marți, 27 august 2013

Retete rapide #84

Retete rapide:

Paste cu smantana, sparanghel si bacon

20 August 2013
Paste_cu_smantana_sparanghel_si_baconPaste cu smantana, sparanghel si bacon din: paste, smantana, ulei de masline, unt, broccoli, sparanghel, bacon, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g smântână 50 ml ulei de măsline 20 g unt 1 broccoli 6 fire de sparanghel 4 felii de bacon 1 căţel de usturoi sare piper alb   Mod de preparare:…
Read more »





Supa de sfecla rosie cu legume si smantana

20 August 2013
Supa_de_sfecla_rosie_cu_legume_si_smantanaSupa de sfecla rosie cu legume si smantana din: sfecla rosie, varza alba, morcovi, ardei grasi, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 sfeclă roșie ¼ varză albă 2 morcovi 2 ardei grași smântână ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăță sfecla și se rade pe răzătoarea mare. Se toacă…
Read more »





Pastrav la gratar cu garnitura de cartofi

20 August 2013
Pastrav_la_gratar_cu_garnitura_de_cartofiPastrav la gratar cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, pastravi, rosii, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g unt 4 păstrăvi 2 roșii pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăță și se spală bine păstrăvii. În interiorul fiecaruia se pune un cubuleț de unt și se presară sare…
Read more »





Midii în sos picant cu lămâie

20 August 2013
Midii_în_sos_picant_cu_lamâieMidii în sos picant cu lămâie din: midii, rosii, ardei gras, ardei capia, ardei iute, fenicul, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, paste, orez, cartofi. Ingrediente: 500 g midii 5 rosii un ardei gras un ardei capia un ardei iute mic un fenicul 4 catei de usturoi doua…
Read more »





Plăcintă cu portocale

20 August 2013
Placinta_cu_portocalePlăcintă cu portocale din: faina, unt, smantana, oua, otet, sare, mere, portocale, zahar tos, zahar vanilinat, seminte de dovleac, pudra de cuisoare. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 150 g smantana doua oua o lingura cu otet un varf de lingurita cu sare 3 mere 5 portocale 150 g zahar tos doua pliculete cu…
Read more »





Pui cu susan şi humus

20 August 2013
Pui_cu_susan_si_humusPui cu susan şi humus din: piept de pui, naut, pasta de susan, usturoi, apa, oua, faina, seminte de susan, boia iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 3 piepturi de pui 400 g naut o lingura cu pasta de susan 3 catei de usturoi 125 ml apa doua oua doua linguri cu…
Read more »





Paste cu branza tofu si fasole verde

20 August 2013
Paste_cu_branza_tofu_si_fasole_verdePaste cu branza tofu si fasole verde din: paste, fasole verde, branza tofu, unt, usturoi, busuioc, sare, piper. 200 g paste-fusilli 200 g fasole verde 100 g brânză tofu 50 g unt 3 căței de usturoi busuioc proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe…
Read more »





Paella cu mazare, piept de pui si creveti

20 August 2013
Paella_cu_mazare_piept_de_pui_si_crevetiPaella cu mazare, piept de pui si creveti din: orez, mazare, piept de pui, creveti, unt, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, sofran. Ingrediente: 200 g orez prefiert 100 g mazăre 200 g piept de pui 200 g creveți semipreparați 100 g unt 1 ardei gras ulei de măsline sare piper șofran   Mod…
Read more »





Orez cu piept de pui, sos de soia si oua

20 August 2013
Orez_cu_piept_de_pui_sos_de_soia_si_ouaOrez cu piept de pui, sos de soia si oua din: risotto, piept de pui, oua, rosii, castravete, sos de soia, ulei de masline, sare, chili. Ingrediente: 100 g risotto 300 g piept de pui 2 ouă 2 roșii 1 castravete sos de soia ulei de măsline sare chili uscat   Mod de preparare: Se…
Read more »





Paste bologneze cu carne de vita

20 August 2013
Paste_bologneze_cu_carne_de_vitaPaste bologneze cu carne de vita din: carne de vita, spaghete, pasta de rosii, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de vită tocată 200 g spaghete 50 g pastă de roșii ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare. Se limpezesc cu apă rece…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de pui cu cartofi

20 August 2013
Tocanita_de_pui_cu_cartofi_06Tocanita de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof dulce, ceapa, sare, piper, supa de pui, boia de ardei, turmeric, usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 8 pulpe superioare dezosate 2 linguri ulei de masline 2 cartofi, decojiti si taiati bucati 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati 2 cepe, feliate…
Read more »





Orez cu ceapa verde si morcovi

20 August 2013
Orez_cu_ceapa_verde_si_morcoviOrez cu ceapa verde si morcovi din: orez, unt, morcovi, ceapa verde, sare. Ingrediente: 200 g orez prefiert 50 g unt 2 morcovi 4 cepe verzi sare   Mod de preparare: Se curăță morcovii și se rad pe răzătoarea mică. Se încinge untul și se sotează morcovul ras. Orezul se pune la fiert în 400…
Read more »





Mâncare cu ardei si calamar

20 August 2013
Mâncare_cu_ardei_si_calamarMâncare cu ardei si calamar din: inele de calamar, vin, coniac, ulei de masline, boia iute, rosii, ceapa, ardei capia, ardei gras, otet, sare, piper, cimbru, usturoi. Ingrediente: un kilogram inele de calamar 200 ml vin alb sec 100 ml coniac 75 ml ulei de masline o lingurita cu boia iute 6 rosii doua cepe…
Read more »





Rondele de vinete cu guacamole

20 August 2013
Rondele_de_vinete_cu_guacamoleRondele de vinete cu guacamole din: vinete, avocado, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, ulei, sare, ceapa, ardei capia. Ingrediente: 2 vinete potrivite 3 avocado 2 linguri zeama de lamaie 3 catei de usturoi 1 ceapa mica, tocata fin ulei sare pentru decor: ceapa chives 1 ardei capia mare   Mod de preparare: Cureţi vinetele de…
Read more »





Salata calda cu conopida si spanac

20 August 2013
Salata_calda_cu_conopida_si_spanacSalata calda cu conopida si spanac din: conopida, usturoi, ceapa, baby spanac, zeama de lamaie, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2 catei de usturoi 1 ceapa baby spanac zeama de la 1 lamaie mustar ulei sare piper   Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă, le speli şi le laşi la scurs. Tai…
Read more »





Clatite cu spanac si piept de pui

20 August 2013
Clatite_cu_spanac_si_piept_de_puiClatite cu spanac si piept de pui din: faina, lapte, apa minerala, ulei, ou, spanac, usturoi, sare, piper, ulei de masline, cascaval, piept de pui, smantana, ardie gras, ceapa, sare si piper. Ingrediente: Pentru aluatul de clătite: 250-300 g făină 400 ml lapte 100 ml apă minerală 30 ml ulei 1 ou 4 linguri spanac…
Read more »





Orez cu legume şi sos tomat

20 August 2013
Orez_cu_legume_si_sos_tomatOrez cu legume şi sos tomat din: orez, ciuperci, mazare, boabe de porumb, ardei iute, ardei capia, pasta de ardei dulce, ceapa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 250 g ciuperci 200 g mazare 100 g boabe de porumb din conserva un ardei iute doi ardei capia 5 rosii o lingura…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu bacon si maioneza

20 August 2013
Sandwich_cu_bacon_si_maioneza_08Sandwich cu bacon si maioneza din: bacon, rosie, salata verde, paine, maioneza, galbenus de ou, ulei, otet de vin, mustar dijon, sare. Ingrediente sandwich: 3 felii de bacon prajit 1 rosie feliata cateva frunze de salata verde 2 felii de paine maioneza de casa Ingrediente maioneza: 1 galbenus de ou 1/2 – 2/3 cana de…
Read more »





Cartofi umpluti cu piept afumat de porc si rosii

20 August 2013
Cartofi_umpluti_cu_piept_afumat_de_porc_si_rosiiCartofi umpluti cu piept afumat de porc si rosii din: rosii in bulion, piept afumat de porc, mozzarella, oua, cartofi, sare grunjoasa, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g roșii în bulion 150 g piept afumat de porc 150 g mozzarella 2 ouă 8 cartofi mari sare grunjoasă pătrunjel verde   Mod de preparare: Se fierb cartofii…
Read more »





Bere din stafide si orez

20 August 2013
Bere_din_stafide_si_orezBere din stafide si orez din: miere, stafide, orez, drojdie, apa. Ingrediente: 800 g miere sau 1 kg zahar 200 g stafide 300 g orez 10 g drojdie 10 l apa   Mod de preparare: Topeşti zahărul sau mierea în puţină apă, la foc mic. Stafidele şi orezul le adaugi după ce stingi focul. Laşi…
Read more »





Coroniţe împletite cu pere

20 August 2013
Coronite_împletite_cu_pereCoroniţe împletite cu pere din: faina, lapte, oua, drojdie, sare, unt, zahar tos, ciocolata neagra, esenta de migdale, pudra de scortisoara, gem de pere, gem de carambole. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce doua oua 20 g drojdie o lingurita cu sare 100 g unt 150 g zahar tos 100 g ciocolata neagra…
Read more »





Supa de scoici cu carne de crab si orez

20 August 2013
Supa_de_scoici_cu_carne_de_crab_si_orezSupa de scoici cu carne de crab si orez din: unt, carne de crab, carne de scoici, vin, supa de legume, orez, boabe de porumb, morcov, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 200 g carne de crab 200 g carne de scoici 100 ml vin alb 500 ml supă de legume 50 g orez…
Read more »





Placinte cu branza, rosii si usturoi

20 August 2013
Placinte_cu_branza_rosii_si_usturoiPlacinte cu branza, rosii si usturoi din: faina, apa, ulei, zahar, sare, branza telemea, rosii, usturoi, sare, marar. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2 pahare faina 1 lingura apa fiarta 4 linguri ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare pentru umplutura: 200 g branza telemea 3-4 rosii usturoi dupa gust sare marar   Mod de preparare:…
Read more »





Fresh de mure cu menta

20 August 2013
Fresh_de_mure_cu_mentaFresh de mure cu menta din: iaurt, mure, frunze de menta. Ingrediente: 200 g iaurt de băut 400 g mure frunze de mentă     Mod de preparare: Se spală bine fructele. Se pasează în blender. Se adaugă iaurtul și se mai pasează 20 secunde. Se pune în pahare și se ornează cu frunze de…
Read more »





Doradă cu sos de avocado

20 August 2013
Dorada_cu_sos_de_avocadoDoradă cu sos de avocado din: avocado, dorada, iaurt, lamaie, zahar tos, ardei iute, crevete, vin, usturoi, rosie, ceapa, sare, piper, ulei de masline, salata verde, ceapa verde. Ingrediente: doua avocado doua dorade 200 ml iaurt lamaie o lingurita cu zahar tos un ardei iute 200 g crevete decoricate 200 ml vin alb sec doi…
Read more »





Omletă cu carne si cârnaţi

20 August 2013
Omleta_cu_carne_si_cârnatiOmletă cu carne si cârnaţi din: oua, carnati oltenesti, piept de pui, usturoi, lapte dulce, ceapa verde, pudra de curry, morcov, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, castraveti murati. Ingrediente: 4 oua doi carnati oltenesti un piept de pui mic 2 catei de usturoi 50 ml lapte dulce un fir de ceapa verde jumatate…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de vinete cu sos de rosii

20 August 2013
Mancare_de_vinete_cu_sos_de_rosii_08Mancare de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ghimbir, usturoi, seminte de fenicul, seminte de chimen, coriandru, turmeric, praf de chili, piper, sare, ulei. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii 400g rosii tocate 1 buc ghimbir, tocat 8 catei de usturoi 1.5 lingurita de seminte de fenicul 1/2 lingurita de seminte chimen negru 1…
Read more »





Pui in sos de marar

20 August 2013
Pui_in_sos_de_mararPui in sos de marar din: pui, ulei, sare, faina, ceapa, otet, smantana, marar, zahar. Ingrediente: 2 pui potriviti 2 linguri ulei sare 2 linguri fiana 1 ceapa mica 1 lingurita otet 2 dl smantana 2 legaturi marar 1-2 lingurite zahar   Mod de preparare: Puiul curăţat îl tai în mod obişnuit, în bucăţi potri­vite…
Read more »





Muschi de vitel cu spanac

20 August 2013
Muschi_de_vitel_cu_spanacMuschi de vitel cu spanac din: spanac, mustar, unt, lapte, muschi de vitel, lamaie, cartofi, ulei, miere, sare, piper. Ingrediente: 600 g spanac 50 g muștar 50 g unt 100 ml lapte 400 g mușchi de vițel 1/2 lămâie 6 cartofi ulei miere sare piper   Mod de preparare: Se porționează mușchiul și se unge…
Read more »





Calcan prăjit cu ceapă şi măsline

20 August 2013
Peste_10Calcan prăjit cu ceapă şi măsline din: calcan, masline, capere, ceapa, vin alb, ulei de masline, cimbru, oregano, faina. Ingredinete: 4 bucati calcan (circa 200 g fiecare) 150 g masline verzi si negre, fara samburi 1 lingura capere in saramura 1 ceapa media, tocata marunt 4 linguri vin alb sec 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Chiftele de peşte cu sos de ţelină

20 August 2013
Chiftele_de_peste_cu_sos_de_telinaChiftele de peşte cu sos de ţelină din: peste, usturoi, ou, galbenus, patrunjel, coriandru, curcuma, faina, sare, piper, ulei, telina, frunze de telina, supa de legme, usturoi, vin, sare, piper, rosie, unt. Ingrediente: 700 g peste fara oase 2 catei de usturoi 1 ou+1 galbenus 1 legatura de patrunjel 1 lingurita coriandru macinat (semintele) 1…
Read more »





Supa de rosii cu fidea si legume

20 August 2013
Supa_de_rosii_cu_fidea_si_legumeSupa de rosii cu fidea si legume din: rosii, morcov, ceapa, ardei gras, fidea, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras fidea sare   Mod de preparare: Se fierb roșiile 5-6 minute. Se decojesc și se pasează în blender. Se curăță legumele și se toacă mărunt. Se pun la fiert…
Read more »





Supa cu file de peste, legume si iaurt

19 August 2013
Supa_cu_file_de_peste_legume_si_iaurtSupa cu file de peste, legume si iaurt din: file de peste, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline, iaurt, boia dulce de ardei, lamaie. Ingrediente: 500 g file de pește 2 morcovi 1 țelină mică 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 4 cartofi 30 ml ulei extravirgin de măsline 300 g iaurt…
Read more »

Cum sa slabim: 10 metode pentru a slabi fara regim

19 August 2013
Dieta2Cu totii stim de existenta regimurilor alimentare care ne ajuta sa slabim rapid, insa, acestea ne lasa flamanzi si lipsiti de putere. Cea mai buna metoda de a atinge greutatea ideala fara a recastiga apoi, in scurt timp, kilogramele pierdute, este de a adopta un program de slabire treptata. Specialistii sustin ca pentru obtinerea si…
Read more »





Plante care va ajuta sa slabiti

19 August 2013
Dieta1Desi nu exista o formula magica de slabit, anumite plante sunt considerate a fi de ajutor in reducerea poftei de mancare si in arderea grasimilor. Exista dovezi ca aceste plante, combinate cu un plan rational de alimentatie si exercitii fizice regulate, pot ajuta la eliminarea surplusului de kilograme si sa atingeti un stil de viata…
Read more »





DIETA OSHAWA

19 August 2013
Dieta5Ati incercat mai multe diete pana acum si nimic nu a mers. Va propunem o dieta care ajuta in lupta impotriva bolilor produse de excesul energiei yin si ne echilibreaza din punct de vedere energetic. Aceasta dieta este poate cea mai severa,  dar in acelasi timp si cea mai eficienta dintre cele propuse  de dr.…
Read more »





Dieta cu supa de varza

19 August 2013
Dieta_cu_supa_de_varzaPrincipalele avantaje ale dietei cu supa de varza sunt arderea rapida a grasimilor si continutul scazut de calorii. Numarul de kilograme pierdute cu ajutorul acestei diete este direct proportional cu cantitatea de supa consumata, astfel, cu cat se consuma o cantitate mai mare cu atat pierderea in greutate va fi mai considerabila. Potrivit speculatiilor din…
Read more »





Dieta de detoxifiere – Slabiti 10 kilograme in 21 de zile

19 August 2013
Dieta4Dieta de detoxifiere a organismului propusa de Martha Vineyard, conform careia se pot pierd aproximativ 10 kilograme in 21 de zile, nu este o dieta traditionala si rigida, ci trebuie privita mai degraba ca un program complex al carui scop este sa curete organismul de toxine si sa determine in acelasi timp o pierdere ponderala…
Read more »





Diete: Dieta disociată 7 zile -slabire garantata!

19 August 2013
Dieta3Una dintre cele mai populare diete, dieta disociată, se bazează pe consumul unei singure grupe de  alimente, pentru o anumită perioadă de timp. Unele persoane privesc această cură nu neapărat ca pe o dietă, ci ca pe o modalitate de a-ți construi mesele zilnice. Ideea principală a acestei diete este că nu alimentele în sine te îngrașă,…
Read more »





Reteta zilei: Prajituri cu stafide si migdale

19 August 2013
Prajituri_cu_stafide_si_migdale_14Prajituri cu stafide si migdale din: faina, oua, lapte, drojdie, zahar, unt, vanilie, sare, atafide, migdale, zahar, albus, suc de lamaie. Ingrediente: 650g faina 4 oua 250ml lapte 8 g drojdie uscata 1 cana zahar 125-150g unt vanilie sare stafide migdale (optional) Ingrediente glazurara: 100g zahar 1 albus 1 lingurita suc de lamaie   Mod…
Read more »





Omleta cu ardei gras si sos de curry

19 August 2013
Omleta_cu_ardei_gras_si_sos_de_curryOmleta cu ardei gras si sos de curry din: suc de rosii, unt, seminte de susan, ardei gras, faina, oua, praf de curry, sare. Ingrediente: 100 ml suc de roșii 100 g unt 30 g semințe de susan 1 ardei gras 1 lingură de făină 4 ouă praf de curry sare   Mod de preparare:…
Read more »





Salată de morcovi şi broccoli

19 August 2013
Salata_de_morcovi_si_broccoliSalată de morcovi şi broccoli din: morcovi, broccoli, telina, radacina de patrunjel, ulei de susan, pudra de scortisoara, sos de soia, ulei de masline, lamaie, seminte de susan, seminte de dovleac, piper, cimbru. Ingrediente: 5 morcovi 500 g broccoli o telina mica o radacina de patrunjel 60 ml ulei de susan pudra de scortisoara sos…
Read more »





Blinii cu ananas

19 August 2013
Blinii_cu_ananasBlinii cu ananas din: iaurt, oua, faina, ananas confiat, smantana, ciocolata neagra, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, praf de copt, menta. Ingrediente: 250 ml iaurt doua oua 200 g faina 100 g ananas confiat 100 ml smantana 100 g ciocolata neagra o lingurita cu esenta de rom doua pliculete zahar vanilinat un varf de…
Read more »





Sardine cu porumb şi sos

19 August 2013
Sardine_cu_porumb_si_sosSardine cu porumb şi sos din: trunchiuri de sardine, apa, zahar tos, otet, pasta de tomate, amidon, sos de soia, seminte de dovleac, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, porumb baby murat, cartofi. Ingrediente: un kilogram trunchiuri de sardine 250 ml apa 100 g zahar tos 120 ml otet pasta de tomate amidon o lingura…
Read more »





Sparanghel şi fenicul cu sos

19 August 2013
Sparanghel_si_fenicul_cu_sosSparanghel şi fenicul cu sos din: sparanghel, fenicul, portocale, zahar brun, unt, sos de soia, pudra de curry, faina, lapte dulce, ardei iute, ardei grasi, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente: 50 g sparanghel 3 bucati de fenicul doua portocale 15 g zahar brun 50 g unt sos de soia otet balsamic 15 g…
Read more »





Tort cu ciocolată şi kiwi

19 August 2013
Tort_cu_ciocolata_si_kiwiTort cu ciocolată şi kiwi din: ciocolata neagra, frisca, unt, zahar tos, oua, faina, kiwi, fistic, sare, zahar vanilat, praf de copt, esenta de tom, ciocolata alba. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 100 ml frisca 175 g unt 150 g zahar tos 4 oua 80 g faina 6 kiwi 100 g fistic prajit un varf…
Read more »





Drob de vita si porc cu oua

19 August 2013
Drob_de_vita_si_porc_cu_ouaDrob de vita si porc cu oua din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ciuperci, ficat de pui, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 500 g carne tocată de vită 500 g ciuperci 500 g ficat de pui 8 ouă pentru…
Read more »





Ruladă din ficat de pui

19 August 2013
Rulada_din_ficat_de_puiRuladă din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, vin, zeama de carne, unt, gelatina, crema de branza, condiment vegetal, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 50 g ficatei de pui 2 cepe 2-3 catei de usturoi 1 cescuta de vin alb 1 cescuta zeama de carne 1-2 linguri de unt 10 g…
Read more »





Orez cu carne de pui

19 August 2013
Orez_cu_carne_de_puiOrez cu carne de pui din: ulei de masline, otet balsamic, orez, ciuperci, pasta de rosii, morcovi, capanele de pui, boia dulce, zeama de lamaie, patrunjel, ceapa, sare. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 25 ml oţet balsamic 250 g orez 100 g ciuperci 50 g pastă de roşii 2 morcovi 4 copănele de pui…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu lapte de nuca de cocos, ciuperci si porumb

19 August 2013
Supa_cu_lapte_de_nuca_de_cocos_ciuperci_si_porumb_05Supa cu lapte de nuca de cocos, ciuperci si porumb din: pasta curry, usturoi, lapte de cocos, porumb, ardei, ciuperci, spanac, suc de limete, sos de peste, sare, piper, frunze de coriandru, ardei iute. Ingrediente: 2 linguri pasta curry 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii lapte de cocos 1 1/2 cani de supa de…
Read more »





Muschi de porc cu sos de alune

19 August 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_aluneMuschi de porc cu sos de alune din: alune, vin rosu, muschiuleti de porc, mere, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g alune 100 ml vin roșu 2 mușchiuleți de porc 3 mere ulei sare piper   Mod de preparare: Se ung cu ulei mușchiuleții de porc și se presară cu sare și piper. Se pun…
Read more »





Peşte la cuptor cu sos de legume

19 August 2013
Peste_10Peşte la cuptor cu sos de legume din: peste, lamaie, ceapa, ardei, rosii, ardei iute, verdeata, vin alb, ulei, cimbru, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1,5 kg peste 1/2 lamaie 1 ceapa 2 ardei 3 rosii 1 ardei  iute verdeata tocata 1 pahar cu vin alb ulei cimbru sare piper busuioc   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Supa crema de conopida cu smantana si marar

19 August 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_smantana_si_mararSupa crema de conopida cu smantana si marar din: conopida, ceapa, cartofi, smantana, supa de legume, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida rupta buchetele 2 cepe, tocate marunt 3 cartofi, curatati si taiati cuburi 25 ml smantana 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă…
Read more »





Pârjoale marinate

19 August 2013
Pârjoale_marinatePârjoale marinate din: carne de vita, carne de porc, ceapa verde, oua, faina, usturoi, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, zahar tos, sare, piper, ulei de floarea soarelui, muraturi, paine de casa. Ingrediente: 500 g carne de vita 200 g carne de porc o legatura ceapa verde doua oua 60 g faina doi catei…
Read more »





Drob cu ficatei si pipote

19 August 2013
Drob_cu_ficatei_si_pipoteDrob cu ficatei si pipote din: ficatei, pipote, inima, piept de pui, oua, oua de prepelita, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăței 300 g pipote 300 g inimă 100 g piept de pui tocat 2 ouă 4 ouă de prepeliță 1 legătură ceapă verde 1 căpățână usturoi…
Read more »





Creveti cu usturoi si busuioc

19 August 2013
Creveti_cu_usturoi_si_busuiocCreveti cu usturoi si busuioc din: creveti, unt, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 g creveți-semipreparați 100 g unt 6 cățet de usturoi busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Se încinge untul și se adaugă creveții curățați. Se presară sare, piper și busuioc uscat. Se amestecă bine și se pune usturoiul pisat. Se…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos teriyaki

19 August 2013
Frigarui_de_pui_cu_sos_teriyaki_04Frigarui de pui cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teryiyaki, ghimbir, usturoi, sos de soia, siropd e artar, suc de mere.   Ingrediente: 1 piept de pui ¼ ceasca sos teriyaki pentru preparare ¼ ceasca sos  teriyaki pentru servire Ingrediente sos teriyaki: 1 lingura de ghimbir, tocat 2 catei de usturoi, tocat ½…
Read more »





Salata cu miez de nuca, mozzarella si busuioc

19 August 2013
Salata_cu_miez_de_nuca_mozzarella_si_busuiocSalata cu miez de nuca, mozzarella si busuioc din: salata radichio, spanac, andiva, salata verde, rosii cherry, migdale, miez de nuca, mozzarella, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: o salata radichio 200 g spanac o andiva alba o salata verde mica 250 g rosii cherry 100 g migdale 50 g miezurid e…
Read more »





Rulouri de pui cu ananas

19 August 2013
Rulouri_de_pui_cu_ananasRulouri de pui cu ananas din: pastrama de pui, ananas, struguri, faina, sare, zahar, drojdie, lapte, soran, unt, miez de nuca, oua, salata verde. Ingrediente: 500 g pastrama de pui feliata un ananas proaspat 200 g struguri 600 g faina o lingurita cu sare 60 g zahar tos 20 g drojdie 375 ml lapte dulce…
Read more »





Dovlece umpluti cu carne

19 August 2013
Retete_1Dovlece umpluti cu carne din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ou, rosii, cartof, sare, condimente, verdeata, cimbru. Ingrediente: 6-8 dovlecei mijlocii 500 g carne tocata 2 cepe 1 ou 2 rosii 1 cartof crud sare condimente verdeata tocata cimbru   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coaja subţire, îi goliţi de seminţe, îi spălaţi şi-i lăsaţi…
Read more »





Salata cu pepene rosu

19 August 2013
Salata_cu_pepene_rosuSalata cu pepene rosu din: pepene rosu, rosii cherry, branza mozzarella, fulgi de banane, migdale, alune, spanac, menta, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 500 g pepene rosu 200 g rosii cherry 200 g branza mozzarella bilute 100 g fulgi de banane confiati 50 g migdale 50 g alune 200 g spanac o lingura cu menta tocata…
Read more »





Fresh de avocado cu portocala

19 August 2013
Fresh_de_avocado_cu_portocalaFresh de avocado cu portocala din: avocado, portocala, gheata. Ingrediente: 1 avocado 1 portocală cuburi de gheață       Mod de preparare: Se curăță fructul de avocado și se taie cuburi. Se stoarce portocala. Se pun în blender sucul de portocale, cuburile de avocado și 2-3 cuburi de gheață. Se mixează bine. Se toarnă…
Read more »





Colţunaşi umpluţi cu file de peşte

19 August 2013
Coltunasi_umpluti_cu_file_de_pesteColţunaşi umpluţi cu file de peşte din: faina, apa, sare, ou, file de peste, ceapa, sare, boabe de piper, ulei, frunza de dafin, morcov, suc de rosii, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 1 cana cu apa 1 praf de sare 1 ou sare piper pentru umplutura: 500 g file de…
Read more »





Muschi de vitel cu cartofi, rosii si busuioc

19 August 2013
Muschi_de_vitel_cu_cartofii_rosii_si_busuiocMuschi de vitel cu cartofii, rosii si busuioc din: vin, apa minerala, muschi de vitel, cartofi, rosii, busuioc, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 ml vin roșu 200 ml apă minerală 1 mușchi de vițel 6 cartofi 4 roșii busuioc uscat rozmarin ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se presară…
Read more »





Ingheţată la cuptor cu fructe de pădure

19 August 2013
Inghetata_la_cuptor_cu_fructe_de_padureIngheţată la cuptor cu fructe de pădure din: ou, paine, inghetata de vanilie, zahar pudra, dulceata de fructe de padure, frisca, zahar vanilat, esenta de rom, esenta de vanilie, zahar brun, suc de portocala, pulpa de portocala. Ingrediente: 1 ou 1 felie de paine toast 1 glob (80-100 g) inghetata vanilie 50 g zahar pudra…
Read more »





Reteta zilei: Tortilla cu somon si sos de mango

19 August 2013
Tortilla_cu_somon_si_sos_de_mango_05Tortilla cu somon si sos de mango din: miere, limeta, praf de chili, chimen, boia de ardei, coriandru, somon, tortilla de porumb, sos de mango, varza rosie, varza alba.   Ingrediente: ¼ ceasca de miere 1 limeta 1 lingurita praf de chili ½ lingurita chimen ½ lingurita boia de ardei 1 lingura coriandru proaspat 1…
Read more »

Piept de pui cu busuioc şi sos de portocale

19 August 2013
Piept_de_pui_cu_busuioc_si_sos_de_portocalePiept de pui cu busuioc şi sos de portocale din: piept de pui, portocala, frunze de busuioc, unt, parmezan, sare, zahar brun, suc de portocala, pulpa de portocala. Ingrediente: 220 g piept de pui o portocala medie frunze de busuioc 20 g unt 20 g parmezan ras sare pentru sos: 10 g zahar brun suc…
Read more »





Muschi de porc cu prune uscate si sos

19 August 2013
Muschi_de_porc_cu_prune_uscate_si_sosMuschi de porc cu prune uscate si sos din: ulei de masline, muschi de porc, prune uscate, busuioc, sare, piper, unt, vin, boabe de rodie, sare, piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 1 kg muşchi de porc 300 g prune uscate 2 crenguţe de busuioc proaspăt sare piper Sos: 200 g unt 2 pahare…
Read more »





Muşchi de vită în crustă de rozmarin

19 August 2013
Muschi_de_vita_în_crusta_de_rozmarinMuşchi de vită în crustă de rozmarin din: muschi de vita, piper rosu, rozmarin, ulei de masline, ardei iute, branza dulce, bacon, nucsoara, chimen, sare, banuti de ciocolata, cacao, vin rosu sec, otet balsamic, zahar. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g piper rosu 10 g rozmarin proaspat ulei de masline 2 bucati ardei…
Read more »





Clatite cu cascaval si spanac

19 August 2013
Clatite_cu_cascaval_si_spanacClatite cu casvaval si spanac din: faina, spanac, cascaval, lapte, oua, telina, ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 500 g spanac 100 g cașcaval 200 ml lapte 2 ouă 2 tije de țelină 2 cepe verzi ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac și se pun…
Read more »





Salata cu nasturel si verdeata

19 August 2013
Salata_cu_nasturel_si_verdeataSalata cu nasturel si verdeata din: salata verde, nasturel, hasmatuchi, tarhon, patrunjel, chives, usturoi, ceapa verde, patrunjel, otet de vin alb, mustar de ijon, ulei de masline. Ingrediente: 2 salate verzi 1 mana frunze de nasturel, rucola sau valeriana hasmatuchi, tarhon, patrunjel, chives pentru dressing: 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa verde, tocata mare…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu cocos si lamaie

18 August 2013
Briose_cu_cocos_si_lamaie_12Briose cu cocos si lamaie din: zahar, unt, nuca de cocos, coaja de lamaie, esenta de lamaie, oua, lapte batut, faina, sare, praf de copt, bircabonat de sodiu.   Ingrediente: 1 cana de zahar ¼ cana de unt nesarat, la temperatura camerei ¼ ceasca ulei de nuca de cocos Coaja de la o lamaie 1…
Read more »





Ostropel de pui cu ceapa si ardei gras

18 August 2013
Ostropel_de_pui_cu_ceapa_si_ardei_grasOstropel de pui cu ceapa si ardei gras din: vin, bulion, pulpe de pui, rosii, ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 100 ml vin alb sec 150 ml bulion 500 g piept sau pulpe superioare de pui 500 g roşii 50 ml ulei 1 ceapă 1 ardei gras…
Read more »





Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale

18 August 2013
Salata_de_dovlecei_si_castraveti_cu_portocaleSalată de dovlecei şi castraveţi cu portocale din: dovlecel, castraveti verzi, spanac baby, miez de nuca, migdale, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, marar, sare. Ingrediente: un dovlecel doi castraveţi verzi 200 g spanac baby două portocale 100 g miez de nucă 100 g migdale 250 g roşii cherry galbene 100 ml ulei de…
Read more »





Muschi de porc cu cartofi, usturoi si cimbru

18 August 2013
Muschi_de_porc_cu_cartofi_usturoi_si_cimbruMuschi de porc cu cartofi, usturoi si cimbru din: vin, ulei de floarea soarelui, cartofi, muschi de porc, foi de dafin, usturoi, patrunjel verde, sare grunjoasa, piper, cimbru. Ingrediente: 250 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 g cartofi 1 kg mușchi de porc 2 foi de dafin 1 căpățână usturoi 1…
Read more »





Supa crema de cartofi cu sofran

18 August 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_sofranSupa crema de cartofi cu sofran din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, costita afumata, miez de nuca, sofran, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g cartofi un morcov o radacina de patrunjel o telina mica 75 g unt 400 g costita afumata 100 g miez de nuca un sfert de lingurita cu sofran sare…
Read more »





Salata de ciuperci cu varza si rosii

18 August 2013
Salate_5Salata de ciuperci cu varza si rosii din: ciuperci, varza, rosii, frunze de salata, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 200 g ciuperci ½ varză albă 4 roșii frunze de salată pătrunjel proaspăt ulei de măsline suc de lămâie sare   Mod de preparare: Se toacă varza fideluță. Se montează un pat…
Read more »





Frape de visine cu capsune si miere

18 August 2013
Frape_de_visine_cu_capsune_si_miereFrape de visine cu capsune si miere din: lapte, visine, capsune, miere, menta. Ingrediente: 100 ml lapte 200 g vișine congelate 150 g căpșune congelate 50 g miere mentă verde și căpșune pentru decor   Mod de preparare: Se așază în blender vișinele congelate, fără sâmburi, căpșunele, mierea și laptele. Se mixează bine, se toarnă…
Read more »





Cremă de şofran cu biscuiţi şi ciocolată

18 August 2013
Crema_de_sofran_cu_biscuiti_si_ciocolataCremă de şofran cu biscuiţi şi ciocolată din: branza mascarpone, ciocolata alba, zahar tos, unt, ou, faina, ciocolata neagra, cacao, sare, sofran. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 100 g ciocolata alba 150 g zahar tos 100 g unt un ou 145 g faina 50 g ciocolata neagra 50 g cacao un varf de lingurita cu…
Read more »





Somon cu verdeturi si ghimbir

18 August 2013
Somon_cu_verdeturi_si_ghimbirSomon cu verdeturi din: somon, zeama de lamaie, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata verde, salata rosie, rucola, salata romana, cicoare, valeriana, iceberg. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de lamaie sau lime 1 linguita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2…
Read more »





Crema de branza cu ceapa verde si usturoi

18 August 2013
Crema_de_branza_cu_ceapa_verde_si_usturoiCrema de branza cu ceapa verde si usturoi din: telemea de vaca, smantana, branza de vaci, unt, usturoi, ceapa verde, marar. Ingrediente: 200 g telemea de vacă 100 g smântână 100 g brânză de vaci 50 g unt 2 căței de usturoi 6 fire de ceapă verde 1 legătură de mărar verde   Mod de…
Read more »





Conopidă cu carne de pui

18 August 2013
Retete_6Conopidă cu carne de pui din: conopida, pui, ceapa, rosii, sare, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 conopida 1 pui 2 cepe 4 rosii sare verdeata tocata 1 pahar cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi conopida de frunze, o desfaceţi bucheţele potrivit de mari, o spălaţi sub jet de apă rece, o fierbeţi în apă cu…
Read more »





Reteta zilei: Legume asortate la gratar

18 August 2013
Legume_asortate_la_gratar_08Legume asortate la gratar din: ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei de masline, praf de chimen, praf de chili, sare, sos teriyaki.   Ingrediente: 2 ardei grasi 1 ceapa 1 dovlecel 1 lingura de ulei de masline 1 lingurita praf de chimen 1 lingurita praf de chili 1 lingurita de sare 2 linguri de sos teriyaki…
Read more »





Ciuperci umplute cu legume

18 August 2013
Ciuperci_umplute_cu_legumeCiuperci umplute cu legume din: ciuperci, parmezan, dovlecel, ceapa, rosie, ulei de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g parmezan 1 dovlecel 1 ceapă 1 roșie ulei de măsline unt sare piper   Mod de preparare: Se spală ciupercile și se scot codițele. Pălărioarele ciupercilor se pun într-o tavă unsă cu unt…
Read more »





Supa de rosii cu morcovi si ardei gras

18 August 2013
Supa_de_rosii_cu_morcovi_si_ardei_grasSupa de rosii cu morcovi si ardei gras din: rosii, morcovi, ardei grasi, boia de ardei iute, patrunjel, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 2 morcovi 2 ardei grași boia de ardei iute pătrunjel proaspăt smântână sare   Mod de preparare: Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate cotorul și se pasează…
Read more »





Clatite cu umplutura de ciuperci

18 August 2013
Clatite_cu_umplutura_de_ciuperciClatite cu umplutura de ciuperci din: oua, faina, unt, lapte dulce pasteurizat, sare, bicarbonat de sodiu, untdelemn, ciuperci, ceapa, ulei, smantana, cascaval, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 150 g faina 20 g unt 300 ml lapte dulce pasteurizat 1/4 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 20 ml untdelemn pentru…
Read more »





Salată cu valeriană si piept de pui

18 August 2013
Salata_cu_valeriana_si_piept_de_puiSalată cu valeriană si piept de pui din: valeriana, piept de pui, rosii cherry, ardei capia, ardei gras, castravete, ceapa verde, ridichi, lime, cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic, nuci pecan, seminte de in, sare de mare. Ingrediente: valeriana (dupa gust) 150 g piept de pui rosii cherry 2 ardei capia 1 ardei gras portocaliu…
Read more »





Salata de rucola cu ton si naut

18 August 2013
Salata_de_rucola_cu_ton_si_nautSalata de rucola cu ton si naut din: rucola, castravete, ton, naut, rosii, ceapa rosie, ardie gras, zeama de lamaie, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: salata rucola 1 castravete 1 conserva de ton in suc propriu 1 conserva de naut 1-2 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu zeama de la…
Read more »





Burger dietetic cu cartofi

18 August 2013
Burger_dietetic_cu_cartofiBurger dietetic cu cartofi din: carne de vitel, cartofi, cascaval, ceapa, unt, usturoi, cimbru, sare, piper, boia iute, chifle, ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de vitel 500 g cartofi noi 4 felii de cascaval 2 cepe 50 g unt 2 catei de usturoi cimbru sare piper boia iute 4 chifle 50 ml ulei…
Read more »





Reteta zilei: Castraveciori murati

18 August 2013
Castraveciori_murati_09Castraveciori murati din: castraveti, usturoi, seminte de marar, fulgi de ardei rosu, otet de cidru de mere, apa, sare grunjoasa.   Ingrediente: 1 1/2 kg castraveti 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 2 lingurite de seminte de marar 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1 cana de otet de cidru de mere 1 cana…
Read more »





Paste cu dovlecei si salvie

18 August 2013
Paste_cu_dovlecei_si_salviePaste cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie, mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina 4 galbenusuri 4 frunze de salvie 200 g mazare un dovlecel o ceapa rosie 75 g parmezan sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Gălbenuşurile se bat cu…
Read more »





Sos cu vinete si ardei gras

18 August 2013
Sos_cu_vinete_si_ardei_grasSos cu vinete si ardei gras din: ceapa, telina, ardei gras, usturoi, ulei de masline, vinere, rosii, capere, masline, otet de vin rosu, zahar, bagheta. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata fin 2 tulpini de telina apoi, tocate fin 1 ardei rgas galben, curatat si tocat 5 catei de usturoi – 4 taiati felii si unul…
Read more »





Cocktail cu whisky

18 August 2013
Cocktail_cu_whiskyCocktail cu whisky din: whisky, fulgi de gheata, coaja de portocala. Ingrediente: 300 ml whisky 50 g fulgi de gheață coajă de portocală   Mod de preparare: Se amestecă whisky-ul cu fulgii de gheață și câteva fâșii de coajă de portocale. Se pune în pahare și se servește rece. Cocktail cu whisky  
Read more »





Dorada coapta cu smantana

18 August 2013
Peste_10Dorada coapta cu smantana din: dorada, otet balsamic, smantana, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 6 dorade medii 1/4 cana otet balsamic 3/4 cana smantana grasa 1 lingura unt 3 catei de usturoi, bine zdrobiti sare si piper dupa gust ulei de masline   Mod de preparare: Curăţaţi doradele de solzi şi intestine, spălaţi-le bine, uscaţi-le…
Read more »





Rosii umplute cu salata de castraveti

18 August 2013
Rosii_umplute_cu_salata_de_castravetiRosii umplute cu salata de castraveti din: rosii, cartof, usturoi, castraveti, ardei grasi, ulei, otet, miere, sare, piper, marar. Ingrediente: 6 rosii mijlocii 1 cartof fiert 4 catei de usturoi 3 castraveti tineri 2 ardei grasi 1 cescuta cu ulei 2 linguri cu otet 1 lingura cu miere sare piper macinat marar tocat   Mod…
Read more »





Chiftelute de peste cu usturoi si patrunjel

18 August 2013
Chiftelute_de_peste_cu_usturoi_si_patrunjelChiftelute de peste cu usturoi  si patrunjel din: carne de cod, ou, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod sau șalău 1 ou 4 căței de usturoi pătrunjel proaspăt ulei sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert 1l de apă cu sare. Când clocotește se adaugă peștele. Se…
Read more »





Paste cu nuci, parmezan si mere

18 August 2013
Paste_cu_nuci_parmezan_si_merePaste cu nuci, parmezan si mere din: spanac, faina, galbenusuri, apa, miez de nuca, mere, telina, sare, piper, marar, ulei de masline. Ingrediente: 200 g spanac 500 g faina 4 galbenusuri 50 ml apa 100 g miez de nuca doua mere o telina mica sare piper marar ulei de masline   Mod de preparare: Spanacul…
Read more »





Salata de pui cu ananas

18 August 2013
Salata_de_pui_cu_ananasSalata de pui cu ananas din: piept de pui, ananas, rosii, ardei, morcovi, ceapa rosie, dovlecel, ghimbir, condimente. Ingrediente: 200 g piept de pui 1 ananas 2 rosii 2 ardei galbeni 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ceapa rosie 1 dovlecel ghimbir condimente pentru pui   Mod de preparare: Pieptul de pui tăiat fâşii îl…
Read more »





Reteta zilei: Ardei iuti chili copti

18 August 2013
Ardei_iuti_chili_copti_08Ardei iuti chili copti din: ardei iuti.     Ingrediente 10 ardei iuti chili       Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Spalati si uscati ardeii. Puneti ardeii pe o foaie de copt intr-o tava. Dati la cuptor si coaceti cate 3-5 minute pe fiecare parte. Scoateti din cuptor si puneti intr-o punga…
Read more »


Clatite cu branza telemea si somon afumat

18 August 2013
Clatite_cu_branza_telemea_si_somon_afumatClatite cu branza telemea si somon afumat din: faina, lapte, branza telemea, smantana, somon afumat, castravete, ulei, sare. Ingrediente: 100 g făină 200 ml lapte 200 g brânză telemea 100 g smântână 6-8 fâșii somon afumat 1 castravete ulei sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu un praf de sare. Se adaugă oul…
Read more »





Tempura de pui cu piper

18 August 2013
Tempura_de_pui_cu_piperTempura de pui cu piper din: piept de pui, tije de rozmarin, piper, bere, faina, oua, amidon, sare. Ingrediente: 1 kg piept d epui dezosat tije de rozmarin pentru decor piper macinat pentru crusta: 300 ml bere rece 300 g faina 2 oua 2 linguri amidon sare   Mod de preparare: Speli pieptul de pui,…
Read more »





Salata cu cuscus, menta si legume

18 August 2013
Salata_cu_cuscus_menta_si_legumeSalata cu cuscus, menta si legume din: ardei, dovleac de placinta, dovlecei, usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, seminte de chimion, pasta harissa, migdale, cuscus, supa de legume, zeama de lamaie, coaja de lamaie, menta. Ingrediente: 1 ardei rosu si unul galben, curatati de seminte 1/2 dovleac de placinta 2 dovlecei, taiati in felii…
Read more »





Macaroane milaneze

18 August 2013
Retete_1Macaroane milaneze  din: macaroane, unt, ciuperci, sunca, parmezan, sare, sos tomat, ulei de masline, faina, zeama de carne de vita, lapte, sare, sos tomat. Ingrediente: o cutie macaroane 90 g unt 250 g de ciuperci proaspete 150 g sunca fiarta 20 g parmezan ras sare sos tomat sos: 60 ml ulei de masline 30 g…
Read more »





Bulz ciobanesc

18 August 2013
Bulz_ciobanescBulz ciobanesc din: malai, branza de oi, unt. Inrgediente: 400 g malai 200 g branza de oi doua linguri de unt   Mod de preparare: Se face o mămăligă pripită şi se lasă să se răcorească. Se iau bucăţi de mămăligă, potrivit de mari şi cu mâna umedă de zer se turtesc puţin. La mijlocul…
Read more »





Reteta zilei: Baklava

17 August 2013
Baklava_20Baklava din: nuca, fistic, zahar, scortisoara, unt, foid e aluat, zahar, apa, miere.   Ingrediente: 500g nuca 500g plus 1/4 ceasca fistic 1/4 cana de zahar 1 lingurita de scortisoara 2 buc unt nesarat 1 pachet de foi de aluat congelat Ingrediente pentru sirop: 3/4 ceasca de zahar 3/4 cana cu apa 3/4 ceasca de…
Read more »





Supa de pui cu paste si legume

17 August 2013
Supa_de_pui_cu_paste_si_legumeSupa de pui cu paste si legume din: taitei, mazare, unt, piept de pui, usturoi, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, pastarnac, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g tăiţei 200 g mazăre 50 g unt 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 2-3 morcovi 1 ardei verde 1 ardei roşu 1 ţelină 1 rădăcină…
Read more »





Chiftelute de cod cu usturoi

17 August 2013
Chiftelute_de_cod_cu_usturoiChiftelute de cod cu usturoi din: carne de cod, fasole verde, cartof, ou, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod 200 g fasole verde teci 1 cartof 1 ou 4 căței de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăță cartoful și se fierbe 10 minute în apă cu sare,…
Read more »





Salata de castraveti cu ceapa verde

17 August 2013
Salata_de_castraveti_cu_ceapa_verdeSalata de castraveti cu ceapa verde din: castraveti, ceapa verde, marar, ulei, zeama de lamaie, sare. Inrgediente: 4 castraveți mici 4 fire de ceapă verde mărar proaspăt ulei de măsline zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Se curăță castraveții de coajă. Se taie felii, pe lung. Se curăță ceapa, se spală și se…
Read more »





Rulouri de hering cu alge

17 August 2013
Rulouri_de_hering_cu_algeRulouri de hering cu alge din: fileuri de hering, orez, ciuperci uscate, alge, porumb baby murat, ghimbir murat, lamaie, dovlecel, sare, piper, ulei de masline, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 100 g orez 25 g ciuperci uscate 4 foi de alge noi 200 g porumb baby murat o lingura de…
Read more »





Cocktail de mure

17 August 2013
Cocktail_de_mureCocktail de mure din: mure, fulgi de gheata, lamaie. Ingrediente: 400 g mure 200 g fulgi de gheață 1 lămâie   Mod de preparare: Se pun murele în blender, alături de gheață și sucul de lămâie. Se pasează și se pune în pahare. Se ornează cu mure întregi.    
Read more »





Mancare de castraveti murati

17 August 2013
Mancare_de_castraveti_muratiMancare de castraveti murati din: castraveti murati, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, ceapa, faina, frunza de dafin, pasta de ardei dulce, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g castraveti murati in saramura 75 ml ulei de floarea soarelui doua linguri de pasta de tomate doua cepe o lingura de faina o frunza de dafin…
Read more »





Ton cu ghimbir şi sos de soia

17 August 2013
Peste_6Ton cu ghimbir şi sos de soia din: ton, vin, sos de soia, miere, usturoi, zeama de lime, hot sauce, ghimbir, castraveti, ceapa rosie, otet. Ingrediente: 2 bucati ton 3/4 cana vin alb sec 2 linguri sos de soia 1 lingura miere lichida 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura zeama de lamaie sau lime…
Read more »





Pulpe de pui cu garnitura la cuptor

17 August 2013
Pulpe_de_pui_cu_garnitura_la_cuptorPulpe de pui cu garnitura la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, pasta de tomate, ulei de masline, miere, curry, cimbru, sare, piper, orez, unt, fire de sofran, supa de legume. Ingrediente: 6 pulpe inferioare de pui 2 catei de usturoi 1 lingurita pasta de tomate 2 linguri ulei de masline 1 lingurita miere curry…
Read more »





Salata de cartofi cu somon afumat, capere si mozzarella

17 August 2013
Salata_de_cartofi_cu_somon_afumat_capere_si_mozzarellaSalata de cartofi cu somon afumat, capere si mozzarella din: cartofi, somon afumat, branza mozzarella, capere, lamaie, frunze de rucola, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g somon afumat 100 g brânză mozzarela (bucăți mici) 50 g capere 1 lămâie frunze de rucola ulei de măsline sare piper   Mod de…
Read more »





Crema de prune

17 August 2013
Prune1Crema de prune din: prune, zahar pudra, miez de nuca, frisca. Ingrediente: 500 g prune coapte 4 linguri cu zahar pudra 10 miezuri de nuca 200 g frisca   Mod de preparare: Spălaţi prunele, scoateţi sâmburii, le treceţi pe râzătoare de sticlă şi strângeţi miezul în castron. Puneţi zahăr pudră, amestecaţi energic, puneţi nuci şi…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu rosii si vinegreta de capere

17 August 2013
Salata_cu_rosii_si_vinegreta_de_capere_11Salata cu rosii si vinegreta de capere din: capere, ardei, patrunjel, mustar dijon, otet de vin rosu, ulei de masline, salata verde, avocado, rosii, feta, creveti, piper.   Ingrediente vinegreta: 1/2 cana capere cu suc 2 linguri ardei rosu tocat 2 linguri patrunjel proaspat tocat 1 1/2 lingurita mustar dijon 1/3 cana de otet de vin…
Read more »





Cartofi cu carne si verdeata

17 August 2013
Retete_1Cartofi cu carne si verdeata din: carne, ceapa, cartofi, rosii, sare, condimente, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g carne 2 cepe 1 kg cartofi 3 rosii sare  condimente marar si patrunjel tocate 1 ceasca plina cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele mici şi alte impurităţi, spălaţi în apă călduţă, ştergeţi în…
Read more »





Supa limpede cu galuste de faina

17 August 2013
Supa_limpede_cu_galuste_de_fainaSupa limpede cu galuste de faina din: cartofi, salata verde, frunze de gulie, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, unt, oua, faina. Ingrediente: 4 cartofi 1 salata verde frunze de gulie 4 morcovi mari 1 telina 2 radacini de paturnjel 1 dovlecel 1 ceapa 1 lingura cu unt 2 oua 3-4 linguri cu faina…
Read more »





Negresa cu ciocolata

17 August 2013
Negresa_cu_ciocolataNegresa cu ciocolata din: apa, zahar, ulei, gem, cacao, faina, bicarbonat, otet, galbenusuri, coaja de lamaie, ciocolata neagra, ulei, frunze de menta. Ingrediente: 2 1/2 cana apa 1 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 4 linguri gem 3 linguri cacao 3 cani faina 2 lingurite bicarbonat 1/2 pahar otet 3 galbenusuri 1 fiola esenta de…
Read more »





Chiftele de somon si cod

17 August 2013
Chiftele_de_somon_si_codChiftele de somon si cod din: file de somon, file de cod, apa, otet din vin alb, cartofi fainosi, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, lamaie, pesmet, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de somon 600 g file de cod apa clocotita otet din vin alb 4 cartofi fainosi, mari, fierti in coaja…
Read more »





Ciuperci pane cu sos de iaurt

17 August 2013
Ciuperci_pane_cu_sos_de_iaurtCiuperci pane cu sos de iaurt din: smantana, apa, chimen, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smantana 1 lingura apa rece 1 lingurita chimen macinat 1/2 legatura patrunjel sau marar sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile bine cu apă rece şi le laşi la scurs pe şerveţele absorbante. Baţi ouăle cu sare, piper…
Read more »





Vinete umplute cu ardei si brânză

17 August 2013
Vinete_umplute_cu_ardei_si_brânzaVinete umplute cu ardei si brânză din: vinete, ardei grasi, ceapa, branza de vaci, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi 2 cepe 200 g branza de vaci patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli bine vinetele, le ungi cu ulei şi le înveleşti în tolie de aluminiu. Aşezi vinetele…
Read more »





Reteta zilei: Ardei umpluti cu cartofi, spanac si branza feta

17 August 2013
Ardei_umpluti_cu_cartofi_spanac_si_branza_feta_13Ardei umpluti cu cartofi, spanac si branza feta din: piure de cartofi, spanac, branza feta, praf chilli, pudra de coriandru, pudra de chimen, turmeric, sare, arde grasi, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa, pasta de usturoi cu ghimbir, sos de rosii, pudra de chili, sare. Ingrediente: 3 cupe piure de cartofi 2 cesti spanac,…
Read more »





Cocktail cu pepene rosu, frunze de menta si frisca

17 August 2013
Cocktail_cu_pepene_rosu_frunze_de_menta_si_friscaCocktail cu pepene rosu, frunze de menta si frisca din: miez de pepene rosu, frisca, frunze de menta, cacao. Ingrediente: 300 g miez de pepene roșu 200 g frișcă frunze de mentă cacao   Mod de preparare: Se taie miezul de pepene cubulețe și se pasează în blender. Se amestecă pasta obținută cu frișca. Se…
Read more »





Salata de bulgur cu legume

17 August 2013
Salata_de_bulgur_cu_legumeSalata de bulgur cu legume din: grau bulgur, telina, ardei, dovlecei, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 250 grau bulgur 2 tije de telina, taiate 1 ardei rosu, tocat 2 dovlecei, taiati cubulete 3 rosii cherry, jumatati 1 ceapa, tocata pentru vinegreta: 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »





Caserola de peste in stil mediteranean

17 August 2013
Peste_10Caserola de peste in stil mediteranean din: file de peste, zeama de lamaie, crema de branza cu verdeturi, oregano, ciuperci, rosii, patrunjel, busuioc, sare, piper, patrunjel, frunze de busuioc, pesmet, parmezan, ulei de masline, usturoi, creveti. Ingrediente: 700 g file de peste (de circa 1-1,5 cm grosime) 1/2 zeama de lamaie 125 g crema de…
Read more »





Chiftelute de ciuperci cu ceapa si usturoi

17 August 2013
Chiftelute_de_ciuperci_cu_ceapa_si_usturoiChiftelute de ciuperci cu ceapa si usturoi din: ciuperci, ou, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignion 1 ou 1 ceapă 3 căței de usturoi pătrunjel proaspat mărar proaspăt ulei sare piper   Mod de preparare: Se fierb ciupercile întregi. Se toc în mașina de tocat. Se amestecă ciupercile cu ceapa…
Read more »





Cartofi cu garam masala

17 August 2013
Cartofi_cu_garam_masalaCartofi cu garam masala din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, garam masala, supa de vitaq, untdelemn, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 ardei iute mic 1 lingurita garam masala 500 ml supa de vita 2 linguri untdelemn cateva fire de patrunjel pentru decor  pentru garam masala: cate 1/2…
Read more »





Salata cu tofu la gratar si taitei soba

17 August 2013
Salata_cu_tofu_la_gratar_si_taitei_sobaSalata cu tofu la gratar si taitei soba din: taitei soba, boabe de soia verde, ceapa verde, germeni de soia, castravete, ulei de susan, tofu, ulei, frunze de coriandru, vin de orez, sos de soia, suc de portocala, ardei iute. Ingrediente: 140 g taitei soba sau de orez 300 g  boabe de soia verde (edamame)…
Read more »





Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel

17 August 2013
Clatite_cu_morcovi_ceapa_si_dovlecelClatite cu morcovi, ceapa si dovlecel din: faina, apa minerala, oua, ardei capia, morcovi, ceapa verde, ceapa uscata, dovlecel, telina, sos de soia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 200 ml apă minerală 2 ouă 1 ardei capia 2 morcovi 2 cepe verzi 1 ceapă uscată 1 dovlecel 1 țelină sos de…
Read more »





Ciorbă de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde

17 August 2013
Ciorba_de_fasole_verde_cu_ceapa_si_patrunjel_verdeCiorbă de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde din: fasole verde, bors, oua, ceapa, patrunjel verde, paine, unt, sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 l bors 5 oua 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 5 felii paine 40 g unt sare   Mod de preparare: Pui fasolea la fiert, tăiată bucăţi, a cu…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si stafide

17 August 2013
Salata_cu_branza_nuci_si_stafide_11Salata cu branza, nuci si stafide din: nuci, stafide, otet de vin alb, apa, pesmet, usturoi, sare, ulei de masline, salata creata, branza, suc de lamaie, piper, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1/2 ceasca nuci 1/4 ceasca stafide 1 lingura otet de vin alb 1 lingura de apa 1/4 ceasca pesmet 1 catel de…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu