală bine și se tranșează bucăți. Se lasă la marinat timp…
Read more »





Salata cu somon si seminte de susan

10 August 2013
Salata_cu_somon_si_seminte_de_susanSalata cu somon si seminte de susan din: file de somon, frunze de salata, frunze de untisor, ulei de masline, sare, boia de ardei iute. Ingrediente: 4 bucăți somon file frunze da salată frunze de untișor sos de soia semințe de susan ulei de măsline sare boia de ardei iute   Mod de preparare: Se…
Read more »





Briose cu zmeura si afine

10 August 2013
Briose_cu_zmeura_si_afineBriose cu zmeura si afine din: zmeura, afine, faina, merisoare, prune, smochine, praf de copt, ou, miere, iaurt, smantana. Ingrediente: 100 g zmeura 100 g afine 250 g faina 140 g fructe uscate (merisoare, prune, smochine) 2 lingurite praf de copt 60 g unt 1 ou 3 linguri miere 120 g iaurt 100 g smantana…
Read more »





Omleta cu spaghete si branza

10 August 2013
Omleta_cu_spaghete_si_branzaOmleta cu spaghete si branza din: spaghete, sare, rosii, patrunjel, parmezan, mozzarella, usturoi, oua, lapte, piper. Ingrediente: 200 g spaghete sare 150 g rosii 1 legatura patrunjel 40 g parmezan 125 g mozzarella 1 catel de usturoi 6 oua 150 ml lapte piper   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, conform…
Read more »





Tarta delicioasa cu piersici

10 August 2013
Tarta_delicioasa_cu_piersiciTarta delicioasa cu piersici din: unt, zahar, oua, faina, lapte, rom, praf de copt, piersici, gelatina. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahar 4 oua 400 g faina 100 ml lapte o lingura rom alb un plic praf de copt un praf sare pentru umplutura: 6 piersici 2 plicuri gelatina transparenta, pentru decor   Mod…
Read more »





Aripioare cu vin

10 August 2013
Aripioare_cu_vinAripioare cu vin din: aripioare, lamaie, vin, ulei, sare. Ingrediente: 16 aripioare o lamaie 250 ml vin alb sec 5 linguri ulei sare   Mod de preparare: Aripioarele se pârlesc la flacăra aragazului, se curăţă şi se spală foarte bine. Apoi, se stropesc cu sucul de lămâie, se ung foarte bine şi se lasă aşa…
Read more »





Cannelloni cu mozzarella si parmezan

10 August 2013
Cannelloni_cu_mozzarella_si_parmezanCannelloni cu mozzarella si parmezan din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, zahar, oregano, ricotta, mozzarella, parmezan, ou, patrunjel, cannelloni. Ingrediente: 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 400 g rosii pasate sare piper zahar 1 lingurita oregano uscat 600 g ricotta 100 g mozzarella rasa 100…
Read more »





Burgeri cu carne de porc si chorizo

10 August 2013
Burgeri_cu_carne_de_porc_si_chorizoBurgeri cu carne de porc si chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, coriandru, mix de fasole, ou, ulei de masline, chifle ciabatta, smantana, avocado, frunze de rucola. Ingrediente: 100 g carnati chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc, proaspete, scosi din piele 1/4 lingurita de paprika afumata 1…
Read more »





Vinete cu spanac

10 August 2013
Vinete_cu_spanacVinete cu spanac din: vinete, spanac, ulei, cascaval, sare. Ingrediente: 3 vinete un kg spanac congelat 2 linguri ulei 200 g cascaval ras sare   Mod de preparare: Vinetele se taie felii pe lung şi se presară cu sare. Se lasă cel puţin 15 minute să se scurgă bine de sucul toxic. Spanacul se pune…
Read more »





Reteta zilei: Salata de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras

10 August 2013
Salata_de_legume_cu_vinegreta_de_otet_balsamic_si_parmezan_ras_07Salata de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras din: spanac, castraveti, rosii cherry, morcov, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1/2 buchet spanac, spalat si uscat 2 castraveti 1 ceasca rosii cherry, injumatatite 1 morcov, taiat felii subtiri Parmezan ras 2 linguri otet balsamic 2 linguri ulei de…
Read more »





Friptura de vita inabusita cu legume

10 August 2013
Friptura_de_vita_inabusita_cu_legumeFriptura de vita inabusita cu legume din: vin, antricot vita, morcovi, fasole verde, ciuperci, unt, dovlecei, broccoli, ceapa, usturoi, cimbru, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 ml vin alb 1 kg pulpă sau antricot vită 300 g morcovi mici 300 g fasole verde 500 g ciuperci 50 g unt 6 dovlecei 8 buchețele broccoli 1…
Read more »





Salata cu rosii uscate, morcov si rucola

10 August 2013
Salate_2Salata cu rosii uscate, morcov si rucola din: rosii uscate, usturoi, morcov, lamaie, frunze de rucola, crutoane, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 roșii uscate 3 căței de usturoi 1 morcov ½ lămâie frunze de rucola crutoane ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Roșiile se taie jumătăți. Usturoiul se curăță și…
Read more »





Supa de ciuperci cu smantana si gogosar

10 August 2013
Supa_de_ciuperci_cu_smantana_si_gogosarSupa de ciuperci cu smantana si gogosar din: ciuperci, smantana, unt, supa de legume, gogosar murat, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci champignion 200 g smântână 100 g unt 100 ml supă de legume 1 gogoșar murat sare piper   Mod de preparare: Se taie ciupercile felii. Se prăjesc în untul încins, până scad. Se…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu