marți, 13 martie 2012

Retete

Retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, reteta zilei, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete de post

Supă Cock-a-Leekie

Supa_Cock_Leekie_6

Spre deosebire de alte feluri de mâncare scoţiene, care poartă denumiri complicate, precum rumbledethumps (piure de cartofi cu varză) sau clootie (budincă in baie de aburi), numele acestei supe (numită si cocky-leeky) nu lasă nici o urmă de îndoială în privinţa ingredientelor ei. Este o supă simplă, care se face numai cu carne de...

Read more »

Sufleu cu spanac si somon

Sufleu_cu_spanac_si_somon

O reteta de sufleu cu spanac si somon din: cartofi, sare, file de somon, suc de lamaie, piper, ceapa, usturoi, unt, spanac, smantana, legume si mustar boabe. Ingrediente: 800 g cartofi sare 600 g file de somon 1 linguriţă suc de lămâ­ie piper 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 2 linguri unt 400...

Read more »

Clatite cu spanac si ricotta

Clatite_cu_spanac_si_ricotta

O reteta de clatite cu spanac si ricotta din: ricotta, spanac, clatite, sos de tomate si mozzarella. Ingrediente: 400 grame ricotta 250 grame spanac fiert 10 clatite 310 grame sos de tomate 250 grame mozzarella Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca ricotta cu spanacul. Asezoneaza cu sare...

Read more »

Frigarui cu branza picanta

Frigarui_cu_branza_picanta

O reteta de frigarui cu branza picanta din: branza paneer, zeama de lamaie, chimion, faina de naut, garam amasala, boia, smantana, usturoi, ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt si lamai. Ingrediente: 600 g branza paneer zeama de la 2 lamai 2 lingurite cu chimion macinat, plus extra pentru presarat 75 g faina de naut...

Read more »

Sufleu cu legume şi carne tocată

Sufleu_cu_legume_si_carne_tocata

O reteta de sufleu cu legume si carne tocata din: chifla, cartofi, morcovi, sare, ceapa, amestec de carne tocata, ou, capere, mustar, piper, ulei, amestec de condimente, smantana, pesmet si branza gouda. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 500 g cartofi 400 g morcovi sare 1 ceapa 400 g amestec de carne tocata...

Read more »

Crap cu ciuperci la cuptor

Crap_cu_ciuperci_la_cuptor

O reteta de crap cu ciuperci la cuptor din: crap, ciuperci, ardei capia, rosii in bulion, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 1 kg 400 g ciuperci proaspete, mai mici 1 ardei capia rosu 400 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de...

Read more »

Pasta e fagioli

Pasta_e_fagioli

O reteta de Pasta e fagioli din: ulei de masline, morcov, telina, usturoi, ceapa, rozmarin, fasole borlotti, piure de rosii, bulion de legume, zahar tos, paste, patrunjel, sare, piper, rozmarin si parmezan. Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta. Ingrediente: 2...

Read more »

Tata cu orez si portocale

Tata_cu_orez_si_portocale

O reteta de tarta cu orez si portocale din: orez, lapte, zahar, oua, unt, portocale, zahar vanilat, cuisoare si sare. Ingrediente: 150 g orez 700 ml lapte 275 g zahar 2 oua 200 g unt 5 portocale 1 lingurita zahar vanilat 2 cuisoare sare Mod de preparare: Spălaţi portocalele, ştergeţi-le şi radeti coaja...

Read more »

Orez in dovleac

Orez_in_dovleac

O reteta de orez in dovleac din: sofran, ceapa, unt, usturoi, ghimbir, praf de ardei iute, cardamom, nucsoara, scortisoara, cuisoare, frunze de dafin, coaja de nucsoara, garam masala, ardei iute, zeama de lamaie verde, dovleac, iaurt, orez basmati si frunze de menta. Ingrediente: 1 varf mare de cutit de sofran 500 g ceapa, taiata...

Read more »

Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert

Sufleu_de_paste_cu_sunca_si_branza_Camembert

O reteta de Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert din: penne, sare, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, sunca, ulei, piper, boia de ardei, patrunjel, banza camembert, oua, smantana si lapte. Ingrediente: 350 g penne sare 2 cepe verzi 1 dovlecel 1 ardei gras mic 200 g sunca fiarta 2 linguri ulei piper boia...

Read more »

Cocktail Number One

Cocktal_Number_One

O reteta simpla de Cocktail Number One din: vermut rosu, brandy, sampanie si carambola. Ingrediente: 3 cl vermut rosu 1 cl brandy sampanie carambola Mod de preparare: Turnam vermutul si brandy-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie rece. Decoram cu carmbola.

Read more »

Papanasi umpluti cu stafide

Papanasi_umpluti_cu_stafide

O reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris, ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 1 linguri gris 1 ou 100 g stafide inmuiate in rom 1 lingura faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g...

Read more »

Pizza turcească cu carne tocată

Pizza_turceasca_cu_carne_tocata

O reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen, aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de ardei 1 ou sare...

Read more »

Prăjitură marmorată cu struguri

Prajitura_marmorata_cu_struguri

O reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 lingu­riţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie...

Read more »

Paste cu broccoli şi salvie

Paste_cu_broccoli_si_salvie

O reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat...

Read more »

Fursecuri umplute cu gem de caise

Fursecuri_umplute_cu_gem_de_caise

O reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de caise 4...

Read more »

Curcan cu prune

Curcan_cu_prune

O reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2 linguri ulei...

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza

Bruschete_cu_morcovi_si_branza_10

O reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella, branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5 morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3 catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt topit Mod de preparare: Intr-o oala cu...

Read more »

Curry de pui, cocos şi tamarind

Curry_de_pui_cocos_si_tamarind

O reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29 pulpe de pui dezosate, fara piele...

Read more »

Cocktail de ou

Cocktail_de_ou

O reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4 lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare. Totul se bate...

Read more »

Zeamă moldoveneasca cu ciolan de porc

Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 l de apă, iar după ce a fiert carnea de pe oase şi ai luat spuma, pui...

Read more »

Ciorbă ţărănească cu carne de viţel sau pui

Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de pui 1 cutie mică de mazăre 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 cutie mică de fasole verde 1 varză cât un pumn 1 ceapă 2 cartofi 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă de roşii şi sare Mod de preparare:...

Read more »

Friptură la tavă

Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc sau vrăbioare de vită 2-3 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb 2-3 roşii (din conservă) sare mărar ulei condiment Mod de preparare: Tai muşchiul în felii potrivte şi le aşezi în tavă. Peste feliile de muşchi torni un sos format din ulei, vin, roşii...

Read more »

Mancare cu carnaţi de casă

Mancare cu carnaţi de casă

Ingrediente: 2 linguri ulei 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi zdrobit 1 linguriţă de boia dulce 400 g roşii conservate scurse, decojite şi tăiate cubuleţe Mod de preparare: Incingi o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 7 minute, la foc mic,...

Read more »

Muşchi de porc cu sos simplu

Ingrediente: muşchi de porc şuncă afumată piper usturoi sare vin alb ulei Mod de preparare: Muşchiul curăţat şi spălat îl sărezi, apoi îl împănezi cu usturoi şi fâşii mici de şuncă afumată şi pui piper după gust. Aşezi carnea într-o tavă, o stropeşti cu ulei şi vin din abundenţă şi dai la...

Read more »

Ciorbă de ciuperci cu smantana

Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare Mod de preparare: Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi morcovii întregi curăţaţi, ciupercile tăiate felii şi condiment după gust. Când sunt...

Read more »

Ciorbă de limbă

Ingrediente: 1/2 kg limbă 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 2 linguri orez 2 ouă lămâie pătrunjel verde sare apă Mod de preparare: Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după care...

Read more »

Sos alb cu vin

Ingrediente: 3 linguri unt 4-5 linguri făină 50 ml vin alb 200 ml supă de peşte suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Topeşti untul pe foc domol, apoi adaugi făina, o căleşti cam 1 minut, stingi cu supa de peşte şi laşi sosul să fiarbă aproximativ 25 de minute, amestecând...

Read more »

Ciocănele de pui cu orez si legume

Ciocănele de pui cu orez si legume

Ingrediente: 4 ciocănele de pui 1 cană de orez 6-7 roşii din conservă 1 ardei verde (de la congelator) 1 ceapă mare 1 cub concentrat de condiment de pui condimente pentru pui ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli bine ciocănelele, le presari pe toate părţile cu condimente pentru...

Read more »

Carne de porc cu prune uscate

Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g prune uscate 3-4 linguri untură 3 linguri făină sare 2-3 linguri zahăr 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Pui prunele la înmuiat în apă călduţă pentru 20-30 de minute. Intre timp, tai carnea de porc bucăţele, o prăjeşti în untura încinsă şi când s-a...

Read more »

Budincă de peşte oceanic

Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 4 albuşuri 60 g frişcă lichidă sare piper alb 100 g unt 1 lingură de făină zeamă de peşte Maggi 1 lingură de smantană 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se fierb 900 g peşte cu puţină apă, vin, sare şi piper. Cînd s-a răcit, se scoate...

Read more »

Cocktail Pina Colada

Cocktail Pina Colada

O reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 rom alb 2/10...

Read more »

Ciorbă de coaste de porc

Ciorbă de coaste de porc

Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc neafumate 3 cartofi 1 ceapă mare 1 l zeamă de varză 200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congela­tor) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan 1 legătură pătrunjel leuştean uscat...

Read more »

Pirjoale de nisetru cu garnitură de pilaf

Ingrediente: 1 kg nisetru 1 felie franzelă 150 g frişca lichidă sare piper alb pesmet de cozonac 2 ouă 150 g unt 200 g orez 1/2 l supă ciuperci Mod de preparare: Nisetrul se dă prin maşina de tocat, cu franzela muiată şi stoarsă. Se amestecă apoi într-un vas pe gheaţă cu...

Read more »

Chec umplut

Ingrediente: 2 ouă 2 căni de zahăr 1 cană ulei 1 cană lapte 1 linguriţă amoniac 4 căni făină 100 g cacao Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi uleiul, laptele călduţ şi o cană de făină. Stingi amoniacul cu oţet, îl adaugi în compoziţie, după aceea pui şi cele­lalte...

Read more »

Găluşte dospite cu magiun de prune

Ingrediente: 250 g fănă + 1 lingură de făină 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri zahă 125 ml lapte călduţ 120 g unt 1 ou coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă zahăr vani­lat 150 g magiun 1 linguriţă rom 75 g mac macinat 8 linguriţe zahăr pudră Mod de...

Read more »

Tarte cu nucă de cocos

Ingrediente: 500 g fănă 250 ml ulei 125 ml vin alb 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Din aceste ingredien:e frămânţi un aluat pe care-l pui la frigider pentru o oră. Intre timp, pregăteşti crema. Ingrediente cremă: 200 ml apă 200 g zahăr 3 linguri lapte 200 g nucă de cocos...

Read more »

Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa

Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa

Ingrediente: carne de porc afumată cartofi albi mălai ou brânză de burduf lapte acru Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură aşezi bucăţi de carne afumată şi torni şi 1 pahar cu apă rece. Laşi carnea să fiarbă în untură şi între timp pregăteşti mămăliga. Pentru aceasta pui la fiert cartofi curăţaţi...

Read more »

Sote de morcovi cu smantană

Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 lin­guri margarină 200 g smântână 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai ron­dele şi îi pui să se înăbuşe în margarină. Adaugi apă cât să-i acopere şi laşi să fiarbă. Numai după ce morcovii sunt complet fierţi torni peste ei...

Read more »

Tartine cu scoici

Speli bine scoicile si le fierbi cu tot cu cochilie. La fierbere de desfac. După ce desfaci toate scoicile, le alegi, adică separi cochilia de partea cărnoasă, apoi îndepărtezi pieliţa ce acoperă corpul moale al moluscăi. Tai felii de pâine, le ungi cu unt sau cu margarină, pui carnea de scoică şi o...

Read more »

Mancare de castraveţi cu carne de raţă

Ingrediente: 1/2 kg castraveţi muraţi 1 kg carne de raţă ulei 2 cepe potrivite 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar condiment 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai ron­dele şi îi fierbi bine în apă. Speli carnea, o tai cum doreşti şi o rumeneşti puţin....

Read more »

Friptură de porc cu sos de castraveţi muraţi

Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 1 pahar suc de roşii 100 g smântână unt cât o nucă sare piper 1 lingură muştar ulei Mod de preparare: Tai carnea felii mai gioase şi o rumeneşti în unt. Separat, căleşti şi ceapa tăiată mărunt, apoi...

Read more »

Spaghete cu carnat afumat de porc

Ingrediente: 500 g spaghete o bucată de cârnat afumat (circa 300 g) 1- 2 gogoşari sau 1 lingură pastă de ardei 200 g brânză topită cu gust de smântână sare ulei Mod de preparare: Fierbi spaghetele, le treci sub jet de apă rece. Intr-o cratiţă prăjeşti în ulei încins cârnatul tăiat bucăţi...

Read more »

Mancare de murături

Ingrediente: 10 gogonele 5 gogoşari 2 cas­traveţi 2 buchete de conopidă şi 1/2 varză 2 cepe crude ulei boia iute bulion piper condiment lingură de făină Mod de preparare: Mai întâi speli bine toate mură­turile, apoi cureţi gogonelele si gogosarii de seminţe. Le tai cubuleţe pe toate, inclusiv ceapa, şi le pui...

Read more »

Stufat de peşte oceanic

Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 150 g măsline verzi 15 fire de ceapă verde 8 fire de usturoi verde 120 g ulei sare piper 1/2 pahar vin 2 legături de mărar 1 legă­tură de pătrunjel Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se taie bucăţi de 3 cm şi se sotează în ulei....

Read more »

Cozonaci

Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă (rasă) de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1/2 baton vanilie 100 g stafide 1/2 dintr-o nuc­şoară 1/2 din coaja unei portocale 1/2 de lămîie (coajă şi zeamă) 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci...

Read more »

Cocktail Pimm’s n. 1

Cocktail Pimm’s n. 1

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Primm’s drink Decoraţiune – o felie de portocală, coaja de la o lămâie, o cireaşă roşie şi o rămurica de mentă sau o felie de castravete Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl Pimm’s n. 1 sifon. GingerAle sau...

Read more »

Musaca de peşte oceanic cu vinete

Ingrediente: 800 g peşte oceanic 3 vinete 500 g roşii 150g ulei 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 80 g unt 2 ouă sare usturoi cimbru Mod de preparare: Vinetele se curăţă, se taie în lung, li se dă sare şi după 1/2 oră se spală şi se storc. Se dau...

Read more »

Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi

Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi

Ingrediente: 500 g fasole verde (de la congelator sau din borcan) 1 pungă de pufuleţi 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie 100 ml ulei 3-4 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Decongelezi fasolea, o laşi să se scurgă şi o mai dai într-un clocot cu apă încălzită în prealabil. Scurgi apa...

Read more »

Chiftele de ciuperci cu orez

Chiftele de ciuperci cu orez

Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 cartofi 2-3 linguri orez 1-2 cepe boia 1 legătură pă­trunjel ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, alegi orezul şi le pui în vase separate la fiert. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi apoi o căleşti puţin în ulei. Când toate sunt gata, pasezi cartofii, treci...

Read more »

Aperitive colorate

Aperitive colorate

Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia dulce 3 ouă 3 linguri făină 100 g măsline 1 fir de praz 1 strugure negru 1 gogoşar bicarbonat piper Mod de preparare:...

Read more »

Caşcaval pane cu făină de mălai

Ingrediente: 300 g caşcaval 200 g făină de mălai 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai caşcavalul în feliuţe subţiri. Separat, amesteci bine ouăle cu sarea şi piperul. Treci fiecare feliuţă de caşcaval prin acest amestec, apoi o dai prin făina de mălai şi iar prin ou şi...

Read more »

Prăjitură cu nuci insiropată

Prăjitură cu nuci insiropată

Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 2 linguri ulei 1 cană nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1/2 pachet praf de copt Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul până obţii o bezea. Incorporezi gălbenuşurile în...

Read more »

Pui cu mazare

Pui cu mazare

Ingrediente: 1 pui 700 g mazăre din conservă (sau con­gelator) 1 ceapă 3 linguri de ulei 2 linguri făină 1 lingură bulion 1 lingură zahăr sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl porţionezi în 8- 10 bucăţi şi-l rumeneşti puţin în ulei încins. Toci mărunt ceapa...

Read more »

Păstrăvi la cuptor cu garnitură de cartofi natur

Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă 1/2 lămaie sare piper 100 g unt 20 cartofi Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se aşază pe un platou de metal uns cu unt, Se dă sare şi piper şi se dau la cuptor...

Read more »

Rasol cu afumătură

Ingrediente: 300-400 g carne de rasol 100 g slănină afumată 100 ml suc de roşii 200 ml vin 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 linguriţă de ceapă rasă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă de muştar puţin ulei pentru prăjit Mod de preparare: Carnea...

Read more »

Salată de varză murată cu suncă

Ingrediente: 1 varză murată mijlocie 200 g şuncă presată sau parizer maioneză dintr-un ou piper Mod de preparare: Varza spălată şi scursă o tai fideluţă, apoi o amesteci cu şunca sau cu parizerul tăiat cubuleţe. In compoziţia rezultată încorporezi maioneza condimen­tată cu piper. Este foarte bună cu friptură de porc sau de...

Read more »

Cozonac cu ciocolata

Ingrediente: 1 kg făină 3 gălbenuşuri 1 cană zahăr 1 lingură droj­die de bere 3 plicuri vanilie 4 linguri unt 1/2 l lapte 100 g ciocolată un praf de sare Mod de preparare: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina....

Read more »

Piept de curcan umplut

Ingrediente: 2 piepturi de curcan, 600 g 600 g spanac (de la congelator) 200 g brânză de oaie sare piper 4 linguri ulei 5-6 roşii (de la borcan) 1 lingură busuioc uscat mărunţit Mod de preparare: Decongelezi spanacul, îl mai opăreşti o dată, apoi îl scurgi şi-l tai mărunt. In timp...

Read more »

Ciorbă cu carne de porc

Ciorbă cu carne de porc

Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2 cartofi 1 linguri pastă de ardei 1/2 l borş sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pui carnea în apă cu sare se foc, o dai într-un clocot, o speli cu apă rece, apoi o pui la fiert...

Read more »

Fasole boabe cu slănină si costiţă

Pui de azi pe mâne la înmuiat 500 g de fasole. A doua zi o speli şi o pui la fiert cu apă rece. După câteva clocote o scurgi şi o pui la fiert din nou, tot cu apă rece. Adaugi un păhărel de vin roşu, o linguriţă de ulei şi o mai...

Read more »

Carnaţi din carne de porc şi oaie

Ingrediente: 1 parte carne de oaie 2 părţi muşchi de porc 1/2 parte slănină Mod de preparare: Dai toată carnea prin maşina de tocat (dar cu sita mai mare, căci are gust mai bun). Condimentezi cu sare, piper, usturoi sau condiment pentru cârnaţi. Umpli intestinele speciale şi câmaţii, îi pui la uscat...

Read more »

Chec cu nuci şi stafide

Chec cu nuci şi stafide

Ingrediente: 7 ouă 200 g zahăr pudră 15 linguri fă­ină 1/2 linguriţă bi­carbonat 200 g nuci prăjite şi tăiate mărunt 200 g rahat verde, galben şi roşu 100 g stafide 100 g coajă de portocală tăia­tă cubuleţe şi zaha­risită 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 100 zahăr pudră ...

Read more »

Sufleu cu piure, varză acră si kaizer

Sufleu cu piure, varză acră si kaizer

Ingrediente: 1 varza acră mică 1 ceapă 6-7 cartofi potriviţi 1 foaie de dafin 3 linguri unt (sau margarină) 1/2 pahar lapte 150 g kaizer 3 linguri smântână 1 gălbenuş sare piper untură Mod de preparare: Speli varza bine, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le pui să se călească în untura...

Read more »

Supă-cremă de legume

Supă-cremă de legume

Ingrediente: 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 şi 1/2 ţeline mari 2 bucăţi păstârnac 1 l suc de roşii 2 ouă 5 linguri de griş sare 3 felii de pâine Mod de preparare: Cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi păstârnacul şi le fierbi în apă cu sare pentru 45 de...

Read more »

Macrou umplut si copt in folie

Macrou umplut si copt in folie

Ingrediente: 2 bucăţi macrou 500 gsiănină sare piper pătrunjel şi mărar tăiate mărunt folie de aluminiu sau hârtie de copt pergamentată Mod de preparare: Cureţi peştele foarte bine atât la interior, cât şi la exterior, îl dai cu sare şi-l laşi deoparte. In acest timp te ocupi de umplutură, pentru care tai...

Read more »

Salată de ridichi de iarna

Ingrediente: 3-4 ridichi negre de mărime potrivită 1/2 kg cartofi maioneză din 2 gălbenuşuri 100 ml ulei muştar sare după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi fierbi, apoi îi zdrobeşti bine, ca pentru piure. Cureţi ridichile de coajă, le dai prin maşina de tocat carne sau le dai pe...

Read more »

Chec cu smantana

Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 250 g smân­tână 2 ouă 1 pachet zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie 1 plic praf de copt 10 g unt pentru uns tava Mod de preparare: Freci zahărul cu ouăle până obţii o com­poziţie spumoasă. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă,...

Read more »

Fursecuri glazurate

Ingrediente: 300 g untură 300 g zahăr 300g smântână 3 ouă 1 praf de copt stins cu oţet sau suc de lămâie făină cât cuprinde 100 g ciocolată de menaj 2 linguri ulei pentru glazură Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele, apoi întinzi din aluatul rezultat o foaie de 1 cm...

Read more »

Plăcintă de praz cu branză

Plăcintă de praz cu branză

Ingrediente: 1 kg praz 1 kg telemea de vacă 3-4 linguri ulei 1 ceaşcă lapte 4-5 ouă 1 pachet foi de plăcintă Mod de preparare: Cureţi prazul, tai numai partea albă mărunt şi îl pui să se călească în ulei cu 2 linguri de apă. Il laşi până se înmoaie şi-l dai...

Read more »

Limbă cu măsline

Ingrediente: 6-8 felii limbă 1 ceapă de mărime mijlocie 50-100 ml untdelemn 1 foaie de dafin 2 linguri făină 100 ml vin 150 ml suc de roşii 30 de măsline 3-4 felii de lămâie (fără coaja albă, care e amară) 10 boabe de piper 1 lingură rasă cu muştar 1/4 l supă în...

Read more »

Tocană de pasare cu mămăliguţă

Ingrediente: 1 pui mai mărişor 4 cepe mari 5 căţei de usturoi ulei sare piper 1 cană pastă de roşii (sau bulion) 1 pahar mare de vin alb 1 lingură de boia de ardei dulce Mod de preparare: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi o linguriţă...

Read more »

Mancare de afumătură cu branză de burduf

Tai afumătura de porc (muşchi, costiţe, slăninuţă, cârnaţi) în bucăţi, le prăjeşti, apoi le fierbi bine în apă cu sare. într-o altă oală, pui apă la fiert pentru mămăligă. Când dă în clocot, adaugi puţin mălai şi sare după gust. Din această compoziţie iei 2-3 polonice şi le torni peste afumăturile fierte, pui...

Read more »

Sos de vin si bulion

Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 ceaşcă vin alb sec 1 foaie de dafin 1 lin­guriţă bulion 1 lingură rasă făină câteva fire de pătrunjel puţin cimbru 1 lingură ulei Mod de preparare: Cureţi morcovul şi ceapa, le speli, dai morcovul pe răzătoarea mică şi tai ceapa...

Read more »

Mancare de vinete cu pui

Mancare de vinete cu pui

Ingrediente: 4 pulpe de pui 6-7 felii de vinete prăjite (de la congelator) 3 linguri bulion 3 linguri pastă de ardei 5 căţei de usturoi 1 ceapă mare condimente pentru pui sare piper ulei Mod de preparare: Speli pulpele şi le pui să se rumenească la cuptor cu ulei, condimente după gust...

Read more »

Raci cu sos

Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu con­sumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte gustoasă. Faci...

Read more »

Supa din coada de vită cu mujdei si smantană

Supa din coada de vită cu mujdei si smantană

Ingrediente: 1 bucată de coadă de vită (circa 1/2 kg) 2 l apă zarzavat pentru supă (ţelină, pătrunjel, morcov, ceapă) sare, muj­dei de usturoi, smântână numai tăieţei. Mod de preparare: Pui coada (bine spălată şi curăţată) la fiert în apă rece cu sare şi iei spuma imediat ce se for­mează. Cu 20...

Read more »

Pastramă de peşte

Ingredinete: 8 kg peşte curăţat 180 g sare grunjoasă 3 cepe 5 morcovi 1 pachet boabe de piper 1 şi 1/2 căciulie usturoi ienibahar dafin cimbru după gust Mod de preparare: Trebuie întâi să faci baiţul în care va sta peştele. Pentru aceasta pui la fiert 6 l apă în care adaug...

Read more »

Aluat cu drojdie

Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem în­tr-o oală. jumătate din întreaga canti­tate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar....

Read more »

Mamaliguta portugheza

Ingrediente: 2 pahare mălai 1/2 pahar griş 1 1 lapte 2 linguri unt 2 linguri bulion de roşii 200 g caşcaval sau şvaiţer Mod de preparare: Fierbem bine în lapte mălaiul şi grişul, făcînd o mămăliguţă moale. Cînd este gata, adăugăm unt proaspăt şi amestecăm cu făcăleţul. Răsturnăm mămăliga într-o formă unsă cu...

Read more »

Mamaliga fripta

Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem apa la fiert şi cînd dă în undă, presărăm deasupra puţin mălai cernut, ca să plutească uşor ca o spuză. Aşteptăm să dea în clocot şi punem făcăleţul în ceaun. Luăm cu mîna stîngă mălai cernut şi turnăm puţin cîte...

Read more »

Mamaliga

Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem de mămăligă, adică aşezăm cea­unul cu apă rece la foc. Pregătim ală­turi mălai cernut printr-o sită rară. Cînd dă apa în undă, presărăm puţin mălai, iar cînd începe apa să clocotească, adăugăm sare după gust, luăm, un pumn bun de mălai...

Read more »

Malai

Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină 2 ouă 1 1 lapte 100 g unt 2 linguri ulei putină drojdie zahăr sare Mod de preparare: Cernem mălaiul şi îl punem într-un castron, îl presărăm cu puţină sare şi îl opărim cu laptele clocotit, turnînd cît cuprinde mălaiul. Cînd se răcoreşte, adău­găm ouăle, untul,...

Read more »

Şniţele de nisetru cu legume şi midii

Ingrediente: 1,500 kg nisetru 2 fire de praz 5 căţei de usturoi 300g roşii cimbru sare 150 g măsline verzi 150 g ulei 1 pahar vin 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă puţin zahăr piper Mod de preparare: Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin...

Read more »

Porumb fiert

Ingrediente: 6-7 stiuleti porumb apa Mod de preparare Alegem ştiuleţi tineri, le desfacem foile (pănuşile), le scoatem mătasea, curăţind-o bine. Luăm o cratiţă sau o oală, punem în fund un aşternut de foi, aşezăm ştiuleţii, îi acoperim cu un alt strat de foi, turnăm apă rece cît să-i acopere. Lăsăm să fiarbă 3-4...

Read more »

Pilaf cu prune

Ingrediente: 300 g prune 1 ccaşcă orez 100 g ulei 1 ceapă 3/4 l apă zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă uleiul şi ceapa să se moaie fără să se rumenească. Spălăm prunele uscate şi le punem în cratiţa cu ceapă. Amestecăm bine, adăugind pu­ţină sare şi zahăr. Apoi turnăm apă....

Read more »

Rizoto

Ingrediente: 2 ceşti orez 4 ceşti zeamă de carne sau apa 100 g unt 2 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 linguri sos de roşii sare piper Mod de preparare: Punem o bucată de unt într-o cratiţă la foc, adăugăm orezul spălat şi îl ames­tecăm pe plită. Apoi turnăm apă cloco­tită sau zeamă...

Read more »

Crochete de orez

Ingrediente: 150 g orez 1 linguriţă unt 2 gălbenuşuri 1 lin­guriţă ulei zeamă de carne pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri umplutură (de ciuperci, găină sau vînat) grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Alegem şi spălăm orezul în apă rece, apoi îl opărim cu apă clocotită. Vărsăm apa, adăugăm în orez o...

Read more »

Ciulama de manătărci cu garnitură de mămăliguţă

Ingrediente: 1 kg manătărci 150 g unt 3 linguri de făină sare 6 căţei de usturoi 3 linguri de smantana 300 g mălai 1/2 l supă sau apă Mod de preparare: Mînătărcile se spală bine, se taie sferturi şi se fierb cu supa şi cu sare circa 25 minute. Se face un...

Read more »

Coltunasi mici

Ingrediente: Aluat : 400 g fiăină 50 g unt 1 ou 1 albuş Umplutura: 10 linguri umplutură. Mod de preparare: Pregătim o umplutură de carne crudă, hribi. Tăiem din aluatul de colţunaşi un pă­trat mic, ungem marginile cu albuş, apoi punem umplutura în mijlocul pătratului şi răsfrîngem laturile, unind colţurile cru­ciş şi lipind...

Read more »

Cegă la grătar

Ingrediente: 6 bucăţi cegă sau păstrugă a circa 300 g 50 g ulei sare piper lămaie Mod de preparare: Cega se curăţă de ghimpi , se scoate vezica, se spală şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, piper, se unge cu ulei şi se pune pe grătarul încins. Se întoarce...

Read more »

Supă de roşii malteză

Ingrediente: 1 1/21 supă 300 g roşii 1 castravete verde 1 ceapa 4 căţei de usturoi 6 ardei graşi 1 1/2 apă sare cimbru 60 g unt 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar 350 g napi Mod de preparare: Făina şi untul se pun într-un vas şi, se sting cu...

Read more »

Salată cu peşte si crutoane

Salată cu peşte si crutoane

Ingrediente: 1 conservă sardine în ulei 1 salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1 linguriţă muştar iute 1 gălbenuş 1 lingu­riţă oţet de vin 3 linguri caşcaval ras 4 felii pâine 2-3 linguri mujdei de usturoi 3 linguri ulei sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Tai...

Read more »

Pogăcele cu crame (jumări)

Pogăcele cu crame (jumări)

Ingrediente: 400 g făină 400 g crame (jumări) măcinate 1 ou sare piper 1 lingură smântână drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr 1/2 ceaşcă lapte 50 g margarină Mod de preparare: Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina, cramele...

Read more »

Plăcintă cu ghebe si carne

Plăcintă cu ghebe si carne

Ingrediente: 300 g untură (sau margarină) 300 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 750 g făină sare Pentru umplutură ai nevoia de: 300 g carne de viţel 400 g ghebe (de la congelator) 5 cepe mari 1/2 cană de orez 3 ouă 1 legături mărar 1 legătură pătrun­jel ulei sare piper pesmet...

Read more »

Cocktail Perfect Martini

Cocktail Perfect Martini

Calitate – alcoolic Baza alcoolică – gin Pahar – cupă mica de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – o coaja de lamaie sau o cireaşă rosie Se serveşte inainte de mese Ingrediente: 8/10 gin 1/10 vermouth dry 1/10 vermouth rosso Acest cocktail a fost denumit Perfect Martini sau...

Read more »

Ruladă de pui cu caşcaval afumat

Ruladă de pui cu caşcaval afumat

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă 200 g caşcaval afumat făină condimente pentru pui pesmet ulei Mod de preparare: Baţi pieptul de pui cu ciocanul pentru şniţel, presari condimente, îl rulezi şi-l laşi o oră la rece. Desfaci carnea, pui feli­ile de caşcaval, rulezi, fixezi cu scobitori rulada, apoi o...

Read more »

Tort de nucă si cicoare

Ingrediente: 8 ouă 300 g unt 250 g zahăr 70 nuci 1 bucată ciocolată menaj sau cacao 50 g cicoare Mod preparare blat: Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la fiert cu 8...

Read more »

Calbas

Speli foarte bine intestinele groase şi le ţii o noapte în oţet. A doua zi le clăteşti bine şi le întorci pe dos. Pui la fiert 2-3 căni de orez (sau mai multe, depinde de cât doreşti să faci) în apă rece cu puţină sare, până ce scade apa. Amesteci apoi orezul fiert...

Read more »

Pastramă de porc

Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 50 g sare 1 căpăţână de usturoi piper 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Tai pulpa de porc în felii lungi şi le pui la baiţ pregătit din apă rece, sare, piper, mujdei şi zahăr. Laşi carnea 2 zile în acest baiţ la rece. Apoi o...

Read more »

Carne de porc la borcan

Carne de porc ţinută la sare şi apoi afumată, cârnaţi bine condi­mentaţi şi afumaţi (făcuţi astfel: jumătate din cantitate să fie carne de porc, un sfert carne de vită şi un sfert carne de berbecuţ), untură topită de porc. Mod de preparare: Aşezi în borcane de 800 g sau într-o garniţă emailată...

Read more »

Ruladă din piept de pui

Dezosezi pieptul unui pui (cu tot cu pieliţă!) şi îl baţi cu cio­canul pentru şniţele. Sărezi şi condimentezi după gust. Separat prepari o omletă din 3 ouă şi faci şi puţină maioneză, circa 100 g. Prăjeşti bine omleta pe o parte, apoi pe cealaltă. Când este gata, o aşezi pe pieptul de pui...

Read more »

Bulgăraşi cu stafide si nucă de cocos

Ingrediente: 250 g marga­rina 75 g zahăr pudră, stafide sau alune, 1 pungă nucă de cocos, 500 g lapte praf (dacă margarina e grasă, ai nevoie de mai mult lapte praf) Mod de preparare: Freci margarina cu o lingură de lemn, adaugi zahărul puţin câte puţin, frecând mereu, apoi adaugi laptele praf,...

Read more »

Friptură fragedă de porc cu sos si garnitură de legume

Ingrediente: 1 kg pulpă de porc cu şorici 5 mor­covi 2 fire de praz 1 conservă boabe de mazăre ulei 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper cimbru 500 ml bere (pentru savoare) Mod de preparare: Speli carnea, apoi crestezi şoriciul şi grăsimea din loc in loc. Freci carnea cu...

Read more »

Pască umplută cu branză de vaci si stafide

Pască umplută cu branză de vaci si stafide

Ingrediente: 1 kg brânză dulce de vaci 150 g stafide 5 ouă 200 g zahăr tos 1/4 pachet de unt sau margarină 3-4 linguri de griş coaja de la o lămâie Mod de preparare: Freci bine ouăle cu zahărul şi le amesteci cu brânza, stafidele, aromele, grişul şi untul frecat spumă. Ingrediente...

Read more »

Cozonac fară albuşuri

Ingrediente: 2 kg făină Dobrogea 8 ouă 600 g zahăr 200 g margarină sau unt 1 ceaşcă de iaurt 1/4 pachet drojdie 700 ml lapte 1 linguriţă sare 1 lingură untură (iese cozonacul mai pufos) coaja rasă de la 2 lămâi şi 2 portocale o fiolă de esenţă de vanilie Pentru umplutură ai...

Read more »

Caltaboş

Ingrediente: 500 g carne macră 500 g guşă cu şorici 100 g orez 200 g ceapă piper ienibahar cimbru măcinat fin nucşoară răzuită Mod de preparare: Toci carnea, guşa, şoriciul fiert şi răcit şi ceapa crudă. Orezul opărit pe jumătate şi rece îl adaugi în came. Pui o linguriţă cu vârf de...

Read more »

Cum se prepara: Pui cu mazăre (video)

Pui cu mazare (retete video)

Read more »

Rulade de cambula cu sos de smantană cu budincă de spanac

Ingrediente: 2 kg cambulă 1,500 kg spanac 3 ouă 1 lingură de făină sare nuc­şoară 120 g unt 2 linguri de smantană 1/2 pahar vin Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală, se fierbe 6 minute şi se strecoară. Se toacă mărunt, se amestecă cu 3 linguri sos alb, 2-3 ouă,...

Read more »

Rulada cu legume si ciuperci

19 September 2010

Ingrediente: 1 cutie pate vegetal 1 cutie ciuperci conservate (tăiate) 1 ceaşcă orez 2-3 cepe potrivite 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2-3 fire de leuştean sare piper condiment 3 linguri ulei Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert cu 4 ceşti de supă de legume preparată din apă...

Read more »

Calcan cu roşii, bureţi si măsline

Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 150 g unt 1 pahar vin sare piper 1 ceapă 350 g roşii 300 g bureţi 100 g măsline 4 ardei graşi 1 legătură de pă­trunjel 3 căţei de usturoi cimbru Mod de preparare: Calcanul se opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi...

Read more »

Ciorbă de praz cu afumătură

Ciorbadeprazcuafumatura-100x100.jpg [auto]

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat...

Read more »

Muşchi de porc cu sos de hrean

Muşchi de porc cu sos de hrean

Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2 l zeamă de varză 100 g slănină 1 căpăţână de usturoi 5 bucăţi hrean 300 g smântână 100 g miere 1 linguriţă de oţet de mere sare piper o pungă de verze de Bruxelles congelate Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert...

Read more »

Nisetru gratinat,cartofi ducesa şi ciuperci sotate

Ingrediente: 1,200 kg nisetru 2 linguri de smantană 4 gălbenuşuri 400 g cartofi nucşoară sare piper lămîie 100 g unt 1 lingură de făină 300 g ciuperci 30 g caşcaval Mod de preparare: Nisetrul (sau fileuri de peşte oceanic) se fierbe, se taie bucăţi şi se aşază pe un platou de gratinat,...

Read more »

Cocktail Pepito Collins

Cocktail Pepito Collins

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Apărut în California, în anii...

Read more »

Saramură de biban cu garnitură de mămăliguţă

Ingrediente: 10 bibani a circa 200 g 1 ardei iute 300-400 g mălai apă sare Mod de preparare: Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare. Cînd s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş...

Read more »

Borş de manătărci

Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de sman­tană Mod de preparare: Se sotează în ulei ceapa tocată şi bureţii tăiaţi mărunt bine spălaţi. Se...

Read more »

Tocană de ciuperci cu garnitură de mămăliguţă

Ingrediente: 800 g ciuperci 3 cepe 1 lingură de făină 100 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 150 g smantană 300 g mălai Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se sotează în ulei cu ceapa tocată. Cînd această compoziţie este gata, se stinge cu...

Read more »

Coltunasi mari

Ingrediente: Aluat fără drojdie sau de colţunaşi cu carne: 400 g făină 50 g unt 1 gălbenuş Umplutura: 10 linguri umplutură 10 linguri smîntînă (sau 2 linguri unt) Mod de preparare: Preparăm un aluat de colţunaşi. Pregătim umplutura din rasol de vacă, brînză de vaca şi chiar din varză acră tăiată. Forma acestor...

Read more »

Risole

Ingrediente: Aluat franţuzesc: 200 g făină 100 g unt 10 linguri umplutură (de ciuperci, de găină, de şun­că, de peşte fiert tăiate în cuburi) 1 ou Mod de preparare: Pregătim un aluat franţuzesc cu unt mai puţin. întindem foaia de aluat, pă­trată, groasă cit o muchie de cuţit, şi o lăsăm liberă la...

Read more »

Blinele

Ingrediente: 600 g făină de hrişcă 300 g făină de grîu 5 ouă 100 g unt 200 g smîntînă 500 g frişcă 1 l lapte 20 g drojdie 1 lingură zahăr 1 lingurită sare Mod de preparare: Fierbem laptele şi îl lăsăm să se ră­cească. într-o ceaşcă muiem drojdia cu cîteva linguriţe din...

Read more »

Budinca de taitei

Ingrediente: 1/2 lingură făină 1 lingură unt 3 linguti zeamă de carne 50 g şuncă 125 g ciuperci 100 g caşcaval sare Aluat franţuzesc : 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Aluat de tăiţei : 400 g făină 2 ouă putină apă sare Mod de preparare: Pregătim aluat franţuzesc...

Read more »

Taitei cu varza

Ingrediente: 1 varză potrivită 1 1/2 lingură untură 1 ceapă sare piper Aluat de tăiţei : 1 ou 200 g făină putină apă Mod de preparare: Luăm o varză dulce, o tăiem mărunt, o presărăm cu sare şi o lăsăm cîtvâ timp. Punem într-o cratiţă ceapă tăiată mă­runt şi o prăjim nelăsînd-o să-şi...

Read more »

Spaghete

Ingrediente: 500 g spaghete 5-6 linguri caşcaval sau parme­zan ras 100-150 g unt 2,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem spaghetele într-o oală cu apă clocotită cu sare. Le lăsăm să fiarbă pe colţul plitei 20-25 minute. Cînd sînt gata, le lăsăm să se odihnească 5 minute pe masa de bucătărie. Le...

Read more »

Macaroane italienesti

Ingrediente: 500 g macaroane 150 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii Mod de preparare: Fierbem macaroanele ca de obicei. Le strecurăm şi le punem fierbinţi în farfuria de servit, aşezîndu-le astfel: un rînd de macaroane, caşcaval ras, sos de roşii turnat cu lingura peste caşcaval şi aşa...

Read more »

Macaroane la cuptor (gratinate)

Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos alb sare Mod de preparare: Peste macaroanele fierte punem unt, caşcaval ras şi sos alb. Le aşezăm într-un vas de metal şi presărăm pe deasupra caşcaval. Stropim cu unt şi le punem pen­tru cîteva minute în cuptor ca...

Read more »

Macaroane cu branza

Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 200-250 g brînză Mod de preparare: Fierbem macaroanele şi le strecurăm. Topim untul într-o tavă fără să se pră­jească şi punem macaroanele. Apoi ra­dem brînză deasupra şi dăm tava la cup­tor 5 minute. Servim imediat. Pofta buna!

Read more »

Macaroane

Ingrediente: 500 g macaroane 125 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Din macaroane putem prepara multe feluri de mîncare. Denumirea lor depin­de de sosul sau de garnitura cu care le servim. Macaroanele se fierb astfel : punem macaroanele în multă apă cu sare...

Read more »

Ţelină umplută

Ţelină umplută

Ingrediente: 6 ţeline nici prea mari, nici prea mici 2 piepţi de pui 2 cepe 1 ceaşcă orez ales şi spălat 3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină o legătură de mărar şi una de pătrunjel sare piper după gust ulei 1/2 linguriţă zahăr Mod de preparare: Intâi te ooupi de...

Read more »

Cocktail Parson Special

Cocktail Parson Special

Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de portocală, o cireaşă roşie, paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/10 suc de portocale 2/10 sirop de rodii 2/10 sifon un gălbenuş de ou Apărut în anii...

Read more »

Sufleu de ciuperci

Ingrediente: 800 g ciuperci 1/2 l lapte 150 g unt 120 g branză telemea şvaiţer,caşca­val sau parmezan sare piper 1 lingură de făină 4-5 ouă Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se sotează în unt cu sare, piper, făină şi apoi lapte. Cînd această compoziţie s-a îngroşat...

Read more »

Nisetru în foitaj

Ingrediente: 600 g nisetru 6 clătite ulei 6 ouă 3 cepe 150 g orez şofran 50 g unt 3 linguri sos alb 200 g foitaj Mod de preparare: Nisetrul se fierbe cu apă şi sare şi se dă la rece. Se face un pilaf din orez ulei şi şofran şi se dă...

Read more »

Ciuperci umplute

Ingrediente: 1 kg ciuperci 30 g făină puţin pesmet 1 lingură de bulion 50 g unt 1 pahar vin sare piper 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se rup cotoarele de la ciuperci, se spală bine şi se pun la scurs, apoi ciuper­cile se dau la cuptor cu puţin unt, aşezate...

Read more »

Lebăr

Ingrediente: ficat de porc 1 kg carne şi şorici 1/2 kg slănină crudă 500 g ceapă piper câţiva metri de intestin gros Mod de preparare: Cureţi ficatul de vene şi îl speli. Ceapa curăţată o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Ficatul şi carnea le pui la fiert în apă cu...

Read more »

Cocktail Perroquet

Cocktail Perroquet

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – un ştir, o felioară de castravete şi o rămurică de mentă pe margine (facultativ) Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5 cl Pastis, Pernod, Richard sau alte produse similare 2 jeturi de sirop...

Read more »

Umplutură cu branză de oaie

Ingrediente: 1 kg brânză de oaie 250 g griş 100 g făină 4 ouă 200 g zahăr tos Mod de preparare: Frămânţi bine brânza şi adaugi grisul fiert şi răcit, făina, ouăle întregi şi zahărul. Amesteci toate ingredientele foarte bine. Poftă bună!

Read more »

Piftie de cocoş

Cureţi şi speli pasărea. Apoi o tranşezi în bucăţi egale şi le pui la fiert fără sare, pentru a-i lua uşor spuma. Când începe să fiarbă, adaugi sare după gust, 6-7 boabe de enibahar, câteva frunze de dafin, 2-3 morcovi mari, 2 cepe şi 10 căţei de usturoi. Laşi să fiarbă cam 4-5...

Read more »

Friptură de costiţă cu carnaţi

Ingrediente: 500 g costiţă 500 g cârnaţi 150 g slănină proaspătă sau untură sare piper Mod de preparare: Tai costiţa, cârnatul, slănina şi le pui într-o cratiţă pe plită. Amesteci din când în când, pentru 15 minute, după care adaugi sare după gust şi 2 căni de apă. Acoperi şi laşi...

Read more »

Tort de mere fără blat, cu ciocolată

Tort de mere fără blat, cu ciocolată

Ingrediente: 7 mere 1/2 pachet de margarina 5 linguri de zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 1 plic zahăr vanilat 5 biscuiţi simpli 150 g ciocolată menaj 1 lingură ulei Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 2 linguri zahăr pudră şi zahărul vanilat şi o dai la frigider. In acest timp cureţi...

Read more »

Prăjitură cu mac si nuca de cocos

Ingrediente: 8 albuşuri 250 g zahăr 200 g mac 200 g nucă de cocos 1 praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 8 gălbenuşuri 200 g zahăr 300 ml lapte 3 linguri făină 1 pachet margarină Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi macul, nuca de cocos şi praful...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu