vineri, 9 martie 2012

Retete

retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, reteta zilei, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase.

Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai

Cordon_bleu_crocant_umplut_cu_sunca_si_brânza_cu_mucegai

O reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu, snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2 linguri...

Read more »

Tort de alune si coacăze roşii

Tort_de_alune_si_coacaze_rosii

O reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide crema: 8 foite de gelatina...

Read more »

Supă cu fidea

Supa_cu_fidea.png

O reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana, fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper...

Read more »

Tarta cu porumb si morcovi

Tarta_cu_porumb_si_morcovi.png

O reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel, legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 ouă o...

Read more »

Peste cu legume si usturoi

Peste_cu_legume.png

O reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei, ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi 500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei Mod de preparare: Spală bine peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i cu sare şi frea- că-i bine cu...

Read more »

Porc cu mirodenii in aluat

Porc_cu_mirodenii_in_aluat

O reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100...

Read more »

Cocktail Red Royal

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.

Read more »

Salată clasică de verdeţuri

Salată_clasică_de_verdeţuri_3

Această salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură. Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi cresonul dau savoare,...

Read more »

Supa crema de legume cu lapte de soia

Supa_crema_de_legume_cu_lapte_de_soia

O reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml lapte de soia sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe răzătoarea cu...

Read more »

Clatite cu praz si cartofi

Clatite_cu_praz_si_cartofi

O reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt, cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru...

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

Friptura_de_porc_la_tigaie_in_stil_unguresc_21

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin...

Read more »

Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin

Varza de Bruxelles_cu_pesmet_picant_si_muguri_de_pin

O reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din: varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1 lingurita...

Read more »

Grapefruit confiat si sorbet

Grapefruit_confiat_si_sorbet

O reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari 100 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o...

Read more »

Tarta cu broccoli si ciuperci

Tarta_cu_broccoli_si_ciuperci

O reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte, cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz, patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura 2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli...

Read more »

Orez cu fructe de mare

Orez_cu_fructe_de_mare

O reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov, porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1...

Read more »

Retete de post: Pasta de urzici cu hrean

Pasta_de_urzici_cu_hrean

O reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi, gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean ras sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu...

Read more »

Capucino cu ciocolata, cafea si whisky

Capucino_cu_ciocolata_cafea_si_whisky

O reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso, ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra 6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra...

Read more »

Ficatei cu verdeturi in foitaj

Ficatei_cu_verdeturi_in_foitaj

O reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui, verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie, alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua 2 linguri...

Read more »

Cocktail cu sampanie si tequilla

Cocktail

O reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Mucenici

Mucenici_moldovenesti.jpg [auto]

9 martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană...

Read more »

Piure de varza de Bruxelles

Piure de varza de Bruxelles

O reteta de piure de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte si sare. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 1 kg cartofi 200 g branza de vaci 50 g unt 1/2 cana cu lapte sare Mod de preparare Curata varza, opareste-o in apa cu sare aproximativ 20...

Read more »

Sos de usturoi cu cimbru si chimion

Sos de usturoi cu cimbru si chimion

O reteta de sos de usturoi cu cimbru si chimion din: usturoi, ceapa, cimbru, chimion, nucsoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 căpăţâni usturoi 1 ceapă mare 2 fire cimbru, chimion 1/2 nucşoară rasă zeama de la 2 lămâi mari Mod de preparare: Toate ingredientele se zdrobesc într-un mojar din porţelan sau din lemn...

Read more »

Cocktail Nacional

Cocktail Nacional

O reteta simpla de Cocktail Nacional din: rom brun, apricot brandy, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Apricot Bandy 2 cl suc de limeta 1 cl zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de gehata intr-un shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi...

Read more »

Budincă delicioasa de peşte

O reteta simpla de budinca delicioasa de peste din: peste, foaie de dafin, uleid e masline, ceapa, rosii, ardei grasi, patrunjel verde, marar verde, usturoi, sare, zahar si piper. Ingrediente: 500 g peşte 1 foaie dafin 1 pahar ulei de măsline 4 cepe 750 g roşii 2 ardei graşi 2 linguriţe pătrunjel verde tocat...

Read more »

Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)

Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)

O reteta video despre cum se prepara sardine prajite cu midii din: sardine, carne midii, usturoi, ceapa, ulei de masline, unt, vin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: sardine carne midii usturoi ceapa ulei de masline unt vin patrunjel lamaie sare piper Mod de preparare: Se stoarce zeama de lamaie peste mai multe...

Read more »

Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor

Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor

O reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor din: creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez, amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives. Pacheţelele crocante ce conţin o umplutură cremoasă de fructe...

Read more »

Tartine cu maioneză

O reteta simpla de tartine cu maioneza din: franzela, maioneza, oua firte, marar, patrunjel si unt. Ingrediente: franzelă maioneză ouă fierte mărar pătrunjel unt Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt şi apoi cu maioneza bine legată, amestecată în prealabil cu mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin....

Read more »

Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei

Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei

O reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g roastbeef 4 fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1...

Read more »

Tartine cu caşcaval

O reteta simpla de tartine cu cascaval din: batoane de franzela, unt, cascava si rosii. Ingrediente: batoane de franzelă unt caşcaval ras roşii Mod de preparare: Se taie batoanele de franzelă la jumătate, întâi pe lungime, apoi pe lăţime, şi se ung cu unt. Se acoperă cu un strat gros de caşcaval ras şi...

Read more »

Tartine cu branză şi costiţă

O reteta simpla de tartine cu branza si costita din: franzela, unt, branza topita, costita, ceapa, rosie, marar sau catravecior murat. Ingrediente: franzelă unt brânză topită costiţă ceapă roşie (mărar sau castravecior murat) Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt. Se aşează deasupra o felie de brânză topită,...

Read more »

Cocktail Amber Glow Frappe

Cocktail Amber Glow Frappe

O reteta simpla de Cocktail Amber Glow Frappe din: rom alb, gin, zeama de limeta, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl gin 3 cl zeama de limeta 1 lingurita de sirop de grenadine sifon Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza intr-un mixer electric...

Read more »

Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran

Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran

O reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare, piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi, cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg) sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Tartine cu afumatură

O reteta simpla de tartine cu afumatura din: paine intermediara, unt, afumatura si cascaval. Ingrediente: pâine intermediară unt afumătură (ceafă sau muşchi file, eventual salam bine uscat) caşcaval Mod de preparare: Sc taie pâinea în felii, groase de un deget, şi se ung cu unt. Se pun deasupra o felie de afumătură şi o...

Read more »

Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere

Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere

O reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1 lingură ulei de măsline sare...

Read more »

Ochiuri in fulgi de cartofi

O reteta simpla de ochiuri in fulgi de cartofi din: fulgi de cartofi, lapte, unt, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: fulgi de cartofi 0,250 ml lapte 50 g unt 4 ouă 150 g caşcaval ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pregăteşte un piure din lapte şi fulgi de cartofi...

Read more »

Piept de curcan în manta afumată

Piept de curcan în manta afumată

O reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare. Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2 linguri miere 2...

Read more »

Gustare ţărănească

O reteta de gustare taraneasca din: cartofi, ceapa, oua, lapte, carnaciori picanti, marar, untura si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi 1 ceapă 4 ouă 1 ceaşcă lapte 5 cârnăciori picanţi 1/2 legătură mărar proaspăt untură sare Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se taie în rondele ce se pun...

Read more »

Midii inăbuşite cu fenicul si vermut

Midii inăbuşite cu fenicul si vermut

O reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt,...

Read more »

Budincă din chifle cu branză

O reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou. Ingrediente: 6 chifle 0,750 ml lapte proaspăt 2 ouă 50 g unt 25 g zahăr pudră 500 g brânză de vaci pesmet umplutura: 250 g brânză vaci 100 g zahăr...

Read more »

Vinete cu migdale si boabe de rodie

Vinete cu migdale si boabe de rodie

O reteta simpla de vinete cu migdale si boabe de rodie din: vinete, rosii, migdale, lamai, usturoi, ceapa, boabe de rodie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale 2 lămâi 5 căţei usturoi 2 cepe 1/2 pahar ulei de măsline 2 linguri pătrunjel verde tocat boabe...

Read more »

Cocktail Pusser’s Painkiller

Cocktail Pusser’s Painkiller

O reteta simpla de Cocktail Pusser’s Painkiller din: pusser’s rom, sirop de cocos, suc de ananas, suc de portocale, lamaie, menta si cirese. Ingrediente: 4 cl Pusser’s Rom sirop de cocos suc de ananas suc de portocale o felie de portocale o felie de lamaie un fir de menta cirese Mod de preparare:...

Read more »

Ştevie cu ceapă călită

Ştevie cu ceapă călită

O reteta de stevie cu ceapa calita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa, usturoi, boia dulce, menta si sare. Ingrediente: 2 kg ştevie 200 g ulei 2 linguri pătrunjel 1 ceapă 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă boia dulce 1 lingură mentă uscată sare Mod de preparare: Frunzele de ştevie, bine spălate şi fără codiţe,...

Read more »

Muhmmara

Muhmmara

O reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar, chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 16 ardei iuţi, uscaţi 5 linguriţe cu vârf pesmet 2 pahare miez de nucă 1 lingură rasă zahăr 1 linguriţă chimen 2 cepe mici 1 pahar ulei de...

Read more »

Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale

Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale

O reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50...

Read more »

Limbă de vacă

O reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, hel, morcovi, patrunjel verde, telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 limbă de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de portocală 1 linguriţă rasă zahăr...

Read more »

Creveţi

Creveţi

O reteta de creveti din: creveti, ardei iute, lamai, suc de lamaie, zeama de portocala, usturoi, ceapa, otet, frunze de dafin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg creveţi proaspeţi 6 ardei iuţi 2 lămâi mari 1 pahar suc de lămâie zeama de la 0 portocală 7 căţei usturoi 1 ceapă mare 4 linguri oţet...

Read more »

Chiftele crude cu migdale

O reteta de chiftele crude cu migdale din: carne macra, arpacas, ceapa, chimen, sare, piper, rosii, ardei iute, migdale amare si unt. Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 4 pahare arpacaş 1 ceapă mare 1 linguriţă chimen 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper 4 roşii mici 1 ardei iute 300 g migdale amare 100...

Read more »

Cocktail Beau Rivage

Cocktail Beau Rivage

O reteta simpla de Cocktail Beau Rivage din: rom alb, gin, vermut sec, vermut rosu, sirop de grenadine, suc de portocale, felii de portocale si felii de limeta. Ingrediente: 2 l rom alb 2 cl gin 1 cl vermut sec 1 cl vermut rosu 1 cl sirop de grenadine suc de portocale felii de...

Read more »

Borş

O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3 fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2 linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin...

Read more »

Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie

Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie

O reteta delicioasa de salata de bulgur si peste cu sos de lamaie din: bulgur, file de peste oceanic, lamaie, castravete, ceapa verde, rosii cherry, coriandru, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, mustar de dijon, usturoi, sare, piper negru si frunze de menta. Ingrediente: 200 g...

Read more »

Vinete cu ardei si roşii

Vinete cu ardei si roşii

O reteta simpla de vinete cu ardei si rosii din: vinete, rosii, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 kg roşii 1 ceapă mare 6 ardei graşi, diferit coloraţi 3 căţei usturoi 3 linguri ulei mărar pătrunjel sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se...

Read more »

Gulaş din muşchi de bou

Gulaş din muşchi de bou

O reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2 linguriţă...

Read more »

Ouă răscoapte

O reteta simpla de oua rascoapte din: oua, rosii, unt, branza sarata, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb ouăle în apă, cât mai tari, şi după ce se decojesc se taie în rondele....

Read more »

Omletă cu peşte

O reteta de omleta cu peste din: peste, ulei de masline, usturoi, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte 8 linguri ulei de măsline 4 căţei usturoi pisat 5 ouă mărar proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Peştele se spală, se dezosează, se curăţă de pieliţă, se taie în...

Read more »

Costite de miel cu cartofi la cuptor

Costite de miel cu cartofi la cuptor

O reteta delicioasa de costite de miel cu ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin alb dulce. Ingrediente: 800 g costiţe de miel o ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri de ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi o cănită vin alb dulce Mod de preparare: Costiţele de...

Read more »

Cocktail Habana Moon

Cocktail Habana Moon

O reteta simpla de Cocktail Habana Moon din: rom alb, cointreau, gin si suc de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl Cointreau 1 cl gin 2 stropi de suc de limeta Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker, se pun doua cuburi de gheata intr-un pahar de...

Read more »

Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)

Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)

O reteta video despre cum se prepara supa de patrunjel cu crutoane din: patrunjel, apa, ulei de masline, smantana, oregano, lamaie, usturoi, unt, paine, sare si piper. Ingrediente: patrunjel apa ulei de masline smantana lichida oregano lamaie usturoi unt paine sare piper Mod de preparare: Se folosesc doua legaturi mari de patrunjel, aproximativ...

Read more »

Antricoate cu fructe

Antricoate cu fructe

O reteta pur si simplu delicioasa de antricoate cu fructe din: antricoate de vita, miez de ananas, papaia, zahar din trestie, avocado, mustar, usturoi si sare. Ingrediente: 6 antricoate de vită 300 g miez de ananas 300 g papaia proaspătă sau din conservă 100 g zahăr din trestie de zahăr 1 avocado 2 linguri...

Read more »

Supă de lapte

O reteta simpla de supa de lapte din: lapte dulce, unt, branza sarata, orez, piper negru, sare si oua. Ingrediente: 300 ml lapte dulce 60 g unt 160 g brânză sărată rasă 50 g orez piper negru şi sare, după gust 2 ouă Mod de prepadare: Laptele se fierbe şi se diluează cu trei...

Read more »

Tortillas garnisite

Tortillas garnisite

O reteta de tortillas garnisite din: roast beef, tortillas, ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, porumb fiert, sos picant, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g roast beef feliat subţire 4 tortillas 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 dovlecei 150 g porumb fiert sos picant mexican ulei extravirgin de măsline sare...

Read more »

Salată de portocale şi curcan fript

Salata_de_portocale_si_curcan_fript.jpg

O reteta simpla de Salată de portocale şi curcan fript din: carne de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sare, piper negru, frunze de nasturel, portocale, miere, mustar cu boabe si esalota. Ingrediente: 500 g carne de curcan, fără piele, dezosată 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 cepe verzi, tocate sare şi piper...

Read more »

Sărmăluţe in frunze de spanac

O reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita, frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de vită 50 frunze mari de spanac 100 g orez 25 fire ceapă verde 1 ceapă 1 legătură mărar proaspăt 100...

Read more »

Caesar salad cu pui afumat

Caesar salad cu pui afumat

O reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata, piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru. Ingrediente: 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe 300 g salată, ruptă şuviţe cât o înghiţitură 200...

Read more »

Tocană de berbec cu legume

O reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne macră de berbec 500 g coaste de berbec 3 morcovi 3 fire praz 3 cepe 1 ţelină 200 g unt...

Read more »

Aluat cu ceafă afumată

O reteta simpla de aluat cu ceafa afumata din: ceafa afumat, faina alba, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 10 felii ceafă afumată 8 linguri faină albă 2 căni lapte proaspăt 4 ouă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb în apă, la foc mic, feliile de carne, câteva minute. Se...

Read more »

Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)

Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)

O reteta video despre cum se prepara pui cu ciuperci si mamaliga din: piept de pui, prosciutto, ciuperci, telina, usturoi, praz, mamaliga, smantana, parmezan, vin alb, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: piept de pui prosciutto ciuperci telina usturoi praz mamaliga smantana parmezan vin alb busuioc oregano sare piper Mod de preparare: Se...

Read more »

Cocktail Finndinghi

Cocktail Finndinghi

O reteta simpla de Cocktail Finndinghi din: rom brun, lichior de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl lichior Malibu Coconut (lichior de cocos) 1 cl suc de maracuja 1 strop de zeama de lamaie suc de ananas Mod de preparare: Mixam...

Read more »

Budincă cu migdale

O reteta simpla de budinca cu migdale din: unt, zahar farin, migdale dulci, suc de portocale, oua, galbenusuri, smantana si sare. Ingrediente: 125 g unt 150 g zahăr farin 250 g migdale dulci 1 lingură suc de portocale 2 ouă 2 gălbenuşuri 5 linguri smântână sare Mod de preparare: Se amestecă, până se obţine...

Read more »

Piept de raţă cu rodie

Piept de raţă cu rodie

O reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g piept de raţă 5 haşme 1 pahar de vin roşu 1 cană de supă de pui 1 cană...

Read more »

Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci

Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci

O reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata, muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de arahide si sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cutie cu muguri de bambus 200 g ciuperci pleurotus sos de soia 1 lingură de făină de porumb ulei de arahide sare...

Read more »

Spată de miel

O reteta de spata de miel din: spata de miel, suc de lamaie, suc de portocale, unt, rosii, foaie dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spată de miel sucul de la 2 lămâi sucul de la 1 portocală 1 ceşcuţă unt proaspăt 1 kg roşii bine coapte 1 foaie dafin sare şi piper,...

Read more »

Carne cu platanos

Carne cu platanos

O reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime, vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen, platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz, înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai. Ingrediente: 600...

Read more »

Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel

Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel

O reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din: frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 125 g frunze de năsturel 2 fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri 125 g ciuperci, de exemplu...

Read more »

Cocktail Jo’s Finest

Cocktail Jo’s Finest

O reteta simpla de Cocktail Jo’s Finest din: bols triple sec, sirop de grenadine, rom jamaica, suc de portocale, zeama de lamaie, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Bols Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 6 cl rom jamaica 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4...

Read more »

Salată de andive, pere şi Roquefort

Salată de andive, pere şi Roquefort

O reteta de salata de andive, pere si branza Roquefort din: miez de nuca, pere, andive, branza roquefort, miere, mustar de dijon si otet de vin alb sau de cidru. Ingrediente: 24 g jumătăţi de miez de nucă 2 pere 3 andive 80 g brânză Roquefort pentru sos: 1 linguriţă miere limpede 1 linguriţă...

Read more »

Sărmăluţe din carne de miel

O reteta de sarmalute din carne de miel din: carne de miel fara os, foi de vita de vie, orez, ceapa verde, marar, zeama de lamaie, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 40 foi de viţă-de-vie 100 g orez 30 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspăt...

Read more »

Salată de fructe de mare şi paste

Salată de fructe de mare şi paste

O reteta simpla de salata de fructe de mare si paste din: midii proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti, usturoi, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g midii proaspete 75 ml vin alb sucul de la 1 -2 lămâi sare şi piper negru 250 g paste, cum ar fi...

Read more »

Pui cu sos picant, sofran şi coriandru

O reteta de Pui cu sos picant, sofran şi coriandru dinŞ pui, unt, ceapa, usturoi, supa, sofran, faina, lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 150 g unt 2 cepe 3 căţei usturoi 1 l supă 1 linguriţă rasă şofran 2 linguri faină 1 lămâie mare coriandru sare şi piper, după gust Mod...

Read more »

Pui cu nucă de cocos

O reteta de pui cu nuca de cocos din: nuci de cocos, pui, scortisoara, ceapa, unt, ienibahar, cuisoare, sare si piper. Ingrediente: 2 nuci de cocos 2 pui 5 linguriţe scorţişoară 4 cepe 4 linguri unt ienibahar cuişoare sare şi piper, după gust Mod de preparare: Nuca de cocos se dă prin râzătoare, se...

Read more »

Friptură în două culori

Friptură în două culori

O reteta simpla de friptura in doua culori din: friptura de vita, orez, fasole verde, rosii, ardei iute, ceapa alba, vin alb sec, supa de legume, unt, usturoi, chimen si sare. Ingrediente: 250 g friptură de vită pregătită în prealabil 300 g orez fiert la aburi 300 g fasolică verde 4 roşii bine coapte...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu