miercuri, 7 martie 2012

Deserturi savuroase

Deserturi savuroase

Va prezentam o serie de Deserturi savuroase astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste Deserturi savuroase si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre!

Deserturi savuroase

Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane de vanilie, oua, zahar, zeamil si foi de gelatina. Ingrediente: pentru biscuit: 125 g + unt cat o nuca 160 g faina 125 g zhar 60 g nuci pecan (sau obisnuite) 1 ou pentru…

Read more »

Crema de migdale cu visine

Deserturi savuroaseO reteta de crema de migdale cu visine din: visine, branza mascarpone, pudra de migdale, zahar, ou, biscuiti, unt si zahar pudra. Ingrediente: 300 g visine decongelate 250 g branza mascarpone 80 g pudra de migdale 50 g zahar 1 ou 6-8 biscuiti cu unt, rotunzi 15 g unt 30 g zahar pudra, foarte…

Read more »

Bezea cu portocale

Deserturi savuroaseO reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si grand marnier. Ingrediente: 1 cochilie din bezea 2 porto­cale 400 g zahăr pudră 6 foi de gelatină (6 x 2 g) 6 gălbe­nuşuri 1 baton de vanilie 500 ml lapte 40 g…

Read more »

Tort cu vanilie si afine

Deserturi savuroaseO reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar, afine si gem. Ingrediente: umplutura: 1 pachet budincă de vanilie 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat: 130 g unt 150…

Read more »

Crema englezeasca de zahar ars

Deserturi savuroaseO reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o lingurita suc de lamaie Mod de…

Read more »

Budinca dulce de orez

Deserturi savuroaseO reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat Mod de preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat. Adauga…

Read more »

Tartă crocantă

Deserturi savuroaseO reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar, afine, pesmet si galbenus. Ingrediente: 300 g aluat congelat 300 ml lapte 1 pachet budinca de vanilie 3 linguri zahar 600 g afine 3 linguri pesmet 1 galbenus Mod de preparare: Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi foile să se dezgheţe…

Read more »

Prajitura cu afine si lamaie

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura cu afine si lamaie din: coaja de lamaie, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, unt, faina, galbenusuri, amidon, baton de vanilie, suc de lamaie, vin alb, afine, frunze de menta si zahar candel. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 170 g zahar pudra 1 pachetel zahar vanilinat sare 200 g…

Read more »

Budinca dulce de dovleac

6 March 2012

Deserturi savuroaseO reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g mascarpone 100 g crema de branza 4 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura cu unt 1/2 lingurita cu scortisoara 2…

Read more »

Tarta cu pere si castane

Deserturi savuroaseO reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3 foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bi­ne coapte 180 g castane la conservă 60 g piure…

Read more »

Bavareza cu caramel si turta dulce

Deserturi savuroaseO reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana. Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte inte­gral 10 gălbenuşuri 8 foi de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smân­tână lichidă, foarte rece …

Read more »

Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou

Deserturi savuroase

O reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina, oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca, rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g zahar tos 4…

Read more »

Tort de trufe

Deserturi savuroaseO reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: 8 oua 225 g zahar pudra 200 g faina de grau 25 g praf de cacao 1,2 l frisca (cu continut…

Read more »

Reteta zilei: Minitarte

Deserturi savuroaseO reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul…

Read more »

Tort victorian clasic

Deserturi savuroaseO reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

Deserturi savuroaseO reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza crema de branza cu crema caramel…

Read more »

Budinca de mere

Deserturi savuroaseO reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g grasime vegetala o lingurita…

Read more »

Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop

Deserturi savuroaseO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca…

Read more »

Plăcintă cu fructe si brânză

Deserturi savuroaseO reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura. Ingrediente: blat: 200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare 2 linguri zahăr 100 g unt rece…

Read more »

Budinca de ciocolata

Deserturi savuroaseO reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2 linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o…

Read more »

Prajitura cu cafea

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1 cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri cacao…

Read more »

Prajitura cu zulufi de lamaie

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja…

Read more »

Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie

Deserturi savuroaseO reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100 g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin…

Read more »

Briose cu portocale glasate

Deserturi savuroaseO reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar fin 3…

Read more »

Napolitane cu cremă de rahat

Deserturi savuroaseO reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg rahat colorat 1 lamaie 100 g unt Mod de preparare: Se trece rahatul prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat. Pasta se…

Read more »

Crema de lamaie

Deserturi savuroaseO reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite 120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin Mod de preparare: Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun…

Read more »

Tort cu brânză

Deserturi savuroaseO reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni Ingrediente: aluat fraged: 125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură: 10 foiţe gelatină 250 g zmeură…

Read more »

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1 praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping: 500 g brânză dulce 250…

Read more »

Prajitura cu fulgi de alune

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune. Ingrediente: aluat: 200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură: 2 albuşuri de ou…

Read more »

Budinca engleza

Deserturi savuroaseO reteta de budinca engleza din: oua, migdale, fructe confiate, fruce din dulceata, biscuiti, coniac, rom, unt, alcool, otet, margarina, pesmet, zahar cubic si zahar. Ingrediente: 4 oua 140 g migdale o lingura fructe confiate 2 linguri fructe din dulceata, taiate 100 g biscuiti sfaramiciosi un paharel coniac un paharel rom 2 linguri unt…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa…

Read more »

Budincă de orez cu lămâie şi vanilie

Deserturi savuroaseO reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt. Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g zahar…

Read more »

Clatite cu mere

Deserturi savuroaseO reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita zahar…

Read more »

Marmeladă de lămâie

Deserturi savuroaseO reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat. Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat Mod de preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează năsturelul din partea de sus, prin care…

Read more »

Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă

Deserturi savuroaseO reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente: 500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei Mod de preparare: Bateţi ouăle cu…

Read more »

Piersici amaretto

Deserturi savuroaseO reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Tăiaţi piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâm­burii. Zdrobiţi-i biscuiţii. Amestecaţi-i cu untul moale. Aşe­zaţi două bucăţi de folie…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri dulci

Deserturi savuroaseO reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta…

Read more »

Cornuleţe cu ciocolată

Deserturi savuroaseO reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra. Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata amaruie 1 lingura de zahar pudra Mod…

Read more »

Desert cu pere şi castane

Deserturi savuroaseIngrediente: două pere 150 g castane din conservă 300 g brânză de vaci 100 ml iaurt 110 g zahăr tos 50 g fistic o jumătate de lămâie un albuş două pliculeţe cu zahăr vanilinat topping de căpşuni 100 g ciocolată albă vişine şi cireşe din compot Preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie, se toarnă…

Read more »

Negresa cu alune

Deserturi savuroaseO reteta delicioasa de negresa cu alune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina si nuca de cocos. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 100 g unt 250 g zahăr 2 ouă 100 g alune 150 g făină 100 g nucă de cocos preparare: Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie împreună cu untul şi…

Read more »

Tarta cu fructe de padure

O reteta delicioasa de tarta cu fructe de padure din: unt, zahar, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, oua, fructe de padure, gem de fructe de padure, faina si sare. Ingrediente: 400 g unt 100-120 g zahăr 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 pliculeţ cu praf de copt 2 ouă 300 g…

Read more »

Tort fin de şampanie

O reteta delicioasa de tort fin de sampanie din: foi de aluat, albus, zahar, foite de gelatina, capsuni, suc si coaja de lamaie, sampanie, frisca si glazura alba. Ingrediente: 4 foi de aluat (300 g) 1 albuş 160 g zahăr 10 foiţe de gelatină 750 g căpşuni sucul şi coaja de la 1 lămâie…

Read more »

Tartă de mere cu gem

Ingrediente: 1 un pachet foietaj congelat (230 g, e 32 cm sau 250 g) 700 g mere sucul de la o jumătate de lămâie eventual, 4 linguri de Calvados 50 g marţipan 100 g compot de mere (borcan) 70 g zahăr pudră 2 linguri unt 2 linguri gem de mere Preparare: Dezgheţaţi aluatul conform…

Read more »

Inghetata de visine cu clatite si mere

Deserturi savuroaseIngrediente: 500 g vişine 1 l de frişca 400 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat Preparare: Se aleg vişinele, se spală şi se curăţă de sâmburi. După ce s-au curăţat, se presară zahărul peste ele şi se lasă la rece 10 minute. Separat, într-un bol, se bate frişca foarte bine. Frişca naturală se…

Read more »

Desert cu branza si caise

Deserturi savuroaseIngrediente -pentru aluatul cu drojdie: 1/2 cub de drojdie 125 ml lapte 300 g faină 60 g zahăr 1 vârf de sare 1 ou 50 g unt moale 1 pachet zahăr vanilinat -pentru umplutură: 1 cutie caise (850 ml) 6 ouă 1,5 kg brânză de vaci, dulce 300 g zahăr 200 g unt topit…

Read more »

Visine cu o crusta de bezea

Ingrediente: 1 borcan cireşe sau vişine pentru diabetici (720 ml) 3 ouă 1 pachet aromă de vanilie îndulcitor lichid 250 g brânză dulce de vaci 3 linguri migdale măcinate 3 linguri făină 1 vârf de sare Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă (conţinut circa 2 l). Scurgeţi cireşele într-o…

Read more »

Cozonac moldovenesc

Deserturi savuroaseIngrediente: un kilogram făină 350 g zahăr 500 ml lapte 5 ouă pentru aluat un ou pentru uns 200 ml untdelemn 70 g drojdie de bere esenţă de rom praf de sare 200g nucă măcinată 100g stafide coaja de lămâie 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat Preparare: Inainte cu câteva ore de a prepara aluatul,…

Read more »

Smochine cu miere si migdale

Ingrediente: 2 smochine coapte 2 linguri iaurt grecesc 1 lingura miere lichida scortisoara migdale prajite Mod de preparare: Se taie două smochine coapte în jumătate, peste ele se toarnă 2 linguri de iaurt grecesc cu 0% grăsimi, apoi se stropeşte cu 1 lingură de miere lichidă. La servire se presară puţină scorţişoară şi migdale…

Read more »

Clatite cu dovlecel

3 January 2009

Ingrediente: 140g făină 2 ouă 175ml lapte 50g brânză cheddar tare, ruptă în bucăţi 1/2 de legătură de ceapă de tuns, tăiată mărunt 2 dovlecei, rasi 1 linguriţă ulei de măsline Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se pune făina într-un bol, se asezonează, apoi se amestecă gradual ouăle si laptele, până…

Read more »

Prajitura cu migdale si zmeura

Ingrediente: 1 pachet de foitaj 130 g zahar tos 3 oua 30 g branza de vaci 200 g migdale 40 g gris 150 g gem zmeura 2 pliculete zahar vanilat Zahar pudra, fructe de sezon Unt Mod de preparare: Foitajul se dezgheata la temperatura camerei ca sa nu se rupa foaia, se aseaza pe…

Read more »

Budinca de gris cu portocale

Ingrediente: 1 l lapte dulce 250 g gris 100 g zahar 50 g stafide 3 oua 100 g unt 100 g biscuiti macinati 50 g coaja de portocala confiata 1 pastaie de vanilie Pudra de cacao 1 lingurita pudra de scortisoara Sare, frisca, fructe de sezon Mod de preparare: Se pune laptele dulce la…

Read more »

Minitarte delicioase cu fructe rosii

O reteta de minitarte delicioase cu fructe rosii din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, sare, capsuni, coacaze rosii, zmeura, mure, smantana, zahar vanilat, frunze de menta si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina (+30g) 100 g unt (+20 g) 80 g zahar pudra 3 galbenusuri 1 varf de sare Pentru garnitura: 6…

Read more »

Barcute cu crema de zmeura

Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 50 g miezuri de nuca 300 ml apa 150 g zahar tos 10 g gelatina 200 g zmeura 2 pliculete zahar vanilat 1 varf de cutit de sare sucul de la o jumatate de lamaie menta proaspata frisca Mod de preparare: Se pune zmeura intr- strecuratoare, se spala cu…

Read more »

Piersici cu fulgi de ciocolata

Deserturi savuroaseO reteta delicioasa de piersici cu fulgi de ciocolata din: piersici, vin alb, mascarpone, branza de vaci, scortisoara, zahar vanilat, ciocolata neagra, fistic, ghimbir, menta si frisca. Ingrediente: 8 piersici 350 ml vin alb dulce 100 g mascarpone 100 g branza de vaci 1 betisor de scortisoara 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat…

Read more »

Crema caramel cu nectarine

Deserturi savuroaseO reteta delicioasa de crema caramel cu nectarine din: galbenusuri, ou, lapte, zahar vanilat, zahar tos, apa, suc de lamaie, lichior de cafea, sare si nectarine. Ingrediente: 5 galbenusuri 1 ou 750 ml lapte dulce 2 pliculete zahar vanilat 220 g zahar tos 3 linguri apa 1 lingurita suc de lamaie 1 lingura lichior…

Read more »

Cuib din ciocolată

Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 6 foi (12 g) de gela­tină două ouă întregi 4 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 25 ml smântână lichidă, un pacheţel cu zahăr vanilinat 2-3 linguri de cacao ouă de Paşti din ciocolată pentru decor Mod de preparare: Se înmoaie foile de gelatină într-un castron cu apă rece….

Read more »

Tarte cu branza brie şi cireşe

Deserturi savuroaseIngrediente: două pachete de foitaj două cutii de brânză brie 300 g cireşe 80 g miezuri de nucă 30 g fistic două ramuri de rozmarin două linguri de seminţe de susan un ou două linguri de zahăr brun un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un vârf de cuţit cu pudră de cuişoare…

Read more »

Cremă de vanilie cu cireşe

Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate de linguriţă de pudră…

Read more »

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Deserturi savuroaseIngrediente: un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanili­nat o lingură de sirop de cireşe 100 g nucă de cocos 50 g miezuri de nucă…

Read more »

Ingheţată de pepene galben

Deserturi savuroaseIngrediente: doi pepeni galbeni de mărime potrivită opt foi de gelatină incoloră 60 g unt 40 g făină 100 g zahăr 7 albuşuri decorul: frunze de mentă felii de citrice felii de pepene galben (mici) Mod de preparare: Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi…

Read more »

Nisperos asadas – Nisperos la cuptor

Deserturi savuroaseIngrediente: 12 nîsperos 100 g stafide 4 linguri de brandy zahăr pudră 100 g migdale prăjite 200 g frişca bătută pudră de scorţişoară Mod de preparare: Se aleg fructele de nîspe­ros să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică…

Read more »

Rulada cu inghetata

Deserturi savuroaseIngrediente: 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2 linguri cacao Pentru crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de rom Pentru inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g ciocolata alba 50 g ciocolata cu lapte 300 ml frisca batuta …

Read more »

Inghetata cu frisca si capsuni

Deserturi savuroaseIngrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se…

Read more »

Prajiturele cu nuci si cacao

Deserturi savuroaseIngrediente: 150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g de zahar pudra Mod de preparare Sc…

Read more »

Chec cu migdale

Deserturi savuroaseIngrediente: 140 g unt 250 g zahar 4 oua 1 lamaie 210 g faina 1 plic cu praf de copt 150 g fulgi de ciocolata sare Pentru decor: 50 g migdale 30 g zahar Mod de preparare: lntr-un castron, amestecă energic zahărul cu untul şi gălbenuşurile până obţii o cremă albă consistentă. Adaugă…

Read more »

Cozonac rulat cu crema de nuci

Deserturi savuroaseIngrediente: Pentru aluat: 30 g drojdie 200 ml lapte călduţ 70 g zahăr 500 g făină un praf de sare 100 g unt topit 2 ouă coaja rasă de la o lămâie Pentru umplutură: 200 g de nuci esenţă de vanilie 120 g zahăr o linguriţă de cacao si o lingură de lapte o…

Read more »

Strudel cu dovleac

Deserturi savuroaseIngrediente: Pentru aluat: 250 g faina 40 ml apa minerala 50 g iaurt 2-3 linguri de ulei de masline 20 g unt 1 ou un praf de sare Pentru umplutura: 500 g dovleac fara coaja un cubulet de unt 10 linguri de zahar un praf de sare 1-2 lingurite de scortisoara 2-3 pliculete de…

Read more »

Tarta cu dovleac

Deserturi savuroasePentru aluat: 250 g făină o linguriţă de praf de copt 30 g zahăr pudră 70 g nuci 125 g unt 2 linguri lapte făină şi grăsime pentru tapetat tava puţină sare Pentru umplutură: 700 g dovleac (pulpă fără seminţe) 100 ml frişca 50 g zahăr pudră o linguriţă de scorţişoară zeama de la…

Read more »

Turtite cu dovleac

Deserturi savuroase Ingrediente: 4 ouă 400 g dovleac fiert 200 g miere 100 g de nuci fin măcinate o linguriţă de scorţişsoară 250 g făină integralăă un pliculeţ de zahăr vanilat un pliculeţ praf de ccopt 50 g seminte de dovleac Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade…

Read more »

Devonshire Scones

Deserturi savuroase Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două lin­guri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pen­tru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat…

Read more »

Tortuleţe cu gutui

Deserturi savuroaseIngrediente: Aluat: 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit de sare Um­plutură: 500 g gutui 1 lămâie 4 linguri miere 7 foiţe de gelatină 100 g glazură 120 g brânză de vaci 6 lin­guri de zahăr 1 vârf de cuţit de vanilie 100 ml frişca …

Read more »

Prajitură cu gutui si migdale

Deserturi savuroaseIngrediente: Pentru gutui: 500 ml vin alb 100 g zahăr 2 fructe stea 1/2 lămâie 5 gutui ( circa 275 g) Pentru aluat 250 g unt moale 200 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare 5 ouă 250 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 g migdale măcinate 4…

Read more »

Poale-n brâu

Deserturi savuroase Ingrediente maia: 200 g făină 70 g drojdie 100 ml lapte 20 g zahăr tos Pentru aluat: 1,5 kg făină 200 ml lapte 6 ouă 250 g zahăr 100 ml ulei 10 g sare Umplutura: 1,5 kg brânză grasă de vaci 4-5 ouă 200 g zahăr 15 g coajă de lămâie rasă 50…

Read more »

Desert cu morcovi

Deserturi savuroase Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata) 300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt zahar pudra sare Mod de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face o…

Read more »

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

Ingrediente: un ou 1 gălbenuş 150 g făină 50 g zahăr pudră 100 g mig­dale 50 g alune 30 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 1/2 praf de copt gem de căpşuni Mod de preparare: Se amestecă zahărul, vanilia, praful de copt şi făina. Se adaugă oul, gălbenuşul şi se amestecă din nou…

Read more »

Tort de post

Deserturi savuroaseIngrediente: blatul: două căni de făină o cană de zahăr o ceaşcă de ulei o ceaşcă de nucă măcinată două pliculeţe cu praf de copt 3-4 linguri de cacao o linguriţă de esenţă de porto­cale o lingură de esenţă de rom o lin­gură de coajă rasă de portocală apă minerală o linguriţă de dulceaţă…

Read more »

Strudel cu dovleac si scortisoara

Deserturi savuroaseIngrediente: 500 g făină 12 linguri de apă caldă un praf de sare dovleac ras zahăr scorţişoară după gust Mod de preparare: Se amestecă bine făina cu sare şi apă şi se face un aluat. Se încălzeşte o oală pe foc şi se aşază cu fundul în sus peste cocă. Totul se acop­eră, timp…

Read more »

Ecler cu frişca şi kiwi

Ingrediente: pentru aluat: 220 ml apă 120 g unt 120 g făină 4 ouă un vârf de cuţit de sare pentru cremă: 3 ouă 200 g zahăr 500 ml frişca un pliculeţ cu zahăr vanilinat două fructe de kiwi Mod de preparare: Intr-o oală, la foc potrivit, se pun apa şi untul. Se…

Read more »

Chec

Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 100 g unt 120 g zahăr două ouă un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Untul se freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi zahărul vanilinat, amestecându-se foarte bine. Se toarnă…

Read more »

Prăjitură de post

Ingrediente: 3 căni de făină 6 linguri de cacao două linguriţe de bicarbonat două căni de zahăr, două căni cu apă două pliculeţe de zahăr vanilat 11 lin­guri de ulei două linguri de oţet coajă rasă de portocală Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia, apa şi zahărul…

Read more »

Prăjitură cu fructe si crustă de brânză

Deserturi savuroaseIngrediente aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g iaurt natu­ral Pentru topping: 1 cutie ana­nas bucăţi (850 ml) 1 cutie pe­re (425 ml) 5 crenguţe mentă 200 g brânzică de casă 3 lin­guri zahăr…

Read more »

Prajiturica de casa

Ingediente: 200 g unt 250 g zahăr esenţă de vanilie 200 g făină 4 ouă 1 plic cu praf de copt 100 g nucă de cocos jeleu de fructe Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi esenţa de vanilie până obţii o masă cremoasă. Adaugă praful de copt,…

Read more »

Foietaj cu nucă şi mac

Deserturi savuroaseIngrediente: Pentru aluat: 300 g făină 100 g smântână 140g unt sare Pentru umplutura: 300 g de nucă măcinată 200 g de caşcaval 100 g de mac 100 g de alune Mod de preparare: Se face o adâncitură în făină şi se pune la mijloc untul proaspăt, smântână şi sarea, iar dacă este…

Read more »

Cornuri cu şuncă si cu caşcaval

Deserturi savuroase O reteta de cornuri cu sunca si cascaval din: aluat, unt, telemea de oia, cascaval, mushi si oua. Ingrediente: 450 g aluat pentru plăcintă 30 g de unt pentru uns formele 50 g de telemea de oaie 100 g de caşcaval ras 150 g de muşchi afumat sau sunca afumata. 2 ouă Mod…

Read more »

Tort cu corcoduşe

Deserturi savuroaseIngrediente: Pentru aluat: 250 g faină 80 g smântână fermentată 2 linguri miere lichidă 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar: 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi 70 g migdale măcinate (fără coajă) 100 g miere lichidă 1-2 linguri alcool de corcoduşe …

Read more »

Tartă cu mălai, mere şi stafide

Deserturi savuroaseIngrediente: 90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr pudră scorţişoară pentru presărat deasupra Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă;…

Read more »

Trandafiri

Deserturi savuroase Ingrediente aluat fraged: 1 lingură făină 25 g margarina unt sau untură Mod de preparare: Din toate acestea se face un aluat care se lasă o noapte la rece. A doua zi se întinde o foaie potrivită. Se taie cu paharul sau cu o cană (nu foarte largă la gură) aluatul apoi…

Read more »

Prajitura cu amidon

Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 250 g amidon Ingrediente Crema: 1/4 l lapte 3 linguri zahar 3 linguri faina 1 borcan compot (caise) 1 pachet unt Mod de preparare: Se bat albusurile bine, se pune zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amidonul in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se fac…

Read more »

Parfe de pepene galben

Deserturi savuroaseIngrediente: 1 kg miez miez de pepene galben 1 pahar lapte 1 pahar frisca 1 pahar zahar pudra Mod de preparare: Miezul de pepene galben se trece prin sită, se adaugă aptele, zahărul şi frişca, se amesteca compoziţia in tâviţe şi se introduce în congelatorul frigiderului. Parfe de pepene galben Pofta buna!

Read more »

Deliciu cu prune şi smântână

Deserturi savuroaseIngrediente: 200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 140 g zahăr 400 g făină 4 ouă 40 g unt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 300 g smântână fer­mentată 1 linguriţă fruct stea măcinat 800 g prune Mod de preparare: Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o în lapte. Adăugaţi 20…

Read more »

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

Deserturi savuroaseO reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet Mod de preparare:…

Read more »

Inghetata cu frisca

Ingrediente: 3 albuşuri 200 g frişca 3 linguri zahăr 100 g nucă măcinată sau fructe zdrobite (căpşune, zmeură, vşine, caise) Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul, după care se adaugă frişca şi nucile (fructele). Se amestecă totul uşor şi se pune în congelator. Pofta buna!

Read more »

Salata de fructe

Deserturi savuroaseIngrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte (nu…

Read more »

Prăjitură cu prune si nuci

Deserturi savuroaseIngrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit de sare 200 g unt moale 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură transparentă Mod de preparare: Pregătiţi prunele şi îndepărtaţi-le sâmburii….

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu