luni, 18 iunie 2012

Retete #11


Retete:

Bautura racoritoare cu castravete

Bautura_racoritoare_cu_castravete

O reteta de bautura racoritoare cu castravete din: castrvete, lamaie, menta verde, ghimbir, miere, apa si gheata. Ingrediente: 12 felii subtiri de castarvete 4 felii lamaie menta verde putina radacina de ghimbir 2 linguri de miere 4-5 pahare de apa plata gheata   Mod de preparare: Intr-o carafă, pui apa, feliile de castravete trecute...

Read more »

Compot de capsuni cu miniclatite

Compot_de_capsuni_cu_miniclatite

O reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie, lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g capsuni foarte coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de lamaie cativa stropi de otet balsamic...

Read more »

Paste cu somon, în sos de verdeaţă

Paste_cu_somon_în_sos_de_verdeata

O reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati...

Read more »

File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz

File_de_vita_la_gratar_cu_fasole_boabe_si_praz

O reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz, cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel, smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie. Ingrediente: 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri frunzele de la o...

Read more »

Tartă rustică

Tarta_rustica

O reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină 4-5 linguri cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare   Mod de preparare: Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul...

Read more »

Retete culinare: Aripioare picante

Aripioare_picante

O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Spală bine aripioarele, taie-leîn...

Read more »

Retete culinare: Pui umplut

Pui_umplut

O reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi, ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente:  1 pui 3 linguri cu unt coaja rasa de la o lamaie 5-6 cartofi 2 morcovi 2 fire de ceapa verde 1 lingurita cu rozmarin 100 g bacon sau sunca...

Read more »

Prajitura cu capsuni

Prajitura_cu_capsuni

O reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana iaurt 1 lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g capsuni proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa   Mod de preparare: Mixezi...

Read more »

Antricot de vită la cuptor, cu sfeclă şi hrean

Antricot_de_vita_la_cuptor_cu_sfecla_si_hrean

O reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean din: sfecla, sare de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri de ansoa si coaja de lamaie. Carnea de vită merge foarte bine cu sfeclă. Incercaţi să faceţi...

Read more »

Fasole la cuptor

Fasole_la_cuptor

O reteta de fasole la cuptor din: fasole, rosii, patrunjel, ardei grasi, ceapa, sare, piper, usturoi, oregano, ulei si morcov. Ingrediente: 1 kg fasole mare alba 3-4 rosii 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi rosii 3-4 cepe mai mari, taiate marunt sare piper 2-3 catei de usturoi oregano ulei morcov   Mod de...

Read more »

Reteta zilei: Salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie

Salata_de_sfecla_rosie_cu_morcov_si_zeama_de_lamaie_06

O reteta de salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: ½ sfecla rosie 2 morcovi Zeama de la 1 lamaie Sare Piper     Mod de preparare: Se curate si se spala bine sfecla si morcovii. Se dau prin razatoare....

Read more »

Tarta cu nuci

Tarta_cu_nuci

O reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana, sare, nuci, unt, miere, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 g unt 1 lingura cu zahar pudra 1 lingura cu smantana sare pentru umplutura: 500 g nuci 150 g unt 100 g miere 100 g zahar 100...

Read more »

Mâncare de primăvară

Mâncare_de_primavara

O reteta de mancare de primavara din: ceapa verde, pastai, sare, rosii, ulei de soia, file de vita, sare, piper, coniac, smantana, intaritor de sos si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 200 g pastai dulci sare 2 rosii descojite 4 lingurite ulei de soia 600 file de vita sare piper 2...

Read more »

Ou cu bacon si salata de nasturel

Ou_cu_bacon_si_salata_de_nasturel

O reteta de ou cu bacon si salata de nasturel din: oua, salota, otet de vin rosu, mustar cu boabe, ulei de rapita, chives, bacon, paine alba si nasturel. Ingrediente: 2 oua mari, la temperatura camerei 1 salota, feliata fin 1 lingurita de otet de vin rosu 1 lingurita cu varf de mustar cu...

Read more »

Hamburger de curcan

Hamburger_de_curcan

O reteta de hamburger de curcan din: chifle, radicchio, salata, ceapa verde, carne de curcan, urda, marar, usturoi si sare. Ingrediente: 2 chifle 1/2 radicchio 3 frunze de salată 2 fire de ceapă verde 250 g carne de curcan 200 g urdă 1 legătură de mărar 1 căţel de usturoi sare Mod de preparare:...

Read more »

Muşchi de vită în aluat

Muschi_de_vita_în_aluat

O reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele marinadei. Ingrediente: 2 kg muschi de...

Read more »

Supa dulce de conopida

Supa_dulce_de_conopida

O reteta de supa dulce de conopida din: smantana, mustar dulce, mustar pudra, cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, broccoli, supa de conopida, sare si piper. Ingrediente: 50 ml smantana pentru gatit – 30% grasime 1 lingurita mustar dulce 1/2 lingurita mustar pudra 1-2 cartofi 1-2 catei usturoi 1 ceapa rosie mare 50 gr unt...

Read more »

Sos de capere cu lamaie

Sos_de_capere_cu_lamaie

O reteta de sos de capere cu lamaie din: unt, capere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 2 lingurite capere, clatite in apa rece 2 lingurite zeama lamaie 1/2 coaja de lamaie proaspat rasa sare piper   Mod de preparare: Pune caperele la desarat, intr-un bol cu...

Read more »

Tarta cu sparanghel si ceapa verde

Tarta_cu_sparanghel_si_ceapa_verde

O reteta de tarta cu sparanghel si ceapa verde din: foitaj, sparanghel, ceapa verde, branza, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata foitaj 1 legatura sparanghel 1 legatura ceapa verde 1 bucata branza indulcita 2 oua 1 ceasca cu smantana sare piper   Mod de preparare: Coci foitajul pe jumătate în tavă, la...

Read more »

Rulada de cascaval

Rulada_de_cascaval

O reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza, unt, somon afumat, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cascaval afumat 200 g crema de branza 150 g unt 100 g somon afumat 1 legatura de patrunjel sare   Mod de preparare: Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi pune-l zece minute în...

Read more »

Tagliata de miel cu năsturel şi roşii

Tagliata_de_miel_cu_nasturel_si_rosii

O reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet balsamic, nasturel, feta si paine. Ingrediente: cateva crengute de rozmarin, frunzele tocate 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 steakuri taiate din pulpa de miel sau berbecut (cam 450 g...

Read more »

Musaca de dovlecei

Musaca_de_dovlecei

O reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper, unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 300 g dovlecei fara coaja 1/2 kg spanac 2 cepe sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 1/2 l lapte 4 oua 100 g branza   Mod de preparare: Fierbi dovleceii şi...

Read more »

Lapte cu ciocolata si cu rom

Lapte_cu_ciocolata_si_cu_rom

O reteta simpla de Lapte cu ciocolata si cu rom din: lapte cu ciocolata si rom. Ingrediente: 0,2 l de lapte cu ciocolata 2 cl rom   Mod de preparare: Mixam bine laptele cu ciocolata rece cu rom, apoi turnam totul intr-un pahar mai inalt. Adaugam un pai.  

Read more »

Mancare de pui cu legume

Mancare_de_pui_cu_legume

O reteta de mancare de pui cu legume din: file de pui, ghimbir, ardei iute, ulei de soia, ardei, praz, sare, piper, germani de soia, porumb si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g file de pui (cocos) 1 lingurita ghimbir proaspat razuit 2 ardei iuti rosii proaspat rasi 5 lingurite ulei de soia...

Read more »

Retete usoare si ilustrate

Rdl.jpg

Retete usoare si ilustrate: Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini   O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei...

Read more »

Pulpa de curcan cu masline

Pulpa_de_curcan_cu_masline

O reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec...

Read more »

Mazăre scăzută

Mazare_scazuta

O reteta de mazare scazuta din: mazare, morcov, ceapa, rosii, marar, bacon, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 1 morcov 2 cepe 4 rosii 1 legatura marar 300 g bacon ulei sare piper   Mod de preparare: Tai baconul în fâşii îi le rumeneşti în ulei. în grăsimea rămasă, că­leşti ceapa...

Read more »

Pizza de casa

Pizza_de_casa

O reteta de pizza de casa din: cascaval, salam crud uscat, ciuperci, masline, ardei gras, sos de rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 300 g cascaval 50 g salam crud uscat 2 ciuperci 50 g masline 1 ardei gras 50 ml sos de rosii pentru aluat: 400 g faina...

Read more »

Minitarte cu legume

Minitarte_cu_legume

O reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta, galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei gras, vanata, rozmarin, unt si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1 galbenus sare pentru umplutura: 500 g branza de...

Read more »

Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi

Antricot_de_vita_cu_cartofi_cu_rozmarin_si_usturoi

O reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline, antricot de vita si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cartofi la cuptor cu rozmarin 3 căţei de usturoi, cu coajă coaja rasă şi zeama de la o lămâie o legătură...

Read more »

Somon fiert cu salsa verde

Somon_fiert_cu_salsa_verde

O reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon, lamaie, usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc, capere si ulei de rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml otet de vin rosu...

Read more »

Supa de legume cu taitei

Supa_de_legume_cu_taitei

O reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea si 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ingrediente: 1 ou 3 morcovi 1 dovlecel 2 cartofi 100 g faina ulei marar verde sare   Mod de preparare: Căleşte legumele...

Read more »

Dovlecei scăzuţi

Dovlecei_scazuti

O reteta de dovlecei scazuti din: dovlecei, ceapa, boia dulce de ardei, faina, smantana, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati de dovlecei mari 2 cepe 1 lingurita de boia dulce de ardei 2 linguri faina 200 ml smantana piper sare patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi dai pe...

Read more »

Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango

Risotto_cu_carne_de_vita_si_sos_de_avocado_si_mango_6

O reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din: citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara, unt nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare, avocado, mango, suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1 legatura de citronella 6 cesti supa de...

Read more »

Şaorma cu pui

Saorma_cu_pui

O reteta de saorma de pui din: lipii, piept de pui afumat, salata, rosie, ceapa rosie, castravete, patrunjel, ulei, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 2 lipii 1 piept de pui afumat 1 salată 1 roşie 1 ceapă roşie 1 castravete 3 fire de pătrunjel 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu zeamă de...

Read more »

Oua cu sos de ton

Oua_cu_sos_de_ton

O reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si maioneza. Ingrediente: 8 oua fierte 200 g ton (conserva) 50 g fileuri de ansoa 1 lingura varf de capere 3-4 linguri cu ulei de masline 2 linguri...

Read more »

Cocktail Cocody

Cocktail_Cocody

O retetaq de Cocktail Cocody din: nuca de cocos, lapte de cocos, zer, banana, zahar, zahar vanilat, rom alb si ananas. Ingrediente: 1 nuca de cocos 1/8 l lapte de cocos 250 g zer 1 banana mica 1 lingura zahar 1 plic de zahar vanilat 2 cl rom alb 1 felie de ananas  ...

Read more »

Supă de broccoli cu usturoi şi cartofi

Supa_de_broccoli_cu_usturoi_si_cartofi

O reteta de supa de broccoli cu usturoi si cartofi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, broccoli, cartof, supa de pui, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi 300 grame de broccoli 1 cartof, curăţat şi tocat 4 ceşti cu supă...

Read more »

Retete de post: Paine cu masline

Paine_cu_masline

O reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie, zahar, ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline verzi sau negre (fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2 cani cu apa calda drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu drojdie uscata 1 lingura...

Read more »

Miniclatite din dovlecei

Miniclatite_din_dovlecei

O reteta de miniclatite din dovlecei din: dovlecei, oua, cascaval, usturoi, ceapa, faina, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 2 oua 100 g cascaval 1 catel de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu faina patrunjel marar sare ulei piper   Mod de preparare: Curăţă dovleceii de coajă, dă-i pe răzătoarea mică,...

Read more »

Pate de ficatei de pui cu coniac

  Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2 linguri coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de preparare: Se topeste...

Read more »

Budincă de dovleac cu nucă

Budincă de dovleac cu nucă

  Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Baţi albuşurile spumă...

Read more »

Peperonata cu legume si usturoi

  Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara...

Read more »

Supă de gulii cu găluşte de făină

  Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condi­mente 1 ou fănă   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai adaugi...

Read more »

Pilaf cu pui si caşcaval

Pilaf cu pui si caşcaval

  Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2 roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o căileşti în unt, adaugi...

Read more »

Tort de zahar ars

  Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca   Mod de preparare: Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai...

Read more »

Ciuperci provensale

  Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel verde tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala 2-3 linguri ulei de masline  1 catel de usturoi intreg Mod de...

Read more »

Pui cu brânză şi legume de toamnă

Pui cu brânză şi legume de toamnă

  Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână sare piper boia dulce 1 lin­gură condiment 6 linguri ulei 2 linguri unt 1 kg carofi 1 conopidă mare 1 ţelină mare   Mod...

Read more »

Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez

Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez

  Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5 roşii 2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă zahăr ulei sare piper busuioc cimbru 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le...

Read more »

Salată din dovlecei

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii    Mod de preparare: Se prepară dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală dovleceii şi se taie în semifelii subţiri sau se dau prin răzătoarea mare. Se adaugă ceapa tăiată fideluţă, felii de...

Read more »

Salată de crudităţi cu fructe uscate

Ingrediente: 1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf de chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate 5 caise uscate 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki   Mod de preparare: Se toacă mărunt ambele bucăţi de varză şi se presară cu chimen. Se adaugă ceapa tăiată fideluta. Se curăţă...

Read more »

Bezele cu nuci

  Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet   Mod de preparare: Se bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul...

Read more »

Aperitiv din brînză de burduf

  Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă berea, smîntîna, sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă rasă,compoziţia se amestecă bine şi...

Read more »

Tarta de capsuni cu branza de vaci

  Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece  o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita de sare fina Ingrediente umplutura: 500 g branza de vaci bine stoarsa, 150 ml frisca lichida, 30 g unt, 4 oua, 50 g faina,...

Read more »

Pizza cu legume si branză

  Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g brânză 200 g ciuperci piper boia pătrunjel busuioc sare   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, sare, zahăr, 150 ml apă, drojdie...

Read more »

Salată de crudităţi cu ridichii

Ingrediente: 1 fir mic de praz 1 măr mic 3 linguri de ulei vegetal 350 de grame de ridichi albe 1 Knorr Salad Dressing cu ardei si Verdeţuri 3 linguri de boabe de porumb stafide (opţional) Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie de-a lungul, se spală şi se taie în rondele subţiri....

Read more »

Bulgăraşi cu ciocolată

  Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri cacao lapte sau unt   Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti puţină ciocolată rasă pentru ornat bulgăraşii, iar pe cea rămasă o amesteci cu zahărul, esenţa, biscuiţii...

Read more »

Plăcinţele din piure cu dulceaţă

  Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3 linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă   Mod de preparare: Faci un piure obişnuit din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână, laptele, 1 lingură de făină şi amesteci bine, apoi formezi plăcinţele subţiri, rotunde sau ovale, le...

Read more »

Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval

  Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval 100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare după gust   Mod de preparare: Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, îl sărezi, apoi presari umplutura pe care o faci astfel: dai caşcavalul...

Read more »

Tort de ciocolată cu brandy

  Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt  sare fină Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un castron şi adăugaţi 30 de g de unt. Topiţi untul la bain marie până ce...

Read more »

Cartofi cu ceapa

  Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea rasa 1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subţiri. Se curata ceapa si se taie in ineluse. Se unge un vas de iena cu unt...

Read more »

Chiftele din carne fiartă de pui

  Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină sare ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, cureţi şi cartoful şi le pui la fiert, separat, în apă cu sare. Când sunt gata, treci carnea fiartă prin maşina de tocat, dai cartoful...

Read more »

Pui ca în Tara Bascilor

  Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2 ardei capia, tăiaţi în fâşii late 2 căţei de usturoi 150 gr cârnat (sau salam subţire) 200gr orez cu bobul lung 450 ml supă limpede de pui...

Read more »

Vinete cu brânză de capră la cuptor

  Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi 6 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai felii pe lungime, le sărezi şi le laşi deoparte să iasă sucul din ele. Le treci apoi sub un jet de apă rece, le ştergi...

Read more »

Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari

Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari

  Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină Ingrediente sos: 2 gogoşari 3 roşii cimbru piper sare 1 linguriţă zahăr 1 legătură verdeaţă 100 g spaghete de orez Mod preparare pârjoale: Cureţi...

Read more »

Borş cu varză şi conopidă

Borş cu varză şi conopidă

  Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir de praz 100 ml ulei 2 ouă 2-3 linguri smân­tână 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai...

Read more »

Prăjitură cu prune, nucă şi bezea

Prăjitură cu prune, nucă şi bezea

  Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie 750 g prune o mână de nuci prăjite   Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr până se face cremos, adaugi 1...

Read more »

Friptură de porc in jiu cu vin

  Bucata de carne de porc o speli şi o fier­bi întreagă într-o cratiţă în care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi deoparte. într-o cratiţă pui untură, morcovul fiert şi pasat, boia, piper, foi de dafin şi vin alb. Laşi jiul să dea un clocot, apoi adaug...

Read more »

Sirop de afine

  Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care pre­sari aceeaşi cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine să se lase su­cul. Siropul obţinut îl strecori printr-un tifon dublu, după care îl torni în sticle pe care le astupi foarte bine. Afinele...

Read more »

Ciorba de porc cu zeamă de varză

  Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzava­tul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă îţi place, poţi să...

Read more »

Prăjitură cu afine si cremă de smantană

Prăjitură cu afine si cremă de smantană

  Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 250 g smântână   Mod preparare aluat: Incorporezi untul în făină, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare.  Frămânţi aluatul şi-l...

Read more »

Cum se prepara Cocktail California Dream (video)

Cum se prepara Cocktail California Dream (video)

  Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml sweet vermouth 15 ml dry vermouth 1 maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon spoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail California Dream

Read more »

Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne

Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne

  Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei  Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii pe lungime, presari feliile cu sare şi le laşi puţin să se scurgă. Pui apoi pe fiecare câte o lin­guriţă de...

Read more »

Dovlecei cu ouă la cuptor

Dovlecei cu ouă la cuptor

  Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri unt 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezu şi ii laşi să se scurgă pe un şervet. Aşezi apoi jumătăţile: de dovlecel într-o tava sau...

Read more »

Musaca de cartofi copţi cu sos tomat

Musaca de cartofi copţi cu sos tomat

  Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână   Mod de preparare: Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt gata îi laşi să se răcească, apoi îi tai felii. înăbuşi apoi carnea cu ceapa curăţată...

Read more »

Nucşoara

Nucşoara

  Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara erau la mare moda în vremea aceea. Multa vreme portughezii au fost aceia care au detinut monopolul comertului cu nucsoara. Asta s-a întâmplat si...

Read more »

Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor

Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor

  Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, îl dai prin făină şi prăjeşti în ulei încins. Cureţi cartofii, îi tai...

Read more »

Pui cu gogoşari, măsline şi porumb

 

Pui cu gogoşari, măsline şi porumb

  Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8 roşii 10 măsline verzi 10 măs­line negre 2-3 linguri porumb fiert sare piper cimbru 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi după ce l-ai presărat cu cimbru, sare şi piper, îl...

Read more »

Limbă cu legume şi sos de lămâie

Limbă cu legume şi sos de lămâie

  Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3 linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt 150 g smântână 2 căţei de usturoi coaja rasă a unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli bine carnea, o freci cu...

Read more »

Sufleu de ardei copţi şi carne

Sufleu de ardei copţi şi carne

  Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf de copt sare piper boia nucşoară cimbu 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi şi – i aşezi într-un vas...

Read more »

Legume de toamnă cu carne de porc

Legume de toamnă cu carne de porc

  Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai vânătă şi dovleceii rondele, ceapa peştişori, usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi mai...

Read more »

Mancare de vinete cu usturoi

  Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi...

Read more »

Prăjiturele din griş cu stafide

  Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze cocoloaşe. Când...

Read more »

Pui cu garnitură de legume de toamnă

  Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4 cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrun­jel 2 linguriţe condiment   Mod de preparare: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra...

Read more »

Cartofi cu lebar

  Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga, dupa care se curata...

Read more »

Vinete pane umplute cu branză dulce

  Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet ulei 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le laşi pentru o oră deoparte, apoi treci feliile de vinete prin făină şi le prăjeşti...

Read more »

Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare

  Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar sare şi piper 1 linguriţă făină 50 ml ulei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci...

Read more »

Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză

  Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti în...

Read more »

Conopidă cu sos alb si ouă

  Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară 2 linguriţe condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii cubuleţe,...

Read more »

Fursecuri cu miere

  Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lin­gură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicar­bonatul. Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de biscuiţi la maşina...

Read more »

Musaca de păstăi

  Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant   Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea tocată şi o amesteci până ce îşi schimbă un pic...

Read more »

Sufleu de roşii

Sufleu de roşii

  Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri făină sare piper unt     Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare şi după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi într-o stre­curătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti...

Read more »

Ingheţată de fragi

Ingheţată de fragi

  Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci com­poziţia, o torni în cupe...

Read more »

Budincă de tăieţei cu brânză de vacă

Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi, coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în cratiţa unsă cu margarina, se pune la cuptor...

Read more »

Inimă de vită umplută in cuib de varză

  Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar piper boia 1 cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană borş sare   Mod preparare umplutură: Toci carnea împreună...

Read more »

Ceafă de manzat cu sos de roşii

  Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o...

Read more »

Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă

  Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400 g frişcă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi...

Read more »

Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere

Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere

  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2 linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 piersică   Mod de preparare: Cureţi morcovul şi mărul, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi apoi brânza de vaci, mierea de albine,...

Read more »

Budincă de piersici

Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează restul ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea ordine: sosul...

Read more »

Cotlete de porc inabusite

Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera bine...

Read more »

Rasol de vita cu usturoi si tarhon

Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se...

Read more »

Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata

Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba...

Read more »

Tocăniţă de ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se pune puţină apă şi...

Read more »

Retete de post: Clatite de post

Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu...

Read more »

Terci de ovăz sau grâu

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1 pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia foc mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri...

Read more »

Muffins pufosi cu ciocolata

Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de copt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga...

Read more »

Cotlete de porc cu sos de vin

Ingrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa  sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa...

Read more »

Ciorba de burta

  Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in...

Read more »

Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi

Ingrediente: 1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare piper după gust   Mod de preparare: Carnea se spală, se sărează şi se pune într-o tavă la înăbuşit cu ½...

Read more »

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata

O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare. Ingrediente: 1/4 kg sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov 1 pastarnac mic 1...

Read more »

Branza cu usturoi

Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia intr-un bol si...

Read more »

Parjoale de ficat

Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se servesc cu salata de...

Read more »

Lapte de orez

Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă restul ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până la omogenizare. Se...

Read more »

Pateu din boabe de fasole

Pateu din boabe de fasole

Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Se trece fasolea prin maşina de carne sau se mixează bine.   Apoi amestecă cu restul ingredientelor...

Read more »

Frigarui din carne de berbec

  Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga...

Read more »

Retete de post: Salata de morcovi

Retete de post: Salata de morcovi

  Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc de portocale coaja de lamaie si portocala   Mod de preparare: Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se tine la frigider.   Pofta buna!

Read more »

Sos de pere şi piersici

Ingrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri miere 2 linguri amidon   Mod de preparare: Se scurg fructele de zeamă, se mixează jumătate de cană de piersici şi jumătate de cană de pere cu zeama din compot, cu mierea şi amidonul. Se pune pe foc până se îngroaşă,...

Read more »

Ciorba de berbec

Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in...

Read more »

Granola

Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă mierea, vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se amestecă bine şi se pune...

Read more »

Lapte de nucă

Lapte de nucă

Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană   Mod de preparare: Peste nucile măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi cremos.   Pofta buna!

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu