marți, 12 iunie 2012

Retete #9


Retete:

Salata de spanac si mar verde

Salata_de_spanac_si_mar_verde

O reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde, pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 1 măr verde 200 g cubuleţe de pancetta afumată 1 lămâie 2 linguri de muştar de Dijon 3 linguri de ulei extravirgin de măsline...

Read more »

Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor

Cartofi_cu_bacon_şi_rozmarin_la_cuptor

O reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon, smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 6-8 cartofi noi, de mărime medie 100 gr. bacon sau şuncă de Parma, tăiate subţire 1 pahar mic de smântână o legatură de mărar câteva crenguţe de rozmarin proaspăt...

Read more »

Sos picant de rosii

Sos_picant_de_rosii

O reteta de sos picant de rosii din: sos de rosii, ardei capia, ulei de masline extravirgin, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 300 g sos de rosii 1 ardei capia rosu 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi 1 lingurita zahar sare si piper   Mod de preparare: Taie ardeiul...

Read more »

Inghetata de piersici

Inghetata_de_piersici

O reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahar 1 albus 250 ml frisca vegetala   Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic,...

Read more »

Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

Salata_de_rucola_si_dovleac_cu_oua_de_prepelita

O reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g miez de dovleac 100 g rucola 8 ouă de prepeliţă 16 măsline negre, fără sâmburi 20 capere,...

Read more »

Napolitane cu cireşe şi migdale

Napolitane_cu_cirese_si_migdale

O reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese glasate, taiate...

Read more »

Punch Lemen-Tea

Punch_Lemen_Tea

O reteta simpla de Punch Lemon Tea din: rom alb, ceai negru, zahar, suc de limeta, sifon si lamaie. Ingrediente: 8 cl rom alb 0,7 l ceai negru 4 lingurite de zahar 4 cl suc de limeta 0,1 l sifon lamaie   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se toarna in bol cu...

Read more »

Roşii la cuptor cu usturoi

Rosii_la_cuptor_cu_usturoi

O reteta de rosii la cuptor cu usturoi din: rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kilogram de roşii de dimensiuni mai mici 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare după gust   Mod de preparare: Fă o mică tăietură în fiecare roşie şi introdu câte...

Read more »

Piure de cicoare roşie

Piure_de_cicoare_rosie

O reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 capatani de cicoare rosie (radicchio) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 ceapa alba 1 lingurita zahar 1 lingurita otet rosu sare si piper     Mod de preparare: Toacă...

Read more »

Rulouri cu umplutura de fructe uscate

Rulouri_cu_umplutura_de_fructe_uscate

O reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema. Ingrediente: 12 foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm 1 lingura ulei de floarea-soarelui 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.), tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau alune...

Read more »

Sos de ardei gras roşu

Sos_de_ardei_gras_rosu

O reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, ricotta, sare si piper alb. Ingrediente: 1 ardei gras rosu mare 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura ricotta proaspata sau smantana dulce sare piper alb   Mod de preparare: Spală ardeiul, taie-1 pe din două şi curăţă-l...

Read more »

Salata de manatarci cu creveti

Salata_de_manatarci_cu_creveti

O reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti, untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper roz. Ingrediente: 4 mânătărci foarte proaspete 20 creveţi mari 100 g untişor 2 fileuri de scrumbie în ulei 1 ceapă 1 tulpină de ţelină 1 morcov sucul...

Read more »

Negresă cu fructe

Negresa_cu_fructe

O reteta de negresa cu fructe din: prune, coniac, zahar tos, lamaie, portocala, faina, praf de copt, amestec de mirodenii, amestec de fructe uscate, lapte si oua. Ingrediente: 375 g prune fara samburi 6 linguri coniac, sherry sau suc de portocale 200 g zahar tos brun 1 lamaie mare, coaja rasa 1 portocala mare,...

Read more »

Supă toscană de fasole cu legume

Supa_toscana_de_fasole_cu_legume

Loocuitorilor regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi câteva frunze de salvie. Desigur, fasolea este ingredientul de bază a nenumărate...

Read more »

Salata de caracatita si sparanghel alb

Salata_de_caracatita_si_sparanghel_alb

O reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita, sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de dimensiuni potrivite, gata curăţată 300 g sparanghel alb 1 lămâie netratată 1 legătură de busuioc 2  linguri de oţet de vin alb 5 linguri...

Read more »

Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

Prajitura_cu_afine_si_scortisoara_în_crusta

O reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune, iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar brun, praf de copt si afine. Ingrediente: 500 g prune, fara samburi 150 g iaurt degresat 225 g zahar tos marunt 2 oua intregi plus 2 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Bloody_Marry_non_alcoolic.jpg

O reteta video despre cum se prepara  Cocktail Bloody Marry non-alcoolic, o bautura sanatoasa, delicioasa si foarte usor de preparat! Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non alcoolic Pofta buna!

Read more »

Sos de ardei iute

Sos_de_ardei_iute.png

O reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază...

Read more »

Corabioare de ardei

Corabioare_de_ardei.png

O reteta delicioasa de corabioare de ardei cu: cabanos, cartofi, cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori 2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii cubuleţe....

Read more »

Meringue cu miere

miere-de-albine.jpg

O reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 lin­guri cu vin alb 4 ouă o jumătate de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se...

Read more »

Kuri-kin-ton

Kuri-kin-ton.png

O reteta gustoasa de Kuri-kin-ton din: cartofi dulci, gardenia, zahar pudra, vin din orez. Ingrediente: 400 g cartofi dulci o boabă de gardenia 150 g zahăr pudră 15 ml vin de orez Mod de preparare: Fierbeţi cartofii împreună cu sămânţa de gardenie. Faceţi apoi un piure. Caramelizaţi zahărul şi apoi adăugaţi piureul. La final...

Read more »

Supă rece de avocado

Supa_rece_de_avocado.png

O reteta delicioasa de supa cu:avocado, supa de pui, lapte, suc de lamaie, coriandru, rosie, piper cayenne, piper negru, sare. Ingrediente: 2 bucăţi mari de avo­cado 2 căni cu supă de pui 2 căni cu lapte rece suc de lămâie 2 linguri cu coriandru verde tocat o roşie fără coajă şi seminţe, tăiată cubuleţe...

Read more »

Rulouri din omleta

Rulouri_din_omleta.png

O reteta delicioasa de rulouri cu: oua, sunca, crema de branza, rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de preparare: Intr-un...

Read more »

Lasagna cu masline

Lasagna_cu_masline.png

O reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml sos de...

Read more »

Sos de rosii cu busuioc

Sos_de_rosii_cu_busuioc.png

O reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii 1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g busuioc 3 foi...

Read more »

Sucul de morcovi

Suc_de_morcovi

Sucul de morcovi are proprietăţi vindecătoare, anti- inflamatoare, luptă împotriva îmbătrânirii celulare şi este fo­losit în prevenirea, ameliorarea şi vindecarea cancerului. Se poate bea simplu sau în ames­tec cu sucuri de alte plante şi în acest caz, proprietăţile sunt mult îmbunătăţite. Pentru că are zahăr natural nu mai este necesară adăugarea de zahăr în...

Read more »

Salata de dovlecei cu usturoi

Salata_de_dovlecei.png

O reteta simpla si delicioasa de salata cu: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în...

Read more »

Insalata Caprese

Insalata_Caprese_11

Ca şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică. Originară din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un adevărat imn închinat verii şi, la fel...

Read more »

Bezele cu alune si cafea

Bezele_cu_alune_si_cafea

O reteta de bezele cu alune si cafea din: alune, cafea, zahar tos si albusuri. Ingrediente: 100 g alune prajite, taiate in bucati mari sau macinate 2 linguri granule de cafea inghetate si uscate 175 g zahar tos marunt 3 albusuri, la temperatura camerei   Mod de preparare: Se amesteca alunele cu granulele de...

Read more »

Salata speciala de pui

Salata_speciala_de_pui

O reteta de salata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola, hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina. Ingrediente: 1 pui cam de 1 kg 100 g germeni de soia 50...

Read more »

Ecler cu ciocolată şi cafea

Ecler_cu_ciocolata_si_cafea

O reteta de ecler cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea, amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie, taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de porumb 50 g zahar tos fin 150 g...

Read more »

Sos de peşte

Sos_de_peste

O reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu patrunjel sare piper...

Read more »

Supa Tortellini in brodo

Supa_Tortellini_in_brodo_7

Provincia italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus. Tortellini in brodo este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se...

Read more »

Salată cu scrumbie

Salata_cu_scrumbie

O reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline,...

Read more »

Caramel cu migdale si fistic

Caramel_cu_migdale_si_fistic

O reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare, migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300 g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt...

Read more »

Punch Millenium

Punch_Millenium

O reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline sampanie   Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul, frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de minute sa stea, apoi turnam in 4...

Read more »

Gulioare cu rosii si usturoi

Gulioare_cu_rosii_si_usturoi

O reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi, marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa. Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 linguri...

Read more »

Desert la cupă

Desert_la_cupa

O reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă...

Read more »

Supa de legume cu taitei

Supa_de_legume_cu_taitei

O reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare...

Read more »

Aperitiv cu rosii

Aperitiv_cu_rosii

O reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat, mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100 g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat o gulie 1-2 legături...

Read more »

Sandviş cu friptură si sos de brânza

Sandvis_cu_friptura_si_sos_de_brânza

O reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita, ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm, la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau ciabatta 2 maine...

Read more »

Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu

Salata_de_fasole_verde_cu_ardei_rosu_6

O reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult...

Read more »

Antricot de vita cu sos alb

Antricot_de_vita_cu_sos_alb

O reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot vită  sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g ciuperci 2 linguri oţet...

Read more »

Aripi de curcan cu legume

Aripi_de_curcan_cu_legume

O reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat...

Read more »

Gulioare cu smantana

Gulioare_cu_smantana

O reteta de gulioare cu smantana din: gulioare, smantana, nuci, marar verde si chimen. Ingrediente: 2 gulioare 250 ml smantana 100 g nuci pisate 1 legatura marar verde 1 lingurita chimen   Mod de preparare: Curatati gulioarele si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiati-le in rondele foarte, foarte subtiri. Puneti-le intr-un castron...

Read more »

Sos picant cu cârnaţi

Sos_picant_cu_cârnati

O reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Blue_Lagoon.jpg

O reteta video despre cum se prepara Cocktail Blue Lagoon, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon

Read more »

Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga

Semi_freddo_cu_ciocolata_fistic_si_nuga

O reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar, oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic. Ingrediente: unt, pentru uns tava 75 g de zahar fin 4 oua medii 250 g de ciocolata neagra, tocata marunt 450 ml de smantana dulce pentru frisca 140 g de nuga tare, taiata in bucati...

Read more »

Supă de măcriş şi spanac

Supa_de_macris_si_spanac_3

Cănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului...

Read more »

Punch Baltimore Egg Nogg

Punch_Baltimore_Egg_Nogg

O reteta simpla de Punch Baltimore Egg Nogg din: madeira, coniac, rom jamaica, oua, lapte, zahar, frisca si nucsoara. Ingrediente: 0,2 l Madeira 8 cl coniac 6 cl rom jamaica 4 oua 0,5 l lapte 4 cl zahar 4 lingurite de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Batem ingredientele la viteza medie, cu...

Read more »

Sprot pane

Sport_pane

O reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina 100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l...

Read more »

Mazare cu ciuperci

Mazare_cu_ciuperci

O reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 500 g mazare noua o lingurita zahar o legatura morcovi 300 g ciuperci 2 cepe rosii 4 linguri ulei de floarea soarelui 75 g unt sare grunjoasa piper negru...

Read more »

Ecleruri cu multă ciocolată

Ecleruri_cu_multa_ciocolata

O retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie, zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun, extract de vanilie si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 350 ml de lapte 1 lingurita extract de vanilie 4 galbenusuri de dimensiune medie 50 g de zahar fin 1 lingura de amidon 75...

Read more »

Cremă cu ciuperci

Crema_cu_ciuperci

O reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 4 ciuperci champignon (sau hribi) 200 ml lapte 15 g faina alba 1 lingura ulei de masline extravirgin 20 g unt sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile cu o perie umezită uşor, apoi taie-le lamele...

Read more »

Ciorba de loboda cu ceapa verde

Ciorba_de_loboda_cu_ceapa_verde

O reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de orez ½ legatura...

Read more »

Burgeri vegetarieni

Burgeri_vegetarieni

O reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte, usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval, chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel...

Read more »

Supa Stracciatella

Supa_Stracciatella_11

Când se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi un strop de nucşoară. Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia amestecând cu o lingură, astfel încat...

Read more »

Chefal cu legume la cuptor

Chefal_cu_legume_la_cuptor

O reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Chefalul este un peşte marin, mi­grator foarte apreciat. In sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor care se varsă în mare, dar cum se răceşte...

Read more »

Gulii umplute cu mazăre

Gulii_umplute_cu_mazare

O reteta de gulii umplute cu mazare din: gulii, mazare, sofran, miere, unt, ceapa, sare grunjoasa, marar, pesmet, mozzarella si ulei de masline. Ingrediente: 8 gulii 500 g mazare un praf sofran 2 linguri miere 100 g unt 2 cepe sare grunjoasa o legatura marar 2-3 linguri pesmet 250 g cascaval sau mozzarella 2-3...

Read more »

Vinegretă cu oţet balsamic

Vinegreta_cu_otet_balsamic

O reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In reţeta de faţă se folo­seşte un oţet balsamic tradiţional, maturat puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi...

Read more »

Punch de cidru de mere

Punch_de_cidru_de_mere

O reteta de Punch de cidru de mere din: cidru, calvados, suc de mere, zeama de lamaie si lichior de menta. Ingrediente: 1 sticla de cidru 8 cl Calvados 10 cl suc de mere 4 cl zeama de lamaie 2 cl lichior de menta   Mod de preparare: Punem ingredientele intr-o cana mare, mixam...

Read more »

Somon cu rozmarin

Somon_cu_rozmarin

O reteta de somon cu rozmarin din: file de somon, patrunjel, marar, lamaie, rozmarin, ulei, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox. 1kg) 2 legaturi de patrunjel 2 legaturi de marar 1 lamaie 4 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei piper sare grunjoasa   Mod de preparare: Verdeata se spala...

Read more »

Retete simple si gustoase

restaurantedelux.ro

Retete simple si gustoase: Mâncare de bame cu pui O reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi...

Read more »

Supa Snert

Supa_Snert_7

Snert nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi,...

Read more »

Hot Dogs cu ceapa prajita

Hot_Dogs_cu_ceapa_prajita

O reteta de hod dogs cu ceapa prajita din: telina, ceapa, ulei de masline, rosii in suc, praf de chilli, zahar, sos worchershire, votca, carnaciori de porc, ceapa, sare grunjoasa, boia dulce, faina, baghete si ulei. Ingrediente: 1 codita de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 1 conserva de 400...

Read more »

Hering cu sos de ardei

Hering_cu_sos_de_ardei

O reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 fileuri de hering 3 ardei capia rosii 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute...

Read more »

Humus din mazăre şi fasole boabe cu brânză de capră

Humus_din_mazare_si_fasole_boabe_cu_brnza_-de_capra.png

O reteta delicioasa de humus din:humus, mazare, fasole boabe, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, paine taraneasca, branza de capra, macris. Ingrediente: 100g de mazăre proaspătă sau congelată 100g boabe de fasole verde 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi...

Read more »

Cartofi noi crocanţi la cuptor

Cartofi_noi_crocanti_la_cuptor.png

O reteta gustoasa de cartofi cu:capere, masline negre, cimbru frunze, rozmarin, ulei de masline, otet din vin alb. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o mână de capere mici 2 mâini de măsline negre, curăţate de sâmburi 1 lingură de frunze de cimbru o legătură mică de rozmarin, ruptă în bucăţele 6 linguri ulei...

Read more »

Desert cu sos de caramel

Desert_cu_sos_de_caramel.png

O reteta delicioasa de desert cu: frisca, bezele, banane, sos de caramel, nuci pecan. Ingrediente: 284ml frişcă lichidă 6 bezele 5-6 banane 5-6 linguri sos de caramel o mână de nuci pecan, tăiate în bucăţi mari Mod de preparare: Se bate uşor frişca într-un bol mare. Se fărâmiţează bezelele şi se presară în frişcă....

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu morcovi

Tarta_cu_morcovi__14

O reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi, cascaval, crema de branza, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina cu autocrestere 1 oua 3 linguri ulei 4 linguri lapte 1 lingurita sare pentru umplutura: 600g morcovi 2 oua 100g cascaval ras 200g crema de branza 1 leagatura ceapa...

Read more »

Crostini cu anghinare şi chives

Crostini_cu_anghinare_si_chives

O reteta de crostini cu anghinare si chives din: anghinare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, parmezan, chives, bagheta si parmezan. Ingrediente: 1 conserva (390 g) inima de anghinare sucul de la 1 lamaie 2 catei de usturoi – unul zdrobit, celalt taiat pe jumatate 3 linguri ulei de masline extravirgin 25...

Read more »

Spaghete carbonara

Spaghete_carbonara

O reteta de spaghete carbonara din: spaghete, kaizer, galbenusuri, smantana, cascaval, busuioc, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g kaizer sau sunca afumata 2 galbenusuri 200 ml smantana de gatit 2 linguri cascaval ras busuioc patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie kaizerul sau şunca afumată cubuleţe...

Read more »

Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă

Clatite_cu_crema_picanta_de_brânza_de_vaci_si_verdeata

O reteta de clatite cu crema picanta de branza de vaci si verdeata din: lapte, oua, sare, ulei, faina, sunca, ceapa verde, branza de vaci, smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 400 ml lapte 3 oua sare 1 lingurita ulei 150-170 g faina 200 g sunca feliata pentru umplutura: 1 legatura ceapa...

Read more »

Supa Gumbo

Supa_Gumbo_11

In statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume, aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii Mardi Gras. Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl prepară. Singurul element comun al reţetelor pare...

Read more »

Cocktail Campari Prosecco

Cocktail_Campari_Prosecco

O reteta de Cocktail Campari Prosecco din: campari si prosecco. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl Prosecco   Mod de preparare: Turnam Campari-ul intr-un pahar de sampanie si completam cu Prosecco rece.  

Read more »

Salata de mango cu ton

Salata_de_mango_cu_ton

O reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, castravete, ceapa verde, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 rosie 1 castravete 4 fire de ceapa verde sos vinegrette frunze de salata 50 g branza feta 1 cutie fasole neagra boabe...

Read more »

Sorbet de afine şi zmeură

Sorbet_de_afine_si_zmeura

O reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 250 ml apă 300 g zahăr 300 g afine 300 g zmeură pentru decor: frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este caldă, toarnă zahărul,...

Read more »

Retete internationale: Panna cotta

Panna_cotta

O reteta de panna cotta din: gelatina, smantana, baton vanilie, esenta de vanilie, rom, zahar pudra, coaja de portocala si foi de dafin. Ingrediente un pachetel gelatina 600 ml smantana un baton vanilie o lingura esenta de vanilie o lingura rom de culoare inchisa (optional) 150 g zahar pudra coaja de la 2 portocale...

Read more »

Salată de primăvară cu păstrăv afumat

Salata_de_primavara_cu_pastrav_afumat

O reteta de salata de primavara dcu pastrav afumat din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasurei, ceapa verde, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g pastrav afumat fara piele 2 pachete amestec pentru salata (salata creata, andiva, fetica, radicchio)...

Read more »

Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte

Retete_cu_carne_de_miel.jpg

Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel la cuptor O reteta delicioasa de cotlete de miel cu: sare, piper, ulei, usturoi, boia iute, boia dulce, cimbru, vin alb demisec. Ingrediente: 800 g costiţe de miel sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia iute şi dulce cimbru 300 ml vin alb...

Read more »

Tarte cu brânză şi vlăstare de năsturei

Tarte_cu_brânza_si_vlastare_de_nasturei

O reteta de tarte cu branza si vlastare de nasturei din: faina, sare, unt, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, ceapa verde, oua, smantana dulce, branza de vaci, usturoi, parmezan, nasturei, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 270 g faina 1/2 lingurita de sare 190 g unt rece 3 galbenusuri 60 g cascaval ras 3 linguri...

Read more »

Supa de naut

Supa_de_naut

O reteta de supa de naut din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 160 g boabe de naut uscate 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1 sfecla 300 g rosii 800 ml supa de legume 30 ml ulei...

Read more »

Tort aperitiv cu paste si parmezan

Tort_aperitiv_cu_paste_si_parmezan

O reteta de tort apertiv cu paste si parmezan din: paste, parmezan, faina, sare, galbenusuri, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcov, telina, rosii, sare, piper, buzuioc, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 400 g paste scurte 50 g parmezan pentru aluat: 300 g faina 1 varf de cutit de sare 2 galbenusuri 250 g...

Read more »

Cocktail Air Mail

Cocktail_Air_Mail

O reteta simpla de Cocktail Air Mail din: lime juice, miere, rom si champagne. Ingrediente: 2 cl Lime Juice 2 lingurite de miere 4 cl rom (auriu) champagne   Mod de preparare: Mixam bine Lime Juice-ul, mierea si romul cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail, si in...

Read more »

Tort cu mere întregi

Tort_cu_mere_întregi

O reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si kiwi. Ingrediente: 10 mere intregi 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete de zahar vanilat...

Read more »

Sase retete cu pui pentru masa de Paşte

RestauranteDeLux_pui3.jpg [auto]

Sase retete cu pui pentru masa de Paşte Piept de pui cu sos de praz   O reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri smantana...

Read more »

Sorbet de lămâie şi busuioc

Sorbet_de_lamâie_si_busuioc

O reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, busuioc si albus de ou. Ingrediente: pentru sorbet: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 1 albuş de ou pentru decor: busuioc proaspăt   Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi coaja...

Read more »

Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă

Inghetata_de_ciocolata_cu_biscuiti_si_sos_de_ciocolata_alba

O reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si biscuiti. Ingrediente: 750 ml de lapte 250 ml smantana dulce pentru frisca 6 glabenusuri 140 g zahar 85 g de ciocolata cu lapte, tocata 25 g de ciocolata simpla, tocata...

Read more »

Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana (video)

Cum_se_prepara_cotlete_de_miel_in_varianta_italiana.jpg

O reteta video despre cum se prepara  cotlete de miel in varianta italiana, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: 8 medium lamb loin chops 2 medium red onions, sliced 75 ml olive oil 4 medium garlic cloves 150 g pitted olives 400 g chopped tomatoes 200...

Read more »

Salata cu carne de vitel

Salata_cu_carne_de_vitel

O reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de...

Read more »

Spaghetti alforno

Spaghetti_alforno

O reteta de spaghetti alforno din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, mazare, unt, piper, rosii cherry, sunca de praga, ceapa verde, oua, lapte, smantana si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g mazare congelata 1 lingura unt piper 100 g rosii cherry 150 g sunca de Praga feliata...

Read more »

Rulada de carne cu ciuperci

Rulada_de_carne_cu_ciuperci

O reteta de rulada de carne cu ciuperci din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, slanina, cascaval, sunca, kaiser, vin alb sec, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g slanina 150 g cascaval 200 g sunca 200 g kaisez feliat 100 ml vin alb sec 4...

Read more »

Cum se prepara rasol de miel (video)

Cum_se_prepara_rasol_de_miel.jpg

O reteta video despre cum se prepara rasol de miel, un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 4 lamb shanks 220 g flageolet beans 4 tbsp olive oil 2 onions, cut into quarters 6 sprigs of thyme and rosemary 1 ½ ltr chicken stock 250 ml white wine 4 bay leaves...

Read more »

Sase retete cu carne de miel pentru Paşte:

Retete_cu_carne_de_miel.jpg

Sase retete cu carne de miel pentru Paşte: File de miel   O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat...

Read more »

Reteta zilei: Snitele de pui

Snitele_de_pui_12

O reteta de snitele de pui din: piept de pui, sare, piper, canola, oua, maioneza, faina, lapte, condimente, sare si pesmet. Ingrediente: 2-2,5kg piept de pui sare piper ulei de canola 2 oua mari 1 lingura maioneza 4 lingura faina 3 linguri lapte 1/2 lingurita amestec condimente 1/8 lingurita sare 2 cani pesmet  ...

Read more »

Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac

Sorbet_de_pepene_galben_cu_seminte_de_mac

O reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta. Ingrediente: Pentru sorbet: 160 g zahăr 50 g dextroză 300 g pepene galben (pulpă) 300 ml apă 10 ml vin Porto Pentru decor: 30 g seminţe de mac mentă...

Read more »

Gem de portocale

Gem_de_portocale

O reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 kg portocale 1 lamaie 1 kg zahar 1,5 litri apa   Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja,...

Read more »

Prajitura cu morcovi

Prajitura_cu_morcovi

O reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca, unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 g morcovi rasi 125 g zahar 2 oua 50 g miez de nuca macinat 125 g unt topit 200 g faina 1 pliculet bicarbonat 1/2 lingurita praf de scortisoara...

Read more »

Cartofi Dauphinoise

Cartofi_Dauphinoise

O reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit 500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g branza gruyere (optional)   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele...

Read more »

Frigarui cu orez

Frigarui_cu_orez

O reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si...

Read more »

Penne Bolognese

Penne_Bolognese

O reteta de penne bolognese din: morocv, telina, ceapa, usturoi, busuioc, sunca afumata, ulei, carne tocata de vita, supa, pasta de tomate, penne si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc 50 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe 2 linguri de ulei 400...

Read more »

Chiftele cu legume proaspete

Chiftele_cu_legume_proaspete

O reteta de chiftele cu legume proaspete din: chifla, morcovi, sare, dovlecei, cimbru, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, boabe de porumb, piper, ulei de masline si rosii cherry. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 500 g de morcovi sare 2 dovlecei 1/2 de legătură de cimbru 1 ceapă 1 căţel de usturoi...

Read more »

Tocanita de pui cu mamaliga

Tocanita_de_pui_cu_mamaliga

O reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie, rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2 rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc de...

Read more »

Salata de cruditati cu cartofi

Salata_de_cruditati_cu_cartofi

O reteta de salata de cruditati cu cartofi din: cartofi, oua, frunze de salata verde, fasole verde, ceapa rosie, ardei rgas galben, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente:  cartofi 3 oua 5-6 frunze de salata verde 1/2 fasole verde 1 ceapa rosie 1 ardei gras galben 3 rosii 4-5 ciuperci 200 g...

Read more »

Ciorbă cu legume de vară

Ciorba_cu_legume_de_vara

O reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi, patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza, rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole păstăi 1 dovlecel mic 1...

Read more »

Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată

Sufleu_de_macaroane_cu_dovlecei_si_carne_tocata

O reteta de sulfeu de macaroane cu dovlecei si carne tocata din: macaroane, sare, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, faina, unt, lapte, galbenusuri, piper, ulei, carne tocata, pasta de rosii, ardei gras si branza telemea. Ingrediente: 300 g macaroane sare 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei 1 lingura faina 1 lingura...

Read more »

Cum se prepara paine prajita fara ou (video)

Cum_se_prepara_paine_prajita_fara_ou.jpg

O retea video despre cum se prepara paine prajita fara ou; un preparat sanatos si foarte gustos, rapid si deosebit de delicios! Ingrediente: For the Batter: Besan/ Chickpea flour – 1/2 cup Rice Flour – 1 tbsp Baking Soda – 1/8 tsp Fine Sooji/ Semolina – 2 tbsp Yogurt – 2 tbsp Water –...

Read more »

Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii

Prajitura_cu_brânza_ananas_si_fructul_pasiunii

O reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 10 biscuiti digestivi 6 biscuiti cu ghimbir 85 g unt nesarat, topit pentru umplutura: 600 g branza...

Read more »

Salata verde cu dressing de lapte batut

Salata_verde_cu_dressing_de_lapte_batut

O reteta de salata verde cu dressing de lapte batut din: salate, avocado, rosii, kaizer, piept de curcan sau de pui, oua, lapte batut, maioneza, otet din vin alb, marar si usturoi. Ingrediente: 2 salate mici, desfacute in frunze 1 avocado, curatat de sambure si taiat felii 2 rosii mari, tocate 3 felii de...

Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

Peste_pane_cu_sos_de_branza_09

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de...

Read more »

File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

File_de_porc_umplut_cu_salvie_caise_si_samburi de pin

O reteta de file de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin din: unt, telina, ceapa, salvie, cimbru, franzela, samburi de pin, caise si file de porc. Ingrediente: 1 cub de unt 2 tulpini de telina, taiata cubulete, o ceapa, taiata marunt 3 linguri de salvie, taiata marunt 2 linguri de cimbru,...

Read more »

Cocktail Kir Blackberry

Cocktail_Kir_Blackberry

O reteta simpla de Cocktail Kir Blackberry din: lichior de mure, sampanie si mure. Ingrediente: 2 cl lichior de mure champagne sau sampanie mure   Mod de preparare: Turnam lichiorul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si adaugam cateva mure.  

Read more »

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi_cu_carnati_la_cuptor

O reteta delicioasa de cartofi cu carnati la cuptor din: carnati, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel verde, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati proaspeti 1 kg cartofi 1 morcov 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde boia (dulce sau picanta) sare piper...

Read more »

Prăjitură cu griş şi sirop

Prajitura_cu_gris_si_sirop

O reteta de prajitura cu gris si sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: pentru blat: 500 g iaurt 350 g griş 200 g unt sau margarină 200 g zahăr pudră 4 ouă mari un plic praf de copt un plic zahăr...

Read more »

Carne în foietaj

Carne_în_foietaj

O reteta de carne in foietaj din: foi de placinta, carne de vita si oaie, boaie de porumb, sare, piper, sofran, sumac, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă subţiri 500 g carne tocată amestec de vită şi oaie 100 g boabe porumb sare piper...

Read more »

Legume cu carne în coajă de pâine

Legume_cu_carne_în_coaja_de_pâine

O reteta de legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, chimion, sare, ardei iute, sofran, apa minerala, piept de pui, conopida, rosii, vinete, ceapa, praz, ardei, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 50 g chimion măcinat sare ardei iute şofran 200 ml apă minerală...

Read more »

Omleta cu branza feta si rosii

Omleta_cu_branza_feta_si_rosii

O reteta de omleta cu branza feta si rosii din: ulei de masline, oua, rosii semideshidratate, branza feta si mix de salata. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 oua, batute usor 4 rosii semideshidratate, tocate mare 25 g branza feta, sfaramata mix de salata, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge uleiul...

Read more »

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Rulade_de_curcan_umplute_cu_verdeata

O reteta de rulade de curcan umplute cu verdeata din: ceapa, ulei, foaie de dafin, boabe de ienupar, varza murata, vin alb, sare, zahar, piept de curcan, piper, ceapa, usturoi, bacon afumat, cimbru, unt, bacon si supa. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri ulei 1 foaie de dafin 3-4 boabe de ienupăr 500 g varză...

Read more »

Salata de portocale cu nuci si branza cu mucegai

Salata_de_portocale_cu_nuci_si_branza_cu_mucegai

O reteta de salata de portocala cu nuci si branza cu mucegai din: amestec de salata, portocale, ulei de nuca, miez de nuca si branza cu mucegai. Ingrediente: 200 g amestec de salata (rucola, nasturel, spanac) 2 portocale 1 lingura ulei de nuca 85 g miez de nuca, tocat mare 140 g de branza...

Read more »

Cremă cu frişca

Crema_cu_frisca

O reteta delicioasa de crema cu frisca din: galbenusuri, zahar, frisca lichida, pasta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 100 g zahar 500 ml frisca lichida 1 pastaie de vanilie fructe de padure pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă cele două tipuri de zahăr, migdalele măcinate, făina...

Read more »

Chifteluţe pufoase

Chiftelute_pufoase

O reteta de chiftelute pufoase din: carne tocata de vita, paine, lapte, ceapa, ou, menta, patrunjel, oregano, faina, ulei, sare, piper si smantana cu ceapa verde. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 3 felii de pâine de o zi 50 ml lapte 1 ceapă mare 1 ou 2 linguri de amestec de mentă...

Read more »

Biban de mare copt cu sos Romesco

Biban_de_mare_copt_cu_sos_Romesco

O reteta de biban de mare copt cu sos Romanesco din: ardei rosii, ardei galbeni, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, biban de mare, lamaie, rozmarin, otet balsamic si alune. Romesco este un sos originar din Catalonia, Spania, obţinut din roşii, ardei roşu, usturoi şi migdale sau alune. Ingrediente: 4 ardei rosii, fara...

Read more »

Pui cu chorizo la tavă

Pui_cu_chorizo_la_tava

O reteta de pui cu chorizo la tava din: chorizo, ceapa rosie, usturoi, pulpe superioare de pui, cioconele de pui, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 140 g chorizo 2 cepe rosii, taiate in felii groase 4 catei de usturoi 4 pulpe superioare de pui 4 ciocanele de pui 4 cartofi medii cu...

Read more »

French 75 Cocktail

French_75_Cocktail

O reteta simpla de frech 75 cocktail din: gin, zeama de lamaie, sirop de zahar si champagne Ingrediente: 3 cl gin 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de zahar champagne   Mod de preparare: Mixam bine ginul, zeama de lamaie si siropul cu gheata, turnam bautura in paharul de sampanie si...

Read more »

Mini crevete cu cartofi

Mini_crevete_cu_cartofi

Taie 500 g cartofi in segmente pentru prajit si tavaleste-i impreuna cu 16 crevete printr-un amestec de pesmet asezonat pentru peste si stropestei cu 1 lingura ulei. Preincalzeste cuptorul la temperatura medie si da la cuptor 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Intre timp, topeste un cub de unt si adauga 125 g...

Read more »

Retetele saptamanii #3

restaurantedelux.ro_22.jpg [auto]

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume O reteta de clatite galbene cu pui si legume...

Read more »

Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar

Salată_caldă_de_quinoa_cu_brânză_pe_grătar

O reteta de salata calda de quinoa cu branza de gratar din: ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei, quinoa, supa de legume, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, zahar si branza halloumi. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica rosie, taiata felii 1 ardei mare copt, taiat in felii groase...

Read more »

Lasagna cu vita

Lasagna_cu_vita

O reteta de lasagna cu vita din: foid e lasagna, carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, ou, mazare, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 1 kg carne tocata de vita 50 g unt 1 ceapa 4 catei de usturoi 250 ml suc...

Read more »

Creveti teriyake cu broccoli si taitei

Creveti_teriyake_cu_broccoli_si_taitei

O reteta de creveti teriyake cu broccoli si taitei din: sos de soia, mirin, zeama de lamaie, zahar, taitei, broccoli, creveti si ardei iute. Ingrediente: 500 ml sos de soia 50 ml de mirin (sau sake indulcit cu un pic de zahar) 2 linguri zeama de lamaie 1-1/2 linguri zahar fin 200 g taitei...

Read more »

Cocktail Champagne Flip

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Champagne Flip din: coniac, grand marnier, galbenus si sampanie. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl Grand Marnier 1 galbenus champagne sau sampanie   Mod de preparare: Coniacul, Grand Marnier-ul si galbenusul se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de sapmanie si se completeaza cu sampanie.

Read more »

Somon afumat si pateu de arpagic

Somon_afumat_si_pateu_de_arpagic

O reteta de somon afumat si pateu de arpagic din: pasta de branza, arpagic, zeama de lamaie, pasta de hrean, somon afumat si turtite crocante de cereale. Ingrediente: 200 g pasta de banza grasa 4 linguri de arpagic taiat marunt zeama de la o jumatate de lamaie 200 g pasta de hrean 200 g...

Read more »

Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume

Clatite_galbene_cu_pui_si_legume_18

O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac...

Read more »

Cordon bleu din vinete

Cordon_bleu_din_vinete.png

O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază...

Read more »

Prune calde cu miere şi nuci

Prune_calde_cu_miere_si_nuci.png

O reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent (yena),...

Read more »

Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

Sarmalute_n_foi_de_vita_pe_dischete_de_mamaliguta.png

O reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2 linguri de...

Read more »

Betisoare iuti

Betisoare_iuti

O reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate 100 g pesmet dulce sau nuci...

Read more »

Şalău cu ciuperci

Salau_cu_ciuperci

O reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml lapte 150 ml vin alb...

Read more »

Perişoare cu sos de roşii

Perişoare_cu_sos_de_roşii

O reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare, ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2 linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare   Mod de preparare:...

Read more »

Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

Tarta_de_broccoli_cu_fondue_de_brânza_Brie

O reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120...

Read more »

Desert crocant cu caramel

Desert_crocant_cu_caramel

O reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru topping: 75 g unt...

Read more »

Macrou cu salata de telina

Macrou_cu_salata_de_telina

O reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina, telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1 morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100 ml ulei sare piper  ...

Read more »

Cocktail Apricot Sour

Cocktail_Apricot_Sour

O reteta simpla de Cocktail Apricot Sour din: apricot brandy, zeama de portocale, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot brandy 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale o felie de portocala cirese de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker cu cuburi de...

Read more »

Dovlecei umpluţi cu orz

Dovlecei_umpluti_cu_orz

O reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz, ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei (zucchini) 1 căţel de usturoi 140 g orz (sau arpacaş) 70 g ardei gras roşu 5-6 crenguţe de cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 60 g...

Read more »

Dim Sum: Shiu mai

Shiu_mai_7

Shiu mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai usor de preparat decat, de exemplu, xiao...

Read more »

Pudding de paine si unt

Pudding_de_paine_si_unt

O reteta delicioasa de pudding de paine si unt din: unt de alune, lapte, felii de toast, crema de ciocolata, oua, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt de alune cu bucati intregi 500 ml lapte 10 felii de toast, marginile decupate 125 crema de ciocolata 4 oua 1 plic zahar vanilat...

Read more »

Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia

Salata_de_sfecla_aromata_cu_boabe_de_soia.png

O reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma. Ingrediente: 250g de sfeclă roşie 5 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o portocală 1 kg de boabe de soia congelate 3 crenguţe de cimbru 1 1/2 lingură de oţet din...

Read more »

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Vinete_la_gratar_cu_mozzarella_si_dovlecei

O reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din: vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru legume: 300 g vinete 350 g mozzarella 200 g dovlecei (zucchini) 300 g roşii 8 frunze de busuioc 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare...

Read more »

Perişoare de vită cu sos de smântână

Perişoare_de_vită_cu_sos_de_smântână

O reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,200 kg carne de vită 80 g pâine albă 80 g făină 800 ml lapte 70 g smântână 50 g unt câteva fire de pătrunjel sare   Mod de preparare:...

Read more »

Reteta zilei: Creme Brulee

Creme_Brulee_2

O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de vanilie 3 gălbenuşuri de ou 4 linguri de zahăr alb Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la...

Read more »

Piure de usturoi copt

Usturoi2.jpg

O reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte. Ingrediente: 3 căţei mari de usturoi in coajă 400g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele 85g de unt sare după gust 3 linguri de lapte Mod de preparare: Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază căţeii de usturoi într-o tavă...

Read more »

Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune

Friptura_de_vaca_cu_garnitura_de_macris_si_sos_pesto_cu-chili-si-alune.png

O reteta delicioasa de friptura de vaca cu:alune de padure, chili rosu, macris, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 50g de alune de pădure 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat 85g măcriş de baltă 11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar 3 lingurite de oţet balsamic 2 fleici, în jur...

Read more »

Pandispan in sos de lamaie

Pandispan_in_sos_de_lamaie

O reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta de rom si unt. Ingrediente: 300 g zahar 120 ml suc de portocale 1 lamaie 1 portocala 120 g faina 6 oua 3 albusuri 50 g zahar praf 1 lingurita esenta de...

Read more »

Pâine prăjită cu usturoi

Pine_prajita_cu_usturoi.png

O reteta delicioasa de paine prajita cu: usturoi, unt, parmezan. Ingrediente: 2 pâini dabatta 140g de unt moale 4-6 căţei de usturoi, zdrobiţi o mână de pătrunjel, tocat 2 linguri de parmezan ras fin   Mod de preparare: Se taie pâinea pe jumătate, în lung. Se prăjeşte pe partea cu coajă două minute, până...

Read more »

Crap cu bere

Crap_cu_bere

O reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare...

Read more »

Pui la cuptor cu lamaie si legume

Pui_la_cuptor_cu_lamaie_si_legume.png

O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, cimbru, unt, lamaie, sunca afumata, arpagic, mazare, dovlecei, salata verde, morcovi, praz, ridichii. Ingrediente: 2 pui mici pregătiţi pentru dat la cuptor 2 căţei de usturoi, zdrobiţi dar lăsaţi întregi 1 legătură de cimbru 1 lămâie, înjumătăţită (folosiţi coaja rasă la prepararea legumelor de primăvară) 25g de...

Read more »

Tort de bezea cu cireşe

Tort_de_bezea_cu_cirese.png

  O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet, cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese. Ingrediente: 6 albuşuri mari 300g de zahăr tos 1 lingură făină de porumb 2 linguriţe oţet din vin alb 25g pudră de cacao 50g de ciocolată neagră (de menaj), mărunţita 284ml de...

Read more »

Salată de cartofi cu peşte afumat

Salată_de_cartofi_cu_peşte_afumat

O reteta delicioasa de salata de cartofi cu peste afumat din: cartofi, peste afumat, ceapa, mar, smantana, vin alb, otet de mere, ulei, piper si sare. Ingrediente: 5–6 cartofi 3 peşti afumaţi 1 ceapă uscată 1 măr mijlociu 200 g smântână 50 ml vin alb 3 linguri oţet de mere 3 linguri ulei piper...

Read more »

Prajitura cu cacao si crema de nuci

27 January 2012

Prajitura_cu_cacao_si_crema_de_nuci

O reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata neagra, nuci si zahar. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de copt 250 ml lapte 100 g...

Read more »

Cocktail Grand Marnier Sour

Cocktail_Grand_Marnier_Sour

O reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Sour  din: grand marnier, zeama de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl zeama de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul si zeama de lamaie impreuna cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura pe urma intr-un pahar de whisky...

Read more »

Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)

27 January 2012

Cum_se_prepara_prajitura_faramicioasa_din_aluat_fraged.jpg

O reteta video despre cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged; un preparat clasic englez, foarte rapid, deosebit de delicios care este ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru ceaiul de dupa amiaza. Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged Pofta buna!

Read more »

Prosciutto cu mazăre si mozzarella

Prosciutto_cu_mazare_si_mozzarella.png

O reteta delicioasa de prosciutto cu: mazare, mozzarella, suc de portocala, ulei de masline, frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de bivoliţă(125g), ruptă în bucăţi mari Ingrediente vinegreta: sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline o mână...

Read more »

Budincă verde cu sos de brânză

27 January 2012

Budinca_verde_cu_sos_de_brânza

O reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde, galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat, lapte, sare, piper alb, unt si pesmet. Ingrediente: 150 g salată verde 3 gălbenuşuri 3 albuşuri 250 g sos bechamel 1 lingură parmezan ras sare pentru sos: 200 g telemea proaspătă de...

Read more »

Prajitura Somloi Galuska

Prajitura_Somloi_Galuska

O reteta de Prajitura Somloi Galuska din: oua, faina, zahar, nuca macinata, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, amidon de porumn, stafide, rom si frisca. Ingrediente: pandispan galben: 2 oua 2 linguri faina 2 linguri zahar pandispan cu nuca: 2 oua 2 linguri zahar 2 linguri faina 1 lingura nuca macinata pandispan cu...

Read more »

Creveţi în stil thailandez

Creveti_n_stil_thailandez.png

O reteta deliciosa de creveti in stil thailandez cu: creveti, iarba de linon, chili rosu, ulei de masline, sos thailandez, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600g de creveţi gigant 4 bucheţele iarbă de limon, măcinată Ingrediente marinada: 1 chili roşu, mare, curăţat de seminţe şi tăiat fin 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe sos...

Read more »

Supă cu seminţe de dovleac

Supă_cu_seminţe_de_dovleac

O reteta delicioasa de supa cu seminte de dovleac din: seminte de dovleac, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, germeni de porumb, fidea si sare. Ingrediente: 250 g seminţe de dovleac crude 5 morcovi mari 500 g pătrunjel rădăcină 1 ţelină mare 1 ceapă 1 lingură ulei de germeni de porumb 40 g fidea sare  ...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu