marți, 20 august 2013

Retete rapide #78

Retete rapide:

Borş cu sfeclă roşie si manzat

25 January 2013
Bors_cu_sfecla_rosie_si_manzatBorş cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de lamaie, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g sfecla rosie 300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 bucati…
Read more »





Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara

24 January 2013
Tocana_cu_carne_de_caprioara_47Datorita continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de la un animal mult mai mobil. 1,5kg carne de caprioara 3 cepe mari 2 ardei rosii 50g ciuperci deshidratate 350g ciuperci 4 catei…
Read more »





Mancare cu sfecla si perisoare

24 January 2013
Mancare_cu_sfecla_si_perisoareMancare cu sfecla si perisoare din: ceapa, amestec de carne tocata, ou, pesmet, sare, piper, boia de ardei dulce, varza rosie, sfecla, morcovi, ulei, supa, boabe de porumb, smantana fermentata si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 400 g amestec de carne tocata 1 ou 3-4 linguri pesmet sare piper boia de ardei dulce 500 g varza…
Read more »





Spaghetti Carbonara delicioase

24 January 2013
Spaghetti_CarbonaraSpaghetti Carbonara delicioase din: spaghetti, sare, kaizer, praz, unt, usturoi, galbenusuri, smantana, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghetti sare 100 g kaizer afumat, taiat felii 1 fir de praz 1 lingura unt 1 catel de usturoi 2 galbenusuri proaspete 100 ml smantana piper 60 g parmezan proaspat taiat   Mod de preparare: Fierbeţi pastele…
Read more »





Supă de dovleac

24 January 2013
Supa_de_dovleacSupă de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, supa de legume, zahar, smantana, amidon, sare, piper, otet si paine alba. Ingrediente: 1 kg dovleac 1 ceapa 3 linguri unt 1 l supa de legume zahar 200 ml smantana 2 linguri amidon sare piper 2 linguri otet 2 felii paine alba   Mod de preparare: Pregătiţi dovleacul,…
Read more »





Prajitura cu crema de nuci

24 January 2013
Prajitura_cu_crema_de_nuciPrajitura cu crema de nuci din: galbenusuri, zahar, faina, unt, lapte, esenta de migdale, miez de nuca si ciocolata rasa. Ingrediente: 5 galbenusuri 7 linguri zahar 2 linguri faina 200 g unt 200 ml lapte 1 lingura esenta de migdale 100 g miez de nuci pisate 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Pentru…
Read more »





Legume cu paste si sunca la tigaie

24 January 2013
Legume_cu_paste_si_sunca_la_tigaieLegume cu paste si sunca la tigaie din: gris, faina, oua, sare, praz, usturoi, dovleac, unt, smantana, piper, nucsoara si sunca. Ingrediente: 300 g gris 100 g faina 1 ou sare 2 tulpini praz 1 catel de usturoi 500 g dovleac 2 linguri unt 100 ml smantana piper nucsoara rasa 100 g sunca   Mod…
Read more »





Cotlet de porc cu vin

24 January 2013
Cotlet_de_porc_cu_vinCotlet de porc cu vin din: cotlet de porc, ceapa, rosii, ardei rosii, usturoi, cimbru, scortisoara, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 6 felii de cotlet de porc 2 cepe mijlocii 3 rosii 3 ardei rosii 6 catei de usturoi 1 lingurita de cimbru 1 lingurita de scortisoara 100 ml ulei 250 ml vin…
Read more »





Friptură de vită şi legume la tigaie

24 January 2013
Friptura_de_vita_si_legume_la_tigaieFriptură de vită şi legume la tigaie din: cartofi, ceapa verde, broccoli, ardei rosu, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, amidon, sare, piper, lapte, unt, nucsoara, chilli si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe verzi 500 g broccoli 1 ardei rosu 500 g carne de vita 2 linguri ulei 200 ml supa…
Read more »





Snitel crocant pe sfecla rosie

24 January 2013
Snitel_crocant_pe_sfecla_rosieSnitel crocant pe sfecla rosie din: hrean, snitel de porc, sare, piper, oua, faina, pesmet, unt, sfecla rosie, suc de lamaie, smantana fermentata si arpagic verde. Ingrediente: radacina de hrean, circa 6 cm 4 bucati snitel de porc (1 180 g) sare piper 2 oua 3 linguri faina 80 g pesmet 3 linguri unt topit…
Read more »





Paste in sos picant

24 January 2013
Paste_in_sos_picantPaste in sos picant din: ceapa, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de masline, rosii, vin rosu si paste. Ingrediente: 1 ceapa sare piper 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline 425 ml rosii (conserva) 5 linguri vin rosu 400 g paste in forma de tub   Mod de…
Read more »





Mancare cu limba de vita

24 January 2013
Mancare_cu_limba_de_vitaMancare cu limba de vita din: limba de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, masline, rosii in bulion, ardei grasi, busuioc, boia de ardei iute, supa si sare. Ingrediente: 1 kg limba de vita 3 cepe mari 75 ml ulei 3 catei de usturoi 400 g ciuperci 70 g masline fara samburi 300 g rosii in bulion…
Read more »





Pachetele cu muschi de porc

24 January 2013
Pachetele_cu_muschi_de_porcPachetele cu muschi de porc din: muschi de porc, foi de placinta, ulei de masline, morcovi, pastarnac, conopida, ardei gras, praz, ceapa rosii, ceapa alba, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de porc 9 foi de placinta 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 2 radacini de pastarnac 1/2 conopida 1 ardei…
Read more »





Cocktail cu multivitamine

24 January 2013
Cocktail_cu_multivitamineCocktail cu multivitamine din: suc de grepfrut, suc de multivitamine si sirop de grenadine. Ingrediente: 6 cl suc de grepfrut 8 cl suc de multivitamine 0,8 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Turnam siropul de grenadine si sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, pe gheata zdrobita si mixam bine.
Read more »





Biscuiti Amaretti

24 January 2013
Biscuiti_AmarettiBiscuiti Amaretti din: migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, albusuri si zahar cubic. Ingrediente: 200 g migdale macinate 200 g zahar pudra coaja de la o lamaie 2 albusuri 10 cubulete zahar cubic   Mod de preparare: Se asterne hartia de pergament pe toua tave. Se pun intr-un castron migdale macinate, zaharul pudra si coaja…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu tortilla

24 January 2013
Supa_de_pui_cu_tortilla_6Supa de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute, fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen, praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…
Read more »





Spaghete cu rosii uscate si parmezan

24 January 2013
Spaghete_cu_rosii_uscate_si_parmezanSpaghete cu rosii uscate si parmezan din: rosii uscate in ulei, usturoi, ceapa verde, spaghete, sare, piper, ulei de masline, papadie si parmezan. Ingrediente: 200 g rosii uscate in ulei (conserva) 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 400 g spaghete sare piper 1 lingura ulei de masline 75 g papadie 30 g parmezan…
Read more »





Friptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână

24 January 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_si_cu_sos_de_hrean_si_smântânaFriptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână din: sare, pulpe de vita, ceapa, telina, boabe de piper, boabe de ienupar, foi de dafin, patrunjel, morcovi, bulb de telina, praz, cartofi, unt, hrean, smantana si nucsoara. Ingrediente: sare 1 kg pulpa de vita 2 cepe legume pentru supa (ceapa, telina, etc)…
Read more »





Salata cu porumb si mere

24 January 2013
Salata_cu_porumb_si_mereSalata cu porumb si mere din: mere, radacina de pastarnac, telina, ardei gras, porumb dulce, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 mere 2 radacini de pastarnac 1 telina mai mare 1 ardei gras rosu 400 g porumb dulce 4 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Coaste de porc la cuptor

24 January 2013
Coaste_de_porc_la_cuptorCoaste de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, pasta de tomate, ulei de masline, boia, piper, sare, usturoi, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: o bucata de piept de porc (de circa 1 kg – 1,5 kg) 3 linguri de mustar 2 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline 1 lingurita boia…
Read more »





Ciorba de carnati cu tarhon

24 January 2013
Ciorba_de_carnati_cu_tarhonCiorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura orez 200 g iaurt…
Read more »





Iepure la tava cu legume

24 January 2013
Iepure_la_tava_cu_legumeIepure la tava cu legume din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina, morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, boabe de ienibahar, seminte de coriandru, piper boabe, cimbru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe posterioare de iepure de camp 4 cepe potrivite 3-4 tulpini de telina 1 radacina telina mica 2 morcovi 4-5…
Read more »





Taitei cu legume si branza de capra

24 January 2013
Taitei_cu_legume_si_branza_de_capraTaitei cu legume si branza de capra din: usturoi, rosii, spanac, busuioc, branza de capra, taitei, sare, piper, ulei, smantana, supa si faina. Ingrediente: 2 catei de usturoi 200 g rosii mici 350 g spanac 1 legatura busuioc 2 bucati branaz de capra (a 40 g) 350 g taitei sare piper 1 lingura ulei 50…
Read more »





Rulada cu hribi

24 January 2013
Rulada_cu_hribiRulada cu hribi din: unt, faina, lapte, oua, sare, hribi, sare, piper si mac. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 pachet unt 5 linguri faina 1/2 l lapte 5 oua unt pentru uns tava sare pentru umplutura: 500 g hribi sare piper pentru decor: 2 linguri mac   Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina,…
Read more »





Piept de rata cu broccoli

24 January 2013
Piept_de_rata_cu_broccoliPiept de rata cu broccoli din: piept de rata, broccoli, iaurt, galbenusuri, cascaval, ulei, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de rata 500 g broccoli 200 g iaurt 4 galbenusuri 100 g cascaval 50 ml ulei 1 ardei gras rosu sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de raţă de pieliţe,…
Read more »





Mămăligă de barabule (cartofi)

24 January 2013
Mamaliga_de_barabuleMămăligă de barabule din: cartofi, malai si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g malai sare   Mod de preparare: în ceaunul de mămăligă pui să fiarbă în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi ca pentru piure. După ce s-au fiert, în ceaun, îi striveşti ca pentru piure dar nu atât de mărunt. Nu scurgi…
Read more »





Ciorbă ţărănească din Maramureş

24 January 2013
Ciorba_taraneasca_din_MaramuresCiorbă ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

24 January 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_de_rosii_dulce_acrisor_8Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper negru 1 cana supa de…
Read more »





Ceafă de porc ardelenească

24 January 2013
Ceafa_de_porc_ardeleneascaCeafă de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce, sare, piper, usturoi, ulei si bulion. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc cimbru rozmarin boia dulce sare piper 4 catei usturoi pisati 5 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui 1 cescuta mica de bulion (suc de rosii)   Mod…
Read more »





Bors de vita cu legume

24 January 2013
Bors_de_vita_cu_legumeBors de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov, ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean. Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1 morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors leustean   Mod…
Read more »





Pui cu sos de soia

24 January 2013
Pui_cu_sos_de_soiaPui cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, piept de pui, broccoli, fasole verde, unt de arahide si sos de soia. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 3 bucati piept de pui 225 g broccoli 250 g fasole verde 3 linguri unt de arahide 1 lingura sos de soia…
Read more »





Varza umpluta cu carne de porc si orez

24 January 2013
Varza_umpluta_cu_carne_de_porc_si_orezVarza umpluta cu carne de porc si orez din: varza, carne de porc, orez prefiert, morcov, cimbru uscat, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 verze potrivite 500 g carne tocata de porc 150 g orez prefiert 1 morcov 1 lingurita cimbru uscat 100 ml ulei 2 cepe potrivite sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Cornulete cu merisoare

24 January 2013
Cornulete_cu_merisoareCornulete cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri, faina, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 50 g merisoare uscate 200 g unt moale 3 plicuri zahar vanilat 70 g zahar 2 galbenusuri 280 g faina 100 g migdale macinate 100 g zahar pudra   Mod de preparare: merişoarele mărunt cu un cuţit. Amesteci untul…
Read more »

Mancare de ciuperci cu cimbru

24 January 2013
Mancare_de_ciuperci_cu-cimbru.pngO reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu:ardei capia, ardei gras, praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare, piper, malai, smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură cu pastă de tomate 150 ml…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de rosii si arahide

23 January 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_arahide_8Mușchi de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii, sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1 lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente sos: 1 lingurita ghimbir…
Read more »





Cocktail Tarita

23 January 2013
Cocktail_TaritaCocktail Tarita din: pepene galben, inghetata de mango, zeama de lamaie, crema de cocos, apa minerala si fir de menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 50 g pepene galben 2 globuri de inghetata de mango 1 strop de zeama de lamaie 2 cl crema de cocos apa minerala carbogazoasa sau plata fir de menta…
Read more »





Vrăbioară de vitel cu paste

23 January 2013
Vrabioara_de_vitel_cu_pasteVrăbioară de vitel cu paste din: vrabioara de vitel, paste, oua, telemea de oaie, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 600 g paste scurte 4 oua 150 g telemea de oaie 50 ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o…
Read more »





Tartă cu ciuperci de pădure

23 January 2013
Tarta_cu_ciuperci_de_padureTartă cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe, ceapa, gogosar si ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 150 g unt pentru compozitie: 4-5 linguri suc de mrocovi 1/2 lingurita sare 300 g ghebe 2 cepe 1 gogosar 1 ou fiert tare   Mod de preparare: Pentru aluat amesteci făina,…
Read more »





Bors de pui cu legume

23 January 2013
Bors_de_pui_cu_legumeBors de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:  tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel   Mod de preparare: Cureţi legumele, pui ceapa cu 2…
Read more »





Salata verde cu branza tofu

23 January 2013
Salata_verde_cu_branza_tofuSalataq verde cu branza tofu din: tofu, salata verde, sos de soia, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g tofu 1 salata verde, mare 4 linguri sos de soia 3 linguri ulei de masline 4 fire ceapa verde 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spala…
Read more »





Rulouri de vitel cu smochine

23 January 2013
Rulouri_de_vitel_cu_smochineRulouri de vitel cu smochine din: pulpa de vitel, carnaciori, smochine, unt, lamaie, sos worcester, vin dulce licoros, cocos, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 100 g carnaciori subtiri 500 g smochine proaspete 100 g unt 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1 lingurita cocos ras 100 ml vin dulce licoros sare…
Read more »





Prajitura din faina de porumb

23 January 2013
Prajitura_din_faina_de_porumbPrajitura din faina de porumb din: lapte dulce, zahar tos, zahar vanilat, faina de porumb, oua, unt si ananas. Ingrediente: 1 l lapte dulce 150 g zahar tos 1 plic zahar vanilat 250 g faina de porumb 3 oua 150 g unt 5 felii de ananas   Mod de preparare: Indulcesti laptele cu zahar si…
Read more »





Cubulete de pui in coronite de ceapa

23 January 2013
Cubulete_de_pui_in_coronite_de_ceapaCubulete de pui in coronite de ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, supa de pui, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui 8 cepe 100 ml ulei 250 ml supa de pui 1 lingurita boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Fierbeti 10 minute pieptul…
Read more »





Taitei cu carne de pui

23 January 2013
Taitei_cu_carne_de_puiTaitei cu carne de pui din: piept de pui, unt, sare, piper, taitei, patrunjel, veapa, smantana, supa de legume si faina. Ingrediente: 4 bucati piept de pui file (a circa 150 g) 2 linguri unt sare piper taitei cate 1 legatura patrunjel si ceapa 100 ml smantana 300 ml supa de legume (instant) 1 lingura…
Read more »





Fasole şi soia în stil mexican

23 January 2013
Fasole_si_soia_în_stil_mexicanFasole şi soia în stil mexican din: granule de soia, amestec mexican de condimente, ulei de masline, sos mexican, rosii in suc si fasole. Ingrediente: 350 g granule de soia Amestec mexican de condimente (piper de cayenne, piper negru, fulgi de ceapa si usturoi, chilli, cimbru, busuioc, foi de dafin – toate macinate, pulbere fina)…
Read more »





Desert fara foc

23 January 2013
DesertDesert din: smantana, fulgi de porumb, nuci zdrobite, caise uscate, miere si scortisoara. Ingrediente: 500 ml smantana proaspata 200 g fulgi de porumb 50 g nuci zdrobite 100 g caise uscate 4 linguri miere 1/2 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Fulgii de porumb se amestecă bine cu mierea, nucile, caisele uscate, tăiate în cubuleţe…
Read more »





Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez

23 January 2013
Ficati_de_pui_cu_ciuperci_si_garnitura_de_orezFicaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt, ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii. Ingrediente: 500 g ficat 500 g ciuperci 50 g unt 1 ceapa mare 100 g unt sare piper 1 legatura patrunjel verde 200 g orez 150 g cascaval 1/2 pahar vin…
Read more »





Cotlet de porc în sos de rodii

23 January 2013
Cotlet_de_porc_în_sos_de_rodiiCotlet de porc în sos de rodii din: cotlete de porc, rodii, unt, faina, lapte, suc de rosii, nucsoara, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 rodii 100 g unt 2 lingua faina 300 ml lapte 150 ml suc de rosii un varf de cutit nucsoara 2-3 frunze de salvie…
Read more »





Rulouri din piept de pui cu crutoane

23 January 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_crutoaneRulouri din piept de pui cu crutoane din: piept de pui, rozmarin verde, paine integrala, supa de pui, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de enibahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 12 fire rozmarin verde 6 felii de paine integrala 350 ml supa de pui 50 ml ulei…
Read more »





Spaghete cu sos de roşii şi linte

23 January 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_linteSpaghete cu sos de roşii şi linte din: rosii decojite, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei de masline, linte, supa de legume, oregano, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel verde si spaghete. Ingrediente: 800 g rosii decojite din conserva 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel) 2 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura ulei…
Read more »





Reteta zilei: CHOW FAN sau orez prajit

23 January 2013
Orez_prajit_26CHOW FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat afumat cu gust usor dulce, care se poate…
Read more »





Broccoli cu pui

23 January 2013
Broccoli_cu_puiBroccoli cu pui din: broccoli, carne de pui, ulei, faina, ceapa, suc de rosii, boia de ardei, sare, piper, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 2 broccoli 4 bucati de carne de pui (de preferinta pulpe sau piept) 6 linguri ulei 1 lingura faina 1 ceapa 1 cana suc de rosii boia de ardei sare piper…
Read more »





Budinca din ravioli cu cascaval

23 January 2013
Budinca_din_ravioli_cu_cascavalBudinca din ravioli cu cascaval din: ravioli, ceapa verde, morcovi, rosii, ciuperci champignon, mazare verde, porumb, ulei vegetal, unt, mozzarella, sos de usturoi si sare. Ingrediente: 300 g ravioli un fir de ceapa verde 2 morcovi 3 rosii 100 g ciuperci champignon proaspete 100 g mazare verde congelata 100 g porumb conservat 3 linguri ulei…
Read more »





Cocktail Carlotta

23 January 2013
Cocktailuri_9Cocktail Carlotta din: suc de mere, suc de telina, suc de morcovi, zeama de lamaie si patrunjel. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl suc de mere 4 cl suc de telina 4 cl suc de morcovi 1 strop de zeama de lamaie 1 lingurita de patrunjel maruntit   Mod de preparare: Mixam ingredientele…
Read more »





Paste cu ciuperci si vinete

23 January 2013
Paste_cu_ciuperci_si_vinetePaste cu ciuperci si vinete din: ciuperci, vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, vin alb, sare, piper, paste si parmezan. Ingrediente: 50 g ciuperci 400 g vinete 1 catel de usturoi 4 rosii 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb sare piper 400 g paste in forma de tub 100 g parmezan ras…
Read more »





Tocană de soia

23 January 2013
Tocana_de_soiaTocană de soia din: ulei de floarea soarelui, granule de soia, ceapa, usturoi, chimen, boabe de coriandru, boia iute, rosii in suc, iaurt natural, zeama de lamaie, smantana si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei d floarea soarelui 400 g granule de soia 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite chimen, macinat…
Read more »





Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

23 January 2013
Tarta_de_brânza_cu_legume_si_ciuperciTartă de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci, salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g branza telemea 300 g cartofi 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi 200 g rosii cherry 4…
Read more »





Ficatei de pui cu mazare

23 January 2013
Ficatei_de_pui_cu_mazareFicatei de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, franzela, ceapa, zahar, unt, ardei gras, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 400 g mazare 4 felii de franzela 2 cepe 1 lingura zahar 100 g unt 1 ardei gras rosu 1 lingura pasta de tomate 1 legatura…
Read more »





Prajitura necoapta

23 January 2013
Prajitura_necoaptaPrajitura necoapta din: nuci, zahar, ou, cacao, galbenusuri de oua, zahar praf, unt si zahar vanilat. Ingrediente: foaia: 250 g nuci macinate 250 g zahar 1 ou 3 linguri cacao crema: 4 galbenusuri din oua fierte tari 150 g zahar praf 150 g unt 50 g zahar vanilat   Mod de preparare: Se bate albuşul…
Read more »





Musaca de varză si cartofi

23 January 2013
Musaca_de_varza_si_cartofiMusaca de varză si cartofi din: cartofi, varza, ceapa, unt, lapte, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 g unt 150 ml lapte 2 oua ulei sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi să se…
Read more »





Tuburi cu carne tocata

23 January 2013
Tuburi_cu_carne_tocataTuburi cu carne tocata din: ardei grasi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de masline, carne tocata, supa, smantana, bulion, sare, boia, paste si parmezan. Ingrediente: cate 2 ardei grasi (verzi si rosii) 1 ceapa 1 catel usturoi 1/2 legatura oregano 4 linguri ulei de masline 250 g carne tocata (amestec) 125 ml supa 150 g smantana…
Read more »





Reteta zilei: Creveti in frunze de varza

23 January 2013
Creveti_in_frunze_de_varza_9Creveti in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza, zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper. Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1 varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti 1…
Read more »





Spaghete cu masline si sos de lamaie

23 January 2013
Spaghete_cu_masline_si_sos_de_lamaieSpaghete cu masline si sos de lamaie din: ceapa verde, ulei de masline, spaghete, cimbru verde, galbenusuri, masline negre, branza de oaie, lamai, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 lingura ulei de masline 500 g spaghete 1 legatura cimbru verde 3 galbenusuri 20 g masline negre 100 g branza de oaie…
Read more »





Legume cu telemea

23 January 2013
Legume_cu_telemeaLegume cu telemea din: conopida, morcovi, fasole verde, mazare, ardei gras, telemea de oaie, ulei de masline si oregano uscat. Ingrediente: 1 conopida mica 2 morcovi 200 g fasole verde 100 g mazare 1 ardei gras rosu 500 g telemea de oaie 50 ml ulei de masline 1 lingurita rasa oregano uscat   Mod de…
Read more »





Supă cu sos de soia si ciuperci

23 January 2013
Supa_cu_sos_de_soia_si_ciuperciSupă cu sos de soia si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, morcov, sos de soia, apa, marar verde si sare. Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 1 morcov mare 3 linguri sos de soia 1 l si jumatate apa marar verde, tocat marunt sare   Mod…
Read more »





Pasta de jumari

23 January 2013
Pasta_de_jumariPasta de jumari din: jumari, ou, ceapa, piper, boia si sare. Ingrediente: 250 g jumari 1 ou fiert tare 1 ceapa micuta (aproximativ 40 g) 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita boia sare, daca mai e nevoie   Mod de preparare: Pui toate ingredientele in robot si maruntesti pana faci pasta sau le dai prin amsina…
Read more »

Salata de cartofi cu sunca

23 January 2013
Salata_de_cartofi_cu_suncaSalata de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa, castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei. Ingrediente: 1/2 cartofi 200 g sunca 1 morcov 1 sfecla rosie 1 ceapa 3 castraveti 2 galbenusuri 1/2 lamai sare verdeata tocata masline 1 cana ulei   Mod de preparare: Cartofii şi morcovul îi speli…
Read more »





Reteta zilei: Pui mediteranean cu masline

22 January 2013
Pui_mediteranean_cu_masline_5Pui mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano, sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc proaspat de limeta 1 lingura de…
Read more »





Pappa al pomodoro

22 January 2013
Pappa_al_pomodoro_4Pappa al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper negru, sare, masline, usturoi si busuioc. Ingrediente: 50 g cascaval pecorino 300 g paine uscata de cozonac 700 g rosii conservate in suc propriu 2 pahare zeama de carne sau de legume un fir…
Read more »





Cartofi cu ciuperci şi carne de porc

22 January 2013
Cartofi_cu_ciuperci_si_carne_de_porcCartofi cu ciuperci şi carne de porc din: cartofi, ceapa, unt, ou, branza feta, carne de porc, ciuperci, sare, piper si marar. Ingrediente: 7-8 cartofi mari 3 cepe unt 1 ou 250 g branza feta 300 g carne de porc tocata 6-7 ciuperci sare piper marar   Mod de preparare: Cureti cartofii si ii tai…
Read more »





Orez cu carne

22 January 2013
Orez_cu_carneOrez cu carne din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc) 2-3 morcovi 1 ceapa mare ulei sare piper negru macinat   Mod de preparare: Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece…
Read more »





Supa gustoasa de legume cu galuste

22 January 2013
Supa_gustoasa_de_legume_cu_galusteSupa gustoasa de legume cu galuste din: cartofi, morcovi, ardei gras, rosii in bulion, ceapa, telina, ulei, oua, gris, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei gras rosu 3-4 rosii in bulion (doar rosiile, fara suc) 2 cepe 1 telina mica 2 linguri cu ulei pentru galuste: 2 oua 150 g…
Read more »





Salata de naut cu chimen si coriandru

22 January 2013
Salata_de_naut_cu_chimen_si_coriandruSalata de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen, ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g boabe de naut fierte si scurse de apa 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline 1 lingura zeama…
Read more »





Mancare de ceapă si telină

22 January 2013
Mancare_de_ceapa_si_telinaMancare de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina, zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g telina 8 linguri ulei de masline 4 catei mari de usturoi 1 lingura faina 1 lingura zahar 1 lingurita sos de soia –…
Read more »





Tăiţei şi salată de untişor

22 January 2013
Taitei_si_salata_de_untisorTăiţei şi salată de untişor din: taitei din orez, sos de soia, ulei de susan, vin alb sec, zahar brun, frunze de menta, mango, frunze de untisor, seminte de susan, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g taitei din orez salbatic 20 ml sos soia 20 ml ulei de susan 40 ml…
Read more »





Porumb la gratar cu unt

22 January 2013
Porumb_la_gratar_cu_untPorumb la gratar cu unt din: unt, chimion, seminte de coriandru, suc de lamaie, coaja de lamaie, boia, usturoi si coriandru. Ingrediente: 175g de unt moale 1 lingură de chimion măcinat 2 linguriţe de seminţe de coriandru măcinat sucul şi coaja rasă de la o lămâie ½ linguriţă de boia 2 căţei de usturoi, zdrobiţi…
Read more »





Supa de fasole cu sfecla

22 January 2013
Supa_de_fasole_cu_sfeclaSupa de fasole cu sfecla din: fasole rosie, sfecla, ceapa, cimbru verde, morcov, suc de rosii, hrean si ulei de masline. Ingrediente: 800 g fasole rosie sau neagra 1 sfecla potrivita 2 cepe 4-5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita hrean proaspat ras 4 linguri ulei de masline…
Read more »





Salată thailandeză cu orez

22 January 2013
Salata_thailandeza_cu_orezSalată thailandeză cu orez din: ulei de masline, ardei chilli, ceapa, usturoi, ghimbir, orez basmati, ardei rosu, morcov, ceapa verde, fasole pastai, sos de soia, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 40 ml ulei de masline 1 ardei chilli rosu taiat subtire 2 cepe taiate fin o capatana de usturoi, pisat o radacina de…
Read more »





Chec cu mazăre

22 January 2013
Chec_cu_mazareChec cu mazăre din: mazare, faina, drojdie, oua branza telemea, ulei de masline, lapte, ulei de floarea soarelui, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 180 g faina 7 g drojdie uscata 3 oua 100 g branza telemea 100 ml ulei de masline 100 ml lapte 1 lingura cu ulei de floarea…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu fulgi de ciocolata

22 January 2013
Fursecuri_cu_fulgi_de_ciocolata_19Vom pregati o reteta traditionala americana de fursecuri cu fulgi de ciocolata care este foarte indragita de copii si pe care adultii o considera de-a dreptul delicioasa. 500g faina 250g unt 200g zahar brun 100g zahar alb 300 g fulgi de ciocolata 2 oua 1 lingurita sare 1 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta…
Read more »





Crap la cuptor cu cartofi taranesti

22 January 2013
Crap_la_cuptor_cu_cartofi_taranestiCrap la cuptor cu cartofi taranesti din: crap, ceapa, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin alb sec, cartofi, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 1,5 kg) 2 cepe 4 rosii 2-3 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate 250 ml vin alb sec 4 cartofi mari 100 g unt 1 legatura…
Read more »





Cotlete aromate

22 January 2013
Cotlete_aromateCotlete aromate din: cotlet de porc, caise din compot, vin rosu, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 400 g caise din compot pentru marinata: 200 ml vin rosu 4 catei de usturoi 1 lingura cu cimbru 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Amesteca…
Read more »





Spaghete impachetate

22 January 2013
Spaghete_impachetateSpaghete impachetate din: spaghete, rosii, creveti, mix de fructe de mare, unt, vin, usturoi, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 1 pachet cu spaghete 5-6 rosii 300 g creveti 100 g mix de fructe de mare 50 g unt 1 cescuta cu vin 1 catel de usturoi patrunjel 1 lamaie sare   Mod de preparare: Spală…
Read more »





Supa de morcovi cu ardei iute si lapte de nuca de cocos

22 January 2013
Supa_de_morcovi_cu_ardei_iute_si_lapte_de_nuca_de_cocosSupa de morcovi cu ardei iute si lapte de nuca de cocos din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, morcovi, tulpini de lemongrass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos si supa de legume. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tăiată fin 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică…
Read more »





Tăiţei thailandezi Satay

22 January 2013
Taitei_thailandezi_SatayTăiţei thailandezi Satay din: unt de arahide, sos chilli, lapte de cocos, supa de legume, sos de soia, taitei, ulei de susan, ghimbir, broccoli, ardei rosu, porumb dulce, fasole pastai, usturoi, frunze de busuioc, alune prajite, sare si piper. Ingrediente: 30 g unt de arahide 30 ml sos chilli dulce 100 ml lapte de cocos…
Read more »





Farfalle cu pui si dovlecei

22 January 2013
Farfalle_cu_pui_si_dovleceiFarfalle cu pui si dovlecei din: farfalle, piept de pui, dovlecei, morcov, seminte de mac, ulei, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g farfalle 400 g piept de pui 2 dovlecei 1 morcov 1 lingura seminte de mac 100 ml ulei 1 catel de usturoi 50 g parmezan 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »





Chou-uri vanilate

22 January 2013
Chou_uri_vanilateChou-uri vanilate din: apa, faina, ulei, oua, ciocolata, sare, zahar, lapte, galbenusuri, faina si baton de vanilie. Ingrediente: 300 ml apa 200 g faina 75 ml ulei 6 oua 200 g ciocolata sare zahar pentru crema: 500 ml lapte 140 g zahar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina (rase) 1 baton de vanilie   Mod…
Read more »





Rulada gustoasa de curcan

22 January 2013
Rulada_gustoasa_de_curcanRulada gustoasa de curcan din: piept de pui, ciuperci, ceapa, vin, ou, sos de soia, patrunjel, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4-5 ciuperci 1 ceapa 1 cana cu vin 1 ou 3 linguri cu sos de soia patrunjel ulei de masline cimbru sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Salată de telina şi portocale

22 January 2013
Salata_de_telina_si_portocaleSalată de telina şi portocale din: portocale, telina, ceapa, rosii cherry, laptuci, usturoi, menta, ulei de masline, otet balsamic, suc de portocala, sare si piper. Ingrediente: 2 potocale 1 telina taiata felii groase 1 ceapa tocata fin 250 g rosii Cherry, injumatatite 100 g laptuci 1 capatana de usturoi 30 g menta proaspata 80 ml…
Read more »





Reteta zilei: Gnocchi cu supa de rosii

22 January 2013
Gnocchi_cu_supa_de_rosii_6Gnocchi cu supa de rosii din: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, busuioc, supa de pui, sare, piper, parmezan, cartofi, ou, sare si faina. 2 linguri ulei de masline 1 morcov, tocat 1 legatura de telina, tocata 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, pisat 1/2 cana vin alb 800 g…
Read more »





Biscuiţi cu rozmarin şi cafea

22 January 2013
Biscuiti_cu_rozmarin_si_cafea.pngO reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, branza de vaci, unt, rozmarin, cafea macinata, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g faina 50 g branza de vaci 50 g unt o crenguta de rozmarin o lingurita cu cafea măcinată un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…
Read more »





Piure de conopida cu carnaţi

22 January 2013
Piure_de_-conopida_-cu_-carnati.pngO reteta delicioasa de piure cu: conopida, usturoi, lapte, unt, ulei, otet, ceapa, ardei gras, carnati oltenesti, oregano, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi 125 ml lapte dulce 50 g unt 75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet balsamic o ceapă un ardei gras 500 g cârnaţi olteneşti 100 g…
Read more »





Chipsuri cu peste afumat

22 January 2013
Chipsuri-_cu_-peste_-afumat.pngO reteta delicioasa de chipsuri cu: apa, drojdie, faina, peste afumat, rosii uscate, parmezan, capere, sare, piper, patrunjel, ulei, lamaie. Ingrediente: 125 ml apă 15 g drojdie 250 g făină 500 g peşte afumat un borcan cu roşii uscate în ulei 100 g parmezan două linguri cu capere sare piper pătrun­jel ulei de floarea-soarelui o…
Read more »





Legume cu fidea si mustar

22 January 2013
Legume_cu_fidea_si_mustar.pngO reteta delicioasa de legume cu:fidea, dovlecel, broccoli, rosii galbene, mustar, ceapa, vin alb, smantana, sare, piper, ulei, patrunjel, muguri de soia. Ingrediente: un dovlecel 500 g broccoli 8 roşii galbene două linguri cu muştar 200 g fidea o ceapă 50 ml vin alb demisec 150 ml smântână sare piper ulei de măsline pătrunjel 50…
Read more »





Sardine in crusta de malai

22 January 2013
Sardine_in_crusta_de_malai.pngO reteta delicioasa de sardine cu:malai, lapte dulce, porumb, smantana, iaurt, pudra curry, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4 porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui…
Read more »





Plăcintă cu legume şi susan

22 January 2013
Placinta_cu_legume_si_susan.pngO reteta delicioasa de placinta cu:faina, lapte, ulei de masline, branza telemea, oua, drojdie, unt, morcov, cartofi, ceapa, salata verde, usturoi, seminte de susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte dulce 150 ml ulei de măsline 100 g brânză telemea 3 ouă 20 g drojdie 50 g unt un morcov doi…
Read more »





Bulete cu carpaccio

22 January 2013
Bulete_cu_carapaccio.pngO reteta delicioasa de bulete cu: cascaval, branza telemea, branza de vaci, ardei iute, carapaccio, faina, oua, praf de copt, morcov, sare, piper, patrunjel, ulei, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g caşcaval 200 g brânză de vaci 300 g brânză telemea un ardei iute mic 300 g carpaccio 200 g făină două ouă un…
Read more »





Briose cu nectarine si zmeura

22 January 2013
Briose_cu_nectarine_si_zmeura.pngO reteta delicioasa de briose cu:oua, zahar tos, cacao, praf de copt, lapte dulce, unt, nectarine, zmeura, miere, amidon, scortisoara, sare, frisca. Ingrediente: două ouă 200 g zahăr tos 100 g cacao un pliculeţ praf de copt 160 ml lapte dulce 150 g unt 4 nectarine 300 g zmeură 100 ml miere o linguriţă cu…
Read more »





Năut cu pui şi sos alb

22 January 2013
Naut_cu_pui_si_sos_alb.pngO reteta delicioasa de naut cu:pulpe de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei capia, dovlecel, arde iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g năut din conservă 4 pulpe de pui 200 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi doi ardei capia un dovlecel un ardei iute mic 200 ml smântână 100 ml…
Read more »

Bărcuţe de piersici cu kiwi

22 January 2013
Barcute_-de_piersici_cu_-kiwi.pngO reteta delicioasa de barcute cu:piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi, scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom. Ingrediente: 8 piersici 150 ml miere o lămâie 200 ml frişcă 4 kiwi o linguriţă cu pudră de scorţişoară 100 g brânză de vaci două pliculeţe zahăr vanilinat 250 ml apă o lingură cu rom Mod de…
Read more »





Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

21 January 2013
Supa_thailandeza_cu_legume_si_lapte_de_cocosSupă thailandeză cu legume şi lapte de cocos din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, lemongrass, ardei iute, lapte de cocos, legume amestecate, busuioc, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 30 g ghimbir proaspat curatat si feliat 2 catei usturoi feliati 2 betisoare lemongrass 2-3 ardei iuti intregi 1 cutie…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu ton

21 January 2013
Sandwich_cu_ton_23Sandwich cu ton din: ton, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rosu, castraveti murati, maioneza, crema de branza, otet, ulei de masline extravirgin si paine. 1 conserva de ton 2 rosii 2 cepe verzi 1 morcov 1 ardei rosu 5 castraveti murati 2 linguri maioneza 2 linguri crema de branza otet ulei de masline extravirgin 12…
Read more »





Pangasius la tava

21 January 2013
Pangasius la tavaPangasius la tava din: file de pangasius, ulei de masline, seminte de coriandru, cimbru uscat, vin alb sec, sos de soia, patrunjel si cartofi. Ingrediente: 400 g file de pangasius 100 ml ulei de masline 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate 1 lingura rasa cimbru uscat 100 ml vin alb sec 1 lingurita sos…
Read more »





Salată cu tăiţei şi susan

21 January 2013
Salată cu tăiţei şi susanSalată cu tăiţei şi susan din: taitei, ulei de susan, sos de soia, suc de lamaie, morcov, castravete, seminte de susan, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sofran, frunze de untisor, sare si piper. Ingrediente: 150 g taitei 30 ml ulei de susan 10 ml sos de soia 1 lamaie, numai sucul 1 morcov 1 castravete 10…
Read more »





Rata cu sos de portocale

21 January 2013
Rata_cu_sos_de_portocaleRata cu sos de portocale din: piept de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, unt, varza de bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de rata 1 cana cu suc de portocale 1 lingurita cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 lingura cu unt 250 g varza de bruxelles ulei sare piper  …
Read more »





Fusilli cu broccoli si branza dulce de oaie

21 January 2013
Fusilli_cu_broccoli_si_branza_dulce_de_oaieFusilli cu broccoli si branza dulce de oaie din: fusilli, branza dulce de oaie, migdale, praz, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 350 g fusilli 300 g branza dulce de oaie 40 g migdale 40 g praz 100 ml supa de legume 30 g ulei de masline extravirgin sare piper…
Read more »





Salata de spanac cu piept de curcan

21 January 2013
Salata_de_spanac_cu_piept_de_curcanSalata de spanac cu piept de curcan din: piept de curcan, frunze de spanac, arde iute, usturoi, ceapa verde, mandarina, ulei de masline, otet balsamic si sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 100 g frunze proaspate de spanac 1 ardei iute 2 catei de usturoi 2 fire de ceapa verde 1 mandarina 4 linguri cu…
Read more »





Piept de pui cu sos de smochine

21 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smochinePiept de pui cu sos de smochine din: piept de pui, mix de salata, patrunjel, smochine, otet balsamic, unt, miere, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mix de slaata patrunjel pentru sos: 8 smochine 1/4 lingura cu otet balsamic 50 g unt 4 lingurite cu miere cimbru sare piper   Mod de…
Read more »





Fusilli cu sparanghel, ardei si migdale

21 January 2013
Fusilli_cu_sparanghel_ardei_si_migdaleFusilli cu sparanghel, ardei si migdale din: fusilli, sparanghel, ardei gras, ceapa, migdale, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 50 g fusilli 350 g sparanghel 100 g ardei gras 20 g praz sau ceapa 40 g migdale 5 g cimbru 30 ml ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Salată călită cu migdale

21 January 2013
Salata_calita_cu_migdaleSalată călită cu migdale din: apa, migdale, ceapa verde, telina, castravete, rosii, salata verde, untisor, coriandru, suc de lamaie, zahar, orez, sare si piper. Ingrediente: 20 ml apa 85 g migdale oparite 4 cepe verzi tocate 1 castravete feliat 3 telini, taiate betisoare 250 g rosii taiate in sfert 2 salate verzi tocate 30 g…
Read more »





Aspic de curcan cu rosii

21 January 2013
Aspic_de_curcan_cu_rosiiAspic de curcan cu rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, rosii uscate, masline, gelatina, vin alb, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 75 g rosii uscate 75 g masline rondele 2 pliculete cu gelatina 100 ml vin alb 2 foi de dafin sare   Mod de…
Read more »





Cod în sos de mustar

21 January 2013
Cod_in_sos_de_mustarCod în sos de mustar din: faina, unt, smantana, lapte, mustar cu boabe, boabe de piper rosu, cartofi rosii, sare, morcovi, praz, broccoli, fileuri de cod, suc de lamaie, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri făină 4 linguri unt 300 ml smântână 500 ml lapte 1 lingură muștar cu boabe mari 2 linguri boabe de…
Read more »





Salată indiană cu naut

21 January 2013
Salata_indiana_cu_nautSalată indiană cu naut din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, seminte de chimen, naut, rosii, lamaie, paine naan, sare, piper, coriandru, castravete, ceapa rosie, spanac, sare si piper. Ingrediente: 80 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi pisat 2 ardei iuti fara seminte, taiati 40 g seminte de chimen, strivite usor 800 g…
Read more »





Supa de taitei usoara cu carne de pui

21 January 2013
Supa_de_taitei_usoara_cu_carne_de_puiSupa de taitei usoara cu carne de pui din: supa de legume, ghimbir, usturoi, sos de soia, zahar, carne de pui, legume, taitei, ceapa verde si zeama de lamaie verde. Ingrediente: 500 ml supa de legume putin sarata 1 bucata mica de ghimbir, rasa 1 catel de usturoi ras 2 lingurite sos de soia 2…
Read more »





Legume picante învelite în lipie

21 January 2013
Legume_picante_învelite_în_lipieLegume picante învelite în lipie din: cartofi, rosii, boabe de mazare, ardei iute, pasta de curry, frunze de spanac, coriandru, lipii, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi dulci decojiti si taiati cuburi 400 g rosii decojite 400 g boabe de mazare scurse 3 g ardei iute tocat marunt 20 g pasta de curry…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de branza si capsune

21 January 2013
Prajitura_cu_capsuni_21Tort cu crema de branza si capsune din: oua, zahar, faina, smantana, crema de branza, zahar, capsuni si fulgi de ciocolata. 12 oua 2 cesti de zahar 2 cani de faina Ingrediente crema: 1 cana de smantana 1 pachet de crema de branza ¾ cana de zahar Ingrediente umplutura: ½ kg capsuni Ingrediente decor: ½…
Read more »





Penne cu sos de ciuperci si masline

21 January 2013
Penne_cu_sos_de_ciuperci_si_maslinePenne cu sos de ciuperci si masline din: penne, ciuperci porcini, ciuperci champignon, masline verzi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g penne 150 g ciuperci porcini 200 g ciuperci Champignon 100 g masline verzi 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline extravirgin sare piper alb   Mod…
Read more »





Retete gustoase: Plăcintă cu dovleac

21 January 2013
Placinta_cu_dovleacPlăcintă cu dovleac din: oua, zahar, piure de dovleac, faina, pesmet, scortisoara, nucsoara, ghimbir, enibahar, nuci, zahar si cardamom. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 1 kg piure de dovleac 4 linguri faina 4 linguri pesmet din biscuiti de ovaz 1 lingura scoartisoara 1/2 lingurita nucsoara 1 lingurita ghimbir ras 1/2 lingurita enibahar pisat 1/2…
Read more »





Salata de cuşcuş cu branza feta si pesto

21 January 2013
Salata_de_cuscus_cu_branza_feta_si_pestoSalata de cuşcuş cu branza feta si sos pesto din: cuscus, supa de legume, ceapa verde, ardei rosu, castravete, branza feta, pesto si seminte de pin. Ingrediente: 100 g cuscus 200 ml supa de legume fierbinte putin sarata 2 fire de ceapa verde 1 ardei rosu 1/2 castravete 500 g branza feta, taiata cubulete 2…
Read more »





Pilaf indonezian

21 January 2013
Pilaf_indonezianPilaf indonezian din: orez, oua, usturoi, ardei chilli, ceapa, ulei de masline, morcovi, sos de soia, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 2 oua batute 1 catel de usturoi 2 ardei chilli rosii taiati fin 2 cepe tocate 30 ml ulei de masline 1 ardei galben curatat de seminte si…
Read more »





Pui iute cu salata

21 January 2013
Pui_iute_cu_salataPui iute cu salata din: piept de pui, tortilla chips, boia de ardei iute, ou, avocado, rosii, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de pui fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1½ linguriţă boia de ardei iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii ½ de ceapă roşie zeama de…
Read more »





Papanaşi umpluţi cu struguri

21 January 2013
Papanasi_umpluti_cu_struguriPapanaşi umpluţi cu struguri din: branza dulce de vaci, gris, ou, struguri, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 2 linguri gris 1 ou 200 g struguri mari de masa 2 linguri faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g unt 100 g pesmet…
Read more »





„Sombrero” cu fasole mexicană

21 January 2013
Sombrero_cu_fasole_mexicanaSombrero cu fasole mexicană din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli, vanata, dovlecel, fasole boabe, rosii, sos de rosii, cascaval, busuioc, branza cheddar, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa taiata 2 catei de usturoi zdrobiti 1 ardei chilli, taiat fin 1 vanata mica taiata cuburi 1 dovlecel taiat…
Read more »





Prăjitură cu dovleac şi cremă de friscă

21 January 2013
Prajitura_cu_dovleac_si_crema_de_friscaPrăjitură cu dovleac şi cremă de friscă din: faina, zahar pudra, dovleac, unt, oua, apa, sare, zahar sirop de fructe, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, ghimbir, unt, mascarpone si zahar praf. Ingrediente: 500 g faina 125 g zahar pudra 500 g dovleac 250 g unt 3 oua 3-4 linguri apa sare…
Read more »





Pui cu sos de parmezan

21 January 2013
Pui_cu_sos_de_parmezanPui cu sos de parmezan din: piept de pui, broccoli, piper, sare, ulei, parmezan, mozzarella, lapte, unt si faina. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 broccoli piper sare ulei pentru sosul parmezan: 200 g parmezan 2 linguri mozzarella 200 ml lapte 1 lingura cu unt 1 lingurita cu faina   Mod de preparare: Taie pieptul…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc

21 January 2013
Ciorba_cu_oase_de_porc_19Ciorba cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare. 1kg oase de porc 2 morcovi 1 ardei rosu o telina medie 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 2 cepe 150ml bulion 400 ml zeama de varza patrunjel sare   Mod de…
Read more »





Muschi de vita in crusta de aluat

21 January 2013
Muschi_de_vita_in_crusta_de_aluat.pngO reteta delicioasa de muschi de vita cu: muschi de vita, sare, aluat, ceapa rosie, pasta de masline, piper, unt, frunze de salvie, ulei, vin rosu sec, broccoli. Ingrediente: 2 kg muşchi de viţel sare grunjoasă 500 g aluat franţuzesc 4 cepe roşii 50 g pastă de măsline piper negru şi roşu măci­nat şi boabe…
Read more »





Salata de iarna cu sunca de praga si ciuperci

21 January 2013
Salata_de_iarna.pngO reteta delicioasa de salata de iarna cu: oua, mustar, sare, piper alb, piper negru, ulei, sunca de Praga,smantana, ciuperci albe, zeama de lamaie, frunze de telina. Ingrediente: 2 galbenusuri fierte 2 albusuri crude 2 linguri mustar sare piper alb si negru macinat 100ml ulei 200ml smantana pentru gatit 300g mazare 200g sunca de Praga…
Read more »





Tort cu zahar ars

21 January 2013
Tort_cu_zahar_ars.pngO reteta delicioasa de tort cu:frisca, oua, lapte praf, zahar, esenta de vanilie, gelatina, coaja de lamaie, mere, nuca. Ingrediente: 500ml frisca lichida 3 oua 3 linguri lapte praf 200g zahar 1 esenta de vanilie 1 plic gelatina coaja de la o lamaie 2 mere Ingrediente decor: 100g zahar 6 jumatati miez de nuca Mod…
Read more »





Ciocolata de casa

21 January 2013
Ciocolata_de_casa.pngO reteta delicioasa de ciocolata de casa cu:zahar, cacao, apa, unt, lapte praf, esenta de rom, miez de nuca. Ingrediente: 350g zahar 40g cacao 100ml apa 100g unt 250g lapte praf 1 fiola esenta de rom 250g miez de nuca Mod de preparare: Miezul de nucă îl ru­meneşti puţin la cup­tor şi după ce se…
Read more »





Deserturi savuroase: Tort cu ciocolata

21 January 2013
Tort_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de tort cu:ciocolata, oua, unt, zahar pudra, zahar tos, faina, praf de copt, gem de caise, margarina, frica lichida, zahar vanilat, martipan. Ingrediente: 80g ciocolata simpla 8 oua 140g unt 160g zahar pudra 30g zahar tos 140g faina 1 lingurita praf de copt Ingrediente umplutura: 300g gem caise sirop din compot Ingrediente…
Read more »





Muschi afumat impanat

21 January 2013
Muschi_afumat_impanat.pngO reteta delicioasa de muschi de porc cu: pulpa de vita, slanina, ceapa, morcov, telina, pastarnac, unt, cuisoare, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 800g muschi de porc afumat 600g pulpa de vita 100g slanina 1 ceapa 300g (morcov, telina, pastarnac) 4 frunze de dafin 40g unt 5 cuisoare 200ml vin rosu sare piper   Mod…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu