marți, 6 august 2013

Retete rapide #38

Retete rapide:

Reteta zilei: Cotlete de porc trase la tigaie in unt

9 March 2013
Cotlete_de_porc_trase_la_tigaie_in_unt_1Cotlete de porc trase la tigaie in unt din: cotlete de porc, ulei vegetal, unt, sare si piper. Ingrediente: 1-2 cotlete de porc 1 lingura de ulei vegetal 15g unt nesarat Sare si piper dupa gust       Mod de preparare: Asezonati cotletele cu sare si piper dupa gust pe ambele parti. Intr-o tigaie,…
Read more »





Supa de gaina cu galuste

9 March 2013
Supa_de_gaina_cu_galusteSupa de gaina cu galuste din: gaina, morcovi, ceapa, telina, oua, gris, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 2 oua 3 linguri gris 1 legatura patrunjel sare piper     Mod de preparare: Fierbeţi carnea în 3 l apă cu sare. Luaţi spuma, apoi adăugaţi zarzavaturile tăiate în…
Read more »





Tort de mere cu miez de nuca

9 March 2013
Tort_de_mere_cu_miez_de_nucaTort de mere cu miez de nuca din: mere, oua, faina, zahar, unt, miez de nuca, crema de ciocolata, frisca, portocale, banane si piersici. Ingrediente: 8-10 mere, curatate 7 oua 5 linguri de faina 10 linguri de zahar 100 g unt 50 g miez de nuca 250 g crema de ciocolata 500 ml frisca 2…
Read more »





Varză roşie de post

9 March 2013
Varza_rosie_de_postVarză roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline, miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1 ceapa rosie 1 lingurita chimen 4 linguri ulei de masline 50 miez de nuca 400 g conserva rosii decojite sare piper   Mod de preparare: Tocaţi varza roşie cât…
Read more »





Negrese cu migdale si nuci

9 March 2013
Negrese_cu_migdale_si_nuciNegrese cu migdale si nuci din: unt, ciocolata neagra, oua, zahar tos, faina, cacao, ciocolata negra, ciocolata alba si migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 6 oua 300 g zahar tos 75 g faina, cernuta 40 g cacao 100 g ciocolata cu lapte, de menaj, rupta in bucati…
Read more »





Cârnăciori înveliţi în costită

9 March 2013
Cârnaciori_înveliti_în_costitaCârnăciori înveliţi în costită din: carnaciori, miere, sos de soia, zeama de lamaie si kaizer. Ingrediente: 1,5 kg carnaciori proaspeti in amestec (oltenesti, chorizo, crenvursti ) 4 linguri miere 3 linguri sos de soia zeama de la o lamaie 500 g costita sau kaizer, taiat felii foarte subtiri   Mod de preparare: Inveleşte cârnâciorii în…
Read more »





Cartofi la cuptor cu rozmarin

9 March 2013
Retete_1Cartofi la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja rosie 100 ml grasime de pasare sare de mare 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 gra­de C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari.…
Read more »





Prăjitură cu brânză şi nuci

9 March 2013
Prajitura_cu_brânza_si_nuciPrăjitură cu brânză şi nuci din: pesmet, nuci, zahar, unt, crema de branza, extract de vanilie, scortisoara, oua, smantana. Ingrediente: blat: 1 -1/2 cani pesmet de biscuiti graham, de ovaz sau amaretti 1/2 cana nuci macinate 1/3 cana zahar 1/3 cana unt umplutura: 250 g crema de branza 1-1/2 cani zahar 1 lingurita extract de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de peşte

9 March 2013
Supa_de_peste_4Un preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2 catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de tomate 2 stele anason 1 varf de…
Read more »





Cocktail cu nectarine

9 March 2013
Cocktail_cu_nectarineSe decojeste 1/2 pepene galben, se scot samburii si se taie pulpa cuburi. Se decojeste o nectarina coapta, se taie cuburi. Se paseaza pepenele cu nectarine si se introduce in pahare; se orneaza fiecare cu o capsune. Se completeaza cu putin vin spumos.  
Read more »





Păstârnac cu glazura de muştar

9 March 2013
Pastârnac_cu_glazura_de_mustarPăstârnac cu glazura de muştar din: pastarnac, mustar, faina, piper, sare de mare si grasime de pasare. Ingrediente: 800 g pastarnac, curatat si taiat felii, pe lungime 2 lingurite mustar 1 lingura faina 1/2 lingurita piper macinat grosier 1/2 lingurita sare de mare 3 linguri grasime de pasare   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la…
Read more »





Piept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola

9 March 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_spanac_si_gorgonzolaPiept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola din: piept de pui, frunze de spanac, branza gorgonzola, ceapa, dovlecei, rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 500 g frunze de spanac 200 g branza gorgonzola 2 cepe 2 dovlecei 2 rosii ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »





Turtite din pere

9 March 2013
Retete_1Turtite din pere din: pere, faina, pesmet, apa, zahar, scortisoara, margarina, ulei si sare. Ingrediente: 6 pere mari 2 linguri faina 2 linguri pesmet 2-3 linguri apa 100 g zahar 1 lingurita scortisoara 50 g margarina 100 ml ulei un varf de cutit sare   Mod de preparare: Spălaţi perele, daţi-le pe răzătoarea mare, amestecaţi-le…
Read more »





Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt

9 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_lamaie_si_iaurtPiept de pui cu sos de lămâie si iaurt din: piept de pui, iaurt, usturoi, verdeata, suc de lamaie, sare, piper, parmezan, paine toast, ulei, radacina de telina, cartofi, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 piepți de pui 250 g iaurt 2 căței de usturoi 1 mână verdeață 2 lingurițe suc de lămâie sare…
Read more »





Reteta zilei: Salam de biscuiti cu ciocolata

8 March 2013
Salam_de_biscuiti_cu_ciocolata_09Salam de biscuiti cu ciocolata din: ciocolata, unt, mascarpone, biscuiti zdrobiti si alune maruntite. Ingrediente: 200g ciocolata 100g unt 200g mascarpone 500g biscuiti zdrobiti 50g alune maruntite   Mod de preparare: Ciocolata se topeste, se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga mascarponele, untul si alunele. Se amesteca foarte bine pana se obtine o…
Read more »





Frigarui picante de pui

8 March 2013
Frigarui_picante_de_puiFrigarui picante de pui din: fileuri din piept de pui, sos de soia, sherry, praf de copt, ceapa verde, sos chilli dulce si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g fileuri din piept de pui 12 tepuse pentru frigarui pentru marinata: 4 linguri sos de soia 4 linguri de sherry (sau visinata) 2 lingurite praf de…
Read more »





Jambon cu glazură şi cuişoare

8 March 2013
Jambon_cu_glazura_si_cuisoareJambon cu glazură şi cuişoare din: jambon de porc, radacina de ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, mustar de dijon, praf de ghimbir si cuisoare. Ingrediente: 2,5 kg jambon de porc, fara os, afumat sau nu 50 g radacina de ghimbir, taiata felii subtiri o ceapa mare,…
Read more »





Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi

8 March 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjel_si_usturoiSupă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac, unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g mazare congelta 200 g frunze de spanac 100 g unt 2 l supa de legume 1/2 lingurita faina 1 lingurita zahar 2 catei de usturoi patrunjel verde…
Read more »





Cocktail răcoritor cu gin si votca

8 March 2013
Coctail_racoritorCocteil răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie. Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4 linguri zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă ginul, votca, li­chiorul de rodie şi zeama de lămâie. Toarnă amestecul într-un pahar de cocteil în care…
Read more »





Prăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie

8 March 2013
Prajitura_cu_ananas_si_romPrăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun, ananas si rom. Ingrediente: blatul: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingura esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cani nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2…
Read more »





Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte

8 March 2013
Cartofi_umpluti_cu_brânza_si_pesteCartofi umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui, branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste. Ingrediente: 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire aproximativ 600 g 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g branza cremoasa coaja si sucul de la o jumatate de…
Read more »





Frigărui de legume în stil italian

8 March 2013
Frigarui_de_legume_în_stil_italianFrigărui de legume în stil italian din: frunze de busuioc, mozzarella, rosii, sos pesto, masline verzi si tepuse de lemn. Ingrediente:  Frunze de busuioc sau rucola  300 g branza mozzarella (bile)  10 rosii mici  1 lingura sos pesto (gata preparat)  200 g masline verzi  20 tepuse de lemn   Mod de preparare: Pe fiecare tepusa,…
Read more »





Şalău înăbuşit cu salată

8 March 2013
Salau_înabusit_cu_salataŞalău înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde, ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g file de slaau 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1 ardei gras rosu 250 g andive 1 ceapa rosie 100 ml vin alb sec 1…
Read more »





Placintele cu banane caramelizate

8 March 2013
Placintele_cu_banane_caramelizatePlacintele cu banane caramelizate din: faina de grau, praf de copt, sare, lapte, ulei, oua, unt, zahar brun, scortisoara, sare, esenta de vanilie si banane. Ingrediente: blatul: 2 cani faina de grau 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 400 ml lapte 1/2 cana ulei 2 oua garnitura: 1/4 cana unt 1 cana zahar…
Read more »





Sufleu de branza cu smantana si pesmet

8 March 2013
Sufleu_de_branza_cu_smantana_si_pesmetSufleu de branza cu smantana si pesmet din: branza telemea, smantana, pesmet, oua si unt. Ingrediente: 400 g branza telemea 200 ml smantana 50 g pesmet 3 oua unt   Mod de preparare: Se zdrobeşte telemeaua. Se adăugă smântână, gălbenuurile, albuşurile bătute spumă şi pesmetul. Se amestecă uşor. Se ung cu unt 4 vase mici…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de legume

8 March 2013
Mancare_de_legume_3Mancare de legume din: dovlecei, cartofi, gulii, radicchio, praz, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, otet de vin alb si rozmarin. Ingrediente: 2 dovlecei cartofi gulii radicchio 1 praz mediu, înjumătăţit şi tăiat (partea albă numai) 2 catei de usturoi 2 linguri + 1 linguriţă ulei de măsline extra virgin 2 linguri de…
Read more »





Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure

8 March 2013
Ciorba_cu_varza_acra_ciolan_afumat_si_piureCiorba cu varza acra, ciolan afumat si piure din: varza acra, ceapa, faina, untura, telina, morcov, praz, ciolan afumat, sare, piper, cartofi, unt si lapte. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe 2 linguri faina 1 lingura untura sau ulei 1 telina mica 1 morcov 1 fir de praz 1 ciolan afumat sau 300 g…
Read more »





Cocktail de pepene

8 March 2013
Cocktail_de_pepeneSe scot samburii de la 2 pepeni galbeni, se decojesc si se paseaza. Se inglobeaza 4 linguri zahar pudra, 300 ml de suc de lamaie si 100 ml suc de portocale. Se oarna intr-un bol si se completeaza cu 500 ml apa minerala. Se adauga bile de pepene galben si se da 2 ore la…
Read more »





Drob din ficat

8 March 2013
Drob_din_ficatDrob din ficat din: ficat de pui, chifle, unt, oua, sare, piper, verdeata, unt si pesmet. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 chifle 1 ceapa mica 150 g unt 2 oua sare piper 1 lingurita de verdeata tocata 2 linguri de unt topit 1 lingurita de pesmet   Mod de preparare: prin maşina de…
Read more »





Salata de piept de pui si avocado

8 March 2013
Salata_de_piept_de_pui_si_avocadoSalata de piept de pui si avocado din: frunze de spanac, piept de pui dezosat, crutoane, patrunjel, avocado, rosii uscate, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g piept de pui dezosat 200 g crutoane 1 legatura patrunjel 1-2 avocado 2-3 rosii uscate ulei de masline otet balsamic  …
Read more »





Briose nemtesti

8 March 2013
Briose_nemtestiBriose nemtesti din: oua, faina, lapte, sare, zahar vanilat, unt, suc de lamaie, amidon si fructe de padure. Ingrediente: aluatul: 6 oua 1 cana faina 1 cana lapte 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar vanilat 1/4 cana unt topit sosul de fructe: 1 cana apa 1/2 cana zahar 3/4 lingura suc de lamaie 1 lingurita…
Read more »





Varza cu cartofi

8 March 2013
Varza_cu_cartofiVarza cu cartofi din: cartofi, varza, ulei de masline, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 varza 4 linguri ulei de masline 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în bucăţi şi puneţi-i la fiert în 2 I apă cu 1 linguriţă sare. Spălaţi…
Read more »





Reteta zilei: Supa delicioasa de pui cu legume

8 March 2013
Supa_delicioasa_de_pui_cu_legume_2Supa delicioasa de pui cu legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, carne de pui, supa de pui, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 70 g ceapa 100 g morcovi 100 g praz 100 g telina 60g broccoli 200 g cartofi 250 g carne de pui fiarta si taiata bucatele potrivite 1…
Read more »

Salata de castraveti cu ceapa verde si marar

8 March 2013
Salata_de_castraveti_cu_ceapa_verde_si_mararSalata de castraveti cu ceapa verde si marar din: castraveti, ceapa verde, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 4 castraveti mici 4 fire de ceapa verde marar proaspat ulei de masline zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja. Se taie felii, pe lung. Se curata…
Read more »





Oua pe pat de ceapa prajita cu sos

8 March 2013
Retete_1Oua pe pat de ceapa prajita cu sos din: ceapa, ulei de floarea soarelui, otet de vin, oua, mustar, otet de vin vechi, verdeturi, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe medii 1 lingura cu ulei de floarea soarelui 2 linguri cu otet de vin 4 oua pentru sos: 1 lingura cu mustar 1 lingura…
Read more »





Prajitura cu nuca si foi de napolitana

8 March 2013
Prajitura_cu_nuca_si_foi_de_napolitanaPrajitura cu nuca si foi de napolitana din: oua, zahar tos, zahar pudra, nuca taiata marunt, faina, rahat, unt, foi de napolitana si praf de copt. Ingrediente: 7 oua 1 cana zahar tos 1 cana zahar pudra 1 cana nuca taiata marunt 1 cana faina 1 cana rahat 1 pachet unt 2 foi de napolitana…
Read more »





Supa de gulii cu tarhon

8 March 2013
Supe_6Supa de gulii cu tarhon din: cartofi, gulii de iarna, ceapa, morcov, mei, ulei, pasta de ardei, tarhon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii de iarna 1 ceapa 1 morcov 100 g mei 3 linguri ulei 1 lingura pasta de ardei 1 legatura tarhon verde sare piper boia   Mod de…
Read more »





Briose cu mac si ananas

8 March 2013
Briose_cu_mac_si_ananasBriose cu mac si ananas din: unt, zahar, faina, suc de ananas, oua, esenta de vanilie, praf de copt, zahar farin, suc de lamaie, seminte de mac si fructe din compot. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 g faina 100 ml suc de ananas 3 oua esenta de vanilie praf de copt glazura:…
Read more »





Sniţel cu salată de varză

8 March 2013
Snitel_cu_salata_de_varzaSniţel cu salată de varză din: cotlete de porc, oua, faina, pesmet, varza, rosii, sos de soia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, ulei, sare si piper. Igrediente: 4 cotlete de porc fara os 2 oua 50 g faina 50 g pesmet 1 varza mica 2 rosii 5-6 linguri sos de soia 1 legatura patrunjel 3-4…
Read more »





Desert: Placinta cu mere

8 March 2013
Placinta_cu_merePlacinta cu mere din: faina, margarina, galbenusuri, mar, zahar, lamaie, zahar vanilat, scortisoara si sare. Ingrediente: 350 g faina 100 g margarina 3 galbenusuri 800 g cubulete de mar 150 g zahar 1 lamaie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa un varf cutit de sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina…
Read more »





Paste cu bacon si legume

8 March 2013
Retete_1Paste cu bacon si legume din: paste, bacon, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, fasole verde, ceapa, boabe de piper, patrunjel, marar, cascaval, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 400 g bacon 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 150 g fasole verde 300 g ceapa 1 lingurita boabe de…
Read more »





Reteta zilei: Cod umplut cu chorizo

8 March 2013
Cod_umplut_cu_chorizo_7Cod umplut cu chorizo din: file de cod, chorizo, ulei de masline, unt, sare, piper si spanac. Ingrediente: 500 g file de cod 110 g chorizo 2 linguri de ulei de masline 15 g unt nesarat Sare si piper dupa gust Spanac fiert pentru servire Pentru umplutura: 100 g Chorizo sau alt salam 5 linguri…
Read more »





Punci de pepene, Campari si sampanie

8 March 2013
Punci_de_pepene_Campari_si_sampanieSe scot bile din 2 pepeni galbeni si din 1/2 pepene verde. Se asaza intr-un vas 2 fire de muscata parfumata. Se completeaza cu 2 linguri de zahar, 2 linguri Campari si o sticla de sampanie; se lasa la rece 2 ore. Se adauga sampanie; se serveste cu frunze de muscata parfumata.
Read more »





Deliciu cu vanilie

8 March 2013
Deliciu_cu_vanilieDeliciu cu vanilie din: unt, apa, faina, sare, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 150 g unt 1 pahar apa 200 g faina 1 varf de sare 5 oua pentru umplutura: 1/3 cana de zahar 3 linguri amidon de porumb 2 1/2 cani…
Read more »





Coltunasi prajiti (gyoza)

8 March 2013
Coltunasi_prajiti_3Coltunasi prajiti din: faina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, varza, ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, sake, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: aluat: 150 g faina 120 ml apa 1 lingurita rasa praf de copt un varf de cutit sare umplutura: 300 g carne de porc tocata 200…
Read more »





Carne de iepure pe varza acra cu galuste

8 March 2013
Carne_de_iepure_pe_varza_acra_cu_galusteCarne de iepure pe varza acra cu galuste din: carne de iepure, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, boia, piper, supa de legume, varza acra, smantana, bulion, sare, chifle, unt, oua, lapte, faina, patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de iepure 3 linguri ulei 2 cepe 2 căței de usturoi cimbru 1 linguriță boia piper pisat…
Read more »





Tartă cu brânză si mure

8 March 2013
Tarta_cu_brânza_si_mureTartă cu brânză si mure din: fructe de padure, branza de vaci, oua, unt, gris, pudding de vanilie, zahar, praf de copt, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 300 g fructe de padure amestecate (zmeura, afine, coacaze) 750 g branza de vaci (10% grasime) 4 oua 75 g unt 5 linguri gris 1 pachet pudding de…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu piersici si iaurt

7 March 2013
Prajitura_cu_piersici_si_iaurt_12Prajitura cu piersici si iaurt din: iaurt natural, faina, cacao, amidon, oua, zahar, migdale, praf de copt, unt si piersici. Ingrediente: 200g iaurt natural 230g faina 20g cacao 50g amidon 4 oua 140g zahar 40g migdale macinate 1/2 lingura praf de copt 70g unt topit si racit 3 piersici   Mod de preparare: Galbenusurile se…
Read more »





Salata de cartofi cu legume si crenvursti

7 March 2013
Salata_de_cartofi_cu_legume_si_crenvurstiSalata de cartofi cu legume si crenvursti din: cartofi, supa, otet, sare, piper, ulei, ceapa, morcovi, crenvursti, maioneza, lapte, mazare, porumb si verdeata asortata. Ingrediente: 1 kg cartofi 125 ml supa 4 linguri otet sare piper 4 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 4 crenvursti fierti 4 linguri maioneza 2 linguri lapte 100 g mazare…
Read more »





Aripi de pui cu salata de castraveti si porumb

7 March 2013
Aripi_de_pui_cu_salata_de_castraveti_si_porumbAripi de pui cu salata de castraveti si porumb din: aripi de pui, sare, piper, porumb, castravete, sos dulce acrisor asiatic, supa de legume, patrunjel, boai si germeni de porumb. Ingrediente: 12 aripi de pui sare piper 150 g porumb 1 castravete 4 linguri sos dulce acrisor asiatic 80 ml supa de legume 1/2 legatura…
Read more »





Bors de legume cu smantana si ardei iute

7 March 2013
Retete_6Bors de legume cu smantana si ardei iute din: bors, sfecla, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 l bors 200 g sfecla 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 1 varza mica 3 cartofi 1 ardei iute 1 legatura…
Read more »





Prajitura moţată

7 March 2013
Prajitura_motataPrajitura moţată din: ulei, apa minerala, faina, praf de copt, oua, pudra de cacao, cafea instant, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata menaj, cafea concentrata, frisca, ness si boabe de cafea. Ingrediente: 125 ml ulei 125 ml apa minerala 150 g faina 1 praf de copt 4 oua 3 linguri pudra de cacao 1 lingurita…
Read more »





Oua cu morun la cuptor

7 March 2013
Oua_cu_morun_la_cuptorOua cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie, chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper. Ingrediente: 120 g file de morun proaspat 2 linguri cu lapte degresat sucul de la 1 lamaie 1 varf de cutit de chimen 12 frunze de macris 10 margarina vegetala 4…
Read more »





Profiterol cu caramel

7 March 2013
Profiterol_cu_caramelProfiterol cu caramel din: ulei de floarea soarelui, apa, sare, faina, oua, lapte dulce, zahar, baton de vanilie, unt, zahar si coniac. Ingrediente: pentru gogosi: 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui 1 pahar apa 1 praf de sare 1 pahar faina 4 oua pentru crema: 2 oua 2 linguri faina (sau amidon de porumb)…
Read more »





Drob de carne de vita

7 March 2013
Drob_de_carne_de_vitaDrob de carne de vita din: carne de vita, oua, maruntaie de vita, ceapa, sare, piper, busuioc, cimbru si verdeata. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg maruntaie de vita amestecate (ficat, plamani, rinichi) 4 cepe mari sare piper busuioc cimbru verdeata multa tocata (patrunjel, marar)…
Read more »





Cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi wedges (video)

7 March 2013
Cum_se_prepara_crochete_de_pui_cu_pesto_si_cartofi_wedgesO reteta video despre cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi wedges: Ingrediente: 600 g thin skinned white or red potatoes 2 tbsp olive oil 2 tsp smoked paprika 2 chicken breasts 5 tsp red/green pesto 2 crusts of bread (preferably wholemeal) rocket leaves, to serve cherry tomatoes, to serve   Cum…
Read more »





Briose aurite

7 March 2013
Briose_auriteBriose aurite din: faina, malai, oua, praf de copt, bicarbonat, sare, miere, unt, esenta de vanilie si lapte dulce. Ingrediente: 220 g faina 75 g malai 2 oua 1 plic praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1 praf de sare 1 pahar miere 100 g unt topit esenta de vanilie 1/2 pahar lapte dulce  …
Read more »





Omleta cu orez (omuraisu)

7 March 2013
Omleta_cu_orezOmleta cu orez din: orez, ceapa, bacon, piept de pui, oua, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez fiert basmati 1 ceapa mica 50 g bacon taiat in felii subtiri 100 g piept de pui fiert 4 oua 2 linguri pasta de tomate 30 g ulei sare piper   Mod de…
Read more »





Biscuiti cu nuci

7 March 2013
Retete_7Biscuiti cu nuci din: nuci, zahar pudra, faina, unt, ou, lichior, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 150 g nuci 100 g zahar pudra 200 g faina 150 g unt 1 ou 2 linguri de lichior 1 lingurita zahar vanilat un varf de cutit sare   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi gălbenuşul, lichiorul,…
Read more »





Reteta zilei: Tocana de miel

7 March 2013
Tocana_de_miel_4O reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o cina delicioasa alaturi de cei dragi. Ingrediente: 700 g carne de miel 110 g ceapa 110 g morcovi 110 g țelina 2 catei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita de frunze de cimbru 1 crenguta de rozmarin 300 ml…
Read more »





Chili cu carne

7 March 2013
Chili_cu_carneChili cu carne din: carne de vita, ceapa, usturoi, telina, chili rosii, ulei, supa de carne, fasole boabe, ardei grasi, chimion, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 750 g carne de vita 2 cepe 3 catei de usturoi 2 tije de telina 1-2 ardei chili rosii 6 linguri de ulei 500 ml supa de carne 400…
Read more »





Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde

7 March 2013
Farfalle_cu_ciuperci_spanac_si_ceapa_verdeFarfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde din: farfalle, spanac, busuioc, usturoi, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, parmezan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 350 g farfalle 200 g spanac 1/2 legatura busuioc 1 catel de usturoi 150 g ciuperci champignon 1 legatura ceapa verde sare piper macinat 40 g parmezan ras 3 linguri ulei…
Read more »





Piept de rată cu portocale

7 March 2013
Piept_de_rata_cu_portocalePiept de rată cu portocale din: piept de rata, portocale, lichior de portocale, zahar brun, sare, piper, oregano si boia. Ingrediente: 3 piepti de rata 4-5 portocale 5 linguri de lichior de portocale 2 linguri de zahar brun sare piper oregano boia   Mod de preparare: Se spală piepţii şi se crestează partea cu pieliţa…
Read more »





Placinta cu praz si marar

7 March 2013
Retete_1Placinta cu praz si marar din: aluat de plainta, praz, marar verde, ceapa, morcov, cascaval, telemea, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de placinta 600 g praz 2 legatura marar verde 1 ceapa 1 morcov 300 g cascaval 200 g telemea 3 oua 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Tort cu ciocolata alba si zmeura

7 March 2013
Tort_cu_ciocolata_alba_si_zmeuraTort cu ciocolata alba si zmeura din: oua, zahar, faina, sare, ciocolata neagra, smantana, zahar vanilat, intaritor pentru frisca, ciocolata alba si zmeura. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina sare 50 g ciocolata neagra pentru crema: 400 ml smantana dulce 1 zahar vanilat 2 pliculete cu intaritor de frisca 100 g ciocolata…
Read more »





Malai vanilat

7 March 2013
Malai_vanilatMalai vanilat din: zahar, oua, unt, lapte batut, faina, malai, praf de copt, sare, esenta de vanilie, coaja de lamaie, inghetata si gem de fructe. Ingrediente: pentru blat: 400 g zahar 4 oua 200 g unt topit 200 ml sana sau lapte batut 260 g faina 260 g malai fin 1/2 plic praf de copt…
Read more »

Reteta zilei: Supa de ţelină

7 March 2013
Supa_de_telina_3Supa de telină din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, telina, supa de pui, lapte, smantana, zahar, ulei vegetal si unt nesarat. Ingrediente: 40g cartofi 90g ceapa 1 cațel de usturoi 100 g praz 400g țelina 750 ml supa de pui 100ml lapte 100ml smantana 1 lingurita de sare 1 lingurița de zahar 1 lingura de ulei…
Read more »





Fussili cu ardei si sos de avocado

7 March 2013
Fussili_cu_ardei_si_sos_de_avocadoFussili cu ardei si sos de avocado din: fussili, sare, avocado, zeama de lamaie, piper, sos tabasco, arpagic, ardei gras, ceapa, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 350 g fussili sare 1 avocado copt 2 linguri zeama de lamaie piper macinat sos tabasco 2 linguri arpagic 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1…
Read more »





Ciorba cu zeama de varza si carne de porc

7 March 2013
Ciorba_cu_zeama_de_varza_si_carne_de_porcCiorba cu zeama de varza si carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 4-5 cartofi 1 litru zeama de varza limpede 1 legatura patrunjel   Mod…
Read more »





Salata cu scoici saint jacques

7 March 2013
Salata_cu_scoici_saint_jacquesSalata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de…
Read more »





Placinta bunicii

7 March 2013
Placinta_buniciiPlacinta bunicii din: unt, lapte, zahar, drojdie, sare, ou, faina, zahar brun, miere, nuci pisate si scortisoara. Ingrediente: aluat: 1/2 cana (115 g) unt nesarat 1 cana lapte (250 ml) 5 linguri zahar (65 g) 1 lingura drojdie uscata 1 1/2 lingurite sare 1 ou mare + 1 galbenus mare 450-500 g faina unt pentru…
Read more »





Chiftelute japoneze (korokke)

7 March 2013
Chiftelute_japoneze_3Chiftelute japoneze din: carne tocata, pesmet, cartofi, ceapa, faina, oua, sos de soia, ulei pentru prajit, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata amestec vita-porc 100 g pesmet 2 cartofi mari 1 ceapa mare 50 g faina 3 oua 3 linguri sos de soia 200 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod de…
Read more »





Crochete cu susan si cascaval

7 March 2013
Crochete_cu_susan_si_cascavalCrochete cu susan si cascaval din: faina, cascaval, parmezan, ou, susan, galbenus, drojdie, apa, zahar si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g cascaval ras 50 g parmezan ras 1 ou susan 1 galbenus 1 lingurita cu drojdie uscat 100 ml apa 1/2 lingurita cu zahar 1 lingurita cu sare   Mod de preparare: Dizolvă…
Read more »





Tocanita de purcel cu ardei gras

7 March 2013
Tocanita_de_purcel_cu_ardei_grasTocanita de purcel cu ardei gras din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, salvie, supa de legume si cimbru. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi verzi 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 500 g file de porc 4 linguri ulei de masline sare piper 1…
Read more »





Budinca de lapte cu fructe si ciocolata

7 March 2013
Budinca_de_lapte_cu_fructe_si_ciocolataBudinca de lapte cu fructe si ciocolata din: lapte, malai, faina, zahar, apa de flori de portocal, flori de trandafir, crema de branza, fructe si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 75 g malai 2 linguri faina 4 linguri zahar 1 lingurita apa de flori de portocal si 1 lingura flori de trandafiri (magazinele cu…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de portocale rosii

7 March 2013
Margarita_cu_piure_de_portocale_rosii_1Margarita cu piure de portocale rosii din: sare, gheata, tequila, suc de limeta, lichior de portocale, nectar de agave, piure de portocale rosii, felii de limeta si portocale rosii. sare gheața tequila suc proaspat de limeta lichior de portocale nectar de agave piure de portocale rosii felii de limeta si portocale rosii pentru servire  …
Read more »





Iahnie de fasole cu carne de porc si slaninuta

7 March 2013
Iahnie_de_fasole_cu_carne_de_porc_si_slaninutaIahnie de fasole cu carne de porc si slaninuta din: carne de porc, ulei, slaninuta, ceapa, boabe de fasole, ardei gras, ketchup, sare, piper, boia dulce, busuioc si oregano. Ingrediente: 300 g carne de porc 1 lingură ulei 50 g slăninuță 3 cepe 300 g boabe de fasole albă 1 ardei gras roșu 1 ardei…
Read more »





Prajitura cu aluat de pesmet

7 March 2013
Prajitura_cu_aluat_de_pesmetPrajitura cu aluat de pesmet din: pesmet de biscuiti, unt, zahar tos, zahar vanilat, oua, galbenusuri, amidon alimentar, unt, esenta de vanilie si lamai. Ingrediente: pentru blat: 200 g pesmet de biscuiti 150 g unt 2 linguri zahar tos 1 plic zahar vanilat pentru crema: 4 oua intregi 2 galbenusuri 250 g zahar 1 1/2…
Read more »





Pulpe de raţă împănate cu ştevie

7 March 2013
Pulpe_de_rata_împanate_cu_steviePulpe de raţă împănate cu ştevie din: pulpe de rata, stevie, morcovi, ceapa verde, vin alb, radacina de pastarnac, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de rata 3 legaturi de stevie 1 morcov 1 legatura de ceapa verde 200 ml vin alb sec 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei 5-6 catei de…
Read more »





Tort cu iaurt

7 March 2013
Tort_cu_iaurtTort cu iaurt din: piscoturi de sampanie, zeama de compot, lamaie, coaja rasa de lamaie, frisca, iaurt, esenta de lamaie, zahar pudra si gelatina. Ingrediente: 1 pachet piscoturi de sampanie zeama de la un compot 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 500 ml frisca lichida 500 ml iaurt 1 fiola esenta de lamaie…
Read more »





Bors la putina

7 March 2013
Retete_1Bors la putina din: tarate, malai, paine neagra, huste, crengute de visin. Ingrediente:  2 kg tarite 1 kg malai 1/2kg paine neagra 1 kg huste (tarite care ramin pe fundul borsului) sau 30g drojdie 1 crenguta de visin sau de marar   Mod de preparare: Se pun taritele si malaiul la inmuiat cu apa calduta,…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri umplute cu crema de branza

6 March 2013
Rulouri_umplute_cu_crema_de_branza_20Rulouri umplute cu crema de branza din: faina, cacao, zahar pudra, esent de rom, untura, ou, galbenus de ou, sare, scortisoara, rbanza de vaci, zahar pudra si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru rulouri: 200g faina 1 lingurita cacao neindulcita 1 lingura zahar pudra 2 linguri esenta de rom 20g untura topita 1 ou+ 1 galbenus de…
Read more »





Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă

6 March 2013
Clatite_poloneze_cu_ciuperci_si_verdeataClătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă din: faina, lapte, oua, sare, unt, pesmet, maghiran, cimbru, arpagic, ceapa, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte 3 oua 1 varf de sare unt pentru tigaie 2 linguri unt 2 linguri pesmet umplutura: 1/2 legatura maghiran 1 lingura cimbru tocat 1 lingura arpagic 1…
Read more »





Cubulete de malai cu verdeturi

6 March 2013
Cubulete_de_malai_cu_verdeturiCubulete de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat sau leurda, urzici, stevie 100 ml ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Puneti la fiert 600 ml apa…
Read more »





Minestrone primavera

6 March 2013
Minestrone_primaveraMinestrone primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat, busuioc si parmezan. Ingrediente: 100 g bacon cubulete 6 rosii 4 morcovi 2 catei de usturoi 2 lingurite seminte de fenicul 3 lingurite ulei de masline 1 l supa de legume 1 lingura…
Read more »





Canelloni umplute cu legume

6 March 2013
Canelloni_umplute_cu_legumeCanelloni umplute cu legume din: dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, unt, ulei, supa de legume, sare, piper, cannelloni parmezan si praz. Ingrediente: pentru umplutura: 400 g dovlecel 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri unt 2 linguri ulei 100 ml supa de legume sare piper in…
Read more »





Chec cu glazura de lamaie

6 March 2013
Chec_cu_glazura_de_lamaieChec cu glazura de lamaie din: oua, zahar, faina, lamai, ulei, apa, praf de copt, sare, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 2 lamai 4 linguri ulei 2 linguri apa rece 1 praf de copt 1 praf de sare pentru glazura: zeama de la o lamaie…
Read more »





Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii

6 March 2013
Spaghetti_cu_cerneala_de_sepie_si_sos_de_midiiSpaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre, midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml vin alb parmezan ras ulei de masline   Mod de preparare: Se amesteca 500 ml apa…
Read more »





Fasole alba cu legume

6 March 2013
Fasole_alba_cu_legumeFasole alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 radacini de patrunjel 3 fire de ceapa verde sau 1 fir de praz 1…
Read more »





Bruschete in trei culori

6 March 2013
Bruschete_in_trei_culoriBruschete in trei culori din: bagheta, ciuperci, ceapa, avocado, lamaie, rosii, vin alb, cascaval, ardei copti, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta 400 g ciuperci 2 cepe 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 75 ml vin alb 100 g cascaval 4 ardei copti 3 catei de usturoi 1 lingura…
Read more »





Lasagna cu ciuperci

6 March 2013
Lasagna_cu_ciuperciLasagna cu ciuperci din: galbiori, ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, busuioc, parmezan, sare, piper, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, coaja de lamaie, foi de lasagna, unt, parmezan si cimbru. Ingrediente: 300 g galbiori 300 g ciuperci pleurotus 200 g ciuperci champignons 6 linguri ulei de masline 4 cepe rosii 2 catei de…
Read more »





Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa

6 March 2013
Salata_cu_creveti_ciuperci_negre_si_ceapaSalata cu creveti, ciuperci negre si ceapa din: ciuperci negre, morcov, creveti, lastari de soia, ceapa, coriandru, sare grunjoasa, pasta de ardei iute, otet de orez, sos nuoc nam, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 10 g ciuperci negre uscate 1 morcov mediu 300 g creveti roz, cruzi 400 g lastari de soia…
Read more »





Reteta zilei: Saramura de peste

6 March 2013
Saramura_de_peste_13Saramura de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de orice fel + calamar 1…
Read more »





Muschi de porc cu sos de vin

6 March 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_vinMuschi de porc cu sos de vin din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa rosie, vin demidulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: un kg muschi de porc 50 g sunculita afumata 3-4 cepe rosii potrivite 300 ml vin demidulce rose 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper negru boabe si macinat…
Read more »





Spaghete cu legume si parmezan

6 March 2013
Spaghete_cu_legume_si_parmezanSpaghete cu legume si parmezan din: spaghete, broccoli, conopida, morcovi, porumb, sare, unt, supa de legume, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 250 g broccoli 250 g conopida 200 g morcovi 1 conserva mica de porumb sare 2 linguri unt 200 ml supa de legume piper 1/2 legatura busuioc 70 g parmezan ras…
Read more »





Retete de post: Salata de ciuperci

6 March 2013
Salata_de_ciuperciSalata de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde, margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: un kg ciupercute 3 ardei o legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde sau o ceapa alba 50 g margarina 3-4 lingurite pesmet sare piper alb macinat 4 lingurite ulei   Mod de preparare: Se curăţă ciupercuţele…
Read more »





Inel cu bere si ghimbir

6 March 2013
Inel_cu_bere_si_ghimbirInel cu bere si ghimbir din: faina, praf de copt, bicarbonat, miere, bere neagra, ciocolata, zahar brun, oua, sare, ghimbir, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 ml sirop de miere (2 linguri miere+2 linguri apa) 100 ml bere neagra 175…
Read more »





Salata de pui cu ceapa si rodie

6 March 2013
Salata_de_pui_cu_ceapa_si_rodieSalata de pui cu ceapa si rodie din: piept de pui, rodie, oua, crema de branza, seminte de pin, ceapa, unt si sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 1 rodie 3 oua 250 g crema de branza 2 linguri cu seminte de pin 2 cepe 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală carnea…
Read more »





Tocanita de vinete cu vita

6 March 2013
Tocanita_de_vinete_cu_vitaTocanita de vinete cu vita din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei. Ingrediente: 3-4 vinete medii 400 g vrabioara de vitel 500 g rosii un ardei o ceapa mare rosie sare piper 3-4 linguri ulei de masline pentru mamaliga: 500 ml apa 300 ml…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel aromata

6 March 2013
Friptura_de_miel_aromata_5Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și…
Read more »





Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata

6 March 2013
Clatite_umplute_cu_cascaval_praz_si_sunca_presataClatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata din: oua, lapte, apa minerala, ulei, sare, faina, mozzarella, sunca, praz, pesmet, unt si smantana. Ingrediente: pentru compozitia de clatite: 2-3 oua 250 ml lapte caldut 250 ml apa minerala 100 ml ulei un praf sare 400 g faina pentru umplutura: 300 g cascaval sau mozzarella 300…
Read more »





Aperitive cu prosciutto si castravete murat

6 March 2013
Aperitive_cu_prosciutto_si_castravete_muratAperitive cu prosciutto si castravete murat din: prosciutto, branza de vaci, smantana, branza gorgonzola, castravete murat, ardei gras, marar si sare. Ingrediente: 150 g prosciutto 200 g branza de vaci 125 ml smantana 50 g branza gorgonzola 1 castravete murat 1/2 ardei gras rosu marar sare   Mod de preparare: Curaţă castravetele murat, taie-l în…
Read more »





Rulada cu crema caramel bicolora

6 March 2013
Rulada_cu_crema_caramel_bicoloraRulada cu crema caramel bicolora din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, cacao, foi de napolitana, zahar, lapte, amidon si zahar vanilat. Ingrediente: 5 oua 1 1/4 cana zahar 2 1/3 cani faina 1/3 cana lapte 1/3 cana ulei 2 lingurite praf de copt 1-2 linguri cacao 3 foi de napolitana crema caramel:…
Read more »





Retete de post: Ciorba taraneasca

6 March 2013
Ciorba_taraneascaCiorba taraneasca din: cartofi, ceapa rosie, ardei, morcovi, dovlecel, rosii, sare, piper, ulei de masline, bors, patrunjel verde si leustean verde. Inggrediente: 3-4 cartofi o legatura ceapa sau o ceapa rosie un ardei rosu 2 morcovi un dovlecel 2 rosii sare piper macinat si boabe 2-3 linguri ulei de masline 300 ml bors o legatura…
Read more »





Salata de fasole verde cu struguri

6 March 2013
Salata_de_fasole_verde_cu_struguriSalata de fasole verde cu struguri din: fasole verde, struguri, sare grunjoasa, salota, ulei de nuca, ulei de arahide, ulei de masline, suc de lamaie, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g fasole verde proaspata 300 g struguri albi sau negri 1 lingura cu sare grunjoasa pentru vinegreta: 1 salota mica 1 lingura cu ulei…
Read more »





Sufleu de peşte

6 March 2013
Sufleu_de_pesteSufleu de peşte din: fileuri de peste, faina, unt, oua, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de peste (salau, pangasius etc) 4 linguri faina 100 g unt 2 oua 100 ml lapte dulce nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Fierbi peştele în apă cu un praf de sare, strecori zeama,…
Read more »





Piure de linte

6 March 2013
Piure_de_lintePiure de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri sau gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeţi lintea, spălaţi-o şi…
Read more »





Prajitura cu ciocolata, branza de vaci si miere

6 March 2013
Prajitura_cu_ciocolata_branza_de_vaci_si_mierePrajitura cu ciocolata, branza de vaci si miere din: biscuiti digestivi, ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, pufarin, foi de gelatina, branza de vaci, unt, miere, lapte gras, ciocolata cu lapte, alune, arahide si nuci pisate. Ingrediente: blatul: 175 g biscuiti digestivi (de ovaz) foaia de ciocolata: 100 g ciocolata cu lapte 70 g ciocolata amaruie…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu orz si ciuperci

6 March 2013
Supa_cu_orz_si_ciuperci_11Supa cu orz si ciuperci din: ulei de masline, unt, orz, ceapa, ciuperci, supa de pui, morcov, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 linguri de unt ½ ceasca de orz clatit 2 cepe taiate cubulete 200- 300 g ciuperci feliate 8 cesti supa de pui 1 morcov mare taiat…
Read more »





Avocado cu somon si ardei iute

6 March 2013
Avocado_cu_somon_si_ardei_iuteAvocado cu somon si ardei iute din: avocado, somon afumat, castarvete, ardei iute, oua, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 avocado 100 g somon afumat 1/2 castravete 1/2 ardei iute 2 oua zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, ca să nu…
Read more »





Tacos cu vită, avocado şi roşii cherry

6 March 2013
Tacos_cu_vita_avocado_si_rosii_cherryTacos cu vită, avocado şi roşii cherry din: nachos, rosii cherry, avocado, ardei gras, ceapa, carne tocata de vita, cascaval, boia de ardei iute, sare, piper alb, ulei de masline si lipii. Ingrediente: 250 g nachos 4 rosii cherry 1 avocado 1 ardei gras 1 ceapa 500 g carne tocata de vita 100 g cascaval…
Read more »





Cocktail cu coniac si gin

6 March 2013
Cocktailuri_16Cocktail cu coniac si gin din: albus de ou, sirop de zmeura, coniac si gin. Ingrediente: 1 linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de zmeură 20 ml coniac 30 ml gin   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se…
Read more »





Paste de masline cu nuci

6 March 2013
Paste_de_masline_cu_nuciPaste de masline cu nuci din: masline negre, masline maronii, ceapa, nuci, ulei, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline negre sarate 250 g masline roscate, maronii 100 g ceapa 200 g nuci macinate 2 linguri ulei suc de lamaie condimente (sare, piper, boia)   Mod de preparare: Scoateţi sâmburii măslinelor şi mărunţiţi-le…
Read more »





Sufleu de cascaval cu nucsoara

6 March 2013
Sufleu_de_cascaval_cu_nucsoaraSufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, unt, faina, lapte dulce, oua, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 150 g cascaval tare 60 g unt 40 g faina 400 ml lapte dulce 4 oua nucsoara rasa sare piper macinat   Mod de preparare: Topeşti untul într-o crati-ţă, adaugi făina şi amesteci continuu până se omogenizează complet…
Read more »





Cum se prepara crema de unt

5 March 2013
Cum_se_prepara_crema_de_unt_05Cum se prepara crema de unt din: zahar, albusuri, unt si apa. Ingrediente: 160g zahar 2 albusuri 160g unt o lingura apa     Mod de preparare: Intr- o cratita la foc mic, se topesc 60g zhar cu o lingura de apa si dupa ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge dupa 2-3…
Read more »





Reteta zilei: Rulada cu crema de lapte si fructe de padure

5 March 2013
Rulada_cu_crema_de_lapte_si_fructe_de_padure_18Rulada cu crema de lapte si fructe de padure din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, lapte, unt, amidon de porumb, esenta de vanilie, frisca, fructe de padure, capsune, zahar pudra si sirop din compot. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 130g zahar 120g faina coaja rasa de la 1 lamaie pentru crema de lapte: 1/2…
Read more »





Rulou cu carne de gâscă şi leurdă

5 March 2013
Rulou_cu_carne_de_gâsca_si_leurdaRulou cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca, leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g foi de placinta 500 g carne de gasca 4 legaturi leurda 300 g telemea 1 ceapa 150 – 200 ml ulei 1 ou sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »





Paste cu sos de masline

5 March 2013
Paste_cu_sos_de_maslinePaste cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline, sare, piper, usturoi, rosii si busuioc. Ingrediente: un pachet paste fara ou 3-4 linguri ulei un praf de sare pentru sos: 200 g pasta de masline negre sau verzi sare piper rosu macinat 4 catei usturoi 4-5 rosii 2-3 fire busuioc…
Read more »





Varza calita cu carnati afumati de porc

5 March 2013
Varza_calita_cu_carnati_afumati_de_porcVarza calita cu carnati afumati de porc din: varza murata, ceapa, piper, ulei, marar, pasta de rosii, carnati afumati de porc si foi de dafin. Ingrediente: un kg varza murata 1-2 cepe piper boabe si macinat 50 ml ulei pentru calit 2 legaturi marar 2 linguri pasta de rosii 500 g carnati afumati de porc…
Read more »





Supă de creveţi, midii si fenicul

5 March 2013
Supa_de_creveti_midii_si_feniculSupă de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul, conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati zeama de la…
Read more »





Peperonata cu piept de gaina

5 March 2013
Peperonata_cu_piept_de_gainaPeperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2 ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in bulion 50…
Read more »





Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde

5 March 2013
Cotlete_de_miel_cu_sos_oyster_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster 50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1…
Read more »





Tarte cu morcovi

5 March 2013
Tarte_cu_morcoviTarte cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita bicarbonat un praf de sare 200 ml apa minerala pentru umplutura: 2 cepe 500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de masline o…
Read more »





Budinca din franzela

5 March 2013
Budinca_din_franzelaBudinca din franzela din: franzela, branza de vaci, oua, unt, lapte dulce, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela 500 g branza de vaci 6 oua 25 g unt moale 500 ml lapte dulce 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilat   Mod de preparare: Baţi 4 ouă cu telul până devin spumoase. Torni peste…
Read more »





Salata de castravete cu somon si ghimbir

5 March 2013
Salate_2Salata de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana, sare si piper alb. Ingrediente: 1 castravete mic 2 mere verzi sucul de la 1 lamaie 200 g somon afumat 2 lingurite cu otet de alcool 2 linguri cu icre de somon…
Read more »





Piept de rata umplut cu sos de macris

5 March 2013
Piept_de_rata_umplut_cu_sos_de_macrisPiept de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 200 g carne tocata de pui 1 morcov 1 ceapa 2 linguri sos Worcester 100 g unt 1 lingura faina 500…
Read more »





Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

5 March 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_si_cartofi_07Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata, parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 ardei galben 250g cartofi 250g carne tocata 50g parmezan 1 ou 1 pahar vin alb sec 1 ceapa 1 crenguta de…
Read more »





Anghinare caramel cu lămâie si vin

5 March 2013
Anghinare_caramel_cu_lamâie_si_vinAnghinare caramel cu lămâie si vin din: anghinare, zahar brun, lamai, vin alb spumos, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg anghinare 2 linguri zahar brun 2 lamai 1 pahar vin alb spumos ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se spală anghinarea şi se fierbe 10 minute în apă cu…
Read more »





Retete de post: Chifteluţe de ciuperci

5 March 2013
Chiftelute_de_ciuperciChifteluţe de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 100 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: o căpăţână usturoi 1-2 legături mărar 50 g margarina o…
Read more »





Macrou la cuptor

5 March 2013
Macrou_la_cuptorMacrou la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o legatura…
Read more »





Mucenici muntenesti (de post)

5 March 2013
Mucenici_muntenestiMucenici muntenesti din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l apa 350 g zahar coaja…
Read more »





Salata cu untisor si ceapa caramelizata

5 March 2013
Salata_cu_untisor_si_ceapa_caramelizataSalata cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui, fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe de circa 120 g fiecare 1 lingura cu ulei de floarea soarelui 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 100 g untisor 50 g…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu