joi, 15 martie 2012

Retete

Retete

Macrou la grătar cu glazură de soia

Macrou_la_gratar_cu_glazura_de_soia

O reteta de macrou la gratar cu glazura de soia din: file de macrou, coaja si suc de lime, ulei de masline extravirgin, unt, bok choi, sos de soia, ardei iute, ghimbir si zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus extra felii, pentru servit 1...

Read more »

Şnitel cu garnitura de cartofi

Snitel_cu_garnitura_de_cartofi

O reteta de snitel cu garnitura de cartofi din: cartofi, sare, ceapa, supa, otet, snitele de porc, piper, faina, ou, pesmet, unt, arpagic si frunze de salata. Ingrediente: 750 g cartofi sare 1 ceapa 200 ml supa 3 linguri otet 4 snitele de porc (a 150 g) piper 2 linguri faina 1 ou 60...

Read more »

Tarta cu pere si migdale

Tarta_cu_pere_si_migdale

O reteta de tarta cu pere si migdale din: aluat dulce, pere, zahar fin, condimente, fulgi de migdale, crema de vanilie, fulgi de ovaz, faina, migdale si miere. Ingrediente: 500 g aluat dulce pentru tarta 5 pere, cojite, curatate de cotor si feliate 25 g zahar fin, plus extra pentru presarat 1 praf de...

Read more »

Cocktail Gipsy

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Gipsy din: aperol, suc de portocale, angostura si sampanie. Ingrediente: 4-5 cl Aperol 2 cl suc de portocale o picatura de Angostura amaruie sampanie Mod de preparare: Mixam bine Aperol-ul, sucul de portocale si Angostura impreuna cu multa gheata in shaker, dupa care turnam bautura intr-un pahar de...

Read more »

Salata de cartofi cu leurda

Salata_de_cartofi_cu_leurda

O reteta de salata de cartofi cu leurda din: cartofi, leurda, ulei, naut, ceapa rosie, ardei gras, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 legaturi leurda 4 linguri ulei 100 g naut 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, lăsaţi-i...

Read more »

Chec de banane cu nuca de cocos

Chec_de_banane_cu_nuca_de_cocos

O reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt, ciocolata alba si cocos. Ingrediente: 150 g unt moale 160 g zahăr brun 1 plic de zahăr vanilat 4 ouă 500 g banane 2 linguri rom 100...

Read more »

Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

Ravioli_cu_crab_busuioc_si_ghimbir

O reteta de ravioli cu crab, busuioc si ghimbir din: faina, faina alba, sare, piper, carne de crab, albusuri, busuioc, coriandru, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de susan, busuioc si legume inabusite. Ingrediente: pentru paste: 180 g faina tip 00 125 g faina alba, plus un pic pentru presarat sare si piper negru pentru...

Read more »

Oua si cartofi, cu sos din verdeturi

Oua_si_cartofi_cu_sos_din_verdeturi

O reteta de Oua si cartofi, cu sos din verdeturi din: oua, cartofi, verdeata, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 600 g cartofi noi 2 legaturi de verdeata 1 cana smantana groasa 1 cana smantana subtire 2 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi fierb...

Read more »

Varza cu morcovi inabusiti

Varza_cu_morcovi_inabusiti

O reteta de Varza cu morcovi inabusiti din: unt, morcovi, varza creata si supa de pui. Ingrediente: 1 cub de unt 2 morcovi, taiati bastonase 1 varza creata, taiata prin cotor in 8 felii 100 ml supa de pui Mod de preparare: Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă morcovul şi se...

Read more »

Paste cu leurdă

Paste_cu_leurdă

O reteta de paste cu leurda din: paste, frunze de leurda, bacon, ulei de masline, seminte de chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 300 g frunze de leurda (3-4 legaturi) 250 g bacon 4 linguri ulei de masline 1 lingura seminte de chimen 1 lamaie sare piper proaspat macinat Mod...

Read more »

Tort cu crema de cocos si blat de pandispan

Tort_cu_crema_de_cocos_si_blat_de_pandispan

O reteta de Tort cu crema de cocos si blat de pandispan din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, foi de gelatina, budinca de vanilie, lapte de cocos, zahar, cocos, lichior de cocos, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Ingrediente: aluat: blat de pandispan: 5 oua 125 g zahar sare...

Read more »

Reteta zilei: Frigarui marinate

Frigarui_marinate_07

O reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Inrgediente: pentru 15 frigarui: 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi 2-3 ardei galbeni taiati in patrate 3 dovlecei taiati in felii groase 2...

Read more »

Cafea rece Mocha

Cafea_rece_Mocha

O reteta de cafea rece Mocha din: cafea rece, lapte, sirop de ciocolata si zahar. Ingrediente: 1 – 1/2 cani cafea rece 2 cani lapte 1/4 cana sirop de ciocolata 1/4 cana zahar Mod de preparare: Toarna cafeaua in tavite pentru cuburi de gheata si pune-o la congelator peste noapte. A doua zi,...

Read more »

Praz cu bacon şi ciuperci

Praz_cu_bacon_si_ciuperci

O reteta de praz cu bacon si ciuperci din: unt, bacon, cimbru, ciuperci si praz. Ingrediente: 50 g unt 4 felii de bacon sau de costita afumata (fara os), tocate cateva fire de cimbru 200 g ciuperci champignon, taiate in doua sau in patru 2 fire de praz, taiat in felii groase Mod...

Read more »

Friptura de miel cu piper

Friptura_de_miel_cu_piper

O reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper negru 2 catei de usturoi pisati 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde) 2 ardei...

Read more »

Spaghete cu sos de ardei gras

Spaghete_cu_sos_de_ardei_gras

O reteta de spaghete cu sos de ardei gras din: ardei gras, spaghete, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni, aproximativ 650 g 400 g spaghete sau orice alte paste lungi, subtiri si uscate 2 lingurite otet balsamic sau sherry 1 lingura ulei de masline extravirgin...

Read more »

Ouă în cremă de leurdă

Oua_în_crema_de_leurda

O reteta de oua in crema de leurda din: oua, leurda, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4 legaturi mari de leurda (500 g) 2 cepe verzi 2 fire de usturoi verde 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras sare piper Mod de...

Read more »

Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptor

Cartofi_pastarnac_si_usturoi_la_cuptor

O reteta de cartofi, pastarnac si usturoi la cuptor din: cartofi, pastarnac, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 800 g cartofi mici (cei mici lasati intregi, ceilalti taiati in patru) 3 pastarnaci, taiati bucati mari 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani de usturoi, desfacute in catei Mod de preparare: Se...

Read more »

Retete dietetice: Pastravi umpluti

Pastravi_umpluti

O reteta de pastravi umpluti din: pastravi, ciuperci, ceapa verde, ulei, patrunjel verde, marar verde, tarhon verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 200 g ciuperci albe de cultura 1 legatura ceapa verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 1 legatura tarhon verde 1 lamaie sare piper ...

Read more »

Pui la cuptor cu lămâie şi cimbru

Pui_la_cuptor_cu_lamâie_si_cimbru

O reteta de pui la cuptor cu lamaie si cimbru din: unt, cimbru, usturoi, lamai, pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, faina, supa de pui si sos de soia. Ingrediente: 50 g de unt, moale 1 legătură de cimbru proaspăt, frunzele rupte de pe tulpini (care se pun deoparte), plus extra pentru sevit 4...

Read more »

Turnedouri japoneze la grătar cu garnitură de orez, sparanghel sotat, ciuperci umplute şi sos de ciuperci

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g orez sare piper pudră de curry 1 ceapă 12 ciuperci mari 400 g vîrfurt de sparanghel 250 g unt 8 crutoane supă Mod de preparare: Se prepară garniturile sparanghelul fiert şi dat în unt, ciupercile umplut, pilaful de orez, supă şi curry (boia...

Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 6 coşuleţe din foitaj 6 crutoane prăjite 300 g ciuperci sare piper 2 linguri de smantană 400 g mazăre 300 g cartofi noi 100 g unt ulei pentru prăjit cartofi 1 legătură de mărar Mod de preparare: Turnedourile se taie şi se frig pe grătar....

Read more »

Sos de oase de păsări sălbatice

O reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci, zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 kg oase şi capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1 pahar vin roşu cîteva...

Read more »

Friptură de pui cu smântână şi ceapă

Friptură de pui cu smântână şi ceapă

Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smân­tână 2 ouă 100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei...

Read more »

Cum se prepara paste cu carne tocata si sos (video)

Read more »

Ingheţată cu vişine

Ingheţată cu vişine

Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul...

Read more »

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe

Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea...

Read more »

Pulpe de pui

Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1 linguriţă boia pesmet piper ulei Mod de preparare: Pregăteşti patru farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Jellyfish_Shooter

O reteta video despre cum se prepara Cocktail Jelyfish Shooter, Ingrediente: 12.5ml Irish Cream 12.5ml Creme De Cacao 12.5ml Ameretto 3 Drops Grenadine 1 Spoon

Read more »

Vrăbioare împănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera

Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 120 g costiţă 2 morcovi 80 g unt sau ulei 300 g andive 300 g mazăre fină 400 g cartofi 2 linguri făină 1 ou nucşoară 100 g zarzavat sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 lingură de bulion 5 căţei de usturoi Mod de...

Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză umplută cu şuncă, chiftele de bureţi şi sos de friptură

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de. vacă 600 g bureţi 800 g varză creaţă 1 legătură de mărar sare piper cimbru 100 g şuncă afumată 1 lingură de făină 2 ouă 3 linguri de smantană 150 g unt 1 ceapă 0,250 l supă Mod de preparare: Varza se opăreşte şi se scoate...

Read more »

Turnedouri la cuptor în foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 200 foitaj 3 ouă 200 ficat de pasăre 80 g şuncă 40 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g mazăre jină 200 g ciuperci 200 g unt sare piper Turnedourile (medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din mijlocul...

Read more »

Vrăbioare la cuptor Figaro cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii

Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 250 g macaroane 40 g şuncă 40 g limbă afumată fiartă 40 g caşcaval 10 g unt 10 roşii de umplut 200 g bureţi 1 lingură de pesmet 100 g arpagic 80 g măsline verzi 300 g roşii piper sare cimbru usturoi 1/4 lingură de făină Mod...

Read more »

Chec cu marmelada

Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până...

Read more »

Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 150 g şuncă 2 ouă sare piper 400 g sparanghel 300 fasole fidea 60 g unt 300 g cartofi 50 g făină ulei pentru prăjit pesmet de casă nucşoară 100 g ciuperci puţină supă sos Madera Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face...

Read more »

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2 gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1 lingură de făină Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase,...

Read more »

Antricoate la tigaie „sucevene" cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1 linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin Mod de preparare: Antricoatele se frig în tigaie...

Read more »

Cireşe învelite în ciocolată

Cireşe învelite în ciocolată

Ingrediente: 1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte...

Read more »

Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură

Ingrediente: 300 g came de vacă 200 g came de porc 200 ficat 5 ouă 100 g limbă afumată fiartă sare piper 1 felie de franzelă cimbru 3 căţei de usturoi 1/2 ceapă 100 g unt 150 g morcovi 150 g mazăre 150 g fasole fidea 250 g conopidă 300 g cartofi...

Read more »

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel

Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper Mod de preparare: Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile prin făină şi le prăjeşti...

Read more »

Muşchi împănat cu garnitură de ciuperci sotate pe crutoane, budincă de macaroane, cartofi prăjiţi şi sos ,spaniol

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 120 g şuncă crudă 200 g macaroane 80 g limbă fiartă 1 trufă 40 g parmezan ras 300 g cartofi 300 g ciuperci mari 8 crutoane rotunde prăjite sare piper cimbru Mod de preparare: Muşchiul fript la frigare, împănat cu şuncă crudă, se aşază tăiat...

Read more »

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză

Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1...

Read more »

Pifteluţe pane

20 August 2010

Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional) Mod de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi...

Read more »

Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură

Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 1 1/2 kg spanac 100 g unt nucşoară 150 g tăiţei de casă 60 g şuncă 300 g ţelină sare piper 1/4 lingură făină 3 linguri sos brun de friptură 1/4 l supă Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond se face...

Read more »

Pască umplută cu branză

Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape...

Read more »

Macrou in sos de rosii

Macrou in sos de rosii

Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină Mod de preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le...

Read more »

Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera

Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 200 g ficat de porc 200 g came de porc 1 ou sare piper o felie franzelă 12 ciuperci mari 500 g andive 1 fir de praz 400 g cartofi 80 g unt ulei de prăjit cartofi Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se...

Read more »

Chec cu rahat

Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă...

Read more »

Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică 120 g unt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Antricoatele...

Read more »

Sos creol

Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii Mod de preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune...

Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de ardei umpluţi cu ouă, roşii in pesmet şi găluşte de cartofi sarbeşti

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vită 8 ardei graşi 6 ouă 250 g ficat de porc sau de pasăre 300 g cartofi 1 legătură de pătrunjel sare piper 8 roşii 4 căţei de usturoi 120 g unt 1/2 ceapă 150 g pesmet de casă 2 linguri făină puţin zahăr puţină brînză rasă...

Read more »

Sos de ciuperci

Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2 pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa,...

Read more »

Sos Charcutiere

Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2 legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1 pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se fierbe...

Read more »

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de vin 2 linguri de smantană 1 pahar...

Read more »

Chec cu stafide

Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de făină cernută, aceeaşi...

Read more »

Varză creaţă umplută cu carne de vită

Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană Mod de preparare: Se scot cotoarele de la...

Read more »

Pandispan

Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat, bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă...

Read more »

Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă 120 g unt sare piper Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare...

Read more »

Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf

Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de oţet 200 g smantana 250 orez Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate...

Read more »

Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 1/2 l vin roşu 3 ardei graşi 5 căţei de usturoi 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură de bulion 150 g costiţă afumată sare piper 6 cartofi mari 80 g unt 1/2 lingură făină 150 g arpagic 200 g morcovi 300 g mazăre 1 legătură...

Read more »

Stufat din carne de vită

Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii ...

Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de budincă de cartofi cu costiţă, varză de Bruxelles, morcovi sotaţi şi sos bernez

Ingrediente: 1,400 kg antrieoate dc vacă 80 g unt 1 legătură de pătrunjel sare piper cimbru 30 g măduva 1 ou 500 g varză dc Bruxelles 400 g cartofi 1 ceapă 50 g costiţă 2 linguri de sos alb 300 g morcovi pesmet Mod de preparare: După ce antricoatele au fost...

Read more »

Varză dulce cu carne de vită

Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g smantană Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în...

Read more »

Prajitura cu nuca

Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie sau de portocală unt pentru uns tava Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de...

Read more »

Stufat dobrogean din carne de vită

Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 3 legături de ver­deaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100 g ulei 1 pahar vin Murfatlar Mod de preparare: Carnea se taie în 12 bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază...

Read more »

Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire 500 g ciuperci 6-8 bucăţi salată verde 80 g şuncă crudă 300 g cartofi 3 gălbenuşuri sare piper nucşoară 250g unt 200 g aluat 8-10 crutoane rotunde mici prăjte 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se curăţă...

Read more »

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa 40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru...

Read more »

Tort de fasole

Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom Mod de preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă. Când totul este bine amestecat...

Read more »

Guguluf

Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să...

Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de dovlecei, cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sos spaniol

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă 500 g dovlecei cu floare 1,500 kg de spanac 400 g cartofi 80 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1 lingură de făină 2 fileuri anşoa 10 midii sau scoici 1/2 pahar de lapte puţin mujdei ulei pentru prăjit crochetele şi cartofii Mod de...

Read more »

Antricoate la grătar Mirabeau cu garnitură de file de anşoa, tarhon, măsline, lămaie şi cartofi pai

Ingrediente: 1,100 kg antricoate de vită 6 bucăţi de anşoa 1/2 legătură de tarhon 1/2 lămîie 100 g măsline 500 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii sare piper Mod de preparare: Antricoatele se frig le grătar încins, uns un pic cu grăsime şi se aşază pe un platou. Deasupra lor se...

Read more »

Roşii cu carne de vită

Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă...

Read more »

Spanac cu carne vită

Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei. Cand este gata se scoate şi, in grăsimea rămasă, se face un sos...

Read more »

Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă

Ingrediente: 600 g carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou 300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră sau dulce 300 g mălai 200 g smantană Mod...

Read more »

Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur

Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă 300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi...

Read more »

Tort ieftin

Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar lapte 2 linguri marmeladă Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom. Mod de preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar...

Read more »

Sos catalan

Ingrediente: 4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi ver­deaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze Mod de preparare: Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb...

Read more »

Mere pe canapea

Ingrediente: 12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă. Mod de preparare: Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii....

Read more »

Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin

Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1 lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt Mod de preparare: Foile de spanac se opăresc şi se aşază...

Read more »

Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 50 g ulei 60 g unt sare piper 300 g ciuperci 8 coşuleţe coapte din joitaj 1/2 ceapă 400 g fasole fidea 300 g cartofi 1 ou nucşoară 2 linguri de smantana 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se frige cu sare şi...

Read more »

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean

Ingrediente: 1,700 kg rasol alb cu oase de sită sare piper boabe 30 g hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 7 50 g albitură 2 cepe 50 g unt lingură de făină 1 lingură oţet de vin puţin zahăr 1 lingură de smantană cîţiva cartofi 1 varză albă mică ...

Read more »

Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă

kg muşchi de vaca 450 g piept de gîscă sare piper cimbru 3 salate verzi 100 g ulei 1 legătură de mărar 1 fir ceapă verde 2 ouă 1/2 linguriţă de muştar puţin zahăr 12 frigărui zeamă de lămaie Mod de preparare: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii...

Read more »

Sos bordelez de raci

Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se pun untul de raci, făina şi...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)

Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)

Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or...

Read more »

Sos bordelez

Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1 pahar vin roşu 1/6 l sos sponiol 700 g ciuperci 50 g măduvă puţin tarhon şi pătrunjel Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se adaugă ciupercile tocate, sosul spaniol, măduva, puţin piper şi verdeaţă tocată. Se...

Read more »

Sote din muşchi de vită Stroganofi cu garnitură de cartofi prăjţi

Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1 lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi puţin sos englezesc Worcester Mod de preparare: Carnea...

Read more »

Prune cu carne de vită

Ingrediente: 700 g came de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2 lingură de făină 50 g zahăr sare Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în care a fost înăbuşită carnea se pune făina, se...

Read more »

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi

Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de pătrunjel 400 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori...

Read more »

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

Ingrediente: 400 g rinichi de vită 400 g muşchi sau cap de muşchi 2 cepe 1/2 lingură de făină sare piper cimbru 1 lingură de bulion pastă 1/2 l supă 1 pahar de vin 40 g costiţă afumată 1 lingură de sos Worcester 80 g unt 200 g foitaj sau aluat fraged ...

Read more »

Pilaf cu carne de vită

Ingrediente: 700 g carne de vită 150 g zarzavat de supă 1 ceapă 120 g ulei sare piper 400 g orez 40 g unt Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a spumat, se pune zarzavatul şi ceapa tăiată bucăţi...

Read more »

Papricas de pui cu smantana

Ingrediente: 2 pui 1 lingură untură 2 cepe 5 linguri smîntînă 1 linguriţă boia dulce 1 1 apă sare piper Pentru găluşte : 1 ou 3 linguri făină 125—175 g lapte sau apă (sau sifon) sare grăsime Mod de preparare: Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu...

Read more »

Sos alb suprem de pasăre (veloute)

Ingrediente: 60 g unt 2 linguri făină 1/2 l supă de pasăre 2 linguri smîntînă puţină esenţă de ciuperci sare (eventual puţin Maggi) Mod de preparare: Se face un rîntaş alb din unt şi făină şi se stinge cu supa, esenţa de ciuperci şi Maggi. Se sărează şi se fierbe 5-6...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Mexican Martini

Read more »

Sos de raci

Ingrediente: 80 g unt 1/2 lingură făină sare boia 1/2 pahar vin alb 1/4 zeamă de raci sau peşte 2 linguri smîntînă 12 cozi de raci sau 1 cutie crevete puţin coniac Mod de preparare: Se face sosul din unt, sare, boia dulce de ardei, făină, vin şi zeama de raci...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen (video)

O reteta video despre cum se prepara Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen

Read more »

Retete delicioase: Crap umplut

Ingrediente: 1,500 kg peşte putin ulei 1/2 păhărel vin 1 ceapa 1 bucătică unt (sau untură) sare piper Umplutura : 2 ouă 2 căţei;de usturoi 200 g slă­nină 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Alegem un crap mai mare, îl curăţăm, facem o tăietură în lungul lui şi scoatem intestinele. Scoatem osul...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda (video)

O reteta video despre cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda

Read more »

Cum se prepara Cocktail Gin Martini (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gin Martini

Read more »

Salată ardelenească cu napi

Ingrediente: 200 g orez 200 g roşii 4 bucăţi de anghinară sau 200 g napi fierţi 12 ciu­perci fierte 6 sardele în ulei 1/2 lămîie puţin muştar 1 ou 12 măsline mari 1gălbenuş Mod de preparare: Orezul se fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece. Napii, roşiile...

Read more »

Supă de roşii cu găluşte de branza

Supă de roşii cu găluşte de branza

O reteta delicioasa de supa de rosii cu galuste de branza din: rosii, zarzavat pentru supa, patrunjel, branza de vaci, unt, albus, gris si faina. Ingrediente: 1 kg roşii 2 legături zarzavat pentru supă (morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel) 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte ai nevoie de: 100 g brânză de vaci 10 g...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu