vineri, 8 iunie 2012

Retete #7


Retete:

Muschi de vita cu piper

10 May 2012

Muschi de vita cu piper

O reteta de muschi de vita cu piper din: muschi de vita, piper, miere, sare, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2 linguri piper rosu si negru 2 linguri miere sare 3 linguri ulei de masline 200 ml vin alb sec   Mod de preparare: Zdrobesti boabele de...

Read more »

Punch de banane

10 May 2012

Punch_de_banane

O reteta de punch de banane din: rachiu, lichior de banane, suc de banane si sifon. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de banane 10 cl suc de banane sifon   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele alcoolice cu suc de banane si cu multa gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un...

Read more »

Placinta cu peste (merluciu)

10 May 2012

Placinta_cu_peste

O reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt, ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde 2 linguri unt 4 linguri ulei 2 cepe 1 telina 800 g cartofi 1 ou sare piper   Mod de preparare: Curăţati...

Read more »

Pizza cu somon afumat

10 May 2012

Pizza_cu_somon_afumat

O reteta de pizza cu somon afumat din: blat de pizza, ulei de masline, somon afumat, anghinare marinata, rosii uscate si mozzarella. Ingrediente: 1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata copt 1 lingură cu ulei de măsline 1 cană cu somon afumat, tăiat în fâşii de câţiva centrimetri o jumătate...

Read more »

Retete culinare

9 May 2012

restaurantedelux.ro

Retete culinare: Stir-fry de legume în sos de stridii Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry...

Read more »

Rulada din cartofi cu oua si verdeturi

9 May 2012

Rulada_din_cartofi_cu_oua_si_verdeturi

O reteta de rulada din cartofi cu oua si verdeturi din: cartofi, oua, faina, telemea, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 4 linguri faina 100 g telemea 150 g unt 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar...

Read more »

Salată cu legume şi brânză afumată

9 May 2012

Salata_cu_legume_si_brânza_afumata

O reteta de salata cu legume si branza afumata din: vanata, ardei gras, dovlecel, cas afumat, salata creata, rosii uscate, usturoi, ienupar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă lungă 1 ardei gras galben 2 dovlecel 1 formă rotundă de caş afumat 1 inimă de salată creaţă 4 roşii uscate 1...

Read more »

Clatite cu verdeturi

9 May 2012

Clatite_cu_verdeturi

O reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei, sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 125 g faina 2 oua 120 ml lapte 120 ml apa minerala/sifon 2 linguri ulei ulei pentru prajit sare piper...

Read more »

Sos de ton

9 May 2012

Sos_de_ton

O reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb. Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper alb   Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o...

Read more »

Ciuperci cu usturoi şi smântână

9 May 2012

Ciuperci_cu_usturoi_si_smântâna

O reteta de ciuperci cu usturoi si smantana din: ciuperci, smantana, iaurt, usturoi, marar verde si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 250 ml smantana 150 ml iaurt sau sana 5 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le...

Read more »

Salată cu scrumbie

9 May 2012

Salata_cu_scrumbie

O reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline,...

Read more »

Caramel cu migdale si fistic

9 May 2012

Caramel_cu_migdale_si_fistic

O reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare, migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300 g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt...

Read more »

Punch Millenium

9 May 2012

Punch_Millenium

O reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline sampanie   Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul, frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de minute sa stea, apoi turnam in 4...

Read more »

Gulioare cu rosii si usturoi

9 May 2012

Gulioare_cu_rosii_si_usturoi

O reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi, marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa. Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 linguri...

Read more »

Desert la cupă

9 May 2012

Desert_la_cupa

O reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă...

Read more »

Supa de legume cu taitei

9 May 2012

Supa_de_legume_cu_taitei

O reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare...

Read more »

Aperitiv cu rosii

9 May 2012

Aperitiv_cu_rosii

O reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat, mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100 g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat o gulie 1-2 legături...

Read more »

Sandviş cu friptură si sos de brânza

9 May 2012

Sandvis_cu_friptura_si_sos_de_brânza

O reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita, ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm, la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau ciabatta 2 maine...

Read more »

Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu

9 May 2012

Salata_de_fasole_verde_cu_ardei_rosu_6

O reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult...

Read more »

Antricot de vita cu sos alb

9 May 2012

Antricot_de_vita_cu_sos_alb

O reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot vită  sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g ciuperci 2 linguri oţet...

Read more »

Aripi de curcan cu legume

Aripi_de_curcan_cu_legume

O reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat...

Read more »

Gulioare cu smantana

Gulioare_cu_smantana

O reteta de gulioare cu smantana din: gulioare, smantana, nuci, marar verde si chimen. Ingrediente: 2 gulioare 250 ml smantana 100 g nuci pisate 1 legatura marar verde 1 lingurita chimen   Mod de preparare: Curatati gulioarele si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiati-le in rondele foarte, foarte subtiri. Puneti-le intr-un castron...

Read more »

Sos picant cu cârnaţi

Sos_picant_cu_cârnati

O reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Blue_Lagoon.jpg

O reteta video despre cum se prepara Cocktail Blue Lagoon, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon

Read more »

Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga

Semi_freddo_cu_ciocolata_fistic_si_nuga

O reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar, oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic. Ingrediente: unt, pentru uns tava 75 g de zahar fin 4 oua medii 250 g de ciocolata neagra, tocata marunt 450 ml de smantana dulce pentru frisca 140 g de nuga tare, taiata in bucati...

Read more »

Supă de măcriş şi spanac

Supa_de_macris_si_spanac_3

Cănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului...

Read more »

Punch Baltimore Egg Nogg

Punch_Baltimore_Egg_Nogg

O reteta simpla de Punch Baltimore Egg Nogg din: madeira, coniac, rom jamaica, oua, lapte, zahar, frisca si nucsoara. Ingrediente: 0,2 l Madeira 8 cl coniac 6 cl rom jamaica 4 oua 0,5 l lapte 4 cl zahar 4 lingurite de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Batem ingredientele la viteza medie, cu...

Read more »

Sprot pane

Sport_pane

O reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina 100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l...

Read more »

Mazare cu ciuperci

Mazare_cu_ciuperci

O reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 500 g mazare noua o lingurita zahar o legatura morcovi 300 g ciuperci 2 cepe rosii 4 linguri ulei de floarea soarelui 75 g unt sare grunjoasa piper negru...

Read more »

Ecleruri cu multă ciocolată

Ecleruri_cu_multa_ciocolata

O retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie, zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun, extract de vanilie si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 350 ml de lapte 1 lingurita extract de vanilie 4 galbenusuri de dimensiune medie 50 g de zahar fin 1 lingura de amidon 75...

Read more »

Cremă cu ciuperci

Crema_cu_ciuperci

O reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 4 ciuperci champignon (sau hribi) 200 ml lapte 15 g faina alba 1 lingura ulei de masline extravirgin 20 g unt sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile cu o perie umezită uşor, apoi taie-le lamele...

Read more »

Ciorba de loboda cu ceapa verde

Ciorba_de_loboda_cu_ceapa_verde

O reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de orez ½ legatura...

Read more »

Salată de paste cu peste

Salata_de_paste_cu_peste.png

O reteta delicioasa de salata cu: paste, ton, peste, ceapa rosie, capere, sos pesto, ulei de masline, rosii. Ingrediente: 2 linguriţe de ceapă roşie, tocată mărunt 1 lingurita de capere 1lingură de sos pesto 2 linguriţe ulei de măsline 185g de ton în apă la conservă, scurs 100g de paste fierte 3 roşii uscate...

Read more »

Salată asiatică de pui

O reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, sos de peste, lamaie verde, zahar tos, coriandru, ceapa rosie, chili, castravete. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi curăţat de piele 1 lingură de sos de peşte coaja şi sucul de la jumătate de lămâie verde (aprox. 1 lingură) 1 linguriţă de zahăr tos...

Read more »

Ghiveci de crap

Ghiveci_de_crap

O reteta de ghiveci de crap din: crap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, mazare, fasole verde, piper si sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 4 roşii o ceaşcă cu mazăre o ceaşcă cu fasole verde piper sare   Mod de preparare: Se...

Read more »

Salată cu scrumbie

Salata_cu_scrumbie

O reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline, fără...

Read more »

Milkshake cu miere, lapte si banane

Milkshake_cu_miere_lapte_si_banane

O reteta de Milkshake cu miere, lapte si banane din: miere, lapte, banana si scortisoara. Ingrediente: 8 linguri miere 1 l lapte 4 bucati banana 1 praf scortisoara   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja, se taie feliute si se pun intr-un blender impreuna cu laptele dulce. Dupa ce s-a omogenizat se...

Read more »

Cartofi la cuptor cu smantana

Cartofi_la_cuptor_cu_smantana

O reteta de cartofi la cuptor cu smantana din: cartofi, dovlecel, usturoi, ulei, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt si pesmet. Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel potrivit 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 2 oua 100 g cascaval 150 g smantana sare piper unt si pesmet pentru uns vasul   Mod de preparare:...

Read more »

Păstrăv cu migdale şi ardei gras

Pastrav_cu_migdale_si_ardei_gras.png

O reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras rosu, rosii, ulei de masline, otet balsamic, fulgi de migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline,...

Read more »

Tartă cu dovlecei

Tarta_cu_dovlecei.png

O reteta delicioasa de tarta cu: fidea, branza teleme, oua, smantana, dovlecel, oregano, rosii uscate, miez de nuca, alune, sare, piper, unt, ardei capia, ceapa verde. Ingrediente: 350 g fidea 200 g brânză telemea 3 ouă 100 ml smântână un dovlecel o lingură cu oregano tocat 100 g roşii uscate 100 g miez de...

Read more »

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

Spaghete_cu_fenicul_ricotta_si_rosii.png

O reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, otet balsamic, spaghete, ricotta, busuioc. Ingrediente: 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subtiri 6 rosii pruna 2 linguri otet balsamic 300g spaghete 100g de ricotta...

Read more »

Supe usoare

Supe.jpg

Supe usoare: Supa de rosii cu nuci sau migdale   O reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat stros...

Read more »

Supa deasa de legume

Supa_deasa_de_legume

O reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa potrivita 2-3 morcovi 4 cartofi 1 mana fasole verde (congelata) 1/4 cana mazare (congelata) 1/2 telina mica 1 radacina patrunjel 2 buchetele conopida 3 rosii sare ulei 1 legatura...

Read more »

Penne puttanesca

Penne_puttanesca

O reteta de penne puttanesca din: penne, ulei de masline, fileuri de ansoa, sos de rosii, usturoi, masline, capere, fulgi de chili si patrunjel. Ingrediente: 200 g penne 1 lingura de ulei de masline 4 fileuri de ansoa 1 borcan sos de rosii 3-4 catei de usturoi, taiati marunt 1 mana de masline fara...

Read more »

Fajitas de pui

Fajitas_de_pui

O reteta de fajitas de pui din: piept de pui, ceapa, oregano, scortisoara, chili, limete, ulei, lipii, smantana, guacamole, sare si piper. Ingrediente: 400 grame piept de pui dezosat3 ardei graşi 1 ceapă 1 lingură oregano uscat 1 linguriţă de scortisoara măcinată 1 linguriţă chili pudră 2 limete 3 linguri de ulei 2 lipii...

Read more »

Tartine cu mere si mascarpone

Tartine_cu_mere_si_mascarpone

O reteta de tartine cu mere si mascarpone din: caise uscate, visine confiate, mere, zahar pudra, scortisoara, suc de lamaie, mascarpone, paine toast, unt si fulgi de migdale. Ingrediente: 8 caise uscate 6 visine confiate 2 mere decojite si rase 3 linguri zahar pudra scortisoara 2 lingurite suc de lamaie 6 linguri mascarpone 8...

Read more »

Furnici in copac cu vita

Furnici_in_copac_cu_vita

O reteta de frunici in copac cu vita din: carne de vita tocata, taitei de orez, ghimbir, ceapa, morcovi, ardei gras, sos de soia, praf de chili si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 300 g taitei de orez 1/2 lingurita ghimbir ras 1 ceapa 2 morcovi 1/2 ardei gras...

Read more »

Turtă de ovăz cu caise

Turta_de_ovaz_cu_caise

O reteta de turta de ovaz cu caise din: caise, suc de portocale, portocala, ghimbir, ovaz, zahar brun si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g caise uscate, taiate in sferturi 400 ml suc de portocale 0.5 portocala, coaja rasa 50 g ghimbir cristalizat, taiat in bucati mari 200 g ovaz pentru porridge 3...

Read more »

Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca

Salata_cu_crutoane_si_rosii_cherry_umplute_cu_branza_de_vaca

O reteta de salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca din: salata verde, rosii cherry, ardei gras, cepsoare, masline, branza de vaca, paine, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde 12 roşii cherry 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 cepşoare 50 g...

Read more »

Supa de rosii cu orez

Supa_de_rosii_cu_orez

O reteta de supa de rosii cu orez din: rosii, orez, chimen, frunze de telina, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de roşii 5 linguri orez 1 linguriţă chimen 1 legătură frunze de ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline Sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Pune orezul...

Read more »

Crochete cu crema de ridichi

Crochete_cu_crema_de_ridichi

O reteta de crochete cu crema de ridichi din: ridichi, branza de vaci, unt, oua, ceapa verde, sare, piper, aluat de foi, ou si seminte de in. Ingrediente: pentru crema: 1 legatura ridichi 250 g branza de vaci 50 g unt la temperatura camerei 2 oua 1 lingura ceapa verde tocata sare piper pentru...

Read more »

Cocktail cu lamaie verde, gin si menta

Cocktail_cu_lamaie_verde_gin_si_menta

O reteta simpla de Cocktail cu lamaie verde, gin si menta din: gin, lamaie verde, apa tonira, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 150ml gin 1 lămâie verde 50ml apă tonică gheaţă frunze de mentă   Mod de preparare: Tăiem lămâia cubuleţe şi o punem în două pahare. Zdrobim lămâia până când lasă suc...

Read more »

Bulete cu susan

Bulete_cu_susan

O reteta de bulete cu susan din: carne tocata de pui, paine, usturoi, ceapa, oua, semine de susan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 3 felii de paine 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 3 oua 100 g seminte de susan sare piper ulei pentru prajit   Mod...

Read more »

Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si sunca

Cosulete_umplute_cu_branza_si_sunca_1

O reteta simpla de cosulete umplute cu branza si sunca din: aluat de paine, branza, sunca si ulei de masline. Ingrediente: aluat de paine branza sunca ulei de masline   Mod de preparare: Se unge cu ulei de masline suprafata unei tavi de cuptor. din aluatul de paine se formeaza cosulete simple care se...

Read more »

Retete internationale: Supa de mazare cu menta

Supa_de_mazare_cu_menta_11

Aprroape toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu frunze de mentă. Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon începe din momentul în care mazarea este culeasă...

Read more »

Covrigi de casă cu susan

Covrigi_de_casa_cu_susan

O reteta de covrigi de casa cu susan din: faina, unt, ou, galbenus, lapte, drojdie, zahar tos, susan, faina si sare. Ingrediente: 250 g faina 40 g unt la temperatura camerei 1 ou 1 galbenus 4 linguri lapte 15 g drojdie 1 lingurita zahar tos susan pentru presarat faina pentru planseta un praf de...

Read more »

Legume cu macrou

Legume_cu_macrou

O reteta de legume cu macrou marinat din: cartofi, ardei, praz, marar, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, lamaie, zeama de lamaie, macrou afumat si rosii. Ingrediente: 6 cartofi 3 ardei 1 fir praz 1 legatura mărar 1 foaie dafin sare piper boabe si măcinat 4-5 linguri ulei de măsline...

Read more »

Tort de căpşuni

Tort_de_capsuni

O reteta de tort de capsuni din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, rom alb, nuca de cocos si capsuni. Ingrediente: 110 g unt 6 oua 250 g zahar 170 g faina 1 varf de cutit praf de copt 30 ml rom alb 100 g nuca de cocos rasa 200 g capsuni  ...

Read more »

Fasole in stil breton

Fasole_in_stil_breton

O reteta de fasole in stil breton din: boabe de fasole, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, unt, ceapa, vin alb, rosii, pasta de tomate, supa de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g boabe de fasole alba 150 g radacinoase (morcovi, pastarnac, telina) 2 catei de usturoi 40 g unt 3 cepe 100 ml...

Read more »

Chec cu lămâie şi mălai

Chec_cu_lamâie_si_malai

O reteta de chec cu lamaie si malai din: malai, faina, praf de copt, zahar tos brun, coaja si suc de lamaie, lapte batut, oua, ulei de floarea soareul, zahar tos si zahar pudra. Ingrediente: 150 g malai macinat fin 150 g faina alba simpla 1 lingura praf de copt 60 g zahar tos...

Read more »

Omletă cu legume si cascaval

O reteta de omleta cu legume si cascaval din: dovlecei, ardei gras, mazare, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, oua, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 1 ardei gras portocaliu 100 g mazare verde congelata 2 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 8 oua 100 ml...

Read more »

Piure de cartofi cu nasturel

Piure_de_cartofi_cu_nasturel

O reteta de piure de cartofi cu nasturel din: cartofi, lapte, unt si nasturel. Ingrediente: 650 g cartofi, taiati bucati 100 ml lapte 25 g de unt 170 g nasturel   Mod de preparare: Se fierb cartofii intr-o cratita mare cu apa si sare timp de 15 minute sau pana cand devin moi. Se...

Read more »

Vita in sos de curry

Vita_in_sos_de_curry

O reteta de vita in sos de curry din: carne de vita, ardei iute, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ghimbir, lapte de cocos, lime, scortisoara, cardamom, piper negru, ulei si sare. Ingrediente: 700 g carne de vita slaba 2 ardei iuti mici si rosii 3 cepe rosii 4 catei de usturoi 1 foaie de...

Read more »

Ciocolata calda cu vanilie si frisca

Ciocolata_calda_cu_vanilie_si_frisca

O reteta de ciocolata calda cu vanilie si frisca din: lapte, ciocolata cu lapte, frisca, esenta de vanilie, zahar brun si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 4 linguri frisca 1 fiola esenta de vanilie 2 lingurite zahar brun 2 lingurite sirop de caramel   Mod de preparare:...

Read more »

Friptura de vita la gratar

Friptura_de_vita_la_gratar

O reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura ulei de floarea soarelui sare 1 legatura patrunjel 100 g unt   Mod de...

Read more »

Pulpă de miel cu sos Bearnez

Pulpa_de_miel_cu_sos_Bearnez

O reteta de pulpa de miel cu sos bearnez din: pulpa de miel, rozmarin, ceapa, galbenusuri, unt, otet, vin alb, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de miel (fara os) 2-3 fire de rozmarin 1 ceapa 4 galbenusuri 250 g unt 1 lingurita otet 1-2 linguri vin alb sec-demisec 4-5 fire de...

Read more »

Pudding din pâine coaptă şi gem de portocale

Pudding_din_pâine_coapta_si_gem_de_portocale

O reteta de pudding din paine coapte cu gem de portocale din: produs tartinabil, fructe uscate, suc de mere, gem de portocale, amestec de mirodenii, paine integrala, ou, lapte degresat, zahar brun, nucsoara si smantana. Ingrediente: produs tartinabil pentru uns 90 g amestec de fructe uscate 150 ml suc de mere 3 linguri gem...

Read more »

Medalioane de miel cu rosii

Medalioane_de_miel_cu_rosii

O reteta de medalioane de miel cu rosii din: medalioane de miel, sunca, telemea de capra, usturoi, masline, rosii, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 8-10 medalioane de miel 8-10 felii sunca crud-uscata 150 g telemea de capra feliata 3 catei de usturoi 3 linguri de masline 2 rosii 8-10 fire de rozmarin 8-10 fire de...

Read more »

Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

Cocktails_1_thumb4.jpg [auto]

Va prezentam Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Stinger O reteta foarte simpla de Cocktail Stinger din: brandy si lichior menta alba. Ingrediente: 4 cl brandy 2 cl lichior de menta alba (Creme de Menthe)   Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu lichiorul de menta si cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi...

Read more »

Frappe din lapte de orez şi cereale

Frappe_din_lapte_de_orez_si_cereale

O reteta de frappe din lapte de orez si cereala din: lapte de orez, fulgi de porumb, banana, miere, laptisor de matca si gheata. Ingrediente: 200 ml lapte de orez 4 linguri fulgi de porumb 1 banana 1 lingurita miere 1 lingurita laptisor de matca 4 cuburi de gehata   Mod de preparare: Curăţă...

Read more »

Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptor

Macrou_cu_legume_la_cuptor_12

O reteta de macrou cu legume la cuptor din: macrou, morcov, pastarnac, cartofi, ceapa, busuioc, bulion, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 bucati macrou 1 morcov 1 radacina pastarnac 3 cartofi 3 cepe busuioc uscat bulion sare piper 1/2 lamaie Mod de preparare: Pestele se curata si se spala bine. Morcovii si pastarnacul se...

Read more »

Muschiulet de miel cu sos de curry

Muschiulet_de_miel_cu_sos_de_curry

O reteta de muschiulet de miel cu sos de curry din: muschi de miel, morcovi, ardie gras, amidon, supa de legume, curry, unt, ulei de masline, porumb, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschiulet de miel 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 linguri amidon 400 ml supa de legume 1 lingurita rasa curry...

Read more »

Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Mamaliguta_cu_pui_si_ciuperci_in_sos_de_rosii

O reteta de mamaliguta cu pui si ciuperci in sos de rosii din: malai, ceapa, piept d epui, ardei gras, ciuperci, rosii, sare, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 kg de mălai o ceapă un piept de pui un ardei gras roşu o cană de ciuperci 300 g de roşii decojite sare mărar ulei  ...

Read more »

Ficat cu ceapa

Ficat_cu_ceapa

O reteta de ficat cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 500 gr. ceapa 40 gr. unt 3 linguri de ulei extravirgin de masline 1 lingura patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Curata ficatul, apoi taie-l felii...

Read more »

Retete de post: Soia la gratar

Soia_la_gratar

O reteta de soia la gratar din: usturoi, ghimbir, ardei gras, ulei de susan, sos de soia si soia. Ingrediente: 2 catei de usturoi 10 grame ghimbir 30 grame ardei gras , taiat feliute 10 ml ulei de susan 20 ml sos de soia 700 grame soia feliata   Mod de preparare: Intr-o cratita...

Read more »

Miel cu sos de smântână şi rucola

Miel_cu_sos_de_smântâna_si_rucola

O reteta de miel cu sos de smantana si rucola din: carne de miel, unt, smantana, usturoi, rucola, ulei de masline, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel cu os 50 g unt 200 g smantana de gatit (nefermentata) 1 catel de usturoi 200 g rucola 50 ml ulei de...

Read more »

Cremă rece cu vanilie şi iaurt

Crema_rece_cu_vanilie_si_iaurt

O reteta de crema rece cu vanilie si iaurt din: lapte de orez, faina de orez, iaurt cu vanilie, pastaie de vanilie si sirop de menta. Ingrediente: 400 ml lapte de orez 3 linguri faina de orez 200 g iaurt cu vanilie 1 pastaie de vanilie cateva picaturi de sirop de menta pentru decor:...

Read more »

Cotlete de miel cu naut

Cotlete_de_miel_cu_naut

O reteta de cotlete de miel cu naut din: cotlete de miel, unt, naut, ceapa, ulei, branza emmenthaler, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 50 g unt 600 g naut fiert 1 ceapa 50 ml ulei 50 g branza Emmenthaler sare piper patrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cotletele de pieliţe...

Read more »

Salata bacanilor

Salata_bacanilor.png

O reteta delicioasa de salata cu: cartofi, morcovi, sfecla rosie, mazare, pufuleti, ulei, lamaie, ardei gras rosu, ardei gras, verde, ardei gras galben,  mustar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi 3 buc, sfeclă roşie (mijlocii) 1 borcan mare de mazăre 2 pungi pufuleţi 200 ml ulei 1 lămâie 1 lingura mustar 1...

Read more »

Pateu de ficatei de pui

Pateu_de_ficatei_de_pui.png

O reteta delicioasa de pateu din: ficat de pui, miere, ulei de masline, marar verde. Ingrediente: 250-300 g ficăţei de pui 1-2 linguriţe miere 1 lingură ulei de măsline mărar verde sau uscat Mod de preparare: Fierbi ficăţeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi, folosind blenderul sau altă...

Read more »

Sarmale din carne de vitel

Sarmale_din_carne_de_vitel.png

O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vitel, varza,  ceapa, sare, orez, pasta de rosii, cimbru marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 1 varză 100 g orez 1 ceapă mare tocată mărunt pastă de roşii cimbru mărar ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci car­nea tocată cu ceapa călită în...

Read more »

Cum se prepara risotto cu miel (video)

Cum_se_prepara_risotto_cu_miel.jpg

O reteta video despre cum se prepara  risotto cu miel, un preparat delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: 450 g lean boneless shoulder of lamb or mutton, cut into 2.5cm cubes 1 tbsp ground cumin 2 tsp ground turmeric 1 tbsp sunflower oil 1 large onion, peeled and...

Read more »

Drob de miel pentru masa de Paşte

Drob_de_miel.png

O reteta gustoasa de drob cu: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g măruntaie miel 3 ouă 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrun­jel sare piper Mod de preparare: Cureţi mărun­taiele, le speli şi le pui la fiert. După ce au fiert şi s-au răcit, treci măruntaiele prin maşina...

Read more »

Retete de post: Supa de telina si ciuperci

Supa_de_telina_si_ciuperci

O reteta de supa de telina si ciuperci din: ciuperci, telina, usturoi, vin alb, supa de legume, sos worcestershire, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 350 gr ciuperci taiate 4 teline taiate 3 catei de usturoi 45 ml vin alb 750 ml supa de legume 30 ml sos Worcestershire 5 ml nucsoara rasa sare si...

Read more »

Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâie

Pepene_galben_cu_sos_de_ghimbir_si_lamâie

O reteta de pepene galben cu sos de ghimbir si lamaie din: pepene galben, ghimbir, zahar brun, suc de lamaie si menta verde. Ingrediente: 1 pepene galben Pentru sos: 50 g radacina de ghimbir 200 g zahar brun 2 linguri suc de lamaie Pentru ornat: crengute de menta verde   Mod de preparare: Mai...

Read more »

Melcisiori pentru oua vopsite

Melcisiori_pentru_oua_vopsite

O reteta de melcisiori pentru oua vopsite din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline si unt, zahar praf. Ingrediente: 250 g faina (plus 50g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20 gdrojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline 100 g unt zahar praf...

Read more »

Spaghete integrale cu sardine

Spaghete_integrale_cu_sardine

O reteta de spaghete integrale cu sardine din: spaghete integrale, usturoi, ulei de masline, rosii, masline, capere si patrunjel. Ingrediente: 400 gr. spaghete integrale 2 catei usturoi 1 lingura ulei de masline 200 gr rosii tocate 100 gr masline fara samburi 1 lingura capere 1 mana patrunjel verde, tocat   Mod de preparare: Fiebe...

Read more »

Bucate alese pentru masa de Paşte

Retete_cu_carne_de_miel.jpg

Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat...

Read more »

Salata picanta de fructe de sezon

Salata_picanta_de_fructe_de_sezon

O reteta de salata picanta de fructe de sezon din: mango, boabe de struguri, piersici, capsuni, cocos, zahar pudra, praf de chilli, praf de mustar si sare. Ingrediente: 1 mango mare 125 g boabe de struguri negri fara samburi, taiate in jumatati 125 g boabe de struguri albi fara samburi, taiate in jumatati 125...

Read more »

Friptura de miel pentru masa de Paşte

Friptura_de_miel.png

O reteta delicioasa de friptura de miel cu: pulpa de miel, unt, sare, lamaie, piper boabe, boia dulce, usturoi, smantana. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 ceaşcă unt sare 1/2 lămâie piper boabe boia dulce usturoi smântână Mod de preparare: Speli pulpa de miel, o freci cu lămâie pe ambele părţi, apoi o ungi...

Read more »

Cocktail Pick The Best

Cocktail_Pick_The_Best

O reteta simpla de Cocktail Pick The Best din: gin, apricot brandy, siropd e grenadine, ginger ale si sampanie. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de  grenadine 3 cl Ginger Ale sampanie   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu exceptia sampaniei, cu gheata in shaker si turnam bautura...

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de legume

Supa_crema_de_legume_06

O reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare   Mod de preparare: Legumele se spala,...

Read more »

Omletă cu legume

Omleta_cu_legume

O reteta delicioasa de omleta cu: dovlecel, vanata, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură rozmarin tocat 6 ouă 5 linguri smântână 5 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se...

Read more »

Felii de vinete cu roşii si mozzarella

Felii_de_vinete_cu_rosii_si_mozzarella.png

O reteta delicioasa de felii de vinete cu: usturoi, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 căţel de usturoi 3 roşii mari 2 bucăţi mozzarella (125 g) 2 linguri ulei de măsline 1 crenguţă busu­ioc sare piper măcinat oţet balsamic Mod de preparare: O vânătă se...

Read more »

Retete internationale: Supă de linte

Supă_de_linte_7

Când vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine. De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru supă din întreaga lume. Supa este...

Read more »

Retete de post: Salata de naut

Salata_de_naut

O reteta de salata de naut din: naut, ceapa,c astravete, rosie, otet din vin rosu si otet balsamic. Ingrediente: 1 cana naut uscat ½ ceapa taiata ½ castravete, feliat 1 rosie mica, taiata ½ cana otet din vin rosu ½ cana otet balsamic   Mod de preparare: Pune intr -un castron nautul, ceapa, castravetele,...

Read more »

Colacel pentru dimineata de Paşte

Colacel_pentru_dimineata_de_Paste

O reteta de colacel pentru dimineata de Paşte din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline, untura, zahar si ou. Ingrediente: 250 g faina (plus 50 g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20 g drojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline 100 g...

Read more »

Pastravi cu bere

Pastravi_cu_bere

O reteta delicioasa de pastravi cu bere din: pastravi, lamaie, ceapa, faina, foi de dafin, bere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 lamaie intreaga 2 cepe mijlocii (alba si rosie) faina 2 foi de dafin 1/2 l bere 2 linguri ulei piper sare   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli în...

Read more »

Cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar

Cotlet_de_porc_la_tigaie_cu_sos_de_mustar

O reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din: cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60 ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust...

Read more »

Stelute de Craciun

Stelute_de_Craciun

O reteta delicioasa de stelute de Craciun din: faina, unt, zahar pudra, ou, nuca, nucsoara, zahar pudra, zeama de lamaie, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 g faina 200 g unt 150 g zahar pudra 1 ou 100 g nuca 1 lingura cu nucsoara pentru glazura: 170 g zahar pudra 2 linguri cu...

Read more »

Vinete imbracate in aluat de clatite

Vinete_imbracate_in_aluat_de_clatite

O reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete, oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete mai mari 2 oua 1 ceasca de lapte 1 ceasca de apa minerala faina sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în rondele...

Read more »

Spirale cu scortisoară

Spirale_cu_scortisoara

O reteta delicioasa de spirale cu scortisoara din: lapte, drojdie, zahar, oua, ulei, praf de copt, faina, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 300 ml lapte caldut 25 g drojdie 100 g zahar 2 oua 200 ml ulei 1 lingurita praf de copt faina cat e necesara pentru un aluat potrivit de tare (600-900g) siropul:...

Read more »

Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata (video)

Cum_se_prepara_Smochine_Brulle_cu_branza_Burrata.jpg

O reteta video despre cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata. Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos din foarte putine ingrediente. Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata

Read more »

Cotlet de porc cu pere si otet

Cotlet_de_porc_cu_pere_si_otet

O reteta delicioasa de cotlet de porc cu pere si otet din: cotlet de porc, slanina, sorici, pere, otet, unt, ulei, chimen, coriandru, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc cu os slanina si sorici 920 g pere din conserva 300 g otet 20 ml unt 15 g ulei 40 ml chimen, coriandru, sare...

Read more »

Prajitura cu banane si frisca

Prajitura_cu_banane_si_frisca

O reteta delicioasa de prajitura cu banane din: oua, zahar, faina, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, mascarpone, frisca, banane si cacao. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita zahar vanilat sare garnitura: 350 mascarpone 350 ml frisca 6 banane 3 linguri cacao   Mod...

Read more »

Muşchi de porc cu portocale

Muschi_de_porc_cu_portocale.png

O reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru...

Read more »

Coaste de porc in stil hawaian

Coaste_de_porc_in_stil_hawaian

O reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon, sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup 125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g...

Read more »

Banuti aromati

Banuti_aromati

O reteta delicioasa de banuti aromati din: faina, miere, zahar pudra, oua, scortisoara, bicarbonat, suc de lamaie si cuisoare. Ingrediente: 500 g faina 9 linguri cu miere 200 g zahar pudra 2 oua 1 lingurita cu scortisoara 1 lingurita cu bicarbonat 1 lingurita cu suc de lamaie 1-2 cuisoare   Mod de preparare: Intr-un...

Read more »

Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere

Ceafa_la_cuptor_cu_prune_uscate_si_mere

O reteta delicioasa de ceafa la cuptor cu prune uscate si mere din: ceapa de porc, prune afumate, vin alb, ulei de masline, unt, mere, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 800 g prune afumate 200 g vin alb 200 ml ulei de masline 30ml unt 20 g mere 240 g sare si...

Read more »

Cocktail Orange Tropic

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Orange Tropic din: suc de portocale, zeama de lamaie, rom brun, sirop de grenadine, marachino, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl suc de portocale proaspat procesat 1 cl zeama proaspata de lamaie 2 cl rom brun 1 lingurita de siropd e grenadine 1 lingurita de Maraschino jumatate de felie...

Read more »

Prăjitură vanilată

Prajitura_vanilata.png

O reteta delicioasa de prajitura vanilata cu: oua, cacao, faina, zahar, lapte, amidon, unt, ciocolata alba. Ingrediente: 6 ouă 3 linguri cu cacao 230 g făina 230 g zahăr Ingrediente crema: 500 ml lapte 50 g amidon 125 g unt 2 linguri cu zahăr 75 g zahăr pudră 100 g ciocolată albă Mod de...

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati

Cotlete_de_porc_cu_carnati

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina, scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1...

Read more »

Fursecuri bicolore

Fursecuri_bicolore

O reteta delicioasa de fursecuri bicolore din: unt, zahar brun, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, oua, ciocolata, cacao, alune si esenta de vanilie. Ingrediente: 230 g unt 160 g zahar brun 150 g zahar 4 lingurite cu praf de copt 1 lingurita cu bicarbonat 420 g faina 2 oua 100 g ciocolata 2...

Read more »

10 Retete cu carne de porc pentru Craciun

Rdl

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun. Ceafa de...

Read more »

Unt cu verdeturi

Unt_cu_verdeturi.png

O reteta delicioasa de unt cu verdeturi, unt, usturoi, marar, patrunjel, piper. Ingrediente: 200 g unt 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel piper   Mod de preparare: Spală verdeaţa şi las-o să, se zvânte. Tai-o cât poţi de mărunt. Separat, freacă untul până scoţi Adaugă usturoiul zdro­bit, un...

Read more »

Ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc

Ceafa_de_porc_cu_fructe_de_padure_si_busuioc

O reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din: ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40...

Read more »

Guguluf cu piept de pui

Guguluf_cu_piept_de_pui.png

O reteta delicioasa de guguluf cu piept de pui, pulpa de porc, lapte, oua, gris, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, sare, paine, sunca de praga. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g pulpă de porc 200 ml lapte 5 ouă 2 linguri cu griş 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel...

Read more »

Ruladă de pui

Rulada_de_pui.png

O reteta delicioasa de rulada de pui, praz, ulei de masline, vin alb, capere, tom, piper, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 fir de praz 3 linguri cu ulei de măsline 150 ml vin alb 2 linguri cu capere 130 g ton în ulei piper sare   Mod de preparare: Taie pieptul de...

Read more »

Salata de cartofi in sos

Salata_de_cartofi_in_sos.png

O reteta delicioasa de slata de cartofi, telemea, marar, sare, piper negru, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja roşie 200 g telemea o legătură marar sare grunjoasă piper negru măcinat 200 g smântână zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă cu sare, apoi se scot...

Read more »

Prajitura de Anul Nou

Prajitura_de_Anul_Nou

O reteta delicioasa de prajitura de Anul Nou din: oua, zahar, faina, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamon, migdale sau nuci, coaja de lamaie, coaja de portocale, ciocolata, esenta de vanilie, albus, zahar praf si zahar tos. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar 125 g faina 1 lingurita scortisoara 1/4 lingurita cuisoare sfaramate 1/4 lingurita nucsoara...

Read more »

Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti

Ceafa_de_porc_cu_sos_de_soia_si_salata_de_castraveti

O reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti din: ceafa de porc, zahar, sos de soia, castraveti, usturoi, ardei iute, alune, rosii cherry, ardei gras, ulei, suc de lamaie, sare, piper, anason si ulei de susan. Ingrediente: ceafa porc cu os, feliata 880 g zahar 80 g...

Read more »

Biscuiti cu anason

Biscuiti_cu_anason

O reteta delicioasa de biscuiti cu anason din: faina, margarina, galbenusuri, zahar vanilat, anason si suc de lamaie. Ingrediente: 350 g faina 200 g margarina 2 galbenusuri mari (sau 3 mai mici) 1 pliculet cu zahar vanilat 75 g zahar pudra 1/2 lingurita cu anason praf pentru bezea: 2 albusuri (sau 3, daca ouale...

Read more »

Carnati de porc in aluat

Carnati_de_porc_in_aluat

O reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g   Mod de preparare: Cârnatii se gatesc pe gratar pe toate partile timp de 2 minute Se lasa sa...

Read more »

Briose cu sos de ciocolata

Briose_cu_sos_de_ciocolata

O reteta delicioasa de briose cu sos de ciocolata din: ou, unt, faina, praf de copt, zahar, ciocolata cu lapte, lapte batut, esenta de rom si frisca. Ingrediente: 1 ou 125 g unt 280 g faina 1 pliculet cu praf de copt 100 g zahar 100 g ciocolata cu lapte 250 ml lapte batut...

Read more »

Retete din Carne de Porc pentru Craciun

restaurantedelux.ro

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete din Carne de Porc pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete din Carne de Porc pentru Craciun. Carnati de porc la...

Read more »

Negresă cu ghimbir

Negresa_cu_ghimbir

O reteta delicioasa de negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir uscat, ciocolata neagra, faina, praf de copt, zahar brun, cimbru, unt si smantana lichida. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 4 lingurite cu ghimbir uscat 460 g ciocolata neagra 60% 80 g faina 1 lingurita cu praf de copt 300 g zahar brun...

Read more »

Carnati de porc la gratar in mat de oaie

Carnati_de_porc_la_gratar_in_mat_de_oaie

O reteta delicioasa de carnati de porc la gratar in mat de oaie din: carnati de porc, apa, malai de porumb, sare, unt, usturoi, ulei, sare si smantana. Ingrediente: carnati de porc 750 g apa 300 ml malai de porumb 180 g sare 10 g unt 30 g usturoi 6 g ulei 7 ml...

Read more »

Trufe de panettone şi nucă de cocos

Trufe_de_panettone_si_nuca_de_cocos

O reteta delicioasa de trufe de pannettone si nuca de cocos din: pannettone, ciocolata menaj, nuca de cocos, lapte, migdale si coaja de portocala confiata. Ingrediente: 2 felii de panneone simplu (circa 200 g) 150 g ciocolată menaj 80 g fulgi de nucă de cocos 1 pahar lapte 2 linguri migdale 1 lingură coajă...

Read more »

Ceafa de porc cu sos de cirese

Ceafa_de_porc_cu_sos_de_cirese

O reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de cirese din: ceafa de porc, sos, rozmarin, ulei, compot de cirese, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 880 g sos demi-glace 150 ml rozmarin 5 g ulei 150 ml compot de cirese 800 g sare si piper dupa gust   Mod de preparare:...

Read more »

Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă

Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă

O reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite, usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si malai. Ingrediente: 4 prepeliţe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 cârnat 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie) sare şi piper pentru mămăligă: 800 ml apă 200...

Read more »

Reteta zilei: Prajitura la minut

Reteta zilei: Prajitura la minut

O reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de napolitana 1 plic cu praf pentru crema de...

Read more »

Telemea marinata

Telemea marinata

O reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate ulei de măsline   Mod de preparare:...

Read more »

Pere fierte în vin roşu cu portocale

Pere fierte în vin roşu cu portocale

O reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie. Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2 baton de vanilie   Mod...

Read more »

Orez cu sos de afine

Orez cu sos de afine

O reteta de orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez 100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin sărată 250 g...

Read more »

Prajitura cu cirese si crema

Prajitura cu cirese si crema

O reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri lapte 2  linguri cu griş sau pesmet pentru crema:...

Read more »

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

O reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din: branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie 200 ml...

Read more »

Pizza cu cicoare şi parmezan

Pizza cu cicoare şi parmezan

O reteta de pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...

Read more »

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

O reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt, cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca, zmeura, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 120 g biscuiţi uscaţi 100 g unt 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră pentru crema de ricotta: 300 g ricotta proaspătă 120...

Read more »

Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic

Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic

O reteta de salata calda de rata salbatica, cu masline si otet balsamic din: pulpe de rata salbatica, rucola, cicoare rosie, morcovi, ceapa, telina, otet balsamic, vin alb, concentrat de supa de carne, masline, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de raţă sălbatică 500 g rucola 1 cicoare...

Read more »

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

O reteta de muschiulet de caprioara cu boabe de ienupar din: muschiulet de caprioara, oase, telina, ceapa, morcov, bobite de ienupar, ulei de masline extravirgin, gin, faina alba, supa, slanina, foi de dafin, sare si piper alb. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de căprioară 200 g oase rămase de la dezosarea codetului 1 tijă de ţelină...

Read more »

Mamaliga cu branza de capra si masline negre

Mamaliga cu branza de capra si masline negre

O reteta de mamaliga cu branza de capra si masline negre din: apa, malai, sare, unt, rosii, masline negre, spanac, telemea de capra, smantana si piper. Ingrediente: 500ml apa 150g malai 1 lingurita sare 5 g unt topping: 4 rosii 100g masline negre fara samburi 500g spanac proaspat 200g telemea rasa de capra 100ml...

Read more »

Telemea sau cas marinat

Telemea sau cas marinat

O reteta de telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi, cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere. Ingrediente: 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră 1 roşie mare 2 căţei de usturoi un varf de linguriţă cimbru 2 foi de dafin cateva boabe de...

Read more »

Pasta de peste alb

O reteta simpla de peste alb din: peste alb, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g peste alb fiert 200 g unt 1 lingura de zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele alb se fierbe, se curata de oase si de piele, se trece o singura data prin...

Read more »

Salata răcoritoare

Salata răcoritoare

O reteta simpla si delicioasa de salata racoritoare din: iaurt degresat, castraveciori, seminte de chimen, frunze de tarhon, ridichi, ghimbir, gheata, sare si piper. Ingrediente: 200 g iaurt degresat 4 castraveciori 1 lingurita seminte de chimen 1 legatura frunze de tarhon 1 legatura ridichi rosii 1 lingurita ghimbir proaspat ras 4-5 cuburi de gheata...

Read more »

Vinuri: Soiuri de struguri albi 2

Vinuri: Soiuri de struguri albi 2

Citeste si Vinuri: Soiuri de struguri albi 1 Abarino – Acest soi cu gust uşor de piersică produce vinuri albe de bună calitate. Vinurile din Spania tind să aibă mai multă savoare şi intensitate decât cele din Portugalia. Chasselas – Cultivat în Franţa şi Germania, dar mai preţuit în Elveţia, unde este sec, proaspăt...

Read more »

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

O reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250 g caşcaval...

Read more »

Risotto cu dovleac şi midii

Risotto cu dovleac şi midii

O reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii, patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 l apă 300 g orez 400 g dovleac 150 g midii (congelate sau con­servate la borcan) 3 linguri pătrunjel verde tocat 1 ceapă 2 cuburi concentrat supă...

Read more »

Salată cu pere si ardei

Salată cu pere si ardei

O reteta de salata cu pere si ardei din: pere, cascaval afumat, ardei gras, smantana, vin alb, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pere 400 g cascaval afumat 4 ardei grasi rosii 2 linguri smantana 2 linguri vin alb aromat 1 lingurita ghimbir ras fin 1 lamaie sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Supă-cremă de cartofi albi

Supă-cremă de cartofi albi

O reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana, orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina, patrunjel, concentrat de supa de legume si sare. Ingrediente: 450 g cartofi albi 250 g smântână (sau lapte integral) 100 g orez 4 linguri parmezan ras 1 1 apă 3 linguri ulei de...

Read more »

Cocktail Frisco Sour

Cocktail Frisco Sour

O reteta simpla de Cocktail Frisco Sour din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, benedictine, zahar pudra, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl Benedictine 1 lingurita de zahar pudra 1/8 de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi...

Read more »

Clatite umplute cu varza murata

Clatite umplute cu varza murata

O reteta simpla de clatite umplute cu varza murata din: galbenusuri, faina, lapte, sare, smantana, ulei, varza alba, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, boia iute si piper. Ingrediente: clatite: 3 galbenusuri 150g faina 300ml lapte 1/2 lingurita sare 100ml smantana 15 ml ulei umplutura: 300g varza alba murata 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel...

Read more »

Chec cu zucchini

Chec cu zucchini

O reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina, galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 zucchini medii daţi pe râzătoare 100 ml ulei 250 g zahăr 350 g făină 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 1 mână cu stafide 1 lingură cu rom 1/2 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu...

Read more »

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

O reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din: prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 prepeliţe 1/2 lingură sare cu ierburi aroma­tice (pentru carne) pentru spanac: 500 g frunze de...

Read more »

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi

O reteta de placinta de ciuperci, spanac si cartofi din: spanac, ulei de masline, ciuperci, usturoi, supa de vita, cartofi, mustar cu boabe, nucsoara, smantana si foi de placinta. Ingrediente: 400 g de spanac tânăr 1 lingură ulei de măsline 500 g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake 2 căţei de usturoi,...

Read more »

Chec delicios cu cirese

Chec delicios cu cirese

O reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte, albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1 pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş 1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de...

Read more »

Salată cu ierburi si urdă sărata

Salată cu ierburi si urdă sărata

O reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii, salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon, urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de rucola 1 legatura ceapa verde 1...

Read more »

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

O reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din: cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus, dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov, telina ci ciuperci. Ingrediente: 800 g cotlet dezosat de căprioară condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin) 4 linguri ulei...

Read more »

Fursecuri de ciocolată

Fursecuri de ciocolată

O reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g făină 150 g fulgi de ciocolată   Mod de preparare:   Freacă untul...

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

O reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason   Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul. Separat,...

Read more »

Frigarui de pui cu salsa de mango

Frigarui de pui cu salsa de mango

O reteta de frigarui de pui cu salsa de mango de: mix de condimente pentru pui, ulei de masline, suc de lime, piept de pui, ardei, rucola, miez de mango, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline suc de la 1...

Read more »

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

O reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural, apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute si sare. Ingrediente: 400 ml iaurt natural o cana de apa o legatura de busuioc o legatura de menta un castravete mare doua fire de ceapa verde o lingura de...

Read more »

Bibilică umplută

Bibilică umplută

O reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin, patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin alb, salvie, unt, sunca, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1,2 kg) 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 crenguţă de rozmarin 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu