marți, 6 martie 2012

Reteta simple si delicioase

Reteta simple si delicioase:

RestauranteDeLux_Salate_2

Salata din mere cu nuci

Salata_din_mere_cu_nuci

O reteta de salata din mere cu nuci din: mere, miez de nuca, fulgi de ovaz, stafide, smantana si unt. Ingrediente: 2 mere 50 g miez de nuca 2 linguri fulgi de ovaz 40 g stafide fara seminte 2 linguri smantana o lingura de unt Mod de preparare: Stafidele se spala si se...

Read more »

Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei

Somon_cu_sos_dulce_de_lamaie_si_cu_dovlecei

O reteta de somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei din: file de somon, zahar, piper alb, sare de mare, coaja de lamaie, dovlecei, lamai, lulei de masline, unt, zahar inflorescenta de anason si menta. Ingrediente: 500 g file proaspat de somon 0 lingurita zahar o lingurita piper alb boabe un varf...

Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

Prajiturele_cu_ciocolata_12

O reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2 oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani...

Read more »

Retete de post: Salata cu varza, telina si morcovi

Salata_cu_varza_telina_si_morcovi

O reteta de salata cu varza, telina si morcovi din: varza alba, telina, morcovi, ceapa verde, maioneza fara ou si sare. Ingrediente: 1 varza alba 1 telina 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 3 linguri cu maioneza fara ou sare Mod de preparare: Taie varza fideluta, freac-o bine cu sare si las-o cateva...

Read more »

Steaks cu Martini

Steaks_cu_Martini

O reteta de steaks cu martini din: usturoi, busuioc, ulei de rapita, martini, sare, piper si carne de vita. Ingrediente: 1 caţel de usturoi 3 crenguţe de busuioc 6 linguri ulei de rapiţă 2 linguri martini sec sare piper 4 buc. de carne de vită (a 150 g) Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, apoi...

Read more »

Medalion de porc cu mere coapte

Medalion_de_porc_cu_mere_coapte

O reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert, rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de usturoi, zdrobit coaja rasa...

Read more »

Batoane crocante cu mozzarella

Batoane_crocante_cu_mozzarella

O reteta batoane crocante cu mozzarella din: faina, pesmet, oua, lapte, mozzarella si ulei. Ingrediente: 50 grame faina 200 grame pesmet 2 oua 10 ml lapte 450 grame mozzarellla taiata in fasii groase 200 ml ulei Mod de preparare: Intr-un bol amesteca ouale si laptele. In boluri separate pune faina si pesmetul. Tavaleste...

Read more »

Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit

Prajitura_spumoasa_cu_vanilie_pe_pat_de_biscuit

O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane de vanilie, oua, zahar, zeamil si foi de gelatina. Ingrediente: pentru biscuit: 125 g + unt cat o nuca 160 g faina 125 g zhar 60 g nuci pecan (sau obisnuite) 1 ou pentru...

Read more »

Cartofi la grătar

Cartofi_la_gratar

O reteta de cartofi la gratar din: cartofi, sare, chili, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci (cca. 300 g) sare 1 chili roşu 2 crenguţe de pătrunjel 3 linguri ulei piper Mod de preparare: Spălaţi cartofii, periaţi-i bine cu o perie sau un burete aspru, apoi fierbeţi-i în apă cu sare...

Read more »

Crema de migdale cu visine

Crema_de_migdale_cu_visine

O reteta de crema de migdale cu visine din: visine, branza mascarpone, pudra de migdale, zahar, ou, biscuiti, unt si zahar pudra. Ingrediente: 300 g visine decongelate 250 g branza mascarpone 80 g pudra de migdale 50 g zahar 1 ou 6-8 biscuiti cu unt, rotunzi 15 g unt 30 g zahar pudra, foarte...

Read more »

Legume la gratar

Legume_la_gratar

O reteta de legume la gratar din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet aromat, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi cate 1 ardei gras rosu si galben 1 dovlecel mediu 1 vanata mica cate 2 crengute de rozmarin si cimbru 8 linguri ulei de...

Read more »

Bezea cu portocale

Bezea_cu_portocale

O reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si grand marnier. Ingrediente: 1 cochilie din bezea 2 porto­cale 400 g zahăr pudră 6 foi de gelatină (6 x 2 g) 6 gălbe­nuşuri 1 baton de vanilie 500 ml lapte 40 g...

Read more »

Friptura de porc cu smochine

Friptura_de_porc_cu_smochine

O reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie...

Read more »

Tort cu vanilie si afine

Tort_cu_vanilie_si_afine

O reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar, afine si gem. Ingrediente: umplutura: 1 pachet budincă de vanilie 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat: 130 g unt 150...

Read more »

Miel la cuptor in stil indian

Miel_la_cuptor_in_stil_indian

O reteta de miel la cuptor in stil indian din: carne de miel, lipii, castravete, rosie, ceapa rosie, branza, boia, frunze de menta, iaurt, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, curcuma, sare, cumin si garam masala. O versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente...

Read more »

Crema englezeasca de zahar ars

Crema_englezeasca_de_zahar_ars

O reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o lingurita suc de lamaie Mod de...

Read more »

Soupe au pistou

Soupe_au_pistou_11

In dialectul provensal, pistou înseamnă zdrobit. De asemenea, acesta este numele unui sos foarte aromat care conţine busuioc, roşii, usturoi şi ulei de mâsliine, toate zdrobite bine într-un mojar, formând o variantă franţuzească a sosului pesto genovez.. Amestecat cu parmezan ras, pistou se poate unge pe pâine sau se poate amesteca cu paste, dar...

Read more »

Cum se prepara sos Tempura (video)

CumsepreparasosTempura.jpg

O reteta video despre cum se prepara sos tempura, un preparat japonez deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos Tempura Pofta buna!

Read more »

Cocktail cu piersica

Cocktail

O reteta delicioasa de cocktail cu piersica din: piersica si sampanie. Ingrediente: 1 piersica mai mica si coapta sampanie Mod de preparare: Intepam piersica cu furculita, o punem intr-un pahar de sampanie sau un tip balon si turnam deasupra sampanie rece. Datorita bulele care iau nastere la suprafata, piersica se va misca.

Read more »

Budinca dulce de orez

Budinca_dulce_de_orez

O reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat Mod de preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat. Adauga...

Read more »

Salată de grapefruit şi avocado

Salată de grapefruit şi avocado

O reteta de salata de grapefruit si avocado din: salata, grapefruit, avocado, maioneza, zahar, lapte si seminte de mac. Ingrediente: o salată o cană de grapefruit tăiat în bucăţi de mărime medie un avocado copt pentru sosul de seminţe de mac o jumătate de cană de maioneză două linguri de oţet o treime de...

Read more »

Supă de pasăre cu tăiţei de casă

O reteta de supa de pasare cu taitei de casa din: carne de pasare, ceapa, morcov, telina si albitura, knorr, piper boabe, patrunjel, sare si taitei de casa. Ingrediente: carne de pasăre 500 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g o linguriţă de knorr piper boabe o legătură de...

Read more »

Friptură de muşchi de vită cu unt

Friptură de muşchi de vită cu unt

O reteta de friptura de muschi de vita cu unt din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, maduva de os, ceapa, vin alb sec, unt nesarat, suc de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un muşchi de vită de aproximativ 2-3 kg două linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat...

Read more »

Supa frantuzeasca de rosii

Supa frantuzeasca de rosii

O reteta de supa frantuzeasca de rosii din: ceapa, ulei, pasta de rosii, vin alb sec, ardei iute, dafin, zahar, sare, piper, pulpe de pui, unt, paine toast, crengute de cimbru, branza de oaie, anghinare, paine alba si ulei. Ingrediente: supă: 1 ceapă 2 linguri ulei 2 lin­guri pastă de roşii 200 ml vin...

Read more »

File de curcan in stil asiatic

File de curcan in stil asiatic

O reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din: rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni, mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1 lingură ulei de germeni...

Read more »

Pui la tigaie cu sos de curry

Pui la tigaie cu sos de curry

O reteta foarte simpla si delicioasa de pui la tigaie cu sos de curry din: piept de pui, ceapa verde, caise, ulei de germani, curry si mirodenii pentru pui. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 legătură ceapă verde 1 cutie caise jumătăţi (425 ml) 1 linguriţă ulei de germeni 1-2 linguriţe curry pudră...

Read more »

Cum se prepara Pui dulce acrisor (video)

Cum se prepara Pui dulce acrisor (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara puiul dulce acrisor. Un preparat specific chinezesc delicios prezentat pas cu pas. Ingrediente: ½ kg chicken breast ¼ cups (60ml) corn starch 1 green pepper 4 pineapple slices 1 medium onion Sauce: 3 tbsp vinegar 4 tbsp sugar 4 tbsp ketchup 5 tbsp water 2...

Read more »

Ruladă cu migdale

Ruladă cu migdale

O reteta de rulada cu migdale din faina, drojdie proaspata, lapte, zahar, unt, sare, martipan, albusuri, migdale macinate, rom, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: Aluat: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă 250 ml lapte călduţ 50 g zahăr 80 g unt topit 1 praf de sare Umplutură: 200 g marţipan 2...

Read more »

Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors

O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr...

Read more »

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

O reteta de tort krantz cu alune si nuci caramelizate din unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, nuga si dulceata. Ingrediente: 150 g unt moale 75 g zahăr sare 2 ouă 100 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 3 linguri alune măcinate 125 g nuga 2 linguri dulceaţă 5 linguri amestec...

Read more »

Paste cu legume, şuncă şi ciuperci

Paste cu legume, şuncă şi ciuperci

O reteta absolut delicioasa de paste cu legume, sunca si ciuperci din: manatarci, morcovi, tulpini de praz, ceapa, ciuperci champignon, sunca, paste, unt, supa, sare, piper, smantana, lapte si oua. Ingrediente: 10 g mânătărci 3 morcovi 2 tulpini de praz 1 ceapă 400 g ciuperci champignon 40 g şuncă 350 g paste 1 lingură...

Read more »

Sufleu turcesc cu carne tocata de vita

Sufleu turcesc cu carne tocata de vita

O reteta de sufleu turcesc cu carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 1 ou 3 linguri pesmet 1 lingură oregano tocat sare piper boia de ardei 1...

Read more »

Borş Moldovenesc

Borş Moldovenesc

O reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si leustean. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g castraveţi muraţi 150 g borş 3-400 ml sare şi knorr după gust pătrunjel verde...

Read more »

Sufleu de paste şi roşii

Sufleu de paste şi roşii

O reteta de sufleu de paste (farfalle) si rosii, ardei gras, rozmarin, carne tocata de vita, ulei, piper, pasta de rosii, lapte, smantana, supa si branza cu verdeata. Ingrediente: 250 g farfalle sare 2 ardei graşi roşii 300 g roşii 4 crenguţe rozmarin 300 g carne tocată, de vită 1 lingură ulei piper 1...

Read more »

Varza murata cu afumatura si foi de dafin

Varza murata cu afumatura si foi de dafin

O reteta de varza murata cu carne de porc, costita de porc afumata, morcov, marar, ceapa, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc 1 costita de porc afumata mai slaba 1 morcov 1 legatura de marar 2 cepe untura 2 foi de dafin ulei sare ...

Read more »

Ghiveci ardelenesc

O reteta de ghiveci ardelenesc din ceapa, orez, ardei gras, dovlecel, ciuperci, marar, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 2 cepe 1 cană orez 1 ardei gras din borcan sau con­gelat 1 dovlecel proaspăt sau din congelator 1 borcan ciuperci 1 legătură mărar sare piper caşcaval pentru presărat deasupra Mod de preparare: Cureţi ceapa...

Read more »

Banane cu bezea

O reteta de banane cu bezea si zahar, baton de vanilie, orez, lapte, oua, gelatina de fructe si unt. Ingrediente: 3 banane medii 150 g zahăr un baton vanilie 4 linguri orez 1 lapte două bucăţi de za­hăr două ouă o lingură gelatină de fructe 30 g unt Mod de preparare: Faci un...

Read more »

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc la cuptor

O reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de pulpa de porc la cuptor cu sare, piper, oregano, cimbru, vin, bulion si usturoi. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare piper oregano cimbru 2 pahare de vin 4 linguri bulion 1 capatana usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se condimenteaza, se impaneaza cu...

Read more »

Cum se prepara Spaghete Bolognese (video)

Cum se prepara Spaghete Bolognese (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara spaghete bolognese. Daca va plac spaghetele bolognese nu uitati de sosul special pentru spaghete bolognese.

Read more »

Lasagne cu spanac si rosii

Lasagne cu spanac si rosii

O reteta de lasagne cu spanac si rosii din ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de vita, rosii, sunca, verdeata, spanac, mozzarella, smantana, oua, parmezan, sare, piper, foi de lasagna si pasta de rosii. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne tocată, de vită 500 g roşii bucăţi (pachet)...

Read more »

Cotlet de porc

Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc...

Read more »

Pulpa de miel a la Tino

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano....

Read more »

Quiche cu ceapa si vin

Ingrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii...

Read more »

Pateuri cu sunca si broccoli

Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se...

Read more »

Appeltarta

Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare:...

Read more »

Painisoare cu masline si migdale

Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde creata, 1...

Read more »

Turtiţe

Turtiţe

Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g droj­die o linguriţă de sare 500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine alu­atul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce...

Read more »

Prajitura Rigo Jancsi

Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de ciocolata Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de...

Read more »

Salată de legume coapte cu capere

Salată de legume coapte cu capere

Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de linguriţă de maghiran 4 fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline două...

Read more »

Pizza Capricciosa

Ingrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara...

Read more »

Prajitura cu branza de vaci si visine

Prajitura cu branza de vaci si visine

Ingrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa zeamil, sare, 30 g migdale taiate. Mod de...

Read more »

Tofu umplut cu carne de porc

Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare, sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea tocată,...

Read more »

Piept de curcan cu salata de telina

Ingrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g miez nuca 2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze de telin 20 ml ulei de masline...

Read more »

Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise

Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise

Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră) 8 pere 100 g lămîi şi porto­cale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun 100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu...

Read more »

Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde

Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in...

Read more »

Paine cu ierburi aromate

Ingrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3 linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g...

Read more »

Frunze de salvie in aluat

Ingrediente: 20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se...

Read more »

Peste cu sos de soia si oţet alb

Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de soia oţet alb Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie. Separat...

Read more »

Macaroane cu fasole verde si branza

Macaroane cu fasole verde si branza

Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata Mod de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa 5...

Read more »

Snitele de miel

Ingrediente: 2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g pesmet fin putina sare 200 ml lapte Mod de preparare: Se spala bine carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie bucati mai mici, se bate fiecare bucata,...

Read more »

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

8 December 2010

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc...

Read more »

Tarta cu mere,pere si miere

Ingrediente: 250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere 750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti...

Read more »

Clafoutis cu fructe de toamna

Clafoutis cu fructe de toamna

Ingrediente: 250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1 plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri faina 50 g unt (sarat) 2 linguri rachiu de cirese Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si...

Read more »

Tatin de pui cu mere

Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2 linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti restul deoparte. Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii...

Read more »

Tarta de ciocolata

Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj, 50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar. Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se pun la loc...

Read more »

Tarta cu spanac si mere

Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2 linguri seminte de pin 3 prize nucsoara rasa 1 varf de cutit cuisoare pisate sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati cu...

Read more »

Fileuri de peste cu sos de mere

Fileuri de peste cu sos de mere

Ingrediente: 400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri suc de lamaie 2 oua sare 60 g praf de copt Ingrediente sos de mere: un mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata...

Read more »

Mancare de miel cu vinete

Ingrediente: 1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spala...

Read more »

Supă Caldo verde

Supă Caldo verde

Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni de apă rece 450 g frunze de varză tăiate julien sare piper Mod de...

Read more »

Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon

Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon

Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon Mod de preparare: Se alege fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se fierbe fasolea 20...

Read more »

Tort cu alune

Ingrediente aluat fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra. Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un...

Read more »

Cocktail Rock & Rye

Cocktail Rock & Rye

O reteta simpla de Cocktail Rock Rye din: votca, rock & rye si suc de lamaie verde. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Familie – Cooler Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi un ştir Se serveşte la orice oră ...

Read more »

Oua cu sparanghel

Ingrediente: 4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1 legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C, scurgeti bine sparanghelul, taiati fiecare bucata in doua si puneti deoparte jumatatea dinspre varf. Pe celelalte, caliti-le 5 minute in untul incins, lasati-le sa se...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 19 (video)

Read more »

Muschi de vaca Welington

Ingrediente: 800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4 oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa 200 ml ulei 3 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Muschiul de vaca se curata de tendoane si se unge cu mustar,piper si se aseaza...

Read more »

Merluciu cu mere

Merluciu cu mere

Ingrediente: 600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. Curatati ceapa, tocati-o marunt...

Read more »

Cocktail Rose

Cocktail Rose

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 6/10 vermouth dry 2/10 kirsch 2/10 cherry brandy Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai ales de consumatorii femei. Preparare: Ingredientele se pun...

Read more »

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

Ingrediente: 12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt. Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se...

Read more »

Paste cu rosii si busuioc

Ingrediente: 4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati busuiocul. Puneti aceste ingrediente intr-un castron,...

Read more »

Supă Bouillabaisse

Supă Bouillabaisse

Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă, ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii o ceapă o lingură de şofran sare piper Mod de peparare: Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi se lasă...

Read more »

Prăjitură cu gutui

Prăjitură cu gutui

Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de scorţişoară 75 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat sare o lămâie frişcă Mod de preparare: Intr-o oală se pun la topit mierea şi...

Read more »

Mingi din carne tocată cu condimente

Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de sos de soia o lingură de sherry o linguriţă de amidon sare piper Mod de preparare: Orezul se lasă la înmuiat în apă timp...

Read more »

Pască clasică cu branza de vaci

O reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou, sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1 galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat Ingrediente umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g...

Read more »

Mere la cuptor

Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1 lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le intregi pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa. Puneti untul sa se...

Read more »

Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar

Ingrediente: 6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta. Curatati cartofii si...

Read more »

Oua fierte cu somon afumat si paine prajita

Ingrediente: 6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare piper Mod de preparare: Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute. Intre...

Read more »

Alune foarte aromate

Alune foarte aromate

Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci condi­mente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat măcinat şi seminţe de anason) Mod de preparare: Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul...

Read more »

Peste cu patrunjel verde

Ingrediente : 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2 linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa...

Read more »

Cirese jubileu

Cirese jubileu

Ingrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se...

Read more »

Tort Caprese

Tort Caprese

O reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri zahar pudra grasime pentru...

Read more »

Pulpa de miel cu ierburi aromate

Ingrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se amesteca cu...

Read more »

Sfecla rosie umpluta

Ingrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi. Mod...

Read more »

Costiţe vegetariene

Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe...

Read more »

Drob frantuzesc

Ingrediente aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2 galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Intr-un castron,...

Read more »

Reţete de post: Cremă de mazăre verde

Reţete de post: Cremă de mazăre verde

Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g făină două kilograme de spanac (conge­lat) 5 g zahăr sare mărar pătrunjel Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin sită. Separat se...

Read more »

Miel

Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare...

Read more »

Tort de clatite cu lebar

Ingrediente clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de salvie, 2 linguri...

Read more »

Oua florentine

Ingrediente: 2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din...

Read more »

Cârnaţi de Pleşcoi

Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie Mod de preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are mai...

Read more »

Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel

Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel

Ingrediente : 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg) 50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi Mod de preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si...

Read more »

Crema-spuma din branza de vaci

Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati (cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul...

Read more »

Spaghete cu broccoli

Spaghete cu broccoli

Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4 lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite seminte de susan Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul incins si se adauga...

Read more »

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

Ingrediente : 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g ciuperci din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri otet alb 4 linguri untdelemn sare piper alb Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri....

Read more »

Spaghete cu sos de sunca si verdeata

Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2 galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca...

Read more »

Salata de orez cu ton si dovleac

Ingrediente : 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din conserva) 1 felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm) 1 lingura unt 2 portocale 1/2 lamaie sare piper 50 g orez fiert Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si se taie...

Read more »

Branza de vaci cu lamaie si cafea

Branza de vaci cu lamaie si cafea

Ingrediente: zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie 800 g branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness Mod de preparare: Lasati branza de vaci sa se scurga circa o ora intr-un tifon pus in strecuratoare si amestecati-o apoi, intr-un castron, cu zeama de lamaie...

Read more »

Friptura de porc cu vinete si cartofi

Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege...

Read more »

Supa de pui cu lamaie

Ingrediente: 750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2 oua 2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4...

Read more »

Rulada cu ceapa

Rulada cu ceapa

Ingrediente: 1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe ulei sare piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat de paine si se lasa sa dospeasca. Separat, se prepara umplutura: se curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta...

Read more »

Pui cu gogosari si rozmarin

Ingrediente : 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500 g rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin rosu 3 linguri untdelemn 1/8 l apa 4 linguri smantana subtire 1 lingurita de vegeta sare Mod de preparare: Se freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia...

Read more »

Turtite cu rozmarin si masline

Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina 1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3 ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un...

Read more »

Cantuccini cu ciocolata

Cantuccini cu ciocolata

Ingrediente : 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150 g migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri lapte cald Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat,...

Read more »

Supă Kloesse

Supă Kloesse

Ingrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină sare piper un litru şi jumăta­te de supă de carne sau de oase (după preferinţă) Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea,...

Read more »

Porumb cu alune şi caju

Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin Mod de preparare: Se încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele, orezul fiert şi caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi...

Read more »

Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin

Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după frământare se lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se întinde o foaie cu ajutorul unul sucitor şi se taie pătrăţele de...

Read more »

Salata cu branza si nuci

Ingrediente: 2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata (kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi (Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci zdrobite sau taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm...

Read more »

Pizza din mamaliga

Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de malai 8 fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g Mozzarella sare Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1 lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de...

Read more »

Tarta de dovleac cu branza

Ingrediente aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci slaba 3 linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei...

Read more »

Salata calda de linte cu orez

Ingrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2 lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi taiate rondele piper sare Mod de...

Read more »

Cocktail Rob Roy

Cocktail Rob Roy

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 scotch whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter Apărut în anii ’30, în Anglia, a...

Read more »

Peste cu salata de fasole alba

Peste cu salata de fasole alba

Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb (cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la...

Read more »

Salau cu sos tomat si busuioc

catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala...

Read more »

Scrumbie afumata cu sos verde

Ingrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala bine cartofii...

Read more »

Mancarica de verdeata cu orez

Ingrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se rumeneste...

Read more »

Supa de fasole boabe

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper macinat Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera...

Read more »

Cotlet de porc în crustă de ierburi

Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se iau...

Read more »

Cocktail Chi-Chi

Cocktail Chi-Chi

Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de vanilie 125 g gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor Mod de preparare: Toate ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru decor) se pun...

Read more »

Painisoare cu fructe uscate

Painisoare cu fructe uscate

Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine, stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la inmuiat, in apa...

Read more »

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră de curry sos de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei iute Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi...

Read more »

Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3 ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g nucă de cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate compot de ananas Mod de preparare: Intr-un castron...

Read more »

Scoici in sos negru

Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de sos de soia două lin­guriţe de sos de soia negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de...

Read more »

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie,...

Read more »

Salata gurmanda cu piept de pui

Ingrediente: 2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1 lingura unt 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se spala salata, se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se...

Read more »

Supa de usturoi

Ingrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel Mod de preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia...

Read more »

Somon în sos cu ghimbir

Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi mor­covi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr Mod de preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se pre­sară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi...

Read more »

Orez cu ananas si creveti decorticati

Orez cu ananas si creveti decorticati

Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei iute Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g orez două linguri de sos de soia o lin­guriţă de curry zahăr ulei Mod...

Read more »

Salata asiatica de legume cu macaroane

Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare, piper...

Read more »

Cvas din lămâi

Cvas din lămâi

Ingrediente: 2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se adaugă lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se scoate puţin suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se...

Read more »

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de usturoi Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine, se taie în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în prealabil, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor...

Read more »

Piept de pui cu castraveciori murati

Piept de pui cu castraveciori murati

Ingrediente : 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1 lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare iaurt (a 150 g) Mod de preparare: Se fierb ouale tari (circa 10 minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu